Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2015

Κατάθεση στεφάνων και παρέλαση στην Αλίαρτο-φωτο

Διαβάστε Περισσότερα »

Ολόκληρη η παρέλαση στη Θήβα-Βίντεο

Παρουσία του Περιφερειάρχη Στερεάς πραγματοποιήθηκε η μαθητική παρέλαση στην πόλη της Θήβας.

Το στοίχημα για το μέλλον είναι η σύνθεση και η ενότητα είπε ο Κώστας Μπακογιάννης στέλνοντας το μήνυμά του για την ημέρα.


28-10-2015 Ολόκληρη η παρέλαση στη Θήβα από LAMIASTARGR
Διαβάστε Περισσότερα »

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ του ΚΚΕ Θήβας για τραμπουκισμούς μελών της Χρυσής Αυγής στη παρέλαση


ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

        Καταγγέλουμε την κίνηση της Δημοτικής Αρχής Θήβας να καλέσει επίσημα το ναζί βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ευάγγελο Καρακώστα στις εκδηλώσεις της 28ης Οκτώβρη στην πόλη.

Κάλεσε επίσημα τον απόγονο των ταγματασφαλιτών και των γερμανοτσολιάδων, των συνεργατών εκείνων που εκτέλεσαν δεκάδες Θηβαίους στην κατοχή, που έκαψαν τη Δομβραίνα, τα Χώστια και τη Θίσβη να καταθέσει στεφάνι για την 28η Οκτώβρη.

Μαζί με το παράρτημα Θήβας της Πανελλήνιας Ένωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης «υποδεχτήκαμε» το ναζί στην πρώτη του επίσκεψη στην πόλη, με το σύνθημα που του αρμόζει: «ΧΤΕΣ ΒΑΣΑΝΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΤΑΓΜΑΤΑΣΦΑΛΙΤΕΣ, ΟΠΛΟ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΕΣ». Η ΠΕΑΕΑ σε ελάχιστη ένδειξη διαμαρτυρίας δεν κατέθεσε στεφάνι, αρνούμενη να τιμήσει τα θύματα της κατοχής παρέα με τους θύτες.

Οι ναζί ενοχλήθηκαν, και για πολλοστή φορά διάλεξαν τη μέθοδο της άνανδρης επίθεσης και της τρομοκράτησης. Τρία μέλη της συνοδείας του βουλευτή επιτέθηκαν αμέσως μετά την παρέλαση σε Θηβαίο αγωνιστή που πήρε μέρος στη διαμαρτυρία. Του επιτέθηκαν πισώπλατα, τον χτύπησαν και τον απείλησαν.

Καλούμε όλους τους φορείς της πόλης και της περιοχής να καταδικάσουν με κάθε τρόπο την παρουσία της ναζιστικής Χρυσής Αυγής στην πόλη της Θήβας. Να απομονώσουν τα μέλη και τους οπαδούς της εγκληματικής φασιστικής συμμορίας.



ΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΒΑΘΙΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΤΟ,
ΔΕ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙ ΜΟΝΟΣ, ΤΣΑΚΙΣΕ ΤΟΝ


Διαβάστε Περισσότερα »

Δημήτρης Ιτσιος: Ο ήρωας του Μπέλες που σκότωσε 232 Γερμανούς


Ο Λοχίας Ίτσιος αντιμετώπισε μόνος του την πολεμική μηχανή των Ναζί και θυσιάστηκε για την πατρίδα. Ηταν ο πρώτος που εκτελέστηκε εν ψυχρώ από τους Γερμανούς.
Ο ήρωας της ιστορίας μας ήταν ένα πρόσωπο πιο απλό και πιο θαυμαστό. Ένας Έλληνας λοχίας που απέναντι στην πολεμική υπερδύναμη των Ναζί συνέχισε να πολεμάει ακόμη και όταν έμεινε μόνος του σε ένα πολυβολείο στην κορυφογραμμή του Μπέλες. Με τα όπλα του σκότωσε 232 Γερμανούς πριν παραδοθεί και εκτελεστεί εν ψυχρώ, κατά παράβαση των διεθνών συνθηκών για τους αιχμαλώτους πολέμου.
Οταν άρχισε η εισβολή

Τα ξημερώματα της 6ης Απριλίου οι Γερμανοί προσπαθούν να διασπάσουν τη γραμμή Μεταξά, στην ελληνοβουλγαρική μεθόριο, ενώ παράλληλα, έχοντας καταλάβει σχεδόν αμαχητί την Γιουγκοσλαβία, επιχειρούν κύκλωση  των ελληνικών δυνάμεων στην Μακεδονία και εξουδετέρωση των μεραρχιών που είχαν καταλάβει σχεδόν την μισή Αλβανία, διασύροντας την ιταλική πολεμική μηχανή. 

Στην εποποιία των οχυρών της ανατολικής Μακεδονίας ξεχωρίζει η ιστορία του έφεδρου λοχία Δημήτρη Ίτσιου, ο οποίος ήταν επικεφαλής στο πολυβολείο Π8 στο όρος Μπέλες πάνω από το χωριό Άνω Πορρόια Σερρών.

Ο Ίτσιος αν και ήταν μόνο με πέντε φαντάρους δεν παραδόθηκε και οι Γερμανοί είχαν μόνο μια λύση για να τους αφοπλίσουν. Να πάνε οι ίδιοι να πάρουν τα όπλα τους. Το συγκεκριμένο πολυβολείο κάλυπτε την υποχώρηση των Ελλήνων στρατιωτών και η αποστολή του ήταν να αντέξει όσο περισσότερο  χρόνο μπορούσε.
38.000 σφαίρες εναντίον των Γερμανών

Ο έφεδρος λοχίας άντεξε μέχρι να του τελειώσουν τα πυρομαχικά. Περίπου 38 χιλιάδες σφαίρες ανάγκασαν τους Γερμανούς να θυσιάσουν πάνω από 230 άνδρες και να χάσουν έναν αντισυνταγματάρχη, τον Έμπελινγκ. Ο Ίτσιος έχει εντολή να υποχωρήσει και αυτός, όταν κερδίσει τον απαιτούμενο χρόνο, αλλά οι Γερμανοί τον εγκλωβίζουν.

Δίνει εντολή στους  στρατιώτες να φύγουν και να τον αφήσουν μόνο του να συνεχίσει την αντίσταση. Οι άνδρες υπάκουσαν εκτός από δυο φαντάρους, συντοπίτες του από το διπλανό χωριό. Οι τρεις άνδρες μένουν για να πεθάνουν αγωνιζόμενοι, αλλά ούτε οι βολές των Στούκας τους εξοντώνουν, ούτε το πυροβολικό, ούτε οι επιθέσεις των επίλεκτων χερσαίων δυνάμεων της Βέρμαχτ.
Ο διάλογος με τον γερμανό στρατηγό Σόρνερ

Τελικά τους νίκησε το αναπόφευκτο. Η εξάντληση δηλαδή των πυρομαχικών τους. Παραδόθηκαν όταν δεν είχαν άλλες σφαίρες. Οι Γερμανοί με προφυλάξεις τους πλησίασαν και ο επικεφαλής τους άνοιξε διάλογο με τον λοχία:

Στρατηγός Σόρνερ: Που είναι ο αξιωματικός σου;

Λοχίας Δημήτρης Ίτσιος: Δεν υπάρχει, εγώ είμαι επικεφαλής

Στρατηγός Σόρνερ: Εσύ;

Λοχίας Δημήτρης Ίτσιος: Ναι;

Στρατηγός Σόρνερ: Συγχαρητήρια, με την αντίσταση σου ζωντάνεψες το πνεύμα των προγόνων σου

Λοχίας Δημήτρης Ίτσιος: Εκανα το καθήκον μου

Στρατηγός Σόρνερ: Και τώρα πρέπει να κάνω και εγώ το δικό μου. Μου στοίχισες πάνω από διακόσιους άνδρες.
Απόδοση τιμών και εν ψυχρώ εκτέλεση

Ο Διοικητής διέταξε να τον εκτελέσουν. Ο Ίτσιος με απορία ρώτησε γιατί, αλλά ο Γερμανός δεν είχε άλλες απαντήσεις. Έβαλε τους άνδρες του να παρουσιάσουν όπλα. Τον τίμησε και αμέσως μετά με το όπλο του πυροβόλησε τον ηρωικό λοχία στο κεφάλι. Τους άλλους δύο φαντάρους δεν τους πείραξε. Μετά από λίγο τους άφησε ελεύθερους και αυτοί διηγήθηκαν την ιστορία τους και τη θυσία του Ίτσιου. Μετά τον πόλεμο η γυναίκα του ξέθαψε τα οστά του και τον έθαψε στο χωριό τους που ήταν κάτω από το πολυβολείο, την Άνω Πορρόια Σερρών.

Ο Ίτσιος παρασημοφορήθηκε και το στρατόπεδο πήρε το όνομα του. Ο Λοχίας με την ανδρεία του κέρδισε χρόνο για τους συμμαχητές του. Με τη θυσία του όμως, κέρδισε και τον Γερμανό στρατηγό, ο οποίος δεν κατάφερε να προσπεράσει τη ναζιστική χυδαιότητα. Έτσι κάθε φορά που θα θυμόμαστε τον ήρωα θα μνημονεύουμε και τον εγκληματία. Αυτή την αθανασία κέρδισε ο καθένας με τα έργα του.
Διαβάστε Περισσότερα »

Συνάντηση ΟΕΒΕ Θήβας με τον Διοικητή του ΚΕΠΒ

Τον Διοικητή του στρατοπέδου ΚΕΠΒ Θήβας , Ταξίαρχο κ. ΠΑΠΠΑ     ΛΕΩΝΙΔΑ επισκέφθηκαν την Τρίτη  27/10/2015  ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών – Βιοτεχνών  Θήβας  κ. Χαρατσής Παναγιώτης και ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Θήβας κ. Στρατέλος Νικόλαος.

Την συνάντηση τίμησε με την παρουσία του και ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Βοιωτίας κ. Αγνιάδης Παναγιώτης , όπου  με την πολύχρονη εμπειρία που έχει στην επαγγελματική κοινότητα της Βοιωτίας η παρουσία του θεωρείται απαραίτητη.

Σε κλίμα εγκάρδιας συνεννόησης και αμοιβαίας κατανόησης συζητήθηκαν θέματα που  απασχολούν όλους τους εμπλεκόμενους φορείς με σημεία κοινής δράσης.  

Ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου τόνισε στον Διοικητή ότι ο ίδιος αλλά και όλα τα μέλη του Συλλόγου θα συνεχίσουν να είναι στην διάθεση του σε οποιοδήποτε πρόβλημα μπορούν να βοηθήσουν , όπως και πράττουν τα τελευταία χρόνια.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της ΟΕΒΕ Θήβας επεσήμανε πως όλα τα Σωματεία – Μέλη της θα είναι αρωγοί σε ότι μπορεί να γίνει για το καλό της τοπικής κοινωνίας και δίπλα στην Διοίκηση του στρατοπέδου οπου τους ζητηθεί.


Τέλος τόσο ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου αλλά και οι Πρόεδροι της Ομοσπονδίας και του Εμπορικού Συλλόγου ευχαρίστησαν προκαταβολικά τον Διοικητή για την καθολική έξοδο των νεοσυλλέκτων που θα γινει στην πόλη της Θήβας αρχές  Νοεμβρίου μιας και θα είναι από τις μεγαλύτερες σειρές που θα έχουν μπει φέτος.

       
    ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΕΒΕ ΘΗΒΑΣ                      ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΘΗΒΑΣ

       Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΧΑΡΑΤΣΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ                   ΣΤΡΑΤΕΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Διαβάστε Περισσότερα »

Η Λιβαδειά στον Πανελλαδικό Ταυτόχρονο Δημόσιο Θηλασμό 2015


“Θηλασμός και εργασία: ΜΠΟΡΕΙ να δουλέψει”

Στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού*, το Πανελλήνιο Δίκτυο Εθελοντικών Ομάδων Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας διοργανώνει τον 6o Πανελλαδικό Ταυτόχρονο Δημόσιο Θηλασμό σε περισσότερες από 50 πόλεις της Ελλάδας!


Για την Βοιωτία την διοργάνωση έχει αναλάβει και φέτος η  Ομάδα Εθελοντών Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας Βοιωτίας

https://www.facebook.com/groups/voiotia.thilasmos/?fref=ts και σας προσκαλεί την Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2015 και ώρα 11:00 π.μ. (προσέλευση) σε μια εκδήλωση γιορτή για τον μητρικό θηλασμό! Καθώς ο θηλασμός είναι ελεύθερος και δεν υπακούει σε ωράρια, τα μωράκια που θα θέλουν να θηλάσουν γύρω στις 12.00 μ.μ. θα καταμετρηθούν την ίδια ώρα στις συμμετέχουσες πόλεις της χώρας!

Σε αυτή τη γιορτή, μας δίνεται η αφορμή μητέρες - μέλη των ομάδων του Δικτύου μας να ευαισθητοποιήσουν, να αφυπνίσουν και να υποστηρίξουν τις νέες μητέρες και την ελληνική κοινωνία γενικότερα για τον μητρικό θηλασμό, όχι μόνο ως λέξεις σε ένα φυλλάδιο ή σε μία ομιλία, αλλά εμπράκτως, ως εικόνα και παρουσία, «από μητέρα προς μητέρα». Στόχος μας είναι η Ελλάδα να αποτελέσει μια χώρα υποστηρικτική και φιλική προς το θηλασμό, που θα αγκαλιάζει και θα στηρίζει την νέα μητέρα όσο εκείνη θα μαθαίνει την τέχνη του θηλασμού, ακόμα κι αν χρειαστεί να επιστρέψει στην εργασία της.

Σας περιμένουμε λοιπόν και φέτος, θηλάζουσες ή μη, μέλλουσες μητέρες, μητέρες πρώην θηλάζουσες, μπαμπάδες, γιαγιάδες, φίλους, ΟΛΟΥΣ εσάς που στηρίζετε τον μητρικό θηλασμό και θέλετε να ενημερωθείτε, να γιορτάσουμε μαζί την Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού. Στην Βοιωτία, η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί, στην Λιβαδειά, στην Κεντρική Πλατεία της πόλης (σε περίπτωση βροχής στο παλιό δημαρχείο)

Θα μοιραστεί ενημερωτικό υλικό και αναμνηστικά δώρα, θα γίνουν συζητήσεις και θα γνωριστούμε από κοντά!

* To 1992 καθιερώνεται διεθνώς ο εορτασμός της Παγκόσμιας Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού από την WABA (Παγκόσμια Συμμαχία για Δράση στο Θηλασμό), τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) και τη UNICEF, στις 1-7 Αυγούστου. Στην Ελλάδα, η εβδομάδα αυτή εορτάζεται 1-7 Νοεμβρίου και φέτος ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (WHO) ενώνει τις δυνάμεις του με την Διεθνή Οργάνωση Εργασίας (ILO) να εξαπλωθεί το μήνυμα «Θηλασμός και εργασία: ΜΠΟΡΕΙ να δουλέψει».



    Πληροφορίες για την εκδήλωση στην Βοιωτία: https://www.facebook.com/events/1482606192045026/

    Βρείτε τα σημεία συνάντησης για τις υπόλοιπες πόλεις, εδώ: www.facebook.com/thilazo
Διαβάστε Περισσότερα »

Ένα application που βοηθά τους αγρότες να βρίσκουν τις ασθένειες!

Μία πρωτοπόρα ελληνική εφαρμογή λογισμικού (application) για κινητά τηλέφωνα και άλλες φορητές συσκευές έρχεται να προσφέρει χείρα βοηθείας σε όσους ασχολούνται με τις γεωργικές καλλιέργειες.

Πρόκειται για την CropDiagnosis (Pest Diagnosis and Chemical Recommendation Engine) της εταιρείας Ergobyte Πληροφορική Α.Ε. Το «έξυπνο» σύστημα βοηθά γεωργούς και γεωπόνους για τον εντοπισμό παθογενειών στις καλλιέργειες, την επιλογή των κατάλληλων προστατευτικών προϊόντων και τον υπολογισμό της δοσολογίας και του σωστού τρόπου εφαρμογής των χημικών.

Μέσα από ένα εύχρηστο ερωτηματολόγιο που αποτελείται από εικόνες, ο χρήστης εντοπίζει και εισάγει τα συμπτώματα του προβλήματος στα φυτά. Στη συνέχεια, το σύστημα εμφανίζει μία λίστα προτεινόμενων προϊόντων με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους (τιμή, επικινδυνότητα κλπ.). Μετά την επιλογή από τον χρήστη, η εφαρμογή προσφέρει αναλυτικές οδηγίες χρήσης και εφαρμογής, ανάλογα με τα στρέμματα του χωραφιού και τις ιδιαίτερες συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή.

Το CropDiagnosis αποτελεί μία από τις 52 προτάσεις που προκρίθηκαν στη δεύτερη φάση του προγράμματος-επιταχυντή FINODEX της κοινότητας FIWARE. Το έργο FINODEX είναι ένα από τα 16 ευρωπαϊκά έργα-επιταχυντές (accelerators) στο πλαίσιο του FIWARE. Το πρόγραμμα αξιολογεί, επιλέγει, χρηματοδοτεί και υποστηρίζει μικρομεσαίες επιχειρήσεις και ομάδες ιδιωτών για την ανάπτυξη εφαρμογών σε διάφορους τομείς, όπως ηλεκτρονική υγεία "έξυπνες" πόλεις, γεωργία, μεταφορές κ.ά.

Το ευρωπαϊκό πρόγραμμα FI-WARE Accelerator ενθαρρύνει την παραγωγή προϊόντων και υπηρεσιών βασισμένων σε καινοτόμες υπηρεσίες και εφαρμογές πληροφορικής και διαδικτύου (τεχνολογία FI-WARE). Προσφέρει μια ανοικτή πλατφόρμα με στόχο τη δημιουργία ενός βιώσιμου "οικοσυστήματος" για την αξιοποίηση των ευκαιριών που θα προκύψουν από το νέο κύμα της ψηφιοποίησης.

Διαβάστε Περισσότερα »

"Η ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΤΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ" ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ

Από την αρχαιοελληνική εμπειρία στη σύγχρονη επιστήμη

Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λιβαδειάς σας προσκαλεί στην εκδήλωση-διάλεξη της Διδάκτορα Μουσικολογίας Γαρυφαλλιάς Ε. Ντζιούνη με θέμα «Η ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΤΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ: Από την αρχαιοελληνική εμπειρία στη σύγχρονη επιστήμη».

Η μουσική αποτελεί την τέχνη που απευθύνεται στον άνθρωπο ως όλον, εφόσον οι ιδιότητές της επενεργούν στον ψυχοσωματικό-πνευματικό κόσμο του και μπορούν, συνεπώς, να παίξουν σημαντικό ρόλο στη διατήρηση, στη βελτίωση ή ακόμη –σε αρκετές περιπτώσεις– στην αποκατάσταση της διαταραγμένης υγείας του. Απ’ όλες τις τέχνες, η μουσική είναι η μόνη που χρησιμοποιήθηκε τόσο πολύ και διαχρονικά και ως θεραπευτικό μέσο.

Όμως με ποιο τρόπο ωφελεί η μουσική όταν –δίχως να εγκαταλείπει τον χώρο της τέχνης– εισέρχεται στην περιοχή της επιστήμης; Και σε ποιες ιδιότητές οφείλει τις θεραπευτικές δυνατότητές της, τόσο θαυμαστές ώστε να διατυπωθεί η άποψη πως η κάθε ασθένεια είναι ένα μουσικό πρόβλημα και η θεραπεία του μια μουσική λύση;

Η προσφορά των αρχαίων Ελλήνων στον χώρο της μουσικής θεραπείας υπήρξε μοναδική. Είναι πραγματικά αξιοθαύμαστος ο όγκος των γνώσεων που φαίνεται να κατείχαν στον τομέα αυτό. Υπήρξαν πραγματικοί πρόδρομοι της σύγχρονης Μουσικοθεραπείας γιατί μόνον αυτοί, απ’ όλους τους αρχαίους λαούς, αναγνώρισαν την αξία της ελεγχόμενης χρήσης της μουσικής και είδαν σ’ αυτήν το μέσον θεραπείας νοσημάτων του σώματος και της ψυχής. Βασίστηκαν δε αποκλειστικά και μόνον στην παρατήρηση και σε ορθολογικές μεθόδους, απελευθερωμένοι συν τω χρόνω από κάθε είδους δοξασίες, μαγικές ή θρησκευτικές, ανάγοντας την παρατήρηση και την εμπειρική γνώση σε επιστημονική προοπτική. Ακόμα και αφηγήσεις περιστατικών που συγχέονται με μύθους, κρύβουν μέσα τους αλήθειες για την θεραπευτική δύναμη της μουσικής, αλήθειες που, βέβαια, την εποχή εκείνη δεν υπήρχε η δυνατότητα να ερμηνευθούν, να επαληθευτούν με πειράματα, δυνατότητα που αποτελεί νεότερη κατάκτηση· “προέβλεψαν”, όμως, όλο το εύρος αυτής της μελλοντικής επιστήμης και το φάσμα των ποικίλων εφαρμογών της.

Από την αρχαιοελληνική εμπειρία (γνώση και πρακτική εφαρμογή) μιας προεπιστημονικής εποχής, ο άνθρωπος, ασφαλώς, δεν έκανε ένα άλμα. Πρόκειται για μακρά εξέλιξη αιώνων, στην διάρκεια της οποίας οι εμπειρικοί θεραπευτές κατ' αρχάς, οι επιστήμονες στη συνέχεια οδηγήθηκαν σε μουσικοθεραπευτικές πρακτικές, οι οποίες με τον καιρό συγκρότησαν –και συνεχώς εμπλουτίζονται– μια μουσικοθεραπευτική αγωγή που τείνει να εξελιχθεί σε κλάδο καθολικής αποδοχής και ένταξής της στις επιστήμες της υγείας. Φυσικά, επωφελήθηκαν από την παράδοση που έχει βαθιές ρίζες στο παρελθόν, αλλά και από την δική τους παρατήρηση, εμπειρία, μελέτη, έρευνα, γνώση. Και βάσιμα μπορεί να υποθέσει κανείς ότι τόσο στις προεπιστημονικές φάσεις της εξέλιξης όσο και στην επιστήμη των νεότερων χρόνων, οι ασχοληθέντες με το θέμα οδηγήθηκαν και στα αρχαιοελληνικά κείμενα, προϊδεάστηκαν από ό,τι εκεί βρίσκεται εν σπέρματι και προχώρησαν στην αξιοποίηση του “κρυμμένου” αυτού θησαυρού.

Η εκδήλωση θα γίνει την Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2015 και ώρα 7 μμ.

Στο Media Lab της Βιβλιοθήκης Λιβαδειάς (Κάδμου 7 & Δαιδάλου, Λιβαδειά).

Είσοδος ελεύθερη.

Λίγα λόγια για την εισηγήτρια



Η Γαρυφαλλιά Ε. Ντζιούνη γεννήθηκε στη Λιβαδειά Βοιωτίας. Σπούδασε Μουσικολογία στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, όπου στη συνέχεια εκπόνησε διδακτορική διατριβή με θέμα: “Η μουσικοθεραπευτική πράξη μέσα από τα αρχαιοελληνικά κείμενα”, αποκτώντας τον τίτλο του διδάκτορος της Μουσικολογίας. Παράλληλα, ολοκλήρωσε τις μουσικές της σπουδές: Ανώτερα Θεωρητικά (πτυχία Αρμονίας και Αντίστιξης) και πτυχίο πιάνου. Διορίστηκε στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση ως καθηγήτρια μουσικής. Έχει στο ενεργητικό της πολλές συμμετοχές σε σεμινάρια, συνέδρια και ημερίδες, δημοσιεύσεις άρθρων και δοκιμίων σχετικά με τις πολλές εκφάνσεις της μουσικής (μουσικοθεραπευτική θεωρία και πράξη, σχέση μουσικής και ιατρικής, η μουσική στην παιδεία, μουσική μυθολογία κ.ά.), καθώς και συγγραφικό έργο. Πρόσφατα κυκλοφόρησε το πρώτο προσωπικό της βιβλίο με τίτλο: “Εν αρχή ην ο αρχαιοελληνικός λόγος – Μουσικοθεραπευτική Θεωρία και Πράξη – από τον Όμηρο έως τους ελληνιστικούς χρόνους.” Πέραν των αρχαίων Ελλήνων φιλοσόφων και των κειμένων τους σχετικά με τη συμμετοχή της μουσικής σε πολλούς τομείς του ανθρώπινου βίου, κέντρο του ερευνητικού της ενδιαφέροντος αποτελεί η σύγχρονη Μουσικοθεραπεία, η Μουσική Ιατρική και η Μουσική Ψυχολογία. Επικεντρώνεται δε σε εφαρμογές που δύνανται να υπάρξουν στον τομέα της εκπαίδευσης, όπως σχέδια μουσικών μαθημάτων, τα οποία απευθύνονται σε μαθητές Δημοτικών-Γυμνασίων, σε παιδιά με ειδικές ανάγκες αλλά και σε παιδιά που πάσχουν από χρόνια νοσήματα.




Διαβάστε Περισσότερα »

Με ηλιοφάνεια αλλά και ισχυρούς βοριάδες η επέτειος του «Όχι»


Νωρίς το πρωί η ορατότητα στα ηπειρωτικά θα είναι κατά τόπους περιορισμένη
Ηλιοφάνεια στη Δυτική, Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα, τοπικές νεφώσεις στα ανατολικά και νότια, διατήρηση των ενισχυμένων βοριάδων στο Αιγαίο και μικρή περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας, περιμένουμε σήμερα. Νωρίς το πρωί η ορατότητα στα ηπειρωτικά θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 έως 14 βαθμούς στη Δυτική Μακεδονία, από 2 έως 16 στη Βόρεια Ελλάδα, από 6 έως 21 βαθμούς στην Ήπειρο, από 5 έως 16 στην Κεντρική Ελλάδα, από 6 έως 22 βαθμούς στη Δυτική και Νότια Ελλάδα, από 6 έως 18 στα ανατολικά ηπειρωτικά, από 9 έως 16 βαθμούς στα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου και από 11 έως 18 στις υπόλοιπες νησιωτικές περιοχές, ενώ στα Δωδεκάνησα οι μέγιστες θα φτάσουν στους 22 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6 με 7 μποφόρ και στο υπόλοιπο Αιγαίο βόρειοι σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις 7 με 8 μποφόρ, και πιθανόν πρόσκαιρα στα νότια τμήματα της Κρήτης πολύ θυελλώδεις 9 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι με εξαίρεση την έξοδο του Πατραϊκού όπου θα επικρατήσουν μέτριοι έως ισχυροί ανατολικοί άνεμοι.

Αραιές νεφώσεις, πυκνότερες κατά περιόδους στα βόρεια και ανατολικά, περιμένουμε στην Αττική. Η θερμοκρασία στο κέντρο θα φτάσει στους 18 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα βόρεια και ανατολικά δε θα ξεπεράσει τους 16. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6 με 7 μποφόρ και κατά περιόδους στα ανατολικά θυελλώδεις 8 μποφόρ.

Παροδικές νεφώσεις και αρκετή ψύχρα, περιμένουμε στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 15 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν νότιοι ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι.
Διαβάστε Περισσότερα »

Τέρμα οι χρεώσεις περιαγωγής εντός της ΕΕ - Μιλήστε, στείλτε sms, σερφάρετε άφοβα

Τέλος στις χρεώσεις περιαγωγής για τις τηλεπικοινωνίες εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης βάζει η Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, με μια απόφαση που ελήφθη την Τρίτη.

Ειδικότερα, από τις 15 Ιουνίου 2017, θα απαγορευθούν όλα τα τέλη περιαγωγής για κλήσεις, αποστολή μηνυμάτων κειμένου (sms) και χρήση διαδικτύου μέσω κινητού τηλεφώνου (mobile internet) στο εξωτερικό εντός της ΕΕ.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά η εισηγήτρια: «Το τέλος των χρεώσεων περιαγωγής ήταν κάτι που περίμεναν όλοι εδώ και πολύ καιρό, οι απλοί άνθρωποι, οι νέες επιχειρήσεις και οι μικρομεσαίες και όλοι οι οργανισμοί», δήλωσε η εισηγήτρια, Πιλάρ ντελ Καστίγιο (ΕΛΚ, Ισπανία).

«Χάρη στην παρούσα συμφωνία η Ευρώπη θα καταστεί η μόνη περιοχή στον κόσμο που θα διασφαλίζει νομικά την ανοιχτή πρόσβαση στο διαδίκτυο και την ουδετερότητα του δικτύου. Η αρχή της ουδετερότητας του δικτύου θα εφαρμοστεί άμεσα και στα 28 κράτη μέλη. Θα διασφαλίσει επίσης ότι δεν θα έχουμε διαδίκτυο δύο ταχυτήτων».

Τι θα ισχύσει

Από τις 30 Απριλίου 2016 οι επιπλέον χρεώσεις περιαγωγής δεν θα πρέπει να υπερβαίνουν:

    τα 0,05 ευρώ ανά λεπτό για φωνητικές κλήσεις
    τα 0,02 ευρώ για μηνύματα κειμένου (SMS), και
    τα 0,05 ευρώ ανά megabyte για χρήση διαδικτύου μέσω κινητού τηλεφώνου

Το ανώτατο όριο για τα τέλη των εισερχόμενων φωνητικών κλήσεων θα καθοριστεί αργότερα μέσα στο έτος και αναμένεται να είναι σημαντικά χαμηλότερο από ό, τι για τις εξερχόμενες κλήσεις.
Για να προστατευθεί η βιομηχανία από την εφαρμογή καταχρηστικών πρακτικών, όπως η "μόνιμη περιαγωγή", οι πάροχοι θα μπορούν σε ορισμένες περιπτώσεις να χρεώνουν ένα μικρό ποσό, κάτω από τα σημερινά ανώτατα όρια, σύμφωνα με την πολιτική "εύλογης χρήσης". Οι ακριβείς λεπτομέρειες για το πώς θα μπορεί να γίνει αυτό θα καθορίζονται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τις ρυθμιστικές αρχές τηλεπικοινωνιών.

Νέος κανονισμός και προστασία των καταναλωτών

Ο νέος κανονισμός θα υποχρεώνει τις επιχειρήσεις που προσφέρουν πρόσβαση στο διαδίκτυο να προσφέρουν το ίδιο επίπεδο υπηρεσιών σε όλους, δηλαδή να μην εμποδίζουν ή να επιβραδύνουν την παράδοση περιεχομένου, εφαρμογών και υπηρεσιών από επιλεγμένους αποστολείς ή σε επιλεγμένους δέκτες, εκτός εάν αυτό κρίνεται αναγκαίο για την εφαρμογή δικαστικών αποφάσεων, τη συμμόρφωση με τους νόμους, την πρόληψη της συμφόρησης του δικτύου ή την καταπολέμηση των επιθέσεων στον κυβερνοχώρο.

Ένας πάροχος θα μπορεί να προσφέρει εξειδικευμένες υπηρεσίες (όπως η βελτιωμένη ποιότητα στο διαδίκτυο η οποία χρειάζεται για ορισμένες υπηρεσίες), αλλά μόνο με την προϋπόθεση ότι αυτό δεν έχει επιπτώσεις στη γενική ποιότητα του διαδικτύου.

Οι ευρωβουλευτές εξασφάλισαν ότι οι πάροχοι θα πρέπει να δίνουν στους χρήστες που είναι έτοιμοι να υπογράψουν συμβόλαιο για σταθερή ή κινητή τηλεφωνία σαφείς πληροφορίες για τις ταχύτητες κατεβάσματος και ανεβάσματος (download/upload) που θα μπορούν να αναμένουν ότι θα έχουν στην πράξη (σε σχέση με την διαφημιζόμενη ταχύτητα).

Η οποιαδήποτε σημαντική απόκλιση θα δίνει το δικαίωμα στον καταναλωτή να λάβει διορθωτικά μέτρα, όπως τον τερματισμό του συμβολαίου ή τη λήψη αποζημίωσης. Οι εθνικές ρυθμιστικές αρχές θα είναι υπεύθυνες και θα καθορίζουν εάν η εν λόγω απόκλιση συνιστά παραβίαση του συμβολαίου ή όχι.

 ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε Περισσότερα »

Προσφυγικό: Ο πραγματικός κίνδυνος για την Ελλάδα..


Η συμφωνία κορυφής για το μεταναστευτικό-προσφυγικό της Κυριακής αποτελεί επιτυχία της Γερμανίας αλλά εν δυνάμει σοβαρό κίνδυνο για την Ελλάδα.
Όταν την μια χρονιά μπαίνουν στη χώρα 40.000 άτομα από τα θαλάσσια σύνορα με την Τουρκία και την ακριβώς επομένη χρονιά μπαίνουν πάνω από 500.000 στο 9μηνο, κάτι δεν πάει καλά.
Πολύ περισσότερο όταν δεν παρατηρείται το ίδιο φαινόμενο στην Ιταλία, την... άλλη πρώτη χώρα υποδοχής της ΕΕ το ίδιο διάστημα και ο πόλεμος στη Συρία μαίνεται επι χρόνια.

Η επιθυμία των κατοίκων της Συρίας κι άλλων να φύγουν από τον εφιάλτη που ζούν σε αναζήτηση μιας καλύτερης ζωής είναι κατανοητή και δεδομένη.

Όμως, το έναυσμα για την τρομακτική αύξηση των μεταναστευτικών ροών μέσα σ' ένα χρόνο προς την Ελλάδα δεν έδωσαν αυτοί αλλά εκείνοι που έχουν άμεσο οικονομικό όφελος.
Οι διακινητές-δουλέμποροι στη Τουρκία.
Κι αυτό γιατί έπιασαν αμέσως το μήνυμα ανοχής και ανθρωπισμού που έστειλε η Αθήνα χωρίς να σκεφτεί τις συνέπειες.

Σ' ένα πρόσφατο ρεπορτάζ μεγάλης ξένης εφημερίδας από τα τουρκικά παράλια, ένας από τους διακινητές ρωτήθηκε από τον δημοσιογράφο πότε θα σταματήσουν οι ροές.

Ο διακινητής έδειξε με το χέρι του ένα ελληνικό νησί και είπε πως αυτό θα γίνει όταν η Ελλάδα σταματήσει να δέχεται τους μετανάστες και τους πρόσφυγες.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του ξένου Τύπου, ο πρωθυπουργός δέχθηκε επιθέσεις στη μίνι Σύνοδο Κορυφής για το μεταναστευτικό από άλλους συναδέλφους του για την ανεπαρκή φύλαξη των εξωτερικών συνόρων της χώρας.

Σε μεγάλο βαθμό είναι θέμα αρχών.

Είμαστε σίγουροι ότι αν αυτοί ήταν στη θέση του δεν θα δίσταζαν να δώσουν διαταγή στο πολεμικό ναυτικό να σταματήσει τα πλοιάρια και να τα γυρίσει πίσω στη Τουρκία έστω κι αν αυτό κόστιζε πολλές ζωές στην αρχή για να στείλουν το μήνυμα και θα τα κατάφερναν.

Όμως, η ελληνική πλευρά αδυνατεί να κάνει κάτι τέτοιο.

Αν λοιπόν ο πόλεμος στη Συρία κι αλλού δεν τελειώσει και επιπλέον η Τουρκία δεν συνεργασθεί με την ΕΕ, οι ροές θα συνεχισθούν αμείωτες.

Δεν είναι τυχαίο ότι ούτε η επιδείνωση του καιρού έχει αποτρέψει τις μεγάλες ροές προς την χώρα μας από τα τουρκικά παράλια.

Επιπλέον, θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο, κατά την άποψή μας, ότι η κοινή γνώμη στις χώρες προορισμού, όπως η Γερμανία και η Αυστρία, θα κρατά ολοένα και πιο αρνητική στάση απέναντι στο μεταναστευτικό ρεύμα, πιέζοντας τις κυβερνήσεις τους να κάνουν κάτι.

Η συμφωνία της Κυριακής είναι το πρώτο κάτι και δείχνει ξεκάθαρα ότι η Ελλάδα θα κληθεί να σηκώσει ακόμη μεγαλύτερο βάρος στο μέλλον αν η Τουρκία δεν συνεργασθεί.

Οι έλεγχοι στα σύνορα με τα Σκόπια από την Frontex δεν μπορεί παρά να οδηγήσουν σε επιβράδυνση των προσφυγικών ροών προς τον Βορρά.

Την ίδια στιγμή δεν υπάρχουν σημάδια ότι οι ροές προς την Ελλάδα από την Τουρκία θα ανακοπούν, εξαιρουμένων των καιρικών συνθηκών.

Το αποτέλεσμα θα είναι ο εγκλωβισμός μεγαλύτερου αριθμού απελπισμένων ανθρώπων στην Ελλάδα.

Μπορούν τα οικονομικά οφέλη από την όποια ελάφρυνση στα προαπαιτούμενα του 3ου μνημονίου, τις επιδοτήσεις ενοικίων και τα άλλα λεφτά που θα δαπανά η ΕΕ και ο ΟΗΕ για την σίτιση και την στέγαση αυτών των ανθρώπων να αντισταθμίσουν τα κόστη;

Δεν είμαστε καθόλου σίγουροι.

Ακόμη και αν οι άλλες χώρες της ΕΕ τιμήσουν την συμφωνία για απορρόφηση αρκετών δεκάδων χιλιάδων προσφύγων από την Ελλάδα.

Το πιθανότερο είναι οι προσωρινές δομές φιλοξενίας των 50.000 θέσεων να μετατραπούν σε μόνιμες, ιδίως στο χερσαίο έδαφος, και ίσως να αυγατίσουν στο μέλλον γιατί οι αριθμοί είναι πιθανόν να διογκωθούν.

Σ' αυτή την περίπτωση είναι λογικό να περιμένουμε κοινωνικές εντάσεις σε τοπικό επίπεδο γιατί αρκετοί δήμοι και κάτοικοι θα αντιδράσουν.

Το συμπέρασμα είναι απλό.

Η απροθυμία των χωρών του Βορρά να δεχθούν περισσότερους πρόσφυγες και μετανάστες, η πλημμελής συνεργασία της Τουρκίας και η συμφωνία της Κυριακής ευνοούν τον εγκλωβισμό δεκάδων χιλιάδων και ίσως εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων στη χώρα μας.
Το ελληνικό κράτος έχει αποδείξει επανειλημμένα ότι δεν μπορεί να διαχειρισθεί τέτοιους αριθμούς ενώ οι άλλες χώρες δεν κόπτονται για την μοίρα τους.
Οι κοινωνικές και οικονομικές συνέπειες του μουτζούρη είναι δύσκολο να εκτιμηθούν αυτή την στιγμή.
...Δεν θα είναι όμως ασήμαντες.



Του Dr. Money
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ