Τρίτη 10 Μαΐου 2016

Καθαρισμός Χαλιών "ΧΕΙΜΑΡΡΟΣ" σε Βοιωτία-Αττική



Το ταπητοκαθαριστήριο "χείμαρρος" δημιουργήθηκε με σκοπό την κάλυψη των αναγκών στο χώρο του καθαρισμού και της φύλαξης όλων των ειδών ταπήτων και χαλιών. η εμπιστοσύνη που εσείς μας δείξατε στην πολυετή διαδρομή μας, μας έκανε να εξοπλισθούμε με σύγχρονα μηχανήματα για την καλύτερη εξυπηρέτησή σας, έτσι ώστε τα αγαπημένα σας χαλιά να διατηρούν τη λάμψη και τη ζωντάνια τους μέσα στο χρόνο. Το ταπητοκαθαριστήριο "χείμαρρος"  δραστηριοποιείται σε όλο το νομό Αττικής,ΤΩΡΑ και στη Βοιωτία.
ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΑΛΑΒΗ - ΠΑΡΑΔΟΣΗ - ΦΥΛΑΞΗ - ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΔΙΗ * Τα χαλιά σας δεν εκτείθεντε στον ήλιο*




 ΤΑΠΗΤΟΚΑΘΑΡΙΣΤΗΡΙΑ  ΧΕΙΜΑΡΡΟΣ

ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΧΑΛΙΩΝ - ΦΥΛΑΞΗ ΧΑΛΙΩΝ - ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΤΑΠΗΤΩΝ

ΘΕΣΗ  ΚΟΡΥΤΣΑ , 19300 - Ασπρόπυργος  - Αττικη
Τηλέφωνο: 2102484030         Κινητό:6945463770
Υπεύθυνος: Γ. ΠΑΝΟΥΡΓΙΑΣ     e-mail: hemarros@gmail.com
ΕΙΔΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ 4 ΕΥΡΩ ΤΟ τ.μ.

     ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΑΛΑΒΗ - ΠΑΡΑΔΟΣΗ - ΦΥΛΑΞΗ - ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ
Ενημερωθείτε απο το site μας πατώντας ΕΔΩ
Διαβάστε Περισσότερα »

Εκδήλωση Μυθολογικού Εργαστηρίου απο τη Βιβλιοθήκη Λιβαδειάς

ΔΗΜΟΣIA ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΛΕΒΑΔΕΙΑΣ


Εκδήλωση Μυθολογικού Εργαστηρίου

«Απ’ τις Ελικώνιες τις Μούσες ας αρχίσουμε

Και στου Τροφώνιου το άντρο ας κατεβούμε

Στον αστερόπληθο ουρανό θα ταξιδέψουμε

Τους μύθους των αστερισμών θα  διηγηθούμε»
Το Μυθολογικό Εργαστήρι της Βιβλιοθήκης Λιβαδειάς λειτουργεί  τρία χρόνια με παιδιά των μεγαλύτερων τάξεων του Δημοτικού Σχολείου. Σκοπός του εργαστηρίου αφενός είναι μεν  να έρθουν τα παιδιά σε επαφή μέσω της αφήγησης, της δραματοποίησης και των εικαστικών  με τους αξεπέραστους αρχαιοελληνικούς μύθους και την ελληνική παράδοση και αφετέρου να γνωρίσουν τόπους της Βοιωτίας που σχετίζονται με τους μύθους.
Με αφορμή τη φετινή λήξη των συναντήσεων  η Βιβλιοθήκη Λιβαδειάς διοργανώνει  ένα μαγευτικό ταξίδι στην Ελληνική Μυθολογία με ξεναγούς τα παιδιά του Μυθολογικού Εργαστηρίου την Κυριακή 15 Μαΐου 2016 και ώρα 19.00 στο Θέατρο «Μελίνα Μερκούρη».
Συνταξιδιώτες μας  οι μουσικοί : Πανουργιά Μαρία και Πούλος Γιώργος.
Συντελεστές του Μυθολογικού Εργαστηρίου  είναι οι εθελόντριες: Νιαβή Βασιλική – υπεύθυνη του  προγράμματος,  Μπελεσάκου Αικατερίνη και Καγιά Νίκη.
Διαβάστε Περισσότερα »

14 συλλήψεις το τελευταίο 24ωρο στη Βοιωτία

Συνέχεια των στοχευμένων αστυνομικών ελέγχων σε περιοχές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας

Συνελήφθησαν το τελευταίο 24ωρο, συνολικά (27) άτομα για διάφορα αδικήματα

Συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς, στοχευμένοι αστυνομικοί έλεγχοι, στο πλαίσιο του ευρύτερου επιχειρησιακού σχεδιασμού της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας.

Κατά τη διάρκεια αυτών των ελέγχων, οι οποίοι πραγματοποιήθηκαν με σκοπό τη καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, τον εντοπισμό φυγόποινων, την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων και γενικότερα την αντιμετώπιση κάθε μορφής παραβατικής συμπεριφοράς, συνελήφθησαν το τελευταίο 24ωρο, συνολικά είκοσι επτά (27) άτομα και συγκεκριμένα:

Έξι (6) ημεδαποί στη Θήβα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, για παραβάσεις νομοθεσίας περί ναρκωτικών. Κατασχέθηκαν, κατά περίπτωση, μικροποσότητες κοκαΐνης, ακατέργαστης κάνναβης και δισκίων φαρμακευτικού σκευάσματος, για την αγορά του οποίου απαιτείται ιατρική συνταγή.

Ημεδαπός στον Ορχομενό Βοιωτίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ορχομενού, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική Απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Λιβαδειάς, για κλοπή κατ’ εξακολούθηση.

Εννέα (9) άτομα για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (Κ.Ο.Κ.) και ειδικότερα:

•    δύο ημεδαποί και ένας αλλοδαπός σε διάφορες περιοχές της Εύβοιας, από αστυνομικούς των Β’ & Γ’ Ο.Π.Κ.Ε. Ευβοίας,
•    δύο ημεδαποί στη Χαλκίδα, από αστυνομικούς των Β’ & Γ’ Ομάδων ΔΙ.ΑΣ. Ευβοίας αντίστοιχα,
•    τρεις ημεδαποί σε διάφορες περιοχές της Ευβοίας, από αστυνομικούς των Αστυνομικών Τμημάτων Κύμης & Ερέτριας και του Τμήματος Τροχαίας Χαλκίδας, καθώς και
•    ένας ημεδαπός σε περιοχή της Λιβαδειάς, από αστυνομικούς της Ο.Ε.Π.Τ.Α Βοιωτίας.

Τρεις (3) αλλοδαποί και ειδικότερα δύο σε περιοχές της Ευβοίας και ένας στη Λαμία, από αστυνομικούς των Β’ & Γ’ Ο.Π.Κ.Ε. Ευβοίας και της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ Φθιώτιδας, διότι στερούνταν των απαραίτητων εγγράφων που να δικαιολογούν τη νόμιμη παραμονή τους στη χώρα μας.

Δύο (2) άτομα και ειδικότερα μία αλλοδαπή στα Λουτρά Αιδηψού Ευβοίας και ένας ημεδαπός στον Άγιο Κωνσταντίνο Φθιώτιδας, από αστυνομικούς των Αστυνομικών Τμημάτων Αιδηψού & Καμένων Βούρλων αντίστοιχα, για παραβάσεις σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Ημεδαπός στο Λεοντάρι Βοιωτίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Βαγίων, για παραεμπόριο. Κατασχέθηκαν διάφορα είδη παραεμπορίου.

Ημεδαπή στη Λιβαδειά, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς, για παραμέληση αποτροπής από επαιτεία ή αλητεία.

Τέλος, τέσσερις (4) ημεδαποί και ειδικότερα τρεις στη Λιβαδειά & ένας στη Θήβα, από αστυνομικούς των Τμημάτων Ασφαλείας Λιβαδειάς και Θηβών, για επαιτεία.

Οι συγκεκριμένοι έλεγχοι αποσκοπούν στην πρόληψη και στην καταστολή της εγκληματικότητας, ενώ θα συνεχιστούν σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.


Διαβάστε Περισσότερα »

Επιστολή Εργατικού Κέντρου Λιβαδειάς στη Δήμαρχο Λεβαδέων


ΠΡΟΣ:Δήμο Λιβαδειάς
                                               Κα  Δήμαρχο

ΘΕΜΑ: Χωρίς Σύμβαση οι Καθαρίστριες Δημόσιων Σχολείων
               στη Λιβαδειά για τον μήνα Ιούνιο 2016


   Τεράστιο πρόβλημα θα υπάρξει για τον μήνα Ιούνιο 2016  με τις Συμβασιούχες Καθαρίστριες των Δημόσιων Σχολείων Α΄Βάθμιας και Β΄Βάθμιας Εκπαίδευσης στη Λιβαδειά, διότι η Σύμβασή τους λήγει 31 Μαϊου 2016.
Δεδομένου ότι το Σχολικό έτος  λήγει τέλη Ιουνίου 2016, δεν θα μπορούν να εργαστούν διότι δεν θα υπάρχει τρόπος να πληρωθούν, ούτε θα έχουν ασφαλιστική κάλυψη σε περίπτωση ατυχήματος.
Πρέπει να ανανεωθεί η Σύμβασή τους για ένα μήνα ακόμη, για να μπορέσουν να εργαστούν μέχρι τη λήξη του Σχολικού έτους, όπως  γίνεται κάθε χρόνο.




                                            Για       το         Δ.Σ.

                  Ο     ΠΡΟΕΔΡΟΣ                           Ο  ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


         ΣΤΑΘΑΣ   ΙΩΑΝΝΗΣ                     ΚΑΡΒΟΥΝΗΣ  ΓΕΩΡΓΙΟΣ


Διαβάστε Περισσότερα »

Λήστεψαν ηλικιωμένο στη μέση του δρόμου στην Αλίαρτο


 Εφιαλτικές στιγμές έζησε ένας 75χρονος χθες όταν τρεις νεαροί άνδρες του επιτέθηκαν με στόχο να τον ληστέψουν.
 Όλα ξεκίνησαν χθες το πρωί γύρω στις 11:00  ο ηλικιωμένος  άντρας περπατούσε σε κεντρικό δρόμο της Αλιάρτου στο ύψος του Αγίου Κωνσταντίνου.Τότε σύμφωνα με πληροφορίες του permisospress.blogspot.gr,ένα μαύρο ΒΜW  στο  οποίο επέβαιναν τρεις νεαροί πιθανόν ρομά,σταμάτησαν δίπλα από τον 75χρονο τον ακινητοποίησαν και με τη χρήση βίας του πήραν 200 ευρώ απο το πορτοφόλι.
Στη συνέχεια, μπήκαν στο αυτοκίνητο και έγιναν άφαντοι.


Διαβάστε Περισσότερα »

6ος Ποδηλατικός Γύρος Αλιάρτου


Διαβάστε Περισσότερα »

Κλειστή η οδός Τσεβά στη Θήβα λόγω εργασιών



Ο Δήμος Θηβαίων ανακοινώνει ότι, στο πλαίσιο του έργου “Δημοτική Οδοποιία Δημοτικής Ενότητας Θήβας” , την Κυριακή 15  και τη Δευτέρα 16 Μαΐου 2016 η οδός Τσεβά θα είναι κλειστή μέχρι την οδό Πινδάρου, λόγω εργασιών αντικατάστασης του ασφαλτικού τάπητα.

Για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας θα τοποθετηθούν κατάλληλες πινακίδες σήμανσης.
Διαβάστε Περισσότερα »

Καταβολή προνοιακών επιδομάτων απο τον Δήμο Λεβαδέων

Το Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας της Δ/νσης Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Λεβαδέων, ανακοινώνει ότι η πίστωση των λογαριασμών των δικαιούχων προνοιακών επιδομάτων, για το δίμηνο Μάρτιος - Απρίλιος 2016, πραγματοποιήθηκε σήμερα Τρίτη 10 Μαΐου 2016 και οι δικαιούχοι θα μπορούν να εισπράξουν το επίδομα τους από την Παρασκευή 13 Μαΐου 2016.

Διαβάστε Περισσότερα »

Βοιωτία:Φρικτό έγκλημα -Τον απήγαγαν και τον έπνιξαν σε κανάλι του Μόρνου


Φρικτό έγκλημα – Τον απήγαγαν και τον έπνιξαν σε κανάλι του Μόρνου σε  περιοχή των Δερβενοχωρίων Βοιωτίας

Η γυναίκα του έδωσε λύτρα 40.000€ στους απαγωγείς του άτυχου άντρα - Οι δράστες όμως δεν τήρησαν τη συμφωνία και τον σκότωσαν με πρωτοφανή αγριότητα...
Συγκλονίζει το νέο στυγερό έγκλημα που αποκάλυψε το πρωί η αστυνομία. Θύμα ένας 60χρονος ομογενής από το Καζακστάν που βρέθηκε νεκρός σε κανάλι του Μόρνου, σε περιοχή της Βοιωτίας. Τα νέα στοιχεία που έρχονται στο φως, αποκαλύπτουν το χρονικό της απαγωγής που κατέληξε σε δολοφονία και τις κινήσεις της οικογένειάς του, που προτίμησε να μην ειδοποιήσει την αστυνομία και να διαπραγματευτεί απευθείας με τους δράστες.
Όπως προκύπτει, το θρίλερ της εξαφάνισης ξεκίνησε στις 16 Απριλίου. Ο άτυχος 60χρονος πήρε τηλέφωνο τη σύζυγό του και της είπε πως τον είχαν αρπάξει. Στη συνέχεια μια άγνωστη ανδρική φωνή απείλησε τη γυναίκα, πως αν δεν δώσει 40.000€ θα τον σκοτώσουν. Η γυναίκα υπάκουσε. Πήγε με τα χρήματα στο προκαθορισμένο ραντεβού με τους δράστες, στα διόδια της Ελευσίνας. Εκεί δυο κακοποιοί οπλισμένοι με καλάσνικοφ πήραν τα χρήματα και εξαφανίστηκαν. Μάταια η γυναίκα περίμενε να επιστρέψει ο σύζυγός της. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι απαγωγείς ζήτησαν αρχικά περίπου 300.000 ευρώ, αλλά έπειτα από διαπραγματεύσεις κατέληξαν στο ποσό των 40.000 ευρώ, κατά δήλωση της συζύγου του 60χρονου ομογενή.
Για περισσότερες από 20 ημέρες η σύζυγος του άτυχου 60χρονου δεν είχε κανένα νέο. Αποφάσισε να ζητήσει βοήθεια από την αστυνομία, όταν όμως ήταν πολύ αργά. Δυστυχώς εντοπίστηκε η σορός του σε κανάλι του Μόρνου. Οι αδίστακτοι κακοποιοί του έδεσαν χέρια και πόδια, αλλά και ένα σάκο γεμάτο με πέτρες στην πλάτη και τον πέταξαν στο κανάλι του Μόρνου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το θύμα είχε απασχολήσει στο παρελθόν την αστυνομία, για υπόθεση λαθρεμπορίας τσιγάρων. Οι αστυνομικοί προσπαθούν μέσα από καταθέσεις που παίρνουν να διαπιστώσουν με ποιους είχε ανοιχτούς λογαριασμούς, σε μια προσπάθεια να φτάσουν στα ίχνη των δραστών.
Τα ακριβή αίτια θανάτου θα διαπιστωθούν από την νεκροτομή που γίνεται σήμερα, καθώς, όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, ο 60χρονος είχε και πρόβλημα καρδιάς.




Διαβάστε Περισσότερα »

Τι -πραγματικά - κερδίσαμε στο χθεσινό Eurogroup

Η επικύρωση του βασικού πακέτου μέτρων των 5,4 δις ευρώ, η πολιτική συμφωνία για μηχανισμό των προληπτικών μέτρων και επίσημη έναρξη της συζήτησης για το χρέος ήταν τα «προαπαιτούμενα» του χθεσινού έκτακτου Eurogroup που συνέπεσε και με τον εορτασμό της Ημέρας της Ευρώπης. Τι αποκομίσαμε τελικά. Απαντήσεις σε ερωτήσεις που "καίνε"

Η Κυβέρνηση έσπευσε να δώσει ένα πανηγυρικό χαρακτήρα στις δηλώσεις του προέδρου του Eurogroup κ. Γερούν Νταϊσελμπλούμ του επιτρόπου αρμόδιο για θέματα οικονομικών κ. Πιέρ Μοσκοβισί και του επικεφαλή του ΕΜΣ κ. Κλάους Ρέγκλινγκ μετά την ολοκλήρωση του Eurogroup οι οποίες ήταν κατ θετικές και ότι αφορά το μηχανισμό εφαρμογή του προληπτικού μηχανισμού αλλά και σε ότι αφορά στην ελάφρυνση του χρέους.

Ακόμη θετικότερη η προσδοκία όλων να έχουμε τελική συμφωνία μέχρι και την επόμενη σύνοδο των υπουργών οικονομικών της Ευρωζώνης στις 24 του μήνα.

Ωστόσο σε κάθε υποτιθέμενη ερώτηση για την χθεσινή συνεδρίαση η απάντηση έχει ένα … αλλά που αφήνει ένα ανάμικτο συναίσθημα για την έκβαση κάθε επιμέρους θέματος: Για παράδειγμα :

- Η έναρξη της συζήτησης για το χρέος ήταν τόσο σημαντική; Σαφώς και ήταν Ειδικά λόγω του γεγονότος ότι οι προτάσεις για την ελάφρυνση έγιναν από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας ο οποίος είναι σήμερα ο μεγαλύτερος δανειστής της Ελλάδας ( μας έχει δανείσει 155 δις ευρώ ).

Σηματοδοτεί επίσης την υλοποίηση μιας υπόσχεσης που είχε δοθεί σε μια άλλη ελληνική Κυβέρνηση τον Νοέμβριο του 2012. Η απόφαση της λύσης θα δώσει την χαριστική βολή στα σενάρια περί χρεοκοπίας που επανέρχονται σε κάθε ευκαιρία και θα συμβάλει την εμπέδωση της εμπιστοσύνης που είναι απαραίτητη για την προσέλκυση επενδύσεων και τελικά της ανάκαμψης της οικονομίας Κανείς όμως δεν μπορεί να διαγράψει από τώρα τον χρόνο και κυρίως το περιεχόμενο της τελικής συμφωνίας.

Κερδίσαμε αυτό που θέλαμε για το προληπτικό πακέτο μέτρων

Δεν θα χρειαστεί να ψηφίσουμε εκ των προτέρων συγκεκριμένα μέτρα για το μηχανισμό αφού οι ευρωπαϊκοί θεσμοί δέχθηκαν το μηχανισμό αυτόματης διόρθωσης κατ έτος και με στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ που πρότεινε από την αρχή η Ελληνική πλευρά με κάποιες «τροποποιήσεις»

-Τι είδους τροποποιήσεις; Χρειάστηκε να βάλουμε στο τραπέζι ως «δεξαμενές» μέτρων υποψήφιων για περικοπές το κονδύλι των μισθών στο δημόσιο και συντάξεων αν και εξαιρέσαμε τα επιδόματα ανεργίας και αμυντικές δαπάνες . Δεχθήκαμε τα μέτρα να ενεργοποιούνται με προεδρικά διατάγματα και όχι με την καθιερωμένη κοινοβουλευτική διαδικασία

Αναλάβαμε επίσης την υποχρέωση ότι αν έχουμε αποκλίσεις μέσα στο 2016 να υπάρξουν εντελώς αυτόματες περικοπές χωρίς να ερωτηθεί καν το υπουργείο οικονομικών. Αν τα καταφέρουμε το πρώτο διάστημα θα μπορεί το ΥΠΟΙΚ να προτείνει ως μέτρα και κάποιες αυξήσεις φόρων αντί των περικοπών

 - Γιατί δεχθήκαμε αυτή την «σταδιακή» εφαρμογή των προληπτικών μέτρων; Είναι προφανές ότι υπάρχουν αμφιβολίες ανάμεσα στους δανειστές αν τα μέτρα σε φορολογικό ασφαλιστικό και έμμεσους φόρους θα αποδώσουν την συμφωνημένη δημοσιονομική απόδοση των 5,4 δις ευρώ Τα περισσότερα από τα μέτρα θα ληφθούν από τα μέτρα του 2016 και θα ισχύσουν αναδρομικά από την 1η Ιανουαρίου επιβαρύνοντας διπλά όσους τα υποστούν . Από την άλλη οι δανειστές έχουν συνηθίσει πια να υιοθετούνται κάποιας μέτρα με ένα νομοσχέδιο και να εφαρμόζονται αρκετό καιρό μετά λόγω της γραφειοκρατίας

- Δηλαδή τελειώσαμε και με τον μηχανισμό προληπτικών μέτρων; Όχι ακριβώς. Υπάρχει μια αρχική πολιτική συμφωνία για τον μηχανισμό αλλά ο διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες οι οποίες θα πρέπει να διευκρινιστούν . Μόλις τελειώσει η τεχνική επεξεργασία θα πρέπει ο μηχανισμός να γίνει νόμος που θα εγκριθεί από τις ηγεσίες των τεσσάρων θεσμών

 - Μέχρι πότε θα ισχύει νέος μηχανισμός αυτόματων περικοπών; Με δεδομένο ότι αιτία του μηχανισμού είναι η απαίτηση του ΔΝΤ για μέτρα 9 δις δις είναι βέβαιο ότι θα λειτουργήσει τουλάχιστον μέχρι και το 2018

Έτσι , η Ελλάδα να αυξήσει τις εγγυήσεις που δίνει ότι μπορεί να πετύχει πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ στο τέλος του προγράμματος και το ΔΝΤ θα έχει ενεργό ρόλο στο ελληνικό πρόγραμμα . Θεωρείται όμως εξίσου βέβαιο ότι οι Ευρωπαίοι δεν θα δεχθούν την κατάργηση του μηχανισμού μετά την λήξη του τρίτου μνημονίου Ειδικά αν έχουν υιοθετήσει μια ικανοποιητική λύση για την ελάφρυνση του χρέους . Ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας κ. Κλάους Ρέγκλινγκ έχει προαναγγείλλει ένα μόνιμο «μηχανισμό εποπτείας» που θα συνοδεύει την ελάφρυνση του χρέους σε ανύποπτο χρόνο, πέρσι το Νοέμβριο .

 - Η επιβολή του προληπτικού πακέτου μέτρων και της μείωσης του χρέους ήταν από τις πάγιες θέσεις του ΔΝΤ που ήταν χθες ο εκπρόσωπος του ταμείου; Σίγουρα δεν ήταν παρόν στην καθιερωμένη συνέντευξη τύπου. Ο επικεφαλής του ευρωπαϊκού Τμήματος του ΔΝΤ κ. Πώλ Τόμσεν συμμετείχε στο Eurogroup αλλά απουσίαζε από το πάνελ των θεσμών . Μάλιστα ο κ. Νταϊσελμπούμ ήρθε σε δύσκολη θέση όταν ερωτήθηκε για την θέση του ΔΝΤ απέναντι στις ευρωπαϊκές προτάσεις για το χρέος Το πιο περίεργο είναι ότι και το ΔΝΤ απέφυγε να εκδώσει χθες κάποια έστω και λακωνική ανακοίνωση για να εκφράσει την δική του θέσει .

- Μπορεί ακόμη και τώρα το ΔΝΤ να ανατρέψει την όλη διαδικασία προς την ολοκλήρωση της αξιολόγησης; Φυσικά και μπορεί αν διαφωνήσει και πάλι με τις επιλογές των ευρωπαίων δανειστών μπορεί να καθυστερήσει την αξιολόγηση μέχρι να πάρει και πάλι αυτό που θέλει

 - Εκτός από την συμφωνία του ΔΝΤ τι άλλο μας χωρίζει από την ολοκλήρωση της αξιολόγησης; Η οριστικοποίηση και ψήφιση του πακέτου των έμμεσων φόρων οι οποίοι έχουν συμφωνηθεί μαζί με τα προληπτικά μέτρα και ένα νέο Eurogroup που θα επικυρώσει την συμφωνία και θα εγκρίνει την επόμενη δόση του δανείου

 - Της δόσης των 5,7 δις .; Η δόση μάλλον θα είναι μεγαλύτερη από αυτή που εκκρεμεί από ον Δεκέμβριο. Θα πρέπει να περιμένουμε περίπου 1-2 δις περισσότερα ώστε να υπάρχουν χρήματα να αποπληρωθούν και κάποιες ληξιπρόθεσμες οφειλές από τους ιδιώτες .

 Για το αν τελικά χάσαμε ή κερδίσαμε χθες εξαρτάται από το τι συμπέρασμα έχει βγάλει κάποιος διαβάζοντας ως εδώ.
news247.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Η Ελλάδα απόψε στον πρώτο ημιτελικό της Eurovision-ΒΙΝΤΕΟ

Ο διαγωνισμός τραγουδιού της Eurovision για το 2016 αρχίζει σήμερα, με τον πρώτο ημιτελικό που θα γίνει στο Globe Arena της Στοκχόλμης, στη Σουηδία. Δεκαοκτώ χώρες, ανάμεσά τους και η Ελλάδα, διεκδικούν δέκα θέσεις στον Μεγάλο Τελικό.


Απόψε θα διαγωνιστούν οι παρακάτω χώρες:

Φινλανδία: Sing It Away (Sandhja)
Ελλάδα: Utopian Land (Argo)
Μολδαβία: Falling Stars (Lidia Isac)
Ουγγαρία: Pioneer (Freddie)
Κροατία: Lighthouse (Nina Kraljić)
Ολλανδία: Slow Down (Douwe Bob)
Αρμενία: LoveWave (Ιveta Mukuchyan)
Σαν Μαρίνο: I Didn't Know (Serhat)
Ρωσία: You Are The Only One (Sergey Lazarev)
ΤσεχίαRepublic: I Stand (Gabriela Gunčíková)
Κύπρος: Alter Ego (Minus One)
Αυστρία: Loin d'ici (ZOË)
Εσθονία: Play (Jüri Pootsmann)
Αζερμπαϊτζάν: Miracle (Samra)
Μαυροβούνιο: The Real Thing (Highway)
Ισλανδία: Hear Them Calling (Greta Salóme)
Βοσνία και Ερζεγοβίνη: Ljubav Je (Dalal, Deen, Ana & Jala)
Μάλτα: Walk on Water (Ira Losco)

Οι ψήφοι των κριτών Κριτές από τις 18 συμμετέχουσες χώρες αλλά και τη Σουηδία, τη Γαλλία και την Ισπανία μετρούν για το 50% της τελικής βαθμολογίας ενώ το υπόλοιπο μισό θα διαμορφωθεί από την ψηφοφορία του κοινού απόψε. Έτσι θα προκύψει η τελική επίδοση που θα κρίνει τις δέκα χώρες που θα πάνε στον τελικό της 14ης Μαΐου.
Διαβάστε Περισσότερα »

O καιρός -Ηλιοφάνεια και άνοδος της θερμοκρασίας

Στα βόρεια λίγες νεφώσεις που από το μεσημέρι βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν σποραδικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες.

Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά το μεσημέρι και το απόγευμα.

Διαβάστε την αναλυτική πρόγνωση του καιρού από την ΕΜΥ:

    Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Λίγες νεφώσεις που από το μεσημέρι θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και στα ανατολικά μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως τις απογευματινές ώρες.

Άνεμοι: Μεταβλητοί 2 με 3 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί μέχρι 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 10 έως 25 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

    Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και είναι πιθανό να εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι στα ορεινά της Ηπείρου. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.

Άνεμοι: Μεταβλητοί 2 με 3 και στο Ιόνιο βόρειοι βορειοδυτικοί μέχρι 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 11 έως 25 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο η ελάχιστη τοπικά 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

    Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και είναι πιθανό να εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι στα ορεινά της Θεσσαλίας.

Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 2 με 4 μποφόρ που από το μεσημέρι θα στραφούν σε ανατολικούς νοτιοανατολικούς με την ίδια ένταση.

Θερμοκρασία: Από 10 έως 26 και κατά τόπους 27 βαθμούς κελσίου.

    Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Γενικά αίθριος.

Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 14 έως 24 βαθμούς κελσίου.

    Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Γενικά αίθριος. Αραιές νεφώσεις από το μεσημέρι στα βόρεια.

Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 14 έως 25 βαθμούς κελσίου.

    Αττική

Καιρός: Γενικά αίθριος και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα δυτικά και βόρεια.

Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ που από το μεσημέρι θα στραφούν σε ανατολικούς νοτιοανατολικούς και θα εξασθενήσουν.

Θερμοκρασία: Από 12 έως 26 βαθμούς κελσίου.

    Θεσσαλονίκη

Καιρός: Λίγες νεφώσεις που από το μεσημέρι θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι κυρίως στα γύρω ορεινά.

Άνεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς και από το μεσημέρι νοτιοανατολικοί 2 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 12 έως 25 βαθμούς κελσίου.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ