Τρίτη 19 Απριλίου 2016

Αλλάζει όψη η παραλία της Αλυκής-ΦΩΤΟ

Αλλάζει όψη  η παραλία της Aλυκής, καθώς ξεκίνησε η κατασκευή πεζοδρομίων στον κεντρικό δρόμο.
Ένα έργο ύψους 180.000 ευρώ,χορηγία της Α.Π.Ε(ανεμογεννήτριες), που προβλέπει την κατασκευή πεζοδρομίων  400 μέτρων,φωτισμό,δενδροφύτευση και άλλα στοιχεία που θα αναβαθμίζουν την αισθητική της παραλίας.
Ο παραλιακός δρόμος θα μονοδρομηθεί,η κυκλοφορία δηλαδή θα επιτρέπεται μόνο με κατεύθυνση στη παραλία,επομένως οι οδηγοί θα αναχωρούν  απο τον περιφερειακό.Η ολοκλήρωση του έργου σύμφωνα με πληροφορίες μας αναμένεται λίγο πριν το Πάσχα.












Διαβάστε Περισσότερα »

Τι αλλάζει στις ταυτότητες και τα διαβατήρια

Απλοποιείται ο τρόπος αναγραφής ονοματεπώνυμου σε δελτία αστυνομικής ταυτότητας και διαβατήρια.

Συγκεκριμένα, με απόφαση του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, καταργείται η διπλή αναγραφή του ονοματεπώνυμου, με λατινικούς χαρακτήρες, και πλέον θα εμφανίζεται μεταφρασμένο στα λατινικά μία φορά, όπως συμβαίνει στις περισσότερες περιπτώσεις.

Η επαναφορά στην απλή γραφή πραγματοποιήθηκε έπειτα από παρέμβαση του Συνηγόρου του Πολίτη, ο οποίος είχε επισημάνει, ήδη από το 2003, ότι η υποχρεωτική εισαγωγή και χρήση του προτύπου «ΕΛΟΤ 743» για την μεταγραφή ονοματεπώνυμου με λατινικούς χαρακτήρες δημιουργούσε προβλήματα ταυτοπροσωπίας σε πολίτες τα στοιχεία των οποίων προηγουμένως είχαν μεταγραφεί με άλλο σύστημα. Έτσι, σε ορισμένες περιπτώσεις η μεταγραφή με λατινικούς χαρακτήρες γινόταν και με τους δύο τρόπους με τη μεσολάβηση μεταξύ των δύο μορφών γραφής του αγγλικού διαζευκτικό «OR».

Για παράδειγμα τα επώνυμα Μπαλής και Γκεσούλης, με βάση το πρότυπο ΕΛΟΤ μεταγράφονται ως Balis και Gkesoulis ωστόσο πριν από την υιοθέτηση του ανωτέρω προτύπου, έγγραφα ενδεχομένως να τα μετέγραφαν Mpalis και Gesoulis αντίστοιχα. Μέχρι τώρα, εάν ο ενδιαφερόμενος επιθυμούσε να διατηρήσει τη δεύτερη γραφή, εμφανιζόταν στην ταυτότητα και το διαβατήριο υποχρεωτικά και με την πρώτη, με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζει συχνά προβλήματα κατά τις συναλλαγές του στο εξωτερικό.

Πλέον η λατινική μεταφορά του ονοματεπώνυμου θα γίνεται με μία μορφή είτε με βάση το πρότυπο ΕΛΟΤ 743 είτε, κατά παρέκκλιση του προτύπου αυτού, μετά από αίτημα του ενδιαφερόμενου με άλλα στοιχεία όπως αυτά είναι εγγεγραμμένα σε προηγούμενο ταξιδιωτικό ή άλλο έγγραφο ελληνικής ή ξένης αρχής, το οποίο ο αιτών υποχρεούται να επιδείξει.
Διαβάστε Περισσότερα »

Επτά συλλήψεις για ναρκωτικά στην Περιφέρεια Στερεάς



Συνελήφθησαν, στο πλαίσιο συστηματικών αστυνομικών ερευνών & ελέγχων, συνολικά επτά (7) άτομα για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών, σε διάφορες περιοχές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας

Κατασχέθηκαν, κατά περίπτωση, πάνω από (700) γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, ποσότητες ηρωίνης και κατεργασμένης κάνναβης, ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας, χρηματικά ποσά κ.α.


Συνελήφθησαν χθες (18-04-2016), σε διάφορες περιοχές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, στο πλαίσιο συστηματικών αστυνομικών ερευνών & ελέγχων, συνολικά επτά (7) ημεδαποί, οι οποίοι κατηγορούνται για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών.

Ειδικότερα στην πρώτη περίπτωση, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφαλείας Λαμίας, συνελήφθη χθες το πρωί σε περιοχή της Λαμίας ένας 53χρονος, διότι τόσο στην κατοχή του, όσο και επιμελώς κρυμμένα σε υπαίθριο χώρο, πλησίον στάβλου ιδιοκτησίας του, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν (13) αυτοσχέδιες νάιλον συσκευασίες, που περιείχαν συνολικά (727) γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης.

Στη δεύτερη περίπτωση, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών & Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας, συνελήφθη χθες το μεσημέρι στη Χαλκίδα ένας 38χρονος, διότι μετά από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων σχετικά με διακίνηση ναρκωτικών ουσιών από τον δράστη, βρέθηκαν τόσο σε νομότυπη έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του, όσο και στην κατοχή του και κατασχέθηκαν:

•    ποσότητα κατεργασμένης κάνναβης (σοκολάτα), καθαρού βάρους (30) γραμμαρίων,
•    πλήθος σπόρων κάνναβης,
•    μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας με υπολείμματα της ανωτέρω ουσίας,
•    (1) μαχαίρι, (1) ψαλίδι και διάφορες νάιλον συσκευασίες, καθώς και
•    (2) κινητά τηλέφωνα και χρηματικό ποσό.

Στη τρίτη περίπτωση, από αστυνομικούς της Γ’ Ο.Π.Κ.Ε. Ευβοίας, συνελήφθη χθες το μεσημέρι σε περιοχή της Ιστιαίας Ευβοίας ένας 45χρονος, διότι μετά από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων σχετικά με διακίνηση ναρκωτικών ουσιών από τον δράστη, εντοπίσθηκε και ακινητοποιήθηκε στην ανωτέρω περιοχή και σε έλεγχο που διενεργήθηκε, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (3) αυτοσχέδιες νάιλον συσκευασίες με μικροποσότητα ηρωίνης, χρηματικό ποσό και ένα κινητό τηλέφωνο.

Ακολούθως σε νομότυπη έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ιστιαίας, βρέθηκαν επιπλέον και κατασχέθηκαν:
•    μία αυτοσχέδια νάιλον συσκευασία με μικροποσότητα ηρωίνης,
•    δισκία φαρμακευτικού σκευάσματος, για την  αγορά του οποίου απαιτείται ιατρική συνταγή,
•    μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας,
•    ποσότητα αδασμολόγητου καπνού, καθαρού βάρους (33) γραμμαρίων,
•    (1) τσεκούρι & (1) μαχαίρι, καθώς και
•    διάφορα σύνεργα για τη χρήση ναρκωτικών ουσιών.

Στη τέταρτη περίπτωση, ομοίως από αστυνομικούς της Γ’ Ο.Π.Κ.Ε. Ευβοίας, συνελήφθη χθες το μεσημέρι σε περιοχή της Ιστιαίας Ευβοίας ένας 52χρονος, διότι σε επικείμενο έλεγχο απέρριψε στο έδαφος και κατασχέθηκε μία νάιλον συσκευασία που περιείχε μικροποσότητα ηρωίνης.

Τέλος στη πέμπτη περίπτωση, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, συνελήφθησαν χθες το απόγευμα στη Θήβα ένας 37χρονος, ένας 35χρονος & ένας 23χρονος, διότι σε έλεγχο που διενεργήθηκε, βρέθηκε να κατέχουν από κοινού και κατασχέθηκε μία αυτοσχέδια νάιλον συσκευασία, που περιείχε μικροποσότητα ηρωίνης σε μορφή βράχου, καθώς και ένα δισκίο φαρμακευτικού σκευάσματος για την αγορά του οποίου απαιτείται ιατρική συνταγή.

Σημειώνεται ότι οι δράσεις αυτές αποσκοπούν στην καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον.
Διαβάστε Περισσότερα »

Πέθανε ο Γεράσιμος Αρσένης

Εφυγε σε ηλικία 85 ετών από τη ζωή ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Γεράσιμος Αρσένης, ο οποίος τον τελευταίο μήνα νοσηλευόταν στην εντατική του «Μητέρα».

Ο Κεφαλλονίτης Γεράσιμος Αρσένης γεννήθηκε στο Αργοστόλι και σπούδασε Νομική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Αργότερα, συνέχισε τις σπουδές του με υποτροφία στο MIT και συγκεκριμένα στις οικονομικές επιστήμες. Έμεινε για κάποια χρόνια στο εξωτερικό αφού δούλεψε ως οικονομολόγος στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη και στη Γενεύη.

Διετέλεσε Διευθυντής του Τμήματος Οικονομικών Μελετών του Κέντρου Ερευνών του ΟΟΣΑ στο Παρίσι για δύο χρόνια και Διευθυντής στον Οργανισμό του ΟΗΕ για το Εμπόριο και την Ανάπτυξη από το 1967 έως το 1980. Παράλληλα συμμετείχε στην κατάρτιση του προγράμματος της πρώτης τετραετίας του ΠΑΣΟΚ.

Το 1981 μετακόμισε στην Ελλάδα και ανέλαβε την υλοποίηση του οικονομικού προγράμμα της πρώτης κυβέρνησης Παπανδρέου. Διετέλεσε Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος).

Στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ μπήκε το 1982. Διετέλεσε υπουργός Εθνικής Οικονομίας, Οικονομικών και Εμπορικής Ναυτιλίας. Το 1985 παραιτήθηκε από υπουργός διαφωνώντας με τον Ανδρέα Παπανδρέου σε θέματα οικονομικής πολιτικής και υπουργός Εθνικής Οικονομίας ανέλαβε ο Κώστας Σημίτης. Τον Μάρτιο του 1986 διαγράφηκε από το ΠΑΣΟΚ επειδή ασκούσε κριτική στην κυβερνητική πολιτική με ομιλίες ανά την Ελλάδα. Το ίδιο έτος ίδρυσε το Ελληνικό Σοσιαλιστικό Κόμμα το οποίο απέτυχε εκλογικά. Στο ΠΑΣΟΚ επέστρεψε το 1989 και τέσσερα χρόνια μετά, με την επιστροφή του στη Χαριλάου Τρικούπη, ανέλαβε υπουργός Εθνικής Άμυνας μέχρι το 1996.

Με την αποχώρηση του Ανδρέα Παπανδρέου από την πολιτική, διεκδίκησε με αξιώσεις την ηγεσία του κόμματος τον Ιανουάριο του 1996, την οποία έχασε από τον Κώστα Σημίτη. Ο Γεράσιμος Αρσένης ήταν αυτός που θεωρούνταν πιο κοντά στον Ανδρέα Παπανδρέου εκείνη την εποχή, παρά την παλαιότερη διαφωνία τους: τόσο ο ίδιος όσο και η σύζυγός του Λούκα Κατσέλη διατηρούσαν πολύ φιλικές σχέσεις με τον ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ. Διετέλεσε υπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων στην κυβέρνηση Σημίτη. Οι μεταρρυθμίσεις του ήταν αμφιλεγόμενες και προκάλεσαν κύμα καταλήψεων από μαθητές λυκείου, αλλά πολλές από αυτές τελικά υιοθετήθηκαν και από τα δύο μεγάλα κόμματα. Το 2000 τον αντικατέστησε ο Πέτρος Ευθυμίου.

Τον Σεπτέμβριο του 2006 κατέλαβε την βουλευτική έδρα του Κώστα Σκανδαλίδη ως πρώτος επιλαχών του ψηφοδελτίου του ΠΑΣΟΚ στην Α’ εκλογική περιφέρεια Αθηνών μετά την παραίτηση του τελευταίου.


Διαβάστε Περισσότερα »

Δήμος Αλιάρτου Θεσπιέων:2η Διανομή προϊόντων Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής (ΤΕΒΑ)


Α  Ν  Α  Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Ο Δήμος Αλιάρτου – Θεσπιέων σας ενημερώνει ότι την Τρίτη 19/4/2016 και Τετάρτη 20/4/2016 και ώρα 09:00 – 13:00 θα πραγματοποιήσει την 2η τμηματική διανομή προϊόντων στους ωφελούμενους του επισιτιστικού προγράμματος ΤΕΒΑ στο χώρο του Κοινωνικού Παντοπωλείου (Κεντρική Πλατεία Αλιάρτου – Πέτρινα κτίρια).

Στα τρόφιμα περιλαμβάνεται και νωπό κοτόπουλο και για αυτό αν δεν προσέλθει ο δικαιούχος τις παραπάνω ημέρες, θα διατεθούν σε άλλες κοινωνικές δομές.

Οι δικαιούχοι θα ενημερωθούν και τηλεφωνικώς ή με γραπτό μήνυμα.

Παρακαλούνται οι ωφελούμενοι να έχουν μαζί τους το βιβλιάριο κοινωνικής ασφάλισης ή οποιοδήποτε άλλο επίσημο έγγραφο στο οποίο να αναγράφεται ο Αριθμός Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ) ή Αριθμός Φορολογικού Μητρώου (ΑΦΜ).



Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΝΤΑΣΙΩΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Διαβάστε Περισσότερα »

ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ ΤΟ Ε. Κ. ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ




Το Εργατικό Κέντρο Λιβαδειάς καταγγέλλει την απαράδεκτη συμπεριφορά της εργοδοσίας της Ηλεκτρονικής Αθηνών, που οδήγησε στην Ανεργία εκατοντάδες εργαζόμενους, χωρίς να έχει τηρήσει ούτε καν την ευνοούμενη για τους εργοδότες εργατική Νομοθεσία και με τερτίπια χρηματοοικονομικά κήρυξε πτώχευση.
Πρέπει άμεσα τόσο η Πολιτεία όσο και οι Δικαστικές Αρχές να παρέμβουν σε αυτό το έγκλημα.


                                       Για       το       Δ.Σ.

            Ο       ΠΡΟΕΔΡΟΣ                      Ο      ΓΕΝ.  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


     ΣΤΑΘΑΣ    ΙΩΑΝΝΗΣ                      ΚΑΡΒΟΥΝΗΣ   ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Διαβάστε Περισσότερα »

Φαναράκια Αγάπης στα Βάγια


Διαβάστε Περισσότερα »

Ο Σαράντος Καργάκος στο Συνεδριακό Αλιάρτου

« ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΛΑΪΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ »
                                      ΕΔΡΑ   ΑΛΙΑΡΤΟΣ
                                                      ΙΔΡΥΤΙΚΑ  ΜΕΛΗ
                                ΔΗΜΟΣ                                          ETAIΡΕΙΑ
                     ΑΛΙΑΡΤΟΥ- ΘΕΣΠΙΕΩΝ                ΒΟΙΩΤΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ       
                               ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ ΚΟΙΝΟΝ ΤΩΝ ΒΟΙΩΤΩΝ   

                  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
                                                  ΘΕΜΑΤΙΚΗ   ΔΙΑΛΕΞΗ
«    Η ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ  ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΤΟ  ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΟΚΩΝ  ΚΡΙΣΕΩΝ»
                                                               ΟΜΙΛΗΤΗΣ

                  Ο ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ-ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ  ΣΑΡΑΝΤΟΣ ΚΑΡΓΑΚΟΣ
                                                                                                    
     Την Τετάρτη 20 Απριλίου 2016 και ώρα 19.00 μ .μ. 
στο συνεδριακό   κέντρο του δήμου Αλιάρτου-Θεσπιέων,
Ο Διακεκριμένος Ιστορικός-Συγγραφέας
κ. Σαράντος Καργάκος,   θα μιλήσει  με θέμα  :
«Η Αρχαία Ελληνική  Οικονομία και
το Φαινόμενο των Οικονομικών  Κρίσεων».
Θα ακολουθήσει συζήτηση.
Με τιμή
Ο Δήμαρχος Αλιάρτου-Θεσπιέων           Ο Πρόεδ. της Ετ. Βοιωτικών Μελετών
       Γεώργιος Ντασιώτης                            Νικόλαος Κόλλιας 
 Για πληροφορίες:
Βιβλιοθήκη Λεονταρίου: τηλ 2262065463 - 6977340326  κ. Ευαγγελία  Γρίλλια
Δήμος Αλιάρτου – Θεσπιέων:  κ. Σταυρούλα Τσιώλη  τηλ  6976728560
Εταιρεία Βοιωτικών Μελετών κ. Κατερίνα Κωνσταντέλλου τηλ. 6947571087
Κοινόν των Βοιωτών: κ. Οδυσσέα  Καρβούνη  τηλ 6984316411   
Διαβάστε Περισσότερα »

Αφιέρωμα στoν Μάνο Χατζιδάκι από την Ένωση Μικρασιατών Θήβας-ΦΩΤΟ



Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε, την Κυριακή 17 Απριλίου 2016 στο Συνεδριακό Κέντρο Θήβας, η εκδήλωση- αφιέρωμα στη ζωή και το έργο του κορυφαίου μουσικοσυνθέτη, διανοούμενου και ποιητή Μάνου Χατζιδάκι, που διοργάνωσε η Ένωση Μικρασιατών Θήβας, με την υποστήριξη της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρισης Θήβας.

Στην εκδήλωση απηύθυνε χαιρετισμό ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου, ο οποίος συνεχάρη τον Πρόεδρο της Ένωσης κ. Γελέκα Γιώργο και τα μέλη για τις εξαιρετικού επιπέδου πολιτιστικές εκδηλώσεις που διοργανώνουν καθώς και τους συμμετέχοντες μουσικούς και τραγουδιστές.

Το αφιέρωμα πλαισίωσαν : στο πιάνο ο Νίκος Ασλανίδης, στο βιολί ο Μάριος Παπούλιας και οι τραγουδιστές Σαπφώ Μακρή και Σταμάτης Μπρίκας.

Διαβάστε Περισσότερα »

450 άγρια πουλιά κατασχέθηκαν στο παζάρι του Σχιστού

Περισσότερα από 450 πουλιά κατασχέθηκαν στην μεγάλη επιχείρηση που έγινε την περασμένη Κυριακή στο παζάρι του Σχιστού. Στην επιχείρηση, που σχεδιάστηκε και συντονίστηκε από την Δ΄Κυνηγετική Ομοσπονδία, συμμετείχε ο Περιβαλλοντικός Σύνδεσμος Δήμων Αθήνας Πειραιά και έξη άτομα από το Δασαρχείο Πειραιά,δεκαπέντε ομοσπονδιακοί θηροφύλακες, άνδρες της ΟΠΚΕ και ένα μέλος της ΑΝΙΜΑ. Εγιναν 20 μηνύσεις και τέσσερα άτομα οδηγήθηκαν στο αυτόφωρο, επίσης κατασχέθηκαν ένα αυτοκίνητο και πολλά παράνομα σύνεργα παγίδευσης. Στα κατεσχεμένα πουλιά περιλαμβάνονται δύο γκιώνηδες, αηδόνια, παπαδίτσες, μαυροσκούφηδες, καρδερίνες, σπίνοι, φανέτα, φλώροι, λούγαρα, σκαρθάκια. Τα περισσότερα απελευθερώθηκαν στον Βοτανικό Κήπο Διομήδους παρουσία όλης της επιχειρησιακής ομάδας και κοινού (η χαρά των παιδιών) και, όσα είχαν μικρά προβλήματα καθώς και οι γκιώνηδες, μεταφέρθηκαν στο Σταθμό Α΄Βοηθειών της ΑΝΙΜΑ για περίθαλψη και φροντίδα.

ΑΝΙΜΑ - Σύλλογος Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής




Διαβάστε Περισσότερα »

Με επιτυχία η επιστημονική ημερίδα του Ιατρικού Συλλόγου Θηβών για τα μεταδιδόμενα νοσήματα από διαβιβαστές

 

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η επιστημονική ημερίδα που διοργάνωσε ο Ιατρικός Σύλλογος Θήβας σε συνεργασία με το Δήμο Θηβαίων, το Σάββατο 16 Απριλίου 2016, στο Συνεδριακό Κέντρο της ΔΗ.Κ.Ε.Θ, με θέμα τα μεταδιδόμενα νοσήματα από διαβιβαστές ( Κουνούπια, Ψύλλους  και άλλους ζωικούς οργανισμούς).

Προσκεκλημένοι ομιλητές ήταν ο καθηγητής Εντομολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Αθανασίου Χρήστος, ο Καθηγητής Παθολογίας και Λοιμωξιολόγος κ. Σαρόγλου Γεώργιος και η κα Περβανίδου Δανάη, Ιατρός του ΚΕΕΛΠΝΟ,   γνωστοί στον ιατρικό κόσμο αλλά και στο ευρύ κοινό για την επιμέλεια, τη φροντίδα και την επιστημονική τους κατάρτιση, οι οποίοι ανέπτυξαν θέματα που άπτονται των επιστημονικών τους γνώσεων.

Την ημερίδα χαιρέτησε  ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Θηβαίων κ. Κοκοντίνης Αθανάσιος, ο οποίος καλωσόρισε στην πόλη της Θήβας τους ομιλητές και συνεχάρη την Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Θήβας κ. Φιλιώ Πρωτόπαπα και τα Μέλη του Συλλόγου για την ενεργό δράση τους στην επιστημονική ενημέρωση των δημοτών για σημαντικά ιατρικά ζητήματα με στόχο την πρόληψη. Παράλληλα ενημέρωσε για τη συμμετοχή του Δήμου Θηβαίων στο πρόγραμμα καταπολέμησης των κουνουπιών που πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα  Βοιωτίας Στερεάς Ελλάδας και την εταιρεία “Βιοεφαρμογές ΕΠΕ”.

Διαβάστε Περισσότερα »

Let’s do it Greece 2016 στο Δήμο Θηβαίων-ΦΩΤΟ

Ολοκληρώθηκε η εθελοντική καμπάνια καθαρισμού Let’s do it Greece 2016 στο Δήμο Θηβαίων!

Για τέταρτη συνεχή χρονιά ο  Δήμος Θηβαίων συμμετείχε στην εθελοντική καμπάνια καθαρισμού “Let’s do it Greece” διοργανώνοντας δράσεις στη Δ.Κ. Θήβας και στη Τ.Κ. Δομβραίνας με τη συμμετοχή σχολείων, συλλόγων και φορέων της περιοχής, προκειμένου να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες σε θέματα που αφορούν το περιβάλλον. 

Στη Θήβα,  πραγματοποιήθηκε εθελοντικός καθαρισμός στο Θέατρο «Μελίνα Μερκούρη» και πέριξ αυτού  και σε διάφορα σημεία του δάσους Μοσχοποδίου, όπου είχε εντοπιστεί πρόβλημα συσσώρευσης απορριμμάτων, με τη συμμετοχή δημοτών, μαθητών σχολείων και μελών συλλόγων . Αξίζει να αναφερθεί η δυναμική συμμετοχή του 6ου Νηπιαγωγείου Θήβας και Συλλόγου Δρομέων Υγείας και Μαραθωνοδρόμων Θήβας. 

Στη δράση στο Μοσχοπόδι παραβρέθηκαν και συμμετείχαν επίσης ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Κοκοντίνης Θανάσης, ο Πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής κ. Χαρέμης Κώστας, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας  κ. Κουτσοδήμος Δημήτρης, ο  Δημοτικός Σύμβουλος κ. Τζουμανέκας Γιώργος, ο Σύμβουλος της Δ.Κ. Θήβας κ. Τσιατσιμάς Γιώργος, ο Γενικός Γραμματέας Δήμου Θηβαίων κ. Μελετίου Χάρης και η Πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Θηβαίων κα Παπαγιαννάκη Ελένη.

Στη Δομβραίνα, σε συνεργασία με τον Πρόεδρο της Τ.Κ. κ. Κιούση Γιώργο, το συμβούλιο, τους μαθητές των σχολείων και τους συλλόγους “Γυναικών Δομβραίνας” και “Παναγία Μακαριώτισσα” πραγματοποιήθηκε εθελοντικός καθαρισμός στην παραλία Αγ. Νικολάου.

Υποστηρικτές των δράσεων ήταν  η εταιρεία “SANITAS” και τα σούπερ μάρκετ “ΑΒ Βασιλόπουλος”  και  “My Market”  , τους οποίους και ευχαριστούμε.

Ευχαριστούμε επίσης το προσωπικό της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος, Πρασίνου και Καθαριότητας του Δήμου για τη συμμετοχή τους.


Ο εθελοντικός καθαρισμός της Τ.Κ. Νεοχωρακίου αναβλήθηκε και θα οριστεί νέα ημερομηνία διεξαγωγής του.

Δείτε φωτογραφίες από τις δράσεις εδώ  :
http://fotoarxeiothivas.blogspot.gr/2016/04/lets-do-it-greece.html








Διαβάστε Περισσότερα »

Εκδήλωση στα Οινόφυτα για την Ίδρυση και Εγκατάσταση Παρατηρητηρίου & Κέντρου Προαγωγής Υγείας Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, ο Δήμος Τανάγρας και το Εργαστήριο Υγιεινής, Επιδημιολογίας και Ιατρικής Στατιστικής της Ιατρικής Σχολής  του Πανεπιστημίου Αθηνών οργανώνουν την Τρίτη 19 Απριλίου 2016 και ώρα 19:00,  στο Μέγαρο Δημοσθένη Λιάπη – Οινόφυτα Βοιωτίας, εκδήλωση ενημέρωσης του κοινού για την Ίδρυση και Εγκατάσταση Παρατηρητηρίου & Κέντρου Προαγωγής Υγείας Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στον Δήμο Τανάγρας.

Το έργο αφορά στην προστασία της υγείας του πληθυσμού της περιοχής και στην ανάγκη αντιμετώπισης περιβαλλοντικών προβλημάτων, οργάνωσης και εξυγίανσης της άτυπης βιομηχανικής συγκέντρωσης στην περιοχή του Ασωπού ποταμού.

Στην εκδήλωση θα μιλήσουν  η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Βοιωτίας, Φανή Παπαθωμά, ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Κώστας Μπακομήτρος ,ο Δήμαρχος Τανάγρας, Βασίλης Περγάλιας και η Καθηγήτρια και Διευθύντρια του Εργαστηρίου Υγιεινής, Επιδημιολογίας και Ιατρικής Στατιστικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Αθηνά Λινού.







Διαβάστε Περισσότερα »

Α.Ο.ΘΗΒΑ:ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΒΑΖΟΥΜΕ ΓΚΟΛ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ!


Το Σάββατο 23/4/2016 στον αγώνα ΑΟ ΘΗΒΑ-ΑΟ ΜΑΥΡΟΜΑΤΙΟΥ αντί εισιτηρίου η είσοδος είναι ελευθερη για όποιον φέρει μία σακούλα τρόφιμα μακράς διάρκειας για το κοινωνικό παντοπωλείο Θήβας.Βρίσκομαστε μία εβδομάδα πριν την Μεγάλη Εβδομάδα ας βοηθήσουμε κάποιους αδύναμους συμπολίτες μας!

Διαβάστε Περισσότερα »

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την part-time εργασία


Πώς υπολογίζεται η αμοιβή στην περίπτωση πρόσθετης εργασίας, υπερεργασίας ή υπερωρίας σε καθεστώς μερικής απασχόλησης; Είναι ένα ερώτημα που απασχολεί πολλούς part-time εργαζόμενους.

Πρέπει να έχουν υπόψη τους αρχικά ότι στην μερική απασχόληση, αν ζητηθεί από τον εργαζόμενο πρόσθετη εργασία, αυτός έχει υποχρέωση να την παράσχει, αν αντικειμενικά μπορεί να το κάνει.

Στην περίπτωση παροχής εργασίας πέρα από τα όρια της συμφωνηθείσας μερικής απασχόλησης διακρίνονται οι εξής περιπτώσεις:

α) Πρόσθετης εργασίας, όταν πρόκειται για απασχόληση πέραν του συμβατικού ωραρίου και μέχρι τις 40 ώρες. Αυτή αμείβεται ως απλό ωρομίσθιο.

β) Υπερεργασίας, όταν πρόκειται για εργασία πέραν των 40ωρών και μέχρι το νόμιμο εβδομαδιαίο ωράριο (41η-45η ώρα σε 5ήμερη απασχόληση και 41η-48η ώρα σε 6ήμερη απασχόληση), η οποία αμείβεται με το καταβαλλόμενο ωρομίσθιο προσαυξημένο κατά 20% και

γ) Υπερωρίας, όταν αφορά απασχόληση πέραν του νόμιμου ημερήσιου ωραρίου εργασίας. Η αμοιβή της, βέβαια, διαφέρει ανάλογα με το αν πρόκειται για νόμιμη ή παράνομη υπερωρία και λαμβάνει την αντίστοιχη προσαύξηση.

Η υπερεργασία, λοιπόν, υπολογίζεται σε εβδομαδιαία βάση και εφόσον ο εργαζόμενος εργαστεί πέραν των 40 ωρών συνολικά (μέχρι 45 ώρες σε 5ήμερη απασχόληση και μέχρι 48 ώρες σε 6ήμερη).

Η υπερωρία υπολογίζεται και σε ημερήσια βάση και εφόσον ο εργαζόμενος εργαστεί πέραν της 9ης ώρας σε 5ήμερη απασχόληση ή της 8ης σε 6ήμερη απασχόληση.

Σε περίπτωση που οι ώρες αυτές συμπέσουν με νυχτερινή εργασία (10 μ.μ.- 6 π.μ.), απαιτείται και προσαύξηση 25%. Τέλος, με Κυριακή – υποχρεωτική αργία απαιτείται προσαύξηση 75%.

 aftodioikisi.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Τι δεν θα πρέπει να φοράτε ποτέ όταν κοιμάστε


Μια καλή συμβουλή για άνδρες και γυναίκες
Είναι προφανές πως είναι καλό να μην πέφτουμε στο κρεβάτι με κοσμήματα ή τα βρώμικα ρούχα που φοράμε στη διάρκεια της ημέρας.

Αλλά η πιο παράξενη συμβουλή σχετικά με το τι θα ήταν καλό να αποφεύγουμε στον ύπνο αφορά τα… εσώρουχα.

Σύμφωνα με έρευνες, τα εσώρουχα στον ύπνο μπορούν να αυξήσουν τον κίνδυνο μολύνσεων και στην περίπτωση των ανδρών, ακόμα και να επηρεάσουν τη γονιμότητα.

Όπως λέει στο Shape η γυναικολόγος Alyssa Dweck, συχνά συμβουλεύει τους ασθενείς της να κοιμούνται χωρίς εσώρουχα.

«Αν τα γεννητικά όργανα είναι διαρκώς καλυμμένα- ειδικά με ύφασμα που δεν είναι απορροφητικό, δημιουργούνται συνθήκες υγρασίας. Έτσι η κατάσταση είναι ιδανική για την ανάπτυξη βακτηρίων», λέει.

Σύμφωνα με την ίδια, δεν είναι μόνο για τις γυναίκες ωφέλιμο να κοιμούνται χωρίς εσώρουχα. Ο ύπνος με εσώρουχα- ειδικά στενά- είναι επιβλαβής και για τους άνδρες και μάλιστα είναι πιθανό να επηρεάζει το σπέρμα.

Έρευνα του 1990, υπενθυμίζει ο Independent, είχε μελετήσει επί ένα χρόνο άνδρες που φορούσαν στενά και χαλαρά εσώρουχα. Τις περιόδους που φορούσαν στενά εσώρουχα μετρήθηκαν σχεδόν μισά σπερματοζωάρια σε σχέση με το διάστημα που φορούσαν χαλαρά.

Διαβάστε Περισσότερα »

Ευχαριστήρια επιστολή Γκικόπουλου για τις εκλογές στη ΝΟΔΕ Βοιωτίας


Με την παρούσα επιστολή θέλω να συγχαρώ  τον επανεκλεγέντα Πρόεδρο ΝΟΔΕ Βοιωτίας κύριο Γεώργιο Λιανό.

Θέλω επίσης να ευχαριστήσω όλους όσους συμμετείχαν στην εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη Προέδρου ΝΟΔΕ Βοιωτίας.

Ευχαριστώ ιδιαίτερα όσους πίστεψαν σε εμένα και είχαν το θάρρος να υποστηρίξουν την υποψηφιότητα μου με την υπογραφή τους αλλά και με την ψήφο τους.

Πιστεύω ακράδαντα ότι η υποψηφιότητα μου ανέδειξε την ανανέωση που όλοι ψιθυρίζουν και πολύ σύντομα θα γίνει επιτακτική ανάγκη.

Βασικό στοιχείο της δημοκρατίας είναι η επιλογή. Με την υποψηφιότητά μου δόθηκε η δυνατότητα της επιλογής στο εκλεκτορικό σώμα.

Θέλω να τονίσω ότι μετά την συγκεκριμένη εκλογική αναμέτρηση η ΝΟΔΕ Βοιωτίας είναι πολύ πιο δυνατή αλλά και πιο ενωμένη από ποτέ.

Η φιλία που διατηρώ με τον Γιώργο αλλά και η επιτακτική ανάγκη,  η χώρα να έχει μία ισχυρή αντιπολίτευση που θα  την βγάλει , ως μελλοντική κυβέρνηση, από το τέλμα στο οποίο την έχει οδηγήσει η καταστροφική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, αποτελούν εγγύηση ενότητας και συσπείρωσης.

Η ΝΔ είναι η μόνη ελπίδα για να απαλλαγεί η χώρα μας, από μία ανεύθυνη κυβέρνηση και να μπει  ξανά σε τροχιά ανάπτυξης .
ΜΕ ΤΙΜΗ
ΛΟΥΚΑΣ ΣΠ. ΓΚΙΚΟΠΟΥΛΟΣ
Διαβάστε Περισσότερα »

Ενημερωτική εκδήλωση για τους Γυναικείους Αγροτικούς Συνεταιρισμούς και την Γυναικεία Επιχειρηματικότητα





    Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας σε συνεργασία με το Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων  και την Γενική Γραμματείας Ισότητας των Φύλων  στα πλαίσια υποβοήθησης   του έργου των γυναικείων αγροτικών συνεταιρισμών και της  ενίσχυσης γενικότερα της γυναικείας επιχειρηματικότητας, διοργανώνουν ενημερωτική εκδήλωση  την Πέμπτη 21 Απριλίου 2016 και ώρα 11:00 πμ στην Λαμία.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του Τεχνικού Επιμελητηρίου  Ανατολικής Στερεάς, Πλατεία Ελευθερίας 3,  Λαμία , 4ος όροφος.
Καλούνται όλες οι ενδιαφερόμενες όπως συμμετάσχουν στην εκδήλωση προκειμένου να σχεδιάσουμε από κοινού την  ένταξη της γυναικείας επιχειρηματικότητας στον σχεδιασμό της τοπικής ανάπτυξης της Περιφέρειάς μας.


                                Ο Αντιπεριφερειάρχης
                         Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής
                               
 Γιώργος Κελαϊδίτης
Διαβάστε Περισσότερα »

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΩΔΕΙΟ ΘΗΒΑΣ


Διαβάστε Περισσότερα »

Πρόσκληση Εθελοντών για την Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2016



Η Βιβλιοθήκη του Δημοτικού Οργανισμού Θήβας, καθώς και πολλές άλλες Δημόσιες και Δημοτικές Βιβλιοθήκες της χώρας, συμμετέχει στη φετινή  καλοκαιρινή εκστρατεία ανάγνωσης και δημιουργικότητας που διοργανώνει η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος.
Και αυτό το καλοκαίρι, γίνετε εθελοντές για την υλοποίηση της καλοκαιρινής εκστρατείας, προσφέροντας λίγο από το χρόνο σας, τη διάθεσή σας, τις γνώσεις σας, τον ενθουσιασμό σας, στην προσπάθεια αναβάθμισης των υπηρεσιών που παρέχει η Βιβλιοθήκη μας. Όλες οι δεξιότητες είναι ευπρόσδεκτες, καθώς υπάρχουν πολλοί τομείς στους οποίους όλοι μπορούν να φανούν χρήσιμοι, ανάλογα με τις ανάγκες.
Στο τέλος της καλοκαιρινής εκστρατείας οι εθελοντές θα λάβουν βεβαίωση συμμετοχής.
Περισσότερες πληροφορίες στη Βιβλιοθήκη του Δημοτικού Οργανισμού Θήβας, Αμφίονος 33Α,  τηλ.2262027400,  e-mail: libdth@otenet.gr




                                
                                                         ΙΩΑΝΝΗΣ Β. ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ 
                                Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ.Σ.

Διαβάστε Περισσότερα »

Συνεχίζεται και σήμερα το... καλοκαίρι με μίνι καύσωνα

Στους 34 βαθμούς θα φτάσει η θερμοκρασία - Ασθενείς έως μέτριοι οι άνεμοι στα πελάγη.
Καλό καιρό σε ολόκληρη τη χώρα με παροδικές νεφώσεις, ιδιαίτερα υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες και τοπικές ομίχλες τις πρωινές ώρες, περιμένουμε σήμερα Τρίτη. Οι ατμοσφαιρικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σκόνης από την Αφρική.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 30 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 15 έως 32 στην Κεντρική Ελλάδα, από 16 έως 29 βαθμούς στη Δυτική και Νότια Ελλάδα, από 18 έως 34 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από 16 έως 29 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι 3 με 5 μποφόρ και στο Ιόνιο νότιοι νοτιοανατολικοί σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι 4 με 5 μποφόρ.

Διαβάστε αναλυτικά την πρόγνωση


Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: γενικά αίθριος. Λίγες αραιές νεφώσεις. Περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες όποτε είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικές ομίχλες.
Ανεμοι: μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ.
Θερμοκρασια: από 07 έως 30 βαθμούς κελσίου.


Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: αραιές νεφώσεις. Περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες οπότε είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικές ομίχλες.
Ανεμοι: μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασια: από 12 έως 29 βαθμούς κελσίου. Στην Ηπειρο η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη. Στις θαλασσιές και παραθαλάσσιες περιοχές η μεγίστη 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.


Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: αραιές νεφώσεις. Περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες οπότε είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικές ομίχλες.
Ανεμοι: μεταβλητοί 2 με 3 και στα ανατολικά και νότια έως 4 μποφόρ.
Θερμοκρασια: από 10 έως 30 και κατά τόπους 31 βαθμούς κελσίου. Στις παραθαλάσσιες περιοχές η μεγίστη 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.


Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: αραιές νεφώσεις. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.
Ανεμοι: μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασια: από 13 έως 28 βαθμούς κελσίου.


Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: λίγες αραιές νεφώσεις. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.
Ανεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασια: από 16 έως 28 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια η ελάχιστη 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.


Αττική

Καιρός: αραιές νεφώσεις. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.
Ανεμοι: μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ.
Θερμοκρασια: από 14 έως 30 βαθμούς κελσίου. Στις παραθαλάσσιες περιοχές η μεγίστη 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.


Θεσσαλονίκη

Καιρός: αραιές νεφώσεις. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες οπότε είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικές ομίχλες.
Ανεμοι: μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ.
Θερμοκρασια: από 09 έως 28 βαθμούς κελσίου.

Διαβάστε Περισσότερα »

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΚΟΥΡΛΕΤΗ ΣΕ ΜΠΑΣΙΑΚΟ ΓΙΑ ΚΛΟΠΕΣ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΤΩΝ ΔΕΗ

Σε Ερώτησή του προς τη Βουλή, ο Βουλευτής Βοιωτίας Βαγγέλης Μπασιάκος, ζήτησε να ενημερωθεί από τους αρμόδιους Υπουργούς σχετικά με τις πρόσφατες περιπτώσεις κλοπών χάλκινων μετασχηματιστών και λοιπού ηλεκτρολογικού εξοπλισμού στην περιοχή της Βοιωτίας , καθώς και για τις κυβερνητικές πρωτοβουλίες πάταξης του φαινομένου αυτού και αποζημίωσης των πληττόμενων.
Στην απάντηση του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ.Σκουρλέτη, όπου επισυνάπτεται επιπλέον και σχετικό έγγραφο του Διαχειριστή Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας Α.Ε. (ΔΕΔΔΗΕ), αναφέρονται τα εξής:
«Σε απάντηση της (α) σχετικής Ερώτησης που κατατέθηκε στη Βουλή των Ελλήνων από τον Βουλευτή κ. Ευάγγελο Μπασιάκο, επισυνάπτουμε το υπ' αριθμ. πρωτ. 2434/15-3-2016 έγγραφο του Διαχειριστή Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας Α.Ε. Όπως προκύπτει από το ανωτέρω έγγραφο η συνεργασία ανάμεσα στην εταιρεία και την Ελληνική Αστυνομία, η οποία θα συνεχιστεί, είναι αποτελεσματική. Παρατηρείται, σε πανελλαδική κλίμακα, μείωση των περιστατικών κλοπής χαλκού από μετασχηματιστές του δικτύου διανομής ηλεκτρικής ενέργειας
Δεδομένου ότι η βιωσιμότητα του δικτύου διανομής ηλεκτρικής ενέργειας είναι πρωταρχικής σημασίας ζήτημα, η αντιμετώπιση των κλοπών μηχανολογικού εξοπλισμού αποτελεί προτεραιότητα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Με γνώμονα την κοινωνική δικαιοσύνη, ερευνούνται οι απαιτούμενες ενέργειες για την οριστική πάταξη του φαινομένου.
Έγγραφο ΔΕΔΔΗΕ:
Οι Υπηρεσίες του ΔΕΔΔΗΕ έχουν λάβει μία σειρά μέτρων-δράσεων για την αντιμετώπιση του φαινομένου της κλοπής χαλκού από μετασχηματιστές και λοιπά στοιχεία του δικτύου Διανομής, το οποίο, εκτός από τα προβλήματα διακοπής της ηλεκτροδότησης, επιφέρει, σε σταθερή πλέον βάση, μία σημαντική οικονομική επιβάρυνση στην Εταιρεία μας προκειμένου να αντικατασταθούν τα κλαπέντα ή καταστραφέντα στοιχεία του Δικτύου. Ενδεικτικά αναφέρουμε τη συνεχή επαφή και συνεργασία με τις τοπικές Αστυνομικές και Εισαγγελικές Αρχές, την αυξημένη επαγρύπνηση των τεχνικών συνεργείων, την ενημέρωση των Δήμων και των τοπικών συλλόγων που δραστηριοποιούνται στην ύπαιθρο, την εγκατάσταση συστημάτων προστασίας και συναγερμού στους μετασχηματιστές, καθώς και τη φύλαξη των δικτύων από εταιρείες ασφάλειας.
Ειδικότερα το σχέδιο δράσης της Ελληνικής Αστυνομίας «ΗΦΑΙΣΤΟΣ», το οποίο έχει τεθεί σε εφαρμογή από τον Δεκέμβριο του 2013 με στόχο την καταπολέμηση της κλοπής μετάλλων και της παράνομης διακίνησής τους, είχε πολύ θετικά αποτελέσματα όσον αφορά στην κλοπή χαλκού από το δίκτυο Διανομής ηλεκτρικής ενέργειας, ύστερα και από ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν σε χώρους συλλογής, εμπορίας και ανακύκλωσης μετάλλων.
Με την εφαρμογή των ανωτέρω μέτρων-δράσεων, και ιδίως με την εφαρμογή του σχεδίου «ΗΦΑΙΣΤΟΣ», καταγράφηκε στο σύνολο της χώρας τα έτη 2014 και 2015 μείωση των περιστατικών κλοπής χαλκού από μετασχηματιστές κατά περίπου 50% έναντι του 2013 (συγκεκριμένα τα έτη 2014 και 2015 καταγράφηκαν 1.718 και 1.656 περιστατικά έναντι 3.395 το 2013).
Ωστόσο, παρά το ότι στην ευρύτερη γεωγραφική περιοχή που εντάσσεται στην αρμοδιότητα της Δ/νσης Περιφέρειας Κεντρικής Ελλάδας του ΔΕΔΔΗΕ καταγράφηκε το 2015 μείωση των περιστατικών έναντι αυτών των ετών 2014 και 2013 (893 περιστατικά το 2015 έναντι 917 και 2.072 το 2014 και το 2013 αντιστοίχως), στη Βοιωτία στα υπόψη έτη καταγράφεται αύξηση του φαινομένου (760 περιστατικά έναντι 600 και 550 αντιστοίχως) ενώ στο πρώτο δίμηνο του τρέχοντος έτους καταγράφηκαν 192 περιστατικά.
Με βάση τα ανωτέρω στοιχεία προκύπτει ότι ναι μεν συνολικά στη χώρα καταγράφεται μείωση των περιστατικών κλοπής μετά το 2013, εντούτοις το φαινόμενο δεν έχει αποτραπεί στο σύνολό του και μάλιστα σε ορισμένες γεωγραφικές περιοχές (π,χ. Βοιωτία, Μεσόγεια) ο απόλυτος αριθμός κλοπών συνεχίζει να παραμένει συγκριτικά υψηλότερος έναντι άλλων γεωγραφικών περιοχών της χώρας και να εμφανίζει ανησυχητική αυξητική τάση.
Για τη δραστική μείωση των περιστατικών κλοπής θεωρούμε αναγκαία και έχουμε ζητήσει από την ΕΛ.ΑΣ τη συνέχιση και συστηματικότερη εφαρμογή του σχεδίου «ΗΦΑΙΣΤΟΣ», ιδίως στις περιοχές που καταγράφεται επίταση του φαινομένου. Το αρμόδιο προσωπικό των κατά τόπους Υπηρεσιών μας (στοιχεία επικοινωνίας έχουν σταλεί στην ΕΛ.ΑΣ) παραμένουν στη διάθεση της ΕΛ.ΑΣ για την ταυτοποίηση ύποπτης προέλευσης μεταλλικών αντικειμένων που ενδεχομένως έχουν κλαπεί από το Δίκτυο Διανομής ηλεκτρικής ενέργειας.
Ειδικότερα όσον αφορά στη Βοιωτία, σας ενημερώνουμε ότι οι αρμόδιες τοπικές Υπηρεσίες μας συναντήθηκαν πρόσφατα με τους νέους προϊστάμενους της Αστυνομικής Δ/νσης στη Θήβα και στη Λιβαδειά, με στόχο τον καλύτερο συντονισμό και την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των κλοπών στο Δίκτυο Διανομής στην ευρύτερη γεωγραφική περιοχή της Βοιωτίας.
Για την κάλυψη των αναγκών σε μετασχηματιστές και λοιπό ηλεκτρολογικό εξοπλισμό, οι Υπηρεσίες μας προβαίνουν στην προμήθεια των απαραίτητων υλικών και δρομολογούν την έγκαιρη εγκατάστασή τους στις θέσεις των κλεμμένων, ώστε να εξασφαλίζεται η επαναφορά της ηλεκτροδότησης το συντομότερο και η μείωση της όχλησης των καταναλωτών στο μέγιστο δυνατό βαθμό.»
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ