Δευτέρα 18 Απριλίου 2016

Τροχαίο με τραυματισμό μέσα στη Λιβαδειά-ΦΩΤΟ

Από τύχη δεν υπήρξε σοβαρός τραυματισμός...
Τροχαίο με τραυματισμό συνέβη σήμερα  στη Λιβαδειά και συγκεκριμένα στην οδό Δελφών κοντά στην τεχνική σχολή.
 Το τροχαίο έγινε λίγο μετά τις 15:00 σήμερα το μεσημέρι, όταν η οδηγός της BMW κινούμενη στην οδό Δελφών, προσπάθησε να στρίψει αριστερά,με αποτέλεσμα να συγκρουστεί με διερχόμενο αυτοκίνητο,που οδηγούσε 21χρονος απο τη Λιβαδειά. Ο νεαρός τραυματίστηκε  στο πόδι του και μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Λιβαδειάς.

Η τροχαία Λιβαδειάς  ερευνά τις ακριβείς συνθήκες του τροχαίου.
Ρεπορτάζ Παντελής Μπατσούλης









.
Διαβάστε Περισσότερα »

Επιστολή Σταθά στον Υπουργό Εθνικής Άμυνας για την Ε.Α.Β.


                      ΕΠΙΣΤΟΛΗ

 Προς:
Υπουργό Εθνικής Άμυνας

Κον Παναγιώτη Καμμένο



ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΝΑ ΔΙΝΕΤΑΙ ΠΤΗΤΙΚΟ ΕΡΓΟ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΟΛΑΒΟΥΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ
ΕΚΤΕΛΕΣΤΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΑΒ


    Το τελευταίο διάστημα είδαν το φως της δημοσιότητας διάφορα
δημοσιεύματα για κοινοπρακτικά σχήματα με «κέντρο» την ΕΑΒ και
συνεργαζόμενες εταιρίες , για εκτέλεση έργου που θα μπορούσε να
εκτελέσει η ΕΑΒ με μικρότερο κόστος.
Πτητικό έργο που ήταν να κάνει η ΕΑΒ δίνεται σε εργολαβίες, γεγονός
που αποτελεί «κερκόπορτα»  για την ιδιωτικοποίησή της και βάζει σε
κίνδυνο την διατήρηση των σχετικών διαβαθμισμένων ποιοτικών
πιστοποιήσεων της ΕΑΒ.
Με αυτές τις  τακτικές και μεθόδους είναι ορατός ο κίνδυνος η ΕΑΒ να
μετατραπεί σε μια εταιρία «φάντασμα» χωρίς το διαβαθμισμένο και
εξειδικευμένο προσωπικό, όπου το έργο της θα διεκπεραιώνεται πλέον από
εργολάβους  με επισφαλή   ποιοτικά αποτελέσματα, κάτι που θα οδηγούσε
στο σταδιακό κλείσιμο της εταιρίας
 Οι μόνοι που θα έχουν κέρδος θα είναι οι εργολάβοι και ίσως αυτοί
που τους προμοτάρουν στην εταιρία.
Το έμπειρο και εξειδικευμένο προσωπικό αποχωρεί λόγω των μνημονιακών
μειώσεων των μισθών και αναγκάζεται να προσφέρει τις υπηρεσίες του σε
ξένες ανταγωνιστικές Εταιρίες , με αποτέλεσμα την περαιτέρω
αποδυνάμωση της ΕΑΒ.
Πρέπει να σταματήσει η εργολαβοποίηση της ΕΑΒ και να επιστρέψουν οι
εργασίες στην «μάνα» εταιρία για να διασφαλιστεί η βιωσιμότητά της
προς όφελος της εθνικής ασφάλειας και της εθνικής οικονομίας, που τόσο
ανάγκη έχει αυτή την εποχή.



ΓΙΑΝΝΗΣ  ΣΤΑΘΑΣ
                                     Πρώην       ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ

Διαβάστε Περισσότερα »

Συνελήφθησαν 22 άτομα για διάφορα αδικήματα στη Στερεά

Συνελήφθησαν, στο πλαίσιο στοχευμένων αστυνομικών ελέγχων σε περιοχές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, συνολικά είκοσι δύο (22) άτομα για διάφορα αδικήματα


Συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς, στοχευμένοι αστυνομικοί έλεγχοι, στο πλαίσιο του ευρύτερου επιχειρησιακού σχεδιασμού της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας.

Κατά τη διάρκεια αυτών των ελέγχων, οι οποίοι πραγματοποιήθηκαν με σκοπό την πρόληψη ληστειών, κλοπών και διαρρήξεων, την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, τον εντοπισμό φυγόποινων, την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων και γενικότερα την αντιμετώπιση κάθε μορφής παραβατικής συμπεριφοράς, συνελήφθησαν το τελευταίο διήμερο (16/17-04-2016), συνολικά είκοσι δύο (22) άτομα και συγκεκριμένα:

Δύο (2) άτομα και ειδικότερα ένας ημεδαπός & ένας αλλοδαπός στην Ιτέα Φωκίδας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ιτέας, για κλοπή αντικειμένων από μη περιφραγμένο οικόπεδο, ιδιοκτησίας ημεδαπού, στην ανωτέρω περιοχή.

Επτά (7) άτομα και ειδικότερα τέσσερις ημεδαποί στη Χαλκίδα, από αστυνομικούς της Β΄ Ομάδας ΔΙ.ΑΣ & της Β’ Ο.Π.Κ.Ε. Ευβοίας, καθώς και δύο αλλοδαποί στη Θήβα και ένας ημεδαπός στη Λιβαδειά, από αστυνομικούς των Τμημάτων Ασφαλείας Θηβών & Λιβαδειάς αντίστοιχα, για παραβάσεις νομοθεσίας περί ναρκωτικών ουσιών. Κατασχέθηκαν, κατά περίπτωση, ποσότητες ηρωίνης, ακατέργαστης κάνναβης και κοκαΐνης.

Τρεις (3) ημεδαποί και ειδικότερα δύο στη Χαλκίδα από αστυνομικούς της     Β’ Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Ευβοίας & του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας αντίστοιχα, καθώς και ένας στη Λαμία από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λαμίας, σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν καταδικαστικές Αποφάσεις.

Έξι (6) άτομα και ειδικότερα δύο ημεδαποί στη Χαλκίδα, από αστυνομικούς των Α’ & Β’ Ο.Π.Κ.Ε. Ευβοίας, ένας ημεδαπός στη Νέα Αρτάκη Ευβοίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Νέας Αρτάκης και τρεις αλλοδαποί σε περιοχές της Φωκίδας, από αστυνομικούς της Ο.Ε.Π.Τ.Α. & Β’ Ο.Π.Κ.Ε. Φωκίδας και του Αστυνομικού Τμήματος Γραβιάς, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (Κ.Ο.Κ.).

Αλλοδαπή στη Γραβιά Φωκίδας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Γραβιάς, διότι στερούταν των απαραίτητων εγγράφων που να δικαιολογούν τη νόμιμη παραμονή της στη χώρα μας.

Δύο (2) ημεδαποί σε περιοχή της Χαλκίδας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Χαλκίδας, για παραβάσεις του Γενικού Οικοδομικού Κανονισμού (Γ.Ο.Κ.).

Τέλος, ημεδαπός στην ευρύτερη περιοχή του Αλιβερίου Ευβοίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Τουριστικής Αστυνομίας Χαλκίδας, για παραεμπόριο.

Οι συγκεκριμένοι έλεγχοι αποσκοπούν στην πρόληψη και στην καταστολή της εγκληματικότητας, ενώ θα συνεχιστούν σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Διανομή προϊόντων απο τον Δήμο Λεβαδέων

Ο Δήμος Λεβαδέων ενημερώνει ότι την Τρίτη 19/4/2016 και Τετάρτη 20/4/2016 και ώρα 09:00 – 13:00 καθώς και την Πέμπτη 21/4/2016 και ώρα 09:00 -10:00 θα πραγματοποιήσει διανομή προϊόντων στους ωφελούμενους του επισιτιστικού προγράμματος ΤΕΒΑ στο χώρο που βρίσκεται απέναντι από το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Λεβαδέων (Δωδεκανήσου 12).
Παρακαλούνται οι ωφελούμενοι να έχουν μαζί τους το βιβλιάριο κοινωνικής ασφάλισης ή οποιοδήποτε άλλο επίσημο έγγραφο στο οποίο να αναγράφεται ο Αριθμός Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ).
Διαβάστε Περισσότερα »

Έκκληση για τρόφιμα απο τον Ι.Ν.Αγίας Τριάδας Βαγίων

ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΟΣ ΒΑΓΙΩΝ
ΦΙΛΟΠΤΩΧΟ ΤΑΜΕΙΟ
ΤΗΛ.ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 2262061266
ΘΕΡΜΗ ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ

Η Ενορία μας χάρη στην ευαισθητοποίηση πολλών ενοριτών, στην εμπιστοσύνη και την αγάπη με την οποία την περιβάλλουν , επιτελεί ένα αθόρυβο, πολύπλευρο και ουσιαστικό Έργο.
Εν όψει των Εορτών του Πάσχα ζητάμε την συμπαράστασή σας ώστε να έχουν και οι ενδεείς αδελφοί μας τα απαραίτητα για το Πασχαλινό τραπέζι.
Από την Δευτέρα 18 Απριλίου έως την Μ. Δευτέρα ,όσοι επιθυμούν να προσφέρουν τρόφιμα (Ζυμαρικά ,Όσπρια Ρύζι, Γάλα, Λάδι, Χυμούς, Μπισκότα κ.τ.λ.). καθώς και κρέας ,θα μπορούν να τα φέρνουν στον Ναό μας ώστε αφού ετοιμαστούν από τις Κυρίες του Ε.Φ.Τ να μοιρασθούν την Μ.Τρίτη στις οικογένειες που έχουν ανάγκη η να ρίξετε τον οβολό σας στο παγκαράκι του Φιλόπτωχοι στον Πρόναο του Ναού μας .
Σας παρακαλούμε και πάλι, να βοηθήσετε την προσπάθεια αυτή, να μην μείνετε έξω από το Προσκλητήριο αυτό, και εάν το επιθυμείτε να μας δώσετε την δύναμη ,να αγκαλιάσουμε τον πονεμένο άνθρωπο και τις ανάγκες του.

ΑΞΙΖΕΙ ΤΟΝ ΚΟΠΟ.

Σας ευχαριστούμε για την αγάπη Σας και την ευαισθησία Σας.
Σας ευχαριστούμε για ότι προσφέρατε μέχρι σήμερα.

Με εκτίμηση και αγάπη Χριστού.
ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ «Ε.Φ.Τ»

Διαβάστε Περισσότερα »

Πάσχα στη Λιβαδειά



Διαβάστε Περισσότερα »

ΚΑΛΕΣΜΑ ΟΤΑ Επαρχίας Λιβαδειάς στην Πανελλαδική Στάση Εργασίας

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΛΕΣΜΑ
   
Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Επαρχίας Λιβαδειάς συμμετέχοντας στην Πανελλαδική Στάση Εργασίας την Τρίτη 19 Απριλίου 2016 από τις 11:30 το πρωί μέχρι τη λήξη της πρωινής βάρδιας , καλεί  όλα τα μέλη του να συμμετέχουν ,στα πλαίσια της κλιμάκωσης του  αγώνα μας για την ανατροπή των βάρβαρων πολιτικών που συνεχίζουν να εφαρμόζονται και από την παρούσα συγκυβέρνηση.
Καλούμε τους αρμόδιους Υπουργούς να δώσουν άμεσα λύσεις στα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα και δεσμεύσεις και τονίζουμε προς κάθε κατεύθυνση πως ο αγώνας των εργαζομένων , ακριβώς λόγω του ότι δεν είναι συντεχνιακός αλλά καθαρά ταξικός ,  θα συνεχίζεται μέχρι την τελική δικαίωση του , που θα σημάνει ταυτόχρονα και δικαίωση των αγώνων του εργατικού κινήματος αλλά και ολόκληρου του σκληρά δοκιμαζόμενου λαού.


.

ΓΙΑ ΤΟ  Δ.Σ



Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                               Η Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ




ΜΠΟΥΡΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ                                        ΚΑΡΑΛΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ



Διαβάστε Περισσότερα »

Αφιέρωμα στον αείμνηστο Νικόλαο Μπουφίδη από την Π.Ε.Βοιωτίας

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
(ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΒΟΙΩΤΙΑΣ)
ΚΑΙ
Ο ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΕΒΑΔΕΙΑΣ

Σας καλούν στις 20 Απριλίου, ημέρα Τετάρτη και ώρα 7.30 μ. μ., στην αίθουσα συνεδριάσεων του Διοικητηρίου Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας (Φίλωνος 35-39), στην εκδήλωση Τιμής και Μνήμης αφιερωμένη στον κορυφαίο πολιτικό, νομικό και διανοούμενο αείμνηστο συμπολίτη μας
ΝΙΚΟΛΑΟ ΜΠΟΥΦΙΔΗ
Πρόεδρο Βουλής και Υπουργό Εσωτερικών.
Για το έργο και την προσφορά του θα μιλήσει ο γνωστός Βοιωτός δικηγόρος
κ. Γεώργιος Δ. Ανδρέου.
Παρακαλούμε να μας τιμήσετε με την παρουσία σας.

Η ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ                                            Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Π. Ε. ΒΟΙΩΤΙΑΣ                                            ΤΟΥ ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ   
ΦΑΝΗ ΠΑΠΑΘΩΜΑ                                                 ΑΝΝΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

Διαβάστε Περισσότερα »

ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΩΡΑΡΙΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ


Διαβάστε Περισσότερα »

ΕΚΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΡΟΦΙΜΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΡΥΘΡΟ ΣΤΑΥΡΟ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ

Όπως όλοι γνωρίζουμε σήμερα ολοένα και περισσότεροι συνάνθρωποί μας υποφέρουν και προσπαθούν με κάθε τρόπο να αντιμετωπίσουν τα οικονομικά τους προβλήματα. Ας δείξουμε την ευαισθησία και την καλοσύνη που έχουμε μέσα μας και ας κάνουμε και εμείς την δική μας καλή πράξη για αυτές τις άγιες ημέρες του Πάσχα. Λίγα τρόφιμα (γάλα, λάδι όσπρια, ζυμαρικά κ.λ.π.) είναι πολύ μεγάλο δώρο για άπορες οικογένειες που το γιορτινό τους τραπέζι θα στερείται τα βασικά.
Όποιος από εσάς και τους γνωστούς σας μπορεί και θέλει να προσφέρει τρόφιμα για άπορες οικογένειες, το γραφείο του τοπικού τμήματος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Λιβαδειάς, επί της οδού Δ. Ανδρεαδάκη 45Α θα είναι ανοικτό από τις 9:00 π.μ. – 2:00 μ.μ..
Σας ευχαριστούμε που δεν ξεχνάτε να δείχνετε την ανθρωπιά σας.
Για το Δ.Σ.
Μετά Τιμής
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                    Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΡΑΤΖΑΣ                                       ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΜΠΙΝΙΟΥ
Διαβάστε Περισσότερα »

Θρήνος: Σκοτώθηκε 27χρονος με μηχανή στο Σχηματάρι



Το θανατηφόρο τροχαίο έγινε στην εθνική οδό το απόγευμα της Κυριακής....

Ο άτυχος Μπάμπης Τόγιας κινούταν από Αθήνα προς Λαμία. Λίγο πριν τις 8:00΄ το απόγευμα και ενώ βρισκόταν στο 67ο χλμ, στο ύψος του Σχηματαρίου, έγινε το κακό.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο 27χρονος προσέκρουσε πάνω σε προπορευόμενο φορτηγό ΔΧ με ελκυστήρα, το οποίο οδηγούσε 35χρονος υπήκοος Αλβανίας.

Μετά την πρόσκρουση η μηχανή βρέθηκε εκτός δρόμου και αποτέλεσμα ο δικυκλιστής να βρει τραγικό θάνατο.

Η είδηση έπεσε σαν κεραυνός στο Αυλωνάρι, απ΄όπου ήταν ο Μπάμπης Τόγιας.

Οι δικοί του άνθρωποι και οι φίλοι του δεν μπορούν να πιστέψουν ότι ο Μπάμπης έφυγε από κοντά τους και μάλιστα με αυτόν τον τρόπο.

Η μηχανή για τον 27χρονο ήταν το πάθος του. Έμπειρος και προσεχτικός οδηγός. Μάλιστα έπαιρνε μέρος και σε αγώνες. Δυστυχώς όμως αυτό το πάθος το πλήρωσε ακριβά.
lamiareport.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Σε λίγες μέρες τελειώνει το 'φθηνό' πετρέλαιο θέρμανσης

Η περίοδος διανομής πετρελαίου θέρμανσης ολοκληρώνεται και εσείς έχετε μια μοναδική ευκαιρία για οικονομία... σε βάθος επόμενου χειμώνα που δεν πρέπει να αφήσετε να πάει χαμένη

Λίγες μόλις ημέρες πριν ολοκληρωθεί η φετινή σεζόν για το πετρέλαιο θέρμανσης (κάθε χρόνο σταματάει να κυκλοφορεί στο τέλος Απριλίου), οι καταναλωτές βρίσκονται μπροστά σε μια ευκαιρία που είναι δύσκολο να ξανασυναντήσουν, αλλά παρόλα αυτά δεν δείχνουν να την αξιοποιούν.

Οι τιμές στις οποίες κυμάνθηκε την εφετινή περίοδο το πετρέλαιο θέρμανσης αποτέλεσαν μια ευχάριστη έκπληξη για τους καταναλωτές, αφού αγόρασαν σχεδόν στη μισή τιμή από την προηγούμενη χρονιά. Αυτό ήταν αποτέλεσμα δύο παραγόντων: Αφενός μεν οι διεθνείς τιμές πετρελαίου κρατήθηκαν σε πολύ χαμηλά επίπεδα, αφετέρου η κυβέρνηση μείωση τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης.


Τόσο ο ένας παράγοντας, όσο και ο άλλος είναι απίθανο να διατηρηθούν και την επόμενη σεζόν του πετρελαίου θέρμανσης, εκείνη δηλαδή που ξεκινάει τον ερχόμενο Οκτώβριο και τελειώνει τον Απρίλιο του 2017. Οι μεν διεθνείς τιμές κάνουν πάντα κύκλο και το πιθανότερο είναι να βρεθούν σε υψηλότερα από τα σημερινά επίπεδα. Άλλωστε στο τέλος του μήνα είναι προγραμματισμένη συνάντηση των πετρελαιοπαραγωγών χωρών, με αντικείμενο το πάγωμα της παραγωγής σε μια προσπάθεια να υπάρξει μια τεχνητή πίεση προς τα πάνω στις τιμές, καθώς είναι ορατά τα σημάδια κόπωσης στις οικονομίες των κρατών μελών του ΟΠΕΚ και όχι μόνο.

Από την άλλη ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης στα καύσιμα είναι δύσκολο να «αντέξει» τις μνημονιακές πιέσεις, αντίθετα η αύξησή του θεωρείται ότι είναι από τα «κλειδωμένα» μέτρα.

Παρόλα αυτά, και παρά το γεγονός ότι ο Απρίλιος ήταν ανέκαθεν ο μήνας κατά τον οποίο αρκετοί καταναλωτές "ποντάροντας" σε άνοδο των τιμών, γέμιζαν με πετρέλαιο τις δεξαμενές των σπιτιών τους για να εξασφαλίσουν τις ίδιες τιμές για τον επόμενο Οκτώβριο, τα στοιχεία των εταιρειών εμπορίας πετρελαιοειδών δείχνουν ανησυχητική ακινησία.

Σύμφωνα με όσα λένε στο news247 παράγοντες της αγοράς, οι καταναλωτές έχουν απόλυτη επίγνωση του ότι οι τιμές είναι πολύ χαμηλές και είναι δύσκολο να τις ξαναβρούν, αλλά όταν υπάρχουν άλλες άμεσες προτεραιότητες προτιμούν να καλύψουν εκείνες και όχι μια ανάγκη που θα την βρούν μπροστά τους σε αρκετούς μήνες.

Σύμφωνα με το παρατηρητήριο τιμών του υπουργείου ανάπτυξης, για την Αττική οι τιμές διάθεσης του πετρελαίου θέρμανσης ξεκινούν από τα 64 σεντς το λίτρο και φτάνουν να ξεπερνούν σε ορισμένες περιπτώσεις και τα 77 σεντς αν και για μεγαλύτερες παραγγελίες οι τιμές είναι χαμηλότερες.


Διαβάστε Περισσότερα »

Μαθητικό Φεστιβάλ της ΚΝΕ στη Λιβαδειά

Με την χθεσινή εκδήλωση στην Κρύα της Λιβαδειάς, έξω από το «Θολωτό», ολοκληρώθηκε το φετινό πρόγραμμα εκδηλώσεων της ΤΟ Λιβαδειάς της ΚΝΕ, στα πλαίσια του θεσμού του Μαθητικού Φεστιβάλ που διοργανώνεται σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας και ασχολείται με τα θέματα που απασχολούν την νεολαία της προβάλλοντας τις προτάσεις των κομμουνιστών.

Το πρόγραμμα του φεστιβάλ περιλάμβανε διοργανώσεις αθλητικών συναντήσεων (ποδόσφαιρο-μπάσκετ) ερασιτεχνικών μαθητικών ομάδων που ολοκληρώθηκε το προηγούμενο Σάββατο, ενημερωτικές εξορμήσεις σε σχολεία και χώρους νεολαίας, με τελικό προορισμό την χθεσινοβραδινή εκδήλωση στη Κρύα.

Η εκδήλωση, άνοιξε με προβολή βίντεο σχετικό με το σχολείο, για το πώς λειτουργεί και τι στόχους έχει στον καπιταλισμό, και πώς το θέλει η κομμουνιστική νεολαία.

Ακολούθησε μουσικο-οπτικο-θεατρική παρουσίαση του προσφυγικού προβλήματος για την κατανόηση των πραγματικών αιτίων αυτής της τραγωδίας και της ανάγκης να δοθεί ανθρώπινη λύση στην σύγχρονη αυτή οδύσσεια των χιλιάδων κυνηγημένων.

Στη συνέχεια, ομάδα μαθητών, παρουσίασε διασκευή του θεατρικού έργου «Αν οι καρχαρίες ήταν άνθρωποι» του Μπ. Μπρεχτ που καυτηριάζει τα πρότυπα του «ισχυρού επιχειρηματία» που κατασκευάζει η σημερινή εκπαίδευση.   

Την αναλυτική κριτική για το εκπαιδευτικό, αλλά και το γενικότερο πολιτικό, σύστημα που γεννά δυστυχισμένους ανθρώπους, πολέμους και πρόσφυγες, αλλά και την διέξοδο από τον φαύλο κύκλο αυτό, παρουσίασε με την πολιτική ομιλία του, ο σ. Μάριος Τσελές, μέλος της περιφερειακής οργάνωσης της ΚΝΕ.

Τέλος την εκδήλωση έκλεισαν με τον νεανικό τους παλμό και μπρίο μαθητές με τα μουσικά τους συγκροτήματα και τραγούδια που ενθουσίασαν μικρούς και μεγάλους.

Το Φεστιβάλ έκλεισε με την υπόσχεση των διοργανωτών για συνεχείς αγώνες από μια νεολαία που δεν βολεύεται μέσα στα όρια αυτού του συστήματος που τους θέλει πειθαρχημένα και άβουλα όργανά του.




Διαβάστε Περισσότερα »

Επανεξελέγη ο Γιώργος Λιανός Πρόεδρος ΝΟΔΕ Βοιωτίας

Τα αποτελέσματα των εκλογών για την ανάδειξη του προέδρου ΝΟΔΕ στη ΝΔ

Ο νέος πρόεδρος και αναλυτικά οι ψήφοι .




Ολοκληρώθηκαν οι εκλογές για την ανάδειξη των προέδρων των ΝΟΔΕ στις οργανώσεις της Ν.Δ στην Βοιωτία.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα :


ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΙ...84

ΨΗΦΙΣΑΝΤΕΣ...........78

ΛΕΥΚΑ.........................2

ΓΚΙΚΟΠΟΥΛΟΣ ΛΟΥΚΑΣ...32

ΛΙΑΝΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ............44


Ακολουθεί μήνυμα του κου ΛΙΑΝΟΥ :

"Ευχαριστώ από καρδιάς όλο το εκλεκτορικό σώμα που συμμετείχε στις εκλογές για την ανάδειξη του προέδρου της ΝΟΔΕ Βοιωτίας.Τους ευχαριστώ όλους για την επανεκλογή μου καθώς και τον συνυποψήφιο Λουκά Γκικόπουλο για το πολιτισμένο προεκλογικό κλίμα.Επίσης θέλω να ευχαριστήσω και όλα τα μέλη της Νομαρχιακής Συνέλευσης που υπέγραψαν την υποψηφιότητά μου.Με αφοσίωση στις αρχές της Νέας Δημοκρατίας με πίστη και αφοσίωση στον Πρόεδρό μας Κυριάκο Μητσοτάκη τόσο εγώ όσο και όλη η περιφερειακή αργάνωση θα προσπαθήσουμε να αποδώσουμε τα μέγιστα ώστε να βοηθήσουμε κι εμείς απ τη μεριά μας την παράταξή μας να επανέλθει στη διακυβέρνηση της χώρας."
e-hani.blogspot.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες στη Λιβαδειά

Ύστερα από τρεις επισκέψεις μας στον "χώρο φιλοξενίας" προσφύγων στη Ριτσώνα καταγράφηκαν οι παρακάτω ανάγκες - ελλείψεις ειδών πρώτης ανάγκης: νερά εμφιαλωμένα, απορρυπαντικά, είδη προσωπικής υγιεινής, σκούπες, φαράσια, φακοί και μπαταρίες. .

Διαβάστε Περισσότερα »

Στους 30 βαθμούς σκαρφαλώνει η θερμοκρασία

Γενικά αίθριος καιρός με λίγες αραιές νεφώσεις κατά τόπους. Ασθενείς άνεμοι και θερμοκρασία σε υψηλή για την εποχή επίπεδα. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης. Περιορισμένες ορατότητες και πιθανόν τοπικές ομίχλες τις πρωινές ώρες.


Διαβάστε την αναλυτική πρόγνωση από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία:

    Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: γενικά αίθριος. Λίγες αραιές νεφώσεις. Περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες όποτε είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικές ομίχλες.

Ανεμοι: μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ.

Θερμοκρασια: από 07 έως 30 βαθμούς κελσίου.

    Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: αραιές νεφώσεις. Περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες οπότε είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικές ομίχλες.

Ανεμοι: μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασια: από 12 έως 29 βαθμούς κελσίου. Στην Ηπειρο η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη. Στις θαλασσιές και παραθαλάσσιες περιοχές η μεγίστη 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

    Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: αραιές νεφώσεις. Περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες οπότε είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικές ομίχλες.

Ανεμοι: μεταβλητοί 2 με 3 και στα ανατολικά και νότια έως 4 μποφόρ.

Θερμοκρασια: από 10 έως 30 και κατά τόπους 31 βαθμούς κελσίου. Στις παραθαλάσσιες περιοχές η μεγίστη 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

    Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: αραιές νεφώσεις. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.

Ανεμοι: μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασια: από 13 έως 28 βαθμούς κελσίου.

    Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: λίγες αραιές νεφώσεις. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.

Ανεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασια: από 16 έως 28 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια η ελάχιστη 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

    Αττική

Καιρός: αραιές νεφώσεις. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.

Ανεμοι: μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ.

Θερμοκρασια: από 14 έως 30 βαθμούς κελσίου. Στις παραθαλάσσιες περιοχές η μεγίστη 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

    Θεσσαλονίκη

Καιρός: αραιές νεφώσεις. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες οπότε είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικές ομίχλες.

Ανεμοι: μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ.

Θερμοκρασια: από 09 έως 28 βαθμούς κελσίου.


Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ