Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2015

Πότε κλείνουν τα σχολεία για τα Χριστούγεννα


Εκδόθηκε εγκύκλιος από το υπουργείο Παιδείας σχετικά με τις διακοπές των Χριστουγέννων και με την οποία δίνονται τέλος στα σενάρια για την δήθεν αργία της Παρασκευής 8 Ιανουαρίου.

Έτσι οι διακοπές των Χριστουγέννων όπως πάντα, θα ξεκινήσουν στις 24 Δεκεμβρίου ημέρα Πέμπτη, και θα ολοκληρωθούν την 7η Ιανουαρίου ημέρα επίσης Πέμπτη.

Τα μαθήματα θα ξεκινήσουν και πάλι την Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2016.

Αναλυτικά η εγκύκλιος:

ΘΕΜΑ : «Διακοπές Χριστουγέννων»
Ύστερα από ερωτήματα που δέχεται η Υπηρεσία μας, σας ενημερώνουμε ότι:

Α) Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση:
Σύμφωνα με τα άρθρα 4, §§ 1.δ των Π. Δ 200 & 201 /1998 (ΦΕΚ 161Α), τα Νηπιαγωγεία και τα Δημοτικά Σχολεία της χώρας, δε λειτουργούν από 24 Δεκεμβρίου μέχρι και 7 Ιανουαρίου (Διακοπές Χριστουγέννων).

Β) Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση:
Σύμφωνα με το άρθρο 2, § 1α του Π.Δ 104/1979 (Α΄23) και την § 1α του άρθρου 2 της υπ΄ αριθμ. 80033/Γ2/04-08-2006 Υ. Α (Β΄1286), τα Γυμνάσια, τα ΓΕΛ και τα ΕΠΑΛ της χώρας, δε λειτουργούν από 24 Δεκεμβρίου έως και 7 Ιανουαρίου. (Διακοπές Χριστουγέννων).
Διαβάστε Περισσότερα »

Βιωματικό Σεμινάριο Αγιογραφίας για μαθητές στη Βιβλιοθήκη Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου Β΄


    Την Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2015 μαθητές της Ά τάξης του Γυμνασίου Οινοφύτων πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη στη Βιβλιοθήκη Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου Β΄. Με μέριμνα της Βιβλιοθήκης οι μαθητές παρακολούθησαν Βιωματικό Σεμινάριο «Αγιογραφίας». Έτσι, είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν πως κατασκευάζεται μια βυζαντινή εικόνα σε όλα της τα στάδια. Έγιναν για μια ημέρα οι ίδιοι αγιογράφοι και βίωσαν τη χαρά της δημιουργίας. Σκοπός του βιωματικού εργαστηρίου ήταν οι μαθητές να γνωρίσουν την τεχνική κατασκευής μιας Εικόνας και να εξασκήσουν τη δημιουργικότητά τους. Επιπλέον, συνειδητοποίησαν ότι η τέχνη αυτή είναι κομμάτι του ελληνικού πολιτισμού και της παράδοσής του.
    Την επιστημονική επίβλεψη, οργάνωση και υλοποίηση του σεμιναρίου είχε η Αγιογράφος κα Δωροθέα Γιαννούκου. Η διοίκηση της Βιβλιοθήκης  Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου Β΄ εκφράζει θερμές ευχαριστίες στο Διευθυντή του Γυμνασίου Οινοφύτων κ. Κυριτσόπουλο Δημήτριο και στη Θεολόγο κ. Μιλιλή Μαρία που συντόνισαν την εκπαιδευτική επίσκεψη. Επίσης, εκφράζονται ευχαριστίες στην κα Νίκα Αλεξάνδρα , εθελόντρια της Βιβλιοθήκης, που με κόπο φρόντισε να προετοιμάσει τα υλικά για την πραγματοποίηση του σεμιναρίου.
    Το Βιωματικό Σεμινάριο θα συνεχισθεί με άλλη ομάδα μαθητών .



Για τη
Βιβλιοθήκη Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου Β΄



Αδαμαντία Ματθαίου- Λιάπη
Διαβάστε Περισσότερα »

Ιωάννινα: Έριξαν στη λίμνη έγκυο γυναίκα για να αποβάλει!

Συνελήφθησαν τρεις άνδρες μεταξύ των οποίων ο σύντροφος της εγκύου (!) -  Πήραν προθεσμία να απολογηθούν στον ανακριτή την ερχόμενη Τρίτη - Αναζητείται άλλος ένας
Προθεσμία για να απολογηθούν στο ανακριτή την ερχόμενη Τρίτη, πήραν αργά το μεσημέρι, τρεις Γιαννιώτες, οι οποίοι συνελήφθησαν χθες το απόγευμα, μετά από καταγγελία νεαρής γυναίκας ότι δια της βίας την πέταξαν στη Λίμνη προκειμένου να αποβάλλει το έμβρυο που κυοφορεί.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, η νεαρή που νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο, χθες στις 6.30 το απόγευμα, σε κατάσταση σοκ πήρε τηλέφωνο στο 100 και κατήγγειλε ότι, ο σύντροφος της μαζί με τρεις ακόμη φίλους του, την πέταξαν στα παγωμένα νερά της λίμνης των Ιωαννίνων για να αποβάλει, όμως κολύμπησε και κατάφερε να βγει στον παραλίμνιο δρόμο.

Αμέσως, κινητοποιήθηκαν οι άνδρες της ΟΠΚΕ και λίγο αργότερα συνέλαβαν τον ένα κατηγορούμενο, στη συνέχεια προσήγαν τους άλλους δύο, ενώ καταζητούν ακόμη ένα τέταρτο πρόσωπο.

Οι συλληφθέντες οδηγηθήκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών με τις κατηγορίες για έκθεση σε κίνδυνο κατά συναυτουργία και απόπειρα τεχνητής διακοπής εγκυμοσύνης.

Οι κατηγορούμενοι από την πλευρά τους, υπέβαλαν μήνυση στην νεαρή γυναίκα, για συκοφαντική δυσφήμιση και ψευδή καταμήνυση.

Διαβάστε Περισσότερα »

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΗΣ Ο.Μ. ΘΗΒΑΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ


Η Οργάνωση Μελών Θήβας του ΣΥΡΙΖΑ σας προσκαλεί να εκφράσουμε έμπρακτα την αλληλεγγύη μας προς τους πρόσφυγες  που είναι και αυτοί θύματα της τρομοκρατίας και της καταστροφής των άδικων πολέμων στην Συρία και των άλλων εμπόλεμων περιοχών στην Μέση Ανατολή. Είναι τα θύματα που αψηφούν ακόμα και τον κίνδυνο για την ζωή τους μέσα στα παγωμένα νερά του Αιγαίου  για να βρουν ένα καταφύγιο ανθρωπιάς και πολιτισμού που τους το στέρησαν στην πατρίδα τους.
Ας παραδειγματιστούμε από τον ανθρωπισμό και την συμπαράσταση που επέδειξαν οι πολίτες της Λέσβου προς τα θύματα αυτής της προσφυγικής κρίσης και να δείξουμε και εμείς σαν πολίτες της Θήβας  την δικιά μας συμπαράσταση. Προς τούτο ο ΣΥΡΙΖΑ Θήβας πήρε την πρωτοβουλία συλλογής ειδών ρουχισμού, υποδημάτων, σκεπασμάτων, τροφίμων και άλλων ειδών πρώτης ανάγκης για να τα αποστείλουμε στα σημεία φιλοξενίας των προσφύγων.
Η συλλογή θα γίνει στα Γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ Θήβας , Διεύθυνση  Αντιγόνης 11, Τηλ. 2262027752  και τις μέρες  Τρίτη 15/12/2015  και Πέμπτη 17/12/2015,  Πρωί 11.00 – 1.00  και απόγευμα 6.00 – 8.00.
ΘΗΒΑ        11/12/2015
Διαβάστε Περισσότερα »

Απίστευτο: Έκανε τον ανάπηρο για να ληστέψει τράπεζα

Μπήκε σε τράπεζα στην Ηλιούπολη με αναπηρικό καροτσάκι στο οποίο έκρυβε ένα καλάσνικοφ - Όταν όμως οι υπάλληλοι ενεργοποίησαν τον συναγερμό έβαλε... φτερά στα πόδια για να αποφύγει τη σύλληψη
Επίδοξος ληστής και πλήρως αρτιμελής αποδείχθηκε ο νεαρός άνδρας που λίγο μετά τις 10 το πρωί πέρασε την πόρτα τράπεζας στην οδό Σκρα στην Ηλιούπολη πάνω σε αναπηρικό καροτσάκι.

Κανείς από τους πελάτες και τους υπαλλήλους του τραπεζικου υποκαταστήματος δεν μπορούσε να φανταστεί ότι ο άνδρας που περίμενε υπομονετικά στην ουρά όχι μόνο δεν ήταν ανάπηρος αλλά έκρυβε και ένα καλάσνικοφ κάτω από την κουβέρτα με την οποία είχε καλύψει τα πόδια του.

Όταν ο «ανάπηρος» έφτασε μπροστά στο γκισέ, αποκάλυψε το όπλο που έκρυβε και ζήτησε χρήματα από τους ταμίες.

Οι υπάλληλοι της τράπεζας, όμως, αποδείχθηκαν ακόμα πιο ψύχραιμοι από τον επίδοξο ληστή και σήμαναν συναγερμό. Στο άκουσμα του συναγερμού ο «ανάπηρος» έβγαλε... φτερά στα πόδια, πέταξε το καλάσνικοφ και άρχισε να τρέχει προκειμένου να γλιτώσει τη σύλληψη. Μέχρι αυτη τη στιγμή ο επίδοξος ληστής παραμένει ασύλληπτος.

Διαβάστε Περισσότερα »

Το Δημοτικό και το Νηπιαγωγείο Θεσπιών σας καλούν στην Έκθεση Βιβλίου


Διαβάστε Περισσότερα »

Άμεσες οι ενέργειες της Π. Ε. Βοιωτίας για την ασφάλεια των οδηγών που διασχίζουν το οδικό δίκτυο της Π.Ε.Β.



Ένα μέρος των αρμοδιοτήτων της Π.Ε. Βοιωτίας αφορά στην οδική ασφάλεια των πολιτών που κινούνται στο οδικό δίκτυό της.

Η Αντιπεριφερειάρχης Π. Ε. Βοιωτίας, Φανή Παπαθωμά δήλωσε:

“  Άμεση ήταν η παρέμβασή μας στο επαρχιακό δίκτυο της Θήβας  στον κόμβο Μιχαϊλίδη έως τον κόμβο Πυρίου-Μακαρίου, μήκους 3 χλμ. , όταν ενημερωθήκαμε για χυμένα λάδια στο οδόστρωμα από διερχόμενο φορτηγό.
25 κυβικά άμμου επιστρώθηκαν με μηχανήματα της Π. Ε. Βοιωτίας στο οδόστρωμα , έτσι ώστε να εξασφαλιστεί η ασφάλεια των οδηγών.
Το  έκτακτο γεγονός ήταν ένα μέρος της συνολικής ασφάλειας , την οποία προσπαθούμε να παρέχουμε στους πολίτες με ένα σύνολο παρεμβάσεων , οι οποίες εκτελούνται εδώ και αρκετό καιρό στο οδικό μας δίκτυο . Δηλαδή κοπή κλαδιών και θάμνων στον Περιφερειακό Δρόμο της Λιβαδειάς , στο Καλάμι-Ελαιουργική , σε τμήμα της οδού Λιβαδειάς – Αράχωβας , στο Δίστομο – Αράχωβα που υλοποιήθηκαν και σε άμεσο σχεδιασμό , προγραμματίζονται καθαρισμός κλαδιών στην είσοδο της  Λιβαδειάς καθώς και στο Αράχωβα – Δελφών. Όλα τα ανωτέρω διενεργούνται για   να μην παρεμποδίζεται η ορατότητα των διερχόμενων οδηγών.
Παράλληλα ολοκληρώνονται οι διαγραμμίσεις του οδικού μας δικτύου και είμαστε σε διαρκή επαγρύπνηση για τυχόν καταστροφές του οδοστρώματος. Προσπαθούμε μέσω των  τεχνικών  υπηρεσιών μας να παρέχουμε τις καλύτερες δυνατές υπηρεσίες στους οδηγούς οι οποίοι διασχίζουν το οδικό δίκτυο της Βοιωτίας και μάλιστα εν όψει του χειμώνα  και των γιορτών”.

Διαβάστε Περισσότερα »

Απολογισμός για την Κωπαίδα

Συμμετοχικός Απολογισμός Πεπραγμένων Διαχείρισης Κωπαίδας από τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας , Κώστα Μπακογιάννη και την Αντιπεριφερειάρχη Π. Ε. Βοιωτίας,Φανή Παπαθωμά


Με  διαβούλευση, συνεργασία και συζήτηση πραγματοποιήθηκε ο απολογισμός των  πεπραγμένων της πρώτης χρονιάς διαχείρισης άρδευσης , από την κατάργηση του Οργανισμού Κωπαίδας και την αναγκαστική δια νόμου , παρά τις δικές μας ενστάσεις , μεταβίβαση των αρμοδιοτήτων του Οργανισμού.
Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας  Κώστας  Μπακογιάννης , συνεπής στις δεσμεύσεις του για συμμετοχική, συνλειτουργία όλων των εμπλεκόμενων φορέων Α/θμιας ,  Β/θμιας Αυτοδιοίκησης, των εκπροσώπων των αγροτών αλλά και με τους ίδιους του σ αγρότες , συνεχίζει μέσα από συναινέσεις και συνθέσεις τη μεγάλη προσπάθεια.
Στην αίθουσα συνεδριάσεων της Π. Ε. Βοιωτίας με μεγάλη συμμετοχή ο Περιφερειάρχης  Στερεάς Ελλάδας και η Αντιπεριφερειάρχης Π. Ε. Βοιωτιας , Φανή Παπαθωμά , παρουσίασαν αναλυτικά τα πεπραγμένα , τόσο σε επίπεδο έργων συντήρησης των υποδομών του Κωπαϊδικού πεδίου , όσο και σε επίπεδο διαχείρισης άρδευσης της Κωπαίδας.
Το σημαντικότερο  όλων είναι   ότι κατέγραψε με σαφήνεια την επόμενη μέρα , το όραμα και τους στόχους των επόμενων χρόνων.
 Για πρώτη φορά έγινε μια ολοκληρωμένη και συντονισμένη προσπάθεια , μέσα από αλλεπάλληλες διαβουλεύσεις ,  με αποκορύφωμα την χθεσινή απολογιστική διαδικασία , ως μέσον έκφρασης και δημοκρατικής συμμετοχικής οργάνωσης του δύσκολου εγχειρήματος.
Από τους πενιχρούς ίδιους πόρους η Π. Ε. Βοιωτίας χρηματοδότησε με 1.250.000€ τη συντήρηση των υποδομών της Κωπαίδας  (αγροτική οδοποιία, καθαρισμός αρδευτικών καναλιών και αυλακών , αποκατάσταση και θέση λειτουργίας των κατεστραμμένων αντλιοστασίων ) αλλά και διαχείριση , αυτή κάθε αυτή ,της άρδευσης. Χαρακτηριστικά τονίστηκε ότι για πρώτη φορά η ΔΕΗ κίνησης αντλιοστασίων είναι  ήδη εξοφλημένη και όλα τα αντλιοστάσια είναι σε πλήρη ετοιμότητα για χρήση, όποτε και εάν χρειαστεί, να τεθούν σε λειτουργία , είτε για την αντιπλημμυρική προστασία , είτε για την άρδευση την επόμενη περίοδο.
Παράλληλα τονίστηκε η αναγκαιότητα της παράτασης  πληρωμής των αρδευτικών τελών από τους καλλιεργητές , για να συνεχιστεί απρόσκοπτα αυτή η προσπάθεια αναβάθμισης της άρδευσης της Κωπαίδας. Έγινε αμέσως δεκτό το αίτημα των αγροτών για δίμηνη παράταση της λήξης προθεσμίας πληρωμής των λογαριασμών άρδευσης και ορίστηκε  νέα προθεσμία την 28-02-2016, ώστε να διευκολυνθούν οι αγρότες  να πληρώσουν τα αρδευτικά τέλη , μιας και υπάρχει μια καθυστέρηση στην εκταμίευση των ενισχύσεων στους αγρότες.
Κατεγράφησαν οι προτάσεις τόσο των Δημάρχων όσο και των αγροτών που συμμετείχαν, για βελτίωση των προσφερόμενων υπηρεσιών άρδευσης και επίλυσης των προβλημάτων που καταγράφονται στην καθημερινή λειτουργία της Κωπαίδας.
Τέλος τονίστηκε η βούληση εκ μέρους του Περιφερειάρχη για άμεσο σχεδιασμό και διεκδίκηση από το αγροτικό ΕΣΠΑ της χρηματοδότησης των αναγκαίων έργων εκσυγχρονισμού του Κωπαϊδικού πεδίου.
Κλείνοντας την διαδικασία , ο Περιφερειάρχης και η Αντιπεριφερειάρχης  δεσμεύτηκαν εκ νέου για συνέχιση των πρωτόγνωρων αυτών συμμετοχικών διαδικασιών σχεδιασμού και υλοποίησης των αναγκαίων παρεμβάσεων ,στον εκσυγχρονισμό της Κωπαίδας.


Διαβάστε Περισσότερα »

Στα Οινόφυτα με 25 θέματα συνεδριάζει το Π.Σ. Περιφέρειας Στερεάς

Σας προσκαλούμε στην 14η (τακτική) συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2015 και ώρα 12:00 π.μ. στο Μέγαρο «Δημοσθένη Λιάπη» στα Οινόφυτα Βοιωτίας, για συζήτηση και λήψη αποφάσεων επί των ακόλουθων θεμάτων ημερήσιας διάταξης:
                    
-    Ανακοινώσεις Προέδρου Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας, κ. Ασημίνας Δ. Παπαναστασίου,
-    Ανακοινώσεις Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, κ. Κωνσταντίνου Π. Μπακογιάννη.


Θέμα 1ο    Ολοκληρωμένη πρόταση αντιμετώπισης περιβαλλοντικών προβλημάτων, οργάνωσης και εξυγίανσης της άτυπης βιομηχανικής συγκέντρωσης περιοχής Ασωπού ποταμού.
Εισηγητής    Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Κωνσταντίνος Π. Μπακογιάννης

                   ΧΡΟΝΟΜΙΣΘΩΣΗ ΟΧΗΜΑΤΩΝ
Θέμα 2ο    Συμπλήρωση της υπ’ αρίθμ. 175/2015 Απόφασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας περί “Έγκρισης Σκοπιμότητας προμήθειας οχημάτων με την διαδικασία της λειτουργικής χρονομίσθωσης (operational leasing)”.
Εισηγητής    Εκτελεστικός Γραμματέας Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας κ. Νικόλαος Χαρδαλιάς

                   ΧΩΡΟΤΑΞΙΑ - ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
Θέμα 3ο    Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης με το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας για τη μελέτη και εκτέλεση του έργου «Προστασία φυσικού περιβάλλοντος προτεραιότητας: ρύθμιση πρόσβασης & διαχείριση επισκεπτών» και «Μέτρα αντιπυρικής προστασίας» στα πλαίσια του προγράμματος «Διατήρηση Δασών και Δασικών Ανοιγμάτων Προτεραιότητας στον Εθνικό Δρυμό Οίτης και στο Όρος Καλλίδρομο της Στερεάς Ελλάδας» (LIFE 11NAT/GR/1014) και εξουσιοδότηση του Περιφερειάρχη Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας κ. Κωνσταντίνου Π. Μπακογιάννη για την υπογραφή της Προγραμματικής Σύμβασης εκ μέρους της Π.Σ.Ε. με τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας και ορισμός μελών στις επιτροπές επίλυσης διοικητικών διαφορών και παρακολούθησης της προγραμματικής σύμβασης.
Εισηγητής    Αντιπεριφερειάρχης Χωροταξίας & Περιβάλλοντος κ. Χαράλαμπος Σανιδάς

                   ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Θέμα 4ο    Σύσταση «ΑΓΡΟΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗΣ ΣΥΜΠΡΑΞΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ». Τροποποίηση της αρίθμ. 202/2011 Απόφασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας και έγκριση διάθεσης πίστωσης ποσού 49.000 € για τη συμμετοχή της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στο Κεφάλαιο της εταιρείας.
Εισηγητής    Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής κ. Γεώργιος Κελαϊδίτης


Θέμα 5ο    Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ) και της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας για την υλοποίηση του έργου «Παρακολούθηση Δυνητικώς Τοξικών Μικροφυκών στις Ζώνες Παραγωγής και Αλιείας Διθύρων Μαλακίων των Περιφερειακών Ενοτήτων Φθιώτιδας και Εύβοιας» το έτος 2016.
Εισηγητής    Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής κ. Γεώργιος Κελαϊδίτης

                   ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ - ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Θέμα 6ο    Έγκριση σύναψης προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας - Π.Ε. Φθιώτιδας και της Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης (Κοιν.Σ.Επ.) "ΕΡΙΒΩΛΟΣ ΦΘΙΑ", για την διεξαγωγή του 3ου νυχτερινού αγώνα δρόμου Λαμίας «Lamia night & run 2016».
Εισηγητής    Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας κ. Ευθύμιος Καραΐσκος

                   ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ ΟΡΓΑΝΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ - ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ
Θέμα 7ο    Αντικατάσταση του κ. Αθανασίου Μιχελή από μέλος στο Διοικητικό Συμβούλιο της ανώνυμης εταιρείας με την επωνυμία «Φθιωτική Αναπτυξιακή Α.Ε».
Εισηγητής    Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας κ. Ευθύμιος Καραΐσκος

                   ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ - ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ
Θέμα 8ο    Τροποποίηση του Οργανισμού της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, όσον αφορά το πεδίο 20 του άρθρου 38 και το πεδίο 70 του άρθρου 39 του ΠΔ 148/2010 [ΦΕΚ 241/Α/27-12-2010].
Εισηγητής    Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας κ. Ευθύμιος Καραΐσκος

Θέμα 9ο    Έγκριση πρόσληψης προσωπικού ορισμένου χρόνου δίμηνης διάρκειας λόγω κατεπειγουσών, εποχικών και πρόσκαιρων αναγκών της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας.
Εισηγητής    Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Ευβοίας κ. Φάνης Σπανός

                   ΤΕΧΝΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ - ΕΡΓΑ
Θέμα 10ο    Έγκριση τροποποίησης της ΣΑΕΠ 066, πρόταση ένταξης νέων έργων αντιμετώπισης καταστροφών που προκλήθηκαν από τις πλημμύρες του Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου 2015 και δεν υπόκεινται στην υποχρέωση απένταξης διπλάσιου προϋπολογισμού έργων του εθνικού Π.Δ.Ε.
Εισηγητής    Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας κ. Ευθύμιος Καραΐσκος

Θέμα 11ο    Έγκριση τροποποίησης της ΣΑΕΠ 566 (αυξήσεις προϋπολογισμών και ένταξη νέου έργου).
Εισηγητής    Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας κ. Ευθύμιος Καραΐσκος

Θέμα 12ο    Έγκριση πίνακα υποέργων (2η τροποποίηση), στα πλαίσια του ενάριθμου 2014ΕΠ56600011 της  ΣΑΕΠ 566 που αφορά «ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΑΠΟΧΙΟΝΙΣΜΟΥ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ & ΕΠΑΡΧΙΑΚΟ ΟΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ & ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΕΚΤΑΚΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΤΗΣ Π.Ε. ΕΥΒΟΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΧΡΟΝΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ 2015-2017».
Εισηγητής    Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας κ. Ευθύμιος Καραΐσκος

Θέμα 13ο    Έγκριση πίνακα υποέργων (2η τροποποίηση), στα πλαίσια του ενάριθμου 2013ΕΠ06600006 «ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ, ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΖΗΜΙΩΝ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΟΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΙ ΕΠΑΡΧΙΑΚΟ ΟΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΤΗΣ Π.Ε. ΕΥΒΟΙΑΣ» της  ΣΑΕΠ 066.
Εισηγητής    Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας κ. Ευθύμιος Καραΐσκος

Θέμα 14ο    Έγκριση πίνακα υποέργων (2η τροποποίηση), στα πλαίσια του ενάριθμου 2014ΕΠ56600009 «ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ Π.Ε. ΦΩΚΙΔΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΤΗ 2015, 2016 & 2017» της  ΣΑΕΠ 566.
Εισηγητής    Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας κ. Ευθύμιος Καραΐσκος

Θέμα 15ο    Έγκριση πίνακα υποέργων, στο ενάριθμο 2014ΕΠ56600002 «ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ Π.Ε. ΕΥΒΟΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΤΗ 2015, 2016 & 2017» της  ΣΑΕΠ 566.
Εισηγητής    Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας κ. Ευθύμιος Καραΐσκος

Θέμα 16ο    Έγκριση πίνακα υποέργων, στα πλαίσια του ενάριθμου 2014ΕΠ56600003 «ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ Π.Ε. ΒΟΙΩΤΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΤΗ 2015, 2016 & 2017» της  ΣΑΕΠ 566.
Εισηγητής    Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας κ. Ευθύμιος Καραΐσκος

Θέμα 17ο    Έγκριση τροποποίησης (τροπ. 03) Τεχνικού Προγράμματος Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας έτους 2015 που αφορά το πρόγραμμα που χρηματοδοτείται από παρακράτηση 20% των πιστώσεων των Περιφερειακών Ενοτήτων και αφορούν επενδυτικές δαπάνες ΚΑΠ (Περιφερειακοί ΚΑΠ).
Εισηγητής    Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας κ. Ευθύμιος Καραΐσκος

Θέμα 18ο    Έγκριση τροποποίησης της  ΣΑΜΠ 066 – ένταξη  νέας  και μελέτης  που δεν υπόκεινται  στην υποχρέωση απένταξης διπλάσιου προϋπολογισμού έργων του εθνικού Π.Δ.Ε.
Εισηγητής    Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας κ. Ευθύμιος Καραΐσκος

Θέμα 19ο    Έγκριση τροποποίησης Τεχνικού Προγράμματος ΠΕ Φθιώτιδας για το έτος 2015.
Εισηγητής    Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας κ. Ευθύμιος Καραΐσκος

Θέμα 20ο    Έγκριση προϋπολογισμών και υποέργων (2η τροποποίηση), στα πλαίσια του ενάριθμου 2014ΕΠ56600010 της  ΣΑΕΠ 566 που αφορά «ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΑΠΟΧΙΟΝΙΣΜΟΥ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ & ΕΠΑΡΧΙΑΚΟ ΟΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ & ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΕΚΤΑΚΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΤΗΣ Π.Ε. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΧΡΟΝΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ 2015-2017».
Εισηγητής    Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας κ. Ευθύμιος Καραΐσκος

Θέμα 21ο    Έγκριση προϋπολογισμών και υποέργων (1η τροποποίηση), στα πλαίσια του ενάριθμου 2014ΕΠ56600004 της  ΣΑΕΠ 566 «ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ Π.Ε. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΤΗ 2015, 2016 & 2017».
Εισηγητής    Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας κ. Ευθύμιος Καραΐσκος

                   ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ - ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ
Θέμα 22ο    Τροποποίηση της αρίθμ. 141/2014 Απόφασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας «Ορισμός προσώπων ανά Περιφερειακή Ενότητα, ως διακινητές των Λογαριασμών της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας που τηρούνται στα Πιστωτικά Ιδρύματα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας», ως προς την παρ. δ που αφορά την Περιφερειακή Ενότητα Φωκίδας όπως τροποποιήθηκε με την αρίθμ. 239/2014 Απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.
Εισηγητής    Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Φωκίδας κ. Κωνσταντίνος Μίχος
       
Θέμα 23ο    Τροποποίηση της αρίθμ. 141/2014 Απόφασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας «Ορισμός προσώπων ανά Περιφερειακή Ενότητα, ως διακινητές των Λογαριασμών της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας που τηρούνται στα Πιστωτικά Ιδρύματα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας», ως προς την παρ. δ που αφορά την Περιφερειακή Ενότητα Ευρυτανίας όπως τροποποιήθηκε με την αρίθμ. 239/2014 Απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.
Εισηγητής    Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Ευρυτανίας κ. Αριστείδης Τασιός

Θέμα 24ο    Έκθεση αποτελεσμάτων εκτέλεσης του Προϋπολογισμού της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, έως το Γ’ τρίμηνο 2015.
Εισηγητής    Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών & Διαχείρισης Δημόσιας Περιουσίας κ. Ιωάννης Περλεπές

Θέμα 25ο    10η Τροποποίηση Προϋπολογισμού Οικονομικού Έτους 2015, της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.
Εισηγητής    Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών & Διαχείρισης Δημόσιας Περιουσίας κ. Ιωάννης Περλεπές
Οι εισηγήσεις των ανωτέρω θεμάτων θα σας αποσταλούν μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email).                                                                                    

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

ΑΣΗΜΙΝΑ Δ. ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ        

Διαβάστε Περισσότερα »

Aυτοκίνητο παρέσυρε 69χρονη στο Δήλεσι

Η παράσυρση έγινε το πρωί τη Τετάρτης στη Λεωφόρο Σχηματαρίου στο Δήλεσι Βοιωτίας...

Στις 9:30΄ το πρωί μια 69χρονη γυναίκα από το Δήλεσι παρασύρθηκε από αυτοκίνητο που οδηγούσε 67χρονος με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά.

Η άτυχη γυναίκα διακομίστηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο Θηβών, ενώ η τροχαία διενεργεί προανάκριση για τις ακριβείς συνθήκες της παράσυρσης.
lamiareport.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Χριστουγεννιάτικο BAZAAR απο το 1ο Νηπιαγωγείο Αλιάρτου


Διαβάστε Περισσότερα »

Το "γλεντάει"ο Α.Ο. Μαυρομματίου

Ο Α.Ο.Μαυροματίου σας προσκαλεί σε μία μοναδική βραδιά γεμάτη λαϊκή και ρεμπέτικη ζωντανή μουσική, το Σάββατο 12 Δεκεμβρίου στο Cafe Αγορά (πλατεία Μαυροματίου).
Είσοδος 3€


Διαβάστε Περισσότερα »

Με πλαστικό χρήμα κάθε δαπάνη που μπαίνει στη φορολογική δήλωση - Ποιοι εξαιρούνται

Από το 2016 γίνεται η υποχρεωτική πληρωμή με πλαστικό χρήμα οποιασδήποτε δαπάνης η οποία θα μπαίνει στη φορολογική δήλωση, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφωνας Αλεξιάδης, ενώ προανήγγειλε ότι όσοι συνάπτουν σύμφωνο συμβίωσης θα έχουν τη δυνατότητα να υποβάλλουν κοινή φορολογική δήλωση.

Τις δηλώσεις αυτές έκανε ο αναπληρωτής υπουργός μετά τη συνάντησή του με τους θεσμούς στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης. Ωστόσο τόνισε ότι θα εξαιρεθούν, ωστόσο, οι υπερήλικες άνω των 75 ετών και οι κάτοικοι ορισμένων απομακρυσμένων περιοχών.


Οι δύο πλευρές, σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού, έχουν συμφωνήσει στα βασικά σημεία του πλαισίου διαπραγμάτευσης για τα φορολογικά θέματα.

Ειδικότερα, όπως δήλωσε ο κ. Αλεξιάδης, έχει συμφωνηθεί με τους θεσμούς το πλαίσιο για την ανεξαρτησία της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, ενώ προχωρούν τα μέτρα για την αντιμετώπιση του λαθρεμπορίου και της φοροδιαφυγής τύπου καρουζέλ.

Παράλληλα, ο κ. Αλεξιάδης προανήγγειλε ότι με διατάξεις που θα κατατεθούν την ερχόμενη εβδομάδα στη Βουλή θα προβλέπεται η σύνδεση του αφορολόγητου ποσού εισοδήματος με τις δαπάνες που γίνονται με τη χρήση πλαστικού χρήματος.

Αυτό ισχύει και για τις ειδικές κατηγορίες δαπανών που οδηγούν σε μείωση του φόρου όπως τα ιατρικά έξοδα. Όπως είπε κάθε δαπάνη που θα περιλαμβάνεται στη δήλωση θα πρέπει να γίνεται μέσω κάρτας όπως π.χ. και η αγορά αυτοκινήτου.

Πηγή: ΑΜΠΕ
Διαβάστε Περισσότερα »

Εργασία τα Χριστούγεννα και τις Κυριακές: Ποιες πρέπει να είναι οι αμοιβές



Κατά την περίοδο των εορτών έχουν καθορισθεί με το νόμο ημέρες υποχρεωτικής αργίας και ημέρες κατ' έθιμο αργίας ενώ δύο Κυριακές τα καταστήματα θα είναι ανοικτά και τις ημέρες αυτές η πλειοψηφία των εμποροϋπαλλήλων εργάζονται κανονικά.

Ως ημέρα υποχρεωτικής αργίας είναι η ημέρα των Χριστουγέννων (25η Δεκεμβρίου) κατά την οποία απαγορεύεται η απασχόληση των μισθωτών και η λειτουργία των επιχειρήσεων εκτός από εκείνες που νόμιμα λειτουργούν κατά τις Κυριακές και τις γιορτές.

Έτσι ισχύουν τα εξής:

1) Επιχειρήσεις που δεν θα λειτουργήσουν

Εάν δεν λειτουργήσει η επιχείρηση καταβάλλεται στους μισθωτούς που αμείβονται με ημερομίσθιο το σύνηθες καταβαλλόμενο ημερομίσθιό τους χωρίς καμία προσαύξηση. Στους μισθωτούς που αμείβονται με μισθό δεν οφείλεται τίποτα πέραν του μηνιαίου μισθού.

2) Επιχειρήσεις που θα λειτουργήσουν

Οι μισθωτοί που θα απασχοληθούν ημέρα υποχρεωτικής αργίας δικαιούνται να λάβουν αν αμείβονται με ημερομίσθιο το σύνηθες καταβαλλόμενο ημερομίσθιό τους και προσαύξηση 75% που θα υπολογισθεί στο νόμιμο ωρομίσθιό τους για όσες ώρες απασχοληθούν. Στην περίπτωση που οι εργαζόμενοι αμείβονται με μηνιαίο μισθό:

α) προσαύξηση 75% επί του νόμιμου ωρομίσθιού τους και το οφειλόμενο κατά τη συγκεκριμένη ημέρα μισθό τους ίσο με τόσα ωρομίσθια όσα είναι και οι ώρες απασχόλησης εφόσον πρόκειται για επιχειρήσεις που υπάγονται στις διατάξεις περί Κυριακής αργίας και λειτουργούν εκτάκτως και

β) μόνο προσαύξηση 75% επί του νόμιμου ημερομισθίου για όσες ώρες απασχοληθούν αν πρόκειται για μισθωτούς επιχειρήσεων που δεν υπάγονται στις διατάξεις περί Κυριακής αργίας

γ) Όσοι από τους ημερομίσθιους δεν προσέλθουν στην εργασία τους αν γνωρίζουν ότι η επιχείρηση λειτουργεί δεν θα λάβουν την αμοιβή της ημέρας αυτής.

Ως κατ' έθιμο αργίες είναι η δεύτερη ημέρα των Χριστουγέννων (26η Δεκεμβρίου), η Πρωτοχρονιά (1η Ιανουαρίου), τα Θεοφάνια (6 Ιανουαρίου) και αμείβονται ως εξής:

Οι παραπάνω εορτές δεν περιλαμβάνονται στις εξαιρέσιμες και συνεπώς είναι εργάσιμες ημέρες για τους μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα εκτός αν έχουν καθιερωθεί ως εξαιρέσιμες αργίες με ειδικά διατάγματα, συλλογικές συμβάσεις κτλ. Έτσι επιτρέπεται κατά την ημέρα αυτή η λειτουργία των ιδιωτικών επιχειρήσεων όσο και η απασχόληση των μισθωτών. Στους μισθωτούς που απασχολούνται κατά τις ημέρες αυτές, αν μεν είναι ημερομίσθιοι οφείλεται να λάβουν το συνήθως καταβαλλόμενο ημερομίσθιό τους χωρίς καμία προσαύξηση, αν δε αμείβονται με μηνιαίο μισθό καμιά αμοιβή, πέρα του κανονικού μισθού τους.
Σημειώνεται ιδιαίτερα για τους αμειβόμενους με ημερομίσθιο εάν δεν απασχοληθούν τις ημέρες αυτές, έστω και για λόγους που δεν οφείλονται σε υπαιτιότητά τους, θα καταβληθεί το ημερομίσθιό τους.

Εάν η επιχείρηση παραμένει κλειστή κατά τις ημέρες αυτές,

α) όσοι αμείβονται με ημερομίσθιο δεν δικαιούνται κατά κανόνα να λάβουν το ημερομίσθιό τους γιατί δεν υπάρχει διάταξη νόμου με την οποία να θεσπίζεται γενική υποχρέωση των εργοδοτών για την πληρωμή του ημερομισθίου τους στις μη εξαιρέσιμες αργίες, εκτός βέβαια αν από έθιμο, ή επιχειρησιακή συνήθεια, ή ΣΣΕ κλπ. προβλέπεται ότι θα αργήσουν στις εορτές αυτές, καταβάλλοντας όμως το αντίστοιχο ημερομίσθιο και

β) όσοι αμείβονται με μηνιαίο μισθό θα λάβουν κανονικά το μισθό τους χωρίς καμιά πρόσθετη αμοιβή.
Αν όμως η επιχείρηση λειτουργεί συνήθως κατά τη ημέρα αυτή αλλά φέτος ο εργοδότης αποφάσισε μονομερώς να μη λειτουργήσει, οφείλει να καταβάλλει στους αμειβόμενους με ημερομίσθιο το ημερομίσθιό τους, κατά τις διατάξεις περί υπερημερίας εργοδότου, και σε όσους αμείβονται με μηνιαίο μισθό δεν δικαιούνται άλλης αμοιβής εκτός από τον κανονικό μηνιαίο μισθό τους.

Αν όμως η επιχείρηση παρέμεινε κλειστή τα προηγούμενα χρόνια και φέτος ο εργοδότης εξαιρετικώς αποφάσισε τη λειτουργία της, τότε: α) οι αμειβόμενοι με ημερομίσθιο δικαιούνται το κανονικό τους ημερομίσθιο και β) οι αμειβόμενοι με μισθό δικαιούνται να λάβουν το 1/25 επί πλέον του μισθού τους (διότι ο μισθός αντιστοιχεί στις εργάσιμες ημέρες του μηνός, ενώ η ημέρα αυτή δεν ήταν για αυτούς εργάσιμη και συνεπώς δεν περιλαμβάνονταν στο μισθό τους η αμοιβή για την ημέρα αυτή).
Εάν κατά τις ημέρες αυτές που χαρακτηρίζονται σαν εργάσιμες ο μισθωτός απουσιάσει αυθαίρετα από την εργασία του, δεν δικαιούται να λάβει το ημερομίσθιό και η απουσία του μπορεί να θεωρηθεί αδικαιολόγητη. Αντίθετα, αν ο εργοδότης δεν επιτρέψει για οποιοδήποτε λόγο εκτός από της περίπτωση ανωτέρας βίας στους μισθωτούς να εργαστούν, υποχρεούται να τους καταβάλλει το ημερομίσθιο της ημέρας αυτής.

Για τις Κυριακές που τα καταστήματα θα μείνουν ανοικτά ο νόμος ορίζει ότι επιτρέπεται η απασχόληση των εργαζομένων σε εμπορικά καταστήματα που λειτουργούν σύμφωνα με τα ανωτέρω. Η απασχόληση των εργαζομένων στις περιπτώσεις αυτές είναι νόμιμη και αμείβεται σύμφωνα με τις κοινές διατάξεις της εργατικής νομοθεσίας που ορίζουν πρόσθετη αμοιβή για εργασία κατά τις Κυριακές (δηλαδή με προσαύξηση 75%).
Στους εργαζόμενους που θα απασχοληθούν κατά τις συγκεκριμένες Κυριακές δύναται να χορηγηθεί η αναπληρωματική ανάπαυση σε εργάσιμη ημέρα της εβδομάδας που προηγείται των Κυριακών αυτών.

Σε περίπτωση που δεν τύχουν αναπληρωματική ημέρα αναπαύσεως δικαιούνται να λάβουν και το 1/25 του μηνιαίου μισθού τους, το οποίο δεν αποτελεί αμοιβή για την απασχόληση την Κυριακή, αλλά αποζημίωση για την στέρηση της αναπληρωματικής αναπαύσεως.
Διαβάστε Περισσότερα »

511 συλλήψεις το Νοέμβριο στη Στερεά

Μηνιαία δραστηριότητα Αστυνομικών Υπηρεσιών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας


Κατά την διάρκεια του μηνός Νοεμβρίου του έτους 2015, από τις Αστυνομικές Υπηρεσίες των Νομών Βοιωτίας, Ευβοίας, Ευρυτανίας, Φθιώτιδας και Φωκίδας της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας: 

α. Συνελήφθησαν συνολικά πεντακόσια έντεκα (511) άτομα και ειδικότερα:

•    Ένα (1) άτομο, για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και διάπραξη διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών και φθορών. 
•    Τέσσερα (4) άτομα, για διάπραξη ληστειών.
•    Ένα (1) άτομο, για απόπειρα ανθρωποκτονίας.
•    Δύο (2) άτομα, για ανθρωποκτονία από αμέλεια.
•    Είκοσι πέντε (25) άτομα, για διάπραξη κλοπών, κλοπών – διαρρήξεων.
•    Ενενήντα ένα (92) άτομα, για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών.
•    Ενενήντα εννέα (99) αλλοδαποί, για παράνομη είσοδο και παραμονή στη χώρα (παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών).
•    Τριάντα εννέα (39) άτομα, για καταδιωκτικά έγγραφα (εντάλματα σύλληψης, αποφάσεις δικαστηρίων κ.λ.π.).
•    Ογδόντα επτά (87) άτομα, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (Κ.Ο.Κ.).
•    Έντεκα (10) άτομα, για παραβάσεις του νόμου περί όπλων.
•    Δύο (2) άτομα, για μαστροπεία.
•    Ένα (1) άτομο, για αποπλάνηση παιδιού.
•    Ένα (1) άτομο, για ασέλγεια σε ανήλικο.
•    Τρία (3) άτομα, για απόπειρες κλοπών.
•    Πέντε (5) άτομα, για παραβάσεις νομοθεσίας περί τελωνειακού κώδικα - λαθρεμπορίας.
•    Οκτώ (8) άτομα, για πρόκληση σωματικών βλαβών.
•    Πέντε (5) άτομα, για πλαστογραφία.
•    Τριάντα εννέα (39) άτομα, για λοιπά αυτεπαγγέλτως διωκόμενα αδικήματα (Υγειονομικές παραβάσεις, παραβάσεις του Οικοδομικού Κανονισμού (ΓΟΚ), παραβάσεις νομοθεσίας περί προστασίας πνευματικών δικαιωμάτων, κ.λ.π.).
•    Δεκατέσσερα (14) άτομα, για παραεμπόριο.
•    Δεκαοκτώ (18) άτομα, για παράβαση νομοθεσίας περί δημόσιας υγείας.
•    Είκοσι δύο (22) άτομα, για επαιτεία.
•    Τέσσερα (4) άτομα, για απείθεια - αντίσταση.
•    Τρία (3) άτομα, για απειλή.
•    Τρία (3) άτομα, για εξύβριση.
•    Πέντε (5) άτομα, για ενδοοικογενειακή βία.
•    Πέντε (5) άτομα, για διατάραξη οικιακής ειρήνης.
•    Δύο (2) άτομα, για κυκλοφορία παραχαραγμένων νομισμάτων.
•    Δύο (2) άτομα, για φθορά ξένης ιδιοκτησίας.
•    Δύο (2) άτομα, για παραβίαση δικαστικής απόφασης.
•    Δύο (2) άτομα, για παραβίαση της υποχρέωσης για διατροφή.
•    Ένα (1) άτομο, για συκοφαντική δυσφήμηση.
•    Ένα (1) άτομο, για ψευδή καταμήνυση.
•    Ένα (1) άτομο, για ψευδή ανωμοτί κατάθεση.
•    Ένα (1) άτομο, για παραμέληση της εποπτείας ανηλίκου.
•    Ένα (1) άτομο, για παραμέληση αποτροπής επαιτεία.


β. Εξιχνιάσθηκαν ενδεικτικά:

•    Μία (1) απόπειρα ανθρωποκτονίας.
•    Πέντε (5) υποθέσεις ληστειών.
•    Εκατόν δεκαεννέα (119) περιπτώσεις διακεκριμένων κλοπών – φθορών μετασχηματιστών της Δ.Ε.Δ.Η.Ε.
•    Εξήντα πέντε (65) κλοπές, κλοπές – διαρρήξεις.
•    Εβδομήντα εννέα (79) υποθέσεις ναρκωτικών.
•    Δέκα (10) υποθέσεις του νόμου περί όπλων.
•    Μία (1) υπόθεση μαστροπείας.
•    Μία (1) υπόθεση αποπλάνησης παιδιού.
•    Τέσσερις (4) υποθέσεις πλαστογραφίας.
•    Τέσσερις (4) υποθέσεις κυκλοφορίας παραχαραγμένων νομισμάτων.
•    Τέσσερις (4) απόπειρες κλοπών.
•    Τέσσερις (4) υποθέσεις για παράβαση νομοθεσίας περί τελωνειακού κώδικα - λαθρεμπορίας.
•    Δύο (2) υποθέσεις φθοράς ξένης ιδιοκτησίας.
•    Μία (1) υπόθεση υπεξαίρεσης.


δ. Κατασχέθηκαν ενδεικτικά:

•    Κάνναβη: (1.710,81) γραμμάρια
•    Ηρωίνη: (133,47) γραμμάρια
•    Κοκαΐνη: (3,15) γραμμάρια
•    Μεθαδόνη: (200) ml
•    Δενδρύλλια κάνναβης: 1.558
•    Ναρκωτικά δισκία: 68
•    Ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας: 2
•    Συσκευές θρυμματισμού κάνναβης: 1
•    Πιστόλια: 1
•    Πιστόλια κρότου - φωτοβολίδων: 2
•    Περίστροφα: 1
•    Κυνηγετικά όπλα: 12
•    Φυσίγγια διαφόρων τύπων και διαμετρημάτων: 1.046
•    Ποσότητα ζελατοδυναμίτιδας: (17) κιλά και (22) γραμμάρια
•    Ηλεκτρικοί πυροκροτητές: 106
•    Αεροβόλα όπλα: 2
•    Σφαιρίδια αεροβόλου όπλου: 440
•    Μαχαίρια - σουγιάδες: 7
•    Ρόπαλα: 2
•    Ανιχνευτές μετάλλων: 1
•    Αδασμολόγητος καπνός: (793,5) γραμμάρια
•    Χρηματικό ποσό: 3.030€
•    Πλαστά χαρτονομίσματα: 260€
•    Πλήθος προϊόντων κλοπών
•    Διαρρηκτικά εργαλεία
•    Διάφορα είδη παραεμπορίου

Επιπλέον στην Περιφέρεια των προαναφερόμενων Αστυνομικών Υπηρεσιών, βρέθηκαν συνολικά δώδεκα (12) κλεμμένα οχήματα.



Διαβάστε Περισσότερα »

Τρέλα: 16ο σερί τζακ ποτ στο Τζόκερ – Την Κυριακή μοιράζονται 15,5 εκατ.ευρώ!

Ακόμη ένα τζακ ποτ, το 16ο σερί, σημειώθηκε στην κλήρωση του Τζόκερ.

Το νέο τζακ ποτ εκτοξεύει το ποσό που θα κληρώσει την Κυριακή με τον ΟΠΑΠ να δίνει 15,5 εκατ.ευρώ στην επόμενη κλήρωση!

Στην 2η κατηγορία οι 17 τυχεροί παίρνουν από 52.747 ευρώ, ενώ 244 τυχεροί παίρνουν από 2.500 ευρώ.

Τα τυχερά νούμερα: 11, 13, 18, 24, 30

Τζόκερ: 9

Διαβάστε Περισσότερα »

ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΩΝ ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΩΝ & ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Το Δίκτυο Στήριξης Φυλακισμένων & Αποφυλακισμένων Γυναικών είναι μία Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία που στηρίζεται στον εθελοντισμό και στόχο έχει να απαλύνει τις κρατούμενες από τα δεινά του εγκλεισμού με οργάνωση εργαστηρίων, μουσικών εκδηλώσεων, θεατρικών παραστάσεων, αλλά και να στηρίξει ψυχοσυναισθηματικά και υλικά τις γυναίκες που αποφυλακίζονται.
Σκοπό έχει να ενταχθούν ομαλά στον κοινωνικό ιστό και να αποκλειστεί, στο μέτρο του δυνατού, η επιστροφή τους στα Κέντρα Κράτησης.
Στα πλαίσια αυτά το Δίκτυο Στήριξης Φυλακισμένων & Αποφυλακισμένων Γυναικών και η ΧΕΝ Θήβας διοργανώνουν μουσική εκδήλωση στο Συνεδριακό Κέντρο Θήβας την Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2015 και ώρα 18:00 με την Καίτη Κουλλιά και αγαπημένους συνεργάτες.
Τα έσοδα, από το εισιτήριο των 5 ευρώ, θα διατεθούν για την ενίσχυση των φυλακισμένων και αποφυλακισμένων γυναικών.
Η παρουσία σας θα είναι σημαντική για τα μέλη του Δικτύου, αλλά και τη ΧΕΝ Θήβας, γιατί με αυτόν τον τρόπο μεγαλώνει η ομάδα των προσώπων που νοιάζεται για το «πίσω» μέρος της κοινωνίας.

Για το Δ.Σ. της Χ.Ε.Ν. ΘΗΒΑΣ                                          Για το Δίκτυο

Η Πρόεδρος
Ιωάννα Τούσσα


Κλήμης Πυρουνάκης

Συντονιστής του Δικτύου Στήριξης Φυλακισμένων
& Αποφυλακισμένων Γυναικών
Διαβάστε Περισσότερα »

Βροχές και καταιγίδες -Σε ποιες περιοχές θα χιονίσει

Τοπικές βροχές θα σημειωθούν σήμερα Παρασκευή κυρίως στην ανατολική και νότια χώρα.

Σποραδικές καταιγίδες στο Ιόνιο, την Πελοπόννησο και την Κρήτη. Ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας. Βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο, μέχρι 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση.

Διαβάστε την αναλυτική πρόγνωση του καιρού από την ΕΜΥ για σήμερα Παρασκευή:

    Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Νεφώσεις με ασθενείς βροχές κυρίως στη δυτική και κεντρική Μακεδονία. Ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά.
Άνεμοι: Βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά 6 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 02 έως 10 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

    Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες στο Ιόνιο τη δυτική στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο. Τα φαινόμενα στην Πελοπόννησο πιθανόν να είναι κατά τόπους ισχυρά. Χιονιά στα ορεινά κυρίως της Πελοποννήσου. Βαθμιαία τα φαινόμενα στα βόρεια θα εξασθενήσουν.
Άνεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 06 έως 14 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

    Θεσσαλία, ανατολική στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Νεφώσεις τοπικά αυξημένες με σποραδικές βροχές και στην ανατολική Πελοπόννησο σποραδικές καταιγίδες. Ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά οι οποίες στην Πελοπόννησο θα είναι πιο πυκνές.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 04 έως 12 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια κατά τόπους η μεγίστη 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

    Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Νεφώσεις τοπικά αυξημένες με ασθενείς βροχές. Από το απόγευμα τα φαινόμενα θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες κυρίως στην Κρήτη όπου πιθανόν το βράδυ να είναι ισχυρές. Στα ορεινά της Κρήτης (από τα 1300μ) θα χιονίσει.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στις Κυκλάδες τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 15 βαθμούς κελσίου.

    Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στις νοτιότερες περιοχές όπου τη νύχτα πιθανόν να εκδηλωθούν καταιγίδες.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και από το απόγευμα στα βόρεια τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 15 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

    Αττική

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στα ανατολικά και βόρεια. Λίγα χιονιά στην Πάρνηθα (πάνω από 1200μ) μετά το μεσημέρι.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά 6 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 12 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια και ανατολικά η μεγίστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

    Θεσσαλονίκη

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών. Πιθανότητα ασθενών χιονοπτώσεων στα ορεινά. Βελτίωση από το βράδυ.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 04 έως 10 βαθμούς κελσίου.

Διαβάστε Περισσότερα »

Δείτε τι αγοράζουν οι Έλληνες καταναλωτές online





Η ετήσια έρευνα για το Ηλεκτρονικό Εμπόριο στην Ελλάδα, του Εργαστηρίου Ηλεκτρονικού Εμπορίου (ELTRUN) του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, καταγράφει μια ουσιαστική ανάπτυξη της τάξης του 10% για το 2015 και θετικές προοπτικές για το 2016.


Σύμφωνα με την έρευνα, το 43% των Ελλήνων...  εκτιμά ότι οι online αγορές θα αυξηθούν το 2016 σε σχέση με το 2015, ενώ μόλις το 19% αναφέρει το αντίθετο.

Όπως αναφέρεται σε σχετικό δημοσίευμα στην ιστοσελίδα του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας, το 25% των online αγοραστών οι αγορές μέσω internet αντιπροσωπεύουν την πλειοψηφία (πάνω από το 50%) των συνολικών τους αγορών.

Στις δυο πρώτες θέσεις επιλογής online αγορών, βρίσκουμε ταξιδιωτικές και τουριστικές υπηρεσίες, ενώ τα εξαρτήματα και ο εξοπλισμός ηλεκτρονικού υπολογιστή είναι στην τρίτη θέση.

Οι συνήθειες των Ελλήνων

Οι Έλληνες online αγοραστές, επιλέγουν να ψωνίζουν από το κινητό και για πρώτη φορά το τηλέφωνο έχει ξεπεράσει το laptop, με το 89% να το αναφέρει ως τρόπο πρόσβασης στο Internet, ενώ ο σταθερός Η/Υ είναι στην τέταρτη θέση με μόλις 60%.
Οι καταναλωτές κάνουν το 33% των offline αγορών, αφού πραγματοποιήσουν αναζήτηση στο internet.
Το 16% των online αγορών γίνεται, αφού ο καταναλωτής επισκεφθεί τα καταστήματα.
Οι κύριες πηγές πληροφόρησης πριν αγοράσουν online είναι, οι ιστοσελίδες σύγκρισης τιμών (72% από 63% το 2014), τα websites των εταιριών (62%) και τα review pages (52%).
Οι τρεις κύριοι λόγοι πραγματοποίησης online αγορών σχετίζονται με τιμές και τις προσφορές.
Οι καταναλωτές αναφέρουν την εύρεση καλύτερων τιμών (66%), την άμεση σύγκριση προϊόντων και τιμών (53% από 39% το 2014), αλλά και την εύκολη εύρεση προσφορών (38% από 30% το 2014).
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ