Πέμπτη 12 Μαΐου 2016

Πρότυπη Μονάδα Επεξεργασίας Υαλοπινάκων στην Αλίαρτο

Καλώς ήλθατε στον κόσμο του γυαλιού, που αναπτύσσεται και αλλάζει συνεχώς. Το γυαλί μπαίνει ολοένα και περισσότερο στη ζωή μας, προσδίδοντας διαφάνεια και κομψότητα, προστασία και μόνωση, αντοχή και αισθητική. 'Οποια κι αν είναι η ανάγκη ή η επιθυμία σας, δομική, αρχιτεκτονική ή διακοσμητική, σε μας θα βρείτε όλες τις λύσεις και ό,τι καινούριο υπάρχει στο χώρο των εφαρμογών, των εξαρτημάτων και των τεχνολογιών.
 Η εταιρεία μας παρέχει: Επεξεργασία Υαλοπινάκων - Κατασκευή και τοποθέτηση θερμομονωτικών υλικών - Βιτρίνες - Διπλά τζάμια - Καθρέπτες - Ντουζιέρες - Vitro - Ειδικές κατασκευές(στέγαστρα, φυσαρμόνικες, αυτόματες πόρτες) - Μεγάλη ποικιλία γυαλιών φθορίου(ντουλάπια κουζίνας) - Λακαριστά γυαλιά σε όλους τους χρωματισμούς(εσωτερικές πόρτες, κουζίνα)
Η εταιρεία Καρδαμπίκης βρίσκεται κοντά σας από το 1983 και σαν Καρδαμπίκης και Υιός από το 2000. Με την πολύχρονη πείρα της και το εξειδικευμένο προσωπικό της σας υπόσχεται ότι θα σας προσφέρει ποιότητα και ασφάλεια σε ότι ζητήσετε. Άλλωστε από τις αρχές του 2007 η εταιρεία μας λειτουργεί σύμφωνα με τους κανόνες που διατάζει η ευρωπαϊκή ένωση(Ε.Ε)και είναι εγγεγραμμένη στον σύλλογο Πειραιώς έτσι ώστε όλες οι υπηρεσίες που σας προσφέρονται να είναι πιστοποιημένες και πάνω απ όλα ασφαλείς για εσάς.

ΚΑΡΔΑΜΠΙΚΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΙ ΣΙΑ Ε.Ε.Β.Ε
Τηλ.22680-23131 fax22680-23850-κιν.6979552013-14. 
email ckarda@windowslive.com

ΥΑΛΟΠΙΝΑΚΕΣ 10 ΧΙΛ ΦΥΣΑΡΜΟΝΙΚΑ

ΨΗΦΙΑΚΗ ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Eσωτερικά γυάλινα κάγκελα

ΠΛΑΤΗ ΚΟΥΖΙΝΑΣ ΑΠΟ ΓΥΑΛΙ ΣΕ ΧΡΩΜΜΑ RAL ( ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΑΠΟ 150€ ΤΟ ΤΜ2 ΤΩΡΑ 130€)
ΓΥΑΛΙΝΑ ΚΑΓΚΕΛΛΑ

ΨΗΦΙΑΚΗ ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Διαβάστε Περισσότερα »

Γιατί η ΕΕ σχεδιάζει να απαγορεύσει φρυγανιέρες, βραστήρες, πιστολάκια




    Ετοιμη να απαγορεύσει μια σειρά συσκευών υψηλής ισχύος όπως οι βραστήρες και τα πιστολάκια είναι η ΕΕ.


Αν και πολλοί Ευρωπαίοι αξιωματούχοι χαρακτηρίζουν το σχέδιο «γελοίο» η...Κομισιόν ετοιμάζεται να το παρουσιάσει στο πλαίσιο των μέτρων που θα λάβει η Ενωση για τον περιορισμό των εκπομπών του διοξειδίου του άνθρακα. Στο Κολέγιο των Επιτρόπων, στις 20 Απριλίου, ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ έδωσε εντολή να προχωρήσει το σχέδιο αμέσως μετά το δημοψήφισμα για το Brexit.

Το σχέδιο είναι έτοιμο εδώ και πολλούς μήνες, ωστόσο μπήκε στο αρχείο λόγω του βρετανικού δημοψηφίσματος. Και αυτό γιατί πολλοί βραστήρες και φρυγανιέρες κατασκευάζονται τη Βρετανία και μια τέτοια απόφαση θα μπορούσε να επηρεάσει ακόμη και το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος.

Aνάμεσα στις συσκευές που εξετάζονται να απαγορευθούν είναι τα εξής

Ρούτερς
Πιστολάκια
Ανεμιστήρες
Ορισμένα κινητά
Φρυγανιέρες
Βραστήρες
Ωστόσο, είναι σίγουρο ότι όταν η ΕΕ αρχίσει να επεξεργάζεται το σχέδιο πολλά προϊόντα θα εξαιρεθούν, αφού πολλοί αξιωματούχοι της Ενωσης παραδέχονται ότι η συμπερίληψη στη λίστα κάποιων εξ αυτών θα εκληφθεί από πολλούς ως παρέμβαση από τις Βρυξέλλες και θα προκαλέσει κύματα οργής.

Κάποιοι από τους επιτρόπους μάλιστα παραδέχονται ότι θα πρέπει να γίνει μια διπλωματική προσέγγιση κατά την επιλογή των συσκευών που θα απαγορευτούν .

Πρέπει να λάβουμε υπόψη την κριτική κατά της ΕΕ ότι επεμβαίνει πέρα από τα όρια στην καθημερινή ζωή των πολιτών της. Ωστόσο, επεσήμαναν, επίσης, ίσως οι πολίτες πεισθούν αν τους δώσουμε να καταλάβουμε ότι η χρήση έξυπνων συσκευών θα μειώσει τους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος.
Διαβάστε Περισσότερα »

Προσευχή για τις εξετάσεις μαθητών απο τον Ι.Ν.Αγίας Τριάδας Βαγίων


Ι.Ν.ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΟΣ ΒΑΓΙΩΝ
ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΩΝ ΔΙΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΩΝ ΕΙΣ ΤΑΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ
Κύριε Ἰησοῦ Χριστέ,Υἱὲ καὶ Λόγε τοῦ Ζωντανοὺ Θεοῦ, ἡ Σοφία τοῦ Πατέρα που δεν ἔχει ἀρχή, ἡ Πηγὴ καὶ ὁ Χορηγὸς τῆς γνώσεως ∙Ἐσύ που δημιούργησες μὲ Σοφία ὅλα ὅσα ὑπάρχουν στῇ γῆ καὶ τὸν ἄνθρωπο ∙Ἐσύ που γέμισες μὲ σοφία τοὺς ἀγραμμάτους Μαθητές Σου καὶ τοὺς ἀνέδειξες Κήρυκες καὶ Ἀποστόλους τοῦ Εὐαγγελίου Σου σὲ ὁλοκλήρη τὴν Οἰκουμένη ∙ Ἐσύ που ἔδωσες στους Μάρτυρες καὶ στους Ἁγίους Σου λόγο ἀγαθό που ἄνοιξε τὰ στόματα τοὺς ∙ Ἐσύ που γνωρίζεις καθέναν ἀπὸ ἐμᾶς ἀπὸ τὴν κοιλία τῆς μητέρας τοῦ∙ Ἐσύ που ὁδηγεὶς ὀρθὰ καὶ σωστὰ τὴν διάνοια τοῦ ἀνθρώπου πρὸς τὸ συμφέρον τοῦ ∙Ἐσύ που εἶσαι ὁ Κύριος καὶ ὁ Θεὸς μας σκύψε αὐτὴν τὴν ὥρα μὲ μάτι συμπαθείας σὲ ὅλους ἐμᾶς που ἀποτελοῦμε τὸ πλῆθος τῶν μαθητῶν τῆς Πατρίδος μας καὶ Σὲ παρακαλῶ ἰδιαιτέρως καὶ για μένα που αὐτὴν τὴν ὥρα στέκομαι μπροστά Σου λαχταρώντας καὶ περιμένωντας τὴν ἐπιτυχία στις ἐξετάσεις, φώτισε με καὶ δυνάμωσε με.
Ἀπομάκρυνε ἀπὸ ἐμένα κάθε κακὴ σκέψῃ, τὸ θόλωμα τοῦ μυαλοῦ που ὁδηγεὶ στην ἀγνωσία καὶ διῶξε μακριά μου τὴν τεμπελιὰ τὴν ἀπογνώση καὶ τὴν ἀπελπισία.
Φώτισε τὸ νοῦ μου, ἔτσι ὥστε να μπορὼ να καταλάβω σωστὰ καὶ ὀρθὰ αὐτά που σκέφτομαι καὶ αὐτά που χρειάζεται να γράφω στις ἐξετάσεις. Δεν ζητῶ ἀπὸ Σένα Θεέ μου μόνο τὴν δική μου ἐπιτυχία ἀλλὰ σὲ παρακαλῶ καὶ για ὅλους τοὺς συμμαθητές μου που αὐτές τις ἡμέρες συναγωνίζονται για να πετύχουν στις ἐξετάσεις τοὺς να τοὺς κάνεις ἀξίους τοῦ Θελήματός Σου καὶ σωστοὺς ἐργάτες τῶν δικῶν Σου Ἐντολῶν.
Διότι γνωρίζω πολὺ καλὰ ὅτι Ἐσὺ εἶσαι ὁ πιστὸς Φίλος καὶ ὁ Ἀδελφὸς ὅλων τῶν νέων ἀνθρώπων που ἐλπίζουμε στο δικό Σου Ἔλεος καὶ στην δικὴ Σοῦ Ἀγάπη. Γι ’αυτό ὅλοι δοξάζουμε καὶ Σένα τὸν Πατέρα καὶ τὸν Υἱὸ καὶ τὸ Πανάγιο Πνεῦμα, καὶ τώρα καὶ πάντοτε, καὶ στους ἀτελείωτους αἰῶνες .Ἀμήν.
Καλὴ δύναμη καὶ καλῇ ἐπιτυχία στους κόπους καὶ στις προσπάθειές σου.
π.Πολύκαρπος

Διαβάστε Περισσότερα »

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΛΑΜΙΑΣ-ΑΟ ΘΗΒΑ!


Δελτίο Τύπου για τα εισιτήρια του αγώνα μπαράζ με τη Θήβα
Το ΔΣ του Ολυμπιακού Λαμίας εν όψει του πρώτου σημαντικού αγώνα μπαράζ της ομάδας την Κυριακή 15/5 στις 17:00 στο ΔΑΚ με αντίπαλο την ομάδα της Θήβας για την άνοδο στη Γ΄ Εθνική, ενημερώνει το φίλαθλο κοινό ότι η Γενική Είσοδος ορίζεται στα 10€.
Η είσοδος για όλους τους μαθητές θα είναι δωρεάν ώστε να δοθεί η δυνατότητα σ’ όλη τη νεολαία της περιοχής να παρευρεθεί στο γήπεδο.
Για τους φιλοξενούμενους έχει γίνει ειδική μέριμνα να ανοίξει η θύρα 4 του ΔΑΚ (δίπλα στο κολυμβητήριο) στην κερκίδα 9 απ’ όπου θα παραλαμβάνουν και εισιτήρια.
Τα εκδοτήρια θα ανοίξουν 2 ώρες πριν την έναρξη της αναμέτρησης δηλαδή στις 15:00.
Διαβάστε Περισσότερα »

Προσφορά τροφίμων σε 220 οικογένειες από τον Δήμο Λεβαδέων

Ο Δήμος Λεβαδέων  την Τρίτη 10 Μαΐου 2016 και την Τετάρτη 11 Μαΐου 2016 μοίρασε τρόφιμα σε 220 μέλη οικογενειών του Δήμου Λεβαδέων σε συνεργασία  με το πρόγραμμα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος “Παροχή τροφίμων σε άστεγους και άτομα που διαβιούν σε συνθήκες στέγης  οι οποίοι δεν εξασφαλίζουν δυνατότητα καθημερινής σίτισης και διατροφής”.

Η Δήμαρχος Λεβαδέων, η Δημοτική Αρχή και η επιτροπή του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Λεβαδέων,  εκφράζουν τις ευχαριστίες τους  προς τον επαγγελματία της πόλης μας  κ. Πέτρο Πούλο, για την προσφορά  του προς το κοινωνικό παντοπωλείο.
Η προσφορά του αυτή είναι αξιέπαινη, διότι με κάθε ανιδιοτέλεια δείχνει εμπράκτως τη διάθεσή του να βοηθήσει στην καλή λειτουργία του κοινωνικού παντοπωλείου, καθώς  προμηθεύει ανελλειπώς πλαστικές σακκούλες για να συσκευάζονται τα προϊόντα που χορηγούνται στους ωφελούμενους.
Τον ευχαριστούμε πολύ και ελπίζουμε το παράδειγμα αυτό, να ακολουθήσουν και άλλοι συμπολίτες μας .


Διαβάστε Περισσότερα »

Στα χέρια της Αστυνομίας οι κλέφτες μετασχηματιστών-ΦΩΤΟ


ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ ΟΠΩΣ ΤΗΝ ΜΕΤΑΔΩΣΑΜΕ ΧΘΕΣ
Από το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς, εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση αλλοδαπών, η οποία ενέχεται στη διάπραξη σωρείας κλοπών χαλκού από μετασχηματιστές του Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε., σε περιοχές της Βοιωτίας και της Λοκρίδας Φθιώτιδας

Συνελήφθησαν (3) από τα μέλη της οργάνωσης, ενώ επιπλέον αναζητούνται ένας 34χρονος ομοεθνής τους και (2) άγνωστοι συνεργοί τους, τα στοιχεία ταυτότητας των οποίων διερευνώνται

Δράστες είχαν αφαιρέσει νωρίτερα μετασχηματιστή από περιοχή της Φθιώτιδας και κατευθυνόμενοι με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν, στην περιφερειακή οδό της Λιβαδειάς, εντοπίσθηκαν από αστυνομικούς της Α’ Ο.Π.Κ.Ε. Βοιωτίας

Ακολούθησε καταδίωξη με αποτέλεσμα την εκτροπή του ανωτέρω οχήματος και τη σύλληψη αρχικά (2) εκ των δραστών, ενώ αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς κατάφεραν να εντοπίσουν αργότερα στην ευρύτερη περιοχή και να συλλάβουν έναν ακόμα συνεργό τους

 Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, διάπραξη διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών και φθορών, καθώς και κατά περίπτωση, για διατάραξη της ασφάλειας των συγκοινωνιών

Στο πλαίσιο της έρευνας, προέκυψε ότι είχαν διαπράξει συνολικά (68) κλοπές - φθορές μετασχηματιστών, τουλάχιστον από τις αρχές του τρέχοντος έτους, δρώντας πάντα βάσει οργανωμένου σχεδίου, διαθέτοντας κατάλληλες τεχνικές γνώσεις & υποδομή

Η λεία που αποκόμισαν από την παράνομη δράση τους, περιλαμβάνει ποσότητα χαλκού, το συνολικό βάρος του οποίου υπολογίζεται στους (10) περίπου τόνους, με τη ζημιά που έχει υποστεί η επιχείρηση να προσεγγίζει τις (300.000) ευρώ


Από το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς, εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση αλλοδαπών, τα μέλη της οποίας ενέχονται στη διάπραξη σωρείας κλοπών χαλκού από μετασχηματιστές του Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε., σε διάφορες περιοχές της Βοιωτίας και της Λοκρίδας Φθιώτιδας.

Για την υπόθεση αυτή, συνελήφθησαν χθες (11-05-2016) το πρωί και νωρίς το βράδυ, στις ευρύτερες περιοχές των Θηβών και της Λιβαδειάς αντίστοιχα, από αστυνομικούς της Α’ Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.), της Διεύθυνσης Αστυνομίας Βοιωτίας και του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς, συνολικά τρεις (3) υπήκοοι Πακιστάν, ηλικίας 22, 21 & 19 ετών αντίστοιχα, ενώ επιπλέον αναζητούνται ένας 34χρονος ομοεθνής τους και δύο (2) άγνωστοι συνεργοί τους, τα στοιχεία ταυτότητας των οποίων διερευνώνται. 

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για σύσταση & συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, διάπραξη διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών & φθορών, καθώς και κατά περίπτωση, για διατάραξη της ασφάλειας των συγκοινωνιών.

Ειδικότερα, αστυνομικοί της Α’ Ο.Π.Κ.Ε. Βοιωτίας που περιπολούσαν στην Π.Ε.Ο. Λιβαδειάς – Λαμίας, ενημερώθηκαν για περιστατικό κλοπής μετασχηματιστή του ΔΕΔΔΗΕ από την περιοχή της Ελάτειας Φθιώτιδας, με τους δράστες να επιβαίνουν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να κατευθύνονται προς την ανωτέρω περιοχή.

Άμεσα ενεργήθηκαν ευρείες αναζητήσεις, με αποτέλεσμα οι αστυνομικοί να εντοπίσουν το εν λόγω όχημα στην περιφερειακή οδό Λιβαδειάς και να ακολουθήσει καταδίωξη, στο πλαίσιο της οποίας το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο των δραστών να εκτραπεί της πορείας του, λόγω της μεγάλης ταχύτητας που είχε αναπτύξει, να προσκρούσει σε δέντρα και να ακινητοποιηθεί στο Μαυρομάτι Βοιωτίας.

Από τους αστυνομικούς συνελήφθησαν δύο (2) από τους δράστες, οι οποίοι διακομίσθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Θηβών και νοσηλεύτηκαν για λίγες ώρες, προκειμένου να τους παρασχεθεί η απαραίτητη ιατρική φροντίδα, ενώ οι υπόλοιποι τρεις (3) συνεργοί τους, εκμεταλλευόμενοι την μορφολογία της περιοχής, κατάφεραν να διαφύγουν.

Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς εντόπισαν αργότερα στην Αλίαρτο Βοιωτίας τον έναν εκ των τριών συνεργών τους, ενώ οι αναζητήσεις συνεχίζονται προκειμένου να εντοπισθούν τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας, μαζί με τον 34χρονο ιδιοκτήτη του οχήματος.

Από την ενδελεχή και εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα διαπιστώθηκε ότι οι δράστες, τουλάχιστον από τις αρχές του τρέχοντος έτους, είχαν ενωθεί και συστήσει οργανωμένη εγκληματική ομάδα με διαρκή δράση, αποκλειστικός σκοπό της οποίας ήταν η αφαίρεση ποσοτήτων χαλκού από μετασχηματιστές του Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε. Δράστες επιχειρούσαν πάντα βάσει οργανωμένου σχεδίου και εξειδικευμένης μεθοδολογίας, πρώτες πρωινές ώρες, ενώ διέθεταν κατάλληλες τεχνικές γνώσεις και υποδομή (προμήθεια ειδικού εξοπλισμού).

Από τους αστυνομικούς διακριβώθηκε ότι τα μέλη της οργάνωσης, ενέχονται στη διάπραξη τουλάχιστον (68) κλοπών χαλκού και φθορών από μετασχηματιστές του Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε., σε περιοχές της Βοιωτίας (Βασιλικά, Πύργος, Αλίαρτος, Υψηλάντης, Άγ. Δημήτριος, Αλαλκομενές, Ανθοχώρι, Σωληνάρι, Ακόντι, Άγ. Βλάσιος και Άγ. Αθανάσιος) και της Φθιώτιδας (Σφάκα, Καλαπόδι, Λευκοχώρι και Μώλος).

Το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο κατασχέθηκε ως μέσο υποβοήθησης των εγκληματικών τους δράσεων, ενώ εντός αυτού βρέθηκαν και ομοίως κατασχέθηκαν:

•    (9) πηνία μετασχηματιστών

•    (1) κόφτης μετάλλων και (1) σιδερολοστός (σκύλα)

•    (3) κοντάρια μήκους έως (1,60) μέτρα, τα οποία χρησιμοποιούσαν για την αποκόλληση των καλωδίων υψηλής τάσεως και

•    (2) σακίδια πλάτης τα οποία περιείχαν διάφορα σύνεργα για την υποβοήθηση της αφαίρεσης των μετασχηματιστών και των ποσοτήτων χαλκού αυτών (ιμάντες, σκοινί, πένσα κ.α.)

Η λεία που αποκόμισαν από την παράνομη δράση τους, περιλαμβάνει ποσότητα χαλκού, το συνολικό βάρος του οποίου υπολογίζεται περίπου στα (10.000) κιλά, με τη ζημιά που έχει υποστεί η επιχείρηση, από τις φθορές που προκλήθηκαν στους μετασχηματιστές, να προσεγγίζει τις (300.000) ευρώ.

Η έρευνα από το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς συνεχίζεται, προκειμένου να διερευνηθεί όλο το φάσμα της εγκληματικής τους δραστηριότητας, να διακριβωθεί πλήρως η σύνθεσή της, καθώς και να διαπιστωθεί η τυχόν εμπλοκή των μελών της και σε άλλες συναφείς αξιόποινες πράξεις.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λιβαδειάς.

Σημειώνεται ότι πρόσφατα και συγκεκριμένα πριν από ένα μήνα, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς είχαν εξαρθρώσει μία ακόμα εγκληματική ομάδα αλλοδαπών, που δρούσε στις ανωτέρω περιοχές, με εξιχνίαση (38) κλοπών – φθορών μετασχηματιστών του ΔΕΔΔΗΕ (σχετικό το από 12-04-2016 Δελτίο Τύπου μας). Επιπλέον, τέλη Μαρτίου του τρέχοντος έτος, είχε συλληφθεί ένας ακόμα αλλοδαπός, μέλος έτερης εγκληματικής ομάδας, ομοίως για τη διάπραξη κλοπών – φθορών μετασχηματιστών, με εξιχνίαση (53) παρόμοιων υποθέσεων (σχετικό το από 24-03-2016 Δελτίο Τύπου μας).

Συνολικά από το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς έχουν εξιχνιασθεί (159) κλοπές – φθορές μετασχηματιστών του ΔΕΔΔΗΕ, ενώ οι έρευνες και οι έλεγχοι που πραγματοποιούνται, στο πλαίσιο του ειδικού σχεδιασμού και εφαρμογής επιχειρησιακών δράσεων, της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας, με στόχο την πρόληψη και καταστολή διάπραξης κλοπών ποσοτήτων χαλκού από μετασχηματιστές, θα συνεχιστούν με αμείωτο ενδιαφέρον.
Διαβάστε Περισσότερα »

"ΑΛΛΑΓΗ" απο την Κωνσταντίνα Σταθακοπούλου



ΑΛΛΑΓΗ

Σήμερα είναι μια όμορφη μέρα.. Το είπαν τα κανάλια. Είχαν βάλει όλοι τις γραβάτες τους και τα μούτρα τους γυάλιζαν (από πούδρα λέει η μαμά, μη φαίνεται η γλίτσα τους).
Ο πρωθυπουργός έλαμπε σαν τον θεό του Άδη (ναι, μας είπε σήμερα η κυρία στη μυθολογία για αυτόν. Του έμοιαζε ).

Ο μπαμπάς όμως γιατί δεν χάρηκε ;

Όλη τη μέρα γαμοσταύριζε, όχι πως δεν το έκανε τις υπόλοιπες.
Η γιαγιά, (η μάνα του, είχε βάλει μια κόκκινη κορδέλα στα μαλλιά και έτρεχε ξωπίσω του, φωνάζοντας πως θέλει να παντρευτεί ..;
δε θυμάμαι καλά το ρήμα). Στα χέρια της κρατούσε τη μασέλα, ήταν λέει η ανθοδέσμη για το γάμο. (λένε πως έχει άνοια, δε ξέρω τι είναι αυτό).

Η μαμά είπε κάποια στιγμή, ‘’τι θα φάνε τα παιδιά ;’’ Κι ο μπαμπάς είπε μια λέξη που δεν μπορώ να την γράψω, γιατί θα μου μηδενιστεί η έκθεση.
Η μαμά τον είπε άχρηστο.
Εκείνος την είπε χοντρή κι η μαμά άρχισε να κλαίει.
Ο αδελφός μου είχε φέρει τη γκόμενα στο δωμάτιο να της δείξει ένα όργανο (μάλλον αυτό της γυμναστικής).

Η μέρα ξεκίνησε απ’ το πρωί όμορφη.

Έλαμπε ένας ήλιος στη φαλάκρα του παππού.
‘’πού πας γέρο παραλυμένε’’, είπε ο μπαμπάς και τον τράβηξε με θυμό (ακολουθούσε δυο κορίτσια, τρίβοντας το παντελόνι του.. πού ήταν το κακό ; )
Στο δρόμο δυο σκυλιά μάλωναν για ένα κόκαλο.
Στον κάδο με τα σκουπίδια δυο άνθρωποι σπρώχνονταν ποιος θα κάνει βουτιά μέσα πρώτος (αλήθεια, κάποιο νέο παιχνίδι θα έπαιζαν).

Ο περιπτεράς έστηνε την πραμάτεια του και γυάλισε το μάτι του σαν με είδε.. ‘’να πεις στον πατέρα σου να μου πληρώσει τα βερεσέδια μούλικο, μην του γαμήσω το σόι όλο’’.
Κυρία το έγραψα αυτό, γιατί είπε να το πω ! (μούλικο, τι είναι ;)

Η κα Πόπη απ’ το απέναντι σπίτι μου έστελνε φιλάκια.

Δεν καταλαβαίνω γιατί η μαμά τη λέει βιζιτού και δε με αφήνει να πάω σπίτι της (πολλές άγνωστες λέξεις συναντάω και με στενοχωρεί αυτό).

Στο σχολείο, ο Χασάν ήρθε χωρίς παπούτσια. Ντρεπόταν να μπει μέσα και έμεινε κρυμμένος πίσω απ’ τις τουαλέτες. Τα άλλα παιδιά τον βρίζουν, του πετάνε πέτρες, μόνον εγώ τον έχω φίλο.
Κι εσείς κυρία τι όμορφη που είσαστε σήμερα... 

Σήμερα είναι μια όμορφη μέρα, γιατί βλέπω τα μάτια σας να με κοιτάνε και να δακρύζουν.

Με αγαπάτε κυρία κι εσείς, μα δεν το λέτε από ντροπή. Το ξέρω και δεν θέλω να βάλετε πούδρα για να το κρύψετε. Σήμερα ο κόσμος άλλαξε, θα αλλάξει ..; δεν κατάλαβα.
Μα ο πρωθυπουργός θα βάλει γραβάτα, είπε.
Και έχει μια λιακάδα η καρδιά μου εδώ στο σχολείο, μαζί σας κυρία... σας αγαπώ...
Θέλω να σας παντρευτώ όταν μεγαλώσω.

ένα παιδί...

Κωνσταντίνα Σταθακοπούλου- Συγγραφέας-Ποιήτρια
Διαβάστε Περισσότερα »

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΙΑΤΡΕΙΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΕΒΑΔΕΩΝ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΙΑΤΡΕΙΟΥ
ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΕΒΑΔΕΩΝ ( 11/05/2016 ΕΩΣ 20/07/2016 )

ΜΑΙΟΣ -ΙΟΥΛΙΟΣ 2016

 ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ κ.ΚΕΡΑΣΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: Γεροκωνσταντή Ευσταθία  
                 Τηλ.: 2261350864



ΤΕΤΑΡΤΗ  11 ΜΑΙΟΥ  ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΦΩΤΙΟΣ
                                         ( Μ- ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ)

ΤΕΤΑΡΤΗ 25 ΜΑΙΟΥ  ΤΣΙΡΟΠΟΥΛΑ ΣΟΦΙΑ
                                         ( ΓΕΝΙΚΟΣ ΙΑΤΡΟΣ )

ΤΕΤΑΡΤΗ 8 ΙΟΥΝΙΟΥ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ ΕΥΜΟΡΦΙΑ
                                          ( ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ )

ΤΕΤΑΡΤΗ 22 ΙΟΥΝΙΟΥ ΠΑΠΠΑΣ ΑΣΗΜΑΚΗΣ
                                           ( Μ- ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ )

ΤΕΤΑΡΤΗ 6 ΙΟΥΛΙΟΥ ΜΠΑΛΟΚΑΣ ΛΟΥΚΑΣ
                                          ( ΠΑΘΟΛΟΓΟΣ )

ΤΕΤΑΡΤΗ 20 ΙΟΥΛΙΟΥ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΛΑΖΑΡΟΣ
                                           ( ΠΝΕΥΜΟΝΟΛΟΓΟΣ )
ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΙΑΤΡΕΙΟΥ
Διαβάστε Περισσότερα »

Συνεργασία Δήμου Λεβαδέων με τα "Σωληνουργεία Κορίνθου Α.Ε."

Αντιπροσωπεία της Δημοτικής Αρχής αποτελούμενη από τη Δήμαρχο Λεβαδέων κα Γιώτα Πούλου και τους Αντιδημάρχους κ.κ. Στυλιανό Θεοδωρόπουλο και Αθανάσιο Φορτώση επισκέφθηκε χθες τη “Σωληνουργεία Κορίνθου Α.Ε.” στη ΒΙΠΕ Θίσβης στη Δομβραίνα, όπου συναντήθηκε με τον Διευθυντή του εργοστασίου κ. Αθανάσιο Κοτζάκαρη και συζήτησαν θέματα συνεργασίας στο πλαίσιο των δράσεων της Κοινωνικής Εταιρικής Ευθύνης.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα κατά την οποία συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στη συνέχιση της άριστης συνεργασίας μεταξύ του Δήμου και της εταιρείας, με την χορηγία οικοδομικών υλικών τα οποία θα χρησιμοποιηθούν στο πρόγραμμα της κοινωφελούς εργασίας που θα υλοποιηθεί το επόμενο χρονικό διάστημα από το Δήμο Λεβαδέων.




 

Διαβάστε Περισσότερα »

Ο Δήμος Λεβαδέων καταδικάζει τη δολοφονία αδέσποτων ζώων

Ο Δήμος Λεβαδέων καταδικάζει απερίφραστα τη δολοφονία ζώων στην περιοχή της Λιβαδειάς από τη ρίψη δηλητηριασμένων δολωμάτων τροφής, πράξη ανήθικη και παράνομη που δεν τιμά κανέναν μας.

Ο Δήμος Λεβαδέων θα προβεί σε κάθε νόμιμη ενέργεια για την εξάλειψη του φαινομένου.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ολοκληρώθηκε η επισκευή του Δημοτικού Σχολείου Πλαταιών

Δήμος Θηβαίων: Επισκευή δημοτικού σχολείου Πλαταιών και αντικατάσταση κουφωμάτων

Ολοκληρώθηκε το έργο “Επισκευή Δημοτικού Σχολείου Πλαταιών και Αντικατάσταση Κουφωμάτων”, του Δήμου Θηβαίων, προϋπολογισμού 36.999,70 € με ΦΠΑ,  που κρίθηκε απαραίτητο για την ασφαλή και εύρυθμη λειτουργία του σχολείου.
Στο πλαίσιο του έργου πραγματοποιήθηκαν οι ακόλουθες εργασίες :

•    Καθαίρεση και ανακατασκευή τμήματος τοίχου αντιστήριξης στον περιβάλλοντα χώρο του σχολείου και συγκεκριμένα στην είσοδο αυτού, καθώς ο τοίχος εγκιβώτιζε την υψομετρική διαφορά του αύλειου χώρου του με την είσοδο της αυλής του στο δρόμο και είχαν παρατηρηθεί κατακόρυφες και λοξές ρωγμές και απόκλιση του τοίχου από την κατακόρυφο.
•    Αντικατάσταση όλων των παλαιών αλουμινένιων κουφωμάτων τα οποία είχαν προβλήματα εισροής όμβριων υδάτων και απώλεια θερμοκρασίας του χώρου του σχολείου με υαλοστάσια αλουμινίου υδατοστεγή και θερμομονωτικά.






Διαβάστε Περισσότερα »

ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΟ ΚΑΙ ΕΥΡΩ: Νέα τροπολογία για διόδια ανάλογα με τα χιλιόμετρα

Τροπολογία για τη δημιουργία ειδικής υπηρεσίας οδικών τελών κατέθεσε στη Βουλή η κυβέρνηση και θα συζητηθεί μαζί με νομοσχέδιο που ψηφίζεται την Πέμπτη στην Ολομέλεια. Μεταξύ άλλων, έργο της υπηρεσίας θα είναι και η εφαρμογή του ολοκληρωμένου συστήματος αναλογικών διοδίων, ώστε οι οδηγοί να πληρώνουν ανάλογα με τα χιλιόμετρα που διανύουν.
Διαβάστε ΕΔΩ την τροπολογία.
 Πηγή
Διαβάστε Περισσότερα »

Ξεπέρασε τον εαυτό της το Αστέρι του Μαυρομματίου Νίκη Ξυδώνα-Νέο Πανελλήνιο ρεκόρ

Νέο πανελλήνιο ρεκόρ στο έπταθλο απο την Νίκη Ξυδώνα καθώς νίκησε στο Πανελλήνιο Σχολικό Πρωτάθλημα Ελλάδας Κύπρου  στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο στην Πάτρα και έσπασε το δικό της ρεκόρ(4.949) αφού συγκέντρωσε 5.164 βαθμούς.
Είναι η τρίτη συνεχόμενη χρονιά που κερδίζει το Πανελλήνιο Σχολικό Πρωτάθλημα.
Αξίζει να αναφέρουμε τις επιτυχίες των Βοιωτών μαθητών αθλητών.Ο Θεμιστοκλής Τσαρουχάς απο τα Βάγια κατέκτησε την τρίτη θέση στο αγώνισμα του βάδην και τον Χαλιμούρδα Ιωάννη απο την Αλίαρτο,ο οποίος κατέκτησε την 4η θέση στο άλμα εις ύψος με επίδοση 1.91.
Τα Συγχαρητήρια στα παιδιά μας απο το Permissospress


 
Διαβάστε Περισσότερα »

Μυστήριος θάνατος αστυνομικού στην Τροχαία Αττικής

Θανάσιμα τραυματίσθηκε Αστυνομικός στη Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής, στην πλατεία Καραϊσκάκη.

Ο Αστυνομικός  ο οποίος ήταν 31 ετών, λίγο μετά τις 7 το απόγευμα της Τετάρτης ζήτησε από συνάδελφό του Αρχιφύλακα το πιστόλι του, προκειμένου να το περιεργαστεί. Κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες το όπλο εκπυρσοκρότησε, με αποτέλεσμα να τραυματίσει σοβαρά στο κεφάλι τον νεαρό Αστυνομικό.
Ο 31χρονος μεταφέρθηκε στο 401 Στρατιωτικό νοσοκομείο, όπου λίγες ώρες αργότερα εξέπνευσε.

Τα ενδεχόμενα που εξετάζονται είναι αυτό το ατυχήματος ή του αυτοπυροβολισμού.

Διαβάστε Περισσότερα »

Πρόσληψη δέκα ατόμων στον Δήμο Διστόμου - Αράχοβας - Αντίκυρας

Την πρόσληψη δέκα ατόμων στην υπηρεσία καθαριότητας αποφάσισε ο Δήμος Διστόμου - Αράχοβας - Αντίκυρας.
Δείτε την AΠΟΦΑΣΗ


Διαβάστε Περισσότερα »

ΟΠΕΚΕΠΕ: Πώς θα φορολογούνται πλέον οι αγροτικές επιδοτήσεις

Το νέο φορολογικό που ψηφίστηκε από την Βουλή και είναι πλέον νόμος του κράτους προβλέπει αλλαγές στη φορολογική μεταχείριση των αγροτικών επιδοτήσεων και ενισχύσεων που λαμβάνουν οι παραγωγοί από τον ΟΠΕΚΕΠΕ.

Η νομοθεσία που ισχύει για τα αγροτικά εισοδήματα που αποκτήθηκαν μέχρι 31-12-2015 προβλέπει ότι οι αγροτικές ενισχύσεις και επιδοτήσεις που χορηγούνται στα πλαίσια της Κοινής Γεωργικής Πολιτικής, περιλαμβάνονται στον προσδιορισμό του κέρδους από αγροτική επιχειρηματική δραστηριότητα μόνο κατά το μέρος των ενισχύσεων και επιδοτήσεων που υπερβαίνει τα 12.000 ευρώ, οι δε αγροτικές αποζημιώσεις στο σύνολό τους, δεν συνυπολογίζονται.
AdTech Ad

Με τη νέα νομοθεσία που θα ισχύσει για τα αγροτικά εισοδήματα του 2016 και των επομένων ετών προβλέπεται ότι στον προσδιορισμό του κέρδους από επιχειρηματική αγροτική δραστηριότητα περιλαμβάνονται εκ των άμεσων ενισχύσεων του Πυλώνα I της Κοινής Γεωργικής Πολιτικής, όπως αυτές ορίζονται, μόνο η βασική ενίσχυση καθώς και, κατά το ποσό που υπερβαίνουν τις 12.000 ευρώ, οι πράσινες και συνδεδεμένες ενισχύσεις. Οι αγροτικές αποζημιώσεις στο σύνολό τους θα εξακολουθούν να μην περιλαμβάνονται στον προσδιορισμό του κέρδους από επιχειρηματική δραστηριότητα.

Έτσι οι βασικές αυτές ενισχύσεις θα προστίθενται στα έσοδα των αγροτών από τις πωλήσεις των προϊόντων τους και έτσι θα αυξάνουν το ύψος των συνολικών ακαθάριστων εσόδων που θα λαμβάνονται υπόψη για τον υπολογισμό των τελικών φορολογητέων αγροτικών εισοδημάτων.

Παράλληλα όμως σε μηδενισμό ή σε μείωση των φορολογικών επιβαρύνσεων επί των εισοδημάτων 522.000 αγροτών αναμένεται να οδηγήσουν οι αλλαγές στις κλίμακες υπολογισμού του φόρου εισοδήματος και της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης που προβλέπει ο πρόσφατα ψηφισθείς ασφαλιστικός και φορολογικός νόμος.

Διαβάστε Περισσότερα »

Τα πόθεν έσχες των πολιτικών αρχηγών: Οι πλούσιοι, οι φτωχοί, ο σκαφάτος

Τα πόθεν έσχες των πολιτικών αρχηγών για το έτος 2012 έδωσε στη δημοσιότητα η Βουλή.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δήλωσαν ο Αλέξης Τσίπρας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Πάνος Καμμένος, η Φώφη Γεννηματά και ο Νίκος Μιχαλολιάκος προκύπτουν τα εξής:

O νυν Πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας εμφανίζεται να είναι ο «πιο φτωχός» καθώς έχει εισόδημα 69.000 ευρώ, καταθέσεις 7000 ευρώ, ένα ακίνητο 114 τ.μ και μια μοτοσυκλέτα 652 κ.ε.

Ο νυν πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης το 2012 έχει εισόδημα 81.600 ευρώ, 19 ακίνητα στα Χανιά, καταθέσεις, μετοχές και ένα Ι.Χ.

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος είναι από τους πλέον εύρωστους πολιτικούς αρχηγούς καθώς έχει εισοδήματα περίπου 180.000 ευρώ, ένα φουσκωτό σκάφος, 21 εγγραφές ακινήτων, ένα ΙΧ 6000 κ.ε., ένα ακόμη ΙΧ 5.000 κ.ε που είναι «σε ακινησία λόγω αδυναμίας πώλησης» όπως αναφέρει, ένα ΙΧ 2.000 κ.ε της συζύγου του, καταθέσεις ύψους 44.439 ευρώ και συμμετοχή σε επιχείρηση με κεφάλαιο 163.900 ευρώ.

Ο γγ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας δήλωσε για το οικονομικό έτος 2012 εισοδήματα 25.651 ευρώ και η σύζυγός του  έσοδα ύψους 16.576 ευρώ. Όσον αφορά τις καταθέσεις, ο κ. Κουτσούμπας διατηρεί δύο λογαριασμούς από κοινού με τη σύζυγό του στη Eurobank και την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος συνολικού ύψους 10.060 ευρώ. Σε άλλους δύο λογαριασμούς που έχει με τα παιδιά του στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος οι καταθέσεις είναι 2.505 ευρώ. Επίσης, ο κ. Κουτσούμπας μαζί με τη σύζυγο και τα παιδιά του κατέχουν δικαιώματα από 100% έως 33% σε έξι ακίνητα.

Αίσθηση προκαλούν τα περιουσιακά στοιχεία του γραμματέα της Χρυσής Αυγής Νίκου Μιχαλολιάκου, ο οποίος εμφανίζεται να είναι ο πιο πλούσιος πολιτικός αρχηγός. Εχει εισοδήματα με την σύζυγό του ύψους 271.050 ευρώ, 10 εγγραφές ακινήτων του ίδιου και της συζύγου, καταθέσεις 183.372 € και συμμετοχή σε δύο επιχειρήσεις.

Η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά δήλωσε το 2012 εισοδήματα 70.000 ευρώ, 29 εγγραφές ακινήτων, καταθέσεις 9.413 Ευρώ και 40.248 Δολάρια καθώς και ένα Ι.Χ αξίας 24.561 ευρώ.

Από την λίστα απουσιάζουν: Ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, ο οποίος δεν είχε δημιουργήσει ακόμη το κόμμα το 2012, ο πρόεδρος της Ενωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης, το κόμμα του οποίου δεν είχε μπει στη Βουλή το 2012 όπως και ο γ.γ. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας ο οποίος διαδέχθηκε την Αλέκα Παπαρήγα αλλά το συγκεκριμένο έτος δεν ήταν βουλευτής.

Αναλυτικά:

Αλέξης Τσίπρας

    Εισόδημα: 69.324 ευρώ
    Διαμέρισμα 114 τ.μ. αξίας 128.000 ευρώ
    Καταθέσεις στην Εθνική τράπεζα: 6.099 ευρώ
    Μια μηχανή 652 κυβικών εκατοστών

Κυριάκος Μητσοτάκης

    Εισόδημα 81.600
    19 ακίνητα σε Χανιά
    Το 2012 πούλησε ένα οικόπεδο στα Χανιά από γονική παροχή και το πούλησε έναντι 342.000 ευρώ.
    Μετοχές: Το 2013 αγόρασε μετοχές της Samsung αξίας 10.912 δολαρίων.
    Καταθέσεις: 162.306 ευρώ σε Εθνική και HSBC
    Ένα αυτοκίνητο που απέκτησε το 2011
    Συμμετοχή στην επιχείρηση «Κήρυκας Χανίων» αξίας 307.150 €

Φώφη Γεννηματά

    Εισοδήματα δικά της και του συζύγου της: 70.804
    29 εγγραφές ακινήτων
    219 τίτλους μετόχων της Εθνικής τράπεζας και του Αστέρα, συνολικής αξίας 661 €
    Καταθέσεις 9.413 Ευρώ και 40.248 δολάρια
    Ένα αυτοκίνητο αξίας 24.561 €

Δημήτρης Κουτσούμπας

    Εισοδήματα δικά του και της συζύγου του 25.651 ευρώ και 16.576 ευρώ αντίστοιχα
    Μαζί με τη σύζυγο και τα παιδιά του κατέχουν δικαιώματα από 100% έως 33% σε 6 ακίνητα
    Δύο λογαριασμούς από κοινού με τη σύζυγό του στη Eurobank και την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος συνολικού ύψους 10.060 ευρώ. Σε άλλους δύο λογαριασμούς που έχει με τα παιδιά του στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος οι καταθέσεις είναι 2.505 ευρώ

Πάνος Καμμένος

    Εισοδήματα δικά του και της συζύγου του: 179. 493
    21 εγγραφές ακινήτων
    Καταθέσεις σε ευρώ: 44.439
    16 Λίρες Αγγλίας
    80 δολάρια
    Ένα αυτοκίνητο 6.000 κ.ε
    Ενα αυτοκίνητο 5.000 κ.ε. Οπως σημειώνει είναι «σε ακινησία λόγω αδυναμίας πωλήσης»
    Αυτοκίνητο συζύγου 2.000 κ.ε
    Σκάφος 8,3 m Φουσκωτό ανοιχτού τύπου.
    Συμμετοχή σε επιχείρηση με κεφαλαίο 163.900 ευρώ

Νίκος Μιχαλολιάκος

    Εισοδήματα του ίδιου και της συζύγου 271.050 ευρώ
    10 εγγραφές ακινήτων του ίδιου και της συζύγου
    Καταθέσεις του ίδιου και της συζύγου 183.372 €
    Ο ίδιος και η σύζυγός του συμμετέχουν σε δύο επιχειρήσεις.

Διαβάστε Περισσότερα »

Στην Επιτροπή της Βουλής ο Μπακογιάννης



Την Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Περιφερειών της Βουλής για τον στρατηγικό σχεδιασμό ανάπτυξης της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας ενημέρωσε ο Περιφερειάρχης, Κώστας Μπακογιάννης.
Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης, ο κ. Μπακογιάννης ανέπτυξε τους άξονες στους οποίους κινείται η Περιφέρεια, τόσο για την αντιμετώπιση των προβλημάτων όσο και για την ανάπτυξη ολόκληρης της Στερεάς Ελλάδας.

Συγκεκριμένα, ο Περιφερειάρχης παρουσίασε τα έργα υποδομών που ήδη έχουν ολοκληρωθεί, αλλά και εκείνα που βρίσκονται σε εξέλιξη, χαρακτηρίζοντάς τα ως έργα ασφαλούς και αξιοπρεπούς διαβίωσης στη Στερεά. Ενημέρωσε για τις κινήσεις που γίνονται για τη διατήρηση των κοινωνικών δομών και τη δημιουργία νέων για την στήριξη οικογενειών και παιδιών που έχουν ανάγκη και ανέλυσε την στρατηγική της Περιφέρειας για την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας και του τουρισμού.
Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Μπακογιάννης έδωσε συγκεκριμένα παραδείγματα για τις επαφές που ήδη έχουν ολοκληρωθεί για την ανάπτυξη των εξαγωγών και την προσέλκυση επενδύσεων.
Αντικείμενο της ενημέρωσης που αφορά στην στρατηγική της Περιφέρειας για το περιβάλλον και την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας, αποτέλεσαν και οι παρεμβάσεις που έχουν ξεκινήσει στον Ασωπό και την δημιουργία του επιχειρηματικού πάρκου.
Ολοκληρώνοντας την ενημέρωση προς τα μέλη της επιτροπής, ο κ. Μπακογιάννης παρέθεσε στοιχεία για την εξοικονόμηση δαπανών της Περιφέρειας που αξιοποιήθηκαν σε δράσεις κοινής ωφέλειας, την εφαρμογή της ηλεκτρονικής υπογραφής που μείωσε δραστικά το χρόνο διεκπεραίωσης διαδικασιών, αλλά και την δημιουργία της ηλεκτρονικής πλατφόρμας, μέσω της οποίας κάθε συναλλαγή της Περιφέρειας με όλους τους προμηθευτές είναι στη διάθεση των πολιτών.
Αίσθηση προκάλεσε σε μέλη της επιτροπής η αναφορά του Περιφερειάρχη για την υποχρηματοδότηση της Περιφέρειας, λόγω μιας στατιστικής στρέβλωσης, με αποτέλεσμα έργα που θα μπορούσαν να γίνουν πολύ πιο σύντομα, να καθυστερούν ή να ολοκληρώνονται με μεγάλη δυσκολία.

Ο κ. Μπακογιάννης μετά τη συνεδρίαση δήλωσε:
«Δε χαίρομαι τόσο γιατί είδα θετικές αντιδράσεις γι αυτά που σχεδιάζουμε να κάνουμε στην Στερεά Ελλάδα, αλλά είμαι πολύ ευχαριστημένος γιατί είδα θετικές αντιδράσεις γι αυτά που ήδη έχουμε κάνει και βρίσκονται σε εξέλιξη. Ενημέρωσα τα μέλη της επιτροπής για τα πεπραγμένα μας και τους τομείς προτεραιότητάς μας που αφορούν μόνο στον άνθρωπο, που έχει δικαίωμα να ζει αξιοπρεπώς, έχει ανάγκες λόγω της κρίσης και έχει τη θέληση να αναπτυχθεί και να προχωρήσει. Η συνταγή της αδιάκοπης δουλειάς φαίνεται ότι πετυχαίνει και την συνεχίζουμε».
Διαβάστε Περισσότερα »

Αλλαγή στο σκηνικό του καιρού -Καταιγίδες και αφρικανική σκόνη

Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα σημειωθούν την Πέμπτη, αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία και στα υπόλοιπα κεντρικά και βόρεια.

Νότιοι άνεμοι 4 με 6 και σταδιακά στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Άνοδος της θερμοκρασίας, κυρίως στα ανατολικά και τα νότια. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης από τη Βόρεια Αφρική.


Αναλυτική πρόγνωση από την ΕΜΥ:

    Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αρχικά στη δυτική Μακεδονία και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές.

Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και σταδιακά στα ανατολικά 5 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 13 έως 25 βαθμούς κελσίου.

    Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες οι οποίες στα βόρεια πιθανώς να είναι κατά τόπους ισχυρές.

Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 15 έως 25 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

    Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανόν στη Θεσσαλία σποραδικές καταιγίδες.

Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 14 έως 28 βαθμούς κελσίου.

    Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές με ασθενείς τοπικές βροχές.

Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και σταδιακά τοπικά 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 16 έως 28 και στην Κρήτη κατά τόπους 30 βαθμούς κελσίου.

    Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές με ασθενείς τοπικές βροχές.

Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και σταδιακά τοπικά 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 16 έως 27 βαθμούς κελσίου.

    Αττική

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων στα δυτικά και βόρεια.

Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και σταδιακά στα ανατολικά 5 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 15 έως 27 βαθμούς κελσίου.

    Θεσσαλονίκη

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανόν σποραδικές καταιγίδες.

Άνεμοι: Νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 15 έως 25 βαθμούς κελσίου.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ