Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2015

Πρόγραμμα ποιμαντικής διακονίας Ι. Ναού Αγ. Ρηγίνου Λιβαδειάς


Διαβάστε Περισσότερα »

Δύο καθηγητές του Δημοτικού Ωδείου Θήβας στο Μέγαρο Μουσικής

Στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών  καθηγητές του Δημοτικού Ωδείου Θήβας

Στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών θα δώσουν συναυλία δύο εξαίρετοι καθηγητές και ταλαντούχοι καλλιτέχνες του Δημοτικού Ωδείου της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Θηβαίων  (ΔΗΚΕΘ).

Ο λόγος για τη Διευθύντρια και καθηγήτρια του Ωδείου κα Νίκη Πανταζάτου και τον καθηγητή κλασικής κιθάρας ο κ. Δημήτρη Δερδενέ, που θα συνυπάρξουν επί σκηνής ως “Duo Ζεύξεις”, παρουσιάζοντας έργα- σε πιάνο και κιθάρα- των F. Schubert, F.Rebay, I. Albeniz και  E.Marchelie.

Η συναυλία, που φέρει τον τίτλο “'Hχος Έλλογος”, θα δοθεί στη  Μουσική Βιβλιοθήκη “Λίλιαν Βουδούρη” του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, την Κυριακή 1 Νοεμβρίου και ώρα 19:00.  Για πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν στα τηλέφωνα 2107282570/694743485    (Δευτ-Παρασκ. 10:00-15:00, Είσοδος 10 € και 5€ μειωμένο εισητήριο για μαθητές Ωδείων και φοιτητές).

Η Δη.Κ.Ε.Θ.  εύχεται στους καθηγητές της καλή επιτυχία στη συναυλία και συνέχεια στις εμφανίσεις τους και δηλώνει ότι αισθάνεται υπερήφανη για την αναγνώριση και την πρόοδο τους.

Λίγα λόγια για το “Duo  Ζεύξεις”
Το  Duo  Ζεύξεις  επιχειρώντας να συγκεράσει δύο τόσο διαφορετικά όργανα , οικοδομεί μία άλλου είδους φιλοσοφία στον ήχο , η οποία βασίζεται τόσο σε μία έλλογη κατάσταση , κατά την οποία , και ο νους δικαιώνει το αίτημα του για ουσιαστική γνώση – αφού δεν στηρίζεται στις ασάφειες και την τυχαιότητα – και η ψυχή διεισδύει στο βάθος της ανθρώπινης εσωτερικότητας ,εκεί όπου το δομικό στοιχείο συνυφαίνεται άρρηκτα με το αισθητικό.
Το  Duo  Ζεύξεις  αποπειράται να αναγάγει την Μουσική ως ένα Αγαθό κορυφαίας τάξης και να διευρύνει τις νοηματικές του στοχεύσεις από το επίπεδο μιας απλής καλλιτεχνικής παραγωγής σε μία μυστηριακή σύνδεση με την ανθρώπινη γενικά ύπαρξη.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΑΛΙΑΡΤΟΥ ΘΕΣΠΙΕΩΝ

ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
  
Θέμα: Καθαρισμός Περμισσού ποταμού


Παρακαλούνται οι αγρότες που έχουν σωλήνες άρδευσης ή άλλα αντικείμενα στις όχθες ή στην κοίτη του Περμισσού,να τα απομακρύνουν ΑΜΕΣΑ (εντός δύο ημερών),γιατί πρόκειται να γίνει καθαρισμός του ποταμού από  την Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας.



Ο Δήμαρχος
Ντασιώτης Γεώργιος

Διαβάστε Περισσότερα »

Συνεδριάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο Στερεάς

Σας προσκαλούμε στην 12η (τακτική) συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας που θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2015 και ώρα 1:00 μ.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας (Αινιάνων 8, Λαμία), για συζήτηση και λήψη αποφάσεων επί των ακόλουθων θεμάτων ημερήσιας διάταξης:
                    
-    Ανακοινώσεις Προέδρου Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας, κ. Ασημίνας Δ. Παπαναστασίου,
-    Ανακοινώσεις Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, κ. Κωνσταντίνου Π. Μπακογιάννη.

Θέμα 1ο    Έγκριση για την μεταβολή του τόπου διεξαγωγής της 13ης Τακτικής Συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας για την αμέσως επόμενη συνεδρίαση, βάσει του προκαθορισμένου χρονοδιαγράμματος, ήτοι την 30η Νοεμβρίου 2015 ή οποτεδήποτε αυτή ήθελε οριστεί, από τη Λαμία στο Σχηματάρι.
Εισηγήτρια     Πρόεδρος Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας κα Ασημίνα Δ. Παπαναστασίου

                   ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ
Θέμα 2ο    Έγκριση πρόσληψης προσωπικού ορισμένου χρόνου, διάρκειας δύο (2) μηνών, για αντιμετώπιση κατεπειγουσών, εποχικών και πρόσκαιρων αναγκών της Π. Ε. Ευρυτανίας.
Εισηγητής    Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Ευρυτανίας κ. Αριστείδης Τασιός

Θέμα 3ο    Έγκριση πρόσληψης προσωπικού με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, διάρκειας δύο (2) μηνών, για την αντιμετώπιση  κατεπειγουσών, εποχικών και πρόσκαιρων αναγκών της Π. Ε. Φθιώτιδας, κατά την χειμερινή περίοδο 2015-2016.
Εισηγητής    Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας κ. Ευθύμιος Καραΐσκος

                   ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ ΟΡΓΑΝΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ - ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ
Θέμα 4ο    Ορισμός εκπροσώπων Επιτροπής Πειθαρχικού Συμβουλίου για την επιβολή διοικητικών κυρώσεων στα διοικητικά όργανα των φορέων παροχής συγκοινωνιακού έργου και στους ιδιοκτήτες λεωφορείων ΠΕ Βοιωτίας.
Εισηγητής    Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας κα Φανή Παπαθωμά

Θέμα 5ο    Ορισμός εκπροσώπου της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στο Διοικητικό Συμβούλιο του «Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Περιφερειακής Ενότητας Φωκίδας - ‘‘ΔΙΑΔΡΟΜΗ’’ ».
Εισηγητής    Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Φωκίδας κ. Κωνσταντίνος Μίχος

                   ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ
Θέμα 6ο    Έγκριση Προγράμματος Καταπολέμησης Κουνουπιών ετών 2016 & 2017.
Εισηγητής    Αντιπεριφερειάρχης Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Κωνσταντίνος Μπακομήτρος


       
                   ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Θέμα 7ο    Εφαρμογή δακοκτονίας σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας κατά τα έτη 2016 και 2017.
Εισηγητής    Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής κ. Γεώργιος Κελαϊδίτης

                   ΧΩΡΟΤΑΞΙΑ - ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
Θέμα 8ο    Γνωμοδότηση επί του Β1 σταδίου της μελέτης «Αξιολόγηση αναθεώρηση και εξειδίκευση του Περιφερειακού Πλαισίου Χωροταξικού Σχεδιασμού και Αειφόρου Ανάπτυξης Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.
Εισηγητής    Αντιπεριφερειάρχης Χωροταξίας & Περιβάλλοντος κ. Χαράλαμπος Σανιδάς

                   ΤΕΧΝΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ - ΕΡΓΑ
Θέμα 9ο    Ρύθμιση κυκλοφορίας στην επαρχιακή οδό 1 «Σ.Σ. Λιανοκλαδίου Υπάτης προς Μαυρολιθάρι και 'Αμφισαν  διά Κομποτάδων Μεξιατών - Λουτρών Υπάτης, Αργυροχωρίου, Αμαλώτας,  Μονής Αγάθωνος και Νεοχωρίου Υπάτης και μετά διακλαδώσεως προς Αμούριον», για κατασκευή τεχνικού άνω διάβασης Σ.Σ.Λειανοκλαδίου.
Εισηγητής    Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας κ. Ευθύμιος Καραΐσκος

Θέμα 10ο    Έγκριση τροποποίησης Τεχνικού Προγράμματος ΠΕ Ευρυτανίας (τροπ.03), για το έτος 2015.
Εισηγητής    Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας κ. Ευθύμιος Καραΐσκος

Θέμα 11ο    Έγκριση επικαιροποίησης του χρονοδιαγράμματος  της Προγραμματικής   Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και του Δήμου Μώλου - Αγ. Κωνσταντίνου, για την εκτέλεση του έργου «ΕΠΙΣΚΕΥΗ, ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ, ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ, ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΟΙΚΙΣΚΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΟΥ ΠΥΡΟΣΒΕΣΗΣ, ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙΣ Α΄ ΚΑΙ Β΄ ΚΑΜΕΝΩΝ ΒΟΥΡΛΩΝ» και της σύστασης της Κοινής Επιτροπής Παρακολούθησης.
Εισηγητής    Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας κ. Ευθύμιος Καραΐσκος

Θέμα 12ο    Τροποποίηση της ΣΑΕΠ 066 και εντάξεις νέων έργων.
Εισηγητής    Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας κ. Ευθύμιος Καραΐσκος

Θέμα 13ο    Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και 5ης Υ.Π.Ε. Θεσσαλίας & Στερεάς για την υλοποίηση του έργου “ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΚΕΝΤΡΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ (ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΑΜΕΣΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ)” και ορισμός μελών για τη στελέχωση της Κοινής Επιτροπής Παρακολούθησης της Προγραμματικής Σύμβασης.
Εισηγητής    Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας κ. Ευθύμιος Καραΐσκος

Θέμα 14ο    Έγκριση 4ης τροποποίησης Τεχνικού Προγράμματος ΠΕ Φθιώτιδας, για το έτος 2015.
Εισηγητής    Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας κ. Ευθύμιος Καραΐσκος

                   ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ - ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ
Θέμα 15ο    Έγκριση α) της σύναψης δανείου με το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων (Τ.Π.& Δ.) με σκοπό την αναχρηματοδότηση συναφθέντων δανείων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και β) των όρων του δανείου.
Εισηγητής    Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών & Διαχείρισης Δημόσιας Περιουσίας κ. Ιωάννης Περλεπές

Θέμα 16ο    9η Τροποποίηση Προϋπολογισμού έτους 2015.
Εισηγητής    Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών & Διαχείρισης Δημόσιας Περιουσίας κ. Ιωάννης Περλεπές

Οι εισηγήσεις των ανωτέρω θεμάτων θα σας αποσταλούν μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email).                                                                                    

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
ΑΣΗΜΙΝΑ Δ. ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ     
Διαβάστε Περισσότερα »

«Έφυγε» από τη ζωή ο Μάκης Δενδρινός

Το χαμό του Μάκη Δενδρινού θρηνεί το ελληνικό μπάσκετ. Ο πρώην ομοσπονδιακός τεχνικός είχε υποστεί οξύ έμφραγμα τον Ιούνιο, κάτι που του είχε προκαλέσει σοβαρές επιπλοκές στην υγεία του.

Ο Μάκης Δενδρινός συνέδεσε το όνομα του με τον Πανιώνιο. Ήταν μέλος της ομάδας της Νέας Σμύρνης από το 1968 έως το 1981 με κορυφαία στιγμή τη συμμετοχή στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας το 1997.

Ο Μάκης Δενδρινός ξεκίνησε την καριέρα του στο εφηβικό του Πανιωνίου και συνέδεσε το όνομά του με την άνοδο του συλλόγου της Ν. Σμύρνης από την ανυποληψία της Α΄ τοπικής κατηγορίας Αθηνών στην Α΄ Εθνική το 1973, στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος το 1977 και στις συνεχόμενες συμμετοχές στο Κύπελλο Κόρατς από το 1975 ως το 1979.

Υπήρξε διεθνής με τις εθνικές ομάδες Εφήβων 4 φορές και Ανδρών 7 φορές. Με την εθνική εφήβων κατέκτησε το Βαλκανικό Πρωτάθλημα το 1969. Με την εθνική ανδρών έκανε ντεμπούτο στις 26-10-1977 σε φιλικό με τη Ρουμανία πετυχαίνοντας 2 πόντους και έπαιξε στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα το ίδιο έτος. Τελευταίο διεθνές ματς έπαιξε στις 11-6-1978 σε φιλικό επί της Αλβανίας. Υπήρξε 7 φορές διεθνής και σημείωσε 13 πόντους.

Ο Μάκης Δενδρινός έκανε επιτυχημένη καριέρα ως προπονητής. Έχει εργαστεί σε πολλούς συλλόγους, μεταξύ των οποίων και στον Πανιώνιο, από τον οποίο ξεκίνησε. Aπό το 1992 ως το 1996 εργάστηκε στην ΕΟΚ ως α΄ προπονητής σε 63 ματς στις Εθνικές ομάδες εφήβων, ελπίδων, ανδρών και μικτής σε ανεπίσημα ματς. Επίσης, το 1993 και 1994 διετέλεσε βοηθός προπονητής σε 29 ματς στις εθνικές ανδρών και ελπίδων.

Ήταν α΄ προπονητής της Εθνικής ανδρών στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα 1994, στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα 1995 και στους Ολυμπιακούς Αγώνες 1996 στην Ατλάντα. Είχε την τύχη να είναι προπονητής της πρώτης συμμετοχής ελληνικής ομάδας μπάσκετ σε Ολυμπιάδα.
Διαβάστε Περισσότερα »

Συμμετοχή Δήμου Λεβαδέων στην εκστρατεία του ΟΗΕ με τίτλο "Ας φωτίσουμε τον κόσμο με το μπλε του ΟΗΕ"

Ο Δήμος Λεβαδέων θα συμμετάσχει στην παγκόσμια εκστρατεία του  Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών με τίτλο “Ας φωτίσουμε τον κόσμο με το μπλε του ΟΗΕ” που διοργανώνει το Τμήμα Δημόσιας Πληροφόρησης του ΟΗΕ με αφορμή τον εορτασμό της 70ης επετείου (1945 – 2015) από την ίδρυση του Οργανισμού.
Στο πλαίσιο της εκστρατείας αυτής, το βράδυ της 24ης Οκτωβρίου 2015 (Ημέρα των Ηνωμένων Εθνών) θα φωταγωγηθούν με μπλέ, το επίσημο χρώμα του ΟΗΕ, πολλά μνημεία σε όλον τον κόσμο όπως κτήρια, γέφυρες, μουσεία, τοπία κ.λ.π.
Ο Δήμος Λεβαδέων θα συμμετάσχει στην εκστρατεία για τον εορτασμό των Ηνωμένων Εθνών φωταγωγώντας με το μπλε του ΟΗΕ τον πύργο του Μεσαιωνικού Κάστρου στην Κρύα και τον πύργο της Ώρας (Ρολόι).


Διαβάστε Περισσότερα »

Δελτίο επιδείνωσης καιρού: Καταιγίδες σε όλη τη χώρα μέχρι το Σάββατο

Η κακοκαιρία θα ξεκινήσει από τη δυτική Ελλάδα και θα επεκταθεί σε όλη τη χώρα
Βροχές και καταιγίδες προβλέπονται αύριο Τετάρτη στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας οι οποίες θα είναι τοπικά ισχυρές αρχικά στη δυτικη Ελλάδα και βαθμιαία μέχρι το τέλος της ημέρας και στις υπόλοιπες περιοχές.

Την Πέμπτη και την Παρασκευή , σύμφωνα με τα μέχρι σήμερα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία, θα επικρατήσει κακοκαιρία σε όλη τη χώρα με κύρια χαρακτηριστικα τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται από ενισχυμένους άνεμους (7 με 9 μποφορ) και πιθανόν τοπικά από χαλαζοπτώσεις.

Το Σάββατο τα έντονα φαινόμενα θα περιοριστούν στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρας, θα επικρατήσουν θυελλώδεις άνεμοι και θα γίνει ιδιαίτερα αισθητή η πτώση της θερμοκρασίας σε όλη τη χώρα (8 με 10 βαθμούς Κελσίου).

Αναλυτική πρόγνωση έως τη Δευτέρα
Πέμπτη
Καιρός: Κακοκαιρία σε όλη τη χώρα με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Άνεμοι: Στα βόρεια βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 και πιθανόν τοπικά 8 μποφορ και στις υπόλοιπες περιοχές από νότιες διευθύνσεις με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία: Χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Παρασκευή
Καιρός: Κακοκαιρία σε όλη τη χώρα με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Από το βράδυ σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων στα δυτικά και βόρεια. Άνεμοι: Στα βόρεια βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 και τοπικά 8 μποφορ και στις υπόλοιπες περιοχές από νότιες διευθύνσεις με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία: Σε σταδιακή πτώση από βορρά προς νότο.

Σάββατο
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικες βροχές και καταιγίδες οι οποίες στα ανατολικά και νότια θα είναι καταιγίδες τόπους ισχυρές. Τα φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενήσουν και στα δυτικά και βόρεια ο καιρός θα βελτιωθεί. Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 και στο αιγαίο τοπικά 8 μποφορ. Θερμοκρασία: Σε μικρή περαιτέρω πτώση.

Κυριακή 25-10-2015 και Δευτέρα 26-10-2015
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικες βροχές και πιθανόν σποραδικές καταιγίδες στα ανατολικά και νότια. Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο αιγαίο 7 με 8 μποφορ με σταδιακή εξασθένηση. Θερμοκρασία: Χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Συμβουλές της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας προς τους πολίτες, ενόψει της επιδείνωσης του καιρού

Λόγω της επιδείνωσης του καιρού, με ισχυρές βροχές, καταιγίδες και θυελλώδεις άνεμους, που αναμένεται από αύριο, σύμφωνα με την πρόβλεψη της ΕΜΥ, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας.

Ειδικότερα, σε περιοχές όπου προβλέπεται η εκδήλωση έντονων βροχοπτώσεων καταιγίδων, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συστήνει στους πολίτες:

- Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία αν παρασυρθούν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.

- Να βεβαιωθούν ότι τα λούκια και οι υδρορροές των κατοικιών δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά.

- Να αποφεύγουν να διασχίζουν χείμαρρους και ρέματα πεζοί ή με το αυτοκίνητο κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, καθώς επίσης και για αρκετές ώρες μετά το τέλος εκδήλωσής τους.

- Να αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των έντονων καιρικών φαινομένων.

- Να προφυλαχτούν αμέσως κατά τη διάρκεια μιας χαλαζόπτωσης. Να καταφύγουν σε κτίριο ή σε αυτοκίνητο και να μην εγκαταλείπουν τον ασφαλή χώρο, παρά μόνο όταν βεβαιωθούν ότι η καταιγίδα πέρασε. Η χαλαζόπτωση μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνη και για τα ζώα.

- Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων.
Διαβάστε Περισσότερα »

Eργασίες καθαρισμού οδικού δικτύου Π.Ε. Βοιωτίας

Για ενημέρωση των Βοιωτών πολιτών η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Βοιωτίας, Φανή Παπαθωμά, αποστέλλει ενέργειες
καθαρισμού οδικού δικτύου της Π.Ε. Βοιωτίας.


Έγινε κοπή δένδρων, θάμνων και κλαδιών στην οδό:
1.Λιβαδειά Αλίαρτος στην Ελαιουργική και στο Καλάμι,
2. στον περιφερειακό της Λιβαδειάς από τον κόμβο Κ1 έως τον κόμβο Κ4,
3. στην οδό Στείρι – Όσιος Λουκάς,
4.στην οδό Ορχομενός – Κάστρο και
5. στην οδό Λιβαδειά Αράχωβα από τον κόμβο Τσουκαλάδων μέχρι τη διασταύρωση Διστόμου.
 Με την πρόσληψη του εποχιακού προσωπικού θα συνεχισθεί η εκτέλεση αυτών των εργασιών:
1.στο τμήμα Δίστομο – Αράχωβα της οδού Λιβαδειά – Αράχωβας,
2.στην οδό Ορχομενός – Κάστρο και
3.στην περιοχή Δερβενοχωρίων.

Σημειώνουμε εδώ ότι οι εργασίες αυτές εκτελούνται για βελτίωση της ορατότητας με στόχο την οδική ασφάλεια των διερχομένων οδηγών στους ορθούς χρόνους και όχι ως αποψίλωση για  την αντιπυρική προστασία.




Διαβάστε Περισσότερα »

Δήμος Θηβαίων-Εορτασμός της Εθνικής Επετείου «28η Οκτωβρίου 1940»

Εορτασμός της Εθνικής Επετείου «28η Οκτωβρίου 1940»

Παρακαλούμε να τιμήσετε με την παρουσία σας τις εκδηλώσεις για την επέτειο της
28ης Οκτωβρίου 1940, οι οποίες αναφέρονται στο συνημμένο πρόγραμμα.
Π Ρ Ο Γ Ρ Α Μ Μ Α


ΚΥΡΙΑΚΗ 25 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2015
Ώρα 18.00







ΔΕΥΤΕΡΑ 26 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2015









ΤΡΙΤΗ 27 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2015



Επετειακή εκδήλωση για την 28η Οκτωβρίου 1940 που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΟΦΙΝΗΣ» του Συνεδριακού Κέντρου Θήβας με ομιλητή τον Επίτιμο Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού, Ναύαρχο Κοσμά Χρηστίδη με θέμα
«28η Οκτωβρίου 1940»
Στην εκδήλωση θα συμμετέχει το Λύκειο Ελληνίδων Θήβας


Γενικός σημαιοστολισμός των Δημοσίων, Δημοτικών, Κοινοτικών
και Ιδιωτικών καταστημάτων, των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου, Τραπεζών, Οργανισμών και οικιών από την 8η πρωινή ώρα της 26ης Οκτωβρίου μέχρι και τη δύση του ηλίου της 28ης Οκτωβρίου. Το βράδυ της 27ης και 28ης Οκτωβρίου η πόλη θα φωταγωγηθεί.



Εορταστικές εκδηλώσεις στα Σχολεία Α/θμιας και
Β/θμιας Εκπαίδευσης.

ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2015
Ώρα 07.30


Ώρα 08.00


Ώρα 11.00






Ώρα 11.30



















Ώρα 12.15





Ώρα 17.00


Χαρμόσυνες κωδωνοκρουσίες από όλους τους Ιερούς Ναούς της πόλης

Έπαρση της σημαίας στην κεντρική πλατεία με φροντίδα του ΚΕΠΒ και με τη Φιλαρμονική του Δήμου Θηβαίων

α. Επίσημη δοξολογία στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου.
β. Προσέλευση επισήμων στη δοξολογία από ώρα 10.30
γ. Πέρας προσέλευσης ώρα 10.55
δ. Μετά το τέλος της δοξολογίας θα εκφωνηθεί μέσα στον
Ιερό Ναό ο πανηγυρικός της ημέρας από τον εκπαιδευτικό της
Α/θμιας Εκπ/σης κ. Χαράλαμπο Λεοντάρη
Επιμνημόσυνη δέηση στον χώρο του Ηρώου
Κατάθεση στεφάνων από :
- Εκπρόσωπο Κυβέρνησης
- Δήμαρχο Θηβαίων
- Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας
- Βουλευτές Νομού Βοιωτίας
- Διοικητή Ανωτέρας Φρουράς Θήβας
- Αστυνομικό Δ/ντη Βοιωτίας
- Διοικητή Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Θήβας
- Πρόεδρο Δικηγορικού Συλλόγου
- Πρόεδρο Συνδέσμου Αποστράτων Ε.Δ–Σ.Α κ΄ Εφέδρων
Αξιωματικών Θήβας
- Πρόεδρο Ένωσης Αναπήρων & Θυμάτων Πολέμου
- Εκπρόσωπο Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης
- Πρόεδρο Εργατικού Κέντρου Θήβας
- Εκπρόσωπο ΚΑΠΗ Δήμου Θηβαίων
- Εκπρόσωποι Συλλόγων, Σωματείων Θήβας
- Λύκεια
- Γυμνάσια
- Δημοτικά Σχολεία

Παρέλαση στην οδό Πινδάρου, παρουσία επισήμων, από τμήματα μαθητών, πολιτιστικών Συλλόγων και τμήματα των Ενόπλων Δυνάμεων.
Ο χώρος της δεξίωσης εφ΄όσον πραγματοποιηθεί θα υποδειχθεί από τον τελετάρχη μετά το πέρας της παρέλασης

Υποστολή της Σημαίας


*Τελετάρχης του Δήμου Θηβαίων ορίζεται ο κ. Μιχάλης Κολλημένος.
*Αρμόδιος για το συντονισμό όλων των τμημάτων παρέλασης ορίζεται ο καθηγητής Φυσικής Αγωγής του 2ου Γυμνασίου Θήβας κ.Στέφανος Δεφίγγος.
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ
ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
Διαβάστε Περισσότερα »

ΌΛΑ όσα πρέπει να γνωρίζετε πριν αγοράσετε ξύλα για το τζάκι σας

 Τι πρέπει να ξέρουμε, πριν επιλέξουμε να αγοράσουμε ξύλα για το τζάκι;
Το σημαντικότερο ίσως που πρέπει να γνωρίζουμε, πριν προβούμε στην αγορά των ξύλων είναι ότι θα πρέπει να είναι ξερά τουλάχιστον 4 με 6 μήνες πριν χρησιμοποιηθούν.

Τα ξύλα ανάλογα αν θα χρησιμοποιηθούν για προσάναμμα ή για να διατηρήσουν την φωτιά, διαχωρίζονται σε μαλακής και σκληρής ξυλείας. Μαλακής ξυλείας είναι ξύλα όπως το πεύκο, ενώ σκληρή είναι ξύλα όπως η βελανιδιά. Ο διαχωρισμός τους γίνεται με βάση την πυκνότητά τους, διότι όσο λιγότερο πυκνό είναι το ξύλο τόσο περισσότερο οξυγόνο έχει και καίγεται πιο γρήγορα.

Ποιες είναι οι επιλογές μου για καυσόξυλα;

Δρυς ή Βελανιδιά: Το ξύλο της βελανιδιάς το προτιμούν η περισσότεροι επειδή είναι αρκετά πυκνό και κατά την καύση του διαρκεί αρκετή ώρα. Άρα και πιο οικονομικό αφού δεν καταναλώνεται γρήγορα. Η φλόγα που δίνει είναι αρκετά μεγάλη και προσφέρει ζεστασιά στο χώρο.

Ελιά: Η ελιά είναι από τα ιδανικότερα ξύλα για προσάναμμα. Καίγεται εύκολα και δυναμώνει την φωτιά. Ένα από τα σημαντικότερα πλεονεκτήματα της είναι ότι δεν πετάει επικίνδυνες σπίθες κατά την καύση της όπως άλλα ξύλα, άρα είναι ιδανικό προσάναμμα.

Πεύκο: Με μικρή πυκνότητα ξύλου το πεύκο καίγεται αρκετά γρήγορα. Λόγω της χαμηλής πυκνότητας έχει περισσότερο οξυγόνο, έτσι ανάβει πιο γρήγορα αλλά καταναλώνεται και γρήγορα. Το πεύκο είναι ιδανικό για προσάναμμα αλλά δεν διατηρεί την φλόγα για πολλή ώρα και κοστίζει.

Οξιά: Ανήκει στην ίδια κατηγορία με το πεύκο. Αρκετά καλό ξύλο για προσάναμμα όμως πρέπει να συνδυαστεί με ένα πιο βαρύ ξύλο για να έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα που δεν είναι άλλο από διατήρηση της φλόγας για αρκετή ώρα και συνεπώς οικονομία.

Πουρνάρι: Το πουρνάρι ανήκει στα σκληρά ξύλα άρα καίγεται για αρκετή ώρα. Έχει μεγάλη θερμική απόδοση. Ανάβει γρήγορα με μεγάλη ευκολία και απαιτείται μικρότερη ποσότητα για ένα συγκεκριμένο χώρο σε σχέση με τα υπόλοιπα καυσόξυλα. Άρα συμφέρει αρκετά στην τσέπη.

Προσοχή στην αποθήκευση!

Πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί όσον αφορά τον χώρο που θα αποθηκεύσουμε τα ξύλα μας. Ο χώρος θα πρέπει να είναι στεγνός, να αερίζεται καλά και να μην υπάρχει υγρασία παραπάνω από 15%. Επιπλέον τα ιδανικότερα ξύλα είναι τα αρκετά στεγνά, δηλαδή κομμένα τουλάχιστον προ 2ετίας και αποθηκευμένα για να χάσουν αρκετό μέρος της υγρασίας τους.

Διαβάστε Περισσότερα »

Τι πρέπει να ξέρετε για τον ΕΝΦΙΑ που έρχεται



Όλα για τον ΕΝΦΙΑ που έρχεται

Οι δόσεις, οι απαλλαγές και οι κλίμακες υπολογισμού. Παραδείγματα


Έφτασε η ώρα του φετινού ΕΝΦΙΑ. Περισσότεροι από έξι εκατομμύρια ιδιοκτήτες ακινήτων, μικροί, μεσαίοι και μεγάλοι καλούνται να βάλουν το χέρι στην τσέπη για να εξοφλήσουν έναν συνολικό λογαριασμό περίπου 3,2 δισεκατομμυρίων ευρώ, από τα οποία εκτιμάται ότι θα εισπραχθούν εμπρόθεσμα τουλάχιστον τα 2,65 δισεκατομμύρια.

Τα νέα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ αναμένεται να κάνουν την εμφάνισή τους στο taxisnet το αργότερο έως την ερχόμενη Δευτέρα 26 Οκτωβρίου, με πιθανότερη ημερομηνία έναρξης της εκκαθάρισης την ερχόμενη Παρασκευή 23 Οκτωβρίου.

Ας δούμε τα βασικά χαρακτηριστικά του φόρου:
- θα πρέπει να πληρωθεί σε έως και πέντε μηνιαίες δόσεις με την πρώτη έως το τέλος Οκτωβρίου και την τελευταία έως το τέλος Φεβρουαρίου 2016. Στην εφάπαξ εξόφληση δεν προσφέρεται έκπτωση.

- ποσό φόρου έως 1 ευρώ διαγράφεται, ενώ το αντίστοιχο ποσό το 2014 ήταν 15 ευρώ. Υπολογίζεται ότι μόνο λόγω του περιορισμού αυτής της απαλλαγής το δημόσιο θα εισπράξει επιπλέον περίπου 10 εκατομμύρια ευρώ. Ουσιαστικά το δημόσιο μαζεύει και τα ψιλά.

- το ποσό του κύριου φόρου για τα κτίσματα κυμαίνεται από 2,3 έως και 13 ευρώ ανά τετραγωνικό με βάση την τιμή ζώνης στην οποία βρίσκεται το κτίσμα. Η κλίμακα του βασικού φόρου έχει ως εξής

 Τιμή Ζώνης (€/μ2)                                     Βασικός Φόρος (Β.Φ.)
                                                                         (€/μ2)
 0 - 500                                                                      2,00
 501 - 750                                                                 2,80
 751 - 1.000                                                               2,90
 1.001 - 1.500                                                            3,70
 1.501 - 2.000                                                            4,50
 2.001 - 2.500                                                            6,00
 2.501 - 3.000                                                            7,60
 3.001 - 3.500                                                            9,20
 3.501 - 4.000                                                            9,50
 4.001 - 4.500                                                        11,10
 4.501 - 5.000                                                        11,30
 5.001+                                                                  13,00

Ο φόρος επηρεάζεται και από συντελεστές παλαιότητας και ορόφου του κτίσματος. Για παράδειγμα, σε ένα διαμέρισμα 100 τετραγωνικών μέτρων ηλικίας έως 30 ετών, πρώτου ορόφου που βρίσκεται σε περιοχή με τιμή ζώνης 1.600 ευρώ αναλογεί ΕΝΦΙΑ ύψους  450 ευρώ.

- ο συμπληρωματικός ΕΝΦΙΑ επιβάλλεται για όσους έχουν συνολική ακίνητη  περιουσία αντικειμενικής αξίας άνω των 300.000 ευρώ ως εξής:
ΚΛΙΜΑΚΙΟ (€)                                      Συντελεστής
 0,01 - 300.000                                         0,0%
 300.000,01 - 400.000                              0,1%
 400.000,01 - 500.000                              0,2%
 500.000,01 - 600.000                              0,3%
 600.000,01 - 700.000                              0,6%
 700.000,01 - 800.000                              0,7%
 800.000,01 - 900.000                              0,8%
 900.000,01 -1.000.000                            0,9%
 Υπερβάλλον                                              1,0%

Ο συμπληρωματικός φόρος επιβάλλεται επί του συνόλου της αξίας. Για παράδειγμα, ο φορολογούμενος που έχει αξία περιουσίας 2 εκατ. ευρώ χρεώνεται με συμπληρωματικό ΕΝΦΙΑ 20.000 ευρώ.

Απαλλαγές

-χορηγείται πλήρης απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ για φορολογούμενους που οι ίδιοι ή μέλη της οικογένειάς τους έχουν αναπηρία σε ποσοστό μεγαλύτερο ή ίσο του 80%, με οικογενειακό εισόδημα μέχρι 12.000 ευρώ προσαυξημένο κατά 1.000 ευρώ για τη σύζυγο και κάθε εξαρτώμενο μέλος και συνολική επιφάνεια κτισμάτων μέχρι 150 τ.μ. Η ίδια πλήρης απαλλαγή ισχύει με τις ίδιες προϋποθέσεις και για τους φορολογούμενους που έχουν τρία και άνω εξαρτώμενα τέκνα.

- προβλέπεται έκπτωση 50% από τον ΕΝΦΙΑ σε φορολογούμενους με οικογενειακό εισόδημα μέχρι 9.000 ευρώ προσαυξημένο κατά 1.000 ευρώ για τη σύζυγο και κάθε εξαρτώμενο μέλος και συνολική επιφάνεια κτισμάτων μέχρι 150 τ.μ. εφόσον η συνολική αξία ακίνητης περιουσίας δεν υπερβαίνει το ποσό των 85.000 ευρώ για τον άγαμο, 150.000 ευρώ για τον έγγαμο και τη σύζυγό του ή τη μονογονεϊκή οικογένεια με ένα εξαρτώμενο τέκνο και 200.000 ευρώ για τον έγγαμο τη σύζυγό του και τα εξαρτώμενα τέκνα τους ή τη μονογονεϊκή οικογένεια με δύο εξαρτώμενα τέκνα.

- προβλέπεται έκπτωση 20% από τον φόρο για τα αποπερατωμένα κτίσματα που καθ’ όλη τη διάρκεια του 2014 είχαν απενεργοποιημένη την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος. Τα ακίνητα θα πρέπει να είναι δηλωμένα κενά στη αναλυτικά κατάσταση μισθωμάτων (Ε2).
capital.gr

Διαβάστε Περισσότερα »

Βρήκε χορηγό ο Λεβαδειακός


Σε συμφωνία με γνωστή στοιχηματική εταιρεία ήρθε η ΠΑΕ Λεβαδειακός, με την ομάδα να παίρνει βαθιά οικονομική ανάσα.

Μετά τον Ολυμπιακό, την Βέροια, τον Παναθρακικό και τον Αστέρα Τρίπολης, ο Λεβαδεικός είναι η τελευταία ομάδα – σύμφωνα με την εφημερίδα Live Sport – που ήρθε σε συμφωνία με την Stoiximan.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, ο Γιάννης Κομπότης, ο οποίος δεν ασχολείται με την ομάδα λόγω των περιοριστικών όρων που του έχουν επιβληθεί, βρήκε την λύση για την χορηγία και έτσι οι Βοιωτοί θα πάρουν μία μεγάλη οικονομική ανάσα.
Διαβάστε Περισσότερα »

Την πύλη των γυναικείων φυλακών Ελαιώνα Θήβας πέρασε η Ιωάννα Πηλιχού


Την πύλη των γυναικείων φυλακών Ελαιώνα Θήβας πέρασε πριν από λίγες μέρες η Ιωάννα Πηλιχού.

Οχι, η γνωστή ηθοποιός δεν καταδικάστηκε για κάποιο αδίκημα και εκτίει την ποινή της.
Απεναντίας, ο λόγος για τον οποίο βρέθηκε εκεί ήταν για να προσφέρει τη χαρά της ψυχαγωγίας στις κρατούμενες.

Φυσικά δεν πήγε μόνη της. Ηταν μαζί της η Τζένη Διαγούπη, ο Νίκος Γκέλιας, η Δήμητρα Κολλά, η Βάνα Παρθενιάδου, η Δώρα Χρυσικού, ο σκηνοθέτης
Δημήτρης Καρατζιάς και όλος ο υπόλοιπος θίασος του θεατρικού έργου «Μικρές ιστορίες φόνων» που ανεβαίνει φέτος με επιτυχία σε μία από τις σκηνές του πολυχώρου Vault, στον Βοτανικό.

«Δώσαμε εκεί μια παράσταση, στο πλαίσιο των δράσεων που οργανώνονται κατά καιρούς από το τμήμα Κοινωνικής Υπηρεσίας των φυλακών για την ψυχαγωγία των έγκλειστων γυναικών» είπε στην«Espresso» o κύριος Καρατζιάς, καλλιτεχνικός διευθυντής του Vault, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε μαζί του. Μάλιστα έκανε λόγο για μια εξαιρετικά δυνατή και συγκινητική εμπειρία και για τις δύο πλευρές.

«Μπράβο»

«Η αποδοχή ήταν τεράστια. Είχε πάρα πολύ κόσμο, έκαναν όλες απίστευτη ησυχία για να μπορέσουν ν» ακούσουν και στο τέλος καταχειροκρότησαν τους ηθοποιούς και φώναζαν «μπράβο»! Ηταν υπέροχο αυτό που ζήσαμε, το συναίσθημα που πήραμε από αυτές τις γυναίκες ήταν πολύ έντονο. Κάποιες έμειναν κιόλας στον χώρο μετά το τέλος της παράστασης για να μας δώσουν συγχαρητήρια» συνέχισε.

Η ψυχαγωγία ωστόσο δεν ήταν η μόνη προσφορά της θεατρικής ομάδας του Vault. Αρκετές μέρες νωρίτερα είχαν αρχίσει να συγκεντρώνουν στον χώρο του θεάτρου ένα σωρό πράγματα για τις άπορες γυναίκες του σωφρονιστικού καταστήματος, από είδη υγιεινής και καθαριότητας μέχρι ρούχα, παπούτσια και παιχνίδια. Ενα φορτηγό γέμισε σχεδόν με τις προσφορές εκείνων που ανταποκρίθηκαν στο κοινωνικό κάλεσμα του Δημήτρη Καρατζιά να δώσουν ό,τι μπορούν για να γίνει λίγο καλύτερη η καθημερινότητά τους.

«Είμαι πολύ χαρούμενος που μαζεύτηκαν τόσα πράγματα. Δώσαμε όλοι, ο καθένας ό,τι μπορούσε, και να το αποτέλεσμα. Μία στις τρεις γυναίκες που ζουν στις φυλακές του Ελαιώνα Θήβας είναι άπορη και έχει μεγάλες ανάγκες. Αισθανθήκαμε καλά που μπορέσαμε να καλύψουμε ένα μικρό μέρος» σημείωσε σκηνοθέτης συμπληρώνοντας ότι συγκεντρώθηκαν και παιχνίδια για τα 18 παιδιά μέχρι 3 ετών που ζουν επίσης στο ίδιο κατάστημα.

Να σημειωθεί ότι πέρυσι το Vault είχε δώσει πάλι το «παρών» στο ίδιο κατάστημα παρουσιάζοντας το έργο «Πνιγμονή», ενώ πριν από ένα μήνα τρόφιμοι του σωφρονιστικού καταστήματος Κορυδαλλού παρακολούθησαν τον μονόλογο «Μάρτυς μου ο Θεός»…
Διαβάστε Περισσότερα »

Τι καιρό θα κάνει σήμερα - Η αναλυτική πρόγνωση


Τοπικές νεφώσεις με σποραδικές βροχές θα σημειωθούν την Τρίτη κυρίως στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά, οι οποίες από το βράδυ στα βορειοδυτικά θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και καταιγίδες. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα στα ηπειρωτικά τις πρωινές ώρες.

Διαβάστε την αναλυτική πρόγνωση του καιρού

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες με σποραδικές βροχές κυρίως στη Μακεδονία, όπου τη νύχτα θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και καταιγίδες. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.

Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Αργά τη νύχτα θα στραφούν από βόρειες διευθύνσεις και θα ενισχυθούν.

Θερμοκρασία: Από 12 έως 23 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανώς σποραδικές καταιγίδες. Από το βράδυ στα βορειοδυτικά τα φαινόμενα θα ενταθούν. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα στα ηπειρωτικά τις πρωινές ώρες.

Άνεμοι: Αρχικά νοτιοανατολικοί και βαθμιαία από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 και στο Ιόνιο τοπικά 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 15 έως 26 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά κατά τόπους αυξημένες με σποραδικές βροχές. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.

Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 και στα νότια τοπικά 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 15 έως 26 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά κατά τόπους αυξημένες με πιθανότητα ασθενών βροχών κυρίως στην Κρήτη.

Άνεμοι: Αρχικά νοτιοανατολικοί και βαθμιαία από τα δυτικά δυτικοί 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 17 έως 27 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά κατά τόπους αυξημένες με πιθανότητα ασθενών βροχών κυρίως στα νότια.

Άνεμοι: Από νότιες διευθύνεις 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 17 έως 27 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με μικρή πιθανότητα ασθενών σποραδικών βροχών.

Άνεμοι: Νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 16 έως 25 βαθμούς κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: Παροδικά αυξημένες νεφώσεις με ασθενείς σποραδικές βροχές που τη νύχτα θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και καταιγίδες. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.

Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Αργά τη νύχτα θα στραφούν σε βόρειους και θα ενισχυθούν.Θερμοκρασία: Από 16 έως 22 βαθμούς κελσίου.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ