Δευτέρα 11 Απριλίου 2016

Όνειρα: Τι είναι και γιατί τα βλέπουμε;

Υπάρχει η θεωρία πως κάθε φορά που κοιμόμαστε βλέπουμε όνειρα, απλώς δεν
τα θυμόμαστε πάντα. Τι είναι όμως τα όνειρα; Είναι μηνύματα που μας έρχονται, για να μας προειδοποιήσουν για το μέλλον ή απλώς μία πλάνη ή ένας λογισμός;



Στη ζωή μας βλέπουμε χιλιάδες όνειρα. Μερικοί επιρρεπείς σε προ­λήψεις και δεισιδαιμονίες, δίνουν σ’ αυτά μεγάλη σημασία και αναστατώ­νουν τη ζωή τους. Όταν ξυπνήσουν αγωνιούν, τα ανακοινώνουν, τρέχουν σε μάντισσες, συμβουλεύονται ονειροκρίτες, δίνουν διάφορες ερμηνείες.

Ποια είναι η προέλευση των ονείρων; Η ψυχολογία προσπάθησε να δώσει μίαν επιστημονική απάντηση.

Εντελώς επιγραμματικά μπορούμε να πούμε πως τα όνειρα προέρχονται από φυσικές αιτίες, από εξωτερι­κούς ερεθισμούς, καθώς και από τις εικόνες, εντυπώσεις, εμπειρίες, πα­ραστάσεις, μη ικανοποιηθείσες επι­θυμίες του παρελθόντος, που απω­θήθηκαν στο υποσυνείδητο.

Υπάρχουν και τα όνειρα που έχουν μεταφυσική προέλευση και προέρχο­νται είτε από το Θεό, είτε από τον διάβολο. Όμως ευθύς εξ’ αρχής θα πρέπει να τονίσουμε ότι αυτά τα όνειρα είναι εξαιρετικά σπάνια. Σε διάστημα 4.000 χρόνων τα όνειρα που μας αναφέρει η Αγ. Γραφή είναι ελάχιστα.

Ο Θεός σε εντελώς εξαιρετικές πε­ριπτώσεις και σε πρόσωπα άγια και πολύ ευσεβή, μπορεί να αποκαλύψει το θέλημα Του μέσω κά­ποιου ονείρου. Παράδειγμα, το όνειρο του δίκαιου Ιωσήφ για τη φυγή της Θεοτόκου και του Ιησού στην Αίγυπτο.

Τα όνειρα μπορούν να προκλη­θούν και από τον διάβολο, ο οποί­ος εκμεταλλεύεται τα πάθη μας και προσπαθεί να μας ξεγελάσει κυρίως με κάποιο τάχα, «καλό-θεϊκό» όνειρο, για να μας παγιδέ­ψει. Να μας παγιδέψει στον εγωι­σμό και να μας σέρνει συνέχεια με τα όνειρα στους δικούς του δρόμους. Δηλαδή, να αμελούμε τον πνευματικό μας αγώνα και να ψάχνουμε σε «ονειροκρίτες» την εξήγηση των ονείρων μας.

Μόνο με την αρετή της διακρίσεως των αγίων και με το φωτισμό του έμπειρου πνευματικού στην Εξομολόγηση μπορεί να ξεχωρισθεί, αν κάποιο όνειρο προέρχε­ται από το Θεό, ή είναι δαιμονική πλάνη, ή είναι από τους λογι­σμούς και τις επιθυμίες μας.

Η Εκκλησία μας συμβουλεύει να απορρίπτουμε εντελώς τα όνειρα, διότι υπάρχει ο δικαιολογημένος φόβος, τον οποίο και οι άγιοι εί­χαν, μήπως πέσουμε σε δαιμονική παγίδα. Τούτον τον φόβο τον δέ­χεται απόλυτα ο Θεός, κι αν θέλει κάτι να μας υποδείξει, γνωρίζει πολλούς άλλους τρόπους, για να μας καθοδηγήσει.

Οι δαίμονες δεν γνωρίζουν το μέλλον. Μπορούν όμως λογικά να υποθέσουν κάτι που είναι πιθανό να συμβεί. Μπορούν ακόμη ως πνεύματα πονηρά να μάθουν κάτι νωρίτερα από μας. Σπεύδουν, λοιπόν, μέσω των ονείρων να εκ­μεταλλευτούν την ανθρώπινη αφέλεια και να υποδουλώσουν τους πνευματικά ανώριμους και επιπόλαιους.

Συμπέρασμα: Η πίστη στα όνειρα, όχι μόνο δεν ωφελεί καθόλου, αλ­λά είναι πιθανότατη δαιμονική παγίδα και κρύβει άρα τεράστι­ους πνευματικούς κινδύνους.
Πηγή


Διαβάστε Περισσότερα »

Ο Γκλέτσος πήρε τ’ άρματα και απειλεί τα Σκόπια

Με μια ανακοίνωση 13 λέξεων ο Απόστολος Γκλέτσος και το κόμμα του Τελεία, ούτε λίγο ούτε πολύ δηλώνει έτοιμος για… δράση σε περίπτωση που η πΓΔΜ επιχειρήσει εκ νέου σε ελληνικό έδαφος!

“Εάν οι Σκοπιανοί ξανατολμήσουν να επιχειρήσουν επί Ελληνικού εδάφους, τότε θα αναλάβουμε δράση“, αναφέρει η ανακοίνωση και φυσικά δεν θα μπορούσαμε παρά να φανταστούμε τον Απόστολο Γκλέτσο να… εφορμά στο τρακτέρ του και να είναι έτοιμος να επιχειρήσει κατά των Σκοπίων…

Διαβάστε Περισσότερα »

Άσκηση ετοιμότητας για πυρκαγιά σε εργοστάσιο της Θήβας

Η βιομηχανία ΚΑΜΑΡΙΔΗ GLOBAL WIRE ABEE στα πλαίσια της εκπαίδευσης των υπαλλήλων της και της  συνεργαςίας  με τους συναρμόδιους  φορείς,σας ενημερώνει ότι:
την 13η Απριλίου 2016, ημέρα Τετάρτη  και Ω/9.30’, θα διεξαχθεί άσκηση κατάσβεσης  πυρκαγιάς στο εργοςτάσιο παραγωγής  πάνελ πολυουρεθάνης στο 6 χλμ ΠΕΟ Θηβών –Αθηνών 32200

Διαβάστε Περισσότερα »

"Μάγεψαν" οι Ιεροψάλτες της Θήβας στον Ι. Ν. Αγίου Γεωργίου Ζωγράφου-ΒΙΝΤΕΟ

Για ακόμα μια φορά ο Σύλλογος Ιεροψαλτών επαρχίας Θηβών μάγεψε το κοινό σε μια συναυλία που δόθηκε στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου Ζωγράφου.

Την Κυριακή 10 Απριλίου και ώρα 19:00, στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου Ζωγράφου πραγματοποιήθηκε
η "Μεγάλη Συναυλία Βυζαντινής Μουσικής".
Στην εκδήλωση έψαλλε η Βυζαντινή χορωδία του Συλλόγου Ιεροψαλτών επαρχίας Θηβών "Ο Ευαγγελιστής Λουκάς".
Επίσημος καλεσμένος- Σολίστ της εκδήλωσης είναι ο Άρχων Υμνωδός της Μ.τ.Χ.Ε. της κ. Γεώργιος Χατζηχρόνογλου.




Διαβάστε Περισσότερα »

Eνημέρωση για το Δίκτυο Αλληλεγγύης Πολιτών Δήμου Θηβαίων



Το Δίκτυο Αλληλεγγύης Πολιτών Δήμου Θηβαίων , συνεχίζει δυναμικά την προσπάθειά του με την συνεργασία όλων των φορέων , για  την συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης και ότι άλλο προκύψει , για τα κέντρα φιλοξενίας της γύρω περιοχής .
Για ενημέρωση των πολιτών, των εθελοντών και φορέων , έχει δημιουργηθεί σελίδα στο internet που μπορούν να επισκεφτούν  από την  ιστοσελίδα του Δήμου www.thiva.gr  και  να ενημερωθούν για τις δράσεις και τις ανάγκες που προκύπτουν στην περιοχή μας.

Για το Συντονιστικό Όργανο
του Δικτύου Αλληλεγγύης Πολιτών Δήμου  Θηβαίων

ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ                                 Ο ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ
       ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΑΚΗ ΕΛΕΝΗ                          ΠΥΡΟΥΝΑΚΗΣ ΚΛΗΜΗΣ

Διαβάστε Περισσότερα »

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΠΑΛΤΑ ΣΕ ΜΠΑΣΙΑΚΟ ΓΙΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΝΕΟΥ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΘΗΒΑΣ



Στην με αριθ.3471/24.02.2016 Ερώτησή του προς τη Βουλή, ο Βουλευτής Βοιωτίας Βαγγέλης Μπασιάκος, ζήτησε να ενημερωθεί από τον αρμόδιο Υπουργό σχετικά με τη στήριξη και συνδρομή του Υπουργείου Πολιτισμού στα εγκαίνια και τη γενικότερη προβολή του νέου Αρχαιολογικού Μουσείου Θήβας.

Στην από 6.04.2016 σχετική απάντηση του Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού κ.Μπαλτά, αναφέρονται τα εξής:

«Στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ σε ό,τι αφορά το Αρχαιολογικό Μουσείο Θήβας ολοκληρώθηκαν στις 31.12.2015 τα έργα με τίτλο:
1. «Β' Φάση επανέκθεσης προϊστορικών, κλασικών και βυζαντινών αρχαιοτήτων του Αρχαιολογικού Μουσείου Θήβας», στο ΠΕΠ Στερεάς Ελλάδας, με προϋπολογισμό 4.091.806,23€ και φορείς υλοποίησης την Εφορεία Αρχαιοτήτων Θήβας και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Εύβοιας.
2.    «Ψηφιακές εφαρμογές υποστήριξης επανέκθεσης Αρχαιολογικού Μουσείου Θήβας», στο Ε.Π. Ψηφιακή Σύγκλιση, με προϋπολογισμό 229.174C και φορέα υλοποίησης την Εφορεία Αρχαιοτήτων Θήβας.
Στο πλαίσιο του φυσικού αντικειμένου του έργου αναπτύχθηκε διαδικτυακός κόμβος με πολυμεσικά εκθέματα, διαθέσιμα τοπικά και μέσω κόμβου στο διαδίκτυο. Παράλληλα έγινε προμήθεια υλικού και λογισμικού εξοπλισμού για την εγκατάσταση ψηφιακών εκθεμάτων, τη λειτουργία εκπαιδευτικών προγραμμάτων και την υποστήριξη του διαδικτυακού κόμβου, δράσεις που συμβάλλουν στην προβολή του Μουσείου.
Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Βοιωτίας βρίσκεται σε άμεση συνεργασία με την κεντρική υπηρεσία του Υπουργείου Πολιτισμού για την ομαλή και επιτυχή διοργάνωση των εγκαινίων του νέου μουσείου Θήβας και την παράδοση του στο κοινό τον προσεχή Μάιο.
Η Υπηρεσία έχει αιτηθεί στην Διεύθυνση Οικονομικής Διαχείρισης του Υπουργείου Πολιτισμού για την δέσμευση ποσού για την διεξαγωγή των εγκαινίων του νέου Μουσείου. Το ποσό αυτό θα βαρύνει ης πιστώσεις του Τακτικού Προϋπολογισμού του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, έτους 2016.
Η προβολή στο ευρύ κοινό του νέου Αρχαιολογικού Μουσείου Θήβας καθώς και των υπολοίπων μουσείων και αρχαιολογικών χώρων της Βοιωτίας θα γίνει μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του.
Τέλος, η ΕΦΑ Βοιωτίας οργανώνει και πραγματοποιεί σε τακτά χρονικά διαστήματα ποικίλες επιστημονικές, πολιτιστικές, μουσικές και εκπαιδευτικές εκδηλώσεις σε όλα τα μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους αρμοδιότητος της, μεμονωμένα, ή και σε συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τους πολιτιστικούς συλλόγους κάθε περιοχής, και συμμετέχει ενεργά σε διεθνείς ημέρες προβολής της πολιτιστικής κληρονομιάς, όπως είναι η Διεθνής Ημέρα των Μουσείων και οι Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς, με δράσεις, όπως ενημερωτικές ημερίδες, διαλέξεις, ξεναγήσεις και ανοιχτά εκπαιδευτικά προγράμματα για οικογένειες, θεωρώντας ότι η συχνή επικοινωνία με το κοινό και την τοπική κοινωνία αποτελούν απαραίτητη προϋπόθεση για την κατανόηση και την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς.
Για την πραγματοποίηση όλων των παραπάνω δράσεων και ενεργειών, η ΕΦΑ Βοιωτίας βρίσκεται σε συνεργασία με τις αρμόδιες κατά περίπτωση Κεντρικές Υπηρεσίες του ΥΠ,ΠΟ.Α. οι οποίες συνδράμουν στο έργο της Εφορείας.»




Διαβάστε Περισσότερα »

Σε λειτουργία το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής στο Νεοχωράκι Θήβας



Στα πλαίσια υλοποίησης των Κοινωνικών – Πολιτιστικών και Παιδαγωγικών σκοπών της, η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Θηβαίων (ΔΗ.Κ.Ε.Θ), ανακοινώνει την έναρξη λειτουργίας του Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής για το έτος 2016, το οποίο βρίσκεται επί της επαρχιακής οδού Θηβών – Νεοχωρακίου.

Στόχος της λειτουργίας του είναι η εκπαίδευση παιδιών προσχολικής και σχολικής ηλικίας, σε θέματα κυκλοφοριακής αγωγής και οδικής ασφάλειας, τα οποία θα έχουν τη δυνατότητα πραγματοποίησης εκπαιδευτικών επισκέψεων.

Η εκπαίδευση στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής, πραγματοποιείται από πιστοποιημένους εκπαιδευτές οι οποίοι οργανώνουν το πρόγραμμα άσκησης των εκπαιδευόμενων μαθητών. Κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης, με απλουστευμένο τρόπο επιδεικνύονται τα βασικά στοιχεία της οδού, οι βασικοί κανόνες που θέτει ο Κ.Ο.Κ., καθώς και ο τρόπος με τον οποίο θα πρέπει ο καθένας να λειτουργεί ως χρήστης της οδού, σεβόμενος τους λοιπούς χρήστες και το περιβάλλον.

Οι ενδιαφερόμενοι που επιθυμούν την πραγματοποίηση εκπαιδευτικών επισκέψεων στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής, μπορούν να επικοινωνούν με την Επιχείρηση στα τηλέφωνα 2262028062 & 2262029729.
Διαβάστε Περισσότερα »

40 χρόνια από τη μεγάλη απεργία στα μεταλλεία του Σκαλιστήρη-Εκδήλωση της ΚΟ Εύβοιας του ΚΚΕ


Διαβάστε Περισσότερα »

Με το νέο Δ. Σ. της Εστίας Μητέρας συναντήθηκε η Φανή Παπαθωμά




Την Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Βοιωτίας, Φανή Παπαθωμά, επισκέφθηκε το Νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Εστίας Μητέρας.

Συζητήθηκαν τα θέματα που απασχολούν την βιωσιμότητα του ιδρύματος όπως η αύξηση των επιδοτήσεων καθώς και δράσεις ενίσχυσης του.

Η Αντιπεριφερειάρχης τόνισε:

«Εύχομαι δύναμη και κουράγιο στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Εστίας Μητέρας. Καλούνται μέσα σε πολύ δύσκολες εποχές να συνεχίσουν το έργο των άξιων προκατόχων τους, δημιούργημα που εδώ και χρόνια αγκάλιασε η πόλη της Λιβαδειάς και όχι μόνο.

Σ΄ αυτή τη διαδρομή δημιουργίας και προσφοράς  στον συνάνθρωπο, η Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας θα σταθεί συμπαραστάτης, συνοδοιπόρος, αρωγός.
Καλή δύναμη στο δύσκολο έργο τους. Θα είμαστε πάντα δίπλα τους».
Διαβάστε Περισσότερα »

ΙΕΡΑ ΑΓΡΥΠΝΙΑ ΣΤΟΝ Ι.Ν. ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΜΕΓΑΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΘΗΒΩΝ


Διαβάστε Περισσότερα »

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Λιβαδειάς για τα εργατικά ατυχήματα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Με αφορμή το νέο εργατικό ατυχήμα που συνέβη σε συμβασιούχο εργάτη καθαριότητας στο Δήμο Κέρκυρας , ένα ακόμα εργατικό ατύχημα στην σειρά των πολλών ατυχημάτων των εργαζόμενων καθαριότητας στην Τοπική αυτοδιοίκηση (πολλά από αυτά θανατηφόρα)  , ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Επαρχίας Λιβαδειάς καλεί τις Δημοτικές Αρχές Λεβαδέων και Διστόμου-Αράχοβας-Αντίκυρας να κάνουν  χρήση του άρθρου 7 του ν. 4368/2016 που προβλέπει την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού και ΙΔΑΧ σε υπηρεσίες ανταποδοτικού χαρακτήρα όπως η καθαριότητα και να σταματήσουν τον όποιο  προγραμματισμό   ιδιωτικοποίησης της καθαριότητας σε διάφορες  Δημοτικές Ενότητες των Δήμων τους.
Ο Σύλλογος μας έχει επανειλημμένα κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου για τα ελάχιστα μέσα ατομικά προστασίας (ΜΑΠ) ,τον ανύπαρκτο εμβολιασμό ,τις ανύπαρκτες προληπτικές εξετάσεις , την ανύπαρκτη εκπαίδευση ,την υπερ-εντατικοποίηση και τις απαράδεκτες συνθήκες εργασίας που αναγκάζονται να εργάζονται συνάδελφοί μας.
Φτάνει πια! Τι περιμένουν οι Δημοτικές αρχές για να πράξουν τα αυτονόητα; Να θρηνήσουμε θύματα; Καλούμε τις Δημοτικές Αρχές  να προχωρήσουν σε προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και βελτίωση των συνθηκών εργασίας με την χορηγία των Μέσων Ατομικής Προστασίας και την καθιέρωση προληπτικής ιατρικής, προκειμένου να ελαχιστοποιηθούν οι πιθανότητες εργατικού ατυχήματος. Είναι απαραίτητη η στελέχωση των υπηρεσιών με μόνιμο σωστά εκπαιδευμένο προσωπικό και όχι με εναλλαγή προσωπικού με ελαστικές σχέσεις εργασίας (2μηνα,8μηνα,κοινωφελή εργασία ΟΑΕΔ κ.τ.λ.) και η τήρηση της νομοθεσίας σχετικά με τους κανόνες ασφαλείας και την συντήρηση του εξοπλισμού της υπηρεσίας (αυτοκίνητα,  κ.τ.λ.) για μια αποδοτική υπηρεσία όπως έχουν ανάγκη οι Δήμοι μας.
 Υ.Γ: Ελπίζουμε οι κ.κ. Δήμαρχοι Λεβαδέων και Διστόμου-Αράχοβας-Αντίκυρας να μην «ζήλεψαν» το νεοφιλελεύθερο μοντέλο που επιχειρεί να εδραιώσει ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ διαλύοντας τις υπηρεσίες του Δήμου Αμαρουσίου και αναθέτοντας τη λειτουργία του σε ιδιωτικές εταιρίες, τώρα της φύλαξης και σε εξέλιξη είναι της οδοσάρωσης της υπηρεσίας καθαριότητας ενώ έχουν προηγηθεί αποφάσεις για την εκχώρηση του ηλεκτροφωτισμού της πόλης και της σίτισης των παιδιών στους παιδικούς σταθμούς , το οποίο καταγγέλλουμε και αναμένουμε και από αυτούς να το κάνουν άμεσα ΚΑΙ στην επόμενη συνεδρίαση της ΚΕΔΕ.

ΓΙΑ ΤΟ  Δ.Σ



Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                               Η Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ



ΜΠΟΥΡΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ                                        ΚΑΡΑΛΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ
Διαβάστε Περισσότερα »

Εγγραφή στο Μητρώο Νέων του Δήμου Θηβαίων- Αφορά νέους 15 έως 28 ετών




Ο Δήμος Θηβαίων στα πλαίσια της προσπάθειας για  ενίσχυση της συμμετοχής των νέων στη διαχείριση τοπικών υποθέσεων, που ανταποκρίνονται στα ενδιαφέροντά τους, αλλά και την εξοικείωσή τους με τις αρχές της Δημοκρατίας επιθυμεί να επαναλειτουργήσει το Τοπικό Συμβούλιο Νέων, γι' αυτό το λόγο

Κ Α Λ Ε Ι

τους νέους από ηλικία 15 έως 28 ετών ( γεννημένοι από 1/1/1988 έως 31/12/2001) να υποβάλλουν αίτηση-υπεύθυνη δήλωση εγγραφής τους στο Μητρώων Νέων του Δήμου (προκειμένου να επικαιροποιηθεί το ήδη υπάρχον) από τις 11 έως και τις 20 Απριλίου 2016.


Πως υποβάλλω αίτηση;

H αίτηση-υπεύθυνη δήλωση εγγραφής έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Δήμου Θηβαίων www.thiva.gr. Πατώντας πάνω στο εικονίδιο “Γίνε το + στο Δήμο σου” ο ενδιαφερόμενος νέος μπορεί να κατεβάσει την αίτηση και να την αποστείλει ηλεκτρονικά στο e-mail: dimosthivas@thiva.gr . Μόλις το e-mail του αναγνωσθεί από το διαχειριστή θα λαμβάνει μήνυμα επιβεβαίωσης.


Τι είναι το Τοπικό Συμβούλιο Νέων ( ΤΟΣΥΝ):

Έργο των Τοπικών Συμβουλίων Νέων είναι ο εντοπισμός, η ανάδειξη και η παρακολούθηση των αναγκών και των προβλημάτων της νεολαίας σε τοπικό επίπεδο, η ανάληψη, σε συνεργασία με τον οικείο Οργανισμό Τοπικής Αυτοδιοίκησης, πρωτοβουλιών και δραστηριοτήτων για την πλήρη και ελεύθερη ανάπτυξη της προσωπικότητας των νέων, η μέριμνα για τη λήψη μέτρων με σκοπό την ενεργό και αποτελεσματική συμμετοχή των νέων στην τοπική κοινωνία και η ανάπτυξη σχέσεων συνεργασίας με αντίστοιχα Τοπικά Συμβούλια Νέων σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο.

Στη διαδικασία συγκρότησης των Τοπικών Συμβουλίων Νέων συμμετέχουν προαιρετικά οι νέοι από 15 έως 28 ετών ( γεννημένοι από το 1988 έως το 2001)  και έχουν τόσο το δικαίωμα του εκλέγειν όσο και του εκλέγεσθαι, αρκεί πρώτα να έχουν εγγραφεί στο μητρώο νέων του Δήμου ή Κοινότητάς τους (όπου δηλαδή είναι εγγεγραμμένοι). Την ευθύνη για την εποπτεία και εξασφάλιση των προϋποθέσεων συγκρότησης των Τοπικών Συμβουλίων Νέων και τη διενέργεια των απαραίτητων εκλογικών διαδικασιών έχει το οικείο Δημοτικό ή Κοινοτικό Συμβούλιο.

Πότε θα γίνουν οι εκλογές για το Τοπικό Συμβούλιο Νέων;

Μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία των αιτήσεων εγγραφής, θα οριστεί ημερομηνία εκλογών και θα ενημερωθούν με γραπτό μήνυμα στο κινητό τους καθώς και με e-mail, όσοι νέοι έχουν εγγραφεί στο Μητρώο Νέων.
Διαβάστε Περισσότερα »

Πλήρωσε κλήση 200 ευρώ με μονόλεπτα!


Ήθελε να… τιμωρήσει το ελληνικό δημόσιο για κλήση που του έκοψε η Τροχαία - Τέσσερα άτομα μετρούσαν δύο ώρες!

Κλήση της τροχαίας ύψους 200 ευρώ σε κέρματα του ενός, δύο και πέντε λεπτών του ευρώ, πλήρωσε νεαρός, σε γκισέ στα ΕΛ.ΤΑ. του Βόλου. Ηθελε να τιμωρήσει το ελληνικό δημόσιο ταλαιπωρώντας το, φέρεται να ισχυρίστηκε ενώπιον των υπαλλήλων, που στη θέα του «βουνού» των κερμάτων… σάστισαν. Και φαίνεται να το πέτυχε: τέσσερα άτομα μετρούσαν επί δύο ώρες τα «φραγκοδίφραγκα».

Το περιστατικό έγινε προχθές, στις τέσσερις περίπου το απόγευμα. Στο κεντρικό υποκατάστημα των ΕΛ.ΤΑ. ήταν δύο υπάλληλοι πίσω από τα γκισέ και κόσμος που περίμενε να εξυπηρετηθεί. Ανάμεσά τους και ο νεαρός. Πήρε χαρτί προτεραιότητας, περίμενε υπομονετικά και μόλις έφθασε μπροστά στο γκισέ των ΕΛ.ΤΑ. «πήρε το αίμα του πίσω».

Παρέδωσε στην υπάλληλο την κλήση που βεβαίωσε εις βάρος του η Τροχαία για παράβαση και δήλωσε ότι θα πληρώσει σε ψιλά. Η υπάλληλος δεν φανταζόταν τι ψιλά εννοούσε ο νεαρός. Οταν είδε τη σακούλα του σούπερ μάρκετ γεμάτη με μονόλεπτα, δίλεπτα και πεντάλεπτα, σάστισε. «Γιατί ρε φίλε μου το κάνεις αυτό;», φέρεται να ρώτησε με απόγνωση η υπάλληλος. «Τιμωρώ το ελληνικό δημόσιο ταλαιπωρώντας το», φαίνεται να της απάντησε ο νεαρός σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες. Η υπάλληλος έκανε μία ακόμη προσπάθεια, ζητώντας από το νεαρό να επιστρέψει την επομένη το πρωί, οπότε και περισσότεροι υπάλληλοι βρίσκονται στο κατάστημα για να μπορέσει να γίνει η καταμέτρηση. Ο νεαρός αρνήθηκε, καθώς έληγε η προθεσμία των 10 ημερών, διάστημα στο οποίο είχε τη δυνατότητα να καταβάλλει το μισό χρηματικό ποσό του προστίμου. Η υπάλληλος, βγήκε από το γκισέ, πήρε τη σακούλα με τα νομίσματα και τα άδειασε πάνω στο τραπέζι που υπάρχει μπροστά από τα ταμεία για την εξυπηρέτηση των πελατών. Αρχισε να τα μετρά ένα - ένα μαζί με το νεαρό. Κατά την καταμέτρηση προέκυψαν διαφορές. Φώναξαν ενισχύσεις. Ηρθαν δύο ακόμη άτομα και όλοι μαζί μετρούσαν μονόλεπτο το μονόλεπτο τα χρήματα μέχρι να συμπληρωθεί το ποσό των 200 ευρώ. Επί δύο ώρες, τέσσερα άτομα μετρούσαν μέχρι να συμπληρωθεί το ποσό και όλοι μαζί να πιστοποιήσουν ότι δεν υπάρχει χρηματική διαφορά.

πηγή: taxydromos
Διαβάστε Περισσότερα »

OΜΙΛΙΑ ΣΤΙΣ ΘΕΣΠΙΕΣ-"ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΣΤΟ ΠΑΙΔΙ"

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Ο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΘΕΣΠΙΩΝ ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΕΙ ΣΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 16 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2016, ΩΡΑ 18.ΟΟμμ ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΠΟΛΛΑΠΛΩΝ ΧΡΗΣΕΩΝ << ΙΑΤΡΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΚΑΠΡΟΥ>> ΜΕ ΘΕΜΑ: << ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΣΤΟ ΠΑΙΔΙ>>. ΟΜΙΛΗΤΕΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ ΖΑΖΑΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΙ Η ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ – ΠΑΙΔΟΨΥΧΟΛΟΓΟΣ ΣΑΡΗ  ΧΡΥΣΑ.


ΤΟ Δ.Σ
Διαβάστε Περισσότερα »

ΟΑΕΔ: Σήμερα οι εβδομαδιαίες πληρωμές παροχών ανεργίας


Με νέα ανακοίνωσή του, ο ΟΑΕΔ γνωστοποίησε πως έχει αποκατασταθεί το τεχνικό πρόβλημα που υπήρχε στη δημιουργία του αρχείου των εβδομαδιαίων πληρωμών παροχών ανεργίας και οι αντίστοιχες πληρωμές θα πραγματοποιηθούν σήμερα το πρωί.

Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή , λόγω τεχνικού προβλήματος, δεν πραγματοποιήθηκαν οι εβδομαδιαίες πληρωμές ανεργίας.

ΑΠΕ-ΜΠΕ
Διαβάστε Περισσότερα »

Συννεφιασμένος ο καιρός -Βροχές και μικρή πτώση της θερμοκρασίας

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πρόσκαιρες τοπικές βροχές στις περισσότερες περιοχές της χωράς. Σποραδικές καταιγίδες στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, τις πρωινές ώρες πιθανώς τοπικά ισχυρές.

Το βράδυ βελτίωση. Δυτικοί βορειοδυτικοί άνεμοι τοπικά 7 μποφόρ στα νοτιά.

Διαβάστε την αναλυτική πρόγνωση του καιρού από την ΕΜΥ:

    Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Στη δυτική Μακεδονία λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με σποραδικές βροχές το μεσημέρι - απόγευμα. Στα υπόλοιπα άστατος κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη σποραδικές καταιγίδες. Βαθμιαία βελτίωση το βράδυ από τα δυτικά.

Άνεμοι: Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Στα υπόλοιπα βορειοδυτικοί 3 με 4 και βαθμιαία τοπικά 5 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 08 έως 20 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελαχίστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

    Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές βροχές μέχρι το απόγευμα. το βράδυ βελτίωση.

Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 09 έως 20 βαθμούς κελσίου.

    Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές βροχές μέχρι το απόγευμα. το βράδυ βελτίωση.

Άνεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα νοτιά τοπικά 6 με 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 08 έως 23 βαθμούς κελσίου.

    Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές βροχές μέχρι το απόγευμα και τις πρωινές ώρες πιθανώς σποραδικές καταιγίδες. Το βράδυ βελτίωση.

Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 και στα νοτιά τοπικά 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 13 έως 21 βαθμούς κελσίου.

    Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Άστατος κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες τις πρωινές ώρες πιθανώς πρόσκαιρα ισχυρές. Εξασθένηση των φαινομένων από το απόγευμα και τη νύχτα βαθμιαία βελτίωση.

Άνεμοι: Στα βόρεια μεταβλητοί 3 με 4 και βαθμιαία βόρειοι βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση. Στα νοτιά δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ και βαθμιαία δυτικοί βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση.

Θερμοκρασία: Από 12 έως 20 βαθμούς κελσίου.

    Αττική

Καιρός: Λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με σποραδικές βροχές μέχρι το απόγευμα. Το βράδυ βελτίωση.

Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 10 έως 22 βαθμούς κελσίου.

    Θεσσαλονίκη

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με σποραδικές βροχές τις πρωινές ώρες.

Άνεμοι: Βορειοδυτικοί 3 με 4 και βαθμιαία 5 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 10 έως 20 βαθμούς κελσίου.


Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ