Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2015

Χρεοκόπησε ο ιστορικός όμιλος Πετζετάκις



    
    


Σε κατάσταση πτώχευσης τίθεται ο όμιλος Πετζετάκις, σύμφωνα με τη σημερινή απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Capital.gr, οι εργαζόμενοι είχαν καταθέσει αίτηση για κήρυξη σε πτώχευση του ομίλου παραγωγής συστημάτων σκληρών και εύκαμπτων σωλήνων, την οποία η δικαιοσύνη έκανε δεκτή.

Πάντως, δεν αποκλείεται ο όμιλος να ασκήσει έφεση κατά της απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών.

Παγκόσμια παρουσία

Η δικαστική εξέλιξη είναι απόρροια των σοβαρών οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο όμιλος Πετζετάκις εδώ και πολλά χρόνια. Όπως αναφέρεται στον ιστότοπο της εταιρείας, ο Πετζετάκις διέθετε παρουσία με έντεκα παραγωγικές μονάδες σε έξι χώρες και ένα εκτεταμένο δίκτυο θυγατρικών εταιριών και αποκλειστικών αντιπροσώπων σε Ευρώπη, Αμερική και Μέση Ανατολή.

"Η Α.Γ. Πετζετάκις Α.Ε., μητρική εταιρία του Ομίλου, ιδρύθηκε στην Ελλάδα το 1960 από τον Αριστόβουλο Πετζετάκι. Το 1961, ο ιδρυτής καθιέρωσε την Α.Γ. Πετζετάκις Α.Ε. ως μια παγκοσμίου φήμης καινοτόμο εταιρία στην βιομηχανία πλαστικών, κατοχυρώνοντας την πρωτοποριακή για τα χρονικά μέθοδο παραγωγής πλαστικών εύκαμπτων σωλήνων ενισχυμένων από σκληρό σπειροειδές PVC. Τα προϊόντα της εταιρίας έγιναν γνωστά παγκοσμίως με το εμπορικό σήμα HELIFLEX ενώ από τότε η τεχνολογία αγοράστηκε και χρησιμοποιείται από μεγάλες πολυεθνικές εταιρίες όπως οι Goodyear, Pirelli, Dunlop & Toyo Rubbers.
Διαβάστε Περισσότερα »

Έριξαν φόλες σε σκυλιά κοντά στα Σχολεία Θεσπιών

Φόλες κοντά στο Γυμνάσιο και Λύκειο Θεσπιών - Νεκρά δύο σκυλάκια
Κάποιοι «φιλεύσπλαχνοι» συμπολίτες μας  με «ξεχωριστή ευαισθησία» για τα ανυπεράσπιστα όντα αυτού του πλανήτη, αποφάσισαν σήμερα  να αποτελειώσουν 2 σκυλιά καταδικάζοντάς τα στους φριχτούς πόνους που δημιουργεί η είσοδος τοξικού υγρού- φόλας, στον οργανισμό.
Παρακαλείται όποιος γνωρίζει κάτι επιτέλους να μιλήσει. Συμπεριφορές που δείχνουν τον πολιτισμό και την παιδεία μας. Μην διστάζετε να καταγγείλετε περιστατικά βίας ή κακοποίησης. Τέτοιες πράξεις διώκονται ποινικά..!!!
Διαβάστε Περισσότερα »

Τι είναι το «Σύνδρομο του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου»


Γιατί προκαλεί φτάρνισμα, συνάχι και «έκρηξη» αλλεργιών

Για πάρα πολλούς το στόλισμα του Χριστουγεννιάτικου δέντρου είναι μια αγαπημένη παράδοση. Όμως η παραμονή του επί μακρόν στο σπίτι συνοδεύεται από ενοχλητικά συμπτώματα, που περιλαμβάνουν από βήχα και φτέρνισμα, μέχρι πυρετό, φαγούρα και σπυράκια.

Ο λόγος είναι ότι στα φορτωμένα από λαμπιόνια και στολίδια κλαδιά η σκόνη ευδοκιμεί - το ίδιο και πολλά διαφορετικά μούχλας (53 είδη). Κι όλα αυτά μαζί προκαλούν αλλεργίες στους πιο ευαίσθητους. Περίπου 4 στους 10 κατοίκους στη Βρετανία και στις ΗΠΑ (ποσοστό 35%) υποφέρουν από ανάλογα συμπτώματα κάθε χρόνο τα Χριστούγεννα, με τα αληθινά δέντρα να ευθύνονται για τα περισσότερα προβλήματα. Το θέμα προκάλεσε το ενδιαφέρον της καθηγήτριας αλλεργιολογίας Dr Lawrence Kurlandsky, που έκανε μια μελέτη, προκειμένου να διαπιστώσει γιατί κάθε χρόνο τέτοια εποχή αυξάνονται τα αναπνευστικά προβλήματα και οι αλλεργικές αντιδράσεις.

Σύμφωνα με τα ευρήματα, που δημοσιεύθηκαν στην επιστημονική έκδοση Annals of Allergy, Asthma and Immunology, η μούχλα που... «συνελήφθη» δεν ήταν όποια κι όποια, αλλά το 70% από τα διαφορετικά είδη μούχλας που εντοπίστηκαν, μπορεί να προκαλέσει κρίσεις άσθματος, φτερνίσματα και μύτη που τρέχει.

«Το υποπτευόμασταν ότι το Χριστουγεννιάτικο δέντρο μπορεί να ευθύνεται για "έκρηξη" αλλεργιών, άσθματος ειδικά», είπε στη Daily Mail ο Dr Adrian Morris από το Surrey Allergy Clinic. «Πριν από αυτή τη μελέτη πιστεύαμε ότι ευθυνόταν η γύρη σε μεγάλο βαθμό ή τα ζιζανιοκτόνα. Τώρα ξέρουμε ότι είναι η μούχλα».
Τι να προσέξετε

- Βγάλτε το δέντρο σε εξωτερικό χώρο και βρέξτε το με άφθονο νερό, για να απομακρυνθεί μεγάλο μέρος της μούχλας και της σκόνης.

- Καθυστερήστε όσο μπορείτε τον στολισμό, για να περιορίσετε την έκθεση στα αλλεργιογόνα.

- Επενδύστε σε κάποια συσκευή καθαρισμού αέρα στον χώρο που θα βάλετε το δέντρο.

- Ψεκάστε το δέντρο με ένα διάλυμα νερού και χλωρίνης.

- Στολίστε στο μπαλκόνι.

- Επιλέξτε ένα δέντρο μικρού μεγέθους, για να περιορίσετε τη «ζημιά».

neadiatrofis.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Προσκύνημα Χειρός Αγίου Νεκταρίου στη Λιβαδειά



Διαβάστε Περισσότερα »

Δωρεάν διανομή ακτινιδίων απο τον Δήμο Αλιάρτου Θεσπιέων


Δωρεάν διανομή ακτινιδίων θα πραγματοποιήσει ο Δήμος Αλιάρτου – Θεσπιέων, από την Τετάρτη 16-12-2015 έως και την Παρασκευή 18-12-2015 από τις 10.00 έως τις 14.00,
στις εγκαταστάσεις του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Αλιάρτου – Θεσπιέων.

Στα πλαίσια της εφαρμογής του Κανονισμού της Ε.Ε. 1031/2014 aktinidiaγια συμπληρωματικά έκτακτα μέτρα στήριξης στους παραγωγούς ορισμένων φρούτων κ.λ.π., καθώς και στην ΚΥΑ με αριθμό πρωτοκόλλου 3320/89565 των Υπουργείων Αγροτικής Ανάπτυξης, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, στον Δήμο Αλιάρτου – Θεσπιέων θα διανεμηθούν 1.700κιλά ακτινίδια.
Δείτε ποιοι δικαιούνται εδώ
Διαβάστε Περισσότερα »

Χριστούγεννα στο Δήμο Λεβαδέων - Όλο το πρόγραμμα

Διαβάστε Περισσότερα »

Πράσινο φως για το ολοκληρωμένο σχέδιο εξυγίανσης του Ασωπού


Στο Περιφερειακό Συμβούλιο ψηφίστηκε σήμερα, με διευρυμένη πλειοψηφία, η ολοκληρωμένη πρόταση που προέκυψε μετά το σχέδιο που παρουσίασε η Περιφερειακή Αρχή και τις προτάσεις που κατατέθηκαν κατά τη διάρκεια της δημόσιας διαβούλευσης για την εξυγίανση του Ασωπού, με στόχο τη συνολική αντιμετώπιση των προβλημάτων της περιοχής, στο περιβάλλον, την υγεία, την αγροτική παραγωγή και τη βιομηχανία.

Στην πρόταση, που παρουσίασε ο Περιφερειάρχης, Κώστας Μπακογιάννης, αναλύονται οι στόχοι του σχεδίου, οι απαιτούμενοι πόροι, αλλά και το χρονοδιάγραμμα υλοποίησής της. Μεταξύ άλλων, το σχέδιο περιλαμβάνει:

*Την σύσταση του Ειδικού Κλιμακίου Ελέγχου Ποιότητας Περιβάλλοντος (ΚΕΠΠΕ)

*Την διενέργεια Διεθνούς Διαγωνισμού σε επιλεγμένες περιοχές για την διερεύνηση-καταγραφή της ρύπανσης και την αντιμετώπισή της

*Την προμήθεια, εγκατάσταση και λειτουργία συστήματος αντιμετώπισης της ρύπανσης από εξασθενές χρώμιο σε συγκεκριμένη περιοχή

*Την δημιουργία του Παρατηρητηρίου Περιβάλλοντος

*Την κατάρτιση πλήρους Βιομηχανικού και Περιβαλλοντικού Μητρώου

*Την μελέτη οριοθέτησης της κοίτης του ποταμού

*Την ανάπτυξη Επιχειρηματικού Πάρκου Εξυγίανσης

*Την δημιουργία Κέντρου Προαγωγής Υγείας της Περιφέρειας στον Δήμο Τανάγρας

*Την σύσταση μόνιμης επιτροπής δημόσιας διαβούλευσης για τον Ασωπό

Με αφορμή την κατάθεση της πρότασης, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης δήλωσε: «Σήμερα, μετά από δύο διαβουλεύσεις με ευρεία συμμετοχή των φορέων και της κοινωνίας των πολιτών, μετά από σκληρή δουλειά των υπηρεσιών μας και συνεχείς προσπάθειες των στελεχών της Περιφερειακής Αρχής, γίνεται ένα ακόμη μεγάλο βήμα, ίσως το πιο καθοριστικό, για τη συνολική αντιμετώπιση ενός περιβαλλοντικού εγκλήματος με εθνικές διαστάσεις. Η πρόκληση που έχουμε μπροστά μας είναι να δώσουμε στον Ασωπό τη μορφή που του αξίζει και να τον μετατρέψουμε σε πηγή ζωής για τα παιδιά μας. Χαίρομαι, γιατί το σχέδιο που έχουμε εκπονήσει δεν είναι προϊόν γραφειοκρατικών διαδικασιών, αλλά σοβαρής, ώριμης και κοστολογημένης μελέτης. Μιας μελέτης που πάνω απ’ όλα βασίζεται στις ανάγκες των κατοίκων της περιοχής».
Διαβάστε Περισσότερα »

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ



«Βέλτιστη Οργάνωση & Διαχείριση Δημοτικών Υπηρεσιών»
«Συνάντηση εργασίας μεταξύ κ. Μιχάλη Χρηστάκη Προέδρου Πανελλήνιας Ένωσης
Γενικών Γραμματέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης “Κλεισθένης” με Δήμαρχο,
Αιρετά Στελέχη και Υπηρεσιακούς Παράγοντες του Δήμου Λιβαδειάς»

Ημερομηνία:    Παρασκευή, 18 Δεκεμβρίου 2015
Τόπος:    Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Λιβαδειάς
Ώρα:    09:00 – 11:00
                               
08:30 – 09:00    Προσέλευση

09:00 – 09:30          Έναρξη Συνάντησης
                                Γιώτα Πούλου
Δήμαρχος Λειβαδιάς
Δρ. Μιχάλης Χρηστάκης
Πρόεδρος Πανελλήνιας Ένωσης Γενικών Γραμματέων
                                 Τοπικής Αυτοδιοίκησης «Κλεισθένης»
Διαβάστε Περισσότερα »

Eπίσκεψη Bίτσα στις εγκαταστάσεις της ΕΑΒ


Επίσημη επίσκεψη στις εγκαταστάσεις της ΕΑΒ στην Τανάγρα πραγματοποίησε σήμερα ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Δημήτρης Βίτσας. Τον κ. Αναπληρωτή Υπουργό συνόδευαν υψηλόβαθμα στελέχη του Υπουργείου.

Την επίσημη αντιπροσωπεία υποδέχθηκαν ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της ΕΑΒ κ. Ζαχαρίας Γκίκας, ο Διευθύνων Σύμβουλος κ. Γεώργιος Θ. Μαζαράκος, και άλλα υψηλόβαθμα στελέχη της εταιρείας.

Στη διάρκεια της συνάντησης, η Διοίκηση και τα στελέχη της ΕΑΒ είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τις δυνατότητες και τις δραστηριότητες της εταιρείας, τη στρατηγική και τους επιδιωκόμενους στόχους της, αλλά και ειδικά θέματα που αφορούν τη λειτουργία της.

Στη συνέχεια, ακολούθησε ξενάγηση στους χώρους Παραγωγής της εταιρείας, όπου ο κ. Βίτσας και η επίσημη αντιπροσωπεία που τον συνόδευε ενημερώθηκαν, μεταξύ άλλων, για το σημαντικό έργο αναβάθμισης, εκσυγχρονισμού και συντήρησης των ιπτάμενων μέσων της Πολεμικής Αεροπορίας, του Πολεμικού Ναυτικού και του Λιμενικού Σώματος, αλλά και για τις Αεροκατασκευές όπου βρίσκονται σε εξέλιξη σημαντικά προγράμματα αμιγώς εξαγωγικού χαρακτήρα.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ευχές απο το Επιμελητήριο Βοιωτίας


Διαβάστε Περισσότερα »

Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση του Δημοτικού Ωδείου Θήβας


Διαβάστε Περισσότερα »

Σε εγκατάλειψη η Δ.Ε.Θίσβης απο τον Δήμο Θηβαίων

Δυο μέτρα και δυο σταθμά στον Δήμο Θηβαίων.
Τα δικά τους  δικά τους και τα δικά μας πάλι δικά τους,λέει ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Ξηρονομής κ.Κεφαλάς.
Μετά απο παράπονα κατοίκων της Ξηρονομής και  Αλυκής στο Permisospress,  για  άλυτα προβλήματα και την ανυπαρξία έργων  στη Δ.Ε. Θίσβης,επικοινωνήσαμε με τον Πρόεδρο της Τ.Κ.Ξηρονομής κ.Κεφαλά ο οποίος μας επιβεβαίωσε ότι δικαίως παραπονούνται οι δημότες για εγκατάλειψη.
 Παρ'όλες τις προσπάθειες των Προέδρων των Τ.Κ. της Δ.Ε. Θίσβης και του τοπικού αντιδημάρχου,ελάχιστες φορές βρίσκουμε ανταπόκριση  στα δίκαια  αιτήματα των κατοίκων απο τον Δήμο Θηβαίων.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα της αδιαφορίας τους,  παραγγείλαμε 90 χριστουγεννιάτικα στολίδια σαν Δ.Ε. Θίσβης μας περέδωσαν 60 τα υπόλοιπα"χάθηκαν"στο δρόμο και θα τοποθετηθούν.....μετά τα Χριστούγεννα.

Παίρνουν τόσα λεφτά απο τις παραλίες μας και τις ανεμογεννήτριες και έργο δεν έχουμε δει,μας πήραν και τα στολίδια,να μας "ξεραθεί" το χέρι αν τους ξαναψηφίσουμε δήλωσε χαρακτηριστικά στο Permissospress κάτοικος της περιοχής


Διαβάστε Περισσότερα »

Άλλα 17 άτομα συνελήφησαν στη Στερεά για διάφορα αδικήματα

 Συνελήφθησαν, στο πλαίσιο στοχευμένων αστυνομικών ελέγχων σε περιοχές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, συνολικά δεκαεπτά (17) άτομα για διάφορα αδικήματα

Μεταξύ των συλληφθέντων είναι (2) άτομα για διάπραξη κλοπών και (5) άτομα για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών


Συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς, στοχευμένοι αστυνομικοί έλεγχοι, στο πλαίσιο του ευρύτερου επιχειρησιακού σχεδιασμού της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας.

Κατά τη διάρκεια αυτών των ελέγχων, οι οποίοι πραγματοποιήθηκαν με σκοπό την πρόληψη ληστειών, κλοπών και διαρρήξεων, την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, την πρόληψη τροχαίων ατυχημάτων και γενικότερα την αντιμετώπιση κάθε μορφής παραβατικής συμπεριφοράς, συνελήφθησαν το τελευταίο 24ωρο, δεκαεπτά (17) άτομα και συγκεκριμένα:

Δύο (2) ημεδαποί στη Λαμία, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λαμίας, κατηγορούμενοι για κλοπές από εμπορικά καταστήματα της περιοχής. Κατασχέθηκαν είδη ένδυσης και υπόδησης που βρέθηκαν αντίστοιχα στην κατοχή των δραστών.

Πέντε (5) άτομα και ειδικότερα τέσσερις ημεδαποί και ένας αλλοδαπός σε περιοχές της Χαλκίδας, από αστυνομικούς της Β’ Ο.Π.Κ.Ε. Ευβοίας, για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών. Κατασχέθηκαν ποσότητες ηρωίνης και ακατέργαστης κάνναβης.

Τρεις (3) ημεδαποί και ειδικότερα δύο σε περιοχές τη Χαλκίδας & της Ιστιαίας Ευβοίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Χαλκίδας & του Αστυνομικού Τμήματος Ιστιαίας αντίστοιχα, καθώς και ένας σε περιοχή της Στυλίδας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Στυλίδας, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (Κ.Ο.Κ.).

Αλλοδαπός στη Χαλκίδα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση για παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών.

Τέσσερις (4) αλλοδαποί και ειδικότερα δύο στην Άμφισσα & στο Λιδωρίκι Φωκίδας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Άμφισσας & του Αστυνομικού Τμήματος Λιδωρικίου αντίστοιχα, ένας στη Χαλκίδα από αστυνομικούς της Α’ Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Ευβοίας και ένας στη Στυλίδα Φθιώτιδας από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Στυλίδας, διότι στερούνταν των απαραίτητων εγγράφων που να δικαιολογούν την νόμιμη παραμονή τους στην Ελληνική Επικράτεια.

Ημεδαπός στο Λιβαδειά, από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Λιβαδειάς, κατηγορούμενος για απείθεια, αντίσταση και εξύβριση.

Τέλος, ημεδαπός στον Άγιο Γεώργιο Βοιωτίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Λιβαδειάς, για παραεμπόριο. Κατασχέθηκαν διάφορα είδη παραεμπορίου.

Οι συλληφθέντες, με τις σε βάρος τους σχηματισθείσες δικογραφίες, θα οδηγηθούν στις κατά τόπους αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές.

Οι συγκεκριμένοι έλεγχοι αποσκοπούν στην πρόληψη και στην καταστολή της εγκληματικότητας, ενώ θα συνεχιστούν σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Χριστουγεννιάτικες δράσεις Δημοτικού Ωδείου Λιβαδειάς

«Ο Καρυοθραύστης», το ωραιότερο παραμύθι των Χριστουγέννων, το πιο φημισμένο και αγαπημένο μπαλέτο των γιορτινών ημερών, με την υπέροχη μουσική του Πιοτρ Ίλιτς Τσαϊκόφσκι, ζωντανεύει στη σκηνή του θεάτρου Μπάτμιντον από τους χορευτές της φημισμένης Ακαδημίας Μπαλέτου Μπολσόι και τους σολίστ του Θεάτρου Μπολσόι, χαρίζοντας ευφορία σε μικρούς και μεγάλους!
Το Δημοτικό Ωδείο Λιβαδειάς θα βρίσκεται εκεί, την Κυριακή 20 Δεκεμβρίου, δίνοντας την ευκαιρία σε μαθητές και γονείς να παρακολουθήσουν την καταπληκτική παράσταση!
    Η Διεύθυνση, το εκπαιδευτικό προσωπικό κι οι μαθητές του Δημοτικού μας Ωδείου εύχονται σε όλους χρόνια πολλά και μελωδικά και σας προσκαλούν στις χριστουγεννιάτικες συναυλίες που θα γίνουν την Τρίτη 22 και την Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2015 ώρα 7:00 μμ στο Συνεδριακό Κέντρο της Κρύας.





Διαβάστε Περισσότερα »

Ιτέα : Εκκρεμούσαν σε βάρος του πέντε καταδικαστικές αποφάσεις

Συνελήφθη 49χρονος ημεδαπός στην Ιτέα Φωκίδας, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσαν σωρεία
καταδικαστικών Αποφάσεων

Συνελήφθη, προχθές (14-12-2015) το μεσημέρι στην Ιτέα Φωκίδας, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.), της Διεύθυνσης Αστυνομίας Φωκίδας, ένας 49χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσαν πέντε (5) καταδικαστικές Αποφάσεις του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Άμφισσας.

Συγκεκριμένα ο 49χρονος είχε καταδικαστεί σε συνολική ποινή φυλάκισης (4) ετών και (54) μηνών, καθώς και συνολική χρηματική ποινή (24.800) ευρώ, για παραβάσεις νομοθεσίας περί επιταγών και της εργατικής νομοθεσίας.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Άμφισσας.

Διαβάστε Περισσότερα »

Πού θα ψηφίσουν για πρόεδρο της ΝΔ οι Βοιωτοί

Δήλωση του προέδρου της ΝΟΔΕ Βοιωτίας Γεωργίου Λιανού :
‘’Ευχαριστώ θερμά τους κκ Δημάρχους όλων των καλλικράτειων δήμων της περιφερειακής μας ενότητας για την παραχώρηση των παρακάτω δημοτικών χώρων εν όψει των εσωκομματικών εκλογών ανάδειξης προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, στις 20 Δεκεμβρίου 2015 .’’
Aναλυτικά, οι χώροι που διεξαχθούν οι εκλογές :


       ΔΗΜΟΣ    ΔΗΜΟΤΙΚΟ          ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ    ΕΚΛΟΓΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ    ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ    ΧΩΡΟΣ
ΑΛΙΑΡΤΟΥ - ΘΕΣΠΙΕΩΝ    ΑΛΙΑΡΤΟΥ    ΑΛΙΑΡΤΟΥ    ΑΛΙΑΡΤΟΣ    ΑΙΘΟΥΣΑ ΚΑΠΗ
    ΘΕΣΠΙΕΩΝ    ΘΕΣΠΙΕΩΝ    ΜΑΥΡΟΜΑΤΙ    ΚΟΙΝΟΤΙΚΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΜΑΤΡΟΜΑΤΙΟΥ
                                      

ΔΙΣΤΟΜΟΥ - ΑΡΑΧΩΒΑΣ    ΔΙΣΤΟΜΟΥ    ΔΙΣΤΟΜΟΥ    10ΗΣ ΙΟΥΝΙΟΥ 28    ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ

ΘΗΒΑΙΩΝ    ΘΗΒΑΙΩΝ    ΘΗΒΑΙΩΝ    ΜΕΛΛΟΥ 1    ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΙΘΟΥΣΑ ΑΡΜΟΝΙΑ
    ΠΛΑΤΑΙΩΝ    ΠΛΑΤΑΙΩΝ    ΚΑΠΑΡΕΛΛΙ ΒΟΙΩΤΙΑΣ     ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΚΑΠΑΡΕΛΛΙΟΥ

ΛΕΒΑΔΕΩΝ    ΛΕΒΑΔΕΩΝ    ΛΕΒΑΔΕΩΝ    ΚΡΥΑ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ    ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΧΡ ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ
    ΚΟΡΩΝΕΙΑΣ    ΚΟΡΩΝΕΙΑΣ    ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ     ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΑΓ ΓΕΩΡΓΙΟΥ


ΟΡΧΟΜΕΝΟΥ    ΟΡΧΟΜΕΝΟΥ    ΟΡΧΟΜΕΝΟΥ    28ΗΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ    ΑΙΘΟΥΣΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ


ΤΑΝΑΓΡΑΣ    ΣΧΗΜΑΤΑΡΙΟΥ    ΣΧΗΜΑΤΑΡΙΟΥ    ΙΟΚΑΣΤΗΣ 17    ΚΕΠ ΣΧΗΜΑΤΑΡΙΟΥ
    ΟΙΝΟΦΥΤΩΝ    ΟΙΝΟΦΥΤΩΝ    ΟΙΝΟΦΥΤΑ    ΜΕΓΑΡΟ ΔΗΜ ΛΙΑΠΗ   ΑΙΘΟΥΣΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

                                              
Διαβάστε Περισσότερα »

ΟΥΖΕΡΙ «ΤΣΙΤΣΑΝΗΣ» στον Κινηματογράφο Θήβας

Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Θηβαίων (ΔΗ.Κ.Ε.Θ.)
ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ
ΟΥΖΕΡΙ «ΤΣΙΤΣΑΝΗΣ»
από Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου έως Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2015

Σκηνοθεσία: Μανούσος Μανουσάκης
Σενάριο: Βασίλης Σπηλιόπουλος, Άντα Γκουρμπαλή, Μανούσος Μανουσάκης
Πρωταγωνιστούν: Χάρης Φραγκούλης, Χριστίνα Χειλά-Φαμέλη, Ανδρέας Κωνσταντίνου, Βασιλική Τρουφάκου, Θοδωρής Αντωνιάδης, Γιάννης Στάνκογλου, Μαρία Καβουκίδου, Ξανθή Γεωργίου, Γεράσιμος Σκιαδαρέσης
Διάρκεια: 116′
Είδος: Δράμα
3
ΠΕΡΙΛΗΨΗ
Βασισμένη στο ομότιτλο βιβλίο του Γιώργου Σκαμπαρδώνη η ταινία διαδραματίζεται στη Θεσσαλονίκη το 1942-1943. Στην υπό γερμανική κατοχή πόλη, ο Γιώργος και η Εστρέα είναι ερωτευμένοι. Όμως ο έρωτας ανάμεσα σε έναν Χριστιανό και μία Εβραία είναι απαγορευμένος. Η περιπετειώδης ιστορία αγάπης, παγιδευμένη ανάμεσα σε ένα απάνθρωπο ολοκληρωτικό καθεστώς και τον παραλογισμό των φυλετικών διακρίσεων, βρίσκει καταφύγιο στο ιστορικό Ουζερί Τσιτσάνης. Εκεί ο μεγάλος Έλληνας συνθέτης Βασίλης Τσιτσάνης διανύει τα πιο δημιουργικά του χρόνια και συνθέτει τα πιο γνωστά του τραγούδια, ανάμεσα στα οποία και την καθοριστική Συννεφιασμένη Κυριακή.

Διαβάστε Περισσότερα »

Ο Δημόφιλος "Στολίζει" τις Θεσπιές


Διαβάστε Περισσότερα »

Χριστούγεννα με τον Α.Ο. ΘΗΒΑ


Διαβάστε Περισσότερα »

Νέες ταυτότητες με κόστος 10 ευρώ προωθεί το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη

Ζήτημα χρόνου είναι να αλλάξουν οι ταυτότητες και ήδη έχει συγκροτηθεί επιτροπή που επεξεργάζεται προτάσεις για την αντικατάσταση των υφιστάμενων ταυτοτήτων με νέα δελτία, τα οποία θα είναι δύσκολο να παραχαραχτούν. Την…

είδηση επιβεβαίωσε στην ΕΡΤ ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, ο οποίος υπολογίζει το κόστος σε περίπου 10 ευρώ για τον κάθε πολίτη.
Μέσα στους επόμενους μήνες όλοι οι Έλληνες πολίτες θα αποκτήσουν τις νέου τύπου, σύγχρονες αστυνομικές ταυτότητες. Ήδη στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη έχει συσταθεί επιτροπή στην οποία μετέχουν και αστυνομικοί της Διεύθυνσης Διαβατηρίων της Αστυνομίας, που θα υποβάλλει έως τα τέλη Γενάρη την πρότασή της για τα τεχνικά χαρακτηριστικά των νέων ταυτοτήτων.

Ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας μιλώντας στην ΕΡΤ ανέφερε ότι πρέπει να έχουμε μία ταυτότητα σύγχρονη που να έχει αξιοπιστία ως έγγραφο που να μην μπορεί να πλαστογραφηθεί εύκολα, επομένως προχωράμε. Υπάρχει κάποιο οικονομικό κόστος, δεν θέλουμε να επιβαρύνουμε τον πολίτη, υπολογίζουμε γύρω στα δέκα ευρώ θα κοστίσει κάθε ταυτότητα και είμαστε στην διαδικασία προκειμένου να συντάξουμε και να αιτιολογήσουμε τις νέες ταυτότητες.

Η επιτροπή θα προτείνει εάν εκτός από το δακτυλικό αποτύπωμα θα υπάρχουν και άλλα βιομετρικά χαρακτηριστικά του κατόχου στις νέες ταυτότητες.

Οι σημερινές ταυτότητες μπορούν εύκολα να παραποιηθούν και στη συνέχεια να χρησιμοποιηθούν για την έκδοση διαβατηρίων από κυκλώματα πλαστογράφων. Αντίθετα στα διαβατήρια που εκδίδονται από την Αστυνομία–σύμφωνα με τις πλέον σύγχρονες προδιαγραφές ασφαλείας– δεν έχουν παρατηρηθεί μέχρι στιγμής κρούσματα πλαστογραφίας. Το ίδιο και στα νέα διπλώματα οδήγησης που από το 2009 εκδίδονται με τις ίδιες προδιαγραφές από το Εθνικό Κέντρο Έκδοσης Εγγράφων Ασφαλείας, που εδρεύει στη διεύθυνση διαβατηρίων της Αστυνομίας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Mαγικά Χριστούγεννα στις Πλαταιές


Διαβάστε Περισσότερα »

Μπακογιάννης: Διαχωρισμός πολιτών σε πρώτης και δεύτερης κατηγορίας

«Ο διαχωρισμός που γίνεται πλέον, σε πολίτες πρώτης και δεύτερης κατηγορίας, είναι προφανής»


Με αφορμή το σχέδιο νόμου με θέμα: "Διαχείριση των μη εξυπηρετούμενων δανείων, μισθολογικές ρυθμίσεις και άλλες επείγουσες διατάξεις εφαρμογής της συμφωνίας δημοσιονομικών και διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων", το οποίο εξαιρεί από τη χορήγηση επιδόματος τις «προβληματικές περιοχές», ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης, έκανε την εξής δήλωση:

«Ο διαχωρισμός που γίνεται πλέον, σε πολίτες πρώτης και δεύτερης κατηγορίας, είναι προφανής. Οι δημόσιοι υπάλληλοι που υπηρετούν στις προβληματικές περιοχές δεν θα λαμβάνουν επίδομα, την ώρα που σε άλλους συναδέλφους τους, από παραμεθόριες περιοχές, θα συνεχίσει να δίνεται κανονικά. Επίσης, την ίδια ώρα τα κριτήρια για το πετρέλαιο θέρμανσης έγιναν απαγορευτικά. Θεωρώ, αν μη τι άλλο, υποκριτικό να μιλάμε για αυξήσεις και ταυτόχρονα να συνεχίζουμε να λειτουργούμε με τη λογική του πελατειακού κράτους, πλήττοντας ανεπανόρθωτα την ελληνική περιφέρεια. Περιοχές για παράδειγμα που ήταν προβληματικές, πώς μέσα σε λίγες ώρες "αναπτύχθηκαν"; Ποια είναι τα κριτήρια που δημόσιοι υπάλληλοι συγκεκριμένων περιοχών έμειναν εκτός; Όποιος θέλει να διαφημίσει αυξήσεις στο δημόσιο, τον παρακαλώ πολύ να ξεκινήσει την "καμπάνια" του από τη Στερεά Ελλάδα, να μιλήσει με τους ανθρώπους, να του δώσουν το εκκαθαριστικό μισθοδοσίας τους και να συνεχίσει με ήσυχη τη συνείδησή του, αν μπορεί».

Διαβάστε Περισσότερα »

Χαλάει ο καιρός -Σε ποιες περιοχές θα βρέξει

Ασθενείς τοπικές βροχές θα σημειωθούν σήμερα Τετάρτη στην ανατολική και νότια χώρα και από το βράδυ στη Μακεδονία και τη Θράκη.

Χιόνια στα ορεινά-ημιορεινά της βόρειας χώρας. Βαθμιαία ενίσχυση των βόρειων ανέμων 5 με 7 μποφόρ στο Αιγαίο. Πτώση της θερμοκρασίας στα βόρεια.

Επιλέξτε την πόλη που θέλετε στην παρακάτω μετεωρολογική εφαρμογή, για να δείτε τον καιρό που θα κάνει εκεί τις επόμενες 4 ημέρες:

Αναλυτική πρόγνωση από την ΕΜΥ:

    Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Νεφώσεις. Το βράδυ βροχές στα πεδινά και ασθενείς χιονοπτώσεις σε ορεινά-ημιορεινά Τοπικά περιορισμένη ορατότητα και πιθανόν ομίχλες τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: Βόρειοι 3 με 5 και από το βράδυ στα ανατολικά βορειοανατολικοί 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 02 έως 11 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

    Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με πιθανότητα ασθενών βροχών στη νότια Πελοπόννησο. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα και πιθανόν ομίχλες τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 03 έως 17 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

    Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με πιθανότητα ασθενών βροχών στην ανατολική Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο. Ασθενείς χιονοπτώσεις είναι πιθανόν να σημειωθούν στα ορεινά κυρίως από το βράδυ. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα και πιθανόν ομίχλες τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά το βράδυ 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 03 έως 13 βαθμούς κελσίου. Στη Θεσσαλία κατά τόπους 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

    Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και από το βράδυ τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 16 βαθμούς κελσίου.

    Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών στα Δωδεκάνησα.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα βόρεια βαθμιαία βορειοανατολικοί 6 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 17 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

    Αττική

Καιρός: Λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες.
Άνεμοι: Βόρειοι 3 με 5 και το βράδυ στα ανατολικά έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 05 έως 13 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 2 έως 3 βαθμούς χαμηλότερη.

    Θεσσαλονίκη

Καιρός: Λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών κυρίως τις βραδινές ώρες. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: Ασθενείς και παροδικά βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 04 έως 10 βαθμούς κελσίου.


Διαβάστε Περισσότερα »

Πρόσκληση από τους Παιδικούς Σταθμούς Θήβας στη Χριστουγεννιάτικη Γιορτή


Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ