Τετάρτη 6 Ιανουαρίου 2016

Θεοφάνεια στον Άγιο Βασίλη Καπαρελίου-φωτο

 
 


 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΒΑΓΓΕΛΗ ΜΑΚΡΗ





Διαβάστε Περισσότερα »

Θεοφάνεια στο Βαθύ Θίσβης-φωτο




Φωτογραφίες απο Παντελή Μπατσούλη
Διαβάστε Περισσότερα »

Συνεχίζονται με επιτυχία οι παραστάσεις του Ομίλου Φίλων Θεάτρου Λιβαδειάς

Με αθρόα  προσέλευση συνεχίζεται «Το σακάκι που βελάζει» του συγγραφέα Στανισλαβ Στρατίεβ (μετάφραση Β. Σκουβάκλης), σε σκηνοθεσία του Γ. Αγραφιώτη που παρουσιάζεται από τον Όμιλο   Φίλων Θεάτρου Λιβαδειάς.
Ο ήρωας του έργου, θύμα της γραφειοκρατίας, υποχρεώνεται να πληρώσει φόρο για το πρόβατο που δήθεν εκτρέφει, ενώ στην πραγματικότητα τυχαίνει να διαθέτει ένα μαλλιαρό σακάκι. Η πλοκή της υπόθεσης εξελίσσεται ανάμεσα στα γραφεία ενός δημόσιου Οργανισμού και στον πρωταγωνιστή Ιβάν Αντόνωφ, όπου και παρακολουθούμε την πολύμορφη μέγγενη της γραφειοκρατίας και τον συνεπακόλουθο παραλογισμό των δημοσίων υπαλλήλων απέναντι στον πολίτη, που «παλεύει» για να αποδείξει το αυταπόδεικτο! Στη δεύτερη πράξη της παράστασης- και ενώ ο μηχανισμός του συστήματος καταφέρνει να αντιστρέψει τις ανθρώπινες σχέσεις - ο ήρωας αποφασίζει να αντιπαλέψει το σύστημα με τα ίδια του τα όπλα. Η λύτρωση και η δικαίωση, αποτελούν για τον συγγραφέα Σ. Στρατίεβ, έννοιες αλλά και πράξεις διεκδικήσιμες και όχι δεδομένες. Η υπόθεση του έργου αποδεικνύει για μια ακόμη φορά πως «οι καλύτερες κωμωδίες είναι δράματα».
Επόμενη παράσταση : Σάββατο 9 Ιανουαρίου & ώρα 8:00μ.μ
Αίθουσα Μελίνα Μερκούρη, στην πλατεία Λάμπρου Κατσώνη (Ζάππειο)
τηλέφωνα για κρατήσεις 22613 50818 και 6972488412

Διαβάστε Περισσότερα »

Πέθανε ο Μάκης Ψωμιάδης - Από ανακοπή καρδιάς τα ξημερώματα

Εφυγε από τη ζωή τα ξημερώματα, σε ηλικία 61 ετών, ο Μάκης Ψωμιάδης, έπειτα από ανακοπή καρδιάς.

Την τελευταία του πνοή άφησε ο Μάκης Ψωμιάδης στις 3 τα ξημερώματα, προδομένος από την καρδιά του, σε ηλικία 61 ετών. Ο επιχειρηματίας υπέστη έμφραγμα και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο «ΕΛΠΙΣ», όπου οι γιατροί απλά διαπίστωσαν τον θάνατό του.

Ο Μάκης Ψωμιάδης υπήρξε μια έντονη προσωπικότητα στον χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου και της αθηναϊκής νυχτερινής διασκέδασης. Ο πρώην ποδοσφαιρικός παράγοντας της ΑΕΚ γεννήθηκε στην Καβάλα και από πολύ μικρή ηλικία εκδήλωσε την αγάπη του για την Ένωση, στα διοικητικά της οποίας μπήκε το 1988, όπου εκλέχτηκε πρόεδρος της Ερασιτεχνικής. Ανέλαβε το τμήμα μπάσκετ και προκάλεσε πάταγο για την εποχή με το ποσό των 170 εκατ. δραχμών που έδωσε για τη μεταγραφή του Νάσου Γαλακτερού.

Επέστρεψε ως παράγοντας στο τέλος της δεκαετίας του '90, όταν ανέλαβε τον Εθνικό, ο οποίος όμως έπεσε στη Γ' Εθνική έπειτα από πολλά οικονομικά προβλήματα που αντιμετώπισε.

Το 2001 μπήκε στην ΑΕΚ, αφού η εταιρεία Ippoventure αγόρασε την Ένωση από την ENIC, η οποία είχε υπό την ιδιοκτησία της την Ένωση. Ο Ψωμιάδης έμεινε τρία χρόνια στην Ένωση και τελικά αποχώρησε όταν βγήκε στην επιφάνεια η σύγκρουσή του με τον Ντέμη Νικολαϊδη.

Η συνέχεια τον βρήκε στον Ακράτητο, όπου έμεινε για έναν χρόνο, ενώ το 2006 ανέλαβε την Καβάλα, την οποία ανέβασε μέσα σε 3 χρόνια στη Super League. Αυτή ήταν και η τελευταία ενασχόληση του Ψωμιάδη με το ελληνικό ποδόσφαιρο, ενώ τα τελευταία χρόνια το όνομά του ενεπλάκη στο σκάνδαλο των στημένων αγώνων του 2011, γνωστό και ως «Koriopolis».

Αυτή, πάντως, δεν ήταν η μοναδική εμπλοκή του με τη Δικαιοσύνη, αφού είχε πρωταγωνιστήσει και σε δικαστική διαμάχη με τον Κώστα Λαλιώτη, όταν ακόμη ήταν εκδότης της εφημερίδας «Το Όνομα».

Το 1987 εκδόθηκε ένταλμα σύλληψής του από την Ιντερπόλ. Όπως είχε αποκαλύψει ο «Pιζοσπάστης», ο ανακριτής της Γενεύης, Barley Capole, εξέδωσε ένταλμα σύλληψης στις 6.9.1987 για «απάτη και πλαστογραφία τίτλων». Κατηγορήθηκε τότε συνολικά για έξι εγκλήματα όμως δεν μπήκε ποτέ φυλακή.


Διαβάστε Περισσότερα »

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ απο τον Ι.Ν.Αγίου Κωνσταντίνου Αλιάρτου




Νίκος Παπαδημητρίου
Διαβάστε Περισσότερα »

Ο "Σύλλογος Γυναικών Βαγίων 1982" κόβει την βασιλόπιτα

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Ο Σύλλογος Γυναικών Βαγίων 1982
σας προσκαλεί στην κοπή της
Πρωτοχρονιάτικης πίτας.
την Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2016 και ώρα 19:00 στο
κέντρο <<ΜΕΡΚΟΥΡΗΣ>> στο Κασνέσι.
Ζωντανή μουσική από το συγκρότημα
του Κώστα Ράπτη
Φαγητό και εξυπηρέτηση
από τον <<Νίκο Καλύβεζα>>
Σας περιμένουμε να μας τιμήσετε με την παρουσία σας.
Με εκτίμηση
Το Δ.Σ του Συλλόγου
Προπωλούνται Προσκλήσεις
Τιμή φαγητού : 13,00 ευρώ
Διαβάστε Περισσότερα »

Ανακοίνωσε Τσουρίκοφ ο Λεβαδειακός


Στην απόκτηση του αριστερού μπακ, Αντρέι Τσουρίκοφ προχώρησε ο Λεβαδειακός. «Βγήκε» η αποστολή για το αυριανό ματς Κυπέλλου με την ΑΕΚ. «Μέσα» οι νεοαποκτηθέντες.
Παίκτης του Λεβαδειακού και επίσημα ο Αντρέι Τσουρίκοφ. Οι Βοιωτοί ανακοίνωσαν την απόκτηση του Ουκρανού αριστερού μπακ, ο οποίος έρχεται με την μορφή δανεισμού από την Ντιναμό Κιέβου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Η ΠΑΕ ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας της με τον ποδοσφαιριστή Andriy Tsurikov. Ο γεννημένος στις 5/10/1992 Ουκρανός αριστερός μπακ, αποκτήθηκε με τη μορφή δανεισμού από τη Dynamo Kyiv.

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, ολοκληρώθηκε η προετοιμασία του Λεβαδειακού για το αυριανό πρώτο ματς Κυπέλλου με την ΑΕΚ. Ο Άκης Μάντζιος δεν θα έχει στη διάθεσή του τον Τσουρίκοφ, αλλά κανονικά «μέσα» είναι οι άλλοι νεοαποκτηθέντες, Μπεν, Μερεμπασβίλι και Μεντί.

Η αποστολή: Τσιντώτας, Βερέμκο, Τριποτσέρης, Μανωλάς, Γιάχιτς, Στάθης, Μεντί, Μουλόπουλος, Μαχαίρας, Μίνγκας, Καψάσκης, Χατζηλάμπρος, Νικολάου, Μερεμπασβίλι, Μάντζιος, Ντομοβτσίσκι, Γιακουμάκης, Μπεν.
sport-fm.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Ο πεζόδρομος της Θήβας, αφορμή για προβληματισμό



Πραγματικά είναι λυπηρό, να βλέπει κανείς αυτά τα έργα στολίδια στην πόλη της Θήβας, και αναφέρομαι στον καινούργιο πεζόδρομο της οδού Επαμεινώνδου συγκεκριμένα, ο οποίος έχει περάσει από χίλια μύρια κύματα για να μπορέσει να τελειώσει, να απαξιώνεται από κάποιους πολίτες της πόλης και να χρησιμοποιείται σαν πάρκινγκ αυτοκινήτων, και μοτοσικλετών.
Στεναχωριέμαι επίσης, όταν κάποιοι εκτιμητές των πάντων, και αλάνθαστοι πολίτες αυτής της όμορφης πόλης τον χρησιμοποιούν για να παίξουν τα πολιτικά τους παιχνίδια, θεωρώντας ότι υπάρχει ένα μαγικό ραβδί που τα μετατρέπει όλα γρήγορα σε κάτι το τέλειο. Σε μια χώρα που κρέμεται από μια κλωστή.
Στεναχωριέμαι, ότι πρέπει να υπάρχει στον καθένα μας από πάνω ένας αστυνομικός, για να μας αποτρέψει από τα αυτονόητα.
Με στεναχωρεί, που αναγκάζομαι να μπω σε συγκρίσεις με άλλες πόλεις περισσότερο του εξωτερικού.
Αλλά ίσως, όχι μόνο στη Θήβα αλλά σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας, να έχουμε ξεχάσει κάποια πράγματα.
Η Κοινωνία έχει το "συμβόλαιο" με το οποίο ρυθμίζει την συνύπαρξη των μελών της, αλλά στην πραγματικότητα εφαρμόζει μια λειτουργία αναγκών, που έχει αντικαταστήσει κάποιους κώδικες η και αξίες του τι είναι σωστό και τι λάθος.
Το να είναι κανείς πολίτης, και να μετέχει κρίσεως και αρχής, σημαίνει κατά κάποιο τρόπο να έχει κανόνες, πάνω στην γενικότερη έννοια των αξιών. Η γενικότερη αρχή προς την κοινωνία, με την οποία προσαρμόζουμε την συμπεριφορά μας.
Η εξατομίκευση των αξιών, και η αδιαφορία προς τους κανόνες οδηγούν στην παρακμή της κοινωνίας, στην Κορνιτοποίηση της. Ο καθένας κάνει ότι θέλει και πάντα φταίνε οι άλλοι.
Άρα θα πρέπει να υπάρχουν κανόνες στην διαμόρφωση του δημόσιου βίου.
Διαφορετικά οδηγούμαστε στην αυθαιρεσία της εκτίμησης των πάντων, με αποτέλεσμα να είναι τα πάντα αποδεκτά.
Και όλα αυτά ξεκινούν από την ίδια την πολιτεία, που πρώτη δεν εφαρμόζει ένα σύστημα αξιών και ένα κράτος δικαίου.
Νίκος Χατζηδούρος

Διαβάστε Περισσότερα »

ΟΠΕΚΕΠΕ: Αυτοί είναι οι λόγοι που μπορεί να γίνει ένσταση για τις επιδοτήσεις

Ξεκίνησε η διαδικασία υποβολής αιτημάτων αναθεώρησης της ατομικής πράξης προσδιορισμού των προσωρινών δικαιωμάτων βασικής ενίσχυσης 2015, ηλεκτρονικά στον ΟΠΕΚΕΠΕ.

Συγκεκριμένα από την Τρίτη (5/1) οι δικαιούχοι των άμεσων ενισχύσεων μετά και από την έκδοση προσωρινών δικαιωμάτων βασικής ενίσχυσης από τον ΟΠΕΚΕΠΕ, μπορούν να υποβάλλουν αίτημα αναθεώρησης της ατομικής πράξης προσδιορισμού των προσωρινών δικαιωμάτων βασικής ενίσχυσης 2015.

Έτσι καλούνται όλοι όσοι έχουν διαπιστώσει ότι βρίσκονται σε μία από τις κατηγορίες που περιγράφουμε πιο κάτω, να υποβάλλουν αίτηση αναθεώρησης της ατομικής πράξης προσδιορισμού των προσωρινών δικαιωμάτων βασικής ενίσχυσης 2015, προκειμένου να εξεταστεί το αίτημά τους για διόρθωση της πράξης.

Να σημειωθεί ότι ως καταληκτική ημερομηνία υποβολής των αιτημάτων αναθεώρησης για το έτος ενίσχυσης 2015 ορίζεται ένας ημερολογιακός μήνας από τη δημοσίευση της εγκυκλίου του ΟΠΕΚΕΠΕ, ήτοι η 18η Ιανουαρίου 2016.

Οι λόγοι υποβολής των αιτήσεων αναθεώρησης

1. Διαπίστωση ανακριβειών στα ατομικά προσωπικά στοιχεία ή ενημέρωση αλλαγών

2. Δικαίωση ένστασης ή οριστικής δικαστικής απόφασης μετά την 15η Μαΐου 2014, το αποτέλεσμα της οποίας επηρεάζει τον υπολογισμό της αξίας των δικαιωμάτων ενιαίας ενίσχυσης του έτους 2014 και δεν έχει ληφθεί υπόψη.

3. Χαρακτηρισμός του γεωργού ως μη ενεργός 4. Διαπίστωση ασυμφωνίας στον καθορισμό και την κατανομή των εκτάσεων ανά περιφέρεια. Δηλαδή όταν οι εκτάσεις τους έχουν ενταχθεί σε περιφέρεια με χαρακτηρισμό διαφορετικό από τη χρήση του 2013.

Διαβάστε Περισσότερα »

Ο ΕΟΦ προειδοποιεί: Προσοχή στα σκευάσματα που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο -Περιέχουν επικίνδυνες ουσίες

Η αγορά και χρήση προϊόντων αρμοδιότητας του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων, από μη αξιόπιστες πηγές, όπως είναι το Διαδίκτυο, μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την υγεία του καταναλωτή, επισημαίνει ο Οργανισμός, εφιστώντας την προσοχή των καταναλωτών για σκευάσματα που προωθούνται για την απώλεια βάρους αλλά και την ενίσχυση της ανδρικής σεξουαλικής δραστηριότητας.

Ειδικότερα, ο ΕΟΦ ανακοινώνει ότι, σύμφωνα με ενημέρωση των αρμόδιων αρχών των ΗΠΑ, τα προϊόντα, Pink Bikini, Xero Xtreme και Lipo Escultura, που προωθούνται για την απώλεια βάρους, περιέχουν τις φαρμακευτικές ουσίες diclofenac και siboutramine, χωρίς να αναγράφεται στη συσκευασία τους, και μπορεί να αποβούν επικίνδυνα για την υγεία του χρήστη. Η δικλοφαινάκη είναι δραστική ουσία που περιέχεται σε μη στεροειδή αντιφλεγμονώδη φάρμακα, και μπορεί να προκαλέσει σοβαρές ανεπιθύμητες ενέργειες εάν ληφθεί ανεξέλεγκτα, χωρίς να έχει συνταγογραφηθεί από γιατρό. Η σιβουτραμίνη αποσύρθηκε τον Ιανουάριο του 2010 από τις ευρωπαϊκές χώρες λόγω αρνητικού προφίλ ασφάλειας.

Επίσης, σύμφωνα με τον ΕΟΦ, τα προϊόντα PUSHER capsules, AUMVA capsules, VIRILIX, και BEST capsules και ZR capsules, τα οποία διακινούνται κυρίως μέσω Διαδικτύου, περιέχουν τις φαρμακολογικά δραστικές ουσίες sildenafil και yohimbine, χωρίς να αναγράφονται στην επισήμανσή τους, όπως προκύπτει από ενημέρωση των αρμόδιων αρχών της Ισπανίας.

Τα συγκεκριμένα προϊόντα προωθούνται για την ενίσχυση της ανδρικής σεξουαλικής δραστηριότητας. Η δραστική ουσία sildenafil περιέχεται σε συνταγογραφούμενα φάρμακα που προορίζονται για την αντιμετώπιση της στυτικής δυσλειτουργίας και μπορεί να προκαλέσει σοβαρές ανεπιθύμητες ενέργειες εάν ληφθεί ανεξέλεγκτα, χωρίς να έχει συνταγογραφηθεί από γιατρό.

Πρόσφατα ο ΕΟΦ είχε ανακοινώσει επίσης ότι, σύμφωνα με ενημέρωση των αρμοδίων ισπανικών αρχών, διαπιστώθηκε ότι τα προϊόντα GOLD MAX (blue caps, pink caps), V-XL-GUM (chewable tablets), V-XL INSTANT tablets, Mr-B caps, PERFORMAX caps, HORNY LITTLE DEVIL caps, SHADES OF LOVE (for him, for her) και HARD ON caps, περιέχουν φαρμακολογικά δραστικές ουσίες (αναστολείς της φωσφοδιεστεράσης-5) χωρίς σχετική αναγραφή στη συσκευασία τους.

Ο ΕΟΦ εφιστά την προσοχή των καταναλωτών, ώστε σε περίπτωση που έρθει στην κατοχή τους προϊόν με τα ανωτέρω χαρακτηριστικά, να μην το χρησιμοποιήσουν και να τον ενημερώσουν άμεσα.


Διαβάστε Περισσότερα »

ΕΤΗΣΙΟΣ ΧΟΡΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤ. ΧΟΡΕΥΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΛΙΑΡΤΟΥ

Πολιτιστικός Χορευτικός
Σύλλογος Αλιάρτου

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η-Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η
 
Ο Πολιτιστικός - Χορευτικός Σύλλογος Αλιάρτου σας προσκαλεί στον Ετήσιο Χορό του, που διοργανώνει το Σάββατο 9 Ιανουαρίου 2016 και ώρα 8.30 μ.μ. στην ταβέρνα "ΧΡΥΣΙΚΟΣ"στον Αλιάρτο  .
Θα διασκεδάσουμε με  μουσική και τραγούδια .

    Με εκτίμηση το
Δ.Σ.
του Συλλόγου
Διαβάστε Περισσότερα »

Συννεφιά και ισχυρές καταιγίδες -Πότε θα ενταθούν θα φαινόμενα

Τοπικές βροχές θα σημειωθούν σήμερα Τετάρτη στα δυτικά, τα βόρεια και το ανατολικό Αιγαίο.

Από το βράδυ και από τα βορειοδυτικά τα φαινόμενα θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και καταιγίδες τοπικά ισχυρές. Νότιοι Άνεμοι 6 με 7 και τοπικά στο Αιγαίο 8 μποφόρ.

Αναλυτική πρόγνωση από την ΕΜΥ:

    Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές. Από το απόγευμα και από τα δυτικά τα φαινόμενα θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και καταιγίδες οι οποίες τη νύχτα θα είναι τοπικά ισχυρές. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: Νότιοι 5 με 6 και Βαθμιαία στα ανατολικά 7 μποφόρ. Στα δυτικά μέχρι το μεσημέρι ανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 02 έως 14 βαθμούς κελσίου.

    Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές. Από το απόγευμα τα φαινόμενα θα ενταθούν και θα σημειωθούν και καταιγίδες τοπικά ισχυρές. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Ιόνιο 6 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

    Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες. Από το βράδυ στα δυτικά τμήματα θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Τοπικές ομίχλες τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6, στα νότια 6 με 7 και Βαθμιαία τοπικά 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 10 έως 21 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια κατά τόπους 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

    Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Αραιές νεφώσεις κατά τόπους πυκνότερες.
Άνεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 6 με 7 και Βαθμιαία τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 16 έως 21 βαθμούς κελσίου.

    Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Αραιές νεφώσεις κατά τόπους πυκνότερες στα βόρεια όπου θα σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές.
Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 6 με 7 μποφόρ και βαθμιαία στα βόρεια τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 19 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

    Αττική

Καιρός: Αραιές νεφώσεις κατά τόπους πυκνότερες και από αργά τη νύχτα πιθανή βροχή στα δυτικά τμήματα.
Άνεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στα ανατολικά και νότια Βαθμιαία 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 21 βαθμούς κελσίου.

    Θεσσαλονίκη

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές. Το βράδυ τα φαινόμενα θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: Νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 06 έως 12 βαθμούς κελσίου.


Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ