Τρίτη 5 Απριλίου 2016

Κατσέλη: Άρση των capital controls εντός μηνών υπό όρους




Στην επιστροφή στην κανονικότητα για την ελληνική οικονομική και επιχειρηματική δραστηριότητα, αλλά και για τους απλούς καταθέτες προσβλέπει η Λούκα Κατσέλη καθηγήτρια Οικονομικών, πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών και Πρόεδρος του ΔΣ της Εθνικής Τράπεζας. Και αυτή δεν μπορεί να επέλθει, εάν δεν αρθούν οι περιορισμοί στην κίνηση κεφαλαίων (capital controls).

Μιλώντας στην DW στο περιθώριο Ελληνογερμανικού Επιχειρηματικού Συνεδρίου, το οποίο διοργανώνει στο Βερολίνο ο Economist η κυρία Κατσέλη εξέφρασε την αισιοδοξία της ότι μια τέτοια εξέλιξη θα μπορούσε να επισυμβεί μέσα στους επόμενους μήνες.

H Λούκα Κατσέλη όμως έθεσε τρεις προϋποθέσεις: «Θα εξαρτηθεί από τα βήματα που θα γίνουν τους επόμενους μήνες. Τα βήματα είναι συγκεκριμένα. Πρώτα, θα πρέπει να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση, η οποία ελπίζουμε να γίνει το συντομότερο δυνατόν. Δεύτερον, η ΕΚΤ θα πρέπει να μας βάλει στην κανονική ροή χρηματοδότησης, δηλαδή να μπορούμε ως ελληνικές τράπεζες να δανειζόμαστε όπως όλες οι άλλες ευρωπαϊκές τράπεζες με χαμηλό κόστος. Αμέσως μετά θα αρθούν, φαντάζομαι, οι περιορισμοί στην κίνηση κεφαλαίων. Ελπίζω όλα αυτά να γίνουν τους προσεχείς μήνες».
Διαβάστε Περισσότερα »

Κατάσχεση - ρεκόρ ...33,5 κιλών χρυσού(!) που ήταν κρυμμένο σε ταξί



    Πρόκειται για τη μεγαλύτερη ποσότητα χρυσού που έχει εντοπιστεί ποτέ στην Ελλάδα.



Συνολικά 18 πλάκες ακατέργαστου χρυσού, συνολικού βάρους 33,5 κιλών, μαζί με τέσσερις σταυρούς επεξεργασμένου χρυσού βάρους 11,6 γραμμαρίων εντόπισαν και κατέσχεσαν οι τελωνειακές αρχές στους... Κήπους. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη ποσότητα χρυσού που έχει εντοπιστεί ποτέ.
Ο χρυσός βρέθηκε τα ξημερώματα της Παρασκευής σε έλεγχο επιβατών σε εξερχόμενο της χώρας αυτοκίνητο - ταξί.
Οι δράστες είχαν επιμελώς κρύψει στο υποβραχιόνιο του οχήματος τις επτά πλάκες και τους 4 σταυρούς, ενώ οι υπόλοιπες 11 πλάκες βρέθηκαν κρυμμένες στις χειραποσκευές.
Η αξία της συγκεκριμένης ποσότητας εκτιμάται στα 800.000 ευρώ και οι διαφυγόντες δασμοί για το Ελληνικό Δημόσιο στα 200.000 ευρώ.
Οι δράστες συνελήφθησαν για λαθρεμπορία χρυσού και παραπέμφθηκαν στον Εισαγγελέα.
Διαβάστε Περισσότερα »

Μεγαλείο Ψυχής τα Εγκαίνια Έκθεσης Ζωγραφικής Θεόδωρος Βρυζάκης στην Άμφισσα



Ανοιξε τις πυλες του το Εκθεσιακο Κεντρο Πολιτισμου της Αμφισσας
Για τα Εγκαινια της Εκθεσης Ζωγραφικης '' Θεοδωρος Βρυζακης ''
του Μεγαλου Θηβαιου Ζωγραφου της Ελληνικης Επαναστασης του 1821
στο Ανακαινισμενο Παραδοσιακο Κτιριο του Οπλαρχηγου Πανουρια



η Εκθεση Ζωγραφικης '' Θεοδωρος Βρυζακης ''
Διοργανωνεται απο τον Δημο Δελφων σε Συνεργασια με τον Συλλογο
Θηβαικης Αρχαιογνωσιας τον Συνδεσμο Φιλολογων Αμφισσας
την Δημοτικη Βιβλιοθηκη Αμφισσας και το Γραφειο Σχολικων Δραστηριοτητων
 ΔΔΕ Αμφισσας

ο Δημαρχος Δελφων Θανασης Παναγιωτοπουλος
καλωσορισε ολο τον κοσμο που βρεθηκε στα Εγκαινια του Εκθεσιακου Κεντρου Αμφισσας
και ευχαριστησε ιδιαιτερως τον Συλλογο Θηβαικης Αρχαιογνωσιας
τον Προεδρο Γιωργο Πεππα  τον Ταμια Βασιλη Μεξη
και τα Μελη του Συλλογου που ηρθαν απο τη Θηβα
και οσους συνετελεσαν να γινει η Εκθεση
Περισσότερα ΕΔΩ
Διαβάστε Περισσότερα »

Υποβολή αιτήσεων εθελοντών στο Δήμο Λεβαδέων



Ο Δήμος Λεβαδέων επιθυμώντας να συνδράμει με κάθε πρόσφορο μέσο στην ανάπτυξη της εθελοντικής δράσης και της προσφοράς προς το κοινωνικό σύνολο έχει συστήσει Ομάδα Εθελοντών στο Δήμο Λεβαδέων.
Μέλη της ομάδας εθελοντών μπορεί να είναι όσοι κάτοικοι και δημότες του Δήμου Λεβαδέων επιθυμούν να συνδράμουν τις Υπηρεσίες του Δήμου Λεβαδέων σε διάφορους τομείς, όπως η κοινωνική προστασία και αλληλεγγύη, η πολιτική προστασία, η προστασία του περιβάλλοντος, ο αθλητισμός, ο πολιτισμός κ.λ.π. υποβάλλοντας σχετική αίτηση.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητήσουν τη σχετική φόρμα εθελοντή στην επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου Λεβαδέων www.livadia.gr, - ΓΙΝΕ ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ – ή στο Δημοτικό Κατάστημα (Σοφοκλέους 15, 1ος όροφος). 
Η υποβολή των αιτήσεων γίνεται ηλεκτρονικά στο e-mail: egerokonstanti@livadia.gr με fax στο 22613-50880 ή στην αρμόδια υπάλληλο κα Ε. Γεροκωνσταντή (τηλ.: 22613-50864, 1ος όροφος).
Ειδικότερα, όσοι ενδιαφέρονται να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους προς τη δημοτική κατασκήνωση του Δήμου Λεβαδέων στη θέση “Παλιομηλιά Ελικώνα” που θα λειτουργήσει κατά το χρονικό διάστημα Ιουλίου – Αυγούστου, παρακαλούνται να υποβάλλουν τις αιτήσεις μέχρι την Μ. Πέμπτη 28 Απριλίου 2016.


Διαβάστε Περισσότερα »

42 συλλήψεις στη Στερεά-10 στη Βοιωτία

Συνελήφθησαν, στο πλαίσιο στοχευμένων αστυνομικών ελέγχων σε περιοχές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, συνολικά σαράντα δύο (42) άτομα για διάφορα αδικήματα


Συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς, στοχευμένοι αστυνομικοί έλεγχοι, στο πλαίσιο του ευρύτερου επιχειρησιακού σχεδιασμού της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας.

Κατά τη διάρκεια αυτών των ελέγχων, οι οποίοι πραγματοποιήθηκαν με σκοπό την πρόληψη ληστειών, κλοπών και διαρρήξεων, την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, τον εντοπισμό φυγόποινων, την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων και γενικότερα την αντιμετώπιση κάθε μορφής παραβατικής συμπεριφοράς, συνελήφθησαν το τελευταίο διήμερο          (03/04-04-2016), συνολικά σαράντα δύο (42) άτομα και συγκεκριμένα:

Αλλοδαπός στην ευρύτερη περιοχή της Λαμίας, από αστυνομικούς της          Α’ Ο.Π.Κ.Ε. Ευβοίας, για κλοπή τροχοφόρου, παράβαση νομοθεσίας περί όπλων & περί αλλοδαπών, καθώς και παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Ειδικότερα κατελήφθη να οδηγεί δίκυκλη μοτοσικλέτα, για την οποία είχε δηλωθεί κλοπή την 15-11-2012 στο Τμήμα Ασφαλείας Λαμίας. Σε έλεγχο που του διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε ότι στερούταν την απαραίτητη άδεια ικανότητας οδήγησης από την αρμόδια Αρχή, καθώς επίσης και των απαραίτητων εγγράφων που να δικαιολογούν τη νόμιμη παραμονή του στη χώρα μας. Επιπλέον, σε νομότυπη έρευνα που διενεργήθηκε στην οικία του, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λαμίας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένας σουγιάς, μία σιδηρογροθιά και ένας κάλυκας πιστολιού.

Έξι (6) ημεδαποί για παραβάσεις νομοθεσίας περί ναρκωτικών και ειδικότερα:

•    (2) στη Νέα Αρτάκη Ευβοίας, από αστυνομικούς της Β’ Ο.Π.Κ.Ε. Ευβοίας,

•    (2) στη Χαλκίδα, από αστυνομικούς της Α’ Ο.Π.Κ.Ε. & της Β’ ΔΙ.ΑΣ. Ευβοίας αντίστοιχα,

•    (1) στο Μαυρομμάτι Βοιωτίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς και

•    (1)  στη Θήβα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών.

Κατασχέθηκαν ποσότητες ηρωίνης και ακατέργαστης κάνναβης.

Δύο (2) ημεδαποί στη Χαλκίδα, από αστυνομικούς της Α’ Ο.Π.Κ.Ε. Ευβοίας, για παράβαση νομοθεσίας περί τελωνειακού κώδικα. Κατασχέθηκε μία αυτοσχέδια νάιλον συσκευασία που περιείχε ποσότητα αδασμολόγητου καπνού, μεικτού βάρους (560) γραμμαρίων.

Τέσσερα (4) άτομα και ειδικότερα μία ημεδαπή & ένας αλλοδαπός στη Χαλκίδα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας, ένας ημεδαπός στην ευρύτερη περιοχή του Ευπαλίου Φωκίδας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ευπαλίου και ένας ημεδαπός στη Λιβαδειά, από αστυνομικούς της Ο.Ε.Π.Τ.Α. Βοιωτίας, σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν καταδικαστικές Αποφάσεις. Επιπλέον ο ημεδαπός στη Λιβαδειά κατηγορείται για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Στο πλαίσιο των συγκεκριμένων αστυνομικών δράσεων, συνελήφθησαν συνολικά δεκατέσσερα (14) άτομα, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και ειδικότερα:

•    τρεις ημεδαποί και ένας σε περιοχές της Χαλκίδας, από αστυνομικούς των Α’, Β’ & Γ’ Ομάδων ΔΙ.ΑΣ. Ευβοίας,

•    δύο ημεδαποί στη Νέα Αρτάκη Ευβοίας, από αστυνομικούς της Ο.Ε.Π.Τ.Α. Ευβοίας,

•    δύο ημεδαποί στη Χαλκίδα και στο Αλιβέρι Ευβοίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Χαλκίδας & του Αστυνομικού Τμήματος Αλιβερίου αντίστοιχα,

•    δύο αλλοδαποί στην ευρύτερη περιοχή της Υπάτης Φθιώτιδας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Υπάτης,

•    δύο ημεδαποί στη Στυλίδα και στο Μαρτίνο Φθιώτιδας, από αστυνομικούς της Ο.Ε.Π.Τ.Α. Φθιώτιδας & του Αστυνομικού Τμήματος Αταλάντης Φθιώτιδας αντίστοιχα, καθώς και
•    δύο ημεδαποί στη Λιβαδειά και στον Ορχομενό Βοιωτίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Λιβαδειάς & του Αστυνομικού Τμήματος Ορχομενού Βοιωτίας αντίστοιχα.

Επτά (7) αλλοδαποί και ειδικότερα τέσσερις στη Νέα Αρτάκη Ευβοίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Νέας Αρτάκης, ένας στη Καλλιθέα Βοιωτίας από αστυνομικούς της Β’ Ο.Π.Κ.Ε. Βοιωτίας και ένας στην ευρύτερη περιοχή της Αταλάντης Φθιώτιδας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αταλάντης, διότι στερούταν των απαραίτητων εγγράφων που να δικαιολογούν τη νόμιμη παραμονή τους στη χώρα μας.

Αλλοδαπός στην ευρύτερη περιοχή της Νέας Αρτάκης Ευβοίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Νέας Αρτάκης, κατηγορούμενος για παράβαση νομοθεσίας περί όπλων & περί αλλοδαπών, καθώς και για απειλή.

Ημεδαπή στη Θήβα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Θηβών, για παράβαση σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Ημεδαπός στην ευρύτερη περιοχή του Ευπαλίου Φωκίδας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ευπαλίου, για παράβαση του Γενικού Οικοδομικού Κανονισμού.

Τέλος, πέντε (5) άτομα και ειδικότερα δύο ημεδαποί στη Λιβαδειά & ένας ημεδαπός στη Θήβα, από αστυνομικούς των Τμημάτων Ασφαλείας Λιβαδειάς και Θηβών αντίστοιχα, καθώς και ένας ημεδαπός & ένας αλλοδαπός στη Χαλκίδα, από αστυνομικούς της Β’ Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Ευβοίας, για επαιτεία.

Οι συγκεκριμένοι έλεγχοι αποσκοπούν στην πρόληψη και στην καταστολή της εγκληματικότητας, ενώ θα συνεχιστούν σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.


Διαβάστε Περισσότερα »

Πέντε εκατομμύρια επισκέπτες...και συνεχίζουμε

Όλα ξεκίνησαν πριν πέντε  περίπου χρόνια όταν αισθανθήκαμε την ανάγκη να φέρουμε στο φως της δημοσιότητας κάθε είδους είδηση που αφορούσε την ευρύτερη περιοχή του νομού Βοιωτίας.
Έτσι, με έδρα το Νεοχώρι Βοιωτίας, τον Απρίλιο  του 2011 κάναμε την πρώτη «διαδικτυακή» εμφάνισή μας μέσω αυτού του blog, η οποία ήταν και άκρως δυναμική. Πέσαμε κατευθείαν στα «βαθιά» με αποκλειστικό ρεπορτάζ για την μόλυνση του ιστορικού ποταμού Περμησσού.  Και δεν μείναμε μόνο εκεί. Συνεχίσαμε…με μοναδικό σκοπό την πλήρη και λεπτομερή αποτύπωση της αλήθειας, χωρίς «σκοτεινά» σημεία.
Είτε αυτή αφορούσε τα προβλήματα των πολιτών,είτε για την οποιαδήποτε τοπική πολιτιστική δραστηριότητα και όχι μόνο.
Χάρη στην έγκυρη -και μη κατευθυνόμενη από εξωγενείς παράγοντες- ενημέρωση που προσφέρουν αυτό το διάστημα οι συνεργάτες του permisospress.blogspot.gr με μεγάλο κόπο και χάρη στην εμπιστοσύνη που δείξατε αυτά τα πέντε χρόνια  σε εμάς, καταφέραμε να ξεπεράσουμε –βάσει στατιστικών στοιχείων- αισίως τους  5.312.269 επισκέπτες σε αυτό τον ιστότοπο, ενώ παράλληλα φτάσαμε τα  37424 και πλέον άρθρα.
Θα θέλαμε λοιπόν, μέσω αυτής της ανάρτησης να ευχαριστήσουμε εκ βαθέων όλους τους αναγνώστες μας που επιλέγουν το permisospress για την ενημέρωσή τους. Εμείς από την πλευρά μας, σας υποσχόμαστε ακόμα περισσότερη προσπάθεια, κόπο και φυσικά αποκλειστικά ρεπορτάζ.
Μέχρι την επόμενη είδηση… Kαλή ανάγνωση   
Διαβάστε Περισσότερα »

Αστυνομικοί έμποροι όπλων



Παραμάγαζο εμπορίας όπλων και αναβολικών είχαν στήσει τέσσερις ειδικοί φρουροί, οι οποίοι συνελήφθησαν τη Δευτέρα από συναδέλφους τους της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ.

Από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων συνελήφθησαν τέσσερις Ειδικοί Φρουροί και ιδιώτης για εγκληματική οργάνωση, σύσταση συμμορίας και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων
Με Απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας οι Ειδικοί Φρουροί τέθηκαν σε διαθεσιμότητα και παράλληλα διατάθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης
Από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας, στο πλαίσιο διερεύνησης υπόθεσης για εμπλοκή αστυνομικών σε παράνομη μεταφορά – διακίνηση όπλων από την Κρήτη στην Αττική, συνελήφθηκαν χθες, 4 Απριλίου 2016, σε Πειραιά και Κρήτη, τέσσερις Ειδικοί Φρουροί, 27, 28, 30 και 28 ετών, καθώς και 31χρονος ημεδαπός.
Ειδικότερα, σε επιχείρηση στο λιμάνι του Πειραιά ελέγχτηκε ο ένας από τους δυο 28χρονους Ειδικούς Φρουρούς (υπηρετεί σε υπηρεσία της Αττικής), μετά την αποβίβαση του από πλοίο που είχε αφιχθεί από το Ηράκλειο Κρήτης. Στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πιστόλι και γεμιστήρας.
Παράλληλα με το ίδιο πλοίο ταξίδευε και ο 30χρονος Ειδικός Φρουρός (υπηρετεί σε υπηρεσία της Κρήτης) καθώς και ο 31χρονος ιδιώτης, συγγενικό του πρόσωπο. Μετά την αποβίβαση τους, ακινητοποιήθηκε ο Ειδικός Φρουρός, ενώ σε έρευνα στο όχημα, με το οποίο αποχωρούσε από το λιμάνι ο 31χρονος συγγενής του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν σάκος με πιστόλι, δύο γεμιστήρες και οχτώ φυσίγγια.
Όπως πρόεκυψε, τα παραπάνω δύο πιστόλια είχε παραλάβει πριν λίγες μέρες στην Κρήτη, από τον 27χρονο Ειδικό Φρουρό (που υπηρετεί σε Υπηρεσία της Κρήτης), ο 30χρονος Ειδικός Φρουρός, με σκοπό να τα παραδώσει στην Αθήνα στον δεύτερο 28χρονο Ειδικό Φρουρό (που υπηρετεί σε Υπηρεσία της Αττικής).
Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, ο 30χρονος Ειδικός Φρουρός παρέδωσε στον 28χρονο συνάδελφο του το ένα πιστόλι, προκειμένου να δικαιολογηθεί η κατοχή τους σε περίπτωση ελέγχου από τις Αρχές.
Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες και τα οχήματα των συλληφθέντων κατασχέθηκαν:
α) Στην κατοχή του 27χρονου Ειδικού Φρουρού:
2 πιστόλια μάρκας «BERETTA» 22 mm , 2 πιστόλια μάρκας 9 mm μονόκαννο πολεμικό τυφέκιο, δίκαννη κυνηγετική καραμπίνα , δυναμίτης με φυτίλι, 3 κ ά λυκες σε μορφή οβίδας, 4 βυθομετρητές, 13 βεγγαλικά ναυτικού τύπου, εξακόσια εφτά (607) φυσίγγια, διάφορων διαμετρημάτων , μαχαίρι, φυσίγγια κυνηγητικού όπλου, κινητό τηλέφωνο κ.λπ.
β) Στην κατοχή του πρώτου 28χρονου Ειδικού Φρουρού βρέθηκαν φυσίγγιο 7,62mm, σύριγγα μίας χρήσεως και δύο κινητά τηλέφωνα.
γ) Στην κατοχή του δεύτερου 28χρονου Ειδικού Φρουρού βρέθηκαν 5 βεγγαλικά ‐ κροτίδες, πτυσσόμενο (αναδιπλούμενο) μαχαίρι, 6 σύριγγες μίας χρήσεως, κινητό τηλέφωνο καθώς και 6 αμπούλες και 4 δισκία φαρμακευτικών ουσιών, οι οποίες θα αποσταλούν στα εργαστήρια για εξέταση.
δ) Στην κατοχή του 30χρονου Ειδικού Φρουρού βρέθηκαν γεμιστήρας και φυσίγγιο πολεμικού τυφεκίου «Καλάσνικοφ» καθώς και δύο κινητά τηλέφωνα, ενώ στην κατοχή του 31χρονου ιδιώτη κινητό τηλέφωνο.
Τα κατασχεθέντα όπλα θα αποσταλούν για εργαστηριακές εξετάσεις. Επισημαίνεται ότι δεν είναι καταχωρημένα ως νόμιμα στην ηλεκτρονική βάση της αρμόδιας Υπηρεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας.
Από τις έρευνες δεν κατέστη δυνατόν να εντοπιστεί το υπηρεσιακό όπλο του 28χρονου Ειδικού Φρουρού, ο όποιος συνελήφθη στον Πειραιά.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους για εγκληματική οργάνωση, σύσταση συμμορίας, παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων και της νομοθεσίας περί φωτοβολίδων και πυροτεχνημάτων.

Με Απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας οι Ειδικοί Φρουροί τέθηκαν σε διαθεσιμότητα και παράλληλα διατάθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.
Η έρευνα συνεχίζεται προκειμένου να διακριβωθεί όλο το πλέγμα της παράνομης δραστηριότητας των εμπλεκομένων πρόσωπων.
Διαβάστε Περισσότερα »

Αρχίζουν οι φορολογικές δηλώσεις– Τα έξι SOS


Μέσα στην εβδομάδα αναμένεται να ανοίξει η εφαρμογή του TAXISnet και να αρχίσει έτσι η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Οικονομικών.

Η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων αναμένεται να...
διαρκέσει τουλάχιστον ένα τρίμηνο ως και τον Ιούνιο, ενώ ο φόρος που θα προκύψει από την εκκαθάριση τους θα καταβληθεί σε τρεις διμηνιαίες δόσεις, σύμφωνα με τα όσα προβλέπει η νομοθεσία.

Δεν αποκλείεται, πάντως, στο βαθμό που η κυβέρνηση συμφωνήσει με τους θεσμούς, οι δόσεις να αυξηθούν, προκειμένου να διευκολυνθούν οι φορολογούμενοι στην καταβολή του φόρου.

Τα σημεία SOS

Μετά την ψήφιση των τροπολογιών με τις οποίες προστατεύονται από τα τεκμήρια οι φορολογούμενοι που το 2015 απέκτησαν πολύ χαμηλά εισοδήματα από περιστασιακή απασχόληση και καθιερώνεται η πλήρης φορολογική εξομοίωση των ομόφυλων και ετερόφυλων ζευγαριών που έχουν συνάψει σύμφωνα συμβίωσης με τους έγγαμους συζύγους, 6 εκατ. φορολογούμενοι καλούνται να συμπληρώσουν και να υποβάλουν ηλεκτρονικά το βασικό έντυπο Ε1 της φορολογικής δήλωσης. Ωστόσο, οι φορολογούμενοι θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά την υποβολή των δηλώσεων, δεδομένου ότι τα λάθη κοστίζουν.

Οι φορολογούμενοι, θα πρέπει να προσέξουν τα ακόλουθα σημεία, σύμφωνα με την Καθημερινή.

1. ΑΜΚΑ: Αναγράφεται υποχρεωτικά ο Αριθμός Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης του υπόχρεου και της συζύγου ή της ή του συντρόφου του, με εξαίρεση τις περιπτώσεις φορολογουμένων που δεν υποχρεούνται σε απόκτηση ΑΜΚΑ.

2. ΑΦΜ: Η αναγραφή του Αριθμού Φορολογικού Μητρώου είναι υποχρεωτική μόνο για τα εξαρτώμενα μέλη άνω των 18 ετών (που ήταν άνω των 18 ετών στις 31.12.2015).

3. Προστατευόμενα τέκνα: Τα ανήλικα ή ενήλικα τέκνα, καθώς επίσης και τα μέλη της οικογενείας του φορολογουμένου με αναπηρία 67% και άνω θεωρείται ότι βαρύνουν τον φορολογούμενο εφόσον συνοικούν με αυτόν και το ετήσιο φορολογητέο εισόδημά τους δεν υπερβαίνει το ποσό των 3.000 ευρώ ή το ποσό των 6.000 ευρώ αν αυτά παρουσιάζουν αναπηρία 67% και άνω.

4. Εισοδήματα: Στη δήλωση αναγράφονται υποχρεωτικά όλα τα εισοδήματα του φορολογουμένου και της συζύγου του, ανεξάρτητα από τον τρόπο φορολόγησής τους. Επίσης, πρέπει να αναγραφούν και όλα τα απαλλασσόμενα από τον φόρο εισοδήματα. Στα ποσά που πρέπει να αναγραφούν υποχρεωτικά στη φετινή δήλωση περιλαμβάνεται και κάθε ποσό κέρδους που έχει προκύψει από μεταβίβαση επιχειρήσεων, καθώς επίσης και κάθε ποσό κέρδους ή ζημίας που έχει προκύψει από την πώληση μετοχών, μεριδίων, ομολόγων και εντόκων γραμματίων, παραγώγων χρηματοοικονομικών προϊόντων. Για τα αυτοτελώς ή με ειδικό τρόπο φορολογούμενα εισοδήματα πρέπει να αναγραφεί και ο παρακρατηθείς ή αποδοθείς κατά περίπτωση φόρος.

5. Τεκμήρια απόκτησης περιουσιακών στοιχείων: Δηλώνονται υποχρεωτικά όλα τα χρηματικά ποσά που δαπάνησε ο φορολογούμενος μέσα στο 2015 για την ανέγερση οικοδομών, για αγορές ακινήτων, μετοχών εισηγμένων ή μη στο Χρηματιστήριο, ομολόγων και εντόκων γραμματίων του ελληνικού Δημοσίου, για σύσταση επιχειρήσεων και για συμμετοχή σε αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου εταιρειών. Τα ποσά αυτά θεωρούνται «τεκμήρια απόκτησης περιουσιακών στοιχείων» και λαμβάνονται υπόψη από την εφορία για τον τεκμαρτό προσδιορισμό του ετήσιου φορολογητέου εισοδήματος.

6. Ανείσπρακτα ενοίκια: Τα ενοίκια που δεν κατάφερε να εισπράξει ο ιδιοκτήτης από τον ενοικιαστή του κατά τη διάρκεια του 2015 μπορεί να τα δηλώσει φέτος σε ξεχωριστό κωδικό στο έντυπο Ε2 και στο έντυπο Ε1. Συγκεκριμένα, στο Ε2 τα ανείσπρακτα ενοίκια πρέπει να δηλωθούν στην στήλη 16 της πρώτης σελίδας, και στο Ε1 πρέπει να αναγραφούν στους κωδικούς 125-126 του πίνακα 4Δ2 στην 3η σελίδα. Για να μην φορολογηθούν θα πρέπει να πληρούνται και οι λοιπές προϋποθέσεις που προβλέπει ο νόμος. Θα πρέπει δηλαδή έως την προθεσμία υποβολής της δήλωσης να έχει εκδοθεί εις βάρος του ενοικιαστή διαταγή πληρωμής ή διαταγή απόδοσης χρήσης μίσθιου ή δικαστική απόφαση αποβολής ή επιδίκασης μισθωμάτων ή να έχει ασκηθεί εναντίον του μισθωτή αγωγή αποβολής ή επιδίκασης μισθωμάτων.

Διαβάστε Περισσότερα »

Σεμινάριο στη Δ.Κ.Βιβλιοθήκη Λιβαδειάς-Λογοτεχνία και εκπαίδευση

    ΔΗΜΟΣIA ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΛΕΒΑΔΕΙΑΣ

Σεμινάριο «Λογοτεχνία και εκπαίδευση:προτάσεις ενίσχυσης της φιλαναγνωσίας

των μαθητών της Β/βάθμιας Εκπαίδευσης»

Η Δημό­σια Κεντρική Βιβλιο­θήκη Λιβα­δειάς και η Δ/νση Δευ­τε­ρο­βάθ­μιας Εκπαί­δευ­σης του Ν. Βοιω­τίας διορ­γα­νώ­νουν βιωματικό σεμινάριο με θέμα “Λογο­τε­χνία και εκπαί­δευση: προ­τά­σεις ενί­σχυ­σης της φιλα­να­γνω­σίας των μαθη­τών της Β/βάθμιας Εκπαί­δευ­σης”, που απευ­θύ­νε­ται σε φιλο­λό­γους εκπαι­δευ­τι­κούς.

Δια­βά­ζουν λογο­τε­χνία τα παι­διά του Γυμνα­σίου και του Λυκείου σήμερα; Ποια είναι η σχέση τους με την ποί­ηση; Θα έπαιρ­ναν μέρος σε μια φιλο­σο­φική συζή­τηση; Υπάρ­χουν σημεία επα­φής των κόμικς με τη λογο­τε­χνία έτσι όπως διδά­σκε­ται στο σχο­λείο;

Προ­τά­σεις ανά­γνω­σης που προσ­δο­κούν να γεφυ­ρώ­σουν το χάσμα ανά­μεσα στα δια­βά­σματα των μαθη­τών και στα λογο­τε­χνικά μαθή­ματα του σχο­λείου.

Το σεμινάριο, που οργανώνεται με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Βιβλίου (2 Απριλίου) και στοχεύει στην ανάπτυξη δεξιοτήτων για την προώθηση της φιλαναγνωσίας στη Β/θμια Εκπ/ση, θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 8/4/2016, και ώρα 11:30-14:00, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Βιβλιοθήκης (Κάδμου 7 & Δαιδάλου), με κεντρική εισηγήτρια την ειδική σε θέματα προώθησης της φιλαναγνωσίας κ. Ειρήνη Βοκοτοπούλου.

Μετά την κεντρική εισήγηση θα ακολουθήσουν βιωματικά εργαστήρια με τη συμμετοχή των εκπαιδευτικών.


Λίγα λόγια για την Ειρήνη Βοκοτοπούλου

H Ειρήνη Βοκοτοπούλου είναι κοινωνιολόγος και εργάζεται από το 1988 για την προώθηση της ανάγνωσης στις παιδικές ηλικίες. Έχει συνεργαστεί για τη δημιουργία εκπαιδευτικών προγραμμάτων με το Κέντρο Παιδικού και Εφηβικού Βιβλίου, το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου καθώς και με δημόσιες ή δημοτικές βιβλιοθήκες και σχολεία. Από το 1995 συνεργάζεται με τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας, οργανώνοντας τις αναγνωστικές της καμπάνιας και το 2009 συμμετέχοντας στην ομάδα σχεδιασμού του καινούριου της παιδικού τμήματος. Τα τελευταία χρόνια δουλεύει σε σχολικές βιβλιοθήκες, συμμετέχει στην ομάδα του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας για τη δημιουργία ψηφιακών εργαλείων ανάγνωσης και διδασκαλίας της λογοτεχνίας στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση και συνεργάζεται με τη «Future Library» για την ανάπτυξη των βιβλιοθηκών. Αυτό που την ενδιαφέρει κυρίως στη δουλειά της με τα παιδιά είναι μέσα στο δάσος των βιβλίων να μαζεύει μαζί τους τα βιβλία-χαλικάκια για να φτιάχνουν κάθε φορά ένα καινούργιο αναγνωστικό μονοπάτι.
Είναι υπεύ­θυνη της ιστο­σε­λί­δας Bookbook.gr

                              
Διαβάστε Περισσότερα »

Συγκέντρωση βοήθειας για τους πρόσφυγες στο Ε.Κ.Θήβας

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

Καθημερινά γινόμαστε μάρτυρες του συνεχιζόμενου εγκλήματος του ΝΑΤΟ και της ΕΕ στη Μέση Ανατολή. Για να εξυπηρετηθούν τα κέρδη μιας χούφτας επιχειρηματικών ομίλων και να κερδίσουν στην κούρσα του ανταγωνισμού με άλλες χώρες όπως η Ρωσία, δε διστάζουν μπροστά σε κανένα έγκλημα. Για να ελέγξουν ολόκληρες περιοχές και πλουτοπαραγωγικές πηγές προχωρούν σε πολέμους, επεμβάσεις, βομβαρδισμούς που οδηγούν χιλιάδες στον ξεριζωμό και την προσφυγιά.

Η πολιτική και οι Συνθήκες της ΕΕ είναι αυτές που κλείνουν την πόρτα στους πρόσφυγες και μετανάστες, τους στοιβάζουν στην Ελλάδα χωρίς ούτε τα στοιχειώδη. Συνυπεύθυνη για αυτήν την κατάσταση είναι η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ που έχει βάλει φαρδιά, πλατιά την υπογραφή της σε όλες τις αποφάσεις της ΕΕ και του ΝΑΤΟ. Συνυπεύθυνες είναι και οι άλλες πολιτικές δυνάμεις που υπερασπίζονται τη συμμετοχή της χώρας μας στους σχεδιασμούς των ιμπεριαλιστικων αυτών οργανώσεων.

Απέναντι σ' αυτή την κατάσταση οι εργαζόμενοι δε θα μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια. Δε θα γίνουμε συνένοχοι στο έγκλημα. Αυτοί που γεννούν τους πολέμους και την προσφυγιά είναι οι ίδιοι που μας καταδικάζουν στη φτώχεια και στην ανεργία. Είναι οι επιχειρηματικοί όμιλοι που ξεζουμίζουν τους εργαζόμενους και συμμετέχουν σε πολεμικές επεμβάσεις χύνοντας το αίμα των λαών.

Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στο δράμα των προσφύγων. Είμαστε απέναντι από ρατσιστικές και ξενοφοφικές κραυγές που στην ουσία ζητάνε να αυξηθεί η καταστολή, δηλαδή να αυξηθούν οι πνιγμένοι στο Αιγαίο ενώ παράλληλα στηρίζουν τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις.

Καλούμε όλα τα σωματεία, τους φορείς και συλλόγους, κάθε εργαζόμενο να δυναμώσουν τον αγώνα τους ενάντια στις αιτίες που γεννούν φτώχεια, πολέμους, προσφυγιά.

Δυναμώνουμε τη λαϊκή αλληλεγγύη με συγκέντωση ειδών πρώτης ανάγκης (συσκευασμένα τρόφιμα άμεσης κατανάλωσης, κονσέρβες, γάλα, μπισκότα, κρουασάν, φρυγανιές, χυμοί, είδη προσωπικής υγιεινής, χαρτί υγείας, πάνες, μωρομάντηλα, σερβιέτες, ρουχισμός) για να παραδωθούν στους πρόσφυγες που βρίσκονται στο στρατόπεδο της Ριτσώνας.

Η συγκέντρωση βοήθειας θα γίνεται κάθε Τρίτη και Πέμπτη 18:00 - 20:00 στο Εργατικό Κέντρο Θήβας, Οιδίποδος 11.

(Τηλ. Επικ.: 6944743524 - 6934550848 - 6977279280)


ΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ

·        ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΜΕΤΑΛΛΟΥ ΝΟΜΟΥ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

·        ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΧΗΜΙΚΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ Ν. ΒΟΙΩΤΙΑΣ «Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ»

·        ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΘΗΒΑΣ

·        ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟΥ-ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΩΝ ΒΟΙΩΤΙΑΣ, ΕΥΒΟΙΑΣ, ΑΥΛΩΝΑ

·        ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΘΗΒΑΣ

Διαβάστε Περισσότερα »

Αίθριος ο καιρός με πρόσκαιρες βροχές στα βόρεια και τα δυτικά

Τοπικές ομίχλες στα κεντρικά και βόρεια τις πρωινές ώρες
Γενικά αίθριος καιρός. Πρόσκαιροι όμβροι στα δυτικά και βόρεια ηπειρώτικα ορεινά τις απογευματινές ώρες. Τοπικές ομίχλες στα κεντρικά και βόρεια τις πρωινές ώρες.

Αναλυτικά:

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Αρχικά αίθριος με τοπικές ομίχλες. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αυξηθούν τοπικά οι νεφώσεις στη Μακεδονία και θα σημειωθούν πρόσκαιροι όμβροι και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά.
Άνεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 23 βαθμούς κελσίου.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Γενικά αίθριος με περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά και στα βόρεια τοπικές ομίχλες. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αυξηθούν τοπικά οι νεφώσεις στα ηπειρωτικά και θα σημειωθούν πρόσκαιροι όμβροι και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά.
Άνεμοι: Μεταβλητού ασθενείς.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 23 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο η ελάχιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Γενικά αίθριος με περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες, όποτε θα σημειωθούν τοπικές ομίχλες κυρίως στη Θεσσαλία. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά και είναι πιθανό να σημειωθούν πρόσκαιροι όμβροι στα ορεινά της Θεσσαλίας.
Άνεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς και στα ανατολικά και νοτιά βορείων διευθύνσεων 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 25 βαθμούς κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Βορείων διευθύνσεων 4 έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 22 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Βορείων διευθύνσεων 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 22 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική

Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς και στα ανατολικά βόρειοι 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 24 βαθμούς κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: Γενικά αίθριος. Περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες όποτε θα σημειωθούν τοπικές ομίχλες.
Άνεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς και από το μεσημέρι νότιοι 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 22 βαθμούς κελσίου.

Διαβάστε Περισσότερα »

H συσκευή που προβλέπει με ακρίβεια τον… θάνατο.



    Μία από
τις μεγαλύτερες συμβουλευτικές εταιρείες του κόσμου, η Willis Towers Watson, δημιούργησε ένα νέο είδος τεχνολογίας που μπορεί να προβλέψει με μεγαλύτερη ακρίβεια τον χρόνο του… θανάτου.


Η συσκευή PulseModel, δημιουργήθηκε από τη... Willis Towers Watson για έναν πολύ συγκεκριμένο λόγο - για να δώσει στις ασφαλιστικές εταιρείες τα εργαλεία που θα καταστήσουν ακριβείς τις προβλέψεις για τον χρόνο του θανάτου των πελατών, πληροφορίες που θεωρούνται από τις ασφαλιστικές "απαραίτητες" για τον καθορισμό των τιμών των ασφαλειών.
Η Willis Towers Watson είπε στο Business Insider ότι το PulseModel είναι η πρώτη διαθέσιμη συσκευή που τίθεται στην υπηρεσία της ιατρικής επιστήμης και προβλέπει τον θάνατο.
Με το PulseModel, παρέχονται στις ασφαλιστικές πολύ συγκεκριμένες πληροφορίες για τους πελάτες τους, πέρα από τις βασικές όπως το αν καπνίζουν ή αν γυμνάζονται. Η συσκευή λαμβάνει υπόψη πληθώρα στοιχείων για την ιατρική κατάσταση των ανθρώπων, όπως ο διαβήτης τύπου ΙΙ, και τι θα σήμαινε για ένα άτομο συγκριτικά με τα πρότυπα της θνησιμότητας.

Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ