Σάββατο 23 Απριλίου 2016

Ζητούνται κοπέλες για κατάστημα καφέ στην Αλίαρτο


 Ζητούνται κοπέλες για κατάστημα καφέ στην Αλίαρτο
Πληροφορίες στο  τηλ. 6983476739

Διαβάστε Περισσότερα »

Τα πρωτοσέλιδα των κυριακάτικων εφημερίδων

Διαβάστε Περισσότερα »

14 συλλήψεις στη Βοιωτία για κλοπές και ναρκωτικά

Συνέχεια των στοχευμένων αστυνομικών ελέγχων σε περιοχές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας

Συνελήφθησαν το τελευταίο 24ωρο, συνολικά (20) άτομα για διάφορα αδικήματα


Συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς, στοχευμένοι αστυνομικοί έλεγχοι, στο πλαίσιο του ευρύτερου επιχειρησιακού σχεδιασμού της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας.

Κατά τη διάρκεια αυτών των ελέγχων, οι οποίοι πραγματοποιήθηκαν με σκοπό την πρόληψη ληστειών, κλοπών και διαρρήξεων, την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων και γενικότερα την αντιμετώπιση κάθε μορφής παραβατικής συμπεριφοράς, συνελήφθησαν το τελευταίο 24ωρο, συνολικά είκοσι (20) άτομα και συγκεκριμένα:

Τρεις (3) ημεδαποί στη Λιβαδειά, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς, κατηγορούμενοι – κατά περίπτωση – για κλοπές, καθώς και αποδοχή & διάθεση προϊόντων εγκλήματος.

Ειδικότερα, ο ένας εκ των συλληφθέντων είχε αφαιρέσει από γραφείο ημεδαπής στην περιοχή, ένα κινητό τηλέφωνο, ενώ επιπλέον είχε αφαιρέσει από υπαίθριο χώρο εμπορικού καταστήματος, μία χάρτινη συσκευασία που περιείχε διάφορα ενδύματα, αξίας (726) περίπου ευρώ. Ανωτέρω κινητό τηλέφωνο, το οποίο βρέθηκε στην κατοχή του, καθώς και τα λοιπά αφαιρεθέντα αντικείμενα, που βρέθηκαν στην κατοχή των άλλων δύο συλληφθέντων, κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στους νόμιμους κατόχους τους.

Ημεδαπός στην ευρύτερη περιοχή της Αταλάντης Φθιώτιδας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αταλάντης, για παράνομη οπλοκατοχή. Κατασχέθηκαν ένα πιστόλι κρότου με τη γεμιστήρα, ένα μαχαίρι μήκους (23) εκατοστών και (6) αβολίδωτα φυσίγγια.
Αλλοδαπή στη Θήβα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, για κλοπή αντικειμένων από κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Τρεις (3) ημεδαποί και ειδικότερα δύο στη Θήβα και ένας στη Χαλκίδα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών & της Β΄ Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Ευβοίας αντίστοιχα, για παραβάσεις νομοθεσίας περί ναρκωτικών ουσιών. Κατασχέθηκαν, κατά περίπτωση, μικροποσότητες ηρωίνης, ακατέργαστης κάνναβης & δισκία φαρμακευτικού σκευάσματος, για την αγορά των οποίων απαιτείται ιατρική συνταγή.

Αλλοδαπός στα Οινόφυτα Βοιωτίας, από αστυνομικούς της Β’ Ο.Π.Κ.Ε. Βοιωτίας, για πλαστογραφία και παράβαση νομοθεσίας περί αλλοδαπών. Κατασχέθηκε ένα πλαστό Δελτίο Αιτήσαντος Άσυλο Αλλοδαπού.

Τέσσερα (4) άτομα και ειδικότερα δύο ημεδαποί στη Χαλκίδα, από αστυνομικούς των Α’ & Β’ Ομάδων ΔΙ.ΑΣ. Ευβοίας, καθώς και ένας ημεδαπός στη Λιβαδειά & ένας αλλοδαπός στη Θήβα, από αστυνομικούς των Ομάδων ΔΙ.ΑΣ. Βοιωτίας, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (Κ.Ο.Κ.).

Αλλοδαπή στην Αρκίτσα Φθιώτιδας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αταλάντης, διότι στερούταν των απαραίτητων εγγράφων που να δικαιολογούν τη νόμιμη παραμονή της στη χώρα μας.

Τέσσερις (4) ημεδαποί στην ευρύτερη περιοχή του Ορχομενού Βοιωτίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ορχομενού, για παραβάσεις σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Αλλοδαπή στη Χαλκίδα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Χαλκίδας, για παραβίαση σφραγίδας αρχής.

Τέλος, ημεδαπός στην Αράχωβα Βοιωτίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αράχωβας, για παραεμπόριο. Κατασχέθηκαν διάφορα είδη παραεμπορίου.

Οι συγκεκριμένοι έλεγχοι αποσκοπούν στην πρόληψη και στην καταστολή της εγκληματικότητας, ενώ θα συνεχιστούν σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Διαβάστε Περισσότερα »

ΦΙΝΑΛΕ ΣΤΗΝ Α' KATHΓΟΡΙΑ ΒΟΙΩΤΙΑΣ



Α' Κατηγορια Βοιωτιας
Αποτελεσματα 30ης Τελευταιας Αγωνιστικης

ΑΟ Θηβα - ΑΟ Μαυρομματιου                                                        7-0  Tελικο
ΑΟ Θεσπιακος - Αμβρυσσεας Διστομου                                       2-5   Τελικο
Κιθαιρωνας Καπαρελλιου - Ενωση ΑΣΑ                                      3-2   Τελικο
Δαφνη Ερυθρων - Αναγεννηση Σχηματαριου                             2-0  Τελικο
ΠΑΟΚ Κοκκινου - Παμβαγιακος                                                   1-3  Τελικο
ΑΕ Δηλεσιου - Αρματηλατης                                                          1-0  Τελικο
Παρνασσος Αραχωβας - Επαμεινωνδας Λευκτρων                  5-2 Τελικο
Ρεπο ... Νικη Λαφυστιου


Α' Κατηγορια Βοιωτιας Τελικη Βαθμολογια
1. ΑΟ Θηβα                                          79
2.Αμβρυσσεας Διστομου                  73
3. Κιθαιρων Καπαρελλιου               58
4. Δάφνη Ερυθρων                           49
5. Ενωση ΑΣΑ                                    45
6.Αναγεννηση Σχηματαριου          42
7. Επαμεινωνδας Λευκτρων           36
8. Παμβαγιακος                                33
9. Παρνασσος Αραχωβας               33
10. ΑΟ Θεσπιακος                            29
11. ΑΟ Μαυρομματιου                    28
12. Αρματηλατης                              27
13.ΑΕ Δηλεσι                                     26
14. ΠΑΟΚ Κόκκινο                           21
15. Νικη Λαφυστιου                         16

*** ΠΑΟΚ Κοκκινου και Νικη Λαφυστιου υποβιβαστηκαν στη Β' Κατηγορια
*** η ΑΕ Δηλεσιου εχει μια ακομα ελπιδα εαν ο Πρωταθλητης Βοιωτιας ΑΟ Θηβα
απο την διαδικασια των Μπαραζ ανεβει στην Γ' Εθνικη η ομαδα του Δηλεσιου
θα παραμεινει στη Μεγαλη Κατηγορια
thivaspor1.blogspot.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Το Σάββατο του Λαζάρου

 

Σήμερα η εκκλησία μας γιορτάζει την Ανάσταση του Λαζάρου. Το όνομα «Λάζαρος» είναι εξελληνισμένος τύπος του εβραϊκού Ελεάζαρ.

Ο Λάζαρος, ο επονομαζόμενος Δίκαιος και Τετραήμερος, ήταν αδελφός της Μάρθας και της Μαρίας της γυναίκας που άλειψε με μύρο τα πόδια του Ιησού λίγες ημέρες πριν από τη σταύρωση και στη συνέχεια τα σκούπισε με τα μαλλιά της, με τις οποίες ζούσε στη Βηθανία, κοντά στα Ιεροσόλυμα. Στο σπίτι τους είχε φιλοξενηθεί επανειλημμένα ο Χριστός, όταν περνούσε από την περιοχή, με κατεύθυνση προς την Ιερουσαλήμ.

Κατά την Καινή Διαθήκη (Ιωάννου ια’ 1-44), μια μέρα ο Λάζαρος αρρώστησε βαριά και πέθανε. Οι αδελφές του ειδοποίησαν τον Ιησού ότι ο φίλος του ασθενεί βαρέως, αλλά εκείνος καθυστέρησε να έλθει. Στους μαθητές του είπε ότι ο φίλος του κοιμήθηκε και ότι θα μεταβεί στη Βηθανία για να τον ξυπνήσει. Όταν έφθασε στη Βηθανία με τους μαθητές του, η Μαρία του παραπονέθηκε ότι αν ερχόταν εγκαίρως δεν θα πέθαινε ο αδελφός της.

Όταν έφθασε στο μνημείο ο Ιησούς, δάκρυσε και διέταξε να βγάλουν την ταφόπλακα. Τότε ύψωσε τα μάτια του στον ουρανό, ευχαρίστησε τον Θεό και Πατέρα και με μεγάλη φωνή είπε: «Λάζαρε δεύρο έξω!»  (Λάζαρε, βγές έξω). Αμέσως βγήκε έξω τυλιγμένος με τα σάβανα ο τετραήμερος νεκρός μπροστά στο πλήθος που παρακολουθούσε και ο Ιησούς ζήτησε να του λύσουν τα σάβανα και να πάει σπίτι του. (Ιωαν. ια΄,44).

Η αρχαία παράδοση λέει ότι τότε ο Λάζαρος ήταν 30 χρονών και έζησε άλλα 30 χρόνια. Τελείωσε το επίγειο βίο του στην Κύπρο το έτος 63 μ.Χ. και ο τάφος του στην πόλη των Κιτιέων έγραφε: «Λάζαρος ο τετραήμερος και φίλος του Χριστού».

Το έτος 890μ.Χ. μετακομίσθηκε το ιερό λείψανό του στην Κωνσταντινούπολη από τον αυτοκράτορα Λέοντα το σοφό, ο οποίος συνέθεσε τα ιδιόμελα στον εσπερινό του Λαζάρου: Κύριε, Λαζάρου θέλων τάφον ιδείν, κλπ

Η Ανάσταση του Λαζάρου επέτεινε το μίσος των Εβραίων που μόλις την έμαθαν ζήτησαν να σκοτώσουν τον Λάζαρο και το Χριστό.

Χαρακτηριστικό της μετέπειτας ζωής του Λαζάρου λέγει η παράδοση, ήταν ότι δεν γέλασε ποτέ παρά μια φορά μόνο όταν είδε κάποιο να κλέβει μια γλάστρα και είπε την εξής φράση: Το ένα χώμα κλέβει το άλλο.

Το Σάββατο του Λαζάρου είναι μέρα στην οποία, παραδοσιακά, οι ερημίτες εγκαταλείπουν τις σκήτες τους και επιστρέφουν στο μοναστήρι για τη Μεγάλη Εβδομάδα. Αυτή τη μέρα δεν γίνονται μνημόσυνα με κόλλυβα, σε ανάγκη μόνο απλό Τρισάγιο.

Στην Ελλάδα, το Σάββατο του Λαζάρου, σύμφωνα με το έθιμο, φτιάχνουν ειδικά ψωμάκια που μοιάζουν με σαβανομένο άνθρωπο και ονομάζονται λαζαράκια ενώ τα παιδιά τραγουδούν τα λαζαρικά, ειδικά κάλαντα για την ημέρα.

Ο Λάζαρος έχει εμπνεύσει τη λαϊκή φαντασία. Γνωστές είναι οι παροιμίες:

«Με τη φωνή και ο Λάζαρος»
«Ξαναζωντάνεψε σαν τον Λάζαρο»
«Κέρινος σαν τον Λάζαρο»

Γενικά, η προσωνυμία «Λάζαρος» δίνεται μεταφορικά σε άτομα που σώθηκαν ανέλπιστα από βέβαιο θάνατο, σε άτομα που θεωρούνταν χαμένα και ξαφνικά επέστρεψαν και σε ανθρώπους καχεκτικούς ή διαρκώς κατηφείς.


Διαβάστε Περισσότερα »

Σε Εύβοια,Βοιωτία και Χανιά οι πρώτες αιτήσεις για την καλλιέργεια κλωστικής κάνναβης στην Ελλάδα


Συνεργάτης της «Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης» (ΚΟΙΝΣΕΠ) KannaBio κατέθεσε τη Δευτέρα 18 Απριλίου του 2016 την πρώτη πανελλαδικά αίτηση καλλιέργειας κλωστικής κάνναβης στην Εύβοια. Μια ημέρα αργότερα, δύο ακόμη συνεργάτες της ΚΟΙΝΣΕΠ Kannabio, αυτή τη φορά στα Χανιά και τη Βοιωτία, κατέθεσαν τις επόμενες αιτήσεις.

Όπως αναφέρει η ΚΟΙΝΣΕΠ Kannabio «μετά από 60 χρόνια μιας παράλογης και ανώφελης απαγόρευσης, άνοιξε και επίσημα ο δρόμος για την καλλιέργεια ενός φυτού που μπορεί να αποτελέσει οικολογική σωτηρία».

Η αίτηση καλλιέργειας κλωστικής κάνναβης στην Εύβοια αφορά σε ιταλική ποικιλία που έχει υψηλή περιεκτικότητα σε CBD (η περιεκτικότητα σε THC είναι μικρότερη του 0.2%), είναι προσαρμοσμένη στο ζεστό Μεσογειακό κλίμα και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για παραγωγή ελαίων αλλά και ίνας. Στα Χανιά αφορά σε γαλλική ποικιλία που είναι επίσης προσαρμοσμένη στο Μεσογειακό κλίμα, έχει υψηλή περιεκτικότητα σε έλαια και παράγει σπόρους και ίνα.

Υπενθυμίζεται, πως στα τέλη Μαρτίου υπογράφηκε από τους αρμόδιους υπουργούς η σχετική απόφαση για τη νομιμοποίηση της καλλιέργειας της κλωστικής κάνναβης, με την οποία καθορίστηκε το θεσμικό πλαίσιο  για την εισαγωγή της καλλιέργειας των ποικιλιών που προορίζονται αποκλειστικά για βιομηχανική χρήση.
alexiptoto.com
Διαβάστε Περισσότερα »

Ενθρόνιση νέου Μητροπολίτη στο Καρπενήσι (video)

Παρουσία περίπου δεκαπέντε Αρχιερέων χθες στις 11 το πρωί έφθασε η πομπή με τον νέο μητροπολίτη κ. Γεώργιο και τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο μέσα στη Πόλη του Καρπενησίου.

Κατά τη πορεία τους μέχρι την πλατεία της Πόλης ο λαός τους έρανε με ροδοπέταλα και φώναζε “Άξιος, Άξιος”.
Από την μεγαλοπρεπή εξέδρα που είχε στηθεί ο δήμαρχος Καρπενησίου κ. Νίκος Σουλιώτης με λόγια αγάπης και σεβασμού προς το προσώπου του νέου Επισκόπου τους είπε ότι σήμερα οι Ευρυτάνες υποδέχονται στο τόπο τους και στις καρδιές τους τον νέο Ποιμενάρχης. Σε αυτό τον τόπο ασκήτεψαν μεγάλες μορφές της τοπικής Εκκλησίας, όπως διαβάζουμε στο vimaorthodoxias.gr.
Στη συνέχεια ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας και τέκνο του Καρπενησίου- καθώς λίγα μέτρα πιο πάνω από το σημείο της πλατείας βρίσκεται το πατρικό σπίτι του πατέρα του Παύλου Μπακογιάννη – κ. Κώστας Μπακογιάννης με λόγια συγκίνησης μίλησε για τον νέο Ιεράρχη τους που προέρχεται από το Σχηματάρι με τεράστιο πνευματικό έργο όπως είπε, και ευχήθηκε όπως τα δέντρα στην Ευρυτανία που είναι ψηλά και ίσια, όπως λέει ένας τοπικός ποιητής, αντίστοιχο να είναι και το έργο σας ως Ποιμένας και ως Πνευματικός πατέρας.

Στη συνέχεια με πομπή κατευθύνθηκαν στον Μητροπολιτικό Ναό της Αγίας Τριάδος όπου ο Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος Επίσκοπος Μεθώνης κ. Κλήμης ανέγνωσε την εγκύκλιο της Ιεράς Συνόδου και το Προεδρικό Διάταγμα κι αμέσως μετά τελέσθηκε η ενθρόνιση.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ζητούν από τους φαντάρους να επιστρέψουν το «αστρονομικό» δώρο Πάσχα των 4,20 ευρώ


Να επιστρέψουν το ποσό που έλαβαν ως δώρο Πάσχα ζητά η κυβέρνηση από τους στρατεύσιμους.

Η απόφαση αφορά εκείνους που έως τώρα έχουν εισπράξει το ποσό των 4,20 ευρώ και καλούνται να το επιστρέψουν άμεσα στην υπηρεσία, όπως αναφέρει έγγραφο του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους που έφθασε στα Γενικά Επιτελεία.

Οι στρατεύσιμοι σύμφωνα με το Γενικό Λογιστήριο, θεωρούνται δημόσιοι υπάλληλοι. Συνεπώς, επειδή τα δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα έχουν κοπεί για αυτούς, πρέπει να κοπούν και για τους φαντάρους.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΕΝ ΟΨΕΙ ΤΩΝ ΕΟΡΤΩΝ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ


Η Γενική Διεύθυνση Περιφερειακής Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας εφιστά την προσοχή των καταναλωτών  για τις αγορές που θα πραγματοποιήσουν εν όψει των εορτών στα παρακάτω:
Οι καταναλωτές να προμηθεύονται τα τρόφιμα τους από επίσημα και ελεγχόμενα σημεία της αγοράς.
Να αγοράζουν κρέατα τοποθετημένα σε ψυγεία ή προθήκες –ψυγεία.
Να αναζητούν στα σφάγια σφραγίδες Κτηνιατρικού υγειονομικού ελέγχου που σημαίνει ότι  έχει γίνει ο απαραίτητος κρεοσκοπικός έλεγχος από τις Κτηνιατρικές Υπηρεσίες .
Αναλυτικότερα :
•    Όλα τα σφάγια πρέπει να προέρχονται από εγκεκριμένες εγκαταστάσεις σφαγής και να φέρουν ευανάγνωστη τη σήμανση καταλληλότητας (ωοειδή σφραγίδα).
•    Τα Ελληνικά σφάγια φέρουν ωοειδή σφραγίδα χρώματος τυρκουάζ και παραλληλόγραμμη σφραγίδα με την ένδειξη «ΕΛΛΑΣ».
•    Τα προϊόντα Κοινοτικής προέλευσης φέρουν επίσης ωοειδή σφραγίδα σήμανσης, χρώματος τυρκουάζ, καθώς και σφραγίδα της χώρας προέλευσης π.χ. Ισπανία, Βουλγαρία κ.λ.π.
•    Τα σφάγια που προέρχονται από Τρίτες Χώρες φέρουν σφραγίδα σήμανσης χρώματος καφέ, αναφέρεται η χώρα προέλευσης και ο κωδικός εγκατάστασης.
•    Σπλάχνα ( συκώτι ,πνεύμονες ,καρδιά ) να μην φέρουν οζίδια ή κύστες Τα κατεψυγμένα δεν πρέπει να έχουν αποψυχθεί . Σε περίπτωση προμήθειας κατεψυγμένων κρεάτων ή σπλάχνων ιδιαίτερη σημασία στην ημερομηνία κατάψυξης και λήξης του προϊόντος .
•    Τα τυριά και τα αλλαντικά πρέπει να παρασκευάζονται μόνο σε εγκαταστάσεις που λειτουργούν νόμιμα και στη συσκευασία τους να αναγράφονται οι προβλεπόμενες από τη νομοθεσία επισημάνσεις για την ταυτότητα των προϊόντων. Η κοπή των τυριών στα σημεία πώλησης πρέπει να γίνεται παρουσία του αγοραστή.
•    Όσον αφορά τα αυγά το κέλυφος πρέπει να είναι καθαρό και άθικτο και να φέρουν σφραγίδα με κωδικό ο οποίος αποτελείται από :
α) μονοψήφιο αριθμό που δηλώνει τη μέθοδο εκτροφής ( 0 : Βιολογική παραγωγή, 1: Ελευθέρας Βοσκής,  2: Δάπεδο με στρωμνή,   3: Εμπλουτισμένοι κλωβοί)
β) κωδικό χώρας παραγωγής EL=Ελλάδα
γ) αριθμό ταυτοποίησης της μονάδας ( διψήφιος αριθμός ) με τον αύξοντα αριθμό καταχώρησης κάθε μονάδας
Τέλος, ενημερώνουμε τους καταναλωτές ότι σε περίπτωση που διαπιστώνουν ακατάλληλα, αλλοιωμένα ή με παραπλανητικές ενδείξεις τρόφιμα, να απευθύνονται στις αρμόδιες κτηνιατρικές αρχές της Περιφέρειας.

Διαβάστε Περισσότερα »

Μικρή άνοδος της θερμοκρασίας και τοπικές βροχές σήμερα

Μικρή άνοδο σημειώνει η θερμοκρασία σήμερα. Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα σημειωθούν στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις έως 5 μποφόρ στα πελάγη.

Αναλυτική πρόγνωση από την ΕΜΥ για το Σάββατο:

    Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές, ενώ καταιγίδες θα σημειωθούν κυρίως στα ορεινά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 08 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

    Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά των βορειότερων περιοχών.

Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία από δυτικές διευθύνσεις με την ίδια ένταση.

Θερμοκρασία: Από 10 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

    Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και μεμονωμένοι όμβροι στα ορεινά της Θεσσαλίας και της ανατολικής Στερεάς.

Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και βαθμιαία από νότιες διευθύνσεις, στα ανατολικά και νότια έως 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 09 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

    Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες.

Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και βαθμιαία από το μεσημέρι νότιοι νοτιοδυτικοί 4 και στα δυτικά έως 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 12 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

    Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες.

Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και από το μεσημέρι νότιοι νοτιοδυτικοί 4 και στα βόρεια έως 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 14 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

    Αττική

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες.

Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και πρόσκαιρα τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες νότιοι με την ίδια ένταση.

Θερμοκρασία: Από 11 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

    Θεσσαλονίκη

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανόν πρόσκαιρους όμβρους τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Άνεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς.

Θερμοκρασία: Από 09 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Διαβάστε Περισσότερα »

Ευχές απο τον Δήμο Θηβαίων


Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ