Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2015

Βοιωτία: «Έβρεξε» γκολ στην πρεμιέρα


Ορεξάτες και επιθετικές ξεκίνησαν την πρεμιέρα οι ομάδες στην Βοιωτία. Στο δε Σχηματάρι η Αναγέννηση ακόμα βάζει γκολ. Θήβα, Αμβρυσσέας, Νίκη, Ένωση, Δάφνη και Παμβαγιακός πέρασαν με νίκες…

Αναλυτικά:

Α’ Κατηγορία
1η Αγωνιστική
Κιθαιρώνας – Θήβα 0-1
Αρματηλάτης – Νίκη Λαφ. 1-2
Παμβαγιακός – Παρνασσός 2-1
Αμβρυσσέας – Δήλεσι 1-0
Αναγέννηση Σχ. – Κόκκινο 7-0
Ένωση – Θεσπιακός 2-1
Μαυρομμάτι – Δάφνη Ερ. 1-2
Ρεπό: Επαμεινώνδας

Βαθμολογία
(σε 1 αγώνες)

Αναγέννηση              7-0          3
———————————————-
Δάφνη Ερ.                 2-1           3
Ένωση                       2-1           3
Παμβαγιακός           2-1           3
Αμβρυσσέας             1-0           3
Θήβα                          1-0          3
Νίκη Λαφ.                  2-1          3
Επαμεινώνδας         0-0          0
Αρματηλάτης           1-2          0
Θεσπιακός                 1-2          0
Παρνασσός               1-2          0
Μαυρομμάτι              1-2         0
———————————————-
Δήλεσι                       0-1           0
——————————————–
Κιθαιρώνας             0-1            0
Κόκκινο                    0-7            0

2η Αγωνιστική
Επαμεινώνδας – Παμβαγιακός
Νίκη Λαφ. – Αμβρυσσέας
Παρνασσός – Αναγέννηση Σχ
Δήλεσι – Ένωση
Κόκκινο – Μαυρομμάτι
Θεσπιακός – Θήβα
Δάφνη Ερ. – Κιθαιρώνας
Ρεπό: Αρματηλάτης
stereasports.com
Διαβάστε Περισσότερα »

Τα πρωτοσέλιδα των κυριακάτικων εφημερίδων

Διαβάστε Περισσότερα »

Ανατροπές στο εκπαιδευτικό σύστημα

Μεγάλες αλλαγές σε δημοτικό, γυμνάσιο και λύκειο αλλά και στα σχολικά βιβλία προγραμματίζει ο νέος υπουργός Παιδείας, Ερευνας και Θρησκευμάτων Νίκος Φίλης.  Το περίφημο πολυνομοσχέδιο που ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας προ μηνών καταργεί στην ουσία τους περισσότερους νόμους της τελευταίας δεκαπενταετίας. Από τα κυριότερα θέματα που επιστρέφουν είναι το ακαδημαϊκό άσυλο στα πανεπιστήμια, οι φοιτητές και οι διοικητικοί υπάλληλοι στα εκλεκτορικά σώματα για την επιλογή πρυτανικών αρχών των ΑΕΙ, ενώ καταργούνται τα Συμβούλια Ιδρυμάτων και οι νόμοι για την αξιολόγηση ενώ παράλληλα αλλάζει ο τρόπος εκλογής των διευθυντών των σχολείων.

Σχετικά με τις πρυτανικές εκλογές, οι φοιτητές θα ψηφίζουν στο σύνολό τους σε αυτές με αυξημένη συμμετοχή μάλιστα σε σχέση με παλαιότερους νόμους, χωρίς να παρεμβάλλονται οι σύλλογοι και οι παρατάξεις. Οι εκλογές των μελών ΔΕΠ επιστρέφουν επίσης στα τμήματα. Οι «αιώνιοι» φοιτητές που διαγράφηκαν επιστρέφουν, αν θέλουν, με έγγραφη αίτησή τους. Επίσης, αλλάζει ο τρόπος εκλογής των διευθυντών των σχολείων.


​Οι «αιώνιοι» φοιτητές που διαγράφηκαν επιστρέφουν, αν θέλουν, με έγγραφη αίτησή τους
Το νέο σύστημα των Πανελλαδικών Εξετάσεων με το οποίο θα εξεταστούν την επόμενη χρονιά οι μαθητές της Γ’ λυκείου προβλέπει ότι οι υποψήφιοι θα εξεταστούν σε τέσσερα μαθήματα αντί για έξι, ενώ η προσθήκη ενός πέμπτου προαιρετικού μαθήματος θα τους εξασφαλίσει μία γέφυρα μεταξύ των πεδίων, προκειμένου να διευρυνθούν οι επιλογές τους. Το σύστημα προσομοιάζει με το σύστημα των δεσμών ενώ θα υπάρχουν και σχολές-μπαλαντέρ, όπως οι Παιδαγωγικές, που θα τις δηλώνουν οι υποψήφιοι από όλα τα επιστημονικά πεδία.

Με τις διατάξεις του νομοσχεδίου θα γίνουν διπλές Πανελλαδικές του χρόνου για να μπορέσουν να εξεταστούν και οι απόφοιτοι προηγούμενων ετών, δηλαδή οι εξετάσεις θα γίνουν ως εξής:

- Με το ισχύον σύστημα, προκειμένου να συμμετάσχουν οι απόφοιτοι λυκείου παλαιοτέρων ετών.
- Με το νέο σύστημα, το οποίο θα αφορά μόνο τους μαθητές που θα φοιτήσουν το επόμενο σχολικό έτος στη Γ’ λυκείου.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ημερίδα στην Αλίαρτο:«Γίνε παραγωγός Βιολογικών Προϊόντων»

«Γίνε παραγωγός Βιολογικών Προϊόντων»

Ο Δήμος Αλιάρτου – Θεσπιέων σας προσκαλεί σε ημερίδα με θέμα «Γίνε Παραγωγός Βιολογικών Προϊόντων» την Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2015 στις 18:00, στο Συνεδριακό Κέντρο Αλιάρτου (Πλατεία Δημήτρη Καρανάσου, Λ. Αθηνών).

Στόχος της ενημερωτικής εκδήλωσης είναι η παρουσίαση των αποτελεσμάτων του έργου και η συνέχιση του διαλόγου για θέμτα που αφορούν στην εκπαίδευση και την κατάρτιση σε θέματα βιολογικής γεωργίας καθώς και στην αντιμετώπιση της τοπικής ανεργίας μέσα από τοπικές πρωτοβουλίες και δράσεις. Διαβάστε αναλυτικά την πρόσκληση εδώ

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα της εκδήλωσεις κάνοντας κλίκ εδώ

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το έργο «Γίνε Παραγωγός Βιολογικών Προϊόντων» μπορείτε να αντλήσετε από την ιστοσελίδα www.bioproduction.gr



Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΝΤΑΣΙΩΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Διαβάστε Περισσότερα »

Ο στίχος του Ελύτη που ανέβασε ο Μπακογιάννης για τον πατέρα του



Έναν στίχο του Οδυσσέα Ελύτη ανέβασε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook ο Κώστας Μπακογιάννης για να τιμήσει την μνήμη του πατέρα του που σαν σήμερα πριν από 26 χρόνια έπεσε νεκρός από τα πυρά των τρομοκρατών.
Διαβάστε Περισσότερα »

Μια όμορφη ξεχωριστή βραδιά στα Βάγια

ΣΧΟΛΗ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΚΑΙ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΤΟΥ Ι.Ν.ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΒΥΡΩΝΑ
  H Χορωδία μας ταξιδεύει στην κωμόπολη Βάγια των Θηβών για να μετάσχει σε Μουσική Εκδήλωση που διοργανώνεται, με Σμυρναίικα Τραγούδια αλλα και με τους έμπειρους καθηγητές παραδοσιακών οργάνων της σχολής Εν Ωδαίς σας περιμένουμε να περάσουμε μια όμορφη βραδιά!!

Διαβάστε Περισσότερα »

Μειώσεις έως και 50% στις «κόκκινες» πιστωτικές κάρτες

Μέτρα για την διευθέτηση μεγάλων χρεών που προέρχονται από χρήση πιστωτικών καρτών παίρνουν οι τράπεζες, με στόχο να διευκολύνουν τους κατόχους στην αποπληρωμή των χρεών τους, σύμφωνα με το Εθνος, καθώς περισσότερες από 2 εκατομμύρια κάρτες εκτιμάται ότι βρίσκονται σε καθυστέρηση άνω των 90 ημερών.

Κοινό χαρακτηριστικό όλων των ενεργειών των τραπεζών είναι η μείωση των επιτοκίων σε ποσοστό 50%.

Η Eurobank προχωρά σε ρυθμίσεις ανάλογα με το ύψος της οφειλής και το χρόνο της καθυστέρησης, αντικαθιστώντας το υπόλοιπο των κόκκινων καρτών ή των προσωπικών δανείων σε νέα δάνεια με χαμηλό επιτόκιο και μεγάλη διάρκεια αποπληρωμής.

Η Εθνική Τράπεζα θα προβεί σε αντικατάσταση της οφειλής σε νέο δάνειο με σταθερό επιτόκιο 10,1% και παράλληλη ρύθμιση της δόσης ανάλογα με το εισόδημα του κατόχου. Η συγκεκριμένη ρύθμιση αφορά οφειλές έως 40.000 ευρώ και διάρκεια αποπληρωμής έως 150 μήνες.

Η Alpha Bank θα προχωρήσει αυτόματα στο «κούρεμα» σε όσες κάρτες παρουσιάζουν καθυστέρηση αποπληρωμής που ξεπερνά τις 90 μέρες.

Τέλος, η Τράπεζα Πειραιώς επέλεξε να «πακετάρει» τις υπερχρεωμένες κάρτες και τα μικροδάνεια σε νέα δάνεια με επιτόκια από 8 έως 10%, ενώ για οικονομικά αδύναμους θα είναι δυνατό το «κούρεμα» 20% έως 30% της συνολικές οφειλής.

Διαβάστε Περισσότερα »

14 συλλήψεις στη Βοιωτία σε μια μέρα

Συνελήφθησαν, στο πλαίσιο στοχευμένων αστυνομικών ελέγχων σε περιοχές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, συνολικά είκοσι πέντε (25) άτομα για διάφορα αδικήματα


Συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς, στοχευμένοι αστυνομικοί έλεγχοι, στο πλαίσιο του ευρύτερου επιχειρησιακού σχεδιασμού της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας.

Κατά τη διάρκεια αυτών των ελέγχων, οι οποίοι πραγματοποιήθηκαν με σκοπό την πρόληψη ληστειών, κλοπών και διαρρήξεων, την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, τον εντοπισμό φυγόποινων, την εφαρμογή της ισχύουσας νομοθεσίας σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και γενικότερα την αντιμετώπιση κάθε μορφής παραβατικής συμπεριφοράς, συνελήφθησαν το τελευταίο 24ωρο, συνολικά είκοσι πέντε (25) άτομα και συγκεκριμένα:

Δύο (2) ημεδαποί στη Θήβα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, για απόπειρα κλοπής σε κατάστημα – πρακτορείο ΟΠΑΠ της περιοχής και παράβαση νομοθεσίας περί ναρκωτικών. Κατασχέθηκαν δισκία φαρμακευτικών σκευασμάτων, για την αγορά των οποίων απαιτείται ιατρική συνταγή.

Ημεδαπός στη Χαλκίδα, από αστυνομικούς της Β’ Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Ευβοίας, για παραβάσεις νομοθεσίας περί ναρκωτικών και όπλων. Κατασχέθηκαν δισκία φαρμακευτικού σκευάσματος, για την αγορά των οποίων απαιτείται ιατρική συνταγή, καθώς και ένα αυτοσχέδιο ξύλινο γκλοπ, συνολικού μήκους (60) εκατοστών.

Αλλοδαπός στη Χαλκίδα, από αστυνομικούς επίσης της Β’ Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Ευβοίας, κατηγορούμενος για κλοπή, φθορά ξένης ιδιοκτησίας και διατάραξη οικιακής ειρήνης.

Ημεδαπός στο Καρπενήσι, από αστυνομικούς της Β’ Ο.Π.Κ.Ε. Ευρυτανίας, για παράβαση νομοθεσίας περί ναρκωτικών. Κατασχέθηκε μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης.

Δύο (2) ημεδαποί στην ευρύτερη περιοχή της Λαμίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λαμίας, κατηγορούμενοι για κλοπή. 

Δύο (2) ημεδαποί σε περιοχές της Αλίαρτου Βοιωτίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς, για εκκρεμείς καταδικαστικές Αποφάσεις.

Επτά (7) ημεδαποί σε περιοχές της Λιβαδειάς και της Αλίαρτου Βοιωτίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Λιβαδειάς, για παράβαση νομοθεσίας περί δημόσιας υγείας.

Τέσσερις (4) αλλοδαποί και ειδικότερα ένας στη Θήβα, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Βοιωτίας, ένας στον Παύλο Βοιωτίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ορχομενού, ένας στην Άμφισσα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Άμφισσας και ένας στη Μαλεσίνα Φθιώτιδας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αταλάντης, διότι στερούνταν των απαραίτητων εγγράφων που να δικαιολογούν τη νόμιμη παραμονή τους στην Ελληνική Επικράτεια.

Τρία (3) άτομα και ειδικότερα ένας αλλοδαπός και μία ημεδαπή σε περιοχές της Τραγάνας Φθιώτιδας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αταλάντης, καθώς και μία ημεδαπή στη Κάρυστο Ευβοίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Τουριστικής Αστυνομίας Χαλκίδας, για παραβάσεις σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Ημεδαπός στη Στυλίδα Φθιώτιδας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Στυλίδας, για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Τέλος ημεδαπή στη Θήβα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, για επαιτεία.

Οι συλληφθέντες, με τις σε βάρος τους σχηματισθείσες δικογραφίες, θα οδηγηθούν στις κατά τόπους αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές.

Οι συγκεκριμένοι έλεγχοι αποσκοπούν στην πρόληψη και στην καταστολή της εγκληματικότητας, ενώ θα συνεχιστούν σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Θανατηφόρο τροχαίο με μηχανή στη Χαλκίδα


Πήγαινε το πρωί στη δουλειά με το μηχανάκι και σκοτώθηκε


Το θανατηφόρο τροχαίο έγινε στις 7:00΄ το πρωί στη Χαλκίδα - Ο άτυχος δικυκλιστής δεν φορούσε κράνος.

Ο λόγος για έναν 38χρονο, που ξεκίνησε όπως κάθε μέρα την ίδια ώρα να πάει στη δουλειά του με το μηχανάκι.

Δυστυχώς όμως σήμερα ο χάρος του είχε στήσει καρτέρι στην τοποθεσία "Βρύση Ταψή" της Χαλκίδας.

Πιο συγκεκριμένα στη συμβολή των οδών Δημάρχου Μαργαρίτη και Δημάρχου Σκούρα, ο 38χρονος έχασε τον έλεγχο από άγνωστη αιτία.

Το μηχανάκι χτύπησε πάνω στη νησίδα ασφαλείας και ανατράπηκε, με τραγικό αποτέλεσμα ο 38χρονος να χάσει επί τόπου τη ζωή του.

Στην ίδια περιοχή πριν λίγες ήμερες σκοτώθηκε με το αυτοκίνητο ένας επίσης 38χρονος από τη Νέα Αρτάκη, όταν λόγω της ολισθηρότητας έχασε τον έλεγχο και προσέκρουσε δέντρο της νησίδας.

Η είδηση έπεσε σαν βόμβα στην τοπική κοινωνία της Χαλκίδας

Προανακριση διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Χαλκίδας.
lamiareport.gr 
Διαβάστε Περισσότερα »

Έκτακτη ανακοίνωση Δήμου Ορχομενού


ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο βροχερός καιρός σήμερα στην ιστορική μας πόλη,
ανατρέπει τους αρχικούς σχεδιασμούς.

Ωστόσο, οι εργασίες της Γενικής Συνέλευσης του ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ θα πραγματοποιηθούν κανονικά σήμερα το απόγευμα, ΟΧΙ στο χώρο του ΑΡΧΑΙΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ, αλλά στο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ του Δήμου μας (πίσω από την Πλατεία Ηρώων), την ίδια ώρα, 7.30 μ.μ.. Η ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΚΤΗ για την τοπική κοινωνία.

Διαβάστε Περισσότερα »

Νέα χαλάρωση στα capital controls -Τι αλλάζει

Νέα χαλάρωση στους ελέγχους κεφαλαίων που είναι σε ισχύ αποφάσισε το υπουργείο Οικονομικών.

Σύμφωνα με την απόφαση που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεων, προβλέπεται ότι ο κάθε καταθέτης θα μπορεί πλέον να μεταφέρει έως και 500 ευρώ στο εξωτερικό κάθε μήνα, μέσω των τραπεζών. Το ίδιο θα ισχύει και για εμβάσματα έως 500 ευρώ μέσω των Ελληνικών Ταχυδρομείων, ιδρυμάτων πληρωμών και υπηρεσιών μεταφοράς χρημάτων.

Η ίδια απόφαση χαλαρώνει και τους περιορισμούς σε ό,τι αφορά το άνοιγμα λογαριασμών. Αυτό αφορά τους νέους φοιτητές και τους φαντάρους. Οι συγκεκριμένες κατηγορίες θα μπορούν να ανοίξουν λογαριασμό, ταμιευτηρίου ή όψεως, με κάποιους όρους όμως. Οι μεν φοιτητές θα πρέπει να είναι άτομα που θα σπουδάσουν για πρώτη φορά το ακαδημαϊκό έτος 2015-16, μακριά από τον τόπο κατοικίας τους- οι οποίοι θα μπορούν να γίνουν και συνδικαιούχοι σε λογαριασμούς που υπάρχουν ήδη- ενώ οι αλλαγές για τους φαντάρους αφορούν εκείνους που θα κληθούν να υπηρετήσουν τη θητεία τους από τις 25 Σεπτεμβρίου. Ομως και στις δύο κατηγορίες, τα άτομα θα πρέπει να μην έχουν ήδη τραπεζικούς λογαριασμούς στο όνομά τους.

Επιπλέον, οι νέες αλλαγές στα capital controls αφορούν άτομα που έχουν σοβαρά προβλήματα υγείας ή όταν συντρέχουν σοβαροί κοινωνικοί λόγοι (πχ πληρωμές στο εξωτερικό). Σε αυτούς θα επιτρέπονται συναλλαγές έως και 2.000 ευρώ ανά μήνα, με την προσκόμιση των απαραίτητων δικαιολογητικών. Τέλος, το ΥΠΟΙΚ επιτρέπει την πρόωρη μερική λήξη προθεσμιακής κατάθεσης για κάλυψη εξόδων διαβίωσης, έως το ποσό των 1.800 ευρώ ανά μήνα, εφόσον δεν υπάρχουν επαρκή διαθέσιμα σε λογαριασμό ταμιευτηρίου ή όψεως του δικαιούχου σε οποιοδήποτε πιστωτικό ίδρυμα.
Αναλυτικά οι νέες αλλαγές σχετικά με τα capital controls

Διαβάστε Περισσότερα »

Τρομακτικό: Δείτε τι παθαίνει το σώμα σας μετά από 8 ώρες καθισιό!



Δείτε πώς επηρεάζει το σώμα σας και το μυαλό σας, το καθισιό... Μήπως τελικά σας σκοτώνει; Δείτε το βίντεο και θα καταλάβετε.Αυτό το βίντεο έχει σκοπό να σας αφυπνίσει και να σας κάνει να κατανοήσετε πόσο κακό σας κάνει το καθισιό, είτε αυτό είναι στη δουλειά είτε στο σπίτι σας.

Τα προβλήματα που προκύπτουν δεν επηρεάζουν μόνο το κορμί αλλά και το μυαλό σας.

Δείτε το βίντεο και αν μπορείτε, αλλάξτε τρόπο ζωής. Γιατί το καθισιό μπορεί να σας σκοτώνει.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ-ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΕΣ & ΨΥΧΑΓΩΓΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΕΣ & ΨΥΧΑΓΩΓΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 2015-2016

σε συνεργασία με τον Όμιλο Φίλων του Ελληνικού Ινστιτούτου Παστέρ

Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λιβαδειάς και ο Όμιλος Φίλων Ελληνικού Ινστιτούτου Παστέρ συνδιοργανώνουν και σας προσκαλούν στη σειρά επιστημονικών και ψυχαγωγικών εκδηλώσεων περιόδου 2015-2016.

Επιστήμονες θα παρουσιάσουν στο ευρύ κοινό την τρέχουσα επιστημονική τους δραστηριότητα, τις δυνατότητες και τις προοπτικές της Βιοϊατρικής Έρευνας και τη διασύνδεσή της με την κοινωνία. Αυτό που διαφοροποιεί το Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ, είναι η άμεση σχέση της Έρευνας με την Δημόσια Υγεία, με απώτερο σκοπό την ουσιαστική συμβολή στην ανάπτυξη νέων καινοτόμων θεραπειών και φαρμάκων για τον έλεγχο των λοιμωδών και νευροεκφυλιστικών νοσημάτων.

Καλλιτέχνες θα πλαισιώσουν ευχάριστα τις διαλέξεις με θεατρικές και μουσικές παραστάσεις.
Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Σάββατο 10-10-2015

Να κάνουμε ή όχι εμβόλια; | Δρ. Μιχάλης Στρατηγάκης, υπεύθυνος εμβολίων και μέλος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών

Μοσχαράκι με αγκινάρες και πορτοκάλι : Σύγχρονη κωμωδία με τους Νίκο Βατικιώτη, Κίττυ Μαργαρίτη και Γεωργία Σηκοπέτη

Σάββατο 7-11-2015

Επιδιορθώνοντας τον εγκέφαλο: βλαστικά κύτταρα | Δρ. Ρεβέκκα Μάτσα, Δ/ντρια Ερευνών – Εργαστήριο Νευροβιολογίας

Μουσική βραδιά : με τους Νίκο Βατικιώτη και Νίκο Στάικο. Γνωστά και αγαπημένα τραγούδια και πρωτότυπες διασκευές

Σάββατο 5-12-201

Κβαντική φυσική : κόσμος όπως είναι, όχι όπως νομίζουμε |Καθ. Δημήτρης Ραπακούλιας

Φάλτσο τρίο : Σύγχρονη κωμωδία με τις  Κίττυ Μαργαρίτη, Γεωργία Σηκοπέτη, Βασιλική Λαθύρη και Λιάνα Παναγιωτίδη

Σάββατο 9-1-2016

Μικροβίωμα: 2 κιλά μικρόβια του οργανισμού μας που συμβάλλουν στην υγεία μας | Δρ. Ανδρέας  Μεντής,  Δ/ντης ερευνών εργαστηρίου Ιατρικής Μικροβιολογίας και Αναφοράς Γρίπης Νοτίου Ελλάδος

Μουσική βραδιά : με τους Νίκο Βατικιώτη και Νίκο Στάικο

Σάββατο 6-2-2016

Φυσική αυτοανοσία- Φυσικά αυτοαντισώματα: από την έρευνα στην κλινική πράξη | Δρ. Πηγή Λυμπέρη, Δ/ντρια Ερευνών – Εργαστήριο Ανοσολογίας

«W» Όταν ο Σαίξπηρ συναντάει τους Έλληνες συνθέτες :Ν. Βατικιώτης, Ν. Στάικος, Κίττυ Μαργαρίτη, Γεωργία Σηκοπέτη


Οι εκδηλώσεις θα γίνουν στο Θέατρο «Μελίνα Μερκούρη» (Πλ. Κατσώνη ή «Ζάππειο»), και θα αρχίζουν στις 6 μ.μ.

Είσοδος ελεύθερη με δελτία προτεραιότητας, ανά εκδήλωση. Τα δελτία θα είναι αυστηρά ατομικά και θα εξασφαλίζουν την είσοδο μέχρι ένα τέταρτο πριν την έναρξη της εκδήλωσης. Μετά τις 5.45 μμ. τα δελτία δεν θα έχουν πλέον ισχύ.

Διάθεση των δελτίων προτεραιότητας: Στη Βιβλιοθήκη (Γραφείο Δανεισμού & Εξυπηρέτησης, Ισόγειο), δύο εβδομάδες πριν από κάθε εκδήλωση. Για την πρώτη εκδήλωση, της 10ης Οκτωβρίου, θα ξεκινήσει η διάθεσή τους τη Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2015.

Πληροφορίες: τηλ. 22610.89970

Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ

 Από την ίδρυσή του (1920) μέχρι σήμερα, το Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ ( ΕΙΠ ) παραμένει πιστό στην αποστολή του που είναι η πρόληψη και η θεραπεία των Μολυσματικών νοσημάτων μέσω της Βασικής Έρευνας, της Εκπαίδευσης και της  προσφοράς Υπηρεσιών στη Δημόσια Υγεία.

Πέρα από την εστίαση στην καταπολέμηση των μολυσματικών νοσημάτων, στόχο της Έρευνας στο ΕΙΠ σήμερα αποτελεί και  η καταπολέμηση άλλων νοσημάτων όπως τα αυτοάνοσα, τα νευροεκφυλιστικά, τα νευρομυικά και διάφορες μορφές καρκίνου.


 Όμιλος Φίλων Ελληνικού Ινστιτούτου Παστέρ

 Ο όμιλος φίλων του Ελληνικού Ινστιτούτου Παστέρ είναι ένα Σωματείο μη κερδοσκοπικού ή επαγγελματικού χαρακτήρα με σκοπό την ενθάρρυνση και αξιοποίηση της ιδιωτικής πρωτοβουλίας για την προώθηση των σκοπών του Ελληνικού Ινστιτούτου Παστέρ.

Για την εκπλήρωση των σκοπών του, το Σωματείο επιδιώκει την οικονομική ενίσχυση των δραστηριοτήτων του Ινστιτούτου από ιδιώτες, ιδρύματα, οργανισμούς ή εταιρείες, ενημερώνει και πληροφορεί την κοινή γνώμη για τη σημασία του επιστημονικού και κοινωνικού έργου του Ινστιτούτου και προβαίνει σε κάθε σχετική ενέργεια για την επιδίωξη των σκοπών του.
Διαβάστε Περισσότερα »

Βροχές και καταιγίδες σήμερα -Πού θα εκδηλωθούν τα φαινόμενα

Οι βροχές και οι καταιγίδες θα είναι τα βασικά στοιχεία του σκηνικού του καιρού σήμερα, Σάββατο.

Οι καταιγίδες θα είναι κατά τόπους ισχυρές, κυρίως στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά, ενώ τα φαινόμενα θα εξασθενηθούν από το βράδυ και από τα νότια. Μικρή πτώση σημειώνει η θερμοκρασία, σε ό,τι αφορά τις μέγιστες τιμές της.

Αναλυτικά η πρόγνωση της ΕΜΥ για σήμερα, Σάββατο:

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: Στη Μακεδονία νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές. Στη Θράκη παροδικά αυξημένες  νεφώσεις με πρόσκαιρες βροχές ή καταιγίδες.
Ανεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 3-5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3-4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος 
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Εξασθένηση των φαινομένων πρώτα στο Ιόνιο και σταδιακά στη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο.
Ανεμοι: Στα βόρεια, βόρειοι 4-5 μποφόρ και στα νότια από νότιες διευθύνσεις με την ίδια ένταση, οι οποίοι σταδιακά θα γίνουν βορειοδυτικοί.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Στην Ηπειρο 3-4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Εξασθένηση των φαινομένων από το βράδυ και τα νότια.
Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 4-6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 17 εώς 26 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: Παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες οι οποίες πιθανώς να είναι πρόσκαιρα ισχυρές, κυρίως στις δυτικότερες περιοχές. Εξασθένηση των φαινομένων το βράδυ.
Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3-5 μποφόρ και πρόσκαιρα στα δυτικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πρόσκαιρες βροχές ή καταιγίδες στο ανατολικό και κυρίως στο βορειοανατολικό Αιγαίο.
Ανεμοι: Στα βόρεια από νότιες διευθύνσεις 3-4 μποφόρ και στα νότια δυτικοί, βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

 Αττική
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και καταιγίδες πιθανόν πρόσκαιρα ισχυρές, Σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων από αργά το απόγευμα
Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 4-6 μποφόρ
Θερμοκρασία: Από 21 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3-4 μποφόρ και κατά περιόδους ανατολικοί, νοτιοανατολικοί 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ