Κυριακή 27 Δεκεμβρίου 2015

500 χιλιάδες διαστημικά σκουπίδια περικυκλώνουν τη Γη..


Τα διαστημικά σκουπίδια έκαναν για πρώτη φορά την εμφάνισή τους στο διάστημα όταν ξεκίνησε η αποστολή δορυφόρων στα τέλη της δεκαετία του 1950.
Κατά την τοποθέτηση και μετά την από...χρόνια απόσυρση των δορυφόρων, δεν υπήρξε πρόβλεψη για τον καθαρισμό των σκουπιδιών που δημιουργούνται από τα κατεστραμμένα τμήματα των δορυφόρων. Έτσι διαστημικά σκουπίδια που κινούνται με ταχύτητα άνω των 27.000 χλμ την ώρα έχουν γεμίσει το διάστημα.

Η βαρυντική έλξη της Γης δεν αφήνει τα σκουπίδια να φύγουν προς το διάστημα, διατηρώντας τα σε τροχιά γύρω από την Γη, όπου και συγκρούονται με μεταξύ τους και δημιουργούν νέα, μικρότερα αλλά το ίδιο επικίνδυνα.

Ο μόνος τρόπος να λυθεί το πρόβλημα είναι να φέρουμε πίσω τα μεγαλύτερα αντικείμενα, αναφέρει ο Donald Kessler, επιστήμονας της ΝΑΣΑ.

"Αν είναι να κάνουμε κάτι πρέπει να το κάνουμε γρήγορα αφού όσο καθυστερούμε τόσο τα μεγάλα αντικείμενα υπάρχει περίπτωση να συγκρουστούν με μικρότερα και έτσι να μην μπορέσουμε να τα γυρίσουμε πίσω", τονίζει με συνέντευξή του τον Σεπτέμβριο στο Marketplace.

Δείτε στο βίντεο την δημιουργία των διαστημικών σκουπιδιών χρόνο με τον χρόνο, από το 1950 έως σήμερα, με την κατάσταση να φαίνεται ποια πως είναι τραγική.
Διαβάστε Περισσότερα »

Συνελήφθη με πιστόλι στη Θήβα

Συνελήφθη 25χρονος αλλοδαπός στη Θήβα, για παράνομη οπλοκατοχή και παράβαση νομοθεσίας περί αλλοδαπών

Κατασχέθηκε ένα αυτόματο πιστόλι με τη γεμιστήρα του

Συνελήφθη, χθες (26-12-2015) το βράδυ στη Θήβα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, ένας 25χρονος υπήκοος Αλβανίας, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παράνομη οπλοκατοχή και παράβαση νομοθεσίας περί όπλων.

Ειδικότερα, αστυνομικοί της Β’ Ο.Π.Κ.Ε. Βοιωτίας προσήγαγαν τον 25χρονο στο Τμήμα Ασφαλείας Θηβών και μετά από έλεγχο που διενήργησαν αστυνομικοί της εν λόγω Υπηρεσίας, διαπιστώθηκε ότι στερούταν των απαραίτητων εγγράφων νόμιμης παραμονής στη Χώρα μας.

Ακολούθως και κατόπιν αξιοποίησης στοιχείων, πραγματοποιήθηκε νομότυπη έρευνα στην οικία του 25χρονου, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα αυτόματο πιστόλι και μία κενή γεμιστήρα αυτού.

Τις έρευνες και το προανακριτικό έργο διενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, ενώ ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών.

Διαβάστε Περισσότερα »

Ερχεται χιονιάς -Με τσουχτερό κρύο και στα... λευκά το 2016


Μπορεί τα Χριστούγεννα να ήταν ηλιόλουστα, ωστόσο αυτό θα αλλάξει όσο πλησιάζουμε στην Πρωτοχρονιά.

Σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας η ηλιοφάνεια που ήταν το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού θα δώσει τη θέση της στο τσουχτερό κρύο και τα χιόνια.

Συγκεκριμένα από την Τετάρτη αλλάζει το σκηνικό, με το θερμόμετρο να πέφτει, ενώ την Πέμπτη, παραμονή Πρωτοχρονιάς, προβλέπεται κακοκαιρία στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας.

Νεφώσεις την Τετάρτη και πρώτη πρώτη της θερμοκρασίας
Πιο αναλυτικά, την Τετάρτη αναμένονται τοπικές νεφώσεις στο ανατολικό Αιγαίο και στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στα κεντρικά και τα βόρεια ηπειρωτικά.
Χιόνια θα πέσουν αρχικά στα κεντρικά και βόρεια ορεινά και από το βράδυ στα υπόλοιπα ηπειρωτικά ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της βόρειας και πιθανώς της κεντρικής χώρας.
Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 5 έως 7 μποφόρ και βαθμιαία στα ανατολικά τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα κεντρικά και τα βόρεια, ενώ παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους τη νύχτα και νωρίς το πρωί στα κεντρικά και τα βόρεια ηπειρωτικά.

Παραμονή Πρωτοχρονιάς με χιονόνερο


Την Πέμπτη, παραμονή Πρωτοχρονιάς, προβλέπεται κακοκαιρία στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας με χιονόνερο κατά τόπους, χιόνια στα ορεινά και ημιορεινά και πιθανώς και σε πεδινές περιοχές στα κεντρικά και τα βόρεια.
Βελτίωση αναμένεται το βράδυ στα βόρεια και τη νύχτα στα δυτικά.
Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 5 έως 7 μποφόρ και στα ανατολικά και νότια πελάγη τοπικά 8 μποφόρ με μικρή εξασθένηση το βράδυ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση, ενώ παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους τη νύχτα και νωρίς το πρωί στα κεντρικά και τα βόρεια ηπειρωτικά.
Ανήμερα Πρωτοχρονιά αναμένονται χιονοπτώσεις
Την Παρασκευή, ανήμερα Πρωτοχρονιάς, προβλέπονται στα δυτικά παροδικές νεφώσεις και στα βόρεια τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα ασθενών χιονοπτώσεων κυρίως στη Μακεδονία. Στις υπόλοιπες περιοχές αναμένονται νεφώσεις με χιονόνερο κατά τόπους. Χιόνα θα πέσουν στα ορεινά και τα ημιορεινά και πιθανώς σε πεδινές περιοχές της κεντρικής χώρας.
Εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται από το βράδυ στα ηπειρωτικά.
Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, στα δυτικά 4 με 5 μποφόρ και στα ανατολικά 5 έως 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση, ενώ παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους τη νύχτα και νωρίς το πρωί στα ηπειρωτικά.



Διαβάστε Περισσότερα »

Δωρεάν ρεύμα και το 2016 για τις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες

Ανάσα για τις οικογένειες και τα άτομα που ζουν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας, καθώς θα συνεχίσει και το 2016 να διατίθεται δωρεάν ρεύμα από την ΔΕΗ στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, σύμφωνα με το πρόσφατο Φ.Ε.Κ. που δημοσιεύτηκε.
Σύμφωνα με την διάταξη, οι δικαιούχοι θα μπορούν να καταναλώσουν έως και  1200kwh ανά τετραμηνία και από το νέο έτος, ενώ το μέτρο επεκτείνεται και για όσους δικαιούχους δεν είχαν συμπληρώσει εντός του 2015 τις δύο καλυπτόμενες δωρεάν τετραμηνίες ηλεκτρικού ρεύματος.
Επίσης αναφέρεται άλλη μια διάταξη που προβλέπει επέκταση για το 2016 και του επιδόματος σίτισης για όσους δικαιούχους δεν είχαν επίσης συμπληρώσει εντός του 2015 την περίοδο χορήγησής του, που όπως προβλέπεται είναι 9 μήνες.

Διαβάστε Περισσότερα »

Διπλό έγκλημα στην Εύβοια – Τι βρήκε ο ιατροδικαστής που εξέτασε τα δύο αδέλφια

Σε δολοφονία αποδίδει ο ιατροδικαστής τον θάνατο των δύο ηλικιωμένων αδελφών που βρέθηκαν χθες νεκροί μέσα στην αυλή τους, στην Εύβοια.

Τα δύο αδέρφια ηλικίας 76 και 80 ετών, αντίστοιχα, βρέθηκαν νεκρά στην αυλή το μεσημέρι του Σαββάτου. Οι δύο ηλικιωμένοι ήταν αγρότες και έμεναν μαζί στο σπίτι τους στη Μακρυκάπα.

Από την πρώτη στιγμή οι αστυνομικές αρχές βρίσκονταν μπροστά σε έναν «γρίφο» και όλα τα σενάρια ήταν πιθανά.

Τελικά, ο ιατροδικαστής από την έρευνά του διαπίστωσε πως τα θύματα έφεραν χτυπήματα και αμυχές κάτι που τους οδηγεί στο συμπέρασμα προς πρόκειται για δολοφονία.

Συγκεκριμένα ο ένας άνδρας έφερε χτύπημα στο πίσω μέρος του κεφαλιού και ο άλλος εκδορές στο πρόσωπο.

Tο σπίτι δεν φέρει ίχνη παραβίασης, ενώ από την πρώτη έρευνα δεν φαίνεται να έχουν αφαιρεθεί αντικείμενα από το εσωτερικό της κατοικίας.
eviazoom
newsit.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Εστησαν χριστουγεννιάτικο δέντρο από σωσίβια προσφύγων

Ένα πρωτότυπο χριστουγεννιάτικο δέντρο από σωσίβια προσφύγων έστησαν οι διασώστες στη Λέσβο...

Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν, παρά τις όποιες δυσκολίες, η ημέρα των Χριστουγέννων στο Κέντρο Καταγραφής και Πιστοποίησης μεταναστών και προσφύγων στη Μόρια Λέσβο.

Στην ακτή της Νεάπολης νότια της πόλης της Μυτιλήνης οι διασώστες που επιχειρούν εκεί, έστησαν ένα μεγάλο Χριστουγεννιάτικο δένδρο από σωσίβια.

Ο λόγος για τα πορτοκαλί σωσίβια, τα οποία φορούν οι εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι που φτάνουν καθημερινά στις ακτές της Λέσβου με τις πλαστικές βάρκες.

Συνεχίζονται ολοένα αυξανόμενες οι αφίξεις προσφύγων

Εξάλλου, σχεδόν 6.000 μετανάστες και πρόσφυγες βρίσκονται σήμερα στους χώρους του Κέντρου Καταγραφής και πιστοποίησης μεταναστών και προσφύγων στη Μόρια και περισσότεροι από 1500 στον καταυλισμό του Καρά Τεπέ.

Οι ροές συνεχίζονται ολοένα αυξανόμενες στις ανατολικές και βόρειες ακτές του νησιού ενώ σήμερα αποβιβάστηκαν πρόσφυγες ακόμα και στη νότια πλευρά του νησιού στην είσοδο του Κόλπου της Γέρας.

Ας σημειωθεί εδώ ότι από το πρωί του Σαββάτου ξεκινά η λειτουργία του μεγάλου κέντρου υποδοχής που δημιούργησε η οργάνωση IRC στην περιοχή της Εφταλούς μεταξύ Μολύβου και Σκάλας Συκαμνιάς.

Το Κέντρο, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, θα μπορεί να υποδέχεται έως και 3.000 άτομα ενώ έχει τη δυνατότητα προσωρινής διαμονής 2.000 ατόμων.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΚΤΕΟ ως τις 31 Δεκεμβρίου αλλιώς πρόστιμο 150 ευρώ

Μαζί με τα «βαρίδια» των φόρων, αλλά τις εορταστικές υποχρεώσεις, οι ιδιοκτήτες ΙΧ θα πρέπει να σπεύσουν στα ΚΤΕΟ έως τις 31 Δεκεμβρίου.

Σε διαφορετική περίπτωση, όσων τα ΙΧ πρέπει να περάσουν από έλεγχο, αλλά οι ιδιοκτήτες τους το αμελήσουν τότε θα κληθούν να πληρώσουν πρόστιμο 150 ευρώ.
Οπως προβλέπει Κοινή Υπουργική Απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη και του υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρήστου Σπίρτζη, το πρόστιμο θα επιβάλλεται μετά την προθεσμία αυτή σε όσους εντοπίζονται μέσω ηλεκτρονικών διασταυρώσεων να μην έχουν περάσει από τον τεχνικό έλεγχο το όχημά τους για διάστημα μεγαλύτερο των έξι μηνών.

Η απόφαση προβλέπει ότι το πρόστιμο δεν θα επιβάλλεται στους ιδιοκτήτες των εγγεγραμμένων στην Ελλάδα οχημάτων για τα οποία έως και ένα μήνα από την έναρξη ισχύος του ν. 4336/2015, δηλαδή έως και την 14η Σεπτεμβρίου 2015, θα έχει παρέλθει χρονικό διάστημα τουλάχιστον έξι μηνών από την καταληκτική ημερομηνία διενέργειας τεχνικού ελέγχου, εφόσον προσκομίσουν αυτά σε ΚΤΕΟ για τη διενέργεια περιοδικού ελέγχου μέχρι και τις 31.12.2015.

Ειδικότερα, η ΚΥΑ δίνει μια τελευταία ευκαιρία στους ιδιοκτήτες οχημάτων να γλιτώσουν το πρόστιμο, περιγράφει τη διαδικασία ηλεκτρονικών διασταυρώσεων για τον εντοπισμό των παραβατών και προαναγγέλλει τα πρώτα ηλεκτρονικά «ραβασάκια» τον Φεβρουάριο, όταν και θα αναρτηθούν στην ενότητα «προσωποποιημένη πληροφόρηση» του Taxisnet και θα εισπραχθούν, εφόσον δεν πληρωθούν, με τις διαδικασίες του Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων.

Αυτό σημαίνει ότι αφενός στο πρόστιμο των 150 ευρώ θα επιβάλλονται προσαυξήσεις και αφετέρου ότι θα μπορεί η ληξιπρόθεσμη πλέον οφειλή να πυροδοτήσει κατασχέσεις ή και τυχόν απώλεια ρύθμισης.



Διαβάστε Περισσότερα »

Ηλιόλουστη η τελευταία Κυριακή του 2015

Η ηλιοφάνεια θα είναι το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού της τελευταίας Κυριακής του 2015 στις περισσότερες περιοχές της χώρας.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με ένταση που θα φτάνει τα 6 μποφόρ τοπικά στο Αιγαίο μέχρι το μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές στα ανατολικά. Μέχρι και την Τρίτη ο καιρός θα παραμείνει γενικά αίθριος, με ανέμους που δεν θα δημιουργούν πρόβλημα και μικρή άνοδο της θερμοκρασίας. Μεταβολή του καιρού αναμένεται από την Τετάρτη, με σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας, χιόνια στα ορεινά και ημιορεινά και πιθανώς σε περιοχές της βόρειας χώρας με χαμηλό υψόμετρο.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από την ΕΜΥ για την Κυριακή:

Στη Θράκη και στη Μακεδονία ο ουρανός θα είναι καθαρός. Τις πρωινές ώρες θα κάνει κρύο και στη δυτική Μακεδονία παγωνιά, το μεσημέρι όμως η θερμοκρασία θα φτάσει έως τους 14 με16 βαθμούς. Οι άνεμοι θα είναι βορείων διευθύνσεων 3 με 4 μποφόρ.

Στην Ήπειρο, στα νησιά του Ιονίου και στη δυτική Στερεά αναμένονται, τα ξημερώματα κατά τόπους ομίχλη και κρύο και στη διάρκεια της ημέρας ήλιος. Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα φτάσει στα πεδινά έως τους 17 με18 βαθμούς αλλά στο εσωτερικό της Ηπείρου δεν θα ξεπεράσει τους 15.

Στην Πελοπόννησο προβλέπονται αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πιο πυκνές. Η θερμοκρασία στα πεδινά θα φτάσει στους 18 βαθμούς.

Στα Κύθηρα θα πνέουν βορειοανατολικοί άνεμοι 5 με 6 μποφόρ.

Στην Κρήτη θα έχουμε συννεφιά αυξημένη στα βόρεια και βοριάδες έντασης 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στα νότια θα είναι υψηλότερη κατά 2 βαθμούς και θα φτάσει τους 17 με 18.

Στα Δωδεκάνησα αναμένεται ήλιος και άνεμοι μέχρι 4 μποφόρ. Ο υδράργυρος  θα δείξει έως τους 18 βαθμούς.

Στις Κυκλάδες και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου θα έχουμε γενικά αίθριο καιρό με αραιή συννεφιά στις Κυκλάδες. Οι βοριάδες αρχικά θα φτάνουν κατά τόπους τα 6 μποφόρ, βαθμιαία όμως θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα αγγίξει και τους 17 βαθμούς.

Στις Σποράδες, στη Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά και στην Εύβοια προβλέπονται, κρύο και τοπικές ομίχλες το πρωί και ηλιοφάνεια στη συνέχεια. Οι άνεμοι θα ξεπερνούν τα 5 μποφόρ μόνο στη νότια Εύβοια μέχρι και το μεσημέρι. Τα θερμόμετρα θα δείξουν έως τους 16 με 18 βαθμούς.

Στην Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός και βόρειοι άνεμοι πρόσκαιρα ισχυροί στα ανατολικά τμήματα. Η θερμοκρασία στην Αθήνα από τους 11 έως τους 17 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη θα έχουμε ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα είναι βορειοδυτικοί 2 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 15 βαθμούς Κελσίου.



Διαβάστε Περισσότερα »

Έβαλε στο μάτι τα super market της Θήβας

Προχθές το απόγευμα συνελήφθη ο 53χρονος στη Θήβα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, κατηγορούμενος για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών. Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, προέκυψε ότι ο συλληφθείς, δρώντας κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια, διάπραξε, από τα τέλη Οκτωβρίου του τρέχοντος έτους, συνολικά οκτώ (8) κλοπές από καταστήματα super market (έξι σε περιοχές της Θήβας και δύο στον Πειραιά Αττικής).

Διαβάστε Περισσότερα »

Έπιασαν το "μπουμπούκι" του Ορχομενού

Xθες πρώτες πρωινές ώρες συνελήφθη ο 28χρονος στον Ορχομενό Βοιωτίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ορχομενού, διότι, όπως προέκυψε, είχε εισέλθει νωρίτερα σε οικία αλλοδαπού στην ανωτέρω περιοχή και αφαίρεσε δύο κινητά τηλέφωνα, τα οποία βρέθηκαν στην κατοχή του, κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στον νόμιμο κάτοχό τους.

Σημειώνεται ότι ο 28χρονος είχε συλληφθεί ξανά προχθές το απόγευμα, κατηγορούμενος για κλοπή ηλεκτρικών και άλλων εργαλείων, από αποθήκη οικίας ημεδαπού, επίσης στην περιοχή του Ορχομενού. Επιπλέον γίνεται μνεία ότι ο συλληφθείς έχει απασχολήσει κατ’ επανάληψη τις Διωκτικές Αρχές για διάπραξη κλοπών και παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών.


Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ