Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2016

Βρήκαν 960 πλαστά πιστοποιητικά δημοσίων υπαλλήλων...


Στον αριθμό των 960 φτάνουν τα πλαστά πιστοποιητικά (πτυχία Πανεπιστημίων ή ΤΕΙ, απολυτήρια Δημοτικού ή Λυκείου, τίτλοι ξένων γλωσσών κλπ) που χρησιμοποίησαν εντέχνως στο παρελθόν εκατοντάδες υποψήφιοι δημόσιοι υπάλληλοι-παραποιώντας βαθμολογίες τίτλων η πλαστογραφώντας ακόμη και πτυχία- προκειμένου να διοριστούν από το "παράθυρο" ή μέσω διαγωνισμών του ΑΣΕΠ στο δημόσιο.


Από την άλλη αρκετοί .... μόνιμοι υπάλληλοι πλαστογράφησαν τίτλους γνώσης ξένων γλωσσών η ηλεκτρονικών υπολογιστών προκειμένου να προαχθούν η να εξελιχθούν βαθμολογικά και μισθολογικά. Αυτό αποκάλυψε ο έλεγχος που διενήργησαν το 2015 οι Επιθεωρητές-Ελεγκτές Δημόσιας Διοίκησης σε Υπουργεία, Νομικά πρόσωπα Δημοσίου και Ιδιωτικού τομέα ,Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης αλλά σε εκατοντάδες φορείς και Οργανισμούς του στενού και ευρύτερου δημόσιου τομέα.

Το newpost παρουσιάζει αναλυτικά τα στοιχεία που έφεραν στο φως οι Επιθεωρητές Δημόσιας Διοίκησης από τα οποία προκύπτουν 960 σκαστές περιπτώσεις επίορκων υπαλλήλων οι οποίοι για να προσληφθούν ή να προαχθούν στο δημόσιο κατέθεσαν από πλαστούς πανεπιστημιακούς τίτλους μέχρι "μαιμού" βεβαιώσεις προυπηρεσίας η πολυτεκνίας.

Ειδικότερα σύμφωνα με τα στοιχεία εντοπίστηκαν 45 πλαστοί τίτλοι πανεπιστημιακών σπουδών,48 ΤΕΙ,636 πλαστά απολυτήρια Λυκείου,13 πλαστές πράξεις ισοτιμίας και αναγνώρισης σπουδών στο εξωτερικό, 2 πλαστοί τίτλοι αλλοδαπής,26 "μαιμού" τίτλοι γνώσης ηλεκτρονικών υπολογιστών,38 σπουδών Αγγλικής γλώσσας,5 Γαλλικής γλώσσας,1 άλλων γλωσσών,109 πλαστά απολυτήρια Δημοτικού,29 πλαστοί τίτλους διαφόρων ειδικοτήτων,1 οικογενειακής κατάστασης-πολυτεκνίας και 7 πλαστές βεβαιώσεις προυπηρεσίας.

Συνολικά το 2015 ελέγχθηκαν 694.515 πιστοποιητικά δεκάδων χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται ανάλογος έλεγχος σε άλλους 942 υπαλλήλους με ύποπτα 1995 πιστοποιητικά. Οπως προέκυψε σε δεκάδες φορείς και Οργανισμούς του Δημοσίου αλλά και σε κεντρικές υπηρεσίες Υπουργείων και Δήμων η χρήση και κατάθεση πλαστών πιστοποιητικών είχε αναχθεί σε ενδημικό φαινόμενο που ξεκινούσε από νοσοκομεία και έφτανε μέχρι τα σχολεία. Μόνο στον Ο.Σ.Υ (Μέσα Μαζικής Μεταφοράς Αθήνας) είχαν κατατεθεί από υποψήφιους υπαλλήλους για διορισμό και είχαν γίνει αποδεκτά 135 πλαστά πιστοποιητικά , ενώ διψήφιος είναι ο αριθμός των πλαστών σε Υπουργεία και Οργανισμούς.

Ενδεικτικά 21 πλαστά πιστοποιητικά εντοπίστηκαν στη Διεύθυνση Αστυνομικού Προσωπικού και 10 στη Διεύθυνση πολιτικού προσωπικού του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη,15 στο Υπουργείο Δικαιοσύνης,19 στο Γενικό Επιτελείο Στρατού(ΓΕΣ),10 στο ΙΚΑ/ΕΤΕΑΜ,60 στο Δήμο Αθηναίων,13 στο Δήμο Αμαρουσίου,12 στο Δήμο Ασπροπύργου,10 στο Δήμο Μάνδρας,12 στο Υπουργείο Οικονομικών,30 στο Υπουργείο Πολιτισμού και 12 στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας(ΥΠΑ) και ο αριθμός δεν έχει τέλος.Για όλες τις περιπτώσεις των υπαλλήλων που υπέβαλλαν πλαστά πιστοποιητικά για την πρόσληψη η την προαγωγή τους έχουν κινηθεί πειθαρχικές διαδικασίες και πιθανότατα θα οδηγήσουν αρκετούς από αυτούς στην έξοδο από το Δημόσιο..

Διαβάστε Περισσότερα »

Σεισμός 5,2 Ρίχτερ στην Ηλεία


Σεισμός στον Πύργο απόψε, ο οποίος μάλιστα έγινε αισθητός και στην Αθήνα.

Πιο συγκεκριμένα, σεισμική δόνηση μεγέθους 5,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στον νομό Ηλείας στις 20.55 το βράδυ της Δευτέρας, σύμφωνα με προκαταρκτική εκτίμηση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου.

Το εστιακός βάθος εκτιμάται στα 5 χιλιόμετρα ενώ το ακριβές επίκεντρο εντοπίζεται 24 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά του Πύργου.


Διαβάστε Περισσότερα »

Αποκριάτικος Χορός στο Αμπελοχώρι Θηβών


Διαβάστε Περισσότερα »

Νεαροί και χωρίς ιστορικό υγείας οι 3 από τους 13 νεκρούς της γρίπης μέσα στο Σαββατοκύριακο

Στους 94 έφθασαν οι νεκροί από την γρίπη με τους 13 από αυτούς να προστίθενται στην λίστα το Σαββατοκύριακο που πέρασε - Σήμερα 112 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) όλης της χώρας
Άλλοι 13 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, λόγω επιπλοκών από τη γρίπη, εντός κι εκτός Εντατικών, το Σαββατοκύριακο, με τους τρεις εξ αυτών να συγκαταλέγονται στην ηλικιακή ομάδα 30 έως 40 χρόνων και να μην τους «συνοδεύει» καμία αναφορά για νόσημα ή πρόβλημα υγείας στο ιστορικό τους.

Η μοιραία λίστα της γρίπης αριθμεί πλέον 94 άτομα, κι ενώ οι επιστήμονες προειδοποιούν ότι η επιδημία της γρίπης στη χώρα δεν έχει φτάσει ακόμη στην κορύφωσή της και θα κινείται ανοδικά για τις επόμενες δύο εβδομάδες.

Με δεδομένο ότι πέρυσι τα θύματα της εποχικής γρίπης ήταν 111, κι εφέτος είναι ήδη 94, χωρίς να έχει κορυφωθεί η δραστηριότητα της νόσου, αντιλαμβάνεται κάποιος τις απώλειες που αναμένονται από την υποχώρηση του κύματος γρίπης στο τέλος Μαρτίου.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), σήμερα 112 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) όλης της χώρας. Συνεχίζεται δηλαδή σταθερά η «κατάληψη» του ¼ των συνολικών διαθέσιμων κλινών ΜΕΘ από τους ασθενείς με βαριές επιπλοκές της γρίπης.

Την ίδια στιγμή, 46 άτομα αριθμεί η άλλη θλιβερή λίστα του συστήματος υγείας στη χώρα μας, η λίστα αναμονής ασθενών για ΜΕΘ, με τους γιατρούς να καταβάλλουν τεράστια προσπάθεια για να διαχειριστούν αυτόν τον όγκο των βαρύτατων περιστατικών που χρειάζονται νοσηλεία σε ΜΕΘ.

Συνολικά έχουν νοσηλευτεί από την αρχή του έτους 310 άνθρωποι σε ΜΕΘ λόγω επιπλοκών που εμφάνισαν από τη γρίπη.

Διαβάστε Περισσότερα »

Ο Αρχιεπίσκοπος στην ομιλία της Ελένης Γλύκατζη Αρβελέρ στη Θήβα


Αρβελέρ: «Για μένα είναι ευλογία τα λόγια του Αρχιεπισκόπου»


Παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου πραγματοποιήθηκε η ομιλία της κ. Ελένης Γλύκατζη Αρβελέρ με θέμα «Θήβα. Πρωτεύουσα πόλη».

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Συνεδριακό Κέντρο της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Θήβας στο πλαίσιο λειτουργίας του Ανοικτού Λαϊκού Πανεπιστημίου Θήβας «Ο Πίνδαρος».

Τον Αρχιεπίσκοπο συνόδευε ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών Αρχιμανδρίτης Συμεών Βολιώτης, ενώ τον υποδέχθηκε ο Δήμαρχος της πόλης. Παρέστησαν εκπρόσωποι της Περιφέρειας, των τοπικών αρχών, συλλόγων, οργανισμών και φορέων, κληρικοί και λαϊκοί.

Ο Αρχιεπίσκοπος πριν την έναρξη της εκδήλωσης μιλώντας στους δημοσιογράφους τόνισε πως «θα ήταν μεγάλη παράλειψη, όπου κι αν βρισκόμουν να μην έρθω στην εκδήλωση αυτή.

Η κ. Αρβελέρ είναι ένας άριστος διδάσκαλος για όλους μας. Είναι ο άνθρωπος ο οποίος έγραψε, αλλά ουσιαστικά γνωρίζει απέξω τα θέματα, τα προβλήματα του Βυζαντινού πολιτισμού. Είναι η πηγή, γιαυτό απόψε ήρθα και εγώ μαζί με όλους τους άλλους να ακούσω, να χαρώ, να προβληματιστώ, να πλουτίσω τις γνώσεις μου και να συγχαρώ τους πολίτες της Θήβας που είχαν την πρωτοβουλία να μας χαρίσουν αυτήν την όμορφη βραδιά».

Η κ. Αρβελέρ θέλησε απλώς να σχολιάσει :«Για μένα είναι ευλογία τα λόγια του Αρχιεπισκόπου».

Στη συνέχεια στην κατάμεστη αίθουσα πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η ομιλία της κ. Γλύκατζη-Αρβελέρ.

Ο Αρχιεπίσκοπος στο τέλος της εκδήλωσης επεσήμανε πως η κ. Γλύκατζη-Αρβελέρ μας έχει κάνει υπερήφανους. Είναι ο συνεχής δάσκαλός μας. Παρακαλούσα να διαρκέσει ακόμη περισσότερο η ομιλία και έκανα την εξής σκέψη, λόγω των μικρών σπουδών μου και μολονότι δεν είχα μεγάλες οικονομικές δυνατότητες, κατάφερα να έχω μία μεγάλη βιβλιοθήκη. Έλεγα, λοιπόν, κρίμα τόσα βιβλία τι να τα κάνεις όταν έχεις τέτοιους δασκάλους, όταν τους ακούς και τα θυμάσαι όλα».








Διαβάστε Περισσότερα »

18 τόνους τρόφιμα θα διανείμει η Π.Ε. Βοιωτίας

Διανομή προϊόντων στο πλαίσιο του Προγράμματος Επισιτιστικής Βοήθειας (ΤΕΒΑ ) στην Π.Ε. Βοιωτίας


   Η  Π.Ε.  Βοιωτίας  επικεφαλής εταίρος της Κοινωνικής Σύμπραξης, με εταίρους την Ιερά Μητρόπολη Θηβών και Λεβαδείας , τους Δήμους Λεβαδέων, Θηβών, Ορχομενού,  Αλιάρτου – Θεσπιέων, Διστόμου - Αράχωβας -Αντίκυρας  και Τανάγρας, στα πλαίσια της δράσης που υλοποιείται μέσω των Κοινωνικών Συμπράξεων που έχουν συσταθεί για τις ανάγκες του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους απόρους (ΤΕΒΑ) , παρέλαβε και θα διανείμει 18 τόνους τροφίμων, με απόλυτη υπευθυνότητα και σύμφωνα με τον καταγεγραμμένο αριθμό ωφελουμένων ανά εταίρο.
Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και τους εκπροσώπους τους, καθώς και τους εθελοντές, για την πολύτιμη συμβολή τους στην υλοποίηση του προγράμματος.
Οι  συνεργαζόμενοι εταίροι θα παραλάβουν τα τρόφιμα από τις εγκαταστάσεις της επιχείρησης  “Σπάρος Α.Ε.”
Διαβάστε Περισσότερα »

Άμεση ανανέωση Σύμβασης Εκκαθαρίστριας στον Οργανισμό Κωπαϊδος

ΕΠΙΣΤΟΛΗ

                                   
                                Προς: - Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής     
                                              Ανασυγκρότησης
                                                        Κον Παναγιώτη Κουρουμπλή
-    Υπουργό Οικονομικών
                          Κον Ευκλείδη Τσακαλώτο

Θέμα:
           Άμεση ανανέωση Σύμβασης Εκκαθαρίστριας στον υπό      εκκαθάριση Οργανισμό Κωπαϊδος


        Κύριοι  Υπουργοί
                

   Απαράδεκτη παραμένει η κατάσταση στον Οργανισμό Κωπαΐδος, γιατί ναι μεν λύθηκε, μετά από τις συνεχείς παρεμβάσεις του Εργατικού Κέντρου Λιβαδειάς, το θέμα της μετάταξης των εργαζομένων στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος , όμως από 31/12/2015 δεν έχει ανανεωθεί η Σύμβαση της Εκκαθαρίστριας, η  οποία έχει ορισθεί  για την εκκαθάριση του Οργανισμού Κωπαίδος.
Η μη ανανέωση της Σύμβασής της, έχει σαν αποτέλεσμα να μην λειτουργεί ο Οργανισμός Κωπαϊδος και να δημιουργούνται προβλήματα τόσο στην εξυπηρέτηση των Αγροτών όσο και των υπόλοιπων Κληρούχων, οι οποίοι πρέπει να λάβουν Βεβαιώσεις για Συμβόλαια, Αγοροπωλησίες κ.α.
Γι’ αυτό πρέπει άμεσα να γίνει η ανανέωση της Σύμβασης της Εκκαθαρίστριας του Οργανισμού Κωπαϊδος.
                                 
                                          
                             Ο       Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λιβαδειάς                 


                                                    ΣΤΑΘΑΣ    ΙΩΑΝΝΗΣ

Διαβάστε Περισσότερα »

Με Σκάρλα η κοπή πίτας του Εμπορικού Συλλόγου Αλιάρτου

Τηλ.Επικοινωνίας 6974772647

Διαβάστε Περισσότερα »

Σύγκρουση "θηρίων" στην Αλίαρτο-ΦΩΤΟ


Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε λίγο μετά τις 10:00 το πρωί στο δρόμο Θήβας Λιβαδειάς στην είσοδο της Αλιάρτου. Ειδικότερα, νταλίκα με κατεύθυνση προς Λιβαδειά,κάτω απο άγνωστες συνθήκες συγκρούστηκε με προπορευόμενο φορτηγό-νταλίκα, με αποτέλεσμα να προκληθούν ευτυχώς μόνο σοβαρές υλικές ζημιές, χωρίς τραυματισμούς. Στο σημείο έσπευσαν η Τροχαία Λιβαδειάς και η Αστυνομία Αλιάρτου,οι οποίες ερευνούν τις αιτίες της σύγκρουσης, ενώ η κίνηση των οχημάτων γίνεται κανονικά.
Παντελής Μπατσούλης
Διαβάστε Περισσότερα »

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΤΗΣ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ



15 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΤΗΣ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ
Η  15η Φεβρουαρίου έχει οριστεί ως η Παγκόσμια Ημέρα ευαισθητοποίησης της κοινής γνώμης για τις ανάγκες των παιδιών που νοσούν από καρκίνο σε όλο τον κόσμο. Ο καρκίνος της παιδικής ηλικίας δεν έχει σύνορα. Σε αντίθεση με άλλες ασθένειες, ο καρκίνος προσβάλλει τα παιδιά σε όλες τις χώρες του πλανήτη, αναπτυγμένες και μη.
Οι:
•     «Διεθνής Εταιρεία Παιδιατρικής Ογκολογίας» (SIOP), και
•     «Ελληνική Εταιρεία Παιδιατρικής Αιματολογίας Ογκολογίας» (ΕΕΠΑΟ)
•    «Διεθνής Οργανισμός για τον Παιδικό Καρκίνο» (CCI), και
•     ΦΛΟΓΑ «Πανελλήνιος Σύλλογος Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια» (ιδρυτικό μέλος του CCI)
•     ΛΑΜΨΗ  Σύλλογος Γονέων Παιδιών με Νεοπλασματικές Ασθένειες Βορείου Ελλάδας
•    ΚΥΤΤΑΡΟ «Σύλλογος Ενηλίκων με εμπειρία Καρκίνου στην Παιδική ή Εφηβική Ηλικία» 

ενώνουν τις δυνάμεις τους, προκειμένου να ενημερώσουν την παγκόσμια κοινή γνώμη για τον καρκίνο στα παιδιά και τους εφήβους και να επηρεάσουν τις κυβερνήσεις όλων των χωρών της γης, ώστε να εξασφαλίσουν σε όλα τα παιδιά πρόσβαση σε σωστή ιατρική φροντίδα στη διάρκεια της θεραπείας και μετά από αυτή. 
Στον καρκίνο της παιδικής ηλικίας δεν υπάρχει πρόληψη. Ωστόσο η έγκαιρη διάγνωση μπορεί να οδηγήσει σε ίαση τα περισσότερα παιδιά. Θα πρέπει λοιπόν να δοθεί ιδιαίτερη σημασία :
•    στην εκπαίδευση και τη συνεχή ενημέρωση των επαγγελματιών της υγείας, ώστε να είναι σε θέση να διαγνώσουν έγκαιρα τη νόσο και
•    στη σωστή ενημέρωση των γονιών ώστε να απευθύνονται έγκαιρα στα παιδιατρικά νοσοκομεία.
Οι γονείς, για όσο διάστημα τα παιδιά τους υποβάλλονται σε θεραπεία, είναι υποχρεωμένοι να αφιερώσουν όλο το χρόνο τους στο παιδί τους,  ενώ οι ανάγκες της οικογένειας αυξάνονται σημαντικά και για το λόγο αυτό θα πρέπει να λαμβάνεται μέριμνα από μέρους της πολιτείας, ώστε να προστατεύεται η εργασία και το εισόδημά τους.
Κάθε χρόνο, πάνω από 250.000 παιδιά σε όλο τον κόσμο νοσούν από καρκίνο, ενώ υπολογίζεται ότι περίπου 90.000 από αυτά δεν επιβιώνουν. Μόνο το 20% των παιδιών που νοσούν από καρκίνο σε όλο τον κόσμο έχουν δυνατότητα πρόσβασης σε σωστή, σύγχρονη ιατρική φροντίδα.  Στη χώρα μας, όπως και σε όλες τις προηγμένες χώρες,  το ποσοστό των παιδιών που γίνεται καλά ξεπερνάει το 75%.
Όλα τα  παιδιά έχουν δικαίωμα στη σωστή ιατρική φροντίδα, ανεξάρτητα από την εθνική, κοινωνική ή οικονομική τους κατάσταση.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ενημέρωση από το Δήμο Θηβαίων για την επίθεση αδέσποτου σκύλου σε ηλικιωμένη γυναίκα

Επίσημη ενημέρωση από το Δήμο Θηβαίων
σχετικά με την επίθεση αδέσποτου σκύλου σε  γυναίκα στην περιοχή Τάχι Θηβών
Δείτε εδώ την καταγγελία που έγινε στο Permissospress

Μετά το περιστατικό επίθεσης αδέσποτου σκύλου σε δημότισσα του Δήμου Θηβαίων, που σημειώθηκε στην περιοχή Τάχι Θηβών και δημοσιεύθηκε μέσω καταγγελίας στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο, ο Δήμος Θηβαίων ενημερώνει για  τα ακόλουθα:

1.    Η αρμόδια υπηρεσία του Δήμου Θηβαίων ενημερώθηκε σχετικά με την επίθεση  με προφορική καταγγελία συγγενή της παθούσας στις 22-1-2016 καθώς και με έγγραφο του Αστυνομικού Τμήματος Θήβας, που παραλήφθηκε την ίδια μέρα και άμεσα ξεκίνησε τη διαδικασία αναζήτησης και ταυτοποίησης του εν λόγω σκύλου, με τη βοήθεια του Φιλοζωικού Συλλόγου Θηβών.
2.    Μετά τον εντοπισμό και την ταυτοποίηση του αδέσποτου σκύλου από την παθούσα με κατάθεση υπεύθυνης δήλωσής της, το εν λόγω ζώο βρίσκεται υπό ιατρική παρακολούθηση για την υγεία και τη συμπεριφορά του.
3.    Ο συγκεκριμένος σκύλος διέθετε και διαθέτει βιβλιάριο υγείας, όπου αναγράφονται οι εμβολιασμοί που έχουν γίνει από κτηνίατρο που συνεργάζεται με το Φιλοζωικό Σύλλογο Θήβας.
4.    Στους εμβολιασμούς του συμπεριλαμβάνεται και το αντιλυσσικό εμβόλιο.
5.    Ο εν λόγω σκύλος φιλοξενείται μετά το περιστατικό από φιλόζωο πολίτη και μέσω του προγράμματος Διαχείρισης Αδέσποτων Ζώων, που πρόκειται να υλοποιήσει ο Δήμος σύντομα και σε συνεργασία με το Φιλοζωικό Σύλλογο Θήβας, θα γίνει προσπάθεια υιοθεσίας του.

Τόσο ο Δήμος Θηβαίων όσο και ο Φιλοζωικός Σύλλογος Θήβας σας διαβεβαιώνουν, ότι από τη στιγμή που ενημερώθηκαν σχετικά με την επίθεση, πραγματοποίησαν όλες τις προβλεπόμενες ενέργειες, από όπου διαπιστώθηκε ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για την υγεία της παθούσας και ότι σε παρόμοια περίπτωση ενεργούν συντονισμένα και έγκαιρα για την αντιμετώπισή της. 



Διαβάστε Περισσότερα »

Ηχηρή παρέμβαση Ιερώνυμου για οργανωμένο σχέδιο στο προσφυγικό




    «Το μεγάλο πρόβλημα είναι ότι αυτοί οι άνθρωποι θα εγκλωβιστούν και θα παραμείνουν εδώ. Αυτά τα πράγματα είναι δυστυχώς σχεδιασμένα»..


Ανήσυχος και προβληματισμένος για το προσφυγικό ζήτημα εμφανίστηκε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και... πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος σε μια σπάνια βραδινή έξοδό του στο θέατρο Άνεσις, προκειμένου να παρακολουθήσει τη θεατρική παράσταση «Έγκλημα και Τιμωρία».
«Το μεγάλο πρόβλημα είναι ότι αυτοί οι άνθρωποι θα εγκλωβιστούν και θα παραμείνουν εδώ. Αυτά τα πράγματα είναι δυστυχώς σχεδιασμένα», δήλωσε και επανέλαβε ότι «αγαπάμε και βοηθάμε όλους τους ανθρώπους και το έχει δείξει αυτό η Εκκλησία. Πρέπει κάτω από αυτές τις δύσκολες συνθήκες να αναζητήσουμε και τα αίτια. Αυτοί οι άνθρωποι δεν έφυγαν από τα σπίτια τους γιατί δεν τους άρεσε. Έφυγαν γιατί βομβάρδισαν τα σπίτια τους και αυτοί που τους βομβάρδισαν είναι αυτοί που τους κλείνουν την πόρτα», συμπλήρωσε.
Ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας παρακολούθησε τη θεατρική παράσταση, τη συνοδεία του πρωτοσύγκελου της Αρχιεπισκοπής Συμεών Βολιώτη, στο πλαίσιο εκδήλωσης που διοργάνωσε το γραφείο Νεότητας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών για τα παιδιά των ιερέων της Αρχιεπισκοπής.
Μάλιστα, τη χαρακτήρισε «Πνευματική επένδυση» και εξήρε τους ηθοποιούς που συμμετέχουν για τις ερμηνείες τους.
Ανέλυσε πως προβάλλει την κατάκριση, η οποία σήμερα είναι μια μεγάλη πληγή. «Η παράσταση που είδαμε του μεγάλου Ντοστογιέφσκι ήταν μια βασική και ουσιαστική διδασκαλία σε μια εποχή που το έχουμε τόσο πολύ ανάγκη», συμπλήρωσε και μίλησε για τον λόγο του Χριστού που τον είδαμε στην πράξη, «μας είπε ότι οι Τελώνες και οι πόρνες μπορεί να πηγαίνουν πιο μπροστά από όλους εμάς». Σε ερώτηση για το σύμφωνο συμβίωσης, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος υπογράμμισε πως «η Εκκλησία πήρε ξεκάθαρη θέση. Δεν είναι η διδασκαλία της αυτή. Ο άνθρωπος, όμως, είναι ελεύθερος και κάνει τις επιλογές του, αλλά αναλαμβάνει και τις ευθύνες του». Επιπρόσθετα, όσον αφορά την υιοθεσία παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια, είπε πως «δεν επιτρέπεται να δημιουργούμε προβλήματα σε νέα παιδιά. Έχουν και αυτά δικαιώματα στη ζωή. Δεν πρέπει να κάνουμε το δικό μας κέφι εις βάρος των δικαιωμάτων των παιδιών». Τέλος, αναφέρθηκε στο φιλανθρωπικό έργο της Εκκλησίας με την επισήμανση ότι «σήμερα, όπως και κάθε ημέρα, μόνο στην Αρχιεπισκοπή προσφέρθηκε φαγητό σε 53.000 ανθρώπους»
Διαβάστε Περισσότερα »

Λιβαδειά:Πολιτιστικό Δεκαήμερο για τα 100χρονα του ΚΚΕ – Παρουσίαση ποιητικής συλλογής του Γ.Μπίμη

Δεύτερη μέρα των πολιτιστικών εκδηλώσεων της Κομματικής Οργάνωσης Λιβαδειάς του ΚΚΕ, στα πλαίσια του γιορτασμού των 1οοχρονων του κόμματος.

Η εκδήλωση άνοιξε με την πολιτική ομιλία του Γραμματέα της ΤΕ Λιβαδειάε του ΚΚΕ,  Γιώργου Κοτρόγιαννου, που ανέπτυξε τη Μαρξιστική θεώρηση της τέχνης σαν μια μορφή προσπάθειας του ανθρώπου, από τα πρώτα ακόμα βήματά του, να αναλύσει, να κατανοήσει και να παρέμβει στην πραγματικότητα που ζούμε. "Για τους κομμουνιστές, τέχνη δεν είναι μορφή διασκέδασης, όχημα για να ¨λυτρωθούμε" και να ξεφύγουμε από την θλιβερή πραγματικότητα ή απλά έκφραση συναισθημάτων. Είναι μια μορφή ψυχικής αντανάκλσης της πραγματικότητας, που διαμορφώνει τιε συνειδήσεις προς τη μια ή την άλλη κατεύθυνση. Πριν απ' όλα όμως, η τέχνη είναι μια μορφή εργασίας δίπλα στις άλλες δύο, την πρακτική και την επιστημονική. Η σύνδεση αυτή αποκαλύπτεται απ' την καταγωγή της. Για χιλιάδες χρόνια, η τέχνη ήταν συγχωνευμένη με την εργασία. Το γεγονός ότι η τέχνη αναπτύχθηκε από την παλαιολιθική ακόμα εποχή, όταν η οικονομική ανάπτυξη ήταν απίστευτα χαμηλά, και ο άνθρωπος ήταν ολότελα απορροφημένος από τον αγώνα επιβίωσης, αποδεικνύει ότι δεν αποτελεί πνευματική πολυτέλεια, μια σκέτη αισθητική απόλαυση όπως υποστηρίζουν οι οπαδοί της "καθαρής τέχνης" που στοχεύουν στην αποσύνδεση της τέχνης από την κοινωνική και πολιτική ζωή. Αποτελούσε, από εκείνη ακόμα την εποχή, ανάγκη του ανθρώπου να ανακαλύψει, να περιγράψει, να καταλάβει τον κόσμο για να μπορέσει να κυριαρχήσει σ' αυτόν.

Άλλωστε, η αστική τάξη όπως και κάθε προηγούμενη κυρίαρχη τάξη, που με τόση εχθρότητα επιτίθεται στην στρατευμένη τέχνη, έχει τους δικούς της κομματικούς, στρατευμένους καλλιτεχνικούς και φιλολογικούς εκπροσώπους. Κάνει όμως ό,τι μπορεί για να μην έχει τη δική της τέχνη και τους δικούς της δημιουργούς, η αντίπαλη τάξη, η εργατική, γιατί ξέρει πολύ καλά πόσο πολύτιμη είναι η συμβολή τους για την νίκη τους".

Στην συνέχεια παρουσιάστηκε η ποιητική συλλογή "Μνήμες της πέτρας και της σιωπής" του συμπατριώτη μας Γιώργου Μπίμη, με εισηγητή την μουσικό Λιάνα Καραβασίλη, διευθύντρια του Δημοτικού Ωδείου Λιβαδειάς. Την ανάλυση του έργου του ποιητή έκανε ο, επίσης συμπατριώτης μας, Τάκης Βαρελάς, ο ζωγράφος που την προηγούμενη μέρα εγκαινίασε την συλλογή έργων του "Μετ' άλλων ανθρώπων έργα ΙΙ" στο ισόγειο του ίδιου χώρου, του Συνεδριακού-Εκθεσιακού χώρου της Κρύας.

Την παρουσίαση του έργου του ποιητή. με απαγγελία ποιημάτων του έκαναν οι ηθοποιοί Κατερίνα Κουτροκόη και Γιώργος Πέππας καθώς και η συντοπήτισα δικηγόρος Λαμπρινή Γερονικολού, ενώ την απαγγελία τους συνόδευαν οι καταξιωμένοι σολίστ κιθάρας Εύα Φάμπα και Ντίνος Ζώτας.

Κάποια από τα ποιήματα, μελοποιημένα από την Εύα Φάμπα, τραγούδισε με επιτυχία  η Ευτυχία Μπίμη.




Διαβάστε Περισσότερα »

Ποιοι γλιτώνουν τη σύνταξη στα 67 έτη

Πέντε κατηγορίες εργαζομένων στην «έξοδο» με τα παλιά όρια ηλικίας που προλαβαίνουν να βγουν στην πλήρη σύνταξη  πριν κλειδώσουν οι αλλαγές στο ασφαλιστικό και υποχρεωθούν να εργαστούν έως και το 67ο έτος.

Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο πρόκειται για ασφαλισμένους στον ΟΑΕΕ, αλλά και για μισθωτούς με ασφάλιση ΙΚΑ, ενώ υπάρχουν και αρκετοί υπάλληλοι σε ΔΕΚΟ, Τράπεζες και το Δημόσιο.


1. Οι ασφαλισμένοι που έχουν την ηλικία συνταξιοδότησης πριν από τις 19/8/2015 αλλά δεν έχουν συμπληρώσει το χρόνο ασφάλισης για να κάνουν αίτηση.

2. Οι ασφαλισμένοι που έχουν τον απαιτούμενο χρόνο για να αποχωρήσουν αλλά πιάνουν την ηλικία εξόδου μετά τις 19/8/2015 και αναγκαστικά θα επιβαρυνθούν από τα αυξημένα ηλικιακά όρια συνταξιοδότησης.

3. Οι ασφαλισμένοι με θεμελιωμένα δικαιώματα, δηλαδή με συμπληρωμένη την ηλικία αποχώρησης και του χρόνου ασφάλισης πριν από τις 19/8/2015.

4. Οι ασφαλισμένοι που συμπλήρωσαν την ηλικία για να πάρουν μειωμένη σύνταξη πριν από τις 19/8/2015 και επιλέγουν να αποχωρήσουν αργότερα.

5. Οι ασφαλισμένοι που βάσει νόμου εξαιρούνται από την αύξηση των ορίων ηλικίας και συνταξιοδοτούνται με τις παλιές διατάξεις.

Διαβάστε Περισσότερα »

Περιφερειακή Συνδιάσκεψη Συνταξιουχικών Σωματείων στη Λιβαδειά

Ο Σύλλογος Συνταξιούχων Δημοσίου Νομού Βοιωτίας, στα πλαίσια της οργανωμένης αντίστασης στην κατεδάφιση του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης που επιχειρεί η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ υλοποιώντας τις κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης μετατρέποντάς την σε ιδιωτική υπόθεση, διοργανώνει περιφερειακή συνδιάσκεψη των συνεργαζόμενων εννέα Συνταξιουχικών Ομοσπονδιών στα γραφεία του (Καποδιστρίου 5, στον πεζόδρομο απέναντι στο παλιό Δημαρχείο) την Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου στις 11.οο το πρωί.
Θα πάρουν μέρος εκπρόσωποι των σωματείων συνταξιούχων όλων των νομών της περιφέρειας Στερεάς-Εύβοιας (Βοιωτίας, Εύβοιας, Φθιώτιδας, Φωκίδας, Ευρυτανίας) και θα συζητηθούν οι δράσεις τους από την προηγούμενη συνδιάσκεψη που έγινε τον Νοέμβριο στη Χαλκίδα. Κυρίως όμως θα συζητηθούν και θα παρθούν αποφάσεις για τις επόμενες δράσεις προκειμένου να προστατευτούν οι συνταξιούχοι αλλά και οι εργαζόμενοι γενικά, αφού το ασφαλιστικό δεν αφορά μόνο τις συντάξεις αλλά και την υγειονομική προστασία όλων κάθε ηλικίας, από την καταστροφή που πλησιάζει με το νομοσχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ.
Καλεσμένοι είναι και όλοι οι συνταξιούχοι της περιοχής καθώς και τα τοπικά μέσα μαζικής ενημέρωσης στα οποία βασιζόμαστε για την πλήρη, έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση των κατοίκων της περιοχής μας πάνω στο τόσο σοβαρό θέμα της κοινωνικής ασφάλισης.
Λιβαδειά 15-2-2016
Τα Συνεργαζόμενα Σωματεία Συνταξιούχων Λιβαδειάς

Διαβάστε Περισσότερα »

Ανοιξιάτικος ο καιρός -Στους 22 βαθμούς η θερμοκρασία

Σποραδικές καταιγίδες και βροχές, που βαθμιαία θα σταματήσουν, θα εκδηλωθούν στη βορειοδυτική Ελλάδα. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρξουν λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης από την Αφρική.

Οι άνεμοι θα πλέουν νότιες διευθύνσεις, στα πελάγη 7 και βαθμιαία τοπικά 8 μποφόρ. Στη θερμοκρασία θα υπάρξει άνοδος, κυρίως στα ανατολικά και νότια.

Αναλυτικά η πρόγνωση από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία:

    Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Τοπικές νεφώσεις με σποραδικές βροχές τις πρωινές ώρες και βαθμιαία βελτίωση.
Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 4 με 5, στα ανατολικά 6 με 7 και βαθμιαία τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

    Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόνησος

Καιρός: Λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στα βόρεια με σποραδικές βροχές στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο που γρήγορα θα σταματήσουν.
Άνεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 και στο Ιόνιο 7 και βαθμιαία τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 11 εώς 22 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

    Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός:Γενικά αίθριος και μόνο το πρωί στα βόρεια θα υπάρχουν πρόσκαιρες νεφώσεις.
Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 4 με 5, στα ανατολικά και νότια 6 και βαθμιαία τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 11 εώς 23 βαθμούς Κελσίου.

    Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Γενικά Αίθριος
Άνεμοι:Νότιοι 5 με 6 και βαθμιαία τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στην Κρήτη η μέγιστη 3 με 4 βαθμούς υψηλότερη.

    Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί  6 με 7 και βαθμιαία τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

    Αττική

Καιρός: Γενικά Αίθριος.
Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 11 εώς 22 βαθμούς Κελσίου.

    Θεσσαλονίκη

Καιρός: Νεφώσεις με πιθανότητα βροχής τις πρωινές ώρες και βαθμιαία βελτίωση.
Άνεμοι: Νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 19 βαθμούς Κελσίου.


Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ