Παρασκευή 25 Δεκεμβρίου 2015

Το χριστουγεννιάτικο πρόβλημα αν έχεις γάτα


Διαβάστε Περισσότερα »

«Διάσημος» κλέφτης μένει στο απυρόβλητο στον Ορχομενό





Περίεργα πράγματα –κατά πως δείχνουν τα φαινόμενα- συμβαίνουν στον Ορχομενό Βοιωτίας. Η πλειοψηφία των κατοίκων τις τελευταίες είκοσι μέρες έχει φωτογραφίσει έναν Ρομά ως εγκέφαλο πέντε κλοπών στη γύρω περιοχή. Η αστυνομία, από πλευράς της εντόπισε και συνέλαβε τον «διάσημο» κλέφτη. Μέχρι εδώ όλα ακούγονται καλά. Το παράδοξο, λοιπόν, της υπόθεσης είναι πως ο εν λόγω Ρομά παρά την δεδομένη ενοχή του, τις συνεχείς συλλήψεις και την προσαγωγή του στη δικαιοσύνη, συνεχίζει να κυκλοφορεί ελεύθερος! Δεν είναι λίγες οι φωνές πλέον που λένε πως τέτοιες κινήσεις πιθανόν να φέρουν ραγδαία αύξηση της εγκληματικότητας στο άμεσο μέλλον θέτοντας σε κίνδυνο τις περιουσίες αλλά και τις ζωές των πολιτών. Τέλος, θα πρέπει να αναφέρουμε ότι είναι τέτοια η σοβαρότητα του προβλήματος και η απόγνωση των κατοίκων του Ορχομενού που έφτασαν στο σημείο να εκφράσουν τα παράπονά τους και τους φόβους τους στο Permisospress.




Διαβάστε Περισσότερα »

Στρατιωτική θητεία για γυναίκες και στρατιωτικά Λύκεια -Το προβλέπει το σχέδιο Καμμένου

Σχέδιο για προαιρετική στράτευση γυναικών ετοιμάζεται να πρωθήσει στην κυβέρνηση ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, Πάνος Καμμένος.

Σύμφωνα με το Εθνος το σχέδιο προβλέπει υποχρεωτική στράτευση των γυναικών που διεκδικούν θέση στην Αστυνομία, την Πυροσβεστική και στο Λιμενικό Σώμα και προαιρετική στράτευση για όλες τις υπόλοιπες γυναίκες. Επίσης προβλέπει τη δημιουργία στρατιωτικών Λυκείων.

Οπως αναφέρει η ίδια πηγή ο κ. Καμμένος υποστηρίζει ότι «ήρθε η ώρα, να ξεπεράσουμε ταμπού και αγκυλώσεις του παρελθόντος. Οι γυναίκες έχουν κατακτήσει όλα τα ανδρικά "κάστρα" και μάλιστα, σε πολλές περιπτώσεις, είναι πολύ καλύτερες από τους άνδρες. Θυμάστε, πώς ξεσήκωσαν τον κόσμο οι φεμινίστριες στις αρχές της δεκαετίας του '80, όταν κατετάγησαν οι πρώτες γυναίκες στις Ένοπλες Δυνάμεις; Σήμερα, πετάνε μαχητικά, οδηγούν άρματα, διοικούν ολόκληρες μονάδες. Ήρθε η ώρα λοιπόν, μετά από 30 χρόνια, να κάνουμε και το επόμενο βήμα. Να θεσπίσουμε προαιρετική στράτευση των γυναικών».

Παράλληλα, ο υπουργός είναι απόλυτος για την υποχρεωτική στράτευση των γυναικών, πριν από την πρόσληψή τους στα Σώματα Ασφαλείας. «Οι γυναίκες που επιθυμούν να κάνουν καριέρα στα Σώματα Ασφαλείας θα πρέπει να παίρνουν το βάπτισμα του πυρός από τις Ένοπλες Δυνάμεις και ως απλοί κληρωτοί, όπως οι άνδρες συνάδελφοί τους. Τόσο στις ένοπλες Δυνάμεις όσο και στα Σώματα Ασφαλείας έχουμε ανάγκη προσωπικού, για την κάλυψη μάχιμων θέσεων. Χρειαζόμαστε μαχητές κι όχι γραφειοκράτες», δηλώνει χαρακτηριστικά ο Πάνος Καμμένος.

Τέλος, σχετικά με το πώς θα αναγνωρίζεται αν κάποιος είναι "ψυχωμένος" για να υπηρετήσει τις Ένοπλες Δυνάμεις, σημειώνει: «Μέσω στρατιωτικών Λυκείων, δημιουργώντας Αεροπορικό-Ναυτικό και Στρατιωτικό Λύκειο. Υπάρχουν παιδιά που από πολύ νωρίς έχουν κλίση στα στρατιωτικά επαγγέλματα, όμως ποτέ δεν τους δίνεται η ευκαιρία να κάνουν καριέρα διότι είναι υποχρεωμένα να περάσουν από ΄τις συμπληγάδες των Πανελληνίων και να υποβληθούν σε εξετάσεις άσχετες με το γνωστικό αντικείμενο του ειδικού επαγγέλματος που με πάθος θα ήθελαν να ακολουθήσουν. Τον "ψυχωμένο" αεροπόρο ή καπετάνιο ή τεθωρακισμένο ή πυροβολητή δεν τον βρίσκεις μέσω Πανελληνίων αλλά τον αναγνωρίζεις νωρίς μέσα από ειδικά μαθήματα, τεστ και δεξιότητες στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση και από εκεί τον επιλέγεις για τις παραγωγικές σχολές».




Διαβάστε Περισσότερα »

Γιατί γιορτάζουμε τα Χριστούγεννα στις 25 Δεκεμβρίου;

Τα Χριστούγεννα εορτάζουμε την γέννηση του Χριστού. Γιατί όμως καθιερώθηκε η 25η Δεκεμβρίου ως ημέρα γέννησης του Χριστού;

Τα πρώτα χριστιανικά χρόνια η γέννηση του Χριστού δεν αποτελούσε ιδιαίτερη γιορτή και οι χριστιανοί την γιόρταζαν μαζί με τη βάφτιση στις 6 Ιανουαρίου. Μάλιστα σύμφωνα με την παράδοση πρώτος ο Μέγας Βασίλειος στην Καισάρεια της Καππαδοκίας το έτος 376 μ.Χ εκφώνησε την πρώτη ομιλία για τη γιορτή των Χριστουγέννων.

Νωρίτερα πάντως το 354 μ.Χ μετά από πολλές αντιρρήσεις ορίστηκε στη Ρώμη επί Πάπα Ιουλίου Α' σαν ημέρα γέννησης του Χριστού η 25η Δεκεμβρίου για τον εξής λόγο:

Η ημέρα ήταν καθιερωμένη από τους Ρωμαίους σαν ημέρα γέννησης του Περσικού θεού Μίθρα. Οι Ρωμαίοι επιστρέφοντας από πολέμους της Ανατολής έφεραν μαζί τους την λατρεία πολλών θεών. Από τους πιο δημοφιλείς ήταν ο Μίθρας γιατί ήταν ο θεός του φωτός, του Ήλιου που μάχεται και διώχνει το σκοτάδι.

Το Γενέθλιον του είχε συνδυαστεί με τη χειμερινή τροπή του ήλιου που στις 25 Δεκεμβρίου αρχίζει να κερδίζει έδαφος και να στέκεται περισσότερο στο Ουράνιο στερέωμα.

Αυτή ήταν ημέρα χαράς για τους Ρωμαίους διότι έφευγε το σκοτάδι και ερχόταν το φως. Ήταν μέρα τόσο γιορτινή και αγαπητή που καμία απειλή, προτροπή των πατέρων της Εκκλησίας δε στάθηκε ικανή να ελαττώσει τη συμμετοχή των πρώτων Χριστιανών.

Γι' αυτό οι πατέρες της Εκκλησίας βρήκαν ένα δοκιμασμένο μέσο, την «υποκατάσταση». Όρισαν δηλαδή την 25η Δεκεμβρίου σαν ημέρα γέννησης του Χριστού, δηλαδή του νέου Ήλιου που έδιωξε τα σκοτάδια της ειδωλολατρίας, από τις ψυχές των ανθρώπων και τις πλημμύρισε με χριστιανικό φως.

Έτσι στις 25 Δεκέμβρη ο ένας Ήλιος υποκατέστησε τον άλλο με αποτέλεσμα η ημερομηνία να οριστεί ως η επίσημη ημερομηνία γέννησης του Χριστού.

Ο εορτασμός της Γεννήσεως στις 25 Δεκεμβρίου πέρασε και από τη Δύση στην Ανατολή γύρω στο 376. Μάλιστα το 386 ο Αγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος παρότρυνε την εκκλησία της Αντιόχειας να συμφωνήσει στην 25η Δεκεμβρίου ως ημέρα εορτασμού της Γέννησης.

Πολύ αργότερα το 529 ο αυτοκράτορας Ιουστινιανός απαγόρευσε την εργασία και τα δημόσια έργα κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων και τα ανακήρυξε δημόσια αργία. Ως το 1100, καθώς είχε επεκταθεί η δράση των ιεραποστολών στις παγανιστικές ευρωπαϊκές φυλές, όλα τα έθνη της Ευρώπης γιόρταζαν τα Χριστούγεννα.

Τι αναφέρουν οι γραφές για τη γέννηση του Χριστού

Εκ των τεσσάρων Ευαγγελιστών μόνο ο Λουκάς και ο Ματθαίος αρχίζουν τις αφηγήσεις τους από τη Γέννηση του Ιησού. Οι δύο αυτές περιγραφές φέρονται να συμπληρώνουν η μία την άλλη. Ενώ πληρέστερη φέρεται του Λουκά.

Από τον συνδυασμό των παραπάνω και άλλων πηγών, το ιστορικό έχει ως εξής:
Επί Ρωμαίου Αυτοκράτορα Οκταβιανού Αυγούστου και Ηγεμόνα Κυρήνιου της Συρίας , διατάχθηκε απογραφή πληθυσμού σε όλη την Αυτοκρατορία. Άγγελος Κυρίου επισκέφθηκε τον Ιωσήφ και τον ενημέρωσε για την Θεία Γέννηση του Θεανθρώπου εκ της Παρθένου Μαρίας (Ματθαίος Α’ 20).

Τότε ο Ιωσήφ παρέλαβε την Μαρία και από την Ναζαρέτ ήλθαν στη Βηθλεέμ (της Ιουδαίας) που Βασιλεύς της περιοχής ήταν ο Ηρώδης ο Μέγας όπου και γεννήθηκε ο Ιησούς Χριστός (Ματθ. Β’ 1, - Λουκ. Β’ 4-7). Άγγελος Κυρίου εμφανίζεται σε ποιμένες αγγέλλοντας το χαρμόσυνο γεγονός ενώ πλήθος αγγέλων ψάλλουν «Δόξα εν υψίστοις Θεώ και επί γης ειρήνη εν ανθρώποις ευδοκία» (Λουκ. Β’ 8-14). Ενώ συμβαίνουν αυτά άστρο φωτεινό εξ Ανατολής οδηγεί τρεις Μάγους προς τα Ιεροσόλυμα που μετά συνάντηση με τον Βασιλέα Ηρώδη συνεχίζουν και φθάνουν στη Βηθλεέμ όπου μαζί με τους βοσκούς προσκυνούν τον Θεάνθρωπο προσφέροντας Χρυσόν Λίβανο και Σμύρνα. (Ματθ. Β’ 2-12).

Οι χριστιανοί θεωρούν ότι η γέννηση του Χριστού εκπληρώνει τις προφητείες των Εβραϊκών Γραφών και ότι ως Μεσσίας ήλθε για να λυτρώσει τους ανθρώπους από τις αμαρτίες τους.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ευχές απο τη Βιβλιοθήκη Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου Β'


Διαβάστε Περισσότερα »

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λιβαδειάς ευχαριστεί όλους τους εθελοντές ιατρούς

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Επαρχίας Λιβαδειάς θέλει να ευχαριστήσει δημόσια για ακόμη μία φορά, όλους τους εθελοντές ιατρούς, για την αλληλεγγύη που δείχνουν σ’ αυτές τις δύσκολες στιγμές που περνούν οι συμπολίτες μας, με τη λειτουργία του Κοινωνικού Ιατρείου για τέταρτη συνεχή χρονιά, όπου προσφέρουν δωρεάν ιατρική βοήθεια στα ιδιωτικά τους ιατρεία, σε άνεργους και ανασφάλιστους, και πραγματικά με αυτή τους την κίνηση, τιμούν τον όρκο τους στον Ιπποκράτη.
Ευχαριστούμε θερμά τους κ.κ. Γεώργιο Π.Γκουτζάνη Ορθοπεδικό, τους Παθολόγους Πέτρο Ι. Αρκουμάνη, Ιωάννη Καπρίνη, τους Καρδιολόγους Εμμανουήλ Ε. Κασωτάκη , Βασίλειο Δ. Κρίκο , Γεώργιο Ι. Λάππα , Γεώργιο Σαμουήλ , τους Παιδιάτρους Αναστασία Ε. Μαντζιώκα, Καλογήρου Βασίλειο, Ευμορφία Αθ. Ηλιοπούλου, την Ωτορινολαρυγγολόγο Όλγα Μοσκοφίδου – Τάσσου , την Οφθαλμίατρο
Αναστασία Δ. Τρακανιάρη – Ρούσσαρη , τον Γυναικολόγο Νικόλαο Ι. Τσούρα, την Μικροβιολόγο Σοφία Πριτσούλη – Κουβάρα , τον Γαστρεντερολόγο- Ηπατολόγο Παναγιώτη Σφήκα, την Δερματολόγο Ίρινα Αβντεεβα – Αρκουμάνη, τους Φυσιοθεραπευτές Γιάννη Κοσμαδάκη , Σεμίνα Σαλούστρου και την Εργοθεραπεύτρια Μαρία Σκουρολιάκου.
Τους ευχόμαστε υγεία και δύναμη και μακάρι το παράδειγμά τους να το μιμηθούν και άλλοι συνάδελφοί τους.
Καλές γιορτές!
(Υπενθυμίζουμε ότι οι άνεργοι και ανασφάλιστοι που επιθυμούν να επισκεφτούν τους ανωτέρω εθελοντές γιατρούς να απευθύνονται στο Εργατικό Κέντρο Λιβαδειάς , στο τηλ. 22610 28344)
Διαβάστε Περισσότερα »

Υπήρξε στα αλήθεια το αστέρι της Βηθλεέμ;




Υπήρξε όντως το αστέρι της Βηθλεέμ ή απλά προστέθηκε στο γεγονός της Θείας Γέννησης προκειμένου να κάνει την θεμελιώδη αφήγηση του χριστιανισμού πιο εντυπωσιακή;
Ήταν ένα ουράνιο φυσικό φαινόμενο, ένας κομήτης ή κάτι άλλο αυτό που οδήγησε τους Τρεις Μάγους στη φάτνη του Θεανθρώπου;

Η πιο ευσταθής -αστρονομικά- θεωρία λέει ότι το αστέρι της Βηθλεέμ θα μπορούσε να ήταν μια σύνοδος πλανητών.

Υπάρχουν.διάφορες θεωρίες σχετικά με το τι θα μπορούσε να είναι αυτό το αστέρι, εάν υπήρξε ποτέ.

Η πιο ευσταθής, αστρονομικά, λέει ότι το αστέρι της Βηθλεέμ ήταν μια σύνοδος πλανητών. Ο αστρονόμος Γιοχάνες Κέπλερ πρότεινε τον 17ο αιώνα ότι το αστέρι της Βηθλεέμ θα μπορούσε να είναι η τριπλή σύνοδος των πλανητών Άρη, Δία και Κρόνου, που έγινε το 7 π.Χ. στα όρια των αστερισμών Κριού και Ιχθύων. Ο Κέπλερ υποστήριξε ότι ο Χριστός είχε γεννηθεί ένα ή δύο χρόνια μετά την σύνοδο, δηλαδή το 4 ή 5 π.Χ.

Η υπόθεση ότι το άστρο της Βηθλεέμ σχετίζεται με την τριπλή σύνοδο υποστηρίχθηκε από αρκετούς αστρονόμους, όπως ο Ρίτσαρντ Μπίντερ, ο οποίος το 1996 υπολόγισε μέσω ενός ειδικού λογισμικού σ' ένα ηλεκτρονικό υπολογιστή, ότι στις 3 Δεκεμβρίου του έτους 7 π.Χ. συνέβη η εν λόγω τριπλή σύνοδος. Με τον υπολογισμό του Κέπλερ συμφωνεί μετά από διάφορους υπολογισμούς και ο αυστριακός Κονραντίν Φεράρι Ντ' Οκιέπο, καθηγητής αστρονομίας στο πανεπιστήμιο της Βιέννης, ο οποίος το 1969 επιβεβαίωσε την τριπλή σύνοδο.

Ο Τζον Μόσλεϊ, διευθυντής στο Αστεροσκοπείο Γκρίφιθ στο Λος Άντζελες, πιστεύει ότι το άστρο των Χριστουγέννων ήταν μια σπάνια σειρά πλανητικών συνόδων που έγιναν τη χρονιά μεταξύ του 3 και 2 π.Χ.

Αντιθέτως ο Άγγλος αστρονόμος Κόλιν Χάμφρεϊς υπεστήριξε σε μία μελέτη του, η οποία εκδόθηκε το 1913, ότι το άστρο της Βηθλεέμ ήταν ένας κομήτης. Βασίσθηκε σε μία καταγραφή ενός κομήτη το έτος 5 μ.Χ., από κινέζους αστρονόμους, οι οποίοι κατέγραφαν και ανέφεραν στον αυτοκράτορα οποιοδήποτε αξιοπερίεργο φαινόμενο εμφανιζόταν στο ουράνιο στερέωμα. Όμως, όπως προκύπτει, ο κομήτης του Χάλεϊ πέρασε από τη Γη το 12 π.Χ. που είναι αρκετά μακριά από τις προσεγγίσεις που τοποθετούν τη γέννηση του Ιησού μεταξύ του 2-7 π.Χ.

Επίσης υπάρχει και η περίπτωση του Υπερκαινοφανούς Αστέρα (σούπερ νόβα), ενός αστέρα που μεταβαίνει σε ένα νέο στάδιο της ζωής του, εκρήγνυται και εκπέμπει τεράστιες ποσότητες φωτός. Ο Βρετανός αστρονόμος Ντέιβιντ Κλαρκ και δύο συνεργάτες του σημείωσαν στο περιοδικό της Βασιλικής αστρονομικής Εταιρίας Quarterly Journal of the Royal Astronomical Society, ότι την άνοιξη του 5 π.Χ. είχε συμβεί μια έκρηξη σούπερ νόβα στον αστερισμό του Αιγόκερω. Η εκτίμησή τους βασίστηκε σε μία αναφορά που υπάρχει στα Χρονικά της Σινίκης (τα χρονικά της κινεζικής αστρονομίας), ενός καινοφανούς αστέρα στο ζωδιακό αστερισμό του Αιγόκερω. Καταγράφηκε από Κινέζους αστρολόγους το 5 π.Χ. και ήταν ορατός συνεχώς επί 70 ημέρες, εκ των οποίων τις 23 και στη διάρκεια της ημέρας.

Πρόσφατα ο αμερικανός αστρονόμος Μάικ Μόλναρ ισχυρίστηκε ότι έχει βρει την πρώτη αναφορά του αστεριού της Βηθλεέμ εκτός της Βίβλου. Μετά από τη μελέτη των συμβολισμών στα ρωμαϊκά νομίσματα, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το αστέρι ήταν στην πραγματικότητα μια διπλή έκλειψη του πλανήτη Δία, σε μια σπάνια αστρολογική συζυγία, που εμφανίστηκε στον αστερισμό του Κριού στις 20 Μαρτίου, του 6 π.Χ., και πάλι στις 17 Απριλίου, του 6 π.Χ. Την απόδειξη της θεωρίας του ο Μόλναρ λέει ότι την βρήκε στο Mathesis, ένα βιβλίο που γράφτηκε από ένα Ρωμαίο αστρολόγο, ονόματι Φίρμικους Ματέρνους, ο οποίος αργότερα έγινε Χριστιανός, στο 334 μ.Χ.

Εκτός από τις προαναφερθείσες ερμηνείες για τη φύση του «άστρου» της Βηθλεέμ, προτάθηκαν και κάποιες άλλες θεωρίες, όπως πως επρόκειτο για έναν μεμονωμένο απλανή αστέρα, του Βασιλίσκου ή του Κάνωπος, ότι επρόκειτο για ένα φαινόμενο αστρικής γέννεσης, ενώ αναπτύχθηκε και μία ελάχιστα επιστημονική παραφιλολογία που θέλει το άστρο της Βηθλεέμ να είναι ένα «αγνώστου ταυτότητος ιπτάμενο αντικείμενο» (ΑΤΙΑ), δηλαδή ένας «ιπτάμενος δίσκος» προερχόμενος από εξωγήινους.
Διαβάστε Περισσότερα »

Περισσότερο ρεύμα ξοδεύουν τα χριστουγεννιάτικα λαμπάκια στις ΗΠΑ παρά μια μικρή χώρα σε ένα χρόνο!

Τα λαμπιόνια που χρησιμοποιούνται στις ΗΠΑ κατά τη διάρκεια των χριστουγεννιάτικων εορτών καταναλώνουν περισσότερο ρεύμα από ότι ολόκληρη η Αιθιοπία σε ένα χρόνο

Η ποσότητα ενέργειας που καταναλώνεται στις ΗΠΑ από τα χριστουγεννιάτικα λαμπιόνια κατά τις διακοπές των Χριστουγέννων ξεπερνά κατά πολύ την ετήσια κατανάλωση ενέργειας φτωχών χωρών, όπως της Αιθιοπίας ή του Σαλβαδόρ, σύμφωνα με ερευνητές ενός αμερικανικού ινστιτούτου.

Τα λαμπάκια που κοσμούν κυρίως τα χριστουγεννιάτικα δέντρα αλλά και ολόκληρα σπίτια σε ορισμένες περιπτώσεις στις ΗΠΑ καταναλώνουν 6,63 δισεκατομμύρια κιλοβατώρες. Σε ετήσια βάση, η κατανάλωση ενέργειας στο Σαλβαδόρ φτάνει τα 5,35 δισεκατομμύρια, στην Αιθιοπία τα 5,3 δισεκ. και στην Τανζανία τα 4,81 δισεκ.

Για να καταλήξουν στο συμπέρασμα αυτό, οι δύο ερευνητές του Κέντρου Παγκόσμιας Ανάπτυξης, ο Τοντ Μος και η Πρισίλα Αγκιαπόνγκ, διασταύρωσαν στοιχεία μιας μελέτης του υπουργείου Ενέργειας των ΗΠΑ του 2008 με δεδομένα που άντλησαν από την Παγκόσμια Τράπεζα.

Όπως ανέφεραν, αυτές οι 6,63 δισεκατομμύρια κιλοβατώρες δεν αντιπροσωπεύουν παρά μόνο το 0,2% της συνολικής κατανάλωσης ενέργειας στις ΗΠΑ μέσα σε έναν χρόνο. Παρ' όλ' αυτά, η ενέργεια αυτή θα αρκούσε για να λειτουργήσουν 14 εκατομμύρια ψυγεία.

Οι έρευνες υπενθυμίζουν επίσης ότι η ενέργεια που καταναλώνουν τα νοικοκυριά στις ΗΠΑ αποτελεί, κατά μέσο όρο, το ένα τέταρτο της συνολικής κατανάλωσης της χώρας. "Με άλλα λόγια, το 70% της ηλεκτρικής ενέργειας καταναλώνεται εκτός των νοικοκυριών, στις εμπορικές και βιομηχανικές ζώνες" σημειώνουν, εκτιμώντας ότι η οικιακή κατανάλωση δεν μπορεί να είναι παρά μόνο "ένας από τους παράγοντες" στο πλαίσιο της εφαρμογής μιας στρατηγικής για την εξοικονόμηση ενέργειας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Παράταση στην απόσυρση αυτοκινήτων μέχρι τα τέλη Απριλίου

H κυβέρνηση αναζητά τρόπο να τονώσει την αγορά αυτοκινήτου τους πρώτους μήνες του 2016 και στο πλαίσιο αυτό υπάρχουν σκέψεις επέκτασης του μέτρου της απόσυρσης.

Η απόσυρση των παλαιών αυτοκινήτων και η αντικατάσταση τους με καινούργιο όχημα, επεκτείνεται μέχρι τις 20 Απριλίου 2016, όπως αναφέρει και το euro2day. Σημειώνεται ότι το μέτρο έληξε στις 20 Δεκεμβρίου. Αυτή η σημαντική απόφαση αυξάνει την δυναμική της αγοράς καινούργιων αυτοκινήτων και ενισχύει την αγοραστική ικανότητα των καταναλωτών.

Είναι μια δίκαια απόφαση, η οποία δείχνει την ευαισθησία της κυβέρνησης στα θέματα της οδικής ασφάλειας, του περιβάλλοντος και της μείωσης του αριθμού των παλαιών αυτοκινήτων που κυκλοφορούν στους ελληνικούς δρόμους.

Η απόφαση είναι έτοιμη και σύντομα θα ολοκληρωθεί η σχετική διαδικασία, για να αποτελέσει μια ολοκληρωμένη προσπάθεια ενίσχυσης της αυτοκίνησης.



Διαβάστε Περισσότερα »

Ανοιξιάτικα Χριστούγεννα! Στους 18 ο υδράργυρος

Με ανοιξιάτικο καιρό τα Χριστούγεννα φέτος. Μόνη... παραφωνία οι τοπικά αυξημένες νεφώσεις στα ανατολικά και τα νότια της χώρας. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα πελάγη τοπικά 5 και 6 μποφόρ. Παγετός κατά τόπους τη νύχτα και νωρίς το πρωί στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.


Διαβάστε την αναλυτική πρόγνωση του καιρού από την ΕΜΥ για σήμερα:

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: Γενικά αίθριος.

Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από -01 (μείον ένα) έως 15 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιουνίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: Γενικά αίθριος. Κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.

Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 03 έως 18 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: Γενικά αίθριος με παροδικές νεφώσεις στα ανατολικά. Κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες κυρίως στα βόρεια.

Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και από το απόγευμα στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 0 (μηδέν) έως 18 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια κατά τόπους 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη


Καιρός: Γενικά αίθριος. Από το μεσημέρι τοπικές νεφώσεις.

Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 που από το μεσημέρι βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους 5 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 10 έως 18 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: Γενικά αίθριος με παροδικές νεφώσεις στις βορειότερες περιοχές το πρωί.

Άνεμοι: Στα νότια αρχικά μεταβλητοί 3 με 4 και από το απόγευμα βαθμιαία βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Στα βόρεια βόρειοι βορειοανατολικοί αρχικά 3 με 4 και από το μεσημέρι βαθμιαία 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 11 έως 18 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική
Καιρός: Γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις στα βόρεια.

Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 που από το μεσημέρι θα στραφούν σε βόρειους 4 με 5 και τη νύχτα στα ανατολικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 05 έως 17 βαθμούς κελσίου.

Θεσσαλονίκη
Καιρός: Γενικά αίθριος.

Άνεμοι: Βορειοδυτικοί 3 με 4 βαθμιαία 5 και πρόσκαιρα 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 03 έως 15 βαθμούς κελσίου.



Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ