Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2015

Δύσκολο διπλό για Παρνασσό στο Μαυρομμάτι

ΑΟ.Μαυρομματίου-Παρνασσός Αράχωβας 0-1 (Καλλέργης 52')
Δύσκολη νίκη για τον Παρνασσό μέσα στο Μαυρομάτι με 0-1 και τρεις πολύ σημαντικοί βαθμοί για την συνέχεια. Το ματς ήταν μέτριο ποιοτικά κάτω από έντονη βροχή ανά διαστήματα με δυνατές μονομαχίες αλλά με φάσεις και για τις δυο ομάδες.
Το Μαυρομμάτι ήταν ελαφρώς καλύτερο είχε περισσότερες φάσεις αλλά η Αράχωβα είχε την ουσία κ το γκολ του Καλλέργη και στο τέλος κράτησε το μηδέν χωρίς να απειληθεί ιδιαίτερα.
Φάσεις και γκολ: Στο 2' σουτ του Στοιχειό Δ. μπλοκάρει ο Δημητράς. Στο 8' σουτ έξω από την περιοχή του Δρίτσουλα αποκρούει ο Δημητράς. Στο 17' ο Καλλέργης απειλεί με δυνατό σουτ η μπάλα λίγο άουτ. Στο 26' ο Στοιχειός Στ. Έχασε την μεγαλύτερη ευκαιρία του αγώνα όταν πέρασε δυο αμυντικούς και βρέθηκε απέναντι από τον Δημητρά για το 1-0 πλασάρει και λέει εντυπωσιακά όχι ο γκολκίπερ της Αράχωβας. Στο 37' ο Καλλέργης πέρασε από πλαγιά δυο αντιπάλους μπαίνει στην περιοχή, κόβει την μπάλα όμως το πλασέ στην μικρή περιοχή του Άγγελου κοντράρισε σε αμυντικούς. Στο 40' επικίνδυνο γυριστό του Καλλέργη ελάχιστα άουτ από την εστία του Νίκα.
Στο 46' πρώτη φάση για την Αράχωβα ο Καφρίτσας στην πλάτη της άμυνας σπάει στον επερχόμενο Καλλέργη , φάτσα με το 0-1 όμως ο Μερκούρης με αυτοθυσία τελευταία στιγμή κόβει με τάκλιν το σουτ. Στο 52' το 0-1 για την Αράχωβα μετά από εκτέλεση φάουλ ο Καλλέργης κερδίζει την κεφαλιά η μπάλα παίρνει περίεργη τροχιά πολύ ψηλά και καταλήγει στα δίχτυα κρεμώντας τον Νίκα που πήδησε αλλά δεν πρόλαβε την μπάλα.
Το Μαυρομμάτι βγήκε στην επίθεση και με επιθετικό μονόλογο έχασε καλές ευκαιρίες για την ισοφάριση.
Στο 58' σουτ του Σιαμανδούρα εκτός περιοχής η μπάλα γλύφει το αριστερό δοκάρι. Στο 63' νέο σουτ από τον ίδιο παίχτη ελάχιστα άουτ. Στο 72' σέντρα του Ζώνα μέσα στην περιοχή κανείς δεν κατάφερε να βρει την μπάλα. Στο 87' ο Γρίλλιας δυνατό σουτ εκτός περιοχής ,εκτός εστίας ο Δημητράς, η μπάλα χτυπά στα δίχτυα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Στα τελευταία 10' δεν παίχτηκε και πολύ ποδόσφαιρο καθώς είχαμε πολλές καθυστερήσεις. Έτσι η Αράχωβα κράτησε το μηδέν και πήρε τρεις βαθμούς. Το Μαυρομμάτι προσπάθησε, δεν τα κατάφερε όμως δείχνει ότι δύσκολα θα περνάνε οι ομάδες από το γήπεδο του.
Καλύτεροι για τους γηπεδούχους οι: Πελώνης, Σιαμανδούρας και Γρίλλιας. Για τους φιλοξενούμενους κορυφαίος ο Καλλέργης και ακολούθησαν Δημητράς και Τσώνης.
Άριστη η διαιτησία Θάνου(Χατζή-Παπαγεωργίου)

Μαυρομμάτι (Γιαννακόπουλος - Τσαρούχας): Νίκας, Λάμπρου Φ., Χριστοδούλου (62* Ζώνας), Πελώνης, Σιαμανδούρας, Μερκούρης, Στοιχειός Σ., Στοιχειός Δ., Δρίτσουλας Ι., Κουτρομάνος (55* Τσέλλα), Γρίλλιας.
Παρνασσός (Γκαλαμέλος): Δημητράς Θ., Ράπτης Ι., Μανώλης, Τσώνης, Μαστρογιαννόπουλος, Αγγέλου, Πέρβελης Π., Καραμπελούσης, Καφρίτσας (75* Κριεμάδης), Καλλέργης (89* Μυλωνάς), Ράπτης Λ. (55* Αργύρης).


Αθλητικός Όμιλος Μαυροματίου
Διαβάστε Περισσότερα »

Σχέδιο για διαρκή capital controls στους δημοσίους υπαλλήλους

Νέες σαρωτικές αλλαγές στην καθημερινότητα εκατομμυριούχων συνταξιούχων και δημοσίων υπαλλήλων φέρεται να προωθεί το υπουργείο Οικονομικών, με την επιβολή μόνιμων ελέγχων και περιορισμών στην ανάληψη μετρητών, ταυτόχρονα με υποχρεωτική χρήση καρτών στις συναλλαγές τους.

Οπως αναφέρει σε ρεπορτάζ του το «Βήμα της Κυριακής», το νέο μέτρο, που εντάσσεται στο πλαίσιο του αγώνα για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, προβλέπει εβδομαδιαίο όριο αναλήψεων 150 ευρώ και όχι 420 - όπως ισχύει σήμερα - για τις παραπάνω κατηγορίες.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, οι συναλλαγές τους με τα υπόλοιπα χρήματα του μισθού ή της συνταξής τους θα πραγματοποιούνται υποχρεωτικά μέσω πλαστικού χρήματος, δηλαδή χρεωστικής ή πιστωτικής κάρτας.

Το μέτρο - σοκ, αν ισχύσει, εκτιμάται ότι θα «αγγίξει» περί τα 3,2 εκατ. συνταξιούχους και δημόσιους υπαλλήλους.

Τονίζεται πάντως, ότι στις προβλέψεις του ΥΠΟΙΚ προβλέπεται η εξαίρεση συνταξιούχων άνω των 75 ετών και όσων ζουν σε απομακρυσμένες περιοχές, όπου η χρήση του πλαστικού χρήματος δεν είναι το ίδιο εύκολη όσο στα αστικά κέντρα και την υπόλοιπη περιφέρεια.

Διαβάστε Περισσότερα »

Διαμάχη για τις τουαλέτες του 2ου Δημοτικού Σχολείου Αλιάρτου

Διαμάχη ξέσπασε ανάμεσα στην εφημερίδα diavimanews και την Διευθύντρια του 2ου Δημοτικού Σχολείου Αλιάρτου κα Κίτσου.Αιτία της διαμάχης δημοσίευμα της εφημερίδας για τις τουαλέτες του Σχολείου-Ακολουθούν τα δημοσιεύματα.
Προβλήματα στο 2ο Δ.Σ. Αλιάρτου


Ανήσυχοι είναι οι γονείς των μαθητών του 2ου Δημοτικού Σχολείου Αλιάρτου κυρίως όπως λένε για την κατάσταση που επικρατεί στις τουαλέτες. Όπως γνωρίζουμε το τμήμα Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας τον Δεκέμβριο του 2014 έκανε έλεγχο στο συγκεκριμένο σχολείο και διαπίστωσε αρκετά προβλήματα τα οποία έπρεπε να λυθούν και μάλιστα ενημέρωσε γι΄ αυτά όλους τους αρμόδιους προκειμένου να προβούν στις απαραίτητες παρεμβάσεις καθώς και τους άμεσα ή έμμεσα εμπλεκόμενους.
Μάλιστα το Τ.Υ θα επισκεφθεί εκ νέου όλα τα σχολεία για τους σχετικούς ελέγχους.
Τώρα για την συγκεκριμένη περίπτωση αρμόδιος να απαντήσει για το θέμα που αφορά στην υγεία των μικρών μαθητών αν δηλαδή έγιναν οι παρεμβάσεις και για ποιό λόγο προκύπτουν προβλήματα είναι ο δήμος Αλιάρτου.
Το ενδιαφέρον βέβαια θεωρείται δεδομένο τόσο από τον δήμαρχο Γιώργο Ντασιώτη όσο και από τον Αντιδήμαρχο Γιώργο Αραπίτσα που είναι και εκπαιδευτικοί και δεν είναι δυνατόν να προχώρησαν για παράδειγμα στις πλαστικοποιήσεις τω γηπέδων μπάσκετ και να μην προχώρησαν σε παρεμβάσεις για την διασφάλιση της υγείας των μικρών μαθητών.

 diavimanews

   Απάντηση της Δ/ντριας του 2ου Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου Αλίαρτου σε δημοσίευμα για τις τουαλέτες

Σε απάντηση του κακόβουλου δημοσιεύματος που δεν ξέρω ποια συμφέροντα εξυπηρετεί, οφείλω να σας ενημερώσω, ως νέα Δ/ντρια, ότι προείχε η θέρμανση των μικρών παιδιών.
         Ενημερώνω λοιπόν ότι αλλάχτηκε ο λέβητας και το δοχείο διαστολής τα οποία βρίσκονταν σε άθλια κατάσταση.
         Οι τουαλέτες απολυμάνθηκαν και καθημερινά καθαρίζονται με σχολαστικότητα. Το καλοκαίρι στόχος μας είναι να ανακαινιστούν οι τουαλέτες. Φυσικά αυτό είναι απαραίτητο και θα γίνει. Τα σχόλια περί πλαστικοποιήσεων και οι ειρωνείες δε βοηθούν κανένα. Καλύτερα ό,τι έχετε να πείτε να το λέτε ευθέως.  Οι παιδότοποι είναι απαραίτητοι.
         Οι σχέσεις μου τόσο με τους γονείς όσο και με το Δήμαρχο και τους Αντιδημάρχους είναι άριστη. Η τοπική κοινωνία στήριξε τον ενθουσιασμό μου για δουλειά και τους ευχαριστώ!!! Αυτό ίσως ενοχλεί κάποιους αλλά θα συνηθίσουν.
         ΟΛΟΙ «στάθηκαν», όσο και όπως μπορούσε ο καθένας, στο ΣΧΟΛΕΙΟ μας. Κανείς δεν παίζει με την υγεία των μικρών παιδιών και πόσο μάλλον εγώ που εμπράκτως έχω δείξει, τόσα χρόνια, την αγάπη μου στα παιδιά .
         ΟΣΟΙ γράφουν τέτοια άρθρα καλό θα ήταν να τα υπογράφουν. Αλλά δυστυχώς σε αυτή τη χώρα έχουμε μάθει να κατακρίνουμε αλλά να αποποιούμαστε των ευθυνών μας. ΠΑΝΤΑ ΦΤΑΙΕΙ Ο ΑΛΛΟΣ!!!
Αφήστε το Σχολείο όλων μας να πάει μπροστά.
ΓΙΑΤΙ ΠΙΣΤΕΨΤΕ ΜΕ ΑΥΤΟ ΘΑ ΓΙΝΕΙ.
Η ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

ΚΙΤΣΟΥ Λ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ




Απάντηση της εφημερίδας
 Το καλοκαίρι του... 2016 οι παρεμβάσεις για τις τουαλέτες του 2ου Δ.Σ. Αλιάρτου

Αρχικά προς αποφυγή κάθε παρεξήγησης σε οτι αφορά το θέμα με τα προβλήματα στις τουαλέτες του 2ου Δημοτικού Σχολείου Αλιάρτου να ξεκαθαρίσουμε πως δεν έχει ευθύνη η Διευθύντρια Κωνσταντίνα Κίτσου η οποία στο συγκεκριμένο σχολείο ανάλαβε φέτος τα καθήκοντά της, ενώ είναι γνωστό το ενδιαφέρον και η αγάπη της για τα παιδιά όλα αυτά τα χρόνια. 
Η κ. Κίτσου απαντώντας στο δημοσίευμα που ανέδειξε το θέμα εμμέσως πλειν σαφώς επιβεβαιώνει οτι υπάρχει πρόβλημα για το οποίο δεσμεύεται οτι θα λυθεί -αν και η αρμοδιότητα είναι του Δήμου- τονίζοντας οτι "το καλοκαίρι στόχος μας είναι να ανακαινιστούν οι τουαλέτες. Φυσικά αυτό είναι απαραίτητο και θα γίνει.". 
Ωστόσο κάπως έτσι είχε εξελιχθεί και η προηγούμενη σχολική χρονιά αφού το πρόβλημα όπως και πολλά άλλα είχαν καταγραφεί και επισημανθεί προς κάθε κατεύθυνση και κάθε εμπλεκόμενο από το αρμόδιο τμήμα Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας τον Δεκέμβριο του 2014 όπως αρμοδίως ενημερώθηκα.
Θα σταμάταγα εδώ όμως συνηθίζω να απαντώ σε αιχμές που με αφορούν απ΄ όπου και αν προέρχονται και αυτό θα κάνω.  
Δημοσίευμα που αφορά στην υγεία μικρών μαθητών κάθε άλλο παρά κακόβουλο είναι.
Φυσικά τα συμφέροντα που εξυπηρετεί είναι των παιδιών αφού το θέμα αφορά στην υγεία τους.
Όσο για την θέρμανση δεν το σχολιάζω διότι το θεωρώ δεδομένο (και όχι κατόρθωμα) οτι οι μαθητές δεν πρέπει να ξεπαγιάζουν.
Σε οτι αφορά το ενδιαφέρον των αρμοδίων φυσικά και δεν ειρωνεύομαι κανένα και γι΄ αυτο θυμίζω τι έγραφα: "Το ενδιαφέρον βέβαια θεωρείται δεδομένο τόσο από τον δήμαρχο Γιώργο Ντασιώτη όσο και από τον Αντιδήμαρχο Γιώργο Αραπίτσα που είναι και εκπαιδευτικοί και δεν είναι δυνατόν να προχώρησαν για παράδειγμα στις πλαστικοποιήσεις τω γηπέδων μπάσκετ και να μην προχώρησαν σε παρεμβάσεις για την διασφάλιση της υγείας των μικρών μαθητών".
Τέλος το "Αφήστε το Σχολείο όλων μας να πάει μπροστά", προφανώς δεν απευθύνεται σε μένα διότι δεν είμαι εγώ ο αρμόδιος για την χρηματοδότηση και για τις παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν, η αρμοδιότητα της συντήρησης των σχολικών κτηρίων ανήκει αλλού, ούτε φυσικά στους δασκάλους και τους γονείς που κάνουν ο,τι μπορούν!
Άρα τα... παράπονα στον Δήμαρχο που λέει και ο σοφός λαός...

Γ. Μπαρ.

απο diavimanews.blogspot.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Τα πρωτοσέλιδα των κυριακάτικων εφημερίδων

Διαβάστε Περισσότερα »

Αποτελέσματα Α΄ Κατηγορίας Βοιωτίας

Α' Βοιωτιας 3η Αγωνιστικη
Σαββατο 10 Οκτωβριου  4.00 μ.μ
ΑΟ Θηβα - ΑΕ Δηλεσι.                                                              4-0 Τελικο
ΑΟ Θεσπιακος - Δαφνη Ερυθρων.                                          . 1-5. Τελικο
Κιθαιρωνας Καπαρελλιου - ΠΑΟΚ Κοκκινου.                         3-0 Τελικο
ΑΟ Μαυρομματι - Παρνασσος Αραχωβας.                                0-1 Τελικο
Ενωση ΑΣΑ - Νικη Λαφυστιου.                                               ,,2-1. Τελικο
Αναγεννηση Σχηματαριου - Επαμεινωνδας Λευκτρων.              3-1. Τελικο
Αμβρυσσεας Διστομου - Αρματηλατης.                                      4-1 τελικο
Ρεπο ... Παμβαγιακος

Α' Κατηγορια Βοιωτιας
η Βαθμολογια σε 3 Αγωνες
1. Αμβρυσσεας Διστομου               9     
2. ΑΟ Θηβα                                    9   
3. Δαφνη Ερυθρων                         9   
4. Ενωση ΑΣΑ                               9    
5. Αναγεννηση Σχηματαριου         7
6. Παρνασσος Αραχωβας              4  
7. Κιθαιρωνας Καπαρελλιου         3    
8. Επαμεινωνδας Λευκτρων          3*
9. ΑΟ Μαυρομματιου                    3     
10. Παμβαγιακος                            3*    
11. Νικη Λαφυστιου                      3       
12. Αρματηλατης                           0*  
13. ΑΕ Δηλεσι                               0       
14. ΑΟ Θεσπιακος                         0   
15. ΠΑΟΚ Κοκκινου                     0   

*** οι ομαδες με Αστερακι εχουν κανει το Ρεπο τους


Περισσότερα στο thivaspor1.blogspot.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Μακελειό στην Άγκυρα: Τουλάχιστον 86 οι νεκροί από τις εκρήξεις-βίντεο


Ανεβαίνει δραματικά ο κατάλογος με τους νεκρούς από τη διπλή ισχυρή έκρηξη που συγκλόνισε την τουρκική πρωτεύουσα, το πρωί του Σαββάτου. Νεότερος απολογισμός του τουρκικού υπουργείου Υγείας κάνει λόγο για 86 νεκρούς και 186 τραυματίες. Εκφράζονται ωστόσο φόβοι ότι ο αριθμός των θυμάτων θα αυξηθεί κι' άλλο.
Αξιωματούχοι της τουρκικής κυβέρνησης επιβεβαίωσαν στο Reuters πως πρόκειται για τρομοκρατική επίθεση και εξετάζουν τις αναφορές για βομβιστές αυτοκτονίας. Την ίδια ώρα ο Τούρκος πρωθυπουργός Νταβούτογλου συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη με τη συμμετοχή των επικεφαλής για την ασφάλεια.
Σε εξέλιξη βρίσκονται και εκτεταμένες έρευνες στην περιοχή γύρω από τον σιδηροδρομικό σταθμό καθώς υπήρχαν πληροφορίες για παγιδευμένες τσάντες που βρέθηκαν μετά το περιστατικό.
Οι επιθέσεις σημειώθηκαν με διαφορά περίπου είκοσι δευτερολέπτων, σε κεντρική διασταύρωση έξω από τον μεγαλύτερο σιδηροδρομικό σταθμό της Άγκυρας, κατά τη διάρκεια μιας διαδήλωσης από κινήματα της αριστεράς για την «ειρήνη και δημοκρατία» κατά των συγκρούσεων μεταξύ των τουρκικών δυνάμεων και Κούρδων μαχητών στη νοτιοανατολική Τουρκία.
Τη διαδήλωση είχαν οργανώσει από κοινού η συνομοσπονδία εργαζομένων στο δημόσιο τομέα ΚΕΣΚ, η συνομοσπονδία εργατικών συνδικάτων ΝΤΙΣΚ, η Ένωση Ιατρών Τουρκίας (ΤΤΒ) και η Ένωση Επιμελητηρίων Μηχανικών (ΤΜΜΟΒ) με τίτλο «Σε πείσμα του πολέμου, ειρήνη εδώ και τώρα -Ειρήνη-Ψωμί-Δημοκρατία.
Στους δρόμους της Άγκυρας επικράτησε ο απόλυτος πανικός. Οι εικόνες που κάνουν τον γύρο του κόσμου είναι σοκαριστικές, καθώς δείχνουν ανθρώπους πεσμένους στο δρόμο μέσα σε λίμνες αίματος. Πτώματα κείτονται στο έδαφος καλυμμένα από σημαίες, ενώ κηλίδες αίματος και ανθρώπινα μέλη είναι διάσπαρτα στο δρόμο.

Δείτε συγκλονιστικό βίντεο: Η στιγμή της διπλής έκρηξης
Διαβάστε Περισσότερα »

«ΟΥ CTAΘΜΕΥCΗC»



    Εκκλησία εφηύρε την ...11η εντολή για να μην σταθμεύουν οχήματα στην είσοδό της!


Μια φωτογραφία από την είσοδο μιας μικρής εκκλησίας στο... Μαρούσι κάνει τον γύρο του διαδικτύου.

Η εικόνα δείχνει ότι στο πεζοδρόμιο έξω από τον Άγιο Γεώργιο Αμαρουσίου, κάποιος έγραψε την φράση «ΟΥ CTAΘΜΕΥCΗC», αποτρέποντας τους οδηγούς από το να παρκάρουν στο σημείο.


Όπως βλέπουμε, κανείς δεν τολμά να παραβεί την ενδέκατη εντολή...
Διαβάστε Περισσότερα »

Ζευγάρι διακινούσε ναρκωτικά στη Λιβαδειά-φωτο


Συνελήφθησαν δύο (2) ημεδαποί στη Λιβαδειά,
κατηγορούμενοι για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών

Στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης, εντοπίστηκαν τόσο σε οικία «καβάτζα» που διατηρούσε ο ένας εκ των συλληφθέντων, όσο και στην οικία όπου διέμενε, ποσότητα ηρωίνης, ζυγαριά ακριβείας, χρηματικό ποσό προερχόμενο από την πώληση ναρκωτικών κ.α.


Στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών, του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς, συνελήφθησαν χθες      (09-10-2015) το μεσημέρι στη Λιβαδειά, δύο (2) ημεδαποί και συγκεκριμένα, ένας άνδρας και μία γυναίκα, ηλικίας 42 & 29 ετών αντίστοιχα.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, ενώ επιπλέον ο 42χρονος κατηγορείται και για παράβαση του νόμου περί όπλων.

Ειδικότερα, μετά από κατάλληλη αξιολόγηση - αξιοποίηση στοιχείων, σχετικά με διακίνηση ναρκωτικών ουσιών από τον 42χρονο, έναντι ανάλογων χρηματικών ποσών και διαφόρων άλλων ανταλλαγμάτων, τις οποίες αποθηκεύει και αποκρύπτει σε οικία (καβάτζα), οι αστυνομικοί οργάνωσαν επιχείρηση, στο πλαίσιο της οποίας ο κατηγορούμενος εντοπίσθηκε, πλησίον έτερης οικίας όπου διαμένει.

Σε νομότυπες έρευνες που πραγματοποιήθηκαν από τους αστυνομικούς στις ανωτέρω οικίες, όπου εντός της οικίας «καβάτζα» εντοπίσθηκε και η 29χρονη, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

•    (144,8) γραμμάρια ηρωίνης σε στερεά μορφή (βράχος), εντός (3) νάιλον συσκευασιών, επιμελώς κρυμμένες σε αυτοσχέδια κρύπτη στο προσκέφαλο κρεβατιού.
•    (8,6) γραμμάρια ηρωίνης σε σκόνη, έτοιμη προς πώληση και χρήση.
•    Το χρηματικό ποσό των (1.700) ευρώ, προερχόμενο από την πώληση ναρκωτικών ουσιών.
•    (1) εργαλείο (κοφτάκι) για τη θραύση της ηρωίνης.
•    (1) ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας, καθώς και διάφορα αντικείμενα με υπολείμματα ηρωίνης.
•    (1) πλαστική θήκη και (1) γεμιστήρα πιστολιού, η οποία περιείχε (6) φυσίγγια.
•    (3) ηλεκτρονικοί υπολογιστές, διαφόρων τύπων (tablets & laptop).

Επιπλέον στη κατοχή του 42χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, τέσσερα (4) κινητά τηλέφωνα, το χρηματικό ποσό των (700) ευρώ και ένα τραπεζικό βιβλιάριο καταθέσεων.

Το προανακριτικό έργο ενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς, ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λιβαδειάς.
Διαβάστε Περισσότερα »

Αφιέρωμα στην Αρχαία Δαυλίδα (Δαύλεια) Βοιωτίας


Η Δαύλεια είναι χωριό του νομού Βοιωτίας και διοικητικά ανήκει στον Δήμο Λειβαδιάς. Είναι κτισμένη αμφιθεατρικά σε υψόμετρο 360-400μ. στις ανατολικές πλαγιές του Παρνασσού. Ο πληθυσμός της (απογραφή του 2001) είναι 1.764 κάτοικοι.

Η Δαύλεια είναι χτισμένη σε όμορφο φυσικό περιβάλλον. Κοντά της υπάρχει πυκνό ελατοδάσος, ενώ η αμφιθεατρική της θέση προσφέρει εξαιρετική θέα στη γύρω περιοχή και στον Παρνασσό. Το χωριό βρίσκεται στην ίδια περιοχή που ήταν κτισμένη η αρχαία Φωκική πόλη Δαυλίς, από την οποία σώζονται ερείπια. Αξιοθέατο της περιοχής αποτελεί επίσης η γυναικεία ιστορική μονή "Ιερά Μονή Ιερουσαλήμ" που βρίσκεται λίγο βορειότερα της Δαύλειας.

Κατά τη διάρκεια της Ελληνικής Επανάστασης εναντίον των Τούρκων η Δαύλεια διαδραμάτισε σπουδαίο ρόλο σε δύο μεγάλες μάχες. Δραματική σελίδα στην τοπική ιστορία αποτελεί η πυρπόληση του χωριού, από στρατιωτικό σώμα Ιταλών, στις 5 Μαΐου 1943 [1].

Η αρχαία Δαυλίδα (ή Δαυλίς)

Η  ήταν Φωκική πόλη. Βρισκόταν μεταξύ Ορχομενού και Δελφών και ήταν κτισμένη σε απότομη ράχη, με κυκλώπειο οχυρό φρούριο. Αρχικά κατοικήθηκε από Θράκες. Κατά την αρχαϊκή περίοδο, η περιοχή εμφανίστηκε με το όνομα Ανάκρια, αλλά πολύ γρήγορα μετονομάστηκε σε Δαυλίδα.

Η ονομασία οφείλεται στο ότι η περιοχή καλυπτόταν από πυκνά δάση («δαυλός»=πυκνός). Κατά μια άλλη εκδοχή οφείλεται στη νύμφη Δαυλίδα. Ο Όμηρος ανέφερε την πόλη με το όνομα Δαυλίς (Ιλ.Β 520), ενώ ο Ηρόδοτος (8,35) την αναφέρει με το όνομα ''Δαυλίων πόλις'', ως μια από τις πόλεις που έκαψε ο Περσικός στρατός. Ο Θουκυδίδης (2, 29) και ο Σοφοκλής (Οιδ. τύραν. 734) την αναφέρουν με το όνομα Δαυλία. Το όνομα αυτό γνώριζε και ο Στράβων, ο οποίος ρητά σημειώνει ότι το όνομά της προέρχεται από τη λέξη δαυλός – δάσος, δηλ. πυκνή βλάστηση.

Μυθολογία

Στη Δαυλίδα εκτυλίσσεται ο μύθος του Τηρέα [2]. Εκεί έμενε ο Τηρεύς που βίασε τη Φιλομήλα αδελφή της συζύγου του Πρόκνης. Αργότερα τιμωρήθηκε από τις δύο γυναίκες που σκότωσαν το γιο του Ίτυ και τον έδωσαν στον Τηρέα να φάει τις σάρκες του. Η Πρόκνη καταδιώχθηκε από τον Τηρέα, αλλά μεταμορφώθηκε από τους θεούς σε αηδόνι. Γι΄ αυτό πολλοί ονόμαζαν το αηδόνι Δαυλιάδα.

Ιστορία

Από την αρχαία Δαυλίδα διερχόταν ο δρόμος που οδηγούσε από τη Χαιρώνεια στους Δελφούς, η περίφημη «Σχιστή οδός». Στην οδό αυτή και κοντά στην Δαυλίδα τοποθετεί η παράδοση το σημείο όπου ο Οιδίποδας, καθ' οδὸν πρὸς τους Δελφούς, σκότωσε τον πατέρα του Λάϊο.

Η Δαυλίδα, όπως αναφέρει ο Όμηρος στην Ιλιάδα («Κατάλογος των Νεών»), συμμετείχε στον Τρωικό πόλεμο μαζί με άλλες οκτώ Φωκικές πόλεις[3]. Η σημαντική γεωγραφική και στρατηγική θέση της πόλης έγινε αιτία να αναμειχθεί πολλές φορές σε πολεμικές συγκρούσεις. Η πόλη καταστράφηκε το 480 π.Χ. από τμήμα του στρατού του Ξέρξη, το οποίο μετά τη μάχη των Θερμοπυλών, κατευθύνθηκε προς τους Δελφούς. Αργότερα η Δαυλίδα καταστράφηκε κατά τη διάρκεια του Φωκικού πολέμου.

Η Δαυλίδα καταστράφηκε επίσης και από τον Φίλιππο Β΄. Ανοικοδομήθηκε όμως στα μακεδονικά χρόνια και οχυρώθηκε εκ νέου με επιμέλεια. Μάλιστα οι Ρωμαίοι, λίγο μετά το 200 π.Χ., δυσκολεύτηκαν πολύ να την καταλάβουν, καθώς τα τείχη υψώνονταν αμέσως πάνω από την κατωφέρεια του λόφου και δεν μπορούσαν να στήσουν πολιορκητικές μηχανές (Λιβ. 32, 18). Τελικά η πόλη καταστράφηκε και από τους Ρωμαίους (Liv. XXXII, 18).

Ο Παυσανίας αναφέρει πως κοντά στην Δαυλίδα βρισκόταν το βουλευτήριο του κοινού των Φωκικών πόλεων, το Φωκικόν.

Αρχαιολογικός Χώρος της Δαυλίδας

Η Ακρόπολη της αρχαίας πόλης βρίσκεται στα νότια του σύγχρονου χωριού, σε όμορφη τοποθεσία, πάνω σε ένα κατάφυτο λόφο με πανοραμική θέα στον Παρνασσό. Σώζονται μεγάλο τμήμα του οχυρωματικού τείχους (4ος αι. π.Χ.) και ερείπια κτισμάτων. Η βάση του τείχους φαίνεται να χρονολογείται από την εποχή των Πελασγών. Το σχήμα του τείχους είναι κυκλικό και η μοναδική είσοδός του στη βορειοδυτική πλευρά προστατεύεται από δύο πύργους. Από αυτούς μόνον ο ένας (αριστερά της εισόδου), ανήκει στο αρχικό τείχος, ενώ ο άλλος είναι μεταγενέστερο μεσαιωνικό κτίσμα.

Στο εσωτερικό της ακρόπολης βρίσκεται ο βυζαντινός ναΐσκος των Αγίων Θεοδώρων. Σώζονται ερείπια του ναού, κάποιες κολόνες και το σύνθρονο. Ο ναός έχει κτιστεί επάνω στα θεμέλια του ναού της Πολιάδος Αθηνάς και με οικοδομικό υλικό προερχόμενο από το ναό αυτό.

Η προσέγγιση στον αρχαιολογικό χώρο γίνεται από δύσκολο χωματόδρομο.

Άλλα Αξιοθέατα της περιοχής

    Σχιστή Οδός. Λίγο έξω από τη Δαύλεια, δίπλα στο δρόμο προς το Δίστομο, υπάρχει σύγχρονο μνημείο με πλακέτα σε πέτρινη κατασκευή, που υποδεικνύει την τοποθεσία της Σχιστής Οδού και το σημείο όπου σύμφωνα με τη μυθολογία ο Οιδίποδας σκότωσε τον πατέρα του Λάιο.
    Μονή της Κοίμησης της Θεοτόκου Ιερουσαλήμ. Βρίσκεται στην ανατολική πλευρά του Παρνασσού και απέχει 5 χλμ. από τη Δαύλεια. Ιδρύθηκε πιθανότατα το 1088 μ.Χ., χρονολογία κατασκευής και του καθολικού της. Ορισμένοι ερευνητές υποστηρίζουν ότι υπήρχε ήδη πριν από το 1000 μ.Χ. Η σημερινή μορφή του ναού δεν είναι η αρχική, καθώς πρέπει να προηγήθηκαν στην ίδια θέση άλλοι δύο, που καταστράφηκαν από σεισμό (1870) και πυρκαγιές. Η μονή ανέπτυξε σημαντική δράση κατά την Τουρκοκρατία, όταν οι μοναχοί νοσήλευαν αρρώστους και τραυματίες και συντηρούσαν και ανεφοδίαζαν οικογένειες αγωνιστών. Για τη δράση της η Μονή πολιορκήθηκε και καταστράφηκε από τους Τούρκους.
    Νερόμυλοι της Δαύλειας. Στο χωριό υπάρχουν σημαντικοί νερόμυλου (Κουκούτση, Κοπανιά, Τσαμαλή και Μπάρλου). Οι δύο πρώτοι είναι καλά διατηρημένοι, ενώ από τους υπόλοιπους σώζονται μόνο στοιχεία των μηχανισμών.
    Οι Πηγές του Αγίου Ιωάννη Μαυρονερίου, που είναι καταγεγραμμένες από το Εθνικό Κέντρο Βιοτόπων-Υγροτόπων.
    Ο κατασκηνωτικός χώρος Λαπαθιά, στην καρδιά του ελατοδάσους. Εκεί o επισκέπτης μπορεί να θαυμάσει το πλούσιο οικοσύστημα της περιοχής, με τη σπάνια χλωρίδα και πανίδα.
Πληροφορίες απο arcadia.ceid.upatras.gr






Διαβάστε Περισσότερα »

ΕΥΚΑΙΡΙΑ-Πωλείται ISOBOX σε άριστη κατάσταση

Πωλείται  ISOBOX  24τ.μ. σε άριστη κατάσταση με τουαλέτα και κουζινάκι τηλ επικοινωνίας 6946211721

 
Διαβάστε Περισσότερα »

Ερχονται βροχές και καταιγίδες

Επιδεινώνεται ο καιρός σήμερα, Σάββατο, με βροχές και καταιγίδες να εκδηλώνονται στα δυτικά κεντρικά και βόρεια.

Σταδιακά θα ενταθούν τα φαινόμενα, ενώ θυελλώδεις νοτιοανατολικοί άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο.


Αναλυτική πρόγνωση από την ΕΜΥ:

    Μακεδονία, Θράκη

καιρός: στη δυτική και κεντρική Μακεδονία νεφώσεις με βροχές και από το μεσημέρι καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές, στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη νεφώσεις και από το μεσημέρι βροχές και τη νύχτα καταιγίδες.
άνεμοι: από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 14 έως 20 βαθμούς Κελσίου, στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη

    νησιά Ιονίου, Ηπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες που βαθμιαία από το μεσημέρι και από τα βόρεια θα ενταθούν, τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά στο Ιόνιο, την Ηπειρο και τη δυτική στερεά.
άνεμοι: νοτιοανατολικοί 4 με 6 και στο ιόνιο τοπικά 7 με 8 μποφόρ με τάση περαιτέρω ενίσχυσης τη νύχτα.
θερμοκρασία: από 16 έως 27 βαθμούς Κελσίου, στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

    Θεσσαλία, ανατολική στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

καιρός: νεφώσεις με βροχές και από τη νύχτα καταιγίδες κυρίως στις βορινότερες περιοχές.
άνεμοι: ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 4 και στα ανατολικά τοπικά 5 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 17 έως 27 βαθμούς Κελσίου. στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

    Κυκλάδες, Κρήτη

καιρός: λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και το βράδυ θα σημειωθούν βροχές και πιθανόν καταιγίδες.
άνεμοι: ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 19 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

    νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

καιρός: λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν, πιθανότητα τοπικών βροχών κυρίως από το βράδυ στα βόρεια.
άνεμοι: στα βόρεια βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα νότια βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 19 έως 27 βαθμούς Κελσίου, στα βόρεια η μεγίστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

    Αττική

καιρός: λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν βροχές και από τη νύχτα πιθανόν καταιγίδες.
άνεμοι: ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 17 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

    Θεσσαλονίκη

καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες πιθανώς κατά τόπους ισχυρές.
άνεμοι: ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 5 και στο Θερμαϊκό πρόσκαιρα 6 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 17 έως 20 βαθμούς Κελσίου.


Διαβάστε Περισσότερα »

Από τα λογιστήρια και τους μισθούς ξεκινάνε οι κατασχέσεις της εφορίας

Μειώνεται στα 1.000 ευρώ το ακατάσχετο του μισθού απευθείας από τα χέρια του εργοδότη και στα 1.250 από την τράπεζα - Αν κάποιος παραλείψει να δηλώσει ένα μοναδικό λογαριασμό στην εφορία, θα κατάσχονται όλα αδιακρίτως τα λεφτά - Ποιοι γλιτώνουν
Κατασχέσεις πολλών ταχυτήτων ετοιμάζει η εφορία. Με βάση το νέο Μνημόνιο, αλλάζουν τα ακατάσχετα όρια για όσους οφείλουν φόρους στο Δημόσιο.

Με εγκύκλιο της ΓΓΔΕ, τα νέα μέτρα κατάσχεσης αρχίζουν να ενεργοποιούνται από σήμερα, ξεκινώντας όμως από τα λογιστήρια των επιχειρήσεων και τους μισθούς των 1.000 ευρώ και άνω, αφού τα αναγκαστικά μέτρα είσπραξης από καταθέσεις στις τράπεζες έχουν παγώσει λόγω capital controls ως τα τέλη του μήνα, αλλά και γιατί δεν έχει εκδοθεί ακόμη η άλλη εγκύκλιος που αφορά τις κατασχέσεις-εξπρές και δημόσια διαπόμπευση σε μεγαλοφειλέτες που χρωστούν από 70.000 ευρώ και άνω.

Με τα νέα δεδομένα:

1. Μειώνεται από τα 1.500 στα 1.000 το όριο για κατασχέσεις μισθών, απευθείας από τα χέρια του εργοδότη. Το ίδιο ισχύει για συντάξεις και για κοινωνικά επιδόματα.

· για ποσά άνω των 1.000 ευρώ και έως 1.500 ευρώ επιτρέπεται η κατάσχεση επί του ½ αυτών

· για ποσά άνω των 1.500 ευρώ επιτρέπεται η κατάσχεση επί του συνόλου του υπερβάλλοντος των 1.500 ευρώ ποσού

2. Μειώθηκε το ακατάσχετο ποσό στις καταθέσεις φυσικών προσώπων σε πιστωτικά ιδρύματα για έναν και μοναδικό ατομικό ή κοινό λογαριασμό και σε ένα μόνο πιστωτικό ίδρυμα από 1.500 ευρώ σε 1.250 ευρώ μηνιαίως.

Αυτό σημαίνει ότι:

- Αν κάποιος λαμβάνει πχ 1.100 ευρώ μισθό, η εφορία μπορεί να ζητήσει από το λογιστήριο της επιχείρησης να βάλει στο λογαριασμό μισθοδοσίας του τα 1.050 ευρώ (τα χίλια μένουν ακατάσχετα) και τα μισά από τα 100 ευρώ να πηγαίνουν κατευθείαν στην εφορία.

- Αν κάποιος παραλείψει να δηλώσει έναν μοναδικό λογαριασμό στην εφορία, θα κατάσχονται όλα αδιακρίτως τα λεφτά.

Η εγκύκλιος διευκρινίζει πως εξαιρούνται της κατάσχεσης εις χείρας τρίτων οι απαιτήσεις από μισθούς, συντάξεις κλπ βοηθήματα που καταβάλλονται περιοδικά, εφόσον το ποσό αυτών μηνιαίως (αφαιρουμένων των υποχρεωτικών εισφορών) είναι μικρότερο από 1.000 ευρώ, στις περιπτώσεις, δε, που υπερβαίνει το ποσό αυτό επιτρέπεται η κατάσχεση για τα χρέη προς το Δημόσιο επί του ½ του υπερβάλλοντος ποσού των 1.000 ευρώ και μέχρι του ποσού των 1.500 ευρώ, ενώ για ποσά άνω των 1.500 ευρώ επιτρέπεται η κατάσχεση επί του συνόλου του υπερβάλλοντος ποσού.

Η διάταξη εφαρμόζεται τόσο στις κατασχέσεις που επιβάλλονται μετά την έναρξη ισχύος της (δηλ. από 19-08-2015), ανεξάρτητα από το χρόνο γένεσης των απαιτήσεων του Δημοσίου καθώς και στις ήδη επιβληθείσες ενεργείς κατασχέσεις για τις απαιτήσεις (από μισθούς, συντάξεις και κάθε είδους ασφαλιστικά βοηθήματα) του οφειλέτη έναντι του τρίτου που γεννώνται από την έναρξη ισχύος της (δηλαδή κατασχέσεις για τις οποίες ο τρίτος έχει προβεί σε θετική δήλωση και υφίστανται αποδοτέα από αυτόν ποσά στο Δημόσιο με βάση τις προγενέστερες διατάξεις).
Διαβάστε Περισσότερα »

Τα έξι ειδοποιητήρια της Εφορίας ...που προκαλούν τρόμο.


    Στα 8 δισ. ο λογαριασμός για τους φορολογούμενους

Τον τρόμο σε εκατομμύρια νοικοκυριά ετοιμάζεται να σπείρει και πάλι η Εφορία με τα έξι ειδοποιητήρια - φωτιά που θα αποστείλει ηλεκτρονικά το... επόμενο διάστημα.
Πρόκειται για τα εκκαθαριστικά σημειώματα του φόρου εισοδήματος, της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης, του ΕΝΦΙΑ, των δύο τελών, επιτηδεύματος και κυκλοφορίας οχημάτων τα οποία μαζί με τον φόρο πολυτελούς διαβίωσης συνθέτουν τον «λογαριασμό» των 8 δισ. ευρώ που θα πρέπει να πληρώσουν οι φορολογούμενοι από φέτος τον Οκτώβριο μέχρι και τον Φεβρουάριο του 2016.

Αναλυτικότερα, ο «χάρτης» με τις πληρωμές έχει ως εξής:

1. Φόρος Εισοδήματος:
Περίπου 2,5 εκατομμύρια μισθωτοί, συνταξιούχοι, μικρομεσαίοι επιτηδευματίες, ελεύθεροι επαγγελματίες, αγρότες και εισοδηματίες υπέβαλαν τις φορολογικές τους δηλώσεις και έλαβαν χρεωστικά εκκαθαριστικά σημειώματα, μέσω του συστήματος ΤΑΧΙSNET, θα πρέπει τέλος Νοεμβρίου να πληρώσουν την τρίτη και τελευταία δόση του φόρου εισοδήματος που προέκυψε για τα εισοδήματα του 2014.
Συνολικά μέχρι και τα τέλη Νοεμβρίου πρέπει να καταβληθούν από τα φυσικά πρόσωπα περίπου 3 δισ. ευρώ.

2. ΕΝΦΙΑ:
Έως τις 20 Οκτωβρίου πρόκειται να αναρτηθούν στο taxis-net τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ για το 2015.
Ο φόρος θα καταβληθεί σε 5 δόσεις με τη πρώτη στο τέλος του μηνός και την τελευταία τον Φεβρουάριο 2016. Πέρυσι ο ΕΝΦΙΑ εξοφλήθηκε σε 6 - 7 μηνιαίες δόσεις.
Αυτό θα έχει ως συνέπεια το ποσό κάθε μηνιαίας δόσης ΕΝΦΙΑ να είναι φέτος αυξημένο σε σχέση με το περσινό 2014.
Το συνολικό ποσό που θα επιδιώξει να εισπράξει το Δημόσιο από τον ΕΝ.Φ.Ι.Α. ανέρχεται σε 2,6 δισ. ευρώ.

3. Τέλος Επιτηδεύματος:
Όσοι φορολογούμενοι άσκησαν κατά τη διάρκεια του 2014 ατομικώς επιχειρηματική δραστηριότητα (ως έμποροι, βιοτέχνες ή ελεύθεροι επαγγελματίες) θα πρέπει μαζί με τον φόρο εισοδήματος να πληρώσουν και το Τέλος Επιτηδεύματος για τη χρήση του 2014, το οποίο ανέρχεται, συνολικά, σε 650 ευρώ.

4. Εισφορά Αλληλεγγύης:
Όσοι από τους φορολογούμενους αυτούς απέκτησαν το προηγούμενο έτος ετήσια ατομικά εισοδήματα συνολικού ύψους άνω των 12.000 ευρώ ή εμφάνισαν στις φετινές φορολογικές δηλώσεις τεκμαρτά εισοδήματα άνω των 12.000 ευρώ θα πρέπει να πληρώσουν και την ειδική εισφορά αλληλεγγύης, η οποία για τα εισοδήματα του 2014 υπολογίστηκε με συντελεστές κλιμακούμενους από 1%-4%.
Σημειώνεται ότι από τις αποδοχές του Αυγούστου έχει ξεκινήσει και η παρακράτηση της αυξημένης εισφοράς αλληλεγγύης για όσους έχουν εισοδήματα άνω των 30.000 ευρώ.
Το ποσό της εισφοράς αλληλεγγύης για το διάστημα από Ιανουάριο έως τον Ιούλιο θα πληρωθεί το 2016 με την εκκαθάριση της φορολογικής δήλωσης.

5. Τέλη κυκλοφορίας.
Εντός του διμήνου Νοεμβρίου-Δεκεμβρίου όλοι οι κάτοχοι οχημάτων θα κληθούν να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας για το έτος 2016. Το συνολικό ποσό των τελών που θα κληθούν να καταβάλουν ανέρχεται σε 1,15 δισ. ευρώ.

6. Φόρος πολυτελείας.
Όσοι από τους φορολογούμενους κατείχαν κατά τη διάρκεια του 2014 ΙΧ αυτοκίνητα με κινητήρες άνω των 1.928 κυβικών εκατοστών τα οποία κυκλοφόρησαν για πρώτη φορά στην Ευρωπαϊκή Ένωση το 2005, πισίνες και αεροσκάφη θα πρέπει, μαζί με τον φόρο εισοδήματος να πληρώσουν και φόρο πολυτελείας.
Για όσους κατέχουν ΙΧ αυτοκίνητα από 1.929 έως 2.500 κ.εκ. ο φόρος πολυτελούς διαβίωσης υπολογίστηκε με συντελεστή 5% επί του τεκμηρίου διαβίωσης κάθε αυτοκινήτου.
Για όσους κατείχαν το 2014 ΙΧ αυτοκίνητα άνω των 2.500 κ.εκ., πισίνες και αεροσκάφη ο φόρος πολυτελούς διαβίωσης υπολογίστηκε αρχικά με συντελεστή 10% επί του ισχύοντος κατά περίπτωση τεκμηρίου διαβίωσης.

Αργότερα πολλοί από τους φορολογούμενους αυτούς έλαβαν συμπληρωματικά εκκαθαριστικά σημειώματα για να πληρώσουν επιπλέον φόρο πολυτελούς διαβίωσης καθώς το συγκεκριμένο «χαράτσι» αυξήθηκε από τις 15 Ιουλίου κατά 30% για τα ΙΧ αυτοκίνητα άνω των 2.500 κ.εκ., τις πισίνες και τα αεροσκάφη, ενώ ταυτόχρονα επεκτάθηκε και στα σκάφη αναψυχής άνω των 5 μέτρων (υπολογίστηκε με συντελεστή 13% επί του τεκμηρίου διαβίωσης κάθε σκάφους άνω των 5 μέτρων).
Οι ανωτέρω φορολογούμενοι θα πληρώσουν 47 εκατ. ευρώ επιπλέον.

Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ