Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2016

Στο δρόμο οι Θηβαίοι-Βροντερό ΟΧΙ στο Ασφαλιστικό-ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ


Σε μια Θήβα που θύμιζε ημέρα αργίας με όλα τα εμπορικά καταστήματα κλειστά, δίχως λεωφορεία και ταξί, εκατοντάδες  εργαζόμενοι, άνεργοι, αυτοαπασχολούμενοι αλλά και ομάδες αγροτών διαδήλωσαν στο κέντρο της πόλης.Κοινό αίτημα η ανατροπή της αντι- ασφαλιστικής επίθεσης και η απόσυρση του νομοσχεδίου-λαιμητόμου στην κοινωνική ασφάλιση.Το ραντεβού δόθηκε αρχικά στην Πινδάρου  στις 10.00 το πρωί και μέχρι τις 11.00 είχαν συγκεντρωθεί εκατοντάδες πολίτες, επαγγελματίες, εργαζόμενοι, άνεργοι και συνταξιούχοι. Οι διαδηλωτές κρατούσαν πανό και φώναξαν συνθήματα κατά των μέτρων που προωθεί η κυβέρνηση για το Ασφαλιστικό και το Φορολογικό.

Στο συλλαλητήριο συμμετείχαν δικηγόροι,αγρότες και κτηνοτρόφοι της ευρύτερης περιοχής της Θήβας, ενώ το παρών έδωσαν οδηγοί ταξί και λεωφορείων του ΚΤΕΛ.

Από το πρωί της Πέμπτης στο σύνολό τους τα καταστήματα της πόλης, οι καφετέριες, οι ταβέρνες, τα περίπτερα και τα βενζινάδικα κατέβασαν ρολά, ενώ έξω από τις βιτρίνες των καταστημάτων είχαν αναρτηθεί αφίσες που ενημέρωναν για τη συμμετοχή στην απεργία.
Κεντρικός ομιλητής της συγκέντρωσης ήταν ο Δήμαρχος Θηβαίων κ.Νικολάου.
Λίγο μετά τις 11.00 οι διαδηλωτές  που είχαν συγκεντρωθεί, ξεκίνησαν με λεωφορεία του ΚΤΕΛ Θηβών για το "90"χλμ στο μπλόκο των αγροτών.

Το ΠΑΜΕ πραγματοποίησε ξεχωριστή συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία Θήβας







Διαβάστε Περισσότερα »

Έρημη πόλη η Θήβα-φωτο



Έρημη πόλη θύμιζε το πρωί της Πέμπτης η Θήβα  για την 24ωρη πανελλαδική απεργία που προκηρύχθηκε. Και αυτό ήταν φυσικό από την στιγμή που καταγράφηκε η μαζική συμμετοχή εμπόρων, καταστηματαρχών εστίασης, επαγγελματοβιοτεχνών, ελευθέρων επαγγελματιών και γενικότερα όλων όσων διατηρούν επαγγελματικό χώρο,αλλά είχαμε δεκαετίες να δούμε τόσο καθολική συμμετοχή.











Διαβάστε Περισσότερα »

24ωρο μπλακ άουτ σε όλη την Ελλάδα για το Ασφαλιστικό -Ποιοι απεργούν

Παραλύει η χώρα σήμερα λόγω της 24ωρης απεργίας την οποία έχουν προκηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, ως αντίδραση στον «οδοστρωτήρα» του Ασφαλιστικού. Μια απεργία στην οποία συμμετέχουν σχεδόν όλοι οι σύλλογοι εργαζομένων.

Ποιοι συμμετέχουν στην απεργία

Εκτός από τη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ στην απεργία συμμετέχουν:

    ΓΣΕΒΕΕ (επαγγελματοβιοτέχνες)
    ΕΣΕΕ (έμποροι)
    ελεύθεροι επαγγελματίες
    γιατροί
    φαρμακοποιοί
    συνολικά ο επιστημονικός κλάδος (δικηγόροι, συμβολαιογράφοι, μηχανικοί, φοροτεχνικοί , γιατροί, οδοντίατροι,  δικαστικοί επιμελητές, χημικοί, διατροφολόγοι, γεωτεχνικοί, κτηνίατροι).
    αυτοκινητιστές-ταξί
    αυτοκινητιστές-φορτηγά
    Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων
    ΠΟΕ-ΟΤΑ
    ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ

Ετσι, οι δημόσιες υπηρεσίες θα υπολειτουργούν , τα νοσοκομεία θα λειτουργήσουν με προσωπικό ασφαλείας ενώ στην απεργία θα συμμετάσχουν δάσκαλοι και καθηγητές, εργαζόμενοι στην τοπική αυτοδιοίκηση (ΠΟΕ-ΟΤΑ) και η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ.

Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια

Εντωμεαξύ, δεμένα θα μείνουν τα πλοία στα λιμάνια, καθώς η ΠΝΟ εξήγγειλε νέα 48ωρη απεργία εξήγγειλε από τις 06.00 το πρωί της Πέμπτης 4 Φεβρουαρίου ως τις 06.00 το πρωί του Σαββάτου 6 Φεβρουαρίου. Για τις τροποποιήσεις των δρομολογίων οι  επιβάτες μπορούν να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία.

Ακυρώνονται πτήσεις

Ακυρώσεις πτήσεων Προβλήματα θα παρουσιαστούν στις πτήσεις καθώς οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας θα συμμετάσχουν στην απεργία της ΑΔΕΔΥ την 04/02/16, από 00.00 έως 23.59. Η  Olympic Air ήδη ακύρωσε 16 σκέλη πτήσεων  λόγω της 4ωρης στάσης εργασίας του Πανελλήνιου Συλλόγου Πτυχιούχων Τηλεπικοινωνιακών Υπαλλήλων ΥΠΑ από ώρα 08:00 έως 12:00. Οι επιβάτες  θα πρέπει να επικοινωνούν με τις αεροπορικές εταιρίες για να ενημερωθούν για τις μεταβολές των δρομολογίων (δείτε ΕΔΩ τη λίστα με τις πτήσεις που ακυρώνονται).

Κλειστά και τα βενζινάδικα

Κλειστά θα είναι και τα πρατήρια υγρών καυσίμων σε όλη τη χώρα, όπως αποφάσισε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων (ΠΟΠΕΚ). Οι πρατηριούχοι διαμαρτύρονται για το ασφαλιστικό, τη διάλυση του επικουρικού ταμείου τους, την ανεξέλεγκτη παράνομη διακίνηση καυσίμων και τον  τον αθέμιτο ανταγωνισμό.

Ανοίγουν τα μπλόκα οι αγρότες

Πάντως, οι αγρότες σήμερα ανοίγουν τα μπλόκα προκειμένου να διευκολυνθούν οι πολίτες να συμμετάσχουν στα συλλαλητήρια της χώρας.

Οι συγκεντρώσεις ΠΑΜΕ και ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ

Οπως κάθε φορά στις απεργιακές κινητοποιήσεις θα πραγματοποιηθούν δύο ξεχωριστές συγκεντρώσεις και πορείες διαμαρτυρίας, μία από το ΠΑΜΕ και μία από ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ. Η κεντρική συγκέντρωση θα γίνει στις 11 το πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος. Συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στις 10:30 στην Ομόνοια. Αυτή τη φορά πάντως θα πραγματοποιηθεί και τρίτη συγκέντρωση στην οδό Μητροπόλεως 42 από ΓΣΕΒΕΕ (επαγγελματοβιοτέχνες) και η ΕΣΕΕ (έμποροι). Στα συλλαλητήρια της Αθήνας  αναμένεται να δώσουν δυναμικό παρών ομάδες αγροτών από τα μπλόκα της Κορινθίας και της Κεντρικής Ελλάδος.


Διαβάστε Περισσότερα »

Στα σκαριά νέο χαράτσι στα πετρελαιοκίνητα αυτοκίνητα;



    Ένα παλιότερο σενάριο για χαράτσι στα πετρελαιοκίνητα αυτοκίνητα επανέρχεται στο προσκήνιο καθώς υπάρχει έντονη φημολογία ότι εξετάζεται εκ νέου από το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης που βλέπει σε αυτό “βέβαια” έσοδα για το κράτος...

Το χαράτσι, που πιθανότατα θα έχει την ονομασία “πράσινο τέλος” θα...  επιβληθεί στα πετρελαιοκίνητα αυτοκίνητα παλαιότερης από EURO4 τεχνολογίας ή έχουν αγοράσει αυτοκίνητο πριν το 2010.

Σύμφωνα με τα σενάρια που κυκλοφορούν, οι κάτοχοι των αυτοκινήτων αυτών θα κληθούν να πληρώσουν τουλάχιστον 50 ευρώ ως τα 2.000 κυβικά, με την επιβάρυνση να ξεπερνάει το 30% από τα 2.000 κυβικά και πάνω.

Για τα επαγγελματικά οχήματα από 1,5 τόνο και πάνω, η επιβάρυνση σύμφωνα με το ίδιο σενάριο θα ξεκινάει από τα 100 ευρώ.
Διαβάστε Περισσότερα »

Πώς να σβήσεις νόμιμα… κλήση από παράνομο παρκάρισμα

Υπάρχει νόμιμη οδός και μάλιστα με τη συγκατάθεση και την παρότρυνση του «Συνηγόρου του Πολίτη». Δείτε την απόφαση που θα μετατραπεί σε «χρήσιμο εργαλείο» στα χέρια σας σε περίπτωση που βρεθείτε σε ανάλογη θέση:

«Πολίτες προσέφυγαν στον Συνήγορο, αµφισβητώντας πρόστιµα παράνοµης στάθµευσης που τους επιβλήθηκαν, χωρίς ωστόσο να είναι σε θέση να αποδείξουν το βάσιµο των ισχυρισµών τους, καθώς η παράβαση φέρεται να είχε πραγµατοποιηθεί πριν από πολλά έτη. Ο Συνήγορος του Πολίτη υπέδειξε στους πολίτες να ζητήσουν από τις υπηρεσίες των ∆ήµων αντίγραφα των κλήσεων-πράξεων βεβαίωσης παράβασης οχήµατος- προκειµένου να ελέγξουν το περιεχόµενο αυτών. Συγκεκριµένα, τους προέτρεψε να συγκρίνουν τα στοιχεία του οχήµατος ιδιοκτησίας τους, όπως αναγράφονται στην άδεια κυκλοφορίας, µε τα στοιχεία αυτού όπως αναγράφονται στις κλήσεις. Επίσης, πληροφόρησε τους πρoσφεύγοντες να ελέγξουν το περιεχόµενο της κλήσης και κυρίως εάν ήταν όλα τα πεδία αυτής πλήρως συµπληρωµένα. Από τον έλεγχο στο περιεχόµενο των κλήσεων που διενήργησαν οι πολίτες διαπιστώθηκε ότι:

(α) είτε ότι οι κλήσεις, βάσει των οποίων τους είχε επιβληθεί το πρόστιµο, δεν περιείχαν σωστά τα στοιχεία του οχήµατός τους (π.χ. αριθµός κυκλοφορίας, µάρκα, χρώµα),

(β) είτε ότι δεν είχε προσδιοριστεί επακριβώς η θέση του οχήµατος σε σχέση µε τη περιοχή ισχύος της σήµανσης (π.χ. µη αναγραφή του αριθµού της οδού), ή/και

(γ) ότι οι κλήσεις δεν περιείχαν άλλα στοιχεία της παράβασης (π.χ. ποινή). Στη συνέχεια, ο Συνήγορος του Πολίτη επεσήµανε στις αρµόδιες υπηρεσίες των ∆ήµων ότι µε βάση το ισχύον νοµικό πλαίσιο (υπ΄ αριθµ. 2515/64/2007/11-7-2007 ΚΥΑ, και άρθρα 4, 10 & 104 του ΚΟΚ), στην κλήση θα πρέπει να αναγράφονται ορθά όλα τα στοιχεία που αφορούν στον ακριβή προσδιορισµό του οχήµατος του παραβάτη και της παράβασης που διαπράχθηκε. Επιπλέον, διευκρίνισε ότι στις περιπτώσεις εκείνες που το αρµόδιο διοικητικό όργανο, το οποίο έχει την ευθύνη της ορθής αναγραφής στην κλήση όλων των στοιχείων που προβλέπει ο νόµος, αναγράφει εσφαλµένα ή ελλιπή στοιχεία, η εν λόγω πράξη καθίσταται ακυρωτέα. Συνεπώς, τόνισε ότι, όταν συντρέχει κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις, η αρµόδια για την είσπραξη αρχή οφείλει να µην προβαίνει στην είσπραξη του προστίµου, σε οποιοδήποτε στάδιο της διαδικασίας είσπραξης γίνεται αυτό αντιληπτό. Κατόπιν των ανωτέρω οι οικονοµικές υπηρεσίες των ∆ήµων (Αθηναίων, Βάρης- Βούλας-Βουλιαγµένης, Σιντικής, Βέροιας) αποδέχθηκαν τις προτάσεις της Αρχής και προέβησαν στη διαγραφή οφειλών από πρόστιµα παράνοµης στάθµευσης».

Διαβάστε Περισσότερα »

Εύβοια: Ντύθηκε παπάς και λήστεψε την τράπεζα!

Ο μαϊμουδοπαπάς χτύπησε αργά το μεσημέρι της Τετάρτης το υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στην Ερέτρια Ευβοίας.

Ένας ψηλός γεροδεμένος παπάς μπήκε στην τράπεζα, λίγο πριν κλείσει, στις 2:30΄ το μεσημέρι.

Οι υπάλληλοι και οι λιγοστοί πελάτες δεν έδωσαν κάποια ιδιαίτερη σημασία μέχρι που έφτασε στο ταμείο.

Τότε ο "πάτερ" έβγαλε το όπλο και ζήτησε ευγενικά τα χρήματα από τον ταμία της τράπεζας.

Σε λίγα λεπτά ο πάπας βγήκε από την Τράπεζα σαν κύριος, χωρίς να βιάζεται, καβάλησε ένα παπάκι που είχε απ΄ έξω και εξαφανίστηκε.

Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για λεία γύρω στις 5.000€.

Διαβάστε Περισσότερα »

Χαλάει ο καιρός: Πτώση της θερμοκρασίας, καταιγίδες και χιόνια στα βόρεια

Ο χειμώνας μπαίνει ξανά στην ζωή μας με βροχές και καταιγίδες κυρίως στα δυτικά της χώρας
Μεταβολή του καιρού από τα δυτικά με βροχές και τοπικές καταιγίδες, οι οποίες σταδιακά από το μεσημέρι και μετά θα επεκταθούν ανατολικότερα, περιμένουμε σήμερα Πέμπτη. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά και σταδιακά σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας με χαμηλότερο υψόμετρο.

Η θερμοκρασία σε πτώση, θα κυμανθεί από 4 έως 15 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 6 έως 16 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 8 έως 17 βαθμούς στη Νότια Ελλάδα, από 11 έως 16 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα και από 9 έως 19 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις και τοπικά στα βορειοανατολικά θυελλώδεις αλλά το βράδυ σταδιακά και από τα βορειοδυτικά θα στραφούν σε βόρειους θυελλώδεις έως πολύ θυελλώδεις. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί μέτριοι έως ισχυροί, στρεφόμενοι το βράδυ σε βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση.

Αναλυτικά η πρόγνωση από την ΕΜΥ:

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Στη δυτική Μακεδονία νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν βροχές, πιθανώς σποραδικές καταιγίδες, ενώ χιονιά θα πέσουν σε ορεινά και ημιορεινά το βράδυ. Στις υπόλοιπες περιοχές αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και από το απόγευμα θα σημειωθούν βροχές, σποραδικές καταιγίδες και χιόνια το βράδυ σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες στα ανατολικά.
Άνεμοι: Νοτιοδυτικοί 3 με 5 και στα ανατολικά 6 με 7 μποφόρ. Το βράδυ στα δυτικά θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 4 έως 14 βαθμούς κελσίου. Στα δυτικά 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη. Από το βράδυ η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες αρχικά στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο που γρήγορα θα επεκταθούν και στις υπόλοιπες περιοχές. Χιόνια στα βόρεια ορεινά από τις βραδινές ώρες.
Άνεμοι: Νοτιοδυτικοί 3 με 5 και στο Ιόνιο 6 μποφόρ που το βράδυ και από τα βόρεια θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 5 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 7 έως 17 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και το βράδυ θα σημειωθούν τοπικές βροχές ενώ τη νύχτα θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες στα βόρεια.
Άνεμοι: Νοτιοδυτικοί 3 με 5 και στα ανατολικά 5 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 5 έως 18 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και το βράδυ θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες τη νύχτα στα δυτικά.
Άνεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στα δυτικά τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 20 βαθμούς κελσίου.

Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου θα σημειωθούν τοπικές βροχές και τη νύχτα καταιγίδες. Στα Δωδεκάνησα τοπικές βροχές από το βράδυ.
Άνεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 6 και στα βόρεια 7 με 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 20 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική

Καιρός: Αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και από το βράδυ θα σημειωθούν τοπικές βροχές ενώ τη νύχτα θα εκδηλωθούν και καταιγίδες.
Άνεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 6 έως 17 βαθμούς κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: Αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και το βράδυ θα σημειωθούν τοπικές βροχές ενώ είναι πιθανόν να εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Το βράδυ θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 6 έως 14 βαθμούς κελσίου. Σε σταδιακή πτώση το βράδυ.

Διαβάστε Περισσότερα »

Αποκλεισμό εθνικών οδών, αεροδρομίων και λιμανιών αποφάσισαν οι αγρότες

Οι αγρότες δεν μένουν απλά αμετακίνητοι στις θέσεις τους, σε ό,τι αφορά τις διεκδικήσεις τους για το ασφαλιστικό και το φορολογικό, αλλά κλιμακώνουν και τις κινητοποιήσεις τους.

Η Πανελλήνια Συνέλευση Συντονιστικών Επιτροπών των κινητοποιημένων Αγροτών, που έγινε  στην Κατερίνη με τη συμμετοχή εκπροσώπων από 62 μπλόκα αποφάσισε ότι εμμένει στις αρχικές θέσεις, ζητώντας ρητά και κατηγορηματικά την ανάκληση των σχεδίων νόμου για το ασφαλιστικό και το φορολογικό.

Παράλληλα όμως, αποφάσισαν την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, με πολύωρους αποκλεισμούς των εθνικών οδών, αεροδρομίων και λιμανιών.

Αναλυτικά η απόφαση της Συνέλευσης:
1. Παραμονή στις αρχικές θέσεις όπως αυτές έχουν καταγραφεί στην συνάντηση της Σίνδου όπου ρητά και κατηγορηματικά ζητείται άμεση ανάκληση των προσχεδίων νόμου για το ασφαλιστικό και το φορολογικό, για συνάντηση και διάλογο με τον Πρωθυπουργό καθώς επίσης ξεκάθαρη και ρητή θέση των κομμάτων της αντιπολίτευσης για μη ψήφιση και απόρριψη των αναφερομένων προς εισήγηση προσχεδίων νόμου.

2. Κλιμάκωση περαιτέρω της κινητοποίησης με πολύωρους αποκλεισμούς των εθνικών οδών, αεροδρομίων, λιμανιών καθώς και 24ωρο αποκλεισμό από τις 12.00 π.μ. του Σαββάτου έως 12.00 π.μ. της Κυριακής.
Αποφασίστηκε ακόμη, λόγω τις  24ωρης απεργίας στην οποία πρωτίστως θα μετέχουν και όλοι οι άνθρωποι του πρωτογενούς τομέα, να παραμείνουν ανοιχτές οι εθνικές οδοί, λιμάνια, αεροδρόμια για διευκόλυνση και ομαλή μεταφορά και μετακίνηση στους τόπους των συγκεντρώσεων.

3. Συνεχίζοντας απαρέγκλιτα την αρχική προσπάθεια για πλήρη ενοποίηση και ενιαίας κατεύθυνσης του αγώνα όλων των μπλόκων, συστάθηκε επιτροπή η οποία θα παραστεί στη συνάντηση της Νίκαιας στις 07/02/2016 καθώς και όπου αλλού χρειαστεί να παραστεί.

Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ