Τετάρτη 13 Απριλίου 2016

Ομαδικός τάφος στο Φαληρικό Δέλτα παραπέμπει στο Κυλώνειον Άγος




    Νέα, εντυπωσιακά ευρήματα, έχουν έρθει στο φως τις τελευταίες 20 ημέρες, στο πλαίσιο της ανασκαφής που πραγματοποιείται στο Φαληρικό Δέλτα, όπου κατασκευάζεται το Κέντρο Πολιτισμού του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος».


Συγκεκριμένα, στο νότιο τμήμα του σκάμματος ανακαλύφθηκε πολυάνδριο, ομαδική ταφή 80 ατόμων με δεσμά στα χέρια. Θεωρείται ότι η ανακάλυψη... παραπέμπει στην εποχή του Κύλωνα και στο Κυλώνειον Άγος.

Η ομαδική ταφή βρέθηκε στο ανώτερο τμήμα της νεκρόπολης, σε βάθος μόλις 2,5 μέτρων από την επιφάνεια. Πρόκειται για δεσμώτες, οι οποίοι είναι τοποθετημένοι ο ένας δίπλα στον άλλο, αρκετοί δε από αυτούς φέρουν χειροπέδες.

Θεωρείται ότι τα 80 άτομα πέθαναν με βίαιο θάνατο.

Το σημαντικό στοιχείο του ευρήματος είναι ότι μπορεί να χρονολογηθεί με ασφάλεια εξαιτίας δύο τριφυλλόστομων οινοχόων που βρέθηκαν. Ο ομαδικός τάφος τοποθετείται στο τρίτο τέταρτο του 7ου αιώνα, γεγονός που ενδέχεται να το συνδέει με το Κυλώνειον Άγος.

Από την ομαδική ταφή των 80 ανδρών έχει καθαριστεί το 50% και φαίνεται ότι είναι νέοι άνδρες, καλοζωισμένοι, με άριστη οδοντοφυΐα, και εκ πρώτης όψεως δεν έχουν κατάγματα στα οστά. Ένας μόνο, είχε αιχμή βέλους καρφωμένη στον ώμο και η εξήγηση είναι πως ίσως είχε αιχμαλωτιστεί.

Από την άποψη της ταφονομίας, στο σημείο αυτό της νεκρόπολης εμφανίζεται για πρώτη φορά μια συνεπής διάταξη στο χώρο, τόσο για τις ταφικές πυρές όσο και για τους κιβωτιόσχημους τάφους.

Ο τελευταίος νεκρός που αποκαλύφθηκε στις 31 Μαρτίου, έχει δεμένα πόδια, πράγμα που ίσως συνδέει το πολυάνδριο της Εσπλανάδας με τους αποτυμπανισμένους που αποκαλύφθηκαν έναν αιώνα νωρίτερα, σύμφωνα με την κ. Χρυσουλάκη.

Τα ευρήματα παρουσίασε στο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο (ΚΑΣ) η έφορος αρχαιοτήτων Δυτικής Αττικής, Πειραιώς και Νήσων Στέλλα Χρυσουλάκη, η οποία εισηγήθηκε τη συνέχιση της ανασκαφής λόγω της σπουδαιότητας των ευρημάτων.

Σημειώνεται ότι το ΚΑΣ κλήθηκε να γνωμοδοτήσει ως προς τη διατήρηση ή όχι των αρχαιοτήτων που αποκαλύφθηκαν στην περιοχή δενδροφύτευσης του Κέντρου, αλλά λόγω των εντυπωσιακών ευρημάτων που παρουσίασε η επικεφαλής της ανασκαφής, το ΚΑΣ αποφάσισε να κάνει αυτοψία στο χώρο και να ζητήσει την ολοκληρωμένη πρόταση της εφορίας για την από εδώ και πέρα διαχείριση του χώρου.

Το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» στις συνεννοήσεις με την έφορο έχει καταστήσει σαφές ότι δεν πρόκειται να κάνει εκεί δεντροφυτεύσεις μετά τα ευρήματα όμως δεν έχει πάρει θέση για την συνολική διαχείριση του χώρου.

Η γενική γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού Μαρία Ανδρεαδάκη-Βλαζάκη αναφέρθηκε στην υπουργική απόφαση που προβλέπει τη δημιουργία μικρού μουσείου που θα περιλαμβάνει τα ευρήματα και σημείωσε ότι είναι απαραίτητο να υπάρξει πλήρης πρόταση από την εφορεία αρχαιοτήτων.

Ποιος ήταν ο Κύλων;

Αθηναίος ευγενής και γαμπρός του τυράννου των Μεγάρων Θεαγένη, ο Κύλωνας αποφάσισε να καταλάβει με στρατό την Ακρόπολη για να πάρει τη θέση του τυράννου της Αθήνας, Μεγακλή.

Ο Μεγακλής, έχοντας στο πλευρό του τους Αθηναίους πολίτες, πολιόρκησε την Ακρόπολη και ανάγκασε τον Κύλωνα και τον αδελφό του να διαφύγουν στα Μέγαρα και τους οπαδούς του να καταφύγουν ικέτες στο βωμό της Αθηνάς. Παρά την υπόσχεση να τους αφήσει να φύγουν εάν παραδώσουν τα όπλα τους, ο Μεγακλής σκότωσε τους οπαδούς του Κύλωνα μόλις βγήκαν από την Ακρόπολη.

Ο λοιμός που έπληξε την Αθήνα μετά από αυτό το περιστατικό θεωρείται ότι οφείλεται στο έγκλημα αυτό (καθώς οι ικέτιδες ήταν ιερά πρόσωπα).
Διαβάστε Περισσότερα »

Έκθεση χειροποίητων δημιουργιών στην Αλίαρτο

Σας περιμένουμε τη Δευτέρα 18 Απριλίου 2016 στις 6.30 μ.μ. στην Αλίαρτο (στην αίθουσα του Συλλόγου Γυναικών Αλιάρτου).
Να σας παρουσιάσουμε τις δημιουργίες μας και να σας κεράσουμε από τα υπέροχα γλυκά και ποτά μας.

Διαβάστε Περισσότερα »

Σε μία κουζίνα έκλεισε η συμφωνία με το ΔΝΤ...



    Αποκαλύψεις για
το πως έγινε η συμφωνία με το ΔΝΤ έκανε  ο πρώην υπουργός Γιώργος Παπακωνσταντίνου, ο οποίος μιλώντας στην εκπομπή του ΣΚΑΙ "Ιστορίες" παραδέχθηκε ότι στην περίφημη συνάντηση στο Νταβός, τον Ιανουάριου του 2010, όπου δημοσιογράφοι κυνηγούσαν τον τότε Πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου στους διαδρόμους για μια δήλωση, υπήρξε και μία μυστική συνάντηση που έγινε σε μία...κουζίνα.


Όρθιοι, σε μια κουζίνα, ο Γ. Παπανδρέου, ο Γ. Παπακωνσταντίνου και ο επικεφαλής τότε του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος Καν... συζητούσαν την λύση για το ελληνικό πρόβλημα και την εμπλοκή του ταμείου στο πρόγραμμα.

«Αυτή η συνάντηση ήταν εκτός δημοσιότητας, καθώς οποιαδήποτε δημόσια παρουσία των τριών μας θα αποκάλυπτε ότι η Ελλάδα θα έμπαινε στο ΔΝΤ και θα μας κατέστρεφε τελείως στις αγορές» είπε ο Γ. Παπακωνσταντίνου.

Το περιστατικό περιγράφει και στο βιβλίο του που κυκλοφορεί 24 Απριλίου, ανήμερα του διαγγέλματος Παπανδρέου από το Καστελόριζο.

Οπως ισχυρίστηκε ο Γ. Παπακωνσταντίνου η συζήτηση με το ΔΝΤ είχε ξεκινήσει νωρίτερα, λίγο μετά την άνοδο του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία το 2009. Η αποκάλυψη Προβόπουλου για το έλλειμμα οδήγησε την κυβέρνηση Παπανδρέου σε αναζήτηση εναλλακτικών λύσεων, σε περίπτωση που χρειάζονταν χρηματοδότηση και οι αγορές το αρνούνταν.

Οπως είπε ο Γ. Παπακωνσταντίνου, όταν έθετε τον προβληματισμό στους ομολόγους του, η απάντηση που έπαιρνε ήταν: «Εσείς κάντε τη δουλειά σας πάρτε μέτρα και οι αγορές θα αντιδράσουν θετικά, δεν θα έχετε πρόβλημα».

Οπως πρόσθεσε «οι αγορές όμως ήθελαν εγγύηση ότι θα έπαιρναν να λεφτά τους και αυτή τη εγγύηση δεν μας την έδινε κανείς. Ηταν λοιπόν ζήτημα ευθύνης να βρούμε εναλλακτικές και κάπως έτσι ξεκίνησε η συζήτηση με το ΔΝΤ, αφού η μόνη πηγή χρηματοδότησης, εκ του καταστατικού του, ήταν το Ταμείο» αποκάλυψε ο πρώην ΥΠΟΙΚ.

Ο Γ. Παπακωνσταντίνου, υποστήριξε ακόμη ότι οι διαβεβαιώσεις που έπαιρνε μέχρι τον Μάρτιο-Απρίλιο του 2010 η ελληνική κυβέρνηση ήταν πως «δεν υπάρχει περίπτωση να μπει το ΔΝΤ στην Ευρωζώνη θα διαλύσει το σύστημά μας είναι σαν να αντικαθιστά το Eurogroup».

Οσο για την ρύθμιση του ελληνικού χρέους, ο πρώην ΥΠΟΙΚ είπε: «Η λέξη αναδιάρθρωση χρέους ήταν απαγορευμένη ρητά ακόμη και ως αναφορά στο Eurogroup. Μια φορά το είπε ο Ολλανδος ΥΠΟΙΚ και ο Τρισέ απείλησε να φύγει».
Διαβάστε Περισσότερα »

Δηλώσεις συμμετοχής στο «ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑ» ΛΑΪΚΟΣ ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ



«Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΟΥ ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑ»
                           ΛΑΪΚΟΣ ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ

ΚΥΡΙΑΚΗ 29 ΜΑΪΟΥ  2016
ΩΡΑ  09:00 π.μ.

ΟΡΓΑΝΩΣΗ: 
 ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ  ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΘΗΒΑΣ
     ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΔΡΟΜΕΩΝ  ΥΓΕΙΑΣ ΜΑΡΑΘΩΝΟΔΡΟΜΩΝ ΘΗΒΑΣ
     Γ Σ  ΠΙΝΔΑΡΟΣ ΘΗΒΩΝ
     Ε.Ο.Σ.Λ.Μ.Α.-Υ       
                                          

                                               ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ  ΑΓΩΝΑ

      1 .  ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
        
Στον αγώνα έχουν δικαίωμα να λάβουν μέρος με δική τους ιατρική ευθύνη  Άνδρες   και Γυναίκες από 19 ετών και άνω που θα στείλουν την δήλωση συμμετοχής έως την Παρασκευή 27 Μαΐου 2016  προς:

    Δημοτικός Οργανισμός Θήβας
    Διεύθυνση: Κύπρου 3 (πάροδος)              Ταχ. Κώδικας: 32200
   Τηλ./Fax: 22620 23970       E-mail: dothivas@gmail.com    Πληροφορίες:   Μπάκας   Κων/νος

 ή  δηλώσουν συμμετοχή έως και  την ημέρα του αγώνα στην γραμματεία               ( Κεντρική Πλατεία Θήβας) και από ώρα 06:30 έως 08:00 ή στο σημείο εκκίνησης     ( Τρόπαιο Επαμεινώνδα) στα Λεύκτρα Βοιωτίας από ώρα 07:00 έως 08:30.


       2.  ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
    Όλοι οι αθλητές θα αγωνισθούν σε μία κατηγορία Ανδρών & μία Γυναικών.

  

        3.  ΕΚΚΙΝΗΣΗ-ΔΙΑΔΡΟΜΗ-ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ
 Η εκκίνηση του αγώνα θα γίνει την Κυριακή 29 Μαΐου 2016  και ώρα 09:00π.μ. από το Τρόπαιο του Επαμεινώνδα στα Λεύκτρα Βοιωτίας. Η διαδρομή  είναι 21,8 χλμ  όλη  άσφαλτος με επτά (7) σταθμούς ανεφοδιασμού (νερά, ισοτονικά, χυμοί, φρούτα),   και θα ακολουθήσει την εξής πορεία:  Τρόπαιο – Λεύκτρα – Καπαρέλλι – Μελισσοχώρι – Λουτουφί – Τάχι – Θήβα.  Τερματισμός Κεντρική Πλατεία Θήβας. 

4. ΕΠΑΘΛΑ - ΑΠΟΝΟΜΕΣ  

  Οι απονομές θα γίνουν στην Κεντρική Πλατεία της Θήβας και ώρα 11:30. 
  Στους τρεις πρώτους νικητές και νικήτριες  θα απονεμηθούν κύπελλα και μετάλλια.
    Σε όλους τους συμμετέχοντες  θα δοθεί  αναμνηστικό  μετάλλιο και δίπλωμα   συμμετοχής.                                                                                                                  
                                                                                                                                               5.  ΓΕΝΙΚΑ
  
α) Η διαδρομή θα καθορίζεται από βέλη που θα είναι χαραγμένα στο οδόστρωμα, από τους κριτές του αγώνα και την Τροχαία.

β) τον αγώνα θα υποστηρίζουν δύο (2) ασθενοφόρα, ένα  στην διαδρομή & ένα στο σημείου τερματισμού.
      
 γ) Οι αγωνιζόμενοι θα πρέπει να φέρουν κατά την διάρκεια του αγώνα, την κάρτα συμμετοχής που θα πάρουν από την γραμματεία, στο στήθος τους με παραμάνα.

 δ) Η μεταφορά των αθλητών από την Κεντρική Πλατεία Θήβας προς το σημείο εκκίνησης θα γίνει με λεωφορεία, ώρα αναχώρησης από Θήβα   07:30 έως 08:00. Ένα λεωφορείο θα μεταφέρει τα προσωπικά αντικείμενα των αθλητών από το σημείο εκκίνησης στο σημείο τερματισμού.

                                   ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
                                                                                                                   Ο Πρόεδρος του Δ.Ο.ΘΗΒΑΣ                        Ο Πρόεδρος του Σ.Δ.Υ.Μ.ΘΗΒΑΣ  

      
Ιωάννης  Β.  Παπαδημητρίου                           Ιωάννης  Σκουρτανιώτης
Διαβάστε Περισσότερα »

Συνελήφθη 35χρονος στη Θήβα με όπλα και πυρομαχικά


Συνελήφθη 35χρονος ημεδαπός στη Θήβα, για παραβάσεις νομοθεσίας περί όπλων, καθώς και περί βεγγαλικών
& κροτίδων

Βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πληθώρα γκλοπ, σιδερογροθιές, (1) κυνηγετικό όπλο, (1) εξάρτημα εκτόξευσης φωτοβολίδων, φυσίγγια διαφόρων τύπων & διαμετρημάτων κ.α.



Συνελήφθη, χθες (12-04-2016) το πρωί στη Θήβα Βοιωτίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, ένας 35χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για παραβάσεις της νομοθεσίας όπλων, καθώς και περί βεγγαλικών και κροτίδων.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί μετά από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, εντόπισαν τον 35χρονο έξωθεν της οικίας του στη Θήβα και τον ακινητοποιήσαν. Σε νομότυπες έρευνες που ακολούθως πραγματοποιήθηκαν  τόσο στην ανωτέρω οικία, όσο και σε έτερη οικία που διατηρεί στην ευρύτερη περιοχή της Θήβας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

•    (65) γκλοπ διαφόρων μεγεθών & (82) θήκες για την τοποθέτηση τους,
•    (1) κυνηγετικό όπλο, τροποποιημένο ως προς τη χωρητικότητα των φυσιγγίων,
•    (10) σιδερογροθιές,
•    (99) φυσίγγια, διαφόρων τύπων και διαμετρημάτων,
•    (18) κάλυκες & (2) γεμιστήρες,
•    (1) εξάρτημα εκτόξευσης φωτοβολίδων και (300) κροτίδες.


Τις έρευνες και το προανακριτικό έργο ενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, ενώ ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών.




Διαβάστε Περισσότερα »

Θήβα:Σε... γιάφκα είχε μετατρέψει αυτοκίνητο και σπίτι! Σύλληψη 36χρονου για κατοχή όπλων - πυρομαχικών- εκρηκτικών υλών κροτίδων και βεγγαλικών

 

Συνελήφθη 36χρονος ημεδαπός στην περιοχή της Θήβας, για παράνομη κατοχή όπλων, εκρηκτικών υλών, κροτίδων και βεγγαλικών

Βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (2) πιστόλια, (1) περίστροφο κρότου, (31) λίβρες εκρηκτικής ύλης, (1) κουλούρα ακαριαίου φυτιλιού μήκους (80) μέτρων, (27) περίπου μέτρα βραδύκαυστου φυτιλιού, (2) χειροβομβίδες, πλήθος κροτίδων, πυροκροτητές κ.α.



Συνελήφθη, χθες (12-04-2016) το μεσημέρι στην περιοχή των Θηβών Βοιωτίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, ένας 36χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων, εκρηκτικών υλών, βεγγαλικών και κροτίδων.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί μετά από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, σχετικά με κατοχή και διάθεση βεγγαλικών και κροτίδων από τον 36χρονο, τον εντόπισαν να κινείται στην ανωτέρω περιοχή, με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του και σε έλεγχο που διενεργήθηκε βρέθηκαν στο χώρο αποσκευών του οχήματος και κατασχέθηκαν:

•    (2.050) κροτίδες,
•    (160) βεγγαλικά διαφόρων τύπων.
•    (2) δυναμίτες με φυτίλι και
•    (3) πυροτεχνήματα εκτόξευσης στον αέρα («ομπρέλες»).

Σε νομότυπη έρευνα που ακολούθως πραγματοποιήθηκε στην οικία του 36χρονου, βρέθηκαν από τους αστυνομικούς τόσο εντός αυτής, όσο και στην αποθήκη και κατασχέθηκαν:

•    (31) λίβρες εκρηκτικής ύλης, τύπου ΤΝΤ,
•    (1) ράβδο εκρηκτικής ύλης, τύπου C-4,
•    (2) αμυντικές χειρομβοβίδες,
•    (1) κουλούρα ακαριαίου φυτιλιού, μήκους (80) μέτρων,
•    (27,30) μέτρα βραδύκαυστου φυτιλιού,
•    (18) κοινοί πυροκροτητές,
•    (4) μαχαίρια επιβίωσης, διαφόρων μεγεθών,
•    (1) ξίφος, με μήκος λάμας (48) εκατοστών,
•    (442) κροτίδες & (42) πυροτεχνήματα, διαφόρων τύπου, καθώς και
•    (8) βεγγαλικά & (3) καπνογόνα.

Τις έρευνες και το προανακριτικό έργο ενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, ενώ ο συλληφθείς θα οδηγηθεί αρμοδίως.

Διαβάστε Περισσότερα »

Εθελοντικοί Καθαρισμοί “Let's do it Greece” στο Δήμο Θηβαίων



Την Κυριακή 17 Απριλίου 2016 ο Δήμος Θηβαίων διοργανώνει και φέτος εθελοντικούς καθαρισμούς, συμμετέχοντας στη δράση “Let's do it Greece”, που αποτελεί τη μεγαλύτερη εθελοντική καμπάνια καθαρισμού σε παγκόσμια κλίμακα.

Κάθε χρόνο, σε κάθε πόλη και χωριό, δήμοι, σχολεία, υπηρεσίες, εθελοντικές οργανώσεις, σύλλογοι, φορείς από κάθε μεριά του πλανήτη, διοργανώνουν την ίδια μέρα εθελοντικούς καθαρισμούς, περνώντας μήνυμα βελτίωσης και προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος.

Για τις 17 Απριλίου 2016 ο Δήμος Θηβαίων διοργανώνει τις ακόλουθες τρεις δράσεις εθελοντικού καθαρισμού:

Δημοτική Κοινότητα Θήβας : Μοσχοπόδι
Σημείο συνάντησης : Θέατρο “Μελίνα Μερκούρη”, ώρα 11:00

Τοπική Κοινότητα Δομβραίνας: Πλατεία Δομβραίνας & Παραλία Αγ. Νικολάου
Σημείο συνάντησης :Πλατεία,  ώρα 11:00

Τοπική Κοινότητα Νεοχωρακίου: Προαύλιο  Σχολείου, Εκκλησίας & Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής
Σημείο συνάντησης :Προαύλιο Εκκλησίας,  ώρα 11:00

Οι δράσεις διοργανώνονται με την ευγενική υποστήριξη της εταιρείας SANITAS και των  Σούπερ Μάρκετ “ AB ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ ” και  “ΜY MARKET”,  που παρέχουν τα υλικά για τις δράσεις.

Καλούμε όλους εσάς, που κατανοείται ότι το περιβάλλον είναι υπόθεση όλων μας, να δώσετε δυναμικό παρόν στην προσπάθεια αυτή.

Σ' αυτή τη δράση συμμετέχουμε ΟΛΟΙ!
Διαβάστε Περισσότερα »

Αυτό είναι το εξωφρενικό ποσό που πήρε η Άντζελα για την πασχαλινή διαφήμιση!


Μεγάλος ντόρος έγινε με το διαφημιστικό σποτ γνωστής εταιρίας παιχνιδιών στο οποίο πρωταγωνιστεί η Άντζελα Δημητρίου.

Μέσα σε λίγες μόνο ώρες από τη στιγμή της προβολής της διαφήμισης ξεκίνησε το τρολάρισμα μέσα απ΄τα social media ενώ οι εκπομπές σατίρισαν η καθεμιά με τον δικό της τρόπο το βίντεο. Η λαίδη πάλι μόνο χαρούμενη μπορεί να είναι για το αποτέλεσμα και φυσικά αδιαφορεί για όλα τα σχόλια! Σύμφωνα με Freddonews.gr, η τραγουδίστρια έλαβε το ποσό των 40.000 ευρώ για να πάρει μέρος στο σποτ.
govastileto.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Η νέα φορολογική κλίμακα για τα εισοδήματα του 2016: Ποιοι κερδίζουν, ποιοι χάνουν

Ο λογαριασμός των φορολογικών μέτρων είναι δεδομένος και βαρύς. Συνολικά 1,8 δισ. ευρώ πρόσθετους φόρους εισοδήματος θα κληθούν να διαχειριστούν 8,5 εκατομμύρια φορολογούμενοι αλλά η κυβέρνηση ξεκαθάρισε χθες ότι αυτή θα κάνει το λογαριασμό της μοιρασιάς των επιβαρύνσεων, απορρίπτοντας τις πιέσεις των δανειστών για μείωση του αφορολογήτου στα 8.182 ευρώ.

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο οποίος έχει συμβιβαστεί σε μείωση του αφορολογήτου ορίου στα 9.100 ευρώ, από 9.500 ευρώ σήμερα, από κοινού με την μονιμοποίηση της ειδικής εισφοράς, διεμήνυσε ότι δεν είναι διατεθειμένος να καταθέσει στη Βουλή νομοσχέδιο με αφορολόγητο όριο χαμηλότερο από τα 9.100 ευρώ.

Λίγο αργότερα πηγές του υπουργείου Οικονομικών αποκάλυψαν την κλίμακα φορολογίας εισοδήματος την οποία προτίθεται να καταθέσει στη Βουλή την επόμενη εβδομάδα.

Προβλέπει συντελεστές:

* 22% για τα πρώτα 20.000 ευρώ εισοδήματος

* 29% για εισοδήματα από 20.001 έως και 30.000 ευρώ

* 37% για εισοδήματα από 30.001 έως και 40.000 ευρώ

* 45% για εισοδήματα άνω των 40.000 ευρώ.

Παράλληλα αλλάζει και η κλίμακα ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης, με τους συντελεστές να επιβάλλονται σε κλιμάκια εισοδήματος ως εξής:

* 2,2% για εισόδημα από 12.001έως 20.000 ευρώ

* 5% από 20.001 έως 30.000 ευρώ

* 6,5% από 30.001-40.000 ευρώ

* 7,5% από 40.001 έως και 65.000 ευρώ

* 9% από 65.001 έως και 220.000 ευρώ

* 10% από 220.001 ευρώ και πάνω .

Η κλίμακα φορολογίας εισοδήματος είναι κοινή για μισθωτούς, συνταξιούχους και ελεύθερους επαγγελματίες. Σε αντιδιαστολή όμως με τους ελεύθερους επαγγελματίες, μισθωτοί και συνταξιούχοι θα έχουν έκπτωση φόρου 2.000 ευρώ η οποία θα μειώνεται κατά 10 ευρώ για κάθε επιπλέον 1.000 ευρώ εισοδήματος, άνω των 20.000 ευρώ.

Με το μοντέλο αυτό, στα 21.000 ευρώ εισοδήματος η έκπτωση φόρου περιορίζεται στα 1.990 ευρώ, στα 22.000 ευρώ στα 1.980 ευρώ, στα 23.000 ευρώ στα 1.970 ευρώ και έτσι το έμμεσο αφορολόγητο εξαφανίζεται σε πολύ υψηλότερα εισοδηματικά κλιμάκια. Ένα μικρό αφορολόγητο θα έχουν ακόμα και όσοι δηλώνουν εισόδημα 200.000 ευρώ.

Με το ισχύον σύστημα του περιορισμού της έκπτωσης φόρου κατά 100 ευρώ για κάθε 1.000 ευρώ εισοδήματος, το έμμεσο αφορολόγητο των 9.500 ευρώ έσβηνε στα 42.000 ευρώ εισοδήματος.

Με αυτό το τρικ ουσιαστικά, αλλά και τις παράλληλες αλλαγές στην κλίμακα της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης, το υπουργείο Οικονομικών κατάφερε να δημιουργήσει μια ζώνη ελαφρύνσεων για μισθωτούς και συνταξιούχους οι οποίοι δηλώνουν εισοδήματα από 28.000 έως και 43.000 ευρώ στέλνοντας ένα μικρό λογαριασμό στα χαμηλότερα εισοδηματικά κλιμάκια και ένα πολύ μεγαλύτερο στα «ρετιρέ».

Μισθωτοί - Συνταξιούχοι

Στους ελεύθερους επαγγελματίες, οι συνδυαστικές αλλαγές σε κλίμακα φορολογίας εισοδήματος και εισφορά, οδηγούν σε ελαφρύνσεις τη συντριπτική πλειοψηφία των φορολογούμενων οι οποίοι δηλώνουν εισοδήματα χαμηλότερα των 32.000 ευρώ.

Ποιοι κερδίζουν και ποιοι χάνουν

Στο βαθμό που η σημερινή κυβερνητική πρόταση ψηφιστεί ως έχει από τη Βουλή οδηγεί σε:

* Πρόσθετο φόρο από 8 έως και 176 ευρώ για μισθωτούς και συνταξιούχους με εισοδήματα από 9.100 έως και 27.000 ευρώ.

* Μειώσεις φόρου από 76 έως και 399 ευρώ για μισθωτούς και συνταξιούχους με εισοδήματα από 28.000 έως και 43.000 ευρώ.

* Μεγάλες επιβαρύνσεις για μισθωτούς και συνταξιούχους με εισοδήματα υψηλότερα των 43.000 ευρώ.

* Ελαφρύνσεις έως και 764 ευρώ για τη συντριπτική πλειοψηφία των ελευθέρων επαγγελματιών οι οποίοι δηλώνουν εισοδήματα έως 32.000 ευρώ και κλιμακωτές επιβαρύνσεις για υψηλότερα εισοδηματικά κλιμάκια.

* Επιβαρύνσεις για όλους όσοι εισπράττουν εισοδήματα από μερίσματα ή από ενοίκια. Προβλέπεται αύξηση της αυτοτελούς φορολόγησης των μερισμάτων από το 10% στο 15% ενώ οι συντελεστές φορολόγησης των εισοδημάτων από ενοίκια, αυξάνονται από 11% σε 15% για όσους εισπράττουν εισοδήματα έως 12.000 ευρώ ενώ όσοι έχουν ετήσιο εισόδημα από 12.001 ευρώ έως και 100.000 ευρώ θα φορολογηθούν με συντελεστή 35%. Για εισοδήματα από ενοίκια άνω των 100.000 ευρώ προβλέπεται η επιβολή συντελεστή 45%.

Ελεύθεροι Επαγγελματίες

 euro2day


Διαβάστε Περισσότερα »

Αφιέρωμα στον Μάνο Χατζηδάκι απο την Ένωση Μικρασιατών Θήβας

  Μουσικό Αφιέρωμα στον Μάνο Χατζηδάκι. 
   
       Την Κυριακή 17 Απριλίου 2016 στο Συνεδριακό Κέντρο Θήβας, στις 19:00 το απόγευμα, η Ένωση Μικρασιατών Θήβας, παρουσιάζει ένα αφιέρωμα στη ζωή και την μουσική του Μάνου Χατζιδάκι!
Με τους μουσικούς :
Νίκο Άσλανίδη στο πιάνο,
Μάριο Παπούλια στο βιολί,
Σαπφώ Μακρή τραγούδι και
Σταμάτη Μπρίκα τραγούδι, κιθάρα.

Ελάτε μαζί μας για να θυμηθούμε όμορφες μελωδίες, με το ύφος του μεγάλου μας συνθέτη, μέσα από την εκφραστικότητα των νέων ανθρώπων της περιοχής μας!

     
    Με εκτίμηση
ΤΟ Δ.Σ.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ημερίδα Ιατρικού Συλλόγου Θηβών-Σωστή Ενημέρωση απο τους Ειδικούς στα σύγχρονα προβλήματα



Διαβάστε Περισσότερα »

Σηκώνουν χειρόφρενο αύριο τα ταξί σε ολόκληρη τη χώρα

 Χωρίς ταξί θα μείνει αύριο Πέμπτη όλη η χώρα καθώς οι ιδιοκτήτες προχωρούν σε 24ωρη απεργία αντιδρώντας σε φορολογικές ρυθμίσεις αλλά και για το θέμα των ταξίμετρων. Τα ταξί θα παραμείνουν ακινητοποιημένα από τις 5 το πρωί έως τις 5 τα ξημερώματα της Παρασκευής ενώ οι ιδιοκτήτες προγραμματίζουν συγκέντρωση στο υπουργείο Οικονομικών στις 9 το πρωί της Πέμπτης.

«Μέχρι εδώ, δεν αντέχουμε άλλο», τονίζει σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Ιδιοκτητών - Αυτοκινητιστών Ταξί και Αγοραίων διατυπώνοντας τα αιτήματα του κλάδου: μείωση του ΦΠΑ στο 13%, μείωση του συντελεστή φορολόγησης 26% και του αντίστοιχου προείσπραξης, να υπάρχει συμβατότητα εισφορών ΟΑΕΕ και εισοδήματος, αφορολόγητο στα 12.000 € και παράταση των ταμειακών μηχανών μέχρι την έκδοση νέων ταμειακών και την εξομάλυνση της αγοράς

Διαβάστε Περισσότερα »

Ξένοι διπλωμάτες θα επισκεφτούν την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας από 13 έως 16 Απριλίου 2016



Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και το Enterprise Greece, αποσκοπώντας στην τόνωση της εξωστρέφειας της Περιφέρειας και στην προβολή των επενδυτικών της ευκαιριών αλλά και των προϊόντων και υπηρεσιών της με εξαγωγικό προσανατολισμό, συνδιοργανώνουν επιχειρηματική επίσκεψη ξένων Οικονομικών και Εμπορικών Ακολούθων στην Περιφέρεια, από τις 13 έως και τις 16 Απριλίου με τη συνδρομή των οικείων Επιμελητηρίων.

Το πρόγραμμα της επίσκεψης θα περιλαμβάνει τη διοργάνωση ημερίδας - παρουσίασης του επιχειρηματικού προφίλ της Περιφέρειας, κατ’ ιδίαν συναντήσεις εξωστρεφών επιχειρήσεων με τους διπλωμάτες, σεμινάριο για τις ΜμΕ της περιοχής σχετικά με τα εργαλεία οικονομικής διπλωματίας που θέτει στη διάθεσή τους το Υπουργείο Εξωτερικών αλλά και ενημέρωση για νέες αγορές, ώστε να επεκταθεί η εξαγωγική βάση της Περιφέρειας, και τέλος επισκέψεις σε πρότυπες βιομηχανίες και βιοτεχνίες.

Συνημμένο το πρόγραμμα των επισκέψεων στις εταιρίες, το πρόγραμμα της ημερίδας και το πρόγραμμα του εξαγωγικού σεμιναρίου.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΛIΒΑΔΕΙΑΣ-ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΜΕ ΤΗ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ ΕΛΕΝΗ ΚΑΤΣΑΜΑ

ΔΗΜΟΣIA ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΛΕΒΑΔΕΙΑΣ
                             

ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΜΕ ΤΗ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ ΕΛΕΝΗ ΚΑΤΣΑΜΑ (18/4/2016)

Η Δημό­σια Κεντρική Βιβλιο­θήκη Λιβα­δειάς , το 2ο  Γυμνάσιο Λιβαδειάς  και το Λύκειο Αλιάρτου οργανώνουν συνάντηση των μαθητών των σχολείων με τη συγγραφέα παιδικών και νεανικών βιβλίων Ελένη Κατσαμά.

Οι  συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν  τη Δευτέρα 18 Απριλίου 2016

    στις 10.00 π.μ. με το Λύκειο Αλιάρτου στο χώρο της Βιβλιοθήκης και
    στις 12 μ. με το 2ο Γυμνάσιο Λιβαδειάς στο χώρο του σχολείου.

Οι μαθητές  θα συζητήσουν με τη συγγραφέα θέματα που αφορούν στους νέους με αφορμή το βιβλίο της «Κοσμοδρόμιο» (ΚΡΑΤΙΚΟ ΒΡΑΒΕΙΟ Παιδικού Βιβλίου 2011 – Κατηγορία Εφηβικού-Νεανικού Λογοτεχνικού Βιβλίου ΒΡΑΒΕΙΟ Λογοτεχνικού περιοδικού ΔΙΑΒΑΖΩ 2012).

Λίγα λόγια για την Ελένη Κατσαμά

H Ελένη Κατσαμά γεννήθηκε στην Αθήνα το 1973. Σπούδασε δημοσιογραφία και υποκριτική και αρθρογράφησε σε περιοδικά και εφημερίδες. Από τις Εκδόσεις Πατάκη κυκλοφορεί το βιβλίο της Σαν τα χελιδόνια, το οποίο απέσπασε το 1ο βραβείο της Ένωσης Συγγραφέων - Εικονογράφων Παιδικού και Εφηβικού Βιβλίου. Το 2007 βραβεύτηκε από το Διεθνές Ίδρυμα Ολυμπιακής Εκεχειρίας για το εφηβικό διήγημα Η ιστορία του Λύσανδρου, στην αγγλική γλώσσα.
Άλλα της βιβλία: Τα σύννεφα κανείς δεν πρέπει να τα παίρνει στα σοβαρά, Οι ωραίοι γκρεμοί, Χάδι στη ράχη ψαριού, Γορίλλας στο φεγγάρι. Με την εικονογράφο Μυρτώ Δεληβοριά και τον συγγραφέα Αντώνη Παπαθεοδούλου δημιούργησαν το ηλεκτρονικό περιοδικό για την παιδική λογοτεχνία Παπάκι στην μπανιέρα (www.papakistimpaniera.gr ). Έχει γράψει σενάρια για ταινίες μικρού μήκους και πλάθει σενάρια γενικότερα.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ηλιοφάνεια σε όλη τη χώρα -Ανεβαίνει η θερμοκρασία

Γενικά αίθριος καιρός, ασθενείς άνεμοι και μικρή άνοδος της θερμοκρασίας στα δυτικά θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού σήμερα Τετάρτη.



Αναλυτική πρόγνωση από την ΕΜΥ:

    Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Άνεμοι: Μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 11 έως 23 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

    Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Άνεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 12 έως 25 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο η ελάχιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

    Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 και σταδιακά νότιοι 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 10 έως 27 βαθμούς κελσίου.

    Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Γενικά αίθριος.

Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 14 έως 23 βαθμούς κελσίου.

    Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Γενικά αίθριος.

Άνεμοι: Βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια πρόσκαιρα 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 14 έως 23 βαθμούς κελσίου.

    Αττική

Καιρός: Γενικά αίθριος.

Άνεμοι: Μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 12 έως 25 βαθμούς κελσίου.

    Θεσσαλονίκη

Καιρός: Γενικά αίθριος.

Άνεμοι: Μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 11 έως 23 βαθμός κελσίου.

Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ