Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2015

ΚΤΕΟ: Πάνω από 2 εκατ. εκπρόθεσμα ΙΧ πρέπει να ελεγχθούν έως τις 30/11


Σε κανονικούς ρυθμούς έχουν επιστρέψει οι έλεγχοι οχημάτων στα ΚΤΕΟ όλης της χώρας παρά το γεγονός πως στα τέλη Νοεμβρίου θα πρέπει να έχουν ελεγχθεί πάνω από 2 εκατ. εκπρόθεσμα οχήματα!

Σύμφωνα με πληροφορίες...  μετά τη λήξη της παράτασης που δόθηκε στα οχήματα που δεν είχαν περάσει από ΚΤΕΟ μέχρι τις 30/06/2014 περίπου 1 εκατ. οχήματα δεν προσήλθαν στα Κέντρα Ελέγχου τα οποία αναμένεται να προστεθούν στα υπόλοιπα 2,5 εκατ. οχήματα που πρέπει να ελεγχθούν μέχρι τα τέλη του 2015 ώστε οι ιδιοκτήτες τους να μην επιβαρυνθούν με το πρόστιμο των 150 ευρώ που θα επιβάλλεται μέσω της εφορίας.

Ωστόσο από τα ΚΤΕΟ της Ελλάδας περνάνε κάθε χρόνο περίπου 2,3 εκατ. οχήματα και φέτος μέσα σε 3 μήνες θα πρέπει να ελεγχθούν 3,5 εκατ. οχήματα!

Σύμφωνα με στελέχη της αγοράς ο υπερβολικός αριθμός οχημάτων που πρέπει να ελεχθεί από τα ΚΤΕΟ σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα κανονικά θα έπρεπε να δημιουργεί τεράστιες ουρές οχημάτων καθημερινά έξω από όλα τα ΚΤΕΟ της χώρας.

Αντίθετα όμως με τη λήξη της προθεσμίας των εκπρόθεσμων οχημάτων από τις 30/6/2014 οι ιδιοκτήτες ΙΧ φαίνεται πως αγνοούν το θεσμό καθώς η προσέλευσή τους κυμαίνεται σε κάτω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Αποτέλεσμα των παραπάνω θα είναι η δημιουργία κυκλοφοριακού κουμφούζιου γύρω από τα ΚΤΕΟ στις 30 Νοεμβρίου όποτε και λήγει η προθεσμία για τα οχήματα που δεν έχουν περάσει από Τεχνικό 'Ελεγχο έως τις 31/12/2014 τα οποία υπολογίζονται σε πάνω από 1 εκατ. οχήματα.

Ωστόσο στελέχη της αγοράς εκτιμούν πως στα τέλη Νοεμβρίου θα δημιουργηθεί και πάλι το αδιαχώρητο στα ΚΤΕΟ όλης της χώρας αλλά στα τέλη Δεκεμβρίου πραγματικά θα καταρρεύσει ολόκληρο το σύστημα καθώς θα προσέλθουν πάνω από 2,5 εκατ. οχήματα για έλεγχο.

Οι ιδιοκτήτες ΙΧ πάντως ευελπιστούν σε παρατάσεις που πιθανό να δώσει το υπουργείο Μεταφορών οπότε το πρόβλημα απλά μετατίθεται για μερικές ημέρες
Διαβάστε Περισσότερα »

Με Μύρωνα Στρατή και Ησαία Ματιάμπα έκλεισε το Φθινόπωρο του 2015, η Π. Ε. Βοιωτίας

Με Μύρωνα Στρατή και Ησαία Ματιάμπα έκλεισε το Φθινόπωρο του 2015,   η  Περιφερειακή Ενότητα  Βοιωτίας και η Αντιπεριφερειάρχης Φανή Παπαθωμά

Την περίοδο που η πόλη της Λιβαδειάς ζει την παράδοση με την διοργάνωση του παζαριού και τις παράλληλες εκδηλώσεις της «Λευκής Νύχτας»,  το Σάββατο 31-10-2015, η  Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας φρόντισε με τη σειρά της να οργανώσει συναυλία, που πραγματοποιήθηκε στη Κεντρική Πλατεία Λιβαδειάς, με το μουσικό σχήμα Μύρωνα Στρατή – Ησαία Ματιάμπα.

«Σκοπός της συναυλίας αυτής, ήταν να δώσουμε έστω και ελάχιστες στιγμές ξεγνοιασιάς και ευχαρίστησης σε όλους τους πολίτες και επισκέπτες της πόλης μας», δήλωσε η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Βοιωτίας, κ. Φανή Παπαθωμά.

Διαβάστε Περισσότερα »

Σεμινάριο απο τον Σύλλογο Ιεροψαλτών επαρχίας Θηβών



Ο Σύλλογος Ιεροψαλτών επαρχίας Θηβών, στα πλαίσια της καταστατικής υποχρέωσής του για συνεχή κατάρτιση και επιμόρφωση των ιεροψαλτών, πραγματοποιεί το 2ο κατά σειρά σεμινάριο, με θέμα:
«Η ΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΝΟΗΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΥΜΝΩΝ – ΤΟ ΑΠΟΣΤΟΛΙΚΟ ΑΝΑΓΝΩΣΜΑ».
Ομιλητής ο Μουσικολογιώτατος Άρχων Υμνωδός της Μ.Χ.Ε. κ. Γεώργιος Χατζηχρονόγλου.

Το Σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 6 Νοεμβρίου και ώρα 20.00, στο Πνευματικό Κέντρο του Ι.Ν. Αγ. Ευαγγελιστού Λουκά Θηβών.

Είσοδος ελεύθερη.
Διαβάστε Περισσότερα »

Το ΚΕΠΒ Θήβας γιορτάζει την προστάτιδα του Πυροβολικού Αγ. Βαρβάρα



Το Κέντρο Εκπαίδευσης Πυροβολικού Θήβας εορτάζει την προστάτιδα του όπλου του πυροβολικού

Μεγαλομάρτυρα Αγία Βαρβάρα στις 3 και 4 Δεκεμβρίου 2015.


Η είσοδος στο Στρατόπεδο είναι ελεύθερη.

Λεωφορείο του ΚΕΠΒ θα βρίσκεται στην ανατολική πλευρά του Ιερού Ναού του Αγ. Γεωργίου για τη μεταφορά των επιθυμούντων,

τις εν λόγω ημερομηνίες.

Πρόγραμμα εσπερινού και περιφοράς Ι.Ε.  3/12/2015

17:00 Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός

17:45 Περιφορά της Ιεράς Εικόνας

Πρόγραμμα Θείας Λειτουργίας και Δοξολογίας  4/12/2015

08:00 Θεία Λειτουργίας

10:30 Πέρας προσελεύσεων Προσκεκλημένων

10:45 Πέρας προσελεύσεων Επισήμων

11:00 Άφιξη Τιμώμενου Προσώπου

11:05 Δοξολογία

11:30 Κατάθεση Στεφάνου

11:35 Πέρας Τελετής

11:45 Δεξίωση
Διαβάστε Περισσότερα »

ΣΥΜΒΟΛΙΚΗ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΩΝ ΔΗΜΑΡΧΕΙΩΝ ΛΕΒΑΔΕΩΝ ΚΑΙ ΔΙΣΤΟΜΟΥ-ΑΡΑΧΟΒΑΣ-ΑΝΤΙΚΥΡΑΣ

ΤΕΤΑΡΤΗ 4 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2015 –  07:00 – 10:00
ΣΥΜΒΟΛΙΚΗ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΩΝ ΔΗΜΑΡΧΕΙΩΝ ΛΕΒΑΔΕΩΝ ΚΑΙ ΔΙΣΤΟΜΟΥ-ΑΡΑΧΟΒΑΣ-ΑΝΤΙΚΥΡΑΣ

Στο πλαίσιο της απόφασης του Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΕ-ΟΤΑ, και ύστερα από την έκτακτη Γενική Συνέλευση που πραγματοποίησε την περασμένη Παρασκευή , ο Σύλλογος Εργαζομένων Ο.Τ.Α. επαρχίας Λιβαδειάς καλεί σε συμβολική κατάληψη των Δημαρχείων και των υπολοίπων δομών ( παιδικών σταθμών , αμαξοστασίων , Κ.Α.Π.Η. κτλ ) των Δήμων Λεβαδέων και Διστόμου-Αράχοβας-Αντίκυρας , από τις 7:00 έως τις 10:00 το πρωί.
Το επόμενο χρονικό διάστημα η νέα καταιγίδα μνημονιακών μέτρων που θα φέρει για ψήφιση η συγκυβέρνηση, θα πρέπει για μια ακόμη φορά να μας βρει ενωμένους και αποφασιστικούς να διεκδικήσουμε… το αυτονόητο: τη δουλειά μας, τον μισθό μας, την σύνταξή μας, την υγειονομική μας περίθαλψη, το μέλλον των παιδιών μας… την ίδια τη ζωή μας!!!
Μπροστά στη νέα γενικευμένη επίθεση της συγκυβέρνησης ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-ΑΝ.ΕΛ. με την ψήφιση των εφαρμοστικών Νόμων για την εφαρμογή του 3ου μνημονίου, που θα οδηγήσει σε νέες μειώσεις μισθών, στην κατάργηση της Κοινωνικής Ασφάλισης και των Β.Α.Ε. στους Ο.Τ.Α., στις ιδιωτικοποιήσεις και στη διάλυση των Ο.Τ.Α. αλλά και στη νέα φοροεπιδρομή, εμείς απαντάμε με το δυναμικό, ενωτικό αγώνα μας.
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους , τους ανέργους , τους αγρότες , καθώς και κάθε κοινωνική ομάδα που το επιθυμεί , να συστρατευθούμε για τον κοινό αγώνα απέναντι στις ισοπεδωτικές πολιτικές των μνημονίων.
Για την αξιοπρέπειά μας , για το μέλλον μας , για το μέλλον των παιδιών μας.
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ , ΕΝΩΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ!!!


                                                                ΓΙΑ ΤΟ  Δ.Σ


     Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                            Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ



ΜΠΟΥΡΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ                                              ΒΑΡΕΛΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

Διαβάστε Περισσότερα »

Nεφώσεις και ισχυροί βόρειοι άνεμοι

Λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις κατά τις πρωινές ώρες στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια και τη βόρεια Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 7 με 8 μποφόρ στο Αιγαίο με την θερμοκρασία να σημειώνει μικρή άνοδο.

    Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Λίγες νεφώσεις.
Άνεμοι: ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 8 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

    Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 και στο νότιο Ιόνιο πρόσκαιρα 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 10 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

    Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές στην ανατολική Στερεά και την Εύβοια τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 με 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 9 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

    Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως στη βόρεια Κρήτη οπού θα εκδηλωθούν ασθενείς τοπικές βροχές.
Άνεμοι: βόρειοι 5 με 7 στις Κυκλάδες πρόσκαιρα 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 13 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

    Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα βόρεια τοπικά 7 με 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 14 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

    Αττική

Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως στα βόρεια και ανατολικά.
Ανεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 12 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

    Θεσσαλονίκη

Καιρός: λίγες νεφώσεις.
Ανεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 10 έως 20 βαθμούς Κελσίου.


Διαβάστε Περισσότερα »

Αλ. Παπαδόπουλος: Στα ...950 δισ. το εθνικό μας χρέος!



    Πώς αξιολογεί την οικονομική κατάσταση της χώρας ο πρώην υπουργός κ. Αλέκος Παπαδόπουλος.
    Γιατί θεωρεί ότι είναι... απάτη τα ισοδύναμα μέτρα.
    Η μεγάλη «τρύπα» στα ασφαλιστικά ταμεία και τι πρέπει να γίνει την «επόμενη μέρα».

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον άκουσαν τα στελέχη του... ασφαλιστικού κλάδου στα πλαίσια της εκδήλωσης «το ετήσιο ραντεβού της διαμεσολάβησης» τον πρώην υπουργό κ. Αλέκο Παπαδόπουλο να παραθέτει -μεταξύ άλλων- τις απόψεις του για την τρέχουσα κατάσταση στην ελληνική οικονομία.

Θέλοντας να αναδείξει το μέγεθος του προβλήματος, ο κ. Παπαδόπουλος αναφέρθηκε σε ένα εθνικό χρέος 950 δισ. ευρώ, το οποίο αποτελείται από: το δημόσιο χρέος (320 δισ.), το αναλογιστικό έλλειμμα των ασφαλιστικών ταμείων (280 δισ.), τις οφειλές των ιδιωτών προς τις τράπεζες (120 δισ.) και τις υποχρεώσεις των ελληνικών τραπεζών προς το σύστημα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (κάπου 124 δισ. ευρώ).

Το νούμερο των 280 δισ. του αναλογιστικού ελλείμματος καθιστά πρόδηλο το γιατί το ασφαλιστικό αποτελεί τόσο σημαντικό ζήτημα για την ελληνική οικονομία και γιατί το θέτουν τόσο έντονα οι Ευρωπαίοι ανέφερε ο κ. Παπαδόπουλος.

Πάντως, αν αποτύχει η ελληνική οικονομία να ανακάμψει, τότε θα πληγεί τόσο το σύστημα της κοινωνικής, όσο και αυτό της ιδιωτικής ασφάλισης, τόνισε.

Ο πρώην υπουργός δεν παρέλειψε να ασκήσει κριτική για τα όσα έγιναν ή δεν έγιναν κατά το παρελθόν («περίοδος κώφωσης και τύφλωσης») ενώ για το τι πρέπει σήμερα να γίνει ήταν σαφής:

«Σας διαβεβαιώνω πως η θεωρία των ισοδυνάμων μέτρων είναι η μεγαλύτερη απάτη. Επιβάλλεται τα πολιτικά κόμματα να ακολουθήσουν την οδό του νέου μνημονίου και φυσικά αυτό να συνοδευτεί από έναν αστικό εκσυγχρονισμό της χώρας, που δεν είναι το λεγόμενο παράλληλο πρόγραμμα της κυβέρνησης. Προτεραιότητα είναι οι πολιτικοί θεσμοί και η δημιουργία κράτους. Χρειάζεται υπερπροσπάθεια και αυτοπειθαρχία.

Αν η υλοποίηση του τρέχοντος προγράμματος αποτύχει, φοβάμαι πως η Ελλάδα δεν θα έχει επιλογές.

Πάντως, κάτω από προϋποθέσεις είμαι αισιόδοξος για το μέλλον, γιατί η χώρα διαθέτει υποδομές και πολύ ικανό εργατικό δυναμικό».
Διαβάστε Περισσότερα »

Σε ισχύ το χειμερινό ωράριο για το νυχτερινό ρεύμα της ΔΕΗ


Σε εφαρμογή τέθηκε από 1η Νοεμβρίου χειμερινό ωράριο για το νυχτερινό ρεύμα της ΔΕΗ, το οποίο θα ισχύσει ως τις 30 Απριλίου 2016.

Όπως ενημέρωσε η ΔΕΗ, για τους πελάτες που είναι συνδεδεμένοι στο δίκτυο της ηπειρωτικής χώρας και των διασυνδεδεμένων με αυτήν νησιών, οι μειωμένες χρεώσεις θα ισχύουν στα διαστήματα 15:00-17:00 και 02:00-08:00.

Για τους πελάτες των μη διασυνδεδεμένων νησιών, το τμηματικό ωράριο είναι 15:30-17:30 και 02:00-08:00.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ