Τετάρτη 2 Μαρτίου 2016

Εορτασμός της μνήμης του Αγίου Νικολάου του Πλανά στο Νεοχώρι-ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ


Παρουσία πλήθους πιστών εορτάστηκε η Ιερά Μνήμη του Αγίου Νικολάου του Πλανά στο Ιερό Ησυχαστήριο στο Νεοχώρι.
Στην Πανηγυρικό Εσπερινό προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος  Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ.Γεώργιος,  πλαισιούμενος από Ιερείς της Ιεράς Μητρόπολης Θηβών και Λεβαδείας.
Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος, ο οποίος αναφέρθηκε στον βίο του Αγίου Νικολάου του Πλανά, όπου ως σύγχρονος Άγιος της Εποχής μας λάμπρυνε με το παράδειγμα του και την ταπείνωση του. Στον εορτασμό παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Αλιάρτου Θεσπιέων κ.Ντασιώτης και ο αντιδήμαρχος κ.Μαλέσης.
ΙΕΡΟΝ ΗΣΥΧΑΣΤΗΡΙΟΝ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΠΛΑΝΑ
6975983968 Γερόντισσα Αγαθονίκη


ΟΛΕΣ ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΕΔΩ
Διαβάστε Περισσότερα »

O Οδηγός για Singles στον Δημοτικό Κινηματογράφο Θήβας




ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ



Από την Πέμπτη 3 Μαρτίου έως την Τετάρτη 9 Μαρτίου 2016, στο Δημοτικό Χειμερινό κινηματογράφο θα προβληθεί η κινηματογραφική ταινία «How to be single».

Ώρα Προβολής: 21:15

Περίληψη

Υπάρχει ο σωστός τρόπος να είσαι single, ο λάθος τρόπος, και έπειτα υπάρχει… η Άλις. Όπως και η Ρόμπιν. Η Λούσι. Η Μεγκ. Ο Τομ. Ο Ντέιβιντ. Η Νέα Υόρκη είναι γεμάτη μοναχικές καρδιές που ψάχνουν το σωστό ταίρι, είτε πρόκειται για έρωτα, ραντεβού ή κάτι ενδιάμεσα. Και κάπου ανάμεσα στα ερωτικά μηνύματα και τα one-night stands, κοινό σημείο όλων των ανύπανδρων ανδρών και γυναικών, είναι η ανάγκη τους να μάθουν να είναι μόνοι σε ένα κόσμο που η έννοια της αγάπης αλλάζει διαρκώς.

Σκηνοθεσία: Κρίστιαν Ντίτερ

Ηθοποιοί: Ντακότα Τζόνσον, Ρέμπελ Γουίλσον, Λέσλι Μαν, Αλισον Μπρι

Είδος: Κομεντί

Διάρκεια: 110 λεπτά

                       

                                                                                                                 Από τη ΔΗ.Κ.Ε.Θ.
Διαβάστε Περισσότερα »

Εργαστήρι Ψυχικής Υγείας στη Χαιρώνεια

«ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΨΥΧ»

Την Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2016 και ώρα 6:00 ξεκίνησε στη Χαιρώνεια, στο χώρο του ΕΕΕΕΚ, η υλοποίηση του Εργαστηρίου ΨΥΧ. Ο αριθμός των μαθητών που συμμετείχαν, ξεπέρασε και τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις.
Το Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΕΕΕΕΚ) Λιβαδειάς και το 4/θέσιο Δημοτικό Σχολείο Χαιρώνειας, ξεκίνησαν την υλοποίηση προγράμματος βιωματικών δραστηριοτήτων με τίτλο: «ΨΥΧ»: «Εργαστήρι Ψυχικής Υγείας στη Χαιρώνεια», ή και  «ΨΥΧΗ», που απευθύνεται σε μαθητές και ενήλικες και θα διαρκέσει ως τον Ιούνιο του 2016.
Για τη Χαιρώνεια:
Η τοπική κοινότητα της Χαιρώνειας διαχρονικά και αδιάλειπτα στηρίζει σε κάθε βήμα και με κάθε τρόπο τα σχολεία της. Ειδικά για το  ΕΕΕΕΚ Λιβαδειάς η υποδοχή και η υποστήριξη στα πρώτα βήματα της λειτουργίας του ήταν συγκινητική και κυρίως αποφασιστική για το ρίζωμα του σχολείου. Ανταποδίδοντας τη στήριξη, το ΕΕΕΕΚ σε συνεργασία με το Δημοτικό Σχολείο σχεδίασαν και υλοποιούν ένα καινοτόμο πρόγραμμα παρέμβασης που βασίζεται και προάγει την αλληλεγγύη, τον εθελοντισμό και το άνοιγμα του σχολείου στην κοινότητα.
Για το πρόγραμμα:
Ωφελούμενοι είναι α) μαθητές α’ και β’ βάθμιας εκπαίδευσης (νέοι, έφηβοι) και β) ενήλικες, από την Χαιρώνεια και την ευρύτερη περιοχή, χωρισμένοι σε ομάδες.
Σκοπός του προγράμματος είναι η προαγωγή της ψυχικής υγείας και η υποστήριξη της προσωπικής ανάπτυξης των συμμετεχόντων στο εργαστήρι και ευρύτερα της τοπικής κοινωνίας. Επιπλέον για τους ενήλικες είναι η ενίσχυση του γονεϊκού τους ρόλου.
Α) μαθητές
Το σκέλος που αφορά στους μαθητές περιλαμβάνει βιωματικές δραστηριότητες σχετικές με:
•    τα συναισθήματα την αναγνώριση και τη διαχείρισή τους,
•    την αυτοεκτίμηση και την αυτοπεποίθηση,
•    την επικοινωνία, τη διαφορετικότητα και τον εκφοβισμό,
•    το σχολείο, το διάβασμα, το άγχος και τις εξετάσεις,
•    την ασφάλεια στο διαδίκτυο και
•    την παροχή πρώτων βοηθειών κ.α..
Ξεκίνησε τον στις 26 Φεβρουαρίου και θα διαρκέσει ως το Ιούνιο του 2016. Θα υλοποιείται ανά

δεκαπενθήμερο, απογευματινές ώρες στο χώρο του ΕΕΕΕΚ και κάθε συνάντηση θα έχει δίωρη διάρκεια.
Β) ενήλικες
Το πρόγραμμα για τους ενήλικες περιλαμβάνει την υλοποίηση Σχολής Γονέων, τον Μάρτιο και τον Απρίλιο του 2016, σε συναντήσεις που η κάθε μια θα έχει δίωρη διάρκεια.
Ενδεικτικά θέματα τα οποία θα απασχολήσουν την ομάδα των ενηλίκων είναι:
•    οι αναπτυξιακές ανάγκες παιδιών κι εφήβων,
•    η αναζήτηση τρόπων ουσιαστικής επικοινωνίας μέσα στην οικογένεια,
•    η ενίσχυση της αυτονομίας, της αυτοεκτίμησης & της υπευθυνότητας των παιδιών,
•    η οριοθέτηση συμπεριφοράς,
•    η διαχείριση απώλειας,
•    η σεξουαλικότητα στην παιδική κι εφηβική ηλικία, κ.α..
Την συνολική ευθύνη για την υλοποίηση του προγράμματος έχει το ΕΕΕΕΚ Λιβαδειάς, σε συνεργασία με το 4/θέσιο Δημοτικό Σχολείο Χαιρώνειας. Συμμετέχει επίσης το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχικής Υγείας Βοιωτίας: «Πρόταση Ζωής».
Συντονιστές των εργαστηρίων είναι Εκπαιδευτικοί και μέλη του  Εκπαιδευτικού και Επιστημονικού Προσωπικού των δύο σχολείων, καθώς και Στελέχη του Κέντρου Πρόληψης.
Στο πρόγραμμα συμμετέχουν ενεργά οι Σχολικοί Σύμβουλοι των δύο σχολείων κ.κ. Μ. Σκόνδρα και Ελ. Λαπαντζή.
Όλοι οι εμπλεκόμενοι συμμετέχουν εθελοντικά, εκτός ωραρίου και πέραν των εκπαιδευτικών ή άλλων καθηκόντων τους.
Αξίζει επίσης να σημειωθεί, ότι είναι το μοναδικό, σχετικό, πρόγραμμα στη Στερεά και ένα από τα πολύ λίγα που «τρέχουν» σε όλη την Ελλάδα.
Στην πρώτη συνάντηση του Εργαστηρίου «ΨΥΧ», που έγινε την Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου 2016, η ομάδα ασχολήθηκε με την «Αναγνώριση των συναισθημάτων». Συντονιστής ήταν ο κ. Αργύρης Σκόνδρας, Κοινωνιολόγος και Επιστημονικά Υπεύθυνος του Κέντρου Πρόληψης, με εμπειρία εκατοντάδων παρεμβάσεων στη σχολική κοινότητα του νομού.
Η επόμενη συνάντηση θα γίνει την Παρασκευή 4 Μαρτίου 2016 στις 6:00 μ.μ. στον ίδιο χώρο με θέμα την «Έκφραση των συναισθημάτων».

Το εργαστήριο έχει τεθεί υπό την αιγίδα του δήμου Λεβαδέων και υποστηρίζεται από την Τοπική Κοινότητα Χαιρώνειας.

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα στο: http://eeeekliv.blogspot.gr/
Διαβάστε Περισσότερα »

Μαθήματα τοξοβολίας στη Δομβραίνα

ΣΥΛΛΟΓΟΣ «ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΑΚΑΡΙΩΤΙΣΣΑ»



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΤΟΞΟΒΟΛΙΑΣ



Την Κυριακή 6 Μαρτίου 2016 και ώρα 11:30 στο πνευματικό κέντρο Δομβραίνας θα γίνει ενημέρωση με προβολή

στο άθλημα της τοξοβολίας και θα ακολουθήσει επίδειξη στο γήπεδο Δομβραίνας.

Μπορούν να λάβουν μέρος παιδιά από 5 ετών και άνω καθώς και ενήλικες.

Τα παιδιά του νηπιαγωγείου και των πρώτων τάξεων του δημοτικού είναι απαραίτητο να συνοδεύονται από τους γονείς τους.

Για πληροφορίες: 6972806164 Παλληκάρης Παναγιώτης.

Διαβάστε Περισσότερα »

Σκούμας:Τα γεγονότα είναι πεισματάρικα

Τα γεγονότα είναι πεισματάρικα

Κάποιοι θεωρούν, ότι μπορούν να κοροϊδεύουν τους πολίτες. Ίσως, επειδή πιστεύουν, ότι οι πολίτες έχουν χάσει τη μνήμη τους, ή επειδή πιστεύουν ότι μπορούν να τη χειραγωγήσουν.
Όμως οι πολίτες, έχουν και μνήμη και κρίση, και γνωρίζουν ποιοι έβαλαν πλάτη και συμμετείχαν με τη ψήφο τους, μαζί με τη δημοτική αρχή στην υιοθέτηση των πιο αντιλαϊκών και φιλοεργολαβικών επιλογών, τόσο στην ΔΕΠΟΔΑΘ ΑΕ, όσο και για την σύσταση του περιφερειακού ΦΟΔΣΑ ΑΕ και τη δημιουργία της Μονάδας Επεξεργασίας Σύμμεικτων Απορριμμάτων, αλλά και τώρα.
Όσο και να επικαλούνται "διαφωνίες" με τη δημοτική αρχή, τα γεγονότα είναι πεισματάρικα και τους διαψεύδουν. Η πολιτική σύμπλευση με τη δημοτική αρχή επιβεβαιώνεται και στο θέμα του τοπικού σχεδίου διαχείρισης, με σκοπό την υλοποίηση της Μονάδας Σύμμεικτων (ΜΕΑ) .
Η προσπάθεια να αποκρυφτεί η αλήθεια με προσωπικές επιθέσεις, απλά αποδεικνύει τον πανικό τους και την απουσία επιχειρημάτων. Η έντιμη πολιτική στάση δεν συμβαδίζει ούτε μπορεί να εξαρτάται από ανταλλάγματα. Τα ίδια τα γεγονότα και η συνέπεια την καθορίζουν και την επιβεβαιώνουν.

Θανάσης Σκούμας

Διαβάστε Περισσότερα »

Ένας αιώνας περιοδικά στη Λιβαδειά


Διαβάστε Περισσότερα »

Περιπατητική διαδρομή στον Δήμο Λεβαδέων

Η Επιτροπή Αθλητισμού του Δήμου Λεβαδέων  πληροφορεί τους ενδιαφερόμενους, ότι η περιπατητική διαδρομή για τον μήνα Μάρτιο θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 6 Μαρτίου 2016 και ώρα 10:00 π.μ.
H διαδρομή θα ξεκινήσει πίσω από το Δημοτικό Στάδιο Λιβαδειάς στους Αγίους Θεοδώρους και θα συνεχιστεί μέχρι το εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου (πλησίον εκκλησίας Αγίας Βαρβάρας) και είναι διάρκειας 2 ωρών.




Διαβάστε Περισσότερα »

Χειροπέδες σε δύο νεαρούς στη Θήβα με εντάλματα σύλληψης

Συνελήφθησαν δύο (2) ημεδαποί σε περιοχές της Θήβας, σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν Εντάλματα σύλληψης



Συνελήφθησαν, χθες (01-03-2016) σε περιοχές της Θήβας, δύο (2) ημεδαποί ηλικίας 19 & 20 ετών αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν Εντάλματα σύλληψης.

Ειδικότερα:

•    Από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.), της Διεύθυνσης Αστυνομίας Βοιωτίας, συνελήφθη χθες το μεσημέρι ο 20χρονος, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε το από 12-10-2015 Ένταλμα σύλληψης του κ. Ανακριτή Ροδόπης, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.

•    Από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, συνελήφθη χθες το απόγευμα ο 19χρονος, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε το από 11-02-2016 Ένταλμα σύλληψης της κας Ανακρίτριας Πλημμελειοδικών Θηβών, για διάπραξη ληστείας και διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών. 

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν αρμοδίως.


Διαβάστε Περισσότερα »

18χρονος στη Λιβαδειά επιτέθηκε σε μαθητή για να τον ληστέψει



Συνελήφθη άμεσα18χρονος ημεδαπός στη Λιβαδειά, για απόπειρα ληστείας σε βάρος ανήλικου ημεδαπού μαθητή


Συνελήφθη, χθες (01-03-2016) το μεσημέρι στη Λιβαδειά, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς, ένας 18χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για απόπειρα ληστείας.   

Ειδικότερα ο δράστης, χθες το πρωί σε περιοχή της Λιβαδειάς, αποπειράθηκε να αφαιρέσει χρηματικό ποσό από ανήλικο ημεδαπό μαθητή, εκφράζοντας απειλές κατά της ζωής και της σωματικής του ακεραιότητας.

Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς που ενημερώθηκαν για το περιστατικό, μετάβηκαν άμεσα στο σημείο, όπου εντόπισαν και συνέλαβαν τον δράστη.

Σημειώνεται ότι σε βάρος του συλληφθέντα είχε σχηματισθεί δικογραφία για κλοπή από οικία ηλικιωμένης ημεδαπής στη Λιβαδειά, όπου μεσημβρινές ώρες της 26-02-2016 είχε αφαιρέσει διάφορα κοσμήματα συνολικής αξίας (5.000) περίπου ευρώ, χρηματικό ποσό και ένα κινητό τηλέφωνο (σχετικό το από 01-03-2016 Δελτίο Τύπου μας).

Την προανάκριση διενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς, ενώ ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λιβαδειάς.
Διαβάστε Περισσότερα »

Νηπιαγωγοί στο Δήμο Διστόμου – Αράχοβας – Αντίκυρας





Ο ΔΗΜΟΣ ΔΙΣΤΟΜΟΥ –ΑΡΑΧΩΒΑΣ-ΑΝΤΙΚΥΡΑΣ ανακοινώνει την πρόσληψη προσωπικού με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικού αριθμού δύο (2) ατόμων, προς κάλυψη αναγκών των υπηρεσιών των παιδικών σταθμών του Δήμου για τις εξής κατά αριθμό ατόμων, ειδικότητες, με τα αντίστοιχα τυπικά προσόντα και χρονική περίοδο:

2 ΠΕ Νηπιαγωγών

ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΚΑΙ ΤΟΠΟΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση στο δημοτικό κατάστημα του Δήμου (Δ/νση: 10ης Ιουνίου 28, ΔΙΣΤΟΜΟ 32005) κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες. Αρμόδια για την παραλαβή είναι η κ. Καρβούνη Μορφία (τηλ: 2267350105). Οι ενδιαφερόμενοι θα υποβάλουν την αίτησή τους και τα δικαιολογητικά μέσα σε προθεσμία τριών (3) ημερών από την ανάρτησή της στον χώρο ανακοινώσεων του Δήμου και στην Ιστοσελίδα του Δήμου (ήτοι μέχρι και την 3η Μαρτίου 2016)


Διαβάστε Περισσότερα »

Επιδοτήσεις έως και 42.000 ευρώ για τους νέους αγρότες

Επιδοτήσεις έως και 42.000 ευρώ για την επιστροφή των νέων στην ύπαιθρο προβλέπει το νέο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020 σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο. Πρόκειται για ένα διπλό «πακέτο» για 16.000 «νέους αγρότες» ηλικίας έως 40 ετών με στόχο την επιστροφή, αλλά και την παραμονή τους στην περιφέρεια.
Συγκεκριμένα, θα στηριχθούν επενδυτικά σχέδια πρώτης εγκατάστασης με επιδότηση έως 22.000 ευρώ, καθώς και σχέδια εκκίνησης μη γεωργικής δραστηριότητας με ενίσχυση από 11.000 έως 20.000 ευρώ.

Στο μεταξύ, οι νέοι αγρότες θα έχουν προτεραιότητα πρόσβασης και αυξημένα ποσοστά ενίσχυσης, επιπλέον 20 ποσοστιαίες μονάδες ενίσχυσης από τους άλλους γεωργούς για την υλοποίηση επενδύσεων σε μέτρα όπως εγκατάσταση νέων γεωργών, σχέδια βελτίωσης, μεταποίηση, προγράμματα leader κ.λπ. Αυτό σημαίνει ότι σε περίπτωση που η ενίσχυση για κάποιο πρόγραμμα ανέρχεται στο 40%, οι νέοι έως 40 ετών θα λαμβάνουν ποσοστό ενίσχυσης 60%.

Επίσης, οι νέοι γεωργοί που εντάσσονται στο ΠΑΑ αποκτούν δικαίωμα πρόσβασης στο εθνικό απόθεμα για την καταβολή ενισχύσεων με «μπόνους» 25% επί της αξίας των δικαιωμάτων για μια πενταετία.

Παράλληλα, το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων μελετά τα στοιχεία εφαρμογής της νέας ΚΑΠ και τις αδικίες που υπάρχουν σχετικά με την αντιμετώπιση των νεοεισερχόμενων αγροτών, έτσι ώστε στην ενδιάμεση αναθεώρηση του 2017 να αρθούν οι αδικίες αυτές.

Η προκήρυξη για το πρόγραμμα νέων αγροτών, που παρουσιάζει αποκλειστικά ο «Αγροτικός Τύπος», αναμένεται να βγει στον αέρα μέχρι τον Ιούνιο του 2016 και προβλέπει τα εξής:

Οι ενισχύσεις για τη σύσταση επιχείρησης από νέους γεωργούς αφορούν στην παροχή κατ’ αποκοπή ποσού ενίσχυσης για την είσοδο νέων έως και 40 ετών στη γεωργική απασχόληση και την πρώτη τους εγκατάσταση σε γεωργικές εκμεταλλεύσεις. Εκτός της ηλικιακής ανανέωσης, βασικός στόχος είναι η δημιουργία επιχειρηματιών γεωργών που με το πέρας της στήριξης θα διαθέτουν κατάλληλα εφόδια και βιώσιμες εκμεταλλεύσεις.
Ποιοι είναι οι δικαιούχοι

Δικαιούχοι είναι όσοι κατά την ημερομηνία υποβολής της αίτησης πληρούν τα εξής κριτήρια:

1) Φυσικά πρόσωπα που πληρούν τον ορισμό του νέου γεωργού δηλαδή είναι ηλικίας από 18-40 ετών με επαρκή επαγγελματικά προσόντα και εγκαθίστανται για πρώτη φορά ως αρχηγοί σε γεωργική εκμετάλλευση

2) Νομικά πρόσωπα όπου τουλάχιστον ένα από τα φυσικά πρόσωπα που μετέχει στο κεφάλαιο και τη διαχείριση είναι νέος γεωργός και ασκεί μακροχρόνιο και αποτελεσματικό έλεγχο επί του νομικού προσώπου, είτε αποκλειστικά, είτε από κοινού με άλλους γεωργούς.




Διαβάστε Περισσότερα »

«Ψαλίδι» 5%-12% στις συντάξεις από τα 1.200 € και πάνω



Περικοπές στο άθροισμα κύριων και επικουρικών συντάξεων από τα 1.200 ευρώ και άνω ή από τα 1.400 ευρώ και άνω επεξεργάζεται η κυβέρνηση με ποσοστά μειώσεων μεταξύ 5% και 12%, παράλληλα με την επιβολή χαμηλότερου πλαφόν τόσο για τις σημερινές όσο και για τις νέες συντάξεις.

Οι μειώσεις θεωρούνται δεδομένες και μάλιστα τις προανήγγειλε ο πρωθυπουργός το βράδυ της Δευτέρας στην εκπομπή «Ενικός» με τις εξής φράσεις: «Έγνοια μας δεν είναι να προστατεύσουμε αυτούς που έχουν μια μεγάλη σύνταξη. Έγνοια μας είναι να προστατεύσουμε τη μεγάλη πλειοψηφία που έχουν συντάξεις σχεδόν από 600 ως 1.200 ευρώ». Συμπλήρωσε, δε, ότι «ο στόχος μας δεν είναι να μειωθούν ούτε οι συντάξεις που είναι 1.400-1.500 ευρώ», αναφέρει δημοσίευμα του «Ελεύθερου Τύπου».

Η προαναγγελία περικοπών από τον ίδιο τον κ. Τσίπρα έγινε κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του στην εκπομπή του Ν. Χατζηνικολάου και συνδυάζεται με τη στροφή 180 μοιρών που κάνει η κυβέρνηση στο ασφαλιστικό προκειμένου να επιστρέψουν οι δανειστές και να ξεκινήσει η τελική συζήτηση με τα πρόσθετα μέτρα που θα περιλαμβάνει η πρώτη αξιολόγηση του τρίτου Μνημονίου το οποίο φέρει την υπογραφή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ.

Για τα ποσοστά των μειώσεων οι εκτιμήσεις που γίνονται επί του παρόντος και τα εναλλακτικά σχέδια δείχνουν ότι αν το ψαλίδι ξεκινήσει από τα 1.200 ευρώ (κύριας και επικουρικής), θα είναι από 5% ως 12%. Ωστόσο, το ύψος των περικοπών θα εξαρτηθεί από τις τελικές εκτιμήσεις των δανειστών για το δημοσιονομικό κενό και από τα πρόσθετα μέτρα που θα απαιτηθούν για να καλυφθεί. Το 1% του ΑΕΠ, ήτοι 1,8 δισ. ευρώ που ήταν το αρχικό ποσό για το κενό του 2016 και έπρεπε να καλυφθεί από τις συντάξεις, με το σχέδιο Κατρούγκαλου, θα πρέπει να θεωρείται παρελθόν, καθώς οι δανειστές ανεβάζουν -σύμφωνα με πληροφορίες- το νέο ποσό που θα απαιτηθεί από το ασφαλιστικό στα 4 με 5 δισ. ευρώ εντός της επόμενης διετίας.

Ακόμη και αν γίνουν δεκτές οι ποσοτικοποιήσεις που κάνουν οι υπηρεσίες του υπουργείου Εργασίας, τότε πέραν του 1,8 δισ. ευρώ λείπουν άλλα 2,2 ως 3 δισ. ευρώ που θα απαιτηθούν από νέες περικοπές κύριων και επικουρικών συντάξεων. Αυτό σημαίνει ότι οι τελικές μειώσεις μπορεί να είναι μεγαλύτερες και να φτάνουν στο 15% για ποσά σύνταξης πάνω από τα 1.500 ή τα 2.000 ευρώ.

Με όριο προστασίας από τα 600-1.200 ευρώ οι περικοπές που εξετάζονται από το οικονομικό επιτελείο περιλαμβάνουν:

1. Μειώσεις 5% έως 7% στο άθροισμα συντάξεων από τα 1.200-1.500 ευρώ (κατά μέσο όρο προκύπτει μείωση 6%). Στη ζώνη των 1.200-1.500 ευρώ βρίσκονται περίπου 450.000 συνταξιούχοι, όλων των κατηγοριών.

2. Μειώσεις 8% έως 12% στο άθροισμα των συντάξεων από τα 1.500 ως τα 2.000 ευρώ και άνω. Κατά μέσο όρο η μείωση είναι 10% και αποφέρει περί τα 750 εκατ. ευρώ ετησίως καθώς οι συνταξιούχοι που παίρνουν πάνω από 1.500 ευρώ δεν είναι περισσότεροι από 350.000 άτομα.

Στο σενάριο του πλαφόν στα 1.500 ευρώ δεν αποκλείεται να πέσουν όλες οι συντάξεις πάνω από τα 1.500 ευρώ. Αυτό θα προκαλέσει μειώσεις ως και 45% καθώς το πλαφόν των 2.773 ευρώ θα κατέβει στα 1.500 ευρώ.
Διαβάστε Περισσότερα »

"Γιορτή της Αποκριάς" στη Λιβαδειά




Διαβάστε Περισσότερα »

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜΑΤΩΝ


ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ
Πληροφορηθήκαμε εξωδιαδικαστικά, πως, η αιρετή Περιφέρεια ανέλαβε με απόφαση της αποκεντρωμένης διοίκησης την διαμόρφωση του επικαιροποιημένου Περιφερειακού Επιχειρησιακού Σχεδίου Διαχείρισης Απορριμμάτων.
Πως, για το ίδιο ζήτημα, ο κ. Περιφερειάρχης έκαμε σύσκεψη με τους δημάρχους της περιοχής και ζήτησε επειγόντως το Τοπικό Σχέδιο Διαχείρισης των Απορριμμάτων κάθε Δήμου.
Τι ακριβώς συνέβη ;
Τι πρόκειται να κάμει και σε ποια κατεύθυνση ;
Πως εκτιμά την μη νόμιμη έγκριση, που δόθηκε από την αιρετή Περιφέρεια, δια χειρός αντιπεριφερειάρχη Βοιωτίας, για την παράνομη συγκρότηση του Περιφερειακού ΦοΔΣΑ Α.Ε…. που ήταν και είναι βασικός και κύριος παράγων σοβαρών περιπλοκών στην διαδικασία διαχείρισης των απορριμμάτων.
29-2-2016
ΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ
ΣΟΦΙΑ ΝΤΟΥΡΟΥ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΚΟΠΟΥΛΟΣ

Διαβάστε Περισσότερα »

ΒΙΩΜΑΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΒΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟ


Διαβάστε Περισσότερα »

Συννεφιασμένος ο καιρός -Βροχές και πτώση της θερμοκρασίας

Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα δυτικά, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Σταδιακή βελτίωση το βράδυ.

Μικρή πτώση της θερμοκρασίας κυρίως ως προς τις μέγιστες τιμές.


Αναλυτική πρόγνωση από την ΕΜΥ:

    Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πρόσκαιρες βροχές ή καταιγίδες κυρίως τις απογευματινές ώρες. Σταδιακή βελτίωση το βράδυ. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες στα ανατολικά.

Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 06 έως 16 βαθμούς κελσίου. Στα δυτικά 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

    Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Εξασθένηση των φαινομένων το βράδυ.

Άνεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 10 έως 19 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

    Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες με πρόσκαιρους όμβρους στα δυτικά και βόρεια κυρίως ορεινά. Βελτίωση το βράδυ.

Άνεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 10 έως 20 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη

    Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Παροδικές νεφώσεις με πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών από το βράδυ.

Άνεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 14 έως 20 βαθμούς κελσίου.

    Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες. Βελτίωση τη νύχτα.

Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και σταδιακά δυτικοί με την ίδια ένταση.

Θερμοκρασία: Από 14 έως 21 βαθμούς κελσίου.

    Αττική

Καιρός: Γενικά αίθριος. Νεφώσεις τοπικά αυξημένες τις απογευματινές ώρες.

Άνεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 12 έως 20 βαθμούς κελσίου.

    Θεσσαλονίκη

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πρόσκαιρους όμβρους κυρίως τις απογευματινές ώρες. Βελτίωση το βράδυ.

Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 10 έως 16 βαθμούς κελσίου.
Διαβάστε Περισσότερα »

Η νέα ιστοσελίδα της Στερεάς Ελλάδας εργαλείο για τον πολίτη και πηγή διαφάνειας

Η νέα ιστοσελίδα της Στερεάς Ελλάδας εργαλείο για τον πολίτη και πηγή διαφάνειας
http://www.pste.gov.gr/




Σε λειτουργία τίθεται η νέα διαδραστική ιστοσελίδα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας. Η ιστοσελίδα έχει ως βάση την «έξυπνη περιφέρεια» και έχει σκοπό την πλήρη πρόσβαση των πολιτών σε όλες τις αποφάσεις που λαμβάνονται αλλά και την παρέμβασή τους σε αυτές.

Βασικό χαρακτηριστικό της ιστοσελίδας είναι η δυνατότητα που παρέχει στους πολίτες προκειμένου να παρακολουθούν τα οικονομικά της περιφέρειας, τις δαπάνες και τα έσοδά της αλλά και το που πηγαίνουν τα χρήματά τους μέσω της κατανομής των πόρων αλλά και της δημοσιοποίησης κάθε απόφασης.

Είναι σημαντικό να επισημανθεί ότι κάθε μεγάλο θέμα για την Περιφέρεια, μέσω της σελίδας, τίθεται σε δημόσια διαβούλευση και ο καθένας θα μπορεί να διατυπώνει δημόσια, την άποψη, την ένσταση ή την ιδέα που έχει.

Το «Θέλω να…» είναι το πεδίο της ιστοσελίδας που αποτελεί τη «ψυχή» της έξυπνης περιφέρειας και δίνει απαντήσεις:

Θέλω να…

1.Δω προκηρύξεις

2.Βλέπω που πάνε τα χρήματά μου

3.Μάθω πότε θα πληρωθώ

4.Πω την άποψή μου

5.Παρακολουθώ το έργο της Περιφέρειας

6.Μάθω τι αναπνέω

7.Αναφέρω πρόβλημα

8.Εξυπηρετηθώ

Στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών της Περιφέρειας για απόλυτη διαφάνεια και εξυπηρέτηση πολιτών και επαγγελματιών περιλαμβάνεται και η άμεση επικοινωνία με τον Περιφερειάρχη Κώστα Μπακογιάννη, ο οποίος δήλωσε για το θέμα.

«Ζητούμενο για εμάς είναι να είμαστε χρήσιμοι. Δημιουργήσαμε μία ιστοσελίδα που θέλουμε να γίνει ο καθρέπτης της περιφέρειας, να μπορούν να βλέπουν οι πάντες τα πάντα αλλά και να εξυπηρετούνται. Μαζί με την  ηλεκτρονική υπογραφή, αυτό είναι ακόμη ένα βήμα για να μειώσουμε τη γραφειοκρατία. Όταν δεν θα χρειάζεται να χάνει κανείς το μεροκάματό του για να τρέχει από γραφείο σε γραφείο για μία υπόθεσή του και θα εξυπηρετείται από μακριά, τότε θα έχουμε πετύχει το στόχο μας. Σε αυτή τη κατεύθυνση βρισκόμαστε».


Διαβάστε Περισσότερα »

Δωρεάν Μαθήματα Παγκόσμιας Ιστορίας από την Δημόσια Βιβλιοθήκη Λεβαδείας

Προσθήκη λεζάντας
ΔΗΜΟΣIA ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΛΕΒΑΔΕΙΑΣ
                           

Δωρεάν Μαθήματα Παγκόσμιας Ιστορίας από την κ. Μαρία Ευθυμίου

Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λεβαδείας σε συνεργασία με τον Σύλλογο "Φίλοι της Βιβλιοθήκης Λιβαδειάς", και ο Τομέας Ιστορίας του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, παρουσιάζουν μία σειρά ελεύθερων μαθημάτων Ιστορίας με τίτλο

Δεκαπέντε Μαθήματα Παγκόσμιας Ιστορίας

Τα μαθήματα –που θα προσφερθούν δωρεάν από την Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αθηνών κα Μαρία Δ. Ευθυμίου- απευθύνονται σε κάθε ενδιαφερόμενο και θα πραγματοποιούνται στο Συνεδριακό Κέντρο "Χρήστος Παλαιολόγος"

    4, 5, 6 Μαρτίου
    18, 19, 20 Μαρτίου
    8, 9, 10 Απριλίου
    15, 16, 17 Απριλίου
    22, 23, 24 Απριλίου

Παρασκευή και Σάββατο: 5.30' - 9.00' μμ.
Κυριακή: 9.30' πμ. - 13.00'μμ.

Στα μαθήματα αυτά εντοπίζονται οι μεγάλες τομές της ανθρώπινης ιστορίας: η περίοδος καρποσυλλογής και κυνηγίου , η Γεωργική Επανάσταση, η Βιομηχανική Επανάσταση. Αναλύεται η πορεία των μεγάλων ενεργών θρησκειών της γης -και των οπαδών τους. Αναδεικνύονται τα γενικά χαρακτηριστικά ευρύτερων πολιτισμικών περιοχών της γης (: Εγγύς και Μέση Ανατολή, Αφρική, Αυστραλία, Κεντρική Ασία και Άπω Ανατολή, Ινδία, Κίνα, Ιαπωνία, Ρωσία, Ευρώπη, Αμερική) δίνοντας έμφαση στις κεντρικές παραμέτρους που διεμόρφωσαν τους μεγάλους επώνυμους πολιτισμούς και τις περιφέρειές τους.

Καθώς ο Έλληνας ακροατής γνωρίζει την ιστορία του από την σχολική και την όλη του εκπαίδευση, η Ελληνική Ιστορία δεν αντιμετωπίζεται συντεταγμένα, ούτως ώστε να δοθεί χώρος στην προσέγγιση της ιστορίας των ευρύτερων περιοχών της γης -που αποτελεί και τον στόχο του εν λόγω Κύκλου.
Τα μαθήματα συνοδεύονται από την ανάγνωση χαρακτηριστικών κειμένων και από μουσικά ακούσματα.

Όροι συμμετοχής: Η καταβολή της ετήσιας συνδρομής στο Σύλλογο των 10 €, και της εγγραφής στα μαθήματα των 20 €, για την κάλυψη των εξόδων διοργάνωσης.

Δηλώσεις συμμετοχής online (στο site της Βιβλιοθήκης).

Πληροφορίες: Στη Βιβλιοθήκη, στο site http://www.liblivadia.gr και στο 22610.89970.


Λίγα λόγια για τη Μαρία Ευθυμίου

Γεννήθηκε στην Λάρισα το 1955.

Σπούδασε στο Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ). Ολοκλήρωσε τους κύκλους των Μεταπτυχιακών της Σπουδών στο Πανεπιστήμιο της Σορβόννης, στο Παρίσι.

 Έχει διδαχθεί επτά ξένες γλώσσες.

Από το 1981 ανήκει στο Διδακτικό και Ερευνητικό Προσωπικό του ΕΚΠΑ. Στην τρέχουσα περίοδο κατέχει τον τίτλο της Αναπληρώτριας Καθηγήτριας. Xρημάτισε Διευθύντρια του Τομέα Ιστορίας του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του ΕΚΠΑ.

 Έχει εκπροσωπήσει την Ελλάδα σε Επιτροπές Ιστορίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

 Έχει παρουσιάσει επιστημονικές ανακοινώσεις σε πολυάριθμα Διεθνή Συνέδρια Ιστορίας. Έχει μετάσχει σε δεκάδες ατομικές και ομαδικές εκπαιδευτικές δράσεις σε επίπεδο Δευτεροβάθμιας και Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Κατά την τελευταία δεκαετία διδάσκει στο ευρύ κοινό, δωρεάν, σχεδόν καθημερινά, σε εσπερινή βάση, σε ολόκληρη την Αττική  και την Ελλάδα, κύκλους Παγκόσμιας και Ελληνικής Ιστορίας. Μέχρι στιγμής έχουν παρακολουθήσει τα μαθήματα αυτά περί τα 36.000 άτομα.

 Έχουν κυκλοφορήσει τρία βιβλία της.  Έχουν δημοσιευθεί περισσότερα από πενήντα άρθρα της σε περιοδικά Ιστορίας, σε Πρακτικά Συνεδρίων Ιστορίας, σε ένθετα Ιστορίας. Έχουν δημοσιευθεί  παρεμβάσεις και τοποθετήσεις της -περί τα πανεπιστημιακά και κοινωνικά-  στον ημερήσιο και περιοδικό Τύπο.

Κατά το έτος 2013 τιμήθηκε με το «Βραβείο Εξαίρετης Πανεπιστημιακής Διδασκαλίας εις μνήμην Β. Ξανθόπουλου – Στ. Πνευματικού».

Είναι μητέρα δύο ξεχωριστών νεαρών ανδρών, του Γιωργή και του Ρήγα Χατζηλάκου,  και  δύο υπέροχων νυφών, της Claudia Marota και της  Isaure Maiza.

Διαβάστε Περισσότερα »

Ενοριακή συνάντηση ζευγαριών στη Θήβα



Διαβάστε Περισσότερα »

ΦΟΔΣΑ: ΗΜΕΡΙΔΑ "ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ - ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΗ - ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΠΡΑΣΙΝΩΝ ΣΗΜΕΙΩΝ"

Πραγματοποιήθηκε στις 26 Φεβρουαρίου 2016 ημερίδα στην Χαλκίδα με θέμα Δημιουργία – Αδειοδότηση – Λειτουργία Πράσινων Σημείων.
Η ημερίδα διοργανώθηκε από το Δίκτυο των Φορέων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (Δ.Φο.Δ.Σ.Α), τον Εθνικό Οργανισμό Ανακύκλωσης (ε.ο.αν) και τον Περιφερειακό Φο.Δ.Σ.Α Στερεάς Ελλάδας Α.Ε και τελούσε υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.
Στην ημερίδα παραβρέθηκαν ο Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος κ. Γιάννης Τσιρώνης, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Γιώργος Πατούλης, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος κ. Σάββας Χιονίδης, πολλοί Δήμαρχοι και υπηρεσιακοί παράγοντες των Δήμων.
Στην ημερίδα αναπτύχθηκε το θεσμικό πλαίσιο δημιουργίας και λειτουργίας των πράσινων σημείων, τα οποία αποτελούν τον ακρογωνιαίο λίθο στην υλοποίηση του νέου Εθνικού Σχεδίου Διαχείρισης Αποβλήτων (ΕΣΔΑ) και στην επίτευξη των στόχων που τίθεται από αυτό.
Παράλληλα παρουσιάσθηκε ο σχεδιασμός και η εμπειρία από 2 Περιφέρειες, της Στερεάς Ελλάδας & Αττικής, που αφορούσε την σύνταξη των τοπικών σχεδίων και της δημιουργίας πράσινων σημείων.
Από το σύνολο των συμμετεχόντων τονίστηκε η ανάγκη απελευθέρωσης των προσλήψεων στις υπηρεσίες ανταποδοτικού χαρακτήρα και η χρηματοδότηση των δράσεων διαλογής στην πηγή τόσο σε υποδομές όσο και σε εξοπλισμό, για την επίτευξη των στόχων.
Το Δίκτυο των Φο.Δ.Σ.Α θα συνεχίσει τις πρωτοβουλίες του για την ανάδειξη και άλλων πτυχών των νέου ΕΣΔΑ (βιοαποδομήσιμα απόβλητα, ανάπτυξη διακριτών ρευμάτων κ.α), με την διοργάνωση θεματικών ημερίδων, με την συμμετοχή όλων των εμπλεκομένων μερών και στόχο την ολοκληρωμένη διαχείριση των στερεών αποβλήτων στην χώρα μας.




Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ