Τρίτη 29 Μαρτίου 2016

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ

Ο Σύλλογος Ιδιοκτητών Εκπαιδευτικών Φροντιστών του νομού Βοιωτίας διοργανώνει εκδήλωση επαγγελματικού προσανατολισμού την Κυριακή 3 Απριλίου στις 6.00μ.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων του διοικητηρίου στη Λιβαδειά.

Θα μιλήσει ο υποψήφιος διδάκτορας του Α.Π.Θ. και συγγραφέας της σειράς οδηγών σπουδών "ΕΠΙΛΕΓΩ ΣΠΟΥΔΕΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ" κ. Χρήστος Ταουσάνης.

Οι μαθητές και οι γονείς τους θα ενημερωθούν αναλυτικά για όλα όσα αφορούν στο νέο Λύκειο,για τις σπουδές και τα επαγγέλματα.

Διαβάστε Περισσότερα »

Ευχαριστώ το Γενικό Νοσοκομείο Θηβών

Η κ. Κεντάκα Σοφία με επιστολή της στο Permissospress θέλει να ευχαριστήσει δημόσια τους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό του Γενικού Νοσοκομείου Θηβών,για την άμεση και αποτελεσματική αντιμετώπιση περιστατικού της κόρης της.
 ΕΠΙΣΤΟΛΗ
 Στις 21 Μαρτιου ερχόμενοι από την Αθήνα επισκεφθήκαμε το ΓΝ Θηβών κ συγκεκριμένα το τμήμα επειγόντων περιστατικών μετά από ξαφνική αδιαθεσία της κόρης μας .Θέλω να συγχαρώ για την άριστη συμπεριφορά τους κ την άμεση βοήθεια τους ,όπως αρμόζει εξάλλου, τους γιατρούς Νιαρχάκο Ηλία ,Τασσόπουλο Ανδρέα που άμεσα πρόσφεραν την βοήθεια τους καθώς και τους άριστους νοσηλευτές Δονούδη Σταύρο κ Πατσαούρα Μαρία . Συγχαρητήρια που πάνω από όλα φερθηκατε ανθρώπινα! Άξιοι!


Διαβάστε Περισσότερα »

Οφείλεις στη ΔΕΗ; Δες πως θα κάνεις διακανονισμό σε 36 δόσεις


Εγκρίθηκε σήμερα από το ΔΣ της ΔΕΗ και τίθεται σε εφαρμογή από την 1η Απριλίου το νέο πρόγραμμα ρύθμισης των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς την επιχείρηση, που προβλέπει για μεταβατικό διάστημα 4 μηνών τη δυνατότητα ρύθμισης του χρέους χωρίς προκαταβολή σε 36 δόσεις.

Αναλυτικά τα χαρακτηριστικά της νέας ρύθμισης όπως έχει γίνει ήδη γνωστό είναι τα εξής:

1. Για διάστημα 4 μηνών (από 1.4.2016 μέχρι και 31.7.2016) όλοι οι πελάτες θα μπορούν να ρυθμίσουν τις οφειλές τους σε 36 μηνιαίες δόσεις, χωρίς καμία προκαταβολή.

Στη ρύθμιση αυτή θα έχουν τη δυνατότητα να προσχωρήσουν για το υπόλοιπο της οφειλής τους και όσοι έχουν ήδη κάνει διακανονισμό των οφειλών τους με βάση το ισχύον σήμερα σύστημα. Η καταβολή της 1ης δόσης θα πραγματοποιείται με την έγκριση του διακανονισμού. Από το πρόγραμμα εξαιρούνται οι περιπτώσεις πελατών με ρευματοκλοπή.

2. Από την 1η Αυγούστου και μετά οι οικιακοί πελάτες, οι επαγγελματίες και οι επιχειρήσεις θα μπορούν να ρυθμίσουν τις οφειλές τους σύμφωνα με το νέο Πρόγραμμα Διακανονισμών, ως εξής:

Πελάτες χωρίς αντισυμβατική συμπεριφορά:

* Προκαταβολή: 5% της συνολικής οφειλής

* Μηνιαίες δόσεις: ύψος ίσο κατ' αρχάς με το 30% του μέσου, σε ετήσια βάση, μηνιαίου λογαριασμού με ελάχιστο αριθμό δόσεων τις 18 και μέγιστο τις 36.

Πελάτες με αντισυμβατική συμπεριφορά (αυθαίρετη παραβίαση μετρητή):

* Προκαταβολή: 15% της συνολικής οφειλής

* 18 μηνιαίες δόσεις

Από τις ρυθμίσεις εξαιρούνται οι εποχικοί πελάτες, για τους οποίους προβλέπονται ειδικές ρυθμίσεις, καθώς επίσης οι αγρότες, οι ενταγμένοι στο Μητρώο των ευάλωτων πελατών, οι Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης-Αποχέτευσης (ΔΕΥΑ) και οι Οργανισμοί Εγγείων Βελτιώσεων (ΤΟΕΒ/ΓΟΕΒ), οι οποίοι ήδη απολαμβάνουν ευνοϊκών ρυθμίσεων.

3. Προϋπόθεση ισχύος του διακανονισμού είναι η εμπρόθεσμη εξόφληση των τρεχόντων λογαριασμών. Σε περίπτωση που λόγω αδυναμίας, στη διάρκεια ενός ημερολογιακού έτους δεν καταβληθεί μια δόση ο διακανονισμός συνεχίζεται κανονικά από τον επόμενο μήνα. Σε περίπτωση μη καταβολής περισσοτέρων της μίας δόσεων εντός του έτους, ο διακανονισμός εξακολουθεί να ισχύει με την προϋπόθεση καταβολής όλων -πλην μίας- των οφειλομένων δόσεων.

Διαβάστε Περισσότερα »

Ξανά Πρόεδρος ο Μπούρας στον Σ.Ε. ΟΤΑ επαρχίας Λιβαδειάς

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Μετά τις πρόσφατες εκλογές του Συλλόγου Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Επαρχίας Λιβαδειάς στις 22/03/2016 , πραγματοποιήθηκε η πρώτη συγκέντρωση των εκλεγμένων συναδέλφων οι οποίοι συγκροτήθηκαν σε σώμα το οποίο πραγματοποίησε την πρώτη συνεδρίασή του  με την κάτωθι μορφή ( και με ψήφους 8 υπέρ  και μία λευκή ) :

ΜΠΟΥΡΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ                             ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΜΠΟΥΖΑΣ   ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ                            ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΚΑΡΑΛΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ                                Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
       
ΜΙΧΑΗΛ ΑΝΤΩΝΙΟΣ                                      ΤΑΜΙΑΣ

ΜΑΝΟΥΣΚΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ                          ΟΡΓ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΒΑΡΕΛΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ                                       ΜΕΛΟΣ

ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ                      ΜΕΛΟΣ

ΜΠΑΚΑΣ    ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ                                    ΜΕΛΟΣ

ΓΚΙΚΟΠΟΥΛΟΣ ΛΟΥΚΑΣ                               ΜΕΛΟΣ


ΓΙΑ ΤΟ  Δ.Σ



Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                               Η Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ




ΜΠΟΥΡΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ                                        ΚΑΡΑΛΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ
Διαβάστε Περισσότερα »

Στους πρόσφυγες της Ριτσώνας μοίρασε τρόφιμα η Ελληνική Αστυνομία


Διανομή δώρων και τροφίμων στα παιδιά των προσφύγων του Κέντρου Φιλοξενίας Προσφύγων στην Εύβοια



Με πρωτοβουλία της Ελληνικής Αστυνομίας και συνδικαλιστικών φορέων του Σώματος διανεμήθηκαν, σήμερα το πρωί, δώρα και τρόφιμα στα παιδιά των προσφύγων, που φιλοξενούνται στο Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων στη Ριτσώνα - Ευβοίας.

Στη διανομή, που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της αλληλεγγύης, παρέστησαν ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης Δημήτρης Αναγνωστάκης, ο Υπαρχηγός του Σώματος, Αντιστράτηγος Ιωάννης Διαμαντόπουλος, ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Στερεάς Ελλάδας Υποστράτηγος Ανδρέας Αποστολόπουλος και ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ευβοίας Ταξίαρχος Νικόλαος Γεωργακόπουλος.

Παρέστησαν επίσης ο Πρόεδρος της Π.Ο.ΑΞΙ.Α. Γιάννης Κατσιαμάκας, ο Πρόεδρος της Ένωσης Αξιωματικών Αττικής Βασίλειος Βράντζας, ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ευβοίας και ταμίας της Π.Ο.ΑΣ.Υ. Γιώργος Κουλιάκης.

Ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης εξέφρασε τις ευχαριστίες στον επικεφαλής Αξιωματικό του Κέντρου Φιλοξενίας, στους εθελοντές, οι οποίοι με ανιδιοτέλεια προσφέρουν καθημερινά πολύτιμη βοήθεια, όπως χαρακτηριστικά υπογράμμισε, καθώς και στους συνδικαλιστικούς φορείς του Σώματος για την προσφορά των ειδών. Επιπλέον επεσήμανε ότι η αρωγή στους πρόσφυγες αποτελεί συστατικό στοιχείο της αλληλεγγύης και του πολιτισμού, που χαρακτηρίζει την ελληνική κοινωνία.       






Διαβάστε Περισσότερα »

Ολοκληρώθηκε η καμπάνια ενημέρωσης στα Δημοτικά Σχολεία Δήμου Θηβαίων για την αντιμετώπιση του κινδύνου της μετάδοσης νοσημάτων από κουνούπια



Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η καμπάνια ενημέρωσης από ειδικούς επιστήμονες, που πραγματοποιήθηκε από το Δήμο Θηβαίων σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα  Βοιωτίας Στερεάς Ελλάδας και την εταιρεία “Βιοεφαρμογές ΕΠΕ”, στα πλαίσια υλοποίησης του προγράμματος καταπολέμησης κουνουπιών.

Η ενημέρωση αφορούσε  μαθητές μεγάλων τάξεων Δημοτικών Σχολείων και περιελάμβανε παρουσίαση με οπτικοακουστικό υλικό, ομιλίες και διανομή ενημερωτικών φυλλαδίων.

Σημαντική ήταν η παρέμβαση στο Ειδικό Σχολείο Θήβας, όπου τα παιδιά στα πλαίσια δημιουργικής απασχόλησης δημιούργησαν ζωγραφιές με θέμα το κουνούπι. Παράλληλα οι μαθητές παρέλαβαν δώρα από την εταιρεία “Βιοεφαρμογές” και το Δήμο Θηβαίων.  Την παρουσίαση στο Ειδικό Σχολείο παρακολούθησε ο Αντιδήμαρχος Θηβαίων κ. Κίτσος Σπ.

Σημειώνεται επίσης ότι ενημέρωση για θέματα προστασίας από τα κουνούπια έγινε και στους εκπροσώπους των μεταναστών στην περιοχή κατά τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστών Δήμου Θηβαίων, όπου παράλληλα τους δόθηκαν πολύγλωσσα φυλλάδια για την ελονοσία και οδηγίες για μέτρα προστασίας. Παράλληλα με τις συμβουλές, ζητήθηκε από τους εκπροσώπους των μεταναστών να συνεργαστούν με το Δήμο και την εταιρία “Βιοεφαρμογές” προκειμένου να καταγραφούν πιθανές εστίες αναπαραγωγής κουνουπιών στις περιοχές όπου διαμένουν.

Διαβάστε Περισσότερα »

Επετειακή εκδήλωση για την απελευθέρωση της Λιβαδειάς


Ο Δήμος Λεβαδέων σε συνεργασία με το Μορφωτικό Σύλλογο Λιβαδειάς, το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ι.Ν. Αγίας Παρασκευής και τα Σχολεία της πόλης μας, σας προσκαλούν στην επετειακή εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί, την Παρασκευή 1η Απριλίου 2016 και ώρα 10:00 π.μ. στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής για την ευλογία της σημαίας της επανάστασης για την απελευθέρωση της Λιβαδειάς από τον οθωμανικό ζυγό.
Στην εκδήλωση χαιρετισμό θα απευθύνει η Δήμαρχος Λεβαδέων κα Γιώτα Πούλου και η Πρόεδρος του Μορφωτικού Συλλόγου Λιβαδειάς κα Άννα Νικολάου, ενώ τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει ο εκπαιδευτικός κ. Σπυρίδωνας Κόκκινος από το 4ο Δημοτικό Σχολείο Λιβαδειάς.
Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με κατάθεση στεφάνου στο μνημείο του Αθανασίου Διάκου με την παρουσία αντιπροσωπείας μαθητών (σημαίες) των σχολείων της πόλης.  Οι μαθητές των Δημοτικών Σχολείων : 3ο, 4ο, 7ο, 9ο και 10ο θα χορέψουν παραδοσιακούς χορούς, θα τραγουδήσουν και θα απαγγείλουν ποιήματα.
Επίσης, οι μαθητές του 1ου Γυμνασίου Λιβαδειάς θα τραγουδήσουν και θα χορέψουν παραδοσιακούς χορούς στην αυλή του σχολείου τους (Γιαννούτσου 25 – Λιβαδειά) στις 11:30 π.μ.


Διαβάστε Περισσότερα »

«Batman vs Superman» στον Κινηματογράφο Θήβας

ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

Από την Πέμπτη 31 Μαρτίου έως την Τετάρτη 6 Απριλίου 2016, στο Δημοτικό Χειμερινό κινηματογράφο θα προβληθεί η κινηματογραφική ταινία «Batman vs Superman».


Ώρα Προβολής: 21.15

Περίληψη:
«Με το φόβο ότι οι ενέργειες ενός σούπερ ήρωα που φέρεται ως θεός, μένουν ανεξέλεγκτες, ο τρομερός και πανίσχυρος ήρωας-τιμωρός της Gotham City αναλαμβάνει να αντιμετωπίσει τον σύγχρονο σωτήρα της Metropolis, ενώ ο κόσμος προσπαθεί να ανακαλύψει το είδος του ήρωα που χρειάζεται πραγματικά. Ενώ λοιπόν οι Μπάτμαν και Σούπερμαν βρίσκονται σε πόλεμο μεταξύ τους, μια νέα απειλή γρήγορα ανακύπτει, θέτοντας την ανθρωπότητα στο μεγαλύτερο κίνδυνο που έχει γνωρίσει ποτέ.


Σκηνοθεσία: Zack Snyder
Ηθοποιοί: Amy  Adams, Ben Affleck, Jena Malone, Henry Cavill
Είδος: Περιπέτεια
Διάρκεια: 153’

Διαβάστε Περισσότερα »

ΛΙΒΑΔΕΙΑ:ΔΩΡΕΑΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΜΑΘΑΙΝΟΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ» (LEARNING EU AT SCHOOLS)

ΔΩΡΕΑΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΜΑΘΑΙΝΟΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ» (LEARNING EU AT SCHOOLS)
Το Ευρωπαϊκό Κέντρο Αριστείας Jean Monnet του Πανεπιστημίου Αθηνών προσκαλεί Εκπαιδευτικούς της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (εν ενεργεία και μελλοντικούς), εκπαιδευτικούς διαφόρων ειδικοτήτων και επαγγελματίες που επιθυμούν να εργαστούν στη μέση εκπαίδευση να συμμετάσχουν δωρεάν στο Ευρωπαϊκό Επιμορφωτικό Πρόγραμμα «Μαθαίνοντας για την Ευρωπαϊκή Ένωση στο Σχολείο» (Learning EU at Schools), το οποίο διεξάγεται στο πλαίσιο των Jean Monnet Projects,Erasmus+. Στόχος του προγράμματος είναι να προσφέρει στους συμμετέχοντες επιμόρφωση και υψηλής ποιότητας κατάρτιση σε σύγχρονες τεχνικές, σε καινοτόμες μεθόδους διδασκαλίας και σε επίκαιρα ζητήματα που αφορούν τις προκλήσεις των νέων ως Ευρωπαίων πολιτών. Η διδασκαλία γίνεται από Καθηγητές Πανεπιστημίου και παιδαγωγούς με αποδεδειγμένη εμπειρία σε ευρωπαϊκά θέματα.
Με την ολοκλήρωση της ολοήμερης εκπαίδευσής τους, οι συμμετέχοντες:  λαμβάνουν Πιστοποιητικό Σπουδών, από το οποίο θα προκύπτει η συμμετοχή τους στο Πρόγραμμα και η κατάρτισή τους στις πλέον σύγχρονες και ανταγωνιστικές μεθόδους διδασκαλίας για την ΕΕ,  θα είναι, επίσης, σε θέση να προσφέρουν στους μαθητές τους εμπεριστατωμένες γνώσεις για τα δικαιώματά τους που απορρέουν από τη συμμετοχή τους στην ΕΕ και να ενθαρρύνουν το διάλογο και τις συναινετικές διαδικασίες μεταξύ τους.
Το Πρόγραμμα θα λάβει μέρος στις 2 Απριλίου 2016 στο Συνεδριακό Κέντρο ‘Χρήστος Παλαιολόγος’ στις Πηγές Κρύας.
Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να αποστείλουν την αίτηση συμπληρωμένη σε ηλεκτρονική μορφή που θα βρουν στο site του Jean Monnet http://www.jmc.uoa.gr/ συνοδευόμενη από σύντομο βιογραφικό σημείωμα, στην ηλεκτρονική διεύθυνση: jmcenter-athens@pspa.uoa.g  r, μέχρι την Πέμπτη, 31 Μαρτίου 2016 στις 12.00. Το ανώτατο όριο συμμετεχόντων στο σεμινάριο είναι 30 άτομα
Για πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στο τηλέφωνο 210 7220508.

Διαβάστε Περισσότερα »

Τέσσερις συλλήψεις στον Ορχομενό για κατοχή,αγορά και διακίνηση ναρκωτικών

Συνελήφθησαν, στο πλαίσιο στοχευμένων αστυνομικών ελέγχων σε περιοχές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, συνολικά δεκαεννέα (19) άτομα για διάφορα αδικήματα

Συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς, στοχευμένοι αστυνομικοί έλεγχοι, στο πλαίσιο του ευρύτερου επιχειρησιακού σχεδιασμού της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας.

Κατά τη διάρκεια αυτών των ελέγχων, οι οποίοι πραγματοποιήθηκαν με σκοπό την πρόληψη ληστειών, κλοπών και διαρρήξεων, την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, τον εντοπισμό φυγόποινων, την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων και γενικότερα την αντιμετώπιση κάθε μορφής παραβατικής συμπεριφοράς, συνελήφθησαν το τελευταίο 24ωρο, συνολικά δεκαεννέα (19) άτομα και συγκεκριμένα:

Τέσσερις (4) ημεδαποί στον Ορχομενό Βοιωτίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς, οι οποίοι κατηγορούνται για τα κατά περίπτωση αδικήματα της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών (οι τρεις συλληφθέντες), καθώς και της κατοχής και αγοράς ναρκωτικών ουσιών (ο τέταρτος συλληφθείς). Κατασχέθηκαν (4) δενδρύλλια κάνναβης και μικροποσότητες ακατέργαστης κάνναβης.

Επιπλέον σε βάρος ενός εκ των συλληφθέντων, εκκρεμούσε Ένταλμα σύλληψης της κας Ανακρίτριας Πλημμελειοδικών Λιβαδειάς, για ληστεία από κοινού, η οποία διαπράχθηκε βραδινές ώρες της 17-03-2016, σε βάρος ηλικιωμένου ημεδαπού στον Ορχομενό Βοιωτίας (σχετικό το από 19-03-2016 Δελτίο Τύπου μας).

Δύο (2) ημεδαποί και ειδικότερα ένας άνδρας και μία γυναίκα στη Χαλκίδα, από αστυνομικούς της Β’ Ο.Π.Κ.Ε. Ευβοίας, για κατοχή ναρκωτικών ουσιών. Κατασχέθηκε μικροποσότητα ηρωίνης.

Ημεδαπός στη Χαλκίδα, από αστυνομικούς της Β’ Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Ευβοίας, για απόπειρα κλοπής καυσόξυλων από μάντρα, ιδιοκτησίας ημεδαπού, στην ανωτέρω περιοχή.

Τρία (3) άτομα, σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν καταδιωκτικά έγγραφα  και ειδικότερα:

•    Ημεδαπός στην Άμφισσα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Άμφισσας, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε Ένταλμα σύλληψης του κ. Ανακριτή Άμφισσας, για κλοπές.
•    Ημεδαπός στη Λαμία, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λαμίας, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσαν δύο (2) καταδικαστικές Αποφάσεις του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Λαμίας, με συνολική ποινή φυλάκισης (12) μηνών, για κλοπή.
•    Ημεδαπός στη Χαλκίδα, από αστυνομικούς της Β’ Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Ευβοίας, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε καταδικαστική Απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Χαλκίδας, με ποινή φυλάκισης (6) μηνών, για κλοπή.

Έξι (6) άτομα, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και ειδικότερα:

•    Δύο ημεδαποί σε περιοχές της Χαλκίδας, από αστυνομικούς των Α’ & Β’ Ομάδων ΔΙ.ΑΣ. Ευβοίας αντίστοιχα.
•    Αλλοδαπός στη Νέα Λάμψακο Ευβοίας, από αστυνομικούς της Β’ Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Ευβοίας.
•    Ημεδαπός στη Νέα Αρτάκη Ευβοίας, από αστυνομικούς της Ο.Ε.Π.Τ.Α. Ευβοίας.
•    Ημεδαπός στη Λιβαδειά, από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Λιβαδειάς.
•    Αλλοδαπός στην περιοχή Αντίκυρα Βοιωτίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Διστόμου.

Αλλοδαπός στη Θήβα, από αστυνομικούς της Β’ Ο.Π.Κ.Ε. Βοιωτίας, διότι στερούταν των απαραίτητων εγγράφων που να δικαιολογούν τη νόμιμη παραμονή του στη χώρα μας.

Ημεδαπή στη Λιβαδειά, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Λιβαδειάς, για παρεμπόριο. Κατασχέθηκαν διάφορα είδη παρεμπορίου. Επιπλέον σε βάρος της εκκρεμούσε καταδικαστική Απόφαση, με ποινή φυλάκισης (6) μηνών, ομοίως για παράβαση νομοθεσίας περί παρεμπορίου. 

Τέλος ημεδαπός στη Λιβαδειά, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς, για επαιτεία.

Οι συγκεκριμένοι έλεγχοι αποσκοπούν στην πρόληψη και στην καταστολή της εγκληματικότητας, ενώ θα συνεχιστούν σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Στο Δημόσιο Ταμείο οι οφειλές μεγάλων καλλιεργητών Κωπαίδας έτους 2015



Λαμβάνοντας υπόψη την καθυστέρηση πληρωμών αρδευτικών τελών Κωπαίδας έτους 2015 , ο Περιφερειάρχης  Στερεάς Ελλάδας, κ. Μπακογιάννης Κωνσταντίνος, και η Αντιπεριφερειάρχης Π. Ε. Β,. κα Παπαθωμά Φανή, απέστειλαν στο Δημόσιο Ταμείο σε πρώτη φάση για βεβαίωση και είσπραξη τις  οφειλές των μεγάλων καλλιεργητών , σύμφωνα με τις διατάξεις περί Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων.
Παράλληλα να τονίσουμε ότι κρίνεται απαραίτητη η τακτοποίηση των οφειλών , διαφορετικά δεν θα μπορούν οι αγρότες να εφοδιασθούν με βεβαίωση χρήσης νερού , η οποία είναι απαραίτητη για την συμπλήρωση δηλώσεων ΟΣΔΕ έτους 2016.
Διαβάστε Περισσότερα »

Η Περιφέρεια Στερεάς υποδέχεται την Meat Place Tour 2016

ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ           
ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και η Αγροδιατροφική Σύμπραξη Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας βρίσκονται στην ευχάριστη θέση να απευθύνουν πρόσκληση προς όλους τους επαγγελματίες κρέατος, στην ενημερωτική ημερίδα 2ο Meat Place Tour 2016.  Η ημερίδα γίνεται σε συνεργασία με το περιοδικό MEAT PLACE, με σκοπό την ενημέρωση των επαγγελματιών μας σε θέματα που αφορούν την νομοθεσία αδειοδότησης και λειτουργίας επιχειρήσεων στον κλάδο του κρέατος, χρηματοδοτικά εργαλεία της νέας προγραμματικής περιόδου ΕΣΠΑ και ΠΑΑ 2014-2020, έρευνες αγοράς και νέες επιχειρηματικές τάσεις του κλάδου.
Η ημερίδα είναι προγραμματισμένη για την Τετάρτη, 30 Μαρτίου 2016 ώρα 17:00 και θα λάβει χώρα στην αίθουσα εκδηλώσεων του Διοικητηρίου της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας, Λ.Χαϊνά 93, Χαλκίδα. 
 

Διαβάστε Περισσότερα »

Ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου στη Θήβα-Φωτογραφίες

Υπό βροχή αλλά με την επισημότητα που αρμόζει πραγματοποιήθηκε και φέτος ο εορτασμός της εθνικής επετείου της 25ης  Μαρτίου του 1821 στη Θήβα.

Το πρωί της Παρασκευής τελέστηκε δοξολογία στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου παρουσία αρχών και πλήθους κόσμου και εκφωνήθηκε ο πανηγυρικός της ημέρας από την εκπαιδευτικό του 3ου Λυκείου Θήβας κα. Νατάσα Δεληδημητρίου.

Στη συνέχεια εψάλη επιμνημόσυνη δέηση στο χώρο του Ηρώου και πραγματοποιήθηκε η κατάθεση των στεφάνων, με τη συμμετοχή στρατιωτικού αγήματος από το Κέντρο Εκπαιδεύσεως Πυροβολικού Θήβας και τη Φιλαρμονική Ορχήστρα. 

Παρέστησαν και κατέθεσαν στεφάνι εκ μέρους της Κυβέρνησης ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίας Τάξης του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Δημήτριος Αναγνωστάκης, ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου, οι Βουλευτές Βοιωτίας κ.κ. Νικόλαος Θηβαίος και Ευάγγελος Μπασιάκος, ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Βοιωτίας Στερεάς Ελλάδας κ. Κώστας Μπακομήτρος,  ο Ανώτερος Διοικητής Φρουράς και Διοικητής του ΚΕΠΒ Θήβας κ. Δημήτριος Τρυφωνόπουλος, ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Στερεάς Ελλάδας Υποστράτηγος κ. Ανδρέας Αποστολόπουλος, ο  Διοικητής της Π.Υ. Θηβών Αντιπύραρχος κ. Γεώργιος Οικονόμου,  εκπρόσωποι Συλλόγων της περιοχής και Σχολεία.
Αμέσως μετά,  αψηφώντας τη βροχή, παρέλασαν στην οδό Πινδάρου οι μαθητές των Σχολείων της Θήβας, μέλη Συλλόγων καθώς και τμήματα του Στρατού και της Αεροπορίας, υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής.


Ο κ. Δήμαρχος μετά το πέρας των εκδηλώσεων έκανε την ακόλουθη δήλωση:

“Η 25η Μαρτίου είναι διπλή εορτή για τους Έλληνες και την Ορθοδοξία, αφ' ενός ημέρα εθνικής μνήμης, αφ' ετέρου ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου, μια μεγάλη θρησκευτική εορτή. Ευχαριστώ θερμά όλους τους συμμετέχοντες στην παρέλαση που αψήφισαν τις καιρικές συνθήκες, αποτίοντας φόρο τιμής και ευγνωμοσύνης στους ήρωες  της Επανάστασης του 1821, που έδωσαν τη ζωή τους, ώστε η πατρίδα μας να είναι μια ελεύθερη χώρα. Χρόνια Πολλά με υγεία και ομόνοια”.


Δείτε φωτογραφικό υλικό στον ακόλουθο σύνδεσμο: http://fotoarxeiothivas.blogspot.gr/2016/03/25.html


Διαβάστε Περισσότερα »

Απίστευτο:Κατσίκα κρεμάστηκε σε καλώδια της ΔΕΗ(video)


Μία κατσίκα κρεμάστηκε με τα κέρατα της σε καλώδια της ΔΕΗ στην αγροτική περιοχή του Συκουρίου Λάρισας.Φαίνεται πως, η κατσίκα προσπαθούσε να φτάσει μια ελιά για τροφή και τα κέρατά της πιάστηκαν στα καλώδια, τα οποία όμως ευτυχώς  δεν είχαν ρεύμα. Το ζώο είχε μείνει κρεμασμένο για ώρα μέχρι που κατάφεραν να το κατεβάσουν μέλη της δημοτικής επιχείρησης ύδρευσης και αποχέτευσης Τεμπών.
Για καλή της τύχη, κάποιοι πολίτες την είδαν και έστησαν ολόκληρη επιχείρηση διάσωσης για να την κατεβάσουν.

Δείτε το απίστευτο βίντεο
Διαβάστε Περισσότερα »

2η Συνάντηση Χορωδιών στα Οινόφυτα


Διαβάστε Περισσότερα »

Συντάξεις Απριλίου: Δείτε πότε θα πληρωθούν




Αναλυτικά οι ημερομηνίες για την καταβολή των συντάξεων για τον μήνα Απρίλιο στα ασφαλιστικά ταμεία.

Οι συντάξεις του Δημοσίου για τον μήνα Απρίλιο θα πληρωθούν την Τετάρτη 30 Μαρτίου 2016.

Την ίδια μέρα (30/3) θα πληρωθούν τις συντάξεις τους και οι συνταξιούχοι του ΙΚΑ.

Ο ΟΑΕΕ για τον μήνα Απρίλιο θα πληρώσει τις συντάξεις την 1 Απριλίου 2016 ημέρα Παρασκευή ενώ την ίδια ημέρα θα πληρωθούν και οι συνταξιούχοι του ΟΓΑ.

Το ΝΑΤ θα καταβάλλει τις συντάξεις την 31 Μαρτίου 2016 ημέρα Πέμπτη.
Διαβάστε Περισσότερα »

Τα οφέλη του εθελοντισμού στη Λιβαδειά

Σήμερα, 28-03-2016, οι Levadistas σε συνεργασία με τον Δήμο Λεβαδέων και την Δημοτική κοινότητα Λειβαδιάς πραγματοποιήσαν με επιτυχία την εκδήλωση « Ο εθελοντισμός και τα οφέλη του» στο Συνεδριακό Κέντρο Κρύας. Οι συμπολίτες μας ενημερώθηκαν για τα οφέλη του εθελοντισμού αλλά και για τον τρόπο με τον οποίο μπορούν και οι ίδιοι να γίνουν εθελοντές. Ευχαριστούμε τους ομιλητές μας κα. Νταντούμη Ιωάννα, κα. Μπίνιου Αγγελική, κ. Πολατσίδη Χρήστο και τον κ. Κακοσαίο Βασίλη για την ενημέρωση που έκαναν σχετικά με τον εθελοντισμό.Στο τέλος της εκδήλωσης, μαθητές των σχολείων της περιοχής μας παρέδωσαν το χρηματικό ποσό που συγκεντρώθηκε από την ανακύκλωση των καπακιών σε μαθήτρια του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ Λιβαδειάς, ώστε να συγκεντρωθεί το ποσό που χρειάζετε για χειρουργική επέμβαση . Η προσπάθεια συνεχίζεται...σας περιμένουμε στην επόμενη δράση μας!!

Levadistas


Διαβάστε Περισσότερα »

Ισχυρός σεισμός 5,2 Ρίχτερ ανοιχτά της Ζακύνθου

Η ισχυρή σεισμική δόνηση των 5,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε στις 04:05 τα ξημερώματα αναστάτωσε τους κατοίκους της Ζακύνθου.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται 86 χιλιόμετρα δυτικά - νοτιοδυτικά της Ζακύνθου και 330 χιλιόμετρα δυτικά της Αθήνας. Ο σεισμός ήταν επιφανειακός, με το εστιακό βάθος  στα 10 χλμ.

Ο σεισμός έγινε αισθητός σε μεγάλη έκταση, ενώ ακολούθησαν αρκετοί σεισμοί μικρότερης έντασης. Δεν έχουν γίνει κλήσεις αναφορικά με ζημιές ή τραυματισμούς.

Διαβάστε Περισσότερα »

«Συλλέγω Εμπειρίες»:Eκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά στη Βιβλιοθήκη Λιβαδειάς

ΔΗΜΟΣIA ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΛΕΒΑΔΕΙΑΣ


ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ «ΣΥΛΛΕΓΩ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ»



Το πολιτιστικό και εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ταξίδι προς το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος», έχει ως βασικό σκοπό την γνωριμία του κοινού με το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) και τη φιλοσοφία του. Το ΚΠΙΣΝ, που πλησιάζει στην ολοκλήρωσή της κατασκευής του στην περιοχή του Δέλτα Φαλήρου αποτελεί ένα έργο που θα περιλαμβάνει τις νέες σύγχρονες εγκαταστάσεις της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος, καθώς και το Πάρκο Σταύρος Νιάρχος συμβάλλοντας στην προαγωγή της Τέχνης, της Παιδείας και της περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης.


Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λεβαδείας με αφορμή τη συμμετοχή της στο πρόγραμμα, που θα πραγματοποιηθεί από τις 2 έως τις 8 Απριλίου, φιλοξενεί και διοργανώνει δράσεις του εκπαιδευτικού προγράμματος «Συλλέγω Εμπειρίες» για παιδιά. Το πρόγραμμα προτρέπει τα παιδιά να ανακαλύψουν με διαφορετικό τρόπο τη διοργάνωση στην πόλη μας ενός σύνθετου καλλιτεχνικού γεγονότος που καλύπτει τη μουσική, το θέατρο, την ανάγνωση αλλά και το περιβάλλον. Οι εκδηλώσεις εντάσσονται στο πλαίσιο του προγράμματος «Ταξίδι προς το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος», που υλοποιείται με την αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), από το ΚΠΙΣΝ σε συνεργασία με την Εθνική Λυρική Σκηνή (www.nationalopera.gr) και το Future Library (www.futurelibrary.gr) και με την υποστήριξη της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος (www.nlg.gr).


Μια εβδομάδα αφιερωμένη στην ανάγνωση. Κάθε μέρα ένα βιβλίο, μία λέξη-κλειδί, ένα εργαστήρι, μια διαφορετική εμπειρία ανάγνωσης.


Αναλυτικά το πρόγραμμα στην ιστοσελίδα της Βιβλιοθήκης:http://liblivadia.wikidot.com/news:289
Διαβάστε Περισσότερα »

Καιρός: Ασθενείς νεφώσεις και τοπικές βροχές


Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη και θα σημειωθούν τοπικές ομίχλες
Αραιές νεφώσεις στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας κατά τόπους πιο πυκνές με ασθενείς τοπικές βροχές στο Βόρειο Ιόνιο, τη Δυτική Στερεά και την Ήπειρο, από το μεσημέρι και μετά, περιμένουμε σήμερα Τρίτη. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη και θα σημειωθούν τοπικές ομίχλες.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 16 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 8 έως 17 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 10 έως 18 βαθμούς στη Νότια Ελλάδα, από 9 έως 18 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα και από 11 έως 17 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη.

Οι άνεμοι στο Κρητικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι και τοπικά ισχυροί και στο υπόλοιπο Αιγαίο από νότιες διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι και τοπικά στο Βόρειο Ιόνιο μέτριοι έως ισχυροί.

Αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πυκνότερες, περιμένουμε στην Αττική. Η θερμοκρασία στο κέντρο θα φτάσει τους 18 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι.

Αυξημένη συννεφιά και κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες, περιμένουμε στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 16 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν ασθενείς.
Διαβάστε Περισσότερα »

Πάσχα στα Άγραφα-ΒΙΝΤΕΟ

Η Κίνηση Πολιτών Αγράφων Κ.Π.Α σε συνεργασία με το διαδικτυακό κανάλι του Prasi@onlineTV
δημιούργησε το πρώτο διαφημιστικό σποτ για την περίοδο του Πάσχα στα Άγραφα .
Στο σποτ διάρκειας 3.08 λεπτών μπορείτε να δείτε όμορφες εικόνες, από την αμόλυντη φύση των Αγράφων ,απο την ιστορία του τόπου,και τα τοπικά έθιμα, συνδυασμένες με τη θρησκευτική κατάνυξη των ημερών.

Επισκεφθείτε και εσείς τα Άγραφα!

Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ