Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2016

Λογιστικό-Φοροτεχνικό Γραφείο ΚΑΡΑΣΤΑΜΟΣ στην Αλίαρτο

Yπευθυνότητα – Aξιοπιστία – Εμπειρία
Συμπλήρωση-Κατάθεση φορολογκων δηλώσεων υπεύθυνα και αξιόπιστα.
Περισσότερα στο site και στη σελίδα μας στο Facebook-http://www.karastamos.gr/


Περισσότερα στο site και στη σελίδα μας στο Facebook



Διαβάστε Περισσότερα »

Η Στερεά Ελλάδα "ανοίγεται" στην παγκόσμια αγορά

Προσθήκη λεζάντας


Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, Κώστα Μπακογιάννη στο Τελ Αβίβ, στο πλαίσιο της διεθνούς έκθεσης International Mediterranean Tourism Market, όπου συμμετείχε η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

Ο κ. Μπακογιάννης που συναντήθηκε τόσο με τον υπουργό τουρισμού του Ισραήλ όσο και με εκπροσώπους τουριστικών γραφείων και εκπροσώπους φορέων που προωθούν την έρευνα και την καινοτομία, δήλωσε για το αποτέλεσμα των επαφών του:

«Το ταξίδι αυτό είχε έναν σκοπό, την εξωστρέφεια της Περιφέρειάς μας. Αυτό επιτυγχάνεται μόνο όταν γίνονται στοχευμένες επαφές και συζητήσεις που μπορούν να αποδώσουν καρπούς. Σηκώνουμε ένα μεγάλο βάρος, προσπαθούμε να δώσουμε ανάσες στην οικονομία της Στερεάς Ελλάδας σε ένα περιβάλλον ιδιαιτέρως αρνητικό για τις επιχειρήσεις και γενικά για την αγορά. Δεν μπορούμε εμείς να σώσουμε την οικονομία της χώρας, μπορούμε όμως να γίνουμε, και θα το πετύχουμε, Περιφέρεια πρότυπο με τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνουμε και τις δράσεις μας. Στο εσωτερικό, δημιουργούμε τα Κέντρα Στήριξης της Επιχειρηματικότητας και στο εξωτερικό ανοιγόμαστε και βρίσκουμε πεδία συνεργασιών και ανάπτυξης. Με λίγα λόγια, παίρνουμε την τύχη μας στα χέρια μας».

Διαβάστε Περισσότερα »

Θρήνος στα Λουκίσια για τον Υποπλοίαρχο Αναστάσιο Τουλίτση

 

Από το χωριό Λουκίσια κατάγεται ο Υποπλοίαρχος Αναστάσιος Τουλίτσης, ένας εκ των τριών χειριστών του μοιραίου ελικοπτέρου που συνετρίβη στο νησί Κίναρος...

Σύμφωνα με πληροφορίες o ίδιος μεγάλωσε στην Αθήνα, όμως ο πατέρας του κατάγεται από τα Λουκίσια.

Η είδηση συγκλόνισε  το χωριό, καθώς το επώνυμο του άτυχου κυβερνήτη είναι πολύ γνωστό στην περιοχή και όλοι από το πρωί προσπαθούσαν να μάθουν, αν πρόκειται για συντοπίτη τους..eviazoom.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

ΕΞΑΣΤΕΡΟΣ o Επαμεινώνδας Λεύκτρων -ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ

ΤΟ ΘΕΛΑΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΗΡΑΜΕ
 ΕΞΑΣΤΕΡΟΣ ΠΛΕΟΝ Ο "ΣΤΡΑΤΗΓΌΣ"ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑΣ ΚΑΘΗΣΕ ΣΤΟΝ ΘΡΟΝΟ ΤΟΥ.
Κυπελλούχος Βοιωτίας 2015-2016 για 6η φορά στην ιστορία του  αναδείχθηκε ο Α.Ο. ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑΣ ΛΕΥΚΤΡΩΝ. Στον τελικό που πραγματοποιήθηκε στο γήπεδο του Αγίου Σπυρίδωνα, η ομάδα των Λεύκτρων επικράτησε του Αμβρυσσέα Διστόμου 0-2 στην παράταση.
 
Συγκινημένος ο πρόεδρος του Α.Ο.Επαμεινώνδα Σταύρος  Ρόκας "ΤΟ ΘΕΛΑΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΗΡΑΜΕ" δήλωσε στο Permisospress."Ευχαριστώ τα παιδιά που μας έφεραν εδώ"Αυτό το μικρό χωριό της Βοιωτίας ακόμη μια φορά γλεντάει. Με θάρρος και ψυχή και με πολύ μικρό προυπολογισμό  καταφέρνουν να κερδίζουν την αναγνώριση απο όλη τη Βοιωτία.
 Και το πριμ απο τον Πρόεδρο...τρία αρνιά σούβλας για το γλέντι!!!


ΑΜΒΡΥΣΣΕΑΣ - ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑΣ
0 - 2 παράταση (0-0 καν. αγώνας)
ΓΚΟΛ: Karalliu 96' (πλασέ), Εμμανουηλίδης 106' (πλασέ)
ΧΑΜΕΝΟ ΠΕΝΑΛΤΙ: Beka 102'
ΚΟΚΚΙΝΕΣ: Σοφός 89' (2η κιτρ.), Καναρής 100' (απευθείας, στον πάγκο).
Συνθέσεις:
ΑΜΒΡΥΣΣΕΑΣ: Δημητράς, Tomori (105' Τσούρας), Μπότσης, Καλύβας, Κώτσου, Βλάχος (98' Θεοχάρης), Beka, Μπαλντάς, Τζίκας, Πλακίδας Μ. (67' Πλακίδας Χ.), Γεωργουσόπουλος.
ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑΣ: Κουτρούμπας, Στάθης, Παπαναστασίου, Λαλιώτης, Χρυσικός, Σοφός, Καναρής (98' Καπέλιος), Κόκκαλης, Ραχούτης (98' Εμμανουηλίδης), Λάμπρου (57' Karalliu), Ρόκας.
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Τονίδης Δημ. - Ξηρογιάννης Στεφ., Παπαδημητρόπουλος Λ. - 4ος Θάνος Χρ.
Η διοίκηση, ο προπονητής και οι ποδοσφαιριστές του ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑ ΛΕΥΚΤΡΩΝ συγχαίρουν στον ιστορικό ΑΜΒΡΥΣΣΕΑ ΔΙΣΤΟΜΟΥ για το όμορφο παιχνίδι και το ήθος του. Είναι δύσκολο να συναντήσεις τέτοια συμπεριφορά από έναν αντίπαλο που μόλις έχει χάσει έναν τελικό! Του ευχόμαστε καλή συνέχεια και να πετύχει τον στόχο του πρωταθλήματος και της ανόδου!
Συγχαρητήρια και στην ομάδα μας που κατάφερε να κατακτήσει το 6ο κύπελλο στη ιστορία της απέναντι σ' ένα πολύ δυνατό και άξιο αντίπαλο!
Επίσης ευχαριστούν θερμά τους φιλάθλους της ομάδας μας για την υποστήριξη και την δύναμη που μας προσέφεραν στον χθεσινό τελικό! Επίσης συγχαίρουν τους φιλάθλους και των δύο ομάδων για την κόσμια συμπεριφορά τους! Τέλος συγχαίρουν και την Ε.Π.Σ.Β. για την άρτια οργάνωση του τελικού!
Συγχαρητήρια επιστολή Δημάρχου Θηβαίων στον Α.Ο. Επαμεινώνδας Λεύκτρων


Ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου συγχαίρει θερμά το Διοικητικό Συμβούλιο, τον Προπονητή και τους Ποδοσφαιριστές του Α.Ο. Επαμεινώνδας Λεύκτρων για τη μεγάλη νίκη και την κατάκτηση του Κυπέλλου Ποδοσφαίρου της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Βοιωτίας, που είναι το 6ο στην ιστορία της ομάδας, η οποία φέτος συμπληρώνει  45 χρόνια ενεργής ποδοσφαιρικής ζωής, μέσα στην οποία κατάφερε να έχει και οχτώ συμμετοχές στην Δ' Εθνική Κατηγορία.
Τους εύχεται επίσης καλή συνέχεια και πάντα επιτυχίες στους μελλοντικούς τους αγώνες.

Συγχαρητήρια της  Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Βοιωτίας, Φανής Παπαθωμά, για τη διεξαγωγή του ΤΕΛΙΚΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΩΝ ΒΟΙΩΤΙΑΣ 2015-2016

Δύο ομάδες της Βοιωτίας έλαβαν μέρος στον τελικό κυπέλλου ερασιτέχνων Βοιωτίας 2015-2016 ο ΑΜΒΡΥΣΣΕΑΣ ΔΙΣΤΟΜΟΥ και ο  ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑΣ ΛΕΥΚΤΡΩΝ.

Συγχαρητήρια στον ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑ ΛΕΥΚΤΡΩΝ για την νίκη του σε έναν εξαιρετικό αγώνα που έγινε την Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου καθώς και στον

ΑΜΒΡΥΣΣΕΑ ΔΙΣΤΟΜΟΥ για την όλη πορεία ως σήμερα και την εμφάνισή του στον αγώνα.

Τέλος συγχαρητήρια στην ΕΝΩΣΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΒΟΙΩΤΙΑΣ,  για την άψογη διοργάνωση του αγώνα.

Χαιρετίζουμε κάθε  προσπάθεια πρωταθλητισμού, στηρίζουμε όμως μαζί τους όλες τις προσπάθειες λαϊκού – μαζικού αθλητισμού.



 ΟΛΕΣ ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΕΔΩ

Διαβάστε Περισσότερα »

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙ ΕΚΑΝΕ Η ΦΙΛΑΝΔΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΣΕΙ ΤΗΝ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΗ ΛΑΡΚΟ

Τον περασμένο Αύγουστο η  Talvivaara Mining Company   ΣΤΗΝ φινλανδία υπήρξε ΜΙΑ Από τις Πρώτες Επιχειρήσεις ΤΟΥ κλάδου Νικελίου που έφτασαν ΣΤΑ Όρια Της πτώχευσης, λόγω της παρατεταμένης κρίσης στην αγορά των μετάλλων. Η εταιρεία αυτή παράγει Νικέλιο και εξορύσσει μεταλλεύματα Νικελίου. Απασχολεί 450 εργαζόμενους.

Τι έκανε η κυβέρνηση της Φινλανδίας; Την εθνικοποίησε !!!  Με ενέργειες του Υπουργού Οικονομικών, του γνωστού μας πλέον κ. Olli Rehn μετέφερε τις μετοχές σε κρατική εταιρεία την TERRAFAME   η οποία με τη σειρά της ανήκει στην SOLIDIUM επίσης κρατική εταιρεία χαρτοφυλακίου. Άμεση χρηματοδότηση ύψους 209 εκ.€ !!!

 Ούτε συζήτηση για κρατικές ενισχύσεις. Τα κριτήρια του Olli Rehn προσαρμόζονται ανάλογα με την ισχύ, την ενδοτικότητα και την ηττοπάθεια του εκάστοτε αποδέκτη
.larkikanea.blogspot.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

ΚΑΛΕΣΜΑ του Εργατικού Κέντρου Λιβαδειάς για το συλλαλητήριο στην Αθήνα



Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Επαρχίας Λιβαδειάς σε συνεδρίασή του αποφάσισε  τη συμμετοχή στο Συλλαλητήριο που θα γίνει το Σάββατο 13 Φλεβάρη 2016  στην Αθήνα, στην πλατεία Ομονοίας, ώρα 11.00΄το πρωί.

Συνάδελφοι εργαζόμενοι, Αγρότες , Συνταξιούχοι, Μικρομεσαίοι, Αυτοαπασχολούμενοι , Άνεργοι, παλεύουμε για κοινωνική δικαιοσύνη, εθνική αξιοπρέπεια, το μέλλον των παιδιών μας, τη ζωή που μας ανήκει.
Το μέλλον ανήκει σε μας που το κτίζουμε.

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ

Για  το Συλλαλητήριο θα αναχωρήσει  ΔΩΡΕΑΝ λεωφορείο από το Ζάππειο το Σάββατο 13/2/2016 στις 8.30΄το πρωί.

΄Οσοι θέλουν να πάρουν μέρος μπορούν να το δηλώσουν στα  τηλέφωνα : 22610 28344 και  6946001598

Διαβάστε Περισσότερα »

Πολιτιστική ημερίδα την Κυριακή στην Αλίαρτο



Διαβάστε Περισσότερα »

Περιπατητική διαδρομή στον Δήμο Λεβαδέων

Η Επιτροπή Αθλητισμού του Δήμου Λεβαδέων  πληροφορεί τους ενδιαφερόμενους, ότι η περιπατητική διαδρομή για τον μήνα Φεβρουάριο θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2016 και ώρα 10:30 π.μ.
H διαδρομή θα ξεκινήσει από τον δημόσιο δρόμο Ζερικίου – Κυριακίου και θα συνεχιστεί μέχρι το καταφύγιο “Κολιέδες” και είναι διάρκειας 2 ωρών.
Η συνάντηση θα γίνει στις 10.00 π.μ. στην Πλατεία Λάμπρου Κατσώνη.

Διαβάστε Περισσότερα »

Ζητείται γεωπόνος από τον Α. Σ. "ΑΙΧΜΕΑΣ"


                                                      Αγγελία

Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός ΑΙΧΜΕΑΣ ζητά να προσλάβει Γεωπόνο με τα παρακάτω προσόντα:
•    Πτυχίο  Α.Ε.Ι. - Τ.Ε.Ι
•    Άριστη χρήση ηλεκτρονικού υπολογιστή (Microsoft office, internet)
•    Πολύ καλή γνώση Αγγλικών

 Οι ενδιαφερόμενοι  μπορούν να αποστέλλουν βιογραφικά  στο
email: aixmeas@aixmeas.gr.
Fax: 2261089834.
Τηλέφωνο: 2261089833 – 24697.
Site: www.aixmeas.gr

Με εκτίμηση,
Α.Σ. ΑΙΧΜΕΑΣ

Διαβάστε Περισσότερα »

Αυτοί είναι οι 3 αξιωματικοί του ελικοπτέρου του Πολεμικού Ναυτικού που συνετρίβη

Οικογενειάρχες, 37, 34 και 36 ετών οι Αναστάσιος Τουλίτσης, Κωνσταντίνος Πανανάς και Ελευθέριος Ευαγγέλου που χάθηκαν
Δραματικές ώρες από το πρωί για το Πολεμικό Ναυτικό αλλά και ολόκληρη τη χώρα. Τρεις άνθρωποι, οικογενειάρχες επέβαιναν στο ελικόπτερο Agusta Bell, που κατέπεσε στην Κίναρο.
Το ανθυποβρυχιακό ελικόπτερο τύπου AB 212 που συνετρίβη στη νήσο Κίναρο είχε πλήρωμα τριών αξιωματικών.
Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, το ελικόπτερο προσέκρουσε στη νησίδα και εν συνεχεία συνετρίβη, ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη η άσκηση «ΑΣΤΡΑΠΗ», η οποία πραγματοποιείται νυχτερινές ώρες.
Το πλήρωμα του ελικοπτέρου αποτελούσαν οι υποπλοίαρχοι Τουλίτσης Αναστάσιος (κυβερνήτης) και Πανανάς Κωνσταντίνος (συγκυβερνήτης) και ο ναυτίλος ανθυπασπιστής Ευαγγέλου Ελευθέριος. Το ελικόπτερο είχε απογειωθεί από τη φρεγάτα «Νικηφόρος Φωκάς», προκειμένου να εκτελέσει άσκηση εντοπισμού στόχων επιφανείας, κατά τη διάρκεια της άσκησης «ΑΣΤΡΑΠΗ» που διεξάγεται στην περιοχή.
Ο Κωνσταντίνος Πανανάς

Ο Αναστάσιος Τουλίτσης

Ελευθέριος Ευαγγέλου
Διαβάστε Περισσότερα »

Εκδήλωση προς τιμή των εκπαιδευτικών Περιφέρειας Λιβαδειάς


Διαβάστε Περισσότερα »

Τραγωδία στο Αιγαίο -Νεκροί οι 3 επιβαίνοντες του ελικοπτέρου του ΠΝ

Τραγική κατάληξη είχε το θρίλερ με την εξαφάνιση του ελικοπτέρου του Πολεμικού Ναυτικού, καθώς εντοπίστηκαν νεκροί και τρεις επιβαίνοντες. Λίγο πριν τις 8 το πρωί εντοπίστηκαν ίχνη του ελικοπτέρου του Πολεμικού Ναυτικού κοντά στη νησίδα Κίναρο. Το ελικόπτερο είχε χαθεί τα ξημερώματα στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Δωδεκανήσου και Κυκλάδων.

Υπενθυμίζεται πως το ελικόπτερο τύπου Agusta Bell 212 είχε απονηωθεί από φρεγάτα και μετείχε σε άσκηση του Πολεμικού Ναυτικού στο πλαίσιο τακτικού σεναρίου άσκησης ΑΣΤΡΑΠΗ 2/16. Οταν εξαφανίστηκε από τα ραντάρ εκτελούσε νυχτερινή πτήση επιφάνειας και πετούσε κοντά στη νήσο Κίναρο μεταξύ Λέρου και Αμοργού.

Το ελικόπτερο AB 212 ASW / EW είναι ανθυποβρυχιακό ελικόπτερο και έχει πλήρωμα δυο πιλότους και ένα μηχανικό.

Στις έρευνες μετέχει η φρεγάτα απ' όπου απογειώθηκε το ελικόπτερο, αλλά και ένα αεροσκάφος C130 όπως και ένα ελικόπτερο Super Puma.
Σύμφωνα με έμπειρους αξιωματικούς ο εντοπισμός είναι εξαιρετικά δύσκολος τη νύχτα καθώς το ελικόπτερο δίνει πολύ μικρό στίγμα στα ραντάρ, εφόσον βέβαια, βρίσκεται ακόμη στην επιφάνεια της θάλασσας.

Η ανακοίνωση από το Γενικο Επιτελείο Ναυτικού που εστάλη στις 6:28 το πρωί έχει ως εξής:
Από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού ανακοινώνεται ότι την Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2016 στις 02:45, απωλέσθη το ίχνος ελικοπτέρου ΠΝ στην περιοχή της Κινάρου.  Το ελικόπτερο είχε απονηωθεί από φρεγάτα στο πλαίσιο τακτικού σεναρίου άσκησης ΑΣΤΡΑΠΗ 2/16.  Στο ελικόπτερο επιβαίνουν τρία άτομα.  Είναι σε εξέλιξη έρευνα στην περιοχή από πλοία της άσκησης, οργανικά ελικόπτερα πλοίων, ένα C-130 και ελικόπτερο SUPER PUMA της Πολεμικής Αεροπορίας.   





Διαβάστε Περισσότερα »

Το Λεοντάρι αποχαιρέτισε τον Παπα Τέλιο!!!


Σύσσωμο το Λεοντάρι αποχαιρέτισε τον ΠαπαΤέλιο.
Έφυγε πλήρης ημερών, σε ηλικία 100 ετών, ο ΠαπαΤέλιος μας, ο παππούς όλων μας. Την ευχή του να έχουμε!!! Το Λεοντάρι από σήμερα γίνεται φτωχότερο.


Προεξάρχοντος του Μητροπολίτη μας, χορεία ιερέων, των τοπικών αρχών και όλων των κάτοικων του Λεονταρίου, αλλά και της γύρω περιοχής, εψάλη η εξόδιος ακολουθία, στον κατάμεστο Ιερό Ναό του Προφήτη Ηλία, σήμερα Τετάρτη 10-2-2016 και ώρα 3:30 μ.μ., του επί 40 χρόνια Ιερέα μας, του πολυαγαπημένου μας και αξιοσέβαστου ΠαπαΤέλιου.


Παππού ΚΑΛΟ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ!!!

Την ευχή σου νάχουμε!!!

Και να μεσιτεύεις για εμάς!!!
leontari-thivon.blogspot.gr






Διαβάστε Περισσότερα »

«Γενοκτονία» στους ελληνικούς δρόμους -1.600 νεκροί και 20.000 τραυματίες μέσα σε ένα χρόνο

Μέσα σε ένα χρόνο είχαμε 1.600 νεκρούς και 20.000 τραυματίες σε τροχαία ατυχήματα. Κάθε ημέρα έχουμε πέντε νεκρούς, πέντε τετραπληγικούς, 10 παραπληγικούς, 60 τραυματίες, ενώ δεκάδες χιλιάδες ευρώ είναι το κόστος σε υλικές ζημιές.

Είναι σαν να πέφτει κάθε μέρα σε μια κατοικημένη περιοχή, ένα μικρό αεροσκάφος της αεροπλοΐας με 20 επιβάτες.

Τα πιο πολλά τροχαία ατυχήματα συμβαίνουν σε κατοικημένες περιοχές με ταχύτητες κάτω από 45χλμ. την ώρα. Και τα περισσότερα θύματα που αφήνουν την τελευταία τους πνοή στην άσφαλτο, είναι κάτω των 30 ετών. Σύμφωνα μάλιστα με τα τελευταία στοιχεία, το 60 με 70% των θυμάτων από τροχαία ατυχήματα, είναι ηλικίας 15 – 29.

Αυτά τα συγκλονιστικά στοιχεία παρουσίασε στην Μόνιμη Επιτροπή Οδικής Ασφάλειας ο Αναστάσιος Μαρκούζος, γνωστός ως Ιαβέρης. Και η κοινή παραδοχή όλων των μελών της ήταν ότι στους ελληνικούς δρόμους γίνεται καθημερινά μια γενοκτονία.

Αιτία; Οι τραγικοί δρόμοι και οι επικίνδυνοι οδηγοί που σε συνδυασμό με την άγνοια και την αδιαφορία οδηγούν σε ένα εγκληματικό αποτέλεσμα, όπως εξήγησε ο Ιαβέρης.

Και αυτά μας κατατάσσουν στην 28η και τελευταία θέση στην ΕΕ.

«Τον καρκίνο του δρόμου στη χώρα μας τον αντιμετωπίζουμε με παυσίπονο αντί χειρουργείου», είπε και έφερε ως παράδειγμα το γεγονός ότι, ενώ σε όλες τις χώρες έχουν μειωθεί τα τροχαία ατυχήματα από 20% – 99,5%, όπως η Σουηδία, στην Ελλάδα είχαμε αύξηση ως και 60%.

«Το αυτοκίνητο γίνεται όπλο, όταν μπαίνει ένα βλήμα» είπε χαρακτηριστικά ο Ιαβέρης και εξήγησε: «Μέσα στα τελευταία 100 χρόνια, στην Ελλάδα που πέρασε και δύο πολέμους, έχασαν την ζωή τους σε ώρα μάχης 70.000 ελληνόπουλα. Στα 60 τελευταία χρόνια με το αυτοκίνητο έχασαν τη ζωή τους 140.000 άνθρωποι, δηλαδή τα θύματα ήταν τετραπλάσια, ενώ 350.000 έμειναν ανάπηροι».

Ο Ιαβέρης, έθεσε και μια άλλη σημαντική παράμετρο, την οικονομική καθώς όπως είπε, «το 40% του κόστους στην υγεία, είναι από τροχαία».

«Τα τροχαία ατυχήματα κοστίζουν 12 δισ. ευρώ κάθε χρόνο. Στα 50 χρόνια σημαίνει 600 δισ. ευρώ πεταμένα ματωμένα, στην άσφαλτο. Και μετά λέμε πώς να εξοικονομήσουμε λεφτά και βάζουμε ισοδύναμα, όταν όλα αυτά τα χρήματα πετιούνται άδικα στο δρόμο», επεσήμανε ο Ιαβέρης.

Ο γνωστός αυτοκινητιστής ήταν αποκαλυπτικός, σε ότι αφορά την εγκληματική άγνοια που επιδεικνύουν οι γονείς, απέναντι στα παιδιά τους.

«Ένας γονιός που οδηγεί με πάνω από 10χλμ. την ώρα το αυτοκίνητο και αφήνει το παιδί του να κάθεται στη μέση των πίσω καθισμάτων και δεν το δένει κανονικά στο παιδικό κάθισμα είναι σαν το προορίζει για αναπηρικό καροτσάκι που θα το σπρώχνει σε όλη του τη ζωή, αν συμβεί ένα βίαιο φρενάρισμα», τόνισε χαρακτηριστικά.

Μίλησε, όμως, και για γενικότερη άγνοια που υπάρχει στη κοινή γνώμη, σε ότι αφορά την σημασία που έχει η ασφαλής οδήγηση, επικαλούμενος το εξής παράδειγμα: «Ρωτήσανε σε ένα τηλεπαιχνίδι 100 ανθρώπους για ποιο επάγγελμα χρειάζεται μικρότερη προσοχή και η πιο δημοφιλής απάντηση με ποσοστό 80% ήταν ο επαγγελματίας οδηγός. Δηλαδή, ο οδηγός του σχολικού που μεταφέρει τα παιδιά μας», ανέφερε.

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στην παραβίαση του ερυθρού σηματοδότη, υπογραμμίζοντας ότι «είναι απόπειρα φόνου, είναι απόπειρα αυτοκτονίας».

Ο Ιαβέρης, υπογράμμισε ακόμα, ότι, μόνο αν αναληφθεί πρωτοβουλία σε υψηλό πολιτικό επίπεδο, μπορεί το εθνικό αυτό πρόβλημα να πάρει σοβαρές διαστάσεις.

«Για να σταματήσει το έγκλημα και η γενοκτονία που συντελείται καθημερινά στους ελληνικούς δρόμους, πρέπει η Επιτροπή Οδικής Ασφάλειας να πάει στο Μαξίμου και να ζητήσει από τον πρωθυπουργό να το πάρει πάνω του γιατί είναι μέγα εθνικό και πολιτικό ζήτημα», τόνισε και η πρόταση του αυτή έδειξε να έχει θετική αποδοχή από την Επιτροπή.

Κλείνοντας ο Ιαβέρης την ενημέρωση του, έδωσε μια συμβουλή σε όλους τους οδηγούς λέγοντας χαρακτηριστικά: «Η λύση του προβλήματος είναι η αυτοεκτίμηση. Καθένας, πρέπει να ξέρει πόσο ανεκτίμητος και λατρεμένος είναι, και πόσο θα λείψει από τα παιδιά ή τους γονείς του, αν εμπλακεί σε μια ανόητη σύγκρουση, επειδή τα μυαλό του είναι στα κάγκελα. Αν θέλουμε άμεσα να μειώσουμε το οδικό έγκλημα, κάθε πρωί ας κοντοσταθούμε και ας σκεφτούμε πόσες αγκαλιές μας περιμένουν το απόγευμα».


Διαβάστε Περισσότερα »

Συλλήψεων.... συνέχεια στη Στερεά

Συνέχεια των στοχευμένων αστυνομικών ελέγχων σε περιοχές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας

Συνελήφθησαν ακόμη (12) άτομα για διάφορα αδικήματα


Συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς, στοχευμένοι αστυνομικοί έλεγχοι, στο πλαίσιο του ευρύτερου επιχειρησιακού σχεδιασμού της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας.

Κατά τη διάρκεια αυτών των ελέγχων, οι οποίοι πραγματοποιήθηκαν με σκοπό την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, τον εντοπισμό φυγόποινων, τη δίωξη της παράτυπης μετανάστευσης και γενικότερα την αντιμετώπιση κάθε μορφής παραβατικής συμπεριφοράς, συνελήφθησαν το τελευταίο 24ωρο, συνολικά δώδεκα (12) άτομα και συγκεκριμένα:

Τρία (3) άτομα και ειδικότερα δύο ημεδαποί στη Λαμία & ένας αλλοδαπός στη Θήβα, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Φθιώτιδας και του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, κατηγορούμενοι για παραβάσεις νομοθεσίας περί ναρκωτικών. Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κατά περίπτωση, μικροποσότητες ηρωίνης και ακατέργαστης κάνναβης.

Αλλοδαπός στο Κόκκινο Βοιωτίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, για παραβάσεις νομοθεσίας περί όπλων & περί αλλοδαπών. Κατασχέθηκαν σε νομότυπη έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε πρόχειρο κατάλυμα που διέμενε, ένα κυνηγετικό όπλο, φυσίγγια κυνηγετικού όπλου και ένα μαχαίρι με μήκος λάμας (16) εκατοστών.

Τέσσερις (4) αλλοδαποί και ειδικότερα τρεις στη Χαλκίδα & ένας στη Λαμίας, από αστυνομικούς της Β’ Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Ευβοίας και της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Φθιώτιδας, διότι στερούνταν των απαραίτητων εγγράφων που να δικαιολογούν τη νόμιμη παραμονή τους στην Ελληνική Επικράτεια.

Δύο (2) ημεδαπές στη Λαμία & στη Θήβα, από αστυνομικούς των Τμημάτων Ασφαλείας Λαμίας & Θηβών αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν καταδικαστικές Αποφάσεις.

Ημεδαπός στη Λιβαδειά, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Λιβαδειάς, για παράβαση νομοθεσίας περί αδέσποτων & δεσποζόμενων ζώων.

Τέλος ημεδαπός στη Λαμία, από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Λαμίας, για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. 

Οι συλληφθέντες, με τις σε βάρος τους σχηματισθείσες δικογραφίες, θα οδηγηθούν στις κατά τόπους αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές.

Οι συγκεκριμένοι έλεγχοι αποσκοπούν στην πρόληψη και στην καταστολή της εγκληματικότητας, ενώ θα συνεχιστούν σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Βελτιώνεται ο καιρός, ανεβαίνει η θερμοκρασία


Στο ανατολικό Αιγαίο βροχές και σποραδικές καταιγίδες με γρήγορη βελτίωση. Στα υπόλοιπα παροδικές νεφώσεις και από το απόγευμα στα δυτικά τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Άνεμοι από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ.


Αναλυτική πρόγνωση από την ΕΜΥ:

    Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Λίγες νεφώσεις με πρόσκαιρες τοπικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη με γρήγορη βελτίωση. Από το απόγευμα και από τα δυτικά οι νεφώσεις πάλι θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και στη δυτική Μακεδονία πιθανόν σποραδικές καταιγίδες. Λίγα χιονιά στα ορεινά.

Άνεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 4 με 5 και στα ανατολικά πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ στρεφόμενοι από το απόγευμα σε νοτίους με την ιδία ένταση.

Θερμοκρασία: Από 04 έως 13 βαθμούς κελσίου.

    Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Λίγες νεφώσεις με πρόσκαιρες τοπικές βροχές και πιθανόν στα νότια μεμονωμένες καταιγίδες με γρήγορη βελτίωση. Από το απόγευμα οι νεφώσεις πάλι θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα βόρεια. Χιόνια στα ορεινά της Ηπείρου.

Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ, που βαθμιαία από το μεσημέρι και από τα βόρεια θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 09 έως 16 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

    Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Λίγες νεφώσεις με πρόσκαιρες τοπικές βροχές και πιθανόν στα νότια μεμονωμένες καταιγίδες με γρήγορη βελτίωση. Από το βράδυ οι νεφώσεις πάλι θα αυξηθούν και υπάρχει πιθανότητα να βρέξει τη νύχτα στα βόρεια.

Άνεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 5 και στα νότια 6 τοπικά 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 08 έως 17 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

    Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Παροδικές νεφώσεις με πρόσκαιρες τοπικές βροχές και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες με γρήγορη βελτίωση.

Άνεμοι: Νοτιοδυτικοί 5 με 6 τοπικά 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 09 έως 17 βαθμούς κελσίου.

    Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πρόσκαιρες τοπικές βροχές και πιθανόν σποραδικές καταιγίδες μέχρι το μεσημέρι.

Άνεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 5 με 6 στα νότια τοπικά 7 μποφόρ εξασθενούνε από το μεσημέρι και στρεφόμενοι στα βόρεια σε νοτίους.

Θερμοκρασία: Από 10 έως 17 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

    Αττική

Καιρός: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις πρωινές ώρες με τοπικές βροχές και γρήγορη βελτίωση.

Άνεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 08 έως 16 βαθμούς κελσίου.

    Θεσσαλονίκη

Καιρός: Λίγες νεφώσεις με πρόσκαιρες τοπικές βροχές και γρήγορη βελτίωση. Από το απόγευμα οι νεφώσεις πάλι θα αυξηθούν και το βράδυ θα σημειωθούν τοπικές βροχές.

Άνεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 4 με 5 και τις πρωινές ώρες στο Θερμαϊκό βορειοδυτικοί μέχρι 6 μποφόρ στρεφόμενοι το απόγευμα σε νοτίους με την ιδία ένταση.

Θερμοκρασία: Από 08 έως 12 βαθμούς κελσίου.




Διαβάστε Περισσότερα »

Tα Συνεργαζόμενα Σωματεία Συνταξιούχων Λιβαδειάς συμετέχουν στο συλλαλητήριο του Σαββάτου



Τα Συνεργαζόμενα σωματεία Συνταξιούχων ΙΚΑ-Δημοσίου-ΟΑΕΕ , συμμετέχουμε στο Πανελλαδικό συλλαλητήριο του Σαββάτου στην Αθήνα (11.00πμ στην Ομόνοια) και καλούμε τα μέλη μας να πάρουν δυναμικά μέρος για να αποτρέψουμε την διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης που προωθεί η κυβέρνηση σε συνεννόηση με την ΕΕ και τους δανειστές.
Η μετακίνηση θα γίνει με λεωφορεία που θα αναχωρήσουν στις 8.00 το πρωί από το Ζάππειο.

Διαβάστε Περισσότερα »

Σεμινάριο-workshop στο Επιμελητήριο Βοιωτίας- «Ενίσχυση της εξωστρεφούς επιχειρηματικής δραστηριότητας -Τεχνικές & Διαδικασίες Συμμετοχής σε Διεθνείς Εκθέσεις»



Ο σκοπός του σεμιναρίου είναι να παρουσιάσει στους συμμετέχοντες εφαρμοσμένες διαδικασίες ενίσχυσης της παρουσίας τους στις διεθνείς εκθέσεις και πως αυτή μπορεί να βελτιωθεί προκειμένου να γίνει περισσότερο αισθητή και συνεπώς να αυξηθεί η ανταγωνιστικότητα τους στη διεθνή επιχειρηματικότητα.

Το workshop αυτό απευθύνεται σε επιχειρήσεις που ήδη συμμετέχουν σε διεθνείς εκθέσεις αλλά και σε επιχειρήσεις, οι οποίες επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν στο χώρο αυτό.

Οι βασικές θεματικές ενότητες παρουσιάσεων και συζήτησης του προγράμματος επιμόρφωσης  είναι:

    Ο Ρόλος του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου στο χώρο

των Γερμανικών Εκθεσιακών Οργανισμών -Το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο ως συνδετικός κρίκος ανάμεσα στην επιχείρησή σας και τη διεθνή έκθεση.

    Διεθνείς Εκθέσεις-Εμπορικές και Καταναλωτικές Εκθέσεις
    Ποιοί είναι οι στόχοι σας κατά την παρουσία σας στην έκθεση
    Επτά σημαντικά βήματα συμμετοχής

4.1 Κριτήρια επιλογής και λήψης αποφάσεων

4.2 Προϋπολογισμός κόστους

4.3 Διεκπεραίωση Οργανωτικών Θεμάτων

4.4 Εκθεσιακό Περίπτερο (stand)

4.5 Λειτουργία Περιπτέρου (stand)

4.6 Προβολή και Δημόσιες Σχέσεις

4.7 Διαδικασία Επακολούθησης (Follow Up) και Απολογισμού

Το σεμινάριο θα διεξαχθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Βοιωτίας          (Λ. Κουτσοπετάλου 1, Λιβαδειά) τηνΠαρασκευή 26-02-2016 και ώρες 17.00 – 21.00.

Θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης στους συμμετέχοντες.

Εισηγήτρια του σεμιναρίου θα είναι η κα  Νίκη Γκούντα, εξειδικευμένο στέλεχος και διευθύντρια του τμήματος εκπαίδευσης του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου

Η κα Νίκη Γκούντα μεγάλωσε και σπούδασε νομικές επιστήμες και μέσα μαζικής επικοινωνίας στο Βερολίνο της Γερμανίας. Διαθέτει μεγάλη εμπειρία σε επιχειρήσεις, που δραστηριοποιούνται στον ιδιωτικό χώρο, τόσο στη Γερμανία, όσο και στην Ελλάδα, κυρίως στον κλάδο της βιομηχανίας και του τουρισμού.

Εδώ και αρκετά χρόνια ασχολείται με θέματα, που σχετίζονται με τις διεθνείς εκθέσεις και εκπροσωπεί το γερμανικό εκθεσιακό οργανισμό Hannover Messe και την Spielwarenmesse (έκθεση παιχνιδιών).

Καταληκτική Ημερομηνία Υποβολής Αιτήσεων: Δευτέρα, 22 Φεβρουαρίου 2016.

Η συμμετοχή στο σεμινάριο είναι δωρεάν, για τα μέλη του Επιμελητηρίου Βοιωτίας, με απαραίτητη προϋπόθεση, την ταμειακή τους ενημερότητα (οικονομικό έτος 2015).

Για τα μη μέλη του Επιμελητηρίου, το κόστος συμμετοχής ανέρχεται στο ποσό των 30€, ενώ για τους φοιτητές είναι δωρεάν.

Επίσης, σημειώνουμε, ότι θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Υπεύθυνος Προγράμματος:  Λουκάς Παπαχαραλάμπους,

Οικονομικός Επόπτης του Επιμελητηρίου Βοιωτίας.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν

με το Επιμελητήριο Βοιωτίας: Φουντάς Ευάγγελος, τηλ. 22610 28281, fax: 22610 21347

e-mail: fountas@viotiachamber.gr,

καθώς και να επισκέπτονται το δικτυακό τόπο του Επιμελητηρίου: www.viotiachamber.gr

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Βοιωτίας
Παναγιώτης Αγνιάδης

Διαβάστε Περισσότερα »

Θήβα Πρωτεύουσα Πόλη-Ομιλία Ελένης Γλύκατζης Αρβελέρ

Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ