Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2016

Mαζική φυγή 223.000 νέων ελλήνων από τη χώρα




    Από το 2008 ως το 2013


Μαζική φυγή Ελλήνων, κυρίως νέων, απογυμνώνει τη χώρα από λαμπρά μυαλά που θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην έξοδο από την κρίση. Σύμφωνα με την ετήσια έκθεση της ΤτΕ στην Ελλάδα της κρίσης, το φαινόμενο...της εκροής ανθρώπινου κεφαλαίου που είναι γνωστό με τον όρο “διαρροή” ή “έξοδος εγκεφάλων” (brain drain ή exodus), έχει λάβει μεγάλες διαστάσεις.
Από το 2008 μέχρι το 2013, σχεδόν 223 χιλιάδες νέοι ηλικίας 25-39 ετών εξήλθαν μόνιμα από τη χώρα με κατεύθυνση πιο ανεπτυγμένες χώρες, αναζητώντας εργασία με καλύτερη αμοιβή και καλύτερες προοπτικές κοινωνικής και οικονομικής προόδου. Είναι η γενιά που επηρεάστηκε περισσότερο από την κρίση, γνωστή ως “generation E” (expats) ή “generation G” (young, talented and Greek) ή “generation We”.
Η εκδήλωση του φαινομένου και η δυναμική του καθιστούν επιτακτική την ανάγκη, πρώτον, να αποτυπωθούν και να καταγραφούν τα χαρακτηριστικά του, δεύτερον, να διερευνηθούν οι λόγοι για τους οποίους εκδηλώνεται στην παρούσα συγκυρία και, τρίτον, να εντοπιστούν οι αρνητικές επιπτώσεις για την εγχώρια οικονομία προκειμένου να διαπιστωθεί υπό ποιες συνθήκες θα μπορούσε να καταγραφεί επιστροφή του ανθρώπινου κεφαλαίου. Αυτά τα τρία ζητούμενα αποτελούν τους άξονες στους οποίους θα κινηθεί η παρούσα ανάλυση, πριν καταλήξει με τη διατύπωση ενός ελάχιστου συνόλου έξι προτάσεων πολιτικής που συνδέονται με τη διατηρήσιμη ανάπτυξη και που μπορούν να βοηθήσουν όχι μόνο στον περιορισμό, αλλά και στην αντιστροφή του φαινομένου.
Η ελληνική οικονομία και κοινωνία επένδυσε στη φυγή ως αντίδραση στην εκτίναξη του ποσοστού ανεργίας και την ταχεία βύθισή της στην ύφεση. Μια σταθερή εξερχόμενη ροή 38 χιλιάδων ατόμων στα έτη 2008 και 2009 υπερδιπλασιάστηκε μέσα σε μόλις δύο έτη 2010-2011, ξεπερνώντας το 2013 τις 104 χιλιάδες και σχεδόν τις 427 χιλιάδες άτομα σωρευτικά για όλη την περίοδο.
Η ετήσια ροή των μονίμως εξερχόμενων Ελλήνων υπηκόων ηλικίας 25-39 ετών αυξήθηκε από 20 χιλιάδες το 2008 σε 53 χιλιάδες το 2013, ενώ αθροιστικά σχεδόν 223 χιλιάδες άτομα της συγκεκριμένης ηλικιακής ομάδας εξήλθαν μόνιμα από τη χώρα. Την ίδια περίοδο, το κατά κεφαλήν ακαθάριστο διαθέσιμο εισόδημα των ελληνικών νοικοκυριών μειώθηκε από 93,8% του μέσου όρου της ευρωζώνης των 19 το 2008σε μόλις 68,8% το 2013.
Η εκπαίδευση φαίνεται ότι αποτέλεσε καθοριστικό παράγοντα για τη μείωση της ανεργίας των μορφωμένων νέων στα χρόνια πριν από την κρίση.
Αν και είναι νωρίς να διαπιστωθεί η μετρήσιμη επίπτωση της εξόδου στα μακροοικονομικά μεγέθη, υπάρχουν ωστόσο σημαντικά επιχειρήματα που συνηγορούν ότι το καθαρό αποτέλεσμα είναι εν τέλει αρνητικό.
Πρώτον, η έξοδος σημειώνεται από μια χώρα με αρνητικούς δημογρα φικούς ρυθμούς και αφορά ως επί το πλείστον άγαμους νέους, άνδρες και γυναίκες. Αυτό έχει ως συνέπεια όχι μόνο την αρνητική επίπτωση στον ήδη υποτονικό ρυθμό γεννητικότητας, αλλά και τη μεγαλύτερη επιβάρυνση των ασφαλιστικών ταμείων, αφού η χώρα θα στερηθεί μόνιμα ένα σημαντικό τμήμα απασχολήσιμων ατόμων.
Δεύτερον, στην Ελλάδα αποκλειστικός φορέας κατάρτισης και εξειδίκευσης ανθρώπινου δυναμικού σε ανώτατο επίπεδο είναι το Δημόσιο μέσω των δημόσιων πανεπιστημιακών ιδρυμάτων, των οποίων κύρια πηγή χρηματοδότησης είναι τα χρήματα των φορολογουμένων.
Η έξοδος επομένως επιστημονικού δυναμικού που έλαβε εξειδίκευση στη χώρα όσο και η παραμονή του μετά το πέρας των σπουδών στο εξωτερικό συνιστούν σημαντική απώλεια.
Τρίτον, η εκροή ανθρώπινου κεφαλαίου αφορά κυρίως το πλέον ανταγωνιστικό, ικανό και φιλόδοξο τμήμα του εργατικού δυναμικού. Η παραγωγική του αξιοποίηση από ξένη χώρα συνιστά μόνιμη βλάβη για τη χώρα καταγωγής, αφού η μέση ποιότητα του εναπομένοντος αποθέματος ανθρώπινου κεφαλαίου χειροτερεύει. Τέταρτον, αρχικά αυξάνεται η προσδοκώμενη απόδοση της εκπαίδευσης, αφού τα μορφωμένα άτομα είναι αυτά που κατά κανόνα απολαμβάνουν καλύτερες προοπτικές προόδου στις χώρες εισδοχής. Μεταναστεύουν όμως και άτομα με μικρότερη εξειδίκευση και μόρφωση, με αποτέλεσμα να περιορίζεται το όφελος από την προσδοκώμενη μεγαλύτερη απόδοση της εκπαίδευσης, αφού η έλλειψη προσφοράς εξειδικευμένης εργασίας με δεδομένη τη ζήτηση διαμορφώνει προσδοκίες για υψηλότερη αμοιβή και μειώνει κάθε κίνητρο για εκπαίδευση και βελτίωση της ποιότητας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Με 16 θέματα συνεδριάζει το Δ.Σ.Δήμου Αλιάρτου Θεσπιέων

Σας προσκαλούµε να παραβρεθείτε στην 3η Τακτική ∆ηµόσια συνεδρίαση του ∆ηµοτικού  Συµβουλίου την Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου 2016 και ώρα 18:30 ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ  ΣΥΝΕ∆ΡΙΑΣΕΩΝ ∆ΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ, µε τα εξής θέµατα ηµερήσιας διάταξης.

 Α/Α ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΘΕΜΑΤΟΣ  1 Περί της έγκρισης πρακτικών της 2ης/2016 Συνεδρίασης ∆ηµοτικού Συµβουλίου.(Εισηγητής Κος   Πρόεδρος)
 2 Περί έγκρισης ΤΟΣ∆Α ∆ήµου Αλιάρτου - Θεσπιέων.(Εισηγητής Κος ∆ήµαρχος) 
3 Περί σύµφωνης γνώµης υπογραφής της σύµβασης  δηµιουργίας δεσµευµένου λογαριασµού   (escrow account) , στο πλαίσιο του Χρηµατοδοτικού Προγράµµατος του Πράσινου Ταµείου   ’’ΑΣΤΙΚΗ ΑΝΑΖΩΟΓΟΝΗΣΗ 2012-2015’’(Εισηγητής Κος Πρόεδρος)
 4 Περί ορισµού µελών  από τον ∆ήµο Αλιάρτου - Θεσπιέων , για την ανασυγκρότηση της   επιτροπής , σχετικά µε την οργανωµένη εγκατάσταση πλανοδίων.(Εισηγητής Κος Πρόεδρος) 
5 Περί της έγκρισης ψηφίσµατος ΚΕ∆Ε (για παγκόσµια ηµέρα ελληνικής γλώσσας και   παιδείας)(Εισηγητής κος ∆ήµαρχος)
 6 Περί της χορήγησης παραγωγικής άδειας πωλητή Λαϊκών Αγορών , του ενδιαφερόµενου   ∆ηµητρίου Θεόδωρου.(Εισηγητής Κος Πρόεδρος)
 7 Περί έγκρισης προγράµµατος ∆ακοκτονίας .(Εισηγητής Κος Πρόεδρος) 
8 Περί έγκρισης Κοινωφελούς Εργασίας στον ∆ήµο Αλιάρτου - Θεσπιέων.(Εισηγητής Κος   Πρόεδρος) 
9 Περί της εξέτασης αίτησης , που αφορά την πρακτική άσκηση της ενδιαφερόµενης Ξυδώνα   Ελένης στον Παιδικό Σταθµό Μαυροµµατίου.(Εισηγητής Κος Πρόεδρος)
  10 Περί του Προγραµµατισµού προσλήψεων  πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής , µε σχέση εργασίας   ιδιωτικού δικαίου ορισµένου χρόνου µέχρι οκτώ (8) µήνες για το πρόγραµµα  ’’Άθληση για   Όλους’’ 2016 - 2017.(Εισηγητής Κος Ζαχαρόπουλος) 
11 Περί της λήψης απόφασης για το όργανο διανοµής και φύλαξης των υδάτων άρδευσης , το   χρόνο έναρξης και λήξης της αρδευτικής περιόδου , τον αριθµό των θέσεων υδρονοµέων και   τον τοµέα για τον οποίο προορίζεται κάθε θέση σύµφωνα µε το άρθρο 4 παρ.1&2 του Β∆   28.3/15-4-1957 , στο ∆ήµο Αλιάρτου – Θεσπιέων.
 12 Περί της παρακολούθησης προϋπολογισµού  ∆’ Τριµήνου  οικονοµικού έτους 2015.(Εισηγητής   Κος Αντιδήµαρχος Οικονοµικών) 
13 Περί των αναµορφώσεων προϋπολογισµού οικ. έτους 2016(Εισηγητής Κος Αντιδήµαρχος   Οικονοµικών) 
14 Περί της συνδροµής του ∆ήµου Αλιάρτου - Θεσπιέων στα ηλεκτρονικά µέσα.(Εισηγητής Κος   Πρόεδρος) 
15 Περί της αποδοχής και κατανοµής του ποσού 14.572,50ευρώ  Α/δόσης ΣΑΤΑ/2016.(Εισηγητής   Κος Πρόεδρος)
16 Περί της αποδοχής του ποσού των 105.969,05ευρώ  ΚΑΠ Φεβρουαρίου.(Εισηγητής Κος   Πρόεδρος)
  
Ο Πρόεδρος του ∆ηµοτικού Συµβουλίου     
ΖΙΩΓΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
Διαβάστε Περισσότερα »

Στον Αποστόλου Μπακογιάννης,Παπαθωμά για την άρδευση της Κωπαίδας

Στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης  & Τροφίμων, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης και η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Βοιωτίας Φανή Παπαθωμά για την άρδευση της Κωπαίδας.


    Την Τρίτη 23 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων μεταξύ του Υπουργού, κ Αποστόλου Ευαγγ., του Γενικού Γραμματέα  κ. Στουπή Ν., του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κ. Μπακογιάννη Κ., της Αντιπεριφερειάρχη Π. Ε.  Βοιωτίας κ. Παπαθωμά Φ., του Θεματικού Αντιπεριφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής κ. Κελαιδίτη Γ., των αρμοδίων Δ/ντών της Π. Ε. Βοιωτίας  και των αντιστοίχων Δ/ντών του Υπουργείου, προκειμένου να προωθηθούν οργανωμένα και αποτελεσματικά  οι διαδικασίες ωρίμανσης χρηματοδότησης όλων των αναγκαίων παρεμβάσεων εκσυγχρονισμού της άρδευσης της Κωπαϊδικού Πεδίου, από το πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης της περιόδου 2014- 2020.

    Επιβεβαιώθηκε η πολιτική βούληση ότι το έργο της άρδευσης της Κωπαίδας αποτελεί πρώτη προτεραιότητα,  τόσο για την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας , όσο και για το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

    Συμφωνήθηκε η ομάδα εργασίας που αποτελείται από τους παρευρισκόμενους Δ/ντές της Π. Ε. Βοιωτίας και τους Δ/ντές του Υπουργείου Γεωργίας και Αγροτικής Ανάπτυξης, με τακτικές συναντήσεις τους και σφιχτό χρονοδιάγραμμα .

   Θα αποτυπώσουν όλα τα άμεσα βήματα ωρίμανσης των μελετών που απαιτούνται για την χρηματοδότηση των αρδευτικών παρεμβάσεων στο Κωπαϊδικό Πεδίο.

    Η Π. Ε. Βοιωτίας αναλαμβάνει την εκπόνηση  της προκαταρκτικής μελέτης που θα αποτυπώνει το σύνολο των παρεμβάσεων και των οριστικών μελετών που θα πρέπει να εκπονηθούν, ώστε με την έναρξη λειτουργίας του  προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014 – 2020 (εκτιμάται περί τον Σεπτέμβρη  του 2016) να υπάρχει δυνατότητα εγγραφής σε ειδική χρηματοδότηση (ΣΑΕ) των συνολικών έργων άρδευσης της Κωπαίδας .


Διαβάστε Περισσότερα »

Γιορτάζει το Ιερό Ησυχαστήριο Αγίου Νικολάου Πλανά στο Νεοχώρι

Την Τετάρτη 2 Μαρτίου  πανηγυρίζει το Ιερό Ησυχαστήριο "Ο Αγιος Νικόλαος Πλανάς" στο Νεοχώρι του Δήμου Αλιάρτου Θεσπιέων.
ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΘΗΒΩΝ ΚΑΙ ΛΕΒΑΔΕΙΑΣ
ΙΕΡΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΝΗΓYΡΕΩΣ
ΤΡΙΤΗ 1η  ΜΑΡΤΊΟΥ  5. 30Μ.Μ ΜΕΓΑΣ ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ
ΤΕΤΑΡΤΗ 2 ΜΑΡΤΙΟΥ ΠΡΩΙ Κ ΩΡΑ 7.30 Π.Μ.  ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΗ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΟΡΑ ΙΕΡΑΣ ΕΙΚΟΝΟΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ




                  


Εκ του Ιερού Ησυχαστηρίου
Διαβάστε Περισσότερα »

Επίσκεψη Σεβασμιωτάτου στη Μονάδα Καυσίμων Αλιάρτου


Το πρωί της Τετάρτης 24 Φεβρουαρίου ε.ε. , ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Γεώργιος μετέβη στη Μονάδα Καυσίμων Αλιάρτου της Πολεμικής Αεροπορίας για να τελέσει τη Θεία Λειτουργία στο Ιερό Παρεκκλήσιο του Γενεσίου του Τιμίου Προδρόμου που ευρίσκεται εντός του χώρου του Στρατοπέδου, κατόπιν ευγενούς προσκλήσεως του Διοικητοῦ της Μονάδος κ. Βούλγαρη.

Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμα του αναφέρθηκε στον Τίμιο Πρόδρομο και στην περίοδο του Τριωδίου που διανύουμε, τονίζοντας πως η περίοδος αυτή είναι από τις πιο σημαντικές αφού μας δίνεται η δυνατότητα να αγωνιστούμε πνευματικά με απώτερο σκοπό τη σωτηρία της ψυχής μας. Τέλος, ευχήθηκε προς όλους τους παρισταμένους υγεία και δύναμη στο έργο τους.

Με το πέρας της Θείας Λειτουργίας παρετέθη δεξίωση κατά τη διάρκεια της οποίας ο Σεβασμιώτατος είχε την ευκαιρία να επικοινωνήσει με τον κ. Διοικητή, τους Αξιωματικούς, τους Σμηνίτες και το Πολιτικό Προσωπικό της Μονάδος.

Ο Σεβασμιώτατος σε ανάμνηση της ποιμαντικής επισκέψεώς του στην Μ.Κ. Αλιάρτου διένειμε σε όλους ως ευλογία μια Καινή Διαθήκη και μια εικόνα των ἐν Βοιωτίᾳ διαλαμψάντων Ἁγίων.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΚΚΕ: Ανακοίνωση για την εισαγγελική παραγγελία κατά των αγροτικών κινητοποιήσεων


Προσθήκη λεζάντας
Σε ανακοίνωσή του, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για την εισαγγελική παραγγελία κατά των αγροτικών κινητοποιήσεων αναφέρει:

«Το ΚΚΕ καταγγέλλει στον ελληνικό λαό το σχέδιο ποινικοποίησης και καταστολής του αγώνα των αγροτών. Αυτό το στόχο υπηρετεί και η παραγγελία της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, προς τους κατά τόπους εισαγγελείς, να προχωρήσουν μαζί με τις αστυνομικές αρχές στην καταστολή του αγώνα των αγροτών και στην άσκηση ποινικών διώξεων. Ο αγώνας της φτωχομεσαίας αγροτιάς για το δίκιο της δεν είναι "έγκλημα", όπως χαρακτηρίζεται στην εισαγγελική παραγγελία. Είναι αγώνας επιβίωσης ενάντια στο αντιασφαλιστικό έκτρωμα και στο σύνολο της πολιτικής κυβέρνησης και ΕΕ που καταστρέφει τους μικρούς και μεσαίους αγρότες.

Ευθύνη για την τρομοκρατική εισαγγελική παραγγελία έχουν η κυβέρνηση και όλα τα κόμματα που ενοχοποιούν τους αγροτικούς αγώνες, που μιλούν για πλήγμα στην οικονομία από τα μπλόκα των αγροτών, που καλλιέργησαν τη συστηματική συκοφάντηση του αγώνα τους και των μορφών πάλης, που συλλογικά επιλέγουν.

Επίσης, η κυβέρνηση φέρει μεγάλες ευθύνες για το ότι δεν κατήργησε το νόμο που θεωρεί ως αδίκημα τις κινητοποιήσεις στις εθνικές και επαρχιακές οδούς.

Το ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους να καταδικάσουν την ποινικοποίηση των αγροτικών αγώνων και να εκφράσουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους στην αγωνιζόμενη αγροτιά. Η οργανωμένη λαϊκή πάλη μπορεί να νικήσει την αντιλαϊκή πολιτική και την καταστολή που τη συνοδεύει».
Διαβάστε Περισσότερα »

«Καληνύχτα Μαργαρίτα» στο Συνεδριακό Αλιάρτου




Το Σάββατο 27 Φεβρουαρίου η θεατρική ομάδα “Σχήμα” Αλιάρτου θα παρουσιάσει για τελευταία φορά το έργο του Γεράσιμου Σταύρου “Καληνύχτα Μαργαρίτα” σε σκηνοθεσία Θανάση Αντωνίου στο

Καληνύχτα Μαργαριτα Ένα εξαιρετικό θεατρικό έργο, που είναι βασισμένο στο διήγημα του Δημήτρη Χατζή «Μαργαρίτα Περδικάρη» από την συλλογή του συγγραφέα «Το τέλος της μικρής μας πόλης».

Η ιστορία εκτυλίσσεται μέσα στην καταχνιά της Κατοχής.
Η οικογένεια Περδικάρη ζει μέσα στο ψέμα και την υποκρισία.
Η νεαρή δασκάλα Μαργαρίτα ωστόσο, κόρη και ανιψιά μέσα στην οικογένεια, θα δώσει ένα μάθημα σε όλους για το τί σημαίνει πίστη στα ιδανικά και αξιοπρέπεια.
Ανέβηκε για πρώτη φορά στο θέατρο ΒΕΑΚΗ το 1967 από το Ελληνικό Λαϊκό Θέατρο του Μάνου Κατράκη.
Συνεδριακό Κέντρο Αλιάρτου με ώρα έναρξης 7.30 μ.μ.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ενας πρωτότυπος αγώνας δρόμου στον Ορχομενό



Σάρκα και οστά παίρνει η ιδέα για την διεξαγωγή αγώνα δρόμου-περιπάτου με στόχο την τόνωση και την προβολή των Καρναβαλικών εκδηλώσεων με την επωνυμία MaskaRun.

Την ιδέα συνέλαβε επεξεργάστηκε και πρότεινε ο Μπάμπης Ζαννιάς την οποία αγκάλιασε και υλοποιεί ο Πολιτιστικός Παραδοσιακός Σύλλογος Ορχομενού στο πλαίσιο των Καρναβαλικών εκδηλώσεων.  

Ετσι λοιπόν ο Πολιτιστικός και Παραδοσιακός Σύλλογος Ορχομενού διοργανώνει την Κυριακή 6 Μαρτίου 2016 1ο ΜασκαΡανέναν «Πρωτότυπο» αγώνα δρόμου – περιπάτου, το 1ο MaskaRun  με απαραίτητο αξεσουάρ τη μάσκα σας!

Οι διοργανωτές έχουν φροντίσει και θα διαθέσουν 200 μπλουζάκια, μάσκες και μετάλλια τα οποία θα σας περιμένουν στην εκκίνηση και στον τερματισμό καθώς και άλλες εκπλήξεις!!!

Με σκεπτικό την τόνωση της τοπικής κοινωνίας και στόχο οι εκδηλώσεις να περιλαμβάνουν όσο το δυνατόν περισσότερες περιοχές του Δήμου, η εκκίνηση του 1ο MaskaRun θα δοθεί την Κυριακή 6 Μαρτίου στις 11:00 πμ από την πλατεία της Σκριπούς και ο τερματισμός στην στην Κεντρική Πλατεία (Πλατεία Ηρώου)

Συμμετοχές μπορείτε να δηλώσετε στα τηλέφωνα: 6974102671 (Ηλιάνα) και 6973612798 (Κατερίνα), στο FB με μήνυμα στη σελίδα Καρναβάλι Ορχομενού καθώς και mail στο info@ppso.gr.
Απαραίτητα στοιχεία: Όνομα, Επώνυμο, Πατρώνυμο, Έτος Γέννησης και Τηλέφωνο.

Σύντομα θα αναρτηθούν και άλλες λεπτομέρειες για το 1ο MaskaRun, όπως η διαδρομή μαζί με απόσπασμα χάρτη από τους διοργανωτές και όπως τονίζεται στην ανακοίνωση για την πρώτη αυτή εκδήλωση στην Ελλάδα και Παγκοσμίως που εξέδωσε ο Πολιτιστικός Παραδοσιακός Σύλλογος Ορχομενού:

“Στόχος μας το κέφι και η διασκέδαση για να μπούμε στο κλίμα των αποκριών μία βδομάδα ακριβώς πριν το ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΜΑΣ!!!

Το MaskaRun είναι μια ιδέα του Ορχομένιου δημοσιογράφου Μπάμπη Ζαννιά την οποία αγκάλιασε και υλοποιεί ο Πολιτιστικός Παραδοσιακός Σύλλογος Ορχομενού στο πλαίσιο των Καρναβαλικών εκδηλώσεων”.


Διαβάστε Περισσότερα »

Ενεργοποιείται σήμερα η κάρτα σίτισης - Αύριο το επίδομα ενοικίου

Προσθήκη λεζάντας

Tο ποσό των 17.427.000,00 ευρώ θα πιστωθεί σε 147.981 δικαιούχους της κάρτας σίτισης
Η κάρτα αλληλεγγύης ενεργοποιείται για 8η φορά σήμερα, Πέμπτη και έτσι το ποσό των 17.427.000,00 ευρώ θα πιστωθεί σε 147.981 δικαιούχους της κάρτας σίτισης.

Παράλληλα την Παρασκευή θα γίνει η καταβολή του επιδόματος ενοικίου στους δικαιούχους. Ειδικότερα, το ποσό των 2.708.149,49 ευρώ πιστώνεται στους λογαριασμούς 20.823 ιδιοκτητών ακινήτων.

Ειδικότερα όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης την Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2016, θα ενεργοποιηθεί, για όγδοη φορά, η κάρτα αλληλεγγύης.

Το ποσό των 17.427.000,00 ευρώ θα πιστωθεί σε 147.981 δικαιούχους της κάρτας σίτισης.

Σε αυτό το ποσό περιλαμβάνονται και πιστώσεις για τους 2.659 δικαιούχους που δικαιώθηκαν από τις ενστάσεις και σε αυτήν την πληρωμή οι 2.403 εξ αυτών λαμβάνουν ποσό που αντιστοιχεί σε επιδότηση τριών μηνών (4η, 5η & 6η δόση) και 256 οι οποίοι θα λάβουν τις πρώτες έξι δόσεις της επιδότησης.

Πρόκειται για την οικονομική ενίσχυση που γίνεται, μέσω της χρήσης αυτής της κάρτας και αποτελεί την επιδότηση σίτισης που λαμβάνουν οι παραπάνω δικαιούχοι και η οποία ανέρχεται στο ποσό των 70–220 ευρώ το μήνα, ανάλογα με το πόσο χαμηλό είναι το εισόδημα που έχουν δηλώσει.

Επίδομα ενοικίου

Την Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2016, θα γίνει η 7η καταβολή του επιδόματος ενοικίου στους δικαιούχους του προγράμματος της ανθρωπιστικής κρίσης, των οποίων η αίτηση έχει εγκριθεί.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας, το ποσό των 2.708.149,49 ευρώ πιστώνεται στους λογαριασμούς 20.823 ιδιοκτητών ακινήτων.

Στους ανωτέρω περιλαμβάνονται 372 δικαιούχοι που δικαιώθηκαν από τις ενστάσεις και σε αυτήν την πληρωμή οι 262 εξ αυτών θα λάβουν τρεις δόσεις του επιδόματος και οι 110 τις τέσσερις πρώτες δόσεις του επιδόματος.

Υπενθυμίζεται ότι η καταβολή του επιδόματος ενοικίου εξαρτάται από την ορθή καταχώρηση, με ευθύνη των δικαιούχων, των στοιχείων για τα μισθωτήρια και τους ιδιοκτήτες των μισθωμένων κατοικιών, δεδομένου ότι το επίδομα καταβάλλεται στους ιδιοκτήτες, ενώ είναι αφορολόγητο, ακατάσχετο και δεν συμψηφίζεται με δικές τους βεβαιωμένες οφειλές στην εφορία ή στα ασφαλιστικά ταμεία.
Διαβάστε Περισσότερα »

«ΤΟ ΣΑΚΑΚΙ ΠΟΥ ΒΕΛΑΖΕΙ»Τελευταία παράσταση στη Λιβαδειά

Την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου  και ώρα 20:00 κλείνει ο κύκλος  για την εξαιρετικά επιτυχημένη παράσταση του Ομίλου Φίλων Θεάτρου Λιβαδειάς «ΤΟ ΣΑΚΑΚΙ ΠΟΥ ΒΕΛΑΖΕΙ»,  του συγγραφέα Στανισλαβ Στρατίεβ (μετάφραση Β. Σκουβάκλης), σε σκηνοθεσία του Γ. Αγραφιώτη           
Η ανταπόκριση του κοινού και τα θετικά σχόλια του κοινού ενέπνευσαν την ομάδα που έδωσε αισίως 14 παραστάσεις!
Η τελευταία – για τον χειμώνα- παράσταση στην αίθουσα «Μελίνα Μερκούρη», Πλ. Λ. Κατσώνη (Ζάππειο), Κυριακή 28 Φεβρουαρίου  και ώρα 20:00
Τηλέφωνα για κρατήσεις 22613 50818 και 6972488412
Είσοδος 5€,    άνεργοι, φοιτητές  και παιδιά εισέρχονται δωρεάν
Παίζουν οι :
Γιώργος Μαυρουδής  (ΚΟΥΡΕΑΣ,  ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΟΥ ΑΝΕΛΚΥΣΤΗΡΑ)
Δημήτρης Λεβέντης (ΙΒΑΝ ΑΝΤΟΝΩΦ)
Ειρήνη Γουργιώτη  (ΥΠΕΥΘΥΝΗ  ΚΟΥΡΕΙΟΥ)
Κωνσταντίνος Δημητρέλος  (ΕΒΓΓΕΝΙ)
Μαρίνος Φίλων (ΤΖΟΡΟ)
Μάκης Κόκκορης  (ΧΩΡΙΚΟΣ Α', ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΜΕ ΤΑ ΚΑΜΙΝΕΤΑ)
Βάσω Μαργέλου (ΝΤΙΚΟ, ΓΙΟΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΟΥ ΑΝΕΛΚΥΣΤΗΡΑ)
Σπύρος Κακοσαίος (ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ)
 Κατερίνα    Σουλιώτη          (ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΟΥ ΑΝΕΛΚΥΣΤΗΡΑ)
Γιώργος Ηλιάδης  (ΧΩΡΙΚΟΣ Β')
Αντωνία Σαραντίδου (ΝΤΕΡΜΕΝΤΖΙΕΒΑ)
Κατερίνα Σούφρα  (ΝΟΙΚΟΚΥΡΑ)
Σπύρος Γουργιώτης (ΨΥΧΙΑΤΡΟΣ)
Παντελής Μπατσούλης (ΙΒΑΝΩΦ)
Σκηνικά: Νεοκλής  Αράπογλου
Μουσική επιμέλεια:  Αστέρω Κουτσουλέρη
Φωτισμοί: Μπάμπης Κεφαλάς

Διαβάστε Περισσότερα »

Θεατρική Παράσταση στη Θήβα

To Κέντρο Θηβαϊκού Πολιτισμού αγαπάει το θέατρο και στηρίζει καλλιτέχνες που έχουν σχέση με την Θήβα και την περιοχή μας .

Ένας από αυτούς είναι ο Θανάσης Βισκαδουράκης που μεγάλωσε στην πόλη μας και έζησε από την τρυφερή ηλικία των 5 ετών έως την εφηβεία των 18 που τελείωσε το  2ο Λύκειο. Ένας νέος και πολύ ταλαντούχος ηθοποιός που θα έχουμε την χαρά σε μια μοναδική παράσταση να τον απολαύσουμε οι θεατρόφιλοι , οι συμμαθητές του και οι φίλοι του !!!

Την Τέταρτη 2 Μαρτίου στις 8 το βράδυ στο Σ.Φ.Ε.

Εισιτήρια : Γενική Είσοδος 12 Ευρώ                                     Άνεργοι - Φοιτητές- ΑμεΑ – Σύλλογοι : 10 Ευρώ


Λίγα Λόγια για το Έργο.  

Caveman του Rob Becker



Ο Caveman γιορτάζει 9 χρόνια επιτυχίας στο Θέατρο Coronet και την φετινή του επέτειο την συνοδεύει ένας αέρας ανανέωσης… O Θανάσης Βισκαδουράκης παίρνει το ακόντιό του και προσθέτει την προσωπική του σφραγίδα σ΄ έναν από τους πιο επιτυχημένους θεατρικούς ρόλους των τελευταίων δεκαετιών…

Ο Caveman είναι πλέον ένα σύμβολο και ήταν η αιτία να αναπροσδιοριστούν οι σχέσεις των ζευγαριών και να αντιληφθούν ότι το μυστικό της συμβίωσης κρύβεται στην κατανόηση της διαφορετικότητας μεταξύ των ανδρών και των γυναικών…

Όλοι μέσα μας κρύβουμε έναν Caveman και αυτός είναι ο λόγος της απόλυτης ταύτισης με τον ήρωα. Μέσα από τα δικά του μάτια συνειδητοποιήσαμε αυτά που ήταν μπροστά στα δικά μας μάτια…Ο Caveman είναι πλέον αναπόσπαστο κομμάτι του εαυτού μας και για αυτό ήρθε για να μείνει…

Ο Rob Becker, ο συγγραφέας του Caveman δεν φανταζόταν ότι ο ήρωας του θα γινόταν ένα σύμβολο και μία Cavemanomania θα κατακτούσε όλο τον κόσμο…

Εννέα χρόνια τώρα ο Caveman έχει αποκτήσει φανατικούς οπαδούς, στην Ελλάδα τον έχουν παρακολουθήσει περισσότεροι από 270.000 θεατές ενώ σε ολόκληρο τον κόσμο πάνω από 15.000.000 θεατές.

Ο Θανάσης Βισκαδουράκης είναι ένας από τους πιο ταλαντούχους και ελπιδοφόρους κωμικούς της νεότερης γενιάς και είναι η εγγύηση για τον αέρα ανανέωσης που θα διακατέχει την φετινή παράσταση του Caveman .



Συντελεστές

Μετάφραση : Ερατώ Τάττη

Σκηνοθεσία: Γιώργος Οικονόμου

Διασκευή: Αναστασία Παπαστάθη

Σκηνικά – Κουστούμια: Ειρήνη Παγώνη

Βοηθός Σκηνοθέτης: Γιώργος Παπανδρέου

Παραγωγή : Θέατρο Coronet & Mogul Theater



Στο ρόλο του Caveman o Θανάσης Βισκαδουράκης

Διαβάστε Περισσότερα »

Ηλιοφάνεια αλλά και σύννεφα -Σε ποιες περιοχές θα βρέξει

Γενικά βελτιωμένος καιρός. Πρόσκαιρες βροχές τις πρωινές ώρες στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Τοπικά περιορισμένη ορατότητα. Ομίχλη στα ηπειρωτικά τις πρωινές ώρες.


Αναλυτική πρόγνωση από την ΕΜΥ:

    Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα κατά τόπους αυξημένες. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα. Ομίχλη τις πρωινές ώρες κυρίως στα ανατολικά.

Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 που το απόγευμα θα στραφούν σε ανατολικούς 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 05 έως 16 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία κατά τόπους 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

    Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα, ομίχλη στα ηπειρώτικα τις πρωινές ώρες.

Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 που το βράδυ θα στραφούν σε νότιους με την ίδια ένταση.

Θερμοκρασία: Από 08 έως 18 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

    Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Γενικά αίθριος. Λίγες νεφώσεις το απόγευμα. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα. Ομίχλη στα ηπειρώτικα τις πρωινές ώρες.

Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 πρόσκαιρα το πρωί στα ανατολικά βορειοδυτικοί τοπικά 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 05 έως 16 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

    Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Γενικά αίθριος.

Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 09 έως 20 βαθμούς κελσίου.

    Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές το πρωί και βαθμιαία βελτίωση.

Άνεμοι: Στα βόρεια βορειοανατολικοί 3 με 5 πρόσκαιρα το πρωί τοπικά 6 μποφόρ και στα νότια νοτιοανατολικοί με την ίδια ένταση.

Θερμοκρασία: Από 09 έως 19 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

    Αττική

Καιρός: Γενικά αίθριος. Λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις το απόγευμα.

Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 06 έως 20 βαθμούς κελσίου.

    Θεσσαλονίκη

Καιρός: Λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις.

Άνεμοι: Βορειοδυτικοί 3 με 4 το πρωί τοπικά 5 μποφόρ και από το απόγευμα νοτιοανατολικοί.

Θερμοκρασία: Από 05 έως 14 βαθμούς κελσίου.


Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ