Τρίτη 12 Απριλίου 2016

Ταπητοκαθαριστήρια-Καθαρισμός Χαλιών "ΧΕΙΜΑΡΟΣ" Βοιωτία,Αττική



Το ταπητοκαθαριστήριο "χείμαρρος" δημιουργήθηκε με σκοπό την κάλυψη των αναγκών στο χώρο του καθαρισμού και της φύλαξης όλων των ειδών ταπήτων και χαλιών. η εμπιστοσύνη που εσείς μας δείξατε στην πολυετή διαδρομή μας, μας έκανε να εξοπλισθούμε με σύγχρονα μηχανήματα για την καλύτερη εξυπηρέτησή σας, έτσι ώστε τα αγαπημένα σας χαλιά να διατηρούν τη λάμψη και τη ζωντάνια τους μέσα στο χρόνο. Το ταπητοκαθαριστήριο "χείμαρρος"  δραστηριοποιείται σε όλο το νομό Αττικής,ΤΩΡΑ και στη Βοιωτία.
ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΑΛΑΒΗ - ΠΑΡΑΔΟΣΗ - ΦΥΛΑΞΗ - ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΔΙΗ * Τα χαλιά σας δεν εκτείθεντε στον ήλιο*




 ΤΑΠΗΤΟΚΑΘΑΡΙΣΤΗΡΙΑ  ΧΕΙΜΑΡΡΟΣ

ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΧΑΛΙΩΝ - ΦΥΛΑΞΗ ΧΑΛΙΩΝ - ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΤΑΠΗΤΩΝ

ΘΕΣΗ  ΚΟΡΥΤΣΑ , 19300 - Ασπρόπυργος  - Αττικη
Τηλέφωνο: 2102484030         Κινητό:6945463770
Υπεύθυνος: Γ. ΠΑΝΟΥΡΓΙΑΣ     e-mail: hemarros@gmail.com
ΕΙΔΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ 4 ΕΥΡΩ ΤΟ τ.μ.

     ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΑΛΑΒΗ - ΠΑΡΑΔΟΣΗ - ΦΥΛΑΞΗ - ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ
Ενημερωθείτε απο το site μας πατώντας ΕΔΩ
Διαβάστε Περισσότερα »

Μαθητικό φεστιβάλ της ΚΝΕ στη Λιβαδειά



Διαβάστε Περισσότερα »

Είκοσι νέες συλλήψεις στη Στερεά

Συνελήφθησαν, στο πλαίσιο στοχευμένων αστυνομικών ελέγχων σε περιοχές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, συνολικά είκοσι (20) άτομα για διάφορα αδικήματα

Συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς, στοχευμένοι αστυνομικοί έλεγχοι, στο πλαίσιο του ευρύτερου επιχειρησιακού σχεδιασμού της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας.

Κατά τη διάρκεια αυτών των ελέγχων, οι οποίοι πραγματοποιήθηκαν με σκοπό την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, τον εντοπισμό φυγόποινων, την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων και γενικότερα την αντιμετώπιση κάθε μορφής παραβατικής συμπεριφοράς, συνελήφθησαν το τελευταίο 24ωρο, συνολικά είκοσι (20) άτομα και συγκεκριμένα:

Πέντε (5) άτομα και ειδικότερα τρεις ημεδαποί & ένας αλλοδαπός σε περιοχές της Χαλκίδας, από αστυνομικούς της Β’ Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Ευβοίας και ένας στη Θήβα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, για παραβάσεις νομοθεσίας περί ναρκωτικών. Κατασχέθηκαν - κατά περίπτωση – μικροποσότητες ηρωίνης.

Τέσσερα (4) άτομα και ειδικότερα ένας ημεδαπός και ένας αλλοδαπός στη Θήβα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, ένας ημεδαπός στη Χαλκίδα, από αστυνομικούς της Β’ Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Ευβοίας και ένας ημεδαπός στη Λαμία, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λαμίας, σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν καταδικαστικές Αποφάσεις.

Εννέα (9) άτομα για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και ειδικότερα:

•    δύο αλλοδαποί στη Νέα Αρτάκη & στα Ψαχνά Ευβοίας, από αστυνομικούς της Ο.Ε.Π.Τ.Α. Ευβοίας,

•    ένας αλλοδαπός και ένας ημεδαπός στη Χαλκίδα, από αστυνομικούς των Β’ & Γ’ Ομάδων ΔΙ.ΑΣ. Ευβοίας αντίστοιχα,
•    δύο ημεδαποί στη Χαλκίδα και στην Αιδηψό Ευβοίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Χαλκίδας & της Γ’ Ο.Π.Κ.Ε. Ευβοίας αντίστοιχα, καθώς και

•    δύο ημεδαποί και ένας αλλοδαπός σε περιοχές της Βοιωτίας, από αστυνομικούς της Ο.Ε.Π.Τ.Α., της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. (Λιβαδειάς) & της Β’ Ο.Π.Κ.Ε. Βοιωτίας.

Αλλοδαπός στην ευρύτερη περιοχή της Θήβας, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Βοιωτίας (Θηβών), διότι στερούταν των απαραίτητων εγγράφων που να δικαιολογούν τη νόμιμη παραμονή του στη χώρα μας.

Τέλος, αλλοδαπός στη Χαλκίδα από αστυνομικούς της Β’ Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Ευβοίας, για επαιτεία.

Οι συγκεκριμένοι έλεγχοι αποσκοπούν στην πρόληψη και στην καταστολή της εγκληματικότητας, ενώ θα συνεχιστούν σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Μπακογιάννης: Το Ράλλυ Ακρόπολις θα μείνει στην Στερεά Ελλάδα




«Είναι μία μεγάλη ευκαιρία για τη Στερεά Ελλάδα, για να αναδείξει τον τουριστικό της πλούτο και να προωθήσει τον πολιτισμό της» τόνισε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης, στο πλαίσιο της Συνέντευξης Τύπου που παραχωρήθηκε σήμερα για την διεξαγωγή του Ράλλυ Ακρόπολις στην Στερεά Ελλάδα.

Ο κ. Μπακογιάννης, αφού ευχαρίστησε την οργανωτική επιτροπή του Seajets Ράλλυ Ακρόπολις 2016 και τον Πρόεδρό της ΟΜΑΕ Δημήτρη Μιχελακάκη για την άψογη συνεργασία, επισήμανε «Στόχος μας είναι αυτός ο θεσμός να παραμείνει στην πατρίδα του, στη Στερεά Ελλάδα, και φυσικά του χρόνου να ενταχθεί στο παγκόσμιο πρωτάθλημα. Γι αυτό και τον στηρίζουμε έμπρακτα και κάνουμε ότι περνά από το χέρι μας για να είναι εφέτος αλλά και κάθε χρόνο επιτυχημένος».
Διαβάστε Περισσότερα »

ΕΤΣΙ... ΜΠΡΑΒΟ στην Ασφάλεια Λιβαδειάς-Ξήλωσαν εγκληματική οργάνωση αλλοδαπών



Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση αλλοδαπών, η οποία ενέχεται στη διάπραξη σωρείας κλοπών χαλκού από μετασχηματιστές του Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε., σε περιοχές της Βοιωτίας και της Λοκρίδας Φθιώτιδας

Από το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς συνελήφθησαν (4) από τα μέλη της οργάνωσης, ενώ επιπλέον αναζητούνται ένας 24χρονος ομοεθνής τους και ένας άγνωστος συνεργός τους, τα στοιχεία ταυτότητας του οποίου διερευνώνται

 


Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, διάπραξη διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών και φθορών, καθώς και κατά περίπτωση, για παραβάσεις νομοθεσίας περί αλλοδαπών & περί Κ.Ο.Κ.

Στο πλαίσιο της έρευνας, προέκυψε ότι είχαν διαπράξει συνολικά (38) κλοπές - φθορές μετασχηματιστών, από τα τέλη του περασμένου Νοέμβρη, δρώντας πάντα βάσει οργανωμένου σχεδίου, διαθέτοντας κατάλληλες τεχνικές γνώσεις & υποδομή

Η λεία που αποκόμισαν από την παράνομη δράση τους, περιλαμβάνει ποσότητα χαλκού, το συνολικό βάρος του οποίου υπερβαίνει τους (6) τόνους, με τη ζημιά που έχει υποστεί η επιχείρηση να ξεπερνά τις (176.000) ευρώ

Από το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς, εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση αλλοδαπών, τα μέλη της οποίας ενέχονται στη διάπραξη σωρείας κλοπών χαλκού από μετασχηματιστές του Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε., σε διάφορες περιοχές της Βοιωτίας και της Λοκρίδας Φθιώτιδας.

Για την υπόθεση αυτή, συνελήφθησαν χθες (11-04-2016) πρώτες πρωινές ώρες στον Παύλο Βοιωτίας και το μεσημέρι σε περιοχή της Αττικής, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς, συνολικά τέσσερις (4) υπήκοοι Πακιστάν, ηλικίας 23, 21, 22 & 23 ετών αντίστοιχα, ενώ επιπλέον αναζητούνται ένας 24χρονος ομοεθνής τους και ένας άγνωστος συνεργός τους, τα στοιχεία ταυτότητας του οποίου διερευνώνται.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για σύσταση & συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, διάπραξη διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών & φθορών, καθώς και κατά περίπτωση, για παραβάσεις νομοθεσίας περί αλλοδαπών & περί Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (Κ.Ο.Κ.).

Ειδικότερα, στο πλαίσιο ειδικού σχεδιασμού και εφαρμογής επιχειρησιακών δράσεων, με στόχο την πρόληψη και καταστολή διάπραξης κλοπών ποσοτήτων χαλκού από μετασχηματιστές, εντοπίσθηκε χθες πρώτες πρωινές ώρες από αστυνομικούς της Α’ Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.), της Διεύθυνσης Αστυνομίας Βοιωτίας & του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς, επί της επαρχιακού οδού Παύλου – Ορχομενού, Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε ο ένας 23χρονος.

Ανωτέρω όχημα ακινητοποιήθηκε και σε έλεγχο που διενεργήθηκε, αρχικά διαπιστώθηκε ότι ο 23χρονος στερούταν την απαραίτητη άδεια ικανότητας οδηγήσεως από την αρμόδια Αρχή, ενώ ακολούθως οδηγήθηκε στο Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς.

Από την πρόοδο της έρευνας προέκυψε ότι λίγο νωρίτερα, ο 23χρονος είχε αποβιβάσει από το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, πλησίον του σημείου εντοπισμού του, τέσσερις συνεργούς τους, οι οποίοι όπως διαπιστώθηκε είχαν αφαιρέσει ποσότητα χαλκού από μετασχηματιστή του Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε., που είχε τοποθετεί και ηλεκτροδοτηθεί εκ νέου, λόγω προηγούμενης πάλι κλοπής του.

Στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης, εντοπίσθηκαν και συνελήφθησαν, χθες μεσημβρινές ώρες σε περιοχή της Αττικής, οι τρεις εξ αυτών (21χρονος, 22χρονος & 23χρονος), οι οποίοι στερούνται νομιμοποιητικών εγγράφων παραμονής στη Χώρα μας, ενώ από τους αστυνομικούς κατασχέθηκε το παραπάνω Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας του 24χρονου.

Από την ενδελεχή και εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα διαπιστώθηκε ότι οι δράστες, τουλάχιστον από τα τέλη Νοεμβρίου του 2015, είχαν ενωθεί και συστήσει οργανωμένη εγκληματική ομάδα, με ιεραρχική δομή, διακριτούς ρόλους και διαρκή δράση, με αποκλειστικό σκοπό την αφαίρεση ποσοτήτων χαλκού από μετασχηματιστές του Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε.
Δρούσαν πάντα βάσει οργανωμένου σχεδίου και εξειδικευμένης μεθοδολογίας, πρώτες πρωινές ώρες, ενώ διέθεταν κατάλληλες τεχνικές γνώσεις και υποδομή (προμήθεια ειδικού εξοπλισμού). Επιπλέον είχαν κατανεμημένα καθήκοντα και ειδικότερα:
    ο 23χρονος που αρχικά συνελήφθη, εκτελούσε χρέη μεταφορέα των υπόλοιπων μελών στα σημεία κλοπής του χαλκού, καθώς και χρέη «τσιλιαδόρου»,
    ο 24χρονος παρείχε το όχημά του προς διευκόλυνση των υπόλοιπων μελών συνεργών του, για την συνεχή δράση και επέκτασή της ομάδας, σε όλες τις εφικτές περιοχές υλοποίησης των εγκληματικών τους σχεδίων και
    τα υπόλοιπά μέλη της ομάδας, αποτελούσαν τους φυσικούς αυτουργούς των κλοπών - φθορών.

Από τους αστυνομικούς διακριβώθηκε ότι τα μέλη της οργάνωσης, ενέχονται στη διάπραξη τουλάχιστον (38) κλοπών χαλκού και φθορών από μετασχηματιστές του Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε., σε περιοχές της Βοιωτίας (Βασιλικά, Παρόριο, Πύργος, Πέτρα, Αλίαρτος, Χαιρώνεια, Υψηλάντης, Μαυρομμάτι, Παύλος, Άγ. Δημήτριος, Αλαλκομενές, Σωληνάρι, Κάστρο και Ακραίφνιο)  και της Φθιώτιδας (Κολάκα, Έξαρχος και Καλαπόδι).

Η λεία που αποκόμισαν από την παράνομη δράση τους, περιλαμβάνει ποσότητα χαλκού, το συνολικό βάρος του οποίου ανέρχεται περίπου στα (6.112) κιλά, με τη ζημιά που έχει υποστεί η επιχείρηση, από τις φθορές που προκλήθηκαν στους μετασχηματιστές, να ξεπερνά τις (176.000) ευρώ.

Η έρευνα από το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς συνεχίζεται, προκειμένου να διερευνηθεί όλο το φάσμα της εγκληματικής τους δραστηριότητας, να διακριβωθεί πλήρως η σύνθεσή της, καθώς και να διαπιστωθεί η τυχόν εμπλοκή των μελών της και σε άλλες συναφείς αξιόποινες πράξεις.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λιβαδειάς.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ο Δήμος Λεβαδέων συμμετέχει στο Let's do it Greece

Ο Δήμος Λεβαδέων, ο Δήμος Ορχομενού, η Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας και η Εθελοντική Κίνηση Πολιτών Levadistas στο πλαίσιο της πανελλήνιας εθελοντικής δράσης Let's do it Greece με στόχο την ευαισθητοποίηση και κινητοποίηση των πολιτών σε θέματα περιβάλλοντος, διοργανώνουν την Κυριακή 17 Απριλίου 2016 δράση για τον εξωραϊσμό του Σιδηροδρομικού Σταθμού Λιβαδειάς και της Πλατείας Λάμπρου Κατσώνη.
Καλούμε τους τοπικούς συλλόγους και τους φορείς της πόλης μας, καθώς και όλους τους πολίτες να συμμετάσχουν ενεργά στον καθαρισμό και την αισθητική αναβάθμιση του Σιδηροδρομικού Σταθμού Λιβαδειάς και της Πλατείας Λάμπρου Κατσώνη.
Η δράση στο Σιδηροδρομικό Σταθμό θα υλοποιηθεί από τους Δήμους Λεβαδέων και Ορχομενού και θα ξεκινήσει στις 09:30 π.μ., ενώ η δράση στην Πλατεία Λάμπρου  Κατσώνη θα υλοποιηθεί από την Εθελοντική Κίνηση Πολιτών Levadistas στις 10:00 π.μ.





Διαβάστε Περισσότερα »

5η Ανθοκομική Έκθεση στην Τανάγρα


Διαβάστε Περισσότερα »

"Καθαρίζουμε" τον Σιδηροδρομικό Σταθμό Λιβαδειάς

Η Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας συμμετέχει στη δράση “Let’s do it in Greece”

Η Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας  και οι Δήμοι Λεβαδέων και Ορχομενού, συμμετέχοντας στη δράση  “ Let’s do it in Greece ” , διοργανώνουν την Κυριακή 17 Απριλίου 2016 και ώρα 10:00 π.μ., εθελοντική καμπάνια καθαρισμού του
Σιδηροδρομικού Σταθμού Λιβαδειάς .


Κάθε χρόνο , σε παγκόσμια κλίμακα , σε κάθε χωριό και πόλη , εθελοντικές οργανώσεις , σχολεία , υπηρεσίες , σύλλογοι και φορείς  , διοργανώνουν στοχευμένους καθαρισμούς , περνώντας μήνυμα συνεργασίας, βελτίωσης και προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος .

Η Αντιπεριφερειάρχης Π. Ε.  Βοιωτίας κα Παπαθωμά Φανή και  o Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος  κος  Σανιδάς  Χάρης καλούν:

   « όλους όσους ανησυχούν και προβληματίζονται για το θέμα που λέγεται φυσικό περιβάλλον να δώσουν δυναμική παρουσία στην προσπάθεια αυτή»
Διαβάστε Περισσότερα »

ALFA-EXOPLISMOS:Επαγγελματικός Εξοπλισμός Μαζικής Εστίασης

Σ’ένα πλήρως ανταγωνιστικό περιβάλλον κάνει την εμφάνισή της η εταιρία Alfa-Exoplismos στον χώρο της μαζικής εστίασης. Νέα στο χώρο μα με πολυετή εμπειρία στον χώρο των ψυκτικών εφαρμογών. Στοχεύουμε στην παροχή εύχρηστου και λειτουργικού εξοπλισμού προς τους επαγγελματίες πελάτες μας. Στόχος μας είναι η ανάγκη του πελάτη. Επικεντρώνουμε την προσοχή μας στην ικανοποίηση και κατ’ επέκταση στην εμπιστοσύνη του επαγγελματία. Υποσχόμαστε συνέπεια, επιζητούμε σταθερές συνεργασίες. Σίγουρες, αξιόπιστες και οικονομικές λύσεις.


Επαγγελματικός Εξοπλισμός Καταστημάτων μαζικής εστίασης.
     Επισκεφθείτε το ηλεκτρονικό μας κατάστημα  πατώντας ΕΔΩ http://www.alfa-exoplismos.gr/
   
      Εξοπλισμός μαζικής Εστίασης
      και Ανοξείδωτων Κατασκευών
          2Ο χλμ.  Π.Ε.Ο.  Αλιάρτου-Λιβαδειάς

                  ΑΛΙΑΡΤΟΣ – ΒΟΙΩΤΙΑΣ
        Τηλ.: 2268029431    Φαξ: 2268024121
                    
info@alfa-exoplismos.gr   www.alfa-exoplismos.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Ποια θέση παίρνει η Εκκλη­σία μας για το ξεμάτιασμα;

Το μάτιασμα (η βασκανία) είναι ένα φαινόμενο που η Εκκλησία μας πα­ραδέχεται την ύπαρξη του.

Κανείς δε μπορεί να ξεχάσει την αείμνηστη Γεωργία Βασιλειάδου στην ταινία η κυρά μας η μαμή, που ήταν εξειδικευμένη… στο ξεμάτιασμα. «Στα όρη στα άγρια βουνά. Στα ξύλα στα λαγκάδια...» έλεγε η γνωστή ηθοποιός και όλοι γίνονταν αυτομάτως καλά. Τι είναι, όμως, το μάτιασμα και πώς γλιτώνουμε από αυτό;

Πρόκειται για την περίπτωση που κάποιος με φθόνο, με μίσος, για εκδίκηση, θέλει το κακό ενός προσώπου κι έτσι πα­ρακινεί το διάβολο να βλάψει τούτο το πρόσωπο. Το ίδιο αποτέλεσμα συμβαίνει κι όταν κανείς με λόγια στείλει κάποιον στον διάβολο, όπως διαβάζουμε στο dogma.gr.

Κι εδώ όμως συμβαίνει κάτι παρό­μοιο με όσους τυραννιούνται από προ­λήψεις και τρέχουν στους διάφορους μάγους και αγύρτες. Ο άνθρωπος δεν μπορεί να ανεχτεί τον πόνο και θέλει γρήγορα να απαλλαγεί απ’ αυ­τόν. Παράλληλα έχει την εντύπωση ότι για ό,τι κακό του συμβαίνει δεν φταίει αυτός αλλά κάποιοι άλλοι. Δεν θέλει δηλαδή να αναλάβει τις ευ­θύνες του για τίποτα, π.χ. Δεν πήγε καλά το συνοικέσιο; Του έκαναν μά­για! Δεν πήγε καλά η δουλειά; Τον γλωσσόφαγαν! Έχει πονοκέφαλο; Τον μάτιασαν κ.ο.κ.

Ποια θέση όμως παίρνει η Εκκλη­σία μας για το ξεμάτιασμα;

Κατ’ αρχήν τους πιστούς που ζουν τακτική πνευματική και μυ­στηριακή ζωή και που με πίστη φέρουν τον Τίμιο Σταυρό, δεν τους πιάνει κανένα «μάτι».

Όταν υπάρξει βασκανία, τότε μο­ναδική ισχυρή δύναμη κατά της δαιμονικής ενέργειας είναι οιει­δικές ευχές του ιερέα, η ειλικρι­νής Εξομολόγηση και η Θεία Με­τάληψη.

Ακόμη βοηθούν μαζί με τη δύνα­μη της προσευχής και τα αγιαστικά μέσα που η ίδια η Εκκλησία μας χορηγεί.

Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να καταφεύγουμε στις ξεματιάστρες, οι οποίες με παράξενες και πολ­λές φορές με βλάσφημες ευχές ή «προσευχές», επιχειρούν να υπο­καταστήσουν τον ιερέα.

Κάποια τυχόν βελτίωση από ένα τέτοιο ξεμάτιασμα είναι βέβαιο τέχνα­σμα του διαβόλου, ο οποίος αποσκο­πεί να μας τραβήξει μακριά από τη σωτήρια χάρη της Εκκλησίας μας και να μας δέσει ως δούλους πίσω από μία πλανεμένη ξεματιάστρα.

Η προσευχή

Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν.

Δόξα σοι ο Θεός ημών, δόξα σοι. Βασιλεύ ουράνιε, παράκλητε, το Πνεύμα της αληθείας, ο πανταχού παρών και τα πάντα πληρών, ο θησαυρός των αγαθών και ζωής χορηγός, ελθέ και σκήνωσον εν ημίν, και καθάρισον ημάς από πάσης κηλίδος, και σώσον, Αγαθέ, τας ψυχάς ημών.

Δόξα Πατρί, και Υιώ και αγίω Πνεύματι. Καί νυν και αεί και εις τους αιώνας των αιώνων. Αμήν.

Παναγία Τριάς, ελέησον ημάς, Κύριε, ιλάσθητι ταίς αμαρτίαις ημών. Δέσποτα, συγχώρησον τας ανομίας ημίν. Άγιε, επισκεψαι και ίασαι τας ασθενείας ημών, ένεκεν του ονόματός σου, Κύριε ελέησον, Κύριε ελέησον, Κύριε ελέησον.

Δόξα Πατρί, και Υιώ και αγίω Πνεύματι. Καί νυν και αεί και εις τους αιώνας των αιώνων. Αμήν.

Πάτερ ημών ο εν τοις ουρανοίς, αγιασθήτω το όνομά σου, έλθετω η βασιλεία σου, γενηθήτω το θέλημά σου, ως εν ουρανώ και επί της γης. Τον άρτον ημών τον επιούσιον δος ημίν σήμερον, και άφες ημίν τα οφειλήματα ημών ως και ημείς αφίεμεν τοις οφειλέταις ημών, και μη εισενέγκης ημάς εις πειρασμόν, αλλά ρύσαι ημάς από του πονηρού.

Δι’ ευχών των άγιων Πατέρων ημών, Κύριε Ιησού Χριστέ ο Θεός ημών, ελέησον ημάς. Αμήν.

Διαβάστε Περισσότερα »

2η συνάντηση αντιπεριφερειαρχών Τουρισμού στη Καστοριά

Στην Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς, στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, βρέθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, Πολιτισμού και Αθλητισμού Στερεάς Ελλάδας Ηλίας Σανίδας, για την 2η Συνάντηση Αντιπεριφερειαρχών Τουρισμού όλων των Περιφερειών της χώρας, στις 8-10 Απριλίου 2016.

    Η 2η Συνάντηση εργασίας είναι η συνέχεια της 1ης συνάντησης Αντιπεριφερειαρχών Τουρισμού, που πραγματοποιήθηκε τον Οκτώβριο του 2015 στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και πιο συγκεκριμένα στα Καμμένα Βούρλα, έπειτα από πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, Κώστα Μπακογιάννη.

Τα θέματα προς συζήτηση που αναπτύχθηκαν ήταν τα εξής:
•    Διαπεριφερειακή συνεργασία και δράσεις - Απολογισμός – Προτάσεις
•    Συμμετοχή ΕΟΤ σε εκθέσεις «Εναλλακτικού Τουρισμού»
•    Σχολικός Τουρισμός – Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας
•    Εγχώριος Τουρισμός – Δυνατότητα ενίσχυσης του
•    Επιπτώσεις του Προσφυγικού θέματος στον Τουρισμό

Στην συνάντηση αυτή παρευρέθηκαν σχεδόν όλοι οι Αντιπεριφερειάρχες Τουρισμού και συμφώνησαν οι συναντήσεις να πραγματοποιούνται σε όλες τις Περιφέρειες ανά εξάμηνο και πως είναι πολύ σημαντικές για την προώθηση του Τουριστικού Προϊόντος της Ελλάδας.

Το κύριο αποτέλεσμα της παρούσας συνάντησης εργασίας ήταν, πως η προσπάθεια αυτή θα πρέπει να θεσμοθετηθεί και ουσιαστικά να στηριχθεί και από την ΕΝΠΕ.

Διαβάστε Περισσότερα »

Βουτιά θανάτου για οδηγό στη Χαλκίδα


Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε σήμερα ένας 65χρονος από τη θαλάσσια περιοχή Ροδιές Ιχθυόσκαλας Χαλκίδας, όταν το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε έπεσε, υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες, στη θάλασσα.

Ο άνδρας εντοπίστηκε από ιδιώτη δύτη και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο της Χαλκίδας, ενώ στο σημείο βρίσκεται γερανοφόρο όχημα, προκειμένου να προχωρήσει στην ανέλκυση του Ι.Χ.

Διαβάστε Περισσότερα »

Βρεφονηπιοκόμος στο Δήμο Θήβας



O ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΘΗΒΑΣ ανακοινώνει την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά ενός (1) ατόμου της ειδικότητας ΔΕ Βοηθών Βρεφονηπιοκόμων για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών του ΝΠΔΔ «Δημοτικός Οργανισμός Θήβας».

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ
Οι ενδιαφερόμενοι μαζί με την αίτησή τους πρέπει να υποβάλλουν τα εξής δικαιολογητικά:
Α) Αντίγραφο τίτλου σπουδών.
Β) Φωτοαντίγραφο των δύο όψεων της αστυνομικής τους ταυτότητας.
Γ) Υπεύθυνη δήλωση ότι πληρούν τα γενικά προσόντα διορισμού σύμφωνα με την παρ.2 του άρθρου 169 του Ν.3584/07.
Δ) Υπεύθυνη δήλωση ότι δεν έχουν κώλυμα απασχόλησης στο Δημόσιο εντός δωδεκαμήνου (ο υπολογισμός του δωδεκαμήνου γίνεται σύμφωνα με την παρ.2 του άρθρου 21 του Ν. 2738/1999).

ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΚΑΙ ΤΟΠΟΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν την αίτηση και τα δικαιολογητικά στο γραφεία του
ΔΟΘ, Κύπρου 3 (πάροδος) ΤΚ 32200 Θήβα, τηλέφωνο: 2262023970, από 13/4/2016 έως και
22/4/2016 κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.
ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ
 ΕΝΤΥΠΟ ΑΣΕΠ ΣΟΧ 3
Διαβάστε Περισσότερα »

10 τρόποι για να ξεφουσκώσετε τον λογαριασμό του ρεύματος

Συμβουλές για να μειώσουμε την άσκοπη κατανάλωση ρεύματος και να εξοικονομήσουμε χρήματα.

Ποιες συσκευές καίνε περισσότερο ρέυμα; Τι μπορείτε να κάνετε για να μειώσετε τον λογαριασμό του ρεύματος; Με μερικές απλές κινήσεις μπορείτε να ξεφουσκώσετε τον λογαριασμό της ΔΕΗ χωρίς να πρέπει απαραίτητα να ξοδέψετε τα μαλλιά της κεφαλής σας για να φτιάξετε ένα «πράσινο» σπίτι.

Δείτε μερικούς μύθους και αλήθειες σχετικά με το τι “φουσκώνει” τους λογαριασμούς τους ηλεκτρικού ρεύματος.


1. Μείωση εξόδων θέρμανσης μέχρι 65%

Όλες οι κατοικίες που αναβαθμίστηκαν ενεργειακά είχαν σημαντική διαφορά στα έξοδα θέρμανσής τους, τα οποία μειώθηκαν μέχρι και 65%. Ιδιαίτερα σημαντικές ήταν οι μεταβολές στην ποιότητα των εσωτερικών συνθηκών, είτε λόγω ηχομόνωσης στην περίπτωση αλλαγής κουφωμάτων, είτε λόγω θερμομόνωσης με ουσιαστική θερμική προστασία και αυξημένη άνεση του χώρου τους καλοκαιρινούς μήνες.
Αντίστοιχα στην περίπτωση των 20 κατοικιών που σχεδιάζεται να αναβαθμιστούν ενεργειακά διαπιστώθηκε ότι υπάρχουν σημαντικά περιθώρια εξοικονόμησης ενέργειας, που σε κάθε περίπτωση είναι μεγαλύτερα από 15% και φθάνουν μέχρι 75%.

2. Άστοχες παρεμβάσεις λόγω άγνοιας

Συχνά παρατηρούνται αστοχίες ως προς το επιθυμητό αποτέλεσμα της ενεργειακής αναβάθμισης ενός σπιτιού και αυτό οφείλεται εν μέρει σε λανθασμένη αξιολόγηση των παρεμβάσεων που πρέπει να γίνουν, αφετέρου στην υποτίμηση μία σειράς παραγόντων, που συμβάλλουν στην αυξημένη ενεργειακή κατανάλωση.

“Η εξωτερική θερμομόνωση μίας κατοικίας είναι η παρέμβαση που μπορεί να οδηγήσει στη μεγαλύτερη εξοικονόμηση και όμως οι ιδιοκτήτες κατά κανόνα επιλέγουν ως προτεραιότητα να αλλάξουν κουφώματα, μάλλον γιατί η αλλαγή αυτή είναι πιο ορατή στο μάτι”, αναφέρει ως χαρακτηριστικό παράδειγμα ο του Εργαστηρίου Συστημάτων Ηλεκτρικής Ενέργειας του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του ΑΠΘ, Γρηγόρης Παπαγιάννης, προτρέποντας όσους σχεδιάζουν να αναβαθμίσουν ενεργειακά το σπίτι τους να συμβουλευτούν κάποιον ειδικό μηχανικό, για να τους καθοδηγήσει.

3. Πριν τα κουφώματα, αλλάξτε ψυγείο

Η αποφυγή της σπατάλης ηλεκτρικής ενέργειας μπορεί να επιτευχθεί με την αντικατάσταση παλιών ηλεκτρικών συσκευών. “Ίσως κάποιος δεν το συνειδητοποιεί, αλλά τα παλιά ψυγεία, μπορεί να μη χαλάνε εύκολα, αλλά λειτουργούν ολόκληρο το 24ωρο και είναι εξαιρετικά ενεργοβόρα”, σημειώνει ο κ. Παπαγιάννης, προσθέτοντας ότι μετρήθηκε πως η αντικατάσταση ψυγείου δύναται να αποσβεστεί σε διάστημα μόλις δύο ετών.

Γενικότερα, όπως εξηγεί ο καθηγητής, η επιλογή ηλεκτρικών συσκευών ανώτερης ενεργειακής κλάσης περιορίζει αισθητά την κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος. Μάλιστα, όπως προσθέτει, ακόμα και οι ίδιοι οι κατασκευαστές ηλεκτρικών συσκευών τείνουν να περιορίζουν την ισχύ που έχουν τα νεότερα μοντέλα, ιδίως στις ηλεκτρικές σκούπες, καθώς τα τελευταία χρόνια κυκλοφορούσαν μοντέλα χιλιάδων watt.

4. Μην υποτιμάτε το πιστολάκι ή το tablet

Το πιστολάκι είναι μία από τις πλέον ενεργοβόρες ηλεκτρικές συσκευές, πιο ενεργοβόρα ακόμη και από το σίδερο, αποκάλυψαν οι μετρήσεις στις 40 κατοικίες. “Ήταν από τις μετρήσεις που εξέπληξαν τους ιδιοκτήτες”, σύμφωνα με τον κ. Παπαγιάννη.
Επίσης, επιβεβαιώθηκε η σπατάλη ρεύματος που προκαλείται από τις συσκευές, οι οποίες βρίσκονται σε κατάσταση αναμονής (stand-by), όπως τηλεοράσεις και υπολογιστές, ή αφήνονται για ώρες σε κατάσταση φόρτισης (tablets, κινητά κ.λπ.).

5. Οι συσκευές που καίνε πολύ ρεύμα και δεν το γνωρίζετε

Υπάρχουν μερικές συσκευές μέσα στο σπίτι που γνωρίζετε ότι καταναλώνουν πολύ ενέργεια. Το θέμα είναι ότι υπάρχουν και άλλες τις οποίες δεν υποπτεύεστε ότι σας αυξάνουν τον λογαριασμό του ρεύματος. Δείτε ποιες είναι αυτές.

Για παράδειγμα ο αφυγραντήρας. Αν ζείτε σε περιοχή που έχει πολύ υγρασία τότε κατά πάσα πιθανότητα χρησιμοποιείτε αφυγραντήρα. Πρόκειται για μία συσκευή που αφαιρεί την υγρασία από τον αέρα. Επειδή η υπερβολική υγρασία μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στην υγεία ή και στα έπιπλα του σπιτιού, γίνεται πολύ μεγάλη κατανάλωση της συσκευής. Το πόση ενέργεια θα καταναλώνει εξαρτάται από την ώρα που δουλεύει και από το επίπεδο της υγρασίας στο οποίο έχει ρυθμιστεί. Για να μην καίτε πολύ ρεύμα και να μην καταναλώνετε μεγάλες ποσότητες ενέργειας μπορείτε να κλείνετε το δωμάτιο (τις πόρτες και τα παράθυρα) στο οποίο έχετε τοποθετήσει τον αφυγραντήρα. Καλό είναι να ξέρετε πως αν υπάρχει υγρασία σε ένα ολόκληρο σπίτι ένας αφυγραντήρας δεν μπορεί να την αφαιρέσει από παντού. Επίσης μπορείτε να επενδύσετε σε έναν καλό ψηφιακό αφυγραντήρα ο οποίος έχει καλύτερη απόδοση.

6. Συσκευές σε αναμονή

Πολλές φορές ξοδεύετε ρεύμα χωρίς να το καταλαβαίνετε. Αυτό συμβαίνει με τις συσκευές που βρίσκονται σε αναμονή, όπως οι τηλεοράσεις, οι υπολογιστές, ή τα tablets και τα κινητά που μένουν για ώρες σε κατάσταση φόρτισης. Φροντίστε να κλείνετε όλες αυτές τις συσκευές όταν δεν τις χρησιμοποιείτε και να τις βγάζετε από την πρίζα όταν πηγαίνετε για ύπνο.

7. Θερμοσίφωνας

Χρησιμοποιείτε ζεστό νερό στο ντους, καθώς και για να πλένετε τα πιάτα και τα ρούχα σας. Με λίγα λόγια καταναλώνετε μπόλικο. Φυσικά, η πραγματική ποσότητα ενέργειας που ξοδεύετε όταν ανάβετε το θερμοσίφωνο έχει να κάνει με τον τύπο και το μέγεθός του αλλά και με το πόση ώρα χρειάζεστε για να κάνετε ντους. Για να μην ξοδεύετε πολύ ρεύμα πρέπει να μειώσετε την θερμοκρασία στον θερμοστάτη του θερμοσίφωνα. Προφανώς δεν πρέπει ποτέ να τον αφήνετε αναμμένο για περισσότερο από 30-40 λεπτά. Εκμεταλλευτείτε το νυχτερινό ρεύμα που είναι πιο οικονομικό και προσπαθήστε να κάνετε πιο σύντομα ντους. Πλένετε τα ρούχα σας με κρύο ή χλιαρό νερό.

8. Κλιματιστικό

Το κλιματιστικό καίει πολύ ρεύμα και γι' αυτό συμβαίνουν διακοπές ρεύματος τις ημέρες του καλοκαιριού με καύσωνα, όταν όλοι χρησιμοποιούν τα κλιματιστικά τους στο φουλ. Αυτό που μπορεί να μην γνωρίζετε είναι πως τα κλιματιστικά τύπου inverter κάνουν μεγάλη οικονομία παράγοντας θερμική ενέργεια πάνω από 3 φορές περισσότερο από ένα κοινό αερόθερμο. Ποια είναι, όμως, η σωστή θερμοκρασία που πρέπει να βάζουμε στον κλιματισμό; Η σωστή θερμοκρασία είναι 10 βαθμοί πάνω από την εξωτερική θερμοκρασία τον χειμώνα και 10 βαθμοί κάτω από την εξωτερική θερμοκρασία το καλοκαίρι.

Αν από την άλλη μεριά δεν θέλετε να χρησιμοποιείτε καθόλου κλιματισμό, δείτε εδώ πως να ρυθμίσετε το καλοριφέρ σας για ζέστη και οικονομία.

9. Πλύνε ρούχα με τα μισά λεφτά

Γνώριζες ότι περίπου το 90% του ρεύματος που καταναλώνει ένα πλυντήριο σε μία πλύση είναι για να ζεστάνει το νερό; Πλένοντας σε χαμηλές θερμοκρασίες, 30°C ή και κρύο νερό, μπορούμε να εξοικονομήσουμε περισσότερο από 50% ηλεκτρικό ρεύμα ανά πλύση, σε σχέση με υψηλές θερμοκρασίες.

Και αν ψάχνεις τώρα να αγοράσεις πλυντήριο, προτίμησε το κλασσικό πλυντήριο με την πόρτα μπροστά και όχι με την πόρτα από πάνω, αφού αυτά τα μοντέλα συνήθως καταναλώνουν τη διπλάσια ενέργεια και νερό. Εννοείται ψάξε για μοντέλο με την υψηλότερη ενεργειακή κλάση (στα πλυντήρια είναι η Α+++).

10. Μαγείρεψε έξυπνα

Ο καλύτερος τρόπος να μαγειρεύεις είναι σε χαμηλή φωτιά... αυτό το ξέρουν και οι πέτρες. Μόλις το φαγητό βράσει, χαμήλωσε τη φωτιά και άσε το να σιγοβράζει μέχρι να γίνει (βασικά έτσι θα βγει και πιο νόστιμο!).

Επίσης, είναι καλή ιδέα να χρησιμοποιήσεις βραστήρα για να βράσεις το νερό που θα χρησιμοποιήσεις στο μαγείρεμα (π.χ. στα μακαρόνια), αντί για να περιμένεις να ζεσταθεί στο μάτι της κουζίνας. Ο βραστήρας θα βράσει το νερό σχεδόν 2½ φορές πιο αποδοτικά από το μάτι της ηλεκτρικής κουζίνας εξοικονομώντας μας χρήματα.

Μην ξεχνάς ποτέ να χρησιμοποιείς σκεύη που εφαρμόζουν ακριβώς στην επιφάνεια του ματιού. Αν η βάση του σκεύους είναι 1-2 εκατοστά μικρότερη, τότε σπαταλάμε ακόμα και 30% περισσότερη ενέργεια από ό,τι χρειαζόμαστε.

Δεν χρειάζεται να προθερμάνεις το φούρνο για να τον χρησιμοποιήσεις, αφού λίγο πολύ η χρησιμότητα της προθέρμανσης είναι υπερεκτιμημένη. Αγνόησε τις συνταγές, βάλε κατευθείαν το φαγητό σε κρύο φούρνο και άναψε τον εκείνη τη στιγμή. Επίσης, είναι πολύ καλή ιδέα να σβήσεις το φούρνο κάνα μισάωρο πριν το τέλος. Μην ανησυχείς, ο φούρνος θα κρατήσει αρκετή θερμότητα για να ολοκληρωθεί το ψήσιμο του φαγητού, αρκεί βέβαια να μην ανοιγοκλείνεις την πόρτα αφού κάθε φορά που το κάνεις αυτό χάνεται το 20% της θερμότητας.


Διαβάστε Περισσότερα »

Έβαλαν τεκμήριο σε όσους απέσυραν πινακίδες


Δύο σημαντικά λάθη της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων στην προσυμπλήρωση συγκεκριμένων κωδικών του ηλεκτρονικού εντύπου Ε1 έχουν γίνει αιτία να κινδυνεύουν να φορολογηθούν άδικα, αλλά και να χάσουν δικαιώματα είσπραξης κοινωνικών επιδομάτων και απαλλαγής από τον ΕΝΦΙΑ χιλιάδες φορολογούμενοι με βαριές αναπηρίες καθώς επίσης και πολλοί άλλοι Ελληνες πολίτες οικονομικά αδύναμοι, οι οποίοι κατά τη διάρκεια του 2015 έθεσαν τα Ι.Χ. αυτοκίνητά τους σε ακινησία ή αποφάσισαν να διακόψουν την ακινησία των Ι.Χ. αυτοκινήτων τους.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα όσα αποκαλύπτει σήμερα ο Ελεύθερος Τύπος:

1. Για όσους φορολογούμενους έθεσαν σε ακινησία τα Ι.Χ. αυτοκίνητά τους εντός του 2015 ή προέβησαν σε ακινησία των οχημάτων τους εντός του 2015 τα ποσά των τεκμηρίων διαβίωσης των αυτοκινήτων δεν έχουν προσυμπληρωθεί από τη ΓΓΔΕ μειωμένα σε τόσα δωδέκατα όσα και οι μήνες ακινησίας μέσα στο 2015. Οι ίδιοι οι φορολογούμενοι δεν μπορούν να τροποποιήσουν τα προσυμπληρωμένα στοιχεία ούτε το ποσό του τεκμηρίου και έτσι χρεώνονται με τεκμήρια σαν να είχαν χρησιμοποιήσει τα οχήματά τους για ολόκληρο το 2015. Στην ουσία βαρύνονται με υπέρμετρα φουσκωμένα τεκμήρια με αποτέλεσμα να προκύπτουν εξωπραγματικά τεκμαρτά εισοδήματα.

2. Στα ηλεκτρονικά έντυπα Ε1 που έχουν αναρτηθεί στους λογαριασμούς χιλιάδων αναπήρων φορολογουμένων στο σύστημα ΤΑXISnet, η ΓΓΔΕ έχει προσυμπληρώσει τους κωδικούς 619-620 του πίνακα 6 με τα ποσά των προνοιακών επιδομάτων που έλαβαν οι συγκεκριμένοι φορολογούμενοι κατά τη διάρκεια του 2015. Στους κωδικούς αυτούς αναγράφονται μόνο ποσά εισοδημάτων απαλλασσόμενα από το φόρο εισοδήματος ή φορολογούμενα με ειδικό τρόπο, τα οποία επιβαρύνονται με ειδική εισφορά αλληλεγγύης. Όμως τα προνοιακά επιδόματα των αναπήρων που έχει προσυμπληρώσει η ΓΓΔΕ στους κωδικούς 619-620 δεν αποτελούν εισόδημα, αλλά είναι επιδόματα και βοηθήματα τα οποία έχουν δοθεί σε συγκεκριμένες ευπαθείς ομάδες φορολογουμένων ως κοινωνικές παροχές για την αντιμετώπιση και κάλυψη συγκεκριμένων ειδικών αναγκών στις οποίες αυτοί υποβάλλονται. Τέτοια ποσά είναι για παράδειγμα:

* το προνοιακό επίδομα τυφλότητας
* το διατροφικό επίδομα που δίνεται στους νεφροπαθείς, καθώς επίσης και σε όσους έχουν κάνει μεταμόσχευση καρδιάς, ήπατος, πνευμόνων και μυελού των οστών
* τα επιδόματα λουτροθεραπείας, εισπνευσοθεραπείας, αεροθεραπείας και ενεσοθεραπείας που καταβάλλουν οι ασφαλιστικοί οργανισμοί στους δικαιούχους ασφαλισμένους
* η μηνιαία οικονομική ενίσχυση που καταβάλλεται σε άτομα με βαριά νοητική υστέρηση, με εγκεφαλική παράλυση, με συγγενή αιμολυτική αναιμία ή αιμορραγική διάθεση, με βαριά αναπηρία σε ποσοστό 67% και άνω και σε κωφάλαλα άτομα, αντίστοιχα, για την αντιμετώπιση των πρόσθετων δαπανών συντήρησης και περίθαλψής τους, καθώς και για την κάλυψη, εν γένει, των ειδικών αναγκών που προκύπτουν εξαιτίας της αναπηρίας τους.

Τα ποσά αυτά προσυμπληρώθηκαν από τη ΓΓΔΕ κατά λάθος στους κωδικούς 619-620 του πίνακα 6 με αποτέλεσμα να θεωρούνται αυτομάτως ως εισοδήματα φοροαπαλλαχθέντα ή φορολογηθέντα με ειδικό τρόπο επί των οποίων πρέπει να επιβληθεί ειδική εισφορά αλληλεγγύης.

Κανονικά τα προνοιακά επιδόματα των αναπήρων θα έπρεπε να είχαν προσυμπληρωθεί από τη ΓΓΔΕ στους κωδικούς 781-782 του πίνακα 6, όπου αναγράφονται όλα τα εισπραχθέντα ποσά που δεν αποτελούν εισόδημα, ώστε να μην συναθροίζονταν στα συνολικά εισοδήματα των δικαιούχων.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΟΠΕΚΕΠΕ: Μέχρι 16 Μαΐου η υποβολή Ενιαίας Ενίσχυσης 2016

Η Ενιαία Αίτηση Ενίσχυσης (ΕΑΕ) υποβάλλεται κάθε χρόνο από τους ενδιαφερόμενους γεωργούς προς τον ΟΠΕΚΕΠΕ, το μοναδικό στη χώρα μας διαπιστευμένο Οργανισμό για τον έλεγχο και την πληρωμή των γεωργικών ενισχύσεων της Ε.Ε. Εκτός από τη λήψη ενισχύσεων, αποτελεί Δήλωση Καλλιέργειας και Εκτροφής Ζώων προς τον Οργανισμό Ελληνικών Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΕΛΓΑ) και αίτηση εγγραφής στο Μητρώο Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων.

ΠΡΟΘΕΣΜΙΕΣ ΚΑΙ ΤΡΟΠΟΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΤΗΣ Ε.Α.Ε. 2016

Προθεσμίες:

Η Ε.Α.Ε. 2016 πρέπει να υποβληθεί εμπρόθεσμα στον ΟΠΕΚΕΠΕ μέχρι τις 16 Μαΐου 2016. Εκπρόθεσμη υποβολή γίνεται δεκτή μέχρι τις 10 Ιουνίου 2016, αλλά για κάθε εργάσιμη ημέρα καθυστερημένης υποβολής, ο γεωργός χάνει 1% της ενίσχυσης για την οποία θα κριθεί δικαιούχος και 3% από την αξία των δικαιωμάτων που αιτείται να του χορηγηθούν. Μετά τις 10 Ιουνίου 2016 καμία αίτηση δε γίνεται δεκτή και καμία πληρωμή δεν καταβάλλεται. Κατ’ εξαίρεση και μέχρι της 31 Μαΐου 2016, ο γεωργός μπορεί να προσθέσει ορισμένα αγροτεμάχια στην αίτηση που υπέβαλε εμπρόθεσμα, χωρίς να υπόκειται σε μειώσεις. Μετά τις 10 Ιουνίου 2016, δεν θα επιτρέπονται διορθώσεις της υποβληθείσας Ε.Α.Ε., εκτός και αν πρόκειται για συγκεκριμένα προφανή σφάλματα που αποδίδονται σε απροσεξία και αιτιολογούνται ανάλογα.

Τρόποι υποβολής:

O γεωργός έχει δύο επιλογές για να υποβάλλει την αίτησή του. Η πρώτη είναι να χρησιμοποιήσει τις υπηρεσίες των κατά τόπους πιστοποιημένων Φορέων υποβολής Α΄ ή Β΄ βαθμού της επιλογής του. Η δεύτερη είναι να το κάνει μόνος του ή με τη βοήθεια κάποιου οικείου του που έχει πρόσβαση και ευχέρεια στη χρήση του διαδικτύου (internet), δωρεάν, μέσω της διαδικτυακής εφαρμογής του ΟΠΕΚΕΠΕ (οn-line υποβολή), ανεξάρτητα από τον τρόπο υποβολής της αίτησης του 2015. Σε αυτή την περίπτωση, ο γεωργός θα λάβει την απαραίτητη υποστήριξη από την αρμόδια υπηρεσία (help – desk) του ΟΠΕΚΕΠΕ, σε κάθε φάση υποβολής της αίτησής του διαδικτυακά. Για την υποβολή της on-line αίτησης ο γεωργός ακολουθεί τα παρακάτω βήματα:

Εισέρχεται στην κεντρική σελίδα του διαδικτυακού τόπου www.opekepe.gr και επιλέγει κατά σειρά τους συνδέσμους:

«Ενιαία Αίτηση Ενίσχυσης» => «Εγγραφή στην on-line εφαρμογή υποβολής ΕΑΕ https://osdeopekepe.dikaiomata.gr/registration2016/» => «Για άμεση χρήση της on-line εφαρμογής υποβολής ΕΑΕ 2016, πατήστε εδώ»

ΠΡΟΣΟΧΗ: Με τη λήψη κωδικού πρόσβασης ΔΕΝ ολοκληρώνεται η διαδικασία υποβολής της αίτησης. Ο κωδικός πρόσβασης κάθε χρήστη πρέπει να τηρείται σε ασφαλές μέρος και για μελλοντική χρήση.
Πατήστε ΕΔΩ και δείτε το σύντομο ενημερωτικό οδηγό για την Ενιαία Αίτηση Ενίσχυσης 2016
Διαβάστε Περισσότερα »

Ο Σωτήρης Πανάγος στη Σχολή Γονέων Αγίου Ρηγίνου Λιβαδειάς




ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΘΗΒΩΝ ΚΑΙ ΛΕΒΑΔΕΙΑΣ
ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓΙΟΥ ΡΗΓΙΝΟΥ ΛΕΒΑΔΕΙΑΣ
ΣΧΟΛΗ ΓΟΝΕΩΝ


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
 Ἔχουμε τήν τιμή καί τή χαρά νά σᾶς προσκαλέσουμε στήν καθιερωμένη μηνιαία συνάντηση, στά πλαίσια  τῆς Σχολῆς Γονέων τοῦ Ἱεροῦ Ναοῦ Ἁγίου Ρηγίνου Λεβαδείας, τήν Δευτέρα 18 Ἀπριλίου 2016, ὥρα 7.00 μ.μ., στό Πνευματικό Κέντρο τοῦ ναοῦ μας, μέ προσκεκλημένο ὁμιλητή τόν                κ. Σωτήριο Πανάγο, Λογοθεραπευτή-Λογοπαθολόγο, ὁ ὁποῖος θά ἀναπτύξει τό θέμα: «Διαταραχές Φώνησης : Πώς νά προστατέψετε τή λειτουργία τῆς φωνῆς σας ἀπό τίς ὑψηλές προκλήσεις τῆς καθηνερινότητας».

Μετά τήν ὁμιλία θά ἀκολουθήσει διάλογος-ἐπικοινωνία.


Η Δ.Ε. ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ

Διαβάστε Περισσότερα »

ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΘΕΣΗ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΧΕΔΙΑΖΟΜΕΝΗ ΜΟΝΑΔΑ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΣΤΗΝ ΘΗΒΑ

ΔΗΜΟΤΙΚΗ  ΠΑΡΑΤΑΞΗ
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΘΗΒΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
-ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΧΕΔΙΑΖΟΜΕΝΗ ΜΟΝΑΔΑ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ (ΜΕΑ)ΣΤΗΝ ΘΗΒΑ
-  ΝΑ ΜΑΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΟΥΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΣΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΠΡΟΤΙΘΕΝΤΑΙ ΝΑ ΠΡΟΒΟΥΝΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ (ΕΣΔΑ) ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΜΑΣ
- ΚΑΘΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΟΥΣ  ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΜΗ ΝΟΜΙΜΟΥ ΠΕΡ. ΦΟ.Δ.Σ.Α.
Με έκπληξηδιαβάσαμε την ερώτηση των 27 Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ προς την κυβέρνησηγια την επιτυχημένηεφαρμογή του συστήματοςαναερόβιαςζύμωσηςαστικών - γεωργικών βιοαπαδομήσιμων και αστικώνλυμάτων και την παραγωγή ενέργειας από την καύση του παραγόμενου βιοαερίου στην Ζυρίχη της Ελβετίας και μάλιστα σε μια περίοδο που ετοιμάζονται οι ΠΕΣΔΑ (Περιφερειακοί Σχεδιασμοί Διαχείρισης Αποβλήτων) σε πολλές Περιφέρειες της χώρας και ειδικά στην δικιά μας.
Αισθανόμαστε την ανάγκη να τους απευθύνουμετις απορίες μας σχετικά με το θέμα αυτό,διότι μας αφορά σαν Δήμος, εφόσονυπάρχει το σχέδιο κατασκευής μιας αντίστοιχης Μονάδας στην περιοχή μας.
Μπορεί να συγκριθεί η Ζυρίχη των 500.000 κατοίκων με τους 50-60000 κατοίκους της περιοχής μας για την οποία υποτίθεται  θα κατασκευαστεί η Μονάδα (από την μελέτη της) για να επεξεργαστεί και τα αντίστοιχα απόβλητα (σύνολο 35000 τόνοι που προβλέπονται);
Συμφωνούν με την μελέτη του έργουαυτούόπου θα επεξεργάζονται τα απόβλητα ως σύμμεικτα86,9% ενώ προβλέπει το ποσό της ανακύκλωσης από την Διαλογή στην Πηγή στο 4,6%, τα προδιαλεγμένα οργανικά 5,0% και προδιαλεγμένα πράσινα 3,5% (σύνολο 13,1%)και μάλιστα μέχρι το 2040. Δηλαδήκατεύθυνσητελείωςαντίθετη από τον νέο νόμο για τον ΕΣΔΑ (Εθνικό Σχεδιασμό Διαχείρισης Απορριμμάτων) που ψηφίσατε και προβλέπει ανακύκλωση και ανάκτηση τουλάχιστον 50% έως το 2020 (και λογικό γιατί η μελέτη είχε εκπονηθεί όπως λένε και οι ίδιοι πριν 6 χρόνια). Αλλά τότε τι θα μείνει να αξιοποιήσει ενεργειακά αυτή η μονάδα με τις μισές ποσότητες;
Μήπως για τις ανάγκεςλειτουργίαςαυτής της Μονάδοςαπαιτηθούν πολύ μεγαλύτερεςποσότητεςσύμμεικτωναπόβλητων που σημαίνειμεταφοράαυτών από άλλες περιοχές στην Θήβα, μια ήδη περιβαλλοντικά επιβαρυμένη περιοχή; Αλλά επειδή δεν προβλέπεται στην μελέτη, απλώς αναμένεται να περάσει στον νέο ΠΕΔΣΑ που θα εκπονηθεί από την Περιφέρεια και θα προβλέπει μεταφορά και από άλλες περιοχές;
Συμφωνείτε με το κόστος κατασκευής 21.445.336 ευρώ της Μονάδας αυτής όταν έχετε ήδη ψηφήσει με τον νέο ΕΣΔΑ, μικρές αποκεντρωμένες Μονάδες όπου θα συνεχίζεται η ανάκτηση υλικών και θα πηγαίνει για ταφή ένα μικρό υπόλειμμα στον ΧΥΤΥ;
Συμφωνείτε ότι με το κόστος αυτό αποτρέπεται να γίνουνάλλαέργα στην Περιφέρεια που θα έχει σαν αποτέλεσμαπάλι την συγκέντρωση των απορριμμάτων στην Θήβα;
Συμφωνείτε με την μελέτη της Μονάδας ότι το παραγόμενοπροϊόν από την επεξεργασία θα είναι ΥλικόΤύπου Κομπόστ (Compost-likeOutput..CLO) και όχι κομπόστ,το οποίο δεν είναι ανακυκλώσιμο και το οποίο θα πάει για ταφή (σχετική απάντηση για το θέμα αυτό από το ΕΜΠ στην διεύθυνση http://pesdak.uest.gr/?p=78), άρα έχουμε και άλλη μια παραβίαση του ΕΣΔΑ;
Με έκπληξηεπίσηςδιαβάσαμε να προτείνετε ότι η μορφή της Μονάδας να είναι ΣΔΙΤ με το 51% να ελέγχεται από τον Δήμο. Παραβιάζοντας πάλι τον νέον ΕΣΔΑ τον οποίο ψηφίσατε και στον οποίο αναφέρεται ότι η Διαχείριση των αποβλήτων πρέπει να είναι εξολοκλήρου υπόθεση τόσο των σχεδιασμών,όσο και της υλοποίησης των Δήμων. Με αποτέλεσμα να αντιδράσει ακόμα και αυτός ο μη νόμιμος Περ. ΦοΔΣΑ.
Γνωρίζετε ότι το έργο της κατασκευήςαυτής της Μονάδαςδεν έχεισυμβασιοποιηθεί και μάλιστα με απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, άρα μπορεί να γίνει τροποποίηση της Μελέτης ώστε να επανασχεδιαστεί μια μικρότερης κλίμακας Μονάδα, μικρότερου κόστους κατασκευής και λειτουργίας και μείωσης των Δημοτικών τελών που πληρώνουν οι πολίτες; Άλλωστε την ανάγκη επανασχεδιασμού σε μη συμβασιοποιημένα έργα αναφέρονται και οι εγκύκλιοι του Υπ. Εσωτερικών, ώστε να συμβαδίζουν με τον νέο ΕΣΔΑ.
Επίσηςαναφέρεστε για τον Περ. ΦοΔΣΑ ότι εκκρεμεί η νομιμότητα τουδιοικητικά και θεσμικά, ενώ ήδη με σωρείααποφάσεωντόσο της ΑποκεντρωμένηςΔιοίκησηςΘεσσαλίας-Στερεάςόσο και του ΕλεγκτικούΣυνεδρίου που αποτελείμορφή Δικαστικού Σώματος έχει αποφανθεί η μη νομιμότητα του. Αυτό που εκκρεμεί είναι να αποφανθεί και το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους που η συνεδρίαση του για το συγκεκριμένο θέμα αναβάλλεται συνεχώς για γνωστούς «άγνωστους» λόγους, δίνοντας έτσι άλλοθι παράτυπης λειτουργίας του.
Επίσης αναφέρεστε στην αναθεώρηση του Ν. 4071/12 που θα άρει την υποχρεωτικότητα ενός και μοναδικούΠεριφερειακούΦοΔΣΑ με μορφή ΑΕ και ότι σύντομα θα κατατεθεί σχέδιο νόμου.Τι εμποδίζει την κατάθεση αυτού του νομοσχεδίου εδώ και πάνω από 6 μήνες που έχει συζητηθεί το θέμα; Αμέλεια, έλλειψη βούλησης ή εξυπηρετείται κάποια σκοπιμότητα δίνοντας πάλι άλλοθι παράτυπης λειτουργίας του μη νόμιμου Περ. ΦοΔΣΑ ή αναμένουμετην κατάθεση του νέου ΠΕΣΔΑ από τον Κο Μπακογιάννη όπου θα βρεθούμε προ τετελεσμένων γεγονότων; Που έχει οδηγήσει η «αμέλεια» αυτή, Δήμοι όπως η Λιβαδειά και άλλοι τέσσερις όμοροι Δήμοι που ξεκίνησαν τον δικό τους φορέα να παραμένουννομικάακάλυπτοι και να βάλλονται πανταχόθεν.
Όσον αφορά την παραγωγική ανασυγκρότηση της περιοχής δεν μπορεί να λειτουργήσει επικουρικά η διαχείριση των απορριμμάτων όταν μόνο για την περιοχή της Θήβας το κόστος της ολοκληρωμένης διαχείρισης δηλ. του φαραωνικού έργου των 21,5 εκ. ευρώ (που θα πάνε στον εργολάβο) συν 2 εκ. για τις ανάγκες του Δήμου για τις υπηρεσίες αποκομιδής και καθαριότητας θα ανέλθουν στα 24 εκ. περίπου ευρώ. Έτσι δεν θα προωθηθούνπραγματικάαναπτυξιακάέργα για τον πρωτογενήτομέα, τον τουρισμό κ.λ.π. Είναι επίσης πρόκληση να δίνονται αυτά τα ποσά για τα απορρίμματα, όταν το Νοσοκομείο της Θήβας απειλείται με κλείσιμο, όταν ο Δήμος μας στερείται  σχολικών κτηρίων που αποτελούν ανάγκες πρώτης προτεραιότητας.
Το ΑυτοδιοικητικόΡιζοσπαστικόΚίνημαΘήβας στην πρόταση του που κατέθεσε για το Τοπικό Σχέδιο Διαχείρισης και που εναρμονίζεται πλήρως με τον νέο ΕΣΔΑ έχει κοστολογήσει την ολοκληρωμένηδιαχείριση σε όλα τα επίπεδα από την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών, την Διαλογή στη Πηγή, την αποκομιδή, τα πράσινασημεία, την Διαχείριση σε μια μικρήςκλίμακας αποκεντρωμένη Μονάδα στο ποσό των 7 εκ.με ακριβείςπροσδιορισμούς και αναλυτικούςπίνακες. Συγχρόνωςαποτελείλύση μιας οικονομικής και φιλοπεριβαλλοντικήςδιαχείρισηςπου αποβλέπει στην συνεχή ανάκτηση υλικών, δεν συγκεντρώνει τα απορρίμματα στην περιοχή μας και δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας.
Με ενδιαφέροναναμένουμε τις απαντήσεις σας στις ερωτήσεις, τις απορίες και τις θέσεις μας τις οποίεςαναπτύξαμεπαραπάνω όσον αφορά την συγκεκριμένη Μ.Ε.Α. και όχι της Ζυρίχης.
Επιπλέοναναμένουμε τις ενέργειες σας προκειμένου να εφαρμοστείαπαρέγκλιτα ο νέοςνόμος για τον ΕΣΔΑ τον οποίοψηφίσατε και με βάση τον οποίο θα πρέπει να εκπονηθεί ο ΠεριφερειακόςΣχεδιασμός, όπως επίσης να αποκατασταθεί η νομιμότητα από την λειτουργία ενός μη νόμιμουΠερ. ΦοΔΣΑ  που παίρνειπλέον την μορφήσκανδάλου.
 Επίσης ζητούμε άμεσα την τροποποίηση του 4071/12 χωρίς καμία άλλη καθυστέρηση και προτού να συνταθεί ο νέος ΠΕΣΔΑ.
ΘΗΒΑ            11/4/2016


Διαβάστε Περισσότερα »

Ηλιοφάνεια και άνοδος της θερμοκρασίας

Γενικά αίθριος καιρός στις περισσότερες περιοχές της χώρας σήμερα Τρίτη.

Βορειοδυτικοί άνεμοι τοπικά 6 μποφόρ στα νοτιά. Μικρή άνοδος της θερμοκρασίας.


Διαβάστε την αναλυτική πρόγνωση του καιρού από την ΕΜΥ για σήμερα Τρίτη:

    Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ορεινά. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος.

Άνεμοι: Στην κεντρική Μακεδονία βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Στα υπόλοιπα μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 08 έως 22 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

    Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στέρεα, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Γενικά αίθριος.

Άνεμοι: Βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.

Θερμοκρασία: Από 10 έως 23 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

    Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Γενικά αίθριος.

Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα νοτιά τοπικά 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.

Θερμοκρασία: Από 08 έως 26 βαθμούς κελσίου.

    Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Γενικά αίθριος.

Άνεμοι: Βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 13 έως 21 βαθμούς κελσίου.

    Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Παροδικές νεφώσεις τις πρωινές ώρες και βαθμιαία γενικά αίθριος.

Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα νοτιά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 12 έως 20 βαθμούς κελσίου.

    Αττική

Καιρός: Γενικά αίθριος.

Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.

Θερμοκρασία: Από 11 έως 25 βαθμούς κελσίου.

    Θεσσαλονίκη

Καιρός: Γενικά αίθριος.

Άνεμοι: Βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.

Θερμοκρασία: Από 11 έως 21 βαθμούς κελσίου.

Διαβάστε Περισσότερα »

Στο ERASPORΤ μίλησε η Φανή Παπαθωμά, για τον «Ευχίδειο Άθλο» και τις ομορφιές της Βοιωτίας




Η Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας συνδιοργανώνει με τον Ελληνικό Όμιλο Τριάθλου Πλαταιών και Αθλημάτων μεγάλης διάρκειας «Ο ΕΥΧΙΔΑΣ» τη διαδρομή του Ευχίδειου Άθλου που θα πραγματοποιηθεί στις 7-8 Μαίου 2016.

Η Αντιπεριφερειάρχης, Φανή Παπαθωμά, μιλώντας στη ραδιοφωνική εκπομπή «Αθλητικός Τουρισμός» στον ERASPORT μεταξύ άλλων τόνισε:
«…πρόκειται για έναν αγώνα που αναβιώνει τον άθλο του μοναδικού γνωστού από την αρχαιότητα οπλίτη – ημεροδρόμου – λαμπαδηδρόμου Ευχίδα!

Είναι ένας αγώνας μοναδικός και διαφορετικός με ισχυρούς συμβολισμούς.

Μια διαδρομή 107,5 χιλ. που ξεκινά από τους Δελφούς και καταλήγει στις Πλαταιές.

Μια διαδρομή που διασχίζει πανέμορφα μέρη της Βοιωτίας όπως Δίστομο, Κυριάκι, τμήματα του Ελικώνα, Αγία Άννα, Δομβραίνα και καταλήγει Πλαταιές.

Η Βοιωτία είναι ένας όμορφος και οικονομικός προορισμός. Οι επισκέπτες θα βιώσουν εκτός από τη μοναδική εμπειρία του αγώνα και υπέροχες στιγμές στα πανέμορφα χωριά.

Σας καλούμε όλους, να μας επισκεφτείτε, να γνωρίσετε το τόπο μας, να απολαύσετε ανοιξιάτικα τοπία και να γευτείτε τα τοπικά προϊόντα μας».
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ