Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2015

Στην 4η θέση με τις περισσότερες ώρες εργασίας παγκοσμίως οι Έλληνες




    Τουλάχιστον όσοι έχουν δουλειά..
    Δείτε ολόκληρη τη λίστα παρακάτω

Τον μύθο του «τεμπέλη Έλληνα» καταρρίπτει για μια ακόμη φορά ο ΟΟΣΑ, παραθέτοντας τις πραγματικές ώρες εργασίας των... ανθρώπων σε ολόκληρο τον κόσμο (υπολογίζοντας, την πλήρη απασχόληση, την μερική απασχόληση, τις υπερωρίες, τους εποχικούς υπαλλήλους, κτλ).

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΟΣΑ, που παραθέτει το Forbes, οι Έλληνες βρίσκονται στην τέταρτη θέση παγκοσμίως, με 39,27 ώρες την εβδομάδα κατά μέσο όρο.

Πρώτοι είναι οι Μεξικανοί με 42,85 ώρες την εβδομάδα, ακολουθούν οι Κοσταρικανοί με 42,62 ώρες εβδομαδιαίως και οι Κορεάτες με 40,85 ώρες την εβδομάδα.

Η Πορτογαλία έρχεται στη 12η θέση, με 35,71 ώρες την εβδομάδα, η Ιρλανδία στην 15η με 35,02 ώρες και οι ΗΠΑ 16η με 34,40 ώρες.

Τελευταία, στην 36η θέση, με τις λιγότερες ώρες εργασίας την εβδομάδα, είναι η Γερμανία (26,37 ώρες).

Την 34η θέση καταλαμβάνει η Νορβηγία με 27,44 ώρες και την 35η η Ολλανδία με 27,4 ώρες την εβδομάδα.
greece-salonika.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΕΚΤΑΚΤΟ-Νεκρός βρέθηκε ο αγνοούμενος ψαράς στον Κηφισό

Δυστυχώς, οι φόβοι συγγενών και φίλων επιβεβαιώθηκαν με τον χειρότερο δυνατό τρόπο αφού η αγωνία της αναζήτησης έδωσε τη θέση της στον πόνο του χαμού. (Δείτε εδώ την είδηση).
Νεκρός βρέθηκε πριν απο λίγο ο 41χρονος ερασιτέχνης ψαράς πατέρας πέντε παιδιών  που αγνοείται απο το Σάββατο στον ποταμό Κηφισό.
Σύμφωνα με τις αποκλειστικές πληροφορίες του Ρermisospress, τα σωστικά συνεργεία εντόπισαν τη σορό του άτυχου άνδρα περίπου 200 μέτρα πιο κάτω απο το σημείο που εξαφανίστηκε, καλυμμένη στο μεγαλύτερο μέρος της από λάσπη και κλαδιά.

 Πως έγινε το κακό

Ο 41χρονος ξεκίνησε την Πέμπτη από τον Ασπρόπυργο, όπου διαμένει, μαζί με τον 44χρονο μπατζανάκη του να πάνε για ψάρεμα στο αγαπημένο τους σημείο, όπου μαζί ψαρεύουν τα τελευταια δέκα χρόνια.


Θα έμεναν εκεί για τρεις ήμερες περίπου και είχαν εφοδιαστεί, όπως κάθε φορά με όλα τα απαραίτητα.

Δυστυχώς όμως, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι δυο άνδρες το διήμερο Πέμπτη - Παρασκευή κατανάλωσαν και μεγάλη ποσότητα αλκοόλ (μπύρες και τσίπουρο).

Το πρωί του Σαββάτου, όταν ξύπνησε ο 44χρονος, αναζήτησε τον 41χρονο ο οποίος ήταν άφαντος.

Μετά από ώρες αναζήτησης ενημέρωσε την αστυνομία και την οικογένειά του και ξεκίνησαν οι έρευνες για τον εντοπισμό του.

Στις έρευνες παίρνουν μέρος η Π.Υ Θηβών, η 1η ΕΜΑΚ από Αθήνα και η 7η ΕΜΑΚ από τη Λαμία.

Διαβάστε Περισσότερα »

"Ο Καίσαρας πρέπει να πεθάνει" στη Βιβλιοθήκη του Αρχιεπισκόπου


Διαβάστε Περισσότερα »

Δήμος Θηβαίων:ΟΧΙ στο κλείσιμο του Α.Τ. Βαγίων

Ψ Η Φ Ι Σ Μ Α 
Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Θηβαίων στη συνεδρίασή του στις 21 Οκτωβρίου 2015, αφού ενημερώθηκε για την πρόθεση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη να κλείσει το Αστυνομικό Τμήμα Βαγίων  μετά από διαλογική συζήτηση, εξέδωσε κατά πλειοψηφία το ακόλουθο Ψήφισμα :

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Θηβαίων

1.    Εκφράζει την κάθετη αντίθεση του στην κατάργηση του Α.Τ. Βαγίων. Το Α.Τ. Βαγίων καλύπτει μια ευρεία περιοχή με μεγάλο πληθυσμό στην οποία περιλαμβάνονται οι Δ.Ε. Βαγίων και Θίσβης του Δήμου Θηβαίων στις οποίες παρουσιάζονται φαινόμενα υψηλής εγκληματικότητας. Ως εκ τούτου, η ύπαρξη του Α.Τ. Βαγίων και η ισχυρή στελέχωση αυτού καθίσταται αναγκαία.
2.    Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Θηβαίων θα είναι αλληλέγγυο στους αγώνες των κατοίκων και θα πρωτοστατήσει σε κάθε σύννομη ενέργεια προκειμένου να διατηρηθεί και στελεχωθεί επαρκώς το Α.Τ. Βαγίων.
3.     Το Δημοτικό Συμβούλιο δηλώνει επίσης ότι θα προβεί στις νόμιμες ενέργειες της αρμοδιότητας του, όσον αφορά το χώρο εγκατάστασης του Α.Τ. Βαγίων, ώστε οι συνθήκες λειτουργίας του να είναι οι πλέον κατάλληλες.  

                      Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                             Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

   ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Μ.ΚΟΚΟΝΤΙΝΗΣ                           ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

 ΤΑ ΜΕΛΗ
           ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Διαβάστε Περισσότερα »

ΙΕΡΟ ΣΑΡΑΝΤΑΛΕΙΤΟΥΡΓΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ ΣΤΟΝ Ι.Ν.ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΑΣ ΒΑΓΙΩΝ

ΙΕΡΟ ΣΑΡΑΝΤΑΛΕΙΤΟΥΡΓΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ ΣΤΟ ΝΑΟ ΜΑΣ
Από τη Κυριακή 15 Νοεμβρίου μέχρι την Παρασκευή 25 Δεκεμβρίου , θα τελείται στον Ναό μας επί τη ευκαιρία της Εορτής των Χριστουγέννων καθημερινά η Θεία Λειτουργία, Υπέρ Υγείας και αναρρώσεως των Οικείων μας και Υπέρ Αναπαύσεως Των Ψυχών Των Κεκοιμημένων Συγγενών και Προγόνων μας .
Η Ενορία μας και εφέτος μας δίνει την δυνατότητα της καθημερινής μνημονεύσεως στην Ιερά Προσκομιδή των Ονομάτων των αγαπημένων μας προσώπων , καθώς και την πνευματική ευκαιρία της συμμετοχής στο Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας και στο Ποτήριο Της Ζωής .
Το Ιερό Σαρανταλείτουργο (Σαράντα Θείες Λειτουργίες) δημιουργεί την ατμόσφαιρα της ουσιαστικής Βιώσεως (το να ζήσουμε δηλαδή πνευματικά ) των Αγ. Εορτών του Δωδεκαημέρου.Της Γεννήσεως του Σωτήρος Χριστού, της Περιτομής Του και των Αγίων Θεοφανείων .
Σας προσκαλούμε να συμμετάσχετε και εφέτος στο Ιερό Σαρανταλείτουργο ,στην τακτική Θεία Κοινωνία με νηστεία, άσκηση ,Ελεημοσύνη και Εξομολόγηση, δίνοντας τα Ονόματα των Οικείων Σας (Ζώντων και Κεκοιμημένων ) γραμμένα στο Δίπτυχο της Ενορίας και σε συνεννόηση με τον Ιερέα να επιλέξτε μια ημέρα από τις Σαράντα για να προσφέρετε τα Τίμια Δώρα (πρόσφορο ,νάμα , λάδι, κ.τ.λ ) τα οποία είναι απαραίτητα για την τέλεση του Μυστηρίου .
Ας δώσουμε στους εαυτούς μας την δυνατότητα του να ζήσουμε τις Άγιες Ημέρες με αγάπη , μετάνοια , κατάνυξη και ταπείνωση , έξω από το Εμπορικό κλίμα το οποίο εκμεταλλεύεται τις Εορτές και προσπαθεί με την «λάμψη» του , να καλύψει το Λαμπρό νόημα των Δεσποτικών Εορτών .
Ὁ ὅσιος Σιλουανός ὁ Ἀθωνίτης διδάσκει ὅτι, γιά νά γνωρίσει κανείς τόν Χριστό δέν χρειάζεται νά εἶναι πλούσιος ἤ ἐπιστήμονας. Ἀρκεῖ νά ἔχει πνεῦμα ταπεινό καί νά ἀγαπᾶ τόν συνάνθρωπό του. Οἱ Μάγοι ἀξιώθηκαν νά ἀναγνωρίσουν τόν Χριστό καί νά Τόν προσκυνήσουν ἐπειδή εἶχαν ἐσωτερική καθαρότητα καί πόθο νά Τόν δοῦν. Ὁ Θεός, πού «θέλει πάντας ἀνθρώπους σωθῆναι», στέλνει στόν καθένα μας, μέ τρόπο μοναδικό, τό δικό του ἀστέρι. Ἄς τό ἀκολουθήσουμε!
Διαβάστε Περισσότερα »

Έξι συλλήψεις στη Βοιωτία για διάφορα αδικήματα

Συνελήφθησαν, στο πλαίσιο στοχευμένων αστυνομικών ελέγχων σε περιοχές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, συνολικά είκοσι ένα (21) άτομα για διάφορα αδικήματα

Συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς, στοχευμένοι αστυνομικοί έλεγχοι, στο πλαίσιο του ευρύτερου επιχειρησιακού σχεδιασμού της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας.

Κατά τη διάρκεια αυτών των ελέγχων, οι οποίοι πραγματοποιήθηκαν με σκοπό την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, τον εντοπισμό φυγόποινων, την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων και γενικότερα την αντιμετώπιση κάθε μορφής παραβατικής συμπεριφοράς, συνελήφθησαν το τελευταίο 24ωρο, συνολικά είκοσι ένα (21) άτομα και συγκεκριμένα:

Τρεις (3) ημεδαποί και ειδικότερα, δύο στη Λαμία από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Φθιώτιδας και ένας στη Χαλκίδα από αστυνομικούς της Β’ Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Ευβοίας, διότι στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κατά περίπτωση, μικροποσότητες ηρωίνης και ακατέργαστης κάνναβης, καθώς και ένα αυτοσχέδιο τσιγάρο, που περιείχε ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης. 

Ημεδαπός στο Καρπενήσι από αστυνομικούς της Α’ Ο.Π.Κ.Ε. Ευρυτανίας, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική Απόφαση του Ε’ Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών, με ποινή φυλάκιση δύο (2) ετών, για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών.

Πέντε (5) άτομα και ειδικότερα:

•    δύο ημεδαποί και ένας αλλοδαπός σε περιοχές της Βοιωτίας, από αστυνομικούς της Α’ Ο.Π.Κ.Ε. Βοιωτίας, του Αστυνομικού Τμήματος Ορχομενού & του Τμήματος Τροχαίας Λιβαδειάς αντίστοιχα, καθώς και
•    ένας ημεδαπός και ένας αλλοδαπός σε περιοχές της Φθιώτιδας, από αστυνομικούς της Ο.Ε.Π.Τ.Α. Φθιώτιδας & του Αστυνομικού Τμήματος Αταλάντης,

για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (Κ.Ο.Κ.). Επιπλέον, ένας εκ των αλλοδαπών, στερούταν των απαραίτητων εγγράφων, που να δικαιολογούν τη νόμιμη παραμονή του στην Ελληνική Επικράτεια.

Ημεδαπός στο Δήλεσι Βοιωτίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, διότι στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, αδασμολόγητα πακέτα τσιγάρων.

Έξι (6) αλλοδαποί και ειδικότερα, τρεις σε περιοχές της Εύβοιας, από αστυνομικούς της Δ’ Ο.Π.Κ.Ε. Ευβοίας & του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας, δύο στην Άμφισσα από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Άμφισσας και ένας στη Λιβαδειά από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς, διότι στερούνταν των απαραίτητων εγγράφων που να δικαιολογούν τη νόμιμη παραμονή τους στην Ελληνική Επικράτεια.

Ημεδαπός σε περιοχή της Λαμίας, από αστυνομικούς της Β’ Ο.Π.Κ.Ε. Φθιώτιδας, για αντίσταση, απείθεια και πρόκληση απλής σωματικής βλάβης.

Τρεις (3) ημεδαποί σε περιοχή της Λίμνης Ευβοίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Λίμνης, για παράβαση του Γενικού Οικοδομικού Κανονισμού.

Τέλος, ημεδαπός στη Λιβαδειά, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς, για επαιτεία.

Οι συλληφθέντες, με τις σε βάρος τους σχηματισθείσες δικογραφίες, θα οδηγηθούν στις κατά τόπους αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές.

Οι συγκεκριμένοι έλεγχοι αποσκοπούν στην πρόληψη και στην καταστολή της εγκληματικότητας, ενώ θα συνεχιστούν σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.
Διαβάστε Περισσότερα »

7.500 τροχαίες παραβάσεις σε ένα μήνα στη Στερεά

Μηνιαίος απολογισμός σε θέματα Οδικής Ασφάλειας
Συνολικά βεβαιώθηκαν (7.509) παραβάσεις, μεταξύ των οποίων (1.371) για υπερβολική ταχύτητα, (398) για μη χρήση ζώνης ασφαλείας και προστατευτικού κράνους, καθώς και (74) για οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Στερεάς Ελλάδας, με στόχο τη διαρκή ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών σε θέματα Οδικής Ασφάλειας, δημοσιεύει συγκεντρωτικά - συγκριτικά στοιχεία που αφορούν τροχαία ατυχήματα και παραβάσεις για τον μήνα Οκτωβρίου του 2015, σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο. 

α. Τροχαία Ατυχήματα   
Στην εδαφική αρμοδιότητα των Νομών Φθιώτιδας, Βοιωτίας, Ευβοίας, Φωκίδας και Ευρυτανίας, σημειώθηκαν (36) τροχαία ατυχήματα (έναντι 31 το 2014). Ειδικότερα σημειώθηκαν:

•    3 θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα (ομοίως 3 το 2014)
•    5 τροχαίο ατύχημα με σοβαρό τραυματισμό (έναντι 6 το 2014)
•    28 τροχαία ατυχήματα με ελαφρύ τραυματισμό (έναντι 22 το 2014)
Από τα τροχαία ατυχήματα - δυστυχήματα που συνέβησαν σε αστικές και αγροτικές περιοχές των ανωτέρω Νομών, καταγράφηκαν συνολικά (46) παθόντες (έναντι 36 το 2014). Ειδικότερα καταγράφηκαν:
    3 νεκροί (έναντι 4 το 2014)
    6 σοβαρά τραυματίες (έναντι 6 το 2014)
    37 ελαφρά τραυματίες (έναντι 26 το 2014)

Τα κυριότερα αίτια των τροχαίων ατυχημάτων – δυστυχημάτων, όπως προέκυψε από την αστυνομική τροχονομική έρευνα, ήταν:
•    Η απόσπαση προσοχής του οδηγού
•    H παραβίαση προτεραιότητας
•    Η μη τήρηση απόστασης ασφαλείας
•    Η παραβίαση της σήμανσης
•    Η υπερβολική ταχύτητα

β. Δράσεις Τροχονομικής αστυνόμευσης
Οι Υπηρεσίες Τροχαίας της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας βρίσκονται σε διαρκή ετοιμότητα, εφαρμόζοντας συγκεκριμένο σχεδιασμό που προβλέπει μέτρα οδικής ασφάλειας και τροχονομικής αστυνόμευσης για την ασφαλή κυκλοφορία των οχημάτων και των πολιτών, καθώς και για την πρόληψη και αποτροπή ατυχημάτων και δυστυχημάτων σε όλο το οδικό δίκτυο.   
Στο πλαίσιο των τροχονομικών δράσεων, τον μήνα Οκτώβριο του 2015 βεβαιώθηκαν συνολικά (7.509) παραβάσεις ως ακολούθως:

    1.371  για υπερβολική ταχύτητα
         74  για οδήγηση υπό την επήρεια οινοπνεύματος (μέθη)
         99  για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας
       180  για μη χρήση ζώνης ασφαλείας κατά την οδήγηση
       218  για μη χρήση προστατευτικού κράνους κατά την οδήγηση
         41  για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη
         41  για αντικανονικό προσπέρασμα
         37  για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση
         22  για παραβίαση προτεραιότητας
         11  για αντικανονικούς ελιγμούς
       509  για παραβάσεις επαγγελματικών οχημάτων
       199  για παραβάσεις Κ.Τ.Ε.Ο.
         84  για φθαρμένα ελαστικά
       940  για παράνομες σταθμεύσεις
    3.683  λοιπές παραβάσεις

γ. Συμβουλές Οδικής Ασφάλειας

Η Ελληνική Αστυνομία ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη στα θέματα της ασφαλούς οδήγησης και της οδικής ασφάλειας με σκοπό να συμβάλλει στη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων και δυστυχημάτων υπενθυμίζει σε όλους τους οδηγούς και τους χρήστες του οδικού δικτύου ότι η οδική ασφάλεια είναι υπόθεση όλων μας.

Στο πλαίσιο αυτό οι οδηγοί οφείλουν να εφαρμόζουν τις διατάξεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, να οδηγούν με σύνεση και προσοχή και να ακολουθούν τις υποδείξεις και τις συμβουλές του προσωπικού της Τροχαίας.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οδηγώ με ασφάλεια σημαίνει:
•    Μαθαίνω και εφαρμόζω τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας
•    Έχω διαρκώς τεταμένη την προσοχή μου στην οδήγηση και τον έλεγχο του οχήματος
•    Όταν οδηγώ δεν έχω καταναλώσει οινοπνευματώδη ποτά
•    Δεν παραβιάζω τα όρια ταχύτητας
•    Φορώ πάντα ζώνη ασφαλείας
•    Τοποθετώ τα παιδιά σε παιδικό κάθισμα στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου και τους φορώ ζώνη ασφαλείας
•    Σε περίπτωση που οδηγώ ή είμαι συνεπιβάτης σε μοτοσικλέτα φορώ πάντα κράνος
•    Δεν κάνω αντικανονικά προσπεράσματα
•    Δεν παραβιάζω τον κόκκινο σηματοδότη
•    Σταματώ στο STOP και δίνω προτεραιότητα
•    Δεν μιλώ στο κινητό όταν οδηγώ
•    Δίνω προτεραιότητα στους πεζούς
•    Σέβομαι τα σήματα και τις υποδείξεις των τροχονόμων.
Οι παραπάνω συμβουλές θα επαναλαμβάνονται διαρκώς με σκοπό να συμβάλλουν στην εμπέδωση της κυκλοφοριακής και οδικής παιδείας.


Διαβάστε Περισσότερα »

Δασκάλα «ξάφριζε» τους συναδέλφους στη Στυλίδα

φώτο αρχείου)

Σοκαρισμένη είναι η τοπική κοινωνία της Στυλίδας από τη σύλληψη μιας 42χρονης δασκάλας, η οποία έκλεβε συστηματικά τους συνάδελφους της και όχι μόνο.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ η 42χρονη εκπαιδευτικός είχε την κακή συνήθεια να κλέβει συστηματικά μικροποσά (40-50€), από τις τσάντες και τα πορτοφόλια των συνάδελφων της.

Από την κλεπτομανή δασκάλα δεν γλίτωσε ούτε η καθαρίστρια του σχολείου.

Τελικά κάποιοι αποφάσισαν να μιλήσουν και ενημέρωσαν το Α.Τ. Στυλίδας.

Με απόλυτη μυστικότητα τοποθετήθηκαν προσημειωμένα χαρτονομίσματα στις τσάντες συναδέλφων της και της καθαρίστριας.

Έτσι η δασκάλα συνελήφθη χθες το μεσημέρι, αφού βρέθηκαν στην κατοχή της τα εν λόγω χαρτονομίσματα.
 lamiareport.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Η ΕΑΒ στη διεθνή έκθεση Dubai Air Show


Η Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία (ΕΑΒ ΑΕ) συμμετείχε στη Διεθνή Έκθεση Dubai Air Show που πραγματοποιείται κάθε δύο χρόνια στο Ντουμπάϊ των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (ΗΑΕ).

Μέσα από στοχευμένες συναντήσεις παρουσίασε το ευρύ φάσμα των προϊόντων και υπηρεσιών που προσφέρει, ενώ είχε την ευκαιρία να συζητήσει για τα εν εξελίξει προγράμματα αλλά και να προωθήσει νέες προοπτικές.

Τον εκθεσιακό χώρο της ΕΑΒ επισκέφθηκε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Πάνος Καμμένος, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΑ, τον Πρέσβη της Ελλάδας στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και τον Ακόλουθο Άμυνας των ΗΑΕ στη χώρα μας.

Επίσης, το περίπτερο της ΕΑΒ επισκέφθηκε ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης (ΠΝ) συνοδευόμενος από τον Αεροπορικό Ακόλουθο της Πρεσβείας μας στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης τα στελέχη της ΕΑΒ είχαν μία σειρά εθιμοτυπικών συναντήσεων με επίσημες αντιπροσωπείες ξένων χωρών όπως της Γερμανίας, της Βραζιλίας και της Ινδίας, καθώς επίσης και προγραμματισμένες επαφές με συνεργάτες και πελάτες για την ανταλλαγή απόψεων σε τρέχοντα ζητήματα.

Ιδιαίτερες συναντήσεις πραγματοποιήθηκαν και στο Αμπου Ντάμπι, συγκεκριμένα στο Υπουργείο Παιδείας καθώς και την Προεδρική Φρουρά των ΗΑΕ κατά τις οποίες συζητήθηκαν το τρέχον αλλά και μελλοντικά προγράμματα εκπαίδευσης των αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Διαβάστε Περισσότερα »

ΣΥΝΑΥΛΙΑ με έργα ΝΙΚΟΥ ΚΑΡΙΩΤΗ στο ΘΟΛΩΤΟ ΚΡΥΑΣ στη ΛΙΒΑΔΕΙΑ

Το Τροφώνιο Ωδείο σας προσκαλεί στη Συναυλία με έργα του συνθέτη, μαέστρου και καθηγητή Ανώτερων Θεωρητικών Νίκου Καριώτη την

ΚΥΡΙΑΚΗ 15 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2015 και  ωρα 7μ.μ. στο  ΘΟΛΩΤΟ ΚΡΥΑΣ - ΛΙΒΑΔΕΙΑ


Συμμετέχουν οι:
Μαρία Δούκα: soprano
Βάσω Καριώτη: mezzo soprano

Κατερίνα Μπότση: πιάνο

Θάνος Μαργέτης: πιάνο

Μικτή Χορωδία Καλλιτεχνικού Εργαστηρίου Μαρσύας &

Παιδική Εφηβική Χορωδία Τροφώνιου Ωδείου







Διαβάστε Περισσότερα »

600 συλλήψεις τον Οκτώβριο στη Στερεά – Εξιχνιάστηκαν πάνω από 130 υποθέσεις

Μηνιαία δραστηριότητα Αστυνομικών Υπηρεσιών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας


Κατά την διάρκεια του μηνός Οκτωβρίου του έτους 2015, από τις Αστυνομικές Υπηρεσίες των Νομών Βοιωτίας, Ευβοίας, Ευρυτανίας, Φθιώτιδας και Φωκίδας της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας: 

α. Συνελήφθησαν συνολικά πεντακόσια ενενήντα οκτώ (598) άτομα και ειδικότερα:

•    Τρία (3) άτομα, για διάπραξη ληστειών.
•    Ένα (1) άτομο, για σωματεμπορία.
•    Ενενήντα τέσσερα (94) άτομα, για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών.
•    Πενήντα δύο (52) άτομα, για καταδιωκτικά έγγραφα (εντάλματα σύλληψης, αποφάσεις δικαστηρίων κ.λ.π.).
•    Δεκαπέντε (15) άτομα, για διάπραξη κλοπών, κλοπών – διαρρήξεων.
•    Διακόσιοι τέσσερις (204) αλλοδαποί, για παράνομη είσοδο και παραμονή στη χώρα (παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών).
•    Ενενήντα τρία (93) άτομα, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (Κ.Ο.Κ.).
•    Έντεκα (11) άτομα, για παραβάσεις νομοθεσίας περί τελωνειακού κώδικα - λαθρεμπορίας.
•    Έξι (6) άτομα, για παραβάσεις του νόμου περί όπλων.
•    Ένα (1) άτομο, για παράβαση νομοθεσίας περί όπλων, απόπειρα σωματικής βλάβης και εξύβριση.
•    Τέσσερα (4) άτομα, για απόπειρες κλοπών.
•    Ένα (1) άτομο, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής, πλαστογραφία και ψευδορκία.
•    Εννέα (9) άτομα, για πρόκληση σωματικών βλαβών.
•    Ένα (1) άτομο, για ζωοκτονία και παράβαση του νόμου περί όπλων.
•    Τέσσερα (4) άτομα, για διακεκριμένες περιπτώσεις φθοράς.
•    Είκοσι πέντε (25) άτομα, για λοιπά αυτεπαγγέλτως διωκόμενα αδικήματα (Υγειονομικές παραβάσεις, παραβάσεις του Οικοδομικού Κανονισμού (ΓΟΚ), παραβάσεις νομοθεσίας περί προστασίας πνευματικών δικαιωμάτων, κ.λ.π.).
•    Ένα (1) άτομο, για φθορά ξένης ιδιοκτησίας.
•    Δώδεκα (12) άτομα, για παραεμπόριο.
•    Τέσσερα (4) άτομα, για απειλή.
•    Τρία (3) άτομα, για εξύβριση.
•    Ένα (1) άτομο, για αντίσταση.
•    Τρία (3) άτομα, για ψευδή καταμήνυση.
•    Ένα (1) άτομο, για πλαστογραφία.
•    Τρία (3) άτομα, για αρπαγή ανηλίκων.
•    Ένα (1) άτομο, για προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας.
•    Δώδεκα (12) άτομα, για ενδοοικογενειακή βία.
•    Ένα (1) άτομο, για κακόβουλη βλασφημία.
•    Ένα (1) άτομο, για παραμέληση της εποπτείας ανηλίκων.
•    Τρία (3) άτομα, για παρακώλυση λειτουργίας κοινωφελών εγκαταστάσεων.
•    Δεκατέσσερα (14) άτομα, για διατάραξη οικιακής ειρήνης και παράνομη βία.
•    Ένα (1) άτομο, για υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης.
•    Ένα (1) άτομο, για κυκλοφορία παραχαραγμένων νομισμάτων.
•    Δύο (2) άτομα, για παραβίαση δικαστικής απόφασης.
•    Τέσσερα (4) άτομα, για παραβίαση της υποχρέωσης για διατροφή.
•    Έξι (6) άτομα, για επαιτεία.


β. Εξιχνιάσθηκαν ενδεικτικά:

•    Τρεις (3) υποθέσεις ληστειών.
•    Είκοσι εννέα (29) κλοπές, κλοπές – διαρρήξεις.
•    Εβδομήντα έξι (76) υποθέσεις ναρκωτικών.
•    Μία (1) υπόθεση σωματεμπορίας.
•    Τέσσερις (4) απόπειρες κλοπών.
•    Οκτώ (8) υποθέσεις του νόμου περί όπλων.
•    Μία (1) υπόθεση πλαστογραφίας.
•    Μία (1) υπόθεση κυκλοφορίας παραχαραγμένων νομισμάτων.
•    Δέκα (10) υποθέσεις για παράβαση νομοθεσίας περί τελωνειακού κώδικα - λαθρεμπορίας.
•    Μία (1) υπόθεση πρόκλησης επικίνδυνης σωματικής βλάβης.
•    Μία (1) υπόθεση διακεκριμένης περίπτωσης φθοράς.


δ. Κατασχέθηκαν ενδεικτικά:

•    Κάνναβη: (10.723,19) γραμμάρια
•    Ηρωίνη: (342,247) γραμμάρια
•    Κοκαΐνη: (2,6) γραμμάρια
•    Δενδρύλλια κάνναβης: 85
•    Ναρκωτικά δισκία: 110
•    Ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας: 7
•    Συσκευές θρυμματισμού κάνναβης: 1
•    Πιστόλια: 1
•    Αεροβόλα όπλα: 1
•    Κυνηγετικά όπλα: 8
•    Γεμιστήρες: 1
•    Φυσίγγια: 63
•    Μαχαίρια: 2
•    Γκλοπ - ρόπαλα: 3
•    Πριόνια: 1
•    Πυροκροτητές: 2
•    Ζελατινοδυναμίτιδα: (2.844) γραμμάρια
•    Αδασμολόγητος καπνός: (13.591) γραμμάρια
•    Λαθραία πακέτα τσιγάρων: 236
•    Χρηματικό ποσό: 2.947,50€ & 625.000IRR (Ιρανικό Νόμισμα)
•    Πλαστά χαρτονομίσματα: 770€ & 60$
•    Κινητά τηλέφωνα: 11
•    Οχήματα: 4
•    Διάφορα είδη παραεμπορίου

Επιπλέον στην Περιφέρεια των προαναφερόμενων Αστυνομικών Υπηρεσιών, βρέθηκαν συνολικά έντεκα (11) κλεμμένα οχήματα.

Διαβάστε Περισσότερα »

Ξηρονομή:Μετέτρεψε το σπίτι του σε Λαογραφικό Μουσείο!!


Το Permissospress στο σπίτι...Θησαυρός στην Ξηρονομή.
ΚΕΙΜΗΛΙΑ ΤΗΣ ΛΑΙΚΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ ΕΚΘΕΤΕΙ Ο ΒΟΙΩΤΟΣ ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΣ ΡΑΦΤΗΣ
Λίγα λόγια για τον συλλέκτη παραδοσιακών αντικειμένων κ.Μπλάνο Γιώργο
Ο κ.Μπλάνος γεννήθηκε το 1932 στην  Ξηρονομή Βοιωτίας και μετα το σχολείο μετακόμισε στην Αθήνα όπου εργάστηκε σε ραφείο της οδού Πανεπιστημίου.Παλαίμαχος ράφτης και από τους πιο κορυφαίους της εποχής  με καριέρα σε Αθήνα και Παρίσι  έντυσε μεγάλες προσωπικότητες, επιχειρηματίες  και πολλούς διάσημους  Έλληνες ηθοποιούς.Έπειτα απο μισό αιώνα επέστρεψε στη γενέτειρά του την Ξηρονομή Βοιωτίας και ίδρυσε ενα Λαογραφικό Μουσείο μέσα στο σπίτι του!!!
 Το μεράκι του κ. Γιώργου Μπλάνου και της συζύγου του για την λαογραφία,τους έκανε  να αγοράζουν σε κάθε τους ταξίδι οποιοδήποτε παραδοσιακό προιόν τους κέντριζε το ενδιαφέρον.Ωστόσο ο ίδιος παραδέχεται ότι δεν θα μπορούσε να είχε δημιουργήσει το Μουσείο χωρίς την υποστήριξη της συζύγου του κυρίας Ασπασίας Μπλάνου.Σήμερα  το Λαογραφικό Μουσείο Ξηρονομής είναι ένα απο τα πιο εντυπωσιακά στη περιοχή μας με σπάνιες συλλογές, αντικείμενα και κειμήλια που μάζευε μια ζωή. Εμείς πραγματικά εντυπωσιαστήκαμε κατά  την επίσκεψή μας στο σπίτι...Μουσείο όπως θα δείτε και στο φωτορεπορτάζ που ακολουθεί.Ξεχωριστή εντύπωση προκαλούν οι παραδοσιακές στολές,  τα προσωπικά του αντικείμενα,ενώ   φιλοξενούνται οικιακά σκεύη, κομμάτια υφαντών  και οργάνων μουσικής.Το Permisospress  προτείνει στα Σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας Βοιωτίας και σε ιδιώτες,να αφιερώσουν  χρόνο και να επισκεφθούν το σημαντικό Λαογραφικό Μουσείο Ξηρονομής,όπου είναι μια εμπειρία που αξίζει,γιατί τα εκθέματα το αξίζουν!!!!
Η είσοδος

είναι ελεύθερη-πληροφορίες στα τηλ.6977009149,2264041244.

 

Διαβάστε Περισσότερα »

Απ'τα Άγραφα:Koλώνα "φύτρωσε"στην μέση του δρόμου

Έγινε η αιτία να πλημμυρίσουν δρόμοι και η  εκκλησία του Αγ.Δημητρίου στο Τροβάτο

Αυτό και αν είναι απ'τα Άγραφα..που όμως συμβαίνει σε χωριό των Αγράφων.

Συγκεκριμένα στο Τροβάτο όπου μια κολόνα «φύτρωσε» ξαφνικά στη μέση του δρόμου ή δεν τη μετακίνησε η ΔΕΗ όταν έπρεπε με αποτέλεσμα η ασφαλτόστρωση του δρόμου να γίνει και η κολόνα να παραμένει ..περήφανη και όρθια .

Μάλιστα ,όπως μας ενημερώνουν κάτοικοι του χωριού, μια απο τις αιτίες που πλημμύρισαν και έγιναν ζημιές στο οδικό δίκτυο αλλα και στην εκκλησία του Αγ.Δημητρίου ήταν και η ..περιβόητη κολώνα,στις πρόσφατες πλημύρες.
prasiaonline.blogspot.gr




Διαβάστε Περισσότερα »

Ο Δήμος Χαλκιδέων λέει ΟΧΙ στα διόδια στο δρόμο Χαλκίδα-Σχηματάρι



Διαβάστε Περισσότερα »

ΟΑΕΔ: Από Δευτέρα 23/11 οι αιτήσεις για το πρόγραμμα 12.700 θέσεων

Τη Δευτέρα 23 Νοεμβρίου θα αναρτηθεί στην ηλεκτρονική σελίδα του ΟΑΕΔ το νέο πρόγραμμα «Ενίσχυση της ρευστότητας και της απασχόλησης» με αριθμό ωφελούμενων 12.700 ατόμων και επιχειρήσεων.

Οι σχετικές αιτήσεις ένταξης στο πρόγραμμα για τις επιχειρήσεις που προχώρησαν σε καθαρή αύξηση της απασχόλησης μέσα στο 2015 και για νέους ανθρώπους που άνοιξαν επιχείρηση τα δύο τελευταία χρόνια στις Περιφέρειες Ανατολικής Μακεδονίας, Θράκης, Ηπείρου, Ιονίων Νήσων, Θεσσαλίας, Δυτικής Ελλάδος, Πελοποννήσου, Βορείου Αιγαίου και Κρήτης θα γίνονται από 23 Νοεμβρίου μέχρι 30 Νοεμβρίου 2015.

Για όσους ίδρυσαν επιχείρηση την τελευταία διετία ή προσέλαβαν προσωπικό μέσα στο 2015 στις Περιφέρειες Αττικής, Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, Στερεάς Ελλάδας και Νότιου Αιγαίου, οι αιτήσεις θα γίνονται δεκτές από 1η Δεκεμβρίου μέχρι 8 Δεκεμβρίου 2016.

Το πρόγραμμα αφορά σε αναδρομική πρόσληψη εργαζομένων από επιχειρήσεις από την αρχή του 2015 μέχρι και εφέτος τον Αύγουστο και όχι σε νέες προσλήψεις και δεν αφορά επιχειρήσεις για θέσεις εποχικής απασχόλησης.

Ο υφυπουργός Οικονομίας Αλέξης Χαρίτσης σημείωσε ότι με αυτό το πρόγραμμα “ανοίγει η αυλαία” του νέου ΕΣΠΑ με βασικό στόχο να ενισχυθούν οι νέοι άνθρωποι που άνοιξαν επιχείρηση τα δύο τελευταία χρόνια και οι επιχειρήσεις που κατά το δύσκολο 2015 προχώρησαν σε καθαρή αύξηση της απασχόλησης. Ο ίδιος σημείωσε ότι η συγκεκριμένη δράση εισάγει καινοτομικά στοιχεία, τα οποία είναι η επιβράβευση των επιχειρήσεων που ενίσχυσαν την απασχόληση για μόνιμες θέσεις εργασίας, διασφαλίζονται χιλιάδες θέσεις εργασίας και εξασφαλίζεται η βιωσιμότητα των επιχειρήσεων. Υπάρχει απλοποιημένο σύστημα δήλωσης συμμετοχής και μόνο εκείνοι που επιλέγονται για ένταξη θα αποστείλουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά, “αλλά η μείωση της γραφειοκρατίας συνοδεύεται από αυστηρό έλεγχο” υπογράμμισε ο ίδιος.

Ο υφυπουργός τόνισε ακόμη ότι με το νέο πρόγραμμα θα καλυφθεί, εκτός από το μισθολογικό κόστος, αναδρομικά και το κόστος για λειτουργικές δαπάνες, όπως ενοίκια, κλπ, της νέας επιχείρησης. Ακόμη ανέφερε ότι το τελευταίο διάστημα υπάρχει πρόοδος στις συζητήσεις με χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, όπως η παγκόσμια τράπεζα, η ευρωπαϊκή τράπεζα επενδύσεων και η EBRD για χρηματοδότηση στοχευμένων προγραμμάτων. Η πρόεδρος του ΟΑΕΔ Καραμεσίνη ανέφερε από την πλευρά της ότι αφορά η δράση όσους ήταν εγγεγραμμένοι άνεργοι στο μητρώο του ΟΑΕΔ έξι μήνες πριν την πρόσληψη ή την έναρξη της επιχειρηματικής δραστηριότητας και η επιχορήγηση είναι για 11 μήνες.
Δείτε εδώ την πρόταση για έκδοση ΚΥΑ των νέων προγραμμάτων «Ενίσχυσης της ρευστότητας και της απασχόλησης» για 12.700 ωφελούμενους

Διαβάστε Περισσότερα »

Έρχεται «τσουνάμι» 700.000 διακοπών ρεύματος σε ετήσια βάση από τη ΔΕΗ

Πρώτο δείγμα οι 15.000 εντολές για διακοπές που δόθηκαν στον διαχειριστή του συστήματος σε ένα δεκαήμερο - Στο στόχαστρο όσοι χρωστούν πάνω από 1.000 ευρώ το τετράμηνο
Τις 700.000 εκτιμάται ότι θα φτάσουν, σύμφωνα με πληροφορίες, οι εντολές για διακοπές ρεύματος από τη ΔΕΗ σε ετήσια βάση, με το πρώτο «κύμα» να έχει ήδη  «χτυπήσει» τους ασυνεπείς καταναλωτές, με τα συνεργεία του διαχειριστή του Δικτύου (ΔΕΔΔΗΕ) να μην επαρκούν για να ανταποκριθούν στις μαζικές εντολές της ΔΕΗ για 100.000 αποκοπές.

Μέσα σε περίπου δέκα ημέρες ο ΔΕΔΔΗΕ προχώρησε σε 15.000 διακοπές ρεύματος οφειλετών της ΔΕΗ σε όλη τη χώρα, με ρυθμό, δηλαδή, περί τις 1.500 διακοπές σε καθημερινή βάση. Να σημειωθεί ότι το επίπεδο των διακοπών ηλεκτροδότησης εκτιμάται ότι θα ξεπεράσει τα επίπεδα του 2013, δηλαδή πάνω από τις 350.000 ετησίως, «αγγίζοντας» τις 700.000 εντολές αποκοπών. 

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΔΕΔΔΗΕ Νίκος Χατζηαργυρίου σε δηλώσεις τους σε δημοσιογράφους υπογράμμισε ότι η απότομη αύξηση των εντολών αποτελεί πρόβλημα για τον ΔΕΔΔΗΕ, καθώς χρειάζεται ένα μεταβατικό διάστημα για να οργανωθούν τα συνεργεία. Πάντως τόνισε ότι ένα σημαντικό ποσοστό των εντολών διακοπής τελικά δεν πραγματοποιείται καθώς ο πελάτης στο «πάρα πέντε» προβαίνει σε ρύθμιση με τη ΔΕΗ, ενώ περίπου το 30% περίπου πληρώνει μετά τη διακοπή. 

Η ΔΕΗ στοχεύει στους μπαταξήδες και κυρίως στους λογαριασμούς με οφειλές που έχουν ξεπεράσει το ποσό των 1.000 ευρώ το τετράμηνο και δεν ανήκουν στην κατηγορία των ευπαθών ομάδων, δηλαδή στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο, στο οποίο έχουν ενταχθεί περί τα 600.000 νοικοκυριά.

Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές ανέρχονται στα 2,2 με 2,5 δισ. ευρώ και σύμφωνα με τα στοιχεία της ΔΕΗ, περί τις 2,1 εκατομμύρια παροχές ρεύματος είναι ασυνεπείς στις υποχρεώσεις τους (από τους 7,4 εκατομμύρια), άρα περίπου ένας στους τρεις πελάτες έχει ληξιπρόθεσμες οφειλές.

Μεγάλο πρόβλημα είναι ρευματοκλοπές, με συνήθεις υπόπτους τις επαγγελματικές καταναλώσεις. Σύμφωνα τον  ΔΕΔΔΗΕ, σε ετήσια βάση πραγματοποιούνται περί τις 800.000 έλεγχοι για ρευματοκλοπές, ενώ το διάστημα Νοεμβρίου 2014 - Αυγούστου 2015 εντοπίστηκαν 5.500 χιλιάδες ρευματοκλοπές. 

Παράλληλα, ο ΔΕΔΔΗΕ έχει σχεδιάσει ένα επενδυτικό πρόγραμμα ύψους 250 εκατ. ευρώ με πενταετή διάρκεια. Η χρηματοδότηση, σύμφωνα με τον πρόεδρο της εταιρείας θα υλοποιηθεί  με τη συνδρομή της ΔΕΗ και της ΕΤEπ.

Σύμφωνα με τον κ. Χατζηαργυρίου ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός για το πιλοτικό πρόγραμμα εγκατάστασης 170.000 «έξυπνων» μετρητών που θα τοποθετηθούν σε επιλεγμένες περιοχές (Λευκάδα, Λέσβο, Λήμνο, Αθήνα και Θεσσαλονίκη) προϋπολογισμού 86 εκατ. ευρώ. Η κατακύρωση του διαγωνισμού θα γίνει εντός εξαμήνου ενώ μέχρι τέλος του 2016 θα έχουν εγκατασταθεί οι πρώτοι 10.000 μετρητές.
Διαβάστε Περισσότερα »

Μικρό καλοκαιράκι, ανεβαίνει κι άλλο η θερμοκρασία

Ηλιοφάνεια σε ολόκληρη τη χώρα με υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες και κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες, περιμένουμε την Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2015.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 21 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 8 έως 24 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 10 έως 25 βαθμούς στη Νότια Ελλάδα, από 7 έως 25 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα και από 12 έως 24 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς.

Ηλιοφάνεια, περιμένουμε την Πέμπτη στην Αττική. Η θερμοκρασία στο κέντρο θα φτάσει τους 25 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι ασθενείς.

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις, περιμένουμε την Πέμπτη στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 21 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν βορειοδυτικοί σχεδόν μέτριοι με γρήγορη εξασθένηση.

Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ