Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2015

Δυναμική αντίδραση των κατοίκων της Τανάγρας στη νέα περιβαλλοντική απειλή-φωτο



Με τον πιο δυναμικό τρόπο, ακούστηκε η φωνή των κατοίκων της Τοπικής Κοινότητας Τανάγρας,κατά της απόφασης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδας που εγκρίνει τους περιβαλλοντικούς όρους του Κέντρου  προσωρινής αποθήκευσης και μεταφόρτωσης επικίνδυνων και μη επικίνδυνων αποβλήτων της εταιρείας CINAR A.E. που βρίσκεται στη θέση «Καλό Πηγάδι» της Τ.Κ. Τανάγρας του Δήμου Τανάγρας.
Συγκεκριμένα σήμερα το πρωί συγκεντρώθηκαν 300 περίπου άτομα στη πλατεία του χωριού και αφού ενημερώθηκαν απο τον δήμαρχο κ.Περγάλια,συνέχισαν την πορεία τους προς τις εγκαταστάσεις του εργοστασίου.Ο Δήμαρχος μεταξύ άλλων δήλωσε οτι είναι στο πλευρό των κατοίκων,μπροστάρης στους αγώνες τους  και διέταξε Ένορκη Διοικητική Εξέταση για να αποδοθούν οι ευθύνες όπου και αν αντιστοιχούν.
Η διαμαρτυρία των κατοίκων  έστειλε ένα βροντερό μήνυμα σε κάθε κατεύθυνση ότι θα κάνουν τα πάντα για να προστατέψουν το μέλλον τους και ορίστηκε νέο συλλαλητήριο το Σάββατο στη πλατεία της Τανάγρας.

 ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Οι τοπικοί φορείς του Δημοτικού Διαμερίσματος Τανάγρας, του Δήμου Τανάγρας, σας προσκαλούν στο Συλλαλητήριο που θα γίνει το Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2015 και ώρα 10:00 στην πλατεία του χωριού μας προκειμένου να διαμαρτυρηθούμε για το νέο περιβαλλοντολογικό κίνδυνο που πρόκειται να απειλήσει τον τόπο μας μέσω της εταιρίας CINAR Α.Ε. με την διαχείριση επικινδύνων αποβλήτων.

Οι κάτοικοι της Τανάγρας αντιδρούμε στην υποβάθμιση του ήδη βεβαρημένου περιβάλλοντος και σας ζητούμε να σταθείτε αρωγοί στην προσπάθειά μας ώστε να αποτρέψουμε κάθε είδους περιβαλλοντολογική απειλή.
 Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την στήριξή σας.


Διαβάστε Περισσότερα »

Πληρώσετε φόρους, τέλη και θέρμανση με περισσότερες άτοκες δόσεις

Σημαντική ανάσα στους φορολογούμενους δίνει η δυνατότητα πληρωμής φόρων με άτοκες δόσεις. Σήμερα 1,5 εκατομμύριο πολίτες ζεσταίνονται και πληρώνουν φόρους με πλαστικό χρήμα.

Ειδικότερα, για όσους χρησιμοποιούν το πλαστικό χρήμα, οι 5 δόσεις του ΕΝΦΙΑ γίνονται 12 άτοκες, το ίδιο ισχύει και με τα τέλη κυκλοφορίας, ενώ η δεξαμενή του πετρελαίου μπορεί να γεμίσει και ο λογαριασμός να πληρωθεί σε 6 ή 9 άτοκες δόσεις.

Μάλιστα φέτος οι τράπεζες, συνοδεύουν τις άτοκες δόσεις και με άλλα δελεαστικά κίνητρα, όπως είναι η συλλογή πόντων που μετατρέπονται σε δώρα ή εκπτώσεις, η έκδοση δωροεπιταγών, ακόμα και η συμμετοχή σε κληρώσεις.

Οι φορολογούμενοι μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου και για κάθε μήνα θα πρέπει να καλύψουν μια σειρά από υποχρεώσεις.

Συγκεκριμένα στις 30 Νοεμβρίου θα πρέπει να πληρωθεί η τρίτη και τελευταία δόση του φόρου εισοδήματος και η δεύτερη δόση του ΕΝΦΙΑ. Τον Δεκέμβριο στον φόρο για την ακίνητη περιουσία προστίθενται τα τέλη κυκλοφορίας, ενώ ακολουθούν Ιανουάριο και Φεβρουάριο οι άλλες δύο δόσεις του ΕΝΦΙΑ.

Οι επιλογές

Οι τράπεζες με τις άτοκες δόσεις προσφέρουν τη δυνατότητα στους πελάτες τους-κατόχους πιστωτικών καρτών να επιμηκύνουν σημαντικά την περίοδο αποπληρωμής των φόρων. Συγκεκριμένα σύμφωνα με πληροφορίες του Έθνους:

•Η Εθνική Τράπεζα δίνει τη δυνατότητα πληρωμής του φόρου εισοδήματος, του ΕΝΦΙΑ και των τελών κυκλοφορίας σε έως σε 12 άτοκες μηνιαίες δόσεις.

•Η Τράπεζα Πειραιώς προσφέρει 12 άτοκες δόσεις για την πληρωμή φόρου εισοδήματος και ΕΝΦΙΑ και 6 άτοκες δόσεις για τα τέλη κυκλοφορίας.

•Η Alpha Bank δίνει τη δυνατότητα πληρωμής όλων των φόρων σε έως σε 9 άτοκες δόσεις.

•Η Eurobank για φόρο εισοδήματος και ΕΝΦΙΑ προσφέρει 9 άτοκες δόσεις και για τα τέλη κυκλοφορίας έως 6, ενώ η Attica Bank προσφέρει 6 άτοκες δόσεις μόνο για την πληρωμή του φόρου εισοδήματος.

Υπάρχει η δυνατότητα ανάλογα με την τράπεζα, η πληρωμή να γίνει είτε ηλεκτρονικά, μέσω web banking, είτε αποκλειστικά από το κατάστημα, ενώ ο κάτοχος της κάρτας μπορεί να πληρώσει με αυτήν και τον φόρο συζύγου, τέκνων και άλλων προσώπων.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι αν ο φορολογούμενος δεν πληρώσει τις υποχρεώσεις του προς το Δημόσιο επιβαρύνεται με τόκους υπερημερίας που ανέρχονται σε 10% ετησίως.

Εάν ο φόρος πληρωθεί με πιστωτική κάρτα και στη συνέχεια ο κάτοχός της δεν πληρώσει τον λογαριασμό της, θα επιβαρυνθεί με επιτόκιο, που φτάνει και στο 20%. Γι' αυτό είναι προτιμότερο να επιλεγεί η μη πληρωμή μιας οφειλής προς το Δημόσιο, η οποία επιβαρύνεται μηνιαίως με 0,73% ή η ρύθμισή της σε 12 δόσεις απευθείας στην Εφορία, με το ίδιο κόστος, από το να μένουν απλήρωτοι λογαριασμοί στην κάρτα.

Πρατήρια

Επίσης, σύμφωνα πάντα με το Έθνος, προσφορές υπάρχουν και για το πετρέλαιο θέρμανσης με τις τράπεζες να προσφέρουν για την πληρωμή με πιστωτική από 3 μέχρι και 9 άτοκες δόσεις. Συγκεκριμένα:

• Η Eurobank σε συνεργασία με την ΕΚΟ προσφέρει τη δυνατότητα πληρωμής -με πιστωτικές κάρτες Eurobank και ΤΤ- σε 9 άτοκες δόσεις και με 5% Επιστροφή για όσους προμηθευτούν πετρέλαιο έως και 25/11/2015 (στη συνέχεια, το ποσοστό Επιστροφής πέφτει στο 3%). Η προσφορά ισχύει μέχρι το τέλος Απριλίου 2016.

• Η Alpha Bank σε συνεργασία με επιλεγμένα πρατήρια BP και Shell και ανάλογα με την κάρτα που θα χρησιμοποιηθεί προσφέρει μέχρι 9 άτοκες δόσεις.

Οι άτοκες δόσεις ισχύουν μόνο για παραγγελίες στα τηλέφωνα: 801 11 20406 (για την Αττική και υπόλοιπη Ελλάδα) και 2310 688644 (για Θεσσαλονίκη) για τα επιλεγμένα πρατήρια Shell και το 18199 (Αθήνα και Θεσσαλονίκη) ή με την επίσκεψη σε κάποιο από τα επιλεγμένα πρατήρια ΒΡ με την ειδική σήμανση των 9 ατόκων δόσεων. Ενώ ανάλογα με την κάρτα που θα χρησιμοποιηθεί επιστρέφεται μέχρι το 5% της αξίας των αγορών.

• Η Εθνική Τράπεζα σε συνεργαζόμενα πρατήρια Shell προσφέρει τη δυνατότητα για εξόφληση σε 9 άτοκες δόσεις για ποσά άνω των 300 ευρώ. Επιπλέον, για κάθε ευρώ αγοράς συλλέγονται 8 πόντοι, που εξαργυρώνονται στη συνέχεια υπό τη μορφή έκπτωσης σε όλο το δίκτυο συνεργατών του Go4more.

Η τράπεζα συνεργάζεται και με πρατήρια EKO, μόνο που σε αυτή την περίπτωση το μπόνους είναι οι 8 πόντοι για κάθε ευρώ που δίνεται για αγορά πετρελαίου θέρμανσης οι οποίοι επίσης εξαργυρώνονται στο δίκτυο Go4more.

• Η Τράπεζα Πειραιώς προσφέρει τη δυνατότητα προμήθειας πετρελαίου θέρμανσης από όλα τα πρατήρια (που δέχονται πιστωτικές κάρτες) και προσφέρει για ποσά από 350 έως 499,99 ευρώ έως και 3 άτοκες δόσεις και για ποσά άνω των 500 ευρώ, έως και 6 άτοκες δόσεις.

Η τράπεζα προσφέρει μέχρι 6 άτοκες δόσεις για την πληρωμή του λογαριασμού φυσικού αερίου και 6 άτοκες δόσεις για την αγορά στερεών βιοκαυσίμων αξίας από 300 ευρώ και άνω.
fpress.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Ξεκινούν οι εργασίες στο κολυμβητήριο Λιβαδειάς

Εγκρίθηκαν οι προβλεπόμενες διαδικασίες για την έναρξη του έργου επισκευής και συντήρησης του Δημοτικού Κολυμβητηρίου Λιβαδειάς. Το έργο, προϋπολογισμού 100.000 ευρώ με ΦΠΑ, υπεγράφη από τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κώστα Μπακογιάννη και περιλαμβάνει:

1.        Τοποθέτηση νέου συστήματος χλωρίωσης με ταυτόχρονη μέτρηση και ρύθμιση του PH.

2.        Μείωση των ενεργειακών απωλειών κατά τη διάρκεια των ωρών μη λειτουργίας της κολυμβητικής δεξαμενής.

3.        Εγκατάσταση δύο πλαστικών δεξαμενών εξισορρόπησης.

4.        Συλλογή του πλεονάζοντος νερού από την υπερχείλιση και προώθηση του στην υπάρχουσα ανακυκλοφορία.

5.        Στεγανοποίηση διαρροών σε δομικά στοιχεία- στεγανώσεις.

6.        Εγκατάσταση αερόψυκτης αντλίας θερμότητας 157 KW.

7.        Εγκατάσταση πλακοειδούς εναλλάκτη για θέρμανση νερού κολυμβητηρίου από την αντλία θερμότητας.

Διαβάστε Περισσότερα »

Έρχεται το καινούργιο "διάφανο" εικοσάευρο..


    Σε λίγες μέρες θα κυκλοφορήσει το νέο χαρτονόμισμα των είκοσι ευρώ.
    Πρόκειται για το «αγαπημένο» χαρτονόμισμα των παραχαρακτών.
    Οι ειδικοί υπόσχονται μεγαλύτερη ασφάλεια.

Οι ειδικοί στα χαρτονομίσματα είναι πολύ ικανοποιημένοι και βέβαιοι ότι άξιζαν τον κόπο όλες αυτές οι...μακρόχρονες έρευνες για να κατασκευαστεί επιτέλους το νέο χαρτονόμισμα των είκοσι ευρώ που θα κάνει δύσκολη τη ζωή στους παραχαράκτες. Από τις 25 Νοεμβρίου τα πράγματα δεν θα είναι εύκολα για αυτούς. «Το νέο τραπεζογραμμάτιο των είκοσι ευρώ είναι σταθμός στην τεχνολογία των χαρτονομισμάτων» λέει ο Καρλ Λούντβιχ Τίλε, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ομοσπονδιακής Κεντρικής Τράπεζας.

Εάν κρατήσει κανείς το νέο εικοσάευρο στο φως γίνεται διάφανο. Εμφανίζεται το πορτρέτο της Ευρώπης, του μυθολογικού αυτού προσώπου, το οποίο μπορεί να αναγνωρίσει κανείς και από τις δυο πλευρές του χαρτονομίσματος. Το συγκεκριμένο πορτρέτο της Ευρώπης προέρχεται από ένα βάζο 2.000 χρόνων από τη νότια Ιταλία, το οποίο εκτίθεται στο Λούβρο.

Φρένο στους παραχαράκτες

«Το ολόγραμμα δεν μπορεί να αναπαραχθεί με μια απλή έγχρωμη φωτοτυπία» εξηγεί ο Καρλ Λούντβιχ Τίλε. Και αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό μια και συχνά πλαστά χαρτονομίσματα των πέντε ή των δέκα ευρώ δεν ήταν παρά έγχρωμες φωτοτυπίες. Με το νέο ολόγραμμα δεν θα είναι πλέον δυνατόν κάτι τέτοιο.

Γενικότερα πάντως το εικοσάευρο ήταν το «αγαπημένο» χαρτονόμισμα των παραχαρακτών το πρώτο εξάμηνο του 2015. Στη Γερμανία το ποσοστό αυτό κυμάνθηκε στο 41% ενώ αντίθετα τα πλαστά πεντάευρα αποτελούσαν το 48%.

Το εικοσάευρο σύμφωνα και με τον Μάριο Ντράγκι, πρόεδρο της ΕΚΤ, είναι το χαρτονόμισμα που χρησιμοποιείται περισσότερο στην Ευρωζώνη. Οι προετοιμασίες για την έκδοσή του βρίσκονται στην τελική ευθεία. 4,3 δισεκατομμύρια χαρτονομίσματα θα διανεμηθούν σε τράπεζες, αυτόματα μηχανήματα ή ανταλλακτήρια συναλλάγματος. Θα ζυγίζουν συνολικά 4.300 τόνους και θα μπορούσαν να καταλάβουν μια συνολική επιφάνεια 5.767 σταδίων ποδοσφαίρου.

Τα παλιά εικοσάευρα δεν χάνουν την αξία τους

Σύμφωνα με στοιχεία της Ομοσπονδιακής Κεντρικής Τράπεζας αυτή τη στιγμή κυκλοφορούν 18,1 δισεκατομμύρια χαρτονομίσματα αξίας 1,05 τρισεκατομμυρίων ευρώ και από αυτά τα 3,3 δισεκατομμύρια είναι εικοσάευρα.

Οι καταναλωτές θα πρέπει πάντως να έχουν υπομονή μέχρι όλοι να αποκτήσουν ένα νέο εικοσάευρο. Όταν εισήχθη το νέο πεντάευρο χρειάστηκαν τρεις μήνες μέχρι όλοι να αποκτήσουν το νέο χαρτονόμισμα. Ωστόσο τα παλιά εικοσάευρα δεν χάνουν ούτως ή άλλως την αξία τους αλλά σιγά - σιγά θα αποσυρθούν.

Σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Κεντρική Τράπεζα εδώ και εννέα μήνες εκπαιδεύονται όσοι χειρίζονται αυτόματα μηχανήματα συναλλαγών όπως για παράδειγμα τα αυτόματα εκδοτήρια εισιτηρίων στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Στη Γερμανία 27.400 μηχανήματα θα πρέπει να αναπροσαρμοστούν.
Διαβάστε Περισσότερα »

Μήνυμα Δημάρχου Θηβαίων για την επέτειο του Πολυτεχνείου



Η 17η Νοεμβρίου, είναι ημέρα μνήμης και τιμής της φοιτητικής νεολαίας του Πολυτεχνείου, που με την αγωνιστική της διεκδίκηση έδειξε το δρόμο για την κατάκτηση και εδραίωση της Δημοκρατίας στη χώρα μας και την πτώση της δικτατορίας.

Σήμερα, 42 χρόνια μετά την εξέγερση των φοιτητών, που παρέσυρε όλο το λαό, για την κατάκτηση της ελευθερίας, της ισονομίας και της ισοπολιτείας, το μήνυμα του Νοέμβρη του 1973, που συνοψίστηκε στις λέξεις “Ψωμί- Παιδεία- Ελευθερία”, παραμένει επίκαιρο και αναλλοίωτο και αποκτά εκ νέου νόημα, σήμερα που οι Έλληνες προσπαθούν να κρατηθούν όρθιοι στον κυκεώνα της οικονομικής κρίσης και των μνημονίων, που φέρνουν ανασφάλεια, κοινωνική και πολιτική κρίση.

Κάθε επέτειος του Πολυτεχνείου ξυπνά μνήμες γεγονότων που πιστοποιούν περίτρανα ότι οι Έλληνες θεωρούμε τη Δημοκρατία και την Ελευθερία, εθνική μας κληρονομιά και θα κάνουμε τα πάντα για τις διατηρήσουμε  με ενότητα, συλλογικότητα και ομοψυχία. Βαδίζοντας, λοιπόν, με οδηγό το μονοπάτι της ιστορίας, θα τα καταφέρουμε, όσες θυσίες και όσες στερήσεις κι αν υποστούμε.

Ο Δήμος Θηβαίων τιμά και δοξάζει του νεκρούς και τους αγωνιστές του Πολυτεχνείου.



Ο Δήμαρχος Θηβαίων

Σπυρίδων Νικολάου
Διαβάστε Περισσότερα »

Η Στερεά Ελλάδα στη Philoxenia «Ταξίδι και Προορισμός, μαζί»


Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η συμμετοχή της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στην 31η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού Philoxenia της Θεσσαλονίκης.

Με δικό της περίπτερο και ολοκαίνουρια καμπάνια, η Στερεά Ελλάδα έδωσε το παρόν στο μεγαλύτερο τουριστικό γεγονός της Ελλάδας. Με σύνθημα «Ταξίδι και Προορισμός, μαζί» η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας βγαίνει δυναμικά μπροστά στην εγχώρια και διεθνή αγορά, διεκδικώντας το μερίδιο που της αναλογεί στο κομμάτι του τουρισμού.

Σύμμαχοι σε αυτή τη διαδρομή είναι όλος ο επιχειρηματικός κόσμος, τα επιμελητήρια και οι Δήμοι που σε απόλυτη συνεργασία, συνδιαμορφώνουν από κοινού με την Περιφερειακή Αρχή τους στόχους και τις προτεραιότητες για τον τουρισμό.

Το Περίπτερο επισκέφθηκε πλήθος κόσμου, ενώ πραγματοποιήθηκαν και πολλά ραντεβού με πράκτορες και ταξιδιωτικά γραφεία, προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα στους επαγγελματίες του είδους που συνόδευαν την αποστολή να προωθήσουν τις υπηρεσίες τους.

Καθόλη τη διάρκεια της έκθεσης, οινοπαραγωγοί απ’ όλη την Περιφέρεια, υποδέχονταν τους επισκέπτες και παρουσίαζαν τα προϊόντα τους, αποδεικνύοντας την πλούσια παράδοση των περιοχών μας στην παραγωγή κρασιού. Ταυτόχρονα, τοπικοί παραγωγοί εφοδίασαν το περίπτερο με παραδοσιακά προϊόντα, προάγοντας με τον τρόπο αυτό την γαστρονομία της Στερεάς Ελλάδας.

Εκπρόσωποι όλων των Περιφερειακών Ενοτήτων και του πρώτου βαθμού αυτοδιοίκησης είχαν την ευκαιρία ο καθένας ξεχωριστά και όλοι μαζί να αναδείξουν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα κάθε γωνιάς της Στερεάς Ελλάδας.

Τέλος, ξεχωριστή θέση σε αυτή την προσπάθεια είχε και ο Δήμος Δελφών, που διεκδικεί τον τίτλο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης για το 2021. Δήμος και Περιφέρεια μαζί, έβαλαν τα δυνατά τους και στη Θεσσαλονίκη, προβάλλοντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την υποψηφιότητα.

Η παρουσία της Στερεάς Ελλάδας στη Philoxenia επιβραβεύτηκε από τους διοργανωτές, οι οποίοι και της απένειμαν ειδικό βραβείο για το πρωτότυπο περίπτερό της. 

Μετά την ολοκλήρωση της έκθεσης ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Ηλίας Σανίδας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους συνεργάτες μας που από κάθε γωνιά της Στερεάς ακολούθησαν την αποστολή και στήριξαν έμπρακτα αυτή την προσπάθεια. Για εμάς το ταξίδι αξίζει μόνο όταν έχουμε καλούς συνεπιβάτες. Με συνεπιβάτες λοιπόν τους Δήμους, τα επιμελητήρια και όλους τους επαγγελματίες του τουρισμού ταξιδέψαμε μέχρι τη Θεσσαλονίκη για να καταστήσουμε την Καρδιά της Ελλάδας, τη δική μας Περιφέρεια, έναν από τους σημαντικότερους προορισμούς της Ελλάδας. Το αποτέλεσμα μας δικαίωσε. Αλλά ας μην ξεχνάμε, έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας».



Διαβάστε Περισσότερα »

Μήνυμα Παπαθωμά για την επέτειο του Πολυτεχνείου

Μήνυμα της Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Βοιωτίας, Φανής Παπαθωμά,για την επέτειο του Πολυτεχνείου


   Σήμερα 42 χρόνια μετά την εξέγερση του Πολυτεχνείου, τα ιστορικά γεγονότα είναι γνωστά σε όλους.

   Παραμένει όμως  επίκαιρο όσο ποτέ άλλοτε το μήνυμα της εξέγερσης  για «ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ».

   Ας μην ξεχνάμε ότι η γενιά του Πολυτεχνείου ήταν η συνέχεια της κατοχικής γενιάς, της γενιάς της αντίστασης, της γενιάς των Λαμπράκηδων και του 114.

   Σήμερα δίνεται η ευκαιρία να αναλογιστούμε την υποχρέωση συμμετοχής μας στα καθημερινά , μεγάλα, δικά μας Πολυτεχνεία διεκδικώντας συνεχώς , εκεί που φτάσαμε, τα αυτονόητα.

   Για να γίνει όμως αυτό πρέπει όλοι μας να φωνάξουμε και να κάνουμε πράξη το κεντρικό σύνθημα των εξεγερμένων του Πολυτεχνείου:


« ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΔΕΡΦΙΑ – ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΔΕΡΦΙΑ »

Διαβάστε Περισσότερα »

Έκθεση Φωτογραφίας «Πολυτεχνείο 1973» από την Π.Ε.Βοιωτίας



Η Περιφέρειας Στερεάς  Ελλάδας  - Περιφερειακή  Ενότητα  Βοιωτίας, διοργανώνει την έκθεση φωτογραφίας  "Πολυτεχνείο 1973"  .
Για πρώτη φορά στη Λιβαδειά, μία ολοκληρωμένη, αφηγηματική έκδοση μνήμης φωτογραφιών, επιλεγμένες από το αρχείο του φωτορεπόρτερ Βασίλη Καραγεώργου, ζωντανεύει τον αγώνα του Πολυτεχνείου το 1973.
           Οι πρωτότυπες φωτογραφίες και τα κείμενα αφηγούνται καρέ-καρέ τις δύσκολες εκείνες ώρες που οι νέοι θέλησαν με τόλμη να διεκδικήσουν το μέλλον τους.
Άμεσες, αποκαλυπτικές, διεισδυτικές, αποτελούν μοναδικά ντοκουμέντα, όπου ο ιστορικός μπορεί να σκύψει για να αντλήσει λεπτομέρειες και να δει την αλήθεια αποτυπωμένη με όλη τη δύναμή της.
Είναι σημαντικό να ξαναδούμε τα όσα συνέβησαν τότε και να αναλογιστούμε τη σημασία τους και σε σχέση με τη σημερινή σκληρή πραγματικότητα.
Μέρος του αρχείου αυτού περιέχει και ανέκδοτες φωτογραφίες.
 Η έκθεση θα διαρκέσει 19 και 20 καθώς και 23 και 24 Νοέμβρη 2015 στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Διοικητηρίου της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας (Φίλωνος 35-39) στη Λιβαδειά και η τελετή εγκαινίων της θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2015 και ώρα 6.00μ.μ.


Διαβάστε Περισσότερα »

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΧΕΝ ΘΗΒΑΣ


Διαβάστε Περισσότερα »

Συσκευή προειδοποίησης για τσουνάμι θα εγκατασταθεί στον Κορινθιακό

Μια νέα πειραματική συσκευή χαμηλού κόστους για την καταγραφή της στάθμης της θάλασσας, που θα προειδοποιεί έγκαιρα για επικείμενο τσουνάμι, ανέπτυξαν επιστήμονες του Κοινού Ερευνητικού Κέντρου (Joint Research Center-JRC) της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Οι πρώτες τέσσερις συσκευές εγκαταστάθηκαν ήδη τον Οκτώβριο στην Ισπανία και στην Πορτογαλία (από δύο σε κάθε χώρα), ενώ άλλες 16 θα εγκατασταθούν στη Μεσόγειο.

Σύμφωνα με το JRC, μία από αυτές θα τοποθετηθεί σύντομα στον δυτικό Κορινθιακό Κόλπο, σε συνεργασία με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών.

Τα συστήματα έγκαιρης προειδοποίησης για τσουνάμι βασίζονται τόσο σε σεισμογράφους όσο και σε σταθμούς μέτρησης της στάθμης των υδάτων. Οι σταθμοί αυτοί εγκαθίστανται συνήθως κατά μήκος των ακτών.

Η νέα συσκευή Inexpensive Device for Sea Level Measurement (IDSL) μετρά τη στάθμη του νερού σε πραγματικό χρόνο. Η μέτρηση γίνεται κάθε πέντε δευτερόλεπτα και τα στοιχεία μεταδίδονται στους κεντρικούς υπολογιστές του JRC. Τα δεδομένα είναι άμεσα διαθέσιμα για ανάλυση και πρόσβαση σε αυτά από μια ειδική ιστοσελίδα.

Εκτός από τον Κορινθιακό, τέτοιες συσκευές θα τοποθετηθούν στην Ιταλία, στον Λίβανο, στο Μαρόκο, στη Ρουμανία, στην Τυνησία και στην Τουρκία. Το όλο δίκτυο θα ενταχθεί στο ευρύτερο Σύστημα Προειδοποίησης για Τσουνάμι σε βόρειο Ατλαντικό και Μεσόγειο (NEAMTWS), που έχει στήσει η διακυβερνητική ωκεανογραφική επιτροπή της Unesco.
                                                                                
                                                                                
Διαβάστε Περισσότερα »

Αυτά είναι τα εκλογικά κέντρα στη Βοιωτία για τις εκλογές της Νέας Δημοκρατίας


 Δήλωση του προέδρου της ΝΟΔΕ Βοιωτίας Γεωργίου Λιανού :
‘’Ευχαριστώ θερμά τους κκ Δημάρχους όλων των καλλικράτειων δήμων της περιφερειακής μας ενότητας για την παραχώρηση των παρακάτω δημοτικών χώρων εν όψει των εσωκομματικών εκλογών ανάδειξης προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, στις 22 Νοεμβρίου 2015 .’’
Aναλυτικά οι χώροι που διεξαχθούν οι εκλογές :
ΔΗΜΟΣ    ΔΗΜΟΤΙΚΟ          ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ    ΕΚΛΟΓΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ    ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ    ΧΩΡΟΣ
ΑΛΙΑΡΤΟΥ    ΑΛΙΑΡΤΟΥ    ΑΛΙΑΡΤΟΥ    ΑΛΙΑΡΤΟΣ    ΑΙΘΟΥΣΑ ΚΑΠΗ
ΔΙΣΤΟΜΟΥ - ΑΡΑΧΩΒΑΣ    ΔΙΣΤΟΜΟΥ    ΔΙΣΤΟΜΟΥ    10ΗΣ ΙΟΥΝΙΟΥ 28    ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΔΙΣΤΟΜΟΥ
ΘΗΒΑΙΩΝ    ΘΗΒΑΙΩΝ    ΘΗΒΑΙΩΝ    ΜΕΛΛΟΥ 1    ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΙΘΟΥΣΑ ΑΡΜΟΝΙΑ
    ΠΛΑΤΑΙΩΝ    ΠΛΑΤΑΙΩΝ    ΚΑΠΑΡΕΛΛΙ ΒΟΙΩΤΙΑΣ     ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΚΑΠΑΡΕΛΛΙΟΥ
ΛΕΒΑΔΕΩΝ    ΛΕΒΑΔΕΩΝ    ΛΕΒΑΔΕΩΝ    ΚΡΥΑ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ    ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΡΥΑΣ ΧΡΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ
ΛΙΒΑΔΕΙΑ
    ΚΟΡΩΝΕΙΑΣ    ΚΟΡΩΝΕΙΑΣ    ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ     ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΑΓ ΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΟΡΧΟΜΕΝΟΥ    ΟΡΧΟΜΕΝΟΥ    ΟΡΧΟΜΕΝΟΥ    28ΗΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ    ΑΙΘΟΥΣΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΟΡΧΟΜΕΝΟΥ
    ΑΛΙΑΡΤΟΥ
ΘΕΣΠΙΕΩΝ    ΘΕΣΠΙΕΩΝ    ΜΑΥΡΟΜΑΤΙ    ΚΟΙΝΟΤΙΚΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΜΑΥΡΟΜΑΤΙΟΥ
ΤΑΝΑΓΡΑΣ    ΣΧΗΜΑΤΑΡΙΟΥ    ΣΧΗΜΑΤΑΡΙΟΥ    ΙΟΚΑΣΤΗΣ 17    ΚΕΠ ΣΧΗΜΑΤΑΡΙΟΥ
    ΟΙΝΟΦΥΤΩΝ    ΟΙΝΟΦΥΤΩΝ    ΟΙΝΟΦΥΤΑ    ΜΕΓΑΡΟ ΔΗΜ ΛΙΑΠΗ   ΑΙΘΟΥΣΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ
Διαβάστε Περισσότερα »

Πεζοπορία στη Θήβα για την πρόληψη του Σακχαρώδους Διαβήτη



Ο Δήμος Θηβαίων σε συνεργασία με τη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση (ΔΗ.Κ.Ε.Θ.), το  Δημοτικό Οργανισμό (Δ.Ο.Θ.) και την υποστήριξη του Ιατρικού Συλλόγου Θήβας και του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θήβας,  στο πλαίσιο του Εθνικού Πιλοτικού Προγράμματος Πρόληψης & Προαγωγής Υγείας των Ηλικιωμένων Ατόμων – Ηπιόνη για τον Σακχαρώδη Διαβήτη,  σας καλούν να συμμετέχετε στην ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ απόστασης 2χλμ, που συνδιοργανώνουν την Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2015 και ώρα 11:30, σε κεντρικούς δρόμους της πόλης των Θηβών.

Σκοπός της δράσης είναι τα οφέλη από την άσκηση για τη διατήρηση της υγείας μας και ειδικότερα την πρόληψη, την καλύτερη αντιμετώπιση ή την καθυστέρηση εμφάνισης του Σακχαρώδους Διαβήτη.

Πληροφορίες για τη διαδρομή :
Τόπος συνάντησης : Κεντρική Πλατεία Θήβας
Ώρα συγκέντρωσης : 11:00
Ώρα έναρξης πεζοπορίας : 11:30
Αφετηρία από την κεντρική πλατεία της Θήβας (από την οδό Επαμεινώνδα) με κατεύθυνση προς την οδό Ετεοκλέους. Στη συνέχεια ακολουθεί τμήμα της οδού Πολυνείκους, συνεχίζουμε με την οδό Αμφίωνος και στρίβουμε στο ύψος της οδού Αντιγόνης έως και τον Πούρο. Μετέπειτα στρίβουμε στην οδό Κάδμου  και στο ύψος της οδού Δίρκης στρίβουμε αριστερά με κατεύθυνση την κεντρική πλατεία της Θήβας,  όπου θα γίνει και ο τερματισμός.



Διαβάστε Περισσότερα »

Μήνυμα Δημάρχου Λεβαδέων για την Επέτειο του Πολυτεχνείου

Η 17η Νοέμβρη 1973 αποτελεί ορόσημο της αντίστασης του ελληνικού λαού απέναντι στη δικτατορία των συνταγματαρχών που οδήγησε στην αποκατάσταση της δημοκρατίας.  Ο ελληνικός λαός και κυρίως η νεολαία με σύνθημα “Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία” αντιστάθηκε στις διώξεις, τους εκφοβισμούς, τις φυλακίσεις και τα βασανιστήρια των δικτατόρων που κατέπνιγε κάθε φωνή δημοκρατίας και ελευθερίας.
Το μήνυμα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου για ελευθερία και κοινωνική δικαιοσύνη παραμένει ζωντανό μετά από 42 χρόνια και ιδιαίτερα σήμερα στη δύσκολη οικονομική και κοινωνική συγκυρία που βρίσκεται η χώρα.
Η νέα γενιά εμπνεόμενη από τα μηνύματα της 17ης Νοεμβρίου 1973 οφείλει να πρωτοστατεί στους αγώνες για να πετύχει τις απαραίτητες αλλαγές που έχει ανάγκη η χώρα και θα δημιουργήσουν συνθήκες για ένα πιο αισιόδοξο μέλλον, για τη δημιουργία μιας κοινωνίας ισότητας, δικαιοσύνης και αλληλεγγύης.
Το Πολυτεχνείο αποτελεί σύμβολο δημοκρατίας για κάθε ελεύθερο άνθρωπο. 
Το Πολυτεχνείο μας καθοδηγεί και μας εμψυχώνει. 
Το Πολυτεχνείο ζει. 
Διαβάστε Περισσότερα »

Σύλληψη για ναρκωτικά στη Θήβα

Συνελήφθη 33χρονος ημεδαπός στη Θήβα, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε Ένταλμα Σύλληψης για παραβάσεις νομοθεσίας περί ναρκωτικών
Συνελήφθη, χθες (15-11-2015) το πρωί στη Θήβα, από αστυνομικούς της     Β’ Ο.Π.Κ.Ε. Βοιωτίας, ένας 33χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε το από 22-10-2015 Ένταλμα Σύλληψης του κ. Ανακριτή Γ’ Τμήματος Πρωτοδικείου Πειραιώς.

Σύμφωνα με το ανωτέρω ένταλμα, ο 33χρονος διωκόταν για αγορά, κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί αρμοδίως.



Διαβάστε Περισσότερα »

Handelsblatt: Χάος στην Ελλάδα σε περίπτωση που κλείσουν τα σύνορα τους χώρες της ΕΕ






    Υπαρκτός ο κίνδυνος να εγκλωβιστούν στη χώρα μας μέσα σε ελάχιστο χρόνο και ανεξέλεγκτα, εκατοντάδες χιλιάδες λαθρομετανάστες και πρόσφυγες!


'Ενας από τους βομβιστές ήρθε ως πρόσφυγας από την Τουρκία προς την Ελλάδα. 'Αραγε πόσοι τρομοκράτες έχουν εξασφαλίσει διαβατήριο αναρωτιέται η Handelsblatt...
Ειδικότερα στο άρθρο αναφέρεται πως..  οι τρομοκρατικές επιθέσεις στη γαλλική πρωτεύουσα, σήμαναν τον κώδωνα του κινδύνου στην Αθήνα.

Συριακό διαβατήριο, το οποίο βρέθηκε στο σώμα του βομβιστή αυτοκτονίας του Παρισιού, είχε καταχωρηθεί στο ανατολικό Αιγαίο νησί της Λέρου στις 3 Οκτωβρίου, επιβεβαίωσε την Ελληνική Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη το Σάββατο.

Το διαβατήριο είχε υποβληθεί από ένα πρόσωπο που μετέβη μέσω του Αιγαίου από την Τουρκία στη Λέρο ως πρόσφυγας.

Όμως, η υπόθεση εγείρει πολλά ερωτήματα. Πόσοι μαχητές του Ισλαμικού Κράτος (IS) χρησιμοποιούν το κύμα των προσφύγων για να εισέλθουν απαρατήρητα στην Ευρώπη;

Στο θέμα αυτό δεν υπάρχει απάντηση σήμερα.

Η πολιτική πίεση να μην επιτρέπουν σε Σύριους πρόσφυγες να εισέλθουν, είναι πιθανό να αυξηθεί στις χώρες της ΕΕ, ιδιαίτερα η Γαλλία.

Στην Ελλάδα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ζήτησε από την ΕΕ να μην μετατρέψουν την Ευρώπη σε φρούριο φοβισμένων λαών που ζουν μέσα από τείχους.

Η προσφυγή είναι κατανοητό, αλλά ένα κλείσιμο των συνόρων από άλλα κράτη-μέλη θα δημιουργούσε μια χαοτυική κατάσταση στην Ελλάδα.

Κάθε μέρα, χιλιάδες άνθρωποι με βάρκες και άλλα πλωτά μέσα φθάνουν στα ελληνικά νησιά από τα παράλια της Τουρκίας. Μόνος στη Λέσβο το Σαββατοκύριακο εισήλθαν πάνω από 16.000 άτομα που αναζητούν προστασία. Το Σάββατο μεταφέρθηκαν στο λιμάνι του Πειραιά 5.600 μετανάστες οι οποίοι επιθυμούν να μεταβούν στη δυτική και βόρεια Ευρώπη.

Η ανησυχία μεταξύ των προσφύγων είναι μεγάλη, καθώς οι τρομοκρατικές επιθέσεις θα είναι πολύ πιθανό να αλλάξουν την πολιτική της ΕΕ για τους πρόσφυγες.
Έτσι, ίσως θα μπορούσε να είναι πιο δύσκολο να ξεκινήσουν οι πρόσφυγες μια νέα ζωή στη Δυτική Ευρώπη.
Αν τα Βαλκάνια κλείσουν τα σύνορά τους στην πραγματικότητα, η Ελλάδα δεν θα είναι πλέον μια χώρα διέλευσης, αλλά η τελευταία στάση για τους πρόσφυγες.
Στη συνέχεια, εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι θα φτάνουν στα ελληνικά νησιά και στην ηπειρωτική χώρα μέσα σε λίγες εβδομάδες - χωρίς να υπάρχουν τρόποι για να τους δώσει καταφύγιο ή ακόμη και ένα πλυντήριο ή τροφίμων...
Διαβάστε Περισσότερα »

Νέα Διαδικτυακή πύλη για το ΕΣΠΑ 2014-2020

Η διαδικτυακή πύλη του ΕΣΠΑ 2014-2020 www.espa.gr δημιουργήθηκε με νέα σχεδίαση και οργάνωση του περιεχομένου, που προσαρμόστηκαν στις ανάγκες της νέας προγραμματικής περιόδου, σύμφωνα με τις απαιτήσεις του θεσμικού πλαισίου για την επικοινωνία και την πληροφόρηση των Ευρωπαϊκών Διαρθρωτικών και Επενδυτικών Ταμείων.

Στη νέα διαδικτυακή πύλη συνεχίζεται η εξυπηρέτηση των πολιτών μέσω της λειτουργίας του ηλεκτρονικού Helpdesk ΕΣΠΑ για την υποβολή γραπτών ερωτημάτων καθώς και η δυνατότητα εγγραφής για αποστολή ηλεκτρονικών ενημερώσεων (e-mail alerts) με εξατομικευμένο περιεχόμενο, ενώ η εμφάνιση της πύλης προσαρμόζεται σε συσκευές tablet και smart phones (responsive design).

Ορισμένα από τα νέα  χαρακτηριστικά της πύλης αποτελούν οι εξειδικευμένες αναζητήσεις για προγράμματα που αφορούν στις επιχειρήσεις και τους ιδιώτες, ο κατάλογος όλων των ενταγμένων έργων και η παρουσίαση ενδεικτικών έργων του ΕΣΠΑ με στοιχεία και φωτογραφίες.

Στο www.espa.gr υπάρχει επίσης σύνδεση με όλα τα Επιχειρησιακά Προγράμματα, μηχανή αναζήτησης των προγραμμάτων/προσκλήσεων προς όλους τους δικαιούχους, ηλεκτρονική βιβλιοθήκη με τα θεσμικά έγγραφα του ΕΣΠΑ, διαδικασίες διαχείρισης και σύνδεση με τον διαδικτυακό χώρο αναλυτικής παρουσίασης των έργων του ΕΣΠΑ www.anaptyxi.gov.gr.

Η διαδικτυακή πύλη της περιόδου 2007-2013 παραμένει ενεργή με άμεση πρόσβαση μέσω συνδέσμου από την αρχική σελίδα του www.espa.gr.


Κατά το αρχικό διάστημα λειτουργίας της πύλης θα παρατηρούνται τεχνικές προσαρμογές που θα εξομαλύνονται σταδιακά.

Η πύλη δημιουργήθηκε από τη Μονάδα Γ΄Επικοινωνίας και Πληροφόρησης της Ειδικής Υπηρεσίας Στρατηγικής Σχεδιασμού και Αξιολόγησης (ΕΥΣΣΑ) της Εθνικής Αρχής Συντονισμού (ΕΑΣ) του ΕΣΠΑ και τη Μονάδα Οργάνωσης Διαχείρισης (ΜΟΔ ΑΕ).
Διαβάστε Περισσότερα »

Ανοιξιάτικος και σήμερα ο καιρός

Ανοιξιάτικος θα είναι ο καιρός και τη Δευτέρα, με τοπικές ομίχλες να εκδηλώνονται, το πρωί, κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, βαθμιαία στα πελάγη τοπικά 5 με 6 μποφόρ.


Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: γενικά αίθριος και μονό στην ανατολική Μακεδονία και Θράκη θα υπάρχουν παροδικές νεφώσεις. Τοπικές ομίχλες τις πρωινές ώρες.

Ανεμοι: αρχικά μεταβλητοί ασθενείς και βαθμιαία από τις απογευματινές ώρες βόρειων διευθύνσεων 4 με 5 και πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 6 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: γενικά αίθριος. Τοπικές ομίχλες τις πρωινές ώρες.

Ανεμοι: μεταβλητοί 2 με 3 και τοπικά στο Ιόνιο βόρειοι βορειοδυτικοί 4 μποφόρ που βαθμιαία προς το μεσημέρι θα ενισχυθούν σε 5 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 11 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Στην Ηπειρο 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: γενικά αίθριος. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.

Ανεμοι: ασθενείς. Το απόγευμα και από τα βόρεια βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 10 έως 22 βαθμούς Κελσίου και στα βόρεια έως 20 βαθμοί Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: τοπικές νεφώσεις.

Ανεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 14 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες.

Ανεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 και βαθμιαία στα νότια 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 14 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική

Καιρός: λίγες νεφώσεις το πρωί, βαθμιαία αίθριος.
Ανεμοι: ασθενείς και βαθμιαία βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 10 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: λίγες νεφώσεις το πρωί, βαθμιαία αίθριος. Τοπικές ομίχλες τις πρωινές ώρες.

Ανεμοι: μεταβλητοί 3, σταδιακά βορειοδυτικοί 4 με 5 και το απόγευμα στο Θερμαϊκό πρόσκαιρα 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 08 έως 19 βαθμούς Κελσίου.


Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ