Πέμπτη 21 Απριλίου 2016

Θεία Λειτουργία των Προηγιασμένων Δώρων στο Μοναστήρι μας


 Δεκάδες ήταν οι πιστοί οι  οποίοι ανηφόρησαν ως την Ιερά Μονή Ζωοδόχου Πηγής Νεοχωρίου,το απόγευμα της Τετάρτης 20 Απριλίου για να παρακολουθήσουν την τέλεση της απογευματινής Θείας Λειτουργίας των Προηγιασμένων Δώρων.
Την Θεία Λειτουργία τέλεσε ο π.Ιωάννης,  ο οποίος βρέθηκε στην  Ιερά Μονή ως επικεφαλής πολυάριθμης ομάδας προσκυνητών απο την Καλλίπολη Πειραιά.
Περισσότερα στη σελίδα μας στο Facebook








Διαβάστε Περισσότερα »

Λογιστικό-Φοροτεχνικό Γραφείο ΚΑΡΑΣΤΑΜΟΣ στην Αλίαρτο

Yπευθυνότητα – Aξιοπιστία – Εμπειρία
Συμπλήρωση-Κατάθεση φορολογκων δηλώσεων υπεύθυνα και αξιόπιστα.
Περισσότερα στο site και στη σελίδα μας στο Facebook-http://www.karastamos.gr/


Περισσότερα στο site και στη σελίδα μας στο Facebook


Διαβάστε Περισσότερα »

Φωτιά στο Ακραίφνιο


Πυρκαγιά ξέσπασε σε δασική έκταση στο Ακραίφνιο Ορχομενού Βοιωτίας. Στο σημείο επιχειρούν 24 πυροσβέστες με επτά οχήματα και ένα ελικόπτερο.
Διαβάστε Περισσότερα »

Πρόσληψη 6 ατόμων στο Δ. Θηβαίων



Τον προγραμματισμό προσλήψεως έξι (6) ατόμων, ήτοι : τεσσάρων (4) εργατών κήπων, ενός (1) τεχνίτη υδραυλικού (ΔΕ) και ενός (1) οδηγού, με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου 8μηνης διάρκειας, ανακοινώνει ο δήμος Θηβαίων με κάλυψη από ιδίους πόρους, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι αυξημένες ανάγκες, στο τμήμα πρασίνου.
Δείτε την ανακοίνωση εδώ.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ενημερωτική εκδήλωση για τους Γυναικείους Συνεταιρισμούς και την Γυναικεία Επιχειρηματικότητα


Η ένταξη της γυναικείας επιχειρηματικότητας στον σχεδιασμό της τοπικής ανάπτυξης συζητήθηκε σε εκδήλωση που συνδιοργανώθηκε από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και την Γενική Γραμματεία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην έδρα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, την Λαμία,  με τη συμμετοχή του Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής, Γιώργου Κελαϊδίτη, της Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου κας Μίνας Παπαναστασίου, της ειδικής συνεργάτιδας του Γ.Γ. του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης Νικόλαου Στουπή, Ελένης Τσιομίδου, καθώς και εκπροσώπων των αναπτυξιακών εταιρειών ΟΤΑ και των γυναικείων αγροτικών συνεταιρισμών που εδρεύουν στην Περιφέρεια.

Στη συνάντηση αναφέρθηκε η ανάγκη τόνωσης του  ενδιαφέροντος  και υποστήριξης των δράσεων των Γυναικείων Αγροτικών Συνεταιρισμών, οι οποίες  αποτελούν ένα βασικό δομικό στοιχείο ανάπτυξης της περιφερειακής αγροτικής οικονομίας.

Στη σύσκεψη παρουσιάστηκε το πλαίσιο μέσα στο οποίο θα μπορέσουν οι Γυναικείοι Αγροτικοί Συνεταιρισμοί να χρησιμοποιήσουν τα χρηματοδοτικά εργαλεία που θα έχουν στη διάθεσή τους τη νέα προγραμματική περίοδο 2014-2020 από το ΕΣΠΑ και το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης., όπως επίσης και οι δυνατότητες που θα τους δοθούν μέσα από τα Κέντρα Υποστήριξης Επιχειρηματικότητας και την Αγροδιατροφική Σύμπραξη, δυο σύγχρονα αναπτυξιακά εργαλεία που δημιούργησε η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.




                                Ο Αντιπεριφερειάρχης
                         Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής
                               
 Γιώργος Κελαϊδίτης
Διαβάστε Περισσότερα »

Αρματηλάτες στο ιερό του Ογχήστιου Ποσειδώνα


Παρουσίαση της λατρείας

Το ιερό της Ογχηστού είναι ένα από τα αρχαιότερα ελληνικά ιερά που αναφέρεται με το όνομά του στη ραψωδία Β της Ιλιάδας και συγκεκριμένα στον «Νηών Κατάλογο». Αρκετοί αρχαιολόγοι έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι ο κόσμος που εμφανίζεται στον κατάλογο αυτό εκφράζει συνθήκες Υστεροελλαδικής εποχής (σημ. 1). Σύμφωνα με τους Απολλόδωρο (σημ. 2) και Παυσανία (σημ. 3), στην Ογχηστό, ήδη κατά την περίοδο πριν από τον Τρωικό πόλεμο, τελούνταν αγώνες άρματος προς τιμήν του Ποσειδώνα με τη συμμετοχή των Μινύων του Ορχομενού και των Θηβαίων.

Η Ογχηστός, με τον λατρευτικό της χώρο αφιερωμένο στον Ποσειδώνα, αποτελούσε έδρα μιας από τις αρχαιότερες αμφικτιονίες (σημ. 4). Υποστηρίζεται, μάλιστα, ότι στα μυκηναϊκά χρόνια θα πρέπει να υπήρχε στη θέση αυτή ένα υπαίθριο ιερό (open-air sanctuary) (σημ. 5) το οποίο, εκτός από τις θρησκευτικές τελετουργίες που φιλοξενούσε, συνδεόταν και με ζωτικά συμφέροντα των δυνάμεων της περιοχής, εξαιτίας της ξεχωριστής θέσης του στο στενό πέρασμα που ελέγχει την κύρια οδό προς τους Δελφούς (σημ. 6).

Ιδιαίτερα σημαντική είναι η αναφορά του ιερού στον «Ομηρικό Ύμνο εις Απόλλωνα», όπου περιγράφεται ένα περίεργο τελετουργικό με αρματηλάτες προς τιμήν του Ποσειδώνα. Αν και ο Ύμνος αυτός είναι αμφίβολης πατρότητας, ωστόσο ερευνητές εκτιμούν (σημ. 7) ότι ο ποιητής του θα πρέπει να ήταν Βοιωτός, εφόσον αποδίδει ονομαστικά τις βοιωτικές πόλεις και το τοπογραφικό ανάγλυφο από τα ανατολικά προς τα δυτικά, κατά την κίνηση του Απόλλωνα προς τους Δελφούς, με απόλυτη ακρίβεια.

Με βάση τις αναφορές αυτές, καθώς και τα ερεθίσματα από τις νέες ανασκαφικές έρευνες στον αρχαιολογικό χώρο της Ογχηστού, θα προσπαθήσουμε να παρουσιάσουμε το είδος αυτό της λατρείας, τα λεγόμενα «Ογχήστια» (σημ. 8), δίνοντας έτσι μια συνέχεια στην προηγούμενη μελέτη μας (σημ. 9).
Χρήσιμα αρχαιολογικά δεδομένα

Ο χώρος της Ογχηστού φαίνεται να κατοικήθηκε από τους προϊστορικούς χρόνους (σημ. 10), ενώ οι πρώτες σωστικές ανασκαφές που διενεργήθηκαν από τους αρχαιολόγους Εύη Τουλούπα (σημ. 11) και Θεόδωρο Σπυρόπουλο (σημ. 12) αποκάλυψαν τμήμα του ιερού του Ποσειδώνος στη λεγόμενη θέση Α, που βρίσκεται στο 91ο χλμ. της εθνικής οδού Θήβας-Λιβαδειάς. Επίσης, αποκαλύφθηκαν αρχιτεκτονικά μέλη ενός μεγάλου ορθογώνιου κτίσματος με τρεις λίθινες βάσεις κιόνων στο εσωτερικό του ‒πιθανότατα το Βουλευτήριο του Κοινού των Βοιωτών‒, και υπόστυλη αίθουσα ‒ίσως χώρος συναθροίσεων‒, που χρονολογήθηκαν στο β’ μισό του 6ου αι. π.Χ.
Συνέχεια ΕΔΩ
Διαβάστε Περισσότερα »

Νέος εφημέριος στην ενορία Λεονταρίου-ΦΩΤΟ

 ΜΕΣΑ ΣΕ ΚΛΙΜΑ ΧΑΡΜΟΛΥΠΗΣ ΑΛΛΆ ΥΠΌ ΤΟΝ ΉΧΟ ΤΩΝ ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΧΑΡΜΟΣΥΝΩΝ ΚΑΜΠΑΝΩΝ ΤΕΛΕΣΘΗΚΕ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΣΤΙΣ 6:30μμ. Η ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΙΕΡΕΑ ΜΑΣ ΣΤΟ ΝΑΟ ΜΑΣ. ΛΥΠΗΣ ΕΠΕΙΔΗ ΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ ΜΑΣ Ο ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ΠΑΠΑΚΩΣΤΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΧΑΡΑΣ ΔΙΌΤΙ Ο ΝΕΟΣ ΙΕΡΕΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΑΝΤΑΞΙΟΣ ΣΥΝΕΧΙΣΤΗΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΤΟΥ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΞΑΙΡΕΤΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΣ ΤΟΥ ΥΨΙΣΤΟΥ. ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΤΕΛΕΣΘΗΚΕ ΚΑΙ Η ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΠΡΟΗΓΙΑΣΜΕΝΩΝ ΤΙΜΙΩΝ ΔΩΡΩΝ. ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΕΛΕΣΕ Ο ΠΑΤΕΡ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ  ΜΕ ΣΥΜΠΡΟΣΕΥΧΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ, ΤΟΥΣ ΠΑΤΕΡΕΣ ΙΩΑΝΝΗ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ, ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΡΟΥΠΑΚΑ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΤΟΛΗ ΚΑΙ ΛΟΓΩ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΜΑΣ, ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΟΥ ΗΤΑΝ Ο ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΟΣ ΕΠΙΤΡΟΠΟΣ ΤΗΣ ΠΟΛΕΩΣ ΤΗΣ ΛΕΙΒΑΔΙΑΣ, ΠΑΤΕΡΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΤΑΝΓΚΑΛΕΓΚΑΣ....
 ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΕΡΑΣ ΤΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΚΕΡΑΣΜΑ ΣΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΜΑΣ ΚΕΝΤΡΟ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟΣΩΡΙΣΜΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΕΦΗΜΕΡΙΟΥ , Ο ΟΠΟΙΟΣ ΚΑΙ ΔΕΧΘΗΚΕ ΤΙΣ ΕΥΧΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΑΡΕΥΡΙΣΚΟΜΕΝΩΝ.
ΤΟΥΣ ΥΜΝΟΥΣ ΑΠΕΔΩΣΑΝ Ο ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΤΣΑΡΟΥΧΑΣ ΚΑΙ Η ΣΥΝΟΔΕΙΑ ΤΟΥ, ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΚΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ.
ΠΑΝΤΑ ΑΞΙΟΣ ΚΑΙ ΚΑΛΟΣΤΕΡΓΙΩΤΟΣ Ο ΝΕΟΣ ΙΕΡΕΑΣ ΜΑΣ !!! ierosnaosprofhtouhliouleontariou.blogspot.gr






ΟΛΕΣ ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΕΔΩ
Διαβάστε Περισσότερα »

Διάλεξη Αστροφυσικής "Η χαραυγή του κόσμου" στα Οινόφυτα


Την Κυριακή 17 Απριλίου 2016 στη Βιβλιοθήκη Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου β΄ παρακολουθήσαμε μια άκρως ενδιαφέρουσα διάλεξη  για την εξέλιξη του σύμπαντος από τον διδάκτορα Αστροφυσικής του πανεπιστημίου Αθηνών κ. Αντωνίου Αντώνιο που μας παρέσυρε σε μια περιπλάνηση στο χώρο των τεσσάρων διαστάσεων όπως μας τον έχει περιγράψει ο Einstein με τη Γενική Θεωρία της Σχετικότητας.
    Γοητευμένο το κοινό από τον καθηγητή που κατάφερε θέματα αστρονομίας να γίνουν κατανοητά, υπέβαλε στο τέλος ερωτήσεις και ακολούθησε γόνιμος διάλογος. 
         Ο κ. Αντώνιος  Αντωνίου είναι Δρ. Αστροφυσικής του Πανεπιστημίου Αθηνών στον Τομέα Αστροφυσικής – Αστρονομίας – Μηχανικής του Τμήματος Φυσικής. Έχει πλήθος δημοσιεύσεων σε επιστημονικά περιοδικά και πολλές συμμετοχές σε διεθνή συνέδρια.

Διαβάστε Περισσότερα »

Σκοτώθηκε σε τροχαίο, όπως ο πατέρας και ο αδερφός του


Ο θάνατος του 27χρονου Μπάμπη Τόγια σε τροχαίο με την μηχανή του, συγκλόνισε το Αυλωνάρι Ευβοίας, όπου ζούσε ο νεαρός.

Ο θάνατος του 27χρονου Μπάμπη Τόγια σε τροχαίο με την μηχανή του, συγκλόνισε το Αυλωνάρι Ευβοίας, όπου ζούσε ο νεαρός.

O 27χρονος άφησε την τελευταία του πνοή στην άσφαλτο, το βράδυ της  Κυριακής (17/4), στο 67ο χλμ της Εθνικής Οδού Αθηνών - Λαμίας, στο ύψος του Σχηματαρίου.

Την ίδια ώρα ο παππούς του νεαρού, μιλώντας στο STAR, αποκαλύπτει το τραγικό παιχνίδι της μοίρας. O πατέρας και ο αδερφός του 27χρονου είχαν επίσης χάσει τη ζωή τους έπειτα από τροχαίο.

«Το 2001 είχε γίνει αυτό. Ο πατέρας του Μπάμπη έτρεχε με αυτοκίνητα. Έμεινε 8 χρόνια φυτό και μετά πέθανε. Ο αδερφός του πέθανε 8 μέρες μετά το τροχαίο. Είναι ένα δράμα», είπε ο παππούς του αδικοχαμένου νέου.
Διαβάστε Περισσότερα »

Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας της ΕΛΜΕ Βοιωτίας

Ε Λ Μ Ε   Β Ο Ι Ω Τ Ι Α Σ

Πέμπτη 21 Απριλίου 2016 & ώρα 14.00΄
Κοινή Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας με τους εκπαιδευτικούς της Π.Ε., αρχικά
στη Δ/νση Α΄/θμιας Εκπ/σης Βοιωτίας και στη συνέχεια στη Δ/νση Β΄/θμιας Εκπ/σης Βοιωτίας ενάντια στις προτάσεις του Υπουργείου Παιδείας για αλλαγή του συστήματος πρόσληψης αναπληρωτών κατά τη σχ.  χρονιά 2016-2017

  Καλούμε όλους τους συναδέλφους να αγκαλιάσουν τον αγώνα των αναπληρωτών


ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ και  ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:
•       Μαζικούς διορισμούς στην εκπαίδευση.
•       Κατάργηση του Ν.3848/10.
•       Απόσυρση των προτάσεων του Υπουργείου για το σύστημα προσλήψεων των αναπληρωτών.
•       Σύστημα διορισμών σύμφωνα με τη θέση του κλάδου.

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ.
Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΛΙΜΑΚΩΝΕΤΑΙ
ΟΙ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΠΟΥ ΕΦΑΡΜΟΖΟΝΤΑΙ ΔΙΑΛΥΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ, ΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΑΓΑΘΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΤΡΑΠΟΥΝ.

Διαβάστε Περισσότερα »

Μέχρι 22.000 ευρώ η οικονομική ενίσχυση για τους νέους αγρότες

Από 17.000 έως 22.000 ευρώ διαμορφώνεται το ποσό της οικονομικής ενίσχυσης που θα λάβουν οι νέοι αγρότες οι οποίοι θα ενταχθούν στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020. Η πρόσκληση για την ένταξη στο σχετικό Μέτρο 6.1 του Προγράμματος έχει ήδη προδημοσιευτεί στις ηλεκτρονικές σελίδες www.minagric.gr και www.agrotikianaptixi.gr, όπου οι ενδιαφερόμενοι θα βρουν αναλυτικά στοιχεία για τους όρους, τις προϋποθέσεις, αλλά και τις υποχρεώσεις τους.

Σύμφωνα με όσα γνωστοποίησε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, η προκήρυξη του Μέτρου προγραμματίζεται να γίνει ανά Περιφέρεια μετά το καλοκαίρι 2016. Δικαιούχοι είναι νέοι γεωργοί, ηλικίας κάτω των 40 ετών, που έχουν υποβάλει δήλωση ΟΣΔΕ -τουλάχιστον για το έτος 2016 -και έχουν τις προϋποθέσεις να εγγραφούν στο Μητρώο Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων, ως νεοεισερχόμενοι στον αγροτικό τομέα επαγγελματίες γεωργοί. Οι υποψήφιοι, οι οποίοι αναλαμβάνουν τη δέσμευση να ασφαλιστούν στον ΟΓΑ, πρέπει να έχουν γεωργική εκμετάλλευση με ελάχιστο μέγεθος παραγωγικής δυναμικότητας 8.000 ευρώ. Για πρώτη φορά είναι επιλέξιμα για ενίσχυση και νομικά πρόσωπα τα οποία ανήκουν κατά κύριο λόγο σε νέο γεωργό

Οι υποψήφιοι πρέπει να υποβάλλουν τυποποιημένο επιχειρηματικό σχέδιο ανάπτυξης της γεωργικής τους εκμετάλλευσης, η διάρκεια υλοποίησης του οποίου δεν μπορεί να είναι μικρότερη από 3 έτη και μεγαλύτερη από 4 έτη. Μετά την ολοκλήρωση του επιχειρηματικού σχεδίου ο νέος γεωργός δεν αναλαμβάνει περαιτέρω υποχρεώσεις.

Το βασικό ποσό ενίσχυσης ανέρχεται στα 17.000 ευρώ, το οποίο όμως μπορεί να προσαυξάνεται αθροιστικά κατά 2.500 ευρώ, εφόσον η περιοχή μόνιμης κατοικίας των νέων γεωργών βρίσκεται σε περιοχές ορεινές ή μειονεκτικές ή σε μικρά νησιά και κατά 2.500 ευρώ για ζωική παραγωγική κατεύθυνση στη μελλοντική κατάσταση της εκμετάλλευσης. Συνεπώς, το ποσό ενίσχυσης ανάλογα διαμορφώνεται από 17.000 ευρώ έως 22.000 ευρώ.

Επιπλέον, η οικονομική ενίσχυση θα καταβληθεί τουλάχιστον σε δύο δόσεις. Η πρώτη δόση, η οποία καταβάλλεται με την ένταξη του νέου γεωργού στο μέτρο, δεν μπορεί να είναι μεγαλύτερη του 70% της συνολικής ενίσχυσης.


Διαβάστε Περισσότερα »

Στη Βουλή για τον Ασωπό ο Μπακογιάννης


Το ολοκληρωμένο σχέδιο της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας για την απορρύπανση και την ανάπτυξη της περιοχής του Ασωπού παρουσίασε στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Προστασίας Περιβάλλοντος της βουλής ο Περιφερειάρχης Κώστας Μπακογιάννης.

Ο κ. Μπακογιάννης ανέπτυξε τις παρεμβάσεις της Περιφέρειας που βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη και αφορούν στην δημιουργία των παρατηρητηρίων Περιβάλλοντος και Υγείας αλλά και του Επιχειρηματικού Πάρκου. Τα μέλη της επιτροπής ενημερώθηκαν και για την υπογραφή συμφωνιών συνεργασίας με το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών «Δημόκριτος» για την υλοποίηση των παρατηρητηρίων.
«Σε ένα οικονομικό περιβάλλον εχθρικό προς την επιχειρηματικότητα, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας βουτάει στα βαθιά και παίρνει το δικό της ρίσκο, όχι μόνο για την εξυγίανση του Ασωπού αλλά και για τη δημιουργία συνθηκών ανάπτυξης επιχειρήσεων, εμπορίου, τουρισμού αλλά και θέσεων εργασίας. Στόχος είναι η μετατροπή ενός εθνικού περιβαλλοντικού προβλήματος σε ευκαιρία για ολόκληρη την περιφέρεια και τη χώρα» είπε, μεταξύ άλλων, ο κ.Μπακογιάννης, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην κοινοβουλευτική επιτροπή.
Διαβάστε Περισσότερα »

Αλλαξε ο καιρός -Ισχυροί βόρειοι άνεμοι και πτώση της θερμοκρασίας

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός σήμερα Πέμπτη. Άνεμοι βόρειοι 5 με 7 μποφόρ στο Αιγαίο. Θερμοκρασία σε περαιτέρω πτώση.

Αναλυτική πρόγνωση από την ΕΜΥ:

    Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Γενικά αίθριος.

Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και βαθμιαία μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 08 έως 22 βαθμούς κελσίου.

    Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Γενικά αίθριος.

Άνεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.

Θερμοκρασία: Από 11 έως 25 βαθμούς κελσίου.

    Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια και τις Σποράδες τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών τις πρωινές ώρες και βαθμιαία βελτίωση. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος.

Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα ανατολικά και νότια 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από τα βόρεια.

Θερμοκρασία: Από 09 έως 23 βαθμούς κελσίου.

    Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Γενικά αίθριος. Στη βόρεια Κρήτη τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών τις πρωινές ώρες και βαθμιαία βελτίωση.

Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 πρόσκαιρα τοπικά 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.

Θερμοκρασία: Από 15 έως 25 βαθμούς κελσίου.

    Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Γενικά αίθριος.

Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από τα βόρεια.

Θερμοκρασία: Από 15 έως 25 βαθμούς κελσίου.

    Αττική

Καιρός: Γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις τις πρωινές ώρες στα ανατολικά.

Άνεμοι: Βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.

Θερμοκρασία: Από 14 έως 22 βαθμούς κελσίου.

    Θεσσαλονίκη

Καιρός: Γενικά αίθριος.

Άνεμοι: Βορειοδυτικοί 4 με 5 και βαθμιαία νοτιοανατολικοί μέχρι 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 10 έως 22 βαθμούς κελσίου.

Διαβάστε Περισσότερα »

Συστάσεις της ΕΛΑΣ για την προστασία των πολιτών εν όψει του Πάσχα




    Με αφορμή το γεγονός ότι αρκετοί πολίτες θα μετακινηθούν κατά την εορταστική περίοδο του Πάσχα, το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας υπενθυμίζει βασικές χρήσιμες συμβουλές για την ασφαλή μετακίνηση, την πρόληψη εγκληματικών συμπεριφορών και την αποφυγή χρήσης κροτίδων, βεγγαλικών και πυροτεχνημάτων.


Συγκεκριμένα... το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. συμβουλεύει:

Φεύγοντας από το σπίτι:

-Πριν φύγετε για διακοπές βεβαιωθείτε ότι οι πόρτες και τα παράθυρα του σπιτιού σας είναι καλά ασφαλισμένα.

-Ενημερώστε για την απουσία σας µόνο συγγενικά και φιλικά σας πρόσωπα ή τους γείτονές που εμπιστεύεστε για να επιβλέπουν την οικία σας, και αν υπάρχουν ιδιαίτερα σοβαροί λόγοι και το Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής σας.

-Μην αφήνετε σημειώματα για το πότε πρόκειται να επιστρέψετε ή για το πόσο καιρό θα απουσιάζετε.

-Μην αφήνετε μηνύματα έξω από την πόρτα ή γραμματοκιβώτια υπερπλήρη από έντυπα και περιοδικά στο κεφαλόσκαλο. Είναι "κράχτες" της απουσίας σας. Αποφύγετε επίσης να αφήνετε σκάλες, έπιπλα ή άλλα ογκώδη πράγματα στον κήπο σας, που θα βοηθήσουν τον επίδοξο δράστη στην αναρρίχησή του.

-Το σπίτι ή το διαµέρισµά σας να µη δείχνει "εντελώς κλειστό", υποδηλώνοντας έτσι την απουσία σας.

-Τοποθετήστε, εάν είναι δυνατόν, χρονοδιακόπτη αυτόματου φωτισμού.

-Ενεργοποιήστε, εάν υπάρχει, το σύστημα συναγερμού.

-Μην αφήνετε μεγάλα χρηματικά ποσά ή αντικείμενα αξίας στο σπίτι σας.

-Σε περίπτωση που ενημερωθείτε από γείτονες, φιλικά ή συγγενικά σας πρόσωπα ότι παρατηρούν κάτι ύποπτο στην οικία σας, µη διστάσετε να ειδοποιήστε το "100" ή το Αστυνομικό Τµήµα της περιοχής σας.

-Σε περίπτωση κλοπής, ειδοποιήστε το "100" ή το Τµήµα Ασφαλείας της περιοχής σας.

Στο ταξίδι:

-Μην αφήνετε ποτέ εκτεθειμένα τσάντα, πορτοφόλι, χρήματα, πιστωτικές κάρτες, κλειδιά μηχανής ή αυτοκινήτου, όπου κι αν βρίσκεστε.

-Μην αφήνετε ποτέ ασυνόδευτες τις αποσκευές σας, παρά μόνον όταν μπορείτε να τις ασφαλίσετε σε κάποιο χώρο υποδοχής.

-Σε περίπτωση μετακινήσεών σας με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, μην έχετε μαζί σας μεγάλα χρηματικά ποσά.

-Να πραγματοποιείτε τις συναλλαγές σας στα Μηχανήματα Ανάληψης Χρημάτων (ΑΤΜ) με μεγάλη προσοχή και διακριτικότητα.

-Στην περίπτωση που χρησιμοποιείτε δικό σας μεταφορικό μέσο (αυτοκίνητο ή μηχανή), μην αφήνετε πολύτιμα αντικείμενα σ' αυτό ή τοποθετήστε αυτά σε μη ορατό σημείο.

-Μην αφήνετε ποτέ τα κλειδιά της μηχανής ή του αυτοκινήτου σας επάνω σ' αυτά, ακόμη και εάν πρόκειται να λείψετε για ελάχιστο χρόνο.

-Να φροντίζετε πάντοτε να παρκάρετε σε οδούς, εάν είναι δυνατόν καλά φωτιζόμενες τις νυκτερινές ώρες και ποτέ σε ερημικά μέρη. Σε κάθε περίπτωση, μην ξεχνάτε να ενεργοποιείτε το σύστημα συναγερμού, εφόσον διαθέτετε.

Στη διαμονή:

-Να ασφαλίζετε κατά την έξοδό σας, το δωμάτιο του ξενοδοχείου ή το ενοικιαζόμενο δωμάτιο - διαμέρισμα όπου διαμένετε, ακόμη και εάν λείψετε για ελάχιστο χρόνο.

-Να εξασφαλίζετε την τοποθέτηση σε ασφαλές μέρος, στο χώρο της διαμονής σας, των χρημάτων ή των αντικειμένων αξίας που δεν θα χρειαστείτε στην έξοδό σας.

Στη διασκέδαση:

-Στη διασκέδασή σας σε κέντρα και υπαίθριους χώρους εκδηλώσεων, μην αφήνετε ποτέ το πορτοφόλι, το κινητό, τα κλειδιά σας έκθετα επάνω σε τραπέζι, καθώς και τη ζακέτα ή το σακάκι σας, την τσάντα ή το τσαντάκι μέσης επάνω σε διπλανά καθίσματα ή κρεμασμένα σε αυτά.

Η Ελληνική Αστυνομία επισημαίνει ότι τα βεγγαλικά και τα πυροτεχνήματα δεν είναι παιχνίδια και υπενθυμίζει:

-Η κατασκευή, εμπορία, αγορά, κατοχή και χρήση κροτίδων και συσκευών εκτόξευσης αυτών από οποιονδήποτε απαγορεύεται.

-Η αγορά βεγγαλικών και πυροτεχνημάτων είναι παράνομη. Μην τα αγοράζετε.

-Αποτρέψτε τα παιδιά από τη χρήση ή την αυτοσχέδια κατασκευή τους.

-Ενημερώστε τα παιδιά για τους κινδύνους σοβαρού τραυματισμού, ακόμα και ακρωτηριασμού.

-Μην τους επιτρέπετε να προσεγγίζουν χώρους παράνομης καύσης των ειδών αυτών, γιατί κανείς δεν εγγυάται ότι δεν θα προκληθεί ατύχημα.

-Οι ενήλικοι μην χρησιμοποιείτε βεγγαλικά και πυροτεχνήματα, γιατί υπάρχει κίνδυνος να σας μιμηθούν τα παιδιά.

-Μην ξεχνάτε ότι τα βεγγαλικά και τα πυροτεχνήματα δεν είναι παιχνίδια, αλλά υλικά άκρως επικίνδυνα και η χρήση τους εγκυμονεί κινδύνους για τη σωματική ακεραιότητα και την ίδια τη ζωή.


Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ