Σάββατο 26 Μαρτίου 2016

Αποτελέσματα Ποδοσφαίρου Α΄ Κατηγορίας Βοιωτίας


Αμβρυσσέας Διστόμου-Παμβαγιακός 5-0
Σχηματάρι-Αρματηλάτης 1-1
Ενωση ΑΣΑ- Επαμ.Λεύκτρων 2-1
Μαυρομμάτι-Νίκη Λαφυστίου 1-1
Θήβα-Παρνασσός Αράχωβας 4-0
Κιθαιρώνας -Δήλεσι 3-1
Δάφνη Ερυθρών -ΠΑΟ Κοκκίνου 4-3

Ρεπο: Α.Ο.Θεσπιακός

Βαθμολογία

Θήβα  67
Αμβρυσσέας Διστόμου 61
Κιθαιρώνας Καπαρελλίου 53
Δάφνη Ερυθρών 43
Αναγέννηση Σχηματαρίου 39
Ενωση ΑΣΑ 39
Επαμεινώνδας Λεύκτρων  30
Παρνασσός Αράχωβας 30
Α.Ο.Μαυρομματίου  28
Παμβαγιακός 27
Θεσπιακός 26
Αρματηλάτης 20
ΠΑΟ Κοκκίνου 18
Α.Ε Δηλεσίου 17
Νίκη Λαφυστίου 15

Διαβάστε Περισσότερα »

Η διαδρομή του Ράλι Ακρόπολις 2016


Η επιστροφή του Κέντρου του Ράλι Ακρόπολις 2016 μετά από δέκα χρόνια στη Λαμία, φέρνει στο επίκεντρο ειδικές διαδρομές που έχουν χαρακτηρίσει τον αγώνα, τις προηγούμενες δεκαετίες.

Ήδη πριν από την απόφαση για επιστροφή του αγώνα στη Στερεά Ελλάδα, η Οργανωτική Επιτροπή είχε αρχίζει να εξετάζει αυτό το ενδεχόμενο και, πρακτικά, να χαράσσει τη διαδρομή (231,52 χλμ. ειδικών) που θα κληθούν να ακολουθήσουν οι πρωταγωνιστές του Ευρωπαϊκού και του Ελληνικού Πρωταθλήματος Ράλι στις 6-8 Μαΐου, με βάση τις απαιτήσεις των συγκεκριμένων θεσμών.

Έτσι, με πεδίο μια περιοχή που πάνω απ’ όλα φημίζεται για τις χωμάτινες ειδικές διαδρομές, το πρώτο αγωνιστικό σκέλος, το Σάββατο 7 Μαΐου, περιλαμβάνει τρεις επαναλαμβανόμενες ειδικές που είναι:

    η Νέα Γραβιά, μήκους 25,7 χλμ. η οποία είναι το κλασικό Δροσοχώρι με αντίθετη φορά
    η Άμφισσα, μήκους 14,29 χλμ. που είναι οι Καρούτες με ανηφορική κατεύθυνση, και
    το Παλαιοχώρι, μήκους 12,43 χλμ. που ξεκινάει από την έξοδο του ομώνυμου χωριού και καταλήγει στο Ελευθεροχώρι.

Η δεύτερη μέρα περιλαμβάνει επίσης τρεις επαναλαμβανόμενες ειδικές διαδρομές, ως εξής:

    το κλασικό Ελευθεροχώρι, μήκους 17,87 χλμ.
    το επίσης κλασικό Ρεγκίνι των 11,61 χλμ. και
    τη μήκους 33,86 χλμ. Ελάτεια-Καρυά, η οποία ξεκινάει από το χωριό Ελάτεια και με κατεύθυνση προς Ζέλι τερματίζει στην Καρυά, πάνω από τα Καμένα Βούρλα.

rally2

Το ενδιάμεσο σέρβις, που, όπως και τα υπόλοιπα, θα πραγματοποιηθεί στην Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας όπου και το Αρχηγείο του Ακρόπολις 2016.

Νωρίτερα, την Παρασκευή 6 Μαΐου στις 18:30 οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά όλα τα πληρώματα του «Seajets» Ράλi Ακρόπολις 2016 κατά τη διάρκεια της πανηγυρικής εκκίνησης, που θα πραγματοποιηθεί στις Θερμοπύλες, εμπρός από το άγαλμα του Λεωνίδα. Όμως, οι πρώτες εξατμίσεις θα ακουστούν στις 10:30 της Παρασκευής, με την εκκίνηση των ελεύθερων δοκιμών και στη συνέχεια τη διεξαγωγή της Κατατακτήριας ειδικής διαδρομής, μεταξύ ΧΥΤΑ Λαμίας και ΒΙΠΕ, όπου παλιότερα διοργανώνονταν τα Shakedown.

Αρωγοί του αγώνα είναι τόσο η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και ο Δήμος Λαμιέων, όσο και οι Δήμοι Αμφίκλειας-Ελάτειας, Δελφών, Δωρίδος και Μώλου-Αγ. Κωνσταντίνου-Καμένων Βούρλων, που θα βρίσκονται στο πλευρό της ΟΜΑΕ (Ομοσπονδία Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδος) σε ρόλο συνδιοργανωτή.
Διαβάστε Περισσότερα »

Αλλάζει η ώρα την Κυριακή


Μία ώρα ύπνου θα χάσουμε με την εφαρμογή της θερινής ώρας από τα ξημερώματα της Κυριακής 27 Μαρτίου.

Στις 03.00 τα ξημερώματα της Κυριακής θα γυρίσουμε το ρολόι μας μία ώρα μπροστά (δηλαδή η ώρα θα δείχνει 04.00).

Η ώρα αλλάζει πάντα την τελευταία Κυριακή του Μαρτίου (μία ώρα μπροστά) και την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου (μία ώρα πίσω).

Η αλλαγή της ώρας, σύμφωνα με την οδηγία της Ευρωπαϊκής Ένωσης που υποχρεώνει όλα τα κράτη μέλη να τηρήσουν με νόμο, γίνεται, πλέον, την τελευταία Κυριακή του Μαρτίου στη 1 π.μ. ώρα Γκρίνουϊτς (GMT) και τελειώνει την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου του ίδιου έτους πάλι στη 1 π.μ. ώρα Γκρίνουϊτς. Επομένως η αλλαγή είναι ταυτόχρονη για όλα τα κράτη μέλη τα οποία έχουν υιοθετήσει το μέτρο.
Διαβάστε Περισσότερα »

Κατέστρεψαν με μανία δυο εικονοστάσια στα Λεύκτρα-ΦΩΤΟ

Θλίψη και οργή προκαλεί το διπλό κρούσμα καταστροφής εικονοστασίων στα Λεύκτρα Θηβών.
Το αμόκ των αδίστακτων ιερόσυλων ξέσπασε αυτή τη φορά σε δυο εξωκκλήσια.
Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Τ.Κ. Λεύκτρων κ.Τσαραμπάρη,οι δράστες χτύπησαν  το βράδυ της 24η Μαρτίου,ισοπεδώνοντας κυριολεκτικά τα εκκλησάκια που βρίσκονται στην είσοδο του χωριού.Το σκηνικό που αντίκρισαν οι κάτοικοι,ήταν απίστευτο καθώς οι δράστες δεν άφησαν τίποτα όρθιο στο περασμά τους,όπως βλέπετε στις φωτογραφίες.

Οργή και αγανάκτηση προκαλούν στους κατοίκους των Λεύκτρων, οι καταστροφές και έντονο προβληματισμό,ότι πίσω απο τους βανδαλισμούς μπορεί να κρύβονται σατανιστές,  δήλωσαν στο  permisospress.







Διαβάστε Περισσότερα »

Με ψιλόβροχο η παρέλαση στα Βάγια-ΦΩΤΟ




Ο καιρός δεν στάθηκε σύμμαχος στους μαθητές που πήγαν να παρελάσουν, αλλά και στον κόσμο που παραβρέθηκε για να παρακολουθήσει την παρέλαση της 25ης Μαρτίου 2016 στα Βάγια Βοιωτίας.

Το ψιλόβροχο που έπεφτε νωρίς το πρωι στα Βάγια  δεν ήταν αρκετό για να σταματήσει τις εορταστικές εκδηλώσεις έτσι μικρά και μεγάλα παιδιά φορώντας τις στολές τους συγκεντρώθηκαν  έξω από την εκκλησία για να παρελάσουν.Το πρωί τελέσθηκε επίσημη δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδας απο τον π.Πολύκαρπο, ενώ αμέσως μετά, ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στον Ηρώον των Βαγίων. Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με την καθιερωμένη μαθητική  παρέλαση.
Χρόνια πολλά σε όλους.

 
 

 





 Πλούσιο φωτογραφικό υλικό ΕΔΩ




Διαβάστε Περισσότερα »

"1821 H ΠΑΛΙΓΕΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΤΗ ΛΙΒΑΔΕΙΑ

Διαβάστε Περισσότερα »

Τι θρεπτικά συστατικά μας προσφέρουν οι μπάμιες


Οι μπάμιες αποτελούν για πολλούς ένα «δύσκολο» προς
κατανάλωση λαχανικό, κυρίως λόγω της ιδιαίτερης υφής που αποκτούν μετά το μαγείρεμα.
Ωστόσο, ρίχνοντας μια ματιά στη διατροφική τους αξία, θα διαπιστώσει κανείς πως σίγουρα αξίζουν μια θέση στο διαιτολόγιό μας, καθώς έχουν να μας προσφέρουν πλήθος πολύτιμων θρεπτικών συστατικών.

Αρχικά, οι μπάμιες διαθέτουν υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες, τόσο αδιάλυτες, που συμβάλλουν στην καλή λειτουργία του πεπτικού συστήματος, όσο και διαλυτές, οι οποίες βοηθούν στη βελτίωση του λιπιδαιμικού προφίλ και την καλύτερη διαχείριση των επιπέδων γλυκόζης στο αίμα.

Ακόμη, συγκαταλέγονται στις πλούσιες πηγές βιταμίνης Κ, που αποτελεί απαραίτητο συστατικό για τη φυσιολογική διαδικασία πήξης του αίματος, ενώ σχετίζεται και με την υγεία των οστών. Ενδεικτικά, 1 φλιτζάνι μαγειρεμένες μπάμιες, καλύπτει το 80% της συνιστώμενης ημερήσιας πρόσληψης για υγιείς ενήλικες. Από την άλλη, προσφέρουν σημαντικές ποσότητες βιταμίνης C και Α, φυλλικού οξέος και βιταμινών Β1 και Β6, καθώς και μαγνησίου, ασβεστίου και καλίου.

Τέλος, στα διατροφικά τους πλεονεκτήματα συμπεριλαμβάνεται και το χαμηλό θερμιδικό περιεχόμενο, καθώς οι μπάμιες αποδίδουν περίπου 20 θερμίδες ανά 100 γραμμάρια. Συνεπώς, εάν δοθεί προσοχή στην ποσότητα ελαιολάδου που χρησιμοποιείται στο μαγείρεμα, καθώς και στο ψωμί και τη φέτα που συνήθως τις συνοδεύουν, μπορούν να αποτελέσουν ένα ελαφρύ πιάτο, για άτομα που ακολουθούν δίαιτα απώλειας βάρους ή «προσέχουν» τη διατροφή τους.

Διαβάστε Περισσότερα »

Υπογράφηκε τροπολογία για παράταση της απόσυρσης ΙΧ έως 31 Μαΐου


    Υπογράφηκε τροπολογία για παράταση της απόσυρσης ΙΧ έως 31 Μαΐου.


Στη Βουλή οδεύει η σχετική νομοθετική ρύθμιση για την παράταση του μέτρου της απόσυρσης ΙΧ μέχρι και τις 31 Μαΐου.
Σύμφωνα με πληροφορίες...την σχετική νομοθετική ρύθμιση υπέγραψαν χθες οι αρμόδιοι Υπουργοί και το όφελος από το μέτρο της απόσυρσης μειώθηκε από 5% έως και 50%.

Μάλιστα το μέτρο της απόσυρσης θα έχει αναδρομική ισχύ από την 1η Ιανουαρίου 2016 με αποτέλεσμα όσοι έχουν αγοράσει καινούριο αυτοκίνητο το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα και έχουν χαρτί απόσυρσης θα τους επιστραφεί το όφελος της απόσυρσης.

Το μέτρο θα ισχύσει από την ημερομηνία δημοσίευσης της σχετικής νομοθεσίας στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.

Παράλληλα μαζί με την σχετική νομοθετική ρύθμιση της απόσυρσης ΙΧ αναμένεται να κατατεθεί και η σχετική τροπολογία που θα δίνει νέα παράταση στον εκτελωνισμό των εισαγόμενων μεταχειρισμένων ΙΧ που πληρούν την οδηγία Euro5 με χαμηλό Τέλος Ταξινόμησης μέχρι και τις 31/12/2016.

Μειωμένο από 5% έως και 50% το όφελος

Το όφελος της απόσυρσης που περιλαμβάνει η τελική πρόταση του υπουργείου Οικονομικών είναι μειωμένο έως και 50% και έχει καταληκτική ημερομηνία εφαρμογής το τέλος Μαΐου.

Ειδικότερα το νέο όφελος της απόσυρσης αναμένεται να κυμαίνεται από 250 έως 1.460 ευρώ έναντι 300 έως 2.800 ευρώ που ίσχυε στην προηγούμενη απόσυρση.

Ειδικότερα το νέο όφελος της απόσυρσης θα κυμανθεί:

'Εως 240 ευρώ από 300 ευρώ αν αγοράσει κανείς καινούριο αυτοκίνητο έως 900 κυβικά εκατοστά και φορολογητέα αξία μέχρι και 6.000 ευρώ. Δηλαδή το ποσοστό μείωσης ανέρχεται σε 20%.

'Εως 768 ευρώ από 960 ευρώ αν αποκτήσει κανείς καινούριο αυτοκίνητο από 901 μέχρι 1.400 κυβικά εκατοστά και φορολογητέα αξία μέχρι και 8.000 ευρώ. Το ποσοστό μείωσης ανέρχεται σε 20%.

'Εως 1.320 ευρώ από 1.430 ευρώ αν αγοράσει κανείς αυτοκίνητο από 1.401 μέχρι 1.600 κυβικά εκατοστά και φορολογητέα αξία μέχρι και 11.000 ευρώ. Το ποσοστό μείωσης ανέρχεται σε 5%.

'Εως 1.470 ευρώ από 2.100 ευρώ αν αγοράσει κανείς αυτοκίνητο από 1.601 μέχρι 1.800 κυβικά εκατοστά και φορολογητέα αξία μέχρι και 11.000 ευρώ. Το ποσοστό μείωσης ανέρχεται σε 5%.

'Εως 1.400 ευρώ από 2.800 ευρώ αν αποκτήσει κανείς αυτοκίνητο από 1.801 μέχρι και 2.000 κυβικά εκατοστά και φορολογητέα αξία μέχρι 14.000 ευρώ. Το ποσοστό μείωσης ανέρχεται σε 50%.

Διαβάστε Περισσότερα »

Ερχεται χαράτσι στα πετρελαιοκίνητα ΙΧ



Η κυβέρνηση εξετάζει σοβαρά την εξίσωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο ντίζελ κίνησης με αυτόν που επιβάλλεται στη βενζίνη.
Στην προσπάθεια να βρει δημοσιονομικά μέτρα 5,4 δισ. ευρώ ως το 2018, η κυβέρνηση εξετάζει σοβαρά την εξίσωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο ντίζελ κίνησης με αυτόν που επιβάλλεται στη βενζίνη.

Σύμφωνα με «Το Βήμα της Κυριακής», το μέτρο της εξίσωσης του ΕΦΚ στο ντίζελ κίνησης με αυτόν την βενζίνης, πιθανότατα μέσω μεγάλης αύξησης στο ντίζελ και μίας ανεπαίσθητης μείωσης στην επιβάρυνση της βενζίνης, έχει στόχο να εισρεύσουν στα ταμεία του κράτους 400 εκατ. ευρώ.

Κάτι τέτοιο παγιδεύει την πλειονότητα των ιδιοκτητών καινούργιων οχημάτων, οι οποίοι επέλεξαν αυτοκίνητα με κινητήρες ντίζελ, παρότι ήταν ακριβότερα από τα βενζινοκίνητα, ελπίζοντας ότι η διαφορά θα αποσβεστεί τελικώς λόγω της χαμηλότερης κατανάλωσης, της απουσίας τελών κυκλοφορίας σε ορισμένες περιπτώσεις, και του φθηνότερου καυσίμου.

Διαβάστε Περισσότερα »

Πρόσκαιρη βελτίωση του καιρού -Βροχές από το απόγευμα

Πρόσκαιρη βελτίωση θα παρουσιάσει ο καιρός σήμερα, αλλά από το απόγευμα θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές στα δυτικά. Η θερμοκρασία σημειώνει πτώση, κυρίως στα ανατολικά.

Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους, νωρίς το πρωί, στα βόρεια ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, εντάσεως 6-7 μποφόρ στα ανατολικά πελάγη, με σταδιακή εξασθένηση.

Αναλυτική πρόγνωση από την ΕΜΥ για το Σάββατο:

    Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Στη δυτική Μακεδονία αρχικά αίθριος γρήγορα όμως θα αναπτυχθούν νεφώσεις και από το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς βροχές κυρίως στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. λίγα χιονιά στα ορεινά.

Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και βαθμιαία μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 05 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

    Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Αρχικά αίθριος γρήγορα όμως θα αναπτυχθούν νεφώσεις και από το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές στα βόρεια.

Άνεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 07 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

    Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Αρχικά αίθριος βαθμιαία όμως θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις.

Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά πρόσκαιρα 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 06 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

    Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στη βόρεια Κρήτη τις πρωινές ώρες.

Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

    Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες και γρήγορη βελτίωση.

Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

    Αττική

Καιρός: Αρχικά αίθριος βαθμιαία όμως θα αναπτυχθούν νεφώσεις.

Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και από το απόγευμα μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 08 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

    Θεσσαλονίκη

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα ασθενών βροχών κυρίως στα ανατολικά.

Άνεμοι: Βορειοδυτικοί 3 με 5 και σταδιακά μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 06 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ