Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2015

Καταργούνται οι αποδείξεις




    Δύο μέτρα για τον περιορισμό της φοροδιαφυγής πρόκειται να προωθήσει το Υπουργείο Οικονομικών εντός των επόμενων ημερών με σχετικές διατάξεις που θα κατατεθούν στη Βουλή.

Το πρώτο αφορά στη διασύνδεση των... ταμειακών μηχανών επαγγελματιών και επιχειρήσεων με τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, προκειμένου οι ελεγκτές να έχουν άμεση εικόνα για τον τζίρο τους. Το δεύτερο είναι η σύνδεση του αφορολόγητου ποσού εισοδήματος με δαπάνες του φορολογουμένου που θα γίνονται υποχρεωτικά μέσω πιστωτικών καρτών.
Ειδικότερα, με σχετική διάταξη θα καταργείται από το 2016 η υποχρέωση των φορολογουμένων να συγκεντρώνουν αποδείξεις για τις δαπάνες που πραγματοποιούν προκειμένου να ωφεληθούν από το αφορολόγητο ποσό των 9.550 ευρώ, το οποίο οδηγεί σε έκπτωση φόρου 2.100 ευρώ.

Στο εξής, με βάση τη νέα ρύθμιση, το αφορολόγητο θα «χτίζεται» μόνο μέσα από αγορές που θα κάνει ο φορολογούμενος με τη χρήση πλαστικού χρήματος. Καθώς οι δαπάνες αυτές προκύπτουν από την κίνηση του τραπεζικού λογαριασμού με τον οποίο είναι συνδεδεμένη η κάθε κάρτα, οι πολίτες θα απαλλαγούν από το… μαρτύριο της συλλογής αποδείξεων.

Όπως είναι γνωστό, μέσω της διασταύρωσης των δαπανών αυτών των φορολογουμένων με τον τζίρο που δηλώνουν οι επιχειρήσεις και οι επαγγελματίες, οι φορολογικές αρχές θα έχουν τη δυνατότητα να εντοπίζουν ένα μεγάλο μέρος της φορολογητέας ύλης που σήμερα αποκρύπτεται.

Παρεμβάσεις στη φορολογία

Παράλληλα, στο Υπουργείο Οικονομικών έχει ξεκινήσει η προετοιμασία για τις αλλαγές στη φορολογία που θα γίνουν το 2016 βάσει του προγράμματος οικονομικής πολιτικής.
Μεταξύ αυτών θα περιλαμβάνονται και παρεμβάσεις στη φορολογία των αυτοκινήτων με αλλαγές που θα γίνουν και στον τρόπο υπολογισμού των τελών κυκλοφορίας. Ένα από τα σενάρια που εξετάζουν στο ΥΠΟΙΚ είναι να υπάρξει μείωση των τελών και το ποσό της μείωσης να ενσωματωθεί στη φορολογία των καυσίμων (βενζίνη και πετρέλαιο κίνησης), ώστε να συνδεθούν τα τέλη κυκλοφορίας με την κατανάλωση καυσίμων.

Πηγές του Υπουργείου Οικονομικών διευκρινίζουν ότι από τις αλλαγές θα υπάρξει ουδέτερο εισπρακτικό αποτέλεσμα, αλλά θα αντιμετωπισθεί αποτελεσματικότερα το φαινόμενο της κατάθεσης πινακίδων λόγω υψηλών τελών.
Διαβάστε Περισσότερα »

Τόπος οργίων τα ιαματικά λουτρά Θερμοπυλών


Σε τόπο οργίων έχουν μετατραπεί το τελευταίο διάστημα τα ιαματικά λουτρά των Θερμοπυλών καθώς, όπως αναφέρει το lamiareport.gr, μόλις πέσει το σούρουπο, στην περιοχή διαδραματίζονται σκηνές... ακατάλληλες για ανήλικους.

Μάλιστα, όπως κατήγγειλε νεαρός που επισκέφτηκε το σημείο προκειμένου να κάνει μπάνιο, «χωρίς να δώσω καμία αφορμή, ένας ηλικιωμένος κύριος ήρθε και με θώπευσε».

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, κάποιοι δεν δίστασαν να εγκαταστήσουν τροχόσπιτο, εντός του οποίου οι επισκέπτες δέχονταν υπηρεσίες αγοραίου έρωτα, ενώ η περιοχή έχει γεμίσει προφυλακτικά και λοιπά σκουπίδια.

Σημειώνεται ότι στο ίδιο σημείο, πριν από μερικές εβδομάδες, συνελήφθη ένας 43χρονος υπαρχιφύλακας της ΕΛ.ΑΣ., ο οποίος αυνανιζόταν παρακολουθώντας δύο λουόμενες.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΔΕΗ: Μειώσεις στους λογαριασμούς ρεύματος από 1η Ιανουαρίου


Μειώσεις ακόμα και 20% αναμένονται στους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος για το 2016, καθώς, σύμφωνα με απόφαση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (ΡΑΕ) θα περιοριστούν οι μονοπωλιακές χρεώσεις.

Πρακτικά πρόκειται για τις χρεώσεις που αφορούν στη χρήση των Δικτύων μεταφοράς και διανομής ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς και στο Τέλος Μείωσης Αερίων Ρύπων (ΕΤΜΕΑΡ), που επιδοτεί μεταξύ άλλων την παραγωγή ρεύματος από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας (ΑΠΕ).

Όπως ορίζει η απόφαση της ΡΑΕ, για τους οικιακούς καταναλωτές οι νέες χρεώσεις ΕΤΜΕΑΡ, που θα ισχύσουν από την Πρωτοχρονιά του 2016, θα είναι μειωμένες κατά 5,4% σε σχέση με τις ισχύουσες, ενώ όσον αφορά στα δίκτυα μεταφοράς, η μείωση θα ισχύσει από την 1η Φεβρουαρίου του 2016 και θα είναι 12,5% στο σκέλος ισχύος και 3,91% στο σκέλος ενέργειας.

Την ίδια στιγμή, τα τέλη διανομής για τους οικιακούς πελάτες παραμένουν «σταθερά» στα επίπεδα του 2015.

Στο σύνολό τους πάντως, τα νέα ρυθμιζόμενα τιμολόγια για την πλειονότητα των καταναλωτών θα είναι μειωμένα την επόμενη χρονιά, με εξαίρεση τις χρεώσεις για ορισμένες κατηγορίες μεγάλων καταναλωτών, όπου ισχύει «πάγωμα» των χρεώσεων ή αυξήσεις.

Όπως τονίζει επίσης η ανακοίνωση: «Οι αποφάσεις επιφέρουν συνολικά σημαντική μείωση των ρυθμιζόμενων χρεώσεων σε όλες σχεδόν τις κατηγορίες καταναλωτών ή κατ' ελάχιστον, μια σχετική σταθεροποίηση (αποτροπή ή συγκράτηση έντονων μεταβολών) για την περίπτωση των πελατών ΥΤ και ΜΤ με ετήσιες καταναλώσεις άνω των 13 GWh, σηματοδοτώντας έτσι την ομαλή προσαρμογή των εν λόγω χρεώσεων στις απαιτήσεις του ενωσιακού δικαίου».
Διαβάστε Περισσότερα »

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΟΕΒΕ ΘΗΒΑΣ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ


Στις 3 και 4 Δεκεμβρίου η ΓΣΕΒΕΕ και το ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ πραγματοποίησε το 1ο ευρωπαϊκό συνέδριο με θέμα τις Μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τον ρόλο αυτών στην ελληνική οικονομία.

Σύσσωμες οι Ομοσπονδίες απ’ όλη την Ελλάδα έδωσαν το παρόν στο συνέδριο και είχαν την ευκαιρία να εκφράσουν τους προβληματισμούς τους για την μικρομεσαία επιχείρηση αλλά και την αντιμετώπιση που έχει από το κράτος και τις τράπεζες.

Ανάμεσα στις Ομοσπονδίες το παρόν έδωσε και η ΟΕΒΕ ΘΗΒΑΣ εκπροσωπούμενη από τον Προεδρό της , κ. ΧΑΡΑΤΣΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ , και από τον αντιπρόσωπο και μέλος της ΟΕΒΕ , κ. ΦΙΛΗ ΦΑΝΗ.

Ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ στην ομιλία του τόνισε ότι τα τελευταία 7 χρόνια η ελληνική οικονομία απώλεσε πάνω από το 1 / 4 του ΑΕΠ, γεγονός πρωτοφανές για μία οικονομία σε ειρηνική περίοδο, ενώ κατά το ίδιο χρονικό διάστημα πάνω από 200.000 επιχειρήσεις έπαψαν να λειτουργούν. Για πολλούς από τους συναδέλφους μας, οι οποίοι δεν είναι πλέον ενεργοί, το δράμα δεν σταμάτησε με το κλείσιμο της επιχείρησής τους. Αρκετοί από αυτούς έχουν βρεθεί σε κατάσταση ακραίας φτώχειας, αναζητώντας την καθημερινή τους τροφή σε συσσίτια και φιλανθρωπίες. Την ίδια στιγμή τα ονόματά τους και οι επωνυμίες των επιχειρήσεών τους περιλαμβάνονται στους καταλόγους και στις λίστες των οφειλετών του δημοσίου, των οργανισμών κοινωνικής ασφάλισης και των τραπεζών. Για την ΓΣΕΒΕΕ η χρονιά που τελειώνει υπήρξε μια χρονιά διάψευσης των προσδοκιών αλλά και βίαιης ανατροπής των προτεραιοτήτων. Έτσι, μετά από τα πρώτα δύο Μνημόνια, η ελληνική κοινωνία βρίσκεται σήμερα αντιμέτωπη με μία Τρίτη Συμφωνία με ένα Τρίτο Μνημόνιο. Με μια σημαντική διαφορά: αυτή τη φορά η καθημαγμένη και βαριά πληγωμένη ελληνική οικονομία, δεν έχει πλέον τις ίδιες αντοχές και τα ίδια περιθώρια ανάκαμψης. Αυτός είναι και ένας λόγος παραπάνω που καθιστά τις θέσεις και τα αιτήματα της ΓΣΕΒΕΕ, όχι μόνο διαχρονικά αλλά και επίκαιρα. Απλώς αυτή τη φορά, και όντας περισσότερο υποψιασμένοι σε σύγκριση με το παρελθόν, οφείλουμε να λάβουμε σοβαρά υπόψη την ανατροπή των προτεραιοτήτων ώστε να μετριάζουμε τις υποσχέσεις που κάθε φορά μας δίνονται.

Από πλευράς Ομοσπονδίας ο Πρόεδρος ,κ. Χαρατσής , τόνισε σε δηλώσεις του το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις στην χρηματοδότηση από τις τράπεζες και ζήτησε από όλους να κατανοήσουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η μικρή επιχείρηση καθημερινά.

Ο κ. Φίλης τόνισε την σημαντικότητα του συνεδρίου αφού μέσα από αυτό θα βγούνε πολλά συμπεράσματα για το τι μέλλει γενέσθαι με την μικρομεσαία επιχείρηση και στην Ελλάδα αλλά και σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Η ΟΕΒΕ ΘΗΒΑΣ νιώθει την ανάγκη να συγχαρεί την ΓΣΕΒΕΕ και το ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ για την οργάνωση του συνέδριου αλλά και προσωπικά τον Πρόεδρο της ΓΣΕΒΕΕ κ. ΚΑΒΒΑΘΑ αφού παρόλο την οικονομική συγκυρία που βρίσκεται ο τόπος καταφέρνει και αναδεικνύει τα προβλήματα τις Μικρομεσαίας επιχείρησης.

Η ΟΕΒΕ Θήβας θα συνεχίσει να είναι κοντά στην Μικρή αλλα και στην πολύ Μικρή επιχείρηση για να ακούει τα προβληματά της και να τα μεταφέρει στην κεντρική εξουσία.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΕΒΕ ΘΗΒΑΣ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                   Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΧΑΡΑΤΣΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ                        ΧΡΗΣΤΟΥ ΗΛΙΑΣ
Διαβάστε Περισσότερα »

Συλλήψεων… συνέχεια στη Στερεά

Συνελήφθησαν, στο πλαίσιο στοχευμένων αστυνομικών ελέγχων σε περιοχές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, δεκατέσσερα (14) άτομα για διάφορα αδικήματα


Συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς, στοχευμένοι αστυνομικοί έλεγχοι, στο πλαίσιο του ευρύτερου επιχειρησιακού σχεδιασμού της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας.

Κατά τη διάρκεια αυτών των ελέγχων, οι οποίοι πραγματοποιήθηκαν με σκοπό τη καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων, την δίωξη της παράτυπης μετανάστευσης και γενικότερα την αντιμετώπιση κάθε μορφής παραβατικής συμπεριφοράς, συνελήφθησαν το τελευταίο διήμερο (05 & 06-12-2015), συνολικά δεκατέσσερα (14) άτομα.

Συγκεκριμένα συνελήφθησαν:

Δύο (2) ημεδαποί στη Χαλκίδα και στο Μοσχοχώρι Φθιώτιδας, από αστυνομικούς της Α’ Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Ευβοίας & του Τμήματος Ασφαλείας Λαμίας αντίστοιχα, κατηγορούμενοι για παραβάσεις νομοθεσίας περί ναρκωτικών. Επιπλέον ένας εκ των συλληφθέντων κατηγορείται και για παράνομη οπλοκατοχή. Κατασχέθηκαν, κατά περίπτωση, μικροποσότητα κάνναβης, δισκία φαρμακευτικού σκευάσματος για την αγορά των οποίων απαιτείται ιατρική συνταγή, καθώς και μία σιδερογροθιά.

Τέσσερις (4) αλλοδαποί και ειδικότερα τρεις σε περιοχές της Θήβας, από αστυνομικούς της Β’ Ο.Π.Κ.Ε. Βοιωτίας & του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, καθώς και ένας στο Βασιλικό Ευβοίας, από αστυνομικούς της Β’ Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Ευβοίας, διότι στερούνταν των απαραίτητων εγγράφων που να δικαιολογούν τη νόμιμη παραμονή τους στην Ελληνική Επικράτεια.

Δύο (2) ημεδαποί στη Λιβαδειά, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Βοιωτίας, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Δύο (2) ημεδαποί σε περιοχές της Λαμίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Λαμίας, για παραβάσεις σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Ημεδαπός στον Ορχομενό Βοιωτίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ορχομενού & της Α’ Ο.Π.Κ.Ε. Βοιωτίας, κατηγορούμενος για συνέργεια σε πρόκληση σωματικών βλαβών και φθορά ξένης ιδιοκτησίας.

Δύο (2) ημεδαποί στη Λιβαδειά και στη Σκάρφεια Φθιώτιδας, από αστυνομικούς των Αστυνομικών Τμημάτων Λιβαδειάς & Μώλου αντίστοιχα, για παράνομο υπαίθριο εμπόριο. Κατασχέθηκαν διάφορα είδη παραεμπορίου.

Τέλος ημεδαπή στη Λαμία, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λαμίας, σε βάρος της οποίας εκκρεμούσε καταδικαστική Απόφαση, για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Οι συγκεκριμένοι έλεγχοι αποσκοπούν στην πρόληψη και στην καταστολή της εγκληματικότητας, ενώ θα συνεχιστούν σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Πρόσκληση στην Περιφερειακή Εκδήλωση Στερεάς Ελλάδας του ΣΕΤΕ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Σας προσκαλούμε στην Περιφερειακή Εκδήλωση Στερεάς Ελλάδας του ΣΕΤΕ

που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, 8 Δεκεμβρίου 2015 στις 19.00μ.μ.

στο Συνεδριακό Κέντρο της Περιφερειακής Ενότητας Ευβοίας

 (Διεύθυνση: Λεωφόρος Χαϊνά 93, Χαλκίδα)

Διαβάστε Περισσότερα »

Συνάντηση Παπαθωμά με τον Γεν. Γραμματέα Αγροτικής Ανάπτυξης




Με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Νίκο Στουπή, συναντήθηκε η Αντιπεριφερειάρχης Π. Ε. Βοιωτίας, κ. Φανή Παπαθωμά.

Στην συνάντηση συμμετείχαν ο Αν. Προιστάμενος της ΔΑΟΚ και υπηρεσιακοί παράγοντες της Π. Ε. Βοιωτίας καθώς και  υπηρεσιακοί παράγοντες του Υπουργείου.

Σκοπός της συνάντησης ήταν η συζήτηση αγροτικών θεμάτων, όπως αναδιάρθρωση αμπελιών, άμεση πληρωμή δικαιούχων ενταγμένων σε αγροπεριβαντολογικά προγράμματα, (μείωση νιτρορύπανσης, βιολογική γεωργία και κτηνοτροφία), πληρωμές σχεδίων βελτίωσης, πορεία αναδασμών και διάφορα θέματα σχετικά με την ορθολογική χρήση νερού Κωπαίδας (αντιπλημμυρικά  έργα, νέες ηλεκτροδοτήσεις, τεχνικά έργα, διαμορφώσεις δρόμων κ.λ.π.)

«Η συνάντηση απέβη ιδιαιτέρως δημιουργική και παραγωγική, με την συνεργασία του Γενικού Γραμματέα κ. Νίκου Στουπή, έτσι ώστε να δοθεί λύση σε πολλά ζητήματα που απασχολούν τους αγρότες της Βοιωτίας» τόνισε η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Βοιωτίας, κ. Φανή Παπαθωμά.



Διαβάστε Περισσότερα »

Στις φυλακές του Ελαιώνα το τμήμα Ε. Ε.Σ. Λιβαδειάς


Ενόψει της παγκόσμιας ημέρα του εθελοντισμού το Τοπικό Τμήμα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Λιβαδειάς βρέθηκε στις γυναικείες φυλακές του Ελαιώνα Θηβών, προσφεροντάς τους  ιματισμό, τρόφιμα και είδη ατομικής ανάγκης.
Με αυτή την επίσκεψη προσπάθησαν οι εθελοντές να προσφέρουν μια ζεστή αγκαλιά, να μεταδώσουν την αγάπη και την θετική τους ενέργεια.
Σε συζήτηση με την κοινωνική λειτουργό των φυλακών κ. Μάγδα Λέντα πληροφορηθήκαμε πως  στο μέλλον θα μπορέσουμε να υποστηρίξουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο αυτή την ευαίσθητη ομάδα ανθρώπων προκειμένου να ενταχθεί ομαλά στο κοινωνικό γίγνεσθαι.
Φεύγοντας τους υποσχεθήκαμε ότι θα επαναλάβουμε την επίσκεψη και θα προσφέρουμε από την πλευρά μας τα μέγιστα.


Για το Δ.Σ.
Μετά Τιμής

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                    Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΡΑΤΖΑΣ                                       ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΜΠΙΝΙΟΥ
Διαβάστε Περισσότερα »

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΣΕ ΜΠΑΣΙΑΚΟ ΓΙΑ ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

ΘΕΜΑ:                  «Πραγματοποίηση πληρωμών ανά μέτρο και δράση του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2007-2013»

ΣΧΕΤ:       Η Ερώτηση   764/02-11-2015

Απαντώντας στην παραπάνω Ερώτηση που κατέθεσε ο Βουλευτής κ. Ε. Μπασιάκος, σας πληροφορούμε τα εξής:

Όσον αφορά στον προγραμματισμό των πληρωμών ανά μέτρο και δράση του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2007-2013, αυτός έχει ως εξής:

•                Μέτρο 2.1.1-2.1.2 (Εξισωτική αποζημίωση)
Μέχρι το τέλος Νοεμβρίου θα καταβληθούν οι συμπληρωματικές πληρωμές των ετών 2008-2013, καθώς και η εκκαθάριση του έτους 2014. Η προκαταβολή εξισωτικής αποζημίωσης έτους 2015 εκτιμάται ότι θα καταβληθεί εντός Δεκεμβρίου του 2015.

•                Μέτρο 2.1.4 (δράσεις 1.1 Βιολογική γεωργία, 1.2 Βιολογική κτηνοτροφία, 2.1 Προστασία των ευαίσθητων στα νιτρικά περιοχών)
Για τις δράσεις 1.1 Βιολογική γεωργία και 2.1 Προστασία των ευαίσθητων στα νιτρικά περιοχών έχει ήδη καταβληθεί η ενίσχυση για το έτος 2012, συμπεριλαμβανομένων των ενστάσεων, σχεδόν σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες (Π.Ε.) της χώρας. Μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους εκτιμάται ότι θα έχουν ολοκληρωθεί και οι πληρωμές των ετών 2013 και 2014. Για τη δράση 1.2 Βιολογική κτηνοτροφία, οι πληρωμές του έτους εφαρμογής 2012 θα ξεκινήσουν να διενεργούνται εντός Νοεμβρίου του 2015.

Όσον αφορά στην πορεία πραγματοποίησης πληρωμών των άμεσων ενισχύσεων σημειώνεται ότι τμήμα της βασικής ενίσχυσης θα καταβληθεί στο τέλος Νοεμβρίου του 2015.

     Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ



ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ

Διαβάστε Περισσότερα »

Αναβίωση του Μικρασιατικού Εθίμου "Βάρβαρα" στη Θήβα

Την αναβίωση του Μικρασιάτικου Εθίμου «ΒΑΡΒΑΡΑ» πραγματοποίησε για 11η χρονιά το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Μικρασιατών Θήβας την Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2015 (της Αγίας Βαρβάρας) στην Μικρασιατική Εστία και ήταν εκεί,  όλοι όσοι αγαπούν και συμπαραστέκονται στο έργο της  Ένωσης .                                                                                                                                 Ο Δήμαρχος Θηβαίων Σπυρίδων Νικολάου, οι Αντιδήμαρχοι Ανδρέας Χατζησταμάτης και Σπύρος Κίτσος, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Σταμάτης Χαλβατζής, Δημήτρης Κουτσοδήμος, Γρηγόρης Παπαβασιλείου, η Προϊσταμένη ΕΦ.Α και Μικρασιάτισα  Αλεξάνδρα Χαραμή, η πρόεδρος των συμβολαιογράφων Θήβας και πρώην πρόεδρος της Ένωσης Αγγελική Σαρρή, η πρόεδρος του συλλόγου γυναικών «Διρκαίος Κύκνος» Βάσω Αλμπάνη με το Δ.Σ. ο πρόεδρος του συλλόγου «Κοντίτο» Νίκος Νικολάου με το Δ.Σ., μέλη της Χ.Ε.Ν., του Λυκείου Ελληνίδων Θήβας, και μέλη της Δημοτικής χορωδίας.  Σημαντική και η παρουσία του Γεν. Γραμματέα της Ομοσπονδίας Προσφυγικών Σωματείων Ελλάδος  Δημήτρη Παντέλα που εκπροσωπούσε την  Ο.Π.Σ.Ε. και του Mikrasiatis.gr                                                                                                                         Εκεί  ήταν τα μέλη μας, το τμήμα χορευτικού και η χορωδία μας, μέλη του θεατρικού εργαστηρίου αλλά και πολλοί  φίλοι που στηρίζουν το σύλλογο όλα αυτά τα χρόνια. Μεγαλύτεροι σε ηλικία αλλά και πολλοί νέοι άνθρωποι που βλέποντας τις δραστηριότητες της Ένωσης βρίσκονται  κοντά στο σύλλογο και τις δράσεις του. Αυτό το νέο αίμα των Μικρασιατών που ανταποκρίνονται, μας γεμίζει χαρά και ελπίδα, ότι κανένας κόπος και καμιά προσπάθεια μας δεν πάει χαμένη .                             Αυτό είναι που οδηγεί και τα μέλη του Δ.Σ  στην πραγματοποίηση ποιοτικών δράσεων που δίνουν την δυνατότητα τόσο στα μέλη όσο και σε συμπολίτες μας (περισσότερα από 300 άτομα συμμετέχουν στα τμήματα) να εκφράζονται μέσα από το θέατρο (θεατρικό εργαστήρι), το χορό (5 τμήματα για μαθητές νηπίου, Δημοτικού, Γυμνασίου-Λυκείου, και 2 ενηλίκων) το τραγούδι ( μεικτή παραδοσιακή χορωδία)  τη ζωγραφική (εργαστήρι ζωγραφικής για παιδιά )

Τα καζάνια μπήκαν από νωρίς το πρωί με την επιμέλεια από τις κυρίες Στάσα Τσολάκου, Γιαννούλα Αραπίκου, Ευσταθία Καραγιάννη, Μαρία Γελέκα  και στις 6:30 ο αχνιστός χυλός με τα «Βάρβαρα» και τις μυρωδιές από το ‘καβουρντισμένο’  σουσάμι και την κανέλα πλημμύρισαν τον Συνοικισμό. Μαζί με τα «Βάρβαρα» προσφέρθηκαν λουκουμάδες χαλβάς και άλλα παραδοσιακά μικρασιάτικα γλυκά και εδέσματα που έφτιαξαν οι γυναίκες της Ένωσης Αγνή Δεληκωσταντίνου , Βαγγελίτσα Σκυριανού-Στρατέλου , Χρυσάνθη Στρατέλου-Κανέτη , Μαρία Λεπενιώτη , Καίτη Ακρίβου , Μαρία Δαούτη , Ελένη Καραγιάννη , Φωτούλα Στρατέλου , Σοφία Σαντά, Μαριάννα Πλατιά, Μαρία Μαυρίδου, Ευαγγελία Παναγιωταρά, Ελένη Δεληκωνσταντίνου, Μαρία Μίχα, Μαρία Δελαβέκουρα-Βαλμά Μαρία Χλωρού (Bitter Sweet) μαζί με αναψυκτικά, ποτό μαστίχα, αρμπαρόριζα, βύσσινο και τσίπουρο που προσφέρθηκε από την Ένωση. Κάπως έτσι ξεκίνησε και ο χορός με τα μέλη του χορευτικού και της χορωδίας που κράτησε για αρκετές ώρες, με τις ευχές  για : «Μέλι και Γάλα στη στράτα μας και Καλά Χριστούγεννα σε όλους !!!  Και του χρόνου με υγεία.

Το Διοικητικό Συμβούλιο.





Διαβάστε Περισσότερα »

Αναγκαία η ύπαρξη του Α.Τ. Βαγίων-ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ




ΟΧΙ στην κατάργηση του Αστυνομικού Τμήματος Βαγίων απαίτησαν ο Δήμος Θηβαίων,φορείς, και κάτοικοι των Βαγίων το μεσημέρι της Κυριακής σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε στη διασταύρωση Βαγίων. Ο Δήμαρχος Θηβαίων κος Νικολάου στην ομιλία του επανέλαβε για άλλη μια φορά την κάθετη αντίθεσή του στην κατάργηση του Α.Τ. Βαγίων, το οποίο καλύπτει μια ευρεία περιοχή με μεγάλο πληθυσμό, στην οποία συμπεριλαμβάνονται οι Δημοτικές Ενότητες Βαγίων και Θίσβης καθώς και η  Δ.Ε. Θεσπιέων του Δήμου Αλιάρτου Θεσπιέων, στις οποίες παρουσιάζονται φαινόμενα υψηλής εγκληματικότητας και ως εκ τούτου καθίσταται αναγκαία η ύπαρξη του,αλλά και η ενίσχυσή του.
 Σχετικά περιορισμένη ήταν η συμμετοχή του κόσμου στην συγκέντρωση της διασταύρωσης,η οποία σχολιάστηκε αρνητικά απο τους παρευρισκόμενους.Στη συνέχεια έκλεισαν συμβολικά την Εθνική Οδό Θηβών Λιβαδειάς για μισή ώρα στο ύψος της διασταύρωσης Βαγίων.

 


ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΕΔΩ


Διαβάστε Περισσότερα »

Φθηνότερα Τέλη Κυκλοφορίας αλλά με ακριβότερα καύσιμα το 2017!. Τι περιλαμβάνει το σχέδιο

Σύμφωνα με όσα αποκάλυψε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κύριος Τρύφωνας Αλεξιάδης, μιλώντας το Σάββατο σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή του ΣΚΑΪ, στις αλλαγές που το υπουργείο σχεδιάζει στη φορολογία αυτοκινήτων για το 2016, ώστε να μειωθούν τα τέλη κυκλοφορίας .

Ο κ. Αλεξιάδης αποκάλυψε ότι εξετάζεται ένα μικρό αναλογικό τέλος κυκλοφορίας για όλους, ενώ όπως εξήγησε, από τις προτάσεις που έχουν κατατεθεί είναι να συνδεθεί το τέλος κυκλοφορίας με τη βενζίνη.

Το σχέδιο φαίνεται να περιλαμβάνει μεταφορά του βάρους από την κατοχή στη χρήση του αυτοκινήτου.  Το νέο μοντέλο φέρνει αύξηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα, μείωση των τελών κυκλοφορίας

Αντίστοιχα, θα μειωθούν τα τέλη κυκλοφορίας. Θα παραμείνει ένα αναλογικό μικρό ποσό που θα πληρώνει ετησίως κάθε όχημα και αναπροσαρμογές στα τεκμήρια διαβίωσης και στο τέλος ταξινόμησης.
Το βασικό σενάριο θέλει αύξηση σε βενζίνη και ντίζελ που θα κυμαίνεται από 5 έως 10 λεπτά, χωρίς να υπολογίζεται ο ΦΠΑ. Αν δηλαδή ο ΕΦΚ αυξηθεί 5 λεπτά, τότε η αύξηση στη τιμή θα είναι 6,5 λεπτά το λίτρο, καθώς θα επιβληθεί ο ΦΠΑ από πάνω.

Ταυτόχρονα με την αύξηση στα καύσιμα θα μειωθούν τα τέλη κυκλοφορίας. Έτσι εκτιμάται από το υπουργείο οικονομικών ότι θα υπάρξει κίνητρο σε όσους κατέθεσαν πινακίδες να τις πάρουν πίσω, καθώς θα πληρώνουν λίγα τέλη στο τέλος του χρόνου.

Στο πλαίσιο αυτό προωθείται η αύξηση του ΕΦΚ στη βενζίνη και στο ντίζελ κίνησης, με ταυτόχρονη μείωση των τελών κυκλοφορίας και αναπροσαρμογές στα τεκμήρια διαβίωσης, καθώς και στο τέλος ταξινόμησης.

Διαβάστε Περισσότερα »

Έρχονται 20.000 διορισμοί μονίμων στο Δημόσιο - Δείτε ποιους αφορά

Τη δημιουργία 20.000 θέσεων εργασίας στο δημόσιο γνωστοποίησε ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Χριστόφορος Βερναρδάκης με συνέντευξή του στο «Έθνος της Κυριακής».

Όπως επισημαίνει, σύμφωνα με το κυβερνητικό σχέδιο, από τις προσλήψεις αυτές, «οι 10.000 διορισμοί μόνιμου προσωπικού το 2016 θα αφορούν εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης προκειμένου να λύσουμε οριστικά το πρόβλημα των κενών στα σχολεία».

Αναφορικά με την επιλογή νέων προϊσταμένων στο δημόσιο, ο κ. Βερναρδάκης επισημαίνει: «Θα προσπαθήσουμε να έχουν επιλεγεί όλοι οι προϊστάμενοι μέχρι το καλοκαίρι του 2016. Από τις αρχές του 2016 ξεκινάμε με την επιλογή γενικών διευθυντών. Το πιο σημαντικό στοιχείο με την επιλογή προϊσταμένων είναι ότι ξεκινάει για πρώτη φορά η στοχοθεσία στο Δημόσιο, η διαμόρφωση οργανογραμμάτων και η περιγραφή θέσεων εργασίας με τη συμμετοχή υπαλλήλων».

Για το μισθολόγιο, ο υπουργός σημειώνει ότι «οι βασικοί μισθοί δεν θα αλλάξουν (...) Στο νέο μισθολόγιο δεν θα υπάρξουν μειώσεις μισθών και το 55% των υπαλλήλων θα λάβει αυξήσεις από 15 έως 60 ευρώ με την απόδοση των μισθολογικών ωριμάνσεων».


Διαβάστε Περισσότερα »

Χριστουγεννιάτικο Παζάρι στο Κέντρο Ειδική Παιδεία της Ιεράς Μητροπόλεως Θηβών και Λεβαδείας


Διαβάστε Περισσότερα »

15ο Τζακ Ποτ στο Τζόκερ και 13 εκατ. ευρώ

Ουτε αυτη η κληρωση ανέδειξε τυχερό στο Τζόκερ και έτσι την Πέμπτη, επειτα από 15 Τζακ Ποτ, το ποσό που θα μοιραστεί στη πρώτη κατηγορία ανέρχεται σε τουλάχιστον 13 εκατ. ευρώ

Οι τυχεροί αριθμοί του Τζόκερ: 1, 4, 8, 12, 42 και Τζόκερ 16

Διαβάστε Περισσότερα »

Βίντεο: Η πιο απίστευτη κομπίνα τερματοφύλακα για να πιάσει το πέναλτι

O Μάρβιν Χιτζ πήγε σε άλλο επίπεδο τη λέξη «κομπίνα» - Τον «συνέλαβε» όμως η τηλεοπτική κάμερα και υποχρεώθηκε να ζητήσει συγγνώμη
Σε άλλο επίπεδο πήγε ο τερματοφύλακας της γερμανικής Άουγκσμπουργκ Μάρβιν Χιτζ τις κομπίνες προκειμένου να μην δεχθεί γκολ από τα 11 βήματα.

Όταν ο διαιτητής στον αγώνα της ομάδας του κόντρα στην Κολωνία καταλόγισε πέναλτι υπέρ της Κολωνίας ο Χιτζ την ώρα που οι συμπαίχτες του διαμαρτύρονταν αποφάσισε να λάβει δραστικά μέτρα προκειμένου να αυξήσει τις πιθανότητες του να αποσοβήσει το γκολ.

Έτσι σιγά-σιγά άρχισε να σκάβει με τη μύτη του παπουτσιού του το χορτάρι μπροστά από την άσπρη βούλα και «ω του θαύματος» η προσπάθειά του είχε αποτέλεσμα. Όταν ο Άντονι Μοντέστε πήρε φόρα για να σκοράρει, γλίστρησε και έτσι το σουτ του ήταν πιο αδύναμο επιτρέποντας στον Χιτζ να διώξει τη μπάλα.

Για κακή τύχη του Χιτζ όμως η κάμερα κατέγραψε όλο το «έργο» του και έτσι τόσο ο ίδιος όσο και ο προπονητής του υποχρεώθηκαν να συζητήσουν συγγνώμη για την πράξη του αυτή.

«Δεν ήταν σωστή η ενέργειά του. Δεν ήταν έξυπνη ούτε και δίκαιη. Αλλά όταν ορισμένες φορές πιστεύεις ότι αδικείσαι, τότε αντιδράς υπερβολικά» δήλωσε ο προπονητής της Άουγκσμπουργκ, Μάρκους Βάιντσιρλ.

Για την ιστορία η Κολωνία επικράτησε τελικά με 1-0 με γκολ έξι λεπτά μετά το πέναλτι.

Διαβάστε Περισσότερα »

Αίθριος καιρός με ομίχλη


Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός τη Δευτέρα. Θα υπάρξουν λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στα ανατολικά ηπειρωτικά και το Ιόνιο ενώ θα υπάρξει μικρή άνοδος της θερμοκρασίας.

Αναλυτικά η πρόγνωση της ΕΜΥ

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στην κεντρική, την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλες κυρίως τις πρωινές ώρες.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και βαθμιαία από το μεσημέρι βορείων διευθύνσεων τοπικά 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία:Από 5 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στο Ιόνιο. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα και στα ηπειρωτικά τοπικές ομίχλες τις πρωινές ώρες.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και στο Ιόνιο βόρειοι βορειοδυτικοί 4 και στο βόρειο Ιόνιο έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 7 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλες κυρίως τις πρωινές ώρες στα βόρεια.
Ανεμοι:Μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά και νότια βόρειοι 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 6 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στη Θεσσαλία τοπικά 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός:Γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις στη βόρεια Κρήτη κυρίως τις πρωινές ώρες
Ανεμοι: Βόρειοι 4 με 5 και στα ανατολικά έως 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 12 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος
Ανεμοι:Βόρειοι 4 με 5 και στα νότια έως 6 μποφόρ
Θερμοκρασία: Από 9 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός:Γενικά αίθριος
Ανεμοι:Βόρειοι 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία στα ανατολικά βορειοανατολικοί έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 7 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός:Γενικά αίθριος. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλες κυρίως τις πρωινές ώρες.
Ανεμοι:Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, βαθμιαία βορειοδυτικοί 4 και από αργά τη νύχτα τοπικά έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία:Από 7 έως 16 βαθμούς Κελσίου.



Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ