Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2015

Τι παθαίνει το παιδί όταν οι γονείς τσακώνονται μπροστά του


ΠΩΣ ΝΙΩΘΕΙ ΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΟΤΑΝ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΤΣΑΚΩΝΟΝΤΑΙ;

Γράφει η ψυχολόγος Σοφία Αντύπα

Το ερώτημα εδώ είναι, αν γίνεται οι γονείς να μη τσακώνοντε ποτέ. Το δεύτερο ερώτημα είναι, πως αν ίσχυε αυτό, είναι και το φυσιολογικό;

Νομίζω, πως και μόνοι σας μπορείτε να απαντήσετε σε αυτό. Είναι ουτοπικό, να ζητήσουμε απο τους γονέις, να μην τσακώνοντε ή να μη διαφωνούνε ποτέ, μπροστά στα παιδιά τους. Οι τσακωμοί, και οι διαφωνίες άλλωστε, αποτελούνε μέρος μιας σχέσης.

Ο τρόπος που διεξάγοντε όμως είναι αυτός που κάνει τη διαφορά. Ακόμα και ως ενήλικες μπορούμε να πάρουμε θάρρος, ή και να αναθεωρήσουμε μια συμπεριφορά μας, όταν γινόμαστε θεατές, μιας διαφωνίας, που όμως έχει τελικά αίσιο τέλος, και που λειτουργεί θετικά στη σχέση των δυο εμπλεκόμενων ανθρώπων. Το ίδιο, περίπου συμβαίνει και με τα παιδιά. Αν οι γονείς τσακώνοντε, με τον “λάθος τρόπο”, αυτό θα έχει πολύ μεγάλες επιπτώσεις στην ψυχική τους υγεία. Με αποτέλεσμα, τα παιδιά αυτά, είτε να γίνονται πιο επιθετικά, είτε είναι πιο αγχωμένα, και θλιμμένα, είτε  είναι ιδιαίτερα ήσυχα. Το τελευταίο συνήθως δεντραβάει και την προσοχή των γονιών.

Ενώ αντιθέτως τα επιθετικά παιδιά , μέσο της αρνητικής τους συμπεριφοράς, τραβάνε με αυτόν τον τρόπο την προσοχή των γονιών τους, και διακόπτουνε έτσι τον καβγά τους. Αυτό όμως που επηρρεάζει περισσότερο τα παιδιά, είναι η ποιότητα των καβγάδων (αν δηλαδή γίνονται οι γονείς πολύ επιθετικοί), και το κυριότερο, αν οι γονείς τα ξαναβρίσκουνε μετά. Οι γονείς που φωνάζουνε, ουρλιάζουνε, γίνοντε βίαιοι μεταξύ τους, διαφωνούνε χωρίς λόγο, ακόμα και αυτοί που δεν μιλάνε μεταξύ τους για μέρες, είναι οι πιο βλαβεροί, για το παιδί, και την συναισθηματική του κατάσταση, αλλά και για την ανάπτυξη του. Αν όμως, οι γονείς μπορούνε και διαφωνούν με επιχειρήματα, και τσακώνονται χωρίς φωνές, διαπραγματεύονται και υποχωρούν τότε αυτό μπορεί και έχει θετική επιρροή στα παιδιά.

Μαθαίνουνε, πως μπορεί να υπάρχουνε δυο απόψεις σε ένα θέμα, και πως μπορούνε να το συζητάνε με τον άλλον, και να το διαπραγματεύονται, να χρησιμοποιούν το χιούμορ, να αναπτύσουν ενσυναίσθηση, και συνηδητοποιούν, πως οι τσακωμοί με τους αγαπημένους μας, δε σημαίνει ρήξη στη σχέση!

Πως γίνεται όμως να το πετύχει κανείς αυτό; Η απάντηση είναι πως εξαρτάται καθαρά απο τη σχέση του ζευγαριού και μόνο. Αν η ποιότητα της σχέση μας με το σύντροφό μας είναι καλή, ειμαστέ χαρούμενοι και νιώθουμε άνετα μαζί, ώστε να διευκολύνετε η μεταξύ μας επικοινωνία, τότε θα έχουμε την ικανότητα να είμαστε πιο δοτικοί συναισθηματικά στα παιδιά μας, και πιο διαλλακτικοί στους τσακωμούς και τις διαφωνίες με το σύντροφο μας.

Βασικά όταν ένα παιδί είναι αυτό που λέμε “άτακτο”, ή επιθετικό στο σχολείο, και δημιουργεί προβλήματα, και καλούνε τους γονείς, ώστε να δούν πως μπορούνε να βοηθήσουνε το παιδί τους, χρειάζεται να εστιάσουν στη μεταξύ τους σχέση σαν αντρόγυνο και στο γάμο τους.

Κάποιοι θα πούνε “μα δεν τσακωνόμαστε μπροστά στο παιδί, πάμε μέσα”. Αν φύγετε απο το δωμάτιο και γυρίσετε μουτρωμένοι, το μόνο που θα έχετε καταφέρει, είναι το παιδί σας να νιώσει πως αυτό φταίει. Πως η συμπεριφορά του προξένησε τον καβγά και τα νεύρα. Τα παιδιά καταλαβαίνουν και αφουγράζονται τη διαθεσή σας. Αν είστε θυμωμένοι και έχετε νεύρα, καλό είναι να τα καθυσυχάσετε, και να τους πείτε πως οι τσακωμοί είναι φυσιολογικοί σε μια σχέση, πως όταν γίνοντε δεν σημαίνει πως δεν αγαπιέστε ως γονείς, και πως δεν έιναι δικό τους το λάθος. Μην ξεχνάτε, το πιο σημαντικό...να τα ξαναβρείτε με το σύντροφό σας!

Η επανόρθωση είναι το πιο σημαντικό


Διαβάστε Περισσότερα »

Αίσιο τέλος με τον κυνηγό που είχε χαθεί στον Παρνασσό

Κατάφερε και κατέβηκε μόνος του μέχρι το Μοναστήρι της Αγίας Μαρίνας ο 41χρονος κυνηγός...

Λήξη συναγερμού για την επιχείρηση διάσωσης του χαμένου κυνηγού στην κορυφή του Παρνασσού.

Πυροσβέστες από την Αμφίκλεια, τη Λιβαδειά, το Πολύδροσο και η 7η ΕΜΑΚ από τη Λαμία, μαζί με τους φίλους του και άλλους κυνηγούς της περιοχής τον έψαχναν για αρκετές ώρες.

Τα πράγματα έγιναν πολύ πιο δύσκολα όταν έπεσε το σκοτάδι, ενώ οι καιρικές συνθήκες ήταν οι χειρότερες, με πολύ ομίχλη, ισχυρή βροχόπτωση και κεραυνούς.

Τελικά ο 41χρονος που είχε ανέβει στην ψηλότερη κορυφή του Παρνασσού, στην περιοχή "Λιάκουρα", για κυνήγι με δυο ακόμη φίλους του, χάθηκε λόγω της πυκνής ομίχλης.

Οι δυο φίλοι του κυνηγοί τον έψαχναν μόνοι τους από τις 2:00΄ το μεσημέρι και γύρω στις 5:00΄ το απόγευμα ζήτησαν βοήθεια και έτσι στήθηκε επιχείρηση για τον εντοπισμό του 41χρονου.

Τελικά ενώ οι έρευνες ήταν σε εξέλιξη ο χαμένος κυνηγός κατάφερε να βρει το δρόμο και παρά τις δύσκολες καιρικές συνθήκες έφτασε στο μοναστήρι της Αγίας Μαρίνας και στη συνέχεια ενημέρωσε τους φίλους του, βάζοντας έτσι τέλος στην αγωνία των δικών του.
lamiareport.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

12η ημέρα απεργίας στις επιχειρήσεις συμφερόντων Ζούρα


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
Συνεχίζονται για 12η ημέρα οι 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις που ξεκίνησαν το Σάββατο 14 Νοέμβρη με απόφαση της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης που έγινε τα ξημερώματα στην Τανάγρα. Διεκδικούμε:
1.    Να καταβληθούν τα δεδουλευμένα για Ιούνιο, Ιούλιο, Αύγουστο, Σεπτέμβριο, Οκτώβριο και επίδομα αδείας 2015.
2.    Να ανακληθούν οι απολύσεις.
3.    Λήψη μέτρων υγιεινής και ασφάλειας της εργασίας για να μη δουλεύουμε με το ΧΑΡΟ πάνω από τα κεφάλια μας.
4.    Χορήγηση μέσων ατομικής προστασίας.
5.    Να υπογραφεί η επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.
6.    Επαναφορά των δρομολογίων των λεωφορείων στο τμήμα του σφαγείου και ικανοποίηση των ιδιαίτερων αιτημάτων για κάθε τμήμα.
Αυτό το χρονικό διάστημα έχουμε αντιμετωπίσει τις προσπάθειες τις εργοδοσίας να σπάσει την απεργία με κάθε τρόπο. Έχουν γίνει 3 φορές συλλήψεις, έχουμε δεχτεί μηνύσεις, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με σωματώδεις «αγνώστους» εκ των οποίων μάλιστα ο ένας οπλοφορούσε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με τις δυνάμεις καταστολείς, τα ΜΑΤ, την ΟΠΚΕ. Σε άλλες περιπτώσεις, ενώ η πλειοψηφία των εργαζομένων δεν έχει πάρει δεκάρα, η εργοδοσία πλήρωσε σε συγκεκριμένους συναδέλφους έναν, δύο, τρείς μισθούς ώστε να μπουν για δουλειά. Σε άλλες πάλι περιπτώσεις έχει τρομοκρατήσει συναδέλφους και τους έχει βάλει για δουλειά με τον φόβο της απόλυσης.
Για την αξιοποίηση του κατασταλτικού μηχανισμού υπό τις εντολές της εργοδοσίας, την αποκλειστική ευθύνη την έχει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ που την ίδια στιγμή επιτρέπει την απληρωσιά και την καταπάτηση των δικαιωμάτων μας.
Χαιρετίζουμε τη στάση των συναδέλφων που αν και πήραν χρήματα από αυτά που τους όφειλαν, συνεχίζουν να απεργούν. Χαιρετίζουμε τη στάση των συναδέλφων που παρά τα εκβιαστικά διλήμματα συνεχίζουν να απεργούν.
Καλούμε τις λιγοστές περιπτώσεις συναδέλφων που επειδή πήραν χρήματα από αυτά που τους όφειλαν μπήκαν για δουλειά, να σκεφτούν καλά τα παρακάτω και να πάρουν την απόφαση και να συμμετέχουν και αυτοί στην απεργία:
1.    Ακόμα και τα χρήματα που έδωσε η εργοδοσία δεν τα έδωσε επειδή το ήθελε, αλλά κάτω από την πίεση των κινητοποιήσεων. ΟΜΩΣ ΟΙ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ. Αύριο θα είναι και αυτοί απλήρωτοι.
2.    Οι οικογένειες και τα παιδιά όλων μας έχουν τις ίδιες ανάγκες.
3.    Οι εργάτες και οι εργάτριες περπατάνε με το κεφάλι ψηλά γιατί ξέρουν τι θα πει μόχθος, γιατί δίνουν το χέρι στον συνάδελφό τους που το έχει ανάγκη. Έτσι μαθαίνουμε και τα παιδιά μας, γιατί είναι ντροπή να μην κοιτάς τον ήλιο.
ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ – ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ – ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ
Διαβάστε Περισσότερα »

Εύβοια: Προσπάθησαν να ωθήσουν 50χρονη στην πορνεία



Στο πλαίσιο αντιμετώπισης εγκλημάτων κατά της γενετήσιας αξιοπρέπειας και οικονομικής εκμετάλλευσης της γενετήσιας ζωής, συνελήφθησαν το πρωί της Τρίτης στην Ιστιαία Ευβοίας δύο υπήκοοι Βουλγαρίας, ηλικίας 41 και 50 ετών, οι οποίοι κατηγορούνται για απόπειρα μαστροπείας.

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια αστυνομικής έρευνας, προέκυψε ότι το απόγευμα της Δευτέρας, ο 50χρονος έπεισε και μετέφερε, από την περιοχή του Αλμυρού Βόλου στην Ιστιαία, μία συνομήλικη ομοεθνή του, με το πρόσχημα ότι θα της γνώριζε τον 41χρονο με σκοπό τον γάμο.

Ακολούθως οι δύο κατηγορούμενοι, σύμφωνα με την καταγγελία της 50χρονης, την έφεραν σε επαφή με τέσσερις άνδρες αγνώστων στοιχείων ταυτότητας,έναντι χρηματικού αντιτίμου, χωρίς τελικά ο σκοπός τους αυτός να πραγματοποιηθεί.

Την έρευνα και το προανακριτικό έργο διενήργησε το Αστυνομικό Τμήμα Ιστιαίας, ενώ οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας και παραπέμφθηκαν για να απολογηθούν ενώπιον του Ανακριτή Χαλκίδας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Η ΤΙΜΙΑ ΚΑΡΑ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΗΣ ΣΤΟΝ Ι.Ν. ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΤΟΥ ΝΕΟΥ


Διαβάστε Περισσότερα »

Συμμορία είχε ρημάξει Αμφίκλεια και Επτάλοφο


Συνελήφθησαν δύο (2) αλλοδαποί στην ευρύτερη περιοχή της Λαμίας, κατηγορούμενοι για σύσταση συμμορίας, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών & παράβαση νομοθεσίας περί όπλων 

Στο πλαίσιο της έρευνας, εξιχνιάσθηκαν, μέχρι τώρα, τέσσερις (4) κλοπές από οικίες, οι οποίες διαπράχθηκαν τον τελευταίο μήνα, στις περιοχές της Αμφίκλειας Φθιώτιδας & του Επταλόφου Φωκίδας

Κατασχέθηκαν πλήθος ηλεκτρικών & μηχανοκινήτων εργαλείων, ηλεκτρονικών συσκευών και άλλων αντικειμένων, διαρρηκτικά εργαλεία, (2) αυτοσχέδια ξύλινα ρόπαλα και ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο



Συνελήφθησαν, χθες (24-11-2015) το πρωί στην ευρύτερη περιοχή της Λαμίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λαμίας, δύο (2) υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 41 & 35 ετών, οι οποίοι κατηγορούνται για σύσταση συμμορίας, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και παράβαση του νόμου περί όπλων. Επιπλέον ο 41χρονος κατηγορείται και για παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών.

Ειδικότερα, μετά από έλεγχο που διενεργήθηκε χθες το πρωί από τους αστυνομικούς σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που επέβαιναν οι κατηγορούμενοι, επί της παλαιάς εθνικής οδού Λαμίας – Μπράλου, αλλά και σε νομότυπες έρευνες που ακολούθως πραγματοποιήθηκαν στις οικίες τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

•    πλήθος ηλεκτρικών & μηχανοκίνητων εργαλείων,
•    διάφορες ηλεκτρονικές συσκευές (τηλεοράσεις, φορητός Η/Υ, συσκευές αναπαραγωγής ψηφιακών δίσκων, εκτυπωτής φωτογραφιών κ.α.),
•    διαρρηκτικά εργαλεία (κόφτης, κατσαβίδια, τανάλια κ.α.),
•    (2) αυτοσχέδια ξύλινα ρόπαλα, ένα παιδικό ποδήλατο & διάφορα άλλα αντικείμενα.


Στο πλαίσιο της ενδελεχούς αστυνομικής έρευνας, προέκυψε ότι οι δράστες, το χρονικό διάστημα τουλάχιστον από 30-10 έως και 23-11-2015, ενέχονται στη διάπραξη τεσσάρων (4) κλοπών, από τρεις εξοχικές κατοικίες στην περιοχή της Αμφίκλειας Φθιώτιδας, καθώς και από μία οικία στον Επτάλοφο Φωκίδας.

Από τους αστυνομικούς κατασχέθηκε επίσης το ανωτέρω Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας του 35χρονου, ως μέσο διάπραξης κλοπών, ενώ μέρος των κατασχεθέντων αντικειμένων έχουν ήδη αναγνωρισθεί και θα αποδοθούν στους νόμιμους κατόχους τους.

Οι έρευνες συνεχίζονται προκειμένου να διαπιστωθεί η εμπλοκή τους και σε άλλες παρόμοιες υποθέσεις.

Το προανακριτικό έργο διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Λαμίας, ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λαμίας
Διαβάστε Περισσότερα »

Ψάχνουν κυνηγό που χάθηκε στον ανταριασμένο Παρνασσό

Σε εξέλιξη επιχείριση αυτή την ώρα για τον εντοπισμό 41χρονου κυνηγού που έχει χαθεί στον Παρνασσό από το μεσημέρι....

Ο 41χρονος είχε πάει μαζί με δυο ακόμη φίλους του για κυνήγι στην περιοχή "Λιάκουρα". Έτσι ονομάζεται η υψηλότερη κορυφή του Παρνασσού (2.456 μέτρα).

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ οι δυο άλλοι κυνηγοί έχασαν τα ίχνη του φίλου τους από τις 2:00΄ περίπου το μεσημέρι και άρχισαν να τον αναζητούν.

Γύρω στις 5:00΄ το απόγευμα κι ενώ ο καιρός αγρίεψε πάρα πολύ, είχε πυκνή ομίχλη και ισχυρή βροχόπτωση, οι δυο κυνηγοί ενημέρωσαν τις αρχές και ζήτησαν βοήθεια για τον εντοπισμό του 41χρονου.

Αμέσως σήμανε συναγερμός και στήθηκε επιχείριση στην οποία συμμετέχουν η Αστυνομία, η Πυροσβεστική, η 7η ΕΜΑΚ από τη Λαμία, καθώς επίσης και εθελοντές διασώστες που γνωρίζουν πολύ καλά την περιοχή.
lamiareport.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Η παιδική- εφηβική Χορωδία του Τροφώνιου Ωδείου Λιβαδειάς συμμετέχει στο Διαδημοτικό Χορωδιάκό Φεστιβάλ του δήμου Λυκόβρυσης- Πεύκης


Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2015, ώρα 18.30 στο Δημοτικό Θέατρο Πεύκης

(αναχώρηση στις 2.15 μ.μ.  από Ζάππειο - Λιβαδειά)

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

1. "Ύπνε"                            Θεόδωρος Αντωνίου
2. "Πες μου μια λέξη "           Μάνος Χατζιδάκις - Εναρμόνιση : Ματθαίος Λεγάκης
3. "Μικρή Πατρίδα"                Γιώργος Ανδρέου - Εναρμόνιση : Ματθαίος Λεγάκης
4. " California dreaming "       Joe Phillips
 5." Chim chim cher-ee"         Rich.& Rob.Sherman (Mary Poppins) - Εναρμόνιση :Νίκος  Καριώτης
6." The lions sleeps"               S. Linda ( The Lion King) - Εναρμόνιση :Νίκος Καριώτης

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
ΠΑΙΔΙΚΗ- ΕΦΗΒΙΚΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΤΡΟΦΩΝΙΟΥ ΩΔΕΙΟΥ                                                                                                                                                                                                                                                                                              
 Παιδική – Εφηβική Χορωδία του Τροφώνιου Ωδείου ιδρύθηκε το 1988 από την Παναγιώτα Καρακούση με στόχο την Xορωδιακή εκπαίδευση των σπουδαστών του Ωδείου. Έκτοτε έχει συμμετάσχει σε πολλές εκδηλώσεις του Τροφώνιου Ωδείου στη Λιβαδειά υλοποιώντας αφιερώματα σε Έλληνες συνθέτες καθώς και σε συνθέτες της λόγιας ευρωπαϊκής παράδοσης.
Τον Νοέμβριο του 2013 διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία την 1η χορωδιακή της συνάντηση με την συμμετοχή της ίδιας και των:
1. Παιδική & Νεανική Χορωδία του Δήμου Μεταμόρφωσης
2. Παιδική Χορωδία Ωδείου Κόνταλυ
3. Παιδική Χορωδία του Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ. δήμου Ναυπλιέων
στην αίθουσα "Αργύρη και Ιωάννας Κορτέση - Εστία Μητέρας" στη Λιβαδειά.
Τον Μάρτιο του 2014 συμμετείχε στην 2η χορωδιακή συνάντηση του Δήμου Μεταμόρφωσης Αττικής και τον Μάρτιο του 2015 συμμετείχε στο Φεστιβάλ παιδικών χορωδιών του Δήμου Ναυπλιέων.
Την χορωδία έχουν διευθύνει από την ίδρυση της οι μαέστροι: Τάσος Αντωνιάδης, Θανάσης Γεωργακόπουλος, Γιάννης Νικολόπουλος.
Από το έτος 2008 την διδασκαλία και διεύθυνση της χορωδίας έχει αναλάβει ο συνθέτης και θεωρητικός Νίκος Καριώτης.
Η χορωδία είναι τρίφωνη και το ρεπερτόριο της περιλαμβάνει μία ευρεία γκάμα χορωδιακών έργων και διασκευών.
Διαβάστε Περισσότερα »

Το δράμα της Συρίας σε αριθμούς



    Οι νεκροί ξεπερνούν τους 270 χιλιάδες, πάνω από 4,2 εκατ πρόσφυγες...

Οι αριθμοί αποδεικνύουν ότι η κατάσταση είναι τραγική στην Συρία.
Η περίπτωση της...Συρίας είναι συγκλονιστική καθώς οι εγκληματίες του ισλαμικού κράτους έχουν προκαλέσει χιλιάδες νεκρούς και διαρέσει την Συρία.
Βέβαια και το καθεστώς Assad έχει τεράστιες ευθύνες για το χάος που έχει προκληθεί στην Συρία.
Τι έχει όμως συμβεί στην Συρία.
Οι αριθμοί σοκάρουν.
Οι νεκροί έχουν ξεπεράσει τους 270 χιλιάδες.
Περίπου 7 εκατ σύριοι έχουν εκτοπιστεί εσωτερικά της Συρίας, έχουν υποχρεωθεί να φύγουν από μια περιοχή και να εγκατασταθούν σε μια άλλη λόγω του χάους που επικρατεί με τους τρομοκράτες τζιχαντιστές.
Οι πρόσφυγες στο εξωτερικό ξεπερνούν τα 4,2 εκατ ενώ μόνο 1,8 εκατ βρίσκονται στην Τουρκία και περίπου 640 χιλιάδες έχουν περάσει μέσω της Ελλάδος.
Επίσης πάνω από 13 εκατομμύρια σύριοι έχουν ανάγκη από άμεση βοήθεια.
Οι αριθμοί αποδεικνύουν ότι η κατάσταση είναι τραγική στην Συρία.

Διαβάστε Περισσότερα »

Προβολή ταινίας στα Οινόφυτα


Διαβάστε Περισσότερα »

Εκδήλωση στη Λιβαδειά για την Κλιματική Αλλαγή

Στις 30 Νοεμβρίου 2015, οι παγκόσμιοι ηγέτες θα συναντηθούν στο Παρίσι ώστε να ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις για μια διεθνή συμφωνία για το κλίμα.
Ο Δήμος Λεβαδέων σε συνεργασία με την Εθελοντική Κίνηση Πολιτών Levadistas συμμετέχουν στην παγκόσμια κινητοποίηση ενάντια στην κλιματική αλλαγή, διεκδικούν την μετάβαση σε 100 % καθαρή ενέργεια και την προστασία του μέλλοντος των παιδιών.
Την Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2015 στις 11.00 π.μ. στην πλατεία Λάμπρου Κατσώνη φέρνουμε τα παιδιά μας , τους φίλους μας και ενώνουμε τη φωνή μας με τις φωνές εκατομμυρίων συνανθρώπων μας σε όλο τον κόσμο στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα στους παγκόσμιους ηγέτες, αλλά και αλλάζοντας οι ίδιοι την καθημερινότητά μας με γνώμονα την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής .
Την ίδια ημέρα θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις ενημέρωσης για την ανακύκλωση, ζωγραφικής για παιδιά καθώς και βράβευση του σχολείου που θα φέρει τα περισσότερα πλαστικά καπάκια. Θα ακολουθήσει πορεία στην πόλη και το κάθε σχολείο μπορεί να κρατά το πανό που θα έχει κατασκευάσει - ζωγραφίσει με επίκαιρα μηνύματα για την κλιματική αλλαγή.
Σε περίπτωση βροχής η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο ισόγειο του κτιρίου του πρώην Πανεπιστημίου.



Διαβάστε Περισσότερα »

Σκοτώθηκε 38χρονος σε τροχαίο στη Κάρυστο

Θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα στην ευρύτερη περιοχή της Καρύστου Ευβοίας
                                          

Χθες (24-11-2015) μεσημβρινές ώρες, στον Μελισσώνα Καρύστου Ευβοίας, Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο που οδηγούσε 38χρονος ημεδαπός, εξετράπη της πορείας του και ανετράπη, με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του οδηγού του και τον ελαφρύ τραυματισμό του 49χρονου αλλοδαπού συνεπιβάτη του.
     
Ενεργείται προανάκριση, από το Αστυνομικό Τμήμα Καρύστου, για τον προσδιορισμό των συνθηκών του θανατηφόρου τροχαίου ατυχήματος.

Διαβάστε Περισσότερα »

Απάντηση Μπόλαρη σε Μπασιάκο στις ζημιές σε βαμβακοκαλλιέργειες στη Βοιωτία

         «Ζημιές από βροχοπτώσεις σε βαμβακοκαλλιέργειες στην Π.Ε. Βοιωτίας»


Απαντώντας στην παραπάνω Ερώτηση που κατέθεσε ο Βουλευτής κ. Ε. Μπασιάκος, με βάση την από 02/11/2015 έγγραφη ενημέρωση του Προϊσταμένου του Τμήματος Κοινοβουλευτικού Ελέγχου του ΕΛ.Γ.Α. κ. Γ. Θεοχάρη, σας πληροφορούμε τα εξής:

Όσον αφορά στις ζημιές που προξενήθηκαν από τις βροχοπτώσεις Σεπτεμβρίου-Οκτωβρίου 2015 κυρίως σε βαμβακοκαλλιέργειες στην ευρύτερη περιοχή της Περιφερειακής Ενότητας (Π.Ε.) Βοιωτίας, διενεργήθηκαν από τις υπηρεσίες του ΕΛ.Γ.Α. οι απαραίτητες επισημάνσεις, έγιναν αναγγελίες και υποβάλλονται δηλώσεις για τις τελευταίες αναγγελίες. To έργο των εκτιμήσεων είναι σε εξέλιξη. Στη συνέχεια, θα κοινοποιηθούν τα πορίσματα και θα ακολουθήσει η καταβολή των αποζημιώσεων στους κριθέντες, ως δικαιούχους, παραγωγούς, με την προϋπόθεση ότι οι τελευταίοι είναι ασφαλιστικά ενήμεροι και έχουν καταβάλει, εμπρόθεσμα, στον ΕΛ.Γ.Α. την εισφορά του έτους ζημιάς. Για όσες περιπτώσεις υπάρχουν ενστάσεις από τους παραγωγούς, προβλέπεται η διαδικασία επανεκτίμησης.

Όσον αφορά στις ζημιές που προξενήθηκαν από διάφορους φυσικούς κινδύνους (βροχοπτώσεις, παγετούς, χαλαζοπτώσεις κ.λπ.) που σημειώθηκαν το έτος 2014 σε διάφορες καλλιέργειες της χώρας, ο ΕΛ.Γ.Α. έχει καταβάλει στους αγρότες, μέχρι τέλος Ιουλίου του 2015, το ποσό των 122,5 εκατ. ευρώ περίπου. Σημειώνεται ότι το έτος 2014 είχε καταβάλει 106 εκατ. ευρώ, εξαντλώντας τις δυνατότητες του ψηφισμένου από την προηγούμενη Διοίκηση προϋπολογισμού και αφού έχει ήδη γίνει μια τροποποίησή του.

Η τελευταία καταβολή αποζημιώσεων ολοκληρώθηκε κατόπιν εσωτερικής μεταφοράς κωδικών δαπανών εντός του υφιστάμενου προϋπολογισμού και με προτεραιότητα τις πληγείσες περιοχές από τις χειμωνιάτικες πλημμύρες (Έβρος-Σέρρες). Η εν λόγω επιλογή βρήκε σύμφωνους και αλληλέγγυους όλους τους αγρότες.
Επισημαίνεται ότι οι δεσμεύσεις του μεσοπρόθεσμου που έχει ψηφιστεί από το έτος 2012 για υψηλά ετήσια πλεονάσματα του κρατικού προϋπολογισμού, έχει επιβάλει συγκεκριμένο ποσοτικό πλαφόν στη δυνατότητα του ΕΛ.Γ.Α. να καταβάλει περαιτέρω αποζημιώσεις, θεωρώντας, δημοσιονομικά, την ασφάλιση-εισφορά έσοδο και την καταβολή της αποζημίωσης έξοδο, παρόλο το γεγονός ότι υπάρχουν άμεσα διαθέσιμα τα αντίστοιχα ταμειακά ποσά.

Πλέον των ανωτέρω, πρέπει να τονιστεί ότι η Διοίκηση του ΕΛ.Γ.Α. κατανοεί πλήρως την τεράστια σημασία και την επιτακτική αναγκαιότητα να λάβει ο κάθε αγρότης τα χρήματα που δικαιούται και του αναλογούν, ιδιαίτερα στις σημερινές συνθήκες κρίσης. Ως εκ τούτου, δουλεύει εντατικά, αξιοποιώντας και την τελευταία θεσμική δυνατότητα, ώστε το μεγαλύτερο ύψος των αποζημιώσεων να καταβληθεί και να ανακουφίσει τον ταλαιπωρημένο αγροτικό κόσμο.

Συγκεκριμένα, με βάση και την από 16/11/2015 προαναφερθείσα έγγραφη ενημέρωση από τον Προϊστάμενο του Τμήματος Κοινοβουλευτικού Ελέγχου του ΕΛ.Γ.Α., οι υπηρεσίες του Οργανισμού έχουν προβεί στις εξής ενέργειες:
    προχωρούν στην πλήρη εκκαθάριση των ζημιών που, επί του παρόντος, έχει ξεπεράσει τα 30 εκατ. ευρώ για τη φυτική παραγωγή,
    επιδιώκουν να πληρωθεί απρόσκοπτα και σχετικά γρήγορα κάθε εκκαθάριση που ολοκληρώνεται για ζωικό κεφάλαιο και ΠΣΕΑ και
    έχουν ολοκληρωθεί όλες οι προεργασίες και προκαταρκτικές συναντήσεις, έχει υποβληθεί αίτημα τροποποίησης του προϋπολογισμού στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και αναμένεται η έγκρισή του, ώστε να ανοίξει, το συντομότερο δυνατόν, ο δρόμος για την άμεση καταβολή των αποζημιώσεων.

Όσον αφορά στις ζημιές από πλημμύρες στα συλλογικά εγγειοβελτιωτικά έργα, αρμοδιότητας των Οργανισμών Εγγείων Βελτιώσεων, το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (αρμόδια Δ/νση Εγγείων Βελτιώσεων Εδαφοϋδατικών Πόρων και Λιπασμάτων) δύναται να συμβάλει στην αποκατάστασή τους, μετά από σχετικό αίτημα, συνοδευόμενο από τεκμηριωμένη και κοστολογημένη εισήγηση και τεχνική έκθεση της εποπτεύουσας Υπηρεσίας (Περιφέρεια ή Δήμος) αυτών. Τα υποβληθέντα αιτήματα συγκεντρώνονται και συνεξετάζονται στο πλαίσιο των εκάστοτε (κατ’ έτος) διατιθέμενων πιστώσεων.

Τέλος σημειώνεται ότι, βάσει του Άρθρου 1 του Ν. 3881/58 «Περί Εγγείων Βελτιώσεων», το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων επιλαμβάνεται των έργων αντιπλημμυρικής προστασίας εκτός περιμέτρου Εγγειοβελτιωτικών Έργων που το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (ΥΠΑΑΤ) έχει κατασκευάσει, καθώς και των έργων καθαρισμού και διευθέτησης στην κοίτη ποταμών και χειμάρρων.

    Ο ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ



ΜΑΡΚΟΣ ΜΠΟΛΑΡΗΣ

Διαβάστε Περισσότερα »

ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΚΩΠΑΙΔΟΣ


                                         
     
  ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ  
                     ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΚΩΠΑΙΔΟΣ
                                         
     
     Μετά από επιστολή του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Επαρχίας Λιβαδειάς προς τον Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης
Κον Παναγιώτη Κουρουμπλή, για το θέμα των εργαζομένων του Οργανισμού Κωπαίδος,  μας ενημέρωσαν από το Υπουργείο ότι η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας δεν έχει στείλει τα απαραίτητα έγγραφα ώστε να είναι πλήρης ο φάκελος των εν λόγω εργαζομένων.
Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα, με ευθύνη τόσο της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος, όσο και της Κυβέρνησης, οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό Κωπαίδος να είναι στον  αέρα ενώ εργάζονται ανελλιπώς εδώ και ένα χρόνο χωρίς να πληρώνονται.
     Παρά το γεγονός ότι τόσο το Εργατικό Κέντρο Λιβαδειάς, όσο και οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό Κωπαίδος  έχουν προχωρήσει σε επιστολές, εξώδικες δηλώσεις και διαμαρτυρίες ,όμως μέχρι σήμερα δεν έχει λυθεί το θέμα τους , ωστόσο  η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος τους απασχολεί όλο αυτό το χρονικό διάστημα  για να εξυπηρετούν τους χιλιάδες αγρότες των Δήμων Λεβαδέων, Ορχομενού, Αλιάρτου- Θεσπιέων, Θηβών, της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας και του Δήμου Λοκρών της Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας.
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΕΙΒΑΔΙΑΣ

                            Το   Δ.Σ.




Διαβάστε Περισσότερα »

ΟΓΑ: Αύξηση εισφορών έως και 12% για εκατοντάδες χιλιάδες αγρότες

Αυξημένες εισφορές έως και 12% καλούνται να πληρώσουν εκατοντάδες χιλιάδες αγρότες για το Α’ εξάμηνο του 2015. Οι ασφαλισμένοι στον ΟΓΑ λαμβάνουν ειδοποιητήρια καταβολής των νέων εισφορών έως τις 30 Νοεμβρίου.

Μάλιστα η αύξηση αυτή είναι ανεξάρτητη από τον τριπλασιασμό των εισφορών που προβλέπει το Μνημόνιο, από 7% σήμερα στο 20% έως το 2019.

Η αποστολή των ειδοποιητηρίων ξεκίνησε φέτος με σημαντική καθυστέρηση, με αποτέλεσμα εντός των επόμενων λίγων ημερών, οι περίπου 620.000 αγρότες - ασφαλισμένοι στον ΟΓΑ να πρέπει να πληρώσουν το σύνολο της οφειλής, προκειμένου αυτή να μην καταστεί ληξιπρόθεσμη.

Η αύξηση των εισφορών έως και 12% οφείλεται κατά κύριο λόγο στην εφαρμογή του νόμου 3986/11 που προβλέπει αυτόματη αλλαγή ασφαλιστικής κατηγορίας ανά 3 χρόνια.

Η πρώτη μετάταξη έγινε το 2012 και η επόμενη πραγματοποιείται φέτος. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, από τους περίπου 620.000 ασφαλισμένους, οι 400.000 ήταν στη 2η ασφαλιστική κατηγορία και εξ αυτών, οι περίπου 350.000 οδηγούνται στην 3η και κατά συνέπεια σε αύξηση εισφορών κατά τουλάχιστον 12%, ήτοι από 425,58 ευρώ σε 477,06 ευρώ, το εξάμηνο.

Οι πληρωμές πρέπει να ολοκληρωθούν έως τις 30 Νοεμβρίου , σε όλα τα καταστήματα των ΕΛΤΑ, ή μέσω του Τραπεζικού Συστήματος ΔΙΑΣ και μέσω e-banking.

Οφειλές άνω των 5.000  που δεν εξοφληθούν εμπρόθεσμα θα σταλούν στο Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ) και θα ξεκινήσουν διαδικασίες αναγκαστικών πληρωμών.

Παράλληλα άλλωστε, η μη εμπρόθεσμη καταβολή θα οδηγήσει στην απώλεια της ασφαλιστικής ικανότητας (βιβλιάριο υγείας, παροχές λογαριασμού Αγροτικής Εστίας) και την επιβάρυνσή τους με ετήσιο επιτόκιο του νόμου 4152/2013.

Σύμφωνα με τη διοίκηση του ΟΓΑ, ειδοποίηση καταβολής ασφαλιστικών εισφορών θα λάβουν και οι ασφαλισμένοι, οι οποίοι επί δέκα και πλέον έτη δεν έχουν καταβάλει τις ασφαλιστικές τους εισφορές.

Οι ασφαλισμένοι που έχουν υπαχθεί στην παλιά ρύθμιση με τριμηνιαία καταβολή δόσεων, θα λάβουν τρεις διαφορετικές ειδοποιήσεις.

Οι δύο αφορούν στις τριμηνιαίες δόσεις (Α και Β τρίμηνο 2015) και η τρίτη στην τρέχουσα εισφορά του Α΄ εξαμήνου 2015, με ληκτική ημερομηνία πληρωμής την 30/11/2015.

Οι ασφαλισμένοι που έχουν υπαχθεί στις ηλεκτρονικές ρυθμίσεις (100 δόσεις, "Νέα Αρχή" και "Πάγια") δεν θα λάβουν ειδοποίηση καταβολής τρέχουσας ασφαλιστικής εισφοράς Α΄ εξαμήνου 2015. Η καταβολή της τρέχουσας εισφοράς Ά Εξαμήνου 2015, θα γίνει ταυτόχρονα με τη πληρωμή της δόσης του μηνός Νοεμβρίου 2015 μέσω της Τράπεζας Πειραιώς.

Η καταβολή των ασφαλιστικών εισφορών των εργοδοτών πραγματοποιείται υποχρεωτικά μέσω Τραπεζικού Συστήματος ΔΙΑΣ και e-banking.

Διαβάστε Περισσότερα »

Τι αλλάζει με τις ταυτότητες από εδώ και πέρα!



Τροποποίηση των αστυνομικών δελτίων ταυτοτήτας προκειμένου αυτές να ανταποκρίνονται στις υψηλότερες δυνατές διεθνείς προδιαγραφές, απαιτείται προκειμένου να μην επανέλθει το καθεστώς χορήγησης βίζας για όσους έλληνες επισκέπτονται τις ΗΠΑ.

Ο κ. Ν. Κοτζιάς ανέφερε ότι το συγκεκριμένο θέμα εμπίπτει στις αρμοδιότητες του υπουργείου Εσωτερικών, το οποίο και πρέπει να αναλάβει την αναβάθμιση των στοιχείων ταυτοποίησης των ελλήνων πολιτών. Οι τελευταίες τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι και η αύξηση του επιπέδου ασφαλείας σε πολλές ευρωπαϊκές πρωτεύουσες και, βεβαίως, στις ΗΠΑ, επαναφέρουν το θέμα της εναρμόνισης των ελληνικών προδιαγραφών με όσα ισχύουν διεθνώς.

Εφόσον η κυβέρνηση αποτύχει να αλλάξει τους ισχύοντες κανόνες, είναι σχεδόν δεδομένο ότι εντός των επόμενων μηνών, οι ΗΠΑ θα προχωρήσουν στην επαναφορά του καθεστώτος έκδοσης βίζας, κάτι το οποίο έθεσαν πρώτη φορά προς την Ελλάδα ήδη από το 2014.

Διαβάστε Περισσότερα »

Μήνυμα Δημάρχου Θηβαίων για την Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών




Το φαινόμενο της βίας κατά των γυναικών στην κοινωνία μας, είτε αυτή είναι σωματική, λεκτική ή ψυχολογική, μας σοκάρει. Όμως είναι γεγονός, ότι, ακόμα και σήμερα, είναι ευρύτατα διαδεδομένη σε όλο τον πλανήτη και πολλές φορές ακραία.

Χιλιάδες γυναίκες και κορίτσια, βιώνουν τη βία μέσα στην οικογένεια, μέσα στην εργασία, πέφτουν θύματα του οργανωμένου εγκλήματος της σεξουαλικής εμπορίας, βιάζονται, ακρωτηριάζονται, λιθοβολούνται, τιμωρούνται σωματικά για ασήμαντους λόγους, οδηγούνται σε γάμο από την εφηβική τους ηλικία, χωρίς τη θέλησή τους, ζουν σε κοινωνικά ή θρησκευτικά στάτους που τις υποβαθμίζουν.

Δεν μπορούμε όμως να κλείνουμε τα μάτια ως κοινωνία και ως άτομα. Το φαινόμενο της βίας κατά των γυναικών πρέπει να αντιμετωπιστεί. Και αυτό μπορεί να γίνει μόνο εάν σπάσουμε τη σιωπή.

Στο Δήμο Θηβαίων, αναγνωρίζοντας αυτή την ανάγκη και θέλοντας να συμβάλλουμε στην αντιμετώπιση της βίας κατά των γυναικών, ιδρύσαμε και λειτουργούμε το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας, το οποίο  παρέχει δωρεάν συμβουλευτική και ολοκληρωμένη ψυχοκοινωνική υποστήριξη στις γυναίκες θύματα και στα παιδιά τους καθώς και νομικές συμβουλές. Παράλληλα, το κέντρο διοργανώνει ενημερωτικές δράσεις με στόχο την πρόληψη και καταπολέμηση όλων των μορφών βίας κατά των γυναικών και την ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας σε αυτό το θέμα.
Σημειώνεται ότι με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα  Εξάλειψης της Βίας κατά των γυναικών  την Τετάρτη 25 Νοεμβρίου και ώρα 6:30 μ.μ. στην αίθουσα “Αρμονία” του Συνεδριακού Κέντρου Θήβας, θα προβληθούν δωρεάν δύο (2) ταινίες μικρού μήκους με το εν λόγω θέμα. 

Ο Δήμος Θηβαίων καταδικάζει την οποιαδήποτε μορφή βίας και στέλνει το μήνυμα της “μηδενικής ανοχής” σε αυτήν, με σεβασμό στον άνθρωπο και τα δικαιώματά του.

Ο Δήμαρχος Θηβαίων
Σπυρίδων Νικολάου


Διαβάστε Περισσότερα »

Μειώσεις έως 20% σε όλες τις συντάξεις

Kλιμακωτές μειώσεις στα ποσά που παίρνουν σήμερα 2,6 εκατ. συνταξιούχοι ανάλογα με το μισθό (ή τα έτη ασφάλισης) και την ηλικία που είχαν όταν αποχώρησαν από την εργασία θα περάσει από τη Βουλή ως τα μέσα Δεκεμβρίου η κυβέρνηση. Οι μειώσεις θα ξεκινούν από 10% για τις χαμηλότερες συντάξεις και θα ξεπερνούν - με βάση το ευνοϊκότερο σενάριο - το 20% για συντάξεις που ξεπερνούν τα 1.000 ευρώ μεικτά.

Το σχέδιο των αλλαγών θα έχει κορμό την εθνική σύνταξη των 384 ευρώ ως βασικό ποσό για όλους τους συνταξιούχους παλιούς και νέους και από την 1η/1/2016 όλες οι καταβαλλόμενες κύριες συντάξεις θα επανυπολογιστούν για το τμήμα άνω των 384 ευρώ με συντελεστές που θα καθορίζουν το λεγόμενο αναλογικό τμήμα σύνταξης.

Το σχέδιο Κατρούγκαλου που θα συζητηθεί σήμερα με τον Γιάννη Δραγασάκη οι μειώσεις στις κύριες συντάξεις δεν αποτρέπονται, αλλά μπορεί να είναι περιορισμένες μόνο αν πληρώσουν και οι εργαζόμενοι και οι επιχειρήσεις με αύξηση των εισφορών κατά 2% (1%+1% αντίστοιχα).

Αν οι δανειστές δεν αποδεχτούν την αύξηση των εισφορών, τότε οι μειώσεις στις συντάξεις θα ξεπερνούν το 20%.

Οι προτάσεις της κυβέρνησης προβλέπουν μειώσεις κύριων συντάξεων με επανυπολογισμό. Οι σημερινές συντάξεις θα «διαχωριστούν» στο ποσό της εθνικής σύνταξης των 384 ευρώ και στο ποσό της αναλογικής, αυτής δηλαδή που θα έπρεπε να πάρουν οι συνταξιούχοι ανάλογα με την ηλικία αποχώρησής τους από την εργασία και τα χρόνια ασφάλισης. Οι μειώσεις που φέρνει το μοντέλο του επανυπολογισμού κυμαίνονται από 5% έως και 20%.

Όπως γράφει ο Ελεύθερος Τύπος τις μεγαλύτερες απώλειες θα έχουν όσοι αποχώρησαν λόγω ειδικού συνταξιοδοτικού καθεστώτος από τα 45 τους (αστυνομικοί, λιμενικοί, πυροσβέστες, και αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων), ενώ ακολουθούν όσοι και όσες έφυγαν από τα 50 είτε με κανονική συνταξιοδότηση λόγω ευνοϊκών διατάξεων (γυναίκες με ανήλικο τέκνο στο Δημόσιο, ΔΕΚΟ και τράπεζες) είτε με κίνητρα εθελουσίας αποχώρησης, πάλι από ΔΕΚΟ και τράπεζες. Μια σύνταξη που ήταν πριν από τις μειώσεις 1.600 ευρώ και μετά έπεσε στα 1.150 ευρώ θα διαχωριστεί στα 384 ευρώ και στα 1.216 ευρώ. Τα 1.216 ευρώ θα υπολογιστούν ξανά με συντελεστές από 0,7% για τα πρώτα 15 έτη έως 1,2% για τα 40 έτη. Η ηλικία αποχώρησης θα «απομειώνει»το ποσό για όσους έφυγαν πριν από τα 65 ή τα 67 (σήμερα). Αν η ηλικία εξόδου, ο μισθός και τα έτη ασφάλισης βγάζουν 630 ευρώ αντί 1.216 ευρώ, τότε αυτή θα είναι η νέα αναλογική σύνταξη. Στα 630 ευρώ θα προστεθούν τα 384 ευρώ και η νέα σύνταξη θα διαμορφωθεί στα 1.014 ευρώ, που σημαίνει ότι η καταβαλλόμενη σύνταξη των 1.150 ευρώ θα μειωθεί κατά 12% ή κατά 136 ευρώ. Το κλειδί στις περικοπές είναι το ποσοστό του μισθού (ποσοστό αναπλήρωσης) της σύνταξης. Οι δανειστές το θέλουν στο 55% μετά από 40 έτη εργασίας. Το σχέδιο Κατρούγκαλου δίνει «αναπλήρωση» ως και 62%, αλλά επανεξετάζεται ώστε να έρθουν πιο κοντά στα ποσοστά των δανειστών.

Ψαλίδι 8% ως 12% θα επιβληθεί στις επικουρικές για τα ελλείμματα του 2015 και του 2016. Το σχέδιο Κατρούγκαλου δεν αποκλείει τη συγχώνευση επικουρικής και κύριας σε μια σύνταξη, αλλά και τη διατήρηση των επικουρικών ξεχωριστά από τις κύριες. Στη μεν πρώτη περίπτωση θα υπάρχει ένα ποσό και πιθανώς μικρότερες μειώσεις, ενώ στη δεύτερη το ΕΤΕΑ -αν διατηρήσει την αυτονομία του- θα πρέπει να κόψει ως και 12% τις συντάξεις που σήμερα υπερβαίνουν τα 80-90 ευρώ (κατώτατα όρια) με δύο δόσεις μέσα στο 2016.
Διαβάστε Περισσότερα »

Βήμα βήμα πώς θα εκτυπώσετε τα τέλη κυκλοφορίας για το 2016

Σε πλήρη λειτουργία είναι η ειδική εφαρμογή στο Taxisnet για την εκτύπωση των τελών κυκλοφορίας για το 2016. Η διαδικασία είναι πάρα πολύ απλή, ωστόσο τα τέλη κυκλοφορίας για πολλούς ιδιοκτήτες είναι αυξημένα.

Ο χρήστης πληκτρολογεί τη διεύθυνση https://www1.gsis.gr/webtax2/telhkykl/year2012/telhkykl/index.jsp και στη συνέχεια κάνει κλικ στο πεδίο «ΕΙΣΟΔΟΣ».

Στη συνέχεια μεταφέρεται στη σελίδα όπου πρέπει να γράψει το ΑΦΜ του, τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματος και να κάνει κλικ στο πεδίο «Αναζήτηση».

Αν τα στοιχεία είναι σωστά τότε θα του εμφανιστεί στην οθόνη τοπ μήνυμα «Επιτυχής αναζήτηση.

Το ΙΧ για το οποίο αναζητήσαμε πόσο θα πληρώσει σε τέλη κυκλοφορίας, ανήκει στην κατηγορία αυτών που έως και το 2015 είχαν μηδενικά τέλη αφού οι εκπομπές ρύπων ήταν μόλις 95 CO2.

Στη συνέχεια θα πρέπει να κάνει κλικ στο πεδίο «Εκτύπωση».

Διαβάστε Περισσότερα »

Λεφτά στους Δήμους της Βοιωτίας για τα Σχολεία δίνει το ΥΠ.ΕΣ.

To ποσό των 25 εκατ. ευρώ κατανέμει στους δήμους της χώρας το υπουργείο Εσωτερικών με απόφαση του υπουργού Παναγιώτη Κουρουμπλή.

Πρόκειται για χρήματα που προέρχονται από τους ΚΑΠ (Δ’ Κατανομή) και προορίζονται για την κάλυψη λειτουργικών και λοιπών γενικών δαπανών των σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης χωρικής αρμοδιότητας των δήμων, σύμφωνα με την απόφαση.

ΑΛΙΑΡΤΟΥ ΒΟΙΩΤΙΑΣ 28.630,00

ΔΙΣΤΟΜΟΥ - ΑΡΑΧΟΒΑΣ -
ΑΝΤΙΚΥΡΑΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ 27.420,00
 ΘΗΒΑΙΩΝ ΒΟΙΩΤΙΑΣ 91.950,00
 ΛΕΒΑΔΕΩΝ ΒΟΙΩΤΙΑΣ 90.680,00
 ΟΡΧΟΜΕΝΟΥ ΒΟΙΩΤΙΑΣ 24.480,00
 ΤΑΝΑΓΡΑΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ 42.270,00


ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ
Διαβάστε Περισσότερα »

Σεμινάρια επιμόρφωσης προσωπικού των επιχειρήσεων τροφίμων



Ο Εμπορικός Σύλλογος Λιβαδειάς σε συνεργασία με το Κέντρο Ανάπτυξης Ελληνικού Εμπορίου (ΚΑΕΛΕ) της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου & Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ) προγραμματίζει την υλοποίηση σεμιναρίων «επιμόρφωσης προσωπικού των επιχειρήσεων τροφίμων – προγράμματα ΕΦΕΤ»  σύμφωνα με την Υπουργική Απόφαση 14708/10/08/2007 (ΦΕΚ 1616/ Β/17/08/2007).

Με βάση την ισχύουσα νομοθεσία το προσωπικό των επιχειρήσεων που παράγουν, επεξεργάζονται, αποθηκεύουν, μεταφέρουν, διακινούν τρόφιμα ή ασχολούνται με το λιανικό εμπόριο, τη διάθεση τροφίμων, τη μαζική εστίαση και ζαχαροπλαστική ή είναι εργαστήρια παραγωγής ή μεταποίησης τροφίμων έχουν την υποχρέωση να επιμορφωθούν βάσει της διαδικασίας που περιγράφεται στην  Υπουργική Απόφαση 14708/17-08-07.

Υπεύθυνος για την εκπαίδευση του προσωπικού είναι ο υπεύθυνος της επιχείρησης.

Η διάρκεια των προγραμμάτων είναι 10 ώρες (2ημέρεςΧ5ώρες).

Το κόστος συμμετοχής ανέρχεται στο ποσό των 80,00 ευρώ. Στο ποσό αυτό συμπεριλαμβάνετε  η παρακολούθηση του σεμιναρίου και το παράβολο αξίας 30,00 ευρώ για την συμμετοχή στις εξετάσεις του ΕΦΕΤ.

Στα πλαίσια της ανωτέρω Υ.Α. και καθώς οι έλεγχοι του ΕΦΕΤ  έχουν ενταθεί,  ο Εμπορικός Σύλλογος Λιβαδειάς  θα προβεί στην υλοποίηση προγραμμάτων κατάρτισης για την απόκτηση πιστοποιητικού «Υγιεινής και Ασφάλειας Τροφίμων» του ΕΦΕΤ, με σκοπό την αρμονική λειτουργία των επιχειρήσεων.

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση ή πληροφορία μπορείτε να απευθύνεστε στα γραφεία του Συλλόγου,  Στρ. Ιωάννου 24, ή να επικοινωνείτε στο τηλ. & fax  2261 0 24218.
Διαβάστε Περισσότερα »

Πρόσκληση από το Εργατικό Κέντρο Λιβαδειάς


Την Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2015 και ώρα 6.30΄ το απόγευμα , στο Συνεδριακό Κέντρο Κρύας « Χρήστος Παλαιολόγος» στη Λιβαδειά, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση με θέμα:

«Κατασχέσεις, πλειστηριασμοί, κόκκινα δάνεια, και τρόποι αντιμετώπισής τους»
Εισηγητές: Δικηγόροι από το Δικηγορικό Σύλλογο Λιβαδειάς.Συνδιοργανωτές :
* Εργατικό Κέντρο Λιβαδειάς
* Δικηγορικός Σύλλογος Λιβαδειάς
* Εμπορικός Σύλλογος Λιβαδειάς
* ΕΛΜΕ Νομού Βοιωτίας
* Σύλλογος Εκπαιδευτικών Α/Βάθμιας Εκπαίδευσης Περιφέρειας Λιβαδειάς
* Ιατρικός Σύλλογος Λιβαδειάς
* Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Επαρχίας Λιβαδειάς

* Πρωτοβάθμια Σωματεία

ΤΟ Δ.Σ.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ερχεται κακοκαιρία σε όλη τη χώρα -Καταιγίδες και θυελλώδεις άνεμοι

Κακοκαιρία με ισχυρές βροχές, καταιγίδες και θυελλώδεις νότιους ανέμους αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία και στην υπόλοιπη χώρα.


Αναλυτική πρόγνωση από την ΕΜΥ:

    Μακεδονία, Θράκη

καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές που βαθμιαία από τα δυτικά θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και καταιγίδες. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι ισχυρά, εξασθένηση από το βράδυ των φαινόμενων στα δυτικά.
άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 και στα ανατολικά 5 με 6 και από το βράδυ τοπικά 7 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 11 έως 19 βαθμούς Κελσίου, στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

    Nησιά Ιονίου, Ηπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι ισχυρά, εξασθένηση από το βράδυ.
άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 6 με 7 και βαθμιαία στο Ιόνιο 8 και πιθανόν τοπικά 9 μποφόρ, από το βράδυ θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς 6 με 7 μποφόρ.
θερμοκρασία: άπω 14 έως 20 βαθμούς Κελσίου, στην Ηπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

    Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές που μετά το μεσημέρι θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και καταιγίδες, τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι ισχυρά, εξασθένηση τη νύχτα.
άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 5 με 6 και βαθμιαία στα ανατολικά και νότια 7 με 8 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 10 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

    Κυκλάδες, Κρήτη

καιρός: λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με τοπικές βροχές που από το απόγευμα θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και καταιγίδες, τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι ισχυρά.
άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 5 με 6 και από το απόγευμα 7 με 8 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 16 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

    Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

καιρός: λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με τοπικές βροχές που από το βράδυ θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές.
άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 5 με 6 και από το απόγευμα 7 με 8 και πιθανώς τοπικά 9 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 16 έως 22 βαθμούς Κελσίου, στα βόρεια η μεγίστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

    Αττική

καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές που μετά το μεσημέρι θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και καταιγίδες, φαινόμενα κατά τόπους θα είναι ισχυρά, εξασθένηση από τη νύχτα
άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 5 με 6 και βαθμιαία 7 και πρόσκαιρα 8 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 14 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

    Θεσσαλονίκη

καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές που μετά το μεσημέρι θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και καταιγίδες, τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι ισχυρά.
άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 και από το απόγευμα 5 με 6 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 13 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ