Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2016

Tα σκουπίδια των Δελφών και της Αμφίκλειας στο ΧΥΤΑ Λιβαδειάς

Με ομόφωνη απόφαση η Δ.Ε.Π.Ο.Δ.Α.Λ. ΑΕ δέχεται τα σκουπίδια των Δελφών και του Δήμου Αμφίκλειας-Ελάτειας
στο ΧΥΤΑ Λιβαδειάς
Δείτε αναλυτικά την Απόφαση.
ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ
Από το πρακτικό της αριθμ. 2016 - 2ης Συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου Δ.Ε.Π.Ο.Δ.Α.Λ. ΑΕ
Αριθμός απόφασης : 7/2016

Περίληψη
Λήψη απόφασης σχετικά με το υπ΄ αριθμ. πρωτ. 294/15365 έγγραφο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Στερεάς Ελλάδας περί σύναψης προγραμματικής σύμβασης για αποδοχή των απορριμμάτων στο ΧΥΤΑ Λιβαδειάς των Δήμων Δελφών, Αμφίκλειας-Ελάτειας.
Στη Λιβαδειά Βοιωτίας σήμερα την 9-2-2016, ημέρα Τρίτη και ώρα 13:00 μ.μ., συνήλθαν στo γραφείo της Δημάρχου Λεβαδέων, που βρίσκεται επί της οδού Σοφοκλέους 15 τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου (Δ.Σ.) της εταιρείας σε έκτακτη συνεδρίαση, έπειτα από την με αριθμό πρωτοκόλλου 47/2016 έγγραφη πρόσκληση της προέδρου αυτής, κ. Πούλου Γιώτας, σε κάθε
μέλος του Δ.Σ.:
Αφού διαπιστώθηκε ότι υπάρχει νόμιμη απαρτία, επειδή σε σύνολο 11 μελών ήταν παρόντα 9 μέλη δηλαδή:
ΠΑΡΟΝΤΕΣ ΑΠΟΝΤΕΣ
1) ΓΕΩΡΓΑΚΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ 1) ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΣ ΛΟΥΚΑΣ
2) ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ 2) ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΚΟΣ – ΑΛΜΠΑΝΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ
3) ΚΩΤΣΑΔΑΜ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
4) ΝΤΑΒΑΛΟΥΜΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
5) ΚΟΣΜΙΔΗ ΠΑΝΩΡΑΙΑ
6) ΓΕΡΟΥΛΙΑ ΑΡΓΥΡΩ
7) ΣΑΛΑΠΑΤΑΡΑΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ
8) ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
Παρούσης και της προσκαλούσας προέδρου κ. Πούλου Γιώτας
H κ. πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου κήρυξε την έναρξη της συνεδρίασης

Εισηγούμενη το 1ο θέμα της ημερήσιας διάταξης, εισηγήθηκε στα μέλη του Δ.Σ τη συζήτηση και εν συνεχεία τη λήψη απόφασης για το θέμα αναφορικά με το υπ΄ αριθμ. πρωτ. 294/15365 έγγραφο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Στερεάς Ελλάδας περί σύναψης προγραμματικής σύμβασης για αποδοχή των απορριμμάτων στο ΧΥΤΑ Λιβαδειάς των Δήμων Δελφών, Αμφίκλειας-Ελάτειας.
Τα μέλη του Δ.Σ. αποφάσισαν ομόφωνα τη συζήτηση του ανωτέρω θέματος.
Στη συνέχεια η πρόεδρος ανέφερε στα μέλη του Δ.Σ. ότι κατόπιν της ΚΥΑ 54658/4266/2014 (ΦΕΚ Τεύχος Β, 3242/3-12-2014) και του εγγράφου με αριθμ. πρωτ. 294/15365/1-2-2016 της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας προς την ΔΕΠΟΔΑΛ Α.Ε., αλλά και της με αριθμ. 2059/83899/2015 (ΦΕΚ Τεύχος Β, 1121/12-6-2015) απόφασης του ασκούντος καθήκοντα Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, θα πρέπει το Δ.Σ. να επανεξετάσει τη θέση του Φορέα (ΔΕΠΟΔΑΛ Α.Ε.) όσον αφορά στην εφαρμογή της ΚΥΑ 54658/4266/2014 και όσων αυτή προβλέπει και προτείνει στο Δ.Σ. την εφαρμογή της εν λόγω ΚΥΑ και τη σύναψη συμβάσεων με τους αντίστοιχους Δήμους. Στην εισήγησή της αυτή, η πρόεδρος ανέφερε ότι συνεπικούρησε και το γεγονός ότι με τον Δήμο Αμφίκλειας – Ελάτειας υποβάλλουμε κοινό διαδημοτικό σχέδιο για τη διαμόρφωση του ΠΕΣΔΑ και επομένως βρισκόμαστε ήδη σε συνεργασία, καθώς και το γεγονός ότι ο Δήμος Δελφών με την υποψηφιότητά του για πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης, υποψηφιότητα την οποία υποστηρίζει και ο Δήμος Λεβαδέων, και πάντα στο πλαίσιο της καλής γειτονίας, θα ήταν ορθό να αποφευχθούν προβλήματα αναφορικά με την αποκομιδή των απορριμμάτων του.
Αφού ακολούθησε διαλογική συζήτηση μεταξύ των μελών του Δ.Σ., η πρόεδρος κάλεσε
τα μέλη να ψηφίσουν.
ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ΟΜΟΦΩΝΑ
Να εφαρμόσει η ΔΕΠΟΔΑΛ Α.Ε. την ΚΥΑ 54658/4266/2014 (ΦΕΚ Τεύχος Β, 3242/3-12-2014) και όσων αυτή προβλέπει και να συναφθούν προγραμματικές συμβάσεις μεταξύ της ΔΕΠΟΔΑΛ Α.Ε. και των Δήμων Αμφίκλειας – Ελάτειας και Δελφών, διάρκειας ενός (1) έτους.
Η απόφαση πήρε τον αριθμό 7.
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΠΟΥΛΟΥ ΓΙΩΤΑ
ΤΑ ΜΕΛΗ
1) ΓΕΩΡΓΑΚΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
2) ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ
3) ΚΩΤΣΑΔΑΜ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
4) ΝΤΑΒΑΛΟΥΜΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
5) ΚΟΣΜΙΔΗ ΠΑΝΩΡΑΙΑ
6) ΓΕΡΟΥΛΙΑ ΑΡΓΥΡΩ
7) ΣΑΛΑΠΑΤΑΡΑΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ
8) ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

ΠΙΣΤΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ
ΛΙΒΑΔΕΙΑ 9-2-2016
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ Δ.Ε.Π.Ο.Δ.Α.Λ. ΑΕ
ΠΟΥΛΟΥ ΓΙΩΤΑ



Διαβάστε Περισσότερα »

Φοβερό τροχαίο στην Αργολίδα: Νεκρά δύο αδέρφια και ο φίλος τους

Συγκλονισμένη είναι η Αργολίδα από τον θάνατο τριών παιδιών, δυο αδερφών και του φίλου τους, 21, 23 και 28 ετών, σε τροχαίο τα ξημερώματα της Κυριακής στο 2ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Ερμιόνης-Κρανιδίου.

Τα δύο αδέλφια εργάζονταν παρέα στον νομό Αργολίδας ως υδραυλικοί ενώ ο φίλος τους εργαζόταν σε καφέ της περιοχής.


Όπως έχει γίνει γνωστό, τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής 14 Φεβρουαρίου, στο 2ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Ερμιόνης- Κρανιδίου, το ΙΧ επιβατηγό αυτοκίνητο τύπου αγροτικού, στο οποίο επέβαιναν οι τρεις άνδρες ηλικίας 21, 23 και 28 ετών, για άγνωστο μέχρι στιγμής λόγο, βγήκε από το οδόστρωμα και προσέκρουσε σε δύο στύλους ηλεκτρισμού της ΔΕΗ.

Οι φίλοι των τριών νέων, συγκλονισμένοι από τον άδικο χαμό των τριών αγοριών, ανέβασαν στο ΥouΤube βίντεο αφιερωμένο στη μνήμη τους



Διαβάστε Περισσότερα »

Μπράλος, Τέμπη, Ισθμός κλειστά -Αγριεύουν οι αγρότες


Σκληραίνουν τη στάση τους οι αγρότες στη Φθιώτιδα και προχωρούν σε κλείσιμο της εθνικής οδού κόβοντας την Ελλάδα στα δύο. Οι αγρότες αποφάσισαν να κλείσουν τη εθνική οδό Λαμίας-Αθηνών στο 200ό χλμ, στο ύψος του κόμβου του Μπράλου για τουλάχιστον τρεις ώρες. Στην περιοχή έχουν συγκεντρωθεί αγρότες από τα μπλόκα της Αταλάντης, του Δομοκού, της Ανθήλης και έχουν προσδιορίσει ότι στις 2.0 μ.μ. θα κλείσουν την εθνική οδό και τους παράδρομους με συνέπεια τη Ελλάδα να «κοπεί» στη μέση, καθώς δεν υπάρχει κάποια διέξοδος.

Η αστυνομία προσπαθεί να δημιουργήσει διεξόδους μόνο για τα ΙΧ αυτοκίνητα μέσα από αγροτικούς και επαρχιακούς δρόμους με μεγάλες παρακάμψεις, ενώ σε ό,τι αφορά τα βαριά οχήματα και τα λεωφορεία αυτά θα ακινητοποιηθούν περιμένοντας να ολοκληρωθεί ο αποκλεισμός. Τα φορτηγά που κατέρχονται από βόρειο Ελλάδα προς Αθήνα θα ακινητοποιηθούν στο ύψος της Λαμίας, εκείνα που έρχονται από την περιοχή της Πάτρας διαμέσου της Άμφισσας προς Λαμία θα ακινητοποιηθούν στη Γραβιά και όσα κινούνται στο εθνικό δίκτυο από Αθήνα προς Λαμία θα ακινητοποιηθούν κατά μήκος της εθνικής οδού από τα διόδια της Τραγάνας μέχρι τα διόδια της Αγίας Τριάδας.

Σημειώνεται ότι παραμένει αποκλεισμένη και η παλιά εθνική οδός Λαμίας-Αθηνών στο ύψος της Αμφίκλειας, καθώς και στα όρια της Φθιώτιδας με τη Βοιωτία, στην περιοχή παλιός Λεβέντης.

Διαβάστε Περισσότερα »

Εσκασε χύτρα και αποκεφάλισε 47χρονη την ώρα που μαγείρευε

Τραγικό τέλος είχε μια 47χρονη γυναίκα στο Πέραμα, βρίσκοντας φρικτό θάνατο από... απρόσμενο δυστύχημα με χύτρα ταχύτητας.

Το δυστύχημα συνέβη ως εξής: Η άτυχη γυναίκα βρισκόταν πάνω από την χύτρα ταχύτητας στην κουζίνα της, όταν το οικιακό σκεύος, πιθανότατα από «αποσυμπίεση» έσκασε με αποτέλεσμα να την αποκεφαλίσει.

Η οικογένεια και οι γείτονες της 47χρονης είναι συγκλονισμένοι από τον τραγικό και φρικτό θάνατό της...

Διαβάστε Περισσότερα »

Η Καλλιέργεια της Αχλαδιάς ημερίδα στο Συνεδριακό “Χρήστος Παλαιολόγος”

 Ο Αγροτικός  Συνεταιρισμός  ΑΙΧΜΕΑΣ σε συνεργασία με τον Α.Σ. Βέροιας Venus Growers  διοργανώνει  ενημερωτική  ημερίδα, με  θέμα  : << Η Καλλιέργεια της Αχλαδιάς – ποικιλία Sissy >>,  την Παρασκευή  19 Φεβρουαρίου 2016 στις 6:00μ.μ στο Συνεδριακό κέντρο “Χρήστος Παλαιολόγος”  στην Kρύα.

Με εκτίμηση,
Α.Σ. ΑΙΧΜΕΑΣ
                                    ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ

18:00. Προσέλευση.
18:15. Χαιρετισμοί Επισήμων. 
18:30. Πρόταση Συνεργασίας  από Α.Σ. Βέροιας Venus Growers με Α.Σ. Αιχμέας
Δενδροκαλλιέργεια Αχλαδιάς Ποικιλία Sissy
Εισηγητής: Γιαννακάκης Χρήστος, Δ/νων Σύμβουλος Α.Σ. Βέροιας Venus Growers – Καλλιεργητής Αχλαδιάς Ποικιλία Sissy
18:50. Καλλιέργεια Αχλαδιάς Ποικιλία Sissy.
Τεχνικές καλλιέργειας και φυτοπροστασίας Ποικιλίας Sissy στη περιοχή μας.
Εισηγητής: Κεμπαπίδου Σοφία, Γεωπόνος – Φυτώριο Farm Hellas (Κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων ποικιλίας).
19:10. Νέα Προγραμματική Περίοδος (ΠΑΑ 2014 -2020).
Χρηματοδοτικά Εργαλεία για Οργανώσεις Παραγωγών
Εισηγητής: Στρατάκος Γιώργος, Γεωπόνος MSc - PhD
19:30. Διάλογος – Ερωτήσεις.
Σχετικά με την Καλλιέργεια Αχλαδιάς Ποικιλία Sissy
Σχετικά με την Συνεργασία Α.Σ. Βέροιας Venus Growers με Α.Σ. Αιχμέας.
Σχετικά με το Πρόγραμμα ενεργητικής προστασίας του ΕΛΓΑ.
Διαβάστε Περισσότερα »

Τα 4 νέα προγράμματα ΕΣΠΑ 2014-2020-Σε ποιους απευθύνονται

«Προκήρυξη τεσσάρων προγραμμάτων για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας.»
 
Αγαπητοί συνάδελφοι,
Το Επιμελητήριο Βοιωτίας σας ενημερώνει, ότι εκδόθηκαν οι προκηρύξεις για τις τέσσερις νέες δράσεις του προγράμματος ΕΣΠΑ «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία» και αφορούν την ενίσχυση της αυτοαπασχόλησης πτυχιούχων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, τη νεοφυή επιχειρηματικότητ
α, την αναβάθμιση πολύ μικρών και μικρών υφιστάμενων επιχειρήσεων για την ανάπτυξή τους στις νέες αγορές και την ενίσχυση τουριστικών ΜΜΕ επιχειρήσεων για τον εκσυγχρονισμό τους.



Προκήρυξη του προγράμματος «Αναβάθμιση πολύ μικρών & μικρών υφιστάμενων επιχειρήσεων με την ανάπτυξη των ικανοτήτων τους στις νέες αγορές»
Το πρόγραμμα στοχεύει στην βελτίωση της ποιότητας των προσφερόμενων προϊόντων και υπηρεσιών ή στη δημιουργία νέων προϊόντων/υπηρεσιών τα οποία θα καλύπτουν συγκεκριμένες ανάγκες της αγοράς. Επίσης, τα επενδυτικά σχέδια δύνανται να στοχεύουν στην μείωση του κόστους ή την αύξηση της αποτελεσματικότητας των λειτουργικών και παραγωγικών διαδικασιών.
Το πρόγραμμα θα ενισχύσει υφιστάμενες (που έχουν συσταθεί έως την 31/12/2015) μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται αποκλειστικά στους οκτώ (8) στρατηγικούς τομείς προτεραιότητας του ΕΠΑνΕΚ: Αγροδιατροφή/Βιομηχανία Τροφίμων, Ενέργεια, Πολιτιστικές και Δημιουργικές Βιομηχανίες, Εφοδιαστική Αλυσίδα, Περιβάλλον, Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ), Υγεία - Φάρμακα, Υλικά - Κατασκευές.

Οι επενδυτικές προτάσεις μπορούν να έχουν προϋπολογισμό ύψους επένδυσης (επιχορηγούμενος π/υ) από 15.000 € έως 150.000 €, ενώ το ποσοστό ενίσχυσης ορίζεται κατά μέγιστο στο 40% με δυνατότητα προσαύξησης κατά 10 μονάδες στην περίπτωση πρόσληψης νέου προσωπικού.
Επιδοτούνται για
- Κτίρια, λοιπές εγκαταστάσεις και περιβάλλων χώρος, Μηχανήματα – Εξοπλισμός
- Εγκαταστάσεις προστασίας περιβάλλοντος και εξοικονόμησης ενέργειας και ύδατος
-Ανάπτυξη και Πιστοποίηση συστημάτων διασφάλισης ποιότητας και περιβαλλοντικής διαχείρισης - Ενέργειες για την κατοχύρωση ευρεσιτεχνιών και την προστασία της πνευματικής ιδιοκτησίας σε εθνικό, ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο ή για την απόκτηση και χρήση πατεντών και για τη μεταφορά τεχνογνωσίας.

- Δαπάνες τεχνικής υποστήριξης για τη σύναψη συμβάσεων συνεργασίας με οίκους του εξωτερικού ή Κοινών Επιχειρήσεων Joint-Ventures, που αφορούν νέες αγορές ή νέα προϊόντα / υπηρεσίες.
-Πιστοποίηση και τυποποίηση τελικών προϊόντων/υπηρεσιών σύμφωνα με αναγνωρισμένα πρότυπα (π.χ CE).
- Μισθολογικό κόστος εργαζομένων (υφιστάμενου ή/και νέου προσωπικού)
Οι δαπάνες θα είναι επιλέξιμες ΜΟΝΟ εφόσον πραγματοποιηθούν μετά τις 11.02.2016 ημερομηνία δημοσιοποίησης της πρόσκλησης.
Η έναρξη της ηλεκτρονικής υποβολής θα είναι στις 07.04.2016 και θα παραμείνει ανοικτή μέχρι τις 20.05.2016.

Προκήρυξη του προγράμματος «Νεοφυής Επιχειρηματικότητα»
Το πρόγραμμα αφορά στην ίδρυση νέων μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων από ανέργους και από ασκούντες επαγγελματική δραστηριότητα, που δεν έχουν σχέση μισθωτής εργασίας. Στοχεύει στην δημιουργία πολύ μικρών και μικρών, βιώσιμων επιχειρήσεων με έμφαση σε καινοτόμα επιχειρηματικά σχέδια και στην ενίσχυση της απασχόλησης με τη δημιουργία βιώσιμων νέων θέσεων απασχόλησης.
Το πρόγραμμα, θα ενισχύσει την ίδρυση νέων επιχειρήσεων στους οκτώ (8) στρατηγικούς τομείς προτεραιότητας του ΕΠΑνΕΚ: Αγροδιατροφή/Βιομηχανία Τροφίμων, Ενέργεια, Πολιτιστικές και Δημιουργικές Βιομηχανίες, Εφοδιαστική Αλυσίδα, Περιβάλλον, Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ), Υγεία - Φάρμακα, Υλικά – Κατασκευές.
Οι επενδυτικές προτάσεις που θα υποβληθούν θα έχουν επιχορηγούμενο π/υ από 15.000 ευρώ έως και 60.000 ευρώ και το ποσοστό ενίσχυσης ορίζεται στο 100%.
Επιλέξιμες δαπάνες:
- Αγορά εξοπλισμού (μέχρι 40% του π/υ επενδυτικού σχεδίου)
- Λειτουργικά (ενοίκια επαγγελματικού χώρου, δαπάνες ηλεκτρισμού, δαπάνες επαγγελματικής τηλεφωνίας )
- Δαπάνες για αμοιβές τρίτων (νομική, λογιστική υποστήριξη)
- Υπηρεσίες φιλοξενίας σε θερμοκοιτίδες
- Δαπάνες προβολής, δικτύωσης και συμμετοχής σε εκθέσεις
- Αποσβέσεις παγίων
- Αγορά / Χρηματοδοτική μίσθωση εξοπλισμού
- Προμήθεια αναλωσίμων
- Ασφαλιστικές εισφορές δικαιούχου (επιχειρηματία / εταίρων)
- Μισθολογικό κόστος για νέα/ες θέση/εις
- Δαπάνες προετοιμασίας, υποβολής, κατοχύρωσης ή ανανέωσης για αναγνωρισμένο τίτλο βιομηχανικής ή πνευματικής ιδιοκτησίας
Οι δαπάνες θα είναι επιλέξιμες ΜΟΝΟ εφόσον πραγματοποιηθούν μετά τις 17.03.2016 ημερομηνία έναρξης της ηλεκτρονικής υποβολής της αίτησης χρηματοδότησης.
Η έναρξη της ηλεκτρονικής υποβολής θα είναι στις 17.03.2016 και θα παραμείνει ανοικτή μέχρι τις 27.04.2016.

Προκήρυξη του προγράμματος «Ενίσχυση της Αυτοαπασχόλησης Πτυχιούχων Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης»
Το πρόγραμμα στοχεύει την υποστήριξη πτυχιούχων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, ανέργων και αυτοαπασχολούμενων για την έναρξη/υποστήριξη της άσκησης επαγγελματικής δραστηριότητας συναφούς με την ειδικότητά τους και την οργάνωση αυτοτελούς επαγγελματικού χώρου. Επιδίωξη του προγράμματος είναι η μείωση της ανεργίας των πτυχιούχων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης μέσω της αυτοπασχόλησης, με την άσκηση επαγγελματικής δραστηριότητας συναφούς με την ειδικότητα τους και την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Μπορούν να συμμετέχουν
-Άνεργοι πτυχιούχοι τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, κατά την υποβολή της αίτησης.
-Φυσικά πρόσωπα πτυχιούχοι τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, οι οποίοι, κατά την ημερομηνία δημοσίευσης της Πρόσκλησης, ασκούν συναφή με την ειδικότητά τους επαγγελματική δραστηριότητα και δεν έχουν σχέση μισθωτής εργασίας, ούτε λαμβάνουν σύνταξη γήρατος.
Το ποσοστό ενίσχυσης ορίζεται στο 100% και οι επενδυτικές προτάσεις, που θα υποβληθούν θα έχουν επιχορηγούμενο π/υ
- έως 25.000 ευρώ στην περίπτωση ενός ατόμου που ανοίγει ατομική επιχείρηση.
- έως 40.000 ευρώ για συνεργατικά σχήματα δύο ατόμων.
- έως 50.000 ευρώ για συνεργασίες τριών ή περισσοτέρων ατόμων.
Οι δαπάνες θα είναι επιλέξιμες ΜΟΝΟ εφόσον πραγματοποιηθούν μετά τις 08.03.2016 ημερομηνία έναρξης της ηλεκτρονικής υποβολής της αίτησης χρηματοδότησης.
Η έναρξη της ηλεκτρονικής υποβολής θα είναι στις 08/03/2016 και θα παραμείνει ανοικτή μέχρι τις 15/04/2016.

Προκήρυξη του προγράμματος «Ενίσχυση Τουριστικών ΜΜΕ Επιχειρήσεων για τον εκσυγχρονισμό τους και την ποιοτική αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών»
Το πρόγραμμα στοχεύει στην ενίσχυση των επενδυτικών σχεδίων υφιστάμενων πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων τουριστικών επιχειρήσεων όλων των κλάδων για τον εκσυγχρονισμό της υποδομής και της λειτουργίας τους, την ποιοτική αναβάθμιση τους και τον εμπλουτισμό, την αναβάθμιση και την πιστοποίηση των προσφερόμενων προϊόντων και υπηρεσιών, ώστε να βελτιώσουν την θέση τους στην εσωτερική και διεθνή τουριστική αγορά.
Οι επενδυτικές προτάσεις μπορούν να έχουν προϋπολογισμό ύψους επένδυσης (επιχορηγούμενος π/υ) από 15.000 € έως 150.000 €, ενώ το ποσοστό ενίσχυσης ορίζεται κατά μέγιστο στο 40% με δυνατότητα προσαύξησης κατά 10 μονάδες στην περίπτωση πρόσληψης νέου προσωπικού.
Οι δαπάνες θα είναι επιλέξιμες ΜΟΝΟ εφόσον πραγματοποιηθούν μετά τις 11.02.2016 ημερομηνία δημοσιοποίησης της πρόσκλησης.
Η έναρξη της ηλεκτρονικής υποβολής θα είναι στις 29.03.2016 και θα παραμείνει ανοικτή μέχρι τις 17.05.2016.

Τέλος, σημειώνονται τα εξής:
- Οι αιτήσεις χρηματοδότησης υποβάλλονται ΜΟΝΟ ηλεκτρονικά μέσω του δικτυακού τόπου (ιστοσελίδα), www.ependyseis.gr.
- Δεν τίθεται θέμα προτεραιότητας κατάθεσης των φακέλων καθώς η αξιολόγηση θα ξεκινήσει μετά την ημερομηνία  λήξης  υποβολής των αιτήσεων
- Οι επιχειρήσεις που θα αξιολογηθούν θετικά στη δράση θα ενημερωθούν για τον ακριβή χρόνο και τόπο αποστολής/παραλαβής του φυσικού φακέλου που θα περιλαμβάνει τα δικαιολογητικά.
- Επικοινωνία – Πληροφορίες- Ερωτήσεις: Γραφείο Πληροφόρησης ΕΥΔ ΕΠΑνΕΚ: Μεσογείων 56, Αθήνα, με ωράριο λειτουργίας 8:30 έως 19:00
-Τηλεφωνική ενημέρωση στο 801 11 36 300 από σταθερό τηλέφωνο με αστική χρέωση.
Ιστοσελίδα: www.antagonistikotita.gr, www.espa.gr, email: infoepan@mou.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

ALFA-EXOPLISMOS:Επαγγελματικός Εξοπλισμός Μαζικής Εστίασης


Σ’ένα πλήρως ανταγωνιστικό περιβάλλον κάνει την εμφάνισή της η εταιρία Alfa-Exoplismos στον χώρο της μαζικής εστίασης. Νέα στο χώρο μα με πολυετή εμπειρία στον χώρο των ψυκτικών εφαρμογών. Στοχεύουμε στην παροχή εύχρηστου και λειτουργικού εξοπλισμού προς τους επαγγελματίες πελάτες μας. Στόχος μας είναι η ανάγκη του πελάτη. Επικεντρώνουμε την προσοχή μας στην ικανοποίηση και κατ’ επέκταση στην εμπιστοσύνη του επαγγελματία. Υποσχόμαστε συνέπεια, επιζητούμε σταθερές συνεργασίες. Σίγουρες, αξιόπιστες και οικονομικές λύσεις.


Επαγγελματικός Εξοπλισμός Καταστημάτων μαζικής εστίασης.
     Επισκεφθείτε το ηλεκτρονικό μας κατάστημα  πατώντας ΕΔΩ http://www.alfa-exoplismos.gr/
    logo
      Εξοπλισμός μαζικής Εστίασης
      και Ανοξείδωτων Κατασκευών
          2Ο χλμ.  Π.Ε.Ο.  Αλιάρτου-Λιβαδειάς

                  ΑΛΙΑΡΤΟΣ – ΒΟΙΩΤΙΑΣ
        Τηλ.: 2268029431    Φαξ: 2268024121
                    
info@alfa-exoplismos.gr   www.alfa-exoplismos.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Με επιτυχία η επιστημονική ημερίδα του Ιατρικού Συλλόγου Θηβών για το Κάπνισμα

 

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η επιστημονική ημερίδα που διοργάνωσε ο Ιατρικός Σύλλογος Θήβας σε συνεργασία με το Δήμο Θηβαίων, το Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2016, στο Συνεδριακό Κέντρο Θήβας, με θέμα  το κάπνισμα ως παγκόσμιο πρόβλημα δημόσιας υγείας.


Προσκεκλημένοι ομιλητές ήταν οι καθηγητές του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Μπεχράκης Παναγιώτης, Πνευμονολόγος- Εντατικολόγος και ο κ. Λάσκαρης Γεώργιος, Στοματολόγος- Ιατρός Οδοντίατρος. 

Την ημερίδα χαιρέτησε  ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου, ο οποίος καλωσόρισε στην πόλη της Θήβας τους πανεπιστημιακούς καθηγητές, γνωστούς  στον ιατρικό κόσμο αλλά και στο ευρύ κοινό για την επιμέλεια, τη φροντίδα και την επιστημονική τους κατάρτιση και στη συνέχεια συνεχάρη για ακόμα μία φορά την Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Θήβας κ. Φιλιώ Πρωτόπαπα και τα Μέλη του Συλλόγου για την ενεργό δράση τους, στην επιστημονική ενημέρωση των δημοτών για σημαντικά ιατρικά ζητήματα με στόχο την πρόληψη.

Διαβάστε Περισσότερα »

Ομιλία Χρήστου Γιανναρά στο Συνεδριακό Αλιάρτου

« ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΛΑΪΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ »
ΕΔΡΑ ΑΛΙΑΡΤΟΣ
ΙΔΡΥΤΙΚΑ ΜΕΛΗ
ΔΗΜΟΣ ΑΛΙΑΡΤΟΥ- ΘΕΣΠΙΕΩΝ ETAIΡΕΙΑ ΒΟΙΩΤΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ ΚΟΙΝΟΝ ΤΩΝ ΒΟΙΩΤΩΝ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
ΟΜΙΛΙΑ
«ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΗΜΕΡΑ: ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΄Η ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟ;»
ΟΜΙΛΗΤΗΣ

Ο ΚΑΘΗΓΗΤΗΑ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ - ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΙΑΝΝΑΡΑΣ


Το Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2016 και ώρα 6.00 μ .μ. στο συνεδριακό κέντρο του δήμου Αλιάρτου – Θεσπιέων,
Ο ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ, ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΚΑΙ ΚΟΡΥΦΑΙΟΣ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ ΕΠΙΦΥΛΛΙΔΟΓΡΑΦΟΣ ΤΗΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΙΑΝΝΑΡΑΣ, θα μιλήσει με θέμα :
« ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΗΜΕΡΑ :
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΄Η ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟ; »
Θα ακολουθήσει συζήτηση.
Με τιμή
Ο Δήμαρχος Αλιάρτου-Θεσπιέων Γεώργιος Ντασιώτης Ο Πρόεδ. της Ετ. Βοιωτι. Μελετών Νικόλαος Κόλλιας

Για πληροφορίες:
Βιβλιοθήκη Λεονταρίου: τηλ 2262065463 - 6977340326 κ. Ευαγγελία Γρίλλια
Δήμος Αλιάρτου – Θεσπιέων: κ. Σταυρούλα Τσιώλη τηλ 6976728560
Εταιρεία Βοιωτικών Μελετών κ. Κατερίνα Κωνσταντέλλου τηλ. 6947571087
Κοινόν των Βοιωτών: κ. Οδυσσέα Καρβούνη τηλ 6984316411

        
Διαβάστε Περισσότερα »

Σε 24ωρη βάση θα λειτουργούν τα Γραφεία Στήριξης του Στρατού

Από τις 8 το πρωί της Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου τίθενται σε 24ωρη βάση στη διάθεση των οπλιτών που έχουν ανάγκη στήριξης, ιδιαίτερα κατά την πρώτη φάση κατάταξής τους στις Ένοπλες Δυνάμεις, τα Γραφεία Στήριξης Οπλιτών του Στρατού.

Όπως ανακοινώθηκε από το ΓΕΣ, η επικοινωνία θα είναι εφικτή στα τηλέφωνα 210-6555679 και 210-6555680, στο FAX 210-06552205 και στο e-mail gso@army.gr, καθ' όλη τη διάρκεια του 24ώρου.

Τα Γραφεία Στήριξης σε κάθε όπλο συστάθηκαν πρόσφατα με νόμο, προκειμένου να παρέχουν συναισθηματική ή ψυχολογική στήριξη στους στρατεύσιμους μέσα από τηλεφωνική γραμμή επικοινωνίας.

Τα Γραφεία στελεχώνονται από προσωπικό εξειδικευμένο σε αυτόν τον τομέα.

Τα Γραφεία θα καταγράφουν και θα αξιολογούν τις τηλεφωνικές ή έγγραφες καταγγελίες οπλιτών που σχετίζονται κυρίως με πράξεις ή παραλείψεις οργάνων της διοίκησης σχετικές με παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων, κοινωνική προστασία, ποιότητα ζωής και περίθαλψης, στέρηση νομίμων δικαιωμάτων, καθώς και κάθε άλλη προσβολή της ανθρώπινης αξιοπρέπειας.

Θα υπάρχει συνεχής ενημέρωση του αρχηγού του Κλάδου για τις καταγγελίες που υφίστανται και η εισήγηση για τη διερεύνησή τους ή για τη λήψη άμεσων μέτρων, εφόσον απαιτείται. Επίσης θα υπάρχει τακτική ενημέρωση του υπουργού και της αρμόδιας επιτροπής της Βουλής κάθε 6 μήνες.

Πάντως, όπως διευκρινίζεται στην ανακοίνωση του ΓΕΣ, «η λειτουργία των γραφείων υποστήριξης δεν τροποποιεί, καταργεί ή με οποιονδήποτε τρόπο επηρεάζει τις διαδικασίες ιεραρχικής προώθησης αναφορών και παραπόνων και του χειρισμού τους κατά τις κείμενες διαδικασίες».

Διαβάστε Περισσότερα »

Εφορία: Πως θα πληρώσετε τους φόρους – Τι προβλέπεται για τις δόσεις



Σχέδιο για την επιμήκυνση του χρονικού διαστήματος εξόφλησης των φόρων που θα βεβαιωθούν με τα εκκαθαριστικά των φετινών δηλώσεων εξετάζει το υπουργείο Οικονομικών.

Το σχέδιο προβλέπει την παροχή της δυνατότητας σε όσους φορολογούμενους λάβουν υποχρεωτικά χρεωστικά εκκαθαριστικά, μετά την ηλεκτρονική υποβολή των δηλώσεων, να εξοφλήσουν τα συνολικά ποσά των οφειλών τους σε 8, 9 ή ακόμη και σε 10 μηνιαίες δόσεις σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο.

Το υπουργείο μελετά το ενδεχόμενο να προωθήσει νομοθετική ρύθμιση με την οποία θα ορίζεται ότι το συνολικό ποσό οφειλών που αναγράφεται σε κάθε χρεωστικό εκκαθαριστικό μπορεί να εξοφληθεί σε μηνιαίες δόσεις, η πρώτη εκ των οποίων θα λήγει την τελευταία εργάσιμη του μήνα που έπεται της έκδοσης του εκκαθαριστικού και η τελευταία στις 30 Δεκεμβρίου 2016. Δηλαδή ο αριθμός των μηνιαίων δόσεων θα είναι ίσος με τον αριθμό των μηνών που θα απομένουν από το τέλος του μήνα εκκαθάρισης της δήλωσης μέχρι και το τέλος Δεκεμβρίου του τρέχοντος έτους.

Στο φετινό εκκαθαριστικό θα σημειώνονται 4 φόροι: ο φόρος εισοδήματος, η εισφορά αλληλεγγύης, το τέλος επιτηδεύματος και ο φόρος πολυτελούς διαβίωσης.
Διαβάστε Περισσότερα »

Με 43 θέματα συνεδριάζει το Δ. Σ. Δήμου Λεβαδέων


Με 43 θέματα στην ημερήσια διάταξη συνεδριάζει την Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου στις 6 το απόγευμα, το Δημοτικό Συμβούλιο Λεβαδέων.
Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης είναι:
1.Προγραμματισμός προσλήψεων τακτικού προσωπικού στο Δήμο Λεβαδέων για το έτος 2016.
2.Εξέταση αιτήματος του Αθλητικού Κολυμβητικού Ομίλου Λιβαδειάς (Α.Κ.Ο.Λ.) για δωρεάν παραχώρηση της

χρήσης αιθουσών στο χώρο του πρώην Πανεπιστημίου.
3.Λήψη απόφασης για την υπογραφή Προγραμματικής Σύμβασης για την παροχή υπηρεσιών του Δήμου Λεβαδέων προς τη ΔΕΠΟΔΑΛ Α.Ε.
4.Εισήγηση της Εκτελεστικής Επιτροπής στο Δημοτικό Συμβούλιο για Τροποποίηση του Τεχνικού Προγράμματος του Δήμου Λεβαδέων για το έτος 2016.
5.Έγκριση της υπ΄αριθμ. 40/2016 Τεχνικής Μελέτης του έργου με τίτλο: “Μουσείο Πολιτισμού” του Δήμου Λεβαδέων.
6.Λήψη απόφασης υποβολής αίτησης – φακέλου στα πλαίσια της 5ης Πρόσκλησης για την υποβολή προτάσεων στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Στερεά Ελλάδα” της πράξης με τίτλο: ‘Μουσείο Πολιτισμού”.
7.Έγκριση Πρωτοκόλλου Προσωρινής και Οριστικής Παραλαβής του έργου: Αποκατάσταση Ζημιών που προκλήθηκαν από θεομηνία (Πυρκαγιά) στο ΧΥΤΑ 1ης Διαχειριστικής Ενότητας Ν. Βοιωτίας.
8.Έγκριση Πρωτοκόλλου Προσωρινής και Οριστικής Παραλαβής του έργου: “Επισκευή Αντλιοστασίων στη Δ.Ε. Χαιρώνειας”.
9.Έγκριση παράτασης χρόνου περαίωσης για το έργο: “Ανάπλαση Πλατείας Τ.Κ. Αγίου Γεωργίου”.
10.Εξέταση αίτησης του αναδόχου του έργου “Κατασκευή Οδού Ρούμελης (από την οδό Χαιρωνείας έως την οδό Αγίου Αθανασίου)” για την εξάλειψη ή μείωση της περικοπής της αμοιβής του για τα μη ουσιώδη ελαττώματα του έργου, σύμφωνα με την αρ. Πρωτ. 32816/30-11-2015 Ειδική Διαταγή της Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών.
11.Εκμίσθωση ακινήτου του Δήμου που βρίσκεται στη θέση “Παλαιά Βρύση” της Δημοτικής Κοινότητας Αγίου Γεωργίου Δήμου Λεβαδέων.
12.Εκμίσθωση του κυλικείου που βρίσκεται στο Δημοτικό Στάδιο Λιβαδειάς.
13.Κατάπτωση εγγυητικής επιστολής συμμετοχής της κας Καρδαμήλα Ελευθερίας του Κων/νου υπέρ του Δήμου Λεβαδέων.
14.Συγκρότηση Επιτροπής Συμβιβαστικής Επίλυσης Φορολογικών Διαφορών έτους 2016.
15.Συγκρότηση τριμελούς επιτροπής για τον έλεγχο των αιτήσεων μείωσης των δημοτικών τελών των δυνητικών δικαιούχων που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.
16.Συγκρότηση επιτροπών (μετά από κλήρωση) για το έτος 2015 από το Δημοτικό Συμβούλιο.
17.Προγραμματισμός εκδηλώσεων για την πραγματοποίηση του 2ου Πανελλήνιου Σχολικού Πρωταθλήματος Αντιπτέρισης στη Λιβαδειά (29/2-1-3-2016) και διάθεση πίστωσης.
18.Υποβολή αιτήματος για την έγκριση διενέργειας προμήθειας μουσικών οργάνων, ανταλλακτικών μουσικών οργάνων και στολών μουσικών Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Λεβαδέων.
19.Υποβολή αιτήματος για την έγκριση διενέργειας προμήθειας ηλεκτρικού πιάνου για το Δημοτικό Ωδείο.
20.Υποβολή αιτήματος για την έγκριση διενέργειας Προμήθειας ηλεκτρικών συσκευών (πλυντήριο πιάτων,πλυντήρια ρούχων, ηλεκτρικά ψυγεία, ηλεκτρικές σκούπες) για τις ανάγκες των παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών Δήμου Λεβαδέων.
21.Έγκριση διενέργειας εργασίας εκτυπώσεων φωτοτυπιών του Δήμου Λεβαδέων.
22.Έγκριση διενέργειας προμήθειας Χρωμάτων για συντήρηση Δημοτικών Κτιρίων.
23.Έγκριση διενέργειας Προμήθειας Χρωμάτων για Κοινόχρηστους Χώρους, Διαγράμμιση Οδών κ.λ.π.
24.Έγκριση διενέργειας Προμήθειας Υαλοπινάκων – Κουφωμάτων.
25.Έγκριση διενέργειας Προμήθειας Σκυροδέματος.
26.Έγκριση διενέργειας Προμήθειας Οικοδομικών Υλικών.
27.Έγκριση διενέργειας Προμήθειας Ξυλείας.
28.Έγκριση διενέργειας Προμήθειας Ασφαλτομίγματος και Ψυχρής Ασφάλτου.
29.Υποβολή αιτήματος για την έγκριση Διενέργειας Προμήθειας Αναλυτή Καυσαερίων.
30.Υποβολή αιτήματος για την έγκριση Διενέργειας Προμήθειας Κλιματιστικών.
31.Υποβολή αιτήματος για την έγκριση Διενέργειας Προμήθειας υλικών ενεργητικής πυροπροστασίας, συστημάτων συναγερμού, πυρανίχνευσης, αναγομώσεις πυροσβεστήρων.
32.Υποβολή αιτήματος για την έγκριση Διενέργειας Προμήθειας ανταλλακτικών φωτεινών σηματοδοτών.
33.Υποβολή αιτήματος για την έγκριση Διενέργειας Προμήθειας ανταλλακτικών και σωλήνων άρδευσης.
34.Υποβολή αιτήματος για την έγκριση Διενέργειας Προμήθειας ανταλλακτικών εγκαταστάσεων θέρμανσης,κλιματισμού, αερισμού και λοιπών μηχανημάτων.
35.Υποβολή αιτήματος για την έγκριση Διενέργειας Προμήθειας ηλεκτρολογικού υλικού.
36.Υποβολή αιτήματος για την έγκριση διενέργειας προμήθειας λιπασμάτων, φαρμάκων, ζιζανιοκτόνων κλπ.
37.Υποβολή αιτήματος για την έγκριση Διενέργειας Προμήθειας κεριού παραφίνης.
38.Υποβολή αιτήματος για την έγκριση Διενέργειας Προμήθειας λαδιού για τις ανάγκες του Νεκροταφείου.
39.Υποβολή αιτήματος για την έγκριση Διενέργειας Προμήθειας χημικού υλικού.
40.Υποβολή αιτήματος για την έγκριση Διενέργειας Προμήθειας ειδών ένδυσης – προστασίας εργαζομένων.
41.Υποβολή αιτήματος για την έγκριση Διενέργειας Προμήθειας σκυλοτροφής.
42.Υποβολή αιτήματος για την έγκριση Διενέργειας Προμήθειας σάκων απορριμμάτων.
43.Υποβολή αιτήματος για την έγκριση Διενέργειας Προμήθειας αλατιού.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΕΚΔΗΛΩΣΗ- ΣΥΖΗΤΗΣΗ της ΛΑΕ Θήβας, με ΣΤΡΑΤΟΥΛΗ και Γιώργο ΡΩΜΑΝΙΑ


Σας καλούμε σε εκδήλωση-συζήτηση της Λαϊκής Ενότητας Θήβας, με ομιλητές το Δημήτρη ΣΤΡΑΤΟΥΛΗ, πρώην υπουργό Κοινωνικών Ασφαλίσεων και το Γιώργο ΡΩΜΑΝΙΑ, πρώην ΓΓ Κοινωνικών Ασφαλίσεων στο Συνεδριακό Κέντρο Θήβας, στην αίθουσα ΑΡΜΟΝΙΑ, την Πέμπτη 18/2/2016 και ώρα 19:30.
Οι προωθούμενες προτάσεις της Κυβέρνησης, που οδηγούν στην πλήρη κατεδάφιση της κοινωνικής ασφάλισης και των συντάξεων, συναντούν την αποφασιστική αντίσταση ολόκληρου του Ελληνικού λαού.
Οι πρωτοφανείς σε μαζικότητα κινητοποιήσεις των μισθωτών και αυτοαπασχολούμενων επιστημόνων, οι απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα, οι μεγάλες κινητοποιήσεις του αγροτικού κόσμου και τα μπλόκα σε όλη την χώρα, αποδεικνύουν την αποφασιστικότητα όλων των κοινωνικών ομάδων ν’ αντισταθούν και να μην αφήσουν να περάσουν οι αντιασφαλιστικές ρυθμίσεις, που θα οδηγήσουν τους συνταξιούχους σε πλήρη φτωχοποίηση, τους εργαζόμενους σε νέες μειώσεις των μισθών τους και τους ελεύθερους επαγγελματίες και μικρομεσαίους αγρότες, σε έξοδο από το επάγγελμά τους και σε ανεργία.
Η εντεινόμενη αντίσταση του ελληνικού λαού, απέναντι στο αντιασφαλιστικό σχέδιο, αποδεικνύει στην Κυβέρνηση, στους συμμάχους της και στους δανειστές ότι η διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης δεν θα περάσει.

Όχι στην κατεδάφιση της κοινωνικής Ασφάλισης

Διαβάστε Περισσότερα »

Μικρό καλοκαίρι στο καταχείμωνο -Στους 24 ο υδράργυρος

Αραιές νεφώσεις σήμερα Τρίτη σε όλη την χώρα.

Άνεμοι νότιοι νοτιοανατολικοί στα πελάγη 7 με 8 μποφόρ με εξασθένηση στο Αιγαίο. Η θερμοκρασία σε υψηλή για την εποχή επίπεδα. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης από την Αφρική κυρίως στα δυτικά.


Διαβάστε την αναλυτική πρόγνωση του καιρού από την ΕΜΥ:

    Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Αραιές νεφώσεις. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες κυρίως στα ανατολικά
Άνεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 και πρόσκαιρα στα ανατολικά 6 με 7 μποφόρ με εξασθένηση.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 21 βαθμούς κελσίου.

    Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές.
Άνεμοι: Νοτιοανατολικοί 5 με 6 και στο Ιόνιο 7 με 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 23 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

    Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Αραιές νεφώσεις κατά περιόδους.
Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και πρόσκαιρα στα ανατολικά 6 μποφόρ με εξασθένηση.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 24 βαθμούς κελσίου.

    Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Γενικά αίθριος και βαθμιαία αραιές νεφώσεις.
Άνεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 6 και πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ με εξασθένηση.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 22 βαθμούς κελσίου. Στη βόρεια Κρήτη η μέγιστη 3 με 5 βαθμούς υψηλότερη.

    Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Γενικά αίθριος και βαθμιαία αραιές νεφώσεις.
Άνεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 7 και στα βόρεια τοπικά 8 μποφόρ με εξασθένηση.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 22 βαθμούς κελσίου.

    Αττική

Καιρός: Αραιές νεφώσεις κατά περιόδους.
Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και πρόσκαιρα το πρωί στα ανατολικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 23 βαθμούς κελσίου.

    Θεσσαλονίκη

Καιρός: Αραιές νεφώσεις. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: Νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 20 βαθμούς κελσίου.


Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ