Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2015

Μέταλλο από… αέρα κοπανιστό




    Έρχεται από την Boeing, αποτελείται κατά 99,9% από αέρα και προορίζεται για μια νέα γενιά αεροσκαφών και διαστημικών σκαφών.

Το πιο ελαφρύ μέταλλο στον κόσμο, το οποίο θα μπορούσε να οδηγήσει στην δημιουργία μιας νέας γενιάς «πουπουλένιων» αεροσκαφών και διαστημικών...σκαφών, ανέπτυξε η αμερικανική αεροβιομηχανία Boeing.

«Αεράτο» το νέο υλικό

To υλικό microlattice, όπως ονομάζεται, αποτελείται σύμφωνα τους ειδικούς κατά 99,9% από αέρα και σχεδιάστηκε με πρότυπο την δομή των ανθρώπινων οστών. Το μυστικό του νέου υλικού κρύβεται σε έναν σκελετό από κοίλα λεπτεπίλεπτα σωληνάκια, με τοιχώματα περίπου 1.000 φορές λεπτότερα από μια ανθρώπινη τρίχα, τα οποία συνδέονται μεταξύ τους δημιουργώντας ένα «αραχνοΰφαντο» μέταλλο, ικανό να στέκεται ακόμα και επάνω στο ντελικάτο κεφαλάκι από «χνουδωτούς» σπόρους μιας πικραλίδας.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες της Boeing, το καινοτόμο υλικό από… αέρα κοπανιστό είναι τόσο ανθεκτικό ώστε αν τυλιχθεί γύρω από ένα αβγό να μπορεί να το σώσει σε περίπτωση πτώσης του από ύψος… 25 ορόφων.

Ελαφρύτερα αεροσκάφη, «πουπουλένιες» διαστημικές αποστολές

Οι επιστήμονες υπογραμμίζουν ότι το νέο υλικό συνοδεύεται από πρωτοφανή μηχανική συμπεριφορά δεδομένου ότι πρόκειται για μέταλλο. Παρά την πολύ χαμηλή του πυκνότητα εμφανίζει εξωπραγματική δυνατότητα απορρόφησης των εντάσεων, αλλά και επαναφοράς του όταν εκτεθεί σε συνθήκες συμπίεσης, η οποία μάλιστα ξεπερνάει το 50% της ισχύος της δύναμης που έχει δεχθεί.

Οι ίδιοι επισημαίνουν ότι το εν λόγω υλικό, πέρα από τη δημιουργία μιας νέας γενιάς αεροσκαφών θα μπορούσε να βοηθήσει την NASA να μειώσει το βάρος αλλά και τον όγκο των διαστημικών σκαφών ακόμα και κατά 40%, γεγονός που θα διευκόλυνε σημαντικά την εξερεύνηση του Διαστήματος.
Διαβάστε Περισσότερα »

Η φωτογραφία του Έλληνα παπά με τα Gucci που κάνει τον γύρο του κόσμου

Μία συγκλονιστική φωτογραφία κάνει τις τελευταίες ώρες το γύρο των ελληνικών social media και εκτός από χιλιάδες like και share έχει λάβει διάφορα σχόλια. Σχόλια που εκφράζουν οργή ή και που σχολιάζουν με καυστικό χιούμορ την παρακάτω φωτογραφία.

Η φωτογραφία απεικονίζει έναν εξαιρετικά στυλάτο παπά σε σούπερ μάρκετ του νησιού  με γυαλιά Gucci και πράσινη ζώνη Hermès, με τη λεζάντα:

«Only in a Mykonos supermarket can you have a live DJ, fashion shows on large video screens with disco lights & see a genuine Greek Orthodox Priest wearing Gucci sunglasses with a blue Hermes belt accompanied by a lady with a LouisVuitton bag in the meat & cheese section».trelokouneli.gr


Διαβάστε Περισσότερα »

Ευχαριστίες προς δημότες για τη συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες

Ο Δήμος Λεβαδέων, ο Αθλητικός Κολυμβητικός Όμιλος Λιβαδειάς (Α.Κ.Ο.Λ.) και το Κ.Τ.Ε.Λ. Λιβαδειάς επιθυμούν να ευχαριστήσουν όλους τους πολίτες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα για συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για την ανακούφιση των προσφύγων κατά τη διάρκεια παραμονής τους στη χώρα μας και εν αναμονή της προώθησής τους στην Ευρώπη.
Η προσφορά των συμπολιτών ήταν συγκινητική, καθώς έδειξαν με τον πιο γενναιόδωρο τρόπο την έμπρακτη αλληλεγγύη τους προς τους ανθρώπους που ξεριζώθηκαν βίαια από τις πατρίδες τους.

Διαβάστε Περισσότερα »

Διάλεξη στην Άσκρη «Η συμβολή του Σπηλαίου Σαρακηνού στην προϊστορία της Βοιωτίας»

Η προβλεπόμενη για το τελευταίο Σάββατο του μήνα διάλεξη, θα γίνει το Σάββατο, 17 Οκτωβρίου και ώρα 19.00, λόγω αναχωρήσεως του ομιλητού.
Θα προηγηθεί επίσκεψη στο σπήλαιο. 10.00 αναχώρηση από πλατεία Άσκρης ή ραντεβού στην είσοδο του Ακραιφνίου, αμέσως μετά τη γέφυρα της εθνικής οδού.
Το θέμα: «Η συμβολή του Σπηλαίου Σαρακηνού στην προϊστορία της Βοιωτίας», μας αφορά όλους.
Διαβάστε Περισσότερα »

Δήμος Λεβαδέων:Αποτελέσματα Επιχειρησιακού Προγράμματος Επισιτιστικής ή/και Βασικής Υλικής Συνδρομής

Ανακοινώθηκαν στην ΗΔΙΚΑ τα αποτελέσματα  του Επιχειρησιακού Προγράμματος Επισιτιστικής ή/και Βασικής Υλικής Συνδρομής, το οποίο χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ).
Το ΤΕΒΑ υποστηρίζει δράσεις σχετικά με τη συλλογή, μεταφορά, αποθήκευση και διανομή τροφίμων ή/και βασικής υλικής συνδρομής, καθώς επίσης στηρίζει συνοδευτικά μέτρα και δραστηριότητες που συμβάλλουν στην κοινωνική ενσωμάτωση των ωφελουμένων. 
Τα αποτελέσματα μπορούν να βλέπουν οι δικαιούχοι μέσω της ΗΔΙΚΑ με τους κωδικούς του Taxisnet όπως ακριβώς έκαναν την αίτηση ή  να απευθύνονται στα  κατά τόπους γραφεία των Εταίρων  της Κοινωνικής Σύμπραξης, όπου κατέθεσαν την αίτησή τους.
Οι δυνητικά ωφελούμενοι μπορούν να υποβάλλουν ένσταση κατά των αποτελεσμάτων εντός επτά (7) ημερολογιακών ημερών από την επομένη της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων.
Η ένσταση κατατίθεται στους πιστοποιημένους χρήστες στα  κατά τόπους γραφεία των Εταίρων  της Κοινωνικής Σύμπραξης, φέρει πρωτότυπη υπογραφή του ενιστάμενου και συνοδεύεται από απλά φωτοαντίγραφα  των δικαιολογητικών εγγράφων, που αποδεικνύουν τους λόγους τους οποίους επικαλείται.
ΣΗΜΕΙΟ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ ΤΩΝ ΔΥΝΗΤΙΚΑ ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΕΒΑΔΕΩΝ  ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ  ΕΝΣΤΑΣΗΣ:
Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού, Σοφοκλέους 15,                    1ος όροφος, Αρμόδια: Π. Βάγια, Τηλέφωνο : 2261350870.


Διαβάστε Περισσότερα »

Ευχαριστίες Δήμου Λεβαδέων προς δημότες για την προσφορά τους στο Κοινωνικό Παντοπωλείο

Ο Δήμος Λεβαδέων ευχαριστεί θερμά τους δημότες και τους επιχειρηματίες της πόλης μας που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Δήμου και προσέφεραν τρόφιμα, είδη ένδυσης και σχολικά είδη για το Κοινωνικό μας Παντοπωλείο.
Ευχαριστούμε για την πολύτιμη βοήθεια τους, τους κ.κ. Μπάτσαρη, Π. & Ι. Παλαιολόγο (Α.Β), Ι. Καρατσόλη, Κ. Χουσιάδα, Α. Σκαρμούτσου (Benetton), Μ. Σκλαπάνη, καθώς και τις εταιρείες Αφοί Σ. Λιάκου, Αφοι Ακριδόπουλοι, Κωπαΐς ΑΒΕΕ και όλους τους συμπολίτες μας που δεν θέλησαν να δημοσιοποιηθεί το όνομα τους.




Διαβάστε Περισσότερα »

«Η ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΑΓΓΛΙΚΩΝ ΣΕ ΔΥΣΛΕΞΙΚΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ»

ΔΗΜΟΣIA ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΛΕΒΑΔΕΙΑΣ


«Η ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΑΓΓΛΙΚΩΝ ΣΕ ΔΥΣΛΕΞΙΚΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ»

Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λιβαδειάς σας προσκαλεί σε εκδήλωση, στην οποία οι  κκ. Τερέζα Μικέλη  MA. TEFL, M.ED (Dyslexia) και Kων/να–Ουρανία Μικέλη-Καλλιακμάνη (Ψυχολόγος ΑΠΘ-Ειδίκευση στην Ειδική Μαθησιακή Δυσκολία/Δυσλεξία, Ειδίκευση στη Θετική Ψυχολογία) θα αναπτύξουν το θέμα «Η ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΑΓΓΛΙΚΩΝ ΣΕ ΔΥΣΛΕΞΙΚΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ» και θα συζητήσουν με γονείς και εκπαιδευτικούς για τους καλύτερους τρόπους προσέγγισής του.

Είναι γενικά αποδεκτό ότι οι δυσλεξικοί μαθητές αντιμετωπίζουν μεγάλες δυσκολίες στην εκμάθηση της Αγγλικής λόγω των ιδιαιτεροτήτων της γλώσσας η οποία θεωρείται  μια   ‘‘δυσλεξική γλώσσα’’.

Σκοπός της ομιλίας είναι να παρουσιάσει στο ακροατήριο τρόπους με τους οποίους οι γονείς καθώς και οι καθηγητές Αγγλικών θα μπορούσαν να βοηθήσουν τα παιδιά να ξεπεράσουν τα τυχόν προβλήματα που πιθανόν αντιμετωπίζουν ή θα αντιμετωπίσουν.

Συνεπώς  θα γίνει μια πολύ σύντομη αναφορά στον ορισμό της ειδικής μαθησιακής δυσκολίας/δυσλεξίας έτσι ώστε να γίνεται καλύτερα αντιληπτή η φύση της δυσλεξίας καθώς επίσης και στον τρόπο λειτουργίας του εγκεφάλου ενός δυσλεξικού παιδιού.

Θα αναλυθεί η πολυαισθητηριακή μέθοδος τόσο σε θεωρητικό όσο και σε πρακτικό επίπεδο και θα αναπτυχθούν προσεγγίσεις που βοηθούν την ανάπτυξη της φωνολογικής ενημερότητας, που αποτελεί τη βάση  πάνω στην οποία θα πρέπει κάποιος να στηριχθεί για να μάθει να διαβάζει και να γράφει ορθογραφημένα.

Επιπλέον, θα προταθούν προτάσεις για την ανάπτυξη του λεξιλογίου, της καλύτερης κατανόησης της  γραμματικής, του γραπτού και του προφορικού λόγου και της παραγωγής γραπτού λόγου.

Τέλος, θα δοθούν “συμβουλές” σχετικά με την ανάπτυξη της θετικότητας η οποία αποτελεί μια σημαντικότατη προϋπόθεση για να μπορέσει  ο δυσλεξικός μαθητής να ξεπεράσει τις δυσκολίες του και να επιτύχει τους στόχους.

Η εκδήλωση θα γίνει την Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2015 και ώρα 7 μμ.

Στο Media Lab της Βιβλιοθήκης Λιβαδειάς (Κάδμου 7 & Δαιδάλου, Λιβαδειά).

Είσοδος ελεύθερη.

Διαβάστε Περισσότερα »

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΨΗΦΙΔΩΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ "ΕΛΕΙΤΡΟΧΟ"



Ο Σύλλογος Φωτογραφίας & Καλλιτεχνικής Έκφρασης Θήβας, «Ελείτροχος» συνεχίζει για τέταρτη (4η) χρονιά τις δράσεις του Εικαστικού Τμήματος, με τη διοργάνωση Σεμιναρίων Κατασκευής Ψηφιδωτού, με εισηγήτρια την κ. Καλύβη-Κουρκούτη Κατερίνα, ψηφιδογράφο.
Οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να κατασκευάσουν τα δικά τους ψηφιδωτά, μαθαίνοντας στην πράξη τις διάφορες τεχνικές κατασκευής τους, τα είδη των ψηφίδων και τα κονιάματα που χρησιμοποιούνται.
Τα Σεμινάρια θα πραγματοποιούνται κάθε Δευτέρα 6.00 – 8.00 μμ. στο χώρο του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Θηβαίων (Παλιό Νοσοκομείο).

Έναρξη Σεμιναρίων: Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2015

Πληροφορίες: τηλ. 6978120863 και eleitroxos@yahoo.gr

Μετά τιμής,

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                      Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
                                                                                   Μπεκρής Δημήτρης

  Αναστασίου Ειρήνη
   

   
Διαβάστε Περισσότερα »

Πρόσκληση σε ημερίδα της ΕΦΑ Βοιωτίας- Άνθρωποι και Μνημεία

Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού

Εφορεία Αρχαιοτήτων Βοιωτίας

Ημέρα για την προβολή του πολυσχιδούς έρχου της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας 2015

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Βοιωτίας θα συμμετάσχει στις εκδηλώσεις για το πολυσχιδές έργο της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας με τη διοργάνωση ημερίδας με τίτλο:

«Άνθρωποι και Μνημεία. Οι συστηματικές ανασκαφές στη Βοιωτία»

όπου θα παρουσιαστεί το ερευνητικό και ανασκαφικό έργο που λαμβάνει χώρα σε γνωστές αρχαιολογικές θέσεις της Βοιωτίας (Θήβα, Ελεώνα, Ογχηστό)

σε συνεργασία με επιστημονικούς φορείς του εξωτερικού.

Η ημερίδα στοχεύει αφενός στην ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με την αναγκαιότητα προστασίας των αρχαίων μνημείων με τα οποία συμβιώνει, αφετέρου

δε στην ενημέρωση για τις ενέργειες της ΕΦΑ Βοιωτίας στον τομέα της προστασίας και ανάδειξης της πολιτιστικής κληρονομιάς μέσω της συνεργασίας με τρίτους φορείς.


Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί

την Κυριακή 25 Οκτωβρίου και ώρα 11:00

στο κτίριο του Συλλόγου Φιλοπρόοδων Επαμεινώνδας ( ΣΦΕ) στη Θήβα

( Η εκδήλωση αφιερώνεται στη συνάδελφο αρχαιολόγο Μαρία Κοσμά, που έφυγε πρόωρα από τη ζωή το περασμένο καλοκαίρι)
Διαβάστε Περισσότερα »

Ανακάλυψαν «υπερσύγχρονη» φυτεία στο Μαρτίνο με 1.680 δενδρύλλια κάνναβης!



Είχαν μετατρέψει πρώην κτηνοτροφική μονάδα σε... φυτώριο κάνναβης υδροπονικής καλλιέργειας - Συνελήφθησαν δύο Κροάτες που εργάζονταν ως φύλακες
Μια... «υπερσύγχρονη» φυτεία κάνναβης ανακάλυψε η Δίωξη Ναρκωτικών του ΣΔΟΕ στο Μαρτίνο της Φθιώτιδας.

Το εντυπωσιακό είναι όχι μόνο τα 1.680 δενδρύλλια κάνναβης που κατασχέθηκαν από την αστυνομία, αλλά και το γεγονός πως οι επιτήδειοι είχαν στήσει τη φυτεία μέσα σε παλιότερη κτηνοτροφική μονάδα, έκτασης 840 τετραγωνικών μέτρων, όπου βρισκόταν σε πλήρη λειτουργία εγκατάσταση υδροπονικής καλλιέργειας εμπλουτισμένης κάνναβης, γνωστή και ως skunk.

Δύο Κροάτες, ηλικίας 65 και 22 ετών, που βρίσκονταν στην μονάδα και εργάζονταν ως φύλακες συνελήφθησαν.

Τα 1680 δενδρύλλια ήταν ύψους από 0,50 έως και 1,50 μέτρων, ενώ στο χώρο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ακόμα: 590 γραμμάρια αποξηραμένων δενδρυλλίων κάνναβης καθώς και εξοπλισμός υψηλού επαγγελματικού επιπέδου υδροπονικής καλλιέργειας κάνναβης, όπως συσκευή ηλεκτροσυγκόλλησης, πλήθος φωτιστικών με αντίστοιχους λαμπτήρες κατάλληλων για υδροπονική καλλιέργεια, πλήθος ballast (μετασχηματιστές εναύσεως) κατάλληλων για την λειτουργία των φωτιστικών, πλήθος ανεμιστήρων, πλήθος ξύλινων πλαισίων με ασφάλειες και πρίζες, μια ηλεκτρογεννήτρια, πλήθος πλαστικών συσκευασιών χωρητικότητας 70 λίτρων φυτοχώματος, πλήθος ξύλινων πλαισίων με ηλεκτρολογικές συνδέσεις, πλήθος συστημάτων αερισμού εξαερισμού, ένα φίλτρο αέρα εξαερισμού, πλήθος ηλεκτρονικών πινάκων DGS, μεγάλος αριθμός από σακούλες κατάλληλες για συσκευασία ναρκωτικών και μια κύρια ψυκτική μονάδα μάρκας INVERTOR.
Διαβάστε Περισσότερα »

Εκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού έως και το μεσημέρι του Σαββάτου

Κύρια χαρακτηριστικά οι ισχυρές βροχές και οι καταιγίδες  σε Ιόνιο, Ήπειρο, δυτική Στερεά, δυτική Μακεδονία και δυτική Πελοπόννησο - Ενισχυμένοι νότιοι άνεμοι (6 με 7 μποφόρ) και πιθανόν τοπικά να υπάρξουν χαλαζοπτώσεις
Πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού αναμένεται από τις επόμενες ώρες μέχρι και τις μεσημβρινές ώρες του Σαββάτου στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, τη δυτική Μακεδονία και τη δυτική Πελοπόννησο με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται από ενισχυμένους νότιους άνεμους (6 με 7 μποφόρ) και πιθανόν τοπικά από χαλαζοπτώσεις.

Τοπικές βροχές και καταιγίδες συνθέτουν το σκηνικό του καιρού

Παροδικές νεφώσεις σε ολόκληρη τη χώρα με ασθενείς κατά κανόνα βροχές τοπικού χαρακτήρα στα ηπειρωτικά, και βαθμιαία επιδείνωση του καιρού από τις μεσημεριανές ώρες στο Ιόνιο και στα βορειοδυτικά ηπειρωτικά με βροχές και καταιγίδες που τοπικά θα είναι ισχυρές, περιμένουμε σήμερα Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2015.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 20 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 12 έως 20 στην Κεντρική Ελλάδα, από 11 έως 26 βαθμούς στην Ήπειρο, από 15 έως 26 στην Δυτική και Νότια Ελλάδα, από 15 έως 22 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από 15 έως 25 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι μέχρι ισχυροί 5 με 6 μποφόρ και στα βορειότερα πελάγη βορειοανατολικοί σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί 5 με 6 μποφόρ και πρόσκαιρα τοπικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ.

Λίγες νεφώσεις οι οποίες σταδιακά θα αυξηθούν με πιθανότητα για ασθενείς τοπικές βροχές περιμένουμε την Παρασκευή στην Αττική. Η θερμοκρασία στο κέντρο θα φτάσει τους 22 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα βόρεια και ανατολικά οι μέγιστες θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί 5 με 6 μποφόρ και πρόσκαιρα στα ανατολικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ.

Παροδικές νεφώσεις με πιθανότητα για ασθενείς τοπικές βροχές περιμένουμε την Παρασκευή στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 20 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν νότιοι ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3 με 4 μποφόρ.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ο Δήμος Θηβαίων καθαρίζει τα ρέματα

Δήμος Θηβαίων: Εργασίες καθαρισμού ρέματος στη Θήβα

Σε εργασίες καθαρισμού ρέματος, που βρίσκεται κάτω από την Π.Ε.Ο. Αθηνών- Χαλκίδος περίπου στο ύψος της διασταύρωσης προς τα γραφεία της ΔΕΥΑΘ, προέβη ο Δήμος Θηβαίων, προκειμένου να αποκαταστήσει τη φυσική ροή του.

Η αναγκαιότητα προέκυψε από το γεγονός ότι ο οχετός του ρέματος είχε ουσιαστικά σφραγιστεί από φερτά υλικά κατά τη λειτουργία του τις προηγούμενες δεκαετίες, με αποτέλεσμα κάθε φορά που έβρεχε το νερό να υπερπηδά, να γίνεται υπερχείλιση και κατάκλιση στο επίπεδο της Π.Ε.Ο. και να ελλοχεύει κίνδυνος τροχαίων ατυχημάτων λόγω της ολισθηρότητας του οδοστρώματος. 

Οι εργασίες αποκατάστασης περιελάμβαναν προσεγμένο καθαρισμό ανάντη και κατάντη του ρέματος 300 μέτρων περίπου εκατέρωθεν (διάνοιξη και εκβάθυνση).

Ο Δήμος Θηβαίων έχει προγραμματίσει τον καθαρισμό και άλλων ρεμάτων της περιοχής  στο πλαίσιο αντιπλημμυρικών μέτρων.
Διαβάστε Περισσότερα »

Αιτήσεις για συμμετοχή στο παζάρι Λιβαδειάς

H εμποροπανήγυρη του Δήμου Λεβαδέων πραγματοποιείται  παραδοσιακά κάθε χρόνο στην πόλη της Λιβαδειάς, πλέον της 100ετίας. H διάρκειά της και φέτος θα είναι επτά ημέρες, με έναρξη την Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2015 και λήξη την Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2015.
Οι άδειες συμμετοχής στην ετήσια εμποροπανήγυρη  του Δήμου Λεβαδέων χορηγούνται σε φυσικά ή νομικά πρόσωπα τα οποία είναι :
-  έμποροι,
-  επαγγελματίες έμποροι που νόμιμα δραστηριοποιούνται αποκλειστικά σε
υπαίθριες αγορές, (υπαίθριοι πωλητές),
-  κάτοχοι άδειας συμμετοχής σε κυριακάτικες αγορές,
-  κάτοχοι άδειας άσκησης υπαιθρίου (στάσιμου ή πλανόδιου) εμπορίου
-  κάτοχοι άδειας παραγωγού πωλητή λαϊκών αγορών
-  κάτοχοι άδειας λειτουργίας καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος
(π.χ. κυλικείων, αναψυκτηρίων, κ.λ.π.)
-  και τέλος κάτοχοι οποιασδήποτε άδειας, βάση της οποίας δικαιούνται να δραστηριοποιούνται σε εμποροπανηγύρεις (λοιποί έμποροι)

Κάθε έμπορος για να έχει δικαίωμα συμμετοχής,θα πρέπει να προσκομίσει τα ακόλουθα δικαιολογητικά:
1. Αίτηση-Δήλωση συμμετοχής στην εμποροπανήγυρη,δηλώνοντας την τήρηση των συγκεκριμένων κανόνων λειτουργίας της εμποροπανήγυρης.
2. Φωτοαντίγραφο άδειας άσκησης υπαίθριου εμπορίου (στάσιμου ή πλανόδιου) ή λαϊκών αγορών ή υπαίθριων πωλητών.
3. Φωτοαντίγραφο ΑΔΤ ή άδειας παραμονής.
4. Βεβαίωση έναρξης δραστηριότητας από την Δ.Ο.Υ. ή μεταβολή εργασιών.
5. Βεβαίωση έναρξης  της ταμειακής μηχανής από την αρμόδια Δ.Ο.Υ.
6. Το εκκαθαριστικό φορολογικό σημείωμα έτους 2014.
7. Καταβολή τέλους συμμετοχής.
8. Δημοτική ενημερότητα.
9. Πιστοποιητικό υγείας για παραπήγματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.
10.Υπεύθυνη δήλωση για προμήθεια ενός πυροσβεστήρα 6 κιλών σκόνης,για κάθε μισθωτή χώρου.

Για την υποβολή των δικαιολογητικών και για πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στο Τμήμα Εσόδων και Περιουσίας της Δ/νσης Οικ.Υπηρεσιών (τηλ.2261350878), στο Αυτ/λές Τμήμα Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης (τηλ.2261350830), καθώς και στο Τμ. Προμηθειών Οικ.Υπηρεσιών (τηλ.2261350883) του Δήμου Λεβαδέων τις εργάσιμες μέρες και ώρες.


Διαβάστε Περισσότερα »

Νέα Παρέμβαση Μπασιάκου για ΛΑΡΚΟ με νέα Ερώτησή του στη Βουλή



Την Παρασκευή 31.7.2015 κατέθεσα στη Βουλή την με αριθ. 4289 πιο κάτω ΕΡΩΤΗΣΗ μου, που δυστυχώς δεν απαντήθηκε από τους αρμόδιους Υπουργούς:

 Πορεία ΛΑΡΚΟ (διαιτησία για μείωση ενεργειακού κόστους, διασφάλιση θέσεων εργασίας).

Σε συνέχεια παρεμβάσεων μου στα πλαίσια του κοινοβουλευτικού ελέγχου, όπως της με αριθ.1179/26.3.2015 Ερώτησής μου για «Πορεία ΛΑΡΚΟ προς όφελος της Ανάπτυξης και της Τοπικής Οικονομίας», όπου επισημαίνω την ανάγκη διατήρησης των ιδίων χαρακτηριστικών λειτουργίας της και κυρίως τη διασφάλιση των θέσεων και όρων εργασίας, ιδίως με τις διαφαινόμενες θετικές μελλοντικές της προοπτικές, αφού αποτελεί τη μεγαλύτερη παραγωγό σιδηρονικελίου στην Ευρώπη, ΕΠΑΝΕΡΧΟΜΑΙ και ΕΡΩΤΩ τους κ.κ. Υπουργούς

1.    Ποιες οι εξελίξεις σε σχέση με τη λειτουργία και τις προοπτικές της;
2.    Ποια η διαδικασία διαιτησίας για τη μείωση του ενεργειακού κόστους, γιατί καθυστερεί, ποια η εμπλοκή με την αδικαιολόγητη απόρριψη της πρότασης ΛΑΡΚΟ και πώς θα προχωρήσει;
3.    Ποια η κυβερνητική θέση για τη μείωση του ενεργειακού κόστους της ΛΑΡΚΟ; και
4.    Πώς διασφαλίζονται οι θέσεις και οι όροι εργασίας;

                                                                                        Ο ερωτών Βουλευτής

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΠΑΣΙΑΚΟΣ
Σε συνέχεια των ανωτέρω, το Σωματείο Εργαζομένων ΛΑΡΚΟ στην από 28.9.2015 επιστολή του προς τον Πρωθυπουργό κ.Αλ.Τσίπρα, που επισυνάπτεται, καταγγέλλει μεταξύ άλλων ότι στη ΛΑΡΚΟ «άνθρωποι παροπλίζονται, διώκονται και απειλούνται».

ΚΑΤΟΠΙΝ ΑΥΤΩΝ
ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ
οι κκ. Υπουργοί (με την ελπίδα αυτή τη φορά να απαντήσουν)

1.Ποιες οι εξελίξεις σε σχέση με τη λειτουργία και τις προοπτικές της ΛΑΡΚΟ, ιδιαίτερα σε σχέση με τη μείωση του ενεργειακού κόστους και τη διασφάλιση των θέσεων και όρων εργασίας; και
2. Ποιες οι εξηγήσεις για τις πιο πάνω καταγγελίες του Σωματείου;

                                                                                            Ο ερωτών Βουλευτής



ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΠΑΣΙΑΚΟΣ
Διαβάστε Περισσότερα »

Aκαδημία Πάλης στα Οινόφυτα


Διαβάστε Περισσότερα »

Νέα εφαρμογή της ΔΕΗ για κινητές συσκευές

 Αναβαθμισμένη εφαρμογή της ΔΕΗ για κινητά τηλέφωνα και τάμπλετ είναι διαθέσιμη από σήμερα στους καταναλωτές, για συσκευές με λειτουργικό σύστημα iOS και Android.

Η νέα εφαρμογή παρέχει πρόσβαση σε όλες τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες της ΔΕΗ, όπως:

- Υπηρεσία e-bill info, που δίνει τη δυνατότητα διαχείρισης λογαριασμών του τελευταίου 12μήνου για όλα τα ακίνητα των πελατών. Επιπλέον, ο πελάτης ενημερώνεται με τον τρόπο που θα επιλέξει (SMS, push notification ή mail) ταυτόχρονα με την έκδοση του λογαριασμού του για τα βασικά στοιχεία, όπως το ποσό και η ημερομηνία πληρωμής.

- Δυνατότητα αλλαγής της διεύθυνσης αποστολής του λογαριασμού και γρήγορη πρόσβαση στα συστήματα των τραπεζών που υποστηρίζουν την ηλεκτρονική πληρωμή των λογαριασμών ΔΕΗ με e-banking.

- Εύρεση μέσω Google maps των πλησιέστερων σημείων για την εξόφληση των λογαριασμών και των σημείων εξυπηρέτησης ΔΕΗ.

- Ηλεκτρονική ή τηλεφωνική επικοινωνία με τη ΔΕΗ.

- Πρόσβαση στα επίσημα κανάλια της ΔΕΗ στα κοινωνικά δίκτυα.

- Σύνδεση με τον ΔΕΔΔΗΕ για ενημέρωση σχετικά με τις προγραμματισμένες διακοπές ρεύματος και τηλεφωνική επικοινωνία με το κέντρο βλαβών κάθε περιοχής.
Διαβάστε Περισσότερα »

Παρουσίαση των μεταγραφικών αποκτημάτων του ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΥ


Στην αίθουσα του συνεδριακού κέντρου Κρύας «Χρήστος Παλαιολόγος», η οποία ήταν ασφυκτικά γεμάτη, ολοκληρώθηκε το βράδυ η παρουσίαση των μεταγραφικών αποκτημάτων και της νέας φανέλας του ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΥ για την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο.
Το παρόν έδωσε η Δήμαρχος Λεβαδέων κα Γιώτα Πούλου, σύσσωμο το ποδοσφαιρικό τμήμα του ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΥ, καθώς και αυτά των Νέων Κ20 και Κ17 και πλήθος φιλάθλων και εκπρόσωποι της τοπικής κοινωνίας.

Η Δήμαρχος δήλωσε: «Αρχίζει μια νέα εποχή συνεργασίας με την ΠΑΕ ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ και όλα τα άλλα ανήκουν στο παρελθόν. Μάλλον από ασυνεννοησίες είχαμε τις όποιες προστριβές σε εισαγωγικά. Ξεκινάμε μια καλή συνεργασία και αυτό θέλουμε όλοι. Εμείς από την πλευρά μας ως Δημοτική Αρχή θα κάνουμε τα πάντα για να βοηθήσουμε την ομάδα μας σε ότι χρειαστεί. Θέλουμε να είμαστε στη Super League και σε αυτό θα πρέπει και οι φίλαθλοι να συμπαρασταθούν με όλες τους τις δυνάμεις».
Ακόμη, μίλησε ο κ. Άκης Μάντζιος οριοθετώντας τους φετινούς στόχους της ομάδας και ο Βαγγέλης Μάντζιος εκπροσωπώντας ως αρχηγός τους παίκτες.
Η νεοσύστατη Λέσχη Φιλάθλων ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΥ τίμησε το μεγαλομέτοχο της ομάδας κ. Κομπότη, ο οποίος απουσίαζε και την πλακέτα παρέλαβε ο Πρόεδρος κ. Νίκαινας.

Στη συνέχεια η Marketing Manager της ΠΑΕ κα Στέλλα Τζαγκαράκη – Γιαννακάκη παρουσίασε τις φανέλες τις τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου, τις οποίες για ακόμη μία σεζόν επιμελείται η Umbro, τους νέους παίκτες της ομάδας που αποκτήθηκαν κατά τη διάρκεια της τελευταίας μεταγραφικής περιόδου, δηλαδή τους: Siarhei Veremko, Κώστα Μανωλά, Sanel Jahić, Edwin Ouon, Θανάση Μουλόπουλο, Lucas Favalli, Χρίστο Μίνγκα, Romeu Dos Santos, Ivan Marković, Μάριο Νικολάου, Ximo Navarro, Chahir Belghazouani, Valeri Domovchiyski, τους νεαρούς Τάσο Καραγκιόζη, Μάριο Τόπι, Ματθαίο Καψάσκη και Στάθη Χατζηλάμπρο που προωθήθηκαν από την ομάδα Νέων Κ20, τον Γιώργο Θέο, ο οποίος επέστρεψε από δανεισμό, αλλά και τους παλιούς παίκτες της ομάδας, καθώς και το τεχνικό team και όλο το ιατρικό, διοικητικό και βοηθητικό προσωπικό.
Η εκδήλωση έκλεισε με ευχές από όλους για μια πολύ καλή αγωνιστική πορεία κατά τη φετινή σεζόν.
αρουσίαση της ομάδας
levadiakosfc.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟY ΜΕΤΑΛΛΟΥ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ  ΜΕΤΑΛΛΟΥ Ν. ΒΟΙΩΤΙΑΣ

ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΜΕΤΑΛΛΟΥ (ΠΟΕΜ)
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΘΗΒΑΣ (ΕΚΘ)

ΟΙΔΙΠΟΔΟΣ 11 - Τ.Κ. 32200 - ΤΗΛ. 6980100986 - 6974534859



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΛΕΣΜΑ

Όλοι στον ΑΓΩΝΑ! ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 22 ΟΚΤΩΒΡΗ


Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ βάζει για ψήφιση στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο. Το πολυνομοσχέδιο φέρνει επιπλέον ανατροπές στο Ασφαλιστικό, με αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης. Καταδικάζουν σε δουλειά μέχρι τον τάφο τα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα, αυξάνοντας τα όρια ηλικίας στα 67 και τα χρόνια ασφάλισης στα 40! Στους εργαζόμενους που εργάζονται στις πιο βαριές και ανθυγιεινές εργασίες, στα σκουπίδια, στην αποκομιδή, στη διαλογή, στην επισκευή και τη συντήρηση των μέσων καθαρότητας προσθέτοντας 9 τουλάχιστον χρόνια παραπάνω εργασίας δρομολογώντας ταυτόχρονα και την κατάργηση του επιδόματος των 150 ευρώ. Ανοίγουν το δρόμο να μη μείνει τίποτα όρθιο στον ιδιωτικό τομέα.         

Επιβάλλει νέες μειώσεις στις συντάξεις, κύριες και επικουρικές, χαρακτηρίζει υψηλόμισθους τους συνταξιούχους με 1.000 ευρώ μεικτά, νέες μειώσεις και πρόστιμα για κάθε χρόνο συνταξιοδότησης πριν από τα 67 έτη, ενισχύει και συνεχίζει τη φοροκαταιγίδα που πλήττει τις εργατικές - λαϊκές οικογένειες, διατηρώντας τον ΕΝΦΙΑ, θεσπίζοντας πιο αυστηρούς κανόνες για όσους εντάχθηκαν στις ρυθμίσεις των 100 δόσεων. Αυξάνουν τις τιμές σε βασικά είδη, εφαρμόζοντας ΦΠΑ 23%. Αυξάνουν ακόμα και την τιμή στα είδη πανάκριβα εισιτήρια.

Το Συνδικάτο το προηγούμενο διάστημα στάθηκε στο πλευρό των εργαζομένων, που παρά τις πιέσεις που δέχτηκαν από την εργοδοσία και εν μέσω capital control, δεν έσκυψαν το κεφάλι. Περιπτώσεις που αναδεικνύουν την αναγκαιότητα του αγώνα όπως στη Μεταλλουργεία Βοιωτίας, στη Σνάϊντερ, κ.α, όπου οι εργαζόμενοι διεκδίκησαν μαχητικά το δικαίωμα στην εργασία, τη μη αλλαγή όρων στις συμβάσεις τους, οφειλές χρωστούμενων δεδουλευμένων, κ.ά.

Απευθυνόμαστε σε όλους τους εργαζόμενους του κλάδου, ιδιαίτερα σε εκείνους που έχουν απηυδήσει από μία κατάσταση εργοδοτικής αυθαιρεσίας και συνδικαλιστικής απραξίας από τα σωματεία «σφραγίδα» και από αυτούς που βάζουν στο ίδιο καλάθι τα συμφέροντα μας με αυτά των εργοδοτών - αφεντικών μας.

Οι δυνάμεις του Π.Α.ΜΕ. και το Συνδικάτο βρεθήκαμε έξω από τις πύλες των εργοστασίων και ενημερώσαμε έγκαιρα για το τι πρόκειται να συμβεί. Πρωτοστατήσαμε σε συλλαλητήρια την ώρα εκείνη που οι εκφραστές του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού λούφαζαν, έσπερναν την απογοήτευση και τη μοιρολατρεία. Έχουν τεράστιες ευθύνες για τη σιγή ιχθύος που επικρατεί σους χώρους δουλειάς και συνολικότερα στο εργατικό κίνημα.

Δεν τους έχουμε ανάγκη! Δίνουμε αγωνιστική, μαχητική, μαζική απάντηση στην κυβερνητική προπαγάνδα ότι τα βάρβαρα μέτρα έχουν τη λαϊκή συγκατάθεση, στην μεγαλοεργοδοσία ότι χωρίς εμάς γρανάζι δε γυρνά, στις ξεπουλημένες ηγεσίες ότι θα βρισκόμαστε στην πρώτη γραμμή του αγώνα για την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος

Συμμετέχουμε στον αγώνα, στο σωματείο! Καμιά αναμονή, καμιά συνθηκολόγηση!

ΘΗΒΑ - 7:00 μ.μ.                                                ΟΙΝΟΦΥΤΑ - 7:00μ.μ.

ΧΑΛΚΙΔΑ - 6:30 μ.μ.                                                ΑΘΗΝΑ - 6:30 μ.μ.

ΟΜΟΝΟΙΑ


ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Διαβάστε Περισσότερα »

"Νίκη" στο Ευρωκοινοβούλιο για τις γερμανικές αποζημιώσεις...


Νίκη στο Ευρωκοινοβούλιο για τις γερμανικές αποζημιώσεις με τη συμβολή του Μαριά  BINTEO...
Σημαντική ελληνική νίκη σημειώθηκε πριν από λίγη ώρα στη Συνεδρίαση των Συντονιστών της Επιτροπής Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, καθώς μετά από αρκετές αντεγκλήσεις έγινε δεκτή η...
πρόταση του Ανεξάρτητου Ευρωβουλευτή, Αντιπροέδρου των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών και Επικεφαλής του Πολιτικού Κινήματος Αντιμνημονιακοί Πολίτες Καθηγητή Νότη Μαριά  να κριθεί παραδεκτή η υπ΄ αρίθμ. 2214/14 Αναφορά της Πανελλήνιας Ένωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ)  για τις γερμανικές αποζημιώσεις.

Παρά τις συστηματικές προσπάθειες αρκετών κύκλων να κλείσουν κάθε συζήτηση για το ζήτημα των γερμανικών αποζημιώσεων στην Επιτροπή Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με το ανεδαφικό επιχείρημα ότι δήθεν το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων δεν εμπίπτει στις αρμοδιότητες της Επιτροπής Αναφορών, τελικά έγινε δεκτή η πληρέστατη Εισήγηση του Νότη Μαριά η οποία μάλιστα ανέτρεψε και σχετική προγενέστερη Γνωμοδότηση της Νομικής υπηρεσίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Είχε προηγηθεί η υποβολή Ένστασης εκ μέρους του Νότη Μαριά για λογαριασμό των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών κατά της Σύστασης της Προέδρου της Επιτροπής Αναφορών που ζητούσε να απορριφθεί η παραπάνω υπ΄ αρίθμ. 2214/14 Αναφορά ως δήθεν μη-παραδεκτή.

Την πρόταση του Νότη Μαριά, ο οποίος είναι και ο μοναδικός Έλληνας  Ευρωβουλευτής μεταξύ των επτά συντονιστών της Επιτροπής Αναφορών, υπερψήφισαν οι Ευρωπαίοι Αντιφεντεραλιστές, η Ευρωπαϊκή Αριστερά, το Κίνημα των Πέντε Αστέρων και οι Ευρωπαίοι Πράσινοι.

Στη συνέχεια οι Συντονιστές μετά από νέα Εισήγηση του Νότη Μαριά αποφάσισαν να σταλεί εκ μέρους της Επιτροπής Αναφορών σχετική επιστολή στην Ελλάδα, τη Γερμανία και την Κομισιόν προκειμένου να εκφράσουν εγγράφως τις απόψεις τους για τις Γερμανικές Πολεμικές Επανορθώσεις, το Αναγκαστικό Κατοχικό Δάνειο και τις Αποζημιώσεις των Συγγενών των Θυμάτων που εκτελέστηκαν από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής στο Δίστομο και σε άλλες πόλεις και χωριά της Ελλάδας.

Είναι λοιπόν η πρώτη φορά που η Γερμανία καλείται από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να  τοποθετηεί εγγράφως, δημοσίως και επισήμως για το ζήτημα των Γερμανικών Πολεμικών Επανορθώσεων. Η εποχή της μυστικής διπλωματίας και των κατ΄ιδίαν ανεπισήμων συναντήσεων για το ζήτημα των γερμανικών αποζημιώσεων έληξε πλέον ανεπιστρεπτί.

Σημειώνεται ότι αργά χθες το βράδυ ο Νότης Μαριάς με αφορμή τη συζήτηση για τον αντισημιστισμό έκανε παρέμβαση στην Ολομέλεια του Ευρωπαίκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες για τις  γερμανικές αποζημιώσεις και την 71η Επέτειο της Απελευθέρωσης της Αθήνας από τα Γερμανικά στρατεύματα κατοχής.

Διαβάστε Περισσότερα »

Βίντεο: «Χοντρό» επεισόδιο μεταξύ της Χρυσής Αυγής και των βουλευτών του ΚΚΕ

«Χοντρό» επεισόδιο μεταξύ της Χρυσής Αυγής και των βουλευτών του ΚΚΕ.

Στο βήμα ήταν ο χρυσαυγίτης Γιάννης Λαγός ο οποίος χωρίς καμία πρόκληση επιτέθηκε στην ΚΟ του ΚΚΕ σχετικά με την πώληση του τηλεοπτικού σταθμού 902.

«Να μας πουν οι σύντροφοι του ΚΚΕ σε ποια offshore έχουν πουλήσει το τηλεοπτικό σταθμό» επέμεινε φωνάζοντας, ενώ έφυγε από το βήμα κουνώντας το χέρι απειλητικά προς την πλευρά τους. «Δώσε μου τα στοιχεία σε αυτούς που το πουλήσατε» συνέχισε την ίδια στιγμή που η ΚΟ του ΚΚΕ σηκώθηκε διαμαρτυρόμενη να αποχωρήσει από την αίθουσα.

«Στο Β Πειραιά η Χρυσή Αυγή πήρε 9,5% δεν πήγατε καλά συντρόφια» συνέχισε προκλητικά ο κ. Λαγός.

Ο αντιπρόεδρος της Βουλής Γιώργος Βαρεμένος απείλησε με παρέμβαση του φρουράρχου.Κάτι που δεν πτόησε τους βουλευτές της ΧΑ.

«Εμείς δεν φοβηθήκαμε τους κουκουλοφόρους και τους άλλους που μας πήγαν μέσα. Σιγά μην φοβηθούμε και το φρούραρχο» απάντησε ο Γιάννης Λαγός αποκαλώντας το ΚΚΕ τσιράκια του συστήματος..

Βουλευτές του ΚΚΕ φώναζαν έξαλλοι αποκαλώντας τους χρυσαυγίτες «δολοφόνους»  «εγκληματίες» και «μαχαιροβγάλτες» ενώ παρενέβη και ο υπουργός Περιβάλλοντος Πάνος Σκουρλέτης που απευθυνόμενος προς τον Λαγό τον προέτρεψε δηκτικά να πάει να πουλήσει προστασία σε κανένα ξενοδοχείο και μπάρ.
Διαβάστε Περισσότερα »

Συννεφιά με πτώση της θερμοκρασίας


Παροδικές νεφώσεις σε ολόκληρη τη χώρα με ασθενείς βροχές τοπικού χαρακτήρα στα ηπειρωτικά, και βαθμιαία επιδείνωση του καιρού από τις μεσημεριανές ώρες.
Αναλυτική πρόγνωση από την ΕΜΥ:

    Μακεδονία, Θράκη

καιρός: λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν στη δυτική και κεντρική Μακεδονία και θα σημειωθούν τοπικές άβροχες, το βράδυ πιθανότητα σποραδικών καταιγίδων στα δυτικά.
άνεμοι: στα δυτικά μεταβλητοί 3 με 4, στα ανατολικά ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 13 έως 23 βαθμούς Κελσίου, στη δυτική Μακεδονία 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

    Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, δυτική στερεά, δυτική Πελοπόννησος

καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στις βορινότερες περιοχές σποραδικές καταιγίδες, το βράδυ τα φαινόμενα θα ενταθούν.
άνεμοι: ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 15 έως 26 βαθμούς Κελσίου, στην Ηπειρο 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

    Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

καιρός: νεφώσεις με πρόσκαιρες τοπικές βροχές.
άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 15 έως 25 βαθμούς Κελσίου, στα βόρεια η μεγίστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

    Κυκλάδες, Κρήτη

καιρός: αραιές νεφώσεις κατά τόπους πυκνότερες.
άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 18 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

    νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

καιρός: αραιές νεφώσεις κατά τόπους πυκνότερες.
άνεμοι: από βόρειες διευθύνεις 3 με 5 και στα βόρεια τοπικά 6 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 18 έως 26 βαθμούς Κελσίου, στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

    Αττική

καιρός: αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές.
άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 και στα ανατολικά τοπικά 5 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 16 έως 25 βαθμούς Κελσίου, στα βόρεια και ανατολικά η μεγίστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

    Θεσσαλονίκη

καιρός: λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν με πιθανότητα τοπικών βρόχων.
άνεμοι: νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 17 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ