Πέμπτη 3 Μαρτίου 2016

Σκούπα της Αστυνομίας στη Στερεά με 35 συλλήψεις

Συνελήφθησαν, στο πλαίσιο στοχευμένων αστυνομικών ελέγχων σε περιοχές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, συνολικά τριάντα πέντε (35) άτομα για διάφορα αδικήματα

Συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς, στοχευμένοι αστυνομικοί έλεγχοι, στο πλαίσιο του ευρύτερου επιχειρησιακού σχεδιασμού της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας.

Κατά τη διάρκεια αυτών των ελέγχων, οι οποίοι πραγματοποιήθηκαν με σκοπό την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, τον εντοπισμό φυγόποινων, τη δίωξη της παράτυπης μετανάστευσης, την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων και γενικότερα την αντιμετώπιση κάθε μορφής παραβατικής συμπεριφοράς, συνελήφθησαν το τελευταίο 24ωρο, συνολικά τριάντα πέντε (35) άτομα και συγκεκριμένα:

Τέσσερις (4) ημεδαποί και ειδικότερα τρεις στη Χαλκίδα, από αστυνομικούς της Β’ Ο.Π.Κ.Ε. Ευβοίας και ένας στη Λαμία, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λαμίας, για παραβάσεις νομοθεσίας περί ναρκωτικών.

Κατασχέθηκαν, κατά περίπτωση, μικροποσότητες ακατέργαστης κάνναβης, αυτοσχέδια τσιγάρα κάνναβης αναμεμειγμένα με καπνό, δισκία φαρμακευτικού σκευάσματος, για την αγορά των οποίων απαιτείται ιατρική συνταγή κ.α.

Ημεδαπός στη Θήβα, από αστυνομικούς τους Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, για παράβαση νομοθεσίας περί λαθρεμπορίας & τελωνειακού κώδικα. Ειδικότερα οι αστυνομικοί, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, εντόπισαν εντός ειδικού χώρου – «καβάτζα» που χρησιμοποιούσε ο συλληφθείς, συνολικά (470) λαθραία πακέτα τσιγάρων και (10) συσκευασίες που περιείχαν (500) γραμμάρια αδασμολόγητου καπνού.

Τα ανωτέρω κατασχέθηκαν και θα σταλούν στο Τελωνείο Οινόης Βοιωτίας, προκειμένου να προσδιοριστούν οι διαφυγόντες δασμοί & φόροι για το Ελληνικό Δημόσιο.


Τέσσερις (4) ημεδαποί και ειδικότερα, δύο στη Λιβαδειά και στον Ορχομενό Βοιωτίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς & του Αστυνομικού Τμήματος Ορχομενού αντίστοιχα, ένας στη Νέα Αρτάκη Ευβοίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αρτάκης και ένας στη Λαμία, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λαμίας, διότι σε βάρος τους εκκρεμούσαν καταδικαστικές Αποφάσεις.

Πέντε (5) αλλοδαποί και ειδικότερα δύο στον Ορχομενό Βοιωτίας, από αστυνομικούς της Α’ Ο.Π.Κ.Ε. Βοιωτίας, δύο στο Δομοκό και στη Στυλίδα Φθιώτιδας, από αστυνομικούς της Α’ Ο.Π.Κ.Ε. Φθιώτιδας & του Αστυνομικού Τμήματος Στυλίδας αντίστοιχα, καθώς και ένας στη Χαλκίδα από αστυνομικούς της Α’ Ο.Π.Κ.Ε. Ευβοίας, διότι στερούνταν των απαραίτητων εγγράφων που να δικαιολογούν τη νόμιμη παραμονή τους στην Ελληνική Επικράτεια.

Τρεις (3) ημεδαποί στη Χαλκίδα & στους Ταξιάρχες Ευβοίας, από αστυνομικούς των Αστυνομικών Τμημάτων Χαλκίδας & Κύμης αντίστοιχα, για παραβάσεις σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Επιπλέον κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας, πραγματοποιήθηκαν εντατικοί τροχονομικοί έλεγχοι σε διάφορες περιοχές της Εύβοιας και της Βοιωτίας, με στόχο τη διαμόρφωση συνθηκών ομαλής και ασφαλούς οδικής κυκλοφορίας και μετακίνησης των πολιτών, καθώς επίσης και την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων.

Στο πλαίσιο των συγκεκριμένων αστυνομικών δράσεων, συνελήφθησαν συνολικά δεκαοκτώ (18) άτομα, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και ειδικότερα:

•    τρεις ημεδαποί & δύο αλλοδαποί στη Χαλκίδα, από αστυνομικούς των Α’, Β’ & Γ Ομάδων ΔΙ.ΑΣ. Ευβοίας αντίστοιχα,

•    ένας αλλοδαπός σε περιοχή της Χαλκίδας, από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Χαλκίδας,

•    δύο ημεδαποί στην Ιστιαία Ευβοίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ιστιαίας,

•    δύο ημεδαποί στη Κάρυστο Ευβοίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Καρύστου,

•    τρεις ημεδαποί στα Λουτρά Αιδηψού, στη Νέα Αρτάκη & στο Προκόπι Ευβοίας, από αστυνομικούς των Αστυνομικών Τμημάτων Αιδηψού, Νέας Αρτάκης & Μαντουδίου αντίστοιχα,

•    δύο αλλοδαποί στη Θήβα, από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Θηβών,

•    ένας ημεδαπός στη Λιβαδειά και ένας αλλοδαπός στο Σχηματάρι Βοιωτίας, από αστυνομικούς των Τμημάτων Τροχαίας Λιβαδειάς & Αυτοκινητοδρόμων Βοιωτίας αντίστοιχα, καθώς και

•    ένας αλλοδαπός στον Ορχομενό Βοιωτίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ορχομενού.

Οι συλληφθέντες, με τις σε βάρος τους σχηματισθείσες δικογραφίες, θα οδηγηθούν στις κατά τόπους αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές.

Οι συγκεκριμένοι έλεγχοι αποσκοπούν στην πρόληψη και στην καταστολή της εγκληματικότητας, ενώ θα συνεχιστούν σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Πρόσκληση απο την "ΟΜΑΔΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ" για την Ημέρα της Γυναίκας


Διαβάστε Περισσότερα »

Ο Δήμος Θηβαίων ενημερώνει τα Σχολεία για την αντιμετώπιση κινδύνου μετάδοσης νοσημάτων από κουνούπια



O Δήμος Θηβαίων στα πλαίσια υλοποίησης του προγράμματος καταπολέμησης κουνουπιών και σε συνεργασία με την εταιρία ΒΙΟΕΦΑΡΜΟΓΕΣ Ε.Π.Ε., ξεκινά καμπάνια ενημέρωσης για την αντιμετώπιση του κινδύνου της μετάδοσης νοσημάτων από κουνούπια.

Το πρώτο στάδιο της καμπάνιας αφορά ενημέρωση μαθητών, διδασκόντων, γονέων και κηδεμόνων στα Δημοτικά Σχολεία του Δήμου. Η εν λόγω ενημέρωση περιλαμβάνει παρουσίαση με  οπτικοακουστικό υλικό, ομιλίες και διανομή ενημερωτικών φυλλαδίων.  ( Επισυνάπτεται το πρόγραμμα παρουσίασης στα σχολεία).

Για την ευρύτερη ενημέρωση του κοινού θα διανεμηθεί επίσης σχετικό φυλλάδιο μέσω των λογαριασμών της Δ.Ε.Υ.Α.Θ.


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΓΙΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΠΟ ΚΟΥΝΟΥΠΙΑ

ΔΕΥΤΕΡΑ 7 ΜΑΡΤΙΟΥ    ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ  ΛΕΥΚΤΡΩΝ  9:00 π.μ.
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ  ΚΑΠΑΡΕΛΛΙΟΥ 10:30 π.μ.
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ  ΠΛΑΤΑΙΩΝ 12:00
ΤΡΙΤΗ 8 ΜΑΡΤΙΟΥ    ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΔΟΜΒΡΑΙΝΑΣ 9:00 π.μ.
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΞΗΡΟΝΟΜΗΣ 10:30 π.μ.
ΠΕΜΠΤΗ 10 ΜΑΡΤΙΟΥ    9ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ (ΤΣΙΓΓΑΝΟΠΑΙΔΩΝ) 9:00 π.μ.
1ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ  ΘΗΒΩΝ  10:30 π.μ.
2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ  ΘΗΒΩΝ  12:00

ΤΡΙΤΗ  29 ΜΑΡΤΙΟΥ    3ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΘΗΒΩΝ   9:00 π.μ.
4ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ  ΘΗΒΩΝ  10:30 π.μ.
5ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ  ΘΗΒΩΝ   12:00
ΤΕΤΑΡΤΗ 16 ΜΑΡΤΙΟΥ    6ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ  ΘΗΒΩΝ  9:00 π.μ.
7ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ  ΘΗΒΩΝ   10:30 π.μ.
8ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ  ΘΗΒΩΝ    12:00
ΠΕΜΠΤΗ 17 ΜΑΡΤΙΟΥ    ΕΙΔΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΘΗΒΑΣ   
ΤΡΙΤΗ 22 ΜΑΡΤΙΟΥ    1ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΒΑΓΙΩΝ  9:00 π.μ.
2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΒΑΓΙΩΝ  10:30 π.μ.
ΤΕΤΑΡΤΗ 23 ΜΑΡΤΙΟΥ    ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΥΠΑΤΟΥ  9:00 π.μ.
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΛΕΩΝΑ  11:00 π.μ.


Διαβάστε Περισσότερα »

Θήβα:19χρονος και συνεργοί του είχαν ταράξει στις κλοπές τις γεωτρήσεις

Συνελήφθη 19χρονος ημεδαπός στη Θήβα, κατηγορούμενος για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και παράβαση νομοθεσίας περί ζωοκλοπής

Εξιχνιάστηκαν συνολικά (5) κλοπές από αρδευτική γεώτρηση – αποθήκη σε αγροτική περιοχή του Πυρίου Θηβών

Στην δικογραφία που σχηματίσθηκε περιλαμβάνονται τρεις (3) ακόμη ημεδαποί συνεργοί του συλληφθέντα

Συνελήφθη, χθες (02-03-2016) το μεσημέρι στη Θήβα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, 19χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και παράβαση νομοθεσίας περί ζωοκλοπής.

Στην δικογραφία που σχηματίσθηκε, περιλαμβάνονται τρεις (3) ακόμη ημεδαποί συνεργοί του συλληφθέντα, ηλικίας 20, 17 και 15 ετών αντίστοιχα.

Ειδικότερα στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, προέκυψε ότι οι τέσσερις δράστες, το χρονικό διάστημα από 20-02, έως και 01-03-2016, είχαν διαπράξει από κοινού πέντε (5) συνολικά κλοπές από αρδευτική γεώτρηση – αποθήκη, ιδιοκτησίας 56χρονου ημεδαπού, σε αγροτική περιοχή του Πυρίου Θηβών.

Συγκεκριμένα οι δράστες αφαίρεσαν, μεταξύ άλλων, (110) μέτρα καλωδίων χαλκού, ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις, διάφορα μεταλλικά και άλλα αντικείμενα, καθώς και τρία (3) αμνοερίφια.

Γίνεται μνεία ότι ο 19χρονος έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν της Διωκτικές Αρχές, για διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων, ενώ σε βάρος του εκκρεμούσε Ένταλμα σύλληψης για διάπραξη ληστείας και διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών. 

Την έρευνα και τo προανακριτικό έργο διενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, ενώ ο συλληφθείς οδηγήθηκε αρμοδίως.

Διαβάστε Περισσότερα »

A.P.K. Θήβας:Τοπικό σχέδιο παραπλάνησης και όχι Σχέδιο διαχείρισης των απορριμμάτων…..

Τοπικό σχέδιο παραπλάνησης και όχι Σχέδιο διαχείρισης των απορριμμάτων…..

Το Δημοτικό Συμβούλιο Θήβας στις 26/2/2016 με τους ψήφους της πλειοψηφούσας παράταξης και της  μείζονος αντιπολίτευσης (Ώρα ευθύνης) εψήφισε το Τοπικό Σχέδιο Διαχείρισης Απορριμμάτων.
Το προτεινόμενο αυτό σχέδιο  στην εισαγωγή του έκανε αναφορά στο νέο νόμο περί της διαχείρισης των απορριμμάτων ( ΕΣΔΑ) που καθιστά τους Δήμους να είναι  οι υπεύθυνοι του σχεδιασμού και της υλοποίησης του σχεδίου σε όλες τις φάσεις του από την Διαλογή στην πηγή, την ανακύκλωση και την κομποστοποίηση  ως την περαιτέρω επεξεργασία για επιπλέον ανάκτηση σε μονάδες μικρής κλίμακας και την τελική διάθεση ενός μικρού υπολείμματος στον ΧΥΤΥ. Στον νέον αυτόν νόμο προβλέπεται να διερευνηθούν στους Τοπικούς σχεδιασμούς και οι διαδημοτικές συνεργασίες όμορων Δήμων. Οι τοπικοί αυτοί σχεδιασμοί τελικά θα ενταχθούν και θα ενσωματωθούν στον Περιφερειακό Σχεδιασμό (ΠΕΣΔΑ) για την χρηματοδότηση των έργων.
Αλλά όλα αυτά  υπήρχαν μόνον στην εισαγωγή  για να ανατραπούν όλα στην συνεχεία.
•    Γιατί η Δημοτική αρχή δεν προχώρησε στην αναθεώρηση του ΤΣΔ από τον Σεπτέμβριο του 2015 όταν είχε σταλεί η συγκεκριμένη εγκύκλιος από το Υπουργείο Εσωτερικών με παραλήπτη την ΔΕΠΟΔΑΘ Α.Ε. παρ΄ όλες τις επαναλαμβανόμενες επισημάνσεις της παράταξης μας την περίοδο εκείνη; Ποια ήταν η στάση της παράταξης «Ώρα ευθύνης» την περίοδο εκείνη;
•    Που είναι η ομάδα εργασίας, το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης της εκπόνησης του ΤΣΔ, η διαδικασία διαβούλευσης, η υποχρεωτική ένταξη του ΤΣΔ στον επιχειρησιακό σχεδιασμό του Δήμου, η διερεύνηση διαδημοτικών συνεργασιών;
•    Η Μονάδα επεξεργασίας συμμείκτων ( 90%) με στόχο την παραγωγή ενέργειας που απαιτεί όλο και περισσότερα απόβλητα για την λειτουργία της είναι σύμφωνη με τον νέο νόμο (ΕΣΔΑ) η αντιφάσκει με την Διαλογή στην πηγή, την ανακύκλωση, την κομποστοποίηση και την συνέχεια της ανάκτησης για την ελαχιστοποίηση τουλάχιστον κατά 50% των απορριμμάτων που θα διατεθούν στον ΧΥΤΥ; Είναι μικρής κλίμακας, μικρού κόστους κατασκευής και λειτουργιάς αυτή η μονάδα;
•    Με ποιον φορέα θα γίνει η υλοποίηση του ΤΣΔ; Με τον Περιφερειακό ΦοΔΣΑ που έχει κριθεί ΜΗ ΝΟΜΙΜΟΣ και τον οποίο τον αναγάγει κύριο διαχειριστή για τα έργα, την διαδικασία χρηματοδότησης και την υλοποίηση του ΤΣΔ;
Εμείς κρίναμε ότι όλα αυτά είναι ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΝΟΜΟΥ (ΕΣΔΑ) και κοροϊδία και προτείναμε συγκεκριμένες προτάσεις διεξόδου από την σημερινή κατάσταση βασισμένες πάνω στον νόμο…αλλά για την πλειοψηφούσα παράταξη και την Δημοτική παράταξη « Ώρα ευθύνης»…  φωνή βοώντος εν τη ερήμω… μάλλον κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν. Το πρόβλημα όμως θα το βρούμε μπροστά μας, ως τοπική κοινωνία,  με δική τους ευθύνη ακλουθώντας τον δρόμο της μη νομιμότητας.


Διαβάστε Περισσότερα »

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού


Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, προειδοποιώντας για σταδιακή μεταβολή των καιρικών συνθηκών από το απόγευμα της Πέμπτης μέχρι το πρωί του Σαββάτου.

Αναλυτικότερα, ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται τοπικά από χαλαζοπτώσεις και θυελλώδεις ανέμους θα εκδηλωθούν:

1. Από σήμερα το απόγευμα και μέχρι το μεσημέρι της Παρασκευής κατά τόπους στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στη δυτική Μακεδονία, στη δυτική και κεντρική Στερεά και στην Πελοπόννησο.
2. Από τη νύχτα της Πέμπτης και κατά περιόδους στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα. Από την Παρασκευή σταδιακά και μέχρι τις πρωινές ώρες του Σαββάτου, τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.
3. Κατά τη διάρκεια της νύχτας της Πέμπτης προς Παρασκευή πρόσκαιρα στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη και πιθανόν στη Θεσσαλία και την ανατολική Στερεά.

Β. Χιόνια θα πέσουν από το βράδυ της Πέμπτης στα ορεινά της Ηπείρου, της δυτικής Μακεδονίας και της δυτικής και κεντρικής Στερεάς και βαθμιαία στα ορεινά της Πελοποννήσου, καθώς και στα ημιορεινά των περιοχών αυτών (από τα 700μ.)
Διαβάστε Περισσότερα »

Οι Γυναίκες του Αγίου Γεωργίου Λιβαδειάς θα τιμήσουν τη γιορτή του ωραίου φύλου


Διαβάστε Περισσότερα »

Απόκριες στα Λεύκτρα


Διαβάστε Περισσότερα »

Πέταγμα χαρταετού στην Αερολέσχη Θήβας


Σας περιμένουμε μικρούς και μεγάλους για το καθιερωμένο πέταγμα του χαρταετού δύο συνεχόμενα Σάββατα 5-3-2016 και 12-3-2016 στο δημοτικό αεροδρόμιο της αερολέσχης Θήβας,πανηγύρι χρωμάτων στον ουρανό από το κατηχητικό σχολείο άγιου Αθανασίου Θήβας.

Ας χαρούμε το έθιμο αυτό, με τον συμβολισμό της Καθαρής Ημέρας του,αφού όλοι θα πρέπει να κοιτάμε ψηλά, προς τον ελληνικό ήλιο και τον ελληνικό ουρανό ένα έθιμο που προσφέρει χαρά σε μικρούς και μεγάλους.





Διαβάστε Περισσότερα »

Στις 20:00 απόψε οι παρέες των Βλάχων στην Κεντρική Πλατεία Θήβας

Στις 20:00 απόψε οι παρέες των Βλάχων στην Κεντρική Πλατεία Θήβας
Η έναρξη του εθίμου

      Ο Δημοτικός Οργανισμός Θήβας  ανακοινώνει ότι οι παρέες των Βλάχων σήμερα Τσικνοπέμπτη θα συγκεντρωθούν στις 20:00 το βράδυ στην Κεντρική Πλατεία της Θήβας  για να τσικνίσουν παρέα με τον κόσμο, υπό τους ήχους του νταουλιού και της πίπιζας και να “πιάσουν” τα προζύμια για τον Βλάχικο Γάμο, που πραγματοποιείται την Καθαρά Δευτέρα. Στη συνέχεια οι παρέες θα συνεχίσουν το γλέντι στα κέντρα εστίασης της πόλης, όπως έχουν ήδη ανακοινωθεί.Ο Δημοτικός Οργανισμός Θήβας σας ανακοινώνει ότι οι παρέες των Βλάχων το βράδυ της Τσικνοπέμπτης θα βρίσκονται στα παρακάτω κέντρα εστίασης της πόλης των Θηβών .

1.    Η παρέα του κ. Παναγιώτη Σταμάτη θα βρίσκεται στον << ΕΛΑΤΟ >> .

2.    Η παρέα του κ. Νίκου Τσεσμελή θα βρίσκεται στον << ΓΕΩΡΓΟΥΛΑ >> στους Αγ. Θεοδώρους .

3.    Η παρέα του κ. Στέλιου Μπεκρή και κ. Αναστασίου Φρούσιου θα βρίσκεται στον

     << ΖΥΘΟ >> .

4.    Η παρέα του κ. Ευάγγελου Αρκούδη θα βρίσκεται στο <<ΤΖΑΚΙ >> .

5.    Η παρέα ΄΄ Σπύρου Αντωνάκη΄΄  του  Κίτσου Ηλία θα βρίσκεται στον

<< ΜΠΑΡΜΠΑ  ΓΙΑΝΝΗ  >> στο Μοσχοπόδι .


Οι παρέες των Βλάχων με τους Καπεταναίους  σας περιμένουν το βράδυ αυτό ξεκινώντας από την Πλατεία της Θήβας Τσικνίζοντας να γλεντήσετε και να χορέψετε μαζί τους με κρασί, νταούλια και πίπιζες μέχρι το πρωί . _  


                                                                           
                                                                           
                                                                                
                                                                                    
                                                                                     
 
Διαβάστε Περισσότερα »

Τσικνοπέμπτη: Τι γιορτάζουμε και γιατί τσικνίζουμε



Η Τσικνοπέμπτη είναι η πιο ξεχωριστή ημέρα της δεύτερης εβδομάδας του Τριωδίου (που είναι γνωστή και ως «Κρεατινή»), κατά την οποία, σύμφωνα με το έθιμο, στα σπίτια ψήνουν κρέας στη σχάρα, γεμίζοντας τον αέρα με τη μυρωδιά της «τσίκνας».

Η προέλευση αυτού του παράξενου εθίμου χάνεται στα βάθη του χρόνου, ωστόσο φαίνεται να συνδέεται με τις βακχικές γιορτές των αρχαίων Ελλήνων και Ρωμαίων, που θεωρούσαν το φαγοπότι και το γλέντι ιεροτελεστία για την καλή ευφορία της γης την άνοιξη.

Επίσης η Τσικνοπέμπτη αποτελεί, ουσιαστικά, την απαρχή των εκδηλώσεων για την Αποκριά, αφού την επόμενη εβδομάδα ακολουθούν το Καρναβάλι και η Καθαρά Δευτέρα.

Η ημέρα της Πέμπτης επιλέχθηκε, σύμφωνα με την ορθόδοξη παράδοση, διότι η Τετάρτη και η Παρασκευή είναι σημαντικές ημέρες νηστείας.

Διαβάστε Περισσότερα »

Πότε αλλάζει η ώρα για την θερινή περίοδο;


Μπήκε ο Μάρτιος και δεν είναι λίγοι εκείνοι που σκέφτονται ήδη την…
αλλαγή της ώρας!
Πότε θα γυρίσουμε τους δείκτες του ρολογιού μία ώρα μπροστά;
Το μέτρο της θερινής ώρας θα εφαρμοστεί στην Κύπρο τα ξημερώματα της Κυριακής, 27 Μαρτίου.
Όταν το ρολόι μας δείξει 03:00, το γυρνάμε μία ώρα μπροστά ώστε να δείξει 04:00.

Διαβάστε Περισσότερα »

Αναδρομικό κούρεμα σε συντάξεις ΟΑΕΕ-ΙΚΑ



Βόμβα αναδρομικών περικοπών στις συντάξεις που εκδίδουν με επιφύλαξη τα Ταμεία αποκαλύπτει η εφαρμογή του νέου τρόπου υπολογισμού των ποσών για όσους αποχώρησαν εντός του 2015 και κυρίως μετά την 1/7/2015.

Πάνω από 100.000 νέοι συνταξιούχοι του ΙΚΑ και του ΟΑΕΕ, που υπέβαλαν αίτηση εντός του 2015 και πήραν είτε προσωρινή είτε και οριστική σύνταξη, κινδυνεύουν τώρα να επιστρέψουν πίσω χρήματα επειδή τα Ταμεία υποχρεώνονται να υπολογίσουν τα ποσά με διαφορετικό τρόπο και σύμφωνα με τις διατάξεις που ψηφίστηκαν τον Αύγουστο του 2015 με το νόμο 4336/15 για το τρίτο Μνημόνιο, αναφέρει ο Ελεύθερος Τύπος.

Ήδη ο ΟΑΕΕ ζητά με σχετική εγκύκλιο τον επανακαθορισμό των συντάξεων με έναρξη καταβολής από 1/7/2015 είτε πρόκειται για ασφαλισμένους οι οποίοι αποχώρησαν με πλήρη ή μειωμένη σύνταξη. Για τις περιπτώσεις αυτές το ποσό θα επανυπολογιστεί και θα χορηγηθεί μόνο αυτό που αντιστοιχεί στις εισφορές των ασφαλισμένων. Όσοι μάλιστα δεν έκλεισαν το 67ο έτος και τους χορηγήθηκε η κατώτατη σύνταξη των 486 ευρώ, παρότι οι εισφορές τους αντιστοιχούν σε μικρότερο ποσό, θα παίρνουν μετά τον επανυπολογισμό, μόνο το λεγόμενο «οργανικό ποσό» δηλαδή τη σύνταξη που αντιστοιχεί στις εισφορές τους και όταν κλείσουν το 67ο έτος θα έχουν τα 486 ευρώ (ή όποιο κατώτατο όριο θεσπιστεί με το νέο ασφαλιστικό).

Για όσους πήρα σύνταξη από 1/7/2015 και μετά στα 486 ευρώ, ενώ το οργανικό ποσό, βάσει εισφορών, είναι μικρότερο, θα υπάρξει νέα απόφαση που θα προσδιορίζει μικρότερη σύνταξη και το επιπλέον ποσό θα επιστραφεί ή θα παρακρατηθεί από τις νέες μειωμένες συντάξεις.

Στην ίδια εγκύκλιο αναφέρεται και η κρυφή περικοπή του προνομοιακού ποσού των 220 ευρώ από όσους συνταξιοδοτήθηκαν από 1/9/2015 με διατάξεις ΤΕΒΕ.

Με την εγκύκλιο του ΟΑΕΕ χτυπά καμπανάκι και για τις συντάξεις του ΙΚΑ, με τους συνταξιούχους να πέφτουν στην παγίδα των συντάξεων με επιφύλαξη που χορηγούν τα Ταμεία. Μέχρι σήμερα κανένα ταμείο δεν εφάρμοζε τις διατάξεις του ψηφισθέντος νόμου και επικαλούμενα έλλειψη οδηγιών από το υπουργείο Εργασίας, υπολόγιζαν τις συντάξεις με τον παλιό τρόπο. Οι χορηγούμενες συντάξεις του 2015 και 2016 είχαν τη διατύπωση ότι «είναι με επιφύλαξη» και μάλιστα με την έγγραφη δέσμευση των ασφαλισμένων ότι θα επιστρέψουν τυχόν διαφορές που θα προκύψουν από την αλλαγή του τρόπου υπολογισμού.

Διαβάστε Περισσότερα »

Παράταση στις άδειες κατοχής συλλεκτικών όπλων


Παράταση ισχύος αδειών κατοχής συλλεκτικών όπλων και λοιπών αντικειμένων

Με Απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα, παρατείνεται μέχρι την 31.12.2016 η ισχύς των αδειών κατοχής συλλεκτικών όπλων και λοιπών αντικειμένων, που εκδόθηκαν πριν τη δημοσίευση της Απόφασης αυτής (ΦΕΚ Β’ 422 από 22.02.2016) και έχουν λήξει ή λήγουν μέχρι την ημερομηνία αυτή.
Σημειώνεται ότι απαραίτητη για την ανανέωση χορήγησης των ως άνω αδειών είναι η προσκόμιση σχετικής βεβαίωσης, όπως αυτή περιγράφεται στην παράγραφο 1 του άρθρου 2 της υπ’ αριθ. 3009/2/84-δ΄ από 27.07.2004 Υ.Α. όπως τροποποιήθηκε και ισχύει. Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλλουν έγκαιρα τα δικαιολογητικά ανανέωσης της άδειας τουλάχιστον τρεις (3) μήνες πριν τη λήξη ισχύος της.
Για περισσότερες πληροφορίες οι πολίτες μπορούν να απευθύνονται στις αρμόδιες τοπικές αστυνομικές Αρχές.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ ΣΤΗ ΘΗΒΑ



ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ



Οι Κομματικές Οργανώσεις Θήβας του Κ.Κ.Ε.

διοργανώνουν εκδήλωση

την ΚΥΡΙΑΚΗ 6 ΜΑΡΤΗ, στις 11:00 πμ στο

ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΗΒΑΣ (αιθ. ΑΡΜΟΝΙΑ)

με θέμα:

«ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ & ΕΣΩΤΕΡΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ,

ΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ»



Θα μιλήσει ο ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ

μέλος της Κ.Ε. του Κ.Κ.Ε, Ευρωβουλευτής

Διαβάστε Περισσότερα »

Αποκριάτικες εκδηλώσεις στο Δήμο Ορχομενού


Διαβάστε Περισσότερα »

Ενημερωτική ομιλία για τον σχολικό εκφοβισμό στη Δαύλεια


Διαβάστε Περισσότερα »

Λιβαδειά: Συνελήφθη ο άνδρας που κακοποιούσε συστηματικά τον σκύλο του

Στην σύλληψη του άνδρα που συστηματικά κακοποιούσε τον σκύλο στην αυλή του σπιτιού στην περιοχή Ρολόι Λιβαδειάς προχώρησαν στις 9 Φεβρουαρίου αστυνομικοί του Α.Τ. Λιβαδειάς μετά από καταγγελία που έκανε σε βάρος του ο Φιλοζωικός Σύλλογος «Ελπίδα». Το σωματείο ενημερώθηκε τον Οκτώβριο του 2015 για την κατάσταση του ζώου από μια γυναίκα και προχώρησε αρχικά σε συστάσεις που ουδέποτε εισακούστηκαν από τον βασανιστή του σκύλου.

Το ζώο στειρώθηκε, κουρεύτηκε και πλέον τρώει κανονικά.

Έτσι, όπως εξήγησε στο www.zoosos.gr η πρόεδρος του συλλόγου Σταυρούλα Μάντη, κατέθεσαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Λιβαδειάς το φωτογραφικό υλικό που αποδείκνυε ότι το σκυλί ήταν σκελετωμένο, με πληγές στο κορμί του και από την ασιτία έπεφτε ακόμα και το τρίχωμα του.

Το ζώο ήταν σκελετωμένο γεμάτο πληγές και το τρίχωμα του έπεφτε από την ασιτία τον Οκτώβριο του 2015

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών Λιβαδειάς έδωσε εντολή για την αφαίρεση του ζώου το οποίο αφού κατασχέθηκε παρουσία εκπροσώπου του σωματείου, κτηνιάτρου, ενός αστυνομικού και ενός πταισματοδίκη στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο κτηνιατρείο του Χαράλαμπου Τζερεμέ.
Οι αιματολογικές εξετάσεις έδειξαν ότι το σκυλί παρά τις κακουχίες είναι υγιές και το κράτησε ουσιαστικά στη ζωή η γυναίκα η οποία το τάιζε κρυφά από τον ιδιοκτήτη του. Για την υπόθεση σχηματίζεται δικογραφία, αναμένουμε να οριστεί δικάσιμος αλλά να επιβληθούν και τα διοικητικά πρόστιμα και για την παθητική κακοποίηση του σκύλου καθώς και για την απουσία τσιπ, εμβολιασμών κ.ά.

Το σκυλί πλέον φιλοξενείται σε πανσιόν στην Κερατέα και είναι υπό την αιγίδα του Φιλοζωικού Συλλόγου Λιβαδειάς «Ελπίδα».
.zoosos.gr




Διαβάστε Περισσότερα »

Η Στερεά Ελλάδα ταξιδεύει με προορισμό το Σύνταγμα


Στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών που λαμβάνονται για την προβολή της Στερεάς Ελλάδας, η Περιφέρεια ταξίδεψε μέχρι την Αθήνα όπου καθημερινά βρίσκεται στους συρμούς του μετρό, προσκαλώντας κάθε επιβάτη του να την επισκεφθεί.

Οι πόρτες του μετρό, μία για κάθε Περιφερειακή Ενότητα, ανοίγουν και σας “καλωσορίζουν”. “Παράθυρα με θέα" στη φύση, στην ιστορία, στον πολιτισμό, στο βουνό, στη θάλασσα, σε κάθε βαγόνι του συρμού, δίνουν πληροφορίες για αξιοθέατα, μνημεία, γευστικούς προορισμούς, δραστηριότητες.

Ταυτόχρονα, η Στερεά Ελλάδα "καταλαμβάνει" την πλατεία Συντάγματος, όχι για διαδήλωση, αλλά για γλέντι! και κερνάει, συμμετέχοντας στις εκδηλώσεις του «Μια μικρή Ελλάδα στην Αθήνα».

Από την Πέμπτη 3 Μαρτίου έως και την Κυριακή 6 Μαρτίου σας περιμένουμε στο αποκριάτικο ταξίδι μας με γεύσεις, μουσική και πολιτιστικές εκδηλώσεις της Στερεάς Ελλάδας.

Την Πέμπτη και την Παρασκευή από τις 6μ.μ. έως τις 10μ.μ. αλλά και το Σάββατο και την Κυριακή από τις 11π.μ. έως τις 3μ.μ. κερνάμε με γεύσεις από όλες τις γωνιές της Στερεάς Ελλάδας.

Το Σάββατο από τη 1μ.μ. έως τις 3μ.μ. ζήστε στο ρυθμό του καρναβαλιού της Σκύρου που διοργανώνει ο Σύλλογος Σκυριανών Αθηνών και ο Τουριστικός Σύλλογος-Δίκτυο Ποιότητας Σκύρου ή πάρτε μέρος στα Αλευρομουτζουρώματα του Γαλαξιδίου από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Γαλαξιδίου, την Δημοτική Κοινότητα Γαλαξιδίου και τον Σύλλογο Γυναικών Γαλαξιδίου.




Διαβάστε Περισσότερα »

Ερχεται κακοκαιρία με βροχές και καταιγίδες σε όλη την χώρα

Τοπικές βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες από το απόγευμα πιθανώς κατά τόπους ισχυρές κυρίως στα δυτικά, τα βόρεια και την ανατολική νησιωτική χώρα. Χιόνια από το βράδυ στα βορειοδυτικά ορεινά.

Άνεμοι δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια πελάγη 6 μποφόρ και βαθμιαία 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε πτώση από τα βόρεια.

Αναλυτική πρόγνωση από την ΕΜΥ:

    Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα από το απόγευμα και από τα δυτικά θα ενταθούν και πιθανώς θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Χιόνια το βράδυ στα ορεινά κυρίως της δυτικής Μακεδονίας. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες κυρίως στα ανατολικά.

Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4, από το μεσημέρι νότιων διευθύνσεων 3 με 5 και βαθμιαία στα ανατολικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 04 έως 16 βαθμούς κελσίου. Στα δυτικά 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

    Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα από το μεσημέρι και από τα βόρεια θα ενταθούν και ενδέχεται να είναι κατά τόπους έντονα. Χιόνια από το βράδυ στα βόρεια ορεινά.

Άνεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 και βαθμιαία στα νότια τοπικά 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 10 έως 17 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

    Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και από το απόγευμα σποραδικές καταιγίδες.

Άνεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 , στα νότια 6 και βαθμιαία τοπικά 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 10 έως 19 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη

    Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων κυρίως στην Κρήτη. Από το βράδυ τα φαινόμενα θα ενταθούν και θα σημειωθούν και καταιγίδες πιθανόν τοπικά ισχυρές

Άνεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 και βαθμιαία τοπικά 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 14 έως 18 βαθμούς κελσίου.

    Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Από το βράδυ τα φαινόμενα θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες πιθανόν κατά τόπους ισχυρές.

Άνεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 και βαθμιαία τοπικά 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 10 έως 18 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

    Αττική

Καιρός: Λίγες νεφώσεις που από το απόγευμα θα αυξηθούν και το βράδυ θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες.

Άνεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 4 και βαθμιαία 5 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 10 έως 19 βαθμούς κελσίου.

    Θεσσαλονίκη

Καιρός: Λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες πιθανόν κατά τόπους ισχυρές από το απόγευμα.

Άνεμοι: Νοτιοανατολικοί 3 με 4 πρόσκαιρα τοπικά 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 05 έως 16 βαθμούς κελσίου.


Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ