Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2015

Ζητούνται Σερβιτόρες για καφέ μπαρ στην Αράχωβα

Άμεσα ζητάμε δυο σερβιτόρες για Cafe Bar στην Αράχωβα
Τηλ.επικοινωνίας κος Γιώργος 6977659005
Διαβάστε Περισσότερα »

Έρευνα για δωροδοκία υπαλλήλου της Π.Ε. Βοιωτίας

Σήμερα (22/10/2015) και από ώρα 10.00΄ διεξάγεται από την Ελληνική Αστυνομία, έρευνα, στρεφόμενη κατά συγκεκριμένου υπαλλήλου της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας, για τη διαπίστωση τέλεσης από μέρους του ποινικού αδικήματος της δ
ωροδοκίας, το οποίο φέρεται να διέπραξε κατά τη διάρκεια της υπηρεσίας του και για το συγκεκριμένο θέμα, ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη αστυνομική προανάκριση.

Είναι αυτονόητο ότι η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και η Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας, από τη πρώτη στιγμή που κινήθηκε η σχετική διαδικασία συνέδραμε και συνδράμει τις αρμόδιες αρχές, στην εξακρίβωση τυχόν αδικήματος και των υπαιτίων του, παρέχοντας το οποιοδήποτε στοιχείο ζητηθεί, πράγμα που άλλωστε αποτελεί και υποχρέωσή της.

Αναμένουμε τα πρώτα πορίσματα και πράξεις των διωκτικών αρχών, προκειμένου να προβούμε σε τυχόν επιβαλλόμενες και οριζόμενες από το νόμο, ενέργειες, άμεσα και αποφασιστικά.

Η δήλωσή μας, από τη πρώτη ημέρα που αναλάβαμε τα καθήκοντά μας για "μηδενική ανοχή σε φαινόμενα διαφθοράς, καμία σκιά, όλα στο φως " αποτελεί απαράβατη αρχή. Σε αυτή τη βάση καλωσορίζουμε την έρευνα της Ελληνικής Αστυνομίας και ευχαριστούμε τα στελέχη της, για τη μεγάλη προσπάθεια που καταβάλουν στον κοινό μας αγώνα.  
Διαβάστε Περισσότερα »

Μπακογιάννης: Ο Ασωπός γίνεται πηγή ζωής

Στην τελική ευθεία βρίσκεται η κατάρτιση της εισήγησης που προέκυψε από την δημόσια διαβούλευση για την εξυγίανση του Ασωπού. Το τελικό κείμενο των προτάσεων αποτελείται από τις προτάσεις και τις απόψεις που κατέθεσαν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς και θα τεθεί προς ψήφιση στο περιφερειακό συμβούλιο. Η πρόταση αναπτύσσεται σε τρεις άξονες: 1) Τη ριζική αντιμετώπιση της ρύπανσης που έρχεται από το παρελθόν και την αποτροπή της για το μέλλον, 2) την παρακολούθηση και αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκάλεσε η πολύχρονη και συνεχιζόμενη επιβάρυνση της περιοχής στην υγεία των κατοίκων και 3) την οργάνωση της άναρχης, άτυπης βιομηχανικής συγκέντρωσης με την δημιουργία Βιομηχανικού Πάρκου Εξυγίανσης.

«Στις 8 Οκτωβρίου, με την έναρξη της δημόσιας διαβούλευσης μπήκαμε σε έναν δρόμο χωρίς επιστροφή, στον δρόμο της συνεννόησης και της μάχης για την εξυγίανση και την ανάπτυξη του Ασωπού. Είναι ένα στοίχημα όχι μόνο για την περιφέρεια, αλλά και για όλους τους κατοίκους της Στερεάς Ελλάδας και θα το κερδίσουμε όλοι μαζί», δήλωσε ο περιφερειάρχης Κώστας Μπακογιάννης, μετά το τέλος της δεύτερης ημέρας δημόσιας διαβούλευσης που πραγματοποιήθηκε χθες στο διοικητήριο της Λειβαδιάς,  ενώ συνέχισε ευχαριστώντας όλους τους φορείς και τους κατοίκους που συμμετείχαν και στις δύο διαβουλεύσεις καθώς επίσης και όλους εκείνους (εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, οικολογικές οργανώσεις, εκπαιδευτικά ιδρύματα, εκπρόσωποι επιχειρήσεων και βιομηχανιών, επιμελητήρια, ινστιτούτα) που κατέθεσαν εγγράφως τις προτάσεις τους στο μεσοδιάστημα των δύο διαβουλεύσεων.

Τη χθεσινή τοποθέτηση του κ. Μπακογιάννη μπορείτε να βρείτε στον παρακάτω σύνδεσμο: http://www.pste.gov.gr/index.php/home/5194-2
Διαβάστε Περισσότερα »

Στεγαστικό Πρόγραμμα της ΧΕΝ Ελλάδος για φοιτήτριες/σπουδάστριες τριτοβάθμιας εκπαίδευσης

Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας/ΔΤ: Στεγαστικό Πρόγραμμα της ΧΕΝ Ελλάδος 2015-2016 για φοιτήτριες/σπουδάστριες τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στο Πολυκέντρο Υπηρεσιών «Αθηνά» στην Ηλιούπολη -Αθήνα»

Για 3η συνεχόμενη χρονιά λειτουργεί το στεγαστικό πρόγραμμα της ΧΕΝ, το οποίο αφορά φοιτήτριες που προέρχονται από οικογένειες της περιφέρειας με χαμηλά εισοδήματα και έχουν εισαχθεί σε σχολές και τμήματα ανώτατης εκπαίδευσης της Αθήνας.

Η χρηματοδότηση είναι εξ ολοκλήρου της ΧΕΝ Ελλάδας, μιας γυναικείας εθελοντικής οργάνωσης που δραστηριοποιείται στην Ελλάδα από το 1923 και η οποία προσφέρει δωρεάν υπηρεσίες στέγασης σε ένα κτίριο 3000 τ.μ. πλήρως ανακαινισμένο, με βάση διεθνείς προδιαγραφές. Το Πολύκεντρο Υπηρεσιών «Αθηνά» για τη γυναίκα και τη νεότητα, όπως λέγεται, βρίσκεται στην περιοχή της Ηλιούπολης, διαθέτει αυτόνομα studios και η λειτουργία του έχει τη σύμφωνη γνώμη της αρμόδιας υπηρεσίας της Περιφέρειας Αττικής (Γεν. Δ/νση Δημ. Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας – Δ/νση Κοιν. Μέριμνας – Τμήμα Κοιν. Αλληλεγγύης Α.Π. 1878/15.07.2013).

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε νέες γυναίκες ηλικίας 18 ετών και άνω, φοιτήτριες/σπουδάστριες τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, οι οποίες δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στα έξοδα στέγασής τους, με συνέπεια να τίθεται σε κίνδυνο το δικαίωμά τους στην εκπαίδευση.

Κριτήριο για την επιλογή τους θα είναι η αποδεδειγμένη οικονομική τους αδυναμία να παρακολουθήσουν Τμήματα και Σχολές Ανώτατης Εκπαίδευσης στην Αθήνα. Οι αιτήσεις των ενδιαφερομένων και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά θα πρέπει να αποσταλούν ταχυδρομικά στη διεύθυνση :



ΧΕΝ Ελλάδος - Αμερικής 11, 106 72- Αθήνα,

με την ένδειξη «για την Επιτροπή Ξενώνα»

Διάθεση εντύπων αίτησης: Αμερικής 11 - 106 72 Αθήνα,

Δευτέρα έως Παρασκευή (10:00 – 16:00)

και ηλεκτρονικά στην επίσημη ιστοσελίδα της ΧΕΝ Ελλάδος www.xen.gr

Πληροφορίες: Δευτέρα έως Παρασκευή (10:00 – 16:00) στα τηλέφωνα 210-3624291 και 210 3606530 (κα Παναγοπούλου & κα Κασιμάτη).


ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΕΠΙΛΕΞΙΜΟΤΗΤΑΣ

α. Η ενδιαφερόμενη και η οικογένειά της να μην διαθέτουν τόπο μόνιμης κατοικίας εντός Αττικής (από ενοικίαση, παραχώρηση ή ιδιοκατοίκηση).

β. Η ενδιαφερόμενη οφείλει να υποβάλει απαραιτήτως έγγραφο αίτημα με όλα τα σχετικά δικαιολογητικά που προβλέπονται κάθε φορά.

γ. Η ενδιαφερόμενη, που δεν πληροί κάποια ή κάποιες από τις παραπάνω προϋποθέσεις, δικαιούται να υποβάλλει έγγραφο αίτημα, για την έγκριση ή όχι του οποίου αποφασίζει το Προεδρείο της ΧΕΝ Ελλάδος, μετά από εισήγηση-πρόταση της Επιτροπής του Ξενώνα. Σε αυτές τις περιπτώσεις η ενδιαφερόμενη απαραιτήτως θα πρέπει να αποδεικνύει τους ισχυρισμούς της και την ανάγκη πρόσβασης στο πρόγραμμα στέγασης της ΧΕΝ με σχετικά έγγραφα (π.χ. προσωπικό ή οικογενειακό εισόδημα, κοινωνικοί λόγοι κ.λπ.).

ΔIKAIOΛOΓHTIKA

Τα προσωπικά δεδομένα των επωφελούμενων προορίζονται για χρήση μόνο από την Επιτροπή Ξενώνα και την Κοινωνική Υπηρεσία, δεν θα υποστούν περαιτέρω επεξεργασία και θα τηρηθεί αυστηρά το απόρρητο. Σε περίπτωση απόρριψης της αίτησης ο φάκελος των δικαιολογητικών θα είναι στη διάθεση των αιτούντων.

Το έντυπο της αίτησης χορηγείται από τα γραφεία της ΧΕΝ Ελλάδος (Αμερικής 11, Αθήνα), από το Πολυκέντρο «Αθηνά» (Μαρίνου Αντύπα 81, Ηλιούπολη) και υπάρχει αναρτημένο στην επίσημη ιστοσελίδα της ΧΕΝ www.xen.gr. Υποβάλλεται πρωτότυπο, συμπληρωμένο και υπογεγραμμένο μαζί με τα ακόλουθα δικαιολογητικά:

1. Επικυρωμένο αντίγραφο του Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας ή του Διαβατηρίου.

2. Επικυρωμένο αντίγραφο του τελευταίου εκκαθαριστικού σημειώματος φόρου εισοδήματος:

α. Των γονέων ή του γονέα της φοιτήτριας/σπουδάστριας, που έχει την επιμέλειά της. Σε περίπτωση που οι γονείς υποβάλλουν χωριστή φορολογική δήλωση, υποβάλλονται υποχρεωτικά τα εκκαθαριστικά σημειώματα και των δύο γονέων.

β. Της ιδίας, εφόσον υποχρεούται σε υποβολή φορολογικής δήλωσης.

Σε περίπτωση που δεν έχει εκδοθεί εκκαθαριστικό σημείωμα, υποβάλλεται υπεύθυνη δήλωση του Ν. 1599/86 ότι αυτό θα προσκομισθεί το συντομότερο δυνατό και το αργότερο μέχρι την ημερομηνία αξιολόγησης των αιτήσεων.

3. Έγγραφα που να αποδεικνύουν την ύπαρξη ειδικών λόγων (πολυτεκνία, αδελφός/η φοιτητής/τρια ή στρατιώτης, απώλεια γονέα, ανεργία γονέα, γονείς σε διάσταση ή διαζευγμένοι, σοβαροί λόγοι υγείας του ίδιου του ενδιαφερόμενου ή μελών της οικογένειας, άλλοι έκτακτοι λόγοι που βαρύνουν οικονομικά την οικογένεια κλπ.).

Η αίτηση και τα δικαιολογητικά, αποστέλλονται με συστημένη επιστολή στη ΧΕΝ Ελλάδος, ταχυδρομική διεύθυνση Αμερικής 11 – 106 72 Αθήνα με την ένδειξη «Προς την Επιτροπή Ξενώνα».

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ

H Επιτροπή Ξενώνα εξετάζει και αξιολογεί τα αιτήματα με βάση τα κριτήρια επιλεξιμότητας.  Αποφασίζει για την κατανομή των θέσεων που είναι διαθέσιμες λαμβάνοντας υπόψη τα κοινωνικά και οικονομικά στοιχεία που καταθέτουν οι ενδιαφερόμενες και διατηρεί το δικαίωμα να ζητήσει συμπληρωματικά έγγραφα και δικαιολογητικά.

Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας, συντάσσει τον κατάλογο αυτών που πληρούν τις προϋποθέσεις, καθώς και των επιλαχουσών. Σε κάθε περίπτωση, όλες οι ενδιαφερόμενες ενημερώνονται τηλεφωνικά και ηλεκτρονικά για την τύχη του αιτήματός τους.

Η Επιτροπή θα ζητήσει από τις νέες που έχουν επιλεγεί την προσκόμιση πιστοποιητικών υγείας από δημόσιο φορέα ΠΕΔΥ ή Νοσοκομείο. Η μη προσκόμιση των απαιτούμενων δικαιολογητικών αποτελεί λόγο αποκλεισμού από το πρόγραμμα για λόγους προάσπισης της δημόσιας υγείας.

Καλή επιτυχία και ευχές για ένα δημιουργικό ακαδημαϊκό έτος.
Διαβάστε Περισσότερα »

Xωρίς παιδιατρική κάλυψη τα παιδιά των Βοιωτών

Ιατρικός Σύλλογος Θήβας: Η Διοίκηση της 5ης ΥΠΕ αφήνει χωρίς παιδιατρική κάλυψη τα παιδιά των Βοιωτών
Παραμένοντας πιστοί στην υποχρέωσή μας προς τους συμπολίτες μας, εκδίδουμε το παρόν Δελτίο Τύπου, που για μια ακόμη φορά σχετίζεται με προβλήματα του Γ.Ν. Θήβας.

Σας γνωστοποιούμε, την τελευταία «επιτυχία» της Διοίκησης της 5ης ΥΠΕ, που επικαλούμενη την επίλυση άμεσων προβλημάτων των Νοσοκομείων της δικαιοδοσίας της, μετακυλύει αυτά, από τον ένα νομό της περιφέρειας στον άλλο. Αυτή την φορά υποβαθμίζει και θέτει σε κίνδυνο την υγεία των παιδιών της Βοιωτίας.

Με εντολή, της Διοίκησης της 5ης ΥΠΕ, ένας Παιδίατρος από το Γ.Ν. Θήβας, ένας από το Γ.Ν. Λιβαδειάς και ένας από το Κ.Υ. Διστόμου, υποχρεούνται σε μετακίνηση στο Γ.Ν. Λαμίας, ώστε να καλύπτουν τις εφημερίες του Παιδιατρικού Τμήματός του.

Αυτή η εντολή όμως έχει σαν συνέπεια να μην υπάρχει κάλυψη των παιδιατρικών περιστατικών που έχουν ανάγκη από άμεση νοσοκομειακή φροντίδα στις Υγειονομικές Δομές του Νομού μας (Θήβα ,Λιβαδειά κλπ).

Αναρωτιόμαστε με ποια λογική και με ποια κριτήρια οι Διοικούντες την 5η ΥΠΕ αποφάσισαν ότι τα παιδιά των Βοιωτών δεν αρρωσταίνουν και δεν χρειάζονται νοσοκομειακή φροντίδα και περίθαλψη;

Καλούμε όλους τους Βοιωτούς σε εγρήγορση και παρακαλούμε τους Διοικούντες να δώσουν μια και ορθολογική λύση στο πρόβλημα με σύνεση και καλύτερο προγραμματισμό.

Για τον Ιατρικό Σύλλογο Θήβας
Η Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας
Φιλιώ Πρωτόπαπα Λουκάς Ανανίκας
Διαβάστε Περισσότερα »

Νέα ένταση στο Δ.Σ.Δήμου Αλιάρτου Θεσπιέων-Bίντεο

Τείνουν πλέον να πάψουν να αναφέρονται σαν ειδήσεις οι διαπληκτισμοί στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αλιάρτου Θεσπιέων.Με αφορμή αυτή τη φορά τη μήνυση του Δημάρχου κατά της αντιπολίτευσης για αντιποίηση αρχής(δείτε εδώ) και την καταγγελία Σαγάνα για τις παροχές νερού(δείτε εδώ) άνοιξε ένας νέος κύκλος αντιπαράθεσης μεταξύ των δύο πλευρών,άνευ ουσίας, η οποία  οδηγεί στο πουθενά.

Περισσότερα στο βίντεο που ακολουθεί.
Διαβάστε Περισσότερα »

Αναβάλλονται οι αγώνες Drag Battle at DRAG PARK στη Κωπαίδα

Τελικα ο καιρος δεν μας εκανε την χαρη και θα εχουμε πολυ αστατο καιρο απο την Τεταρτη εως τις πρωινες ωρες το Σαββατο. Ολα τα μετεωρολογικα το δειχνουν μεχρι και απο την πολεμικη αεροπορια και ναυτικο . Και καλος να ηταν ο καιρος Σαββατοκυριακο δεν προλαβαιναμε να προετοιμασουμε την πιστα (κολλα λαστιχο και καθαρισμος) για να εχουμε προσφυση. Ειναι κατι το οποιο δεν ειναι στο χερι μας .
Παρακαλω πολυ ολους να ενημερωσετε-κοινοποιησετε για να μην ερθουν θεατες και αγωνιζομενοι.
Ο αγωνας μεταφερεται για το Σαββατοκυριακο 7 και 8 Νοεμβριου 2015 και ζητησαμε απο την ΟΜΑΕ να γινει τριημερος Παρασκευη Σαββατο και Κυριακη (λογω μικρης ημερας) και περιμενουμε την εγκριση.
Για οσους απορουν γιατι οχι μια εβδομαδα μετα η απαντηση ειναι οτι την αλλη εβδομαδα εχει αναβαση Δερβενοχωριων και καποια στελεχη της ΟΜΑΕ θα ειναι εκει.
Οσοι ειχατε δηλωσει και ειναι αδυνατον ή δεν θελετε να συμμετεχεται στις 7-8 Νοεμβριου ενημερωστε τον Ζαχαρη Ιωαννη στο 6977911817 για να επιστραφει η συμμετοχη . Drag Battle at DRAG PARK
Ευχαριστουμε Πολυ.
Drag Battle at DRAG PARK
Διαβάστε Περισσότερα »

Σοκ και δέος για τον νέο ΕΝΦΙΑ: 20% ακριβότερες και λιγότερες δόσεις από πριν

Μπορεί η κυβέρνηση να λέει πως «δεν υπάρχουν καινούργιοι φόροι», αλλά ο ΕΝΦΙΑ που τελικά δεν κατάργησε (ενώ κατάργησε απαλλαγές που ίσχυαν) δεν είναι ο ίδιος με αυτόν που πλήρωσαν πέρυσι οι πολίτες.

Από τα εκκαθαριστικά που ανήρτησε από χθες το υπουργείο Οικονομικών στο Taxisnet εύκολα διαπιστώνει κανείς ότι:

- Το ποσό της δόσης που πρέπει να πληρωθεί έως τέλος του μηνός είναι έως 20% μεγαλύτερο από πέρυσι. Ενώ πέρυσι ίσχυαν έως έξι δόσεις, φέτος προβλέπονται μόνον πέντε το πολύ. Αυτό σημαίνει πως για ΕΝΦΙΑ πχ 600 ευρώ, πέρυσι κάποιος θα πλήρωνε 100 ευρώ κάθε μήνα ενώ φέτος 120 ευρώ.

- Πληρώνουν και όσοι δεν πλήρωσαν ΕΝΦΙΑ πέρυσι. Για παράδειγμα μία χαμηλοσυνταξιούχος 75 ετών με 2 στρέμματα ελιές στην Αμαλιάδα πρέπει να μπει στο Taxisnet για να τυπώσει ταυτότητα οφειλής και να πληρώσει ΕΝΦΑ 4 ευρώ, ενώ φέτος απαλλασσόταν για τόσο μικρό ποσό οφειλής. Για την ακρίβεια, μόνον 30.000 μικροϊδιοκτήτες γλιτώνουν τον ΕΝΦΙΑ, εφόσον το ποσό του φόρου δεν ξεπερνά το 1 ευρώ.

- Τουριστικά καταλύματα που είχαν εξαιρεθεί από τον ΕΝΦΙΑ, τελικώς καλούνται να τον πληρώσουν κανονικά και εφέτος.
Από την άλλη, δεν έχουν λείψει και τα λάθη τα οποία πρέπει να διορθώσουν οι φορολογούμενοι. Η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων προειδοποιεί αρκετούς ιδιοκτήτες, με ειδική σημείωση στο εκκαθαριστικό του φόρου:

ΠΡΟΣΟΧΗ!
ΛΟΓΩ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑΣ ΤΩΝ ΔΗΛΩΘΕΝΤΩΝ ΣΤΟ ΕΝΤΥΠΟ Ε9 ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ, Ο ΕΝΦΙΑ ΕΧΕΙ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΑ ΑΝΑΦΕΡΟΜΕΝΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤ. ε ) ΑΡΘΡΟΥ 4Α ν. 4223/2013 ΚΑΙ ΣΤΗΝ 1184/2014 ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΩΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ.
ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΚΡΙΒΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΟΥ ΦΟΡΟΥ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ - ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΥΤΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ.

Σημείωση: Σε περίπτωση αμφισβήτησης της καταλογιστικής αυτής πράξης, ο υπόχρεος οφείλει να υποβάλει, εντός τριάντα (30) ημερών από την κοινοποίηση αυτής, ενδικοφανή προσφυγή, κατά το άρθρο 63 του ΚΦΔ, με αίτημα την επανεξέταση της πράξης από τη Διεύθυνση Επίλυσης Διαφορών της Γ.Γ.Δ.Ε. ́Ασκηση προσφυγής κατά της πράξης απευθείας στα Διοικητικά Δικαστήρια είναι απαράδεκτη.

Ο φόρος καταβάλλεται εφάπαξ ή σε (έως 5) ισόποσες μηνιαίες δόσεις, καθεμία από τις οποίες δεν μπορεί να είναι μικρότερη των δέκα (10) ευρώ, στις προθεσμίες που εμφανίζονται στην καρτέλα "ΠΡΟΣΩΠΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ" του λογαριασμού σας στη διαδικτυακή πύλη www.gsis.gr.

Διαβάστε Περισσότερα »

Συλλαλητήριο του Π.Α.Μ.Ε. σε Θήβα και Οινόφυτα


Διαβάστε Περισσότερα »

Βροχές, καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας σε όλη τη χώρα


Κακοκαιρία σε όλη τη χώρα με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές, που πιθανόν να συνοδεύονται τοπικά από χαλαζοπτώσεις. Ανεμοι στα δυτικά, κεντρικά και νότια, από νότιες διευθύνσεις και στα υπόλοιπα βορειοανατολικοί με ένταση 5 με 7 και τοπικά στα πελάγη 8 μποφόρ. Πτώση της θερμοκρασίας κυρίως στα βόρεια.

Αναλυτική πρόγνωση από την ΕΜΥ:

    Μακεδονία, Θράκη

καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά περιόδους ισχυρές, αρχικά στη δυτική-κεντρική Μακεδονία και βαθμιαία και στα υπόλοιπα.
άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 και στα θαλάσσια - παραθαλάσσια τμήματα πιθανώς τοπικά 8 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου, στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

    Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι ιδιαίτερα έντονα.
άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις στρεφόμενοι από το απόγευμα σε δυτικούς βορειοδυτικούς με ένταση 5 με 7 και στο Ιόνιο τοπικά 8 μποφόρ
θερμοκρασία: από 17 έως 23 βαθμούς Κελσίου, στην Ηπειρο 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

    Θεσσαλία, ανατολική στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες κατά περιόδους ισχυρές.
άνεμοι: στα βόρεια βορειοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ και στα νότια νότιοι νοτιοδυτικοί με την ίδια ένταση.
θερμοκρασία: από 15 έως 23 βαθμούς Κελσίου, στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

    Κυκλάδες, Κρήτη

καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως στις Κυκλάδες όπου πρόσκαιρα κατά τόπους θα είναι ισχυρές.
άνεμοι: νότιοι 4 με 6 μποφόρ στρεφόμενοι το βράδυ σε δυτικούς νοτιοδυτικούς με την ίδια ένταση.
θερμοκρασία: από 19 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

    Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες κατά περιόδους ισχυρές.
άνεμοι: νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 6 και στα βόρεια βορειοανατολικοί 6 με 7 και πιθανώς τοπικά 8 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 19 έως 25 βαθμούς Κελσίου, στα βόρεια 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

    Αττική

καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, τα φαινόμενα κατά περιόδους θα είναι έντονα.
άνεμοι: νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 5 βαθμιαία τοπικά 6 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 17 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

    Θεσσαλονίκη

καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά περιόδους ισχυρές.
άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 12 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ