Τετάρτη 27 Απριλίου 2016

Χαρά Βέρα -Σκαφίδας στο Πανηγύρι του Νεοχωρίου


Διαβάστε Περισσότερα »

Ευχές απο τον Σύλλογο Γυναικών Δομβραίνας


Διαβάστε Περισσότερα »

Ευχές για το Πάσχα από το Δήμο Αλιάρτου - Θεσπιέων


Διαβάστε Περισσότερα »

Αλλαγή ημερομηνίας διεξαγωγής του ημιμαραθωνίου “Ο Δρόμος του Επαμεινώνδα”

"Ο Δρόμος του Επαμεινώνδα"
Λαϊκός Ημιμαραθώνιος



ΚΥΡΙΑΚΗ 5 ΙΟΥΝΙΟΥ 2016
ΩΡΑ 09:00 π.μ.


Δείτε εδώ αναλυτικά όλη την προκήρυξη του αγώνα 
Κατεβάστε εδώ την αίτηση συμμετοχής




Διαβάστε Περισσότερα »

Κατανυκτική ατμόσφαιρα χτες βράδυ στον Ευαγγελιστή Λουκά Θηβών-ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ


Όμορφη ατμόσφαιρα γεμάτη θαλπωρή και κατάνυξη, την Μεγάλη  Τρίτη  στον Προσκυνηματικό Ναό Ευαγγελιστή Λουκά Θηβών.
Την Ακολουθία τέλεσε πατήρ Σπυρίδωνας,παρακολούθησε πλήθος κόσμου ενώ ο χορός των ψαλτών απέδωσε  κατανυκτικούς ύμνους και ιδιαίτερα το τροπάριο της Κασσιανής,όπως θα δείτε και στο βίντεο που ακολουθεί.Στον Προσκυνηματικό Ναό του Ευαγγελιστή Λουκά,τελούνται οι Ιερές Ακολουθίες της Εβδομάδας των Παθών,ταπεινά και σε συνθήκες Απόλυτης κατάνυξης.


 






Διαβάστε Περισσότερα »

Δήμος Θηβαίων : Διανομή Τροφίμων για τις ημέρες του Πάσχα σε άπορους


Με επιτυχία ολοκληρώθηκε και η μεγάλη διανομή τροφίμων για τις ημέρες του Πάσχα στους δικαιούχους του Κοινωνικού Παντοπωλείου Δήμου Θηβαίων, που πραγματοποιήθηκε τη Μ. Τρίτη 26 Απριλίου 2016.

Κοτόπουλο, φρούτα, ζυμαρικά, ρύζι, όσπρια, γάλα, ζάχαρη και άλλα τρόφιμα μακράς διαρκείας (22 συνολικά είδη διατροφής) καθώς και λαμπάδες δόθηκαν σε περισσότερες από 300 οικογένειες δικαιούχων συμπολιτών μας, από όλο τον Καλλικρατικό Δήμο, προκειμένου να μπορέσουν να γιορτάσουν  το Πάσχα.

Ο Δήμος Θηβαίων και η Επιτροπή του Κοινωνικού Παντοπωλείου ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΝ θερμά όλους τους πολίτες, τα σχολεία, τους συλλόγους, τους φορείς και τις επιχειρήσεις που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα για αλληλεγγύη και ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου για τις ημέρες των εορτών.

Θερμά συγχαρητήρια αξίζουν επίσης στους εθελοντές του Κοινωνικού Παντοπωλείου και τους Δημοτικούς Υπαλλήλους, που εργάστηκαν πυρετωδώς όλες αυτές τις ημέρες, για να συγκεντρώσουν τα προϊόντα, να τα συσκευάσουν ισόποσα (ανάλογα με τα μέλη των οικογενειών) και στη συνέχεια να πραγματοποιηθεί η διανομή μέσω του Γραφείου Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Θηβαίων υλοποίησε  διανομές τροφίμων ( πλην του Κοινωνικού Παντοπωλείου) τριών (3) επιπλέον προγραμμάτων ενίσχυσης απόρων:

•    Τού Ευρωπαϊκού Προγράμματος “ Επισιτιστικής και Βασικής Συνδρομής για το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Άπορους ΤΕΒΑ/FEAD” (570 οικογένειες)
•    Του Προγράμματος της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας “Προμήθεια τροφίμων για τους άστεγους και άτομα που δεν εξασφαλίζουν δυνατότητα καθημερινής σίτισης και διατροφής” ( 300 και πλέον άτομα) και
•    Του Προγράμματος “Δωρεάν Διανομή Εσπεριδοειδών” από Οργανώσεις Παραγωγών Εσπεριδοειδών της Ελλάδας, στους δικαιούχους του Κοινωνικού Παντοπωλείου, σε σχολεία, ιδρύματα και καταστήματα κράτησης.

Δείτε φωτογραφίες στον ακόλουθο σύνδεσμο: http://pantopoliothivas.blogspot.gr/2016/04/blog-post_27.html#more
Διαβάστε Περισσότερα »

Για εργολάβους......οι παιδικές χαρές της Θήβας

Παιδικές χαρές….. για εργολάβους
Στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο εγκρίθηκε η μελέτη του έργου με τίτλο «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΧΑΡΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΘΗΒΑΣ»  προϋπολογισμού δαπάνης 147.252,00 €.
Η μελέτη αυτή αφορά για δυο παιδικές χαρές:
1.Παιδική χαρά στο αναψυκτήριο Πούρος (επιφάνειας 271,39m2).
2.Παιδική χαρά στη πλατεία Κοντίτο (επιφάνειας 326,11m2)
Στην μελέτη περιλαμβάνεται για την παιδική χαρά του Πούρου ένας κυρίως διάδρομος που διαμορφώνεται από κυβόλιθους σε χρώματα που θα επιλέξει η υπηρεσία και ο οποίος διαμερισματοποιεί τα όργανα παιχνιδιού από το χώρο  παιχνιδιού που είναι κατασκευασμένος από ποταμίσια άμμο . Το δάπεδο των οργάνων διαμορφώνεται από ελαστικά πλακίδια. Τοποθετείται, απλό συγκρότημα με τσουλήθρα, ξύλινη κούνια δύο θέσεων νηπίων, ξύλινη τραμπάλα δύο ατόμων, παιχνίδι ελατηρίου. Προβλέπονται χώροι στάσης -παγκάκια και απορριμματοδέκτες. Για την παιδική χαρά στο Κοντίτο, ένα συγκρότημα με τσουλήθρες και αναρριχητική δραστηριότητα, ξύλινη κούνια δύο θέσεων νηπίων, ξύλινη κούνια δύο θέσεων παιδιών, παιχνίδι ελατηρίου .Τοποθετείται περίφραξη με θύρα εισόδου σύμφωνα με τις προδιαγραφές, δοχεία απορριμμάτων και παγκάκια.
Το Αυτοδιοικητικό Ριζοσπαστικό Κίνημα Θήβας θεωρεί ότι το ποσό αυτής της μελέτης κοντά στις 150.000 ευρώ για τις δυο αυτές παιδικές χαρές είναι υπερβολικά υψηλό εάν λάβουμε υπ΄ όψη την περίοδο της οικονομικής κρίσης που διανύουμε και μας επιβάλλει να διαχειριζόμαστε τους διαθέσιμους πόρους  του Δήμου με περισσότερο οικονομία και σύνεση. Πιστεύουμε ότι με το ποσό αυτό θα μπορούσαν να γίνουν περισσότερες παιδικές χαρές και σε άλλες συνοικίες της πόλης.

ΔΗΜΟΤΙΚΗ  ΠΑΡΑΤΑΞΗ
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΘΗΒΑΣ

Διαβάστε Περισσότερα »

Συλλυπητήρια Δημάρχου Λεβαδέων για το θάνατο του ιατρού Ιωάννη Παπαϊωάννου

Η Δήμαρχος Λεβαδέων κα Γιώτα Πούλου και το Δημοτικό Συμβούλιο εκφράζουν τα πιο θερμά τους συλλυπητήρια προς την οικογένεια και τους οικείους του ιατρού Ιωάννη Παπαϊωάννου.
Ο Ιωάννης Παπαϊωάννου υπήρξε ένας σπουδαίος επιστήμονας που προσέφερε τις υπηρεσίες του στους πολίτες της Λιβαδειάς για περισσότερα από 50 χρόνια, αλλά πάνω από όλα υπήρξε ένας εξαιρετικός άνθρωπος με πραγματική αγάπη για τον συνάνθρωπο και την πόλη της Λιβαδειάς.
Άφησε πίσω του μια αξιέπαινη παρακαταθήκη προσφοράς και ήθους, καθώς υπηρέτησε με αγάπη, εντιμότητα και συνέπεια την επιστήμη του και τον κάθε πάσχοντα.

Διαβάστε Περισσότερα »

Επαίνους από το Δήμαρχο Θηβαίων στους εθελοντές εκπαιδευτικούς του Κοινωνικού Φροντιστηρίου



Τους εθελοντές εκπαιδευτικούς και τους ιδιοκτήτες ιδιωτικών φροντιστηρίων μέσης εκπαίδευσης που συμμετείχαν στο Κοινωνικό Φροντιστήριο Δήμου Θηβαίων συνάντησε ο Δήμαρχος κ. Σπύρος Νικολάου προκειμένου να τους ευχαριστήσει για τη συνεργασία και την εθελοντική εκπαιδευτική τους αρωγή σε μαθητές, οι οικογένειες των οποίων λόγω των δύσκολων οικονομικών συνθηκών δεν μπορούσαν να ανταπεξέλθουν στα σχετικά με την εκπαίδευση έξοδα.

Ο κ. Δήμαρχος επέδωσε επαίνους αναγνώρισης στους εκπαιδευτικούς και τους συνεχάρη για την  ευαισθησία τους σε θέματα κοινωνικής μέριμνας και τη συμβολή τους στο σημαντικό αυτό κοινωνικό έργο. 

Συγκεκριμένα στο Κοινωνικό Φροντιστήριο για το σχολικό έτος 2015-2016 δίδαξαν οι καθηγήτριες Αθανασίου Σοφία, Γκιζίλη Κωνσταντίνα και Μπεθάνη Αικατερίνη (Φιλόλογοι), Κυπραίου Σταυρούλα ( Φυσικός) και  Ρηγοπούλου Χριστίνα ( Μαθηματικός). Επίσης συμμετείχαν τα Ιδιωτικά Φροντιστήρια της Θήβας “Ειρμός”, “Ορόσημο” και “Σπουδή”.


Το Κοινωνικό Φροντιστήριο Δήμου Θηβαίων λειτουργούσε σε εβδομαδιαία βάση σε αίθουσες που παραχώρησε  το 2ο  Γυμνάσιο Θήβας. Οι αιτήσεις μαθητών για παροχή ενισχυτικής διδασκαλίας από το Κοινωνικό Φροντιστήριο ανήλθαν στις 30 ( μαθητές Γυμνασίου και  Λυκείου) .

Η πλειοψηφία των μαθητών Λυκείου παρακολούθησε δωρεάν μαθήματα στα προαναφερόμενα Ιδιωτικά Κέντρα Φροντιστηριακής Εκπαίδευσης και οι υπόλοιποι μαθητές Λυκείου και Γυμνασίου, εντάχθηκαν σε τμήματα του Κοινωνικού Φροντιστηρίου,  για τα μαθήματα που υπήρχαν ειδικότητες εκπαιδευτικών.

Δείτε εδώ φωτογραφικό υλικό
http://fotoarxeiothivas.blogspot.gr/2016/04/blog-post_26.html
Διαβάστε Περισσότερα »

Δήμος Αλιάρτου – Θεσπιέων - Let’s do it Greece: καθαρίσαμε τον ποταμό Λόφι και τους Κήπους του Αλιάρτου


Διαβάστε Περισσότερα »

ΔΙΑΝΟΜΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΣΕ ΑΠΟΡΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΡΥΘΡΟ ΣΤΑΥΡΟ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ

Το Τοπικό Τμήμα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Λιβαδειάς γνωρίζοντας την αυξανόμενη ανάγκη για βοήθεια πολλών συνανθρώπων και συμπολιτών μας μπόρεσε και στις 26-4-2016 προσέφερε τρόφιμα σε 30 άπορες οικογένειες της περιοχής μας.
Σ’ αυτήν μας την προσπάθεια συνέβαλλαν τα μέγιστα τόσο απλοί πολίτες που ανταποκρίθηκαν με θέρμη στο κάλεσμά μας, όσο η εταιρεία ΜΙΝΕΡΒΑ, οι εκπαιδευτικοί και σύλλογοι γονέων του  2ου ,4ου, 11ου και 12ου  Νηπιαγωγείου Λιβαδειάς.
Ευχαριστούμε όλους θερμά που χάρη στην ευαισθησία τους μπορέσαμε να απαλύνουμε για λίγο τον πόνο κάποιων συνανθρώπων μας και ευχόμαστε σε όλους Καλό Πάσχα με υγεία, αγάπη και αλληλεγγύη.

Για το Δ.Σ.
Μετά Τιμής
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                    Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΡΑΤΖΑΣ                                         ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΜΠΙΝΙΟΥ
Διαβάστε Περισσότερα »

ΕΥΧΕΣ ΑΠΟ diaylos-9.blogspot.gr


Διαβάστε Περισσότερα »

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ του Εργατικού Κέντρου Λιβαδειάς

           ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

   Απαράδεκτη παραμένει η κατάσταση για τις Συμβασιούχες Καθαρίστριες των Δημόσιων Σχολείων Α΄Βάθμιας και Β΄Βάθμιας Εκπαίδευσης στο Νομό Βοιωτίας, οι οποίες παραμένουν απλήρωτες από τον Δεκέμβρη του 2015.
Παραμονές του Πάσχα και παρά τις  οχλήσεις  του Εργατικού Κέντρου Λιβαδειάς τόσο γραπτές όσο και προφορικές προς τους αρμόδιους Υπουργούς, δεν έχει γίνει η πληρωμή των δεδουλευμένων τους.
  Καλούμε την Κυβέρνηση σε συνεργασία με τους Δήμους να καταβάλουν άμεσα τα δεδουλευμένα στις Συμβασιούχες Καθαρίστριες των Δημόσιων Σχολείων, που είναι περίπου 150 € τον μήνα, αλλά πολύ σημαντικά για την επιβίωσή τους.




                                       Για       το       Δ.Σ.

            Ο       ΠΡΟΕΔΡΟΣ                      Ο      ΓΕΝ.  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


     ΣΤΑΘΑΣ    ΙΩΑΝΝΗΣ                      ΚΑΡΒΟΥΝΗΣ   ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Διαβάστε Περισσότερα »

Μεγάλη Τετάρτη, ο Χριστός εχάθη



Βρισκόμαστε στο μέσον της Μεγάλης Εβδομάδας, την Μεγάλη Τετάρτη που είναι αφιερωμένη στην μετάνοια, την προδοσία ενώ σηματοδοτεί και την αρχή του τέλους για τον Ιησού με τον Μυστικό Δείπνο.

Την σημερινή ημέρα η Εκκλησία είναι ανοιχτή από το πρωί καθώς τελείται ο εσπερινός της Μεγάλης Τετάρτης και η Θεία Λειτουργία. Κατά την διάρκεια της σημερινής ημέρας αναφέρεται η μετάνοια και η μεταστροφή της πόρνης που άλειψε με μύρο τα πόδια του Ιησού, ο Μυστικός Δείπνος, δηλαδή η παράδοση της Θείας Ευχαριστίας, η προσευχή του Χριστού στο Όρος των Ελαίων και η προδοσία του Ιούδα.

Η μετάνοια της αμαρτωλής πόρνης: Πόρνη προσῆλθέ σοι μύρα σὺν δάκρυσι κατακενούσά σου ποσί, φιλάνθρωπε, καὶ δυσωδίας τῶν κακῶν λυτροῦται τῇ κελεύσει σου

Το περιστατικό με την αμαρτωλή πόρνη το διασώζουν με μικρές παραλλαγές και οι τέσσερις ευαγγελιστές. Ο Ματθαίος (26:6-13), ο Μάρκος (14:3-9) και ο Ιωάννης (12:1-8) ομιλούν για την ίδια γυναίκα, την Μαρία, την αδελφή του Λαζάρου, η οποία από ευγνωμοσύνη λόγω της ανάστασης του αδερφού της άλειψε τα πόδια του Ιησού με μύρο.

Όσον αφορά την τέταρτη παραλλαγή, είναι στο ευαγγέλιο του Λουκά όπου δεν αναφέρεται το όνομα της γυναίκας παρά μόνο ότι ήταν αμαρτωλή πόρνη. Προφανώς πρόκειται για ένα διαφορετικό περιστατικό, ίσως να είναι μία πόρνη που σώθηκε από λιθοβολισμό των Ιουδαίων λόγω παρέμβασης του Ιησού (Ιωάν.8:5).

Επίσης υπάρχει και μία άλλη εκδοχή, αυτή του Ιερού Χρυσόστομου που αναφέρει ότι τα πόδια του Ιησού άλειψαν δύο γυναίκες.

Κατά την διάρκεια του Εσπερινού της Μεγάλης Τετάρτης διαβάζεται η περικοπή από το ευαγγέλιο του Ιωάννη, όμως το περιεχόμενο και η υμνολογία της ημέρας είναι εμπνευσμένη από την περικοπή του ευαγγελίου του Λουκά.

Σύμφωνα με το ευαγγέλιο του Ιωάννη, ο Ιησούς προσκλήθηκε σε δείπνο στο σπίτι του Σίμωνος που άνηκε στην τάξη των Φαρισαίων. Επίσης στην πόλη βρισκόταν μία πόρνη που μόλις έμαθε ότι ο Ιησούς ήρθε στην πόλη θέλησε να μάθει σε ποιο σπίτι ήταν προκειμένου να πάει για να τον συναντήσει.

Ενώ ο Ιησούς έτρωγε και συζητούσε με τους άλλους παραβρισκόμενους μπήκε ξαφνικά στο σπίτι η γυναίκα κρατώντας στα χέρια της αλαβάστρινο δοχείο γεμάτο με μύρο. Προχώρησε στο μέρος του Ιησού και αφού στάθηκε πίσω του, γονάτισε και άρχισε να κλαίει και να οδύρεται γοερά.

Η γυναίκα άνοιξε το δοχείο και άρχισε να ρίχνει μύρο και να πλένει τα πόδια του Ιησού ενώ ταυτόχρονα έπεφταν τα δάκρυα της που έτρεχαν σαν ποτάμι από τα μάτια της. Αφού άδειασε το δοχείο ξέπλεξε τα μαλλιά της και σκούπισε με αυτά τα πόδια του Ιησού ενώ τα φιλούσε αδιάκοπα.

Ο Φαρισαίος οικοδεσπότης απόρησε με τον Ιησού καθώς αναρωτήθηκε ότι από την στιγμή που ήταν προφήτης γιατί δεν εμπόδισε αυτή την γυναίκα που ήταν μια πόρνη. Τότε ο Ιησούς τον κοίταξε και του είπε: «Έχω να πω το εξής στις σκέψεις σου» και ο Σίμωνας του απάντησε: «Μίλα μου δάσκαλε».

Ο Ιησούς του είπε: «Κάποιος δάνεισε χρήματα σε δύο ανθρώπους. Στον πρώτο έδωσε πεντακόσια δηνάρια και στον δεύτερο πενήντα. Όταν έπρεπε να τα επιστρέψουν δεν είχαν χρήματα και ο δανειστής τους τα χάρισε. Ποιος από τους δύο θα χρωστάει μεγαλύτερη χάρη στον δανειστή;» και ο Σίμωνας απάντησε: «Αυτός που του χαρίστηκε το μεγαλύτερο ποσό».

Τότε ο Ιησούς του είπε: «Σωστά απάντησες. Για κοίταξε αυτή την γυναίκα. Εγώ μπήκα στο σπίτι σου και δεν μου έπλυνες τα πόδια με νερό, όμως εκείνη μου τα έπλυνε με τα δάκρυα της και τα σκούπισε με τα μαλλιά της. Χαιρετισμό δε μου έδωκες, όμως αυτή δε σταμάτησε στιγμή να μου φιλάει τα πόδια. Με λάδι δεν μου άλειψες το κεφάλι, όμως αυτή με πανάκριβο μύρο μου άλειψε τα πόδια. Δεν αξίζει να της πω: “σου συγχωρούνται οι τόσες πολλές αμαρτίες σου, διότι με αγάπησες τόσο πολύ;”»

Αμέσως ο Ιησούς γύρισε προς την γυναίκα και της είπε: «Σου συγχωρούνται οι αμαρτίες σου». Έπειτα όλοι οι παραβρισκόμενοι άρχισαν να διερωτώνται ποιος είναι αυτός που μπορεί να συγχωρέσει αμαρτίες και ο Χριστός γύρισε ξανά προς την γυναίκα και της είπε: «Η πίστη σου σε έσωσε, πήγαινε στο καλό».

Επιπροσθέτως είπε στην γυναίκα ότι η πράξη της θα αναφερθεί στο ευαγγέλιο που θα κηρυχτεί σε όλο τον κόσμο και αυτό θα αποτελεί ένα μνημόσυνο γι’ αυτήν.

«ἐλαίῳ τὴν κεφαλήν μου οὐκ ἤλειψας• αὕτη δὲ μύρῳ ἤλειψέ μου τοὺς πόδας. οὗ χάριν λέγω σοι, ἀφέωνται αἱ ἁμαρτίαι αὐτῆς αἱ πολλαί, ὅτι ἠγάπησε πολύ• ᾧ δὲ ὀλίγον ἀφίεται, ὀλίγον ἀγαπᾷ. εἶπε δὲ αὐτῇ• Ἀφέωνταί σου αἱ ἁμαρτίαι» (Κατά Λουκάν Ευαγγέλιο, 7.46.).

Οι μαθητές του Ιησού θεώρησαν αυτή την πράξη σαν μεγάλη σπατάλη καθώς το μύρο ήταν ακριβό και αν το πουλούσαν θα κέρδιζαν χρήματα και θα τα έδιναν στους φτωχούς. Ο Ιησούς επέπληξε τους μαθητές του λέγοντας πως η γυναίκα του έκανε καλό με την πράξη της αφού τον ετοίμασε για την ταφή. Με την συγκεκριμένη φράση του προσπάθησε να αποτρέψει τον Ιούδα από την προδοσία αλλά ήταν μάταιο.

Επίσης τους θύμισε ότι μπορούν να βοηθήσουν τους φτωχούς καθ’ όλη την διάρκεια της ζωής τους σε αντίθεση με εκείνον που θα τον έχουν για λίγο ακόμα.

Η παράδοση της Εκκλησίας χρησιμοποιεί το συγκεκριμένο περιστατικό, συγκρίνοντας τη μετάνοια της πόρνης με το ολίσθημα του Ιούδα και παραλληλίζει τις δύο ψυχικές καταστάσεις. Η πόρνη ελευθερώνεται από την αμαρτία και μετανοεί, ενώ ο Ιούδας αιχμαλωτίζεται από τη φιλαργυρία και αποχωρίζεται απ’ το Θεό.

Το Μυστήριο του Ευχελαίου: δεινόν η ραθυμία, μεγάλη η μετάνοια

Το απόγευμα της Μεγάλης Τετάρτης, τελείται στις Εκκλησίες το Μυστήριο του Μεγάλου Ευχελαίου, κατά τη διάρκεια του οποίου διαβάζονται επτά Ευαγγέλια και επτά Ευχές. Ευλογείται με αυτό το τρόπο το λάδι με το οποίο ο ιερέας «σταυρώνει» τους πιστούς στο μέτωπο, στο πηγούνι, στα μάγουλα και στις παλάμες, προσφέροντας έτσι τη χάρη και την ευλογία του Ιησού και του Αγίου Πνεύματος.

Το Ευχέλαιο θεωρείται ότι έχει θεραπευτικές ιδιότητες Σε κάποιες περιοχές της Ελλάδας, οι γυναίκες πηγαίνουν στο Μεγάλο Ευχέλαιο, έχοντας μαζί τους μια σουπιέρα με αλεύρι. Σε αυτό στερεώνουν τρία κεριά, τα οποία καίνε κατά την τέλεση του Μυστηρίου. Το αλεύρι αυτό, το χρησιμοποιούν για να φτιάξουν τα πασχαλινά κουλούρια την επόμενη ημέρα.

Διαβάστε Περισσότερα »

Πρόγραμμα ονομαστηρίων Σεβασμιωτάτου Θηβών και Λεβαδείας



Τήν Δευτέρα τοῦ Πάσχα,  2 Μαΐου 2016, ἡ ἁγία μας Ἐκκλησία τιμᾷ τήν μνήμη τοῦ Ἁγίου  Ἐνδόξου Μεγαλομάρτυρος  Γεωργίου τοῦ Τροπαιοφόρου.

Κατά τήν ἡμέρα αὐτή ἔχει τήν ὀνομαστική του ἑορτή ὁ Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. ΓΕΩΡΓΙΟΣ.

Οἱ λατρευτικές ἐκδηλώσεις θά πραγματοποιηθοῦν σύμφωνα μέ τό ἑξῆς πρόγραμμα:

-Κυριακή τοῦ Πάσχα(1-5-2016) καί ὥρα 18:45 : Ὁ Σεβασμιώτατος θά χοροστατήσει στόν πανηγυρικό Ἑσπερινό τοῦ Ἱεροῦ Ναοῦ Ἁγίου Γεωργίου Ἀραχώβης καί ἐν συνεχείᾳ θά προεξάρχει τῆς λιτανείας τῆς ἱερᾶς εἰκόνος τοῦ Ἁγίου.

-Δευτέρα τοῦ Πάσχα(2-5-2016) καί ὥρα 8:00 π.μ. : Ὁ Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας θά ἱερουργήσει στόν Ἱερό Ναό Ἁγίου Γεωργίου πόλεως Λεβαδείας. Κατά τήν διανομή τοῦ ἀντιδώρου θά δεχθεῖ καί τίς εὐχές τοῦ ἐκκλησιάσματος.

-Τό διάστημα μεταξύ 11:30 π.μ – 13:30 , θά δεχθεῖ εὐχές στήν Αἴθουσα Τελετῶν τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως (παραπλεύρως τοῦ Μητροπολιτικοῦ Ναοῦ Λεβαδείας ).

-Τό Ἀπόγευμα τῆς ἱδίας ἡμέρας καί ὥρα 19:30 , θά χοροστατήσει στόν  Ἑσπερινό τοῦ Ἱεροῦ Ναοῦ Ἁγίου Γεωργίου πόλεως Θηβῶν μέ τή συμμετοχή τῶν ἱερέων τῆς πόλεως εἰς τόν ὁποῖον θά ψάλλουν οἱ χοροί τῶν μοναζουσῶν τῶν ἱερῶν μοναστηριῶν τῆς ἐπαρχίας μας. Μετά τό πέρας τοῦ Ἑσπερινοῦ θά δεχθεῖ εὐχές στό παρακείμενο Πνευματικό Κέντρο τῆς ἐνορίας.

Ἐγκάρδια εὔχεται σ’ ὅλους τούς συνεορτάζοντες ἀδελφούς καί πνευματικά του τέκνα καί παρακαλεῖ ὅσους θά ἤθελαν νά τοῦ κάνουν κάποιο δῶρο νά προσφέρουν ἀπό τό περίσσευμα τῆς ἀγάπης τους στά εὐαγῆ Ἱδρύματα τῆς Τοπικῆς μας Ἐκκλησίας καί ἰδιαίτερα στήν «ΑΡΩΓΗ» πού στηρίζει ἑκατοντάδες ἐμπερίστατων καί ἄνεργων οἰκογενειῶν τῆς Μητροπολιτικῆς μας περιφερείας.

Τέλος, ὁλόθερμα εὐχαριστεῖ ὅσους εὔχονται καί προσεύχονται γιά τήν ταπεινότητά του καί τίς προσπάθειες τῆς κατά Βοιωτίαν Ἐκκλησίας καί ἀντεύχεται μέ σεβασμό καί ἀγάπη σέ ὅλους ὑγεία, δύναμη, μακροημέρευση καί κάθε θεϊκή εὐλογία στή  ζωή τους.

Ἐκ τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως
Διαβάστε Περισσότερα »

Στα πρόθυρα 'λουκέτου' η ιστορική βιομηχανία ΛΑΡΚΟ

Μετά την παραπομπή στο ευρωδικαστήριο η προοπτική του «λουκέτου» είναι πλέον ορατή, αφού δεν φαίνονται στον ορίζοντα άλλες βιώσιμες λύσεις

Απολύτως δυσοίωνο είναι πλέον το μέλλον για τη ΛΑΡΚΟ, την ιστορική μεταλλουργία νικελίου, μετά την παραπομπή της χώρας μας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για παροχή παράνομων κρατικών ενισχύσεων προς την εταιρεία.
AdTech Ad

Ούτως ή άλλως η πάλαι ποτέ ναυαρχίδα του ομίλου Μποδοσάκη λειτουργεί τα τελευταία χρόνια σωρεύοντας ζημιές και απλήρωτους λογαριασμούς προς τη ΔΕΗ, ωστόσο μετά την παραπομπή στο ευρωδικαστήριο η προοπτική του «λουκέτου» είναι πλέον ορατή, αφού δεν φαίνονται στον ορίζοντα άλλες βιώσιμες λύσεις.

Η αναζήτηση στρατηγικού επενδυτή, που υπήρχε στους σχεδιασμούς των μετόχων της εταιρείας (ΤΑΙΠΕΔ, Εθνική Τράπεζα και ΔΕΗ), θεωρείται πλέον αδύνατη, αφού, πέραν των άλλων, ο πιθανός ενδιαφερόμενος θα πρέπει να επιβαρυνθεί με τα επικείμενα πρόστιμα του Ευρωδικαστηρίου.

Η Κομισιόν έχει χαρακτηρίσει ως παράνομη κρατική ενίσχυση το ποσό των 136 εκατομμυρίων ευρώ, το οποίο προέκυψε από τη συμμετοχή του Δημοσίου ως μετόχου, στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας το 2009 και από εγγυήσεις που προσέφερε στη ΛΑΡΚΟ μέχρι το 2011, που μαζί με τους τόκους ανέρχεται σε 160 εκατομμύρια. Κομισιόν και Ελληνικό Δημόσιο είχαν συμφωνήσει στην εφαρμογή  προγράμματος αναδιάρθρωσης της ΛΑΡΚΟ με είσοδο στρατηγικού επενδυτή,  αύξηση μετοχικού κεφαλαίου κ.λπ., το οποίο ωστόσο μέχρι το 2014 δεν προχώρησε.

Στη συνέχεια, ακολούθησαν συνεχόμενες οχλήσεις από την πλευρά της Κομισιόν, με την τελευταία στις αρχές Φεβρουαρίου όταν ήρθε στην Αθήνα ο αρμόδιος γενικός διευθυντής της. Η αδυναμία της ελληνικής κυβέρνησης να παρουσιάσει αξιόπιστο πρόγραμμα ή να αντικρούσει με επιχειρήματα τις θέσεις της Κομισιόν για τον χαρακτήρα των ενισχύσεων που δέχθηκε η εταιρεία, κατέληξαν στην απόφαση που έλαβε το Κολλέγιο των Επιτρόπων την περασμένη Τετάρτη, για παραπομπή της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

Η κατάσταση για την ίδια τη ΛΑΡΚΟ, δυσχεραίνεται από το γεγονός ότι οι τιμές του Νικελίου, κινούνται σήμερα σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα για μεγάλο διάστημα. Οι τιμές στα επίπεδα των 7 - 7.500 ευρώ ο τόνος, με το ζόρι καλύπτουν το μισό κόστος παραγωγής. Έτσι η ΛΑΡΚΟ δεν πληρώνει ηλεκτρικό ρεύμα στη ΔΕΗ, η οποία είναι και μέτοχος της εταιρείας, οι οφειλές προς την οποία ανέρχονται σε περίπου 270 εκατομμύρια ευρώ σύμφωνα με τα στοιχεία της ΔEΗ.

Πρέπει πάντως να υπογραμμιστεί ότι, ενώ κανένα σχέδιο εξυγίανσης από εκείνα που κατά καιρούς εκπονήθηκαν, δεν εφαρμόστηκε στην πράξη, αντίθετα η ΛΑΡΚΟ αντιμετωπιζόταν από τις κυβερνήσεις ως ιδανικό πεδίο για βόλεμα καλά αμειβόμενων ημετέρων, οι περισσότεροι εκ των οποίων μάλιστα ήταν άσχετοι με το αντικείμενο. Ένα αντικείμενο ιδιαίτερα απαιτητικό, καθώς η παρακολούθηση της διεθνούς αγοράς, η προσαρμογή στα δεδομένα και η επιλογή των κατάλληλων κινήσεων για τον περιορισμό των κινδύνων, απαιτεί μεγάλη εμπειρία και ειδικές δεξιότητες.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ερχονται τα τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα-Τι προβλέπεται

Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών, ζήτησε από τη ΓΓΔΕ, να προετοιμαστούν οι σχετικές διατάξεις από τις υπηρεσίες της, ώστε να προχωρήσει νομοθετική ρύθμιση για την άρση ακινησίας οχημάτων και για την αναλογική καταβολή τελών κυκλοφορίας έως το τέλος του τρέχοντος έτους.

Σύμφωνα με την πρόταση, οι πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα να παραλαμβάνουν τις πινακίδες τους για διάστημα:

1) Ενός μήνα καταβάλλοντας τα 2/12 των ετήσιων τελών κυκλοφορίας.

2) Τριών μηνών καταβάλλοντας τα 4/12 των ετήσιων τελών κυκλοφορίας.

3) Υπόλοιπο διάστημα έως το τέλος του έτους καταβάλλοντας τα δωδέκατα που απομένουν έως τότε συν 2/12.

Η ανάληψη των πινακίδων, θα μπορεί να γίνει μόνο μία φορά μέχρι το τέλος του έτους.

Η συγκεκριμένη απόφαση έχει στόχο να διευκολύνει τους πολίτες που, λόγω οικονομικών δυσκολιών, έχουν καταθέσει τις πινακίδες των οχημάτων τους και επιθυμούν να τις παραλάβουν για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

Διαβάστε Περισσότερα »

Μήνυμα Δημάρχου Θηβαίων για τις Άγιες Ημέρες του Πάσχα



Το ανέσπερο φως της Ανάστασης του Θεανθρώπου, ας πλημμυρίσει τις καρδιές μας με αγάπη, πίστη και ελπίδα  για να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στις προκλήσεις και τις δυσκολίες των καιρών.
Με φωτεινό παράδειγμα την ανιδιοτελή θυσία του Χριστού μας για τη σωτηρία του ανθρώπου, ας στρέψουμε το βλέμμα μας στον συνάνθρωπο που μας χρειάζεται και ας αναπτύξουμε  την ενότητα και την αλληλεγγύη που θα μας λυτρώσει από τα προβλήματα.
Εύχομαι σε όλες και όλους Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα με υγεία, προσωπική και οικογενειακή ευτυχία αλλά και πρόοδο και ευημερία στον τόπο μας.


Ο Δήμαρχος Θηβαίων
Σπυρίδων Νικολάου
Διαβάστε Περισσότερα »

Οι επιστήμονες προειδοποιούν: Το βράδυ κλείστε το ρούτερ στο σπίτι σας!



Γιατί αποκαλούν το Wi-Fi «σιωπηλό δολοφόνο»
Παρά τις πολλές συζητήσεις σχετικά με τους κινδύνους της ακτινοβολίας των κινητών τηλεφώνων και των επιπτώσεών της στο σώμα δεν είναι πλήρως κατανοητό για πολλούς. Μετά από όλα όσα έχουμε ακούσει χρησιμοποιούμε αυτά τα gadgets και τα ασύρματα δίκτυα συνέχεια! Για να καταλάβετε πόσο μεγάλη επιρροή έχουν αυτές οι τεχνολογίες για το ανθρώπινο σώμα, θα χρειαστεί πολύ περισσότερο χρόνο. Υπάρχουν επιστημονικές μελέτες σχετικά με τις ιδιαιτερότητες των ηλεκτρομαγνητικών κυμάτων και τις επιπτώσεις τους στον ανθρώπινο εγκέφαλο.
Πράγματι στο κυτταρικό επίπεδο, υπάρχουν αλλαγές που μπορούν να επιβραδύνουν την ανάπτυξη των φυτών και βλάπτουν τη δραστικότητα του ανθρώπινου εγκεφάλου. Οι άνθρωποι που εργάζονται με Wi-Fi εξοπλισμό, έχουν σαφείς οδηγίες για την ασφάλεια τους για τη μείωση των αρνητικών επιπτώσεων τωνWi-Fi-κυμάτων στο σώμα Πως μπορείτε να μειώσετε τις επιπτώσεις του WiFi Πάντα να απενεργοποιείτε το router το βράδυ, ή όταν δεν χρησιμοποιεί το Wi-Fi κανείς. Αντικαταστήστε το παλιό τηλέφωνο, με καλωδιακό, η ασύρματη ακτινοβολία θεωρείται επίσης επιζήμια για τον εγκέφαλο.
Τοποθετήστε το Wi-Fi-router σας σε άλλη θέση, αν είναι δυνατόν στην κουζίνα και όχι στο παιδικό δωμάτιο ή το υπνοδωμάτιο.
Αυτή η συσκευή πρέπει να είναι σε ένα δωμάτιο όπου οι άνθρωποι δεν το επισκέπτονται συχνά. Οι έμμεσες επιπτώσεις του ασύρματου δικτύου για την υγεία σας και την υγεία των παιδιών σας: να περνούν περισσότερο χρόνο σε εξωτερικούς χώρους, να στραφούν σε έναν δραστήριο τρόπο ζωής, αντί να βλέπουν news feeds να διαβάζουν τα βιβλία σε χαρτί.
Μετά από περίπου 30 χρόνια, μπορούμε να καταλάβουμε επιτέλους τι αλλάζει στο ανθρώπινο σώμα, βρίσκεται μόνιμα στην ζώνη της δράσης των ηλεκτρομαγνητικών κυμάτων. Πονοκέφαλος, διάσπαρτη προσοχή, αϋπνία, συνεχή κόπωση – είναι η αιτία όλων αυτών των δυσάρεστων συνθηκών που θα μπορούσε να έχει η επίδραση της τεχνολογίας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ανοιξιάτικος ο καιρός την Μ.Τετάρτη -Ανεβαίνει η θερμοκρασία

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός την Μεγάλη Τετάρτη.

Τοπικές νεφώσεις στα δυτικά και βόρεια τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με πιθανότητα όμβρων στα βόρεια ορεινά.

Άνεμοι στα νότια δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 και στα υπόλοιπα από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο.

Αναλυτική πρόγνωση από την ΕΜΥ:

    Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων στα ορεινά.

Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 08 έως 20 βαθμούς κελσίου. Στα δυτικά 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

    Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων στα βόρεια. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.

Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 11 έως 22 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

    Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Γενικά αίθριος.

Άνεμοι: Στα δυτικά δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 και στα ανατολικά και νότια από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 12 έως 24 βαθμούς κελσίου.

    Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Γενικά αίθριος.

Άνεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 16 έως 21 βαθμούς κελσίου.

    Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Γενικά αίθριος.

Άνεμοι: Στα βόρεια από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και στα νότια βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 17 έως 21 βαθμούς κελσίου.

    Αττική

Καιρός: Γενικά αίθριος.

Άνεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 στρεφόμενοι από το μεσημέρι σε νότιους με την ίδια ένταση.

Θερμοκρασία: Από 12 έως 24 βαθμούς κελσίου.

    Θεσσαλονίκη

Καιρός: Γενικά αίθριος.

Άνεμοι: Νοτιοανατολικοί 2 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 09 έως 20 βαθμούς κελσίου.

Διαβάστε Περισσότερα »

Τελετή απονομής του 4ου Περιφερειακού Μαθητικού Διαγωνισμού στη Λιβαδειά


Διαβάστε Περισσότερα »

Ευχές απο τον Περιφερειάρχη Κώστα Μπακογιάννη


Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ