Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2016

Δήμος Θηβαίων:Συκοφαντικές οι καταγγελίες-Δικαίωση από το Σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης για την Οικονομική Υπηρεσία


Δικαίωση από το Σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης για την Οικονομική Υπηρεσία Δήμου Θηβαίων- Συκοφαντικές οι καταγγελίες

Σε σχέση με τα δημοσιεύματα της εφημερίδας “Σκυτάλη” στις 5-11-2013 (αρ. φύλλου 4049) και του blog “THIVA press- news” στις 27-10-2013, περί “Αρουραίων στην Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου Θηβαίων” , διεξήχθη έρευνα από Σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης και εκδόθηκε πόρισμα, το οποίο αναφέρει:

“ Ο Δήμος Θηβαίων απέδωσε τις κρατήσεις υπέρ του Δημοσίου και υπέρ τρίτων (ασφαλιστικών ταμείων, συλλόγων κ.ο.κ.) μέσω της Ενιαίας Αρχής Πληρωμών από τη μισθοδοσία των Υπαλλήλων του κατά τη χρονική περίοδο από 1-1-2012 μέχρι 31-12-2014. Κατά συνέπεια δεν επιβεβαιώθηκαν τα καταγγελλόμενα”.

Συμπληρωματικά και στα πλαίσια της διερεύνησης της ανώνυμης καταγγελίας και η δημοτική αρχή είχε προβεί σε εμπεριστατωμένη έρευνα ( 15-11-2013) με αποτέλεσμα το ίδιο ακριβώς που αναφέρει το πόρισμα του Σ.Ε.Ε.Δ.Δ.


Με βάση τα παραπάνω, εκ του αποτελέσματος, η ανώνυμη καταγγελία μοναδικό στόχο είχε τη συκοφάντηση κυρίως των εργαζομένων και των υπηρεσιών του Δήμου, που σε μία δύσκολη περίοδο υπερβάλλουν εαυτό για την καλή λειτουργία του και την εξυπηρέτηση των πολιτών.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΚΛΟΓΩΝ ΕΛΜΕ ΒΟΙΩΤΙΑΣ 2016


Διαβάστε Περισσότερα »

H O.E.B.E.Θήβας για το ασφαλιστικό

Για ακόμη μία φορά οι κύριοι που υποτίθεται  ότι Κυβερνάνε μας αποδεικνύουνε πως όχι μόνο δεν έχουν σχέδιο αλλά βρίσκονται και εκτός πραγματικότητας.

Η πρόταση για το ασφαλιστικό δεν μπορεί  να γίνει αποδεκτή από κανέναν ελεύθερο επαγγελματία γιατί  οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην  πλήρη εξαθλίωση και στον αφανισμό της μικρομεσαίας επιχείρησης , της επιχείρησης  δηλαδή που για το κράτος μέχρι και πριν λίγο καιρό θεωρείτο η «ραχοκοκαλιά»  της ελληνικής οικονομίας.

Η πρόταση της Κυβέρνησης  είναι να πληρώσουν το μάρμαρο πάλι αυτοί που αποφάσισαν να κάνουν μια δικιά τους δουλειά και να :

1)    Φορολογούνται από το πρώτο ευρώ.
2)    Πληρώνουν μόνοι τους τα ασφαλιστικά τους ταμεία και αν δεν τα πληρώσουν να κινδυνεύουν με κατάσχεση περιούσιων.
3)    Πληρώνουν φόρους και χαράτσια χωρίς να υπολογίζεται αν έχουν κέρδη ή ζημίες από τις επιχειρήσεις τους.
4)    Προκαταβάλουν φόρο για την επόμενη χρονιά χωρίς να γνωρίζουν αν η επιχείρηση θα υπάρχει και την επόμενη  χρονιά.
Γίνεται σαφές ότι με τον νέο νομοσχέδιο σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα θα έχουμε και νέα λουκέτα στην αγορά αφου δύσκολα ο μικρομεσαίος επαγγελματίας θα μπορέσει να συνεχίσει την επιχειρηματική δραστηριότητα του με άμεση συνέπεια και νέος αριθμός ανέργων στην αγορά εργασίας.

Η Ομοσπονδία  Επαγγελματιών  –  Βιοτεχνών  Θήβας  με όλα τα Σωματεία μέλη της είναι κάθετα αντίθετη στο νέο Ασφαλιστικό Νομοσχέδιο που στρέφεται ενάντια στον μικρομεσαίο επαγγελματία και δηλώνει ότι θα συμμετέχει στις κινητοποιήσεις στις 4 Φεβρουαρίου η μορφή των οποίων θα ανακοινωθεί στο τέλος της εβδομάδας.

Στις δύσκολες στιγμές που περνάει ο τόπος μας η λύση δεν είναι άλλη από την συμπόρευση όλων των φορέων των παραγωγικών τάξεων γιατί τα προβλήματα είναι κοινά.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΕΒΕ ΘΗΒΑΣ

Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ                   Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

         ΧΑΡΑΤΣΗΣ  ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ               ΧΡΗΣΤΟΥ  ΗΛΙΑΣ     


Διαβάστε Περισσότερα »

Μεταγραφική «καταιγίδα» στον Α.Ο.Μαυροματίου


Ο Α.Ο.Μαυροματίου στην μεγάλη προσπάθεια που κάνει για να παραμείνει στην Ά Κατηγορία προσθέτει 4 μεταγραφές ποδοσφαιριστών, οι 3 εκ των οποίων είναι και γηγενείς.
Συγκεκριμένα προσθέτει στον ενεργητικό του:

1.Τον 18χρ. Βασιλείου Θανάση. Τερματοφύλακας με μεταγραφή από τον Α.Ο.Περιστερίου έχοντας αγωνιστεί σε Επαμεινώνδα Λεύκτρων, Λεβαδειακός Κ-17, Πελοπίδα και Μικτές Βοιωτίας. Ο ύψους 1.97 γκολκίπερ θα αγωνιστεί για πρώτη φορά με τα χρώματα της ομάδας του χωριού του!

2.Τον 35χρ. Γιαννάκη Λευτέρη. Αμυντικός από τον Επαμεινώνδα Λεύκτρων. Ο πολύπειρος δυναμικός αμυντικός επιστρέφει στην ομάδα που ξεκίνησε το ποδόσφαιρο μετά το πέρασμα του από Λεύκτρα,Θήβα,Ύπατο.

3.Τον 19χρ. Παπαναστασίου Πέτρο. Αμυντικός μέσος από την Α.Ε.Νίκαια με θητεία στον Απόλλων Αθηνών Κ-17, Α.Ο.Θήβα. Ο νεαρός έχει πλέον 2 συμμετοχές με τον Α.Ο.Μαυροματίου όντας κορυφαίος και στα δυο ματς.

4.Τον 22χρ. Τόπτσιου Βασίλη. Αμυντικός από τον ΑΣ.Λεονταρίου. Ένας ακόμα δυναμικός νεαρός που έρχεται να βοηθήσει την ομάδα.

Κινήσεις ουσίας από τους παράγοντες του Α.Ο.Μαυροματίου που προσπαθούν να προσθέσουν ομοιογένεια στην ομάδα με γηγενείς ποδοσφαιριστές, ευελπιστώντας την παραμονή στην Ά Κατηγορία Βοιωτίας και το χτίσιμο της ομάδας σε γερές βάσεις.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ετήσιος Χορός του Χορευτικού Λαογραφικού Συλλόγου Λιβαδειάς



Διαβάστε Περισσότερα »

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΟΙΝΟΦΥΤΩΝ

Προσθήκη λεζάντας
ΕΚΔΗΛΩΣΗ – ΣΥΖΗΤΗΣΗ:
ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΥΓΕΙΑΣ & ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΣΧΗΜΑΤΑΡΙΟΥ
ΚΥΡΙΑΚΗ 31/1/2016, 6μμ, Κ.ΑΠ.Η ΣΧΗΜΑΤΑΡΙΟΥ



ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ
ΠΕΜΠΤΗ 4/2/2016, 10πμ, ΠΛΑΤΕΙΑ ΟΙΝΟΦΥΤΩΝ 

Γυναίκα,
εργαζόμενη, άνεργη, αυτοαπασχολούμενη, αγρότισσα, νέα,

Η Ομάδα Γυναικών Τανάγρας (μέλος της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας) σε καλεί να οργανωθούμε και παλέψουμε για Δημόσιες, Δωρεάν και επαρκείς δομές Υγείας για όλους, για Κοινωνική Ασφάλιση, Δημόσια, Δωρεάν, Καθολική που θα διασφαλίζει την πρόσβασή μας σε δομές Υγείας που να καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες μας.

Είναι γνωστό, χρόνια τώρα και σε όλους, σε τι κατάσταση βρίσκονται οι δομές Υγείας και στην περιοχή μας. Το Κέντρο Υγείας, μέσα από συστηματική υποχρηματοδότηση και υποβάθμιση έχει φτάσει στο σημείο να λειτουργεί με 1 οδοντίατρο, 2 παιδίατρους, 6 γενικούς ιατρούς και 4 περιφερειακούς ιατρούς για κάλυψη εφημεριών ενώ σε ημερήσια βάση είναι 2 ή 3 γενικοί ιατροί εκ των οποίων ο ένας εξετάζει και οι άλλοι συνταγογραφούν. Υπάρχουν τεράστιες ελλείψεις σε αναλώσιμα, ακόμα και σε ασθενοφόρο. Αυτά τα μέσα δε, και το προσωπικό υποτίθεται ότι καλύπτουν τις ανάγκες μια τεράστιας περιοχής με εργοστάσια, υπηρεσίες και 40 δομές εκπαίδευσης.

Αυτή η κατάσταση όμως δημιουργήθηκε λιθαράκι λιθαράκι μέσα από τις ανατροπές στην κοινωνική ασφάλιση, μέσα από λογικές διαχείρισης της φτώχειας μέσα από τις περικοπές των δαπανών για την υγεία. Αυτή η κατάσταση δημιουργήθηκε σύμφωνα με τα συμφέροντα των μονοπωλίων που χρόνια τώρα προσπαθούν να απαλλαγούν από τις ασφαλιστικές εισφορές και τώρα τρίβουν τα χέρια τους, σύμφωνα με τα συμφέροντα όλων των επιχειρηματικών ομίλων που βλέπουν την υγεία, το φάρμακο και την ασφάλιση ως εμπόρευμα που στα δικά τους χέρια θα τους αποφέρει τεράστια κέρδη. Αυτούς λοιπόν έχουμε απέναντί μας!

Δεν περιμένουμε ότι με την μια ή με την άλλη διαχείριση της ίδιας πολιτικής θα αλλάξει η κατάσταση υπέρ μας γι' αυτό παίρνουμε την μοίρα μας στα χέρια μας! Καλούμε όλες τις εργάτριες, τους εργάτες της περιοχής μας, τις γυναίκες της υπαίθρου, τις γυναίκες και τη νεολαία των λαϊκών στρωμάτων να αναπτύξουμε ένα κίνημα που να μπορεί να βάλει φρένο στην επίθεση και να διεκδικήσουμε να καλυφθούν οι σύγχρονες ανάγκες μας.


Έλα μαζί μας να παλέψουμε για:
1.    Δημόσιο και Δωρεάν σύστημα Υγείας / Πρόνοιας που θα λειτουργεί αποκλειστικά με κρατική χρηματοδότηση, δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε όλους και όλες, κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας στο χώρο της Υγείας.
2.    Κάλυψη όλων των ειδικοτήτων σε μόνιμη βάση τόσο στο Κ.Υ. Σχηματαρίου όσο και στο ΙΚΑ Οινοφύτων με μόνιμο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.
3.    Πλήρη κάλυψη σε εμβολιασμούς όλων των παιδιών (ανέργων ανασφάλιστων γονέων)
4.    Δωρεάν γυναικολογικούς ελέγχους και μαστογραφίες σε όλες τις γυναίκες. Άμεση επαναφορά του ασθενοφόρου στο ΚΥ Σχηματαρίου και με τοποθέτηση μόνιμου οδηγού.   
Διαβάστε Περισσότερα »

Βελτιώνεται ο καιρός -Νεφώσεις και μικρή άνοδος της θερμοκρασίας

Λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες σήμερα Τετάρτη. Θερμοκρασία σε μικρή άνοδο. Παγετός τη νύχτα και τις πρωινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

Επιλέξτε την πόλη που θέλετε στην παρακάτω μετεωρολογική εφαρμογή, για να δείτε τον καιρό που θα κάνει εκεί τις επόμενες 4 ημέρες:

Αναλυτική πρόγνωση από την ΕΜΥ:

    Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στην κεντρική - ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.

Άνεμοι: Αρχικά ανατολικοί και βαθμιαία δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από -02 (μείον 2) έως 13 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία και τη Θράκη κατά τόπους 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

    Νησιά Ιόνιου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες. Περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά.

Άνεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 4 και στα νότια 5 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς και θα εξασθενήσουν.

Θερμοκρασία: Από 02 έως 16 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

    Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες τις πρωινές ώρες.

Άνεμοι: Στα βόρεια νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ. Στα νότια βορειοανατολικοί 4 με 5 και στο Αιγαίο 6 μποφόρ που βαθμιαία θα εξασθενήσουν και θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς.

Θερμοκρασία: Από 01 έως 15 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

    Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στην Κρήτη τις πρωινές ώρες οπότε θα σημειωθούν ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά.

Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 έως 6 μποφόρ που βαθμιαία θα εξασθενήσουν.

Θερμοκρασία: Από 03 έως 14 βαθμούς κελσίου.

    Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στα νότια τις πρωινές ώρες.

Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 έως 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ που βαθμιαία θα εξασθενήσουν.

Θερμοκρασία: Από 03 έως 12 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

    Αττική

Καιρός: Λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες τις πρωινές ώρες.

Άνεμοι: Βορειοανατολικοί 3 έως 5 και στα ανατολικά πρόσκαιρα 6 μποφόρ. Από το μεσημέρι βαθμιαία θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασ
ία: Από 01 έως 15 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.


    Θεσσαλονίκη

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες μέχρι το μεσημέρι.

Άνεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από -01 (μείον 1) έως 13 βαθμούς κελσίου.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ