Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2015

ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΗΣ ΘΗΒΑΣ ΓΙΑ ΦΟΔΣΑ


ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΗΣ ΘΗΒΑΣ για το ζήτημα της νομιμότητας της σύστασης του περιφερειακού ΦΟΔΣΑ Στερεάς Ελλάδας Ανώνυμης Εταιρείας (ΑΕ).

Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδας ακύρωσε τρεις αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Λαμιέων, και συγκεκριμένα τις με αριθμούς 357, 358 και 359/2015 αποφάσεις, που αφορούν:

Η 1η (357/2015) την παραχώρηση κατά χρήση προς τον Περιφερειακό Φορέα Διαχείρισης Απορριμμάτων (ΦΟΔΣΑ) Στερεάς Ελλάδας Ανώνυμη Εταιρεία των ΟΤΑ, των ακινήτων επί των οποίων υφίστανται οι εγκαταστάσεις του ΧΥΤΑ Λαμίας, των εγκαταστάσεων του ΧΥΤΑ Λαμίας, καθώς και του κινητού εξοπλισμού διαχείρισης απορριμμάτων κυριότητας του Δήμου Λαμιέων, με την αιτιολογία ότι η υπόσταση του Περιφερειακού ΦΟΔΣΑ Στερεάς Ελλάδας ΑΕ των ΟΤΑ, πάσχει νομιμότητας.

Η 2η (358/2015) την σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του Δήμου Λαμιέων και του Περιφερειακού ΦΟΔΣΑ Στερεάς Ελλάδας ΑΕ με την αιτιολογία ότι η υπόσταση του Περιφερειακού ΦΟΔΣΑ Στερεάς Ελλάδας ΑΕ των ΟΤΑ, πάσχει νομιμότητας.

Η 3η (359/2015) την τροποποίηση του προϋπολογισμού και του τεχνικού προγράμματος του Δήμου, τρέχοντος έτους για την κάλυψη μέσα από το αποθεματικό της επιπλέον δαπάνης που προκαλείται από την ετήσια εισφορά του έτους 2015 του Δήμου προς τον Περιφερειακό Φορέα Διαχείρισης Απορριμμάτων (ΦΟΔΣΑ) Στερεάς Ελλάδας Ανώνυμη Εταιρεία των ΟΤΑ, με την αιτιολογία ότι η υπόσταση του Περιφερειακού ΦΟΔΣΑ Στερεάς Ελλάδας ΑΕ των ΟΤΑ, πάσχει νομιμότητας.

Ειδικότερα, στην αιτιολογία αναφέρεται ότι: "Επειδή στο αριθμ. 20083/14-9-2015 έγγραφό της Γενικής Διεύθυνσης Αποκέντρωσης & Τοπικής Αυτοδιοίκηςη του Υπουργείου Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης, αναφέρονται, μεταξύ άλλων, ότι ... Η ανωτέρω ανώνυμη εταιρεία (περιφ. Φορέας διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων
Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας Ανώνυμη Εταιρεία των ΟΤΑ) δεν προήλθε από μετατροπή του νπδδ με την επωνυμία Περιφερειακός Σύνδεσμος Φορέων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας", όπως ρητά επιβάλλει η διάταξη της παρ. 6 του άρθρου 16 του ν. 4071/2012, αλλά πρόκειται για συσταθείσα εξυπαρχής ανώνυμη εταιρεία με βάση το ν. 2190/1920, με εισφορά μετοχικού κεφαλαίου από τους Δήμους- μετόχους της. Σύμφωνα με τις διατάξεις του αρ. 16 του ν. 4071/2012 θα έπρεπε, προκειμένου να υπάρξει μετατροπή του Περιφερειακού Συνδέσμου σε ανώνυμη εταιρεία, αφενός να έχουν συγχωνευθεί όλοι οι υπό συγχώνευση φορείς διαχείρισης στερεών αποβλήτων και αφετέρου να έχει προηγηθεί αποτίμηση των περιουσιακών του στοιχείων, στα οποία θα υπεισέρχετο η ανώνυμη εταιρεία ως καθολικός διάδοχος του Περιφερειακού συνδέσμου...

Η ακύρωση αυτών των αποφάσεων, έχει ουσιαστικές συνέπειες για όλους του δήμους που αποφάσισαν να συμμετάσχουν στην Ανώνυμη εταιρεία, και φυσικά της Θήβας, που έχει λάβει ανάλογες αποφάσεις.

Στη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ο Δήμαρχος Θηβαίων, όταν ετέθη το θέμα από συμβούλους της αντιπολίτευσης, προσπάθησε να υποβαθμίσει το ζήτημα και έδωσε ένα πακέτο κειμένων χωρίς να διανείμει και τις ανωτέρω ακυρωτικές αποφάσεις. Έτσι, η προσπάθεια της ΔΕΠΟΔΑΘ να στήσει εσπευσμένα μια ανώνυμη εταιρεία, χωρίς ουσιαστική συζήτηση για την ουσία της διαχείρισης των απορριμμάτων, για να φύγει ο έλεγχος και οι αποφάσεις από τα δημοτικά συμβούλια και να μεταφερθεί σε ένα κλειστό ανεξέλεγκτο κλαμπ με τη συνεργασία του κ. Σταυρογιάννη και άλλων δημάρχων, φαίνεται ότι πάσχει. Το νομικό ζήτημα είναι ανοικτό, και αποδεικνύει την ανυπομονησία κάποιων να μεταφέρουν τη διαχείριση των απορριμμάτων στους ιδιώτες, χωρίς να τηρήσουν ούτε τα προσχήματα. Όμως το πολιτικό ζήτημα έγκειται στην οργάνωση της διαχείρισης των απορριμμάτων, προς όφελος της κοινωνίας και όχι προς όφελος των εργολάβων.

Είναι κάτι περισσότερο από εμφανές ότι απαιτείται αμέσως χωρίς καθυστέρηση η συζήτηση στο δημοτικό Συμβούλιο Θήβας, του θέματος αυτού και η πλήρης ενημέρωση των πολιτών για όλες τις πτυχές του.



Θανάσης Σκούμας
Διαβάστε Περισσότερα »

8 λόγοι να πίνεις κάθε πρωί νερό με μέλι



Αν βαρέθηκες το νερό με λεμόνι, σου έχουμε άλλο σούπερ μίγμα για να ξεκινάς υγιεινά το πρωί σου! Νερό με μέλι.
Έχοντας διαβάσει τα οφέλη που έχει κάθε πρωί ένα ποτηράκι νερό με λίγο λεμόνι, είμαστε σίγουρες ότι συχνά πυκνά αν όχι κάθε μέρα, έχεις αποκτήσει αυτή τη συνήθεια. Όμως, επειδή άνθρωποι είμαστε και βαριόμαστε τα ίδια και τα ίδια, τι θα έλεγες για μια αλλαγή;

Ειδικά για τους κρύους μήνες του χρόνου, ένα εξαιρετικό πρωινό ρόφημα, με πολλά οφέλη για τον οργανισμό σου είναι και το ζεστό νερό με μέλι! Δες γιατί.

1. Θα ξεφουσκώσεις

Αν υποφέρεις από πρηξίματα, τότε αυτό το φυσικό μίγμα θα σε βοηθήσει πολύ.

2. Θα έχεις πιο δροσερή αναπνοή

Άσε για λίγο τις τσίχλες στην άκρη και δοκίμασε μέλι με νερό κάθε μέρα, για να πολεμήσεις την κακοσμία. Θα δεις, πιάνει!

3. Θα ενισχύσεις το ανοσοποιητικό σου

Το μέλι είναι γεμάτο ένζυμα και βιταμίνες που σε συνδυασμό με τα μεταλλικά στοιχεία είναι ό,τι χρειάζεσαι για να ενισχύσεις τον οργανισμό σου και να τον κάνεις πιο δυνατό απέναντι στα βακτήρια.

4. Θα αποτοξινωθείς

Το μέλι σε ζεστό νερό είναι ο καλύτερος συνδυασμός για να διώξεις από τον οργανισμό σου άχρηστα πράγματα. Πες αντίο λοιπόν στις τοξίνες και καλησπέρα στο detox. Άμα θες να κάνεις το μίγμα ακόμα πιο δυνατό, βάλε και λίγο λεμόνι.

5. Θα έχεις πιο λαμπερό πρόσωπο

Το μέλι είναι φυσικό αντιοξειδωτικό και αυτό σημαίνει ότι βοηθάει όπως αναφέραμε στην αποτοξίνωση. Επίσης, χάρη στην αντιβακτηριδιακή του δράση, βοηθά το δέρμα σου να είναι καθαρό και λαμπερό.

6. Θα χάσεις κιλά

Το μέλι έχει φυσική ζάχαρη, που είναι σαφώς καλύτερη από αυτή που περιέχεται στον καφέ, στα γλυκά και σε ό,τι άλλο ψάχνεις μέσα στην μέρα για να καλύψεις τις υπογλυκαιμίες σου. Επίσης, βοηθά τον μεταβολισμό!

7. Θα σε βοηθήσει στον πονόλαιμο

Το μέλι είναι φυσικό φάρμακο για τις λοιμώξεις του αναπνευστικού και τον βήχα. Σε συνδυασμό με το ζεστό νερό, είναι το καλύτερο ρόφημα για τις πιο κρύες μέρες του χρόνου.

8. Θα μειώσεις τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων

Τα φλαβονοειδή και οι αντιοξειδωτικές ουσίες που υπάρχουν στο μέλι, βοηθούν επίσης πολύ στην προστασία του οργανισμού από πιθανές καρδιακές παθήσεις.
Διαβάστε Περισσότερα »

Τραγωδία στην Σαντορίνη: Τουρίστρια σκοτώθηκε από... γαϊδούρι!



Τραγικό τέλος βρήκε, το μεσημέρι της Τετάρτης, μια τουρίστρια στη Σαντορίνη η οποία έχασε τη ζωή της όταν έπεσε, υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες, από το γαϊδουράκι στο οποίο είχε ανέβει.
Η 67χρονη Γερμανίδα, που ήταν στο νησί για διακοπές, αποφάσισε να κάνει βόλτα στην Καλντέρα με γαϊδουράκι. Για άγνωστό λόγο η γυναίκα έπεσε από ύψος με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα.

Η τουρίστρια οδηγήθηκε στο κέντρο υγείας Θήρας όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της.

Η αστυνομία βρίσκεται στο σημείο του δυστυχήματος όπου παίρνει καταθέσεις από αυτόπτες μάρτυρες. Τις επόμενες ώρες αναμένεται να την εξετάσει ιατροδικαστής ώστε να διευκρινιστούν τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος.
Διαβάστε Περισσότερα »

Δημόσια διαβούλευση για τον Ασωπό στη Λιβαδειά


 Αυτή την Πέμπτη 8 Οκτωβρίου, στις 7μ.μ. σας καλώ όλους να ανοίξουμε την δημόσια διαβούλευση για τον Ασωπό,στην αίθουσα συμβουλίων του διοικητηρίου στη Λιβαδειά.
 Ήρθε η ώρα να ξεκινήσει η προσπάθεια για την επίλυση του μεγαλύτερου προβλήματος της περιοχής μας

 και την αντιμετώπιση ενός τεράστιου περιβαλλοντικού εγκλήματος.
Σε αυτή την πρώτη συνάντηση με όλους τους ενδιαφερόμενους φορείς και τους πολίτες,

θα παρουσιαστεί η ολοκληρωμένη πρότασή της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Κώστας Μπακογιάννης

Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας
Διαβάστε Περισσότερα »

Συμπληρώστε το ερωτηματολόγιο και βοηθήστε στην έρευνα του Δήμου Θηβαίων



Ο Δήμος Θηβαίων στο πλαίσιο σύνταξης του Σχεδίου Δράσης για την Αειφόρο Ενέργεια για την συμμετοχή στο Σύμφωνο των Δημάρχων, πραγματοποιεί έρευνα ενεργειακής συμπεριφοράς των κατοίκων του δήμου.


Γι’ αυτό το λόγο, καλεί τους δημότες, τους επαγγελματίες, τους φορείς και τους συλλόγους να συμπληρώσουν τα ακόλουθα ερωτηματολόγια, ανάλογα με την κατηγορία που ανήκουν:


Το link για τον οικιακό τομέα ( για ιδιόκτητες ή ενοικιαζόμενες κατοικίες):
http://goo.gl/forms/R7K0IOckLz



Το link για τον τριτογενή τομέα (για γραφεία, ιατρεία, βιοτεχνίες, βιομηχανίες, φροντιστήρια, εμπορικά κλπ)
http://goo.gl/forms/lRR48UVmwg



Τα στοιχεία που ζητούνται να συμπληρωθούν είναι ανώνυμα και θα παραμείνουν εμπιστευτικά και μόνο για τον σκοπό που ζητούνται.

Τα ερωτηματολόγια έχουν αναρτηθεί και στην ιστοσελίδα του Δήμου Θηβαίων www.thiva.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Μαζικές συλλήψεις σε αστυνομικές επιχειρήσεις στη Στερεά Ελλάδα

Στοχευμένες αστυνομικές επιχειρήσεις πραγματοποιήθηκαν στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, στο πλαίσιο των οποίων συνελήφθησαν συνολικά τριάντα τέσσερα (34) άτομα

Κατά τη διάρκεια της εξόρμησης, ελέγχθηκαν (825) άτομα και (539) οχήματα, προσήχθησαν (67) άτομα και βεβαιώθηκαν (188) παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας

Οι αστυνομικοί έλεγχοι αποσκοπούν στην πρόληψη και στην καταστολή της εγκληματικότητας, αλλά και στην τόνωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών  

Στοχευμένες αστυνομικές επιχειρήσεις πραγματοποιήθηκαν χθες (06-10-2015), σε τέσσερις Νομούς της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας (Βοιωτίας, Ευβοίας, Φωκίδας και Ευρυτανίας), στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, καθώς και της διαμόρφωσης ασφαλών συνθηκών διαβίωσης των πολιτών.

Οι επιχειρήσεις οργανώθηκαν και υλοποιήθηκαν από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας των ανωτέρω Νομών, σύμφωνα με τον ευρύτερο επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας.

Οι συγκεκριμένες δράσεις πραγματοποιήθηκαν με στόχο την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων, τον εξονυχιστικό έλεγχο οχημάτων και της νόμιμης κυκλοφορίας αυτών, την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, την δίωξη της παράτυπης μετανάστευσης, τον εντοπισμό φυγόποινων, την προσαγωγή υπόπτων τέλεσης αξιόποινων πράξεων και γενικότερα την αντιμετώπιση κάθε μορφής παραβατικής συμπεριφοράς.

Στο πλαίσιο της εξόρμησης προέκυψαν τα ακόλουθα αποτελέσματα:

Ελέγχθηκαν: (825) άτομα, εκ των οποίων (558) ημεδαποί και (267) αλλοδαποί, καθώς και (539) οχήματα.

Προσήχθησαν: (67) άτομα, εκ των οποίων (45) ημεδαποί και (22) αλλοδαποί.
Συνελήφθησαν: (34) άτομα, εκ των οποίων (18) ημεδαποί και (16) αλλοδαποί και συγκεκριμένα:

•    (8) ημεδαποί και (6) αλλοδαποί, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
•    (10) αλλοδαποί, για παραβάσεις του νόμου περί αλλοδαπών.
•    (4) ημεδαποί, για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών.
•    (2) ημεδαποί, για εκκρεμείς καταδικαστικές Αποφάσεις.
•    (2) ημεδαποί, για παραβάσεις του υγειονομικού κανονισμού.
•    (2) ημεδαποί, για επαιτεία.

Κατασχέθηκαν:

•    Μικροποσότητες ηρωίνης.
•    Δισκία φαρμακευτικού σκευάσματος, για την αγορά των οποίων απαιτείται ιατρική συνταγή.

Βεβαιώθηκαν συνολικά: (206) παραβάσεις και συγκεκριμένα:

•    (188) παραβάσεις περί Κ.Ο.Κ. [ήτοι: (40) για υπερβολική ταχύτητα, (7) για μη χρήση ζώνης ασφαλείας, (2) για μη χρήση προστατευτικού κράνους, (1) για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, (4) για ΚΤΕΟ και (134) λοιπές παραβάσεις]. 
•    (4) παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών.
•    (10) παραβάσεις του νόμου περί αλλοδαπών.
•    (2) παραβάσεις του υγειονομικού κανονισμού.
•    (2) παραβάσεις για επαιτεία.

Παρόμοιες επιχειρησιακές δράσεις, οι οποίες αποσκοπούν στην πρόληψη και στην καταστολή της εγκληματικότητας, θα συνεχιστούν με αμείωτο ενδιαφέρον στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Σε ποιον ανήκει το νούμερο που σας κάλεσε;



    Βρείτε το online με τον πιο απλό τρόπο.


Επισκεφθείτε την... σελίδα http://www.11888.gr/home?_sm=wp

Εισάγετε τον αριθμό του σταθερού τηλεφώνου (μαζί με τον κωδικό) εκεί που λέει “ΠΟΙΟΣ”

Πατήστε το κουμπί Αναζήτηση

Έτσι, θα βρείτε σε ποιόν ανήκει το νούμερο που σας κάλεσε.
Διαβάστε Περισσότερα »

Αυτοκτόνησε 55χρονος πατέρας 3 παιδιών στη Μαλεσίνα


 Σοκαρισμένη είναι η τοπική κοινωνία της Μαλεσίνας στη Λοκρίδα...

Ο 55χρονος είχε ανέβει χθες το πρωί στη Λαμία για δουλειές και δεν επέστρεψε ποτέ στο σπίτι του.

Οι δικοί του άνθρωποι τον περίμεναν το μεσημέρι και αφού άργησε άρχισαν να τηλεφωνούν, αλλά ο 55χρονος δεν απαντούσε ούτε στο κινητό.

Λίγες ώρες αργότερα εντοπίστηκε, από συγγενικό του πρόσωπο,  στην περιοχή του Θεολόγου το αυτοκίνητό του, κοντά σε ένα εγκαταλειμμένο βιομηχανικό κτίριο.

Δυστυχώς μέσα σε αυτό βρήκε νεκρό τον 55χρονο. Είχε αυτοπυροβοληθεί με κυνηγετική καραμπίνα

Η είδηση, για τον χαμό του 55χρονου, έπεσε σαν βόμβα στην τοπική κοινωνία της Μαλεσίνας, όπου όλοι κάνουν λόγο για έναν ήσυχο άνθρωπο και καλό οικογενειάρχη.
lamiareport.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Εγκαίνια Διεθνούς Έκθεσης Σύγχρονης Τέχνης στη Θήβα


Την Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2015, πραγματοποιήθηκαν,  στο Συνεδριακό Κέντρο Θήβας της ΔΗΚΕΘ, τα εγκαίνια της Διεθνούς Έκθεσης Σύγχρονης Τέχνης, που διοργανώνει η οργάνωση “ΣΦΙΓΓΑ”  στο πλαίσιο του “Διεθνούς Φεστιβάλ των Κρυμμένων Θηβών- Σφίγγα 2015”, παρουσία του Δημάρχου Θηβαίων κ. Σπύρου Νικολάου.

Ο κ. Δήμαρχος στον χαιρετισμό του συνεχάρη τον Πρόεδρο της Σφίγγας κ. Αγγέλου Κων/νο για την πρωτοβουλία του φεστιβάλ και τη διοργάνωση της έκθεσης αλλά και τη συμβολή της Σφίγγας στην πολιτιστική ανάπτυξη του τόπου,  καθώς και όλους τους συντελεστές, τους εικαστικούς, τους καλλιτέχνες και επιστήμονες που συμμετέχουν. Όπως είπε χαρακτηριστικά : “Στις ημέρες μας, όπου όλες οι συζητήσεις αφορούν,  με διαφορετικές προσεγγίσεις, το μέλλον αυτού του τόπου, δράσεις, όπως η ΣΦΙΓΓΑ 2015, έρχονται να συμβάλλουν στη σωστή κατεύθυνση, που δεν είναι άλλη από την ανάπτυξη του πνεύματος και του πολιτισμού”.

Η έκθεση, με τη συμμετοχή δεκάδων φημισμένων εικαστικών καλλιτεχνών από όλο τον κόσμο, θα διαρκέσει μέχρι τις 4 Νοεμβρίου και περιλαμβάνει  έργα ζωγραφικής, γλυπτικής, κατασκευές,  video τέχνη, video ντοκουμέντα land art με τίτλο LANDGRAPHIE. Παράλληλα με την έκθεση  προβάλλονται κινηματογραφικές ταινίες και ντοκουμέντα με τον τίτλο "GREEK WAVES", που αφορούν μια κριτική σύνοψη ταινιών Ελλήνων Σκηνοθετών, που επιμελείται η Ιταλίδα επιμελήτρια Dores Sequenia, ενώ υπάρχει και ειδικό αφιέρωμα στον Θόδωρο Αγγελόπουλο.




Διαβάστε Περισσότερα »

Συνέχεια εργασιών στην οδό Επαμεινώνδα στη Θήβα

 
Την οδό Επαμεινώνδα επισκέφτηκαν, την Τρίτη 6 Οκτωβρίου, ο Αντιδήμαρχος Θηβαίων κ. Χατζησταμάτης Ανδρέας και κλιμάκιο μηχανικών από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου προκειμένου να δουν από κοντά τις εργασίες που ξεκίνησαν, στο τμήμα της οδού Επαμεινώνδα από οδό Αντιγόνης έως οδό Βουρδουμπά, στο πλαίσιο του έργου “Ανάπλαση πεζόδρομου οδού Επαμεινώνδα Δήμου Θηβαίων” και να κανονίσουν τις τελευταίες λεπτομέρειες με τον ανάδοχο του έργου.

Το έργο στο συγκεκριμένο τμήμα αφορά σε πρώτη φάση εκσκαφές ( καθαιρέσεις- αποξηλώσεις) και στη συνέχεια κατασκευή δικτύου ομβρίων, υπογειοποίηση καλωδίων ΔΕΗ και ΟΤΕ, κατασκευές παρτεριών, τοποθετήσεις κυβόλιθων, εγκατάσταση φωτισμού, πρασίνου και λοιπού εξοπλισμού πόλης.

Ο κ. Χατζησταμάτης με αφορμή την έναρξη των εργασιών δήλωσε ότι:

“ Η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Θηβαίων και εμείς ως αιρετοί, έχουμε ενσκήψει στο έργο ανάπλασης του πεζόδρομου της Επαμεινώνδα, ένα έργο πνοής για την πόλη της Θήβας,  προκειμένου να ολοκληρωθεί εντός του συμφωνημένου χρονικού διαστήματος. Eλπίζουμε ότι δεν θα συναντήσουμε ιδιαίτερα προβλήματα στο νέο τμήμα που γίνονται οι εκσκαφές, αλλά ακόμα και αν υπάρξουν τεχνικές δυσκολίες θα ξεπεραστούν με τη συνεργασία όλων των εμπλεκομένων” .

Θυμίζουμε ότι για τις ανάγκες των εργασιών ισχύουν οι ακόλουθες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις :

•    H κυκλοφορία των οχημάτων που κινούνται στην οδό Επαμεινώνδα με κατεύθυνση προς την οδό Αντιγόνης θα εκτρέπεται υποχρεωτικά στην οδό Βουρδουμπά  (είτε ανατολικά είτε δυτικά)
•    H πρόσβαση στην οδό Αντιγόνης θα επιτρέπεται μόνο από την οδό Πινδάρου.
Διαβάστε Περισσότερα »

Με τραγούδι και χορό τα 30 χρόνια του ΚΑΠΗ Βαγίων


Τα 30 χρόνια λειτουργίας του ΚΑΠΗ Βαγίων γιόρτασαν τα μέλη του, το Σάββατο 3 Οκτωβρίου, σε κοσμικό κέντρο της περιοχής.

30 χρόνια παροχής κοινωνικής στήριξης, ιατρικής φροντίδας, επιμόρφωσης- εκπαίδευσης και ψυχαγωγίας με σκοπό οι ηλικιωμένοι να παραμείνουν αυτόνομα-ισότιμα και ενεργά μέλη της κοινωνίας.

Μέσα σε κλίμα χαράς, αγάπης και κεφιού, τα μέλη έκοψαν την τούρτα γενεθλίων, άκουσαν τραγούδια από τη χορωδία και χόρεψαν μέχρι πρωίας.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος της Δ.Κ. Βαγίων κ. Παπαλουκάς, η Διευθύντρια του Δ.Ο.Θ. κα Μουλκιαρώτου, η Προϊσταμένη του τμήματος ΚΑΠΗ του ΔΟΘ κα Ιωάννου, μέλη της επιτροπής λειτουργίας του ΚΑΠΗ Βαγίων και ο Κοινωνικός Λειτουργός κ. Σταμέλος. 

Διαβάστε Περισσότερα »

Το νέο ΣΔΟΕ: Ποιοι μπαίνουν στο στόχαστρο -Πώς θα γίνονται οι έλεγχοι

Πρακτικές τύπου Γερμανίας θα εφαρμόζουν πλέον οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ προκειμένου να πιάνουν στον... ύπνο τις επιχειρήσεις που φοροδιαφεύγουν.

Οπως ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης οι έφοδοι από την εφορία θα πραγματοποιούνται με διαδικασίες – εξπρές χωρίς προηγούμενη εισαγγελική εντολή με στόχο να εντοπιστούν αδήλωτα εισοδήματα.
Οι νέου τύπου έλεγχοι θα πραγματοποιούνται εκτός ωραρίου και οι εφοριακοί θα επισκέπτονται απροειδοποίητα την έδρα επιχειρήσεων και ελεύθερων επαγγελματιών ακόμη και εάν αυτή είναι στο σπίτι του προσώπου που βρίσκεται υπό έλεγχο.

Η πρακτική που αποκάλυψε μεγάλα σκάνδαλα στο παρελθόν στη Γερμανία και τώρα ο στόχος του ΥΠΟΙΚ είναι η συγκέντρωση και η κατάσχεση όταν χρειάζεται φορολογικών στοιχείων, ενώ οι ελεγκτές θα μπορούν να ψάχνουν ακόμη και για ρευστό αλλά και να προχωρούν σε κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων ή ακόμη και καταθέσεων για να εισπραχθούν έτσι οφειλές προς το Δημόσιο.

«Στη Γερμανία ξημερώματα 60 εφοριακοί και αστυνομικοί μπήκαν σε μεγάλη επιχείρηση για έλεγχο φοροδιαφυγής... Τέτοιες σκηνές θα έχουμε και στην Ελλάδα» είπε από το βήμα της Βουλής ο κ.Αλεξιάδης.

Οποιος δηλώσει τα αδήλωτα εισοδήματα θα τα σώσει
Την ίδια ώρα το ΥΠΟΙΚ προωθεί νομοθετική ρύθμιση έτσι ώστε όσοι έχουν αδήλωτα εισοδήματα να τα δηλώσουν προκειμένου να μπορέσουν να τα σώσουν. Παράλληλα προωθούν το νέο περιουσιολόγιο με την καταγραφή κινητών και ακίνητων περιουσιακών στοιχείων, αλλά και συναλλαγών ώστε να μπορεί να διασταυρωθεί η κίνηση ποσών και στη συνέχεια να γίνεται η απαραίτητη σύγκριση με τα δηλωθέντα εισοδήματα.

Δεσμεύσεις περιουσιακών στοιχείων
Μάλιστα σε περίπτωση που αποκαλύπτονται αδήλωτα ποσά οι εφοριακοί θα έχουν τη δυνατότητα να κάνουν δεσμεύσεις περιουσιακών στοιχείων μέχρι του ύψους των αδήλωτων εισοδημάτων που αποκαλύφθηκαν

Κίνητρα και για τις συναλλαγές με πλαστικό χρήμα
Κίνητρα για την επέκταση των συναλλαγών με πλαστικό χρήμα προανήγγειλε μιλώντας στη Βουλή ο Τρύφων Αλεξιαδης. Ως παράδειγμα, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών ανέφερε ότι ο τραπεζικός λογαριασμός της επιχείρησης στον οποίο μπαίνουν οι εισπράξεις από κάρτες θα είναι ακατάσχετος για χρέη προς ιδιώτες, πιστωτικά ίδρυμα αλλά και την εφορία.

Αλλαγές στους ελέγχους του ΣΔΟΕ
Ο κύριος Αλεξιάδης έδωσε στη δημοσιότητα τη λίστα που δείχνει ότι το 2015 (επί ΣΥΡΙΖΑ) στη Λίστα Λαγκάρντ έγιναν μόλις 80 έλεγχοι και ολοκληρώθηκαν οι 38, όταν πέρυσι ξεκίνησαν 143 (+60%) και τελείωσαν μέσα στη χρονιά οι 95. Επιπλέον θύμισε ότι οι έλεγχοι της ΓΓΔΕ έφτασαν αισίως τις 40.000 –και παρά τα προβλήματα με τις επιθέσεις και τους προπηλακισμούς σε βάρος των εφοριακών. Η διαπίστωση αυτή συνοδεύτηκε με τη δημόσια δέσμευση Αλεξιάδη ότι η ισχύς τους ΣΔΟΕ «ενισχύεται και δεν μειώνεται» με τις αλλαγές που σχεδιάζει. Μάλιστα στιο στόχαστρο των ελέγχων είναι τα πολιτικά πρόσωπα, τα ΜΜΕ και οι προμηθευτές του δημοσίου.

 iefimerida.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Ξεκινούν οι διαδικασίες για 2.672 προσλήψεις στην Υγεία - Όλες οι λεπτομέρειες


Στη πρόσληψη 2.672 τακτικών υπαλλήλων στον τομέα της Υγείας προχωρά το υπουργείο μετά και την χθεσινή διαβεβαίωση του Πρωθυπουργού στις προγραμματικές δηλώσεις για επίσπευση των διαδικασιών.
Ο πρώτος διαγωνισμός για την κάλυψη 912 θέσεων νοσηλευτικού και παραϊατρικού προσωπικού έχει ήδη αποσταλεί στο ΑΣΕΠ με στόχο την κάλυψη των θέσεων μέσα στο 2015, ενώ αναμένεται να «σπάσει» σε δύο προκηρύξεις αναλόγως των ζητούμενων ειδικοτήτων.

Σύμφωνα με το «Εθνος» 712 θέσεις αντιστοιχούν σε νοσηλευτικό προσωπικό και 200 σε διάφορες ειδικότητες, μεταξύ των οποίων νοσοκόμοι, τραυματιοφορείς, μεταφορείς ασθενών, ραδιολόγοι, βοηθοί θαλάμου, μαιευτές και βοηθητικό υγειονομικό προσωπικό.

Στο πρώτο τρίμηνο του 2016 τοποθετείται η προκήρυξη των υπόλοιπων 1.760 θέσεων. Πρόκειται για 1.000 θέσεις σε διάφορες ιατρικές ειδικότητες, 600 για την ενίσχυση μονάδων του ΕΣΥ και 100 θέσεις στην ειδικότητα Διασωστών-Πληρωμάτων Ασθενοφόρων στις υπηρεσίες του ΕΚΑΒ.

Προσλήψεις θα πραγματοποιηθούν, επίσης, στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής και Θεσσαλονίκης, στον ΟΚΑΝΑ και στο ΚΕΘΕΑ.
Διαβάστε Περισσότερα »

Όλο το σχέδιο για τη φοροδιαφυγή σε ΦΠΑ και εισόδημα


Ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την αύξηση των συναλλαγών με πλαστικό χρήμα και την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής θέτει σύντομα σε εφαρμογή το υπουργείο Οικονομικών. Το σχέδιο περιλαμβάνει οκτώ παρεμβάσεις και στοχεύει στο να περάσουν μέσω του τραπεζικού συστήματος όσο το δυνατόν περισσότερα εισοδήματα και να καταπολεμηθεί με αυτόν τον τρόπο η μη πληρωμή ΦΠΑ και η απόκρυψη εισοδήματος.

Τα μέτρα που περιλαμβάνει το σχέδιο είναι:
- Η υποχρεωτική εγκατάσταση συσκευών χρέωσης πιστωτικών και χρεωστικών καρτών σε όλες τις επιχειρήσεις και τους ελεύθερους επαγγελματίες που συναλλάσσονται με τους καταναλωτές.

- Η υποχρεωτική πληρωμή με πλαστικό χρήμα συναλλαγών πάνω από ένα όριο, όπως για παράδειγμα τα 50 ευρώ

- Η ουσιαστική διατήρηση των περιορισμών στις αναλήψεις μετρητών που ισχύουν σήμερα. Οι φορολογούμενοι δεν θα έχουν τη δυνατότητα να πάρουν περισσότερα μετρητά από ένα όριο και πάνω (π.χ. 500 ευρώ την εβδομάδα)

- Η μείωση του κόστους εγκατάστασης και λειτουργίας συσκευών POS για τις επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες. Στόχος είναι η απόκτηση συσκευών να χρηματοδοτηθεί από το ΕΣΠΑ και να μειωθούν δραστικά οι προμήθειες ανά συναλλαγή που χρεώνουν οι τράπεζες και σήμερα ανέρχονται ακόμη και στο 2%.

- Το άνοιγμα ειδικού επαγγελματικού λογαριασμού από όλους τους επαγγελματίες και τις επιχειρήσεις στον οποίο θα κατατίθενται τα ποσά που εισπράττουν από τη χρέωση καρτών των πελατών τους. Ο λογαριασμός αυτός θα είναι ακατάσχετος για χρέη προς τράπεζες ή ιδιώτες και το μόνο που θα επιτρέπεται θα είναι άμεση παρακράτηση ΦΠΑ από την εφορία.

- Η σύνδεση του αφορολόγητου ορίου μόνο με δαπάνες που πληρώνονται μέσω πιστωτικών και χρεωστικών καρτών,

- Οι κληρώσεις ακινήτων για όσους φορολογούμενους πληρώνουν με πλαστικό χρήμα

- Η παροχή έκπτωσης φόρου από τις δαπάνες λήψης υπηρεσιών από συγκεκριμένους επαγγελματικούς κλάδους μόνο εφόσον οι σχετικές πληρωμές γίνονται με πλαστικό χρήμα (π.χ. γιατρούς, υδραυλικούς, ηλεκτρολόγους κλπ)

Να σημειωθεί ότι για την προμήθεια των POS το υπουργείο Οικονομικών σχεδιάζει να προκηρύξει διεθνή διαγωνισμό προκειμένου να συμμετάσχουν και ξένες τράπεζες. Στο ΥΠΟΙΚ θεωρούν ότι με αυτόν τον τρόπο πρόκειται να μειωθεί σημαντικά το κόστος για την αγορά των περισσότερων από μισό εκατομμύριο συσκευών που θα χρειαστούν για να γεμίσει η αγορά από σημεία ηλεκτρονικής χρέωσης.
capital.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Νέο κύμα κακοκαιρίας με βροχές και καταιγίδες

Κακοκαιρία θα επικρατήσει σήμερα Τετάρτη σε όλη σχεδόν τη χώρα.

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν από τις μεσημβρινές ώρες στην κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία και την Εύβοια και πρόσκαιρα στο βόρειο Ιόνιο, την Ηπειρο, τη Δυτική στερεά και βαθμιαία πιθανόν στη βορειοδυτική Πελοπόννησο, τη δυτική Μακεδονία, τις Σποράδες και την ανατολική στερεά.

Αναλυτική πρόγνωση από την ΕΜΥ:

    Μακεδονία, Θράκη

καιρός: νεφώσεις με βροχές αρχικά στη δυτική Μακεδονία και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές. Απο τις μεσημβρινές ώρες οι βροχές θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές στην κεντρική Μακεδονία και πιθανόν τη δυτική Μακεδονία

άνεμοι: από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 4 και από το απόγευμα τοπικά 5 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 11 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

    Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές που από τις μεσημβρινές ώρες θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές στο βόρειο Ιόνιο, την Ηπειρο, τη δυτική Στέρεα και πιθανόν τη βορειοδυτική Πελοπόννησο, τη νύχτα τα φαινόμενα θα εξασθενίσουν.
άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και μετά το μεσημέρι δυτικοί βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση.
θερμοκρασία: από 18 έως 26 βαθμούς Κελσίου, στην Ηπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

    Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

καιρός: λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, μετά το μεσημέρι τα φαινόμενα στη Θεσσαλία, την Εύβοια και πιθανόν τις Σποράδες και την ανατολική στερεά θα είναι κατά τόπους ισχυρά. H ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.
άνεμοι: αρχικά μεταβλητοί 3 με 4 και βαθμιαία νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 14 έως 27 βαθμούς Κελσίου, στα βόρεια η μεγίστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

    Κυκλάδες, Κρήτη

καιρός: αρχικά αίθριος, από το μεσημέρι όμως θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και κατά τη διάρκεια της νύχτας θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες.
άνεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 18 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

    Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκανησα

καιρός: στα βόρεια λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές, στις υπόλοιπες περιοχές αρχικά αίθριος και από το απόγευμα αραιές νεφώσεις.
άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και πρόσκαιρα στα νότια τοπικά 6 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 16 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

    Αττική

καιρός: λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από τις μεσημβρινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, πιθανόν πρόσκαιρα ισχυρές στα βόρεια και ανατολικά. τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.
άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 και από το μεσημέρι νοτιοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 17 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

    Θεσσαλονίκη

καιρός: νεφώσεις και βαθμιαία βροχές που από τις μεσημβρινές ώρες θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και ισχυρές καταιγίδες.
ανέμου: νοτιοανατολικοί 3 με 4 και μετά το απόγευμα τοπικά 5 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 16 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Διαβάστε Περισσότερα »

Ιερώνυμος: Οι φίλοι μας οι Ευρωπαίοι αλλά και εχθροί εντός των τειχών

«Φαινόμενα όπως το πρόσφατο επεισόδιο του μαθήματος των θρησκευτικών, φοβάμαι ότι είναι η αιχμή του δόρατος» δήλωσε με νόημα ο Αρχιεπίσκοπος
Βαριά υπονοούμενα για επίθεση σε βάρος της Εκκλησίας κάνοντας λόγο για «εχθρούς εντός των τειχών» άφησε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος κατά την εναρκτήρια ομιλία του στην Ετήσια Τακτική Σύνοδο της Ιεραρχίας.

Το σχόλιο του κ. Ιερώνυμου έγινε, όπως είπε, με αφορμή το πρόσφατο επεισόδιο με το μάθημα των θρησκευτικών, το οποίο χαρακτήρισε «αιχμή του δόρατος».

«Φαίνεται ότι οι φίλοι μας οι εδώ και οι Ευρωπαίοι, εκμεταλλευόμενοι την δεινή μας οικονομική κατάσταση, στα πλαίσια της ρυθμίσεως των οικονομικών μας σχέσεων, δεν θα παραλείψουν αλλά αντιθέτως θα επιδιώξουν με κάθε τρόπο την αλλοίωση της ελληνικής κοινωνίας μας αρχίζοντας από την σχολική μας εκπαίδευση. Το τραγικό είναι ότι οι εχθροί μας δεν είναι πλέον πέρα και μακρυά, είναι εντός των τειχών μας. Το βλέπουμε, το οσφραινόμαστε» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ιερώνυμος απευθυνόμενος στους άλλους Ιεράρχες.

Προειδοποίησε, ωστόσο, ότι αν στα προαπαιτούμενα «υπάρχουν δεσμεύσεις και σχεδιασμοί που αποσκοπούν, όπως ψιθυρίζεται ζωηρά, στην αλλοίωση της μορφής της κοινωνίας μας και μάλιστα στην υποτίμηση της ιστορίας και των παραδόσεών μας, το ξεθεμελίωμα του θεσμού της οικογένειας και την επιβολή της διαστροφής, την περαιτέρω υποβάθμιση της γλώσσας μας και την περιφρόνησή του από αιώνες πολιτισμού μας, της πατρίδος μας, των οσίων και των ιερών μας», η Ιεραρχία, ο κλήρος και ο λαός «θα γίνουμε ανάχωμα, τείχη οχυρά».

Θέλοντας, μάλιστα, να κάνει ακόμα πιο ισχυρό το στίγμα του υπενθύμισε τη φράση του Μακρυγιάννη «η Φραγκιά δεν μας θέλει με τέτοιο ντύμα Ορθόδοξον».

Αναφερόμενος στις σχέσεις Εκκλησίας-Πολιτείας ζήτησε από την κυβέρνηση και τα κόμματα να υπάρξει συνεργασίας «με ειλικρίνεια και συνέπεια» και απηύθυνε έκκληση «να ξεφύγουμε τις αγκυλώσεις και τις ιδεοληψίες και να τα αντιμετωπίσουμε (σ.σ. τα προβλήματα των ανθρώπων) με σταθερότητα, ψυχραιμία και επιμονή».

«Η Εκκλησία μας δεν παγιδεύθηκε ποτέ, και δεν θα παγιδευθεί σε μονομερείς χωρισμούς μεταξύ του αγιαστικού και του φιλανθρωπικού της (με την γενικώτερη έννοια) έργου» συμπλήρωσε με νόημα ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ