Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2016

Κάνουν οι υπολογιστές κακό στην υγεία;


    Η χρήση της οθόνης του ηλεκτρονικού υπολογιστή για πάνω από 5 ώρες καθημερινά, φαίνεται ότι επηρέαζε τη σωματική και την ψυχική υγεία των εργαζομένων.


Το πόσο επηρεάζει η χρήση του ηλεκτρονικού υπολογιστή την υγεία μας ανέλυσαν οι ειδικοί στην Ιαπωνία καθώς όπως όλοι ...γνωρίζουμε, ο ηλεκτρονικός υπολογιστής είναι αναπόσπαστο μέρος της ζωής μας πολλές φορές μάλιστα υπερβολικά.

Οι επιστήμονες από το πανεπιστήμιο της Chiba μελέτησαν 25.000 εργαζόμενους σε γραφεία. Η έρευνα διήρκεσε 3 έτη και οι εργαζόμενοι κλήθηκαν να απαντήσουν σε 3 διαφορετικά ερωτηματολόγια που αφορούσαν τα συμπτώματα από προβλήματα υγείας που μπορεί να παρουσίαζαν, ενώ από τα βασικά ερωτήματα ήταν το πόσες ώρες χρησιμοποιούσαν τον υπολογιστή τους.

Τα αποτελέσματα της μελέτης είχαν πολύ ενδιαφέρον. Σύμφωνα με αυτά, η χρήση της οθόνης του ηλεκτρονικού υπολογιστή για πάνω από 5 ώρες καθημερινά, φαίνεται ότι επηρέαζε τη σωματική και την ψυχική υγεία των εργαζομένων, όπως επίσης και τον ύπνο τους. Τα αποτελέσματα έδειξαν επίσης ότι υπάρχει σημαντική σχέση μεταξύ των σωματικών συμπτωμάτων και του χρόνου χρήσης της οθόνης.

Όσο περισσότερο χρόνο περνούσε κάποιος μπροστά από την οθόνη, τόσο αυξανόταν και η συχνότητα των σωματικών συμπτωμάτων που ένιωθε, όπως πονοκέφαλοι, ένταση και πόνοι στα μάτια, πόνοι στις αρθρώσεις και δυσκαμψία στους ώμους.
Στα ψυχικά συμπτώματα καταγράφηκαν ο λήθαργος, το άγχος, η βαριεστιμάρα, η απροθυμία για εργασία, η αϋπνία και η κούραση.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, τα αποτελέσματα αυτά πρέπει να ληφθούν σοβαρά υπόψη από τους ίδιους τους εργαζόμενους αλλά και από τους εργοδότες. Όπως τονίζουν, η χρήση υπολογιστή πάνω από 5 ώρες καθημερινά είναι εξαιρετικά επικίνδυνη για την υγεία μας.

Εξάλλου, όλα δείχνουν, ότι μετά από τόσες ώρες χρήσης μειώνεται η αποδοτικότητα και η παραγωγικότητα του εργαζόμενου ενώ, ο κίνδυνος προβλήματος υγείας θα αυξήσει τις δαπάνες υγείας.

Το σημαντικότερο είναι να το κατανοήσουν αυτό και οι γονείς και οι καθηγητές και να αποτρέπουν την πολύωρη χρήση υπολογιστή στα παιδιά και τους εφήβους.

Διαβάστε Περισσότερα »

Τι γίνεται με τον Φο.Δ.Σ.Α. και την χρηματοδότηση του από τον Δήμο Θηβαίων;

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΘΗΒΑΣ
Τι γίνεται με τον Περιφερειακό Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (Φο.Δ.Σ.Α.) και την χρηματοδότηση του από τον Δήμο Θηβαίων;
Με απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής κατά πλειοψηφία του Δήμου Θηβαίων  εγκρίθηκε  πίστωση ποσού 126.777,14 € για εισφορά υπέρ του Ενιαίου Περιφερειακού Φορέα Διαχείρισης Απορριμμάτων (Απόφαση με αυξ. αριθμό  434 / 2015 στις 23/12/2015 αναρτημένη στην Διαύγεια). Επίσης κατά την ίδια ημερομηνία με απόφαση πάλι της Οικονομικής Επιτροπής  εγκρίθηκε πίστωση ποσού 74.038,22 € για εισφορά υπέρ ΦΟΣΔΑ ΔΕΠΟΔΑΘ Α.Ε. (Η απόφαση αυτή έλαβε αυξ. αριθμό  433 / 2015 αναρτημένη επίσης στην Διαύγεια).
Παρά τις ενστάσεις της Αντιπολίτευσης που κατήγγειλαν αυτές τις αποφάσεις διότι:
 1) Η σύσταση του εν λόγω φορέα –Περ. ΦΟΣΔΑ έχει κριθεί ως μη νόμιμη και μάλιστα πρόσφατα από την απόφαση του 5ου Κλιμακίου του Ελεγκτικού Συνεδρίου (ΠΡΑΞΗ 374/2015  και με συνεδρίαση του στις 18/12/2015 και κοινοποίηση του στον Περ. ΦοΔΣΑ στις 22/12/2015).
 2) Διότι δεν έχει αποφασιστεί από τον Δήμο μας νέο αναθεωρημένο Τοπικό Σχέδιο Διαχείρισης των απορριμμάτων του Δήμου μας που να εναρμονίζεται με τον νέο ΕΣΔΑ, όπως οφείλαμε για την εφαρμογή του νέου νόμου.
 3) Ο φορέας Περ. ΦΟΣΔΑ Α.Ε. δεν ελέγχεται για τις δαπάνες του (ενοικιάσεις γραφείων, προσλήψεις προσωπικού και συμβάσεις έργων) από το Δημοτικό Συμβούλιο.
 4) Διότι δεν έχει κατατεθεί ο αναθεωρημένος ΠΕΣΔΑ με βάση τον νέον ΕΣΔΑ.
5) Διότι η ΔΕΠΟΔΑΘ Α.Ε. δεν υφίσταται από τον 9/2015 ούτε χαρακτηρίζεται ως νόμιμος ανάδοχος της ο Περ. ΦοΔΣΑ για να λαμβάνει τις εκκρεμείς οικονομικές απολαβές της.
Για τους λόγους αυτούς που παραβιάζουν κάθε έννοια νομιμότητας καταθέτουμε την έντονη διαφωνία μας και δεν  συμβάλουμε στην παρανομία αυτή. Επίσης ζητούμε να μην εκδοθούν από την οικονομική υπηρεσία του Δήμου τα σχετικά εντάλματα της πίστωσης αυτής.
ΘΗΒΑ        11/1/2016
Διαβάστε Περισσότερα »

Αυτό είναι το καλύτερο γκολ του 2015- VIDEO

Το γκολ του Γουέντελ Λίρα ψηφίστηκε το καλύτερο στο 2015, με τον 27χρονο Βραζιλιάνο να κερδίσει το βραβείο Πούσκας.

Το πανέμορφο γκολ στο ματς της Ατλέτικο Γκοϊανένσε με την Γκοϊανέσια αναδείχθηκε το καλύτερο για το 2015, συγκεντρώνοντας περισσότερους ψήφους ακόμη και από γκολ του Μέσι
Διαβάστε Περισσότερα »

Ο Γιάννης Σταθάς "έσωσε" τον Αστυνομικό Σταθμό Αράχωβας

Σύμφωνα με το σχέδιο του «Καλικράτη» που προωθεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ στην Αστυνομία -όπως αυτό παρουσιάστηκε πρόσφατα- ο Αστυνομικός Σταθμός Αράχωβας θα έκλεινε.

Ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες τα πράγματα άλλαξαν μετά την παρέμβαση του Διστομίτη πρώην Βουλευτή και στέλεχος της ΛΑΕ Γιάννη Σταθά. Ο κ. Σταθάς συναντήθηκε με τον Αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα και τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης Δημήτρη Αναγν
ωστάκη και έλαβε την διαβεβαίωση οτι όχι μόνο δεν θα κλείσει ο ΑΣ Αράχωβας αλλά θα αναβαθμιστεί και το Αστυνομικό Τμήμα του Διστόμου.
viotianet.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Ανάσα πνοής για τη Θήβα το μεγάλο έργο στο ιστορικό ρέμα Χρυσορρόα-φωτο



Στην τελική ευθεία ολοκλήρωσης το μεγάλο έργο στο ιστορικό ρέμα Χρυσορρόα

Στην τελική ευθεία για την ολοκλήρωσή του βρίσκεται το έργο “Βιοκλιματική αναβάθμιση του δημόσιου ανοικτού χώρου κατά μήκους του ιστορικού ρέματος Χρυσορρόα” της Θήβας, έργο  συγχρηματοδοτούμενο από το Ταμείο Συνοχής στο πλαίσιο του Ε.Π. “Περιβάλλον – Αειφόρος Ανάπτυξη 2007-2013”, του οποίου η σύμβαση με τον ανάδοχο υπογράφηκε τον Φεβρουάριο του 2015.


“Πρόκειται για ένα έργο πνοής, που αναβαθμίζει μία περιοχή συνολικού εμβαδού 20.950m2 στο κέντρο του Δήμου Θηβαίων.  Ένα έργο που είχε ανάγκη η πόλη και οι δημότες , καθώς μέσα σ' αυτό το χώρο, που έχει ενισχυθεί σημαντικά με πράσινο,  θα μπορούν να περνούν ευχάριστα τον ελεύθερο χρόνο τους, να περπατούν, να κάνουν ποδήλατο και να παίζουν  τα παιδιά.  Παράλληλα τα υλικά που έχουν χρησιμοποιηθεί στοχεύουν στη βελτίωση του μικροκλίματος της περιοχής” δήλωσε ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου, με αφορμή  επίσκεψή του στον χώρο για να δει από κοντά, μαζί με τους αρμόδιους μηχανικούς, τις τελικές εργασίες.

Η περιοχή που αναβαθμίζεται οριοθετείται μεταξύ του ΚΤΕΛ και της Πυροσβεστικής. Μέσα σ' αυτήν έχουν κατασκευαστεί και τοποθετηθεί:

·         Πεζόδρομος

·         Ποδηλατόδρομος

·         Νέο οδόστρωμα  με ψυχρή φωτοκαταλυτική επίστρωση

·         Ψυχρά υλικά

·         Πράσινο ( γκαζόν και φυτά)

·         Συστήματα σκίασης (πέργκολες)

·         Φωτιστικά σώματα με φωτοβολταϊκά πάνελ

·         Χώρος στάθμευσης

·         Αστικός εξοπλισμός.

 

Η βιοκλιματική αναβάθμιση στοχεύει στη βελτίωση του μικροκλίματος μέσω:



• μείωσης της μέσης μέγιστης θερινής θερμοκρασίας περιβάλλοντος κατά 1,61οC σε ύψος 1.80m

• μείωσης του τυπικού ημερήσιου αθροίσματος των βαθμοωρών βάσης 26οC κατά 21%

• μείωσης της μέσης χωρικής μέγιστης θερμοκρασίας επιφάνειας κατά 9,7°C

• βελτίωσης της θερμικής άνεσης 15,7%.


Κατά τη διάρκεια υλοποίησης του έργου προέκυψαν κάποιες επί πλέον εργασίες που πρέπει να υλοποιηθούν και δεδομένου ότι δεν μπορούν να χρηματοδοτηθούν από το Ε.Π.  , θα καλυφθούν από πόρους του Δήμου (ΣΑΤΑ). Οι εργασίες αναμένεται να ολοκληρωθούν μέχρι τον Φεβρουάριο του 2016.






Διαβάστε Περισσότερα »

Συγχαρητήρια στον Κυριάκο Μητσοτάκη απο τη ΝΟ.Δ.Ε. Βοιωτίας

Ο Πρόεδρος της ΝΟ.Δ.Ε. Βοιωτίας Γιώργος Λιανός και όλα τα μέλη του συμβουλίου εκφράζουν τα πιο θερμά συγχαρητήρια στο νεοεκλεγέντα Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη. Τα μέλη της δημοκρατικής πατριωτικής παράταξης με αίσθημα ευθύνης δεν εξέλεξαν μόνο Αρχηγό αλλά τον αυριανό πρωθυπουργό που θα οδηγήσει άμεσα τη χώρα στην έξοδο από την κρίση και την ύφεση που επανέφερε η ανεύθυνη κυβέρνηση.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΝΟ.Δ.Ε. ΒΟΙΩΤΙΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΙΑΝΟΣ

Διαβάστε Περισσότερα »

2Ο ΚΑΛΕΙΔΟΣΚΟΠΙΟ γνώσης και δημιουργίας στη Λιβαδειά

Η ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού Βοιωτίας και το σύλλογο "Φίλοι Βιβλιοθήκης Λιβαδειάς" πραγματοποιεί για δεύτερη συνεχή χρονιά τις χειμερινές της δράσεις για παιδιά με τον τίτλο

ΚΑΛΕΙΔΟΣΚΟΠΙΟ Γνώσης και Δημιουργίας

 Το "Καλειδοσκόπιο" αποτελεί μια σειρά από εκπαιδευτικές-βιωματικές δραστηριότητες που στοχεύουν στην ανάπτυξη "σχέσεων" των παιδιών με τη βιβλιοθήκη και την ανάγνωση, αλλά και στην επέκταση των σχολικών γνώσεων, με γνώσεις από την καθημερινή ζωή, την επιστήμη και τον λόγο με δημιουργικό και ευχάριστο τρόπο, γνώσεις που μεταλαμπαδεύονται από έμπειρους εκπαιδευτικούς, εθελοντές, και επαγγελματίες της τοπικής μας κοινωνίας, από ανθρώπους που αγαπούν τα παιδιά και θέλουν να "μοιραστούν" μαζί τους την αγάπη για τη γνώση, τις εμπειρίες τους, τη δημιουργικότητά τους, το χόμπυ τους, τον ενθουσιασμό τους…

Σε ποιους απευθύνονται: Οι δράσεις απευθύνονται σε μαθητές Νηπιαγωγείων και όλων των τάξεων των Δημοτικών Σχολείων

Πότε: Καθημερινά, 1 εβδομάδα κάθε μήνα από Ιανουάριο μέχρι και Απρίλιο 2016 (το πρόγραμμα θα ανακοινώνεται τμηματικά και έγκαιρα ανά εβδομάδα)

Οι εμψυχωτές του φετινού «Καλειδοσκοπίου»:

    Γεωργοπούλου Ελπίδα (ενδυματολόγος)
    Ζήκας Ηρακλής (φυσικοθεραπευτής)
    Ζηλιαναίου Τόνια (διατροφολόγος)
    Λιναρδούτσου-Σερεμίδη Κορίνα (οδοντίατρος)
    Νιαβή Βασιλική (εκπαιδευτικός)
    Σβορώνου Ελένη (συγγραφέας, μέλος της WWF)
    Σταμάτη Χρύσα (παιδαγωγός)

Αριθμός συμμετεχόντων: Μέχρι 25 παιδιά.

Κόστος συμμετοχής: 1 € ανά παιδί (τα έξοδα θα διατεθούν για τα αναλώσιμα υλικά των δράσεων)

Δηλώσεις συμμετοχής και Πληροφορίες: Στη Βιβλιοθήκη, ή στο τηλ. 22610.89970.

Θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας. Κάθε σχολείο μπορεί να συμμετάσχει μέχρι και σε 2 δράσεις στο σύνολο του "Καλειδοσκόπιου", και όχι σε περισσότερες δράσεις από 1 ανά εβδομάδα. Για συμμετοχή σε περισσότερες δράσεις θα τηρηθεί λίστα αναμονής.


Αναλυτικά το ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ του «Καλειδοσκοπίου» στην ιστοσελίδα της Βιβλιοθήκης:
http://liblivadia.wikidot.com/news:278
Διαβάστε Περισσότερα »

Αιτήσεις για τα προγράμματα Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Θηβαίων

Ενδιαφέρει όλους τους ενήλικες!

Σας ενημερώνουμε ότι  συνεχίζονται  από Δευτέρα 11 Ιανουαρίου έως Παρασκευή 23 Ιανουαριου 2016 , οι αιτήσεις για την συμμετοχή στα παρακάτω εκπαιδευτικά προγράμματα (2015-2016) του Kέντρου δια βίου Mάθησης του δήμου Θηβαίων το οποίο υπάγεται στο Ίδρυμα Νεολαίας και δια Βίου Μάθησης (ΙΝΕΔΙΒΙΜ) του υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων, για τα χειμερινά προγράμματα.
Τα προγράμματα (25ωρα ή 50ωρα) παρέχονται ΔΩΡΕΑΝ σε ΟΛΟΥΣ τους πολίτες του Δήμου Θηβαίων, άνω των 18 ετών. Οι μέρες και ώρες διεξαγωγής των προγραμμάτων θα διαμορφωθούν με βάση τις ανάγκες των εκπαιδευομένων.
Αναλυτικά προσφέρονται:

1. ΟΙΚΟΝΟΜΙA - EΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

1.1.    Καινοτομία – Επιχειρηματικότητα – Διοίκηση Επιχειρήσεων 25Ω
1.2.    Κοινωνική Οικονομία και Κοινωνική Επιχειρηματικότητα 50Ω
1.3.    Επιχειρηματικότητα και Τουριστική – Πολιτιστική Ανάπτυξη 25Ω
1.4.    Αγροτική Επιχειρηματικότητα – Marketing Αγροτικών Προϊόντων 25Ω
1.5.    Βιολογικά Προϊόντα: Παραγωγή – Πιστοποίηση – Διάθεση 25Ω
1.6.    Ηλεκτρονική Επιχειρηματικότητα – e-επιχειρείν 25Ω
1.7.    Πράσινη Επιχειρηματικότητα 25Ω
1.8.    Δημιουργώ τη δική μου επιχείρηση 25Ω
1.9.    Σύγχρονες Τραπεζικές Συναλλαγές 25Ω
1.10.    Υπολογίζοντας τις δαπάνες του νοικοκυριού 25Ω
1.11.    Συμβουλευτική σταδιοδρομίας 25Ω
1.12.    Επαγγελματική ενεργοποίηση ανέργων γυναικών 25Ω



2. ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ – ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

2.1    Περιβάλλον και καθημερινή ζωή 25Ω
2.2    Γεωργία και Φυσικοί Πόροι 25Ω
2.3    Συλλογικές Περιβαλλοντικές Δράσεις 25Ω
2.4    Οικολογικές λύσεις για το σπίτι 25Ω
2.5    Προστασία και Δικαιώματα Καταναλωτή 25Ω
2.6    Ασφάλεια –Ποιότητα Τροφίμων 25Ω
2.7    Αστικοί λαχανόκηποι 25Ω
2.8    Πρακτικές συμβουλές (υγιεινής) διατροφής 25Ω


3. ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ

3.4    Διαδικτυακά εργαλεία και υπηρεσίες στην καθημερινή ζωή 25Ω
3.5    Ηλεκτρονικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης (social media) 25Ω


4. ΓΛΩΣΣΑ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

4.4    Αγγλικά για το χώρο εργασίας (Α2-Β1) 25Ω
4.5    Αγγλικά για τον τουρισμό (Α2) 25Ω
4.8    Ιταλικά για τον τουρισμό (Α1-Α2) 25Ω
4.13     Βασικά Αγγλικά Α1 50Ω
4.14     Βασικά Αγγλικά Α2 50Ω
4.19     Βασικά Ιταλικά Α1  50Ω
4.20     Βασικά Ιταλικά Α2  50Ω


5. ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΔΡΑΣΕΙΣ

5.1    Διαχείριση εργασιακού άγχους/Εναρμόνιση επαγγελματικής και προσωπικής ζωής 25Ω
5.2    Αποτελεσματική συνεργασία στον εργασιακό χώρο 25Ω
5.3    Αποτελεσματική ηγεσία στην εργασία 25Ω
5.4    Διαχείριση χρόνου 25Ω
5.5    Διαχείριση διαπροσωπικών σχέσεων 25Ω
5.6    Επικοινωνία και δυναμική της Ομάδας 25Ω
5.7    Εθελοντικές δράσεις στην τοπική κοινωνία 25Ω
5.8    Αποτελεσματική επικοινωνία με φορείς και υπηρεσίες 50Ω
5.9    Αντιμετώπιση της κοινωνικής κρίσης στην καθημερινή ζωή 25Ω

8.ΤΟΠΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

8.44     Εργαστήρι δημιουργίας κοσμήματος  50Ω
8.32     Αρχιτεκτονική κήπων  25Ω
8.68     Εκμάθηση γραφής BRAILLE σε άτομα με προβλήματα όρασης  50Ω

Για την ένταξη των ενδιαφερομένων στα τμήματα απαιτούνται:
1.    Η συμπλήρωση σχετικής αίτησης (διατίθεται στο Κ.Δ.Β.Μ. και στην ιστοσελίδα του Δήμου http://kentrodiaviouthivas.blogspot.gr)
2.    Φωτοτυπία Αστ. Ταυτότητας ή Διαβατηρίου
Για πληροφορίες & εγγραφές απευθυνθείτε στο Κ.Δ.Β.Μ Δήμου Θηβαίων Διεύθυνση: Κύπρου 3 Θήβα.
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2262350662
Fax: 2262080025
Web site: http://kentrodiaviouthivas.blogspot.gr
E-mail: kdvm902@gmail.com

Υπεύθυνη Εκπαίδευσης, Ανάπτυξης και Διασφάλισης Ποιότητας                               ΚΔΒΜ Θηβαίων: Μαρία Παππά
Υπεύθυνη Οργάνωσης ΚΔΒΜ Θηβαίων: Ιωάννα Λυμπερίου

Υποβολή αιτήσεων: ΔΕΥΤΕΡΑ, ΤΕΤΑΡΤΗ & ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ & ΩΡΕΣ 10.00 - 13.00 μ.μ.

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας

Διαβάστε Περισσότερα »

Οι Θεσπιές Τίμησαν τον δωρητή Βασίλη Κάπρο-ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ



 Εγκαινιάστηκε το Σάββατο 9-1-2016 η αίθουσα πολλαπλών χρήσεων στην τ. κ.Θεσπιών του Δήμου μας. Η αίθουσα αυτή λειτουργούσε ως αίθουσα συνεδριάσεων του Δ.Σ. του πρώην Δήμου Θεσπιών και ανακαινίσθηκε-εξοπλίστηκε με δωρεά του Θεσπιέα Γιατρού κου Βασιλείου Κάπρου, κατόπιν σύμφωνης γνώμης του Δημοτικού Συμβουλίου.
Η λειτουργία της αίθουσας θα καλύψει πλήρως τις ανάγκες του χωριού, σε εκδηλώσεις, διαλέξεις  και γενικότερα πολιτιστικές δραστηριότητες .
Ο Πρόεδρος της τ.κ.Θεσπιών κος Χατζής Νικόλαος στο σύντομο χαιρετισμό του, μετέφερε τις ευχαριστίες των κατοίκων στο δωρητή, ο Πρόεδρος του Δ.Σ κος Ζιώγας Βασίλης την απόφαση του σώματος για αποδοχή της δωρεάς και απόδοση τιμών στο δωρητή, ενώ ο καθηγητής κος Χαράλαμπος Μελισσάρης αναφέρθηκε στην προσωπικότητα και την διαδρομή του γιατρού.
Στην σύντομη ομιλία του ο δωρητής αναφέρθηκε με συγκίνηση στις αναμνήσεις του από το συγκεκριμένο χώρο, ο οποίος ήταν το πρώτο του σχολείο, καθώς επίσης και στην αγάπη του για το χωριό του, που τον οδήγησε σε αυτή του την πράξη.
Ο Δήμαρχος  κος Ντασιώτης Γεώργιος ,ευχαρίστησε τον δωρητή και  αναφέρθηκε στην παγκόσμια ιστορική παρακαταθήκη της ανιδιοτελούς προσφοράς που έχει αφετηρία στους 700 Θεσπιείς, οι οποίοι θυσιάστηκαν στις Θερμοπύλες  και φτάνει στο σήμερα με Θεσπιείς που έχουν δωρίσει μεγάλα τμήματα της περιουσίας τους για κοινωφελείς σκοπούς.
Αναφερόμενος στο κίνητρο μιας τέτοιας πράξης ο Δήμαρχος ανέφερε χαρακτηριστικά  πως «δεν είναι τίποτα περισσότερο από το γεγονός πως ο δωρητής είναι ένας άνθρωπος, που έχει εμπεδώσει το πνεύμα  της ανιδιοτελούς και εθελοντικής προσφοράς, στο χώρο που αυτό έγινε  παγκόσμια ιδέα.    ΣΤΙΣ ΘΕΣΠΙΕΣ.»
Τέλος με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου η αίθουσα ονομάστηκε σε «ΑΙΘΟΥΣΑ ΙΑΤΡΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΚΑΠΡΟΥ» και απονεμήθηκε τιμητική πλακέτα στον δωρητή.

                  

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΘΕΣΠΙΩΝ


  ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΘΕΣΠΙΩΝ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΧΟΡΗΓΙΑ, ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ Η ΑΙΘΟΥΣΑ ΠΟΛΛΑΠΛΩΝ ΧΡΗΣΕΩΝ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΑΣ , ΤΟΝ ΣΥΓΧΩΡΙΑΝΟ ΜΑΣ κ. ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΚΑΠΡΟ.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΕΔΩ
Διαβάστε Περισσότερα »

Απολύσεις στην εταιρεία ΜΟΡΝΟΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Την Παρασκευή 8 Ιανουαρίου η εταιρεία ΜΟΡΝΟΣ απέλυσε τρεις συναδέλφους μας. Μια υπάλληλο γραφείου για «ανάρμοστη συμπεριφορά» προς τη Δ/νση (αυτό επικαλέστηκαν οι εκπρόσωποι της εταιρείας) και δυο εργαζόμενους στην παραγωγή που καρατόμησε η Δ/νση για τον «εξιλασμό» του Βιομήχανου.
Αντί η εταιρεία να υλοποιήσει τις υποχρεώσεις της, τις απρρέουσες από την Επιχ. Σ.Σ.Ε προς τους εργαζόμενους, έφερε τον μποναμά των απολύσεων.
Πρόκειται για απολύσεις άδικες και καταχρηστικές που στόχο έχουν και τη δημιουργία κλίματος τρομοκρατίας προκειμένου η εργοδοσία να προωθήσει τις επιδιώξεις της, που έχουν να κάνουν με την εντατικοποίηση της εργασίας και συνολικότερα των εργασιακών σχέσεων.
Καταγγέλλουμε την εργοδοσία που απέλυσε 3 εργαζόμενους μετά από πολλά χρόνια υπηρεσίας και προσφοράς στην εταιρεία.
Καλούμε τους συναδέλφους σε άμεση αγωνιστική απάντηση. Όλοι μαζί να απαιτήσουμε την ανάκληση των απολύσεων και να βρισκόμαστε σε διαρκή ετοιμότητα για τη διασφάλιση των εργασιακών μας δικαιωμάτων.

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 11 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ


                                                                                        “ΤΑΞΙΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ”
           ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗ ΜΟΡΝΟΣ
                  ΘΗΒΑ 9 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2016
                                          

Διαβάστε Περισσότερα »

Θρήνος στην παγκόσμια μουσική σκηνή - "Έφυγε" Ντέιβιντ Μπόουι

Η παγκόσμια μουσική σκηνή πενθεί τον χαμό του Ντέιβιντ Μπόουι. Λίγες μέρες μετά την κυκλοφορία του τελευταίου του άλμπουμ και μετά από 18μηνη μάχη με τον καρκίνο, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 69 ετών.

«Ο David Bowie πέθανε ειρηνικά σήμερα, με την οικογένειά του γύρω του, μετά από μια θαρραλέα μάχη 18 μηνών με τον καρκίνο.

Διαβάστε Περισσότερα »

Ξεκινούν σήμερα οι χειμερινές εκπτώσεις



    Στις εκπτώσεις ποντάρουν τώρα οι έμποροι μετά τη «μέτρια» αγοραστική κίνηση των εορτών.
    Δείτε ποιες Κυριακές θα είναι ανοιχτά τα καταστήματα.

Η έναρξη των εκπτώσεων έχει οριστεί για σήμερα Δευτέρα (11/01/2016). Σιωπηλά, πάντως...κάποιοι έχουν ξεκινήσει να «κόβουν» από την αρχική τιμή των εμπορευμάτων τους, προκειμένου να τονώσουν την κίνηση στο κατάστημά τους.

Πάντως, οι επίσημες εκπτώσεις αναμένεται να διαρκέσουν μέχρι και την Δευτέρα (29/01/2016).

Ποιες Κυριακές θα είναι ανοιχτά τα καταστήματα
Σύμφωνα με τον Εμπορικό Σύλλογο Αθηνών, τα καταστήματα θα είναι ανοιχτά τις παρακάτω Κυριακές του 2016:

17 Ιανουαρίου,
24 Απριλίου,
8 Μαΐου, 17 Ιουλίου,
6 Νοεμβρίου,
11 Δεκεμβρίου,
18 Δεκεμβρίου.
Διαβάστε Περισσότερα »

Συνάντηση Φανής Παπαθωμά με την νέα Διοίκηση της ΕΑΒ




Συνάντηση πραγματοποιήθηκε στην Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας αποτελούμενη  από την Αντιπεριφερειάρχη, κ. Φανή Παπαθωμά, τον Πρόεδρο της ΕΑΒ κ. Ζαχαρία Γκίκα, τον Αντιπρόεδρο της ΕΑΒ κ. Παπασπύρο Χαράλαμπο, τον κ. Χρήστο Μάρκο Μέλος του Δ.Σ και τον Δ/ντή Περιβάλλοντος κ. Κατσιμεντέ Κων/νο.

Η συζήτηση εστιάσθηκε  σε θέματα Περιβαλλοντικής φύσεως , δυνατότητες συνεργασίας της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας με την ΕΑΒ, και τρόπους επένδυσης μέσω της τεχνολογίας σε άμεση συνάρτηση με το περιβάλλον.

Εκείνο το οποίο τονίστηκε από τη πλευρά της Αντιπεριφερειάρχη είναι ότι:
« …η Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία Α.Ε. (ΕΑΒ) είναι η μεγαλύτερη αεροναυπηγική και αμυντική εταιρεία της χώρας.
Ως Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας είμαστε σε άμεση συνεργασία με τη νέα ηγεσία,  για να αναπτύξουμε στρατηγικές εξωστρέφειας, με την εν λόγω εταιρεία, η οποία αποτελεί έναν αξιόπιστο συνεργάτη των διεθνώς πρωτοστατούντων εταιρειών του βιομηχανικού κλάδου της αεροναυπηγικής.
Ενισχύοντάς την συμβάλουμε στην ενίσχυση της εθνικής οικονομίας και στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας».
Διαβάστε Περισσότερα »

24 ψήφοι έκριναν τον νικητή στη Βοιωτία

 Στη Βοιωτία για τον 2ο γύρο των εσωκομματικών εκλογών της ΝΔ ψήφισαν  2.756 πολίτες.Με καταμετρημένα όλα τα εκλογικά τμήματα,  ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης πήρε 1378 ψήφους και ο Κυριάκος Μητσοτάκης 1354. Η αποχή ήταν 17%.


Προβάδισμα στον Βαγγέλη Μεϊμαράκη δίνουν τα αποτελέσματα του β’ γύρου των εκλογών της ΝΔ  στη Λιβαδειά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα αποτελέσματα για την πόλη της Λιβαδειάς διαμορφώνονται ως εξής:

Ψήφισαν: 658
Βαγγέλης Μεϊμαράκης: 340
Κυριάκος Μητσοτάκης: 318

Μαυρομμάτι

Μεϊμαράκης: 44

Μητσοτάκης: 36
Διαβάστε Περισσότερα »

Αίθριος ο καιρός σήμερα -Ανεβαίνει η θερμοκρασία

Τοπικές ομίχλες στα ηπειρωτικά τις πρωινές ώρες. Παροδικές βροχές μικρής διάρκειας στα δυτικά και το ανατολικό Αιγαίο. Νοτιοδυτικοί άνεμοι στο Αιγαίο 5 με 7 μποφόρ. Μικρή άνοδος της θερμοκρασίας.


Αναλυτικά η πρόγνωση από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία:

    Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: γενικά αίθριος. Τοπικές ομίχλες τις πρωινές ώρες.
Ανεμοι: μεταβλητοί ασθενείς και στα ανατολικά νοτιοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 5 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

    Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: τοπικές νεφώσεις με λίγες ασθενείς βροχές. Τοπικές ομίχλες τις πρωινές ώρες.
Ανεμοι: νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 5 και βαθμιαία στο βόρειο Ιόνιο 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 10 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στην Ηπειρο κατά τόπους 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

    Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: γενικά αίθριος. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα το πρωί.
Ανεμοι: νοτιοδυτικοί 4 με 5 και στα ανατολικά και νοτιά τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 6 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

    Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: γενικά αίθριος
Ανεμοι: νοτιοδυτικοί 5 με 6 και πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 13 έως 21 βαθμούς Κελσίου .

    Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: πρόσκαιρα αυξημένες νεφώσεις με λίγες ασθενείς βροχές και βαθμιαία βελτίωση.
Ανεμοι: νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ και από το βράδυ στα βόρεια τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 13 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

    Αττική

Καιρός: γενικά αίθριος.
Ανεμοι: νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 10 έως 19 βαθμούς Κελσίου.
Θεσσαλονίκη
Καιρός: γενικά αίθριος. Τοπικές ομίχλες τις πρωινές ώρες.
Ανεμοι: μεταβλητοί ασθενείς.
Θερμοκρασία: από 6 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ