Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2015

Αρβανίτικα κάλαντα Πρωτοχρονιάς


Σίν Βασίλη βγιέν (Ο Άγιος Βασίλης έρχεται)                                                      

μπόρα η πιλκιέν. (το χιόνι του αρέσει.)

Βγιέν μ΄ντα νε μές ε νάτες (Έρχεται μέσα στη μέση της νύχτας)

δεμάτ τε κα γιάπιν. (δώρα να μας δώσει.)

Σίν Βασίλη βγιέν (Ο Άγιος Βασίλης έρχεται)

Γενάρη ντίχετ. (ο Γενάρης προβάλει.)

Ζόνιεν περιμένιμ (Την κυρά περιμένουμε)

τσί βγιέν σίπερ πάρ (που έρχεται από τον επάνω δρόμο)

δίπλιετ γκαρκούαρ νε γκομάρ. (δίπλιες φορτωμένες στο γαϊδούρι.)

* δίπλιες = πρωτοχρονιάτικο παραδοσιακό γλυκό
Διαβάστε Περισσότερα »

"Να μη μας λείψει το όραμα και η ελπίδα"...



Το μήνυμα του Ιερώνυμου για το 2016...

"Να μη μας λείψει το όραμα, η ελπίδα", η προτροπή, και "ο καθένας από μας να έχει το...
όραμα, την ελπίδα, το πνεύμα της αισιοδοξίας και θα ήταν μεγάλη ευλογία αν όλα τα οράματα συνέκλιναν προς μία κατεύθυνση, το όραμα της πατρίδας μας, η ελπίδα για την πατρίδα", η πατρική -όπως τόνισε- συμβουλή του αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου, σήμερα κατά την τελετή κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας, στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών, παρουσία πλήθους ιεραρχών, πολιτικών και κόσμου.
Ωστόσο, όπως επισήμανε ο προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας, "όλα αυτά για να υλοποιηθούν χρειάζονται σοβαρότητα, σύνεση ειλικρίνεια και πάνω από όλα συνεργασία".
Ο αρχιεπίσκοπος αναφέρθηκε στη συναισθηματική φόρτιση που επιφέρει η αλλαγή του έτους, αλλά υπογράμμισε ότι η έννοια του χρόνου είναι διαφορετική στον άνθρωπο από ό,τι είναι για τον Θεό, στα μάτια του οποίου είναι αιωνιότητα, αλλά στα ανθρώπινα είναι εφεύρεση για να μπορέσει να ρυθμίζει τις υποχρεώσεις και τις ανάγκες της ζωής του.
"Είναι ένας σταθμός στη ζωή όλων μας αυτή η μικρή τελετή, αυτή η μικρή ακολουθία, διότι αυτό το σημείο μας κάνει να αποχωριζόμαστε από ένα κομμάτι της ζωής μας, όπως είναι ο χρόνος που πέρασε και φορτιζόμαστε συναισθηματικά διότι όλοι μας κουβαλάμε μέσα μας μεγάλο κομμάτι του εαυτού μας και των έργων μας, τις επιτυχίες μας, τις αποτυχίες μας" , συμπλήρωσε.
Μάλιστα, σε αυτό το πλαίσιο, έδωσε τη δική του ερμηνεία στον όρο "αμαρτία": αμαρτία σημαίνει αστοχία, σημαδεύω και δεν πετυχαίνω τον στόχο μου. Γι' αυτό, όπως είπε, η αμαρτία δεν πρέπει να μας τρομάζει, χρειάζεται πάλι προσπάθεια.
Επιπλέον, ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος έκανε αναφορά στους φίλους που έφυγαν, στις αναμνήσεις που άφησαν, αλλά και στα νέα πρόσωπα που μπήκαν στη ζωή μας. Έκανε λόγο για την ανασφάλεια που μας κυρίευσε τον χρόνο που πέρασε, τη φτώχεια που μας έπληξε, τις δυσκολίες που πολλαπλασιάστηκαν και επισήμανε την ανάγκη ενός απολογισμού του καθενός από εμάς για να προβάλουμε και πάλι τα νέα μας αιτήματα, τις προσδοκίες μας για το 2016.
Τέλος, ευχήθηκε ο καινούργιος χρόνος, το 2016, να είναι καλύτερος από το 2015 και να μας βρει τον καθένα και όλους μαζί, όπου παλεύουμε, αγωνιστές για το καλό της πατρίδας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Περισσότερα από 8.000 άτομα επισκέφθηκαν τον Παρνασσό

Ξεκίνησε η λειτουργία των χιονοδρομικών σε Παρνασσό, Καϊμακτσαλάν

Ξεκίνησε η σεζόν για τα Χιονοδρομικά Κέντρα Παρνασσού και Βόρα-Καϊμακτσαλάν, που διαχειρίζεται η Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου ΑΕ (ΕΤΑΔ), σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Η έναρξη λειτουργίας και για τα δύο έγινε την παραμονή των Χριστουγέννων και ήδη μέσα στις 5 πρώτες ημέρες επισκέφθηκαν τον Παρνασσό περισσότερα από 8.000 άτομα και τον Βόρα περίπου 1.000.

Για τον Βόρα καθοριστική ήταν η λειτουργία κανονιών τεχνητής χιόνωσης επί 20ήμερο, η οποία συνεχίζεται καθημερινά, όταν η θερμοκρασία και η υγρασία το επιτρέπουν, ενώ οι ήπιες καιρικές συνθήκες έχουν επιτρέψει την καθημερινή λειτουργία του εναέριου αναβατήρα-καρέκλα.

Στον Παρνασσό, από την πρώτη κιόλας ημέρα λειτούργησαν για τους χιονοδρόμους οι πίστες Αίολος, Περικλής, Δηιάνειρα σε μήκος 1.300 μ., ενώ πολλοί επισκέπτες απόλαυσαν τη βόλτα και την εξαιρετική θέα, με τους υπερσύγχρονους αναβατήρες.

Από τις 26 Δεκεμβρίου έκαναν πρεμιέρα και οι νέοι αναβατήρες που παρέχουν σύνδεση των Κελαριών με τη Φτερόλακα. Οι επισκέπτες είδαν από κοντά τα νέα έργα αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού αναβατήρων και εγκαταστάσεων που κατασκευάστηκαν από μία από τις μεγαλύτερες εταιρίες αναβατήρων στον κόσμο, 40 χρόνια μετά την αρχική λειτουργία του Χιονοδρομικού Κέντρου, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Σημειώνεται ότι τα έργα αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού αναβατήρων και εγκαταστάσεων που δόθηκαν προς χρήση αποτελούν μια προσπάθεια που υλοποίησε η ΕΤΑΔ με χρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ), στο πλαίσιο του επιχειρησιακού προγράμματος "Θεσσαλία - Στερεά Ελλάδα - Ήπειρος" σε συνεργασία με το Υπουργείο Τουρισμού, την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και τους όμορους Δήμους Αμφίκλειας - Ελάτειας, Αράχωβας - Διστόμου, Δελφών και Λιβαδειάς.

Παράλληλα ολοκληρώθηκε η αδειοδότηση για την εγκατάσταση σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας ισχύος 1,8 MW, που θα εξασφαλίζει την ενεργειακή αυτονομία του Χιονοδρομικού.
Διαβάστε Περισσότερα »

«ΤΟ ΣΑΚΑΚΙ ΠΟΥ ΒΕΛΑΖΕΙ» στη Λιβαδειά για τους πρόσφυγες


Ο Δήμος Δήμος Λεβαδέων  και ο Όμιλος Φίλων Θεάτρου Λιαδειάς σας προσκαλούν την Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2016 στις 8.00 μ.μ. στην επίσημη πρεμιέρα της παράστασης «Το σακάκι που βελάζει», του το σακακι που βελάζεισυγγραφέα Στανισλάβ Στρατίεβ σε μετάφραση Β. Σκουβάκλη και σκηνοθεσία Γιώργου Αγραφιώτη στην αίθουσα Μελίνα Μερκούρη, στην Πλατεία Λάμπρου Κατσώνη.

Η παράσταση θα γίνει σε συνεργασία με το Δίκτυο Αλληλεγγύης Λιβαδειάς για τους Πρόσφυγες και αντί εισιτηρίου οι προσερχόμενοι παρακαλούνται να φέρουν μαζί τους κάποια από τα παρακάτω είδη ώστε να διατεθούν για την προσωρινή ανακούφιση των προσφύγων.
Τηλέφωνα κρατήσεων 22611 02263, 22610 24722 & 6972 488412

Είδη που συγκεντρώνουμε
• Γάλα συμπυκνωμένο μικρής συσκευασίας
• Παιδικές τροφές σε βαζάκια
• κρουασάν
• παστέλια
• χυμούς ατομικούς
• πάμπερς
• μωρομάντηλα
• πλαστικά κουταλάκια & πιρουνάκια
• κονσέρβες (όχι κρέας)
• Φρυγανιές
• σαμπουάν
• χαρτί υγείας
• σαπούνια
• οδοντόβουρτσες
• οδοντόκρεμες
• ξυραφάκια
• μπάρες δημητριακών
• πλαστικά κουτάλια & πιρούνια
• Αντιβιοτικά
• Παυσίπονα
• Αντιφλεγμονώδη
• Αντιβηχικά
• Αντισταμινικά
• Αντιδιαβητικά
• Κρέμες
• Κολλύρια
• Βιταμινούχα
• Αντιυπερτασικά
• Εισπνεόμενα χάπια
• Επιδεσμικό υλικό
• Αντισηπτικά
• Βρεφικές κρέμες
• Βρεφικές τροφές
• Γάντια- μάσκες
• Μπιμπερό-θηλές-πιπίλες
• Αντιδιαρροϊκα
Διαβάστε Περισσότερα »

ΕΤΗΣΙΟΣ ΧΟΡΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤ. ΧΟΡΕΥΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΛΙΑΡΤΟΥ

Πολιτιστικός Χορευτικός
Σύλλογος Αλιάρτου

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η-Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η
   
Ο Πολιτιστικός - Χορευτικός Σύλλογος Αλιάρτου σας προσκαλεί στον Ετήσιο Χορό του, που διοργανώνει το Σάββατο 9 Ιανουαρίου 2016 και ώρα 8.30 μ.μ. στην ταβέρνα "ΧΡΥΣΙΚΟΣ"στον Αλιάρτο  .
Θα διασκεδάσουμε με  μουσική και τραγούδια .

    Με εκτίμηση το
Δ.Σ.
του Συλλόγου
Διαβάστε Περισσότερα »

«Τέλος χρόνου» για τα τέλη κυκλοφορίας και την κατάθεση πινακίδων

Στο 90% πλησιάζουν οι πληρωμές για τα τέλη -Πάνω από 100.000 ΙΧ θα ακινητοποιηθούν εφέτος

Το πρωί της 31ης Δεκεμβρίου θα αξιολογηθεί από το υπουργείο Οικονομικών αν τελικώς θα δοθεί παράταση ή όχι για την πληρωμή τελών κυκλοφορίας και την κατάθεση πινακίδων. Το μεσημέρι της Παρασκευής θα διακοπούν οι συναλλαγές στις εφορίες και τότε θα φανεί αν ο αριθμός όσων δεν πρόλαβαν να εξυπηρετηθούν είναι τέτοιος που να επιβάλει σκέψεις για παράταση.

Προς το παρόν όμως, οι επιτελείς του υπουργείου βλέπουν ότι οι πληρωμές τελών άγγιξαν πλέον έως και το 90%, οπότε θεωρούν ότι σήμερα και αύριο υπάρχει αρκετός χρόνος να σπεύσουν και οι τελευταίοι ενδιαφερόμενοι να πληρώσουν.

Με βάση τα ως τώρα δεδομένα, πολογίζονται σε λιγόετρους απο 750.000 αυτοί που δεν είχαν πληρώσει για τα τέλη. Άλλοι 90.000 είχαν ήδη καταθέσει πινακίδες και ο τελικός αριθμός τους αναμένεται να φτάσει στις 105.000-110.000 συνολικά. Μένουν δηλαδή περίπου 15.000 ιδιοκτήτες που ενδέχεται να καταθέσουν πινακίδες μέχρι την Πέμπτη.

Ο αριθμός τους είναι μικρότερος από τους 120.000 που είχαν καταθεσει πέρυσι πινακίδες, αλλά συνολικά την τελευταία εξαετία έχουν καταθέσει πινακέδες άλλοι 1,2 εκατ. ιδιοκτήτες.

Ατό σημαίνει ότι έχουν απομείνει λιγότερα από 4,5 εκατ. ΙΧ σε κυκλοφορία και έτσι περιορίζεται και ο αριθμός εκείνων που προσέρχονται να πληρώσουν τα τέλη της νέας χρονιάς. Πέρυσι πάντως, με την ολιγοήμερη παράταση που είχε δοθεί, πληρώθηκαν μόλις 40.000 σήματα τελών κυκλοφορίας, κάτι συνηγορεί στο ότι ίσως τελικά δεν δοθεί φέτος παράταση για τόσους λίγους ιδιοκτήτες.
Διαβάστε Περισσότερα »

Καταβάλλονται σήμερα τα οικογενειακά επιδόματα του ΟΓΑ


Καταβάλλονται σήμερα τα οικογενειακά επιδόματα δ’ τριμήνου 2015 του ΟΓΑ (Ενιαίο Επίδομα Στήριξης Τέκνων και Ειδικό Επίδομα Τρίτεκνων και Πολύτεκνων Οικογενειών) στους δικαιούχους που υπέβαλαν αίτηση Α21 μέχρι 25-11-2015 και πληρούν τις προϋποθέσεις.

Όπως ανακοίνωσε ο ΟΓΑ, η πληρωμή αυτή αφορά 715.703 δικαιούχους και η συνολική δαπάνη ανέρχεται στο ποσό των 182.826.458,68 ευρώ.

Όσοι από τους δικαιούχους οικογενειακών επιδομάτων υπέβαλαν αίτηση Α21 έως τις 25-11-2015 και δεν τους καταβληθεί το επίδομα μπορούν να επισκεφτούν την ιστοσελίδα του Οργανισμού (www.oga.gr), στην ειδική εφαρμογή «Πληροφορίες Οικογενειακών Επιδομάτων», προκειμένου να ενημερωθούν για τον λόγο μη πληρωμής τους και τα δικαιολογητικά που πρέπει να προσκομίσουν στον ΟΓΑ.

Η πληρωμή των οικογενειακών επιδομάτων σε αυτούς τους δικαιούχους θα γίνει μετά την προσκόμιση και τον έλεγχο των δικαιολογητικών από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Οργανισμού (Κεντρική Υπηρεσία ή αρμόδιο υποκατάστημα).
Διαβάστε Περισσότερα »

Κοσμοσυρροή τα Χριστούγεννα στην Αράχωβα -Εξαντλήθηκαν αναψυκτικά και νερό, ήπιαν όλα τα εμφιαλωμένα

Η Αγόριανη
ένας από τους πιο δημοφιλείς χειμερινούς προορισμούς της χώρας, ξέμεινε από εμφιαλωμένο νερό, εξαιτίας της μαζικής προσέλευσης εκδρομέων.

Το τετραήμερο των Χριστουγέννων, χαρακτηριστικό ήταν πως η Αράχοβα και τα κοντινά χωριά, όπως η Αγοριανή λίγο έλειψαν να μείνουν χωρίς εμφιαλωμένο νερό, λόγω της ζήτησης, σύμφωνα με την Espresso.

Γεγονός είναι πως το πρόβλημα αντιμετωπίστηκε, με τους επαγγελματίες να χαίρονται την κινητικότητα της περιοχής, η οποία έφερε γεμάτα ταμεία. Μάλιστα, το σαββατοκύριακο παρατηρήθηκε η μεγαλύτερη διακίνηση αναψυκτικών και ποτών τα τελευταία χρόνια, με κάποια περίπτερα να ξεμένουν ακόμη και από αυτά!

Η πληρότητα στα καταλύματα άγγιξε το 100% ακόμα και στα πιο ακριβά, με τα αυτοκίνητα να κατακλύζουν το κέντρο και αρκετούς να παρκάρουν μέχρι και 5 χλμ. μακριά από αυτό.

«Φέτος τα Χριστούγεννα είχαμε πάρα πολλούς επισκέπτες που ήρθαν κυρίως από την Αθήνα. Σε αυτό συνέβαλαν καθοριστικά οι ανοιξιάτικες καιρικές συνθήκες και οι υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες που επικράτησαν στη διάρκεια των γιορτών», είπε ο δήμαρχος Διστόμου-Αράχοβας-Αντίκυρας, Γιάννης Γεωργάκος.

Οσον αφορά τις ημέρες της Πρωτοχρονιάς τα διαθέσιμα καταλύματα είναι ελάχιστα, ενώ για τα Φώτα η πληρότητα φτάνει το 75%. Σύμφωνα με τους ξενοδόχους οι τιμές παραμένουν σταθερές εδώ και τρία χρόνια.

Η Αράχωβα ως πόλος έλξης των εκδρομέων οδηγεί σε ανοδική πορεία και τις κρατήσεις σε Δελφούς, Γαλαξίδι και Ιτέα.




Διαβάστε Περισσότερα »

Έτοιμο το κτήριο που θα στεγάσει το Α.Τ. Αλιάρτου- Θεσπιέων


 Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες πλήρους ανακαίνισης του κτηρίου που θα στεγάσει το Αστυνομικό Τμήμα του Δήμου μας, όπως προβλέπεται στο σχέδιο αναδιάρθρωσης της ΕΛ.ΑΣ και αναμένεται σύντομα να νομοθετηθεί.
Το κτήριο ανήκει στο Δήμο και στεγάζει ήδη τον Αστυνομικό Σταθμό Αλιάρτου. Έχει παραχωρηθεί στην ΕΛΑΣ για αυτό ακριβώς το σκοπό απαλλαγμένο από κάθε λειτουργικό κόστος.
Εν όψει της ίδρυσης του Α.Τ. ο Δήμος προχώρησε σε πλήρη ανακαίνιση του, εσωτερική και εξωτερική, προκειμένου να καταστεί απολύτως λειτουργικό.
Ο Δήμαρχος
Γεώργιος Π. Ντασιώτης
Διαβάστε Περισσότερα »

Σιβηρικό κύμα ψύχους θα πλήξει τη χώρα -Πέφτει 12 βαθμούς η θερμοκρασία, έρχονται χιόνια

Αλλάζει εντελώς το σκηνικό του καιρού από σήμερα, με κάθετη πτώση της θερμοκρασίας και χιόνια. Το σιβηρικό κύμα ψύχους θα επηρεάσει αρχικά τις βόρειες περιοχές. Τα φαινόμενα στη συνέχεια θα επεκταθούν σε όλη τη χώρα.

Ετσι, σε αντίθεση με τα Χριστούγεννα που όλη η χώρα τα γιόρτασε με ανοιξιάτικο καιρό, η Πρωτοχρονιά θα είναι... λευκή!

Οι μετεωρολόγοι προβλέπουν ότι ο υδράργυρος θα κάνει βουτιά 12 βαθμών Κελσίου, ενώ ο «χιονιάς» αναμένεται να διαρκέσει 72 ώρες. Δεν θα λείψει, μάλιστα, και ο παγετός τη νύχτα της παραμονής της Πρωτοχρονιάς και τα ξημερώματα της 1ης Ιανουαρίου που θα είναι ισχυρότερος στο Ιόνιο και τα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά. Πάντως, το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού την τελευταία ημέρα του χρόνου και την Πρωτοχρονιά θα είναι το τσουχτερό κρύο.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν ακόμα και σε πεδινές περιοχές της Κεντρικής και Βόρειας Ελλάδα, χωρίς όμως η ένταση των φαινόμενων να είναι μεγάλη. Ύφεση των φαινομένων αναμένεται ανήμερα της Πρωτοχρονιάς, την Παρασκευή, οπότε και οι χιονοπτώσεις θα περιοριστούν σταδιακά στα ορεινά-ημιορεινά της Θεσσαλίας, της κεντρικής-ανατολικής Στερεάς (πιθανόν στα βόρεια και ανατολικά της Αττικής), της Εύβοιας, της Πελοποννήσου, των Κυκλάδων και της Κρήτης

Το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού από την ΕΜΥ

Σημαντική μεταβολή του καιρού αναμένεται από τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης (30-12-2015) και από τα βόρεια με κύρια χαρακτηριστικά:

1. Τις τοπικές χιονοπτώσεις:
Α. Αύριο Τετάρτη θα σημειωθούν στα ορεινά - ημιορεινά αρχικά της Θράκης, της Μακεδονίας και της Θεσσαλίας και σταδιακά θα επεκταθούν στην υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα καθώς και σε πεδινές περιοχές της Μακεδονίας, της Θεσσαλίας, της κεντρικής - ανατολικής Στερεάς και του βορειοανατολικού Αιγαίου.

Β. Την Πέμπτη (παραμονή Πρωτοχρονιάς) θα σημειωθούν σε όλα τα ορεινά - ημιορεινά, σε πεδινές περιοχές της κεντρικής Μακεδονίας, της Θεσσαλίας,

των Σποράδων, της κεντρικής - ανατολικής Στερεάς (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), της Εύβοιας και της Πελοποννήσου και από τις βραδινές ώρες πιθανόν των Κυλάδων και της Κρήτης.

Γ. Την Παρασκευή (Πρωτοχρονιά) σταδιακά θα περιοριστούν στα ορεινά - ημιορεινά της Θεσσαλίας, της κεντρικής - ανατολικής Στερεάς (πιθανόν στα

βόρεια και ανατολικά της Αττικής), της Εύβοιας, της Πελοποννήσου, των Κυκλάδων και της Κρήτης και θα εξασθενήσουν κυρίως στις νησιωτικές περιοχές.

2. Την σημαντικά πτώση της θερμοκρασίας (10 -12 βαθμούς Κελσίου) που θα γίνει αισθητή αρχικά στη βόρεια Ελλάδα και σταδιακά και στην υπόλοιπη χώρα. Παγετός θα σημειωθεί τη νύχτα της Πέμπτης και τις πρωινές ώρες της Παρασκευής στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά ο οποίος στα δυτικά και βόρεια θα είναι κατά τόπους ισχυρός.

3. Τους ενισχυμένους βόρειους βορειοανατολικούς ανέμους που η έντασή τους στο Αιγαίο θα φθάσει τα 7 με 8 μποφόρ.

Αναλυτική πρόγνωση από την ΕΜΥ:

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: Νεφώσεις με βροχή ή χιονόνερο και χιόνι στα ορεινά - ημιορεινά. Βαθμιαία οι χιονοπτώσεις θα επεκταθούν και σε πεδινές περιοχές . Βελτίωση στη Θράκη από τις βραδινές ώρες.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά 6 με 7 μποφόρ.




Θερμοκρασία: Από -04 έως 06 βαθμούς κελσίου.
Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στέρεα, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από το μεσημέρι θα σημειωθούν τοπικές βροχές, χιόνια στα ορεινά και στα νοτιά πιθανότητα πρόσκαιρης καταιγίδας. Χιονοπτώσεις από το βράδυ και στα ημιορεινά ηπειρωτικά
Άνεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 5 και βαθμιαία από το απόγευμα 6 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 02 έως 16 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στέρεα, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές αρχικά στη Θεσσαλία, την ανατολική Στέρεα και την Εύβοια και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές. Χιονοπτώσεις στα ορεινά της Θεσσαλίας και βαθμιαία σε όλα τα ορεινά - ημιορεινά και από τη νύχτα και σε πεδινές περιοχές.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και βαθμιαία στα ανατολικά και νοτιά τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 03 έως 13 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια κατά τόπους 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 6 και από το απόγευμα τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 09 έως 16 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: Στα Δωδεκάνησα γενικά αίθριος. Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου νεφώσεις με τοπικές βροχές στα βόρεια όπου τη νύχτα θα σημειωθούν παροδικές χιονοπτώσεις.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 και στα βόρεια τοπικά 8 μποφόρ
Θερμοκρασία: Από 09 έως 16 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική
Καιρός: Νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν βροχές κυρίως στα βόρεια και ανατολικά. Από το βράδυ τοπικές χιονοπτώσεις στα ορεινά και τη νύχτα πιθανόν και στα βόρεια προάστια.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και από το απόγευμα στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 05 έως 13 βαθμούς κελσίου. Στα ανατολικά και τα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη
Καιρός: Νεφώσεις με βροχή ή χιονόνερο. Χιονοπτώσεις στα ορεινά -ημιορεινά που βαθμιαία θα επεκταθούν και στις πεδινές περιοχές.
Άνεμοι: Βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από -01 έως 05 βαθμούς κελσίου.

Διαβάστε Περισσότερα »

Ευχές απο τον Σύλλογο "ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ"


Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ