Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2016

Γιορτάστηκε η Υπαπαντή του Κυρίου στην Αλυκή Βοιωτίας-ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ

Με ευλάβεια και λαμπρότητα εορτάστηκε η Υπαπαντή του Κυρίου στον ομώνυμο Ιερό Ναό στην Aλυκή Βοιωτίας, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Θηβών και Λεβαδείας κ.κ.Γεωργίου.

Ο Δήμαρχος Θηβαίων κ.Νικολάου,ο αντιδήμαρχος της Δ.Ε. Θίσβης κ.Σκαλής,αντιδήμαρχος Θηβαίων κ.Κίτσιος,Πρόεδροι Τ.Κ. και πλήθος πιστών παρακολούθησαν  την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία.Ο  Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ.κ.Γεώργιος   κήρυξε το Θείο Λόγο στους παρευρισκόμενους αναφερόμενος στη σημειολογία της εορτής της Υπαπαντής  και  έδωσε τις πατρικές του ευχές.
 






ΟΛΕΣ ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΕΔΩ



Διαβάστε Περισσότερα »

Πολύωροι αποκλεισμοί στην εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας

Τις κινητοποιήσεις τους κλιμακώνουν οι αγρότες, με επέκταση των αποκλεισμών δρόμων, τελωνείων και άλλων δημόσιων κτιρίων εν όψει και της πανελλαδικής απεργίας της Πέμπτης, στην οποία θα συμμετάσχουν δυναμικά. Την εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας κλείνουν οι αγρότες με πολλαπλά μπλόκα, τα οποία έχουν στήσει σε διάφορα σημεία. Ήδη από τις 11 το πρωί το μπλόκο στο Κάστρο στο 110 χλμ της εθνικής οδού Αθηνών-Λαμίας έχει κλείσει τον δρόμο έως τις 5 το απόγευμα και η κυκλοφορία διεξάγεται από παραδρόμους.

Από τις 5 το απόγευμα και έως τις 10 το βράδυ, θα κρατήσουν κλειστή την εθνική οδό οι αγρότες που έχουν στήσει μπλόκο στο 90ό χιλιόμετρο, στο ύψος της Θήβας. Εξάλλου, στη Λαμία κλείνουν την εθνική οδό για 2 ώρες οι αγρότες στο ύψος της Ανθήλης στο 210 χλμ από τις 12 έως τις 2 μετά το μεσημέρι, ενώ οι συνάδελφοί τους στην περιοχή της Αταλάντης που βρίσκονται στο 140 χλμ της Εθνικής Οδού Αθηνών-Λαμίας, αποφάσισαν να κλείσουν τον δρόμο από 5 έως 7 το απόγευμα.

Σημειώνεται ότι έχει προκύψει και άλλο μπλόκο τις τελευταίες μέρες στο ύψος του Μώλου στο 180 χλμ της εθνικής οδού και οι αγρότες από εκεί κλείνουν το παράδρομο της εθνικής με συνέπεια η ταλαιπωρία να γίνεται όλο και μεγαλύτερη.

Στο παλιό εθνικό δίκτυο Λαμίας-Αθηνών θα κλείσει ο δρόμος από τις 6 το απόγευμα μέχρι τις 12 τα μεσάνυχτα σε δύο σημεία, τόσο στο ύψος της Αμφίκλειας όσο και στα όρια της Φθιώτιδας με τη Βοιωτία, στο ύψος του παλιού Λεβέντη.Τις κινητοποιήσεις τους κλιμακώνουν οι αγρότες, με επέκταση των αποκλεισμών δρόμων, τελωνείων και άλλων δημόσιων κτιρίων εν όψει και της πανελλαδικής απεργίας της Πέμπτης, στην οποία θα συμμετάσχουν δυναμικά. Την εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας κλείνουν οι αγρότες με πολλαπλά μπλόκα, τα οποία έχουν στήσει σε διάφορα σημεία. Ήδη από τις 11 το πρωί το μπλόκο στο Κάστρο στο 110 χλμ της εθνικής οδού Αθηνών-Λαμίας έχει κλείσει τον δρόμο έως τις 5 το απόγευμα και η κυκλοφορία διεξάγεται από παραδρόμους.

Διαβάστε Περισσότερα »

Δείτε τα δρομολόγια Αστικών λεωφορείων του Δήμου Αλιάρτου-Θεσπιέων

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η
Επαναλειτουργεί η Ενδοδημοτική Αστική Συγκοιωνία στο Δήμο μας

Σε λειτουργία τίθεται πάλι η Ενδοδημοτική Αστική Συγκοινωνία του Δήμου Αλιάρτου – Θεσπιέων, προκειμένου να εξυπηρετούνται οι πολίτες μας. Για να δείτε αναλυτικά τα δρομολόγια κάντε κλικ εδώ




Διαβάστε Περισσότερα »

11 συλλήψεις στη Στερεά για διάφορα αδικήματα

Συνελήφθησαν, στο πλαίσιο στοχευμένων αστυνομικών ελέγχων σε περιοχές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, συνολικά έντεκα (11) άτομα για διάφορα αδικήματα

Συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς, στοχευμένοι αστυνομικοί έλεγχοι, στο πλαίσιο του ευρύτερου επιχειρησιακού σχεδιασμού της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας.

Κατά τη διάρκεια αυτών των ελέγχων, οι οποίοι πραγματοποιήθηκαν με σκοπό την πρόληψη ληστειών, κλοπών – διαρρήξεων, την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, τον εντοπισμό φυγόποινων και γενικότερα την αντιμετώπιση κάθε μορφής παραβατικής συμπεριφοράς, συνελήφθησαν το τελευταίο 24ωρο, συνολικά έντεκα (11) άτομα και συγκεκριμένα:

Μία ημεδαπή στη Λαμία, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Φθιώτιδας, για κλοπή προϊόντων από φαρμακείο της περιοχής, τα οποία ανευρέθηκαν στην κατοχή της και αποδόθηκαν στο νόμιμο κάτοχο τους.

Τέσσερα (4) άτομα και ειδικότερα δύο ημεδαποί στη Λαμία, καθώς και ένας ημεδαπός και ένας αλλοδαπός στη Χαλκίδα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λαμίας & της Β’ Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Ευβοίας αντίστοιχα, για παραβάσεις νομοθεσίας περί ναρκωτικών. Κατασχέθηκαν, κατά περίπτωση, μικροποσότητες ακατέργαστης κάνναβης.

Τρεις (3) ημεδαποί και ειδικότερα δύο στη Λαμία και μία στη Λιβαδειά, από αστυνομικούς των Τμημάτων Ασφαλείας Λαμίας & Λιβαδειάς αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν καταδικαστικές Αποφάσεις.

Δύο (2) αλλοδαποί στη Χαλκίδα, από αστυνομικούς της Α’ & Β’ Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Ευβοίας αντίστοιχα, διότι στερούνταν των απαραίτητων εγγράφων που να δικαιολογούν τη νόμιμη παραμονή τους στην Ελληνική Επικράτεια.

Τέλος ημεδαπός σε περιοχή της Λαμίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Λαμίας, για παράβαση του Γενικού Οικοδομικού Κανονισμού.

Οι συλληφθέντες, με τις σχηματισθείσες σε βάρος τους δικογραφίες, θα οδηγηθούν στις κατά τόπου αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές.

Οι συγκεκριμένοι έλεγχοι αποσκοπούν στην πρόληψη και στην καταστολή της εγκληματικότητας, ενώ θα συνεχιστούν σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΖΕΥΓΑΡΙΩΝ ΣΤΟΝ Ι. Ν.ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ-ΜΕΓΑΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΘΗΒΩΝ


Διαβάστε Περισσότερα »

ΔΕΗ: Εκπτώσεις σε εμπορικά τιμολόγια


Επαγγελματίες που είναι συνεπείς στην πληρωμή των λογαριασμών τους ή έχουν κάνει διακανονισμό των οφειλών και τον τηρούν θα λαμβάνουν έκπτωση έως 10 % στα τιμολόγια ηλεκτρικής ενέργειας από τη ΔΕΗ, σύμφωνα με σχετικές δηλώσεις του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της ΔΕΗ, Μανώλη Παναγιωτάκη.

Οι εκπτώσεις αποφασίστηκαν σήμερα από το ΔΣ της ΔΕΗ και αφορούν επιχειρήσεις και επαγγελματίες που ηλεκτροδοτούνται από τα δίκτυα μέσης και χαμηλής τάσης. Ήδη η ΔΕΗ έχει αποφασίσει επιστροφή του παγίου για τους συνεπείς οικιακούς καταναλωτές, καθώς και εκπτώσεις στα τιμολόγια υψηλής τάσης που αφορούν τη μεγάλη βιομηχανία.

Ο κ. Παναγιωτάκης ανέφερε ότι η σημερινή απόφαση αποσκοπεί στη βελτίωση της εισπραξιμότητας των λογαριασμών ρεύματος καθώς οι ληξιπρόθεσμες οφειλές παρά την τάση συγκράτησης που καταγράφεται το τελευταίο διάστημς διαμορφώνονται στα 2,2 δισ. ευρώ. Ο επικεφαλής της ΔΕΗ αποσυνέδεσε εξάλλου τις αποφάσεις από τις κινήσεις του ανταγωνισμού στη λιανική αγορά ενέργειας και τόνισε ότι η απελευθέρωση της αγοράς πρέπει να προχωρήσει με αναλογική απώλεια μεριδίου για τη ΔΕΗ από όλες τις κατηγορίες καταναλωτών οι οποίες σταδιακά θα πρέπει να καταστούν εμπορικά ελκυστικές στο σύνολό τους.

Ο κ. Παναγιωτάκης δήλωσε, επίσης, ανοιχτός σε επιχειρηματικές συνεργασίες για επενδύσεις στη λιγνιτική παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας και συγκεκριμένα στην κατασκευή της νέας μονάδας στη Φλώρινα και στην αναβάθμιση των μονάδων του Αμυνταίου σε συνδυασμό με την εκμετάλλευση του τοπικού κοιτάσματος, στην οποία οι ιδιώτες μπορούν να συμμετάσχουν σε κοινή εταιρία με τη ΔΕΗ κατά ποσοστό ανάλογο με τα επενδυτικά κεφάλαια που θα εισφέρουν σε σχέση με την αποτίμηση της αξίας των μονάδων που θα προηγηθεί.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΟΥ Α. Ρ. Κ.ΘΗΒΑΣ



Το Αυτοδιοικητικό Ριζοσπαστικό Κίνημα Θήβας συμπαρίσταται στον αγώνα των κοινωνικών φορέων και ομάδων της περιοχής μας και σε όσους θέλουν να συμβάλλουν σε ένα διάλογο για τον ουσιαστικά επανακαθορισμό του Ασφαλιστικού συστήματος που αφορά και όλο τον Ελληνικό λαό.
Χωρίς να έχουμε ως πολίτες καμιά ευθύνη για την μέχρι τώρα διαχρονική λεηλασία των αποθεματικών των ταμείων μας με διαφόρους τρόπους και τους γνωστούς υπεύθυνους (κυβερνήσεις και συγκυβερνήσεις ΝΔ- ΠΑΣΟΚ) καταλήξαμε στην κατάρρευση τους, ενώ εμείς πληρώναμε στο ακέραιο τις ασφαλιστικές μας εισφορές. Αδυνατούμε να το ξαναπληρώσουμε σε μια μάλιστα βαθειά οικονομική κρίση που έχουν επηρεαστεί μέγιστα τα εισοδήματα μας.
Δεν αποτελεί λύση η προτεινόμενη από την Κυβέρνηση μετατροπή της εισφοράς σε ένα πλέον φόρο της τάξεως του 27% επί του φορολογητέου μας εισοδήματος ο οποίος θα προστίθεται στην ήδη υπάρχουσα υπερφορολόγηση με το 29% από το πρώτο ευρώ, την 100% προκαταβολή φόρου, τον φόρο επιτηδεύματος, τον φόρο αλληλεγγύης και τους προσωπικούς φόρους διαβίωσης, κατοικίας κ.λ.π. Μια τέτοια λύση θα οδηγήσει πολλούς αυτοαπασχολούμενους και αγρότες στην αναγκαστική έξοδο από το επάγγελμα τους με συνέπεια νέα στέρηση εσόδων για τα ασφαλιστικά τους ταμεία.
Προτείνουμε την επανεκκίνηση του διαλόγου ώστε να βρεθεί μια λύση από κοινού και με στόχους:
1) Την μη μείωση περαιτέρω των συντάξεων από τις ήδη 11 μειώσεις που έγιναν κατά την μνημονιακή περίοδο.
2) Τον επανακαθορισμό των εισφορών αναλογικά με το εισόδημα με χρήση κλιμακίων και όχι σε σύνδεση με ποσοστό επί του φορολογητέου εισοδήματος. Ειδική μέριμνα για τους νεοεισερχομένους ασφαλισμένους. Συνυπολογισμός του ύψους της ανταποδοτικής σύνταξης από το σύνολο των προσφερόμενων εισφορών.
3) Θέσπιση Εθνικής Σύνταξης ίση με το 60% του μέσου εισοδήματος που θα χρηματοδοτείται απευθείας από τον Κρατικό Προϋπολογισμό και το οποίο θα συνδέεται με ρήτρα ανάπτυξης με την οποία θα δίνεται και προοπτική αύξησης της.
4) Χορήγηση της Εθνικής και ανταποδοτικής σύνταξης με σύνολο τουλάχιστον 15 ετούς ασφαλιστικού βίου, αντιμετωπίζοντας έτσι το πρόβλημα της μακροχρόνιας ανεργίας που πλήττει πολλούς επαγγελματικούς κλάδους και που κινδυνεύουν να μείνουν πολλοί χωρίς σύνταξη και ασφάλιση με το προηγούμενο καθεστώς.
5) Το σύνολο των ασφαλιστικών εισφορών να εκπίπτει από το φορολογητέο εισόδημα.
6) Ο κλάδος Υγείας να αναβαθμίσει τις παρεχόμενες υπηρεσίες του στα πλαίσια της γενικότερης βελτίωσης παροχών από ένα Δημόσιο Σύστημα Υγείας.
7) Πλήρη υγειονομική κάλυψη των άνεργων και ανασφάλιστων πολιτών.
Έχουμε την πεποίθηση ότι αυτοί θα πρέπει να είναι οι άξονες διεκδίκησης μιας δίκαιης και βιώσιμης λύσης του ασφαλιστικού, με ευθύνη απευθυνόμαστε στην Κυβέρνηση και μέσα σε αυτά τα πλαίσια απαιτούμε να αναπτύξει τον διάλογο με τους κοινωνικούς φορείς για τις επιμέρους ρυθμίσεις.
Πιστεύουμε ότι ο αγώνας αυτός των κοινωνικών φορέων να γίνει συμπαραστάτης στην Κυβερνητική προσπάθεια διαπραγμάτευσης με τους θεσμούς με την προϋπόθεση όμως ΤΗΝ ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΥ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΗ ΛΥΣΗ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥ, ώστε στο τέλος να πετύχουμε συνολικά ένα καλό αποτέλεσμα για την χώρα μας.
ΜΕΣΑ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΝΩΤΙΚΟ ΚΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΙΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ.


Διαβάστε Περισσότερα »

ΜΠΑΣΙΑΚΟΣ ΓΙΑ ΜΕΙΩΣΗ ΔΙΟΔΙΩΝ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΕΡΓΩΝ ΛΟΓΩ ΦΘΟΡΑΣ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΒΟΙΩΤΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΕΡΕΑΣ

ΜΠΑΣΙΑΚΟΣ ΓΙΑ ΜΕΙΩΣΗ ΔΙΟΔΙΩΝ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΕΡΓΩΝ ΛΟΓΩ ΦΘΟΡΑΣ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΒΟΙΩΤΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.


Σε συνέχεια της πρόσφατης απάντησης του Υπουργού κ.Σπίρτζη για τα διόδια, ο Βουλευτής Βοιωτίας Βαγγέλης Μπασιάκος επαναφέρει, με σχετική Ερώτησή του (28.01.2016) προς την Κυβέρνηση, το θέμα της μείωσης των διοδίων, της αποτροπής μεγάλου κυκλοφοριακού φόρτου στο δευτερεύον οδικό δίκτυο της Βοιωτίας και Στερεάς Ελλάδας και της ανάγκης εκτέλεσης έργων, λόγω φθοράς και για αποτροπή ατυχημάτων.


ΠΡΟΣ ΤΗ ΒΟΥΛΗ

ΕΡΩΤΗΣΗ

Για τους Υπουργούς
1.    Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού
2.    Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων

ΘΕΜΑ: Μείωση διοδίων, αποτροπή μεγάλου κυκλοφοριακού φόρτου στο δευτερεύον οδικό δίκτυο της Βοιωτίας και Στερεάς Ελλάδας και ανάγκη εκτέλεσης έργων λόγω φθοράς και για αποτροπή ατυχημάτων.

Στην επισυναπτόμενη με αριθ. 1473/26.11.2015 Ερώτησή μου αναφέρομαι στα προβλήματα που αφορούν τα αυξημένα διόδια και την ανάγκη αποτροπής μεγάλου κυκλοφοριακού φόρτου στο δευτερεύον οδικό δίκτυο της Βοιωτίας και Στερεάς Ελλάδας, καθώς και εκτέλεσης έργων λόγω φθοράς και για αποτροπή ατυχημάτων.
Η από 15.12.2015 απάντηση του Υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Σπίρτζη αναφέρεται στην εξέλιξη των μέτρων για το θέμα των διοδίων.
Σε σημεία των απαντήσεων των αρμόδιων Υπηρεσιών υπάρχει ρητή αναφορά στον κυκλοφοριακό φόρτο και τις ζημιές στο δευτερεύον εθνικό οδικό δίκτυο, καθώς και στην ανάγκη αποκατάστασής τους για την αποτροπή ατυχημάτων και με παρεμβάσεις στον τρόπο επιβολής διοδίων. Συγκεκριμένα:
1.    Στο με αριθ. πρωτ. ΚΒ/ΦΚΑΘ.00/ΔΗ1/8939/14.12.2015 έγγραφο του Τμήματος Μελετών της Ειδικής Υπηρεσίας Δημοσίων Έργων Κατασκευής και Συντήρησης Συγκοινωνιακών Υποδομών αναφέρεται ρητά ότι «η αντιμετώπιση των ζητημάτων που περιλαμβάνει η ερώτηση του θέματος (εκτεταμένες φθορές, ατυχήματα κλπ.), σε ό,τι αφορά το δευτερεύον εθνικό οδικό δίκτυο στο οποίο περιλαμβάνονται και οι παράπλευρες οδοί του αυτοκινητόδρομου ΠΑΘΕ, μπορεί να γίνει ουσιαστικά μόνο με παρεμβάσεις στον τρόπο επιβολής διοδίων στον αυτοκινητόδρομο.»
2.    Στο με αριθ. πρωτ. ΑΘ/ΦΚ97.00/ΣΛ/859/10.3.2015 του Τμήματος Κατασκευής Έργων Αθήνας της Ειδικής Υπηρεσίας Δημοσίων Έργων Κατασκευής και Συντήρησης Συγκοινωνιακών Υποδομών αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ότι «Οι εν ενεργεία εργολαβίες συντήρησης δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν το σύνολο των βλαβών που έχουν παρουσιαστεί στο παράπλευρο δίκτυο, διότι ούτε το οικονομικό, ούτε το τεχνικό αντικείμενό τους το επιτρέπει. Οι εν λόγω εργολαβίες με τον τρόπο που έχουν σχεδιαστεί αντιμετωπίζουν μόνο επιφανειακές και σημειακές φθορές και αδυνατούν να αντιμετωπίσουν προβλήματα που οφείλονται σε δομικές αστοχίες, ή και ανεπαρκή σχεδιασμό. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε περιπτώσεις όπου κατά τη διάρκεια των εργολαβιών συντήρησης των οδοστρωμάτων, συμβαίνει να επεμβαίνουμε δύο φορές σε σύντομο χρονικό διάστημα στο ίδιο σημείο, διότι ενώ η βλάβη προέρχεται από το σώμα του οδοστρώματος υπάρχει μόνο πρόβλεψη για επιφανειακή αντιμετώπιση. Η Υπηρεσία μας δέχεται σχεδόν καθημερινά οχλήσεις από τους κατά τόπους Δήμους και τα Τμήματα Τροχαίας για βλάβες στο οδόστρωμα και τον ηλεκτροφωτισμό, για κατεστραμμένα στηθαία ασφαλείας, για προβλήματα με την απορροή των ομβρίων, φθορές στην κατακόρυφη και οριζόντια σήμανση κλπ. Ειδικά για τις βλάβες στο οδόστρωμα που έχουν παρουσιαστεί σε όλο το μήκος των παράπλευρων, επισημαίνουμε ότι αυτές είναι αδύνατο να αντιμετωπιστούν στο σύνολό τους από τις εγκατεστημένες εργολαβίες και σε κάθε χρονική στιγμή θα υπάρχουν βλάβες στο οδόστρωμα που δεν έχουν αντιμετωπισθεί, με κίνδυνο πρόκλησης ατυχημάτων. Σε περίπτωση δε ατυχήματος με τραυματισμό, ή θάνατο ασκείται αυτεπάγγελτα ποινική δίωξη και κατά των υπευθύνων μηχανικών της Υπηρεσίας μας που τους έχει ανατεθεί η επίβλεψη των εργολαβιών συντήρησης. […] Δια τους παραπάνω λόγους προτείνουμε, στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων σας, να προχωρήσετε σε μελέτη και δημοπράτηση έργου, ή έργων που να αντιμετωπίσουν συνολικά τόσο σε έκταση όσο και σε βάθος το πρόβλημα των παράπλευρων του Αυτ/μου ΠΑΘΕ.»

Κατόπιν αυτών,

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ.κ. Υπουργοί

Ποιες οι ενέργειές τους για αποκατάσταση των ζημιών στο παράπλευρο οδικό δίκτυο και τις παρεμβάσεις τους στον τρόπο επιβολής διοδίων, όπως εισηγούνται και οι αρμόδιες Υπηρεσίες;



                                                                                            Ο ερωτών Βουλευτής


ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΠΑΣΙΑΚΟΣ

Διαβάστε Περισσότερα »

Κλείνει την Πέμπτη ο Δήμος Θηβαίων

Κλειστές οι υπηρεσίες του Δήμου Θηβαίων στις 4 Φεβρουαρίου, ημέρα Γενικής Απεργίας και Πανθηβαϊκού Συλλαλητηρίου

Μετά τη συνάντηση με τους επιστημονικούς και επαγγελματικούς φορείς της Θήβας και το κάλεσμα της Π.Ε.Δ. Στερεάς Ελλάδας για κλείσιμο των Δήμων ως ένδειξη συμπαράστασης στον αγώνα των αγροτών, των ελεύθερων επαγγελματιών και επιστημόνων,  ο Δήμος Θηβαίων συμμετέχει στη Γενική Απεργία της 4ης Φεβρουαρίου 2016 και στο Πανθηβαϊκό Συλλαλητήριο, που θα πραγματοποιηθεί την ίδια μέρα και ώρα 10:00 στην οδό Πινδάρου (στο ύψος του αγάλματος Πίνδαρου)

Ως εκ τούτου, ενημερώνουμε ότι οι Υπηρεσίες του Δήμου Θηβαίων καθώς επίσης και των : ΔΕΥΑΘ,  ΔΗΚΕΘ και  ΔΟΘ,  θα είναι κλειστές την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου.

Καλούνται όλοι οι δημοτικοί υπάλληλοι να παραστούν στο Πανθηβαϊκό Συλλαλητήριο και στη συνέχεια να μεταβούμε στο 90οχλμ Αθηνών- Λαμίας στο μπλόκο των αγροτών. Η μετάβαση θα γίνει με λεωφορεία που θα διατεθούν δωρεάν.


Διαβάστε Περισσότερα »

Τελεσίγραφο των αγροτών στην κυβέρνηση: Αυτά ζητάμε, έχετε πέντε ημέρες

Πέντε ημέρες προθεσμία δίνουν οι αγρότες, προκειμένου να αποσυρθεί το νομοσχέδιο, ενώ διατύπωσαν το πλαίσιο των διεκδικήσεών τους.

Το τελεσίγραφο των αγροτών από τα μεγάλα μπλόκα της χώρας, αφορά τη σύσταση διακομματικής επιτροπής, η οποία θα αποσύρει το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό και φορολογικό και θα ξεκινήσει διάλογο από μηδενική βάση με τη συμμετοχή των ανθρώπων του πρωτογενούς τομέα.

Την Δευτέρα, οι αγρότες όρισαν το πλαίσιο των διεκδικήσεών τους, το οποίο έστειλαν στα μπλόκα σε όλη τη χώρα, ενώ το κοινοποίησαν στον πρόεδρο της Βουλής και στους αρχηγούς όλων των κομμάτων.

Συγκεκριμένα ζητάνε:

    Για το ασφαλιστικό

Να παραμείνει ανεξάρτητος ο ΟΓΑ, να γίνει εξυγίανσή του, αλλά και να απαλλαγεί από ξένες προς αυτόν υποχρεώσεις. Επίσης, ζητούν ασφαλισμένοι ασφαλισμένοι να είναι μόνο αγρότες και συνταξιούχοι αγρότες και να μην γίνει καμία αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών.

    Για το φορολογικό

Να παραμείνει ο συντελεστής φορολόγησης κάτω από το 13% και χωρίς προκαταβολή, να διατηρηθεί το ατομικό αφορολόγητο εισόδημα στις 12.000 ευρώ και να μείνουν αφορολόγητες όλες οι αγροτικές επιδοτήσεις και αποζημιώσεις, όπως η βασική ενίσχυση, η συνδεδεμένη ενίσχυση, τα σχέδια βελτίωσης και οι αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ.

    Για το κόστος παραγωγής

Μείωση του συντελεστή ΦΠΑ στα αγροτικά εφόδια στο 6%, όπως ισχύει σε όλα τα κράτη-μέλη της ΕΕ, αφορολόγητο αγροτικό πετρέλαιο, δραστική μείωση του κόστους αγροτικού ρεύματος και ρύθμιση των συνολικών οφειλών των αγροτών προς τη ΔΕΗ.

Ποιοι συμφωνούν

Εως τώρα, το συγκεκριμένο πλαίσιο συνυπογράφουν σίγουρα τα μπλόκα των Τεμπών, των Μαλγάρων, και αυτό της Θεσσαλονίκης, στη διασταύρωση πριν το αεροδρόμιο «Μακεδονία», σύμφωνα με δήλωση του συντονιστή στο μπλόκο των Μαλγάρων, Αχιλλέα Καμπούρη, στο ΑΠΕ/ΜΠΕ.

Ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Βέροιας, Τάσος Χαλκίδης, μέλος της Πρωτοβουλίας Αγροτών που αριθμεί 62 μέλη σε όλη την Ελλάδα, δήλωσε πως η Πρωτοβουλία συγκλίνει και αυτή προς το συγκεκριμένο πλαίσιο.

Από την πλευρά του ο Στέργιος Λίτος, μέλος του συντονιστικού των αγροτών του μπλόκου του Προμαχώνα, δήλωσε ότι έλαβε το πλαίσιο και θα συζητηθεί αύριο στη γενική συνέλευση που θα γίνει εκεί. «Μπορεί να είμαστε 18 ημέρες στους δρόμους, αλλά δεν έχουμε πρόβλημα να μείνουμε άλλες 38», τόνισε ο ίδιος.

Κλείνουν τα Τέμπη όλη μέρα

Από τις 10 το πρωί μέχρι τις 10 το βράδυ θα παραμείνουν την Τρίτη κλειστά τα Τέμπη σύμφωνα με απόφαση που έλαβαν τη Δευτέρα στο πλαίσιο γενικής συνέλευσης τα μέλη του μπλόκου.

Παράλληλα οι αγρότες του μπλόκου της Νίκαιας συγκαλούν νέα πανελλαδική συνάντηση εκπροσώπων των μπλόκων την ερχόμενη Κυριακή 7 Φεβρουαρίου στις 12μ στην Νίκαια.


Διαβάστε Περισσότερα »

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΑ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΑ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ συνεχίζει στην πρώτη γραμμή του αγώνα και καλεί τα μέλη του και  όλους τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση να συμμετέχουν στην 24ωρη Γενική  Απεργία που προκηρύχθηκε για  την ΠΕΜΠΤΗ 4 ΦΛΕΒΑΡΗ 2016 και να δώσουν δυναμικό παρόν στην Απεργιακή Συγκέντρωση που θα γίνει στον πεζόδρομο της Μπουφίδου ( κάτω από το πρώην ΙΚΑ ) , στη Λιβαδειά , την Πέμπτη 4/2/2016 και ώρα 11:00.

ΟΧΙ στην ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ και ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ

ΟΧΙ στην ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ της ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ

ΟΧΙ στις ΝΕΕΣ ΜΕΙΩΣΕΙΣ των ΜΙΣΘΩΝ

ΟΧΙ στις ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ των ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ Ο.Τ.Α.

ΑΜΕΣΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ



                                                       ΓΙΑ ΤΟ  Δ.Σ



           Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                           Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ




        ΜΠΟΥΡΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ                       ΒΑΡΕΛΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ


Διαβάστε Περισσότερα »

Mε τους αγρότες οι Δήμαρχοι της Στερεάς


 Συνεδρίασε το πρωί στη Λαμία το Δ. Σ.της Π.Ε.Δ. (Περιφερειακή Ένωση Δήμων) Στερεάς Ελλάδας με θέμα τις κινητοποιήσεις των αγροτών. Υπήρξε τοποθέτηση όλων των παρόντων μελών και διενεργήθηκε ουσιαστικός διάλογος με τους εκπροσώπους των αγροτών, προκειμένου να ακουστούν όλες οι θέσεις και απόψεις πάνω στο συγκεκριμένο ζήτημα.
Με βάση τα συμπεράσματα της συζήτησης που προηγήθηκε, συνδιαμορφώθηκε το ψήφισμα με τη συμμετοχή των εκπροσώπων των αγροτών και στη συνέχεια το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ε.Δ. ψήφισε ΚΑΤΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ το παρακάτω ψήφισμα.
Ψήφισμα Π.Ε.Δ. Στερεάς Ελλάδας για τις κινητοποιήσεις των αγροτών
H Π.Ε.Δ. Στερεάς Ελλάδας, ως εκπρόσωπος της Αυτοδιοίκησης Α’ Βαθμού της Στερεάς Ελλάδας, του θεσμού που βρίσκεται περισσότερο από οποιονδήποτε άλλον εγγύτερα στους πολίτες και στις ανάγκες τους, εκφράζει τη συμπαράστασή της στον
αγώνα των αγροτών, των επιστημόνων και των ελεύθερων επαγγελματιών και τις κινητοποιήσεις τους.
Η θέση μας είναι ότι η επίλυση των μεγάλων ανοιχτών ζητημάτων που απασχολούν την κοινωνία μας, όπως το ασφαλιστικό και το φορολογικό σύστημα, δεν μπορούν να επιλυθούν χωρίς οργανωμένο και ειλικρινή διάλογο μεταξύ της Κυβέρνησης, των κομμάτων της Αντιπολίτευσης και των κοινωνικών εταίρων.
Είναι αναγκαίο να απαλλαγούμε από τις λογικές του ανέξοδου λαϊκισμού, ο οποίος όχι μόνον δεν δίνει λύσεις, αλλά αντίθετα διαιωνίζει και οξύνει τα προβλήματα.
Θα πρέπει όλοι μαζί με υπευθυνότητα και ρεαλισμό να δώσουμε άμεσες λύσεις που θα επιτρέψουν στην Χώρα μας να σταθεί όρθια αλλά παράλληλα θα εξασφαλίζουν την αξιοπρεπή διαβίωση των αγροτών και των άλλων παραγωγικών δυνάμεων.
Βασική θέση της Π.Ε.Δ. και όλων των Δήμων της Στερεάς Ελλάδας είναι ότι τα μέτρα και οι πολιτικές αντιμετώπισης των χρόνιων προβλημάτων της Ελληνικής Κοινωνίας θα πρέπει να στοχεύουν σε μακροπρόθεσμες και βιώσιμες λύσεις, με σεβασμό στον πολίτη.
Μετά από τόσα χρόνια κρίσης, ο αγροτικός κόσμος και συνολικά οι παραγωγικές δυνάμεις της χώρας και η πραγματική οικονομία δεν αντέχουν νέα μέτρα.
Προτεραιότητα όλων μας θα πρέπει να είναι η δημιουργία ενός δίκαιου και βιώσιμου φορολογικού και ασφαλιστικού συστήματος, που θα στηρίζονται στις αρχές της ανταποδοτικότητας και της δίκαιης κατανομής των βαρών.
Με βάση τα παραπάνω η Π.Ε.Δ. Στερεάς Ελλάδας:
1. Συμπαραστέκεται στον δίκαιο αγώνα των αγροτών.
2. Ζητά την άμεση απόσυρση της Κυβερνητικής πρότασης για την αναμόρφωση του Ασφαλιστικού και την έναρξη ενός ουσιαστικού διαλόγου από μηδενική βάση, στη βάση αναλογιστικών μελετών, προκειμένου να δοθεί μια βιώσιμη και μακροπρόθεσμη λύση.
3. Ζητά την άμεση λήψη μέτρων για τη στήριξη των νέων κυρίως αγροτών που δραστηριοποιούνται σε ορεινές μειονεκτικές περιοχές, των κτηνοτρόφων, των επαγγελματιών αλιέων, και γενικά όλου του αγροτικού κόσμου που βρίσκεται σε μειονεκτική θέση.
4. Δηλώνει την απόφασή της να συμμετάσχει ως εκπρόσωπος του θεσμού της Αυτοδιοίκησης Α’ Βαθμού, στο ενιαίο μέτωπο που έχει σχηματιστεί, μαζί με τον επιστημονικό κόσμο, τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους αγρότες, για την ανατροπή της αδιέξοδης κυβερνητικής πρότασης.
5. Αποφασίζει να παραμείνει κλειστή την Πέμπτη 4/2/2016, ως ένδειξη συμπαράστασης στους αγρότες και τις άλλες παραγωγικές τάξεις και καλεί τους Δήμους να πράξουν το ίδιο.
6. Ζητά την άμεση λήψη μέτρων και πρωτοβουλιών από την Κυβέρνηση για τη μείωση των συντελεστών κόστους παραγωγής του πρωτογενή τομέα.
Με το ψήφισμα διαφώνησαν τα μέλη του Δ.Σ.: κα Πούλου, Δήμαρχος Λεβαδέων και κα Κοσκοβόλη, Δημοτική Σύμβουλος Λεβαδέων, υποβάλλοντας τις εξής παρατηρήσεις όσον αφορά τις προτάσεις της Π.Ε.Δ. Στερεάς Ελλάδας:
Α) Η Π.Ε.Δ. ζητά τον άμεσο και ουσιαστικό διάλογο προκειμένου να δοθεί βιώσιμη και μακροπρόθεσμη λύση του ζητήματος του ασφαλιστικού – αντί της «πρότασης 2» του ψηφίσματος, και
Β) Απαιτείται αναδιοργάνωση του ΟΓΑ εκ βάθρων όπως και της γεωργίας και της κτηνοτροφίας σταδιακά και με κριτήρια ρεαλιστικά και εφαρμόσιμα.


Διαβάστε Περισσότερα »

4 Φλεβάρη! Όλοι στη γενική απεργία! Όλοι στο δρόμο του αγώνα!

Εργαζόμενοι, αγρότες, άνεργοι, συνταξιούχοι, ελευθεροεπαγγελματίες επιστήμονες, αυτοαπασχολούμενοι, γυναίκες, νέοι και νέες!

Με τους αγώνες μας, τη συμμαχία μας, το δίκιο μας! Με μια φωνή, σαν μια γροθιά όλος ο εργαζόμενος λαός απαιτούμε:

 Πάρτε πίσω το νόμο-λαιμητόμο, να μην τολμήσετε να τον φέρετε στη Βουλή!

 Να πληρώσει το κράτος και η μεγαλοεργοδοσία που καταλήστευσαν τα Ταμεία, που τσακίζουν μισθούς και μεροκάματα, φέρνουν την ανεργία, ευθύνονται για την κρίση! Με τα μονοπώλια ή με το λαό! Άλλος δρόμος δεν υπάρχει!

 Κοινωνική Ασφάλιση για όλους αποκλειστικά δημόσια και υποχρεωτική!

 Δουλειά με δικαιώματα, ασφάλιση και αυξήσεις που να καλύπτουν τις ανάγκες μας, συλλογικές συμβάσεις, δημόσια δωρεάν Υγεία και Παιδεία για μας και τα παιδιά μας! Δούλοι του 21ου αιώνα δεν θα γίνουμε!

4 Φλεβάρη! Όλοι μαζί στήνουμε το μεγάλο εργατικό - λαϊκό μπλόκο

στην επίθεση κυβέρνησης - ΕΕ - μονοπωλίων!
ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ!



ΘΗΒΑ 11:00

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ
   

ΟΙΝΟΦΥΤΑ 10:00

ΠΛΑΤΕΙΑ
   

ΧΑΛΚΙΔΑ 10:30

ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
   

ΑΘΗΝΑ 10:30

ΟΜΟΝΟΙΑ
Διαβάστε Περισσότερα »

Ανεβαίνει κι άλλο η θερμοκρασία -Ηλιοφάνεια σε όλη την χώρα

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός σήμερα Τρίτη.

Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες. Άνεμοι μεταβλητοί ασθενείς και στα νοτιοανατολικά βορειοδυτικοί μέχρι 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο.

Διαβάστε την αναλυτική πρόγνωση του καιρού από την ΕΜΥ για σήμερα Τρίτη:

    Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Γενικά αίθριος και από το απόγευμα αραιές νεφώσεις. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 πρόσκαιρα το πρωί στην κεντρική Μακεδονία τοπικά βορειοδυτικοί 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 03 έως 18 βαθμούς κελσίου.

    Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Γενικά αίθριος. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Άνεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 05 έως 20 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

    Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις από το απόγευμα στα βόρεια. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.

Άνεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 05 έως 20 βαθμούς κελσίου.

    Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Γενικά αίθριος.

Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά τοπικά έως 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 11 έως 18 βαθμούς κελσίου.

    Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες παροδικές νεφώσεις στα βόρεια. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 και στα νότια βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 11 έως 18 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

    Αττική

Καιρός: Γενικά αίθριος. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.

Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 09 έως 20 βαθμούς κελσίου.

    Θεσσαλονίκη

Καιρός: Γενικά αίθριος. Αραιές νεφώσεις από το απόγευμα.

Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 πρόσκαιρα το πρωί βορειοδυτικοί 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 06 έως 17 βαθμούς κελσίου.

Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ