Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2015

Εξόρμηση της ΕΛ.ΑΣ στη Στερεά με 34 συλλήψεις

Στοχευμένες αστυνομικές επιχειρήσεις πραγματοποιήθηκαν στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, στο πλαίσιο των οποίων συνελήφθησαν συνολικά τριάντα τέσσερα (34) άτομα

Κατά τη διάρκεια της εξόρμησης, ελέγχθηκαν πάνω από (1.000) άτομα και περισσότερα από (700) οχήματα, προσήχθησαν (83) άτομα και βεβαιώθηκαν (287) παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας

Οι αστυνομικοί έλεγχοι αποσκοπούν στην πρόληψη και στην καταστολή της εγκληματικότητας, αλλά και στην τόνωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών  


Στοχευμένες αστυνομικές επιχειρήσεις πραγματοποιήθηκαν χθες (22-12-2015), σε περιοχές των Νομών Βοιωτίας, Ευβοίας, Φθιώτιδας, Φωκίδας και Ευρυτανίας, στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, καθώς και της διαμόρφωσης ασφαλών συνθηκών διαβίωσης των πολιτών.

Οι επιχειρήσεις οργανώθηκαν και υλοποιήθηκαν από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας των ανωτέρω Νομών, σύμφωνα με τον ευρύτερο επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας.

Οι συγκεκριμένες δράσεις πραγματοποιήθηκαν με στόχο την πρόληψη κλοπών και διαρρήξεων, την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, τον εντοπισμό φυγόποινων, την δίωξη της παράτυπης μετανάστευσης, την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων, τον εξονυχιστικό έλεγχο οχημάτων και της νόμιμης κυκλοφορίας αυτών, την προσαγωγή υπόπτων τέλεσης αξιόποινων πράξεων και γενικότερα την αντιμετώπιση κάθε μορφής παραβατικής συμπεριφοράς.

Στο πλαίσιο της εξόρμησης προέκυψαν τα ακόλουθα αποτελέσματα:

Ελέγχθηκαν: (1.171) άτομα, εκ των οποίων (888) ημεδαποί και (283) αλλοδαποί, καθώς και (770) οχήματα.

Προσήχθησαν: (83) άτομα, εκ των οποίων (54) ημεδαποί και (29) αλλοδαποί.

Συνελήφθησαν: (34) άτομα, εκ των οποίων (23) ημεδαποί και (11) αλλοδαποί και συγκεκριμένα:

•    (5) ημεδαποί, για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών.
•    (9) ημεδαποί και (2) αλλοδαποί, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
•    (7) αλλοδαποί, για παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών.
•    (2) ημεδαποί και (1) αλλοδαπός, για εκκρεμείς καταδικαστικές Αποφάσεις.
•    (4) ημεδαποί, για παραβάσεις σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.
•    (1) ημεδαπός και (1) αλλοδαπός, για παράβαση του Γενικού Οικοδομικού Κανονισμού.
•    (1) ημεδαπός, κατηγορούμενος για απλή σωματική βλάβη, απειλή και εξύβριση.
•    (1) ημεδαπός, για επαιτεία.

Κατασχέθηκαν:

•    Ποσότητα ηρωίνης, βάρους (23,2) γραμμαρίων
•    Ποσότητα κάνναβης, βάρους (49,75) γραμμαρίων.
•    Δέκα (10) αυτοσχέδια τσιγάρα με κάνναβη και δισκία φαρμακευτικού σκευάσματος, για την αγορά των οποίων απαιτείται ιατρική συνταγή.

Βεβαιώθηκαν συνολικά: (306) παραβάσεις και συγκεκριμένα:

•    (287) παραβάσεις περί Κ.Ο.Κ. [ήτοι: (55) για υπερβολική ταχύτητα, (1) για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, (4) για μη χρήση ζώνης ασφαλείας, (5) για μη χρήση προστατευτικού κράνους, (1) για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση, (3) για ΚΤΕΟ και (218) λοιπές παραβάσεις]. 
•    (5) παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών.
•    (7) παραβάσεις του νόμου περί αλλοδαπών.
•    (4) παραβάσεις περί υγειονομικού κανονισμού.
•    (2) παραβάσεις περί Γ.Ο.Κ..
•    (1) παράβαση για επαιτεία.

Παρόμοιες επιχειρησιακές δράσεις, οι οποίες αποσκοπούν στην πρόληψη και στην καταστολή της εγκληματικότητας, θα συνεχιστούν με αμείωτο ενδιαφέρον στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.
Διαβάστε Περισσότερα »

48χρονος βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του στον Ορχομενό

 Νεκρός 48χρονος,βρέθηκε  λίγο μετά τις 07:00 το απόγευμα μέσα στο σπίτι του,  στον Ορχομενό.Σύμφωνα με πληροφορίες του  Permisospress o άτυχος άνδρας Ρουμανικής υπηκοότητας,είχε να δώσει σημεία ζωής απο την προηγούμενη Παρασκευή.Φίλοι του ανησύχησαν γιατί δεν σήκωνε το τηλέφωνο και ειδοποίησαν την Αστυνομία.
Αστυνομικοί μπήκαν μέσα στο σπίτι του, όπου βρήκαν νεκρό τον 48χρονο στην κρεβάτοκαμαρά του.
Τα αποτελέσματα της νεκροψίας-νεκροτομής, που θα πραγματοποιηθούν, θα ρίξουν φως στα αίτια του θανάτου του άτυχου άνδρα,ενώ προανάκριση ενεργεί το Τ.Α.Λιβαδειάς.
ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΜΠΑΤΣΟΥΛΗΣ

 
Διαβάστε Περισσότερα »

ΚΑΛΕΣΜΑ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΦΥΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΘΗΒΩΝ


Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΩΡΑ-Τον βρήκαν νεκρό μέσα στο σπίτι του στον Ορχομενό

Νεκρός 48χρονος,βρέθηκε πριν απο λίγο  μέσα στο σπίτι του,  στον Ορχομενό.Σύμφωνα με πληροφορίες του  Permisospress o άτυχος άνδρας είχε να δώσει σημεία ζωής μια εβδομάδα.
Νεότερα σε λίγο.
Διαβάστε Περισσότερα »

Με δυο νέα οχήματα εφοδιάστηκε η Α.Δ. Βοιωτίας-ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ

Η Διεύθυνση Αστυνομίας Βοιωτίας παρέλαβε δύο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, δωρεά της εταιρείας «ΑΛΟΥΜΙΝΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΒΕΑΕ» προς το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς
Ο Διευθυντής του Νομού, Ταξίαρχος Νικόλαος Γεωργακόπουλος και ο Διοικητής του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς, Α/Α’ Γεώργιος Νικολόπουλος, απένειμαν σήμερα τιμητική πλακέτα σε εκπροσώπους της εταιρείας για την γενναιόδωρη προσφορά της



Η Διεύθυνση Αστυνομίας Βοιωτίας, παρέλαβε τον περασμένο Σεπτέμβριο δύο (2) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, τα οποία αποτελούν δωρεά της εταιρείας «ΑΛΟΥΜΙΝΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΒΕΑΕ», προς το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς.
Σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε σήμερα (23-12-2015) το πρωί, στην έδρα της Διεύθυνσης Αστυνομίας Βοιωτίας στη Λιβαδειά, ο Διευθυντής του Νομού, Ταξίαρχος Νικόλαος Γεωργακόπουλος και ο Διοικητής του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς, Α/Α’ Γεώργιος Νικολόπουλος, ευχαρίστησαν τους εκπροσώπους της εταιρείας και τους απένειμαν τιμητική πλακέτα, ως ένδειξη αναγνώρισης της γενναιόδωρης προσφοράς τους.
Στην αρχή της εκδήλωσης, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Βοιωτίας, Ταξίαρχος Νικόλαος Γεωργακόπουλος επεσήμανε, μεταξύ άλλων, στον χαιρετισμό του:
«Με ιδιαίτερη χαρά σας υποδεχόμαστε και σας καλωσορίζουμε στην Διεύθυνση Αστυνομίας Βοιωτίας. Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω γι’ αυτή σας την πρωτοβουλία, γι’ αυτήν τη δωρεά των οχημάτων η οποία θα συμβάλει σημαντικά στην ενίσχυση και βελτίωση της καθημερινής αστυνόμευσης στην πόλη μας.



Η προσφορά σας και η δωρεά σας αυτή έχει ιδιαίτερη σημασία, σήμερα, λόγω  και της κρίσεως που υπάρχει και διέρχεται η χώρα μας. Ωστόσο, θα ήθελα να τονίσω ότι, παρά τις δυσκολίες οι οποίες αναμφισβήτητα υπάρχουν, η Ελληνική Αστυνομία καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια με σκοπό να ανταποκριθεί με συνέπεια στα καθήκοντά της, να αντιμετωπίσει με επιτυχία την εγκληματικότητα και να εξασφαλίσει καλύτερη ποιότητα υπηρεσιών στον πολίτη.

Σήμερα σας καλέσαμε εδώ για να σας εκφράσουμε τις ευχαριστίες και την ευγνωμοσύνη μας, να σας διαβεβαιώσουμε ότι η δωρεά σας αυτή θα μετατραπεί από τους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς σε παροχή σημαντικών υπηρεσιών προς την κοινωνία και τους πολίτες και να σας απονείμουμε τιμητική πλακέτα, ως ένδειξη αναγνώρισης της γενναιόδωρης προσφοράς σας.

Σας ευχαριστούμε και πάλι, εκ μέρους και του Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή Στερεάς Ελλάδας, Υποστράτηγου Ανδρέα Αποστολόπουλου και σας ευχόμαστε καλές γιορτές, με υγεία και ευτυχία σε εσάς, στο προσωπικό της εταιρείας σας και στις οικογένειές σας».

Διαβάστε Περισσότερα »

Γερό "μπαμ" στην Αλίαρτο-ΦΩΤΟ

Έγινε σήμερα λίγο μετά τις 11:00 στην είσοδο της Αλιάρτου.

Ο οδηγός με το Ι.Χ βγήκε από το parking του φούρνου στη Λεωφόρο Αθηνών στην Αλίαρτο,χωρίς να προσέξει,  με αποτέλεσμα το αυτοκίνητό του να συγκρουστεί με νταλίκα   που κινούταν επί της Λεωφόρου.
Από τη σύγκρουση τραυματίστηκε στο κεφάλι ο  ηλικιωμένος οδηγός του Ι.Χ ο οποίος διακομίστηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο Λιβαδειάς όπου νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.
Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Λιβαδειάς.
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΜΠΑΤΣΟΥΛΗΣ

 





Διαβάστε Περισσότερα »

Επέστρεψε στα καθήκοντά του ο Δήμαρχος Θηβαίων-ΦΩΤΟ


Ευχαριστήριο Δημάρχου Θηβαίων μετά τη νοσηλεία του στο νοσοκομείο

Επέστρεψε στα καθήκοντά του ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου, αφού ολοκληρώθηκε η νοσηλεία του στο Γ.Ν. Χαλκίδας, όπου είχε μεταφερθεί με τη σύζυγό του μετά το τροχαίο ατύχημα στην εθνική οδό Αθηνών- Λαμίας.

Τον κ. Δήμαρχο υποδέχθηκαν θερμά στο Δημαρχείο όλοι οι εργαζόμενοι ενώ μία ευχάριστη έκπληξη του επιφύλαξαν οι μαθητές του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Λουτουφίου Θήβας, του 2ου και του 6ου Νηπιαγωγείου  Θήβας, που του έψαλλαν τα κάλαντα των Χριστουγέννων και του ευχήθηκαν να είναι “σιδερένιος”.

Ο κ. Δήμαρχος, με αφορμή την επιστροφή του,  έκανε την ακόλουθη δήλωση:
“Αισθάνομαι  την ανάγκη να ευχαριστήσω από καρδιάς τους θεράποντες ιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό του Γενικού Νοσοκομείου Χαλκίδας, που περιέθαλψαν εμένα και τη σύζυγό μου, μετά το τροχαίο ατύχημα που μας συνέβη καθώς και τον Δήμαρχο Χαλκιδέων κ. Χρήστο Παγώνη, που ήταν δίπλα μου από την πρώτη στιγμή αυτής της περιπέτειας και τους συναδέλφους μου Δημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους.  Ευχαριστώ, επίσης, θερμά όλους τους δημότες, τους εργαζόμενους του Δήμου μας,  τους συνεργάτες μου και τους δημοσιογράφους, για τη συμπαράσταση και τις ευχές τους για καλή και ταχεία ανάρρωση. Η αγάπη τους ήταν ιδιαιτέρως συγκινητική και συνέβαλε στην βελτίωση της υγείας και της ψυχολογίας μας.                    
Επέστρεψα, λοιπόν,  σήμερα στα καθήκοντά μου ως όφειλα, αφήνοντας πίσω μου τις άσχημες στιγμές
και συνεχίζοντας με αισιοδοξία, δύναμη και δημιουργικότητα για το καλό του Δήμου μας, την πρόοδο και την ανάπτυξη που έχουμε όλοι ανάγκη.  Εύχομαι Χρόνια Πολλά σε όλους, με υγεία και ευτυχία”. 



Διαβάστε Περισσότερα »

Τελειώνει η προθεσμία για το ΚΤΕΟ- Έρχονται πρόστιμα

Προθεσμία ως 31.12.2015 δίνει Κοινή Υπουργική Απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη και του υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρήστου Σπίρτζη, στους ιδιοκτήτες οχημάτων που δεν έχουν περάσει από ΚΤΕΟ να το πράξουν για να μην επιβαρυνθούν με το πρόστιμο 150 ευρώ.


Το πρόστιμο θα επιβάλλεται μετά την προθεσμία αυτή σε όσους εντοπίζονται μέσω ηλεκτρονικών διασταυρώσεων να μην έχουν περάσει από τον τεχνικό έλεγχο το όχημά τους για διάστημα μεγαλύτερο των έξι μηνών.

Η απόφαση προβλέπει το πρόστιμο δεν θα επιβάλλεται στους ιδιοκτήτες των εγγεγραμμένων στην Ελλάδα οχημάτων για τα οποία έως και ένα μήνα από την έναρξη ισχύος του ν. 4336/2015, δηλαδή έως και την 14η Σεπτεμβρίου 2015, θα έχει παρέλθει χρονικό διάστημα τουλάχιστον έξι μηνών από την καταληκτική ημερομηνία διενέργειας τεχνικού ελέγχου, εφόσον προσκομίσουν αυτά σε ΚΤΕΟ για τη διενέργεια περιοδικού ελέγχου μέχρι και τις 31.12.2015.
Διαβάστε Περισσότερα »

Κάτω οι αντικειμενικές, ο ΕΝΦΙΑ στο ύψος του

 Την γρήγορη και εύκολη λύση της κλιμακούμενης αλλά στην φιλοσοφία της οριζόντιας μείωση των αντικειμενικών τιμών των ακινήτων προτείνει στην ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών η ειδική επιτροπή που συστάθηκε για αυτό το θέμα. Η επιτροπή παρέδωσε το πόρισμά της στο οικονομικό επιτελείο και σύμφωνα με πληροφορίες οι μειώσεις που προτείνονται προκειμένου να γίνει μια πρώτη διόρθωση των αντικειμενικών τιμών είναι μεσοσταθμικά στο επίπεδο του 20%.

Ωστόσο, παρά τις μειώσεις, ουσιαστική ελάφρυνση των φορολογούμενων από το φόρο ακίνητης περιουσίας του 2016 δεν θα υπάρξει καθώς το μνημόνιο προβλέπει ότι και το επόμενο έτος ο φόρος ακινήτων θα πρέπει να αποφέρει στα κρατικά ταμεία τουλάχιστον όσα έφερε και φέτος, δηλαδή 2,65 δισεκατομμύρια ευρώ. Έτσι, οι όποιες αλλαγές στο φόρο ακινήτων το μόνο που θα κάνουν θα είναι να μετατοπίσουν φορολογικό βάρος από μια κατηγορία ιδιοκτητών (π.χ. μικροϊδιοκτήτες) σε άλλη (π.χ. φορολογούμενους με μεγάλη ακίνητη περιουσία).

Στην πράξη, ακόμη και αν καταργηθεί ο βασικός φόρος στον ΕΝΦΙΑ που επιβάλλεται ανά τετραγωνικό και καθιερωθεί ένας αναλογικός φόρος με βάση την αξία της ακίνητης περιουσίας κάθε φορολογούμενου, ο φόρος αυτός θα πρέπει να έχει υψηλούς συντελεστές και πολύ χαμηλό αφορολόγητο (αν υπάρχει) προκειμένου να φέρνει το εισπρακτικό αποτέλεσμα των 2,65 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Η πρόταση της επιτροπής

Πιο συγκεκριμένα, η επιτροπή χώρισε τις τιμές ζώνης σε οκτώ κλιμάκια ως εξής:

    -600- 1.000 ευρώ/τ.μ.
    -1.050- 1.500 ευρώ/τ.μ.
    -1.550- 2.000 ευρώ/τ.μ.
    -2.050- 2.500 ευρώ/τ.μ.
    -2.550- 3.000 ευρώ/τ.μ.
    -3.050- 3.500 ευρώ/τ.μ.
    -3.550- 4.000 ευρώ/τ.μ.
    -4.050 ευρώ/τ.μ. και άνω


Η πρόταση της επιτροπής προβλέπει ότι το ποσοστό μείωσης θα κυμαίνεται από 0% έως και 25% ή 30% ανάλογα με το κλιμάκιο στο οποίο βρίσκεται μια περιοχή. Για παράδειγμα, στις περιοχές όπου η τιμή ζώνης είναι έως 600 ευρώ ανά τετραγωνικό δεν θα υπάρξουν αλλαγές, ενώ στις περιοχές με τιμή ζώνης από 600 έως 1.000 ευρώ θα υπάρξει μείωση 5%. Αντίστοιχα στην πολυάριθμες περιοχές των αστικών κέντρων με τιμές ζώνης από 1.050 έως 2.000 ευρώ η μείωση θα είναι της τάξης του 15%- 25%.

Συντελεστές εμπορικότητας

Μειώσεις αναμένονται και στους συντελεστές εμπορικότητας που επηρεάζουν άμεση την αντικειμενική αξία των ακινήτων που βρίσκονται σε εμπορικές περιοχές. Η μείωση των συντελεστών εμπορικότητας κρίνεται σκόπιμη καθώς έχουν υποχωρήσει σημαντικά οι εμπορικές αξίες των ακινήτων που βρίσκονται σε εμπορικούς δρόμους λόγω της οικονομικής κρίσης.

Η μείωση των αντικειμενικών τιμών εξετάζεται να ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες και να τεθεί σε εφαρμογή με την υπογραφή υπουργικής απόφασης από το υπουργείο Οικονομικών. Η μείωση θα ισχύει σε κάθε περίπτωση αναδρομικά από την 21η Μαΐου 2015 καθώς αυτό ορίζει η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που δημοσιεύτηκε πριν λίγες ημέρες.

Οι νέες αντικειμενικές δεν επηρεάζουν τον υφιστάμενο ΕΝΦΙΑ ο οποίο υπολογίζεται με τις τιμές που ίσχυαν την 1η Ιανουαρίου 2015 αλλά θα επηρεάσει μια σειρά συναλλαγών που έγιναν μετά την 21η Μαΐου 2015, όπως είναι οι γονικές παροχές, οι μεταβιβάσεις και οι κληρονομιές καθώς οι σχετικοί φόροι υπολογίζονται με βάση την αντικειμενική αξία των ακινήτων. Μάλιστα, δεν αποκλείεται να υπάρξουν και επιστροφές φόρων για τις συναλλαγές που έγιναν μετά την 21η Μαΐου με τις σημερινές αυξημένες αντικειμενικές.

Παραδείγματα νέων αντικειμενικών
Περιοχή     Τιμή ζώνης σήμερα     Νέα τιμή
Χολαργός     1.400-2.200     1.190-1.870
Αγία Παρασκευή     1.400-2.050     1.190-1.742
Αιγάλεω     850-1.400     807-1.260
Δάφνη     1.100-1.400     990-1.190
Ζωγράφου     1.400-1.750     1.190-1.487
capital.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Σύμφωνο συμβίωσης για όλους..γιατί μπαίνουμε στο 2016


ΒΥΛΛΙΩΤΗΣ ΠΑΡΙΣ
ΠΟΛΙΤΕΥΤΗΣ  ΒΟΙΩΤΙΑΣ ΜΕ ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ

Είναι πολύ θλιβερό για μένα να αναγκαστώ να πάρω θέση σε ένα ζήτημα που είναι αυτονόητο. Μέρα με τη μέρα όμως αποδεικνύεται πως η κρίση που ζούμε είναι πολύ βαθύτερη και, όσο και αν ακούγεται κοινότυπο, είναι κρίση αξιών. Αυτός είναι και ο λόγος που έχω αποφασίσει να ασχοληθώ με τα κοινά. Να προστατεύσω τις δημοκρατικές και πανανθρώπινες αξίες με τις οποίες έχω γαλουχηθεί.

Είναι τραγικό αλλά και επικίνδυνο σήμερα πολλοί να φοβούνται μην γίνει το παιδί τους ομοφυλόφιλο επειδή θα ψηφιστεί το σύμφωνο συμβίωσης. Ευτυχώς η δυστυχώς ο κάθε άνθρωπος έχει τη δυνατότητα επιλογής σε όλες τις πτυχές της ζωής του. Η δυνατότητα αυτή επηρεάζεται από το οικογενειακό, κοινωνικό, οικονομικό περιβάλλον που έχει μεγαλώσει και κυρίως από τις αρχές που έχει λάβει από την στενή οικογένεια του.
Δυστυχώς η ευτυχώς, πίσω από τις κλειστές πόρτες μιας οικογένειας κανείς δεν έχει το δικαίωμα να εισβάλει, εκτός από περιπτώσεις που ορίζει ο νόμος, όπως πχ βίας κλπ.
Υπάρχει όμως ένας εντονότατος αποπροσανατολισμός της κοινής γνώμης για το τι είναι το σύμφωνο συμβίωσης. Με το σύμφωνο συμβίωσης δεν νομιμοποιείται η ομοφυλοφιλία, αγαπητοί μου φίλοι με ρατσιστικά ερεθίσματα και αναζητήσεις. Το Σύνταγμα την έχει ήδη αναγνωρίσει στο άρθρο 5 περί  ελεύθερης ανάπτυξης της προσωπικότητας του κάθε ανθρώπου. Με το σύμφωνο συμβίωσης διευρύνονται επιτέλους τα «οικογενειακά» δικαιώματα σε όλους τους ανθρώπους, ανεξαρτήτου φύλου, σεξουαλικού προσανατολισμού, θρησκείας κλπ. Διότι πλέον ο σύντροφος θα έχει κληρονομικά δικαιώματα. Μια οικογένεια δεν είναι αυτή που είναι στα χαρτιά. Η οικογένεια είναι αυτή που όλοι είναι δίπλα σε όλους, ξέρεις πως θα πας σπίτι και θα είναι κάποιος εκεί για σένα.

Είναι παράλογο να συζείς επί 20ετία και να μην έχεις κληρονομικό δικαίωμα. Να μην προστατεύεσαι από τις ειδικότερες ποινικές διατάξεις περί ενδοοικογενειακής βίας. Αν τύχει το κακό και χάσεις τον σύντροφό σου σε ένα τροχαίο να μην μπορείς να διεκδικήσεις χρηματική αποζημίωση για το τέκνο σου. Είναι παράλογο να μην μπορείς να έχεις τη γονική μέριμνα του παιδιού που μεγαλώνεις επειδή δεν υπέγραψες τη σύμβαση γάμου. Αυτά ρυθμίζει το σύμφωνο συμβίωσης. Τα αστικά κυρίως δικαιώματα τα οποία όλα αυτά τα χρόνια αιωρούνται απροστάτευτα χωρίς λόγο και αιτία. Δυστυχώς δεν βλέπω αντιδράσεις για τους γάμους που έγιναν από συμφέρον. Για τα "λεφτά" αισθήματα που λέει και ο λαός. Δεν βλέπω αντιδράσεις για τους λευκούς γάμους, που κάποιοι προσπαθούν δήθεν να κρατήσουν για «το καλό των παιδιών». Λες και τα παιδία δεν έχουν συναισθήματα και δεν βιώνουν παράλογες καταστάσεις. Για να μη μιλήσω για πολλές σφαλιάρες που πέφτουν και φυσικά δεν βγαίνει τίποτα προς τα έξω, για να μην παρεξηγηθούμε στην "σεμνότυφη" γειτονιά.

Όσον αφορά το ζήτημα της υιοθεσίας από ομόφυλα ζευγάρια, από πολλούς θεωρείται "ευαίσθητο" ζήτημα, για το τι πρότυπα θα δώσουμε στα παιδιά μας. Και πάλι αυτό κρίνω πως είναι ένα ζήτημα ξεπερασμένο και υποκριτικό, διότι με το ισχύον νομικό καθεστώς δεν απαγορεύεται να υιοθετήσει ένας ομοφυλόφιλος ένα τέκνο. Στα δικαιολογητικά δεν απαιτείται πιστοποιητικό σεξουαλικών φρονημάτων, για τους «υπερευαίσθητους» φίλους μου το λέω. Ξεχνάμε και το πιο σπουδαίο, η υιοθεσία, η στέγη και η θαλπωρή που αγκαλιάζει ένα ορφανό παιδί είναι για μια οικογένεια σήμερα η μέγιστη απόδειξη ανυπέρβλητης ανιδιοτέλειας και αγάπης. Άγιος όποιος υιοθετεί.  Και αντί σήμερα να κατέβουμε όλοι στο δρόμο και να διαμαρτυρηθούμε γιατί καθυστερούν τόσο οι διαδικασίες υιοθεσίας, που κρατάνε 8-10 χρόνια και το παιδί έχει πλέον γίνει ενήλικο, διαμαρτυρόμαστε εάν θα έχει περισσότερα δικαιώματα ένα παιδί που μεγαλώνει σε ένα σπίτι είτε αυτό είναι από ετεροφυλόφιλους είτε όχι. Συμβαίνει, πρέπει να το πάρετε απόφαση. Η διαφορά είναι ότι πλέον θα φέρει τα δικαιώματα που πρέπει να έχει αυτό το παιδί.  Υπάρχει μέγιστη ανάγκη απλοποίησης και επιτάχυνσης όλων των γραφειοκρατικών διαδικασιών υιοθεσίας. Είναι προτιμότερο δηλαδή ένα παιδί να μεγαλώνει ορφανό, παρά να το μεγαλώνουν δυο ομοφυλόφιλοι; Δεν «κολλάει», μη φοβάστε.
Δυστυχώς ή ευτυχώς θα πρέπει κάποιοι να καταλάβουν ότι δεν ζούμε σε μια «τέλεια κοινωνία», όπου κάποιος θα μπορεί να διαχειριστεί σαν μαριονέτες τις επιλογές των ανθρώπων. Δεν είναι δυνατόν δικαιώματα και οι υποχρεώσεις να τα βάζουμε υπό τη μέγγενη των ρατσιστικών διαθέσεων κάποιων "ευαίσθητων".
Το ζήτημα είναι να μεγαλώνουν νέοι άνθρωποι σε ένα περιβάλλον αγάπης, που θα δέχονται όσο το δυνατόν μεγαλύτερη αγκαλιά, θαλπωρή, ασφάλεια και δημοκρατικές αρχές. Το αν αυτός που θα διασφαλίσει αυτό το περιβάλλον είναι ομοφυλόφιλος, μαύρος ή λευκός,  ολυμπιακός ή παναθηναϊκός, καναδός ή κινέζος ή οτιδήποτε άλλο φυσικά και δεν παίζει  κανέναν ρόλο.
Όσον αφορά τώρα τι στάση των κομμάτων, θα δούμε πολλά στην ψηφοφορία. Το Ποτάμι αποδεικνύει για ακόμα μια φορά πως σέβεται και υπερασπίζεται τα ανθρώπινα δικαιώματα. Για τους άλλους δεν θα πω κάτι. Για ακόμη μια φορά θα αποδειχθεί από πού προέρχεται η σκούφια του καθ’ ενός. Και όταν έρθει η ώρα της κάλπης πάλι, θα μας «ενδιαφέρει» ποιος είναι πιο ψηλός και ποιος πιο κοντός. Η/οι πολιτική/οι είναι καθρέφτης του λαού άλλωστε. Τα βλέπουμε. Τα λουζόμαστε κάθε μέρα.

Όπως είπε και ο πρωθυπουργός Καναδά όταν τον ρώτησαν γιατί έχει μοιράσει το υπουργικό συμβούλιο εξίσου σε άνδρες και γυναίκες, έτσι θα κλείσω και εγώ αυτό το επιθετικό μου ύφος (δυστυχώς δεν μπόρεσα να κρατηθώ)… γιατί μπαίνουμε στο 2016.

Διαβάστε Περισσότερα »

Ευχές απο το περιοδικό Ιάτωρ


Διαβάστε Περισσότερα »

Ποδοσφαιριστής… εγκληματίας στην Τουρκία – ΒΙΝΤΕΟ



Έχουμε δει πολλές φορές αντιαθλητικά χτυπήματα εκτός φάσης σε ποδοσφαιρικούς αγώνες, όμως, αυτό που έγινε στην Τουρκία ξεπερνάει κάθε όριο. Κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης ανάμεσα στην Νταλίκασπορ και τη Σανάγισπορ για το ερασιτεχνικό πρωτάθλημα, ο Μεχμέτ Ντεκιρμεντσί κλώτσησε τον Καϊχάν Καρακάς και αποβλήθηκε από το διαιτητή.

Μόλις είδε την κόκκινη κάρτα, ο Ντεκιρμεντσί… τρελάθηκε και κλώτσησε εν ψυχρώ τον αντίπαλο του στο κεφάλι, την ώρα που ήταν στο έδαφος. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Καρακάς χρειάστηκε 9 ράμματα στο χείλος του και όπως δήλωσε αν η κλωτσιά τον έβρισκε στο κρανίο θα μπορούσε να είχε πεθάνει.
Διαβάστε Περισσότερα »

Αίθριος ο καιρός σήμερα-Παγετός νωρίς το πρωί

Παγετός θα σημειωθεί νωρίς το πρωί στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά
Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός σήμερα Τετάρτη. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές, ενώ παγετός θα σημειωθεί νωρίς το πρωί στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά. Τοπικές ομίχλες θα κάνουν την εμφάνισή τους τις πρωινές ώρες, κυρίως στα ηπειρωτικά.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Γενικά αίθριος. Κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα η ομίχλη τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 2 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 0 έως 15 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Γενικά αίθριος. Κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλη τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: ασθενείς και στο Ιόνιο βορειοδυτικοί 3 έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 3 έως 18 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Γενικά αίθριος. Κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλη τις πρωινές ώρες κυρίως στα βόρεια.
Άνεμοι: ασθενείς και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 3 έως 18 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια κατά τόπους 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Λίγες τοπικές νεφώσεις.
Άνεμοι: βόρειοι 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 12 έως 18 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 12 έως 19 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική

Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 2 με 4 και στα ανατολικά τοπικά 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 5 έως 18 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 0 έως 15 βαθμούς κελσίου.

Διαβάστε Περισσότερα »

Μαγικές μελωδίες από το Δημοτικό Ωδείο Θήβας!

 
Μία άρτια δομημένη εκδήλωση με χριστουγεννιάτικες μελωδίες παρουσίασε, με πολύ μεγάλη επιτυχία, το Δημοτικό Ωδείο της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Θηβαίων, τη Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου στο Συνεδριακό Κέντρο, σκορπίζοντας συγκίνηση και νοσταλγία στο κοινό και δίνοντάς του την ευκαιρία να δει την πρόοδο των μαθητών αλλά και την αρμονική συνύπαρξή τους επί σκηνής με τους  καθηγητές.

Για ακόμα μία φορά, η Καλλιτεχνική Διευθύντρια του Ωδείου κα Νίκη Πανταζάτου και οι καθηγητές  Βιολιού  κ. Κώστας Σταυρίδης,  Κλασικής Κιθάρας  κ. Δημήτρης Δερδενές, Φλάουτου κα Λίζα Καλαφάτη απέδειξαν το εξαιρετικό έργο που επιτελείται στο Ωδείο, ενώ  η πολυπληθής Παιδική Χορωδία και οι μαθητές των μουσικών οργάνων έδειξαν ότι δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από τους επαγγελματίες του είδους τους.

Την παιδική χορωδία συνόδεψε με τη μελωδική φωνή της κα. Δήμητρα Κελεκίδη, αλλά και η κα Πανταζάτου και όλοι μαζί κέρδισαν το πιο θερμό χειροκρότημα του κοινού.  Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και η καθηγήτρια πιάνου του ωδείου κα Φανή Μπαλάφα.

Δείτε φωτογραφικά στιγμιότυπα και βίντεο στον ακόλουθο σύνδεσμο: http://dikethivas.blogspot.gr/2015/12/blog-post_22.html#more
Διαβάστε Περισσότερα »

Ευχές απο την Φωτογραφική Ομάδα του METAPolis

Η Φωτογραφική Ομάδα του METAPolis
σας Εύχεται
Καλά Χριστούγεννα
και έναν
Ευτυχισμένο Καινούριο Χρόνο!

Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ