Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2015

Αυτό το παρκάρισμα ...δεν υπάρχει (video)



Προσπαθεί να παρκάρει, δεν μπορεί και αναλαμβάνει να τον βοηθήσει ένας συνεπιβάτης του. Δείτε τη συνέχεια στο βίντεο
Διαβάστε Περισσότερα »

Προς αύξηση του ορίου ανάληψης μετρητών στα 560 ευρώ/εβδομάδα





    Θετική εμφανίζεται η Τρόικα.



Μετά την απόφαση της άρσης των capital controls στις χρηματιστηριακές συναλλαγές αρχικά για τις επιχειρήσεις και θεσμικούς εντός Ελλάδος και εν συνεχεία για τα φυσικά πρόσωπα, η τρόικα σύμφωνα με πληροφορίες έχει αποδεχθεί την... εισήγηση της ελληνικής πρότασης να αυξηθεί το όριο ανάληψης μετρητών σε εβδομαδιαία βάση από 420 σε 560 ευρώ.

Με βάση αξιόπιστη τραπεζική πηγή «η εποπτική αρχή, η ΤτΕ δηλαδή και η κυβέρνηση έχουν προτείνει στην Τρόικα να αποδεχθεί μετά την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών την περαιτέρω χαλάρωση των κεφαλαιακών περιορισμών.

Η χαλάρωση θα επικεντρωθεί στην αύξηση του εβδομαδιαίου ορίου ανάληψης μετρητών από 420 σε 560 ευρώ που ισοδυναμεί με 80 ευρώ ημερησίως από 60 ευρώ.

Η άρση των capital controls ωστόσο θα είναι σταδιακή.

Σε πρώτη φάση θα αυξηθεί το ημερήσιο και εβδομαδιαίο όριο ανάληψης μετρητών που χρονικά προσδιορίζεται είτε κατά την διάρκεια των Χριστουγέννων είτε το αργότερο μέσα στον Ιανουάριο.

Αυτό που θα κυριαρχήσει στην διαδικασία της άρσης των capital controls είναι προφανώς η τμηματοποίηση.

Τμηματικά μέσα στο 2016 θα αρθούν οι περιοριστικοί όροι.

Η πλήρη εξάλειψη τους δεν αναμένεται πριν το τέλος του 2016.

Η ανακεφαλαιοποίηση έχει βοηθήσει σημαντικά, ώστε να διαμορφωθούν συνθήκες σταθερότητας στο τραπεζικό σύστημα ωστόσο το πρόβλημα ρευστότητας δεν έχει επιλυθεί ακόμη.

Υπάρχει χάσμα δανείων προς καταθέσεις περίπου 82 δισεκ. το οποίο υποχρεωτικά καλύπτεται από το ευρωσύστημα», επισημαίνει η πηγή.

Πώς θα μειωθεί το ELA και συνολικά η εξάρτηση από το ευρωσύστημα;

Εν τω μεταξύ, για να υπάρξει μια αποκλιμάκωση από τα 118 στα 68 δισ. της ρευστότητας ELA και απευθείας εξάρτηση από την ΕΚΤ απαιτούνται 4 κινήσεις:

1) Η χρήση των κεφαλαίων από την ανακεφαλαιοποίηση

2) Να μειωθεί το haircut στα collaterals των ελληνικών τραπεζών, ειδικά στο ELA.

3) Είτε να αρθούν τα capital controls, σενάριο πιθανό προς τα μέσα του 2016 ή να υιοθετηθεί η πρόταση για κάθε νέα κατάθεση να μην ισχύουν τα capital controls.

4) Να ανοίξουν οι διατραπεζικές αγορές, τα repos σε διατραπεζική βάση και διασυνοριακή και βεβαίως οι ελληνικές τράπεζες να εκδώσουν καλυμμένες ομολογίες.

Οι ελληνικές τράπεζες έχουν δανειστεί από την ΕΚΤ συνολικά 118 δισ. εκ των οποίων 82 δισ. ELA και 36 δισ. απευθείας από την ΕΚΤ.

Τα 118 δισ. αντιστοιχούν στο 34% του ενεργητικού των τραπεζών και στόχος είναι να υποχωρήσει η εξάρτηση κάτω του 15% του ενεργητικού δηλαδή στα 50 δισ. ευρώ ή κάτω από 19% αρχικά και εν συνεχεία κάτω από 15% του ενεργητικού;

Πρόκειται για μια μείωση στα 68 δισ. ευρώ από 118 δισ., η οποία μπορεί να επιτευχθεί με την εφαρμογή των παραπάνω τεσσάρων παραγόντων.
Διαβάστε Περισσότερα »

Έκλεψαν μωρό στην Άρτα τους έπιασαν στη Χαλκίδα


Εξιχνιάστηκε, ύστερα από συστηματική έρευνα του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, υπόθεση αρπαγής ανήλικου παιδιού, που έγινε το βράδυ της 05-12-2015 στην περιοχή της Άρτας.

Δράστες είναι πέντε Ρομά, τέσσερις άνδρες και μία γυναίκα (ηλικίας 27, 20, 18, 17 και 43 ετών αντίστοιχα), οι οποίοι εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν χθες (07-12-2015) το απόγευμα, στην περιοχή του Αγίου Στεφάνου Χαλκίδας, μετά από άμεση κινητοποίηση και επισταμένες έρευνες αστυνομικών της Β’ Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Αστυνομίας Εύβοιας, σε συνεργασία με το Τμήμα Ασφάλειας Χαλκίδας.

Ειδικότερα, η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από καταγγελία της 17χρονης ημεδαπής Ρομά, μητέρας του ανήλικου παιδιού, σύμφωνα με την οποία οι Κλεφτες αλυσιδων λαιμουπαραπάνω δράστες μετέβησαν το βράδυ της 05-12-2015 με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, σε σπίτι στην Περιφερειακή Οδό Άρτας, όπου φιλοξενούνταν η 17χρονη μαζί με τον 11 μηνών γιό της και αφού πήραν μαζί τους το παιδί, τράπηκαν σε φυγή.

Στη συνέχεια, ύστερα από επισταμένες αναζητήσεις, οι δράστες εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν στην περιοχή του Αγίου Στεφάνου Χαλκίδας ενώ το ανήλικο παιδί βρέθηκε και θα παραδοθεί στη μητέρα του.

Οι συλληφθέντες, με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, θα οδηγηθούν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Άρτας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Αποθήκη με ναρκωτικά στη Λαμία



Συνελήφθη 38χρονος ημεδαπός στη Λαμία, κατηγορούμενος για διακίνηση και καλλιέργεια ναρκωτικών

Είχε δημιουργήσει εντός αποθήκης, παραπλεύρως της οικίας του, αυτοσχέδια εγκατάσταση καλλιέργειας κάνναβης 

Κατασχέθηκαν πάνω από (1.500) γραμμάρια κάνναβης, (1) δενδρύλλιο κάνναβης, ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας, προβολέας, αερόθερμο, κινητό τηλέφωνο κ.α.



Συνελήφθη, χθες (07-12-2015) το μεσημέρι στη Λαμία, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφαλείας Λαμίας, ένας 38χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για διακίνηση και καλλιέργεια ναρκωτικών.

Ειδικότερα οι αστυνομικοί, μετά από κατάλληλη αξιολόγηση - αξιοποίηση στοιχείων, σχετικά με διακίνηση ναρκωτικών ουσιών από τον 38χρονο, εντόπισαν αυτόν να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο σε περιοχή της Λαμίας και σε έλεγχο που διενήργησαν, βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, βάρους (2,1) γραμμαρίων.

Σε νομότυπη έρευνα που ακολούθως πραγματοποιήθηκε στην οικία του, με την συνδρομή αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών, στην περιοχή του Καινούργιου Καμένων Βούρλων Φθιώτιδας, αλλά και σε αποθήκη, παραπλεύρως της οικίας του, στην οποία είχε δημιουργήσει αυτοσχέδια εγκατάσταση καλλιέργειας κάνναβης, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

•    Πλήθος νάιλον και χάρτινων συσκευασιών, οι οποίες περιείχαν (1.571,2) γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης (φούντα & φυτικά αποσπάσματα).
•    (1) δενδρύλλιο κάνναβης, σε κατάσταση αποξήρανσης, ύψους (60) εκατοστών.
•    Μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας.
•    Ένας προβολέας και ένα αερόθερμο.
•    Αλουμινόχαρτο περιτυλίγματος, με το οποίο είχε τυλίξει τους τοίχους της αποθήκης.
•    Δύο σακούλες με λίπασμα.
•    Ένα κινητό τηλέφωνο.

Την έρευνα και το προανακριτικό έργο διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Λαμίας, ενώ ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λαμίας.




Διαβάστε Περισσότερα »

Aγρυπνία για την έλευση του Ι.Λειψάνου του Αγίου Νικολάου του Νέου Θηβών


Διαβάστε Περισσότερα »

Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση στον Ι.Ν.Αγίων Κων/νου και Ελένης Θηβών


ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΘΗΒΩΝ & ΛΕΒΑΔΕΙΑΣ
Ι.Ν. ΑΓΙΩΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ & ΕΛΕΝΗΣ ΘΗΒΩΝ
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Η ενοριακή μας κοινότητα έχει την τιμή να σας καλέσει στην Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στον Ιερό Ναό την Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2015 στις 6:30 μ.μ. Στην εκδήλωση θα εκφωνηθεί επίκαιρη Χριστουγεννιάτικη ομιλία από τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π. Νικόδημο Κάστιζα και θα αποδωθούν εόρτιοι ύμνοι από τη χορωδία του συλλόγου Ιεροψαλτών της επαρχίας Θηβών «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΗΣ ΛΟΥΚΑΣ»Με τιμήο Εφημέριος & το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ιερού Ναού.


Διαβάστε Περισσότερα »

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ ΘΑΝΑΣΗ ΔΡΙΤΣΑ



Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λεβαδείας και το 8ο Δημοτικό Σχολείο Λιβαδειάς οργανώνουν συνάντηση των μικρών αναγνωστών με το συγγραφέα  Θανάση Δρίτσα.


Ο συγγραφέας θα συναντήσει τους μαθητές των Γ’, Δ’ και Ε’ τάξεων του σχολείου και θα τους αφηγηθεί ιστορίες από το βιβλίο του «Το όνειρο της Αθηνούλας».


Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2015 στις 10 πμ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου.

Ο συγγραφέας την ίδια ημέρα το απόγευμα θα μιλήσει για τη «Μουσική Θεραπεία στη Σύγχρονη Ιατρική», στο Θολωτό Κρύας 7 μ.μ.



Λίγα λόγια για τον συγγραφέα


Ο Θανάσης Δρίτσας είναι γιατρός καρδιολόγος, συνθέτης και συγγραφέας. Σπούδασε ιατρική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και ειδικεύθηκε στην καρδιολογία. Παράλληλα με τις ιατρικές του σπουδές σπούδασε ανώτερα θεωρητικά και σύνθεση μουσικής στην Ελλάδα και τη Μεγ. Βρετανία. Έχει αναγνωρισθεί διεθνώς ως πρωτοπόρος για την κλινική και ερευνητική του δραστηριότητα στη χρήση της μουσικής ως θεραπευτικού μέσου. Είναι συγγραφέας των βιβλίων Η Mουσική ως Φάρμακο,  Κωδικός Μπλε και Το όνειρο της Αθηνούλας.


Διαβάστε Περισσότερα »

Δήμος Θηβαίων: Οδηγίες για την εποχική γρίπη και τον αντιγριπικό εμβολιασμό




Ο Δήμος Θηβαίων, μετά από έγγραφο του Υπουργείου Υγείας (ΑΔΑ: 7Θ7Θ465ΦΥΟ-Α9Π),  ενημερώνει τους δημότες του σχετικά με την εποχική γρίπη και τον αντιγριπικό εμβολιασμό :

•    Ο κυριότερος και αποτελεσματικότερος τρόπος πρόληψης από την εποχική γρίπη είναι ο εμβολιασμός με το αντιγριπικό εμβόλιο, το οποίο όταν εφαρμοστεί σωστά και έγκαιρα, καλύπτει σε ποσοστό 80 % περίπου και προφυλάσσει από τη μετάδοση του ιού της γρίπης.
•    Η δραστηριότητα της εποχικής  γρίπης αρχίζει τον Ιανουάριο και κορυφώνεται  κατά τους μήνες Φεβρουάριο – Μάρτιο.
•    Το αντιγριπικό εμβόλιο πρέπει να χορηγείται έγκαιρα και πριν την έναρξη της συνήθους περιόδου εμφάνισης της έξαρσης των κρουσμάτων.
•    Ο αντιγριπικός εμβολιασμός είναι σημαντικός για τα άτομα τα οποία ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου, οι οποίες είναι:

    Άτομα ηλικίας 60 ετών και άνω
    Παιδιά και ενήλικες που παρουσιάζουν έναν ή περισσότερους επιβαρυντικούς παράγοντες ή χρόνιο νόσημα όπως: Άσθμα- καρδιακή νόσος- μεταμόσχευση οργάνων -δρεπανοκυτταρική  νόσος- σακχαρώδη διαβήτη- χρόνια νεφροπάθεια.
    Έγκυες γυναίκες.
    Άτομα που βρίσκονται σε στενή επαφή με παιδιά κάτω των έξι μηνών ή φροντίζουν άτομα με υποκείμενο νόσημα τα οποία, διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο επιπλοκών από τη γρίπη.
    Εργαζόμενοι σε χώρους παροχής υπηρεσιών υγείας.
•    Επίσης μέτρα ατομικής υγιεινής , μειώνουν σημαντικά τον κίνδυνο μετάδοσης της γρίπης και κυρίως τα ακόλουθα:
    Συχνό και καλό πλύσιμο των χεριών
    Χρήση αντισηπτικού
    Κάλυψη μύτης και στόματος με χαρτομάντηλο
    Συχνός αερισμός κλειστών χώρων και αποφυγή συγχρωτισμού.
    Οικειοθελής απομόνωση από το σχολείο ή την εργασία για τα άτομα με συμπτώματα γρίπης για την αποφυγή μετάδοσης του ιού.
    Έγκαιρη αναζήτηση ιατρικής συμβουλής σε περίπτωση σοβαρών συμπτωμάτων


Στους δικαιούχους συνταγογράφησης εμβολίων συμπεριλαμβάνονται οι ασφαλισμένοι που έχουν απολέσει την ασφαλιστική τους ικανότητα καθώς και οι δικαιούχοι βιβλιαρίων ανασφαλίστων.





Διαβάστε Περισσότερα »

Δωρεάν διανομή πορτοκαλιών από την Π.Ε. Βοιωτίας

Στο πλευρό των πολιτών  η  Αντιπεριφερειάρχης Φανή Παπαθωμά και η Π.Ε.Β, με  τη δωρεάν διανομή πορτοκαλιών, ως επικεφαλής εταίρος της Κοινωνικής Σύμπραξης Π.Ε.Β.

Την 8/12/15 η Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας ως επικεφαλής εταίρος της Κοινωνικής Σύμπραξης Π. Ε Βοιωτίας, μετά από την συνεργασία της με την Οργάνωση Παραγωγών ΚΑΣΟΑ ΔΑΝΑΟΣ Α.Ε.ΣΑ.Ε που εδράζει στην ΠΥΡΓΕΛΑ ΑΡΓΟΥΣ, θα παραλάβει 24 τόνους πορτοκάλια, με σκοπό την δωρεάν διανομή τους κατά προτεραιότητα στους δικαιούχους της κάρτας σίτισης της ανθρωπιστικής κρίσης αλλά και σε εξυπηρετούμενους των κοινωνικών παντοπωλείων του νομού μας και στους ωφελούμενους του επισιτιστικού προγράμματος ΤΕΒΑ.

Η πράξη αυτή είναι στα πλαίσια της εφαρμογής του κανονισμού της ΕΕ 1031/2014 για συμπληρωματικά προσωρινά έκτατα μέτρα στήριξης στους παραγωγούς οπωροκηπευτικών και της ΚΥΑ με αρ.πρωτ. 3320/89565/14-8-15 των Υπουργείων Αγροτικής Ανάπτυξης και Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Ως επικεφαλής Εταίρος της Κοινωνικής Σύμπραξης Π. Ε Βοιωτίας θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε  την Εταιρία ΣΠΑΡΟΣ Α.Ε.-Αντιπροσωπείες Διανομές για την άμεση ανταπόκριση τους  για συνδρομή στην όλη προσπάθεια και δωρεάν παραχώρησης χώρου αποθήκευσης των προϊόντων.

Επίσης ευχαριστούμε και όλους τους Δήμους του Νομού μας και την Ιερά Μητρόπολη Θηβών & Λεβαδείας, οι οποίοι με την συνεργασία και την άμεση κινητοποίησή τους είναι οι εγγυητές της υλοποίησης τόσο αυτού του προγράμματος όσο και επόμενων που θα ακολουθήσουν.


Διαβάστε Περισσότερα »

Δίκτυο Αλληλεγγύης για τους Πρόσφυγες απο τον Δήμο Λεβαδέων

Δ Ι Κ Τ Υ Ο    Α Λ Λ Η Λ Ε Γ Γ Υ Η Σ

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

από φορείς του Καλλικρατικού Δήμου Λεβαδέων

Τη Δευτέρα, 07/12/2015, δημιουργήθηκε Δίκτυο Αλληλεγγύης για τους Πρόσφυγες από φορείς του Καλλικρατικού Δήμου Λεβαδέων και με την οργανωτική συνδρομή της Δημοτικής Αρχής.

Στόχος του Δικτύου είναι η υλική και κάθε άλλη υποστήριξη στους δοκιμαζόμενους από τον πόλεμο συνανθρώπους μας.

Στο πλαίσιο αυτό θα διοργανωθούν εκδηλώσεις ευαισθητοποίησης για το προσφυγικό ζήτημα, δράσεις συλλογής τροφίμων, ειδών πρώτης ανάγκης κ.λ.π.

Καλούμε ΟΛΟΥΣ τους συμπολίτες μας να συνδεθούν με το Δίκτυο και να δώσουν δύναμη στη φωνή και στις δράσεις του.

Τηλ. Επικοινωνίας : 22613 50812

6972666840


Διαβάστε Περισσότερα »

Με επιτυχία ημερίδα "Παιδί και Μαθησιακές Δυσκολίες" του Νοσοκομείου Θηβών

Στις 2 Δεκεμβρίου 2015 στο Συνεδριακό κέντρο Θηβών πραγματοποιήθηκε με επιτυχία ημερίδα  που συνδιοργάνωσε από κοινού η Ιερά Μητρόπολη Θηβών και Λεβαδείας και το Γενικό Νοσοκομείο Θηβών, με θέμα “Παιδί και Μαθησιακές Δυσκολίες: Τρόποι διάγνωσης, πρώιμη παρέμβαση και αντιμετώπιση”.  Οι ομιλητές της ημερίδας,  Δρ. Ζαντόπουλος Γιώργος-Ζαχαρίας Παιδίατρος, διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών, η  κα Χατζή Χαρά, Ψυχολόγος και η κα  Φιλίνα Χριστίνα, Εργοθεραπεύτρια στο Γ.Ν. Θηβών, ανέλυσαν το ζήτημα των μαθησιακών δυσκολιών στα παιδιά και με τον Συντονισμό του κ. Καλμπένη Δημήτριου, Διοικητικού Διευθυντή στο Γ.Ν. Θήβας διεξήγαν μια πολύ ενδιαφέρουσα και εποικοδομητική συζήτηση.  Στην ημερίδα παραστάθηκαν μεταξύ άλλον εκπρόσωποι της Ιερής Μητρόπολης Θηβών και Λεβαδείας, ο Διοικητής της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας κ. Νέστορας Αντωνίου, ο Αναπληρωτής Διοικητής του Γ.Ν. Θήβας κ. Σπύρος Δεσύλλας, η Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Θήβας κα. Φιλιώ Πρωτόπαπα, και ο εκπρόσωπος του Δημάρχου Θηβών, Δημοτικός Σύμβουλος κ. Γιώργος Γεωργακόπουλος,  Όπως δήλωσε ο Διοικητής της 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας κ. Νεστορας Αντωνίου, είναι πολύ σημαντικό να πραγματοποιούνται τέτοιου είδους ημερίδες στις οποίες το Νοσοκομείο φεύγει από τα στενά του πλαίσια και βγαίνει έξω στις τοπικές κοινωνίες για να τις ενημερώσει για πολύ σοβαρά Ιατρικά ζητήματα. Ο αναπληρωτής Διοικητής του Γ.Ν. Θήβας κ Σπύρος Δεσύλλας δήλωσε μεταξύ άλλων, η ημερίδα διεξήχθη με διπλό σκοπό, πρώτον ο ρόλος του Νοσοκομείου εκτός από παροχή πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας φροντίδας υγείας πρέπει να είναι ενημερωτικός και συμβουλευτικός προς τους πολίτες, είναι υποχρέωση μας να προλαμβάνουμε και η πρόληψη επιτυγχάνεται με την σωστή ενημέρωση και δεύτερον οι πολίτες της Θήβας πρέπει να μάθουν ότι δίπλα από το Νοσοκομείο υπάρχει το Κέντρο Φυσικής Ιατρικής Αποκατάστασης ένα κτήριο που στο εσωτερικό του κρύβει ένα θησαυρό αφού διαθέτει υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις και μπορεί να νοσηλεύσει παιδιά αλλά και μεγαλύτερους με ειδικές ανάγκες. Δυστυχώς όμως λόγο έλλειψης προσωπικού το κέντρο δεν λειτουργεί. Πρέπει λοιπόν οι πολίτες να ευαισθητοποιηθούν και μαζί με τους φορείς της πόλης να διεκδικήσουμε την επαναλειτουργία του. Τέλος θα ήθελα να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Θηβών και Λεβαδείας κκ Γεώργιο, για την αμέριστη βοήθεια και υποστήριξη που προσφέρει απλόχερα στο Γ.Ν. Θήβας αλλά και για την άψογη συν διοργάνωση της ημερίδας. Θα προσπαθήσουμε να διοργανώσουμε και άλλες ημερίδες με Ιατρικά θέματα που απασχολούν στην καθημερινότητα τους πολίτες.

Διαβάστε Περισσότερα »

Kινητοποίηση Δήμου Θηβαίων για το Α.Τ. Βαγίων


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δυναμική η κινητοποίηση Δήμου Θηβαίων για το Α.Τ. Βαγίων
Σε δυναμική κινητοποίηση στη διασταύρωση Βαγίων προχώρησαν το πρωί της Κυριακής 6 Δεκεμβρίου 2015  ο Δήμος Θηβαίων, οι δημότες και οι φορείς , προκειμένου να εκφράσουν την αντίθεσή τους στο σχεδιασμό αναδιάρθρωσης των υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, στον οποίον συμπεριλαμβάνεται η κατάργηση του Αστυνομικού Τμήματος Βαγίων και η συγχώνευσή του με το Α.Τ. Θήβας καθώς και η κατάργηση του Τμήματος Τροχαίας Θηβών και η μετατροπή του σε Γραφείο υπό το Α.Τ. Θηβών.


Η διαμαρτυρία έγκειται στο γεγονός ότι το Α.Τ. Βαγίων, καλύπτει μια ευρεία περιοχή με μεγάλο πληθυσμό, στην οποία συμπεριλαμβάνονται οι Δημοτικές Ενότητες Βαγίων και Θίσβης μεταξύ των οποίων και τέσσερις παραλιακοί οικισμοί (απόσταση μεγαλύτερη των 50 χλμ), στις οποίες παρουσιάζονται φαινόμενα υψηλής εγκληματικότητας και ως εκ τούτου καθίσταται αναγκαία η ύπαρξη του Α.Τ. Βαγίων για την ασφάλεια και προστασία των δημοτών αλλά και η ισχυρή ενίσχυσή του με προσωπικό. Επίσης η ενέργεια μετατροπής του Τμήματος Τροχαίας Θηβών σε Γραφείο θα δημιουργήσει πάρα πολλά προβλήματα, αφού η Τροχαία Θηβών έχει στην αρμοδιότητά της πέραν της Θήβας, τις Δ.Ε. Πλαταιών, Βαγίων και Θίσβης, την παλαιά Εθνική οδό μέχρι την Κάζα και τους παράδρομους της εθνικής οδού από Ριτσώνα μέχρι Ακραίφνιο, οι οποίοι έχουν αυξημένη κίνηση βαρέων οχημάτων, λόγω διοδίων.

Τις έντονες αντιδράσεις της τοπικής κοινωνίας στον εν λόγω σχεδιασμό έχει ήδη εκφράσει με έγγραφά του στον αρμόδιο Υπουργό Προστασίας του Πολίτη ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου, εξηγώντας αναλυτικά τους λόγους που επιβάλλουν την παραμονή του Α.Τ. Βαγίων αλλά του Τμήματος Τροχαίας Θηβών,  αποστέλλοντάς του παράλληλα και σχετικό ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου.

Στα πλαίσια της κινητοποίησης έκλεισε συμβολικά για λίγα λεπτά η επαρχιακή οδός Θηβών- Λιβαδειάς στο ύψος της αερογέφυρας Βαγίων.

Ο Δήμαρχος Θηβαίων στην ομιλία του στην κινητοποίηση τόνισε ότι ο Δήμος και οι κάτοικοι δεν ζητούν καμία χάρη, ζητούν αυτό που αξίζει και δικαιούνται. Όπως είπε χαρακτηριστικά :

“ Ζητάμε να ληφθούν υπόψη από τους κυβερνώντες οι ιδιαίτερες παράμετροι και συνθήκες της περιοχής μας και να εξαιρεθεί ο Δήμος Θηβαίων από το σχεδιασμό τους. Ζητάμε να μη στοχοποιηθεί η  3η μεγαλύτερη πόλη της Στερεάς Ελλάδας και η μεγαλύτερη του Νομού Βοιωτίας, χωρίς αυτό να αποτελεί τοπικιστική κορώνα, διότι αυτή είναι η πραγματικότητα. Ο Δήμος, οι δημότες και οι φορείς δηλώνουμε απερίφραστα ότι θα αγωνισθούμε μέχρι τέλους, ώστε οι απαράδεκτες αυτές αποφάσεις να μη περάσουν . Είμαστε όλοι ενωμένοι σ’ αυτόν τον αγώνα”.  
Διαβάστε Περισσότερα »

Xριστουγεννιάτικες Μελωδίες απο τη Μεικτή Χορωδία Λιβαδειάς

 Το Σάββατο 12/12/2015 η «Μεικτή Χορωδία Ερκύνα Λιβαδειάς» θα πραγματοποιήσει Χριστουγεννιάτικη συναυλία στο Θέατρο του 3ου Γυμνάσιου Λιβαδειάς ώρα 20:00 το βράδυ υπό την διεύθυνση του μαέστρου Todor Kabakchiev.

Θα συμμετέχει και η σχολική χορωδία του 3ου Γυμνάσιου Λιβαδειάς υπό την διεύθυνση της καθηγήτριας μουσικής Ηρώ Παναγιωτοπούλου.

Την Παρουσίαση θα κάνουν η Γιώτα Τζοβάνα και ο Βασίλης Σταυρόπουλος.

Στο πιάνο η Κατερίνα Μπότση.

Διαβάστε Περισσότερα »

Αποτύπωμα ίριδας και μικροτσίπ στις νέες ταυτότητες


Στη συγκρότηση επιτροπής που επεξεργάζεται προτάσεις για την αντικατάσταση των υφιστάμενων ταυτοτήτων με νέα δελτία, τα οποία θα είναι δύσκολο να παραχαραχτούν, έχει προχωρήσει το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, με τη συμμετοχή αστυνομικών της Διεύθυνσης Διαβατηρίων της Ελληνικής Αστυνομίας.

Σύμφωνα με δημοσίευμα στην εφημερίδα «Καθημερινή», εξετάζεται το ενδεχόμενο στις νέες ταυτότητες να υπάρχουν πρόσθετα βιομετρικά στοιχεία, όπως το «αποτύπωμα» της ίριδας του κατόχου της. Ο «εκσυγχρονισμός» των ταυτοτήτων αποτελεί συμβατική υποχρέωση της Ελλάδας απέναντι στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τις ΗΠΑ, στο πλαίσιο ενεργειών για την αύξηση της ασφάλειας των πολιτών στην Ευρώπη.

Στέλεχος του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη ανέφερε ότι οι προωθούμενες αλλαγές εξετάζονται υπό την πίεση της επερχόμενης αξιολόγησης του προγράμματος «Visa Waiver», για τη μη θεώρηση διαβατηρίων των Ελλήνων που ταξιδεύουν στις ΗΠΑ για τουριστικούς ή επαγγελματικούς λόγους. Η αξιολόγηση του προγράμματος πρόκειται να ξεκινήσει το επόμενο δεκαήμερο, ενώ η επιτροπή θα καταθέσει την πρότασή της στα τέλη Ιανουαρίου.

Μεταξύ άλλων, στο τραπέζι έχει πέσει και η πρόταση για τοποθέτηση μικροτσίπ με βιομετρικά στοιχεία του κατόχου. Εκτιμάται πως το κονδύλι για τον εκσυγχρονισμό των παλαιών ταυτοτήτων θα ξεπεράσει τα 80 εκατ. ευρώ. Το θέμα των «νέων ταυτοτήτων» φέρεται να έθεσε και ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ κατά τη διάρκεια της πρόσφατης επίσκεψής του στην Αθήνα. Αξιωματούχοι της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρουν ότι έχουν παρατηρηθεί περιπτώσεις έκδοσης «γνήσιων» διαβατηρίων με τη χρήση «πλαστών» ταυτοτήτων.
Διαβάστε Περισσότερα »

Αυτό είναι το εορταστικό ωράριο των καταστημάτων στη Λιβαδειά

Τις γιορτινές αυτές μέρες, που από την Φάτνη της Βηθλεέμ θα ανατέλλουν η Αγάπη, η Ειρήνη και Χαρά, αισθανόμαστε την ανάγκη να εκφράσουμε μέσα από την καρδιάς μας τις πιο θερμές ευχές, για να είναι ο καινούργιος χρόνος που έρχεται ήρεμος, ειρηνικός, πλημμυρισμένος από Ευτυχία και κυρίως με Υγεία.
Διαβήκαμε μια ακόμη χρονιά με πολύ μεγάλα και σημαντικά γεγονότα, όπως οι επιπτώσεις της χρηματοοικονομικής κρίσης με την ύφεση που μας έφερε, που με τον έναν ή τον άλλο τρόπο δημιούργησαν αρνητικές επιρροές στην Αγορά και ειδικότερα στο Εμπόριο, που τελικά ανέδειξαν χρόνιες παθογένειες και πολλά προβλήματα, δυστυχώς δυσεπίλυτα για πολλούς συναδέλφους. Ας ευχηθούμε να μην συνεχιστούν.
Παρ’ όλα αυτά, την χρονιά που έρχεται πρέπει να την υποδεχτούμε με αισιοδοξία, να προσβλέπουμε στην προοπτική των καλύτερων ημερών, να προσφέρουμε περισσότερα, τόσο ατομικά όσο και συλλογικά. Ας είναι η καινούργια χρονιά η περίοδος ανάδειξης του εμπορίου στην περίοπτη κοινωνική θέση που του αρμόζει, αντάξια της προσφοράς του και του ιστορικού του ρόλου. Στην προσπάθεια αυτή πρέπει να συμβάλλουμε όλοι. Δεν έχουμε την πολυτέλεια του αποκλεισμού ή της περιθωριοποίησης κανενός. Χρειαζόμαστε όλοι. Ας περιβάλλουμε  με εμπιστοσύνη, συναδελφικότητα και ομόνοια , τον αγώνα για δικαίωση  των συναδέλφων ,του καθημερινού μόχθου και της εργασίας της καθεμιάς και του καθενός.
Το 2016 ας ξεπεράσουμε τον εαυτό μας, για να επιτύχουμε ατομικούς, συλλογικούς, κοινωνικούς και εθνικούς στόχους. Κατά την περίοδο των εορταστικών ημερών όλοι εμείς δεν μπορούμε να μην σκεφτούμε και να μην προσπαθήσουμε όλοι μαζί και ο καθένας ξεχωριστά για τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, συναδέλφων και συνανθρώπων οι οποίοι λόγω παρατεταμένης οικονομικής κρίσης οδηγήθηκαν σε αδιέξοδο και πολλές φορές σε εξαθλίωση. Το Δ.Σ. αποφάσισε να αναλάβει πρωτοβουλία και πιστό στις αρχές του για αλληλεγγύη τις αγίες τούτες μέρες να προβεί σε ενέργειες κοινωνικού χαρακτήρα που σίγουρα δεν λύνουν αλλά ανακουφίζουν τον πόνο συνανθρώπων υπενθυμίζοντας τους ότι δεν είναι μόνοι και ξεχασμένοι από όλους. Γι’ αυτό κατά την διάρκεια και από 14 έως 23 Δεκεμβρίου στα γραφεία του συλλόγου μας καλούμε όλους τους συναδέλφους όπως προσπαθήσουν να συνεισφέρουν τρόφιμα μακράς διαρκείας (μακαρόνια, λάδια, γάλατα κτλ) και μέρος ρουχισμού από αποθεματικά τα οποία είναι χρήσιμα στους συνανθρώπους μας.
Σε περίπτωση αδυναμίας για την μεταφορά των αγαθών επικοινωνήστε με τα γραφεία του συλλόγου από 9:00 έως 13:30 ώστε να σας επισκεφτεί κάποιος από τον Σύλλογο προς εξυπηρέτηση σας.

ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ !!!
ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟ ΤΟ ΝΕΟ ΕΤΟΣ!!!
     
 Με συναδελφικούς & φιλικούς χαιρετισμούς,
ΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ
Διαβάστε Περισσότερα »

4ο Χορωδιακό Φεστιβάλ ΚΑΠΗ στο Συνεδριακό Θήβας

Ο Δήμος Θηβαίων και ο Δ.Ο.Θ. σας προσκαλούν στο 4ο Χορωδιακό Φεστιβάλ ΚΑΠΗ

το Σάββατο 12 Δεκεμβρίου ώρα 18:00 στο Συνεδριακό Κέντρο Θήβας.

Διαβάστε Περισσότερα »

Παρουσίαση της τριλογίας της Μαίρης Κόντζογλου ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΑΣΗΜΙΑ



Το βιβλιοπωλείο ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΚΦΡΑΣΗ
και οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ
σας προσκαλούν στην παρουσίαση
του τελευταίου μέρους της συγκλονιστικής τριλογίας

ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΑΣΗΜΙΑ

της Μαίρης Κόντζογλου
που αγάπησαν χιλιάδες αναγνώστες.



Παρασκευή, 11 Δεκεμβρίου 2015, στις 8:15 μ.μ.,
στον χώρο του βιβλιοπωλείου
(Δημάρχου Ι. Ανδρεαδάκη 49, πρώην Πεσ. Μαχητών, Λιβαδειά)



Το νέο μυθιστόρημα με τίτλο

ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΑΣΗΜΙΑ

ολοκληρώνει το πιο συναρπαστικό λογοτεχνικό ταξίδι
στην Καππαδοκία του χθες και του σήμερα.

Η Μαίρη Κόντζογλου θα μιλήσει για την τριλογία,
θα συζητήσει με το κοινό και θα υπογράψει αντίτυπα των βιβλίων.



Αποσπάσματα από το βιβλίο θα διαβάσει η ηθοποιός

ΗΛΙΑΝΝΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥΝΗ



Περισσότερα για το βιβλίο στο blog του βιβλιοπωλείου με κλικΕΔΩ
Διαβάστε Περισσότερα »

Το Εργατικό Κέντρο Λιβαδειάς στηρίζει την 24ωρη Πανελλαδική Απεργία στην καθαριότητα των Σχολείων

ΣΤΗΡΙΞΗ 24ωρης ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ
      ΣΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΤΩΝ  ΣΧΟΛΕΙΩΝ –
               ΤΕΤΑΡΤΗ 9 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2015

      Το Εργατικό Κέντρο Λιβαδειάς στηρίζει την 24ωρη Πανελλαδική Απεργία που κήρυξε η Διοίκηση της Ομοσπονδίας  Ιδιωτικών Υπαλλήλων
για τους εργαζόμενους στην Καθαριότητα των Δημόσιων Σχολείων την Τετάρτη 9 Δεκέμβρη 2015.
Ενώ οι καθαρίστριες καθημερινά δίνουν αγώνα για να διατηρήσουν καθαρά και ασφαλή τα σχολεία των παιδιών μας, και  ενώ πλησιάζουν τα Χριστούγεννα,  έχουν να πληρωθούν από τον περασμένο Ιούνιο!
Σήμερα βρίσκονται  κυριολεκτικά σε κατάσταση εξαθλίωσης, καθώς οι περισσότερες  εξ’ αυτών δεν μπορούν να καλύψουν καν τις στοιχειώδες ανάγκες βιοπορισμού τους, ενώ η Κυβέρνηση αδιαφορεί προκλητικά και για τους εργαζόμενους και για τα σχολεία.
Η μεγάλη πλειοψηφία των καθαριστριών απασχολούνται σήμερα με συμβάσεις έργου και με μια  χαμηλότατη αμοιβή που δεν ξεπερνά τα 300 Ευρώ, η οποία καλύπτει μικρό μόνο μέρος της παρεχόμενης δουλειάς τους. Ενώ καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες (όπως και οι εργαζόμενες με αορίστου χρόνου σχέση εργασίας), το κράτος μέχρι τώρα τις θεωρεί εργολάβους καθαρισμού κατ’ αποκοπή, χωρίς δικαιώματα.
Κι όμως, παρά τα παραπάνω, η Κυβέρνηση εφέτος αποφάσισε να προχωρήσει σε μείωση της ήδη πενιχρής αμοιβής τους κατά 10%..
Για τους λόγους αυτούς οι εργαζόμενοι ΑΠΕΡΓΟΥΝ  ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΑ την Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2015, με κύρια αιτήματα: α) να μην μειωθεί η ήδη  ελάχιστη αμοιβή τους, β) να πάρουν άμεσα τα δεδουλευμένα τους, γ) να μονιμοποιηθούν στις θέσεις εργασίας τους χωρίς όρους και προϋποθέσεις, δ) να ενταχθούν όλοι οι εργαζόμενοι του κλάδου, χωρίς εξαιρέσεις, στα βαρέα και ανθυγιεινά.
Απαιτούμε:
ΚΑΘΑΡΑ &  ΑΣΦΑΛΗ ΣΧΟΛΕΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ
ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ

                                                                                              Το   Δ.Σ.
Διαβάστε Περισσότερα »

Μεγάλη Συναυλία Βυζαντινής Μουσικής στα Βάγια




Διαβάστε Περισσότερα »

ΟΑΕΔ: Πριν τα Χριστούγεννα η καταβολή όλων των επιδομάτων

Πριν τις εορτές των Χριστουγέννων θα καταβληθούν από τον ΟΑΕΔ, όλα τα επιδόματα σε δικαιούχους ανέργους και εργαζόμενες μητέρες που δικαιούνται το επίδομα μητρότητας, με πιο πιθανή ημερομηνία προπληρωμής την 18η Δεκεμβρίου, οπότε και θα δουν πιστωμένους τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς.

Πρόκειται για:

    Το επίδομα ανεργίας
    τα επιδόματα μακροχρονίως ανέργων
    τα βοηθήματα ανεργίας των αυτοτελώς και ανεξαρτήτως απασχολουμένων
    το επίδομα μητρότητας
    το Δώρο Χριστουγέννων του ΟΑΕΔ στους επιδοτούμενους ανέργους.

Όπως έχει ανακοινώσει ο Οργανισμός, το Δώρο Χριστουγέννων θα δοθεί σε 115.000 επιδοτούμενους ανέργους και είναι ίσο με το ποσό της τακτικής επιδότησης εάν έχουν πάρει επίδομα από 1 Μαΐου έως 31 Δεκεμβρίου 2015 και αναλογία σε όσους έχουν πάρει επιδότηση για μικρότερη διάρκεια ίση με 3 ημερομίσθια ανά μήνα επιδότησης.

Διαβάστε Περισσότερα »

Δείτε όλες τις αργίες του 2016 - Γεμάτη τριήμερα η νέα χρονιά!


Στην Ελλάδα υπάρχουν διάφορες θρησκευτικές ή εθνικές εορτές, οι οποίες συχνά αποτελούν ημέρες αργίας για τους εργαζόμενους και τους μαθητές.

Κάποιες από αυτές είναι σταθερές, ενώ κάποιες άλλες είναι κινητές και προσδιορίζονται από την ημερομηνία του Πάσχα για το κάθε έτος.

Δείτε παρακάτω όλες τις αργίες (δημόσιες και σχολικές) του έτους 2016:


1/1/2016 - Πρωτοχρονιά (Παρασκευή)
6/1/2016 - Των Φώτων (Τετάρτη)
14/3/2016 - Καθαρά Δευτέρα (Δευτέρα - Τριήμερο)
25/3/2016 - 25η Μαρτίου (Παρασκευή - Τριήμερο)
29/4/2016 - Μεγάλη Παρασκευή (Τετραήμερο)
1/5/2016 - Άγιο Πάσχα & Πρωτομαγιά (Κυριακή)
2/5/2016 - Δευτέρα του Πάσχα (Τετραήμερο)
20/6/2016 - Αγίου Πνεύματος (Δευτέρα - Τριήμερο)
15/8/2016 - Κοίμηση της Θεοτόκου (Δευτέρα - Τριήμερο)
28/10/2016 – Επέτειος «ΟΧΙ» (Παρασκευή – Τριήμερο)
17/11/2016 - Επέτειος της εξέγερσης του Πολυτεχνείου (Πέμπτη)
25/12/2016 - Χριστούγεννα (Κυριακή)
26/12/2016 - Δεύτερη ημέρα των Χριστουγέννων (Δευτέρα - Τριήμερο)
Με βάση τα παραπάνω, έξι αργίες του 2016 «πέφτουν» Δευτέρα ή Παρασκευή και μετατρέπονται σε τριήμερα, ενώ έχουμε και το τετραήμερο του Πάσχα 2016!
Διαβάστε Περισσότερα »

Νέο ιστολόγιο απο τον Σύλλογο Γονέων 2ου Νηπιαγωγείου Αλιάρτου

Σας καλωσορίζουμε στο νέο μας ιστολόγιο που έχει ως σκοπό να σας πληροφορεί για τα νέα και τις δράσεις του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Ολοήμερου Νηπιαγωγείου Αλιάρτου.
Θεωρούμε ότι ο Σύλλογος κάθε σχολείου αποτελεί τον συνδετικό κρίκο ανάμεσα στους Γονείς/Κηδεμόνες και στο ίδιο το σχολείο. Επιθυμούμε λοιπόν:

    Να συμπαρασταθούμε στους εκπαιδευτικούς και να ενισχύσουμε το έργο τους.
    Ν' ανταλλάξουμε προβληματισμούς και να συνεργαστούμε με το σχολείο και τους εκπαιδευτικούς, ώστε ο μαθητής να αντικρίζει με αγάπη και σεβασμό το σχολείο του και να βλέπει το δάσκαλό του ως Αρωγό και Οδηγό του στη σύγχρονη κοινωνία.

Καλούμε όλους τους γονείς να συμμετέχουν ενεργά για να μπορέσουμε να δημιουργήσουμε ένα καλύτερο σχολείο για τα παιδιά μας.
 Για περαιτέρω πληροφόρηση αλλά και για οποιαδήποτε απορία σας μην διστάζετε να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω της ηλεκτρονικής μας διεύθυνσης: sg2onipaliartou.blogspot.com.
Διαβάστε Περισσότερα »

Καιρός: Ήλιος αλλά και χαμηλές θερμοκρασίες

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός την Τρίτη με παροδικές νεφώσεις στα ανατολικά που το βράδυ θα αυξηθούν.

Τοπικά περιορισμένη ορατότητα κυρίως στα δυτικά και βόρεια. Άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στο Αιγαίο 6 μποφόρ.


    Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Στη δυτική και κεντρική Μακεδονία γενικά αίθριος. Στις υπόλοιπες περιοχές παροδικές νεφώσεις. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα και πιθανώς ομίχλες κυρίως τις πρωινές ώρες.

Άνεμοι: Βόρειοι βορειανατολικοί 3 με 5 βαθμιαία ανατολικοί βορειοανατολικοί στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 03 έως 14 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

    Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Γενικά αίθριος. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα και πιθανώς ομίχλες στα βόρεια κυρίως τις πρωινές ώρες.

Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 και στο Ιόνιο βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 06 έως 19 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

    Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Γενικά αίθριος και από το βράδυ τοπικές νεφώσεις. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα και ομίχλες τις πρωινές ώρες κυρίως στα βόρεια.

Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 βαθμιαία στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 05 έως 17 βαθμούς κελσίου. Στη Θεσσαλία τοπικά 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

    Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Τοπικές νεφώσεις.

Άνεμοι: Βόρειοι 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 12 έως 17 βαθμούς κελσίου.

    Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις στα βόρεια.

Άνεμοι: Στα βόρεια βορειοανατολικοί 4 με 5 βαθμιαία τοπικά 6 μποφόρ. Στα υπόλοιπα βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 12 έως 18 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια τοπικά 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

    Αττική

Καιρός: Γενικά αίθριος και από το βράδυ τοπικές νεφώσεις. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.

Άνεμοι: Βόρειοι 3 με 5 βαθμιαία στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 05 έως 16 βαθμούς κελσίου.

    Θεσσαλονίκη

Καιρός: Γενικά αίθριος. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα και πιθανώς ομίχλες τις πρωινές ώρες.

Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και πρόσκαιρα στο Θερμαϊκό βόρειοι βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση.

Θερμοκρασία: Από 04 έως 14 βαθμούς κελσίου.




Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ