Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2015

Σημαντική ανακοίνωση για τον Άρη από τη NASA τη Δευτέρα


    Συνέντευξη Τύπου με θέμα: «Το μυστήριο του Άρη λύθηκε»(!), διοργανώνει τη Δευτέρα η NASA, για να ανακοινώσει μία σημαντική επιστημονική ανακάλυψη σχετικά με τον Κόκκινο Πλανήτη.
Παρόλο που η αμερικανική διαστημική υπηρεσία δεν έκανε γνωστή καμία άλλη λεπτομέρεια, αρκετά διεθνή Μέσα Ενημέρωσης εκτιμούν πως θα ανακοινώσει ότι εντόπισε... ρυάκια νερού στην επιφάνειά του!Εκτιμήσεις οι οποίες ενισχύονται από το γεγονός ότι ένας από τους ομιλητές θα είναι ο Λουχέντρα Όχα, φοιτητής του Gorgia Tech, ο οποίος πριν από τρία χρόνια είχε βρει πιθανές ενδείξεις νερού να ρέει στον Άρη.
Σε άρθρο του τότε στο περιοδικό Science, o Όχα περιέγραφε με ποιον τρόπο είχε επεξεργαστεί εικόνες του Κόκκινου Πλανήτη για να απομακρύνει σκιές και άλλες ατέλειες, διακρίνοντας στις εικόνες ίχνη που έμοιαζαν με ρυτιδώσεις και τα οποία μετακινούνταν με την πάροδο του χρόνου.
Αποδίδοντας την ανακάλυψή του στην τύχη, μόνο στην πορεία συνειδητοποίησε ότι οι ρυτιδώσεις αυτές θα μπορούσαν να αντιστοιχούν σε νερό το οποίο κυλά στην επιφάνεια του πλανήτη. Από τότε, έχει αφοσιωθεί στην προσπάθεια να βρει στοιχεία που να αποδεικνύουν αυτό το σενάριο.
Στο διάστημα που μεσολάβησε, ανάλογα ίχνη έχουν βρεθεί και σε άλλες περιοχές του Άρη, τα οποία μάλιστα φαίνεται πως εμφανίζονται στις θερμές περιόδους και εξαφανίζονται όταν μειωθεί η θερμοκρασία. Κάτι που θα μπορούσε να σημαίνει πως ενδεχομένως στο υπέδαφος του πλανήτη υπάρχει νερό σε υγρή μορφή, ή ακόμη και ένας ωκεανός, που αναβλύζει στην επιφάνεια όταν η θερμοκρασία είναι αρκετά υψηλή.
Στην περίπτωση που η NASA όντως επαληθεύσει αύριο το παραπάνω σενάριο, τότε αυξάνονται οι πιθανότητες ο Κόκκινος Πλανήτης να «φιλοξενούσε» ζωή στο παρελθόν, ή να «φιλοξενεί» ακόμη και σήμερα.
Η παρουσία νερού στον Άρη έχει επιβεβαιωθεί εδώ και περίπου 40 δεκαετίες, όταν ανακαλύφθηκε πάγος στους πόλους του. Επίσης, σημάδια διάβρωσης στο ανάγλυφό του δείχνουν πως, στις πρώτες φάσεις σχηματισμού του Κόκκινου Πλανήτη, υπήρχαν ποτάμια και ωκεανοί.
Ωστόσο, επειδή η βαρύτητά του είναι μικρή και η ατμόσφαιρα έχει μικρό πάχος, η πιο αποδεκτή υπόθεση μέχρι σήμερα είναι πως οι περισσότερες ποσότητες νερού «δραπέτευσαν» στο διάστημα, χωρίς να ανακυκλωθούν μέσω βροχών, όπως συμβαίνει στη Γη.
Αν επιβεβαιωθεί πως δημιουργούνται ρυάκια στον Άρη, θα είναι η πρώτη φορά που θα έχει ανακαλυφθεί νερού σε υγρή μορφή σε άλλον πλανήτη.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ολική έκλειψη «υπερπανσελήνου» τα ξημερώματα...


Ένα σπάνιο φαινόμενο θα λάβει χώρα τα ξημερώματα της Δευτέρας στο νυχτερινό ακόμη ουρανό. Η υπερπανσέληνος - δηλαδή το μεγαλύτερο φεγγάρι που μπορεί να γίνει ορατό - θα εξαφανιστεί τελείως λόγω ολικής έκλειψης. Κάτι τέτοιο δεν έχει συμβεί εδώ και τριάντα χρόνια και... θα ξανασυμβεί το 2033. Όσοι λοιπόν δεν είναι αρκετά υπομονετικοί θα πρέπει να βάλουν το ξυπνητήρι τους πολύ νωρίς το πρωί ώστε στις 05:50 να έχουν ήδη λάβει θέσεις. Την ώρα αυτή το φαινόμενο θα φτάσει στο μέγιστο σημείο του.

Το φαινόμενο αναμένεται εντυπωσιακό καθώς η έκλειψη θα λάβει χώρας όταν η Σελήνη θα βρίσκεται στο περίγειο, δηλαδή στο κοντινότερο σημείο της από τη Γη. Αυτό σημαίνει ότι η διάμετρος του υπό έκλειψη φεγγαριού θα φαίνεται μεγαλύτερη σε σύγκριση με τις προηγούμενες εκλείψεις.

Η έκλειψη - εφόσον το επιτρέπει ο κατά τόπους καιρός - θα είναι ορατή από την Ευρώπη, την Αφρική, την Αμερική και τη δυτική Ασία...
Διαβάστε Περισσότερα »

Η Επιτυχία Έχει Όνομα "ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ" Θήβα, Θεσπιές-Κέντρο Ξένων Γλωσσών

Στα φροντιστήρια "ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ" που λειτουργούν στη Θήβα και στις Θεσπιές, είμαστε περήφανοι για τις επιτυχίες των μαθητών μας. Οι κόποι και η προσπάθεια που καταβάλλουν οι μαθητές και οι καθηγητές μας όλη τη χρονιά αναμοίβονται.

Οι εγγραφές ξεκίνησαν....Για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία  διευκρίνιση  επικοινωνήστε μαζί μας,ή ελάτε να ενημερωθείτε στα γραφεία

ΚΕΝΤΡΙΚΟ : ΠΕΛΟΠΙΔΟΥ 37, ΘΗΒΑ Τ.Κ 32200
ΤΗΛ : 2262080728
ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ : ΘΕΣΠΙΕΣ
ΤΗΛ : 2262065800
 ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΔΟΥΝΗΣ 6977296903
ΧΑΡΗΣ ΔΟΥΝΗΣ 6984465304
 Θα θέλαμε  να ευχαριστήσουμε  τους γονείς και τα παιδιά που μας εμπιστεύτηκαν. Θα είμαστε πάντα δίπλα σας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ιερώνυμος: Να μην ακούμε ανοησίες του ενός και του άλλου - ΒΙΝΤΕΟ

" Δεν είναι του υπουργείου αλλά κάποιας κυρίας, που έχει ορισμένες ιδέες. Της ήρθε στο μυαλό της" δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος από το Σιδηρόκαστρο, κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις της αναπληρώτριας υπουργού Παιδείας κυρίας Σίας Αναγνωστοπούλου, ότι θα μπορούν να απαλλάσσονται από το μάθημα των Θρησκευτικών όσοι μαθητές το επιθυμούν.

"Αρμόδιο είναι το Σύνταγμα πρέπει οι Έλληνες επιτέλους να σοβαρευτούμε και να μην ακούμε τις ανοησίες του ενός και τους άλλου. Το Σύνταγμα κανονίζει ποια είναι πορεία αυτού του κράτους και λέει το Σύνταγμα ότι η παιδεία μας πρέπει να είναι εθνική, χριστιανική, ελληνοχριστιανική παιδεία. Δεν μπορεί ο καθένας να λέει ό,τι θέλει. Αν θέλουμε να τα αλλάξουμε αυτά τα πράγματα, θα αλλάξει το Σύνταγμα αλλά στο Σύνταγμα δεν αλλάζει μια λέξη, θα περάσει πρώτα από τις καρδιές μας και τις καρδιές των Ελλήνων. Αν δεν θέλουνε παπάδες, αρχιερείς, αν δε θέλουν θρησκευτικά, αν δεν θέλουν όλο αυτόν το πολιτισμό που έχουμε, την ιστορία μας κτλ. Οι Έλληνες λοιπόν θα αποφασίσουν και αν το αποφασίζουν στην αλλαγή του Συντάγματος, τότε τα κουβεντιάσουμε πάλι" είπε.

Διαβάστε Περισσότερα »

Μηχανή χτύπησε παιδάκι στην Αλίαρτο-φωτο,βίντεο

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε σήμερα το πρωί λίγο πριν τις 9:00 στη Λεωφόρο Αθηνών και συγκεκριμένα στο ύψος της στάσης του ΚΤΕΛ στην Αλίαρτο. Μοτοσυκλέτα χτύπησε παιδάκι που προσπαθούσε να διασχίσει κάθετα με το ποδήλατό του τη Λεωφόρο με αποτέλεσμα  να τραυματιστεί στο κεφάλι.Το παιδί μεταφέρθηκε αρχικά με κλούβα στο Κέντρο Υγείας Αλιάρτου για τις πρώτες βοήθειες και στη συνέχεια  με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο Λιβαδειάς.Σύμφωνα με πληροφορίες του Permisospress το παιδί βρίσκεται εκτός κινδύνου. Στο Νοσοκομείο μεταφέρθηκε και ο οδηγος της μηχανής για προληπτικούς λόγους.Προανακριση διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Λιβαδειάς.
Ρεπορτάζ Παντελής Μπατσούλης








Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΩΡΑ-Μηχανή παρέσυρε παιδάκι στην Αλίαρτο

Σοβαρό τροχαίο συνέβη πριν λίγο στη Λεωφόρο Αθηνών και συγκεκριμένα στο ύψος της στάσης του ΚΤΕΛ στην Αλίαρτο. Μοτοσυκλέτα χτύπησε παιδάκι που προσπαθούσε να διασχίσει με το ποδήλατό του το οδόστρωμα και το τραυμάτησε στο κεφάλι.Το παιδί μεταφέρθηκε με κλούβα στο Κέντρο Υγείας Αλιάρτου.Νεότερα σε λίγο

 
Διαβάστε Περισσότερα »

Πανευρωπαϊκή πρωτιά της Ελλάδας στην υπερβολική χρήση του διαδικτύου


    Η Ελλάδα, με ποσοστό 31% έναντι 5% του ευρωπαϊκού μέσου όρου, εμφανίζεται να κατέχει την πρώτη θέση στην υπερβολική χρήση του διαδικτύου, σε σχέση με τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες και τη Ρωσία.

Αυτό, τουλάχιστον, προκύπτει από τα πιο πρόσφατα στοιχεία των 31 Γραμμών Βοηθείας του Πανευρωπαϊκού Δικτύου Insafe κατά το... δεύτερο εξάμηνο του 2014, σύμφωνα με το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου.

Ως δεύτερο κυριότερο πρόβλημα για την Ελλάδα αναδεικνύεται η προστασία της online ιδιωτικότητας με 16%, ενώ την τρίτη θέση κατέχει ο διαδικτυακός εκφοβισμός με 19%. Οι αντίστοιχοι ευρωπαϊκοί μέσοι όροι ανέρχονται σε 12% για την ιδιωτικότητα και 21% για τον διαδικτυακό εκφοβισμό.

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία της Γραμμής Βοηθείας του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου για το πρώτο τετράμηνο του 2015, έχουν, ήδη, πραγματοποιηθεί 180 αναφορές για υπερβολική χρήση διαδικτύου, 96 αναφορές για θέματα online ιδιωτικότητας (κατάχρηση-προστασία προσωπικών δεδομένων) και 65 αναφορές για κυβερνο-εκφοβισμό.

Επίσης, οι αναφορές για τη σεξουαλικότητα και τις online σχέσεις αναδεικνύονται σε καινούρια τάση, καθώς το ποσοστό αυξήθηκε στο 10% στις αρχές του 2015, από 7% στις αρχές του 2014. Οι σχετικές αναφορές προέρχονται κατά 75% από το γυναικείο φύλο και 25% από το ανδρικό, ενώ μόνο ένα 14% είναι ανήλικοι.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ξεκινά... φοροκαταιγίδα από τα τέλη του μήνα

Από τα τέλη του μήνα ξεκινά η φοροκαταιγίδα, ενώ μέσα στο φθινόπωρο θα πρέπει να ψηφιστούν και οι νέοι φόροι που θα ισχύσουν το 2016.

Την Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου λήγει η προθεσμία για την πληρωμή της δεύτερης δόση του φόρου εισοδήματος αλλά και του συμπληρωματικού φόρου πολυτελείας για όσους έχουν Ι.Χ. μεγάλου κυβισμού, σκάφη, πισίνες κ.λπ.

Όπως μεταδίδει το megatv.com, όσοι εκ των τελευταίων πλήρωσαν νωρίτερα τον φόρο έχουν ήδη λάβει συμπληρωματικά εκκαθαριστικά για τον φόρο πολυτελείας που έχει αυξηθεί από 10% σε 13%.

Μέσα στον Οκτώβριο συμπληρωματικό φόρο θα πληρώσουν επίσης οι αγρότες και οι επιχειρήσεις, καθώς με το τρίτο μνημόνιο έχει διπλασιαστεί η προκαταβολή του φόρου για τους αγρότες.

Τον ίδιο μήνα αναρτώνται στο Taxis και τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ, ενώ αναμένεται και η εφαρμογή του αυξημένου φόρου στο αγροτικό πετρέλαιο, από τα 66 στα 200 ευρώ το χιλιόλιτρο.

Από την 1η Οκτωβρίου αυξάνεται επίσης ο ΦΠΑ στα νησιά. Η πρώτη ομάδα των νησιών στα οποία θα ισχύσει θα καθοριστεί με υπουργική απόφαση τη Δευτέρα. Στα νησιά η αύξηση θα είναι της τάξης του 30%, στα ξενοδοχεία από 6% σε 13%.

Από τις 12 Οκτωβρίου δίνεται συνέχεια στο σίριαλ των φόρων, καθώς αναρτώνται στο taxis τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ, με την πρώτη δόση να πληρώνεται στο τέλος του μήνα.

Έρχονται ακόμη η αύξηση του επιτοκίου αλλά και λιγότερες δόσεις, για όσους θεωρείται ότι μπορούν να πληρώσουν, στη ρύθμιση των 100 δόσεων.

Έρχονται επίσης αυτόματες κατασχέσεις για όσους έχουν χρέη άνω των 70.000 ευρώ στο Δημόσιο, ενώ μειώνεται και το ακατάσχετο μισθών και συντάξεων από τα 1500 στα 1000 ευρώ.

Το κονδύλι για το επίδομα θέρμανσης μειώνεται κατά 50%, Αυξάνεται ο φόρος για τα εισοδήματα από ενοίκια από 11% σε 15% για ποσά έως 12.000€ και από 33% σε 35% για μεγαλύτερα ποσά.

Οι αγρότες θα βρεθούν εκ νέου στο στόχαστρο της εφορίας με το φόρο εισοδήματος να αυξάνεται από το 13% στο 20%, Καταργούνται όσες φοροαπαλλαγές έχουν απομείνει, ενώ η έκτακτη εισφορά μονιμοποιείται και ενσωματώνεται στην κλίμακα.

Όσο για τις νέες κλίμακες στη φορολογία εισοδήματος; η αναπροσαρμογή αναμένεται να ρίξει το βάρος στα μεσαία και υψηλά εισοδήματα.

Την ίδια ώρα, το υπουργείο Οικονομικών εξετάζει να δώσει τη δυνατότητα σε όσους έχουν φορολογικές διαφορές που εκκρεμούν στα δικαστήρια να τις κλείσουν με έκπτωση 60%, αρκεί να καταβάλλουν το 40% των φόρων και των προστίμων. Η ρύθμιση, σύμφωνα με την Καθημερινή, θα ισχύσει για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα δύο έως τριών μηνών.


Διαβάστε Περισσότερα »

Βελτιώνεται ο καιρός -Πού θα βρέξει σήμερα

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα, που έπληξαν το μεγαλύτερο μέρος της Ελλάδας τα τελευταία 24ωρα, θα εξασθενήσουν από σήμερα το μεσημέρι.

Νωρίτερα, θα εκδηλωθούν νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες στα βόρεια οι οποίες στην Μακεδονία θα είναι πρόσκαιρα ισχυρές.

Αναλυτική πρόγνωση από την ΕΜΥ:

Μακεδονία, Θράκη
καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες πρόσκαιρα στη Μακεδονία κατά τόπους ισχυρές.
άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και στην κεντρική Μακεδονία βορειοδυτικοί μέχρι 5 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 17 έως 26 βαθμούς Κελσίου, στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, δυτική στερεά, δυτική Πελοπόννησος
καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών.
άνεμοι: βορειοδυτικοί 4 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 18 έως 27 βαθμούς Κελσίου, στην Ηπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανόν στα ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες.
άνεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 17 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη
καιρός: λίγες νεφώσεις που από το απόγευμα κατά τόπους θα αυξηθούν και υπάρχει πιθανότητα να βρέξει.
άνεμοι: από δυτικές διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 20 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών κυρίως στα βόρεια.
άνεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 και στα νότια μέχρι 5 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 18 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Αττική
καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών.
άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 19 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη
καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες πρόσκαιρα κατά τόπους ισχυρές.
άνεμοι: βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 20 έως 24 βαθμούς Κελσίου


Διαβάστε Περισσότερα »

Τι κάνουν τα μυρμήγκια όταν χτυπάει το τηλέφωνο; Είναι απίστευτο! -Βίντεο

Ενας χρήστης iPhone γύρισε αυτό το βίντεο στις 30 Αυγούστου στην αυλή του σπιτιού του.

Τοποθέτησε το τηλέφωνό του στο έδαφος, ενώ γύρω του υπήρχαν περίπου 300 μυρμήγκια.

Δείτε όμως τι κάνουν τα μυρμήγκια όταν το τηλέφωνο αρχίζει να χτυπάει...

Ο λόγος της κίνησής τους είναι πραγματικά ανεξήγητος.

Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ