Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2015

Δωρεάν πορτοκάλια θα μοιράσει ο Δήμος Αλιάρτου Θεσπιέων




Δωρεάν διανομή πορτοκαλιών θα πραγματοποιήσει ο Δήμος Αλιάρτου – Θεσπιέων, την Πέμπτη 10-12-2015 και την Παρασκευή 11-12-2015 από τις 10.00 έως τις 14.30,
στις εγκαταστάσεις του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Αλιάρτου – Θεσπιέων.


Στα πλαίσια της εφαρμογής του Κανονισμού της Ε.Ε. 1031/2014 για συμπληρωματικά έκτακτα μέτρα στήριξης στους παραγωγούς ορισμένων φρούτων κ.λ.π., καθώς και στην ΚΥΑ με αριθμό πρωτοκόλλου 3320/89565 των Υπουργείων Αγροτικής Ανάπτυξης, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, στον Δήμο Αλιάρτου – Θεσπιέων θα διανεμηθούν 1.332 κιλά πορτοκάλια.
Δείτε ποιοι δικαιούνται εδώ
Διαβάστε Περισσότερα »

Άδεια φροντίδας παιδιού και για τον πατέρα




Θετική εξέλιξη αποτελεί για τους εργαζόμενους γονείς η ψήφιση από τη Βουλή του άρθρου 38 του Ν. 4342/2015, με το οποίο επανακαθορίζονται οι δικαιούχοι της άδειας φροντίδας παιδιού, με σκοπό να εξυπηρετείται η αρχή της ίσης μεταχείρισης και των ίσων ευκαιριών ανδρών και γυναικών στην εργασία και απασχόληση.

Στόχος είναι να... καλυφθεί το υπάρχον "κενό" στη νομοθεσία έτσι ώστε να μπορεί να χορηγείται άδεια για την φροντίδα του παιδιού και στον γονέα που εργάζεται στην περίπτωση που ο άλλος γονέας δεν εργάζεται, ανεξαρτήτως φύλου.

Ταυτόχρονα, καθορίζεται ότι σε περίπτωση διαζυγίου, διάστασης ή γέννησης τέκνου εκτός γάμου η άδεια φροντίδας παιδιού χορηγείται στον γονέα που έχει την επιμέλεια, εκτός αν συμφωνήσουν διαφορετικά.

Η άδεια θα χορηγείται έπειτα από κοινή δήλωση των γονέων προς τον εργοδότη (ή τους εργοδότες) για το ποιος θα κάνει χρήση της. Παράλληλα, υπάρχει η δυνατότητα να την μοιραστούν οι δύο γονείς για συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα τα οποία συμφωνούν μεταξύ τους και γνωστοποιούν.
Διαβάστε Περισσότερα »

Η Λαϊκή Συσπείρωση για τον προϋπολογισμό του Δήμου Θηβαίων





ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΕΤΟΥΣ 2016 ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΗΒΑΙΩΝ



        Στο Δημοτικό Συμβούλιο της Τετάρτης 25 Νοέμβρη συζητήθηκε και ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία ο Δημοτικός Προϋπολογισμός για το 2016.

        Πάγια θέση της Λαϊκής Συσπείρωσης είναι ότι οι Προϋπολογισμοί δεν είναι λογιστικές αποτυπώσεις ποσών. Αντίθετα καθορίζουν σε πολύ μεγάλο βαθμό τις προτεραιότητες των Δημοτικών Αρχών, σχετικά με το τι δράσεις θα ακολουθηθούν, τι έργα θα γίνουν κλπ.

        Όλη την τελευταία πενταετία, το σύνολο των Κυβερνήσεων πετσοκόβουν τα κονδύλια που προορίζονται για τους Δήμους. Κονδύλια που προέρχονταν από την κρατική φορολογία, δηλαδή τα πλήρωνε ο ελληνικός λαός, και αποτελούσαν σταθερές πηγές εσόδων για την Τοπική Διοίκηση.

Η ίδια κατάσταση επικρατεί και φέτος, με τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ να μη δίνει στην Τοπική Διοίκηση ούτε τα προϋπολογισθέντα. Δεν πρόκειται γενικά για συνέπεια της κρίσης, αλλά για σχεδιασμένη από δεκαετίες πολιτική που στοχεύει οι Δήμοι και οι Περιφέρειες να στραφούν στην ανταποδοτικότητα. Αφού θα στερούνται εσόδων, θα στραφούν στη φορολεηλασία των Δημοτών.

        Είναι χαρακτηριστικό ότι τα τακτικά έσοδα του Δήμου Θηβαίων από τις παραπάνω πηγές (Κεντρικοί Αυτοτελείς Πόροι, «ΣΑΤΑ») έχουν πέσει κάτω από το ένα τρίτο σε σύγκριση με το 2010. Κι ενώ αυτά έχουν εξαϋλωθεί, τα έσοδα από τη δημοτική φορολογία καλά κρατούν, με προσπάθειες να αυξηθούν.

        Το ίδιο εκρηκτική είναι και η κατάσταση με το προσωπικό του Δήμου. Μετά από συνεχείς συνταξιοδοτήσεις μόνιμου προσωπικού, ο Δήμος υπολογίζει αποκλειστικά στην αξιοποίηση πεντάμηνων και οκτάμηνων συμβάσεων.

        Έχουμε κατ'επανάληψη κατακρίνει την επιλογή της Δημοτικής Αρχής Θήβας να μην αντιδρά οργανωμένα και αποφασιστικά στην παραπάνω πολιτική. Λίγο ως πολύ η Δημοτική Αρχή συμπεριφέρεται σαν διορισμένος υπάλληλος της κάθε κυβέρνησης. Πράγμα που δείχνει την ταύτισή της με τη λογική των περικοπών και τη συμπόρευσή της με την πλειοψηφία της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, η οποία σιγοντάρει την εκάστοτε κυβέρνηση.

        Αυτή η κατάσταση δεν είναι μονόδρομος, υπάρχουν φωτεινά παραδείγματα από αγωνιστικές Δημοτικές Αρχές όπως της Πάτρας. Οι οποίες αξιοποιούν κάθε μέσο για να κοντράρουν τη βάρβαρη πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των κυβερνήσεων, για να σταθούν στο πλευρό του λαού.

        Καλούμε τους φορείς και το λαό της περιοχής να διεκδικήσουμε:

·           Πλήρη κρατική χρηματοδότηση που να καλύπτει το σύνολο των αναγκών (περιφερειών και δήμων), που θα προέρχεται από αύξηση της φορολόγησης στο 45% του μεγάλου κεφαλαίου, από την φορολόγηση της εκκλησιαστικής περιουσίας, από την αύξηση του ΦΠΑ στα είδη πολυτελείας.

·           Καμιά συρρίκνωση και κατάργηση δομών και υπηρεσιών, αλλά διεύρυνσή τους. Επιπρόσθετα μέτρα για τα νησιά και τις απομακρυσμένες ορεινές περιοχές.

·           Μόνιμη σταθερή εργασία, προσλήψεις προσωπικού για τις διευρυμένες ανάγκες που προκύπτουν. Κατάργηση της απαγόρευσης των προσλήψεων.

·           Καμιά απόλυση, μονιμοποίηση των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

·           Κατάργηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας, των ΣΔΙΤ και των παραχωρήσεων των ΜΚΟ και των Κοινωνικών Συνεταιριστικών Οργανώσεων (ΚΟΙΝΣΕΠ) σε υπηρεσίες και αρμοδιότητες Δήμων και Περιφερειών.

·           Πρόγραμμα δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ), αξιοποίηση των κοινοτικών κονδυλίων, για σύγχρονες κτιριακές κοινωνικές εγκαταστάσεις που καλύπτουν όλο το φάσμα των προνοιακών, αθλητικών και πολιτιστικών αναγκών. Έργα αντισεισμικής θωράκισης, αντιπλημμυρικής - αντιπυρικής προστασίας.

·           Επείγοντα μέτρα ανακούφισης της λαϊκής οικογένειας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Δημόσια διαβούλευση για την Κωπαΐδα στη Λιβαδειά

   
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ


Στη δημόσια διαβούλευση για την Κωπαΐδα



Πέρασε ήδη περισσότερο από ένας χρόνος, αφότου αναλάβαμε την άρδευση - και όχι μόνο - της Κωπαΐδας.

Μαζί αποφασίσαμε και οργανώσαμε τον τρόπο διαχείρισης του δύσκολου αυτού εγχειρήματος.

Συνεπείς στην πάγια αρχή μας, για διαβούλευση, συναίνεση και συναπόφαση,

σας καλούμε την Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2015 και ώρα 17:00, στην Αίθουσα Συμβουλίων, του Διοικητηρίου, στη Λιβαδειά,

για να συζητήσουμε πώς τα πήγαμε στον δύσκολο πρώτο χρόνο και πώς θα γίνουμε καλύτεροι,

αλλά και να αποφασίσουμε για την επόμενη χρονιά και το μέλλον.

Διαβάστε Περισσότερα »

Μαζική η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στη Θήβα




Με μαζική συμμετοχή εργατών, συνταξιούχων, νέων και γυναικών ολοκληρώθηκε η απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην πόλη της Θήβας.
Στην κεντρική ομιλία ο Γιώργος Καβάλος, Πρόεδρος του Σωματείου Χημικής Βιομηχανίας Ν. Βοιωτίας ο «ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ» και μέλος της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Θήβας έκανε αναφορά στον πρώτο προϋπολογισμό της «αριστερής» κυβέρνησης που φέρνει νέα φοροκαταιγίδα και στις ανατροπές στην κοινωνική ασφάλιση όπου πρέπει να θεωρείται αιτία πολέμου για όλη την εργατική τάξη. Τόνισε πως οι δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ απέναντι στους επιχειρηματικούς ομίλους, ντόπιους και ξένους, πρέπει να συναντήσουν ένα  σθεναρό μπλόκο από όλο το λαό.
Αυτό που χρειάζεται είναι καλύτερος συντονισμός των δυνάμεων μας και να αποκηρύξουμε τις συμβιβασμένες ηγεσίες στο συνδικαλιστικό κίνημα. Αυτό φάνηκε ιδιαίτερα στην Απεργία της 3 Δεκέμβρη όταν οι δυνάμεις του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού μιλούσαν σχεδόν σε άδεια πλατεία και μάλιστα έδωσαν το βήμα σε φορείς που συντηρούν εργαζόμενους με 5μηνες συμβάσεις, εργάτες λάστιχο που δεν δικαιούνται ούτε καν επίδομα ανεργίας μετά τη λήξη της σύμβασής τους. Ο κόσμος τους γυρίζει την πλάτη.
Οργάνωση λοιπόν και αγωνιστική ταξική μαχητική αλλυλεγγύη με τα αιτήματά μας, τους στόχους και την κατεύθυνση της πάλης για να φέρουμε τα πάνω - κάτω!

ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 3 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2015

•    ΕΛΜΕ ΒΟΙΩΤΙΑΣ 11,92 %
•    ΛΑΡΚΟ 100%
•    ΚΑΜΑΡΙΔΗΣ  70%
•    ΜΟΡΝΟΣ  98,5%
•    DASIC  100%
•    ΕΑΒ 75%
•    SCHNEIDER-ELECTRIC 85%
•    ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΖΟΥΡΑ  90%
•    ΚΟΡΩΝΑΚΗΣ  50%
•    LIDL ( ΑΠΟΘΗΚΕΣ) 100%
•    ΜΙΝΕΡΒΑ 90%
•    KNORR 90%
•    PEPSI  90%
•    ΘΕΟΔΟΣΙΟΥ  55%






Διαβάστε Περισσότερα »

Συνεδριάζει το Δ.Σ.Δήμου Λεβαδέων-Δείτε τα θέματα

Με την παρούσα, σας προσκαλούμε σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν. 3852/10, που θα πραγματοποιηθεί την 10η Δεκεμβρίου 2015, ημέρα Πέμπτη - και ώρα 7.00 μ.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Λεβαδέων στο Παλαιό Δημαρχείο – Πλ. Εθνικής Αντίστασης.


Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης είναι :

1.Πραγματοποίηση εορταστικών εκδηλώσεων Χριστούγεννα στη Λιβαδειά 2015 και διάθεση πίστωσης.

2.Καθορισμός τέλους και χρονικής διάρκειας για την παραχώρηση του 30% των κενωθέντων περιπτέρων Δήμου Λεβαδέων σε ΑΜΕΑ / Πολυτέκνων / Πολεμιστές Κύπρου κατόπιν δημόσιας κλήρωσης, καθώς και ορισμός χρόνου διενέργειας της δημόσιας κλήρωσης (κλήρωση των περιπτέρων ανα δικαιούχο).

3.Έγκριση 2ου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα και 2ου ΠΚΤΝΜΕ του έργου: Ενεργειακή Αναβάθμιση Σχολικής Μονάδας 3ου Δημοτικού σχολείου Λιβαδειάς.

4.Έγκριση του 3ου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα Εργασιών του έργου: Λειτουργική και Περιβαλλοντική Αναβάθμιση Χ.Υ.Τ.Α. Λιβαδειάς.

5.Έγκριση Πρωτοκόλλου Προσωρινής Παραλαβής του έργου: Διαμόρφωση Μονοπατιού και Αποκατάσταση – Στερέωση Τρίχινου Γεφυριού.

6.Παραλαβή της υπ΄αριθμ. 131/2015 μελέτης με τίτλο: Διατήρηση και επανάχρηση αξιόλογου Βιομηχανικού Κτιριακού Αποθέματος Μύλου Παπαιωάννου – Εκπόνηση στατικής μελέτης.

7.Παραλαβή της υπ΄αριθμ. 132/2015 μελέτης με τίτλο: Διατήρηση και επανάχρηση αξιόλογου Βιομηχανικού Κτιριακού Αποθέματος Μύλου Παπαιωάννου – Εκπόνηση ηλεκτρομηχανικής μελέτης. 

8.Παραλαβή της υπ΄αριθμ. 134/2015 μελέτης με τίτλο: Μελέτη έργων ανακατασκευής εσωτερικού δικτύου, έργων προσαγωγής ακαθάρτων & εγκατάστασης επεξεργασίας λυμάτων (ΕΕΛ) οικισμού Αγ. Γεωργίου.

9.Παραλαβή μελετών ΣΧΟΟΑΠ Χαιρώνειας. (Η εισήγηση θα αποσταλεί με email την Δευτέρα 7/12/2015, κατ ΄εντολή κ. Αντιδημάρχου.)

                                         Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
                                                      
                                                       Γεωργαντά Ελισάβετ (Ελίζα)

Διαβάστε Περισσότερα »

Θήβα: Κυκλοφοριακές Ρυθμίσεις στην οδό Αντιγόνης το Σαββατοκύριακο



Ο Δήμος Θηβαίων ενημερώνει ότι στο πλαίσιο εργασιών του έργου “ Ανάπλαση πεζόδρομου οδού Επαμεινώνδα” η οδός Αντιγόνης από το Σάββατο 5 έως και την Κυριακή 6 Δεκεμβρίου θα είναι κλειστή από τη διασταύρωσή της με την οδό Πινδάρου.

Η κυκλοφορία των οχημάτων που κινούνται:

α)  Στην άνοδο της οδού Πινδάρου θα εκτρέπεται αναγκαστικά στην οδό Βουρδουμπά.
β) Στην αρχή της οδού Αντιγόνης (από την οδό Πελοπίδου) θα εκτρέπεται αναγκαστικά δεξιά στην κάθοδο της οδού Πινδάρου.

Τέλος, το τμήμα της οδού Κάδμου από την οδό Αντιγόνης έως τη Βουρδουμπά θα λειτουργεί ως άνοδος.
Διαβάστε Περισσότερα »

Επιστολή διαμαρτυρίας Ντασιώτη στον Σταύρο Θεοδωράκη για το Α.Τ.Βαγίων

  Επιστολή  προς  τον κο Θεοδωράκη Σταύρο     Πρόεδρο του κόμματος «ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ»
Ερώτηση του Βουλευτή κου Μαυρωτά Γεωργίου

Στις 3-12-2015 ο Βουλευτής Αττικής του Κόμματός σας κος Μαυρωτάς Γεώργιος, εκφράζοντας την αντίθεσή του και προφανώς την αντίθεση του κόμματος στην «φημολογούμενη κατάργηση του Αστυνομικού Τμήματος Βαγίων και τη συγχώνευσή του με το Α.Τ. Θηβών», υπέβαλε ερώτηση στον υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης. 
Η προσέγγιση του θέματος από τον κο Βουλευτή είναι απολύτως επιδερμική και φαίνεται πως στοχεύει στην ικανοποίηση συγκεκριμένου κοινού, χωρίς να σταθμίζει δεδομένα, πράγμα που δεν ταιριάζει σε σύγχρονο κόμμα.
Είναι σαφές πως ο Βουλευτής δεν μπήκε στον κόπο να διαβάσει τα δεδομένα της περιοχής, ούτε καν στην απλούστατη διαδικασία να διασταυρώσει ότι του έδωσαν, τηλεφωνώντας  σε θεσμικούς παράγοντες, ίσως Δημάρχους ή  και άλλους για μια περιοχή που δε γνωρίζει.
Ο κος Μαυρωτάς αποφάνθηκε πως το Α.Τ Βαγίων κακώς κλείνει γιατί, εκτός των άλλων αστυνομεύει και την «Δ.Ε. ΘΕΣΠΙΩΝ του Δήμου ΑΛΙΑΡΤΟΥ».
Έπρεπε να γνωρίζει ο κος Μαυρωτάς ότι:
•    Το όνομα του Δήμου είναι Αλιάρτου-Θεσπιέων και όχι     Αλιάρτου και είναι ο μόνος από τους έξι του Νομού Βοιωτίας που δεν έχει Αστυνομικό τμήμα ενώ  η περιοχή ευθύνης του αστυνομεύεται από τρεις  διαφορετικές δομές ,δύο εκ των οποίων εδρεύουν  σε άλλους Δήμους, δημιουργώντας εικόνες και καταστάσεις γραφικές.
•    Στο σχέδιο Αναδιάρθρωσης της Αστυνομίας προτείνεται ένα αστυνομικό τμήμα σε κάθε καλλικρατικό Δήμο, που είναι απολύτως ορθό και κατά συνέπεια η Δ.Ε.ΘΕΣΠΙΏΝ του Δήμου Αλιάρτου-Θεσπιέων δεν μπορεί να αποτελεί αντικείμενο διεκδίκησης του Δήμου Θηβαίων, προκειμένου να κρατήσει ανοικτό το Α.Τ. Βαγίων που απέχει μόλις πέντε χιλιόμετρα από τη Θήβα, αλλά να αποτελέσει χώρο ευθύνης του υπό δημιουργία Α.Τ. Αλιάρτου-Θεσπιέων.
Αναμένω επικοινωνία με πρωτοβουλία του κου Μαυρωτά, εφόσον στην ευθύνη του έχει ανατεθεί και η εκπροσώπηση του Ν.Βοιωτίας, προκειμένου να τον ενημερώσω για το θέμα.
Ο κος Μαυρωτάς, ασχολούμενος με μια άλλη εκλογική περιφέρεια, πέραν αυτής που εκλέγεται, προφανώς κατ εντολή του κόμματος καλό είναι να την μελετήσει και να πάρει όλες τις πληροφορίες και όχι επιλεκτικά ότι του δίνει ο καθένας. Ο τόπος χρειάζεται ανθρώπους να ενεργούν και ένα νέο κόμμα χρειάζεται τον κο Μαυρωτά και όχι τον κο Μαυρογιαλούρο.

Ο Δήμαρχος
Ντασιώτης Γεώργιος

                                                                             

Διαβάστε Περισσότερα »

Δωρεάν Προληπτικές Εξετάσεις απο τη ΔΗΚΕ Θήβας

   Στα πλαίσια των προγραμμάτων πρόληψης και προσυμπτωματικού ελέγχου, που υλοποιούνται από τη Δημοτική  Κοινωφελή Επιχείρηση Δήμου Θηβαίων δια του Κέντρου Προληπτικής Ιατρικής & Δημόσιας Υγείας, για τους μήνες Οκτώβριο και Νοέμβριο έτους 2015 πραγματοποιήθηκαν οι εξής  δράσεις:

Μαστογραφία
1) 13-10-2015
2) 26-10-2015
3) 10-11-2015
4) 16-11-2015
5) Στις  20-11-2015 πραγματοποιήθηκε  η εξέταση της μαστογραφίας  για  15 γυναίκες  που ανήκουν  στις ευπαθείς ομάδες (άπορες - ανασφάλιστες)
Σύνολο εξεταζόμενων γυναικών: 115

Τεστ Παπανικολάου
    Σε συνεργασία με το νοσοκομείο Άγιος Σάββας πραγματοποιήθηκαν 4  ραντεβού για 15 εξεταζόμενες, ανά ραντεβού
Οι εξετάσεις πραγματοποιήθηκαν στις:
1) 4-11-2015
2) 11-11-2015
3) 18-11-2015
4) 25-11-2015
Σύνολο εξεταζόμενων γυναικών: 60

   Για το μήνα Δεκέμβριο έχουν προγραμματιστεί 2 ραντεβού μαστογραφίας για επανεξέταση και 3  ραντεβού για την εξέταση του τεστ Παπανικολάου, την οποία μπορούν να πραγματοποιήσουν  γυναίκες ηλικίας από 18 έως 70 ετών.

    Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στο τηλέφωνο 2262028971, από 8.30 έως 14.30, αρμόδια υπάλληλος Κατσιφή Αναστασία.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ.
ΤΗΣ ΔΗ.Κ.Ε.Θ.

ΚΑΜΟΥΤΣΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ

Διαβάστε Περισσότερα »

Δήμος Θηβαίων: Με μετρήσεις σακχάρου συνεχίζονται οι δράσεις του προγράμματος “Ηπιόνη”

Δήμος Θηβαίων:
Με μετρήσεις σακχάρου συνεχίζονται οι δράσεις του προγράμματος “Ηπιόνη”-
 Ευχαριστήριο στις εταιρείες που προσέφεραν υλικά

Ο Δήμος Θηβαίων, σε συνεργασία με τη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείριση Θήβας, το Δημοτικό Οργανισμό Θήβας και την υποστήριξη των  Ιατρικού Συλλόγου Θηβών και  Φαρμακευτικού Συλλόγου Θήβας, συμμετέχει στον Εθνικό Πιλοτικό Πρόγραμμα Πρόληψης και Προαγωγής Υγείας των Ηλικιωμένων Ατόμων “Ηπιόνη” , το οποίο για το έτος 2015 έχει ως θέμα “Σακχαρώδης Διαβήτης”.

Για τις ανάγκες της εκστρατείας πρόληψης του Σακχαρώδους Διαβήτη θα πραγματοποιούνται ΔΩΡΕΑΝ μετρήσεις Σακχάρου  από τις νοσηλεύτριες των δομών του Βοήθεια στο Σπίτι και των ΚΑΠΗ.
Πληροφορίες:

Βοήθεια στο Σπίτι
Θήβα :
2262029440 (1η Δομή), 2262027523 (2η Δομή)
Πλαταιές: 2262098857
Θίσβη: 2264350019/50020

Βάγια: 2262061366
ΚΑΠΗ
Θήβα: 2262024224
Βάγια: 2262061544

Κέντρο Προληπτικής Ιατρικής & Δημόσιας Υγείας :

2262028971

Ο Δήμος Θηβαίων ευχαριστεί θερμά για την ευγενική χορηγία υλικών μέτρησης σακχάρου:

Τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Θήβας
Την εταιρεία Bayer Ελλάς ΑΒΕΕ 
Την εταιρεία Karabinis Medical A.E.
Την εταιρεία Menarini diagnostics

Λίγα λόγια για το πρόγραμμα “Ηπιόνη” :
Στόχοι του προγράμματος είναι η ευαισθητοποίηση και ενημέρωση των ηλικιωμένων ατόμων και των οικογενειών τους για θέματα υγείας που σχετίζονται με το Σακχαρώδη Διαβήτη και των ψυχοκοινωνικών του διαστάσεων, η ανάπτυξη της πρωτογενούς πρόληψης για τον Σακχ. Διαβήτη και ιδιαίτερα σε επίπεδο αγωγής υγείας ( αλλαγή στάσεων και συνηθειών, υιοθέτηση υγιούς τρόπου ζωής, τροποποίηση συμπεριφορών) και η συστηματική παραπομπή και διαχείριση περιστατικών με Σακχ. Διαβήτη σε υπηρεσίες υγείας.

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα και για το τι είναι ο Σακχαρώδης Διαβήτης μπορείτε να βρείτε στο site του Δήμου www.thiva.gr, όπου έχει αναρτηθεί σχετικό ενημερωτικό υλικό.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ευχαριστήριο Δήμου Θηβαίων

Ευχαριστήριο Δήμου Θηβαίων στον Σύνδεσμο Ηλεκτρολόγων και το Φωτογραφείο Μακρυπούλιας

Ο Δήμος Θηβαίων και η Κοινωνική του Υπηρεσία ( Πρόνοια) ευχαριστούν από καρδιάς τον  ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΡΓΟΛΗΠΤΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΤΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ ΘΗΒΑΣ και το ΦΩΤΟΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΚΡΥΠΟΥΛΙΑΣ στη Θήβα, για την άμεση και απρόσκοπτη συμβολή τους στο έργο της Κοινωνικής Υπηρεσίας, η οποία στο πλαίσιο της καταπολέμησης της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού κλήθηκε να αντιμετωπίσει σοβαρές υποθέσεις άπορων συμπολιτών μας.






Διαβάστε Περισσότερα »

Τι θα δηλώσουμε και πότε στο Περιουσιολόγιο

Μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου του 2016 όλοι οι Έλληνες φορολογούμενοι θα πρέπει να δηλώσουν τα περιουσιακά στοιχεία τους συμπεριλαμβανομένων των αριθμών των τραπεζικών τους λογαριασμών (χωρίς τα ποσά) και των θυρίδων που έχουν μισθώσει σε τράπεζες (χωρίς το περιεχόμενο τους) με τη δήλωση Περιουσιολογίου που θα υποβάλουν ηλεκτρονικά.

Το περιουσιολόγιο, όπως διευκρινίζεται απο το υπουργείο Οικονομικών, δεν θα αποτελεί βάση επιβολής φόρου.

Τα στοιχεία της περιουσιακής κατάστασης του φορολογούμενου που δεν θα περιλαμβάνονται στη δήλωση Περιουσιολογίου θα δεσμεύονται υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου οποτεδήποτε και οπουδήποτε εντοπιστούν και θα αποδεσμεύονται, όταν ολοκληρωθούν οι διαδικασίες του ελέγχου. Επίσης, θα επιβάλλεται χρηματική ποινή, ανάλογη με την αξία του στοιχείου.

Αυτό προβλέπεται στο σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για τη δημιουργία του νέου Περιουσιολογίου, η νομοθέτηση του οποίου προβλέπεται να ολοκληρωθεί εντός του Δεκεμβρίου.

Μεταξύ των προτάσεων που εξετάζονται, απο τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη, είναι για τη δήλωση των μετρητών να έχει προηγηθεί υποχρεωτικά η κατάθεσή τους σε τράπεζα. Μετρητά εκτός τραπεζών δεν θα λαμβάνονται υπόψη.

Πρόκειται για ρύθμιση η οποία αποτελεί κίνητρο για την επιστροφή στις τράπεζες μετρητών που είχαν αποσυρθεί απο τους καταθέτες τους προηγούμενους μήνες.

Η επιστροφή των καταθέσεων αυτών θα δώσει ανάσα στο τραπεζικό σύστημα και κρίνεται απαραίτητη για την ενίσχυση της συμβολής του στη χρηματοδότηση της οικονομίας με δάνεια προς τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις.

Απο το 2017 και τα επόμενα έτη, οι μεταβολές της περιουσιακής κατάστασης εξετάζεται να υποβάλλονται τις ίδιες ημερομηνίες με την υποβολή της δήλωσης φορολογίας.

Το Περιουσιολόγιο θα αποσκοπεί στη συγκέντρωση όλων των στοιχείων που αφορούν την κινητή και ακίνητη περιουσία (κάθε μορφής) κάθε φορολογουμένου.

Έτσι οι φορολογικές Αρχές θα είναι σε θέση να παρακολουθούν διαχρονικά πώς εξελίσσονται οι αλλαγές στην περιουσιακή κατάσταση των φορολογουμένων και να ελέγχουν στοχευμένα αυτούς που παρουσιάζουν αδικαιολόγητες αποκλίσεις.

Σύμφωνα με το σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών:

-Το Περιουσιολόγιο θα περιέχει τα περιουσιακά στοιχεία του συνόλου των νομικών προσώπων και νομικών οντοτήτων, οι οποίες έχουν έδρα την Ελλάδα, καθώς και των φυσικών προσώπων, τα οποία είναι φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδας. Το Περιουσιολόγιο είναι ατομικό (ανά ΑΦΜ).

-Τα περιουσιακά στοιχεία του Περιουσιολογίου αφορούν και αυτά τα οποία βρίσκονται στην αλλοδαπή.

-Στο Περιουσιολόγιο περιλαμβάνονται ενδεικτικά: Ακίνητα, οχήματα (εκτός από τα μηχανάκια 50cc), εναέρια μέσα μεταφοράς, σκάφη, μετοχές, αμοιβαία κεφάλαια, εταιρικά μερίδια, εταιρικές μερίδες, συμμετοχές σε επιχειρήσεις με οποιαδήποτε μορφή κ.λπ, κινητά μεγάλης αξίας (αρχικά εφόσον αυτά είναι ασφαλισμένα), δρόμωνες ίππους,τραπεζικούς λογαριασμούς, μίσθωση θυρίδων τραπεζών (όχι το περιεχόμενό τους).

Η Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης θα δημιουργήσει μία ηλεκτρονική εφαρμογή, στην οποία θα εμφανίζονται εκείνα τα στοιχεία του Περιουσιολογίου, που υπάρχουν στις ηλεκτρονικές εφαρμογές της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων ή και σε άλλες πηγές (π.χ. Τράπεζες, Χρηματιστήριο κ.λπ.).

Τον βασικό κορμό αυτού αποτελεί το Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα Περιουσιολόγιο (ακινήτων). Η συλλογή των στοιχείων θα αναφέρεται στην 31η Δεκεμβρίου κάθε έτους.

Τα στοιχεία θα λαμβάνονται από τις αρμόδιες υπηρεσίες, και ο φορολογούμενος υποχρεούται να συμπληρώσει συγκεκριμένα πεδία ή και να τροποποιήσει στοιχεία που κατά τη γνώμη του δεν απεικονίζονται ορθά (π.χ. ο φορολογούμενος δηλώνει τον αριθμό του τραπεζικού λογαριασμού, και η πληροφορία για το ύψος της κατάθεσης λαμβάνεται από το τραπεζικό ίδρυμα).

Διαβάστε Περισσότερα »

Ενίσχυση 1,3 δισ. για την ύπαιθρο τον Δεκέμβριο - Τι θα γίνει με τη φορολογία των αγροτών

Αναρτήθηκαν τα προσωρινά δικαιώματα της βασικής ενίσχυσης ανά ΑΦΜ αγρότη, που σημαίνει ότι ξεκλείδωσαν οι πληρωμές και θα γίνουν στο σύνολό τους την Δευτέρα, ενημέρωσε την Βουλή, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλης Αποστόλου.

Έτσι, θα αποδοθεί το 90% της βασικής ενίσχυσης, δηλαδή 1,1 δισ. ευρώ (το μισό της άμεσης ενίσχυσης). Στο ποσό αυτό, θα προστεθούν, μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου, τουλάχιστον 200 εκ., τα οποία ήταν οι εκκρεμότητες από το 2009 έως το 2014.
"Η ύπαιθρος θα ενισχυθεί με 1,3 δισ., που θα συμβάλλει στην οικονομική δραστηριότητά της", είπε ο υπουργός, ξεκαθαρίζοντας πως:
- πρώτον, πρόκειται για την εφαρμογή της νέας ΚΑΠ (κάτι που σημαίνει την ύπαρξη νέων δεδομένων, τα οποία απαιτούν τον επαναπροσδιορισμό από την αρχή όλων των δικαιωμάτων, που αφορούν 720.000 δηλώσεις),
- δεύτερον σε πολλές χώρες της Ευρώπης δεν έχουν γίνει οι σχετικές πληρωμές
- τρίτον, τα ποσά της νέας ΚΑΠ, είναι τουλάχιστον κατά τις 10% μικρότερα
Η φορολογία των αγροτών


Σχετικώς με το φορολογικό των αγροτών, ο κ. Αποστόλου είπε πως θα επιμείνει στις διαπραγματεύσεις στην βασική φιλοσοφία να κατανεμηθούν δίκαια τα φορολογικά βάρη. Αυτό θα γίνει με στόχο να επωμιστούν το μεγαλύτερο μέρος οι μεγαλύτερες αγροτικού χαρακτήρα επιχειρήσεις, με οποιοδήποτε σενάριο ή με συνδυασμό σεναρίων και εναλλακτικών προτάσεων και αντίστοιχη ελάφρυνση των μικρομεσαίων γεωργικών εκμεταλλεύσεων, που το όποιο εισόδημά τους θα προκύπτει από την αμοιβή της πραγματικής οικογενειακής εργασίας τους κι όχι από κάποιο τεκμαρτό προσδιοριστέο επιχειρηματικό κέρδος.
Καταθέτοντας στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία οι αγρότες για το εισόδημα του 2013 πλήρωσαν συνολικά 411 εκ. ευρώ, για το εισόδημα του 2014 πλήρωσαν 186 εκ. ευρώ και για τα εισοδήματα του 2015 θα πληρώσουν του χρόνου περίπου 210 εκ. ευρώ, αφού τόσα προβλέπει ο φετινός προϋπολογισμός, ο αρμόδιος υπουργός κάλεσε «να σταματήσει η πολιτική υπερεκμετάλλευση του θέματος γιατί δεν βοηθάει τους αγρότες». Ακόμη και με συντελεστή 20% το 2017, οι αγρότες για τα εισοδήματα του 2016 δεν θα πληρώσουν σε καμία περίπτωση τα 411 εκ. που πλήρωσαν για το εισόδημα του 2013, είπε ο κ. Αποστόλου.

Οι καταλογισμοί και η ρύθμιση

Ο κ. Αποστόλου, αναφερόμενος στο ζήτημα των προστίμων που αντιμετωπίζει η χώρα 1,4 δισ., και καταλογισμών 1,1 δισ., επανέλαβε πως έχει γίνει ότι είναι δυνατόν, ωστόσο η ΕΕ επιμένει για πρόστιμα και ανακτήσεις από τους αγρότες επισημαίνοντας όμως ταυτοχρόνως την αδιαφορία των προηγούμενων κυβερνήσεων, που όξυνε την κατάσταση.
Ο αρμόδιος υπουργός, εξήγησε πως με την νομοθετική ρύθμιση, που αναγκάστηκε να φέρει η κυβέρνηση, προβλέπεται πως αν τελικά γίνουν κάποτε ανακτήσεις, θα εμπίπτουν - όχι στην αυστηρή και αναγκαστικού χαρακτήρα νομοθεσία, που προέβλεπε ο προηγούμενος νόμος αλλά - στην ηπιότερη διαδικασία σε βάθος χρόνου, που θα την περιγράφει μια κοινή υπουργική απόφαση. Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, επανέλαβε, πάντως, πως αν προκύψει η οποιαδήποτε απόφαση για ανακτήσεις από τον αγροτικό χώρο θα είναι συναπόφαση μέσα από τη Βουλή. Και πρόσθεσε «ας έρθουν τότε οι συνάδελφοι της ΝΔ για τα πακέτα Χατζηγάκη και Κοντού και οι συνάδελφοι του ΠΑΣΟΚ για τα πακέτα Μωραϊτη για τους συνεταιρισμούς να ψηφίσουν μπροστά στο δίλημμα να αναζητηθούν ή να τα φορτωθεί ο φορολογούμενος;».

newsit.gr


Διαβάστε Περισσότερα »

Προβολή ταινίας στα Οινόφυτα


Διαβάστε Περισσότερα »

Τζόκερ: Αναζητείται νικητής για 11 εκατ. ευρώ μετά το 14ο τζακ ποτ

Παρά τις 15 εκατ. στήλες που συμπληρώθηκαν δεν βρέθηκε νικητής στην πρώτη κατηγορία - Δεκαπέντε νικητές στη δεύτερη κατηγορία μοιράστηκαν από 44.000 ευρώ
Μπορεί να συμπληρώθηκαν περισσότερες από 15 εκατομμύρια στήλες ωστόσο ούτε την Πέμπτη κατάφερε να βρεθεί ένας μεγάλος τυχερός που να προβλέψει σωστά τα 6 νούμερα (5+1) του Τζόκερ προκειμένου να κάνει δικά του τα 9 εκατομμύρια της κλήρωσης.

Έτσι μετά από 14 συνεχόμενα τζακ ποτ το ποσό που θα κληρωθεί την Κυριακή αναμένεται να είναι τουλάχιστον 11 εκατομμύρια ευρώ.

Την Πέμπτη δεν βρέθηκε ούτε ένα δελτίο που να έχει προβλέψει την τυχερή εξάδα των αριθμών 19, 21, 31, 41, 42 με Τζόκερ το 16.

Διαβάστε Περισσότερα »

Ευχαριστίες Δημάρχου Λεβαδέων προς τους συμμετέχοντες στη δράση ενάντια στην κλιματική αλλαγή

Ο Δήμος Λεβαδέων ευχαριστεί όλους όσοι συμμετείχαν στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2015 στην Πλατεία Λάμπρου Κατσώνη κατά την οποία ενώσαμε τη φωνή μας με αυτή εκατομμυρίων πολιτών σε όλο τον πλανήτη για το περιβάλλον και ενάντια στην κλιματική αλλαγή.
Ευχαριστούμε τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς του 5ου, 6ου και 9ου Νηπιαγωγείου Λιβαδειάς, του 1ου, 3ου, 5ου, 6ου, 7ου, 8ου και 9ου Δημοτικού Σχολείου, του 3ου Γυμνασίου Λιβαδειάς, του Γυμνασίου με λυκειακές τάξεις Αγίου Γεωργίου, του ΕΕΕΕΚ Λιβαδειάς και του 1ου Γενικού Λυκείου Λιβαδειάς που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα μας και συμμετείχαν στη δράση για την ανακύκλωση. Ιδιαίτερα ευχαριστούμε την ομάδα του 5ου Νηπιαγωγείου Λιβαδειάς, του 5ου και 9ου Δημοτικού Σχολείου Λιβαδειάς που ξεχώρισαν με την μεγάλη ποσότητα από καπάκια που έφεραν. 
Επίσης, ευχαριστούμε για τη συμμετοχή τους την Ελληνική Ένωση Έρευνας και Διάσωσης Λιβαδειάς, το Σύλλογο Ελικωνίων Επαρχίας Λιβαδειάς, την Ακαδημία Ποδοσφαίρου Λιόντος και την Ομάδα Αεροσφαίρισης. 
Θερμές ευχαριστίες για την πολύτιμη βοήθεια τους για τις κατασκευές με ανακυκλώσιμα υλικά στα εικαστικά εργαστήρια “Καλλιτεχνική Φωλιά” της Χιόνας Μπαδήλα, το Εικαστικό Εργαστήρι Μαίρης Ανδριτσοπούλου – Δήμητρας Πούλου και τον συμπολίτη – καλλιτέχνη Σπύρο Γουργιώτη.
Ευελπιστούμε ότι η προσπάθεια δεν τελειώνει και θα συνεχίσουμε όλοι να αγωνιζόμαστε για την προστασία του περιβάλλοντος και της ζωής μας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις

Γενικά αίθριος ο καιρός σήμερα Παρασκευή και μόνο στα ανατολικά και τα νότια παροδικές νεφώσεις με πιθανότητα τοπικών βροχών.

Ανεμοι βόρειοι τοπικά μέχρι 6 μποφόρ στο Αιγαίο. Ορατότητα τοπικά περιορισμένη τις πρωινές ώρες κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια ηπειρωτικά.


Αναλυτική πρόγνωση από την ΕΜΥ:

    Μακεδονία, Θράκη

καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία, τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.
άνεμοι: από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 05 έως 16 βαθμούς Κελσίου, στη δυτική Μακεδονία 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

    Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική στερεά, δυτική Πελοπόννησος

καιρός: γενικά αίθριος, στα νότια λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες με πιθανότητα σποραδικών βρόχων, τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες κυρίως στα βόρεια.
άνεμοι: μεταβλητοί ασθενείς και τοπικά στα νότια ανατολικοί 3 με 5 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 06 έως 18 βαθμούς Κελσίου, στην Ήπειρο 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

    Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

καιρός: λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στα βόρεια, τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.
άνεμοι: ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 και βαθμιαία στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ.

θερμοκρασία: από 07 έως 17 βαθμούς Κελσίου, στα βόρεια 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

    Κυκλάδες, Κρήτη

καιρός: γενικά αίθριος στις Κυκλάδες, τοπικές νεφώσεις στην Κρήτη.
άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 11 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

    Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

καιρός: γενικά αίθριος, λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στα βόρεια τις πρωινές ώρες.
άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις στα βόρεια 4 με 5 και στα νότια 5 με 6 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου, στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

    Αττική

καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως στα βόρεια και τα ανατολικά, τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες
άνεμοι: βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά από το απόγευμα τοπικά 6 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 10 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

    Θεσσαλονίκη

καιρός: λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες, τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.
άνεμοι: νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 07 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ