Σάββατο 12 Μαρτίου 2016

Συναγερμός από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για τον ιό «Locky» - Κλειδώνει τους υπολογιστές

Την εμφάνιση του ιού «Locky» ανακοίνωσε η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, προειδοποιώντας του χρήστες των ηλεκτρονικών υπολογιστών για τις ζημιές που μπορεί να προκαλέσει.

Συναγερμός έχει σημάνει στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος από την εμφάνιση του ιού «Locky», ο οποίος κατορθώνει να κλειδώνει τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές και στη συνέχεια ζητά λύτρα σε bitcoin για να τους ξεκλειδώσει.

Το συγκεκριμένο κακόβουλο λογισμικό αποτελεί εξέλιξη προηγούμενων και μπορεί να επηρεάσει κάθε λειτουργικό σύστημα.Ο ιός αυτός «κολλάει» είτε από e-mail με επισυναπτόμενα αρχεία είτε μετά από επισκέψεις σε επισφαλείς ιστοσελίδες.

Το κακόβουλο λογισμικό μετά την εγκατάστασή του χρησιμοποιώντας ένα εξελιγμένο σύστημα κρυπτογράφησης, κρυπτογραφεί – κλειδώνει διαφόρους τύπους ψηφιακών αρχείων, (ενδεικτικά: *.doc, *.docx, *.xls, *.ppt, *.psd, *.pdf, *.eps, *.ai, *.cdr, *.jpg, etc.), που είναι αποθηκευμένα στον ηλεκτρονικό υπολογιστή του χρήστη που έχει μολυνθεί από τον ιό, δίνοντας τους την κατάληξη «locky».

Στη συνέχεια εμφανίζεται μήνυμα για την καταβολή λύτρων με bitcoin προκειμένου να ξεκλειδωθεί ο υπολογιστής.

Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος καλεί τους χρήστες να μην πληρώνουν τα χρήματα που ζητούνται για το ξεκλείδωμα των αρχείων αλλά και να μην ανοίγονται links ή να μη γίνεται download συνημμένων αρχείων όπου δεν αναγνωρίζεται ο αποστολέας.

Διαβάστε Περισσότερα »

Αποτελέσματα Α΄ Κατηγορίας Βοιωτίας

Α' Κατηγορια Βοιωτιας 23η Αγωνιστικη 
Σαββατο 12 Μαρτιου 15.30 μ.μ
Παρνασσος Αραχωβας - Αρματηλατης.                                     2-0. Τελικο
ΑΕ Δηλεσιου - Παμβαγιακος.                                                       2-1. Τελικο
ΠΑΟΚ Κοκκινου - Αμβρυσσεας Διστομου.                                1-2. Τελικο
ΑΟ Θεσπιακος - Αναγεννηση Σχηματαριου.                             2-2  Τελικο
Δαφνη Ερυθρων - Ενωση ΑΣΑ.                                                   1-1.  Τελικο
Κιθαιρωνας Καπαρελλιου - ΑΟ Μαυρομματιου.                     3-0. Τελικο
Νικη Λαφυστιου - Επαμεινωνδας                                               3-0  α.α

 Ρεπο ... ΑΟ Θηβα

Α' Κατηγορια Βοιωτιας
η Βαθμολογια σε 23 Αγωνες
1. ΑΟ Θηβα                                          58
2.Αμβρυσσεας Διστομου                  52
3. Κιθαιρων Καπαρελλιου               47
4. Δάφνη Ερυθρων                           40
5.Αναγεννηση Σχηματαριου           34
6. Ενωση ΑΣΑ                                    34
7. Επαμεινωνδας Λευκτρων           32
8. Παρνασσος Αραχωβας               29
10. ΑΟ Θεσπιακος                            26
9. Παμβαγιακος                                24
11. ΑΟ Μαυρομματιου                     21
12. ΠΑΟΚ Κόκκινο                           17
13.ΑΕ Δηλεσι                                     16
14. Νικη Λαφυστιου                         14
15. Αρματηλατης                              13

/thivaspor1.blogspot.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Συλλήψεις για ναρκωτικά σε Θήβα και Χαλκίδα

Συνελήφθησαν συνολικά έξι (6) άτομα σε περιοχές της Εύβοιας και της Βοιωτίας, στο πλαίσιο συστηματικών αστυνομικών ελέγχων που πραγματοποιούνται καθημερινά για την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών

Συνελήφθησαν, κατά τη διάρκεια της χθεσινής (11-03-2016) ημέρας, στο πλαίσιο συστηματικών αστυνομικών ελέγχων, σε περιοχές της Εύβοιας και της Βοιωτίας, συνολικά έξι (6) ημεδαποί, ηλικίας 39, 34, 31, 30, 29 και 26 ετών, οι οποίοι κατηγορούνται για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών.

Ειδικότερα, από αστυνομικούς της Β’ Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Ευβοίας, σε περιοχές της Χαλκίδας, συνελήφθησαν ο 31χρονος και ο 34χρονος, διότι στη κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, κατά περίπτωση, τέσσερις (4) αυτοσχέδιες νάιλον συσκευασίες, οι οποίες περιείχαν μικροποσότητες ηρωίνης.

Επίσης, από αστυνομικούς της Α’ Ο.Π.Κ.Ε. Ευβοίας, ομοίως στη Χαλκίδα, συνελήφθη ο 29χρονος, διότι στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε μία αυτοσχέδια συσκευασία, η οποία περιείχε μικροποσότητα κάνναβης.

Επιπλέον, από αστυνομικούς της Δ’ Ο.Π.Κ.Ε. Ευβοίας, στην ευρύτερη περιοχή της Κύμης, συνελήφθη ο 26χρονος, διότι στη κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε μία αυτοσχέδια συσκευασία, η οποία περιείχε μικροποσότητα κάνναβης.

Τέλος, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, σε περιοχές της Θήβας, συνελήφθησαν ο 39χρονος και ο 30χρονος, διότι στη κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν αυτοσχέδια τσιγάρα, τα οποία περιείχαν μικροποσότητες ακατέργαστης κάνναβης, αναμεμειγμένες με καπνό.

Σημειώνεται ότι οι δράσεις αυτές είναι καθημερινές και αποσκοπούν στην καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ ΔΑΥΛΕΙΑΣ


Κοντά στη Δαύλεια Βοιωτίας, στις πλαγιές του Παρνασσού βρίσκεται η ιστορική μονή της Ιερουσαλήμ ή ‘Γερσαλή’.

Θεωρείται πως κτίστηκε τον 11ο αιώνα μ.Χ. Ο ναός της μονής είναι αφιερωμένος στην Κοίμηση της Θεοτόκου.



ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ (3)Κατά τα μέσα του 18ου αιώνα η μονή υπάγεται στη μονή του Όρους Σινά για να προστατευτεί η κτηματική της περιουσία και να τύχει φοροαπαλλαγής. Κατά την διάρκεια της επανάστασης του 1770 η μονή καταστρέφεται από επιδρομές Αλβανών. Την περίοδο της ελληνικής Επανάστασης το μοναστήρι απετέλεσε τροφοδότη και κέντρο ανεφοδιασμού των εξεγερμένων της ανατολικής Στερεάς. (Η νικηφόρα έκβαση της μάχης της Αράχωβας το 1826, οφείλεται σε μεγάλο βαθμό, σε μήνυμα που έστειλε ο ηγούμενος της μονής Παφνούτιος στον Γ. Καραϊσκάκη με τον ανιψιό του να του πει πως ένα ασκέρι 2000 Τουρκαλβανών έχουν κατασκηνώσει στο μοναστήρι και πως την επαύριο θα περάσουν από την Αράχωβα με προορισμό τα Σάλωνα να βοηθήσουν τους πολιορκημένους Τούρκους από τον Πανουριά και τον Δυοβουνιώτη).



Η μονή είναι προστατευμένη από τα τέσσερα σημεία του ορίζοντα σε μία διάταξη που θυμίζει μεσαιωνική οχύρωση καθώς το εσωτερικό των τειχών αποτελούν τα κελιά των μοναχών. Στο κέντρο του τετραγώνου που διαμορφώνεται εσωτερικά βρίσκεται το καθολικό της μονής. Ο ναός είναι σταυροειδής εγγεγραμμένος τετρακιόνιος με προσθήκη δύο πεσσών δυτικά.
Ένα από τα αξιοθέατα της μονής είναι και ο σπηλαιώδης ναός της Φανερωμένης λίγο ψηλότερα, που αποτελούσε σκήτη μοναχού.

Ο ναός εντυπωσιάζει τον επισκέπτη με τον τρόπο που είναι προσαρτημένος στο βράχο και για την αρμονική σύνδεσή του με το φυσικό τοπίο. Η σπηλιά μετασχηματίστηκε σε ναό την εποχή που οι ασκητές των Αγίων Τόπων κατέφυγαν στην περιοχή λόγω των διωγμών τους από τους Άραβες Σαρακηνούς.

Το ναό κοσμούν τοιχογραφίες, που χρονολογούνται το 17ο αιώνα και ακολουθούν την τεχνοτροπία της Κρητικής Σχολής ενώ σε ένα σημείο νερό αναβρύζει από τα σπλάχνα του βράχου κάτι σαν φυσικός αγιασμός για τον προσκυνητή.Η Ιερά Μονή Πανηγυρίζει στις 23 Αυγούστου.
Διαβάστε Περισσότερα »

Tα πρωτοσέλιδα των κυριακάτικων εφημερίδων

Διαβάστε Περισσότερα »

Ο Αλέκος Παπαδόπουλος στην Αλίαρτο:«Η Ελλάδα χρειάζεται ένα εθνικό σχέδιο ανάκαμψης»


ΕΛΕΥΘΕΡΟ-ΛΑΪΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΛΙΑΡΤΟΥ

Ένας σημαντικότατος Έλληνας πολιτικός, ο πρώην υπουργός Αλέκος Παπαδόπουλος, ανέπτυξε τις προτάσεις του για ένα Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης.

Την Τετάρτη 9 Μαρτίου ο πρώην υπουργός Αλέκος Παπαδόπουλος και ο καθηγητής Οικονομικών του Πανεπιστημίου Πειραιώς κ. Σωτήρης Θεοδωρόπουλος, ήταν ομιλητές στην εκδήλωση σε ένα κατάμεστο Συνεδριακό Κέντρο Αλιάρτου, με θέμα :<<Η προοπτική της Ελλάδας μέσα από την πορεία της Ελληνικής Οικονομίας>>.
Ο Αλέκος Παπαδόπουλος ανέφερε ότι η οικονομική κρίση θέτει τον Ελληνικό λαό ενώπιον καίριων διλλημάτων: Ή θα ζήσει την τελευταία πράξη του δράματος ή την αρχή μιας νέας εποχής.
Μίλησε για την αποδυνάμωση των κρατικών θεσμών και την αδυναμία του Ελληνικού κράτους να αντιμετωπίσει τις νέες προκλήσεις, αδυναμία του που γίνεται ακόμα εμφανέστερη σε ένα διεθνές περιβάλλον γενικευμένης αστάθειας.
Έκανε αναφορά στην ανάγκη δημιουργίας μιας Δημόσιας Διοίκησης που θα διοικεί την αναπτυξιακή προσπάθεια της χώρας και όχι τον εαυτό της.
Οι πολίτες οφείλουν να αντισταθούν στον λαϊκισμό, στα ψεύδη και στις παλαιοκομματικές μεθόδους.
Η Ελλάδα χρειάζεται μια νέα αυτογνωσία για να μετασχηματισθεί σε ένα σύγχρονο Ευρωπαϊκό κράτος. Οι πολιτικές, κοινωνικές και πολιτισμικές προϋποθέσεις για την επίτευξη αυτού του στόχου δεν έχουν κατακτηθεί ακόμη.
Ο Αλέκος Παπαδόπουλος στην ομιλία του στο Ελεύθερο Πανεπιστήμιο Αλιάρτου, εισηγήθηκε την πρότασή του για ένα Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης
Εισηγήθηκε πολιτικές αναγέννησης σε όλους τους τομείς από την διακυβέρνηση και τους θεσμούς μέχρι την Παιδεία και την Δικαιοσύνη.
Ο καθηγητής οικονομικών του Πανεπιστημίου Πειραιώς κ. Σωτήρης Θεοδωρόπουλος, αναφέρθηκε στο ότι η χώρα μας έχει την δυνατότητα σε συνθήκες παγκοσμιοποίησης να είναι μία χώρα μικρή μεν, ποιότητας δε. Υπό τις παρούσες δύσκολες συνθήκες, η Ελλάδα δεν έχει άλλη επιλογή από το να προσαρμοστεί σε αυτό που μπορεί και τις επιτρέπουν οι παραγωγικές της δυνατότητες. 
Ακολούθησε ένας  δημιουργικός διάλογος με το κοινό. Κατά γενική ομολογία ήταν μία κορυφαία εκδήλωση με ισχυρό συμβολισμό, που δικαιώνει την προσπάθεια των συντελεστών του Ελεύθερου-Λαϊκού Πανεπιστημίου Αλιάρτου. Διανύουμε ήδη τον τέταρτο χρόνο από την ίδρυσή του.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΛΑΪΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΛΙΑΡΤΟΥ
    ΙΔΡΥΤΙΚΑ ΜΕΛΗ
                                                              ΔΗΜΟΣ ΑΛΙΑΡΤΟΥ-ΘΕΣΠΙΕΩΝ
                                                             ΕΤΑΙΡΙΑ ΒΟΙΩΤΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ
                                                                       ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ
                                                  ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ΄΄ΤΟ ΚΟΙΝΟΝ ΤΩΝ ΒΟΙΩΤΩΝ΄΄
Διαβάστε Περισσότερα »

Επιδείνωση του καιρού -Καταιγίδες, χαλάζι και ισχυροί άνεμοι

Χειμωνιάτικο γίνεται ξανά το σκηνικό του καιρού, καθώς θα εκδηλωθούν καταιγίδες, χαλαζοπτώσεις, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν ισχυροί και στα ορεινά θα πέσουν χιόνια.

Η επιδείνωση του καιρού ξεκινά από το απόγευμα στα νησιά του Ιονίου και σταδιακά τη βορειοδυτική Πελοπόννησο, την Ήπειρο, τη Στερεά, τη Θεσσαλία και τη δυτική και κεντρική Μακεδονία με ισχυρές βροχές, χιόνια στα ηπειρωτικά ορεινά και καταιγίδες οι οποίες θα συνοδεύονται τοπικά από χαλαζοπτώσεις και ενισχυμένους ανέμους.

Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί, φτάνοντας τοπικά στα πελάγη τα 7 μποφόρ.

Οι καιρικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σκόνης στα νοτιά.


Αναλυτική πρόγνωση από την ΕΜΥ για το Σάββατο:

    Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Στη Θράκη λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Στα υπόλοιπα νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν, θα σημειωθούν τοπικές βροχές και χιόνια στα ορεινά. Οι βροχές από το απόγευμα και από τα δυτικά θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές στη δυτική και κεντρική Μακεδονία.

Άνεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 και από το απόγευμα στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 6 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στα δυτικά 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

    Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και βαθμιαία καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά.

Άνεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί 5 με 7 και πρόσκαιρα στο Ιόνιο 7 τοπικά 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το βράδυ.

Θερμοκρασία: Από 09 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

    Θεσσαλία, ανατολική Στέρεα, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές αρχικά στα νοτιά και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές . Από το απόγευμα οι βροχές θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές στα βόρεια.

Άνεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 και τοπικά στα νοτιά 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 08 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μεγίστη κατά τόπους 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

    Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες με τοπικές βροχές.

Άνεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 12 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

    Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες στα βόρεια οπού θα σημειωθούν πρόσκαιρες βροχές.

Άνεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί 5 με 6 και από το απόγευμα τοπικά 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 11 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

    Αττική

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές. Πιθανότητα πρόσκαιρης καταιγίδας από το απόγευμα.

Άνεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 10 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

    Θεσσαλονίκη

Καιρός: Νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν θα σημειωθούν τοπικές βροχές οι οποίες από το απόγευμα θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές .

Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και από το απόγευμα ανατολικοί νοτιοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 06 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Διαβάστε Περισσότερα »

Απολογισμός πεπραγμένων Δημοτικής Αρχής Λεβαδέων για το έτος 2015.

Με την παρούσα, σας προσκαλούμε σε Ειδική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, κατόπιν της υπ΄αριθμ. 57/2016 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Λεβαδέων και του άρθρου 217 του Ν.3463/06, (όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 20 §14 του Ν.3731/2008 & την §5 του άρθρου 22 του Ν. 3536/2007 και ισχύει), που θα πραγματοποιηθεί την 16  η     Μαρτίου   2016, ημέρα   ΤΕΤΑΡΤΗ    και ώρα   6.30     μ.μ  . στην αίθουσα συνεδριάσεων του πρώην Νομαρχιακού Συμβουλίου (Διοικητήριο) – Φίλωνος 35-39.
1
Το μοναδικό θέμα της ημερήσιας διάταξης είναι το εξής: Απολογισμός πεπραγμένων Δημοτικής Αρχής Λεβαδέων για το έτος 2015.
                                               
                                                     Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ     

Διαβάστε Περισσότερα »

Mε 36 θέματα συνεδριάζει το Δ.Σ. Δήμου Λεβαδέων

Με την παρούσα, σας προσκαλούμε σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν. 3852/10, που θα πραγματοποιηθεί την 15η     Μαρτίου   2016, ημέρα ΤΡΙΤΗ    και ώρα   6  .00     μ.μ  . στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Λεβαδέων στο Παλαιό Δημαρχείο – Πλ. Εθνικής Αντίστασης.
1
Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης είναι:
1.Έκθεση αποτελεσμάτων εκτέλεσης προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2015  μέχρι την 31/12/2015 (Δ’ τρίμηνο 2015). - (Η εισήγηση βρίσκεται στο CD)
2.Αναμόρφωση Προϋπολογισμού Τρέχουσας Χρήσης.
3.Εισήγηση της Εκτελεστικής Επιτροπής στο Δημοτικό Συμβούλιο για Τροποποίηση του Τεχνικού Προγράμματος του Δήμου Λεβαδέων για το έτος 2016.
4.Κατανομή ποσού 90.543,98€ (α΄ δόση 2016) για κάλυψη λειτουργικών αναγκών των σχολείων της Α/θμιας, Β/θμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Λεβαδέων.
5.Προγραμματισμός προσλήψεων πτυχιούχων φυσικής αγωγής με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου για τα προγράμματα “Άθληση για Όλους'.
6.Προγραμματισμός πρόσληψης προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου για την κάλυψη αναγκών των Δημοτικών και Βρεφονηπιακών Σταθμών Δήμου Λεβαδέων στο πλαίσιο του Προγράμματος ΕΣΠΑ “Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής”.
7.Προγραμματισμός πρόσληψης προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου για την κάλυψη αναγκών των κοινωνικών δομών του Δήμου Λεβαδέων.
8.Προγραμματισμός πρόσληψης καλλιτεχνικού – διδακτικού προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου με κάλυψη της δαπάνης υπό μορφή αντιτίμου για τις ανάγκες του Δημοτικού Ωδείου Δήμου Λεβαδέων.
9.Προγραμματισμός Σύναψης Σύμβασης μίσθωσης έργου για την ιατρική παρακολούθηση των μελών των ΚΑΠΗ Δήμου Λεβαδέων.
10.Λήψη απόφασης για την Ίδρυση Κοινωνικού Φαρμακείου.
11.Εισήγηση προς το Δημοτικό Συμβούλιο του Σχεδίου Κανονισμού Λειτουργίας του Κοινωνικού φαρμακείου Δήμου Λεβαδέων.
12.Γνωμοδότηση του Δημοτικού Συμβουλίου σχετικά με τις μεταβολές των σχολικών μονάδων Α/θμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Λεβαδέων.
13.Λήψη απόφασης για το όργανο διανομής και φύλαξης των υδάτων άρδευσης, το χρόνο έναρξης και λήξης της αρδευτικής περιόδου, τον αριθμό των θέσεων των υδρονομέων, τον τομέα τον οποίο προορίζεται κάθε θέση, σύμφωνα με τα άρθρα 4 § 1 και 2 του Β.Δ. 28.3/15.4.1957 ΦΕΚ 60 Α ) για το έτος 2016
14.Εκμίσθωση υπαιθρίων κοινόχρηστων χώρων του αστικού ακινήτου “Νεροτριβή” στην περιοχή Κρύας Λιβαδειάς.
15.Έγκριση διενέργειας πλειοδοτικού διαγωνισμού για τη διαχείριση οχημάτων τέλους κύκλου ζωής που βρίσκονται εντός των ορίων του Δήμου Λεβαδέων.
16.Ανάθεση υπηρεσιών καθαρισμού των αθλητικών εγκαταστάσεων και κτιριακών εγκαταστάσεων του Δήμου Λεβαδέων.
17.Απ΄ ευθείας ανάθεση συντήρησης λογισμικού για τις ανάγκες των Υπηρεσιών Δήμου Λεβαδέων σε εταιρεία που υπάρχουν ήδη εγκατασταθέντα πληροφοριακά συστήματα.
18.Παραλαβή της υπ΄αριθμ. 60/2016 Μελέτης με τίτλο “Μελέτη Γεωλογικής Καταλληλότητας Β1 Σταδίου στα πλαίσια της μελέτης Σ.Χ.Ο.Ο.Α.Π. Δ.Ε. Δαύλειας.
19.Έγκριση της υπ΄αριθμ. 13/2016 μελέτης με τίτλο “Συντήρηση Δημοτικών Κτιρίων”.
20.Λήψη απόφασης περί του τρόπου Δημοπράτησης του έργου: “Συντήρηση Δημοτικών Κτιρίων”.
2
21.Έγκριση της υπ΄αριθμ. 56/2016 μελέτης με τίτλο: “Ανάδειξη των ψηφιδωτών Παλαιοχριστιανικού Ναού στην οδό Σπυροπούλου Λιβαδειάς”.
22.Λήψη απόφασης υποβολής αίτησης – φακέλου στα πλαίσια της 6ης Πρόσκλησης για την υποβολή προτάσεων στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Στερεά Ελλάδα” της Πράξης με τίτλο: “Ανάδειξη των ψηφιδωτών Παλαιοχριστιανικού Ναού στην οδό Σπυροπούλου Λιβαδειάς”. 
23.έγκριση της υπ΄αριθμ. 58/2016 τεχνικής μελέτης του έργου με τίτλο “Διαμόρφωση μονοπατιού πλησίον του Καταλανικού Κάστρου στο φαράγγι της Κρύας”.
24.Λήψη απόφασης υποβολής αίτησης – φακέλου στα πλαίσια της 7ης Πρόσκλησης για την υποβολή προτάσεων στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Στερεά Ελλάδα” της Πράξης με τίτλο: “Διαμόρφωση μονοπατιού πλησίον του Καταλανικού Κάστρου στο φαράγγι της Κρύας”.
25.Έγκριση φακέλου του έργου με τίτλο: “Εκπόνηση μελέτης κόμβου επί της συμβολής οδών Χαιρωνείας και Αισχύλου”.
26.Τρόπος δημοπράτησης ανάθεσης εκπόνησης μελέτης με τίτλο: “Εκπόνηση μελέτης κόμβου επί της συμβολής οδών Χαιρωνείας και Αισχύλου”.
27.Έγκριση φακέλου του έργου με τίτλο: “Μελέτη Συντήρησης και Στερέωσης τοξωτού γεφυριού στη θέση Πηγές Κρύας”.
28.Λήψη απόφασης υποβολής αίτησης – φακέλου στα πλαίσια της 6ης Πρόσκλησης για την υποβολή προτάσεων στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Στερεά Ελλάδα” της Πράξης με τίτλο: “Μελέτη Συντήρησης και Στερέωσης τοξωτού γεφυριού στη θέση Πηγές Κρύας”.
29.Έγκριση 2ου ΑΠΕ του έργου: “Συντήρηση Οδών – Πεζοδρόμων & Κοινοχρήστων χώρων”.
30.Αίτημα του Συλλόγου Ελικωνίων Επαρχίας Λιβαδειάς περί παραχώρησης της χρήσης του Μουσείου Αγροτικής Κληρονομιάς στον Ελικώνα.
31.Προγραμματισμός επετειακών εορταστικών εκδηλώσεων της 25ης Μαρτίου 1821 στην Δ.Κ. Λιβαδειάς και την Τ.Κ. Αγίου Γεωργίου και διάθεση πίστωσης.
32.Προγραμματισμός επετειακού εορτασμού της ευλογίας της σημαίας της επανάστασης για την απελευθέρωση της Λιβαδειάς από τον οθωμανικό ζυγό και διάθεση πίστωσης.
33.Έγκριση Προϋπολογισμού Οικον. Έτους 2016 – Εισηγητικής Έκθεσης Προϋπολογισμού – ετησίου Προγράμματος Δράσης της Κ.Ε.ΔΗ.Λ. (2 αποφάσεις).
34.Έγκριση διενέργειας εργασίας εκτυπώσεων ενημερωτικών εντύπων του Δήμου Λεβαδέων.
35.Υποβολή αιτήματος για την έγκριση διενέργειας προμήθειας Χημικού Υλικού για το Δημοτικό Κολυμβητήριο Λιβαδειάς.
36.Διαγραφή βεβαιωμένων οφειλών (21 περιπτώσεις)
                                         Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ                                                                                                              Γεωργαντά Ελισάβετ (Ελίζα)


Διαβάστε Περισσότερα »

Η Εφορία ψάχνει 2 εκ ΙΧ χωρίς ΚΤΕΟ και τέλη κυκλοφορίας



    Τρεις διαφορετικές λίστες με ΙΧδες οι οποίοι θα κληθούν να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη πληρώνοντας ακριβά… αμαρτίες του παρελθόντος ετοιμάζει η ΓΓΔΕ.



Αθροιστικά, θα κληθούν να πληρώσουν περισσότερα από... δύο εκατομμύρια οδηγοί πολλοί εκ των οποίων για περισσότερες από μία παραλείψεις. Ποιους θα περιλαμβάνουν αυτές οι τρεις λίστες;

1. Η πρώτη, τους οδηγούς που κυκλοφορούν με ανασφάλιστα αυτοκίνητα. Ήδη από χθες, έχει δημοσιευτεί στη Διαύγεια η σχετική απόφαση και πλέον η Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της ΓΓΔΕ προετοιμάζεται να «τρέξει» τις ηλεκτρονικές διασταυρώσεις. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, οι ανασφάλιστοι που θα εντοπιστούν θα ξεπεράσουν τους 600.000. Τα ονόματα των οδηγών που θα ειδοποιηθούν επειδή θα έχουν εντοπιστεί ανασφάλιστατα οχήματά τους, θα προκύψουν ύστερα από διασταύρωση που θα γίνει ανάμεσα στην ηλεκτρονική βάση της ΓΓΔΕ (σ.σ περιλαμβάνει περισσότερα από πέντε εκατομμύρια οχήματα που εμφανίζονται να κυκλοφορούν με πινακίδες και ως εκ τούτου να έχουν την υποχρέωση καταβολής τελών κυκλοφορίας) με την ηλεκτρονική βάση της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών η οποία και εμπεριέχει όλα τα ΙΧ για τα οποία υπάρχει ενεργή ασφάλεια. Από τη στιγμή που θα παραλάβει το ειδοποιητήριο, ο οδηγός θα πρέπει είτε να δώσει εξηγήσεις (π.χ θα μπορεί να αποδείξει ότι έχει ασφαλίσει το όχημά του και ότι εκ παραδρομής εμφανίστηκε στον κατάλογο της ΓΓΔΕ) είτε να επιλέξει μια εταιρεία για να ασφαλίσει το όχημα. Η ασφάλιση, πέραν του ασφαλίστρου, θα επιβαρύνεται με 250 ευρώ επιπλέον. Το ποσό θα δίδεται με τη μορφή παραβόλου και θα αποδίδεται στην ασφαλιστική εταιρεία. Αν παρέλθει η προθεσμία και ο οδηγός δεν ανταποκριθεί (σ.σ η απόφαση ορίζει ότι η ΔΗΛΕΔ θα πρέπει να κινηθεί μέσα σε δύο μήνες από την πρώτη ειδοποίηση) , τότε θα αντιμετωπίζει επιπλέον πρόστιμο 500 ευρώ αλλά και τον κίνδυνο επιβολής σειράς διοικητικών συνεπειών οι οποίες είναι:

· Αφαίρεση των πινακίδων, της άδειας ικανότητας του οδηγού και της άδειας κυκλοφορίας για 6 μήνες

· Αφαίρεση των πινακίδων και της άδειας κυκλοφορίας για δύο (2) χρόνια σε περίπτωση ατυχήματος ή για τρία (3) χρόνια, σε περίπτωση υποτροπής

· Φυλάκιση από 2 μήνες μέχρι 1 χρόνο και

· Χρηματική ποινή μέχρι €3.000

2. Η δεύτερη λίστα, θα περιλαμβάνει τους οδηγούς που άφησαν απλήρωτα τα τέλη κυκλοφορίας του 2012 και του 2013. Μέχρι τώρα, οι σχετικές διασταυρώσεις δεν είχαν «τρέξει» με αποτέλεσμα οι αμελείς να παραμένουν στο απυρόβλητο για περισσότερα από τρία χρόνια. Ο λόγος ήταν καθαρά γραφειοκρατικός: δεν είχε αποφασιστεί αν απαιτείται έκδοση απόφασης προκειμένου να προχωρήσει η διαδικασία. Οι διασταυρώσεις δεν έχουν ολοκληρωθεί αλλά εκτιμάται ότι θα αποσταλούν ειδοποιητήρια πληρωμής σε περισσότερους από 600-700 χιλιάδες οδηγούς.

3. Η 3η λίστα, αφορά στους οδηγούς που δεν πέρασαν από ΚΤΕΟ μέχρι το τέλος του 2015. Το μέτρο είναι μνημονιακό και πρέπει να αποφέρει συγκεκριμένα έσοδα μέσα στο 2015 οπότε οι διασταυρώσεις θα προχωρήσουν με διαδικασίες εξπρές. Μέσα στις επόμενες ημέρες, η Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της ΓΓΔΕ σε συνεργασία με τις υπηρεσίες του υπουργείου Μεταφορών θα ετοιμάσουν τη λίστα –αναμένεται να έχει περισσότερα από 800.000 αυτοκίνητα- ενώ το πρόστιμο των 150 ευρώ θα εμφανιστεί απευθείας στην ηλεκτρονική ιστοσελίδα του Taxisnet και στην προσωποποιημένη πληροφόρηση.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ