Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου 2016

63 χρόνια πριν: Όταν η Ελλάδα διέγραφε το χρέος της Γερμανίας..





    Με την υπογραφή της συμφωνίας για την διαγραφή του γερμανικού χρέους στο Λονδίνο στις 27 Φεβρουαρίου του 1953 η γερμανική μεταπολεμική οικονομία έθετε τα θεμέλια του μετέπειτα «οικονομικού θαύματος».


Οι διαπραγματεύσεις κράτησαν περίπου έξι μήνες.
Περίπου... 70 χώρες είχαν απαιτήσεις έναντι της Γερμανίας τόσο από την προπολεμική, όσο και από την μεταπολεμική περίοδο. Στους πιστωτές περιλαμβάνονταν χώρες, όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες, ο Καναδάς, η Γαλλία, η Μεγάλη Βρετανία, το Ιράν, η Ιταλία, η Ισπανία, η Ελβετία, η Γιουγκοσλαβία, η Νότιος Αφρική και η Ελλάδα. Η Ρωσία και οι χώρες της Ανατολικής Ευρώπης δεν συμμετείχαν στις διαπραγματεύσεις.

Το συνολικό χρέος της Γερμανίας ανέρχονταν στα 32 δισ. μάρκα, που ανερχόταν σε μόλις 23% του ΑΕΠ. Ακόμα και για τις υπό ανάπτυξη χώρες ισχύει σήμερα ότι βρίσκονται σε κίνδυνο μόνο όταν το χρέος τους ξεπερνά το 40% του ΑΕΠ.

H Συμφωνία του Λονδίνου για τα Γερμανικά Εξωτερικά Χρέη (London Agreement on German External Debts), που προέβλεπε «κούρεμα» κατά 60% και αποπληρωμή τους με μάρκα σε 30 χρόνια. Ένας σημαντικός όρος της συμφωνίας ήταν ότι αποπληρωμή θα γινόταν εφόσον η Δυτική Γερμανία είχε εμπορικό πλεόνασμα και η εξυπηρέτηση του χρέους δεν θα ξεπερνούσε το 3% των εσόδων της από το εξαγωγικό εμπόριο. Από ελληνικής πλευράς, τη συμφωνία υπέγραψε ο πρεσβευτής μας στο Λονδίνο, Λέων Β. Μελάς, και κυρώθηκε από τη Βουλή με το νόμο 3480/56 (ΦΕΚ 6/7.1.1956).

Λόγω της οικονομικής της ανάπτυξης που ακολούθησε και λόγω της διαγραφής αλλά και λόγω του σχεδίου Μάρσαλ, η αποπληρωμή του χρέους ήταν εύκολη υπόθεση για τη Δυτική Γερμανία. Η τελευταία δόση του πληρώθηκε στις 3 Οκτωβρίου 2010, όταν η Ελλάδα βρισκόταν στον αστερισμό του πρώτου μνημονίου.

Το «κούρεμα» του γερμανικού χρέους το 1953 χρησιμοποιήθηκε ως παράδειγμα από μη κυβερνητικές οργανώσεις (ATTAC κ.ά.) για τη διεκδίκηση διαγραφής του χρέους των υπερχρεωμένων χωρών του Τρίτου Κόσμου. Το έχει επικαλεστεί πολλές φορές και η σημερινή ελληνική κυβέρνηση.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Eurostat, το ελληνικό χρέος βρίσκεται στο 171% ή 301,9 δισ. ευρώ (γ΄ τρίμηνο του 2
Διαβάστε Περισσότερα »

Διπλά θα πληρώνονται τα ξεχασμένα τέλη κυκλοφορίας


Δυσάρεστη έκπληξη επιφυλάσσει το υπουργείο Οικονομικών σε όσους δεν πλήρωσαν τη διετία 2011-12 τα τέλη κυκλοφορίας των οχημάτων τους, χωρίς παράλληλα να τα έχουν θέσει σε ακινησία.

Οπως αναφέρουν τα Νέα έχουν αρχίσει διασταυρώσεις στοιχείων για τους ιδιοκτήτες οχημάτων που πλήρωσαν τα τέλη κυκλοφορίας κανονικά με το σύνολο των υπόχρεων, αντιπαραβάλλοντας και τον κατάλογο των καταθέσεων πινακίδων ξεχωριστά για το 2011 και το 2012, δηλαδή για μια ολόκληρη πενταετία. Κάποιοι δηλαδή θα πληρώσουν διπλά τέλη για πολλά χρόνια.

Ωστόσο ενώ ήδη για όσους δεν πλήρωσαν τα τέλη του 2016 τα πρόστιμα έχουν αρχίσει να μπαίνουν μέσω taxisnet για τα προηγούμενα έτη αν και οι διασταυρώσεις συνεχίζονται θα πρέπει να ληφθεί πολιτική απόφαση. Από τη διασταύρωση θα προκύψουν οι ιδιοκτήτες οχημάτων εκείνοι οι οποίοι, παρότι είχαν υποχρέωση, δεν κατέβαλαν το αντίτιμο των τελών κυκλοφορίας και τώρα θα κληθούν να το πληρώσουν εις διπλούν.

Εν τω μεταξύ, ηλεκτρονικά ραβασάκια μέσω του TAXISnet σε περίπου 800.000 ιδιοκτήτες ΙΧ που δεν πλήρωσαν τα τέλη κυκλοφορίας για το 2016 προκειμένου να προσέλθουν στα υποκαταστήματα των τραπεζών ή των ΕΛΤΑ για να καταβάλουν τα διπλά τέλη θα στείλει η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων.

Η προθεσμία που θα δοθεί στους ιδιοκτήτες οχημάτων με απλήρωτα τέλη κυκλοφορίας για την εφάπαξ εξόφληση των τελών και των προστίμων θα είναι ένας μήνας. Αν ο μήνας αυτός παρέλθει άπρακτος τα μη πληρωθέντα ποσά θα θεωρούνται ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο και οι αρμόδιες Δ.Ο.Υ. θα μπορούν να τα διεκδικήσουν με μέτρα αναγκαστικής είσπραξης, δηλαδή με κατασχέσεις καταθέσεων και εισοδημάτων, ενώ οι οφειλέτες, από την πλευρά τους θα μπορούν να τα ρυθμίσουν έως και σε 24 μηνιαίες δόσεις!


Διαβάστε Περισσότερα »

Αγρυπνία για τον Παπα-Πλανά στον Ι.Ν Αγίου Νικολάου του Νέου Θηβών



Διαβάστε Περισσότερα »

Έτσι θα μειώσετε τα ασφάλιστρα του αυτοκινήτου

Προσθήκη λεζάντας
Οι ασφαλιστικές εταιρείες διαθέτουν διαφορετικές τιμές και όχι ενιαίο τιμοκατάλογο για τους πελάτες. Ο κάθε πελάτης ανάλογα με τις υπηρεσίες που έχει αγοράσει παίρνει και την κατάλληλη έκπτωση.

Κάθε πελάτης λοιπόν μπορεί να διεκδικήσει σειρά εκπτώσεων στο τιμολόγιό του, συνήθως με τη συνδρομή ενός ικανού ασφαλιστικού συμβούλου.

Μερικές λοιπόν από τις περιπτώσεις εκπτώσεων που προσφέρονται σε αρκετές ασφαλιστικές εταιρείες, σύμφωνα με το euro2day.gr, είναι οι παρακάτω:

1. Όταν ένα νοικοκυριό έχει ασφαλίσει στην ίδια εταιρεία περισσότερα από ένα αυτοκίνητα.

2. Όταν η ασφάλεια αυτοκινήτου συνδυάζεται είτε με πρόγραμμα ασφάλισης κατοικίας, είτε με συμβόλαιο κάλυψης υγείας στην ίδια εταιρεία.

3. Όταν ασφαλίζεται καινούριο αυτοκίνητο με πλήρη κάλυψη.

4. Έκπτωση πιστότητας και ασφαλούς οδήγησης. Άλλες εταιρείες μετά τον πρώτο χρόνο ασφάλισης χωρίς ατύχημα και άλλες από το δεύτερο (πάλι χωρίς ατύχημα) αναπροσαρμόζουν τα τιμολόγια προς τα κάτω.

5. Το κόστος του ασφαλιστηρίου κλοπής περιορίζεται σε περίπτωση που το αυτοκίνητο διαθέτει συναγερμό.

6. Οφέλη που αποκομίζει ο οδηγός όταν η πληρωμή ασφαλίστρου γίνεται μέσα από τη χρέωση συγκεκριμένης πιστωτικής κάρτας.

7. Χαμηλότερες τιμές όταν το αυτοκίνητο οδηγείται αποκλειστικά από έναν συγκεκριμένο οδηγό.

8. Μειωμένες τιμές προσφέρονται σε συγκεκριμένες κατηγορίες επαγγελμάτων, όπως σε υπαλλήλους του δημοσίου και των ΔΕΚΟ.

9. Ορισμένες εταιρείες υιοθετούν στοχευμένες ήπιες τιμολογιακές εκπτώσεις σε συγκεκριμένες κατηγορίες κινδύνων (ιδίως εκείνων που δεν εμπίπτουν στην υποχρεωτική εκ του νόμου ασφάλιση, όπως π.χ. πλήρης οδική βοήθεια, παροχή ιατρικών συμβουλών, θραύση κρυστάλλων).

10. Η έκπτωση που προσφέρουν ορισμένες εταιρείες γίνεται μεγαλύτερη όταν τα συμβόλαια είναι ετήσιας διάρκειας και όχι τρίμηνης ή εξάμηνης.

11. Ορισμένες εταιρείες προσφέρουν καλύτερα τιμολόγια σε συγκεκριμένες μάρκες και σε συγκεκριμένες ηλικίες αυτοκινήτων.

12. Αξιοσημείωτο ρόλο για την τιμολόγηση παίζει και η περιοχή κατοικίας του ασφαλισμένου, όπου πχ οι κάτοικοι της Αθήνας πληρώνουν μεγαλύτερα ασφάλιστρα από αυτούς της επαρχίας (μεγαλύτερη συχνότητα ατυχημάτων στην πρωτεύουσα). Κάποιες εταιρείες λοιπόν προχώρησαν αρχικά σε εκπτώσεις στους κατοίκους της επαρχίας, ενώ κάποιες άλλες έρχονται σε δεύτερη φάση να περιορίσουν και τις τιμές των δύο μεγάλων αστικών κέντρων (Αθήνα, Θεσσαλονίκη).

13. Κίνητρα σε οδηγούς που δέχονται να επισκευάζεται το όχημά τους σε συνεργεία που είναι συμβεβλημένα με την ασφαλιστική εταιρεία. Σχετικά κίνητρα μπορεί να είναι μια έκπτωση στο τιμολόγιο, ή/και η επισκευή του οχήματος χωρίς την εκταμίευση χρημάτων.

Νέοι τρόποι τιμολόγησης

Σημαντική είναι η κινητικότητα που επικρατεί στην ασφαλιστική αγορά για τη σταδιακή υιοθέτηση ενός διαφορετικού τρόπου τιμολόγησης των ασφαλίστρων στον κλάδο των οχημάτων.

Μία από τις διαστάσεις, είναι να συνδυαστεί το τιμολόγιο με τα χιλιόμετρα που διανύει κάθε οδηγός (όσο περισσότερα είναι τα χιλιόμετρα, τόσο μεγαλύτερη η πιθανότητα ατυχήματος). Έτσι, χαρακτηριστικό είναι το πιλοτικό πρόγραμμα της AXA «Οδηγώ λίγο-Πληρώνω λίγο», με σημεία εξυπηρέτησης (μέτρησης χιλιομέτρων) ανά την Ελλάδα.

Μια δεύτερη διάσταση που θα απαιτήσει μελλοντικά και τη χρήση της τεχνολογίας, είναι να «μετριέται» η ικανότητα και η προσοχή που επιδεικνύει κάθε οδηγός και από τη συγκεκριμένη μέτρηση να επηρεάζεται το ασφάλιστρο.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ο χάρτης με τους χιλιάδες εγκλωβισμένους πρόσφυγες

Δεκάδες χιλιάδες πρόσφυγες βρίσκονται στην Ελλάδα, σε hotspots, αυτοσχέδιες κατασκηνώσεις, στρατόπεδα και σε καραβάνια στο δρόμο, αναζητώντας μια διέξοδο ζωής. Σύμφωνα με στοιχεια της Ελληνικής Αστυνομίας, πρόσφυγες και μετανάστες υπολογίζονται σε περίπου 30.000, οι 10.000 εξ αυτών στην Αττική, σε Ελληνικό, Σχιστό, Πειραιά, Ελαιώνα και πλατεία Βικτωρίας.

Το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων παρουσίασε ένα γράφημα με τους «προσφυγικούς πληθυσμούς» στην Ελλάδα

Διαβάστε Περισσότερα »

Έτσι θα γιορτάσουν στα Βάγια τις Απόκριες


Διαβάστε Περισσότερα »

Ανακοίνωση του Α.Ο.Θήβα για τον αγώνα με τον ΑΜΒΡΥΣΣΕΑ Διστόμου

Στο χθεσινό παιχνίδι κάναμε τα πάντα ώστε να διασφαλιστεί η ομαλότητα του αγώνα πράγμα στο οποίο τα καταφέραμε και πήραμε άριστα αφού δεν έγινε το παραμικρό και  ήταν μία πραγματική γιορτή του βοιωτικού ποδοσφαίρου πράγμα που το παραδέχτηκε και η άξια ομάδα του Αμβρυσσέα και τους ευχόμαστε ότι καλύτερο για την συνέχεια και να συνεχίσουν έτσι δυνατά ώστε να υπάρχει ο υγιείς ανταγωνισμός και να ανεβαίνει επίπεδα το βοιωτικό ποδόσφαιρο.

Βέβαια μας προκάλεσαν απογοήτευση οι δηλώσεις του προπονητή του Αμβρυσσέα κυρίου Δημήτρη Πούλου που μίλησε ότι έχουμε κάποιον στο Δ.Σ. που αμαυρώνει την ιστορία του συλλόγου μας του ΑΟ ΘΗΒΑ τον όποιο δεν ονομάζει. Εμείς πιστεύουμε ότι κάνεις δεν αμαυρώνει την ιστορία του συλλόγου μας διότι θα τον είχε ξεβγάλει η ίδια η ιστορία του συλλόγου και υποδείξεις δεν δεχόμαστε από κανέναν και καλό θα είναι ο κύριος Πούλος να αφήσει τις υποδείξεις για αλλού και όχι σε εμάς. Αλλά επειδή δεν αναφέρθηκε στο όνομα που αμαυρώνει την ιστορία μας μήπως εννοεί τον κύριο που ήρθαν μαζί στο γραφείο του προέδρου του κυρίου Θανάση Βυλλιώτη στην αρχή της σεζόν ώστε να αναλάβει πρώτος προπονητής του ΑΟ ΘΗΒΑ ο κύριος Πούλος!

Διαβάστε Περισσότερα »

Hμερίδα Φο.Δ.Σ.Α Στερεάς στη Χαλκίδα

Ο Περιφερειακός Φορέας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Στερεάς Ελλάδας ( Φο.Δ.Σ.ΑΣτερεάς Ελλάδας Α.Ε) σε συνεργασία με το Δίκτυο των Φορέων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (Δ.Φο.Δ.Σ.Α) και τον Εθνικό Οργανισμό Ανακύκλωσης (ε.ο.αν.), διοργάνωσε την Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2016 ημερίδα στη Χαλκίδα με θέμα Δημιουργία – Αδειοδότηση – Λειτουργία Πράσινων Σημείων. Η ημερίδα τελούσε υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας. Στην ημερίδα, όπου συμμετείχαν δεκάδες αιρετοί και υπηρεσιακοί παράγοντες από όλη την χώρα,  αναπτύχθηκε το σύνολο του θεσμικού πλαισίου για τα πράσινα σημεία, όπως αυτά προσδιορίζονται από το νέο Εθνικό Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων (ΕΣΔΑ). Τόσο ο Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος κ. Γιάννης Τσιρώνης όσο και ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Γιώργος Πατούλης καθώς και ο Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος κ. Σάββας Χιονίδης που παραβρέθηκαν στην ημερίδα, τόνισαν την ανάγκη για μια ενεργότερη συμμετοχή των Δήμων στις δράσεις διαλογής στην πηγή για την επίτευξη των στόχων. Κοινή θέση όλων των παραβρισκόμενων, για την υλοποίηση του νέου ΕΣΔΑ, ήταν η απελευθέρωση των προσλήψεων προσωπικού στις υπηρεσίες ανταποδοτικού χαρακτήρα και η χρηματοδότηση των δράσεων διαχείρισης απορριμμάτων.  Ο Περιφερειακός Φο.Δ.Σ.Α Στερεάς Ελλάδας Α.Ε παρουσίασε τον σχεδιασμό  του τόσο σε υπάρχουσες και απαιτούμενες υποδομές όσο και στην εκπόνηση των τοπικών σχεδίων και των πράσινων σημείων, τα οποία έχουν ήδη ολοκληρωθεί και ενσωματώνονται στο υπό αναθεώρηση Περιφερειακό Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων (ΠΕ.Σ.Δ.Α). Ανάλογη παρουσίαση έγινε και από τον Ειδικό Διαβαθμιδικό Σύνδεσμο Νομού Αττικής για την Περιφέρεια Αττικής. Ο Περιφερειακός Φο.Δ.Σ.Α Στερεάς Ελλάδας θα συνεχίσει τις προσπάθειες για την ολοκλήρωση ενός βιώσιμου, λειτουργικού και αποτελεσματικού συστήματος διαχείρισης των αστικών στερεών αποβλήτων της Περιφέρειάς μας με άξονα την διαλογή στην πηγή, την συμμετοχή των πολιτών και τον δημόσιο χαρακτήρα, με γνώμονα την προστασία της δημόσιας υγείας και του περιβάλλοντος. 
       

Διαβάστε Περισσότερα »

Απόκριες στο Δήμο Θηβαίων-Ολο το πρόγραμμα

Διαβάστε Περισσότερα »

Η ΕΛΑΣ προειδοποιεί: Προσοχή στις απάτες κατά τη μεταβίβαση αυτοκινήτου!


Την προσοχή των πολιτών εφιστά η ΕΛ.ΑΣ. και ιδιαίτερα όσων προτίθενται να προβούν σε αγοραπωλησίες οχημάτων.

Ειδικότερα, με ανακοίνωσή της η αστυνομία παρέχει συμβουλές στους πολίτες για την αποφυγή εξαπάτησής τους από επιτήδειους, κατά την αγοραπωλησία οχημάτων.

Επισημαίνεται ότι οι δράστες χρησιμοποιούν δύο διαφορετικές μεθοδολογίες (modus operandi), που περιγράφονται ως ακολούθως:

α) Οι δράστες εμφανίζονται ως υποψήφιοι αγοραστές οχημάτων

• μέσω του διαδικτύου, αναζητούν και βρίσκουν ηλεκτρονικές αγγελίες πώλησης οχημάτων, παντός τύπου, με σκοπό την εξαπάτηση των ιδιοκτητών τους
• αφού έρχονται σε επικοινωνία με τους κατόχους των οχημάτων, συμφωνούν για την αγορά και το αντίτιμο της συναλλαγής
• στη συνέχεια, επιδεικνύουν στον πωλητή του οχήματος είτε ανύπαρκτο αριθμό λογαριασμού, στον οποίο φαίνεται ψευδής ηλεκτρονική μεταφορά του αντιτίμου της συναλλαγής στον λογαριασμό του, είτε πλαστές βεβαιώσεις μεταφοράς εμβασμάτων στον προαναφερθέντα λογαριασμό
• οι πωλητές των οχημάτων παραπλανούνται - πείθονται και χωρίς να έχουν διασταυρώσει αν είναι πραγματική η μεταφορά χρημάτων υποβάλλουν υπεύθυνες δηλώσεις μεταβίβασης οχήματος, τις οποίες οι δράστες χρησιμοποιούν για τη μεταβίβαση του οχήματος στο όνομά τους
• οι δράστες έχοντας στην κατοχή τους το όχημα εξαφανίζονται χωρίς να καταβάλλουν το αντίστοιχο τίμημα και συνήθως προβαίνουν στην άμεση μεταπώλησή του.

β) Οι δράστες εμφανίζονται ως πωλητές των οχημάτων

• καταχωρούν μέσω διαδικτύου ηλεκτρονικές αγγελίες πώλησης εικονικών οχημάτων, παντός τύπου, με σκοπό την εξαπάτηση υποψήφιων αγοραστών -σε πολλές περιπτώσεις προσφέρουν τα προς πώληση οχήματα σε δελεαστικές τιμές
• οι υποψήφιοι αγοραστές έρχονται σε επικοινωνία μαζί τους και χωρίς να έχουν δει στην πλειονότητα των περιπτώσεων το προς πώληση όχημα, πείθονται για τη φερεγγυότητα του υποτιθέμενου πωλητή και συμφωνούν για την αγορά του
• στη συνέχεια, καταβάλλουν σε λογαριασμό πιστωτικού ιδρύματος που τους υποδεικνύεται από τους δράστες το αντίτιμο που έχει συμφωνηθεί, ως προκαταβολή. Σε ορισμένες περιπτώσεις, όταν το προς αγορά όχημα βρίσκεται σε απομακρυσμένη περιοχή, πείθονται και καταβάλλουν αντίτιμο και για τη μεταφορά του
• οι δράστες, εφόσον τα χρήματα έχουν καταβληθεί στον υποδεικνυόμενο από αυτούς λογαριασμό, διακόπτουν κάθε επικοινωνία με τον υποψήφιο αγοραστή και εκταμιεύουν απευθείας το χρηματικό ποσό που κατατέθηκε στο πιστωτικό ίδρυμα.

Τονίζεται ότι οι δράστες αποφεύγουν την αυτοπρόσωπη παρουσία με τους παθόντες, επιδιώκοντας αποκλειστικά και μόνο την τηλεφωνική επικοινωνία μαζί τους, μέσω διαφόρων τηλεφωνικών συνδέσεων ή τη διαμεσολάβηση τρίτων προσώπων, για την ελαχιστοποίηση του κινδύνου εντοπισμού και σύλληψής τους.

Το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας για την πρόληψη και αποτροπή τέτοιων περιστατικών συνιστά τα ακόλουθα:

• σε περιπτώσεις που κατά την πώληση οχήματος επιδεικνύεται από τον υποψήφιο αγοραστή απόδειξη ηλεκτρονικής μεταφοράς χρημάτων ή βεβαίωση πληρωμής μέσω πιστωτικού ιδρύματος, να γίνεται διασταύρωση μέσω του πιστωτικού ιδρύματος, προκειμένου να διαπιστώνεται το αληθές της μεταφοράς χρημάτων
• για την ευχερέστερη και άμεση επαλήθευση της πληρωμής και πριν από την παροχή στον ενδιαφερόμενο αγοραστή του αριθμού λογαριασμού για την κατάθεση των χρημάτων, ενδείκνυται η έκδοση κωδικών e - banking του εν λόγω λογαριασμού, γνωστοποιώντας παράλληλα στον υποψήφιο αγοραστή την ύπαρξή τους, με σκοπό την αποθάρρυνσή του, σε περίπτωση ενδεχόμενης εξαπάτησης
• σε περίπτωση ηλεκτρονικής μεταφοράς χρημάτων σε υποψήφιο πωλητή, να διασταυρώνετε τα στοιχεία του, ως δικαιούχου του υποδεικνυόμενου λογαριασμού (Ονοματεπώνυμο, Α.Φ.Μ.)
• να αποφεύγετε την προκαταβολή χρημάτων σε ιδιώτες πωλητές, τους οποίους δεν γνωρίζετε, ακόμη και εάν αυτοί αποκαλύπτουν τα προσωπικά τους στοιχεία ή τον αριθμό του τραπεζικού τους λογαριασμού
• να είστε ιδιαίτερα επιφυλακτικοί όταν εντοπίζετε αγγελίες πώλησης οχημάτων σε δελεαστικές τιμές, ως «ευκαιρία αγοράς»
• να αποφεύγετε, κατά προτίμηση, τις συναλλαγές με πρόσωπα τα οποία παρέχουν στοιχεία επικοινωνίας εκτός Ελλάδας
• σε κάθε περίπτωση να επιδιώκετε τη διασταύρωση του αληθούς της πώλησης οχήματος, την τεχνική εξέτασή του (σε εξουσιοδοτημένο συνεργείο κατά προτίμηση) προ της συναλλαγής καθώς και την επίδειξη της άδειας κυκλοφορίας του, με σκοπό τον, κατά το δυνατό, αποκλεισμό περίπτωσης κλεμμένου οχήματος,
• να επιδιώκετε ο προγραμματισμός συναντήσεων (ραντεβού) για επίδειξη του οχήματος να γίνεται σε πολυσύχναστα μέρη και σημεία και όχι σε ερημικές τοποθεσίες, για λόγους ασφαλείας
• σε περίπτωση επιθυμίας δοκιμής του οχήματος από τον υποψήφιο αγοραστή (test drive), να επιδιώκετε την παρουσία σας ως συνοδηγού ή συνεπιβάτη, για την αποφυγή ενδεχόμενης κλοπής του
• ενδείκνυται η αποθήκευση της ηλεκτρονικής διεύθυνσης της αγγελίας (URL) σε περίπτωση αγοράς οχήματος, με σκοπό την κατοχή ηλεκτρονικών πειστηρίων, προς διευκόλυνση του έργου των διωκτικών αρχών σε ενδεχόμενη εξαπάτηση, καθώς υφίσταται πιθανότητα άμεσης διαγραφής της σχετικής αγγελίας
• σε περίπτωση καταβολής μετρητών, να επιδιώκεται η επιτόπια κατάθεσή τους στο τραπεζικό κατάστημα, όπου τηρείται ο λογαριασμός του πωλητή, προκειμένου να ελέγχεται η γνησιότητα του συνόλου των τραπεζογραμματίων
• κατά προτίμηση, η καταβολή του ποσού (με οποιονδήποτε τρόπο) να πραγματοποιείται σε ελάχιστο χρόνο, πριν από τη διαδικασία μεταβίβασης του οχήματος
• πριν από την ολοκλήρωση όλων των σχετικών διαδικασιών να εξασφαλίζεται η φυσική παρουσία του οχήματος και να αποφεύγεται η παράδοση των κλειδιών του στον υποψήφιο αγοραστή.

Οι παραπάνω συμβουλές αφορούν και στις περιπτώσεις αγοραπωλησίας ανταλλακτικών και εξαρτημάτων για οχήματα, τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση.

Τέλος, οι πολίτες παρακαλούνται να ενημερώνουν άμεσα τις αστυνομικές αρχές σε κάθε περίπτωση που αντιλαμβάνονται ή διαπιστώνουν τέτοιες συμπεριφορές.

Μπορούν να απευθύνονται στο Τμήμα Ασφαλείας της περιοχής τους, ενώ για άμεση αστυνομική επέμβαση μπορούν να επικοινωνούν με την Άμεση Δράση, καλώντας τον τριψήφιο αριθμό 100 ή/και στέλνοντας δωρεάν μήνυμα (SMS) στον ίδιο αριθμό.

Διαβάστε Περισσότερα »

Πρόεδρος ξανά του Εργατικού Κέντρου Λιβαδειάς ο Γιάννης Σταθάς


     Συνάδελφοι
  Η νέα σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Επαρχίας Λιβαδειάς, που προήλθε από τις Αρχαιρεσίες του Ε.Κ.Λ. στις 24/2/2016,
και συγκροτήθηκε σε Σώμα στις   27/2/2016,  έχει ως εξής:

  ΝΕΑ  ΣΥΝΘΕΣΗ   Δ.Σ.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ : ΣΤΑΘΑΣ  ΙΩΑΝΝΗΣ
Α΄ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ : ΚΟΛΙΟΥΣΗΣ  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
Β΄ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ : ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΣΩΤΗΡΙΟΣ
ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ : ΚΑΡΒΟΥΝΗΣ  ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΑΝΑΠΛ. ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ : ΨΙΛΟΠΟΥΛΟΣ ΘΕΟΦΑΝΗΣ-ΑΝΔΡΕΑΣ
ΤΑΜΙΑΣ : ΑΓΓΕΛΟΥ  ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΜΕΛΗ     :    ΣΩΠΑΣΟΥΔΑΚΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ
                       ΕΥΘΥΜΙΟΥ  ΗΛΙΑΣ
                       ΠΕΛΕΚΗΣ  ΓΕΩΡΓΙΟΣ
          ΤΑΤΣΗ  ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ
                ΚΟΡΔΑΤΟΣ ΦΩΤΙΟΣ

     Με   συναδελφικούς   χαιρετισμούς

                                         Για       το       Δ.Σ.

            Ο       ΠΡΟΕΔΡΟΣ                      Ο      ΓΕΝ.  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


     ΣΤΑΘΑΣ    ΙΩΑΝΝΗΣ                      ΚΑΡΒΟΥΝΗΣ   ΓΕΩΡΓΙΟΣ
Διαβάστε Περισσότερα »

175 προσλήψεις στην ΕΥΔΑΠ-4 στη Βοιωτία


Ανακοίνωση για την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά εκατόν εβδομήντα πέντε (175) ατόμων για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών των Υπηρεσιών και εγκαταστάσεων της ΕΥΔΑΠ Α.Ε, εντός του Νομού Αττικής και στους Νομούς Βοιωτίας και Φωκίδας. Οι αιτήσεις ξεκινούν την Τετάρτη 2/3 και τελειώνουν την Παρασκευή 11/3. Συγκεκριμένα τους εξής, ανά υπηρεσία, έδρα, ειδικότητα και διάρκεια σύμβασης, αριθμού ατόμων (βλ. ΠΙΝΑΚΑ Α), με τα αντίστοιχα απαιτούμενα (τυπικά και τυχόν πρόσθετα) προσόντα Α Α), με τα αντίστοιχα απαιτούμενα (τυπικά και τυχόν πρόσθετα) προσόντα




ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ Οι υποψήφιοι για την απόδειξη των ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣΟΝΤΩΝ (βλ. ΠΙΝΑΚΑ Β), των λοιπών ιδιοτήτων τους και της εμπειρίας τους οφείλουν να προσκομίσουν όλα τα απαιτούμενα από την παρούσα ανακοίνωση και το «Παράρτημα ανακοινώσεων Συμβάσεων εργασίας Ορισμένου Χρόνου (ΣΟΧ)» δικαιολογητικά, σύμφωνα με τα οριζόμενα στην ενότητα «ΠΡΟΣΚΟΜΙΣΗ ΤΙΤΛΩΝ, ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΩΣΕΩΝ» του Κεφαλαίου ΙΙ του ανωτέρω Παραρτήματος. Κατά τα λοιπά ισχύουν τα οριζόμενα στο «Παράρτημα ανακοινώσεων Συμβάσεων εργασίας Ορισμένου Χρόνου (ΣΟΧ)». ΠΡΟΣΟΧΗ : Μετά την τελευταία αναμόρφωση του ανωτέρω Παραρτήματος με σήμανση έκδοσης «23-01-2015» επισημαίνεται τροποποίηση σχετικά με τον ΤΡΟΠΟ ΑΠΟΔΕΙΞΗΣ ΤΟΥ ΚΡΙΤΗΡΙΟΥ ΤΗΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΙΚΗΣ ΙΔΙΟΤΗΤΑΣ. Υποβολή αιτήσεων συμμετοχής Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να συμπληρώσουν την αίτηση με κωδικό ΕΝΤΥΠΟ ΑΣΕΠ ΣΟΧ.3 και να την υποβάλουν, ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή, στα γραφεία της υπηρεσίας μας στην ακόλουθη διεύθυνση: Ε.ΥΔ.Α.Π Α.Ε Ωρωπού 156, Τ.Κ.11146-Γαλάτσι, Υπηρεσία Γενικής Γραμματείας, υπόψιν κας Ευμορφίας Μπούρα (τηλ. επικοινωνίας: 210-2144370).
Η υποβολή των αιτήσεων θα γίνεται ταχυδρομικώς από Τετάρτη 2 Μαρτίου 2016 έως και Παρασκευή 11 Μαρτίου 2016 (σφραγίδα ταχυδρομείου). Δείτε εδώ την αίτηση και την προκήρυξη

www.dikaiologitika.gr
Η υποβολή των αιτήσεων θα γίνεται ταχυδρομικώς από Τετάρτη 2 Μαρτίου 2016 έως και Παρασκευή 11 Μαρτίου 2016 (σφραγίδα ταχυδρομείου).
ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ
Ο αριθμός των προσλήψεις στην ΕΥΔΑΠ θα αφορά 175 άτομα διαφόρων ειδικοτήτων με περιοχές πρόσληψης την Αθήνα, τον Πειραιά, τη Θήβα αλλά και το Λιδωρίκι στον Μόρνο. Οι ειδικότητες που θα ζητούν και η κατανομή των θέσεων έχει ως εξής: - Υπηρεσίες Καταμέτρησης Αθήνα - Πειραιά ΔΕ ΚΑΤΑΜΕΤΡΗΤΩΝ 50 θέσεις - Υπηρεσίες Μεταφορών Αθήνα - Πειραιά ΔΕ ΟΔΗΓΩΝ Γ΄ & Δ' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ 6 θέσεις - Υπηρεσίες Μεταφορών Αθήνα - Πειραιά ΔΕ ΟΔΗΓΩΝ Γ΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ 19 θέσεις - Υπηρεσίες Ύδρευσης Αποχέτευσης Ν. Αττικής ΥΕ ΕΡΓΑΤΩΝ 94 θέσεις - Υπηρεσίες Υδροληψίας (Θήβα - Δίστομο) ΥΕ ΕΡΓΑΤΩΝ 4 θέσεις - Υπηρεσίες Υδροληψίας φράγματος Μόρνου Λιδωρίκι ΦΩΚΙΔΑΣ ΥΕ ΕΡΓΑΤΩΝ 2 θέσεις Η προκήρυξη θα εκδοθεί τις αμέσως επόμενες ημέρες από την ΕΥΔΑΠ με εποπτεία από το ΑΣΕΠ. Τα dikaiologitika.gr θα δημοσιεύσουν την προκήρυξη αμέσως μόλις εκδοθεί.

www.dikaiologitika.gr
Ο αριθμός των προσλήψεις στην ΕΥΔΑΠ θα αφορά 175 άτομα διαφόρων ειδικοτήτων με περιοχές πρόσληψης την Αθήνα, τον Πειραιά, τη Θήβα αλλά και το Λιδωρίκι στον Μόρνο. Οι ειδικότητες που θα ζητούν και η κατανομή των θέσεων έχει ως εξής: - Υπηρεσίες Καταμέτρησης Αθήνα - Πειραιά ΔΕ ΚΑΤΑΜΕΤΡΗΤΩΝ 50 θέσεις - Υπηρεσίες Μεταφορών Αθήνα - Πειραιά ΔΕ ΟΔΗΓΩΝ Γ΄ & Δ' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ 6 θέσεις - Υπηρεσίες Μεταφορών Αθήνα - Πειραιά ΔΕ ΟΔΗΓΩΝ Γ΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ 19 θέσεις - Υπηρεσίες Ύδρευσης Αποχέτευσης Ν. Αττικής ΥΕ ΕΡΓΑΤΩΝ 94 θέσεις - Υπηρεσίες Υδροληψίας (Θήβα - Δίστομο) ΥΕ ΕΡΓΑΤΩΝ 4 θέσεις - Υπηρεσίες Υδροληψίας φράγματος Μόρνου Λιδωρίκι ΦΩΚΙΔΑΣ ΥΕ ΕΡΓΑΤΩΝ 2 θέσεις Η προκήρυξη θα εκδοθεί τις αμέσως επόμενες ημέρες από την ΕΥΔΑΠ με εποπτεία από το ΑΣΕΠ. Τα dikaiologitika.gr θα δημοσιεύσουν την προκήρυξη αμέσως μόλις εκδοθεί.

www.dikaiologitika.gr
Ο αριθμός των προσλήψεις στην ΕΥΔΑΠ θα αφορά 175 άτομα διαφόρων ειδικοτήτων με περιοχές πρόσληψης την Αθήνα, τον Πειραιά, τη Θήβα αλλά και το Λιδωρίκι στον Μόρνο. Οι ειδικότητες που θα ζητούν και η κατανομή των θέσεων έχει ως εξής: - Υπηρεσίες Καταμέτρησης Αθήνα - Πειραιά ΔΕ ΚΑΤΑΜΕΤΡΗΤΩΝ 50 θέσεις - Υπηρεσίες Μεταφορών Αθήνα - Πειραιά ΔΕ ΟΔΗΓΩΝ Γ΄ & Δ' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ 6 θέσεις - Υπηρεσίες Μεταφορών Αθήνα - Πειραιά ΔΕ ΟΔΗΓΩΝ Γ΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ 19 θέσεις - Υπηρεσίες Ύδρευσης Αποχέτευσης Ν. Αττικής ΥΕ ΕΡΓΑΤΩΝ 94 θέσεις - Υπηρεσίες Υδροληψίας (Θήβα - Δίστομο) ΥΕ ΕΡΓΑΤΩΝ 4 θέσεις - Υπηρεσίες Υδροληψίας φράγματος Μόρνου Λιδωρίκι ΦΩΚΙΔΑΣ ΥΕ ΕΡΓΑΤΩΝ 2 θέσεις Η προκήρυξη θα εκδοθεί τις αμέσως επόμενες ημέρες από την ΕΥΔΑΠ με εποπτεία από το ΑΣΕΠ. Τα dikaiologitika.gr θα δημοσιεύσουν την προκήρυξη αμέσως μόλις εκδοθεί.

www.dikaiologitika.gr
Ο αριθμός των προσλήψεις στην ΕΥΔΑΠ θα αφορά 175 άτομα διαφόρων ειδικοτήτων με περιοχές πρόσληψης την Αθήνα, τον Πειραιά, τη Θήβα αλλά και το Λιδωρίκι στον Μόρνο. Οι ειδικότητες που θα ζητούν και η κατανομή των θέσεων έχει ως εξής: - Υπηρεσίες Καταμέτρησης Αθήνα - Πειραιά ΔΕ ΚΑΤΑΜΕΤΡΗΤΩΝ 50 θέσεις - Υπηρεσίες Μεταφορών Αθήνα - Πειραιά ΔΕ ΟΔΗΓΩΝ Γ΄ & Δ' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ 6 θέσεις - Υπηρεσίες Μεταφορών Αθήνα - Πειραιά ΔΕ ΟΔΗΓΩΝ Γ΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ 19 θέσεις - Υπηρεσίες Ύδρευσης Αποχέτευσης Ν. Αττικής ΥΕ ΕΡΓΑΤΩΝ 94 θέσεις - Υπηρεσίες Υδροληψίας (Θήβα - Δίστομο) ΥΕ ΕΡΓΑΤΩΝ 4 θέσεις - Υπηρεσίες Υδροληψίας φράγματος Μόρνου Λιδωρίκι ΦΩΚΙΔΑΣ ΥΕ ΕΡΓΑΤΩΝ 2 θέσεις Η προκήρυξη θα εκδοθεί τις αμέσως επόμενες ημέρες από την ΕΥΔΑΠ με εποπτεία από το ΑΣΕΠ. Τα dikaiologitika.gr θα δημοσιεύσουν την προκήρυξη αμέσως μόλις εκδοθεί.

www.dikaiologitika.gr
ΠΙΝΑΚΑΣ Α: ΘΕΣΕΙΣ ΕΠΟΧΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ (ανά κωδικό θέσης) Κωδικός Θέσης Υπηρεσία Έδρα Υπηρεσίας Ειδικότητα Διάρκεια Σύμβασης Αριθμός Ατόμων 101 Καταμέτρησης & Ελέγχου Καταναλώσεων Ν. Αττικής Υπηρεσίες Καταμέτρησης στην Αθήνα και Πειραιά Ν. Αττικής ΔΕ Καταμετρητών 8 μήνες 50 201 Υπηρεσία Μεταφορών Ν. Αττικής Υπηρεσίες Μεταφορών στην Αθήνα και Πειραιά Ν. Αττικής ΔΕ Οδηγών (με επαγγελματική άδεια οδήγησης Γ' κατηγορίας) 8 μήνες 19 ΔΕ 202 Υπηρεσία Μεταφορών Ν. Αττικής Υπηρεσίες Μεταφορών στην Αθήνα και Πειραιά Ν. Αττικής Οδηγών (με επαγγελματική άδεια οδήγησης Γ' και Δ' κατηγορίας 8 μήνες 6 301 Υπηρεσία Ύδρευσης Αποχέτευσης Ν. Αττικής Υπηρεσίες Ύδρευσης Αποχέτευσης Ν. Αττικής ΥΕ Εργατών 8 μήνες 94 302 Υπηρεσία Υδροληψίας Ν. Βοιωτίας Υπηρεσίες Υδροληψίας (Θήβα - Δίστομο) Ν. Βοιωτίας ΥΕ Εργατών 8 μήνες 4 303 Υπηρεσία Υδροληψίας Ν. Φωκίδας Υπηρεσία Υδροληψίας φράγματος Μόρνου Λιδωρίκι -Δήμου Δωρίδος Ν . Φωκίδας ΥΕ Εργατών 8 μήνες 2

www.dikaiologitika.gr
ΠΙΝΑΚΑΣ Α: ΘΕΣΕΙΣ ΕΠΟΧΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ (ανά κωδικό θέσης) Κωδικός Θέσης Υπηρεσία Έδρα Υπηρεσίας Ειδικότητα Διάρκεια Σύμβασης Αριθμός Ατόμων 101 Καταμέτρησης & Ελέγχου Καταναλώσεων Ν. Αττικής Υπηρεσίες Καταμέτρησης στην Αθήνα και Πειραιά Ν. Αττικής ΔΕ Καταμετρητών 8 μήνες 50 201 Υπηρεσία Μεταφορών Ν. Αττικής Υπηρεσίες Μεταφορών στην Αθήνα και Πειραιά Ν. Αττικής ΔΕ Οδηγών (με επαγγελματική άδεια οδήγησης Γ' κατηγορίας) 8 μήνες 19 ΔΕ 202 Υπηρεσία Μεταφορών Ν. Αττικής Υπηρεσίες Μεταφορών στην Αθήνα και Πειραιά Ν. Αττικής Οδηγών (με επαγγελματική άδεια οδήγησης Γ' και Δ' κατηγορίας 8 μήνες 6 301 Υπηρεσία Ύδρευσης Αποχέτευσης Ν. Αττικής Υπηρεσίες Ύδρευσης Αποχέτευσης Ν. Αττικής ΥΕ Εργατών 8 μήνες 94 302 Υπηρεσία Υδροληψίας Ν. Βοιωτίας Υπηρεσίες Υδροληψίας (Θήβα - Δίστομο) Ν. Βοιωτίας ΥΕ Εργατών 8 μήνες 4 303 Υπηρεσία Υδροληψίας Ν. Φωκίδας Υπηρεσία Υδροληψίας φράγματος Μόρνου Λιδωρίκι -Δήμου Δωρίδος Ν . Φωκίδας ΥΕ Εργατών 8 μήνες 2

www.dikaiologitika.gr

ΠΙΝΑΚΑΣ Α: ΘΕΣΕΙΣ ΕΠΟΧΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ (ανά κωδικό θέσης) Κωδικός Θέσης Υπηρεσία Έδρα Υπηρεσίας Ειδικότητα Διάρκεια Σύμβασης Αριθμός Ατόμων 101 Καταμέτρησης & Ελέγχου Καταναλώσεων Ν. Αττικής Υπηρεσίες Καταμέτρησης στην Αθήνα και Πειραιά Ν. Αττικής ΔΕ Καταμετρητών 8 μήνες 50 201 Υπηρεσία Μεταφορών Ν. Αττικής Υπηρεσίες Μεταφορών στην Αθήνα και Πειραιά Ν. Αττικής ΔΕ Οδηγών (με επαγγελματική άδεια οδήγησης Γ' κατηγορίας) 8 μήνες 19 ΔΕ 202 Υπηρεσία Μεταφορών Ν. Αττικής Υπηρεσίες Μεταφορών στην Αθήνα και Πειραιά Ν. Αττικής Οδηγών (με επαγγελματική άδεια οδήγησης Γ' και Δ' κατηγορίας 8 μήνες 6 301 Υπηρεσία Ύδρευσης Αποχέτευσης Ν. Αττικής Υπηρεσίες Ύδρευσης Αποχέτευσης Ν. Αττικής ΥΕ Εργατών 8 μήνες 94 302 Υπηρεσία Υδροληψίας Ν. Βοιωτίας Υπηρεσίες Υδροληψίας (Θήβα - Δίστομο) Ν. Βοιωτίας ΥΕ Εργατών 8 μήνες 4 303 Υπηρεσία Υδροληψίας Ν. Φωκίδας Υπηρεσία Υδροληψίας φράγματος Μόρνου Λιδωρίκι -Δήμου Δωρίδος Ν . Φωκίδας ΥΕ Εργατών 8 μήνες 2

www.dikaiologitika.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Την Μέρα της Γυναίκας Τιμά η Χ.Ε.Ν. Θήβας


Διαβάστε Περισσότερα »

Συνεδριάζει την Τετάρτη το Δ.Σ. Δήμου Λεβαδέων-Δείτε τα θέματα


Με την παρούσα, σας προσκαλούμε σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν. 3852/10, που θα πραγματοποιηθεί την 2η Μαρτίου 2016, ημέρα ΤΕΤΑΡΤΗ - και ώρα 6.00 μ.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Λεβαδέων στο Παλαιό Δημαρχείο – Πλ. Εθνικής Αντίστασης.


Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης είναι:

1.Εισήγηση προς το Δημοτικό Συμβούλιο για τον καθορισμό δημοτικών κοινοχρήστων χώρων προς ενοικίαση για το έτος 2016.

2.Εισήγηση προς το Δημοτικό Συμβούλιο του Σχεδίου Κανονισμού Λειτουργίας των Δημοτικών Νεκροταφείων.

3.Εισήγηση της Εκτελεστικής Επιτροπής στο Δημοτικό Συμβούλιο για Τροποποίηση του Τεχνικού Προγράμματος του Δήμου Λεβαδέων για το έτος 2016

4.Αναμόρφωση Προϋπολογισμού τρέχουσας χρήσης

5.Συμπληρωματική διάθεση πίστωσης για την πραγματοποίηση των εκδηλώσεων Γαϊτανάκι Λιβαδειάς 2016

6.Έγκριση μίσθωσης ακινήτου για τη στέγαση Κέντρου Δια Βίου Μάθησης Δήμου Λεβαδέων

7.Παράταση της υπ΄αριθμ. 8232 /2015 σύμβασης Προμήθειας Ειδών Παντοπωλείου, Ειδών Καθαριότητας , Γαλακτοκομικών Ειδών για τις ανάγκες των Παιδικών Σταθμών, της Δημοτικής Κατασκήνωσης και του Κοινωνικού Παντοπωλείου Δήμου Λεβαδέων και Προμήθεια Γάλακτος για τους εργαζομένους του Δήμου Λιβαδειάς.

8.Υποβολή αιτήματος για την έγκριση διενέργειας προμήθειας Αθλητικού Υλικού.

9. Υποβολή αιτήματος για την έγκριση διενέργειας προμήθειας φυτών δέντρων , δεντρυλλίων.

10.Υποβολή αιτήματος για την έγκριση διενέργειας προμήθειας διαφόρων εργαλειών

11. Υποβολή αιτήματος για την έγκριση διενέργειας προμήθειας ανταλλακτικών.


                                         Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
                                                      
                                                       Γεωργαντά Ελισάβετ (Ελίζα)

Διαβάστε Περισσότερα »

Θήβα: Κυκλοφοριακή Ρύθμιση για την οδό Οιδίποδος

Ο Δήμος Θηβαίων ενημερώνει ότι στο πλαίσιο του έργου “Βιοκληματική αναβάθμιση του δημόσιου ανοιχτού χώρου κατά μήκος του ιστορικού ρέματος Χρυσορρόα Θήβας” θα διακοπεί η κυκλοφορία της οδού Οιδίποδος (από την οδό Αμφίωνος έως την οδό Γληνού), από τη Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου έως την Πέμπτη 3 Μαρτίου 2016.

Για την διευκόλυνση της κυκλοφορίας των οχημάτων έχουν τοποθετηθεί  σχετικές πινακίδες σήμανσης.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ