Παρασκευή 4 Μαρτίου 2016

"Πταίσμα" η χρυσαυγήτικη επίθεση σε αντιφασίστα στη Θήβα ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου

 «Πταίσμα» η επίθεση μέρα μεσημέρι!
Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι η χρυσαυγίτικη επίθεση σε ανυποψίαστο αντιφασίστα στη Θήβα ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου 2015 αντιμετωπίζεται από τις αρμόδιες δικαστικές αρχές ως πταίσμα.
Κι ενώ η πολιτική αγωγή μιλά για «οργανωμένη και συνδυασμένη» επίθεση σε κεντρικό δρόμο της πόλης μέρα-μεσημέρι, η ποινική δίωξη που τελικά άσκησε η εισαγγελέας Πρωτοδικών Θήβας σε βάρος των τριών δραστών, μελών της συνοδείας του χρυσαυγίτη βουλευτή Ευάγγελου Καρακώστα, αφορά την κατηγορία της όλως ελαφράς σωματικής βλάβης σε βαθμό πταίσματος.
O χρυσαυγίτης βουλευτής Καρακώστας ποζάρει στο φακό κατά την εκδήλωση της 28ης Οκτωβρίου στη Θήβα μετά των λοιπών... επισήμων της πόλης
Γράφαμε τότε (30/10/2015) για την πρόσκληση εκ μέρους της δημοτικής αρχής της Θήβας, στον εκπρόσωπο των υμνητών του Χίτλερ και του Μουσολίνι, να καταθέσει στεφάνι για την επέτειο του «ΟΧΙ», γεγονός που ενεργοποίησε τα αντανακλαστικά του αντιφασιστικού κινήματος της περιοχής, το οποίο αντέδρασε φωνάζοντας συνθήματα κατά της Χρυσής Αυγής.
Το μεσημέρι της ίδιας μέρας, ο Σ.Π., ο οποίος συμμετείχε στην αντιφασιστική διαμαρτυρία, έκανε το... λάθος να προσπαθήσει να σηκώσει λεφτά από ATM κεντρικού υποκαταστήματος του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, το οποίο βρισκόταν απέναντι από την καφετέρια όπου καθόταν ο Καρακώστας με περίπου 10 άτομα.
Από τις κάμερες της τράπεζας καταγράφονται οι τρεις δράστες της επίθεσης να κατευθύνονται ένας ένας προς τον Σ.Π. και να τον περικυκλώνουν.
Το θύμα περιγράφει τον τρίτο δράστη ως τον πιο «αγριεμένο», ο οποίος όταν πλησίασε είπε τη χαρακτηριστική φράση: «Τραβάς κάνα ζόρι με τον βουλευτή μας;» και στη συνέχεια ξεκίνησε το βίαιο επεισόδιο κατά το οποίο ο Σ.Π. κατήγγειλε ότι δέχτηκε γροθιές και κλoτσιές προτού καταφέρει να ξεφύγει.
Και βέβαια τα πρόσωπα των δραστών έχουν καταγραφεί από τις κάμερες του τραπεζικού καταστήματος και οι δύο από τους τρεις αναγνωρίζονται από τις μαρτυρίες αστυνομικών.
Το ενδιαφέρον που προκύπτει από την ταυτοποίηση είναι η ταυτότητα του τρίτου κατά σειρά εμφανίσεως δράστη, εκείνου δηλαδή που, σύμφωνα με τον Σ.Π., δίνει το έναυσμα της βίας.
Πρόκειται για εν ενεργεία αστυνομικό με συνδικαλιστική δράση (πρόεδρος Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Βοιωτίας), ο οποίος συμπτωματικά δεν είναι άλλος από τον αδελφό του χρυσαυγίτη βουλευτή Καρακώστα!
Ο ίδιος έχει ομολογήσει ότι συνόδευε τον αδελφό του στην εκδήλωση της 28ης Οκτωβρίου, καθώς επίσης και ότι πήγε στη συνέχεια στην καφετέρια όπου καθόταν ο Καρακώστας μαζί με 10 άτομα.
Παράλληλα επιβεβαιώνει και την ταυτότητα του δεύτερου δράστη που έχει ταυτοποιηθεί, του Ι.Κ., λέγοντας αφενός ότι ήταν φίλος του αδελφού του και αφετέρου ότι ήταν και αυτός στην καφετέρια.
Η υπερασπιστική γραμμή των δύο κατηγορουμένων είναι ότι το θύμα προτού κατευθυνθεί προς το ATM πέρασε από την καφετέρια και έβρισε τους παρευρισκόμενους στο τραπέζι του Καρακώστα, χωρίς να διευκρινίζεται ποια ήταν αυτή η ύβρη, καθώς και ότι ο Ι.Κ. τον ακολούθησε μέχρι το ΑΤΜ απλώς για να του κάνει, λέει, συστάσεις, ενώ ο αδελφός του χρυσαυγίτη βουλευτή ισχυρίζεται ότι ακολούθησε κι αυτός για να αποτρέψει ενδεχόμενο επεισόδιο.
Παράλληλα και οι δύο ισχυρίζονται ότι αγνοούν την ταυτότητα του τρίτου δράστη, παρ' ότι παραδέχονται ότι καθόταν μαζί τους στην καφετέρια, ως μέλος της παρέας του Καρακώστα.
Αλλά εντύπωση προκαλεί και το γεγονός ότι τα στοιχεία του συγκεκριμένου δράστη παραμένουν άγνωστα στις αρχές, παρ' ότι το πρόσωπο του έχει καταγραφεί από τις κάμερες της τράπεζας, ενώ και ο ίδιος ο χρυσαυγίτης βουλευτής, από το τραπέζι του οποίου ξεκίνησαν όλα, παραμένει στο απυρόβλητο.


αντιφασιστική λιβαδειάς

 efsyn.gr

Διαβάστε Περισσότερα »

Τσικνοπέμπτη με τις παρέες των Βλάχων στη Θήβα-ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ


Τσικνοπέμπτη 2016: Η έναρξη του εθίμου του Βλάχικου Γάμου στη Θήβα

Τα «προζύμια» για τον Βλάχικο Γάμο έπιασαν, το βράδυ της Τσικνοπέμπτης, οι παρέες των Βλάχων, σημαίνοντας την έναρξη του πολυσήμαντου πατροπαράδοτου ευετηριακού εθίμου της πόλης των Θηβών, το οποίο ολοκληρώνεται την Καθαρά Δευτέρα με την “τέλεση” του γάμου.
 
Οι Βλάχοι, φορώντας μαντήλι και φέσι,  αντάμωσαν αρχικά στο κέντρο της πόλης των Θηβών, όπου ο Δημοτικός Οργανισμός Θήβας, που έχει και τη διοργάνωση του εθίμου, είχε ετοιμάσει τραπέζι με διαλεκτό Θηβαϊκό κρασί και διάφορα εδέσματα, για να τσικνίσουν οι παρέες των Βλάχων και οι επισκέπτες. Εκεί τους υποδέχθηκαν ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι για να τους ευχηθούν  «χρόνια πολλά» και « του χρόνου στο μέτρο».

Τα «μπουλούκια» με τη συνοδεία της πίπιζας και του νταουλιού, χόρεψαν και γλέντησαν για τις χαρές που θα έρθουν  και στη συνέχεια αποχώρησαν για τις ταβέρνες της πόλης, όπου συνέχισαν τη διασκέδαση  μέχρι το πρωί!

Ο Δήμαρχος, ο Πρόεδρος του ΔΟΘ κ. Ιωάννης Παπαδημητρίου και  Δημοτικοί Σύμβουλοι μετέβησαν στο Κ.Α.Π.Η. της Θήβας, όπου πραγματοποιήθηκε αποκριάτικη εκδήλωση για τον εορτασμό της Τσικνοπέμπτης με φαγητό, κρασί, χορό και διασκέδασαν με τους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας.
ΟΛΕΣ ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΕΔΩ
Διαβάστε Περισσότερα »

Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής Δήμου Λεβαδέων

Με την παρούσα σας προσκαλούμε σε συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής που θα πραγματοποιηθεί την 9η Μαρτίου  2016, ημέρα  Τετάρτη και ώρα  13.00   στο Δημοτικό Κατάστημα.

                   Τα θέματα   της ημερήσιας διάταξης είναι τα εξής:

1.    ΄Ελεγχος των προβλεπόμενων από το άρθρο 4.2 της διακήρυξης του έργου «ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΒΛΑΒΩΝ ΟΔΟΣΤΡΩΜΑΤΩΝ» δικαιολογητικών , για τη σύναψη σύμβασης.
2.    ΄Εγκριση δαπάνης και διάθεση εγγεγραμμένων πιστώσεων συνολικού ποσού 245.900,00 ευρώ για Συντηρήσεις και επισκευές οχημάτων , μεταφορικών μέσων και μηχανημάτων και προμήθεια ελαστικών του Δήμου για το έτος 2016.
3.    ΄Εγκριση δαπάνης και διάθεσης εγγεγραμμένης πίστωσης ποσού 7.300,00 ευρώ για εργασίες εκτυπώσεων , φωτοτυπιών , εκδόσεων , βιβλιοδετήσεων κλπ. για τις ανάγκες των Υπηρεσιών του Δήμου Λεβαδέων.
4.    ΄Εγκριση δαπάνης και διάθεσης εγγεγραμμένης πίστωσης ποσού 5.999,94 ευρώ για Προμήθεια σάκων απορριμμάτων.
5.    ΄Εγκριση δαπάνης και διάθεση εγγεγραμμένης πίστωσης ποσού 17.431,87 ευρώ για την εκτέλεση του έργου : «Εκπόνηση μελέτης κόμβου επί της συμβολής οδών Χαιρωνείας και Αισχύλου».
6.    ΄Εγκριση δαπάνης και διάθεση εγγεγραμμένης πίστωσης 221,40 ευρώ για έξοδα δημοσίευσης απόφασης υπερωριακής απασχόλησης των Ληξιάρχων και των Γραμματέων του Δημοτικού Συμβουλίου και των Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων.
7.    ΄Εγκριση δαπάνης και διάθεση εγγεγραμμένης πίστωσης 1.500,00 ευρώ για έξοδα επίδοσης των α) απόφασης Δ.Σ. 189/15  και β) του  με αριθ. πρωτ. 1605/7.12.2015 εγγράφου της Δ/νσης Πολεοδομίας.
8.    ΄Εγκριση δαπάνης και διάθεσης εγγεγραμμένης πίστωσης ποσού « 13.983,24€»για πληρωμή οφειλών & προσαυξήσεων των πρώην δημοτικών επιχειρήσεων ΔΕΠΑΛ και ΔΕΤΕΛ σε Δ.Ο.Υ. Λιβαδειάς.




                                                         Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

                                                         ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ  ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ

Διαβάστε Περισσότερα »

Συνεδριάζει το Δ.Σ.Δήμου Θηβαίων-Δείτε τα θέματα

Σας αποστέλλουμε για ενημέρωσή σας την υπ’ αριθ. πρωτ. 4612/3-3-2016 πρόσκληση για την 5η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου  του Δήμου Θηβαίων, η οποία θα διεξαχθεί στο Δημοτικό Κατάστημα της Δ.Ε. Βαγίων  στις  7  ΜΑΡΤΙΟΥ του 2016, ημέρα ΔΕΥΤΕΡΑ και ώρα 18:30, για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα κατωτέρω θέματα της ημερήσιας διάταξης :

1ο.    1η Τροποποίηση Προγράμματος Επενδύσεων – Τεχνικού Προγράμματος Δ. Θηβαίων έτους 2016. (σχετ. η υπ’ αριθ.48/2016  απόφαση Οικ. Επιτροπής).

2ο.    1η Αναμόρφωση Δημοτικού Προϋπολογισμού οικ. έτους 2016. (σχετ. η υπ’ αριθ. 49/2016  απόφαση Οικ. Επιτροπής).

3ο.    Χρηματοδότηση της πράξης με τίτλο : "Ανάπτυξη δομών και υπηρεσιών της τοπικής αυτοδιοίκησης προς όφελος των γυναικών για την καταπολέμηση της βίας - Δημιουργία κέντρων συμβουλευτικής υποστήριξης γυναικών θυμάτων βίας σε τοπικό επίπεδο στον Άξονα 09 για τη Λειτουργία του Κέντρου Συμβουλευτικής υποστήριξης γυναικών θυμάτων βίας στο Δήμο Θηβαίων" από το Δήμο Θηβαίων.

4ο.    Έγκριση της υπ’αριθ. 16/2016 απόφασης του Δ.Σ. του ΝΠ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΘΗΒΑΣ (ΔΟΘ) σχετικά με την αναμόρφωση του προϋπολογισμού του, οικ.έτους 2016.

5ο.    Έγκριση για τη μερική τροποποίηση της υπ’ αριθ. 402/2015 Α.Δ.Σ., ως προς την τροποποίηση της μελέτης του έργου : «Ανάπλαση πεζόδρομου οδού  Επαμεινώνδα Δ.Θηβαίων»,  με την αντικατάσταση των προστατευτικών εμποδίων κίνησης πεζών, από στοιχεία σε μορφή «Π» με κολωνάκια.

6ο.    Λήψη απόφασης για τον καθορισμό του ύψους, της διαδικασίας και του τρόπου καταβολής και είσπραξης του ημερήσιου ανταποδοτικού τέλους από τους πωλητές λαϊκών αγορών (παραγωγούς και εμπόρους) του Δήμου Θηβαίων, για το  έτος 2016.

7ο.    Έκφραση γνώμης προς την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας σχετικά με τον καθορισμό του αριθμού αδειών άσκησης υπαίθριου στάσιμου εμπορίου.

8ο.    Ορισμός εκπροσώπου του Δήμου Θηβαίων στις Γενικές Συνελεύσεις της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας με τίτλο : «Αγροδιατροφική Σύμπραξη Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας».

9ο.    Λήψη απόφασης για την αποδοχή ή μη της συλλογικής καταπολέμησης του δάκου της ελιάς στην κτηματική περιφέρεια του Δήμου Θηβαίων έτους 2016.

10ο.    Ψήφισμα  για την καθιέρωση Παγκόσμιας Ημέρας Ελληνικής Γλώσσας και Παιδείας.

11ο.    Έγκριση για την ανανέωση της δωρεάν παραχώρησης της χρήσης του υπ’ αριθ. 40 καταστήματος της Δημοτικής Αγοράς στο Σωματείο Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Θήβας «Η ΕΛΠΙΔΑ» για χρονικό διάστημα 3 ετών.

12ο.    Λήψη απόφασης για την έγκριση διενέργειας διαγωνισμού για την ανάθεση της προμήθειας γάλακτος για τους εργαζόμενους του Δήμου Θηβαίων.

13ο.    Έγκριση πρακτικής άσκησης του Βενιζέλου Πέτρου του Αλέξανδρου, σπουδαστή στο Τ.Ε.Ι. Δυτικής Ελλάδας (Σχολής Τεχνολογικών Εφαρμογών, Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών  Τ.Ε.) στο Δήμο Θηβαίων (σχετ. η υπ’ αριθ. 400/2011 Α.Δ.Σ.).

14ο.    Έγκριση για την αποδοχή  της  παραχώρησης από τη ΔΕΥΑΘ  στο Δήμο Θηβαίων, για χρήση χωρίς αντάλλαγμα του υπ’ αρ. ΒΙΕ 9153 φορτηγού οχήματος,  μάρκας NISSAN, τύπου ECO-T.160 μεικτού βάρους 13Τon με γερανό με αρ. πλαισίου VWAM1316LTA393934. 

15ο.    Έγκριση σύνδεσης εισόδου – εξόδου σε οικόπεδο ιδιοκτησίας Βυλιώτη Σωτηρίου για ψυγείο – συσκευαστήριο αγροτικών προϊόντων στο Νεοχωράκι Δήμου Θηβαίων.

16ο.    Έγκριση σύνδεσης εισόδου – εξόδου σε οικόπεδο ιδιοκτησίας Τζώνη Γεώργιο για κατοικία στη θέση «Λάκα Κοτσαδάμ» ή «Πλακιώτισσα».



                                     Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
                    ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
                      ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Μ. ΚΟΚΟΝΤΙΝΗΣ
Διαβάστε Περισσότερα »

Συνελήφθη 28χρονος στη Θήβα με ένταλμα σύλληψης για διακεκριμένη περίπτωση κλοπής

Συνελήφθη 28χρονος ημεδαπός στη Θήβα, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε Ένταλμα σύλληψης για κλοπή και διακεκριμένη περίπτωση κλοπής


Συνελήφθη, χθες (03-03-2016) το απόγευμα στη Θήβα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, 28χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε το από 11-02-2016 Ένταλμα σύλληψης της κας Ανακρίτριας Θηβών, για κλοπή και διακεκριμένη περίπτωση κλοπής.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί αρμοδίως.
Διαβάστε Περισσότερα »

Θανατηφόρο τροχαίο στο Καπαρέλλι-Νεκρός 32χρονος

Θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα στο Καπαρέλλι Βοιωτίας
                                          

Χθες (03-03-2016) περίπου στις 15:55΄, στην 11η χ/θ της επαρχιακής οδού Θηβών - Καπαρελλίου στη Βοιωτία, δίκυκλη μοτοσικλέτα που οδηγούσε ένας 32χρονος υπήκοος Αλβανίας, εξετράπη της πορείας της, προσέκρουσε σε παρακείμενο δένδρο και ανετράπη, με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του οδηγού της. 
     
Ενεργείται προανάκριση από το Τμήμα Τροχαίας Θηβών, για τον προσδιορισμό των συνθηκών του θανατηφόρου τροχαίου ατυχήματος.


Διαβάστε Περισσότερα »

Φτιάχνεται η νέα παραλία για τους λουόμενους της Θίσβης

ΦΤΙΑΧΝΕΤΑΙ Η ΝΕΑ ΠΑΡΑΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΥΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ ΘΙΣΒΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΙ ΓΙΑΝΝΗ ΣΤΗ ΝΤΡΑΣΑ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ Τ.Κ.ΘΙΣΒΗΣ κ.ΣΑΛΤΑ
Απο την ημέρα που ανέλαβα την διαχείρηση της Τ.Κ. Θίσβης,διεπίστωσα ότι ο δρόμος που περνούσε μέσα απο τη Βιομηχανική Ζώνη-Σωληνουργεία(ΔΙΑΒΙΠΕ) για τη μικρή παραλία στο Βαθύ,έκλεισε ο δρόμος αυτός λόγω επικινδυνότητας(καλώς έκλεισε) εφόσον υπάρχει εναλλακτική λύση.Δεξιά της παραλίας  υπάρχει σε εξέλιξη λατομείο μεγάλης όχλησης  και ρύπανσης δια του αέρα(σκόνη κ.λ.π.).Η απόσταση παραλίας σπαστήρα απέχει 150 μέτρα,η επικινδυνότητα δε είναι πολύ μεγάλη.Υπάρχει κίνδυνος να φύγουν όγκοι βράχων και να δημιουργήσουν σοβαρούς τραυματισμούς ακόμη και θάνατο,για τον λόγο αυτό σαν Πρόεδρος της Θίσβης ακούγοντας τη λογική και ΟΧΙ τα φερέφωνα της πολιτικής,αποφάσισα να ενισχύσω τις επόμενες γενιές,με μια παραλία που θα ευγνωμονούν τον πατριωτισμό και όχι την πολιτική.
Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στο στάδιο της μελέτης και μέχρι τον Μάιο το έργο θα ξεκινήσει.Ο δρόμος θα διαθέτει φωτισμό και η παραλία ύδρευση.
Η ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΗ.
ΕΠΕΤΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ
ΣΑΛΤΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ Τ.Κ.ΘΙΣΒΗΣ
Διαβάστε Περισσότερα »

Ο Αλέκος Παπαδόπουλος στο Συνεδριακό Αλιάρτου



ΑΝΟΙΚΤΟ -ΛΑΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΛΙΑΡΤΟΥ
ΔΗΜΟΣ ΑΛΙΑΡΤΟΥ-ΘΕΣΠΙΕΩΝ
 ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΒΟΙΩΤΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ
"ΤΟ ΚΟΙΝΟΝ ΤΩΝ ΒΟΙΩΤΩΝ"

                        ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ




Την Τετάρτη 9 Μαρτίου ώρα 19:00 στο Συνεδριακό Κέντρο Αλιάρτου θα μιλήσει ο πρώην υπουργός Αλέκος Παπαδόπουλος με θέμα: <<Η προοπτική της Ελλάδας μέσα από την πορεία της ελληνικής οικονομίας>>.
Επίσης ομιλητής στην εκδήλωση,με το ίδιο θέμα,θα είναι ο κ.Σωτήρης Θεοδωρόπουλος,καθηγητής Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο του Πειραιά.

Ο Δήμαρχος Αλιάρτου-Θεσπιέων
Γεώργιος Ντασιώτης

Ο Πρόεδρος της Εταιρείας Βοιωτικών Μελετών
Δρ. Νικόλαος Κόλλιας

      Πληροφορίες:
 Δήμος Αλιάρτου-Θεσπιέων κα. Τσιώλη Σταυρούλα 6976728560
  ¨Το Κοινόν των Βοιωτών¨κ. Καρβούνης Οδυσσέας 6984316411
Βιβλιοθήκη Λεονταρίου κα. Γρίλλια 2262065463

Διαβάστε Περισσότερα »

Ποσό κοστίζει να στείλεις λεφτά σε άλλη τράπεζα μέσω Internet



Οι περισσότεροι τραπεζικοί όμιλοι πλέον προσφέρουν στους πελάτες τους την υπηρεσία άμεσης αποστολής εμβασμάτων από τράπεζα σε τράπεζα στην Ελλάδα.

Μέσω αυτών των υπηρεσιών, η αποστολή ενός εμβάσματος γίνεται πολύ εύκολη και γρήγορη υπόθεση, καθώς τα χρήματα φτάνουν στον προορισμό τους την ίδια ημέρα που ο χρήστης θα δώσει την εντολή, ενώ σε μερικές περιπτώσεις εντός ολίγων λεπτών.

Βασική προϋπόθεση η εντολή για το έμβασμα να γίνει μέχρι και τις 14:30. Διαφορετικά η πίστωση γίνεται την επόμενη εργάσιμη ημέρα.

Οι υπηρεσίες αυτές παρέχονται με επιπλέον κόστος, πέραν των κανονικών προμηθειών αποστολής εμβάσματος, το οποίο κυμαίνεται από 1 έως 10 ευρώ ανά συναλλαγή.

Το κόστος ανά τράπεζα

Οι νέες υπηρεσίες γρήγορης αποστολής χρημάτων από τράπεζα σε τράπεζα προσφέρονται από τρεις συστημικούς ομίλους. Συγκεκριμένα:

Εθνική Τράπεζα

Παρέχεται η υπηρεσία «Επείγοντα (urgent) εμβάσματα». Η δυνατότητα αποστολής επείγοντος εμβάσματος παρέχεται με επιπλέον χρέωση 10 ευρώ.

Eurobank

Προσφέρει τις ακόλουθες υπηρεσίες:

- «Real Time Έμβασμα». Η συναλλαγή ολοκληρώνεται μέσα σε λίγα λεπτά, ενώ ο αποστολέας ενημερώνεται με sms ή e-mail για την πίστωση των χρημάτων του.

Η υπηρεσία είναι διαθέσιμη από τον υπολογιστή μέσω της υπηρεσίας e-Banking, από το κινητό μέσω m-Banking, από το τηλέφωνο μέσω Europhone Banking αλλά και από τα ταμεία των καταστημάτων.

- Έμβασμα Express. Μπορείτε να στείλετε έως και 12.500 ευρώ προς οποιοδήποτε καταθετικό λογαριασμό ή πιστωτική κάρτα εντός Ελλάδος, είτε στα καταστήματα Eurobank και Δικτύου Νέο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, είτε τηλεφωνικά στο EuroPhone Banking με την οικονομικότερη τιμολόγηση της αγοράς:

• €3 για αποστολή σε καταθετικό λογαριασμό
• €2 για αποστολή σε πιστωτική κάρτα
• €1 για αποστολή μέσω των κέντρων αυτόματων συναλλαγών

Η αυθημερόν αποστολή ισχύει εφόσον η καταχώρηση του Εμβάσματος πραγματοποιηθεί Δευτέρα-Παρασκευή μέχρι τις 14:30, διαφορετικά το Έμβασμα Express αποστέλλεται την αμέσως επόμενη εργάσιμη ημέρα.

- Εμβάσματα εντός και εκτός Ελλάδας ή τακτικές πληρωμές. Σε συνεργασία με τους μεγαλύτερους τραπεζικούς ομίλους της Ελλάδας και του εξωτερικού, μπορείτε να αποστείλετε οποιοδήποτε ποσό προς οποιαδήποτε χώρα του κόσμου.

Επιπλέον, αν έχετε ανάγκη να στέλνετε σε τακτά χρονικά διαστήματα χρήματα σε άλλες τράπεζες (π.χ. στο παιδί σας που σπουδάζει) ενημερώστε την τράπεζα και με μία απλή αίτηση «Ξενοιάζω», η Eurobank αναλαμβάνει την εκτέλεση τακτικών μεταφορών χρημάτων σε άλλες τράπεζες με αυτόματη χρέωση του καταθετικού λογαριασμού.

Eάν συμμετέχετε στο πρόγραμμα Δωρεάν Συναλλαγές, μπορείτε να πραγματοποιείτε μέσω του EuroPhone Banking και του e-Βanking, απεριόριστες μεταφορές χρημάτων προς όλες τις eλληνικές τράπεζες εντελώς ανέξοδα.

Τράπεζα Πειραιώς
Διαθέτει την υπηρεσία «Έμβασμα Online», που προσφέρει πληρωμές πραγματικού χρόνου (Real Time Payments).

Με το Έμβασμα Online και μόνο με 1 ευρώ επιπλέον επιβάρυνση, οι μεταφορές των χρημάτων σας σε συγκεκριμένες τράπεζες στην Ελλάδα, εκτελούνται μέσα σε δευτερόλεπτα και τα χρήματα είναι διαθέσιμα στο λογαριασμό του δικαιούχου άμεσα.

Η υπηρεσία είναι διαθέσιμη για εμβάσματα σε ευρώ προς Εθνική Τράπεζα, Eurobank και Τράπεζα Αττικής και για ποσά έως 12.500 ευρώ ανά συναλλαγή.
 moneyonline.gr

Διαβάστε Περισσότερα »

Στη Πανελλαδική στάση εργασίας ο Σύλλογος Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Λιβαδειάς

Ο Σύλλογος Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Επαρχίας Λιβαδειάς , συμμετέχει στην ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ για όλο το προσωπικό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης τη Δευτέρα 7 Μαρτίου 2016 από τις 11:00 το πρωί έως τη λήξη της πρωϊνής βάρδιας , που έχει προκηρύξει η Π.Ο.Ε. Ο.Τ.Α. , διεκδικώντας, πέρα από την απόσυρση της “αντιασφαλιστικής μεταρρύθμισης” :
1.    Άμεση επαναφορά της διάταξης ( άρθρο 50 ) που αποσύρθηκε από το σχέδιο νόμου που αφορά στις μετατάξεις χωρίς την ύπαρξη κενής οργανικής θέσης.
2.    Άμεση Νομοθετική ρύθμιση για τη μη περικοπή του ανθυγιεινού και Επικίνδυνου Επιδόματος.
3.    Υπολογισμός στις συντάξιμες αποδοχές του Επιδόματος Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής εργασίας.
4.    Άμεση επίλυση της μισθολογικής υποβάθμισης των εργαζομένων Δ.Ε. κατηγορίας που έχουν προσληφθεί ή μεταταχτεί με τυπικό προσόν την εμπειρία.
5.    Στους Σχολικούς Φύλακες και στους Δημοτικούς αστυνομικούς να υπολογιστεί στις αποδοχές τους και η υπερβάλλουσα μείωση.
6.    Να μην υπάρχει βαθμολογική καθήλωση στους εργαζόμενους Δ.Ε.   που έχουν διοριστεί με τυπικό προσόν την εμπειρία.
Συνάδελφισσες – οι σας καλούμε όλους σε διαρκή επαγρύπνηση για την ανατροπή των αντιλαϊκών πολιτικών που εφαρμόζονται.
ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ.


                                                                ΓΙΑ ΤΟ  Δ.Σ


        Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                           Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ



  
     ΜΠΟΥΡΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ                                          ΒΑΡΕΛΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ


Διαβάστε Περισσότερα »

Ξεκίνησε η ραγδαία επιδείνωση του καιρού -Καταιγίδες και χαλάζι

Βροχές και καταιγίδες κατά περιόδους ισχυρές σε όλη τη χώρα. Τα φαινόμενα τοπικά θα συνοδεύονται και από χαλαζοπτώσεις.

Χιόνια στα ορεινά και πρόσκαιρα και σε ημιορεινές περιοχές της δυτικής και βόρειας χωράς. Από το βραδύ τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Αναλυτική πρόγνωση από την ΕΜΥ:

    Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με βροχές και σποραδικές καταιγίδες οι οποίες θα είναι πρόσκαιρα ισχυρές κυρίως στη δυτική Μακεδονία και τη Θράκη. Χιόνια θα πέσουν σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές της δυτικής Μακεδονίας (από τα 700μ). Από το απόγευμα τα φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Βελτίωση το βράδυ.

Άνεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ, το βράδυ στην κεντρική Μακεδονία βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση.

Θερμοκρασία: Από 04 έως 15 βαθμούς κελσίου. Στα δυτικά 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

    Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες οι οποίες θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Χιόνια θα πέσουν σε ορεινές και πρόσκαιρα και σε ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου, της Στερεάς και της Πελοποννήσου (από τα 700μ). Εξασθένηση των φαινομένων το βράδυ. Βελτίωση τη νύχτα.

Άνεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ. Από το απόγευμα και από τα βόρεια σταδιακά οι άνεμοι θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 09 έως 16 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

    Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες τις απογευματινές ώρες. Βελτίωση το βράδυ.

Άνεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 , στα νότια 6 και βαθμιαία τοπικά 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 06 έως 17 βαθμούς κελσίου.

    Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά περιόδους ισχυρές. Σταδιακή βελτίωση από το βράδυ.

Άνεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 6 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 11 έως 17 βαθμούς κελσίου.

    Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά περιόδους ισχυρές.

Άνεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 5 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 09 έως 17 βαθμούς κελσίου.

    Αττική

Καιρός: Λίγες νεφώσεις που σταδιακά θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πρόσκαιρα τις απογευματινές ώρες μεμονωμένες καταιγίδες. Βελτίωση το βράδυ.

Άνεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 08 έως 17 βαθμούς κελσίου.

    Θεσσαλονίκη

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες τις απογευματινές ώρες. Βελτίωση το βράδυ.

Άνεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ και από το βράδυ βορειοδυτικοί έως 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 05 έως 14 βαθμούς κελσίου.


Διαβάστε Περισσότερα »

Ο Δημήτρης Στεφανάκης στη Λιβαδειά με το νέο του βιβλίο



«ΠΩΣ Η ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΣΟΥ ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΗ ΖΩΗ»

τη Δευτέρα 7 Μαρτίου 2016 και ώρα 8:15 μμ



Το Βιβλιοπωλείο ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΚΦΡΑΣΗ, (Δημάρχου Ι. Ανδρεαδάκη 49, τηλ.: 22610 23136)

και οι Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ σας προσκαλούν

στην παρουσίαση του νέου βιβλίου του Δημήτρη Στεφανάκη, στον χώρο του βιβλιοπωλείου.

Ο συγγραφέας θα συνομιλήσει με το κοινό και θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου του.
Διαβάστε Περισσότερα »

Μυστηριώδη κοσμικά «σήματα» προκαλούν συναγερμό στην επιστημονική κοινότητα..



    Για πρώτη φορά εντοπίζονται επαναλαμβανόμενα ραδιοκύματα FRB!


Αστρονόμοι για πρώτη φορά εντόπισαν «γρήγορες εκλάμψεις ραδιοκυμάτων» (Fast Radio Bursts-FRB), οι οποίες ήσαν επαναλαμβανόμενες. Φαίνεται να...προέρχονται από μια κοινή αινιγματική πηγή πολύ πέρα από τον γαλαξία μας. Μέχρι σήμερα οι επιστήμονες είχαν ανιχνεύσει τέτοιες σπάνιες ραδιο-εκρήξεις ως συμβάντα «μια κι έξω» και ποτέ ως επαναλαμβανόμενα φαινόμενα. Οι επιστήμονες αναζητούν τώρα την πηγή των «σημάτων» αυτών και μέχρι να δοθεί απάντηση οι θεωρίες θα είναι πολλές και φυσικά κάποιοι θα αναφέρουν ότι πρόκειται για προϊόν προηγμένου εξωγήινου πολιτισμού.

Ο εντοπισμός

Ερευνητές από διάφορες χώρες, με επικεφαλής τη Λάουρα Σπίτλερ του γερμανικού Ινστιτούτου Ραδιο-Αστρονομίας Μαξ Πλανκ στη Βόννη, ανέφεραν ότι η πηγή του φαινομένου πρέπει να είναι κάποιο υπερβολικά ισχυρό αντικείμενο, που περιοδικά παράγει τέτοιες ραδιο-εκρήξεις σε διάστημα μικρότερο του λεπτού.

Οι εκλμάψεις FRB, που διαρκούν ελάχιστα χιλιοστά του δευτερολέπτου αλλά είναι πολύ ισχυρές, προβληματίζουν τους επιστήμονες. Για πρώτη φορά εντοπίσθηκε μια τέτοια «έκρηξη» πριν περίπου δέκα χρόνια, αλλά παραμένει άγνωστο τι τις προκαλεί. Έχει προταθεί ως εξήγηση η έκρηξη ενός υπερκαινοφανούς αστέρα (σούπερ-νόβα), η βαρυτική κατάρρευση ενός αστέρα νετρονίων (πάλσαρ) σε μια μαύρη τρύπα ή μια έκρηξη ακτίνων-γάμα.

Ομως η ανακάλυψη επαναλαμβανόμενων σαν φλας FRB για πρώτη φορά από το ραδιοτηλεσκόπιο Αρεσίμπο στο Πουέρτο Ρίκο -το μεγαλύτερο ραδιοτηλεσκόπιο στον κόσμο, με διάμετρο 305 μέτρων- περιπλέκει τα πράγματα και αναζητάται πλέον μια πιο «εξωτική» πηγή προέλευσης.
*Η ανακάλυψη δημοσιεύεται στην επιθεώρηση «Nature».
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ