Πέμπτη 17 Μαρτίου 2016

Με 4 βραβεία διακρίθηκε η Παναγιώτα Χατζή απο το Λεοντάρι στο Ταλίν της Εσθονίας


Διάκριση στο Ταλίν της Εσθονίας για την Λεονταρίτισσα Παναγιώτα Χατζή από το Skype University Hackathon σε συνέδριο που διοργάνωσε η Skype και στο οποίο συμμετείχαν 50 σύνεδροι απ’ όλη την Ευρώπη. Η Παναγιώτα, απέσπασε 4 βραβεία, εκ των οποίων το ένα ήταν του καλύτερου προγραμματιστή.
Λίγα λόγια για την Παναγιώτα
 

Η Παναγιώτα Χατζή κατάγεται από το Λεοντάρι Βοιωτίας.Τελείωσε τις προπτυχιακές σπουδές της με τίτλο Μηχανικός πληροφορικής στο Ηράκλειο Κρήτης. Της έγινε πρόταση για εκπλήρωση master (μεταπτυχιακού ) στο University of South Wales στο Ηνωμένο Βασίλειο. Προσφάτως ξεκίνησε την διδακτορική διατριβή της που αφορά εγχειρήσεις εγκεφάλου και βελτιστοποίηση αυτών με τη χρήση ρομποτικού μηχανισμού στο University of Cardiff σε συνεργασία με το University of London (UCL). Έχει συμμετάσχει σε πληθώρα συνεδρίων στο εξωτερικό διαφόρων πανεπιστημίων και έχει εκδώσει όντας ακόμα προπτυχιακή φοιτήτρια 2 επιστημονικές δημοσιεύσεις που έχουν δημοσιευτεί σε γνωστά επιστημονικά περιοδικά. Εκπλήρωσε την πτυχιακή της εργασία δουλεύοντας στο Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας που είναι ένα από τα μεγαλύτερα και πιο άρτια οργανωμένα ερευνητικά κέντρα της χώρας, έχοντας τη βάση της στο τμήμα ηλεκτρονικής δομής και laser. (Ινστιτούτο Ηλεκτρονικής Δομής και Λέιζερ- ΙΗΔΛ). Εδώ και 7 χρόνια είναι μέλος του Intelligence Systems Laboratory με έδρα την Κρήτη. Προσφάτως επιλέχτηκε μεταξύ συμμετεχόντων από όλη την Ευρώπη να συμμετάσχει σε διαγωνισμό της γνωστής Εταιρείας Skype όπου και κέρδισε το πρώτο βραβείο για την παρουσίαση της καινοτόμας ιδέας της που αφορούσε τρισδιάστατη απεικόνιση χημικών μορίων και μαθηματικών εξισώσεων με τη βοήθεια τεχνολογίας που ονομάζεται Αugmented Reality με σκοπό την βελτιστοποίηση της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

*( Η τεχνολογία Augmented Reality ή επαυξημένη πραγματικότητα ή αλλιώς ενισχυμένη πραγματικότητα είναι μια τεχνολογία που χρησιμοποιείται στα κινητά τηλέφωνα. Η τεχνολογία Augmented Reality επιτρέπει την ζωντανή προβολή ενός φυσικού περιβάλλοντος του οποίου όμως η πραγματικότητα είναι επαυξημένη με την προβολή πληροφοριών αλλά και εικονικών προσώπων ή χώρων σχεδιασμένων μέσα έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή. Ο συνδυασμός της κάμερας με το σύστημα GPS ενός κινητού τηλεφώνου επιτρέπουν την προβολή επιπλέον πληροφοριών για ένα γεωγραφικό σημείο, διαμορφώνοντας ένα επαυξημένο πληροφοριακά τελικό αποτέλεσμα. Παρέχονται πληροφορίες που περιλαμβάνουν κείμενα, ήχους και video και αφορούν ειδικά τη γεωγραφική θέση που βρίσκεται ο χρήστης και στοχεύει η κάμερα του. Οι προβολές δεδομένων είναι δυνατές είτε από τις οθόνες κινητών είτε από ειδικά γυαλιά προβολής Augmented Reality.)


Συγχαρητήρια  απο το Permissospress στην Παναγιώτα,αισθανόμαστε όλοι περήφανοι για τις επιτυχίες σου!!!
Διαβάστε Περισσότερα »

Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΗΝ FOODEXPO GREECE - OENOTELIA 2016

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ


Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας έχοντας ως βασικό της μέλημα την υποστήριξη ενεργειών προβολής και προώθησης των αγροδιατροφικών προϊόντων των παραγωγών μας, λαμβάνει μέρος σε συνεργασία με τα Επιμελητήρια Βοιωτίας, Εύβοιας, Ευρυτανίας, Φθιώτιδας και Φωκίδας στην 3η Διεθνή έκθεση τροφίμων και ποτών,
         “ FOODEXPO GREECE - OENOTELIA 2016 ”
η οποία θα λάβει χώρα από τις 19 έως 21 Μαρτίου 2016 στο εκθεσιακό κέντρο METROPOLITAN EXPO στην Αθήνα στο διεθνές αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος.
Θα είναι μεγάλη μας χαρά να παρευρεθείτε στα εγκαίνια της έκθεσης στις 19 Μαρτίου 2016 ώρα 18.00,να σας υποδεχτούμε στο περίπτερο μας και να σας κεράσουμε εκλεκτά προϊόντα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.
Σε περίπτωση που παρευρεθείτε στην έκθεση καθ'  όλη τη διάρκεια του τριημέρου παρακαλώ επικοινωνήστε με την εκπρόσωπο της Περιφέρειας κ . Καμπουροπούλου στο τηλ. 6944731674.

                                Ο Αντιπεριφερειάρχης
                            Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής

                                Γιώργος Κελαϊδίτης
Διαβάστε Περισσότερα »

Σκληρή απάντηση Φο.Δ.Σ.Α Στερεάς στη Δήμαρχο Λεβαδέων

Τα όσα ανάφερε σε πρόσφατη συνέντευξη τύπου η Δήμαρχος Λεβαδέων, σχετικά με τη νομιμότητα της λειτουργίας του Περιφερειακού Φο.Δ.Σ.Α Στερεάς Ελλάδας Α.Ε., δεν μας εξέπληξαν ιδιαίτερα.  Ήταν αναμενόμενα, αφού εδώ και 1,5 χρόνο η σταθερή προσπάθεια της είναι να καταστρέψει ότι πιο δημιουργικό οικοδομείται στον τομέα της διαχείρισης των απορριμμάτων στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.  Εντούτοις, θα θέλαμε να διατυπώσουμε τις παρατηρήσεις μας σχετικά με τους ισχυρισμούς της. 1. Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας στις αρχές του 2015 διέθετε 8 ενεργούς Χώρους Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Απορριμμάτων (ΧΑΔΑ), κοινώς χωματερές, στα Άγραφα, Καρπενήσι, Αμφίκλεια – Ελάτεια, Δελφούς, Λοκρούς, Κύμη, Αλιβέρι & Κάρυστο. Παράλληλα 2 μεγάλες γεωγραφικές ενότητες, αυτές της Χαλκίδας & Λαμίας είχαν κορεσμένους ΧΥΤΑ. Το μεγαλύτερο δηλαδή τμήμα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας είχε πρόβλημα, όχι μόνο περιβαλλοντικό αλλά και καταβολής των προστίμων, μετά την οριστική καταδίκη της χώρας μας για την συνέχιση λειτουργίας των ΧΑΔΑ και την μη αποκατάστασή τους. Τι έκανε για αυτό η συντριπτική πλειοψηφία των Δήμων της Περιφέρειάς μας ; Μέσα από ένα ολοκληρωμένο σχέδιο και με Περιφερειακή συνείδηση δρομολόγησε το κλείσιμο και αποκατάσταση των ΧΑΔΑ. Σε αυτήν την προσπάθεια συνέβαλαν όλοι οι Δήμοι ή σχεδόν όλοι αφού η Δήμαρχος Λεβαδέων ήταν παντελώς απούσα, αρνούμενη να εφαρμόσει ακόμη και διατάξεις νόμων που την υποχρέωναν να παραλάβει το 50% των απορριμμάτων των Δήμων Αμφίκλειας – Ελάτειας & Δελφών. Σήμερα η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας έχει κλείσει τους 7 από τους 8 ΧΑΔΑ και το αμέσως επόμενο διάστημα κλείνει και τον 8ο ενώ κατασκευάζει και έχει δρομολογήσει σειρά νέων έργων (κατασκευή μονάδας κομποστοποίησης Φωκίδας, ΜΕΑ Θήβας, επέκταση ΧΥΤΑ Χαλκίδας & Λαμίας, ΜΕΑ Χαλκίδας & Λαμίας, εξοπλισμός διαχείρισης απορριμμάτων κ.α). 2. Οι Δήμοι της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, μέσα από μια πρωτόγνωρη δημοκρατική διαδικασία και με συντριπτικές αποφάσεις των Δημοτικών τους Συμβουλίων, αποφάσισαν σε εφαρμογή του Ν. 4071/2012, την μετατροπή της νομικής μορφής του Περιφερειακού Συνδέσμου Φο.Δ.Σ.Α σε Ανώνυμη Εταιρεία των Ο.Τ.Α. Την απόφαση αυτή, την βασική δηλαδή δημοκρατική αρχή της πλειοψηφίας αποδέχθηκε και μικρός αριθμός Δήμων, οι οποίοι δεν αποφάσισαν θετικά για την μετατροπή της νομικής μορφής και συμμετέχουν στον Περιφερειακό Φο.Δ.Σ.Α Α.Ε. Δυο Δήμοι, κατά παράβαση του νόμου αρνήθηκαν να συμμετάσχουν. 3. Σχετικά με την νομιμότητα λειτουργίας του Περιφερειακού Φο.Δ.Σ.Α.  
2/4
Όσο και αν η Δήμαρχος Λεβαδέων διαφωνεί, στην Ελλάδα εξακολουθεί να υφίσταται κράτος δικαίου και διάκριση των εξουσιών.  Τη νομιμότητα των διοικητικών πράξεων, την κρίνουν τα αρμόδια διοικητικά όργανα και δικαστήρια.  Ούτε πολιτικοί παράγοντες, ούτε υπάλληλοι Υπουργείων, ούτε Δήμαρχοι.  Ως προς τη νομιμότητα της λειτουργίας του Φορέα μας, και την επαναλαμβανόμενη παράνομη συμπεριφορά του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας απέναντί μας, την παραπέμπουμε στις αρμόδιες Επιτροπές του άρθρου 152 του ν. 3463/2006 για τους νομούς Φθιώτιδας, Βοιωτίας και Εύβοιας, ως αποκλειστικά αρμόδιες για τον έλεγχο νομιμότητας των πράξεων του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης, όπου ακύρωσαν τις πράξεις του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης, τον οποίο έκριναν παντελώς αναρμόδιο να ελέγξει τη νομιμότητα της σύστασης και λειτουργίας του Φορέα μας. Με βάση και αυτές τις αποφάσεις, ο Περιφερειακός ΦοΔΣΑ Στερεάς Ελλάδας Α.Ε. έχει συσταθεί και λειτουργεί απολύτως νόμιμα.  Εννοείται, ότι ούτε δεχτήκαμε, ούτε πρόκειται να δεχτούμε οποιαδήποτε άποψη, από όπου και να προέρχεται, η οποία θα δέχεται ως δεδομένη τη μη νόμιμη σύσταση του φορέα μας.  Ας μην παραπληροφορεί η Δήμαρχος Λεβαδέων το ακροατήριό της.  Αντίθετα σε κάθε είδους πίεση, θα υπερασπιστούμε τη νομιμότητα μέχρι τέλους, σε όλες τις βαθμίδες της ελληνικής και της ευρωπαϊκής δικαιοσύνης.  Ως προς αυτό, ας μην έχει αυταπάτες, ούτε η Δήμαρχος Λεβαδέων, ούτε οποιοσδήποτε άλλος. Και πριν η Δήμαρχος Λεβαδέων επικαλεστεί πάλι μια πράξη ενός κλιμακίου του Ελεγκτικού Συνεδρίου, της συνιστούμε να διαβάσει προσεκτικά την απόφαση 4358/2014 του Στ’ Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας, αλλά και τις αποφάσεις 207/2006, 1344/2011, 2809/2011, 1115/2013 του ίδιου Ανώτατου Δικαστηρίου, για να έχει μια πληρέστερη εικόνα των αρμοδιοτήτων του Ελεγκτικού Συνεδρίου. 4. Ειδικότερα για την προαναφερόμενη πράξη του κλιμακίου, στις 4 Μαρτίου 2016 εκδικάσθηκε η αίτηση ανάκλησης και το αμέσως επόμενο διάστημα θα εκδοθεί η απόφαση. Στις 4 Μαρτίου κατατέθηκε επίσης αίτηση ακύρωσης της τελευταίας πράξης του εκτελούντα χρέη Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας στο Συμβούλιο της Επικρατείας, η οποία δεν έχει προσδιοριστεί ακόμη, πότε θα εκδικαστεί. Τέλος είναι γνωστό ότι εκκρεμεί η γνωμοδότηση από το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, η οποία ζητήθηκε από το ίδιο το Υπουργείο Εσωτερικών.  Επί πέντε μήνες, το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους αρνείται να επικυρώσει την άποψη συγκεκριμένων παραγόντων του Υπουργείου Εσωτερικών και της Δημάρχου  Λεβαδέων, περί μη νόμιμης σύστασης του Φορέα μας. Για όλες αυτές τις αναμενόμενες αποφάσεις, έχει αποφανθεί ήδη η Δήμαρχος Λεβαδέων κατά τα λεγόμενά της στην συνέντευξη, εκτός και εάν με την παρέμβασή της επιδιώκει να επηρεάσει την δικαιοσύνη.       5. Αντί η Δήμαρχος Λεβαδέων να εκφράζει την ανησυχία της για το ενδεχόμενο διάπραξης του αδικήματος της παράβασης καθήκοντος από τους Δημάρχους που
3/4
συμμετέχουν στον Περιφερειακό ΦοΔΣΑ Στερεάς Ελλάδας Α.Ε., ας απαντήσει, κυρίως στους δημότες της: Αν οι Ανώνυμες Εταιρείες είναι παράνομες και χώροι διαπλοκής, για ποιο λόγο η ίδια διατηρεί τη ΔΕΠΟΔΑΛ με τη νομική μορφή της Α.Ε. (όπως δηλαδή και ο Περιφερειακός ΦοΔΣΑ) και δεν την έχει μετατρέψει σε Σύνδεσμο, πράγμα που επιθυμεί μόνο για τον Περιφερειακό ΦοΔΣΑ; Αν ο Περιφερειακός ΦοΔΣΑ είναι παράνομος και οι δικές της προτάσεις νόμιμες, γιατί απαιτείται η τροποποίηση του νόμου 4071/2012 για να τις υλοποιήσει;;  Μήπως γιατί, με βάση την ισχύουσα νομοθεσία, νόμιμη είναι η λειτουργία του Περιφερειακού ΦοΔΣΑ και παράνομα είναι τα όσα σχεδιάζει και προτείνει η Δήμαρχος Λεβαδέων? 6. Η Δήμαρχος Λεβαδέων, αν και συνέταξε ένα υπερτοπικό σχέδιο διαχείρισης απορριμμάτων, έχει εκλεγεί Δήμαρχος Λεβαδέων και όχι Υπερδήμαρχος Στερεάς Ελλάδας.   Οφείλει να σέβεται την αυτονομία και την ελευθερία επιλογής των υπόλοιπων Δήμων της Στερεάς Ελλάδας, ως προς το πώς εκείνοι θα διαχειριστούν τα απορρίμματά τους.  Αντί να ανησυχεί για τη νομιμότητα των αποφάσεων των 22 Δήμων της Στερεάς Ελλάδας, ας ανησυχεί για το ότι ήδη έχουν αποχωρήσει οι δύο από τους πέντε Δήμους που επρόκειτο να συμμετάσχουν στο υπερτοπικό της σχέδιο. Προφανώς η Δήμαρχος Λεβαδέων εκτός από τον μελλοντικό παράδεισο, δεν έχει τίποτα άλλο να προτείνει και υποσχεθεί στους όμορους Δήμους που διαθέτουν ΧΑΔΑ, για τα επόμενα 5 χρόνια και πως θα διαχειριστούν τα απορρίμματά τους.  7. Η Δήμαρχος Λεβαδέων στις αρχές του 2015 κατήγγειλε τις ενταγμένες μονάδες Φωκίδας & Θήβας, τις μόνες σε όλη τη χώρα που θα κατασκευασθούν με δημόσια χρηματοδότηση και όχι με ΣΔΙΤ, εξυπηρέτησης 40.000 & 66.700 κατοίκων αντίστοιχα, ως φαραωνικές και μη συμβατές με το νέο ΕΣΔΑ, επειδή προβλέπουν  μεταξύ άλλων και επεξεργασία σύμμεικτων απορριμμάτων. Για αυτόν τον λόγο με αποφάσεις του Δημοτικού της Συμβουλίου, στις 31/03/2015 συνέταξε τοπικό σχέδιο και προέβλεψε μια μονάδα κομποστοποίησης προϋπολογισμού 1.316.900 ευρώ. Τον Σεπτέμβριο του 2015 αναθεωρώντας τον σχεδιασμό της κατέθεσε υπερτοπικό σχέδιο 5 Δήμων, το οποίο προβλέπει μονάδα επεξεργασίας σύμμεικτων απορριμμάτων, μονάδα κομποστοποίησης, μονάδα ανακύκλωσης & ΧΥΤΥ για εξυπηρέτηση 81.669 κατοίκων και προϋπολογισμού 19.814.076 ευρώ. Προφανώς το έργο των 81.669 κατοίκων, σε αντίθεση με αυτό των 40.000 ή 66.700 κατοίκων της Φωκίδας & της Θήβας είναι συμβατό με το νέο ΕΣΔΑ και δεν είναι φαραωνικό επειδή το προτείνει η Δήμαρχος Λεβαδέων. 8. Επί 1,5 χρόνο σε κάθε της αναφορά η Δήμαρχος Λεβαδέων προαναγγέλλει την τροποποίηση του Ν. 4071/2012, η οποία θα δίνει την δυνατότητα σε κάθε Δήμο ή ομάδες Δήμων να διαχειρίζονται από μόνοι τους τα απορρίμματα. Οι Δήμοι που συμμετέχουν στον Περιφερειακό Φο.Δ.Σ.Α δεν είναι ομάδα Δήμων, οι οποίοι με ελεύθερη βούληση αποφάσισαν να συμμετέχουν σε αυτό το σχήμα ; Εκτός και εάν η Δήμαρχος Λεβαδέων εννοεί και δέχεται μόνο την δική της επιθυμία και την δική της ομάδα Δήμων. 
4/4
9. Το ότι η Δήμαρχος Λεβαδέων συμμετέχει σε συσκέψεις του Υπουργείου Εσωτερικών, με σκοπό την τροποποίηση του νόμου 4071/2012, προκειμένου να εξυπηρετήσει το σχεδιασμό της, ούτε άγνωστο μας είναι, ούτε μας προκαλεί εντύπωση.  Εδώ και αρκετό καιρό, γνωρίζουμε πολύ καλά ότι η λειτουργία του Φορέα μας δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα νομιμότητας.  Ο πόλεμος εναντίον του Φορέα μας είναι πολιτικός, και για την ακρίβεια μικροπολιτικός,  και δυστυχώς, σε αυτόν συμμετέχουν και φορείς της Δημόσιας Διοίκησης, που, ενώ οφείλουν να σέβονται και να επιβάλλουν τη νομιμότητα, προτιμούν να περιφρονούν προκλητικά τις αποφάσεις οργάνων όπως της Επιτροπής του άρθρου 152 του ν. 3463/2006, και να εκδίδουν σωρηδόν παράνομες διοικητικές πράξεις.  Αλλά αυτό το θέμα θα αντιμετωπιστεί στην ώρα του, και με τον δέοντα τρόπο. 10. Ο Περιφερειακός ΦοΔΣΑ, στον ένα χρόνο λειτουργίας του, έχει να επιδείξει σημαντικότατο έργο.  Μέσα σε ένα χρόνο, με την αγαστή συνεργασία των 22 Δήμων που συμμετέχουν στο Φορέα μας, έκλεισαν όλες οι παράνομες χωματερές στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.  Η ίδια έχει κάθε δικαίωμα να λειτουργεί με τοπικιστικά κριτήρια και στόχους.  Δεν μπορεί όμως, και δεν θα της το επιτρέψουμε, να ακυρώσει τις προσπάθειες περιφερειακής συνεννόησης και συνεργασίας που καταβάλλουν οι υπόλοιποι 22 Δήμοι της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, για να επιλύσουν με αίσθηση περιφερειακής αλληλεγγύης το πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων προς όφελος της Περιφέρειας και των κατοίκων της. Για την ώρα, η Δήμαρχος Λεβαδέων, ας αρκεστεί στο εξής:  Έχει κάθε δικαίωμα να διαχειριστεί όπως θέλει τα απορρίμματά της, στο πλαίσιο της νομοθεσίας, όπως αυτή ισχύει σήμερα, ή όπως θα διαμορφωθεί στο μέλλον.  Δεν έχει κανένα δικαίωμα να παρεμβαίνει σε κανέναν άλλο Δήμο ή Φορέα, για τον τρόπο διαχείρισης των απορριμμάτων που αυτοί επιλέγουν.  Νουθεσίες και παρεμβάσεις σε άλλους Δήμους και Φορείς στους οποίους δεν συμμετέχει η Δήμαρχος Λεβαδέων, καλό θα είναι να μην επαναληφθούν στο μέλλον.  Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να αμφισβητεί την βούληση της συντριπτικής πλειοψηφίας των εκλεγμένων Δημοτικών Συμβουλίων των Δήμων της Περιφέρειας. Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να ανοίξουν και πάλι οι χωματερές στην Περιφέρειά μας. Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να ακυρώσει τα μοναδικά έργα με δημόσια χρηματοδότηση και να ανοίξει την πόρτα στα ΣΔΙΤ. Δεν θα επιτρέψουμε κανένα πισωγύρισμα στο ολοκληρωμένο σχέδιο διαχείρισης το οποίο με πολύ προσπάθεια και εμφανή θετικά αποτελέσματα έχει δρομολογηθεί προς όφελος των πολιτών και της προστασίας του περιβάλλοντος. 
                 Το Διοικητικό Συμβούλιο           του Περιφερειακού               Φο.Δ.Σ.Α Στερεάς Ελλάδας Α.Ε 

Διαβάστε Περισσότερα »

Συνελήφθησαν 22 άτομα για διάφορα αδικήματα στη Στερεά



Συνελήφθησαν, στο πλαίσιο στοχευμένων αστυνομικών ελέγχων σε περιοχές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, συνολικά είκοσι δύο (22) άτομα για διάφορα αδικήματα


Συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς, στοχευμένοι αστυνομικοί έλεγχοι, στο πλαίσιο του ευρύτερου επιχειρησιακού σχεδιασμού της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας.

Κατά τη διάρκεια αυτών των ελέγχων, οι οποίοι πραγματοποιήθηκαν με σκοπό την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων, τον εντοπισμό φυγόποινων, τη δίωξη της παράτυπης μετανάστευσης και γενικότερα την αντιμετώπιση κάθε μορφής παραβατικής συμπεριφοράς, συνελήφθησαν το τελευταίο 24ωρο, συνολικά είκοσι δύο (22) άτομα και συγκεκριμένα:

Ημεδαπός στη Χαλκίδα, από αστυνομικούς της Β’ Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Ευβοίας, για παράβαση νομοθεσίας περί ναρκωτικών. Κατασχέθηκε μικροποσότητα κάνναβης.

Δύο (2) ημεδαποί σε περιοχές της Χαλκίδας, από αστυνομικούς της Β’ Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Ευβοίας & του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας αντίστοιχα, για εκκρεμείς καταδικαστικές Αποφάσεις.

Οκτώ (8) αλλοδαποί, οι οποίοι στερούνταν των απαραίτητων εγγράφων που να δικαιολογούν τη νόμιμη παραμονή τους στη χώρα μας και ειδικότερα:

•    Τρεις σε περιοχές της Λαμίας, από αστυνομικούς της Β’ Ο.Π.Κ.Ε. Φθιώτιδας.
•    Δύο στα Νέα Στύρα Ευβοίας, από αστυνομικούς της Δ’ Ο.Π.Κ.Ε. Ευβοίας.
•    Ένας στη Χαλκίδα, από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Χαλκίδας.
•    Ένας στα Οινόφυτα Βοιωτίας, από αστυνομικούς της Β’ Ο.Π.Κ.Ε. Βοιωτίας.
•    Ένας στην Άμφισσα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Άμφισσας.

Οκτώ (8) άτομα, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και ειδικότερα:

•    Δύο ημεδαποί και ένας αλλοδαπός σε περιοχές της Χαλκίδας, από αστυνομικούς των Β’, Γ’ & Α’ Ομάδων ΔΙ.ΑΣ. Ευβοίας αντίστοιχα.
•    Ημεδαπός στην περιοχή Φύλλα Ευβοίας, από αστυνομικούς της Α’ Ο.Π.Κ.Ε. Ευβοίας.
•    Ημεδαπός στα Ψαχνά Ευβοίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Νέας Αρτάκης.
•    Αλλοδαπός στην Ερέτρια Ευβοίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ερέτριας.
•    Ημεδαπός στη Λαμία, από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Λαμίας.
•    Αλλοδαπός στην περιοχή Έξαρχος Φθιώτιδας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αταλάντης. Επιπλέον σε βάρος του διαπιστώθηκε ότι εκκρεμούσε καταδικαστική Απόφαση. 

Ημεδαπός στην Αράχωβα Βοιωτίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αράχωβας, για παρεμπόριο. Κατασχέθηκαν διάφορα είδη παρεμπορίου.

Δύο (2) ημεδαποί σε περιοχές της Θήβας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, για επαιτεία.

Οι συλληφθέντες, με τις σε βάρος τους σχηματισθείσες δικογραφίες, θα οδηγηθούν στις κατά τόπους αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές.

Οι συγκεκριμένοι έλεγχοι αποσκοπούν στην πρόληψη και στην καταστολή της εγκληματικότητας, ενώ θα συνεχιστούν σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.
Διαβάστε Περισσότερα »

«GODS OF EGYPT: Οι θεοί της Αιγύπτου» στον Κινηματογράφο Θήβας

ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

Από την Πέμπτη 17 Μαρτίου έως την Τετάρτη 24 Μαρτίου 2016, στο Δημοτικό Χειμερινό κινηματογράφο θα προβληθεί η κινηματογραφική ταινία
«GODS OF EGYPT: Οι θεοί της Αιγύπτου».    





Ώρα Προβολής: 21:15

Περίληψη:
Η επιβίωση του ανθρώπινου είδους κρέμεται από μία κλωστή, καθώς ο θνητός ήρωας Μπεκ ξεκινά ένα συναρπαστικό ταξίδι για να σώσει τον κόσμο και την πραγματική του αγάπη. Για να τα καταφέρει, θα χρειαστεί τη βοήθεια του παντοδύναμου θεού Χόρους σε μια αναπάντεχη συμμαχία ενάντια στον Σετ, τον αμείλικτο θεό του σκότους που έχει υφαρπάξει τον θρόνο της Αιγύπτου, βουτώντας την κάποτε ειρηνική και εύπορη αυτοκρατορία στο χάος και τις διαμάχες.


Σκηνοθεσία: Άλεξ Πρόγιας
Ηθοποιοί: Τζέραρντ Μπάτλερ, Νικολάι Κόστερ-Βαλντάου, Μπρέντον Τουέιτις, Έλοντι Γιάνγκ 
Είδος: Περιπέτεια
Διάρκεια: 128΄



Διαβάστε Περισσότερα »

4η συνεδρίαση Π.Ε.Δ. Στερεάς

Την Τετάρτη 16 Μαρτίου 2016 πραγματοποιήθηκε η 4η συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Π.Ε.Δ. Στερεάς Ελλάδας στα γραφεία της στη Λαμία. Με την έναρξη της συνεδρίασης, ο Πρόεδρος της Π.Ε.Δ. και Δήμαρχος Ορχομενού, κ. Λουκάς Υπερήφανος καλωσορίζοντας τους παρευρισκόμενους ανέφερε: «Εύχομαι σε όλους χρόνια πολλά, καλή σαρακοστή και με υγεία και δύναμη να συνεχίσουμε να κάνουμε ότι είναι δυνατόν για να είμαστε ωφέλιμοι στις τοπικές κοινωνίες».
Ο Πρόεδρος αναφερόμενος στο πρώτο θέμα της συνεδρίασης, που αφορούσε την ανάληψη πρωτοβουλίας από την ΠΕΔ και τους Δήμους για τη χρηματοδότηση μελετών ενεργειακών έργων από το Ευρωπαϊκό Ταμείο  ELENA επεσήμανε: «Αποτελεί προτεραιότητα για όλους μας η βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης των Δήμων μας τόσο από τη σκοπιά της προστασίας του περιβάλλοντος και της εξοικονόμησης πόρων όσο κι από την σκοπιά της μείωσης των λειτουργικών μας εξόδων. Ξέρουμε ότι τα κονδύλια του ΠΕΠ Στερεάς Ελλάδας και του ΕΣΠΑ 2014-2020 γενικότερα για τα ενεργειακά έργα είναι περιορισμένα, ενώ δεν προβλέπεται η χρηματοδότηση των μελετών ωρίμανσης. Η ΠΕΔ, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της, προτίθεται να αναλάβει τον ρόλο του συνδέσμου για να φέρει κοντά όλους τους Δήμους της Στερεάς Ελλάδας και να υπάρξει μια κοινή προσπάθεια για την εξασφάλιση χρηματοδότησης για την ωρίμανση των εν λόγω μελετών από το Ευρωπαϊκό Ταμείο  ELENA». Ενώ στη συνέχεια τόνισε: «Θεωρώ πως η συγκεκριμένη πρωτοβουλία μας αφορά όλους και εκτός του σημαντικότατου οικονομικού οφέλους που θα έχει για τους Δήμους μας, θα προάγει τη συνεργασία και το ομαδικό πνεύμα. Θα είναι μια ευκαιρία για εμάς, τους Δήμους της Στερεάς Ελλάδας, να βγούμε μπροστά και να αποτελέσουμε το καλό παράδειγμα για όλους τους Δήμους αλλά και τους υπόλοιπους φορείς της Χώρας. Είναι μια πρωτοπόρα κίνηση κι ελπίζω να την αγκαλιάσουμε όλοι μας». Ακολούθως τον λόγο πήραν τα μέλη του Διοικητικού συμβουλίου, δείχνοντας ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την πρόταση του Προέδρου, κ. Υπερήφανου και αφού προηγήθηκε διαλογική συζήτηση, το Σώμα έλαβε την απόφαση για την άμεση εκκίνηση των διαδικασιών για την ενεργοποίηση της πρωτοβουλίας με την συγκρότηση Επιτροπής Συντονισμού της δράσης, αποτελούμ
1.    Καπεντζώνη Γεώργιο, Αντιπρόεδρο της ΠΕΔ και Δήμαρχο Δωρίδας
2.    Νικολάου Σπυρίδωνα, Μέλος της ΠΕΔ και Δήμαρχο Θηβαίων
3.    Σουλιώτη Νικόλαο, Μέλος της ΠΕΔ και Δήμαρχο Καρπενησίου
4.    Λιόλιο Νικόλαο, Μέλος της ΠΕΔ και Δήμαρχο Λοκρών
5.    Ευσταθίου – Σπανού Λίνα, Μέλος της ΠΕΔ και Δήμαρχο Ιστιαίας – Αιδηψού.
Επίσης, στα πλαίσια της 4ης συνεδρίασης ο κ. Λιόλιος, Δήμαρχος Λοκρών έθεσε το θέμα της αναγκαιότητας σύγκλισης του οργάνου της Γενικής Συνέλευσης της ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας για τη συζήτηση των φλεγόντων ζητημάτων που αντιμετωπίζει η τοπική αυτοδιοίκηση και την ανάληψη δράσης για την επίλυσή τους. Το Σώμα συμφώνησε με την πρόταση και αποφασίστηκε η κατάθεση εισηγήσεων στα πλαίσια της επόμενης συνεδρίασης του Δ.Σ. για την θεματολογία του Συνεδρίου και τον ορισμό της ημερομηνίας διεξαγωγής του.
Στη συνέχεια, η Δήμαρχος Ερέτριας, κα Αλημπατέ, έθεσε προς συζήτηση το πρόβλημα που δημιουργεί το ισχύον καθεστώς για τις ΔΕΥΑ με την ύπαρξη διαφορετικής τιμολόγησης ακόμη κι από Τοπικό Διαμέρισμα σε Τοπικό Διαμέρισμα. Επιπροσθέτως, ο κ. Παγώνης, Δήμαρχος Χαλκιδέων, ανέφερε πως θα πρέπει να υπάρξει άμεσα νομοθετική πρωτοβουλία για την αποσαφήνιση του καθεστώτος μισθοδοσίας των υπαλλήλων των ΔΕΥΑ. Κατόπιν των παραπάνω, το Δ.Σ. αποφάσισε την αποστολή επιστολής προς την ΚΕΔΕ για την άμεση ανάδειξη του ζητήματος σε κεντρικό επίπεδο.
Τον λόγο επίσης έλαβε ο Δήμαρχος Δελφών, κ. Παναγιωτόπουλος ο οποίος ενημέρωσε και επίσημα το Συμβούλιο πως η προσπάθεια του Δήμου του για την διεκδίκηση του τίτλου της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης για το έτος 2021, δεν εστέφθη τελικά με επιτυχία. Ωστόσο, ευχαρίστησε με θέρμη την ΠΕΔ και το Δ.Σ. της για την αμέριστη υποστήριξη που παρείχαν και δήλωσε πως η συγκεκριμένη προσπάθεια αφήνει παρακαταθήκη στην Στερεά Ελλάδα για μελλοντικές ενέργειες προβολής της και αξιοποίησης του πολιτιστικού και φυσικού αποθέματος που διαθέτει. Κλείνοντας ο κ. Παναγιωτόπουλος αναφέρθηκε στη λανθασμένη στόχευση των 8μήνων κοινωνικής εργασίας, καθώς διαφαίνεται πως αποσκοπούν στην εξυπηρέτηση των μεγάλων αστικών Δήμων με τους μικρότερους να μένουν στο περιθώριο. Δεδομένου ότι δεν έχει γνωστοποιηθεί πλήρως ο κυβερνητικός σχεδιασμός για τις συγκεκριμένες θέσεις εργασίας, το Διοικητικό Συμβούλιο συμφώνησε ομόφωνα πως σε περίπτωση που διαπιστωθεί θέμα άνισης μεταχείρισης των Δήμων θα υπάρξει συντονισμένη αντίδραση και διεκδίκηση μιας επωφελούς λύσης για όλους.
Διαβάστε Περισσότερα »

Καρπενήσι: Μπήκε στο γραφείο του συμβολαιογράφου και τον πυροβόλησε εν ψυχρώ!

Τύχη βουνό είχε ένας συμβολαιογράφος στο Καρπενήσι, ο οποίος δέχτηκε επίθεση με καραμπίνα από άγνωστο την ώρα που βρισκόταν στο γραφείο του.

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των Αστυνομικών Αρχών, για τον εντοπισμό και τη σύλληψη ενός άγνωστου δράστη, ο οποίος χθες (16.03.2016) περίπου στις 20:30’ το βράδυ, σε περιοχή του Καρπενησίου, εισήλθε σε επαγγελματικό γραφείο 68χρονου ημεδαπού και πυροβόλησε με κυνηγετικό όπλο εναντίον του, με αποτέλεσμα ο 68χρονος να τραυματιστεί στο πρόσωπο και στην πλάτη.

Ο παθών διακομίσθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Καρπενησίου, όπου του παρασχέθηκε ιατρική φροντίδα και παραμένει νοσηλευόμενος.

Την προανάκριση, για την συγκεκριμένη υπόθεση, διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Καρπενησίου.

Διαβάστε Περισσότερα »

ΠΟΛΥΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΗ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΤΟΝ Ι. Ν. ΠΑΜΜΕΓΙΣΤΩΝ ΤΑΞΙΑΡΧΩΝ ΣΧΗΜΑΤΑΡΙΟΥ


Την Κυριακή 13 Μαρτίου 2016 με ιδιαίτερη λαμπρότητα τελέστηκε πολυαρχιερατικό συλλείτουργο στον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών Σχηματαρίου προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καρπενησίου κ. Γεωργίου και συλλειτουργούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου, Σισανίου & Σιατίστης κ. Παύλου, του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Τανάγρας κ. Πολυκάρπου και του σεπτού Ποιμενάρχου μας κ. Γεωργίου.

Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας στην ομιλία του αναφέρθηκε στο γεγονός της εκλογής και χειροτονίας του π. Γεωργίου, η οποία επλήρωσε χαρά και ευφροσύνη τόσο τον ίδιο προσωπικά όσο και τον ιερό Κλήρο και το πλήρωμα της Τοπικής μας Εκκλησίας. Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο Σεβασμιώτατος τόνισε πως ο νέος Μητροπολίτης Καρπενησίου κ. Γεώργιος ανάλωσε τον εαυτό του στη διακονία όχι μόνο της πόλεως του Σχηματαρίου, την οποία ευόρκως και με περισσή αγάπη υπηρέτησε αλλά και γενικότερα την ευρύτερη επαρχία του Σχηματαρίου και όπου αλλού η Τοπική μας Εκκλησία τον κάλεσε. Τέλος, του ευχήθηκε έτη πολλά καρποφόρα και δημιουργική  Αρχιερατεία.

Α’ ΚΑΤΑΝΥΚΤΙΚΟΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΤΗΣ ΣΥΓΝΩΜΗΣ

Το απόγευμα της Κυριακής 13 Μαρτίου 2016  ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρπενησίου κ. Γεώργιος προεξήρχε του Α΄ Κατανυκτικού Εσπερινού της Συγνώμης στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Λιβαδειάς, συμπροσευχομένου του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Γεωργίου.

Με το πέρας της ιεράς  Ακολουθίας ο Σεβασμιώτατος άγιος Θηβών παρουσίασε στο εκκλησίασμα της πόλεως της Λεβαδείας     τον νέο Μητροπολίτη Καρπενησίου και του ευχήθηκε για μια ακόμη φορά έτη πολλά και καλή δύναμη για την  επιτέλεση των νέων του καθηκόντων. Στη συνέχεια ο άγιος Καρπενησίου ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας και  μίλησε καταλλήλως για το πνεύμα της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής, την αξία της μετάνοιας και της προσευχής στη ζωή του χριστιανού, αναφερόμενος στην ευχή του Αγίου Εφραίμ του Σύρου. Τέλος ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας αφού πρώτα ο ίδιος ζήτησε συγχώρηση από τον ιερό κλήρο και το λαό έδωσε τη συγχώρηση και τις ευχές του σε όλους.


Διαβάστε Περισσότερα »

Γιορτάζουν οι Άγιοι Θεόδωροι στη Θήβα


Διαβάστε Περισσότερα »

Ποιες αγροτικές επιδοτήσεις κατάσχονται και ποιες όχι

Τις κατασχέσεις των αγροτικών επιδοτήσεων (άμεσων ενισχύσεων) από τη στιγμή που πιστώνονται από τον ΟΠΕΚΕΠΕ στους λογαριασμούς των δικαιούχων προβλέπει σχετικό έγγραφο που κατέθεσε στη Βουλή το υπουργείο Οικονομικών. Αντίθετα, προστατεύονται οι κοινοτικές ενισχύσεις που προορίζονται για την υλοποίηση επενδύσεων στο πλαίσιο του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης, ακόμα και αν βρίσκονται σε καταθετικούς λογαριασμούς τραπεζών, δηλαδή εις χείρας τρίτων, αναφέρει ο Ελεύθερος Τύπος.
Τι προβλέπεται

Σύμφωνα με το εν λόγω έγγραφο του υπουργείου Οικονομικών, «ρητά ορίζεται ότι δεν κατάσχονται οι προκαταβολές και οι ενδιάμεσες πληρωμές των δικαιούχων για την υλοποίηση των πράξεων που συγχρηματοδοτούνται από τα Επιχειρησιακά Προγράμματα του ΕΣΠΑ, το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αλιείας και το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης. Αντίθετα, οι τελικές πληρωμές των ανωτέρω δικαιούχων, μετά την ολοκλήρωση του έργου, δύνανται να κατάσχονται».

Επίσης με γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου που έγινε αποδεκτή από τον υφυπουργό Οικονομικών κρίθηκε ότι δεν υπόκεινται σε κατάσχεση επιδοτήσεις της Ε.Ε. ή χρηματικές ενισχύσεις που αποσκοπούν στην υπό του δικαιούχου εις το μέλλον ενέργεια συγκεκριμένης επένδυσης ή στην επίτευξη συγκεκριμένου έργου ή αποτελέσματος.

Το ίδιο ισχύει και για τις ενδιάμεσες καταβολές που αποσκοπούν στη διατήρηση ή συνέχιση κάποιου κοινοτικού προγράμματος, η στέρηση των οποίων με την κατάσχεση ή των συμψηφισμό θα οδηγούσε σε αδυναμία εκτέλεσης του κοινοτικού προγράμματος και σε άρνηση περαιτέρω χρηματοδότησης ή σε ενδεχόμενη αναζήτηση των ενδιάμεσων καταβολών.
newsbeast.gr


Διαβάστε Περισσότερα »

Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας απο την ΟΓΕ Θήβας

ΟΜΑΔΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΘΗΒΑΣ ΟΓΕ

Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Η Ομαδα Γυναικών Θήβας της ΟΓΕ  διοργανώνει εκδήλωση αφιερωμένη στην Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας,

την Κυριακή 20 Μάρτη στις 6:30μ.μ. στο Single Origin café, Επαμεινώνδα 24

Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει ομιλία – συζήτηση με θέμα:

Μητρότητα και κοινωνικές υποδομές για τη φροντίδα της οικογένειας.

Η εκδήλωση θα πλαισιωθεί από αφιέρωμα στους πρόσφυγες και ζωντανή μουσική.

Στον χώρο θα συγκεντρώνονται είδη πρώτης ανάγκης που θα διατεθούν για τους Πρόσφυγες (κονσέρβες,  πάνες,  είδη ατομικής υγιεινής, γάλα)



“Συνεχίζουμε ασυμβίβαστα στο δρόμο του αγώνα

Για τη γυναικεία ισοτιμία  και τις σύγχρονες ανάγκες μας”

Διαβάστε Περισσότερα »

Κατεπείγουσα συνεδρίαση Δ.Σ.Δήμου Ορχομενού για το προσφυγικό

  ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ 5ης ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΩΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΤΟΥΣ 2016

Σας προσκαλούμε σε κατεπείγουσα  συνεδρίαση που θα γίνει στο Δημοτικό Κατάστημα  Ορχομενού στις    18   Μαρτίου   2016 ημέρα   Παρασκευή   και ώρα 6.30 μ.μ. σύμφωνα με  τις διατάξεις του άρθρου  67  παρ. 2 του Ν. 3852/2010,  «Νέα Αρχιτεκτονική της  Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης  Διοίκησης – Πρόγραμμα  Καλλικράτης , ύστερα από την αριθμ. πρωτ.  2510/15-3-2016 αίτημα της μειοψηφίας για  συζήτηση και λήψη απόφασης στο παρακάτω θέμα:

 Θέμα 1o: Ενημέρωση & απόφαση σχετικά με  τη δημιουργία χώρων προσωρινής  φιλοξενίας στο Δήμο Ορχομενού στο πλαίσιο αντιμετώπισης του μεταναστευτικού - προσφυγικού θέματος που αντιμετωπίζει η χώρα.  ( Εισηγητής:  Τσιάμης Ιωάννης ,Δημοτικός Σύμβουλος Δ. Ορχομενού , Μέλος Δ.Σ. ΚΕΔΕ)

Το θέμα εισέρχεται με γραπτό αίτημα της παράταξης «Ορχομενός Νέα Εποχή» και με τη διαδικασία του κατεπείγοντος μετά από τις δηλώσεις της Αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας κας Φανής Παπαθωμά που αφορούσαν την εύρεση χώρων φιλοξενίας στους Δήμους της Βοιωτίας που άπτονται της Εθνικής Οδού Αθηνών – Λαμίας και της λειτουργίας ήδη δύο κέντρων φιλοξενίας στην Περιφέρειά μας, ένα σε ξενοδοχείο στις Θερμοπύλες και ένα σε στρατόπεδο της Ριτσώνας.

                                                         Ο Πρόεδρος
                                                                       
                                               ΛΑΜΠΡΟΣ ΑΡΙΣΤ. ΡΟΔΗΣ

Διαβάστε Περισσότερα »

Απάντηση Αλεξιάδη σε Μπασιάκο για τους οφειλόμενους φόρους


Σε σχετική Ερώτηση προς τη Βουλή του Βουλευτή Βοιωτίας Βαγγέλη Μπασιάκου (αριθ.3009/9.02.2016), ζητώντας να ενημερωθεί ποιο είναι το σύνολο των οφειλόμενων προς το δημόσιο φόρων, λόγω υπερφορολόγησης και ποιο είναι το σύνολο των φόρων που βρίσκονται σε εκκρεμότητα επιστροφής ή συμψηφισμού, απάντησε ο Αν.Υπουργός Οικονομικών Τρ.Αλεξιάδης. Στο έγγραφό του περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, τα εξής:
Στα 87.003.283.337,33 ευρώ ανέρχεται το συνολικό ποσό των οφειλόμενων στο δημόσιο φόρων (οφειλές εντός προϋπολογισμού ληξιπρόθεσμες και μη, ρυθμισμένες και μη ρυθμισμένες), σύμφωνα με στοιχεία της 18.2.2016.
Το ποσό αυτό (υπόλοιπο προς είσπραξη) ανά κατηγορία φόρου αναλύεται ως εξής:

1.    'Άμεσοι φόροι: 350.504.555,55 ευρώ
2.    Έμμεσοι φόροι: 46.136.016,35 ευρώ
3.    Μη φορολογικά έσοδα: 471.763,76 ευρώ
4.    Εισόδημα: 15.921.908.330,36 ευρώ
5.    Ειδικές κατηγ. Εισοδ.: 1.864.981.673,83 ευρώ
6.    Φόροι στην περιουσία: 2.809.974.755 ευρώ
7.    Πρόστιμα άμεσοι: 96.337.148,75 ευρώ
8.    Έκτακτοι άμεσοι: 338.104.000,05 ευρώ
9.    Λοιποί Έμμεσοι φόροι: 40.705.535,92 ευρώ
10.    Λοιποί 'Αμεσοι φόροι: 47.674.627,14 ευρώ
11.    ΦΠΑ: 17.286.162.035,95 ευρώ
12.    Μεταβ.και Συγκ. Κεφαλ.: 85.749.685,52 ευρώ
13.    Τέλη και χαρτόσημα: 226.532.982,19 ευρώ
14.    Φόροι κατανάλωσης: 214.952.995,28 ευρώ
15.    Λοιπές εισφορές: 43.588.285,19 ευρώ
16.    Ειδικοί φόροι κατανάλωσης: 2.511.455,82 ευρώ
17.    Έμμεσοι υπέρ τρίτων: 56.601.169,36 ευρώ
18.    Τέλη κυκλοφορίας: 252.826.757,82 ευρώ
19.    Πρόστιμα έμμεσων φόρων: 3.677.644.699,27 ευρώ
20.    Μισθώματα: 114.867.002,08 ευρώ
21.    Υπηρεσίες: 23.002.149,52 ευρώ
22.    Δικαστικά έξοδα: 1.294.983.279,97 ευρώ
23.    Αχρεωστήτως καταβληθέντα: 113.831.363,56
24.    Πρόστιμα Κ.Β.Σ.: 30.794.296.467,84 ευρώ
25.    Δάνεια: 8.799.909.136,50 ευρώ
26.    Υπέρ Διαφόρων Τρίτων: 55.996.571,19 ευρώ
27.    Λοιπά πρόστιμα μη-φο: 804.334.721,19 ευρώ
28.    Παράβολα: 221.233,52 ευρώ
29.    Καταλογισμοί: 603.571.736,53 ευρώ
30.    Δασμοί: 1.966.443,62 ευρώ
31.    Τέλη και πρόστιμα τελών: 360.140.037,28 ευρώ
32.    Ακάλυπτες επιταγές: 4.539.293,29 ευρώ
33.    Λοιπά-μη φορολογικά: 660.320.027,68 ευρώ
34.    Διάφοροι φόροι: 7.935.400,28 ευρώ
ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ: 87.003.283.337,33 ευρώ

Αναφορικά με τις επιστροφές που βρίσκονται σε εκκρεμότητα, το υπουργείο Οικονομικών υπενθυμίζει ποια είναι η διαδικασία επιστροφής φόρων και ποιοι είναι οι έλεγχοι που προηγούνται και διαβιβάζει στοιχεία που δείχνουν ότι την 31.12.2015 οι εκκρεμείς επιστροφές έχουν ως εξής:
1. Εκκαθαρισμένα ΑΦΕΚ: 756.861.777,39 ευρώ
2. Μη εκκαθαρισμένα ΑΦΕΚ: 554.259.914,70 ευρώ
3. Αιτήσεις χωρίς ΑΦΕΚ: 2.509.743.524,58 ευρώ

ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ: 3.820.865.216,67 ευρώ.
Διαβάστε Περισσότερα »

Αλίαρτος:Πρωταθλητές Βοιωτίας οι μαθητές του ΕΠΑΛ Θήβας και Λυκείου Άσπρων Σπιτιών

Τελικοί αγώνες Ποδοσφαίρου των Λυκείων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας συνδιοργάνωσαν ο Δήμος Αλιάρτου – Θεσπιέων και το Γραφείο Φυσικής Αγωγής Β/μιας Εκπ/σης Νομού Βοιωτίας

Στο Δημοτικό Στάδιο Αλιάρτου έγιναν σήμερα Τετάρτη 16-03-2016 οι τελικοί αγώνες Ποδοσφαίρου των Λυκείων, αγοριών και κοριτσιών, που συνδιοργάνωσαν ο Δήμος Αλιάρτου-Θεσπιέων και το Γραφείο Φυσικής Αγωγής Β/μιας Εκπ/σης Νομού Βοιωτίας.
Πρωταθλητές Βοιωτίας στα κατηγορία των αγοριών αναδείχτηκε το ΕΠΑΛ Θήβας κερδίζοντας το 1ο Λύκειο Λιβαδειάς με σκορ 1-0 σε έναν αγώνα με ιδιαίτερο ενδιαφέρον στον οποίο οι δύο ομάδες δικαίωσαν την συμμετοχή τους στον τελικό.
Πρωταθλήτρια ομάδα Βοιωτίας στην κατηγορία των κοριτσιών αναδείχτηκε το Λύκειο Άσπρων Σπιτιών . Ο Τελικός αγώνας ήταν συγκλονιστικός τελείωσε ισόπαλος με σκορ 1-1 και επικράτησε στα Πέναλτυ με σκορ 4-3 η ομάδα του Λυκείου των Άσπρων Σπιτιών.
Οι δύο πρωταθλήτριες ομάδες του Νομού μας ( ΕΠΑΛ Θήβας και Γενικό Λύκειο Άσπρων Σπιτιών) θα αντιμετωπίσουν την ερχόμενη Δευτέρα στο Στάδιο Αλιάρτου τις πρωταθλήτριες ομάδες του Νομού Φθιώτιδας. Την ίδια μέρα στο ίδιο Γήπεδο οι πρωταθλήτριες ομάδες αγοριών και κοριτσιών του Νομού Εύβοιας θα αντιμετωπίσουν τις πρωταθλήτριες ομάδες του Νομού Φωκίδας . Συγχαίρουμε όλες τις ομάδες που άξια έφτασαν στους τελικούς αγώνες του Πρωταθλήματος ποδοσφαίρου και ευχόμαστε στους νικητές καλή συνέχεια στην επόμενη φάση του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος



Διαβάστε Περισσότερα »

Εκδήλωση επαγγελματικού προσανατολισμού στη Θήβα

"Ο Σύλλογος Ιδιοκτητών Φροντιστών Μέσης Εκπαίδευσης του νομού Βοιωτίας σας  προσκαλεί στην εκδήλωση επαγγελματικού προσανατολισμού, που διοργανώνει την Κυριακή 20 Μαρτίου, στις 6.00μμ, στην αίθουσα "Αλέξανδρος Κοφίνης" του δήμου Θηβαίων. Θα μιλήσει ο διδάκτορας του Α.Π.Θ. και συγγραφέας της σειράς οδηγών σπουδών " ΕΠΙΛΕΓΩ ΣΠΟΥΔΕΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ" κ. Κωνσταντίνος Κότιος.
Οι μαθητές και οι γονείς τους θα ενημερωθούν για τις αλλαγές στο νέο Λύκειο, για τις σπουδές και τα επαγγέλματα και θα ακολουθήσει συζήτηση"

Διαβάστε Περισσότερα »

Αστατος ο καιρός -Συννεφιά, ασθενείς βροχές και σκόνη

Ασθενείς τοπικές βροχές στα δυτικά και λίγα χιόνια στα ηπειρωτικά ορεινά. Άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις στο Αιγαίο 4 με 6 μποφόρ και ανατολικοί νοτιοανατολικοί στο Ιόνιο με την ίδια ένταση.

Ευνοείται η μεταφορά σκόνης στα δυτικά.

Αναλυτική πρόγνωση από την ΕΜΥ:

    Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Στη δυτική και κεντρική Μακεδονία πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών και λίγα χιόνια στα ορεινά. Σταδιακή βελτίωση από το απόγευμα.

Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και πρόσκαιρα στα ανατολικά ανατολικοί με την ίδια ένταση.

Θερμοκρασία: Από 01 έως 11 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

    Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πρόσκαιρες τοπικές βροχές και λίγα χιόνια στα ορεινά. Πιθανότητα σποραδικών καταιγίδων στο Ιόνιο.

Άνεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5 και στο Ιόνιο 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 06 έως 15 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

    Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς βροχές στην ανατολική Θεσσαλία και την Εύβοια τις πρωινές ώρες και από το μεσημέρι στην Πελοπόννησο.

Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και πρόσκαιρα στα ανατολικά και νότια τοπικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 06 έως 15 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

    Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Στις Κυκλάδες γενικά αίθριος. Στην Κρήτη λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν με πιθανότητα ασθενών βροχών στα δυτικά.

Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ με εξασθένηση από το απόγευμα.

Θερμοκρασία: Από 08 έως 15 βαθμούς κελσίου.

    Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Γενικά αίθριος.

Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 09 έως 16 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

    Αττική

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες.

Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 07 έως 14 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

    Θεσσαλονίκη

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα ασθενών βροχών. Βελτίωση το απόγευμα.

Άνεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία μεταβλητοί.

Θερμοκρασία: Από 06 έως 10 βαθμούς κελσίου.


Διαβάστε Περισσότερα »

Το Ράλλυ Ακρόπολις πάει Στερεά Ελλάδα



Ξεκινά και επίσημα η προετοιμασία για το Ράλλυ Ακρόπολις που θα διεξαχθεί από τις 6 έως τις 8 Μαΐου στην Στερεά Ελλάδα. Αυτό ανακοινώθηκε στην Συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης, ο Αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδας, Ευθύμιος Καραΐσκος, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδας, Δημήτρης Μιχελακάκης, ο Αλυτάρχης, Νικόλαος Μανώλης, οι δήμαρχοι Λαμιέων, Νίκος Σταυρογιάννης, Δελφών, Θανάσης Παναγιωτόπουλος, Δωρίδος, Γιώργος Καπεντζώνης, Μώλου - Αγ. Κωνσταντίνου, Ιωάννης Συκιώτης, ο αντιδήμαρχος Αμφίκλειας-Ελάτειας, Κώστας Γκιώνης, ο Πρόεδρος του ΕΒΕ Φθιώτιδας, Αλέξανδρος Διαμαντάρας, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Έκθεση Λαμίας, Λάμπρου Γιώργος.
​Ο κ. Μπακογιάννης αναφέρθηκε στον συντονισμό της προετοιμασίας και την διοργάνωση, τονίζοντας ότι θα υπάρξει απόλυτη συνεργασία όλων των δήμων από τους οποίους θα περάσει το ράλλυ και δήλωσε: «Στόχος μας δεν είναι να ανταποκριθούμε στις ανάγκες του θεσμού μόνο για το 2016. Θέλουμε το Ράλλυ Ακρόπολις εδώ, για πάντα. Αυτός είναι ο λόγος που θα κάνουμε ότι είναι δυνατό για να είναι ξεχωριστή αυτή η χρονιά για έναν θεσμό σύμβολο».
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ