Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2015

Φωκίδα:Δολοφονική επίθεση σε Ομοσπονδιακό Θηροφύλακα της Δ'ΚΟΣΕ


Την Τετάρτη 11 Νοεμβρίου ένα ακόμη βίαιο περιστατικό εναντίον Ομοσπονδιακού Θηροφύλακα έλαβε χώρα στην ορεινή Φωκίδας.

Πιο συγκεκριμένα ο Ομοσπονδιακός Θηροφύλακας της Δ’ ΚΟΣΕ με έδρα τον Κυνηγετικό Σύλλογο Ευπαλίου Γιώργος Μαχάς ήταν σε υπηρεσία την Τετάρτη το πρωί και σε δασικό δρόμο κοντά στο χωριό Τείχιο έκανε έλεγχο σε διερχόμενα αυτοκίνητα κυνηγών.

Οι περισσότεροι κυνηγοί ήταν ευγενικοί και πρόθυμοι να βοηθήσουν στον έλεγχο που τους έκανε ο θηροφύλακας όμως δεν έγινε το ίδιο και με τους επιβαίνοντες σε ένα αγροτικό αυτοκίνητο. Ο θηροφύλακας ζήτησε τις άδειες θήρας από τους τρεις επιβαίνοντες(ο συνοδηγός στο αγροτικό αυτοκίνητο), ο ένας όμως από αυτούς αρνήθηκε να τη δώσει και ειρωνικά είπε στον θηροφύλακα “Θα σου πω αύριο”. Ο θηροφύλακας ξαναζήτησε την άδεια θήρας και τότε ο “κυνηγός” βγήκε από το αυτοκίνητο και επιτέθηκε βίαια στον θηροφύλακα. Άρπαξε από τον λαιμό τον εμβρόντητο θηροφύλακα και τον έριξε στο πρανές του δρόμου. Ήταν τόσο μεγάλη η μανία του “κυνηγού’ που η ζωή του θηροφύλακα κρεμόταν σε μια κλωστή. Οι άλλοι δυο κοιτούσαν χωρίς να επεμβαίνουν και μόνο όταν κατάλαβαν ότι κινδυνεύει η ζωή του θηροφύλακα βγήκαν από το αυτοκίνητο και προσπάθησαν να απομακρύνουν τον “κυνηγό”.

Τελικά ο δράστης διέφυγε και λίγες ώρες αργότερα κατέφθασε στον Κυνηγετικό Σύλλογο Ναυπάκτου όπου και ζήτησε από την γραμματέα του συλλόγου να εκδώσει άδεια θήρας με ημερομηνία έκδοσης παλαιότερη.

Εντωμεταξύ άμεση ήταν η επέμβαση του αστυνομικού τμήματος Ευπαλίου αφού πολύ γρήγορα εντόπισαν τον δράστη και τον οδήγησαν στο αυτόφωρο. Ο δράστης πήρε ημερομηνία για τακτική δικάσιμο για την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου.

Την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου δεν εμφανίστηκε επικαλούμενος λόγους υγείας και πήρε νέα δικάσιμο για τις 15 Δεκεμβρίου.

Τέτοιου είδους περιστατικά μπορούν να κάνουν και τους πιο δύσπιστους να καταλάβουν τους κινδύνους που διατρέχουν οι Ομοσπονδιακοί Θηροφύλακες. Εξάλλου δεν είναι λίγοι οι θηροφύλακες που έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια της υπηρεσίας τους.

Θα παρακολουθούμε την υπόθεση και θα σας ενημερώσουμε.

Κώστας Λουρής για το ihunt.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Η Τίμια Κάρα του Αγίου Χαραλάμπου στα Βάγια-φωτο

ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΟΣ ΒΑΓΙΩΝ
ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 16 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΕΙΧΑΜΕ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΕΥΛΟΓΙΑ ΝΑ ΥΠΟΔΕΧΘΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ ΜΑΣ ΤΗΝ ΤΙΜΙΑ ΚΑΡΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ ΠΟΥ ΕΚΟΜΙΣΕ Ο ΑΙΔΕΣ.ΠΡΕΣΒΥΤΕΡΟΣ π.ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΡΩΤΟΠΑΠΠΑΣ ΙΕΡ.ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΟΣ  ΤΟΥ Ι.Ν.ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΘΕΣΠΙΩΝ ΟΠΟΥ ΦΥΛΑΣΕΤΑΙ Η ΤΙΜΙΑ ΚΑΡΑ.ΕΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΤΕΛΕΣΘΕΙ Η ΙΕΡΑ ΑΓΡΥΠΝΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΠΛΗΘΟΥΣ ΠΙΣΤΩΝ.ΝΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ Ι.Ν ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΘΕΣΠΙΩΝ ΚΑΙ ΤΟΝ π.ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ,ΤΟΥΣ ΙΕΡΟΨΑΛΤΕΣ ,ΤΙΣ ΚΥΡΙΕΣ ΤΟΥ Ε.Φ.Τ  ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΟ Ρermisospress.







OΛΕΣ ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΕΔΩ
Διαβάστε Περισσότερα »

Συγκλονιστικό βίντεο: Η ώρα του σεισμού στους Εγκρεμνούς Λευκάδας -βίντεο

Ενα συγκλονιστικό βίντεο αποτυπώνει ανάγλυφα τον τρόμο που έζησαν οι κάτοικοι της Λευκάδας από τον πρωινό σεισμό αλλά και την καταστρεπτική μανία της φύσης.

Ενας ερασιτέχνης ψαράς, ο Σπύρος Κολυβάς είχε ανοιχτεί με την βάρκα του στην μαγευτική παραλία Εγκρεμνοί της Λευκάδας. Εκεί τον πέτυχε η ώρα του σεισμού και με το κινητό του τηλέφωνο κατέγραψε το μοναδικό θέαμα.

Το βίντεο ανήρτησε το mylefkada.gr.

Διαβάστε Περισσότερα »

Βράχος διαπέρασε το σπίτι της άτυχης γυναίκας στη Λευκάδα-Φωτογραφίες

Σοκαριστικές είναι οι φωτογραφίες που δημοσιεύονται από το σπίτι, όπου έχασε τη ζωή της μια γυναίκα στο χωριό Πόντι της Λευκάδας εξαιτίας του σεισμού των 6,1 Ρίχτερ που χτύπησε το νησί.

Φαίνεται καθαρά μια ολόκληρη τρύπα…



που άνοιξε στον έναν από τους τοίχους του σπιτιού ο τεράστιος βράχος που αποκολλήθηκε από την σεισμική δόνηση και κατρακυλώντας από την πλαγιά έφτασε ως το σπίτι.

Η άτυχη 65χρονη, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν πρόλαβε να βγει από το σπίτι της, καθώς ο βράχος και τα μπάζα την καταπλάκωσαν και την σκότωσαν επί τόπου.


Ο βράχος που κατέστρεψε το σπίτι και σκότωσε την 65χρονη
 



Διαβάστε Περισσότερα »

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΖΟΥΡΑ


ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΠΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΛΕΙΒΑΔΙΤΗ, ΖΟΥΡΑ, ΒΙΟΚΟΤ, ΕΛΙΖΑ ΑΛΚΟΤ (συμφερόντων «ΖΟΥΡΑ»)
Αριθμ. Απόφ. Πρωτοδικείου Χαλκίδας, 217/2012, βιβλίο σωμ. 30/2012
ΜΕΛΟΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΙΤΩΝ ΚΑΙ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΓΑΛΑΚΤΟΣ – ΤΡΟΦΙΜΩΝ – ΠΟΤΩΝ
τηλ. 6976975834, 6943016763, 6972696008, email: zavel2012@gmail.com, fax: 2221234254
Αριθμ. Πρωτ. 181    Χαλκίδα 17/11/2015
   
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
Συνεχίζονται για 4η ημέρα οι 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις που ξεκίνησαν το Σάββατο 14 Νοέμβρη με απόφαση της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης που έγινε τα ξημερώματα στην Τανάγρα. Διεκδικούμε:
1.    Να καταβληθούν τα δεδουλευμένα για Ιούνιο, Ιούλιο, Αύγουστο, Σεπτέμβριο, Οκτώβριο και επίδομα αδείας 2015.
2.    Να ανακληθούν οι απολύσεις.
3.    Λήψη μέτρων υγιεινής και ασφάλειας της εργασίας.
4.    Χορήγηση μέσων ατομικής προστασίας.
5.    Να υπογραφεί η επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.
6.    Επαναφορά των δρομολογίων των λεωφορείων στο τμήμα του σφαγείου και ικανοποίηση των ιδιαίτερων αιτημάτων για κάθε τμήμα.
Καταγγέλλουμε τις προσπάθειες της εργοδοσίας να στήσει απεργοσπαστικό μηχανισμό με κάθε τρόπο επιστρατεύοντας τα τσιράκια της, διευθυντές και προϊσταμένους. Σε άλλους συναδέλφους πλήρωσε μισθούς ενώ σε άλλους τέθηκαν εκβιαστικά διλήμματα.
Χαιρετίζουμε τη στάση των συναδέλφων που αν και πήραν χρήματα από αυτά που τους όφειλαν, συνεχίζουν να συμμετέχουν στην απεργία. Χαιρετίζουμε τη στάση των συναδέλφων που παρά τα εκβιαστικά διλήμματα συνεχίζουν να συμμετέχουν στην απεργία. Καλούμε τις λιγοστές περιπτώσεις συναδέλφων που επειδή πήραν χρήματα από αυτά που τους όφειλαν μπήκαν για δουλειά, να σκεφτούν καλά τα παρακάτω και να συμμετέχουν στην απεργία:
1.    Ακόμα και τα χρήματα που έδωσε η εργοδοσία δεν τα έδωσε επειδή το ήθελε, αλλά κάτω από την πίεση των κινητοποιήσεων. ΟΜΩΣ ΟΙ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ. Αύριο θα είναι και αυτοί απλήρωτοι.
2.    Οι οικογένειες και τα παιδιά όλων μας έχουν τις ίδιες ανάγκες.
3.    Οι εργάτες και οι εργάτριες περπατάνε με το κεφάλι ψηλά γιατί ξέρουν τι θα πει μόχθος, γιατί δίνουν το χέρι στον συνάδελφό τους που το έχει ανάγκη. Έτσι μαθαίνουμε και τα παιδιά μας, γιατί είναι ντροπή να μην κοιτάς τον ήλιο.

ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ – ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ – ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος                                                             Η γεν. Γραμματέας
 Τζαβάρας Γιάννης                                                 Ντούλτσα    Πελαγία                                              
  








                                                                             
Διαβάστε Περισσότερα »

ΚΤΕΟ: Στις 15 Ιανουαρίου 2016 η πρώτη ηλεκτρονική διασταύρωση




    Με νόμο θα πραγματοποιηθεί έως τις 15 Ιανουαρίου η πρώτη ηλεκτρονική διασταύρωση ώστε να διαπιστωθεί ο ακριβής αριθμός των οχημάτων που δεν έχουν περάσει από ΚΤΕΟ και κατόπιν να βεβαιωθούν τα πρόστιμα στους ιδιοκτήτες τους.

Ειδικότερα μέχρι τις... αρχές του 2016 αναμένεται να έχει περάσει από τη Βουλή ειδική νομοθετική ρύθμιση που θα ορίζει τη διαδικασία ηλεκτρονικών διασταυρώσεων αλλά και την επιβολή των προστίμων στα οχήματα που δεν έχουν περάσει από ΚΤΕΟ.

Η πρώτη ηλεκτρονική διασταύρωση θα πραγματοποιηθεί το αργότερο έως τις 15 Ιανουαρίου του 2016 οι κάτοχοι των οχημάτων που δεν τα έχουν περάσει από ΚΤΕΟ θα επιβαρυνθούν από το πρόστιμο των 150 ευρώ μέσω Taxisnet.

Σύμφωνα με πληροφορίες η ηλεκτρονική διασταύρωση ώστε να διαπιστωθεί ο αριθμός των αυτοκινήτων που δεν έχουν περάσει από ΚΤΕΟ θα πραγματοποιείται δύο φορές το χρόνο οπότε ο δεύτερος ηλεκτρονικός έλεγχος αναμένεται να διεξαχθεί το καλοκαίρι του 2016.

'Οσον αφορά στον αριθμό των οχημάτων που αυτή τη στιγμή φαίνεται στο σύστημα πως δεν έχουν περάσει από ΚΤΕΟ οι απόψεις διίστανται καθώς στελέχη του υπουργείου εκτιμούν πως ανέρχονται σε περίπου 1 εκατ. οχήματα ενώ σύμφωνα με στελέχη από την αγορά των ΚΤΕΟ ο αριθμός τους αγγίζει τα 2 εκατ. οχήματα.

Πάντως μέχρι τις 30 Νοεμβρίου καλούνται να περάσουν από Τεχνικό 'Ελεγχο τα οχήματα που δεν έχουν περάσει από 1/1/15 έως 15/3/2015 καταβάλλοντας το μισό πρόστιμο εκπρόθεσμου ελέγχου.

Η κίνηση στα ΚΤΕΟ όλης της χώρας κυμαίνεται σε φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα και τα στελέχη της αγοράς φοβούνται πως θα δημιουργηθεί το αδιαχώρητο στα τέλη Δεκεμβρίου που εκπνέει το πρόγραμμα εκπρόθεσμων ελέγχων με μειωμένο πρόστιμο.
Διαβάστε Περισσότερα »

Προβολή ταινίας στα Οινόφυτα


Διαβάστε Περισσότερα »

Ευχαριστήριο Δήμου Λεβαδέων προς Μπακογιάννη για το κολυμβητήριο

Εγκρίθηκαν οι παρεμβάσεις που είχε αιτηθεί ο Δήμος Λεβαδέων για το κολυμβητήριο στην περιοχή της Κρύας για τις οποίες είχε ληφθεί η υπ` αριθμ. 265/19-12-2013 απόφαση από το Περιφερειακό Συμβούλιο της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας με την οποία εγκρίθηκε η 3η τροποποίηση του προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων και εντάχθηκε σε αυτή το έργο “Προγραμματική σύμβαση που αφορά στο Κολυμβητήριο Λιβαδειάς” ποσού ύψους 100.000 ευρώ.
Ο Δήμος Λεβαδέων ευχαριστεί τον Περιφερειάρχη Στερεάς κ. Κώστα Μπακογιάννη για την υπογραφή της σύμβασης κατασκευής του έργου “Δημοτικό Κολυμβητήριο Λιβαδειάς - Εργασίες επισκευής και συντήρησης”.
 Το έργο αποτελούσε χρόνιο αίτημα αθλητικών συλλόγων και δημοτών και οι παρεμβάσεις που θα γίνουν αφορούν στη βελτίωση των εγκαταστάσεων και την ενεργειακή αναβάθμιση του κολυμβητηρίου του Δήμου μας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ειδική συνεδρίαση Δ.Σ. Δήμου Θηβαίων για τον προϋπολογισμό

Σας καλούμε όπως προσέλθετε στην ειδική δημόσια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που θα διεξαχθεί στο Δημοτικό Κατάστημα  της Δ.Ε. Βαγίων  στις  23  ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ  2015  ημέρα  ΔΕΥΤΕΡΑ  και ώρα 20:00  όπου σε εφαρμογή  του άρθρου 159 του Ν.3463/06 ΚΔΚ θα συζητηθούν τα παρακάτω θέματα :

1.    Ψήφιση του Προϋπολογισμού του Δήμου Θηβαίων οικονομικού έτους 2016.

2.    Έγκριση Ολοκληρωμένου Πλαισίου Δράσης Δήμου Θηβαίων έτους 2016.

                                                Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                   ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
                           

                                                                                             ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Μ. ΚΟΚΟΝΤΙΝΗΣ

Διαβάστε Περισσότερα »

Επείγουσα ανακοίνωση Δήμου Αλιάρτου Θεσπιέων

ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΔΕΗ, την Τετάρτη 18-11-2015 και
ώρα 8.00 πμ έως 15 μμ θα γίνει διακοπή ρεύματος λόγω ΕΡΓΑΣΙΩΝ
στο δίκτυο της, στην περιοχή ΜΑΖΙΟΥ και ΑΛΙΑΡΤΟΥ
Λόγω της διακοπής ενημερώνουμε τους κατοίκους Μαζίου,
Αλιάρτου, Άσκρης, Νεοχωρίου, Θεσπιών, Λεονταρίου και
Μαυροματίου πως θα υπάρξει και δυσλειτουργία στην παροχή του
νερού ύδρευσης
Ο Δήμαρχος
Ντασιώτης Γεώργιος

Διαβάστε Περισσότερα »

Ερώτηση του ΚΚΕ για τα προβλήματα στο ΤΕΙ Στερεάς


Να εξασφαλιστεί άμεσα και απρόσκοπτα η λειτουργία του ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας και ιδιαίτερα του Παραρτήματος Άμφισσας, όπου τα προβλήματα είναι ιδιαίτερα οξυμένα, ζήτησε το ΚΚΕ με Ερώτηση που συζητήθηκε στη Βουλή τη Δευτέρα 16/11.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Μωραΐτης καυτηρίασε την ποινικοποίηση των αγώνων των σπουδαστών με την εισαγγελική παρέμβαση ενάντια στις κινητοποιήσεις για την εγκύκλιο που επιβάλλει την καταβολή εγγύησης 100 ευρώ για τη στέγαση σε κάθε σπουδαστή!

Επίσης τόνισε πως πρέπει να καλυφθούν τα κενά σε εκπαιδευτικό και διοικητικό προσωπικό με μόνιμη και σταθερή σχέση εργασίας. Να δοθούν άμεσα τα συγγράμματα, δωρεάν για όλους τους σπουδαστές και να συντηρηθούν και να εξοπλιστούν επαρκώς τα εργαστήρια και οι αίθουσες διδασκαλίας, να εξασφαλιστεί δωρεάν σίτιση και στέγαση για όλους τους σπουδαστές.

Αναφέρθηκε στις τραγικές περικοπές στη χρηματοδότησή του, στην έλλειψη του προσωπικού, στην κακή συντήρηση των εγκαταστάσεων και του υλικοτεχνικού εξοπλισμού στα Τμήματα της Λαμίας, της Χαλκίδας, του Καρπενησίου και της Άμφισσας, με αποτέλεσμα να αδυνατούν τα Τμήματα αυτά να οργανώσουν τα προβλεπόμενα εργαστήρια. Στη μη παροχή ή καθυστέρηση συγγραμμάτων και στη σίτιση και στέγαση των σπουδαστών.

Σημείωσε ότι «όλα αυτά τα προβλήματα είναι αποτέλεσμα της πολιτικής που ακολουθεί και η σημερινή συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, μετά τις κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ - ΝΔ. Είναι η πολιτική της εμπορευματοποίησης της Ανώτατης Εκπαίδευσης, της δραστικής περικοπής δαπανών με στόχο την ενίσχυση της λειτουργίας των Ιδρυμάτων με ιδιωτικο-οικονομικούς όρους, η οποία ακολουθεί πιστά τη στρατηγική της Ευρωπαϊκής Ένωσης στον τομέα αυτό».

Η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας Σία Αναγνωστοπούλου απάντησε ότι θα γίνει πρόσληψη έκτακτου προσωπικού και πρόσθεσε πως δεν έχει αναφερθεί στο υπουργείο πρόβλημα με τα συγγράμματα. Για το χαράτσι των 100 ευρώ σαν εγγύηση στέγασης επικαλέστηκε το αυτοδιοίκητο των ΤΕΙ και ανέφερε πως δεν ήταν απόφαση του υπουργείου Παιδείας, ενώ για την εισαγγελική παρέμβαση απάντησε ότι το έμαθε από την Ερώτηση του ΚΚΕ και εξέφρασε τη διαφωνία της. Δείτε το σχετικό βίντεο στο link:
Διαβάστε Περισσότερα »

Με επιτυχία το αφιέρωμα στον Μ. Θεοδωράκη στη Θήβα


Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο Συνεδριακό Κέντρο Θήβας την Κυριακή 15 Νοεμβρίου, εκδήλωση- αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη, που συνδιοργάνωσαν ο Δημοτικός Οργανισμός Θήβας, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γυναικών “Διρκαίος Κύκνος” και η Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης Βοιωτίας.

Την ξεχωριστή αυτή εκδήλωση, μέσα από την οποία παρουσιάστηκε η ζωή και το έργο του καταξιωμένου και διεθνούς φήμης μουσικοσυνθέτη, πλαισίωσαν επί σκηνής ηθοποιοί του Θεατρικού Οινοφύτων και συγκεκριμένα ο κ. Δημήτρης Θεοδώρου, στον ρόλο του Μ. Θεοδωράκη και η κα Λιάπη Σταματία, στο ρόλο της μητέρας του. Τραγουδιστικά, πλαισίωσαν την εκδήλωση, οι χορωδίες του “Διρκαίου Κύκνου” και του Συλλόγου Γυναικών Οινοφύτων και μουσικά ο κ. Δέδες Κωνσταντίνος στα πλήκτρα και ο κ. Παπάζογλου Βαγγέλης στο μπουζούκι, με  Μαέστρο- Χοράρχη τον κ. Φουντουζή Σταμάτη. Την εκδήλωση παρουσίασε η Προϊσταμένη του Τμήματος Πολιτιστικών, Αθλητικών Δραστηριοτήτων και Περιβάλλοντος του Δ.Ο.Θ. κα. Ζαμπάκου Ντίνα.

Ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Νικολάου Σπύρος, που παραβρέθηκε στο αφιέρωμα μαζί με τους Αντιδήμαρχο κ. Χατζησταμάτη Ανδρέα,  Πρόεδρο του Δ.Ο.Θ. κ. Παπαδημητρίου Ιωάννη,  Δημοτικούς Συμβούλους κ.κ. Χαρέμη Κωνσταντίνο,  Κοντού Ιουλία και Γεωργακόπουλο Γεώργιο,  στον χαιρετισμό που απήθυνε αναφέρθηκε στο σημαντικό έργο του Μ. Θεοδωράκη και στον ίδιο ως προσωπικότητα και συνεχάρη τους διοργανωτές και συμμετέχοντες για την πρωτοβουλία της εκδήλωσης, με αφορμή τα 90 χρόνια από την γέννησή του.
(Δείτε στο ακόλουθο link  http://dothivas.blogspot.gr/2015/11/blog-post_55.html φωτογραφικό υλικό από την εκδήλωση).

Διαβάστε Περισσότερα »

Συγκέντρωση του ΠΑ.ΣΟ.Κ στη Λιβαδειά

Η Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑ.ΣΟ.Κ Βοιωτίας και η Νεολαία ΠΑ.ΣΟ.Κ, σας προσκαλούνε σε περιφερειακή συγκέντρωση με το γραμματέα Οργανωτικού του ΠΑΣΟΚ κ. Κώστα Ασκούνη, την Πέμπτη 19 Νοέμβρη στις 17.30 μ.μ. στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Λεβαδέων.
Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Βοιωτίας

Διαβάστε Περισσότερα »

Δύο οι νεκροί από τα 6,1 Ρίχτερ στη Λευκάδα-Τεράστιες καταστροφές -Βίντεο



 Δύο νεκροί, απεγκλωβίστηκε άτομο που εκφράζονταν φόβοι ότι είναι νεκρό από τα 6,1 Ρίχτερ που ταρακούνησαν την Λευκάδα. Καταστροφές σε χωριά & οδικό δίκτυο
Διαψεύδεται η είδηση για τρίτο νεκρό

Διαψεύδει την είδηση για τρίτο νεκρό από τον σεισμό στη Λευκάδα ο υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων Βαγγέλης Ανδρεάτος, σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.
Δύο γυναίκες νεκρές, μια 70χρονη, στην Πόντη Βασιλικής και μια 82 ετών στο χωριό Αθάνι είναι μέχρι στιγμής τα θύματα του ισχυρού σεισμού μεγέθους 6,1 Ρίχτερ που ταρακούνησε λίγο μετά τις 9 το πρωί την Λευκάδα ενώ όπως μετέδωσε το lefkasnews υπάρχει και τρίτο θύμα.

Η 70χρονη έχασε τη ζωή της όταν ένας μεγάλος βράχος, αποκολλήθηκε από το βουνό και με δύναμη προσέκρουσε στο τοίχο του σπιτιού της, τον διαπέρασε και την τραυμάτισε θανάσιμα στο κεφάλι. Η δεύτερη καταπλακλώθηκε από τον στάβλο στον οποίο βρισκόταν την ώρα του σεισμού.

Στη Λευκάδα αναμένεται σε λίγη ώρα ο υποστράτηγος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Νικόλαος Νικολακόπουλος, ενώ την ίδια ώρα αναμένονται και άνδρες της ΕΜΑΚ από την Πάτρα και τα Ιωάννινα. Στο νησί έχει σημάνει συναγερμός, ενώ ο ισχυρός μετασεισμός, άνω των 5 Ρίχτερ, που σημειώθηκε έχει κινητοποιήσει όλες τις αρχές.

Το νοσοκομείο Λευκάδας εξυπηρετεί αυτή την ώρα μόνο έκτακτα περιστατικά, ενώ γιατροί του νοσοκομείου έχουν ξεκινήσει για το Κέντρο Υγείας Βασιλικής προκειμένου να το ενισχύσουν.

Στο Νοσοκομείο Λευκάδας έχουν διακομισθεί μέχρι στιγμής 4 ελαφρά τραυματίες μια γυναίκα 88 ετών από το Πινακοχώρι, ένα αγόρι 10 ετών από την περιοχή της Λυγιάς, ένας άνδρας 45 ετών απο τη Λευκάδα και ένα αγόρι 12 ετών από τη Βασιλική.

Αυτήν την ώρα συνεδριάζει η Πολιτική Προστασία στο Διοικητήριο Λευκάδας.

Στο χωριό Αθάνι σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων στο MEGA έχουν καταρρεύσει εκκλησίες και σπίτια. Συνεργεία μεταβαίνουν στο Νυδρί που βρίσκεται κοντά στο επίκεντρο. Στο λιμάνι της Βασιλικής ο δρόμος έχει πάθει καθίζηση.


Σοβαρές είναι οι ζημιές στο επαρχιακό οδικό δίκτυο. Στη δημοτική ενότητα Απολλωνίων έχουν «κοπεί» οι παραλιακοί δρόμο όπως είπε, στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο αντιδήμαρχος Χρήστος Κατηφόρης.

Ο σεισμός αναστάτωσε τους κατοίκους, οι οποίοι έχουν βγει από τα σπίτια τους. Σε Λευκάδα και Κεφαλλονιά τα σχολεία έκλεισαν ενώ εκκενώθηκε το νοσοκομείο της Λευκάδας.  Στο χωριό Καρυά, που βρίσκεται πολύ κοντά στο επίκεντρο του σεισμού διακόπηκε η ηλεκτροδότηση και το τηλέφωνο.

Ψυχραιμία συνιστά σε όλους τους κατοίκους του Ιονίου ο περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θόδωρος Γαλιατσάτος. «Πρέπει να είμαστε ψύχραιμοι σε όλο το Ιόνιο γιατί τα κτίρια και οι υποδομές αντέχουν» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ. Αυτή την ώρα, όπως επιβεβαίωσε ο ίδιος, μηχανικοί της Περιφέρειας είναι στη Λευκάδα και έχουν ξεκινήσει τους ελέγχους, αρχικά. Σύμφωνα με τον κ. Γαλιατσάτο, μέχρι αυτή την ώρα έχουν διαπιστωθεί υλικές ζημιές σε παλιές οικοδομές και κτίρια, ενώ κατολισθήσεις έχουν σημειωθεί στο οδικό δίκτυο, κυρίως νότια της Λευκάδας. «Η καταγραφή των ζημιών συνεχίζεται» πρόσθεσε.

Ο σεισμός σημειώθηκε λίγο μετά τις 9 το πρωί.  Σύμφωνα με την ηλεκτρονική καταγραφή του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου το μέγεθος του σεισμού ήταν 6 βαθμοί Ρίχτερ και 5,6 σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΟΑΣΚ Ευθύμιο Λέκκα. Η δόνηση ήταν 6,7 Ρίχτερ σύμφωνα με το αμερικανικό γεωδυναμικό ινστιτούτο. Ο εστιακός χώρος εντοπίζεται 25 χιλιόμετρα της Λευκάδας στον υποθαλάσσιο χώρο, ενώ έγινε ιδιαίτερα αισθητός σε μεγάλη έκταση της δυτικής Ελλάδας, μέχρι τα Γιάννενα και τα Τρίκαλα. Ακολούθησε ισχυρός μετασεισμός 5,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ με επίκεντρο μόλις 23 χιλιόμετρα από την πόλη της Λευκάδας και εστιακό βάθος 2 χιλιόμετρα.

Ο καθηγητής Γεωλογίας Ευθύμιος Λέκκας εκτίμησε ότι η σεισμική δόνηση εντάσσεται στο πλαίσιο των «αναμενόμενων» σεισμών που δίνει η περιοχή και πως δεν θεωρείται τόσο ισχυρός, ώστε να προκαλέσει σοβαρές ζημιές.  Ο ίδιος επιβεβαίωσε ότι αγνοείται μια ηλικιωμένη γυναίκα στη νότια Λευκάδα. Δεν υπάρχουν ωστόσο, όπως είπε, εκτεταμένες ζημιές, σύμφωνα και με την ΕΡΑ Κέρκυρας.

Σύμφωνα με τον επίκουρο καθηγητής Γεωλογίας του πανεπιστημίου Πατρών Ευθύμιος Σώκο «Είναι πολύ νωρίς ακόμη για να πούμε ότι ο ισχυρός σεισμός ήταν ο κύριος σεισμός.«Θα χρειαστούν να περάσουν αρκετές ώρες, ακόμα και ημέρες, για να είμαστε σίγουροι πως η σημερινή δόνηση ήταν η κύρια δόνηση» πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον Ευθύμιο Σώκο, ο σεισμός προέρχεται από το ρήγμα που ξεκινάει από την βορειοδυτική περιοχή της Λευκάδας και καταλήγει νοτιοδυτικά της Κεφαλλονιάς και δίνει ισχυρούς σεισμούς, όπως αυτόν που σημειώθηκε το 2003.


Μετά το σεισμό του 2003 και του 2014 έσπασε ένα ενδιάμεσο κομμάτι του ρήγματος των Ιονίων και προκάλεσε και το σημερινό σεισμό, εξήγησε ο καθηγητής. 





Διαβάστε Περισσότερα »

Πολυτεχνείο 1973: Μνήμες που συγκλονίζουν. Βίντεο - αφιέρωμα

Ήταν ξημερώματα Σαββάτου της 17ης Νοέμβρη 1973 όταν η καγκελόπορτα του Πολυτεχνείου υποχώρησε κάτω από τις ερπύστριες του τανκ για να πατάξει την αντίσταση εκατοντάδων φοιτητών και εργατών που διαδήλωναν κατά της δικτατορίας. Σήμερα, 40 χρόνια μετά, η εξέγερση του Πολυτεχνείου κρατά μνήμες ζωντανές και μηνύματα επίκαιρα. Οι εορτασμοί κορυφώνονται σήμερα με την καθιερωμένη πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία.

Η εξέγερση του Πολυτεχνείου το Νοέμβριο του 1973 ήταν η κορυφαία στιγμή του αντιδικτατορικού κινήματος που οδήγησε ουσιαστικά στην πτώση της χούντας των Συνταγματαρχών, η οποία από τις 21 Απριλίου 1967 είχε επιβάλλει καθεστώς στυγνής δικτατορίας στη χώρα.

Το Σάββατο 17 Νοεμβρίου 1973 ο ραδιοφωνικός σταθμός του Πολυτεχνείου έκανε εκκλήσεις στους στρατιώτες να αψηφήσουν τις εντολές των ανωτέρων τους και στη συνέχεια ο εκφωνητής απήγγειλε τον Ελληνικό Εθνικό Ύμνο. Η μετάδοση διακόπηκε με την είσοδο του άρματος στον χώρο της σχολής..

Στις 3 π.μ της 17ης Νοεμβρίου αποφασίζεται η επέμβαση του στρατού και ένα από τα τρία άρματα μάχης που είχαν παραταχθεί έξω από τη σχολή, γκρεμίζει την κεντρική πύλη. Το άρμα μάχης AMX 30 έριξε την σιδερένια πύλη τη στιγμή που επάνω βρίσκονταν ακόμα φοιτητές. Οι φοιτητές βλέποντας το άρμα μάχης να εισβάλλει, ακολουθούμενο από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, ρίχνουν την πόρτα του Πολυτεχνείου στην οδό Στουρνάρη και αρχίζουν να εξέρχονται μαζικά. Ηταν η αρχή του τέλους της χούντας του ‘67

Για την εξέγερση του Πολυτεχνείου ενάντια στη χούντα το Νοέμβρη του `73 έχουν γραφτεί και ειπωθεί χιλιάδες λέξεις και ιστορίες. Είναι λογικό να υπάρχουν πολλές «αφηγήσεις» για ένα τέτοιο ιστορικό γεγονός.

39 χρόνια μετά τη βραδιά της εισβολής με τη βοήθεια της τεχνολογίας κάνουν μια αναδρομή στα γεγονότα των ημερών και τι έγινε τη βραδιά που το τεθωρακισμένο όχημα έριξε την κεντρική πύλη του Πολυτεχνείου.

Διαβάστε Περισσότερα »

Μεγάλος σεισμός 6,1 Ρίχτερ στη Λευκάδα


Στην μισή Ελλάδα έγινε αισθητή η δόνηση - Οι πρώτες εκτιμήσεις των σεισμολόγων
Ισχυρή σεισμική δόνηση εντάσεως 6,1 Ρίχτερ, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών έγινε αισθητή στις 09:10 το πρωί της Τρίτης στην Δυτική Ελλάδα.



Ο σεισμός είχε επίκεντρο στο νοτιοδυτικό ακρωτήριο της Λευκάδας, 23 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της πόλης της Λευκάδας.

Ο καθηγητής Γεωλογίας Ευθύμιος Λέκκας εκτίμησε ότι η σεισμική δόνηση εντάσσεται στο πλαίσιο των «αναμενόμενων» σεισμών που δίνει η περιοχή και πως δεν θεωρείται τόσο ισχυρός, ώστε να προκαλέσει σοβαρές ζημιές.

Αντίθετα ο καθηγητής σεισμολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Κώστας Παπαζάχος δηλώνει πως ίσως τελικά το μέγεθος του σεισμού ξεπεράσει τα 6 Ρίχτερ.

Διαβάστε Περισσότερα »

«Όχι» στις τραγανές πατάτες και στο πολύ φρυγανισμένο ψωμί

Οι τραγανές ψητές πατάτες και το πολύ φρυγανισμένο ψωμί περιέχουν υψηλά επίπεδα μίας επικίνδυνης χημικής ουσίας, προειδοποιεί η βρετανική Αρχή τροφίμων.

Σε αναλύσεις που πραγματοποίησε σε 50 νοικοκυριά ανακάλυψε ότι κανένας καταναλωτής δεν ήξερε πως παραψήνοντας τις πατάτες στον φούρνο ή στο τηγάνι και το ψωμί στην τοστιέρα ή την φρυγανιέρα, υπήρχε κίνδυνος για την υγεία του.

Ωστόσο, η έκθεση αυτών των τροφίμων σε πολύ υψηλές θερμοκρασίες προκαλεί τη δημιουργία ακρυλαμιδίου - και όσο πιο τραγανά γίνονται η πατάτα και το ψωμί, τόσο το χειρότερο.

Το ακρυλαμίδιο είναι μία χημική ουσία που εκ φύσεως παράγεται στα αμυλούχα τρόφιμα κατά το τηγάνισμα, το ψήσιμο και την βιομηχανική επεξεργασία σε θερμοκρασίες άνω των 120 βαθμών Κελσίου. Αντιθέτως, δεν παράγεται κατά το βράσιμο ούτε όταν απουσιάζει η θερμική επεξεργασία.

Μελέτες σε ζώα έχουν δείξει ότι το ίδιο και οι μεταβολίτες του βλάπτουν το DNA και προκαλούν καρκίνο. Παρότι τα αντίστοιχα στοιχεία στους ανθρώπους είναι περιορισμένα και έτσι δεν μπορούν να εξαχθούν οριστικά συμπεράσματα, η Ευρωπαϊκή Αρχή Προδιαγραφών των Τροφίμων (EFSA) προειδοποίησε πριν από λίγους μήνες ότι συντρέχουν λόγοι ανησυχίας για την ασφάλειά του.

Στη νέα μελέτη, επιστήμονες από την βρετανική Αρχή Προδιαγραφών Τροφίμων (FSA) μέτρησαν τις ποσότητες του ακρυλαμιδίου σε τρόφιμα που παρασκευάζονται στο σπίτι.

Όπως γράφουν στην σχετική έκθεσή τους, ανακάλυψαν ότι υπάρχει μεγάλη διακύμανση σε αυτές, αναλόγως με την διάρκεια του μαγειρέματος των τροφίμων.

Έτσι, κυμαίνονταν από 9 μικρογραμμάρια ανά κιλό (μg/kg) στο πιο ανοικτόχρωμο ψημένο ψωμί του τοστ έως 167 μg/kg στο καρβουνιασμένο.

Στις τηγανητές πατάτες τα επίπεδά του έφταναν τα 1.052 μg/kg και στις ψητές τα 490 μg/kg όταν αφήνονταν να γίνουν πολύ τραγανές, ενώ οι αντίστοιχες τιμές όταν ίσα-ίσα μαγειρεύονταν (και έτσι έπαιρναν πολύ λίγο χρώμα) ήταν 50 και 80 φορές πιο χαμηλές.

Ο επιστημονικός σύμβουλος της FSA δρ Γκάι Μ. Πόπι, καθηγητής Οικολογίας στο Κέντρο Βιολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου του Σάουθαμπτον, δήλωσε πως τα ευρήματα αυτά υποδηλώνουν ότι είναι απαραίτητο να μαγειρεύονται οι πατάτες έως ότου πάρουν ένα «ελαφρύ χρυσαφένιο χρώμα» και ότι το ψωμί πρέπει να θερμαίνεται «στο πιο ανοικτόχρωμο δυνατό χρώμα».

Και επισήμανε πως «δεν συνιστούμε στον κόσμο να πάψει να καταναλώνει αυτά τα τρόφιμα, αλλά όταν τα τηγανίζει ή τα ψήνει στο σπίτι, πρέπει να φροντίσει να διακόπτει το μαγείρεμα όσο το δυνατόν νωρίτερα, διότι το παραγόμενο ακρυλαμίδιο ενδέχεται να αυξάνει τον κίνδυνο καρκίνου».

Ο δρ Πόπι και οι συνεργάτες του συνέστησαν επίσης να μην «περνάμε» τις πατάτες από το τηγάνι πριν τις μαγειρέψουμε, για να γίνουν πιο τραγανές.

Πρέπει επίσης να αποφεύγουμε την φύλαξή τους σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, διότι αυτό μπορεί να αυξήσει την περιεκτικότητά τους σε άμυλο και έτσι να παραχθεί περισσότερο ακρυλαμίδιο όταν τις μαγειρέψουμε.
Πηγή : Web Only
Διαβάστε Περισσότερα »

Πλειστηριασμοί: Ποιοι γλυτώνουν το σπίτι τους



Ποια τα εισοδηματικά κριτήρια για την πλήρη προστασία του 25% των δανειοληπτών για την πρώτη κατοικία και πως ανοίγει το δίχτυ προστασίας ώστε να καλύπτει το 60% αυτών

Σε συμφωνία με δύσκολα σημεία κατέληξε η κυβέρνηση τα μεσάνυχτα της Δευτέρας, θέτοντας τις προϋποθέσεις για την εκταμίευση των 12 δις από την πρώτη δόση του τρίτου μνημονίου. Ο τρόμος των πλειστηριασμών εξακολουθεί να πλανάται πάνω από τους δανειολήπτες, με τη συμφωνία να  καλύπτονται 25% των ιδιοκτητών ακινήτων, με εισοδηματικά κριτήρια. Η κυβέρνηση ενέταξε μια ακόμη κατηγορία ώστε να αγγίξει το δίχτυ προστασίας το 60% των δανειοληπτών, ακόμη και αν αυτοί έχουν υψηλότερα εισοδήματα.
Το δίχτυ των πολύ αδύναμων

Σε ό,τι αφορά το δεύτερο μεγάλο αγκάθι της διαπραγμάτευσης, εκείνο της προστασίας της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς, κυβέρνηση και δανειστές κατέληξαν σε συμφωνία για τα κριτήρια εκείνα που προστατεύουν το 25% των δανειοληπτών που διαθέτουν κόκκινο στεγαστικό δάνειο. Πρόκειται για δανειολήπτες ακινήτων αντικειμενικής αξίας έως 170.000 ευρώ και με ετήσια εισοδήματα από 8.180 ευρώ έως 20.639 ευρώ.
Η δεύτερη κατηγορία δανειοληπτών

Η μάχη της κυβέρνησης για την προστασία έως και του 60% των δανειοληπτών οδηγεί στη δημιουργία μιας δεύτερης κατηγορίας, στην οποία θα δύνανται να εισαχθούν δανειολήπτες με υψηλότερα εισοδήματα, αφού, προηγουμένως, έχουν αποτιμηθεί τα περιουσιακά τους στοιχεία.

Για αυτή την κατηγορία, τα κριτήρια ένταξης θα καθοριστούν ανάλογα με το εισόδημα και την περιουσία των δανειοληπτών, η οποία θα υπολογίζεται με βάση την τρέχουσα εμπορική αξία του ακινήτου.

Κατά τις πληροφορίες, στην κατηγορία αυτή το όριο της αντικειμενικής αξίας αυξάνεται στις 230.000 ευρώ, ενώ θα επιχειρείται εξωδικαστικός συμβιβασμός, με βάση τον αναθεωρημένο Κώδικα Δεοντολογίας των τραπεζών.

Η ρύθμιση θα έχει διάρκεια 3 έτη και εν συνέχεια θα απαιτείται αναθεώρηση.

Αυτό που επισημαίνουν οι ίδιες κυβερνητικές πηγές είναι πως το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα απαιτηθούν πρόσθετες τεχνικής φύσεως λύσεις - κατόπιν νέων διαβουλεύσεων με τους θεσμούς - ώστε να θωρακιστεί ο διαχωρισμός των δανειοληπτών στις δύο κατηγορίες, εκείνης που αφορά στην προστασία του 25% και εκείνης που η κάλυψη έναντι των πλειστηριασμών δύναται να φτάσει έως και το 60%.
Διαβάστε Περισσότερα »

Σκουπιδαριό το Mυκηναϊκό Aνάκτορο των Θηβών




Πιο σκουπιδαριό δεν μπορώ να το φανταστώ... Πιο χάλια δεν γίνεται... Ανάκτορο σου λέει μετά...

Στην Θήβα, πού αλλού;

Δείτε το με τα μάτια σας...

Σκουπιδαριό το μυκηναϊκό ανάκτορο των Θηβών
tro-ma-ktiko.blogspot.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Tέλη κυκλοφορίας: Αυξήσεις στα ΙΧ έως 10 ετών, μειώσεις τα παλαιότερα

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες,  προβλέπονται μειώσεις για τα μεγάλης ηλικίας αυτοκίνητα και αυξήσεις για τα νεότερα (2006-2010)
Απόψε ή αύριο το αργότερο καταθέτει η κυβέρηση στη Βουλή την διάταξη με τα νέα τέλη κυκλοφορίας των ΙΧ οχημάτων. Ενδεχομένως να ενσωματωθεί στο πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα που κατατίθεται και αυτό σήμερα.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες,  προβλέπονται μειώσεις για τα μεγάλης ηλικίας αυτοκίνητα και αυξήσεις για τα νεότερα (2006-2010). Ειδικότερα:

- Αυξήσεις από 15 έως 60 ευρώ ή 4,55% έως 6,67% στα τέλη κυκλοφορίας για αυτοκίνητα μεσαίου και μεγάλου κυβισμού παλαιότητας 5 έως 10 ετών. Πρόκειται για αυτοκίνητα 1.358 κυβικών εκατοστών και άνω που ταξινομήθηκαν και κυκλοφόρησαν για πρώτη φορά το 2006 μέχρι 30/10/2010.

- Μειώσεις από 30 έως 60 ευρώ ή 4,55% στα τέλη κυκλοφορίας για τα Ι.Χ. αυτοκίνητα 1.929 κυβικών εκατοστών και άνω που ταξινομήθηκαν και κυκλοφόρησαν για πρώτη φορά στην Ελλάδα από το 2001 έως το 2005.

- Μειώσεις από 15 έως 90 ευρώ ή 5,66%-6,82% στα τέλη κυκλοφορίας για τα αυτοκίνητα 1.359 κυβικών εκατοστών και άνω που ταξινομήθηκαν και κυκλοφόρησαν για πρώτη φορά στην Ελλάδα πριν από το 2001.

- Κατάργηση της απαλλαγής από τα τέλη κυκλοφορίας για περίπου 97.000 αυτοκίνητα νέας τεχνολογίας που ταξινομήθηκαν μετά την 30ή Οκτωβρίου 2010 και εκπέμπουν ρύπους από 90 έως και 100 μικρογραμμάρια διοξειδίου του άνθρακα ανά χιλιόμετρο. Τα αυτοκίνητα αυτά θα επιβαρυνθούν με τέλη που θα κυμαίνονται από 81 έως και 90 ευρώ.

- Αύξηση από 10 έως και 50 ευρώ των τελών κυκλοφορίας για τα αυτοκίνητα που κυκλοφόρησαν από την 1η Νοεμβρίου 2010 και μετά στην Ελλάδα και εκπέμπουν ρύπους άνω των 100 μικρογραμμαρίων διοξειδίου το άνθρακα ανά χιλιόμετρο.
Διαβάστε Περισσότερα »

Καλός καιρός με θερμοκρασία έως τους 21 βαθμούς

Πολύ καλές καιρικές συνθήκες σε ολόκληρη τη χώρα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 17 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, με τις ελάχιστες στη Δυτική Μακεδονία να πλησιάζουν στο 0, από 5 έως 21 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα και στην Ήπειρο, από 8 έως 24 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από 12 έως 21 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου, αλλά στα Δωδεκάνησα οι μέγιστες θα φτάσουν στους 22 με 23 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο θα πνέουν, Βόρειο Αιγαίο βορειοανατολικοί σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι 4 με 5 μποφόρ και στο υπόλοιπο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι 5 μποφόρ και τοπικά ισχυροί 6 μποφόρ . Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 4 μποφόρ.

Λίγες νεφώσεις και περιορισμένη τοπικά ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες, περιμένουμε την Τρίτη στην Αττική. Η θερμοκρασία στο κέντρο θα φτάσει στους 21 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί ασθενείς έως μέτριοι, 3 με 5 μποφόρ.

Ηλιοφάνεια, με τοπικές ομίχλες τις πρωινές και βραδινές ώρες, περιμένουμε την Τρίτη στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 17 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από νότιες κυρίως ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3 με 4 μποφόρ.

Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ